Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Π.Α.Ο.Κ. - 3η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Basket League - Σεζόν 2015-2016
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
SteelGandalf
Η φετινή πρώτη κόντρα ανάμεσα στους δύο αντιπάλους της Θεσσαλονίκης πλησιάζει. Φέτος, μετά από πάρα πολλά χρόνια, ο Άρης φαντάζει ως το φαβορί της συγκεκριμένης αναμέτρησης, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο -αφού είναι νωρίς ακόμη για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων- αλλά θα πρέπει να αποδείξει την ανωτερότητα του και εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ.

Το σίγουρο είναι πως η φετινή ομάδα του Άρη έχει μεγάλη διαφορά σε ποιότητα και ποσότητα σε σύγκριση με την περσινή, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το ίδιο μπορεί να λεχθεί και για την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. -δεν στέκομαι στα αρνητικά αποτελέσματα που έχει στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς- κάτι που θα φανεί στο αυριανό βραδινό παιχνίδι.

Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τις επίσημες υποχρεώσεις τους με κάποιες δύσκολες εντός κι εκτός έδρας αναμετρήσεις, με τον Άρη να έχει σε συνολικά 5 αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις, 3 νίκες -επί της Α.Ε.Κ.* (κύπελλο), επί του Αρκαδικού (πρωτάθλημα), επί της Buducnost* (Eurocup)- και 2 ήττες -από Παναθηναϊκό* (πρωτάθλημα) και από Trabzonspor (Eurocup)-. Χωρίς να μιλάμε για εξαιρετικό ξεκίνημα -που είναι όμως αρκετά καλό- ο Άρης έχει ως μεγαλύτερη του "παρακαταθήκη", στις μέχρι στιγμής παρουσίες του, το γεγονός πως ήταν ανταγωνιστικός και τα διεκδίκησε μέχρι τέλους όλα τα παιχνίδια, ακόμα και τα δύο που έχασε, απέναντι σε πιο δυνατές αντιπάλους, με πολλαπλάσια μπάτζετ από το δικό του.

Στην αντίπερα όχθη, ο Π.Α.Ο.Κ. δεν έχει πραγματοποιήσει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα των τελευταίων ετών, καθώς σε αντίστοιχα 5 αναμετρήσεις, έχει 2 νίκες - επί του Ρεθύμνου* (κύπελλο), επί της Szolnoki Olaj* (Eurocup)- και 3 ήττες -από Α.Ε.Κ. (πρωτάθλημα), από Κηφισιά* (πρωτάθλημα) και από Zenit St Petersburg (Eurocup).

Οι διαφορές των δύο μονομάχων, αν και δεν παρακολούθησα σε κανένα φετινό παιχνίδι τον αυριανό μας αντίπαλο, έχουν να κάνουν κυρίως με τα δεδομένα ετοιμότητας, συνοχής και αφομοίωσης των συστημάτων και των επιθυμιών των προπονητών τους.

Ο Άρης παρουσιάζεται πιο δεμένος ως σύνολο, έχοντας πληθώρα επιθετικών επιλογών, εκτός φυσικά από τους, σε θεωρητική βάση, βασικούς "πυλώνες" στους οποίους στηρίζεται και δεν είναι άλλοι από τους Hagins, White και McNeal -νεοφερμένοι και οι τρεις- αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι -Waters, Πελεκάνος, Ξανθόπουλος, Ζάρας, Cohen και Cupkovic- που λειτουργούν επικουρικά, προσδίδοντας βάθος αλλά και ποιότητα στο ρόστερ. Το βασικό του πλεονέκτημα, όπως και πέρσι, παραμένει η δυνατή άμυνα, από την οποία παίρνει ενέργεια και ψυχολογία μέσα στους αγώνες, με σκοπό να κάνει πιο εύκολη την προσπάθεια του για νίκη.

Ο Π.Α.Ο.Κ. φαίνεται, για την ώρα, περισσότερο να ψάχνεται, ενώ τα στηρίγματα του -Βασιλειάδης, Tepic, Markovic, Balaban και ο Hatcher -που επέστρεψε πριν λίγες μέρες στην ομάδα μετά από 2 χρόνια- δεν έχουν ακόμη σταθεροποιήσει την απόδοση τους σε υψηλά επίπεδα. Εκτός των προαναφερθέντων, νέο πρόσωπο στην φετινή προσπάθεια της ομάδας είναι και ο Uros Duvnjak, που επίσης επέστρεψε μετά από τρία χρόνια. Η φιλοξενούμενη ομάδα, πάντως, έχει διατηρήσει έναν βασικό κορμό, με τους Μαργαρίτη, Δέδα, Τσόχλα, Κακαρούδη και Λιάπη, οπότε θεωρώ πως σύντομα θα βρει τον ρυθμό της και τον δρόμο προς τις επιτυχίες. Άλλωστε και μονάδες έχει καλές και ο προπονητής της είναι εγγύηση.

Δεν θεωρώ το αυριανό παιχνίδι εύκολο, για τον Άρη, σε καμία περίπτωση. Το αντίθετο θα έλεγα. Θα πρέπει να μοχθήσει, ο Άρης, για να κερδίσει. Θα πρέπει να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό, μένοντας προσηλωμένος στο πλάνο του προπονητή του και να μην επιτρέψει στους αντιπάλους του να κάνουν το παιχνίδι τους. Δεν θα πρέπει όμως, σε καμία περίπτωση, να καταβληθούν οι παίχτες του από το "must win", ούτε από τον τίτλο του φαβορί που φαίνεται να έχουν. Μπορεί η νίκη να βρίσκεται στο μυαλό τους, κατά την διάρκεια του αγώνα, ως υπέρτατη επιθυμία, αλλά για να την κατακτήσουν θα πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και να διοχετεύσουν την ενέργεια τους, κάνοντας όλα όσα τους έχουν ζητηθεί από τους προπονητές τους. Αν παίξουν το παιχνίδι που μπορούν, φτάνοντας σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. Άλλωστε και ο κόσμος θα βρίσκεται στην παραπάνω εξίσωση, οπότε οι παίχτες μας θα boost-αριστούν σε τεράστιο βαθμό σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους.

Μακάρι να γίνει ένας ωραίος αγώνας, να τον ευχαριστηθούμε όλοι -είτε εβρισκόμενοι στο γήπεδο, είτε από τα σπίτια μας- και να κερδίσει ο καλύτερος, που εύχομαι να είναι ο Άρης! wink.gif

* Οι εντός έδρας αναμετρήσεις των ομάδων

3η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 24/10/2015, 21:00
(novasports1 & 1HD "live")

Άρης - Π.Α.Ο.Κ.

QUOTE(www.pressaris.gr - 23/10/2015)
Η διαφορετικότητα στην προσέγγιση του αγώνα από κόσμο και ομάδα και η στιγμή που θα γίνουν «ένα»

Είπε κάτι πολύ σωστό χθες ο Βασίλης Ξανθόπουλος στις δύο όψεις που έχει το αυριανό παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο και αυτές οι όψεις δεν θα πρέπει να… μπερδευτούν, αλλά να ενωθούν την κατάλληλη στιγμή.


Είναι διαφορετική η προσέγγιση του κόσμου για τον συγκεκριμένο αγώνα και διαφορετική η προσέγγιση της ομάδας, του προπονητή και των παικτών, για τον ίδιο αγώνα. “Γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι για τον κόσμο, όμως εμείς οφείλουμε να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο και το αγωνιστικό πλάνο μας”, είπε ο έμπειρος πλέι μέικερ.

Ο κόσμος είναι βέβαιο – και καλά κάνει γιατί το απολαμβάνει αυτό που βλέπει – ότι θα πάει στο Παλέ με μια ευφορία από την εμφάνιση με την Μπούντουτσνοστ και ενδεχομένως να περιμένει ή να προσδοκά μια εύκολη επικράτηση.

Η προσέγγιση της ομάδας, αν είναι αυτή, τότε θα οδηγήσει με… μαθηματική ακρίβεια σε λάθος δρόμο. “Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία καλή ομάδα, με συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία, η οποία βρίσκεται σταθερά στις κορυφαίες θέσεις τα τελευταία χρόνια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε συγκεντρωμένοι στο παρκέ και να κάνουμε το παιχνίδι μας, ρίχνοντας το βάρος στην άμυνα, μέσα από την οποία μπορούμε να βγάλουμε κάποια εύκολα καλάθια”, είπε ο Ξανθόπουλος. Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση της ομάδας και το ευτύχημα είναι ότι ο Άρης διαθέτει τους παίκτες εκείνους για να περάσουν στα αποδυτήρια αυτή τη σκέψη.

Όταν αυτές οι δύο προσεγγίσεις ενωθούν την κατάλληλη στιγμή, μέσα στον αγώνα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που όλοι επιθυμούν…
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 23/10/201)
Πρίφτης: «Πιστοί στο πλάνο μας, να βγάλουμε ενέργεια!»

Ένα παιχνίδι όπως τα υπόλοιπα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αυτό είναι το σκεπτικό του Δημήτρη Πρίφτη για το πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Άρης τον αυριανό αγώνα στο Αλεξάνδρειο.


Ο τεχνικός των κίτρινων σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ επεσήμανε ότι: «πρόκειται για έναν αγώνα ειδικών συνθηκών, αφού τα ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ έχουν πάντα τη δική τους ιδιαιτερότητα και σημασία. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι όπως τα υπόλοιπα, μένοντας πιστοί στο πλάνο μας».

Για τον αντίπαλο των κίτρινων υποστήριξε: «Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πολύ ποιοτικούς Έλληνες και κοινοτικούς παίκτες, ενώ ενισχύθηκε με τον Χάτσερ στις θέσεις των γκαρντ και κόντρα στη Ζενίτ έδειξε καλά στοιχεία, τα οποία πρέπει να προσέξουμε».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να κερδίσει, σχολίασε πως: «εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, να βγάλουμε ενέργεια, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να περιορίσουμε τα λάθη μας. Η άμυνα θα είναι το κλειδί και σ’ αυτόν τον αγώνα. Παίζουμε στην έδρα μας και είναι γνωστό ότι ο κόσμος μάς δίνει μεγάλη ώθηση. Είναι πολύ σημαντικό ότι είχαμε sold out δύο μέρες πριν από το ντέρμπι και είμαι σίγουρος ότι ο αγώνας θα γίνει σε μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα».


QUOTE(www.pressaris.gr - 22/10/2015)
Ξανθόπουλος: «Ανυπομονώ να το ζήσω ως παίκτης του Άρη! Μεγαλώσαμε μ' αυτά τα παιχνίδια»

Προσηλωμένοι στον στόχο και το πλάνο της ομάδας οφείλουν να παραμείνουν όλοι μέσα στον Άρη όπως υπογράμμισε ο Βασίλης Ξανθόπουλος με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ.


Ο έμπειρος γκαρντ τόνισε: «Απέναντι στην Μπούντουτσνοστ μπήκαμε συγκεντρωμένοι στο παρκέ και φτάσαμε σε μία άνετη νίκη, απέναντι σε μία καλή ομάδα. Με την άμυνα και τη διάρκεια στην απόδοσή μας κάναμε το παιχνίδι να μοιάζει εύκολο, στην πραγματικότητα μόνο εύκολο δεν ήταν», τονίζει ο έμπειρος γκαρντ και συνεχίζει: «Οι αγώνες είναι συνεχόμενοι και δεν προλαβαίνουμε να μένουμε σε νίκες ή ήττες. Από τον αγώνα με την Μπούντουτσνοστ κρατάμε τη διάθεση, το ομαδικό πνεύμα και την καλή άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Στοιχεία που πρέπει να έχουμε στις δύσκολες αναμετρήσεις που μας περιμένουν».

Όσο για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Σε δύο μέρες έρχεται ακόμα ένα δύσκολο ματς, απέναντι στον ΠΑΟΚ, το οποίο φυσικά έχει τη δική του σημασία. Μεγαλώσαμε μ’ αυτά τα μεγάλα ντέρμπι. Εγώ προσωπικά τα έχω βιώσει διά ζώσης από την αντίπαλη πλευρά και ανυπομονώ να το ζήσω ως παίκτης του Άρη», καταθέτει ο Ξανθόπουλος και συνεχίζει:

«Γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι για τον κόσμο, όμως εμείς οφείλουμε να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο και το αγωνιστικό πλάνο μας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία καλή ομάδα, με συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία, η οποία βρίσκεται σταθερά στις κορυφαίες θέσεις τα τελευταία χρόνια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε συγκεντρωμένοι στο παρκέ και να κάνουμε το παιχνίδι μας, ρίχνοντας το βάρος στην άμυνα, μέσα από την οποία μπορούμε να βγάλουμε κάποια εύκολα καλάθια».

Ο γκαρντ του Άρη σχολίασε και το δεύτερο σολντ άουτ που έκαναν οι φίλαθλοι της ομάδας μας μέσα σε μόλις τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. «Πληροφορήθηκα για το σολντ άουτ και ομολογώ ότι δε μου προκάλεσε έκπληξη. Ο κόσμος είναι από το ξεκίνημα στο πλευρό μας και θέλουμε να συνεχιστεί αυτό, αφού η βοήθειά του είναι καταλυτική για την επίτευξη των στόχων μας», είναι το μήνυμά του.
SteelGandalf
QUOTE
Μαρκόπουλος: «Έχει βρει καλή χημεία ο Άρης, παίζει σε γήπεδο… φωτιά!»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος εξήρε την ομάδα του Άρη και τον κόσμο του, μιλώντας στη σημερινή media day του ΠΑΟΚ για τον αγώνα του Σαββάτου στο Αλεξάνδρειο.


Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: «H ξεκούραση είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα αυτή τη στιγμή. Μπορώ να πω ότι το ταξίδι μας ήταν εξοντωτικό! Αυτή τη στιγμή όλοι οι παίκτες είναι κομμάτια… Πρέπει τώρα να βρούμε τη δύναμη για τη συνέχεια και να δούμε ορισμένα πράγματα που κάνει ο Άρης στο γήπεδο, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε το Σάββατο, να παίξουμε ένα δυνατό παιχνίδι. Ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει πολύ καλούς παίκτες και έχει βρει ρυθμό. Έχει βρει καλή χημεία και παίζει σε ένα γήπεδο που είναι «φωτιά» και θα είναι γεμάτο από κόσμο”.

Πρόσθεσε ότι: “Ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να έχει καταρχάς αυτοπεποίθηση, πολλή συγκέντρωση, να έχει υπομονή στο παιχνίδι του και να προσπαθήσει να αμβλύνει τις δυνατότητες που μπορεί να έχει η ομάδα του Άρη, απέναντι στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Κάθε παιχνίδι έχει διαφορετικό προσωπό και θα πρέπει να το εξετάζουμε τελείως διαφορετικά το ένα με το άλλο. Στη Ρωσία είχαμε ορισμένα καλά σημεία και ορισμένα σημεία τα οποία δεν ήταν καθόλου καλά”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 22/10/2015)
Βασιλειάδης: «Να είμαστε κοντά στο σκορ…»

Ο Κώστας Βασιλειάδης θεωρεί πως κλειδί για την ομάδα του στον Σαββατιάτικο αγώνα στο Αλεξάνδρειο είναι να κρατήσουν τον Άρη κάτω από τους 70 πόντους και να μειώσουν τα λάθη.


Ο Έλληνας γκαρντ τόνισε πως: «όλος ο κόσμος περιμένει αυτό το παιχνίδι με τον Άρη, όλος ο κόσμος περιμένει να είμαστε δυνατοί. Εμείς θέλουμε να είμαστε κοντά στο σκορ και να διεκδικήσουμε τη νίκη”.

Ρωτήθηκε αν η Ζενίτ και ο Άρης έχουν αγωνιστικές ομοιότητες και απάντησε: “Όχι τόσο γιατί η Ζενίτ επιδιώκει να τρέχει συνέχεια και σκοράρει πάνω από 90 πόντους. Εμείς τους κρατήσαμε χαμηλότερα. Ο Άρης παίζει πιο κοντρόλ μπάσκετ. Θα δούμε όμως και σήμερα το βίντεο και σίγουρα θα έχουμε στόχο να τους κρατήσουμε κάτω από τους 70 πόντους” και πρόσθεσε: “Είναι όμορφα παιχνίδια αυτά και έμαθα ότι έγινε σολντ άουτ. Θα είναι ωραία η ατμόσφαιρα και μου αρέσει να παίζω σε γεμάτο γήπεδο. Και εμείς αυτό ζητάμε εδώ. Εγώ πάντα παίζω καλύτερα σε τέτοια ατμόσφαιρα”.

Για τις αγωνιστικές λεπτομέρειες που μπορεί να κρίνουν το παιχνίδι ο Βασιλειάδης τόνισε: «Σε περασμένα ματς κάναμε πολλά λάθη. Αν τα μειώσουμε θα είναι πολύ καλύτερα, αλλιώς θα χάσουμε. Από εκεί και πέρα πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ, να τρέξουμε και να βάλουμε εύκολα καλάθια για να ανεβάσουμε και το σκορ πάνω από τους 60 πόντους, αφού τώρα τελευταία δυσκολευόμαστε. Οι Έλληνες παίκτες ξέρουν τι παιχνίδι είναι αυτό, οι Σέρβοι γνωρίζουν από τέτοια ντέρμπι και όλοι εμείς βάζουμε στο κλίμα και τα άλλα παιδιά για να μην χαθούν από την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί. Και εγώ έχω μιλήσει με τον Μπάλαμπαν και του έχω πει…».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 24/10/2015)
Δεύτερο σολντ άουτ και (σχεδόν) 20.000 κόσμος στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια! Αυτό θα πει στήριξη και ανταπόκριση!

Το Αλεξάνδρειο ετοιμάζεται για άλλη μια… παράσταση από τους φιλάθλους του Άρη! Το δεύτερο σολντ άουτ στο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε σχεδόν 60 ώρες πριν το τζάμπολ του σημερινού αγώνα. Ο κόσμος θα είναι και πάλι εκεί για να παραδώσει μαθήματα στήριξης μιας ομάδας, πάντα χωρίς ακρότητες και σε αθλητικά πλαίσια.


Με την ΑΕΚ υπήρχαν 4.500 φίλαθλοι στο Παλέ. Με την Μπούντουτσνοστ 4.000 βρέθηκαν στις κερκίδες. Σολντ άουτ με τον Παναθηναϊκό και σήμερα σολντ άουτ με τον ΠΑΟΚ! Περισσότερα από 2.500 διαρκείας.

Ο κόσμος του Άρη βλέπει και κρίνει. Στηρίζει από τη πρώτη στιγμή μια ομάδα που προς το παρόν του έχει δώσει ερεθίσματα να το κάνει. Και δεν είναι οι νίκες, είναι αυτό που βγάζει στο παρκέ, αυτό που οδήγησε τους 5.000 φιλάθλους στην ήττα από τον Παναθηναϊκό να χειροκροτήσουν την ομάδα τους.

Αυτή η στήριξη, αυτός ο σεβασμός προς την ομάδα είναι ότι πιο υγιές και εφόσον αυτό θα συνεχιστεί μόνο καλύτερες μέρες θα έρθουν, για τον πολύ απλό λόγο: Όσο το Παλέ θα είναι… φίσκα, η ομάδα θα μεταλλάσεται προς το καλύτερο!


Και το ζεύγος Λάσκαρη, θα προσέθετα στα παραπάνω, ενώ έχω την αίσθηση πως ο κόσμος ήταν πολύς περισσότερος στο παιχνίδι με την Α.Ε.Κ.! wink.gif

QUOTE(www.pressaris.gr - 24/10/2015)
Το μήνυμα της ΚΑΕ για το αποψινό παιχνίδι…

«Μετράμε αντίστροφα», ανέφερε η ΚΑΕ στην σελίδα της στο facebook για τον σημερινό (21:00) αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο, όπου για άλλη μια φορά θα δημιουργηθεί το αδιαχώρητο…


Ελάχιστες ώρες απομένουν για να ξεκινήσει ο αγώνας και να δούμε στην πράξη, αν ο, θεωρητικά καλύτερος και με πιο "γεμάτο" ρόστερ, Άρης θα καταφέρει να επιβληθεί επί του, πάντα υπολογίσιμου, αντιπάλου του...

Μακάρι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι χωρίς έκτροπα, σε μία καυτή ατμόσφαιρα!!!

Θα είμαι μέσα... wink.gif
yorgos
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ να έχουμε τα διπλά ριμπάουντ από μια ομάδα με τέτοιο πρόβλημα στους ψηλούς και το ματς να είναι στον πόντο.
Απαααααράδεκτο για πράααακτορα.
SteelGandalf
Νίκη με διαφορά στο τέλος (84-72), αλλά μας έβγαλαν την ψυχή...

Λεπτομέρειες άλλη στιγμή. Τώρα χαλάρωση και ποτό στην Θεσσαλονίκη! wink.gif
algait
Μπράβο στην ομάδα για τη νίκη, αν και η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Πιστεύω πως χρειαζόμαστε περισσότερο καθαρό μυαλό μιας και όποτε πηγαμε να πάρουμε διαφορά, κάναμε λάθος επιλογές και την χάναμε.

Σπουδαία δουλειά από Ξανθόπουλο και Σίμτσακ, ενώ όσο περνά ο καιρός, ο Γουάιτ δείχνει ότι είναι παιχταράς. Να πω την αλήθεια, έχω αρχίσει να απογοητεύομαι με τον Γουότερς. Φέτος στον άσο θα χρειαζόμασταν έναν παίκτη τύπου Κούπερ ή Κουκ, και ο Γουότερς δείχνει πως δεν είναι τέτοιος.

sinkazama82
Αυτή η γελοιότητα με τις βολές του ΠΑΟΚ κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Αν εξαιρέσουμε 4 βολές που σούταρε στο τέλος ο Ουότερς, οι βολές είναι 32-12 από μια ομάδα που σούταρε περισσότερα τρίποντα από δίποντα (32-22, ναι σούταρε 10 περισσότερες βολές από ότι δίποντα) και είχε 24 λιγότερα ριμπάουντ. Αποκορύφωμα το φάουλ στην τελευταία φάση που ο Χάτσερ απλά πηδάει μόνος του μπροστά και δίνουν φάουλ στον Χάγκινς ενώ αν προσέξατε σε όλη την διάρκεια του αγώνα ο ΠΑΟΚ κέρδιζε φάουλ εκτός φάσης γιατί πολύ απλά δεν μπορούσε να κάνει κανονικές επιθέσεις (66-54 είναι ο συνολικός αριθμός επιθέσεων για τις δυο ομάδες υπέρ του Άρη). Έβλεπα το παιχνίδι και σκεφτόμουν πως τζάμπα λεφτά βάζει ο Λάσκαρης. Ας πάρει Μαρκόπουλο και τον οποιονδήποτε έχει ο ΠΑΟΚ που μιλάει στους διαιτητές κι ας μην ασχοληθεί με παίκτες. Έλεος
38aris
Οκ καλό θα είναι να μην ασχολούμαστε με διαιτησία.
Οι πολλές βολες είναι συστατικό του παιχνιδιού των ομάδων του Μαρκόπουλου και όχι (μόνο) λόγω της γκρίνιας του κοουτς αλλα επειδή κυνηγάει τα μις - ματς και το μπόνους των βολών.
Βέβαια ήταν μία κακή διαιτησία από την άποψη οτι σφυρούσαν συνέχεια με το παραμικρό, δεν άφηναν τον αγώνα να βρει ρυθμό και τις ομάδες σε ένα ντέρμπι να παίξουν λίγο δυνατή άμυνα.
Για την ομάδα μου το πρόβλημα του ότι έχουμε κενά διαστήματα και δε διαβάζουμε καλά τις φάσεις, πιστεύω θα λυθεί όσο κυλά η σεζόν, απλά θέλουμε δουλειά πολύ.
Ελπίζω οι Πελεκάνος και Waters να ανέβουν.
Ειδικά ο πρώτος δείχνει πολύ βαρύς και ανέτοιμος. Ίσως είναι η ελλιπής προετοιμασία που έκανε λόγω τραυματισμού.
Ο κοουτς φαίνεται να τον πιστεύει πάντως και αυτό μου φτάνει προς το παρών.
Ο Waters δε διαβάζει τις φάσεις καλά και δεν είναι τυχαίο που με Ξανθόπουλο μέσα φαινόμαστε πολύ καλύτεροι.
Χθες που δεν του μπήκαν και τα σουτάκια ήταν αρνητικός. Πάντως φαίνεται ότι το προσπαθεί και έχει μειώσει τα λάθη, ενώ στην άμυνα είναι σταθερός.
Τσούπκοβιτς σχεδόν πάλι εκτός και δε ξέρω μήπως σημαίνει τπτα αυτό....

ΥΓ1: Ο Λαρεντζάκης πάλι πολύ καλός χθες, τι μέλλει γενέσθαι το καλοκαιρι με το συμβόλαιό του?
ΥΓ2: Κι ο Πουλιανίτης καλός ήταν εχθές με τον Κόροιβο εναντίον της Καβάλας.
sinkazama82
QUOTE (38aris @ Oct 25 2015, 13:07 ) *
Οκ καλό θα είναι να μην ασχολούμαστε με διαιτησία.
Οι πολλές βολες είναι συστατικό του παιχνιδιού των ομάδων του Μαρκόπουλου και όχι (μόνο) λόγω της γκρίνιας του κοουτς αλλα επειδή κυνηγάει τα μις - ματς και το μπόνους των βολών.
Βέβαια ήταν μία κακή διαιτησία από την άποψη οτι σφυρούσαν συνέχεια με το παραμικρό, δεν άφηναν τον αγώνα να βρει ρυθμό και τις ομάδες σε ένα ντέρμπι να παίξουν λίγο δυνατή άμυνα.
Για την ομάδα μου το πρόβλημα του ότι έχουμε κενά διαστήματα και δε διαβάζουμε καλά τις φάσεις, πιστεύω θα λυθεί όσο κυλά η σεζόν, απλά θέλουμε δουλειά πολύ.
Ελπίζω οι Πελεκάνος και Waters να ανέβουν.
Ειδικά ο πρώτος δείχνει πολύ βαρύς και ανέτοιμος. Ίσως είναι η ελλιπής προετοιμασία που έκανε λόγω τραυματισμού.
Ο κοουτς φαίνεται να τον πιστεύει πάντως και αυτό μου φτάνει προς το παρών.
Ο Waters δε διαβάζει τις φάσεις καλά και δεν είναι τυχαίο που με Ξανθόπουλο μέσα φαινόμαστε πολύ καλύτεροι.
Χθες που δεν του μπήκαν και τα σουτάκια ήταν αρνητικός. Πάντως φαίνεται ότι το προσπαθεί και έχει μειώσει τα λάθη, ενώ στην άμυνα είναι σταθερός.
Τσούπκοβιτς σχεδόν πάλι εκτός και δε ξέρω μήπως σημαίνει τπτα αυτό....

ΥΓ1: Ο Λαρεντζάκης πάλι πολύ καλός χθες, τι μέλλει γενέσθαι το καλοκαιρι με το συμβόλαιό του?
ΥΓ2: Κι ο Πουλιανίτης καλός ήταν εχθές με τον Κόροιβο εναντίον της Καβάλας.


Εγώ αντιθέτως πιστεύω πως πολύ το έχουμε αφήσει το θέμα της διαιτησίας. Ουσιαστικά δείχνουμε ανωτερότητα εκεί που βασιλεύει η μικρότητα(Α1) και τελικά το πληρώνουμε. Όσο για αυτό που λες για τα μις ματσ ισχύειε αλλά εχθές τα ΄φαουλ τα έπαιρναν με θέατρο και εκτός φάσης όχι πάνω στα μις ματς
SteelGandalf
Στις 14:00, δηλαδή σε λίγα λεπτά, ο αγώνας σε επανάληψη στο novasports3.

Θα τον παρακολουθήσω (και από την tv) και κάποια στιγμή θα φροντίσω για τα δέοντα (post game και τοποθέτηση). wink.gif
38aris
Σχετικά με τη διαιτησία λέω να το αφήσουμε γιατί σε αυτό το σημείο της σεζόν καλύτερα να δούμε τα λάθη - ελλείψεις της ομάδας.
Δεν είμαι υπεράνω αλλά με τη διαφορά δυναμικότητας που παρουσιάζεται στο παρκέ αυτή τη χρονική στιγμή στη σεζόν θα ήταν μυωπικό να ψάχνουμε για διαιτησίες, που ξαναλέω ήταν κακή.(ΥΓ:έχεις δίκιο για τα μη μις - ματς φάουλ του ΠΑΟΚ σε αυτό το παιχνίδι).
SteelGandalf
Να σας υπενθυμίσω πως δεν είναι εδώ ο κατάλληλος χώρος για οποιαδήποτε συζήτηση περί διαιτησίας. wink.gif

Πάμε για την καταγραφή της χθεσινής αναμέτρησης.

1η Περίοδος

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 22-20

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 41-39

3η Περίοδος

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 63-56

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 84-72

Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 24/10/2015)
Αυτοκράτορας… Γουάιτ, «στρατηγοί» Ξανθόπουλος, Σίμτσακ, Μακ Νιλ και 84-72!

Η καλύτερη ομάδα κέρδισε! Ο Άρης ακόμα κι αν δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, εν τέλει πήρε τη νίκη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, κερδίζοντας με 84-72, πρωτίστως γιατί είχε σε απίστευτη μέρα τον Οκάρο Γουάιτ και δευτερευόντως γιατί Ξανθόπουλος, Σίμτσακ και Μακ Νιλ ήταν καθοριστικά θετικοί για την ομάδα τους σε όλα τα κρίσιμα σημεία!


Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε για τον Άρη όπως θα ήθελε ο Δημήτρης Πρίφτης. Οι κίτρινοι δεν μπόρεσαν να τρέξουν, ο Γουότερς βρέθηκε σε άσχημη βραδιά, χάνοντας μάχες από τον Χάτσερ και φορτώθηκε και με φάουλ. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 0-7 (4’), όμως οι κίτρινοι δεν άργησαν να αντιδράσουν. Η είσοδος του Ξανθόπουλου άλλαξε όλο το παιχνίδι. Ο έμπειρος πλέι μέικερ ηρέμησε την ομάδα του, μοίρασε σωστά τη μπάλα και με επιθετικές αιχμές τους Γουάιτ και Μακ Νιλ ο Άρης ισοφάρισε σε 9-9 (6’), προηγήθηκε με 12-9 (7’) και έκλεισε το δεκάλεπτο στο 22-20 με το δεύτερο τρίποντο του Ξανθόπουλου!

Ο Γουάιτ ήταν… μαγικός στο πρώτο ημίχρονο. Με δικά του καλάθια ο Άρης ξέφυγε με 28-22 (14’), αλλά ο ΠΑΟΚ είχε την εμπειρία να πάει το παιχνίδι στην επαφή, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι διαιτητές σφύριζαν πολύ. Πήγε στις βολές και μείωσε σε 28-26 (15’), ενώ με τρίποντο του Βασιλειάδη προσπέρασε με 32-33 (17’). Εκεί ήρθε πάλι ο Γουάιτ να επιβάλλει την τάξη. Τρίποντο και δίποντο από τον Αμερικανό (18π. στο α’) διαμόρφωσαν το 37-33, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν άφησε τον Άρη να ξεφύγει, εκμεταλλευόμενος την κακή μέρα του Γουότερς.

Το ημίχρονο έκλεισε στο 41-39, ο Άρης ήταν καλύτερος σε όλες τις κατηγορίες, ωστόσο δεν έπαιξε έξυπνα για να μπορέσει να επιβληθεί στο παρκέ με την ποιότητά του.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που “χρησιμοποίησε” ο Άρης για να ξεφύγει. Και το έκανε κυρίως με τον Μακ Νιλ (8π. στην περίοδο) και την παρουσία των Ξανθόπουλου και Σίμτσακ. Ο πρώτος οργάνωσε πολύ καλά, ο δεύτερος έβαλε μυαλό στην ρακέτα και με έξι σερί πόντους έβαλε τον Άρη μπροστά με 60-50 (28’), ενώ λίγο αργότερα ο Μακ Νιλ έκανε το 63-53 (29’). Ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 63-56 στο τέλος της περιόδου και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου μείωσε σε 63-62 (32’) με καλάθι και φάουλ του Μαργαρίτη και τρίποντο του Ντούβνιακ!

Ο Άρης αντέδρασε άμεσα. Με σερί 10-4 (5π. ο Ξανθόπουλος) οι κίτρινοι μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο προηγούμενοι με 73-66 και ήταν αυτοί που ήλεγχαν το παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ με τρίποντο του Χάτσερ μείωσε σε 75-72 (38’), αλλά εκεί ο Άρης είχε τον Μακ Νιλ. Με δικό του τρίποντο και δική του ασίστ στον Χάγκινς, οι κίτρινοι ξέφυγαν με 80-72 (39’) και στο τελευταίο λεπτό ο πολύ κακός έως τότε Γουότερς, έβγαλε δύο καλές άμυνες, έβαλε 4/4 βολές και διαμόρφωσε το τελικό 84-72.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 41-39, 63-56, 84-72.

ΑΡΗΣ: Πελεκάνος, Γουάιτ 27 (4/4β., 7/10δπ., 3/4τρ., 11ρ.), Γουότερς 8 (2ασ.), Χάγκινς 6 (11ρ.), Μακ Νιλ 18 (2/2β., 2/8δπ., 4/6τρ., 4ρ., 3ασ.), Ξανθόπουλος 11 (0/2β., 1/5δπ., 3/5τρ., 3ρ., 9ασ., 2κλ.), Τσούπκοβιτς, Ζάρας 2, Κοέν 2, Μούρτος 2 (4ρ., 3ασ.), Σίμτσακ 8 (4/4δπ., 6ρ.).

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 8, Βασιλειάδης 18 (3/10τρ.), Μαργαρίτης 14 (2), Μάρκοβιτς 4, Χάτσερ 19 (3), Κακαρούδης 4, Τσόχλας, Δέδας, Ντούβνιακ 3 (1), Μπάλαμπαν 2.
sinkazama82
Με ηγέτη τον Γουάιτ καθάρισε στο τέλος….

Η ομάδα του Πάοκ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και με ένα σερί 7-0 πήρε αμέσως ένα ευρύ προβάδισμα. Ωστόσο, η αντίδραση ήταν άμεση και ο Άρης πήρε τα ηνία του παιχνιδιού τα οποία και διατήρησε σε όλο το 40λεπτο χωρίς να μπορεί σε σχεδόν καμία στιγμή του παιχνιδιού να ξεφύγει στο σκορ. Το ματς κρίθηκε στα τελευταία λεπτά καθώς ο Άρης φάνηκε πιο ψύχραιμος και εύστοχος από τον Πάοκ με συνέπεια να μη μπορεί να κάνει την ανατροπή και πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Από τον Πάοκ ξεχώρισαν οι Χάτσερ, Βασιλειάδης και Μαργαρίτης οι οποίοι με ατομικές, κατά κύριο λόγο, ενέργειες κράτησαν την ομάδα τους σε απόσταση αναπνοής από τον Άρη ο οποίος ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική μέρα τον Οκάρο Γουάιτ που σημείωσε 27 πόντους με 7/10 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 11 ριμπάουντ.

Επίσης, καταλυτική ήταν η παρουσία του «συνήθη ύποπτου» ΜακΝίλ, με 18 πόντους και ένα καθοριστικό τρίποντο λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα που έδωσε προβάδισμα 6 πόντων, αλλά και των Ξανθόπουλου και Σίμτσακ που συνέβαλαν τα μέγιστα τόσο με την αμυντική όσο και με την επιθετική τους δραστηριότητα στη δύσκολη επικράτηση του Άρη. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η αδιάλειπτη υποστήριξη του κόσμου του Άρη που όπως διαφαίνεται θα είναι φέτος ο 6ος παίκτης σε όλα τα εντός έδρας ματς της ομάδας.

Για μια πιο αναλυτική παρουσίαση με φωτογραφίες και βίντεο εδώ:
http://badbasket.blogspot.gr/2015/10/24102015.html
SteelGandalf
Στο παιχνίδι του Σαββάτου, κόντρα στον ΠΑΟΚ, όλα ήταν εξαιρετικά από πλευράς ατμόσφαιρας των φιλάθλων και στήριξης του Αυτοκράτορα, πριν, κατά την διάρκεια και με το πέρας του αγώνα. Έτσι μπορούμε να επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι, οπότε ξεκινώ...

Είχαμε δύο ομάδες που δεν μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ και που περισσότερο κατέστρεφαν παρά δημιουργούσαν παιχνίδι.

Σε ό,τι αφορά τον Άρη, δεν έμεινα ικανοποιημένος από το παιχνίδι του, καθώς περίμενα πολλά περισσότερα σε απόδοση από την ομάδα. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις, στις οποίες θα αναφερθώ εκτενώς, αλλά ως ομαδικό παιχνίδι υστερήσαμε προχθές. Υπήρχε άγχος που αντί να λειτουργεί ευεργετικά-δημιουργικά, λειτουργούσε ανάποδα, δηλαδή κατασταλτικά, με αποτέλεσμα οι παίχτες μας να μη μπορούν να "χαλαρώσουν" και να πιάσουν τα δεδομένα απόδοσης που μας έχουν συνηθίσει.

Από την άλλη πλευρά, υπήρχε ένας ΠΑΟΚ πολύ καλά διαβασμένος, ο οποίος αμυντικά λειτούργησε εξαιρετικά, ειδικά κατά διαστήματα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να παραμένει σε "επαφή" με το σκορ, αλλά καταφέρνοντας να προσπερνάει κιόλας. Αυτό διότι οι παίχτες του αγωνίζονταν με ψυχολογία του στυλ "δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα". Στην επίθεση πήραν τις προσπάθειες που ήθελαν -κυρίως με ατοιμικές επιλογές κι εξάρσεις κάποιων παιχτών τους, π.χ. Βασιλειάδης, Hatcher, αλλά και Μαργαρίτης- και κατάφερναν να βρίσκονται μέσα στην διεκδίκηση του παιχνιδιού, μέχρι λίγα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης (γύρω στα 5).

Προχθές αποδείχθηκε, για ακόμα μία φορά, πως στο σύγχρονο μπάσκετ δεν χρειάζονται "θηρία" για να μαρκάρεις έναν δυνατό, αντίπαλο, ψηλό παίχτη. Με την συνδυασμένη άμυνα με βοήθειες που έπαιξε ο κύριος Μαρκόπουλος, περιόρισε σε εντυπωσιακό βαθμό τον Jamelle Hagins, ο οποίος πέτυχε μόλις 6 πόντους (3/5 2p FG), μάζεψε βέβαια 11 ριμπάουντς, αλλά υπέπεσε και σε 4 λάθη. Αν δεν υπήρχε κάτι που δεν γνωρίζω, τότε περιορίστηκε αισθητά, αφού σε καμία στιγμή δεν "μπήκε" ουσιαστικά στο παιχνίδι.

Σε ό,τι αφορά μεμονωμένα τους παίχτες του Άρη, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Ο Okaro White έκανε προχθές το παιχνίδι της ζωής του!!! Πέτυχε 27 πόντους (18 στο ημίχρονο) με στατιστική για όσκαρ (7/10 2p FG - 3/4 3p FG - 4/4 FT - 11 ριμπάουντς από τα οποία τα 6 επιθετικά - 1 κλέψιμο και μόλις 2 λάθη σε σχεδόν 28 λεπτά αγώνα)!!!

Ήταν πανταχού παρόντας σε άμυνα κι επίθεση, ενώ σε όλες τις δύσκολες περιπτώσεις που βρέθηκε η ομάδα του, κατάφερνε να της δίνει πόντους, ώστε, είτε να μην επιτρέπει στην αντίπαλο της να απομακρύνεται, είτε δίνοντας της ο ίδιος "αέρα" σχετικής ασφάλειας. Έβγαλε απίστευτη, αστείρευτη θα την χαρακτήριζα, ενέργεια σε όλο το μήκος και το πλάτος του παρκέ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως επιλέχθηκε ως ο MVP της 3ης αγωνιστικής!

Από κοντά, αλλά όχι με την ίδια συνέπεια σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και ο Jerel McNeal, που πέτυχε 18 (4/6 3p FG) με μερικά τρίποντα ιδιαιτέρως σημαντικά σε πολύ κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης. Αν δεν απατώμαι, είχε 7 πόντους στην 1η περίοδο, με τους οποίους ολοκλήρωσε το ημίχρονο, ενώ στο 2ο πέτυχε τους υπόλοιπους 11. Πολύ θετική η παρουσία του γενικά και δείχνει να αρχίζει να μπαίνει στο κλίμα των ευρωπαϊκών παιχνιδιών, αν και χρειάζεται και άλλο χρόνο.

Ο Άρης προχθές όμως κέρδισε με την βοήθεια δύο Ελλήνων παιχτών. Αναφέρομαι στο βαρόμετρο που ακούει στο όνομα Βασίλης Ξανθόπουλος, αλλά και στον Βασίλη Σίμτσακ, ο οποίος με 8 πόντους (4/4 2p FG), στην 3η περίοδο, όταν ο Άρης φαινόταν μπλοκαρισμένος επιθετικά, κατάφερε να του δώσει ώθηση, κυρίως ψυχολογική, ώστε να συνεχίσει με μεγαλύτερη πίστη τον αγώνα του. Σε εκείνη την φάση του αγώνα ήταν που πήραμε και διαφορά 10 πόντων (σκορ 60-50), καταφέρνοντας να διατηρηθούμε στο +7 (63-56) στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου. Ο Σίμτσακ μάζεψε και 6 ριμπάουντς (5 επιθετικά!), στα 11:35 που αγωνίστηκε.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος ήταν ο μαέστρος στο προχθεσινό παιχνίδι. Όταν ο Dominic Waters έδειχνε, από την αρχή του παιχνιδιού, εκτός κλίματος αγώνος, μη μπορώντας να βοηθήσει στην οργάνωση του παιχνιδιού, στην ηρεμία της ομάδας, στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και στο σκοράρισμα, ήταν ο Βασίλης που μπήκε μέσα και άλλαξε άρδην την εικόνα της ομάδας του. Μάλιστα ήταν τόσο καλός που κατάφερε να βρει ρυθμό και στην επίθεση, πετυχαίνοντας δύο πολύ σημαντικά τρίποντα στην 1η περίοδο. Πέτυχε 11 πόντους (3/5 3p FG) αν και στα δίποντα ήταν κακός (1/5), ενώ έχασε και τις δύο ελεύθερες βολές που σούταρε (0/2), περισσότερο λόγω της υπερπροσπάθειας που κατέβαλε στην διάρκεια του παιχνιδιού. Μοίρασε 9 ασσίστς, μάζεψε 3 ριμπάουντς, έκανε 2 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος, σε σχεδόν 27 λεπτά αγώνα! Κατέθεσε την ψυχή του προχθές ο Βασίλης και αποτέλεσε τον πυλώνα στήριξης του White, όταν ο Άρης δεν έβρισκε δεύτερο επιθετικό στήριγμα. Τον θεωρώ παίχτη "κλειδί" μαζί με την σημαντική υποστήριξη του Σίμτσακ, όπως ανέφερα και πιο πάνω.

Ο Άρης και στο προχθεσινό παιχνίδι, δεν πήρε πόντους από τα "3άρια" του. Ο μεν Πελεκάνος δεν έχει ακόμη μπορέσει να βρει τον καλό του εαυτό, οπότε και ολοκλήρωσε τον 15λεπτο αγώνα του χωρίς πόντο (με 0/3 σουτ από τα οποία τα 0/2 ήταν τρίποντα), ενώ και το κατά συνθήκη "3άρι" μας, ο αρχηγός Σπύρος Μούρτος, πέτυχε μόλις ένα καλάθι, στα σχεδόν 16 λεπτά που αγωνίστηκε, μη προσφέροντας στην επίθεση, αλλά είχε σαφώς μεγαλύτερη προσφορά στο παιχνίδι του από τον Πελεκάνο, αφού κατέβασε 4 ριμπάουντς (2 επιθετικά) και μοίρασε 3 ασσίστς.

Έχουμε σαφές πρόβλημα στην θέση του small forward, αφού το προχθεσινό δεν αποτελεί την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα μέχρι στιγμής, κάτι που δυστυχώς φοβόμουν πως θα συμβεί και το έλεγα στο pre-season. Θεωρώ πως ο Μιχάλης, με τον καιρό, θα βρει τον καλό του εαυτό και θα βοηθήσει επιθετικά, αλλά ο Σπύρος δείχνει πως δεν το έχει και υστερούμε πολύ στο σκορ από την συγκεκριμένη θέση. Όταν δε o White και ο McNeal βρίσκονται στον πάγκο για ξεκούραση ή/και προστασία από φάουλ, τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, αφού ούτε και ο Ζάρας μπόρεσε να προσφέρει επιθετικά, έχοντας 2 πόντους στα 8:28 που αγωνίστηκε.

Σε ό,τι αφορά την απόδοση του Dominic Waters, δεν έμεινα ευχαριστημένος -και ποιος έμεινε θα μου πείτε-. Δεν μπορούσε να οργανώσει, δεν έβλεπε γήπεδο, δεν μπορούσε να σκοράρει, υπέπεσε και σε 4 λάθη στα 20:37 λεπτά που αγωνίστηκε. Πέτυχε μεν 8 πόντους, αλλά τους μισούς από βολές (4/4), αυτό είναι ένα σημαντικό του πλεονέκτημα, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν κακή η απόδοση του. Σε αυτό το σημείο θέλω να εξάρω την συμπεριφορά του κόουτς Πρίφτη, που βλέποντας το πρόβλημα στην συγκεκριμένη θέση και μη θέλοντας να "χάσει" εντελώς τον παίχτη του -και για τον συγκεκριμένο αγώνα και γενικά- προσπαθούσε να τον ηρεμήσει, ενώ περνούσε στον αγώνα τον Ξανθόπουλο, αλλά του έδινε και άλλες ευκαιρίες, περιμένοντας τον να "επιστρέψει" -και να μην ήθελε δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αφού η τρίτη επιλογή του από τον πάγκο ήταν ο Δημήτρης Φλιώνης-. Στο τέλος του παιχνιδιού, κατάφερε να παίξει δύο καλές άμυνες και να πετύχει τις ελεύθερες βολές, συμβάλλοντας και αυτός στο "κλείδωμα" της νίκης, την οποία όμως διασφάλισαν περισσότερο οι συμπαίχτες του.

Στην μέχρι στιγμής παρουσία του Άρη, θεωρώ πως ο Waters αποτελεί το μεγαλύτερο ερωτηματικό -ούτε καν ο Cupkovic που χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα, αφού δεν μπορεί να κριθεί με μόλις 1 λεπτό παρουσίας στο παιχνίδι- διότι η θέση του είναι η πιο νευραλγική στο παιχνίδι της ομάδας και ο ίδιος δείχνει να μην μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα και να προσφέρει τα αναμενόμενα. Θα περίμενα κάποιες στιγμές που βρισκόταν μαζί με τον Ξανθόπουλο στο παρκέ, να απελευθερωθεί και να κοιτάξει να εκτελέσει -από θέση "2"- όντας πιο χαλαρός, αλλά ούτε αυτό είδα.

Εν κατακλείδι, ο αυτό που μετράει, ειδικά από το παιχνίδι του Σαββάτου, είναι η νίκη και αυτή επιτεύχθηκε, έστω και δύσκολα, έστω και αγχωτικά, αφού η διαφορά των 12 πόντων δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την συνολική εικόνα του αγώνα.

Στα αρνητικά της αναμέτρησης θα προσμετρήσω τα πολλά φάουλ που σφύριξαν οι διαιτητές στην αντίπαλη ομάδα, δίνοντας της το δικαίωμα να εκτελέσει 32 ελεύθερες βολές! Δεν θέλω να μιλήσω για την διαιτησία, πρώτον διότι δεν είναι εδώ ο κατάλληλος χώρος και δεύτερον διότι δεν θεωρώ πως επηρέασε το αποτέλεσμα. Το σχόλιο μου έχει ως μοναδικό σκοπό το να καταδείξει πως με τα τόσα φάουλ που σφυρίχτηκαν, δεν μπορούσαμε να απολαύσουμε το παιχνίδι, αφού πιο πολύ ώρα είχαμε παίχτες να εκτελούν βολές, παρά αγωνιστική δράση.

Σπουδαιότατη η νίκη για τον Άρη -και βαθμολογικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά- ο οποίος άφησε ήδη πίσω του το παιχνίδι του Σαββάτου και πλέον βρίσκεται στο Καζάν, όπου αύριο, στις 18:00, θα αντιμετωπίσει την Unics στο, θεωρητικά, πιο δύσκολο παιχνίδι του Group D.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 24/10/2015)
Πρίφτης: «Την ομάδα την βλέπω σαν ολότητα, το σημαντικό είναι πώς λειτουργεί σαν σύνολο»

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν άλλαξε τροπάριο! Κράτησε και μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ χαμηλούς τόνους και μιλώντας για την ομάδα του ως σύνολο, προστάτευσε τον Ντομινίκ Γουότερς, που έκανε μέτριο παιχνίδι.


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Συγχαρητήρια για τη νίκη στους παίκτες και στον κόσμο για την παρουσία του, μας έδωσε μεγάλη ώθηση. Είναι ένα ντέρμπι που έχει ιδιαιτερότητες. Είναι σημαντική για τον κόσμο, αλλά για μας πρέπει να είναι μια απλή. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμενοι και να συνεχίσουμε τη δουλειά για να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Συγχαρητήρια και στον ΠΑΟΚ και καλή συνέχεια…”.

Ρωτήθηκε για ποιο λόγο ο Άρης με 25 περισσότερα ριμπάουντ και 19 επιθετικά έφτασε να κερδίσει το παιχνίδι στο τέλος και απάντησε: “Υπάρχουν κι άλλα στατιστικά στοιχεία, στα οποία υπολειπόμαστε. Είχαμε καλή συγκομιδή στο ριμπάουντ, είχαμε καλό τρίποντο, ειδικά οι Ξανθόπουλος και Μακ Νιλ, αλλά μπορεί ο κόσμος να βλέπει τον Οκάρο (Γουάιτ) ή τον Μακ Νιλ, όμως υπάρχουν παίκτες κλειδιά και η συμβολή τους είναι πολύ σημαντική, όπως ο Ξανθόπουλος και ο Σίμτσακ. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιώσουμε τις άσχημες πλευρές μας, τα κενά που έχουμε”.

Ρωτήθηκε για την απόδοση του Γουότερς κι αν είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του Αμερικανού πλέι μέικερ και απάντησε: “Την ομάδα την βλέπω σαν ολότητα. Κάποιοι παίκτες, σε κάποιες μέρες δεν θα είναι καλοί. Το σημαντικό είναι το σύνολο να λειτουργεί και να καλύπτει τις ελλείψεις που παρουσιάζονται. Αυτή τη στιγμή με ότι παρουσιάζει η ομάδα είμαι ευχαριστημένος, αλλά χρειαζόμαστε μεγάλη βελτίωση, γιατί αντιμετωπίζουμε ομάδες καλά προπονημένες, πολύ ποιοτικές. Το σημαντικό είναι πώς λειτουργεί η ομάδα στο σύνολο και αυτό ήταν κάτι που επεσήμανα από πέρσι. Αυτό χαρακτηρίζει την ομάδα, να μπορεί να υποστηρίξει την κακή μέρα, είτε την δική μου, είτε κάποιου παίκτη και να μπορεί να διατηρεί την ψυχραιμία της. Η περσινή ομάσα το είχε πολύ έντονα αυτό. Αν η φετινή ακολουθήσει τα ίδια μονοπάτια θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει κάτι καλό”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 25/10/2015)
Μαρκόπουλος: «Συγχαρητήρια στον Άρη, έπαιξε πιο ορθολογιστικά στο τέλος»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη του, υποστηρίζοντας ότι οι κίτρινοι έπαιξαν πιο ορθολογιστικά στο τέλος του αγώνα.


Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: «Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη. Είχε περισσότερες δυνάμεις, έπαιξε πιο ορθολογιστικά στο τέλος του αγώνα και πήρε μια νίκη που έτσι όπως ήρθε, ήταν αρκετά δύσκολη. Κάναμε πολλά φθηνά λάθη και ιδίως μαζεμένα από τη στιγμή που περάσαμε μπροστά στην τέταρτη περίοδο. Τότε δώσαμε την ευκαιρία στον Άρη να βάλει καλάθια που δεν έβαζε σε όλο το ματς και βγήκαμε από τον ρυθμό μας και στην επίθεση. Σίγουρα τα επιθετικά ριμπάουντ επηρέασαν, αλλά τα λάθη μας ήταν αυτά που έδωσαν την ευκαιρία στον Άρη να πάρει διαφορά και νίκη”.

Εξήγησε επίσης πως: “ήταν λάθη αμυντικά. Γίνεται ομαδική δουλειά εκεί. Υπήρχε κούραση, 3-4 παίκτες δεν έκαναν προπόνηση, είχαμε τραυματίες. Όσο περνούσε ο χρόνος, οι αντοχές δεν περισσεύουν και το μυαλό δεν λειτουργούσε όπως στην αρχή του αγώνα”.


QUOTE(www.arisbc.gr - 24/10/2015)
SteelGandalf
ΑΡΗΣ - Π.Α.Ο.Κ. : 84-72, 24-10-2015, novasports1

Ολόκληρος ο αγώνας, για όσους δεν τον παρακολούθησαν ή απλά θέλουν να τον ξανάδουν. wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.