Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Washington Wizards
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
SG3ptshooter
Washington Wizards






Toto, I've a feeling we're not in Oklahoma any more.


Πρόγραμμα αγώνων


Προηγούμενο Ρεκόρ (2015-2016): 41-41

Leaders (2015-2016):
Πόντοι: John Wall 19.9, Bradley Beal 17.4, Marcin Gortat 13.5
Ριμπάουντ: Marcin Gortat 9.9, Markieff Morris 5.9 (σε 27 παιχνίδια), Otto Porter 5.2
Ασσίστ: John Wall 10.2, Bradley Beal 2.9, Ramunas Sessionis 2.9
Κλεψίματα: John Wall 1.9, Otto Porter 1.4, Bradley Beal 1
Κοψίματα: Marcin Gortat 1.3, John Wall 0.8, Markieff Morris 0.6
Ευστοχία %: Marcin Gortat .567, Nene Hilario .544, Jared Dudley .478
Χρόνος συμμετοχής: John Wall 36.2, Bradley Beal 31.1, Otto Porter 30.3


Πιθανή 5άδα:
πιθανή πεντάδα

PG:WallSG:BealSF:PorterPF:MorrisC:Gortat


Πάγκος:
PG’s: Trey Burke, Tomas Satoransky
SG’s: Marcus Thornton, Sheldon McClellan
SF’s: Kelly Oubre, Danuel House
PF’s: Andrew Nicholson
C’s: Ian Mahinmi, Jason Smith, Daniel Ochefu

Offseason moves

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Βradley Beal (ανανέωσε, 128μ), Marcus Thornton (ανανέωσε), Trey Burke (ανταλλαγή από Utah), Sheldon McClellan (rookie udfa), Danuel House (rookie udfa), Ian Mahinmi (ελεύθερος από Indiana, 64/4), Andrew Nicholson (ελεύθερος από Orlando, 26/4), Daniel Ochefu (rookie udfa), Tomas Satoransky (Barcelona, 9/3), Jason Smith (Orlando, 16/3)
Έφυγαν: Alan Anderson (Los Angeles Clippers), Jared Dudley (Phoenix Suns), Drew Gooden, Nene Hilario (Houston Rockets), JJ Hickson (Fujian Sturgeons), Ramon Sessions (Charlotte Hornets), Garrett Temple (Sacramento Kings), Jarrell Eddie

Παρουσίαση ομάδας

Το βασικό δίδυμο στην περιφέρεια των Wizards δικαιολογημένα θεωρείται ένα απ' τα πιο ελπιδοφόρα στο ΝΒΑ, με το Wall να είναι μόνιμος κάτοικος All-Star Games πια και το Beal να είναι ακόμη μόνο 23 και να έρχεται απ' την πιο εύστοχη σεζόν της καριέρας του. Ο Wall δεν ξέρω πόσο ακόμα μπορεί να βελτιωθεί σε νούμερα, όμως καλείται να αποδείξει πως μπορεί να ωθήσει αυτό το roster ακόμα ψηλότερα απ' το 2014-15 ως ηγέτης αλλά και με μεγαλύτερο και σταθερότερο impact στο παρκέ, πλησιάζοντας τα επίπεδα των κορυφαίων guards στη λίγκα, ενώ ο Beal πρωτίστως ελπίζει σε μια χρονιά με λιγότερα παιχνίδια εκτός ομάδας και καλύτερη χημεία με τον σπουδαιότερο συμπαίκτη του, με τον οποίο δεν έχουν και άριστες σχέσεις, ούτε εντός αλλά ούτε και εκτός παρκέ. Εγωισμοί, μη ομαδικότητα κλπ σε επίδοξη ομάδα πρωταθλητισμού δε χωράνε και καλά θα κάνουν να το καταλάβουν αμφότεροι. Και ίσως να μαρκάρουμε και λίγο καλύτερα άμα δεν πονάμε ρε συ Billy. Ως βασικός small forward ξεκινά τη σεζόν Όθων Ο Αχθοφόρος/Πορτιέρης/κάτιworkingclassτελοσπάντων, που θα είχε τρομακτικό ενδιαφέρον να τον βλέπαμε ως δίδυμο στο 3-4 με τον Oubre, αλλά μάλλον κρατά προς ώρας το ρόλο του SF μέχρι να δούμε αν ο άγουρος sophomore μπορεί να τον προσπεράσει. Στο 4 ο Kieff ήρθε και ξέρουμε πάνω κάτω τι μπορεί να κάνει, ένα συμπαθητικό αλλά όχι ξεχωριστό 4αρι με ροπή προς ενίσχυση των αναποδιασμένων κλιμάτων στα rosters που συχνάζει. Βασικό 5αρι συνεχίζει ο Gortat, ο μόνος επιζών απ' την περσινή frontline, ο οποίος αγωνιστικά ξέρουμε τι δίνει σταθερά και τι είναι bonus τις καλές μέρες, δεν ξέρω αν θα νιώθει την καυτή ανάσα του Μαχίμι, που ξεκινά άλλωστε τη σεζόν στα pits, όμως βλέπει τα 64 εκατομμύρια που δέσμευσαν οι Πρωτευουσιάνοι για το Γάλλο και ψάχνεται.

Ο πάγκος των Wiz είναι το πιο εντυπωσιακά αλλαγμένο πράγμα στη λίγκα φέτος. Έως και οι ημιβασικοί πέρυσι Temple και Dudley είδαν την έξοδο, μαζί με Sessions, Neal, Nene, Humphries, Alan Anderson, Gooden, JJ Hickson, DeJuan Blair και Eddie. Ο μόνος παίκτης στον πάγκο πλην του prospectικού ακόμα Oubre που συνεχίζει από πέρυσι είναι ο Marcus Thornton, που κι αυτός όμως αποκτήθηκε προς το τέλος της περασμένης χρονιάς, μετά το waive του απ' το roster των Rockets. Ο Βurke κόστισε ελάχιστα, ένα pick δεύτερου γύρου στο απώτερο μέλλον, και παίρνει άλλη μια ευκαιρία να προσαρμόσει πράγματα που έκανε να μοιάζουν εύκολα στις μέρες του Michigan στο second unit πια μιας ομάδας ΝΒΑ, ενώ ο Satoransky χωρίς καν να γίνει πάμπλουτος για να περάσει τον Ατλαντικό, έρχεται με την ελπίδα να συνθέσει ένα λειτουργικό δίδυμο με τον TreyTrey, όπου ο Τσέχος θα αμύνεται και θα πασάρει ενώ ο Burke θα αναλάβει περισσότερο το εκτελεστικό της περιφέρειας κομμάτι. Και μην ξεχνάμε βέβαια και το πόσο ικανός, εκτός από cult, είναι ο Lil' Buckets, που προφανώς και είναι απ' τη Louisiana απορώ πως δεν το ξερα τόσα χρόνια, φωνάζει. O Οubre ξεκινά ως αναπληρωματικός του Porter στο 3, έχει όμως το συνδυασμό μήκους και ταχύτητας να παίξει και στο 2 και στο 4 ακόμη σε ελαφριά σχήματα, δείχνει βελτιωμένος σαν εικόνα στην preseason και έχει σίγουρα τα φόντα να παίξει περισσότερο και πιο αποτελεσματικά από την άνιση rookie χρονιά του. Πρώτη αλλαγή στο 4 θα είναι ο Καναδός ο Nicholson που στη Florida έδειξε συχνά δείγματα σεβαστής ικανότητας, ειδικά επιθετικά, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να κρατήσει τη θέση του στο roster των πάντα ανακατεμένων Magic και μένει στη Southeast για να δώσει απαντήσεις. Ή και για να βγάλει ένα κομμάτι ψωμί 26 εκατομμυρίων τουλάχιστον, θα δείξει. Πέρα του Μάχιμου απ' τη NOLA μετακομίζει στο DC ο πάντα χρήσιμος παγκίτης Jason Smith, ενώ το roster κλείνουν 3 φετινοί undrafted free agents, overcompensating του Grunfeld γιατί έμεινε χωρίς pick μετά το trade για Kieff. Και ένδειξη μιας διακριτικής επανέναρξης στην προσπάθεια να ξεκολλήσουν απ' το κάτω μισό της Ανατολής.

Έχουμε να δούμε πολλά φέτος. Επιθετικά το πως θα πάει το σκοράρισμα απ' το τρίποντο μιας περιφέρειας που δεν μοιάζει φονική απ' τα 7,5 μέτρα, ειδικά αν χάσει για 30+ παιχνίδια το Beal ξανά, το πόσο θα προσπαθήσει ο Brooks να ανεβάσει τα fouls drawn του Wall, που πάντα γκρινιάζω πως είχαν αδικαιολόγητα πέσει στη λίστα προτεραιοτήτων επί Wittman και προφανώς πόσο καλά θα τα πάνε όλοι τους οι τόσο νέοι με ένα νέο γενικότερα playbook. Αμυντικά είναι ήδη καλό group στις περισσότερες θέσεις οι Wiz και θα μπορούν να κρύβουν τις αδυναμίες κάποιων αν ο Brooks πλησιάσει τα σπουδαία αποτελέσματα που εμφάνιζε αρκετά συχνά στο προηγούμενό του πόστο.


Ταβάνι & στόχοι για φέτος

Παρά το πως οι Wiz δεν εκπλήρωσαν τις προσδοκίες για τη συνεχή άνοδό τους προς τις κορυφαίες θέσεις της περιφέρειας τους, έκλεισαν τη σεζόν ακριβώς στο .500, μόλις 5 νίκες πίσω απ' το 2014-15 όπου έφτασαν στο δεύτερο γύρο της postseason και αποκλείστηκαν απ' το τότε νούμερο 1 seed της Ανατολής, τους Hawks, αφότου χρειάστηκε να τραυματιστεί ο Wall στο χέρι. Αν οι δύο ηγέτες του backcourt παραμείνουν υγιείς η Washington είναι ξεκάθαρα στη συζήτηση για την επανείσοδό τους στην οχτάδα των playoffs. Μετά από μια αρχική περιόδο προσαρμογής στα πολλά νέα πρόσωπα και σε νέες συνθήκες ένα καθοριστικό καλό δίμηνο μπορεί έως και να τους ανεβάσει status. Οκ και όλα καλά να πάνε, κανείς δεν περιμένει τελικούς περιφέρειας από φέτος. Αλλά χρειάζονται επιστροφή σε καλυτερες μέρες, το οικοδόμημα μοιάζει πλέον όχι μόνο ελπιδοφόρο αλλά και πιθανώς εύθραυστο. Α ρε KD.


Κάτω απ' το φως του προβολέα

John Wall

Ο Τοιχόγιαννος δεν έχει κάνει το άλμα προς την elite που περιμέναμε πολλοί, όμως και πέρυσι είχε μια πολύ παραγωγική χρονιά. Άγγιξε για πρώτη φορά τους 20 πόντους ανά αγώνα (19.9), βρέθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά στο All-Star Game ως εκπρόσωπος της Ανατολικής περιφέρειας, για δεύτερη σερί χρονιά είχε μέσο όρο στη σεζόν double double σε πόντους και assists, σούταρε και ευστόχησε τα περισσότερα τρίποντα στην καριέρα του. Ανεξάρτητα απ' την πιθανή περαιτέρω βελτίωση σε αριθμούς, αν οι Wizards βρουν την ώθηση για μια νέα αρχή, καλείται να δώσει μια καλύτερη και πιο εύστοχη παράσταση στη φετινή postseason. Εδώ θα είμαστε.




Προπονητής:

Scott Brooks

Μετά από μια επιτυχημένη σε ποσοστά νικών καριέρα στην Oklahoma, που δε συνοδεύτηκε όμως απ' την κατάκτηση κάποιου πρωταθλήματος παρά το πλεονέκτημα έδρας της μοναδικής φοράς που βρέθηκε σε τελικούς η Thunder, ο Brooks αντικαθιστά το Randy με τον πρώτο του στόχο ήδη χαμένο. Να προσελκύσει τον πρώην free agent Kevin Durant στη γεννέτειρά του με όπλο την πολύ καλή και σημαντική για τον Κεβέν προσωπική τους σχέση. Αφού λοιπόν ο Kevin έπελεξε California, o Scott καλείται να λύσει τα προβλήματα μιας ομάδας που έχει ταλέντο αλλά και ταβάνι, με αρκετή φρεσκάδα στον πάγκο αλλά και προβλήματα μεταξύ των δύο νεαρών αστέρων της περιφέρειας και μια πιο υγιή αλλά και με κατά τα δημοσιεύματα φευγάτο Gortat frontline. Μετρ του ενθουσιασμού θα κριθεί μεσοπρόθεσμα ακόμα και να ξεκινήσει καλά.


Θέλω να ρωτήσω τους... Trey Burke και Tomas Satoransky, που έχουν και οι δύο δείξει πολύ καλά στοιχεία στο παρελθόν αλλά όχι σε συνθήκες ΝΒΑ, αν θα μπορέσουν να οδηγήσουν τον πάγκο των Wizards σε νέα ύψη, μιας και για χρόνια η δεύτερη πεντάδα της Washington δε διέπρεπε ακριβώς και ήρθε φέτος μια ολική εκαθάρριση να τους δώσει την ευκαιρία τους.

Πρόβλεψη: 44-38

Υποθέτωντας πως δεν βουτιόνται όλοι μαλλί με καράφλα γιατί ο ειρηνοποιός και confidence builder Brooks ξεκινάει θετικά την παρουσία του στο DC, oι Wizards τερματίζουν απ' τη μέση της division τους και ψηλότερα, έπειτα ελπίζουν να τους κάτσει το προπέρσινο Toronto.


Conference rank: 6th-7th

Division rank: 2nd-3rd

SG3ptshooter
4 λεπτά πρεμιέρα ο Σάτορας, 4 ματς ανοχή αξίζει ο Brooks.. magic.gif
aegeansheed
Είδα αρκετό από την πρεμιέρα στη Γερακοφωλιά, προς το παρόν το πρόβλημα είναι οι λύσεις από τον πάγκο. Πιστεύω με Μαχίμι θα στρώσει κάπως η κατάσταση, επίσης ανακάλυψα ότι ο Τρέη ο Μπερκ δεν παίζει Ευρώπη ακόμα! tongue.gif
Ο Κιφ μοιραία θα εξελιχθεί στον πιο σημαντικό παίκτη αυτής της ομάδας λόγω του σουτ του.
SG3ptshooter


Aστείος, καλή Κίνα του ευχόμαστε. Ένα λεπτό ο Satoras απ' τα 53, ας πάρει και το Brooks μαζί. tongue.gif
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 09/11 - Otto Porter Jr.

Τα νούμερα: 34 πόντοι, ρεκόρ καριέρας, με 14/19 fg, 3/5 3pt στο εκρηκτικό ξεκίνημα όλα τα εύστοχα, 14 rebs από 7 μπρος και πίσω - ΟΧΙ δηλαδή εντός και εκτός έδρας - 4 τελικές πάσες χωρίς λάθος και από 3 stl + blk. +18 στη δια χειρός του άνετη επικράτηση απέναντι στους Κέλτες.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Επιλογή στο νούμερο 3 ενός μετριότατου draft που δεν είχε συνεπάρει κανέναν και εδώ που τα λέμε η ανετοιμότητά του ως rookie δε βοήθησε καθόλου τις μετοχές του. Δούλεψε πολύ, έδωσε μια σπουδαία preaseason με ανεπτυγμένο midrange παιχνίδι που του προσέθεσε μια νέα διάσταση αγωνιστικά, έμαθε να χρησιμοποιεί καλύτερα το μάκρος του και φτάσαμε σταδιακά στο να είναι ο καλύτερος forward στο roster των Wiz. Είχε ξεκινήσει άστοχα απ' το τρίποντο πριν το χτεσινό ξέσπασμα αλλά σημείωνει highs σε πολλούς μέσους όρους και στα υπόλοιπα ποσοστά ευστοχίας. Η συνέχεια θα παραμείνει working class hero και να δούμε που θα maxάρει σε μέσους όρους σκορ. Ο Beal ξαναξαναβάρεσε λέω εγώ. Τον έχω συμπαθήσει ιδιαίτερα γιατί είναι απ' τους λίγους παίκτες που έχουν βελτιωθεί τόσο σταθερά ενώ ξεκίνησαν από σαφώς αδιάφορη -προς εμέ έστω- αγωνιστική εικόνά. Και μαντέψτε ποιον απ' τους δύο wings της Washington έχω στο fantasy. GATOR ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

Δε δήλωσε:
"Ninotchka: Why should you carry other people's bags?
Porter: Well, that's my business, Madame.
Ninotchka: That's no business. That's social injustice.
Porter: That depends on the tip."

Εν ολίγοις είμαι πολύ περίεργος να δω πόσο θα κοστίσει η παραμονή του στο DC.
SG3ptshooter
http://www.basketball-reference.com/play-i...mp;order_by=pts

Πόσο μοναδικό είναι το statline του Όθωνος. Σαν 34+ 14+ 4/0 3 3 δεν έχει γίνει ποτέ. Μόνο ο Marion είχε 3+ 3pt (4/7), πιο εύστοχες fg% φορές ήταν μόλις επτά, και το 3/0 του Shaq ήταν το πιο κοντινό χωρίς λάθος, βέβαια υπάρχει και το εντυπωσιακό 7/1 του Hakeem που γενικά κυριαρχεί στη λίστα μαζί με το Ναύαρχο. Χαιρετίζω Κρας, που μαζί με Marion και Nance είναι οι μόνοι ευθέως συγκρίσιμοι με το μη καθαρό "ψηλό" Porter. Ως ψηλότερο επίπεδο έχουμε 40+ points με αυτά τα mins 17 φορές, 20+ rebs 6 φορές μόνο.
SG3ptshooter
\

Satoransky wav.gif
benchwarmer
Σάτορ ξε-Σάτορ πάντως, είναι "εντυπωσιακό" το πώς ένα από τα hottest franchises του ΝΒΑ, με το σουπερντούπερ δίδυμο της επόμενης δεκαετίας Wall-Beal κλπ, κατέληξε μέσα σε δύο μόλις χρόνια σε... αυτό.

*Όσοι με ξέρουν χρόνια ας προσπαθήσουν να μην θυμηθούν ότι ήμουν τεράστιος fan των college days του Burke rolleyes.gif rolleyes.gif
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 10/12 - Kelly Oubre Jr.

Τα νούμερα: Νέο career high 19 πόντων, το προηγούμενο ήταν 18 απέναντι στους Spurs σε garbanzo mode πέρυσι τέτοια εποχή άρα μια φορά το χρόνο θα περνάει τους 15; tongue.gif Όχι, μάλλον δίνεται σπουδαιότερη σημασία το σημερινό. Είχε 7/11 σουτ με 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 9 rebounds, 1 assist χωρίς to, 3 κλεψίματα σε 29 λεπτά συμμετοχής. Ήταν +7 στη νίκη των Wizards απέναντι στους Bucks μέσα στο Verizon Center.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά:
Γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη αλλά δεν έκατσε στο Superdome να του δίνει πετσέτες ο Drew, προτίμησε να μετακομίσει στο Texas εξ' αιτίας ενός ψιλο-τυφώνα, booo. tongue.gif Σημαντικό prospect της χρονιάς του, δεσμεύτηκε για την κολεγιακή του καριέρα στους Jayhawks του Kansas, όπου έκατσε μόνο μια χρονιά παρότι προφανώς και δεν ήταν πρωταγωνιστής του NCAA για το 2015 ούτε θεωρούνταν έτοιμος να δώσει λύσεις σε ομάδα ΝΒΑ. Επιλέχθηκε στο νούμερο 15 απ' τους Hawks, όμως μέσω τριπλής ανταλλαγής βρέθηκε αμέσως στους Wizards, με κύριο κέρδος των Hawks τον Hardaway Jr. Έκανε συμπαθητικό Summer σα σούμα, ντεμπούταρε κόντρα στους Βucks για να πάρει το κολάυ απέναντι στον Antetokounmpo με αποκλειστικό στόχο να βάλει 20 στο σημερινό, γενικά στη rookie χρονιά του είδε περιορισμένες ευκαιρίες, παρά το χάος που επικρατούσε για μεγάλο διάστημα στη σεζόν στη Washington. Είχε σταθεροποιήσει ένα ρόλο στις αρχές του χειμώνα, τρέξτε στο waiver είναι η εποχή του τώρα, όμως έπεσε στα μονοψήφια λεπτά μέσο όρο για ένα εντυπωσιακό σερί από τέλη Γενάρη ως αρχές Απρίλη. Και τα δωσε όλα τότε, στον αγαπημένο μήνα του κάθε πιασμένου παγκίτη. Φέτος βγήκε all-second στο Summer και έμοιαζε αρκετά πιο έτοιμος για λεπτά, πράγμα που θύμισε Otto Porter, με τον οποίο συνεχίζω να αναρωτιέμαι αν μπορούν ή θέλει το franchise να συνυπάρχουν ως βασικό δίδυμο στα forwards. Μέτριο ξεκίνημα για τις προσδοκίες και φέτος για τους Wizards συνολικά, ο Oubre ψάχνει ακόμη το ρόλο του απ' τον πάγκο, κάποιες βραδιές μοιάζει να τον βρίσκει. Μόλις η δεύτερη φορά που περνά τους 10 πόντους για φέτος, στη δεύτερη φορά που έπαιξε 26+ λεπτά. Δεν μοιάζει να έχει αποτινάξει τα ερωτηματικά, αλλά μάλλον έχει έρθει η ώρα να πάρει ένα πιο σίγουρο κομμάτι απ' τα λεπτά που περισσεύουν για όλους σε μια ομάδα όπως οι φετινοί Wizards. Σουτάρει κάπως καλύτερα από πέρυσι σε περισσότερο όγκο προσπαθειών ανά ματς, δεν έχει αρνητικό a/to πια, έκλεψε 3 μπάλες χτες, υπάρχει μια κάποια βελτίωση. Εκθέστε τον να δούμε και τι έχετε, να το δείτε κι εσείς εκεί στο DC. DNP κι ο Satoransky χτες, σας βαρέθηκα. Πα να δω Rudy.

Δε δήλωσε: "Oυουουουουουοου Μπρρρρρρρρρρρρρρρ Eεεεεεεεεεεε". Δε φταίω εγώ που έχει και το μαλλί του Shaun the Sheep. Επ' ευκαιρία, για πείτε, να δω το Treme; Όλο το αναβάλω.
aegeansheed
Facts:
* τα πιο πολλά από τα καλάθια του τα έβαλε με προσωπικό αντίπαλο τον Κούνμπο, γεγονός που βγάζει μια ανετίλα/ σεβαστή αυτοπεποίθηση
* έκλεισε το παιχνίδι εντός της βασικής 5άδας (non-standard), λόγω της καλής 4ης περιόδου που έκανε
* το "Jr" στο συνθετικό δεν το καταλαβαίνω, αφού Ουμπρέ + πιο παλιός μπασκετμπωλίστας δε δίνει αποτέλεσμα στη BREF.
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 30/12 - Trey Burke III

Τα νούμερα: Season high 27 πόντων, μία ακόμη φορά φέτος είχε περάσει τους.. 10, με 10/12 fg, 5/5 3pt, 2/2 ft, 2 αμυντικά rebounds, 2 assists, 2 κλεψίματα, +20, το μεγαλύτερο του αγώνα, σε 30 λεπτά στη νίκη των Wizards επί των Nets.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Όντας απ' το Columbus μάλλον παίζει λάθος σπορ. Έχει και μπαμπά training torturer / ατζέντη / ταπανταόλα ως άλλος Λάμπρος Χούτος. Επέλεξε το Michigan για την κολεγιακή του καριέρα, έμεινε μόλις δύο χρονιές στους Wolverines. Την πρώτη χρονιά αναδείχθηκε καλύτερος freshman της division και ΜVP της ομάδας, τη δεύτερη με την τρελοπαρέα Robinson III, Hardaway Jr, Stauskas, Morgan/McGary -και LeVert στον πάγκο- έχασαν απ' το πουθενά έναν τελικό... sad.gif Ε τότε πήρε σε ατομικό επίπεδο τα πάντα ο Burke, δε τα αραδιάζω θα πιάσουν 4 σειρές, βγήκε απ' όλους κορυφαίος στην ομάδα / τη division / τη χώρα φανταστείτε. Οπότε δήλωσε για το draft. Παρότι δεν μπήκε στο NCAA ως το κορυφαίο prospect της χρονιάς του, πλέον είχε κερδίσει το status ενός εκ των κορυφαίων guards που θα επιλεγόταν το καλοκαίρι του 2013, σε μια δεξαμενή υποψήφιων NBAers που μάλλον απογοήτευσε. Έφυγε τελικά λίγο χαμηλότερα απ' ότι υπολογιζόταν συνήθως, στο νούμερο 9, τον επέλεξαν οι Timberwolves για να τον πασάρουν στη χωρίς βασικό PG Utah. H rookie season του Burke δεν ήταν αρκετά καλή όμως κι οι υπόλοιποι μαύρα χάλια ήταν, ο MCW έγινε ο χειρότερος RoY ever σε οποιαδήποτε σοβαρά metrics, o Oladipo ήταν πιο σταθερός και μάλλον το άξιζε περισσότερο, όμως κι ο Burke ήταν στη συζήτηση, βγήκε τρίτος στην τελική ψηφοφορία και αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης all-rookie πεντάδας για το 2013-14. Είχε επιλεχθεί και 3 φορές ως Rookie του Μήνα για τη Δύση, είχε βάλει 2 30αρες και ήταν ο πρώτος rookie που σκόραρε τόσους παρότι είχε ξεκινήσει τη σεζόν τραυματίας, ενώ το 30-7-8 ως rookie το είχε κάνει μόνο ο Griffin πρόσφατα. Κάπου στη δεύτερη σεζόν άρχισε να φαίνεται πως δε θα μπορέσει να προσαρμόσει το παιχνίδι του στα δεδομένα της λίγκας όπως ίσως ελπίζαμε όσοι μας άρεσε. Το ύψος του δεν τον βοηθούσε, όμως ήταν εντυπωσιακό το πως ένας παίκτης που έμοιαζε διάολος που μπορούσε να κάνει τα πάντα στο κολεγιακό, να σουτάρει, να διεισδύσει, να πασάρει, να πιέσει, να κλέψει, έμοιαζε πια ένας παίκτης που περίπου μπορούσε να σουτάρει αλλά όχι σταθερά αποτελεσματικά, στα drives έβρισκε σε τοίχο, οι πάσες έμοιαζαν ρίσκο, στην άμυνα του έφευγαν από παντού και τα κλεψίματα ήταν afterthought με τόσο αντιπαραγωγική συνολική αμυντική παρουσία. Θύμιζε πλέον αρκετά Ευρωπαίο scoring guard που δεν έβρισκε τα πατήματά του σε άλλες συνθήκες, τον είχα παρομοιάσει με την παρουσία του νυν EL-MVP DeColo και υπάρχει κι άλλο ένα προφανές όνομα που δεν είμαστε στην κατάλληλη χώρα για να γραφτεί. tongue.gif Έπεσε στον πάγκο κάποια στιγμή να τα πάει καλύτερα ως scorer του δεύτερου unit αντί οργανωτής του πρώτου, παρότι ποτέ δεν ήταν πρόβλημα το a/to καθεαυτό όσο η μη χημεία με το Hayward, στην αρχή της τρίτης χρονιάς χωρίς Exum παρόντα έμεινε στον πάγκο για να παίξει βασικός ο... Raulzinho Neto. Εκεί κάπου τον κλαίγαμε κι επίσημα, παρότι ως μόνιμα παγκίτης στην τρίτη του χρονιά έδειξε την καλύτερη προσαρμογή του ως εκεί σε βάθος σεζόν. Το καλοκαίρι οι πανέξυπνοι Wizards με αυτό το καταπληκτικό front office τον έκλεψαν για ένα κομμάτι ψωμί, ένα pick δεύτερου γύρου του 2021 και μάλιστα ενεργοποιήσαν την option για τη φετινή σεζόν του rookie συμβολαίου του, δηλαδή μπορεί και να τον πετούσαν, που έχουμε φτάσει. Ο Beal λείπει συχνά, στο προηγούμενο κομμάτι απουσίας του είχε ευνοηθεί περισσότερο ο Satoransky, όμως χτες ο Burke ήταν αυτός που έπαιξε πολύ και έδωσε πολλά, χρειάζεται να αθροίσει κανείς τους πόντους στα τελευταία 7 παιχνίδια του για να ξεπεράσει το χτεσινό ξέσπασμα. Το μέλλον τώρα, χμ. Μεγάλο δρόμο θα διαβεί, δεν ξέρω πόσες ώρες είναι και η πτήση ως το Guangzhou. Δέχομαι επικρίσεις πως πλέον γράφω υπερβολικά / αχρειάστα πολλά για το παρελθόν και λίγα για το μέλλον. Τι να γράψω για το μέλλον ενός draft bust που πονάει και μένει ελεύθερος το καλοκαίρι; Ε λοιπόν κύριοι θα είναι ο καλύτερος sixth στο δεύτερο μισό και θα τον ζητάνε 6 με 8 ομάδες, θα βγει καλύτερος έκτος παίκτης το 2019 και θα πάρει πρωτάθλημα με clutch performance στους τελικούς. Γιατί τον ξέρουμε από μικρό.

Δεν ξέρετε πως: ο πατέρας του τον ανάγκαζε να κάνει τα πάντα με το αριστερό για να γίνει αμφιδέξιος και παρ' όλα αυτά ο Χάτζη δεν του χει πάρει συνέντευξη. Θα μπορούσε να του είχε κάνει και καμιά αμυντική άσκηση παραπάνω, λέμε τώρα.
SG3ptshooter
League-leading 46,5% τρίποντα και 129 Off Rtg, προσωπικά highs σχεδόν σε όλες τις βασικές κατηγορίες, Otto Porter:
SG3ptshooter
Eγώ πάλι Aνατολή θέλω Wizards όπως πάντα, τους πιστεύω και περισσότερο απ' την κρατούσα άποψη, έκαναν trade για Bojan-Bogda αλλά τσίμπησαν και το Jennings στο τζάμπα οπότε δεν ξέρω η κοινή γνώμη του forum πως βλέπει αυτό το διττό. Με frontline Kieff+Gortat μάλλον πρέπει να βρουν ένα λαμόγιο_πρωταθλητισμού ακόμα κι αυτοί.. rolleyes.gif
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 01/03 - Bojan Bogdanovic

Tα νούμερα: 27 πόντοι, φέτος μία φορά το είχε ξεπεράσει μόνο ακόμη κι ως Net, με 9/12 fg, 6/7 3pt, 3/3 ft κι από κει και πέρα 2 αμυντικά rebounds και 2 λάθη, +16 σε 25 λεπτά, στη σημαντική νίκη των Wizards μέσα στο Toronto, όπου το second unit της Washington ήταν καταλυτικό σε αντίθεση με τους βασικούς, που βαδίζουμε αν συμβαίνει κι αυτό... Αλλά οκ μην απελπίζεστε θα έρθει ο Jennings να τα καταστρέψει όλα.

Η εικόνα:

Έχει πλέον 52,6% τρίποντα απ' τη δεξιά γωνία.

Πριν/Μετά: Aπ' το Mostar της Ερζεγοβίνης, μια πόλη με μοιρασμένο πληθυσμό γηγενών και Κροατών, γρήγορα άφησε την τοπική ομάδα κι ως ανήλικος υπέγραψε με τη Real Μαδρίτης. Έπαιξε 7 παιχνίδια και 39 λεπτά στην ACB σε τρεις διαφορετικές σεζόν, τα 4 ως δανεικός στη Murcia και 1 ματς με τη Real στη Euroleague, 107 δευτερόλεπτα κόντρα στη Roanne, τη χρονιά που οι Μαδριλένοι έπαιζαν με Λάζαρο και Πελεκάνο. Γύρισε στα μέρη του υπογράφοντας με την Cibona όπου έπαιξε 2 σερί χρονιές στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση και για το 2010-11 ήταν ο σπουδαιότερος παίκτης των Κροατών, με 18 πόντους μέσο όρο απ' το μεγάλο φόρτο των οριακά 15+ προσπαθειών στα 10 ματς της πρώτης φάσης. Την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στη Fener όπου έμεινε για μια τριετία και ήταν κάθε χρόνο ο πρώτος τους scorer, εκεί σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις του στα καλοκαιρινά tournoix των Εθνικών ομάδων καθιερώθηκε ως ένας απ' τους καλύτερους international wing players της φουρνιάς του και κέρδισε τη μεταγραφή στο ΝΒΑ. Eίχε ήδη γίνει draft απ' το 2011, στο σύνηθες για Ευρωπαίους 31ο pick, τον επέλεξε το Miami όμως μέσω Minnesota τα δικαιώματά του έφτασαν στο New Jersey, τότε. Υπέγραψε με το Brooklyn το καλοκαίρι του 2014 και ακόμα παίζει ως δεσμευμένος με το rookie συμβόλαιό του. Απ' την αρχή έδειξε καλά στοιχεία και συγκεκριμένες αδυναμίες που πάνω κάτω ισχύουν ακόμη, είναι καλός συμπληρωματικός στο φτερό που ξεφεύγει απ' το αναγκαστικό 3+D μοτίβο λιγότερο ικανών τεχνικά παικτών, σκοράρει καλά και δίνει λύσεις βάζοντας περισσότερες δυσκολίες στην αντίπαλη άμυνα, χωρίς να παύει να είναι καλύτερος ως spot shooter και έχοντας περισσότερα λάθη από assists στην καριέρα του και όχι ξεχωριστό αμυντικό impact. Το Βrooklyn γύρω του διαλυόταν και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, να είναι στόχος ανταλλαγής για τη δεύτερη πεντάδα μιας ομάδας που στοχεύει να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Ανατολικής περιφέρειας. Ήδη απ' τα 2 προηγούμενα παιχνίδια έδειξε πως θα είναι χρήσιμος για τους Wizards, είχε 15 και 16 πόντους πριν τους 27 ενώ οι μη βασικοί της Was στη σεζόν ως πριν το χτεσινό ματς είχαν 23,3 πόντους ανά αγώνα. Όλοι μαζί..

Δηλώνω: πως με χάλασε πάααρα πολύ που ο Otto έμεινε άποντος, είχε 2+ fgm σε όλα τα παιχνίδια του φέτος. Κάτσετε καλά εκεί στην πρωτεύουσα υπάρχουν και όρια..

update:
QUOTE
otan grafeis "tournoix" ginesai toso Xatzhmallias

ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟΧΩΡΩ ΔΙΑΛΥΩ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΟΥ ΔΙΑΛΥΩ ΑΠΟΧΩΡΩ
Zephyr
QUOTE(SG3ptshooter @ Mar 2 2017, 09:34 ) *
Eγώ πάλι Aνατολή θέλω Wizards όπως πάντα, τους πιστεύω και περισσότερο απ' την κρατούσα άποψη, έκαναν trade για Bojan-Bogda αλλά τσίμπησαν και το Jennings στο τζάμπα οπότε δεν ξέρω η κοινή γνώμη του forum πως βλέπει αυτό το διττό. Με frontline Kieff+Gortat μάλλον πρέπει να βρουν ένα λαμόγιο_πρωταθλητισμού ακόμα κι αυτοί.. rolleyes.gif


Αν ο Wall σταματήσει να είναι underachiever μπορούν να μπουν σφήνα και αυτοί. Σαν τους Raptors, έχουν ταλέντο αλλά τους λείπει το τσαγανό. Οκ, είναι ομάδα που έχει χτυπηθεί από τραυματισμούς αλλά την τελευταία τριετία όλο περιμένουμε να κάνουν το step up και όλο μένουν στα ίδια. Εκτός αν τους πάρει ο Βogda από το χέρι... 69.gif

aegeansheed
Unexpected Protagonist of the Night 07/03/17: Ian Mahinmi

Tα νούμερα: 15 πόντοι με ευστοχία x2 σε δίποντα και βολές (5/8 σε έκαστο τύπο προσπάθειας), 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, αλλά και 7 κλεψίματα, τα οποία ο DownToBuck αμφισβητεί... εκείνος μέχρι 5 το πάλεψε να βρει στο recap... καλό όμως που το μάθαμε, αν είναι έτσι, για να παίρνουμε wizards στο Fantasy, αφού το ματς ήταν στο Verizon. Είχε ένα GOATικό +38 στα 26 λεπτά που ήταν μέσα, αλλά έπαιζε με τους Suns, οπότε όλη η παραγωγή δεν ήταν για να την πάρεις και υπερσοβαρά...

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: (θα το πάω όπως ο Σούτερ σήμερα!) Γεννήθηκε στη Ρουέν, όχι στη Ρενν πριν 30 χρόνια και όπως κάθε 30αρης σήμερα Γάλλος όφειλε, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο ως πιτσιρικάς (βλ.France 98... για να μην πω βλ.Ζιζού tongue.gif ), για να το γυρίσει στη συνέχεια στο μπάσκετ. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στη μπασκετική Χάβρη, γνωστή παιδομαζόχτρα πόλη της Νορμανδίας, από τις λίγες πόλεις που παίρνει άρθρο στη Γαλλική αν δεν κάνω λάθος, 1 ώρα περίπου από τη γενέτειρα (έτρωγε ζεστό φαγητό Μαχιμομάνας κάθε μέρα δηλαδή), γνωστή ταινία του Άκη του Καουρισμάκι και άλλα πολλά φαντάζομαι... Κάπου εκεί τον παρατήρησε ο Sam Presti, scouter στους Spurs τότε, που τελικώς τον ντραφτάρουν το 2005. Στους Spurs πηγαίνει το 2007, όπου μένει για τρία έτη με απειροελάχιστη συμμετοχή (6 και 26 παιχνίδια σε 2007 και 2009, έχοντας χάσει όλο το 2008), ωστόσο τα αετίσια μάτια του Carlisle του δίνουν ένα pass για τους Mavericks για τα δύο επόμενα (2010-12) στα οποία μεγαλώνει κάπως τον χρόνο συμμετοχής του στα 9 και 19 λεπτά αντίστοιχα, αλλά γίνεται trade βασικά για τον Collison και καταλήγει στους Pacers. Εκεί φαίνεται να βρίσκει το ιδανικό περιβάλλον για να παίξει αρχικά, στις 3 πρώτες του χρονιές εκεί παίζει 16-18 λεπτά με 4 πόντους, άλλα τόσα ριμπάουντ και 1.5 κλεψιμοτάπες περίπου, όχι κάτι ιδιαίτερο δηλαδή. Μέχρι που βρίσκεται την επόμενη χρονιά (2015-16) σε ένα ινδιάνικο ρόστερ με βασικό ανταγωνισμό τον Jordan Hill και τον unproven τότε, αλλά με φοβερό Summer League θυμάμαι, Myles Turner. Τελειώνει τη χρονιά με 9.3π, 7.1ρ, 1.5ασ και 2κλεψιμοτάπες σε 26 λεπτά περίπου, ας προσθέσουμε και "μόνο", όλα starts σε 71 παιχνίδια. Οι Pacers δεν υπήρχε περίπτωση να του δώσουν τα λεφτά που ζητούσε και έτσι κατέληξε τους Wizards για τα επόμενα 4 έτη με 15 μύρια στο καθένα ως αμοιβή.
Φέτος έχει παίξει ελάχιστα, καθώς αναρρώνει από τραυματισμό, δηλαδή μόλις 10 παιχνίδια πριν το σημερινό, χωρίς μάλιστα να είχε περάσει το 20 λεπτο. Εμένα μου άρεσε η κίνηση των Wizards για backup ψηλός, αν εξαιρέσουμε τον παράγοντα συμβόλαιο που είναι "ατομική" εξαργύρωση εμπειρίας και χρονιάς συμβολαίου, παράλληλα με new cba, θεωρώ ότι είναι decent για αυτό που θέλουν οι Wizards και σίγουρα θα βελτιώσει την εικόνα του πάγκου τους, που στο ξεκίνημα της χρονιάς έδειχνε τόσο κακός.

Είχα ξεχάσει:... ότι είναι πρωταθλητής με τους Mavs το 2011! Οπότε παίζει πια για να θρέψει την οικογένεια. Τις τιμές τις έχουμε λάβει ήδη!
jasonick
QUOTE(aegeansheed @ Mar 8 2017, 09:23 ) *
Είχα ξεχάσει:... ότι είναι πρωταθλητής με τους Mavs το 2011! Οπότε παίζει πια για να θρέψει την οικογένεια. Τις τιμές τις έχουμε λάβει ήδη!


Από το 6ο παιχνίδι των τελικών αυτό που θυμόμαστε εμείς οι Mavs fans είναι το τρομερό πρώτο ημίχρονο του Terry, την μανούρα DeShawn με Haslem-Chalmers, τον Dirk να σολάρει στο τέλος και φυσικά το clutch καλάθι του Ian.

https://youtu.be/_2u7wLopWyw?t=7m36s
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 17/03 - Jason Smith

Τα νούμερα: Season high 17 πόντοι από 6/15 σουτ, 3/6 τρίποντα και 2/3 βολές, 3+4 rebounds, 2/1 a/to, 2 stl, 2 blk το γνωστό 5x2 που σκάει σε ανύποπτη στιγμή συμπληρωματικός και λες έχει ένα value να συμβαίνει κάθε νέα σελήνη. Aλλά απλά το λες, ψέματα είναι μακροπρόθεσμα. +11 στην εντός έδρας νίκη των Wizards απέναντι στο Chicago, οι Wiz χάσαμε τις ελπίδες για το πρώτο seed τη βδομάδα, οι Bulls έστω και καθυστερημένα το διαλάνε.

Η εικόνα:
http://stats.nba.com/player/#!/201160/gamelogs/
Aρνούμαι πεισματικά να γράψω ξανά Solomon Hill, μια φορά έβαλε κατά λάθος 2 καλάθια και θέλετε να το κάνουμε θέμα. Άργησα να ξεκινήσω είχα πολλή δουλειά, το πάλεψα είδα το vid του SoLo αφού δεν υπήρχε για Jason αλλά εκεί που γλέντησε το Ryan Anderson ήταν τόση η ποσότητα αηδίας στο πλάνο που έφτυσα το τηγανόψωμο και τον παράτησα, έγραψα κάμποσα για Smith, άνοιξα το stats.nba να δω τις φάσεις του αλλά μου κράσαρε το mobile browser και τα χασα όλα. Παραμένω ψύχραιμος με κάποιον απροσδιόριστο τρόπο.. Καλύτερα να δείτε πρώην Πελεκάνο παρά τη ντροπή των SF σε ένα φτερό τόσο άδειο που αν έπαιζα 82 ματς θα έβαζα κι εγώ, ο χειρότερος μπασκετμπολίστας στην ιστορία, 10 πόντους σε κάποιο. Βέβαια γιατί να δείτε 5 uncontested σουτάκια, ένα καλάθι και foul εξ επαφής από κάτω έτσι να μην τον πουν Αγραβάνη και 6 απ' τα 7 uncontested rebounds, θα έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε με το χρόνο σας.. Μόνο το κλέψιμο στην πάσα του Portis βλεπότανε.

Πριν/Μετά: Colorado-ς, φοίτησε στο άσημο Colorado State και ατομικά έδωσε το στίγμα του στις τρεις χρονιές του στο κολεγιακό μπάσκετ, βγήκε καλύτερος freshman κι έπειτα δύο φορές στην καλύτερη πεντάδα της περιφέρειας, δεν κατάφερε όμως να τους οδηγήσει σε παρουσία στο bracket. Έφυγε για το draft με double double στη σεζόν, δεν τον χάλασε, το Miami τον επέλεξε στο 20 για να τον στείλει αμέσως στη Philadelphia για το επόμενο pick, τον Cook, και κάτι ψηλά. Ως Sixer έπαιζε πολύ λίγο, έχασε ολόκληρη τη δεύτερη σεζόν του από χιαστούς και τελικά έγινε ως μέλος ενός αδιάφορου trade παίκτης της Νέας Ορλεάνης. Εκεί κυρίως έπαιξε γιατί υπήρχε.. χώρος, έδωσε μια χρήσιμη αντιτουριστική τριετία, υπέγραψε ως ελεύθερος στη Νέα Υόρκη για ένα μόλις χρόνο το 2014-15, πέρυσι βρέθηκε στο Orlando, φέτος μετά από μια συμπαθητική παρουσία στη Florida και τη βελτίωση του range του βρήκε ομάδα δεκτική στο να τον δεσμεύσει για περισσότερο, τρία χρόνια και με αρκετά καλά λεφτά, 16 μύρια, οπότε μετακόμισε στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Προφανώς δεν κάνει τίποτε ιδιαίτερο, είναι ίσως στη βέλτιστη παρουσία του ως rebounder και scorer, αξίζει συγχαρητήρια που καταφέρνει να είναι πιο αποτελεσματικός σε μικρούς συχνά ρόλους, χτες ήταν η μόνη του συμμετοχή στη βασική πεντάδα για φέτος, αλλά δεν περιμένει κανείς τίποτε παραπάνω, βασικά κατά μέσο όρο σίγουρα περιμένει λιγότερα. Φιλότιμος όμως να τα λέμε όλα. Μπράβο τα παμε πάμε να δούμε NCAA τώρα.

Δε δήλωσε: "Τι λέει παιδιά πόσο δίνει το Colorado State να το σηκώσει φέτος; Go Rams!"
SG3ptshooter


Διπλό με το βλέμμα στα playoffs. Όταν ανέβει θέλω να δω και Oubre.
jasonick
Το 49 % στα τρίποντα του Smith πρέπει να είναι το πιο WTF στατιστικό της χρονιάς.
Κατά τα άλλα 51-63 στο ημίχρονο ενάντια στους Hornets, με κακή άμυνα των Wizards και τον Kemba να κάνει ότι θέλει στο 2ο δεκάλεπτο.
SG3ptshooter


Nα το πω; Θα το πω. Δεν πρόκειται να ψηλώσει κι όλοι θα απορρίψουν την εμφάνιση ως άλλη μια ανοησία της garbagoμέρας, τα ποσοστά φέτος ανήκαν σε καλό scoring guard της λίγκας αλλά στα υπόλοιπα δεν. Απ' την άλλη είναι λες και βλέπεις σε παραθυράκι κάτω δεξιά, πως βάζουν κάποιοι uploaders τις βολές, τους Κινέζους να σηκώνουν το τηλέφωνο να βρουν τον ατζέντη του. Κρίμα.
SG3ptshooter


Τελικά γιατί μπήκε στη διαδικασία να αλλάξει το όνομά του ο McClellan; Αφού και στην Αμερική είσαι ό,τι δηλώσεις απ' ότι φαίνεται. Μάλλον τον ενοχλούσε που κανείς δεν ενδιαφερόταν να το γράψει σωστά.

Καλό παιχτάκι για ανύπαρκτος. Οι Wizards είναι πάντα απειλή για 50 νίκες όσο έχουν το Wall, τους έδωσα πιο κάτω μετά από διαπραγματεύσεις αλλά παρά ένα W τα κατάφεραν. Ξεκίνησαν άσχημα, πήγαν τρένο για πάνω από ένα μήνα, έκαναν τις προσθήκες τους που κάπου τους βοηθούν και κάπου τους μπέρδεψαν ως συνήθως, τους πιστεύω για κάτι συμπαθητικό παρότι είναι η πιο αδύναμη ομάδα με πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο, ειδικά απέναντι σε μια εξίσου ή περισσότερο μπερδεμένη Atlanta στον πρώτο γύρο. Δε γράφω άλλα γιατί τους έχω πάρει εργολαβία και για εκεί. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.