Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Marketing
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
ΚιτρινιΑΡΗΣ
Σκέφτηκα ν' ανοίξουμε εδώ μια συζήτηση για την δυνατότητα που έχουν οι ομάδες να εκμεταλεύονται κρυφούς (άλλα και ανεκμετάλευτους) οικονομικούς πόρους, προπαντώς από απλούς φιλάθλους που αγαπάνε πραγματικά την ομάδα. Μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη έχουν αρχίσει και εκμεταλεύονται όλο και περισσότερο αυτήν την δυνατότητα. Ίσως μερικοί από μας να έχουν κάποιες καλές ιδέες και με την κατάλληλη προώθηση να βοηθήσουμε έμεσα αλλά και άμεσα την αγαπημένη μας ομάδα.
Μια καλή κίνηση νομίζω έχει αρχίσει με την μπουτίκ της ομάδας, αν και έχω εντύπωση ότι δεν έχει γίνει και πολύ γνωστή στον πλατύ κοινό. Το σάιτ δεν μπορεί να το καλέσει κανείς κατευθείαν από την επίσημη σελίδα της ομάδας γιατί υπάρχει κάποιο λάθος στο λιγκ και αυτό από την αρχή της λειτουργίας του empirestores.
Για αυτούς που δεν γνωρίζουν http://www.empirestores.gr
Άλλο ένα πρόβλημα του σάιτ είναι ότι δεν ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Από την αρχή της ίδρυσης του στόρ δεν έχει γίνει ανανέωση του shop!
Μια άλλη δυνατότητα για οικονομική ενίσχυση είναι σε πολλές ομάδες της ευρώπης να γίνεις μέλος του συλλόγου. Δεν ξέρω εαν ο Άρης παρέχει αυτήν την δυνατότητα στους απλούς φιλάθλους του. Εγώ σαν Έλληνας του εξωτερικού δεν έχω και πολλές φορές την δυνατότητα να βοηθήσω την ομάδα βλέποντας έναν αγώνα (αν και πολλές φορές θα το 'θελα πάρα πολύ). Αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κάποιος μέλος και να βοηθάει έστω και με πχ 2-3 ευρώ τον μήνα εγώ σίγουρα θα το έκανα. Και είμαι σίγουρος και πολλοί άλλοι Έλληνες του εξωτερικού.
...
Γράψτε δικές σας εμπειρίες και ιδέες και ίσως να μπορέσουμε να βοηθήσουμε κι εμείς κάπως περισσότερο την αγαπημένη μας ομάδα...

Λοιπόν... Είσαι Άρης;;; Βοήθησε... wos_sport4.gif
BASILE
Για το καλό μπάσκετ μην κοιτάτε μόνο την βιτρίνα, αλλά και λίγο πιο πίσω φίλοι μου Αρειανοί! Η δουλειά που κάνουν οι βοηθοί στον Άρη δε νομίζω να γίνετε και πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Η ομάδα θα είναι ακόμα καλύτερη από πέρσι. Κια φυσικά θα είμαι και πάλι εκεί: Στο ναό του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης (ο οποίος μάλλον θα χρειαστεί να μεγαλώσει σε θέσεις σιγά -σιγά).



shot.gif
weirdo1977
QUOTE(BASILE @ Aug 21 2007, 13:51 ) *
Κια φυσικά θα είμαι και πάλι εκεί: Στο ναό του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης (ο οποίος μάλλον θα χρειαστεί να μεγαλώσει σε θέσεις σιγά -σιγά).
shot.gif



με τα 100 διαρκειας ? χλομό το κόβω... είναι μεγάλο το γήπεδο λέμε...
ΚιτρινιΑΡΗΣ
QUOTE(BASILE @ Aug 21 2007, 12:51 ) *
Για το καλό μπάσκετ μην κοιτάτε μόνο την βιτρίνα, αλλά και λίγο πιο πίσω φίλοι μου Αρειανοί! Η δουλειά που κάνουν οι βοηθοί στον Άρη δε νομίζω να γίνετε και πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Η ομάδα θα είναι ακόμα καλύτερη από πέρσι.


Κάθε ομάδα δημιουργήται από πολλά μικρά και μεγάλα. Η διαφορά μεταξύ μιας καλής ομάδας και μιας πραγματικά μεγάλης ομάδας είναι οι λεπτομέρειες. Σίγουρα έχεις δίκαιο ότι για το καλό του μπάσκετ πρέπει να γίνεται καλή δουλειά στα πιτς. Και οι βοηθοί στον Άρη είναι πραγματικά κορυφή. Μια όμως που δεν είμαστε ούτε Παναθηναϊκός ούτε Ολυμπιακός ή ΤΣΣΚΑ, δεν είμαστε Μπαρτσελόνα, Μακαμπί ή ή ή... μα μια ομάδα με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες και για να κρατήσουμε άτομα όπως αυτά που δουλεύουν αθόρυβα θα πρέπει να βρίσκουμε από όπου γίνεται οικονομικούς πόρους. Να βγάλουμε από την μύγα ξύγκι που έλεγε και η μακαρήτισσα η γιαγιά μου. Εγώ π.χ. είμαι στο εξωτερικό. Δεν έχω την δυνατότητα (αν και πολύ θα το 'θελα) να βλέπω από κοντά όλα τα παιχνίδια της ομάδας. Και όμως θέλω να βοηθήσω όπως μπορώ την ομάδα. Φέτος το καλοκαίρι που κατέβηκα Ελλάδα πήγα μια βόλτα από το στορ και πήρα μερικά αναμνηστικά και μπλουζάκια της ομάδας.
Παράδειγμα δεύτερο:
Αν γίνεις μέλος στην Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα ή σε άλλες μεγάλες ομάδες πληρώνεις ένα πόσο χ τον χρόνο και μπορείς να διαβάσεις στο βιβλίο της ομάδας το όνομα σου (πχ στο Ίντερνετ). Όταν γίνεται η εγγραφή σου στέλνουν μία κονκάρδα και ένα βιβλιαράκι. Σε τακτικά χρονικά διαστήματα έρχονται διαφημιστικά από εταιρίες αλλά και από την ομάδα για προσφορές που κάνει η ομάδα.
Παράδειγμα τρίτο:
όποιος παρακουλούθησε τα ρεπορτάζ της ποδοσφαιρικής ομάδας όταν ήταν στην Γαλλία θα διάβασε και για την οργάνωση των γαλλικών ομάδων και έξω από το γήπεδο. Αναμνηστικά, κασκόλ, μπλουζάκια κλπ. Στην Ελλάδα ακούγονται όλα αυτά μπανάλ, μα μια ομάδα μπορεί να βγάλει αρκετά χρήματα από τέτοια μικροπράγματα αρκή να υπάρχει καλή οργάνωση. Όμαδα τρίτης κατηγορίας στο γερμανικό πρωτάθλημα (ποδοσφαίρου) βγάζει πάνω από 1,5 εκ από τέτοιες πωλήσεις. Δεν είναι και λίγο το ποσό, έτσι;
Γι' αυτό λοιπόν άνοιξα αυτό το Τοπικ και όχι για να μοιώσω την δουλειά που γίνεται στον Άρη. Σίγουρα δεν θα γίνει καλύτερη η ομάδα αν πουλήσει 100 μπλουζάκια του Καστλ ή του Ηλιάδη παραπάνω... αλλά... φασούλι το φασούλι...
basketaris
Πριν 3 χρόνια περίπου τους είχα στείλει στην ΚΑΕ ενα e-mail ακατεβατο (αν το γραφα θα πιανε στανταρ 5 ή 6 σελιδες Α4) με την αποψη μου για το ΠΩΣ πρεπει να γινει το φιλικο προς τιμην του Νικου Γκαλη με λεπτομερειες μεχρι αηδιας (που να τοποθετηθουν αφισες στην πολη, πως να διαφημιστει σε Ελλαδα κι εξωτερικο κτλ κτλ), καθως και γενικοτερα διαφορες ιδεες στον τομεα του μαρκετινγκ. Για το φιλικο ουτε λογος... Εδω ειμαστε και περιμενουμε... Απο το να γινει ομως και να ειναι κανα εκτρωμα-πασαλειμα 2 ωρων, με το σκεπτικο να γινει κι οπως θελει ας γινει, 1000 φορες καλυτερα να μη γινει ποτε... Τοτε μπουτικ δεν υπηρχε, τωρα υπαρχει. Στο μαρκετινγκ αν εξαιρεσουμε τη νηπιακου σταδιου λειτουργια της μπουτικ μας (ισα-ισα τα απαραιτητα κι οχι κατι το διαφορετικο π.χ. τυπωση αναμνηστικου κασκολ για καθε ματς ξεχωριστο της Ευρωλιγκα με την ημερομηνια του αγωνα, διαφημιση του καθε αγωνα στην πολη ή ακομη-ακομη 2-3 εξυπνα πραγματακια οπως κανει ο Παο με το zeppelin ή τις VIP θεσεις) δε μου δινουν να πιστεψω οτι προχωραμε ή οργανωνομαστε. Πιστευω οτι με 2-3 τετοιες κινησεις ισως ξυπνησεις και το ενδιαφερον του κοσμου, ισως να του δωσεις κινητρο, να του δημιουργησεις μια προσμονη, να θελει να ερχεται στο Παλε και να λαμβανει ερεθισματα. Ιδεες υπαρχουν, πιστευω, πολλες. Μια ανακοινωση να βγαλει η ΚΑΕ στον κοσμο να στειλει τις προτασεις του, ειμαι σιγουρος θα βρεθουν απειρες εξυπνες, πρωτοτυπες και εφαρμοσιμες πανω απ' ολα. Θα προτιμουσα, λοιπον, μαζι με τη δημοσια συζητηση που κανουμε εδω να τις κανουμε και κανα forward στην ΚΑΕ. Θα εχει περισσοτερο νοημα...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.