Β ΕΣΚΑ


Συνέντευξη - παρουσίαση του Παύλου Λούντζη, προπονητή του Αρη Πετρούπολης


Who is who

Ο Παύλος αγωνιστηκε από το 1986 εως το 2000 στον Τρίτωνα, από το 2000 μέχρι το 2004 στον Παο Δάφνης, την επόμενη σεζόν 2004-2005 στον Α.Ο. Κύμης, μεταπήδησε τη σεζόν 2005-2006 στον ΕΣΗ Ατρόμητο Πειραιά και από το 2006 βρίσκεται στον Α.Ο.Κύμης

Ως προπονητής ασχολείται από το 1995 -1996 με το 53ο Γυμνάσιο κοριτσιών στο πρωτάθλημα του υπουργείου, στο πρωτάθλημα του Δήμου αθηναίωνν αναδεικνύωντας το σχολείο σε υπερπρωταθλήτρια Ελλάδος-Κύπρου

Τη σεζόν 1997-1998 προπονεί τις κορασίδες του Τρίτωνα.

Ακολούθως από το 2002 εώς το 2006 αναλαμβάνει το γυναικείο του Τρίτωνα και τη σεζόν που μας πέρασε είχε τον Άρης Πετρούπολης.



Πως είδες το φετινό πρωτάθλημα στο σύνολο του ? Ποιές ομάδες ξεχώρισαν ? Ποιες κοπέλες νομίζεις πως έχουν τις προδιαγραφές για να αγωνιστούν πολύ ψηλότερα εως την Α1?

Το πρωτάθλημα ήταν ανταγωνιστικότερο του αναμενομένου με κύριο χαρακτηριστικό τα δυνατά κι αμφίροπα παιχνίδια.Η Αενκ ήταν η καλύτερη ομάδα ενώ οι περισσότερες ομάδες παρουσίασαν αξιοπρεπές σύνολο.Μελίσσια,Θρίαμβος έπαιξαν καλό μπάσκετ,Ιωνία και Μαρούσι οι αδυναμίες μου.Η Σκαρογιάννη μπορεί να αγωνιστεί,αν θέλει,σε υψηλότερη κατηγορία,η Πανταζή ήταν η εγγύηση κι η Ιακωβάκη η αθλήτρια με τα περισσότερα προσόντα.Άξιες θαυμασμού η Ντίνα η Χαραλάμπους καθώς και η all around Bελάνα.


Τι το χαρακτήρισε τεχνικά ?

Τεχνικά είδαμε pick and roll και καλές συνεργασίες,ενώ σε ομάδες που δεν διέκρινα τακτική, παρατήρησα πολύ καλή κίνηση χωρίς τη μπάλα και καλό transition.



Είσαι ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας σου ?Ποιά ήταν η καλύτερη και ποιά η
δυσκολότερη στιγμή μέσα στη σεζόν ?


Eίμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη δική μου ομάδα επειδή τερματίσαμε σε καλύτερη του αναμενομένου και προσδοκιών θέση.Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν μου δώθηκε η δυνατότητα να θαυμάσω το ταλέντο της Σίας της Τσιάτσικα σε δύο μόνο παιχνίδια που κατάφερε να αγωνιστεί.

Επίσης ο μπασκετικός εγωισμός που διέθεταν οι παίκτριες μου. Η χειρότερη, ήταν η αδυναμία να επικοινωνήσω με κάποιες αθλήτριες καθώς και να κατανοήσω τον τρόπο που σκέφτονται,γεγονός που μου συνέβη πρώτη,κι ελπίζω,τελευταία φορά.



Είδαμε φέτος στην ομάδα σου να υπάρχει σε κάθε αγώνα της γιατρος, κάτι που
σχολιάστηκε θετικά. Ποια είναι τα μεγαλύτερα ζητήματα που θα έπρεπε να απασχολούν τη διοργανώτρια, τις ομάδες, που θα έπρεπε να εστιάσουν όλοι οι φορείς ώστε το πρωτάθλημα να είναι ακόμα καλύτερο ?


Προσπαθώ,σε συνεργασία με τη διοίκηση,να δίνω στις αθλήτριες μου αυτά που ήθελα να βλέπω εγώ σαν αθλητής. Κάθε ομάδα που λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα πρέπει να επικεντρωθεί στο να διαθέτει καλή υποδομή για να προσεγγίζει αθλήτριες δημιουργώντας ανταγωνιστικό σύνολο.Η διοργανώτρια από την άλλη πρέπει να μπει στη λογική ελέγχου των φορέων και να λαμβάνει μηνύματα από τους παράγοντες για τη βελτίωση των συνθηκών

Η νέα σεζόν με τι προοπτική έρχεται ?

Η νέα σεζόν έρχεται με την προοπτική δημιουργίας ενός νέου ανταγωνιστικού συνόλου που σα σκοπό έχει να παρουσιάσει καλό θέαμα.Ο πραγματικός μας στόχος είναι να χτιστεί ένας κορμός και κατόπιν τούτου θα έρθουν οι επιτυχίες


Ευχαριστούμε τον Παύλο και ευχόμαστε τα καλύτερα για τη νέα σεζόν