Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Υπόλοιπα Ανδρικά Πρωταθλήματα > Γενικές Συζητήσεις
ikarosbc
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει νομοθεσία για αδελφοποιήσεις σωματείων;

Αν ναι, θα ήθελα να με κατατοπίσει στο που μπορώ να τη βρω.

Αν δεν υπάρχει, θέλω πάλι να ρωτήσω, αν μπορεί να γίνει ανάμεσα σε 2 σωματεία, διαφορετικών κατηγοριών φυσικά και

στο τι συνίσταται αυτή η αδελφοποίηση.

Παρακαλώ, όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό, ας μου απαντήσει.

Ευχαριστώ.
Jabar
Νομοθεσία όχι από ότι ξέρω.Η συνεργασία μπορεί να είναι κενή περιεχομένου που να ξεκινά από την αδελφοποίηση δήμων,σε επίπεδο διοργάνωσης τουρνουά και εκδρομών.Πρακτικά αν βρίσκονται στην ίδια περιοχή ,ο σύλλογος μεγαλύτερης κατηγορίας αρχίζει συνεργασία με το να δώσει κάποιους αθλητές νέους η εφήβους που δεν χωράνε στο ρόστερ του ,να πληρώσει κάποιο προπονητή ώστε να διασφαλιστεί η όποια εξέλιξη τους.Αν παρουσιάσουν εξέλιξη τους παίρνει πίσω.Βάζω δύο παραδείγματα από αναρτήσεις στο Ιντερνετ.
Με μια λαμπρή τελετή και μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης εορτάστηκαν χθες τα 80 χρόνια ιστορίας της αγαπημένης ομάδας της πόλης και πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση με τον ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Το σημερινό φύλλο της "εφημερίδας" μας είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην εκδήλωση αυτή. Η κανονική ύλη της εφημερίδας μετατίθεται για την επόμενη έκδοση, η οποία θα "κυκλοφορήσει" την επόμενη ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας, η τοπική ηγεσία του Δήμου μας και Δήμαρχοι γειτονικών δήμων, αθλητές του ΑΡΗ που διακρίθηκαν σε εθνικό επίπεδο, μεγάλες δόξες του ποδοσφαίρου, πλήθος παλαιμάχων του ΑΡΗ Πετρούπολης , το σύνολο σχεδόν των ιστορικών διοικητικών παραγόντων και φυσικά ο πρόεδρος του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης.

Μια, όχι ολοκληρωμένη εικόνα σας παρουσιάζουμε στο φωτογραφικό ρεπορτάζ που ετοιμάσαμε. Δημοσιεύουμε ακόμα την ομιλία του προέδρου κ. Γ. Ρίζου και την ομιλία του Δ.Σ. εκ μέρους του οποίου μίλησε ο γραμματέας του, κ Λυσίμαχος Σαμαράς.

Τέλος να επισημάνουμε την διάχυτη αίσθηση για ενότητα της Αρειανής οικογένειας, αίσθηση που διαπερνούσε την αίθουσα και αποτυπώθηκε στα λόγια του κ. Αλέξανδρου Κούγια "όλοι φταίμε που ό ΑΡΗΣ δεν βρίσκεται στην θέση που του αξίζει" . Την ίδια θέση εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ, κ. Δημητρίου ο οποίος μάλιστα προσφέρθηκε να παράσχει τις καλές του υπηρεσίες για να κάτσουν σε ένα τραπέζι όλες οι ομάδες και σε συνεργασία με τον δήμο να χαράξουν μια πορεία προς το μέλλον. Η Πετρούπολη, είπε " μπορεί να στείλει τον ΑΡΗ σε μια επαγγελματική κατηγορία."

[80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΗΣ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]



Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Γιορτάζουμε σήμερα τα 80 χρόνια του Άρη Πετρούπολης Αθηνών.
Αποτελεί για μας μεγάλη τιμή, που το πιο λαμπερό αστέρι του αρειανού γαλαξία, ο Άρης Θεσσαλονίκης, κατεβαίνει από την αγαπημένη συμπρωτεύουσα για να μας προσφέρει τη χαρά της αδελφοποίησης.
Δεν πρόκειται για μια απλή εκδήλωση δημοσίων σχέσεων αλλά για μια πράξη βαθύτατα συμβολική.

 Ο Άρης Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας. Ιδρύθηκε το 1914, δυο μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
 Ο Άρης Πετρούπολης Αθηνών είναι επίσης από τα πιο ιστορικά σωματεία της Αθήνας. Η διαδρομή του ξεκινά από το 1926. Σύμφωνα με το μητρώο της Ε.Π.Ο., είναι το ένατο παλιότερο σωματείο της Αθήνας.
Με τα χρώματα του Άρη Θεσσαλονίκης αγωνίστηκαν δύο δικοί μας άνθρωποι:
 Παλιότερα, ο Μπάμπης Ορφανόπουλος, του Άρη Αθηνών, και
 πριν λίγα χρόνια, ο Γιώργος Κούτσης, του Άρη Πετρούπολης Αθηνών.

Η αδελφοποίηση των δύο σωματείων δείχνει ότι στο χώρο του λαοφιλούς σπορ υπάρχει κουλτούρα, σε αντίθεση με τις απόψεις προβάλλονται ως επικρατούσες από ορισμένα μέσα ενημέρωσης.
Η αλήθεια – ας μου επιτραπεί να πω – είναι διαφορετική. Το ποδόσφαιρο μας ψυχαγωγεί, μας συναρπάζει, μας ενώνει, μας φέρνει κοντά δημιουργώντας ακατάλυτους δεσμούς.
Ένας τέτοιος δεσμό αποτελεί η αδελφοποίηση του Άρη Θεσσαλονίκης με τον Άρη Πετρούπολης Αθηνών.

Φίλοι της Διοίκησης του Άρη Θεσσαλονίκης,
Και λόγω συνωνυμίας, αν θέλετε, παρακολουθούμε την πορεία της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Οι δικές σας χαρές είναι και δικές μας.
Από σήμερα μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όταν τα προγράμματά μας δεν συμπίπτουν θα απολαμβάνουμε την ομάδα, όταν κατεβαίνει στην Αθήνα και ως φίλαθλοί της. Έτσι κι αλλιώς Αρειανοί είμαστε.

Ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχουν κοινούς προβληματισμούς, κοινές ανησυχίες, κοινές διαπιστώσεις, για το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η φίλαθλη Ελλάδα προσμένει να υπάρξουν κι άλλες πρωτοβουλίες όπως αυτή, που θα αναβαθμίσουν τις σχέσεις των ομάδων και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Ο Άρης Θεσσαλονίκης και ο Άρης Πετρούπολης Αθηνών δίνουν τις μάχες τους μέσα στο γήπεδο και μόνο εκεί. Απορρίπτουν φαινόμενα βίας και φανατισμού που μεταβάλλουν τα γήπεδα σε αρένες και διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής μας αδελφοποίησης, ένα μήνυμα με εκατομμύρια αποδέκτες και προς κάθε κατεύθυνση.

Σας ευχαριστώ!

ΑΠΟ ΤΟ SITE OMAΔΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ο ΑΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ένας νέος σύλλογος της πόλης μας, ο οποίος πέρα από τον καθαρά αθλητικό του χαρακτήρα έρχεται να διαδραματίσει και τον ρόλο ενός πολυδύναμου κέντρου -Συλλόγου αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για την ευρύτερη περιοχή. Ένα κέντρο αθλητισμού και αναψυχής, το οποίο θα προσελκύσει κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και επισκέπτες προσφέροντάς τους ένα ευρύ φάσμα επιλογών παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα πλήρες πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών, που απευθύνονται σε όλο το φάσμα της καλαθοσφαίρισης και γενικότερα του αθλητισμού.

Είναι ο πρώτος σύλλογος στην ευρύτερη περιοχή της ΕΣΚΑΒΔΕ που επιχειρεί διαχείριση ολικής ποιότητας στο χώρο του Μπάσκετ, προσφέροντας σε εσάς τη δυνατότητα επιλογής ενός ή πολλών προϊόντων ή/και υπηρεσιών του και κεντρικό στόχο την ανάδειξη του συλλόγου ως πολυδύναμο κέντρο ανάπτυξης αθλητικών δραστηριοτήτων με εξειδικευμένη οργάνωση και λειτουργία στο άθλημα του Μπάσκετ έτσι ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό οι δυνατότητες ανάπτυξης αθλητών και υποδομών.
Συνεργασία, αδελφοποίηση, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, παροχή εξειδικευμένης επιστημονικής κατάρτισης, συνδιοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων με σωματεία της Ελλάδας και του Εξωτερικού.
esperiotis
Ενημερωτικά: Νομοθεσία για την αδελφοποίηση αθλητικών σωματείων δεν υπάρχει. Προβλέπεται μόνο στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων για αδελφοποίηση Δήμων και ύστερα από έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών. Αδελφοποίηση σωματείων υπάρχει στην Κύπρο. Στην Ελλάδα υπάρχει άτυπη συνεργασία μεταξύ αθλητικών σωματείων από διαφορετική περιοχή. Έκανε ένα σχετικό πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ στο χώρο του μπάσκετ, αλλά από ό,τι γνωρίζω δεν προχώρησε. Η αθλητική νομοθεσία απαγορεύει σε ένα φυσικό πρόσωπο να είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου ή ακόμα και μέλος άλλου αθλητικού σωματείου. Λειτούργησε παλαιότερα, το πείραμα Πειραϊκού και ΠΑΣ Πειραϊκού, για να απορροφήσει τα παιδιά που περίσσευαν. Τώρα, ο ΠΑΣ έγινε Καστέλα και ο Πειραϊκός κινδυνεύει να μην κατεβάσει ομάδα στην Α' ΕΣΚΑΝΑ. Το άλλο παράδειγμα είναι του Απόλλωνα και της Απολλωνιάδας. Η δεύτερη λειτούργησε ως θυγατρική, αυτονομήθηκε για μια πενταετία και τώρα επανήλθε στον Απόλλωνα.. Στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μελών εξελέγησαν και τα διοικητικά συμβούλια. Όσες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν, όχι με την αδελφοποίηση( άτυπη) έχει αποτύχει, επειδή σε κάποια φάση ορισμένοι παράγοντες αυτονομούνται. Στην πράξη δηλαδή έχει αποτύχει. Η νομοθεσία προβλέπει και περιορισμένες υποσχετικές μεταγραφές, αλλά και εκεί καταπατείται. Η πατέντα είναι να μένει ελεύθερος ο παίκτης και η ομάδα που τον ενσωματώνει να δίνει εγγυητική επιστολή, συναλλαγματική ή και χρήματα.
CrossoverOnE
H αδελφοποιηση τι ακριβως ειναι;Ειναι σαν τις θυγατρικες;
Jabar
Κανονικά δύο ανεξάρτητα σωματεία δηλώνουν το ότι έχουν φιλικές σχέσεις.Αυτό είναι.Αδελφοποίηση.
Τα υπόλοιπα δεν είναι αδελφοποίηση.Κάτω από αυτή την ομπρέλα θα μπορούσε να χωρέσει και η πολυιδιοκτησία,στην Ισπανία συνηθίζεται το Ρεαλ Β,Σεβίλη Β κλπ.
ikarosbc
Ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση.
Μπορω να πω οτι κατατοπιστηκα αρκετα.
Δεν υπαρχει αναλογη νομοθεσια λοιπον.
Αυτο δεν ειναι ενα μεγαλο κενο της Πολιτειας και της Αθλητικης ηγεσιας;
Μπορει να γινει ομως μια ατυπη αδελφοποιηση αναμεσα σε 2 σωματεια, αφου θα εχουν συζητησει και συμφωνησει πρωτα, ποιοι θα ειναι οι τομεις στους οποιους θα μπορουσαν να συνεργαστουν προς οφελος των αθλητων και των 2 σωματειων.
Οταν σκεφτηκα την αδελφοποιηση με ενα ή περισσοτερα σωματεια, δεν ειχα κατα νου τις αγωνιστικες και αθλητικες δραστηριοτητες και μονο.
Εγραψα συλλογοι διαφορετικων κατηγοριων, για να μην υπαρχουν υπονοουμενα κατα τη διαρκεια του πρωταθληματος.
Θα μπορουσαν να ειναι και ομαδες της ιδιας κατηγοριας, αλλα σε διαφορετικες Ενωσεις.
Απο το παραδειγμα του ΠΑΟΚ και των Αργοναυτων Αγρινιου, το οποιο ειδα και γω στο Ιντερνετ, αν οντως δεν ειχε καμμια εξελιξη οπως λετε και το πιστευω, μπορει να μας οδηγησει σε καποια χρησιμα συμπερασματα.Οπως, το οτι ειναι πολυ δυσκολο οταν υπαρχει μεγαλη διαφορα κατηγοριων και επιπεδου οργανωσης, μεταξυ των ομαδων. Ειναι σιγουρο οτι το μεγαλυτερο, αν οχι εξ ολοκληρου, το βαρος πεφτει στο συλλογο που ειναι σε πολυ υψηλοτερο επιπεδο.
Και το βασικοτερο νομιζω οτι ειναι η γεωγραφικη θεση. Η αποσταση που χωριζει τους 2 συλλογους.
Η αδελφοποιηση θα πρεπει να γινεται κατα την αποψη μου, μεσα στον ιδιο το νομο ή το πολυ σε ομορους.
Για να μπορει να ειναι ουσιαστικη και οχι για τους τυπους.
Οι σκεψεις μου αυτες ξεκινησαν λοιπον, γιατι πιστευω οτι οι υποδομες της ομαδας δεν θα πρεπει να λειτουργουν μονο για τις αναγκες παραγωγης αθλητων, αλλα και σαν ενας χωρος ευρυτερης αθλητικης και ψυχοπνευματικης δρασης.
Ενας Αθλητικος Συλλογος μπορει και πρεπει να προσφερει πολιτισμο στους αθλητες του.
Να εχει ενα γενικοτερο κοινωνικο ρολο, μεσα στην τοπικη κοινωνια που δραστηριοποιειται.
Θα μπορουσαμε για παραδειγμα, να οργανωσουμε για ολους τους αθλητες μας, μια επισκεψη στο νεο μουσειο της Ακροπολης.
Να παρακολουθησουν μια καταληλη θεατρικη παρασταση.
Να οργανωσουμε ημερησιες εκδρομες πολιτιστικου περιεχομενου.
Να οργανωσουμε διαλεξεις, στις οποιες θα τοποθετηθουν ειδικοι σε αθλητικα-κοινωνικα θεματα.
Εχουμε μια ικανοποιητικη βιβλιοθηκη στα γραφεια μας, την οποια θα μπορουσαμε να εμπλουτισουμε ακομη περισσοτερο με δωρεες κια να την οργανωσουμε ωστε να γινει δανειστικη για τους αθλητες μας.
Να καλεσουμε τους ενηλικες αθλητες και τους γονεις και συγγενεις των μικρων αθλητων να μετεχουν σε εθελοντικη αιμοδοσια.
Κι ακομη περισσοτερα και πιο ουσιωδη μπορουν να προγραμματιστουν και να γινουν.
Πιστευω οτι η αδελφοποιηση μ' ενα ή περισσοτερα σωματεια, θα ειναι ενα επιπλεον κινητρο, για να αναπτυξουμε πρωτοβουλιες μεσα απο την ανταλαγη αποψεων και να προχωρησουμε πιο ευκολα απο κοινου, σε αυτου του ειδους τις δρασεις.
Χωρις να αποκλειω τη συνεργασια σε αθλητικο επιπεδο, οπου αυτο βεβαια μπορει να φτασει, αναλογα με τα περιθωρια που εχουν οι συλλογοι.
Και δεν εννοω βεβαια τη δημιουργια θυγατρικων για την απορροφηση αθλητων ή συγχωνευσεις και αλλες τετοιου ειδους συνεργασιες.
Θα μπορουσαμε για παραδειγμα να ενισχυσουμε το <αδελφο σωματειο> σ' ενα κρισιμο αγωνα, αν δεν εχουμε αγωνιστικες υποχρεωσεις και αντιστροφα.
Να οργανωνουμε φιλικα παιχνιδια σ' ολα τα επιπεδα των ομαδων που διαθετουμε.
Για να υπαρχει μια υγιης και επικοδομητικη σχεση και να επιτευχθουν αυτοι οι στοχοι, οι συλλογοι πρεπει να ειναι ανεξαρτητοι και αυτοδυναμοι.

Θετω αυτες τις σκεψεις μου στην κριση σας και θα ηθελα να με βοηθησετε, καταθετοντας και τις δικες σας αποψεις, για το αν μπορουν να εφαρμοστουν και με ποιο τροπο.
Jabar
QUOTE(ikarosbc @ Jun 14 2009, 17:43 ) *
Ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση.

Θετω αυτες τις σκεψεις μου στην κριση σας και θα ηθελα να με βοηθησετε, καταθετοντας και τις δικες σας αποψεις, για το αν μπορουν να εφαρμοστουν και με ποιο τροπο.

Στα καταστατικά των περισσοτέρων συλλόγων προβλέπεται και πολιτιστική δράση.Μάλιστα ξεκίνησαν έτσι και η προσφορά τους στη τοπική κοινωνία,υπήρξε πολλαπλή.Παλιότερα αιμοδοσίες ,δωρεές,συμμετοχές σε τουρνουά με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.Οι ΠΑΕ κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα για λόγους μάρκετινγκ και όχι ουσίας κάτι κάνουν.
Οι ερασιτεχνικές ομάδες κάνοντας κακό πρωταθλητισμό, βασιζόμενοι σε αθλητές που δεν έχουν σχέση με τη τοπική κοινωνία και έχοντας ανάγκη και το τελευταίο € έχουν εγκαταλείψει κάθε δραστηριότητα.Ετσι εχει χαθεί και το πνεύμα ομάδας από τις ακαδημίεςΒέβαια έχει χαθεί και διαρρηχθεί και ο κοινωνικός ιστός,ούτε οι ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας δεν μιλάνε μεταξύ τους.Αρα οποιαδήποτε κίνηση για την σύνδεση μέσω προσφοράς στην τοπική κοινωνία βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και θα τύχουν και ανταποδοσης .Η Αδελφοποίηση με την έννοια των φιλικών σχέσεων δεν έχει ανάγκη νομοθεσίας.Είναι αυτονόητο ότι άνθρωποι που αγαπούν και υπηρετούν το ίδιο άθλημα θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον φιλικές σχέσεις.Ενας από τους λόγους ύπαρξης του φόρουμ είναι και αυτός.Ο σκοπός ύπαρξης του basketforum.gr είναι η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων γύρω από το άθλημα της καλαθοσφαίρισης με κύριο γνώμονα το σεβασμό, την ευγένεια, την κατανόηση, τη διαλλακτικότητα και τη βέλτιστη, κατά το δυνατόν, έκφραση.
Ολα αυτά βέβαια ξεχνιούνται στο βωμό μιας νίκης και η πλειοψηφία αγάλλεται με ένα ευνοϊκό σφύριγμα και κάνει τα πάντα γι αυτό.Ετσι προβάλλει επιτακτική η ανάγκη αδελφοποίησεων σωματείων με σωστες απόψεις για το άθλημα.
esperiotis
Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, μόνο δύο σωματεία επιτρέπεται να έχουν πολιτιστική δραστηριότητα, ο Πειραϊκός και η ΧΑΝΘ, επειδή διαθέτουν περιουσία και στηρίζονται σε πολιτιστική και φιλανθρωπική δράση. Στα άλλα σωματεία απαγορεύεται να έχουν στους σκοπούς τους την διάδοση του πολιτισμού ή να είναι εξωραϊστικοί σύλλογοι. Είναι σαφής η διάκριση.
ikarosbc
QUOTE(Jabar @ Jun 14 2009, 18:27 ) *
Στα καταστατικά των περισσοτέρων συλλόγων προβλέπεται και πολιτιστική δράση.Μάλιστα ξεκίνησαν έτσι και η προσφορά τους στη τοπική κοινωνία,υπήρξε πολλαπλή.Παλιότερα αιμοδοσίες ,δωρεές,συμμετοχές σε τουρνουά με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.Οι ΠΑΕ κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα για λόγους μάρκετινγκ και όχι ουσίας κάτι κάνουν.
Οι ερασιτεχνικές ομάδες κάνοντας κακό πρωταθλητισμό, βασιζόμενοι σε αθλητές που δεν έχουν σχέση με τη τοπική κοινωνία και έχοντας ανάγκη και το τελευταίο € έχουν εγκαταλείψει κάθε δραστηριότητα.Ετσι εχει χαθεί και το πνεύμα ομάδας από τις ακαδημίεςΒέβαια έχει χαθεί και διαρρηχθεί και ο κοινωνικός ιστός,ούτε οι ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας δεν μιλάνε μεταξύ τους.Αρα οποιαδήποτε κίνηση για την σύνδεση μέσω προσφοράς στην τοπική κοινωνία βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και θα τύχουν και ανταποδοσης .Η Αδελφοποίηση με την έννοια των φιλικών σχέσεων δεν έχει ανάγκη νομοθεσίας.Είναι αυτονόητο ότι άνθρωποι που αγαπούν και υπηρετούν το ίδιο άθλημα θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον φιλικές σχέσεις.Ενας από τους λόγους ύπαρξης του φόρουμ είναι και αυτός.Ο σκοπός ύπαρξης του basketforum.gr είναι η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων γύρω από το άθλημα της καλαθοσφαίρισης με κύριο γνώμονα το σεβασμό, την ευγένεια, την κατανόηση, τη διαλλακτικότητα και τη βέλτιστη, κατά το δυνατόν, έκφραση.
Ολα αυτά βέβαια ξεχνιούνται στο βωμό μιας νίκης και η πλειοψηφία αγάλλεται με ένα ευνοϊκό σφύριγμα και κάνει τα πάντα γι αυτό.Ετσι προβάλλει επιτακτική η ανάγκη αδελφοποίησεων σωματείων με σωστες απόψεις για το άθλημα.

Αγαπητε jabar.

Απολυτα μεστος.

Συμφωνω σε ολα τα λεγομενα σου.

Τον νομο τον ηθελα να υπαρχει για να δινει μια νοτα επισημοτητας στην ολη διαδικασια.
Αλλα οπως λες δεν ειναι απαραιτητο και ουσιας.
Αλλωστε και για τις αδελφοποιησεις των Δημων ο νομος ψηφιστηκε αφου ηδη ειχαν γινει παρα πολλες.
ikarosbc
QUOTE(esperiotis @ Jun 14 2009, 19:21 ) *
Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, μόνο δύο σωματεία επιτρέπεται να έχουν πολιτιστική δραστηριότητα, ο Πειραϊκός και η ΧΑΝΘ, επειδή διαθέτουν περιουσία και στηρίζονται σε πολιτιστική και φιλανθρωπική δράση. Στα άλλα σωματεία απαγορεύεται να έχουν στους σκοπούς τους την διάδοση του πολιτισμού ή να είναι εξωραϊστικοί σύλλογοι. Είναι σαφής η διάκριση.

Φιλτατε esperiotis.
Πιστευω οτι ο νομος αυτος προστατευει τη λειτουργια των πολιτιστικων - εξωραιστικων συλλογων.
Εμεις δε ζηταμε να τους υποκαταστησουμε.
Δε θα ανεβασουμε με τους αθλητες μας για παραδειγμα ενα θεατρικο. Δεν θα διδαξουμε χορο.
Ολα οσα ανεφερα στο προηγουμενο ποστ κι αλλα τοσα ομως μπορουμε να τα κανουμε.
Πολιτισμος ειναι τα παντα, ειναι αντιληψη και σταση ζωης, για την ποιοτητα της καθημερινης δρασης, εμπεριεχεται σ΄αυτη και σε κάθε περίπτωση αθλητισμός και πολιτισμος ειναι δυο εννοιες που δυσκολα τις ξεχωριζεις, με την ευρυτερη εννοια. Δηλαδη οποιαδηποτε υγιης κινηση στην κατευθυνση της επιμορφωσης και της ευρυτερης καλλιεργειας ειναι πολιτισμος.
Το γνωριζεις αλλωστε πολυ καλα.
esperiotis
Παιδιά να σας θυμίσω μερικά πράγματα που πιθανώς να σας διαφεύγουν: Στην περίοδο της Χούντας όλα τα σωματεία που είχαν ως συνθετικό τους τη λέξη ΈΝΩΣΗ, πλήν της ΑΕΚ, έγιναν όμιλος. Έτσι, η ΑΕΚ Φαλήρου, έγινε ΑΟΚ Φαλήρου, ονομασία που διατηρεί μέχρι σήμερα. Λίγο πριν την πτώση της Δικτατορίας και αμέσως μετά ξεφύτρωσαν σε όλη της Ελλάδα Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Εξωραϊστικοί σύλλογοι με έντονο πολιτιστικό και πολιτικό χαρακτήρα. Παράλληλα οι σύλλογοι αυτοί δημιούργησαν ποδοσφαιρικά τμήματα και ελάχιστα άλλα τμήματα. Ο αθλητικός νόμος του 1975, ρύθμισε αυτά τα θέματα, με εξαίρεση τον Πειραϊκό και την ΧΑΝΘ. Πολιτιστικές δράσεις, στην πράξη, μπορείς να έχεις. Αλλά εδώ τα περισσότερα σωματεία δεν μπορούν να συντηρήσουν τις ομάδες τους και θα εξοικονομήσουν χρήματα για θεατρικές παραστάσεις κλπ. Ο αθλητικός σύλλογος, για παράδειγμα δεν μπορεί να ασχοληθεί με τοπικά ζητήματα, που δεν αφορούν τον αθλητισμό. Μέχρι τώρα δεν έχουμε παρεμβάσεις από την Πολιτεία, σε αθλητικά σωματεία, αλλά σε άλλη φάση να μην το αποκλείει κανείς. Μην ξεχνάτε ότι μέχρι πρόσφατα, τα σωματεία δεν είχαν ΑΦΜ και βιβλία. Τώρα είναι υποχρεωτικά τα βιβλία ( και θεωρημένα από τη Νομαρχία), ενώ διαθέτουν και τιμολόγια. Παλαιότερα δεν γίνονταν φορολογικοί έλεγχοι. Τώρα, γίνονται εξονυχιστικοί και έχουμε και πρόσφατα παραδείγματα που αθλητικοί παράγοντες πήγαν φυλακή για έκδοση εικονικών τιμολογίων. Επίσης έχουν επιβληθεί υψηλά πρόστιμα σε σωματεία. Ένας πολιτιστικός σύλλογος δικαιούται επιδοτήσεις από το υπουργείο Πολιτισμού για να εκτελέσει πρόγραμμα εκδηλώσεων. Επίσης υπάρχουν πολιτιστικά προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίστοιχα προγράμματα είχε εκδώσει πριν μερικά χρόνια το ΥΠΕΧΩΔΕ, τα οποία είτε ατόνισαν είτε κατευθύνονται σε επιλεγμένα από τον υπουργό σωματεία. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι διέπονται, τέλος πάντω, από διαφορετικό φορολογικό καθεστώς.
Τώρα, τι μπορεί να κάνει ένας αθλητικός σύλλογος. Αρχικά, μπορεί να χαρτογραφήσει όλους τους αθλητικούς χώρους. Να προτείνει νέους χώρους και να ζητήσει με ουσιαστικές παρεμβάσεις του, τη βελτίωση των χώρων ενδιαίτησης, των κερκίδων και των αγωνιστικών χώρων. Να κάνει διαλέξεις. Για την υγιεινή του σώματος, την προληπτική ιατρική, να κάνει σεμινάρια με τους κανονισμούς παιδιάς. Να διδάξει αθλήματα σε σχολεία και Γυμνάσια. Να δώσει φιλανθρωπικούς αγώνες. Να επισκεφθεί ευαγή ιδρύματα. Ωστόσο, δύναται να διοργανώνει εκδρομές. Για παράδειγμα, αν αγωνίζεται στη Θεσσαλονίκη, η εκδρομή μπορεί να έχει πολιτιστικό περιεχόμενο και οι φίλαθλοι και οι παίκτες να επισκεφθούν το Μουσείο της Βεργίνας. Αυτο δεν το απαγορεύει κανείς. Απαγορεύεται να έχεις τμήμα χορού, θεάτρου, να μαθαίνεις στα παιδιά μουσική, να λειτουργείς σχολή μαθητείας κλπ.
Το θέμα της αδελφοποίησης, είναι μια σπουδαία υπόθεση, μόνο που πρέπει να δημιουργήσεις δίκτυο σωματείων,πιθανώς με το ίδιο όνομα. Για παράδειγμα, υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, πολλοί σύλλογοι με το όνομα Ολυμπιακός, αλλά δεν υπάρχουν συνέργιες, αλλά ούτε και υπάρχει συντονιστικό όργανο για τον καθορισμό στόχων και δράσεων.
Παλαιότερα, υπήρξαν επαφές για την δημιουργία δικτύου ομάδων με το ίδιο όνομα. Οι παράγοντες που πήραν την πρωτοβουλία δεν κατάφεραν πολλά πράγματα. Η διαφορετική κουλτούρα των παραγόντων, η απόσταση των ομάδων, τα διαφορετικά προβλήματα, λειτουργούν ανασχετικά. Αν υπάρξει παράγοντας, που θα πει ότι θα ντύνω για παράδειγμα, όλες τις ομάδες που έχουν το ίδιο όνομα με τον σύλλογο μου, π.χ., σίγουρα θα έβρισκε ανταπόκριση. Μόνο που θα ήθελε πέντε έξι βιοτεχνίες στην Κίνα για να ράβει αποκλειστικά για αυτόν αθλητικά ρούχα. Θα μπορούσε όμως να γίνει προμηθευτικός συνεταιρισμός, αλλά και εκεί θα προσκρούσει σε συμφέροντα, σε αντιπαλότητες και σε αντιδικίες προμηθευτών.
Ίσως, τον Ikarobc, τον ενδιαφέρει να δημιουργήσει ένα δίκτυο ομάδων με το όνομα Ίκαρος. Από ό,τι γνωρίζω έχουν δημιουργηθεί ήδη τρεις: Ίκαρος Ν. Σμύρνης, Ίκαρος Καλλιθέας, Ίκαρος - 'Εσπερος και δεν γνωρίζω αν υπάρχουν και Ίκαροι Ν. Σμύρνης. Πάντως, το όνομα Ίκαρος, για να θυμίσω στους νεώτερους ότι το επέλεξε ο Χούντα για να ονομάσει τον Ίκαρο Νέας Ιωνίας, όταν διάλυσε έξι ομάδες. Η ομάδα αυτή διαλύθηκε μετά την μεταπολίτευση ως δημιούργημα των συνταγματαρχών. Αυτός ο Ίκαρος δεν είχε τύχη. Ας ελπίσουμε ότι θα έχει πολύ τύχη ο Ίκαρος - Έσπερος, αρκεί οι παράγοντες του να δουν τα πράγματα ρεαλιστικά και συλλογικά. Διαφορετικά κινδυνεύουν να διαλυθούν τα φτερά του Ικάρου με το πρώτο πέταγμα...
ikarosbc
Φιλε esperiotis.
Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Ακριβως τα ιδια πραγματα λεμε.
Αυτα που λες, εννοω κι εγω.

Εκει που χρησιμοποιεις τις λεξεις πιθανον και ισως θελω να σου διευκρινησω οτι δεν θελω να δημιουργησω κανενα δικτυο ομαδων με το ιδιο ονομα. Δεν με ενδιαφερουν τα ονοματα. Στην ομαδα που δραστηριοποιουμαι με ενδιαφερει η δομη της.
Αυτη προσδιοριζεται μ'ενα ονομα για να ξεχωριζει απο τις υπολοιπες. Τωρα αν θα λεγεται Ικαρος, Δαιδαλος, Θησεας, Αλεξανδρος, Βαγγελης, Ενωση ή Ομιλος προσωπικα εμενα δεν με ενδιαφερει καθολου. Με ενδιαφερει να υπαρχει ενα στησιμο, μια δομη ωστε να μπορουν τα παιδια να παιζουν μπασκετ.
Με ενδιαφερει να βρεθουν ομαδες που να αγαπανε πραγματικα το μπασκετ και να εχουν σωστες αποψεις για το αθλημα, οπως λεει και o jabar. Kι αν εχουμε παραπλησιες αποψεις, να κανουμε συνεργασιες και αδελφοποιησεις.
Οι Ικαροι Ν. Σμυρνης δεν υπαρχουν, σαν ονομα πια.
Στη Ν. Σμυρνη υπηρχε ο Ικαρος. Το 2002 Ιδρυθηκε απο τον προεδρο Δημητρη Αγγελοπουλο και τον ΓΓ του συλλογου Αχιλλεα Λαπαρδα μια νεα ομαδα που ονομαστηκε Ικαροι 2002. Ιδρυθηκε εξ αιτιας του μεγαλου αριθμου παιδιων που ειχαμε στα παιδικοεφηβικα. Μ' αυτον τον τροπο θα μπορουσε να αγωνιζεται 2πλασιος αριθμος αθλητων.
Ο Ικαρος με τον προεδρο Αγγελοπουλο μετακινηθηκε στην Καλλιθεα συγχωνευτηκε με την ΑΕΚΤ και ονομαστηκε Αθλητικη Ενωση Ικαρου Καλλιθεας.
Οι Ικαροι 2002 που υπηρχαν συγχωνευτηκαν με την Ακαδημια 89 και ονομαστηκαν Ικαρος-Ακαδημια Ν. Σμυρνης. Καμμια σχεση με τον Ικαρο Καλλιθεας.
Προεδρος ειναι ο Αχιλλεας ο Λαπαρδας, ενας εκ των ιδρυτων του Ικαρου Ν. Σμυρνης το 1991 και ο μονος μαζι μ' εμενα ο οποιος δεν ακολουθησε τον Αγγελοπουλο στη συγχωνευση που εγινε.
Οταν εγραφα για τις αδελφοποιησεις δεν ηταν και δεν ειναι στο μυαλο μου ο Ικαρος Καλλιθεας.
Οποτε δεν υπαρχει καμμια σκεψη για δικτυο Ικαρων. (λησμονησες και τους Ικαρους Σερρων)
Γραφοντας στο τοπικ σας ημουν υπερ της συγχωνευσης, οχι μονο για οφελος του Ικαρου αλλα και για οφελος του Εσπερου
τον οποιο συμπαθω και παρακολουθουσα σαν δημοτικος υπαλληλος του δημου Καλλιθεας.
Να σταματησει πια κι αυτη η αντιπαλοτητα που ετρωγε τα 2 σωματεια.
Απαραδεκτο το κομματι του σαιτ που αφορουσε τον Ικαρο και τον Αγγελοπουλο. Οπως και ναχει απευθυνοταν σ' ενα συλλογο μπασκετ.
Κι ο Ικαρος σταθηκε ψηλα και δεν απαντησε ουτε μια φορα.
Ο Αγγελοπουλος δεν ειναι οπως τον περιγραφετε. Υπαρχει βεβαια κι ο κινδυνος να μην προλαβει η ομαδα να ειναι οικονομικα ανεξαρτητη μεσω των επιχορηγησεων και των χορηγιων να τα βροντηξει και να φυγει. Δεν υπαρχουν τετοιες ενδειξεις βεβαια. Αν ομως γινει τοτε το ολο οικοδομημα θα καταρευσει.
Ο Ικαρος Ν. Σμυρνης διοικειται απο 11μελες ΔΣ στη πλειοψηφια του γονεις και εχουμε διαφορετικη οπτικη για το μπασκετ.
Δεν πιστευουμε οτι ενας συλλογος πρεπει να κατευθυνεται απο την ιδιωτικη πρωτοβουλια οπως διακυρησει η Πολιτεια και
οι Δημοι. Μετα τις αποχωρησεις των ιδιωτων ειδαμε την καταληξη των ομαδων.
Θελουμε να εχουμε την ομαδα μεχρι τη κατηγορια που μπορουμε για να βλεπουν οι νεαροι αθλητες την προοπτικη οτι στο μελλον θα μπορουν να αγωνιστουν αν το θελουν και στην αντρικη ομαδα.
Jabar
Aλλη μία απόδειξη για το πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ ούτε η χούντα τόλμησε να μας αγγίξει.Οταν όλο το γήπεδο φώναζε και το σύνθημα Ενωσις,Ενωσις.
Μιλώντας ξεκάθαρα γι αδελφοποιήσεις και όχι συγχωνεύσεις.Κάθε σωματείο να κρατάει την αυτοτέλειά του.Πολιτιστική δράση μέσα από το σύλλογο και όχι με την ίδρυση νέων τμημάτων .Μακριά από την πολιτική και επιδοτήσεις που γεννούν εξαρτήσεις.Θα έπρεπε ο αθλητισμός να είναι το υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.Ολοι έχουμε πολιτική άποψη αλλά αυτή μπορεί να εκφραστεί για όποιον τον ενδιαφέρει μέσα από τα κόμματα.Μιλάμε για εκδρομές σε κάποιο τουρνουά,Βραβεύσεις μαθητών,ομιλίες ειδικών με θέματα κάπνισμα,ναρκωτικά,παθήσεις καρδιάς.Προαγωγή του fair play .
Αυτή τη στιγμή η κρατούσα άποψη είναι ότι το 90% των κρίσιμων νικών έρχεται με στήσιμο και αν έχεις διαφορετική άποψη θεωρήσαι κάτι σαν ψώνιο.Μακριά από τζίρους προϊόντων ρουχών και συνεταιρισμούς.Ευχής έργο θα ήταν ομάδα αδιάφορη με πολύ φιλικές σχέσεις με σωματείο που καίγεται για τη νίκη,να το κέρδιζε.Για τα ερασιτεχνικά σωματεία ,νόημα έχει η αντίληψη της παραγωγής σωστών αθλητών και της επάνδρωσης της ανδρικής ομάδας.Ετσι ώστε να υπάρχει η σύνδεση με την τοπική κοινωνία και όχι ο πρωταθλητισμός στην Δ ΕΣΚΑ που ενδιαφέρει την ματαιοδοξία ενός ατόμου.Ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει άτομα διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων και να δώσει απάντηση στη σημερινό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και όχι να γίνει μέρος του.
ikarosbc
Να βαλω λετε αγγελια;

Μπορω να γραψω ενα μικρο κειμενακι γυρω απο τις δραστηριοτητες του Ικαρου Ν.Σμυρνης και για τη φιλοσοφια μας για το μπασκετ.

Κι αν καποιος συλλογος ενδιαφερεται ν' απαντησει.

Θα ηταν .....πρεπον;

Φυσικα θα πρεπει να ενημερωσω και τα υπολοιπα μελη της διοικησης, γιατι εκφραζω προσωπικες αποψεις.
Jabar
Ας κάνουμε ένα βήμα παραπάνω για μία πρώτη συνάντηση και συζήτηση.Εστω και αν πρόκειται για δύο σωματεία στην αρχή.Ας βάλουμε και μία ημ. λήξης για συμμετοχή.15/7/2009.
ikarosbc
QUOTE(Jabar @ Jun 25 2009, 11:54 ) *
Ας κάνουμε ένα βήμα παραπάνω για μία πρώτη συνάντηση και συζήτηση.Εστω και αν πρόκειται για δύο σωματεία στην αρχή.Ας βάλουμε και μία ημ. λήξης για συμμετοχή.15/7/2009.

Ο Ικαρος-Ακαδημια Νεας Σμυρνης (για συντομια Ικαρος ΝΣ) μπορει να ειναι η μια ομαδα.
Η Δευτερη;
Jabar
QUOTE(ikarosbc @ Jun 25 2009, 13:58 ) *
Ο Ικαρος-Ακαδημια Νεας Σμυρνης (για συντομια Ικαρος ΝΣ) μπορει να ειναι η μια ομαδα.
Η Δευτερη;

K.O.ΧΟΛΑΡΓΟΥ
jhantzop

Μόνο δύο θέλετε;


Jabar
QUOTE(jhantzop @ Jun 26 2009, 07:30 ) *
Μόνο δύο θέλετε;

Ολοι όσοι θέλουν να αρχίσει ένας διάλογος για όλα όσα έχουν προαναφερθεί στο τόπικ ας το δηλώσουν για να κάνουμε μία
πρώτη συνάντηση
ikarosbc
QUOTE(Jabar @ Jun 26 2009, 07:39 ) *
Ολοι όσοι θέλουν να αρχίσει ένας διάλογος για όλα όσα έχουν προαναφερθεί στο τόπικ ας το δηλώσουν για να κάνουμε μία
πρώτη συνάντηση

Mια που το ξεκινησες, ολοκληρωσε το οριζοντας, ημερα, ωρα και σημειο συναντησης και μια μικρη αντζεντα θεματων αν το κρινεις απαραιτητο.
Ο Συλλογος μου μπορει να διαθεσει χωρο για τη συναντηση.
jhantzop

Να θέσω και εγώ την ομάδα μου στη διάθεση σας για συζήτηση επί του θέματος.

Α.Σ. Ερμής Μελισσίων

blove.gif


ikarosbc
QUOTE(jhantzop @ Jun 26 2009, 22:14 ) *
Να θέσω και εγώ την ομάδα μου στη διάθεση σας για συζήτηση επί του θέματος.

Α.Σ. Ερμής Μελισσίων

blove.gif

Καλως ηρθατε.

Ετυχε να μπω στο site σας εξ αιτιας του τουρνουα που διοργανωνετε και εντυπωσιαστηκα.

Φοβερη δουλεια σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα απο την ιδρυση του Σωματειου σας.

Χρειαζεται πολυ μεγαλος κοπος για να γινουν ολα αυτα. Δικαιωνεστε ομως εκ του αποτελεσματος.

Θερμα συγχαρητηρια!!!!!!!!!!!!!!
Jabar
Πάντα η πρώτη συνάντηση είναι για μια γνωριμία και μία διακήρυξη έναρξης κοινής συνεργασίας.Με σκοπό μέσα από την κοινή αγάπη για το άθλημα και κοινή αντίληψη να προωθήσουμε κάποιους κοινούς στόχους.Οσοι αντιλαμβάνονται τον αθλητισμό στενά συνδεδεμένο με την τοπική κοινωνία, με την καλλιέργεια εκτός του σώματος και του πνεύματος και όσοι αρνούνται την κρατούσα άποψη της με κάθε τρόπο νίκης, έχουν θέση σε αυτή τη προσπάθεια.Για αρχή θα ιεραρχήσουμε, το τι θα προωθήσουμε να αναλάβουμε συγκεκριμένους τομείς οργάνωσης της όλης προσπάθειας.Να συμφωνηθεί η συχνότητα συναντήσεων και η έναρξη κάποιων εκδηλώσεων.Να καταγράψουμε τις ιδέες και τι θα κάνουμε για να τις προωθήσουμε για όσες υπάρχει συμφωνία.
Εχουν αναφερθεί κατά καιρούς εδώ και πρόχειρα καταγράφω ορισμένα θέματα.
1.Κατ'αρχάς μία συζήτηση για τα δρώμενα στο ίδιο το άθλημα(Παραγωγική διαδικασία και προβλήματα ,Συγχωνεύσεις βασισμένες σε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και όχι αθλητικά κριτήρια,δράση των μάνατζερς). Ολα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο και θα έπρεπε να προβληματίζουν τους ιθύνοντες και θάβονται.
2.Fair play βωμολοχίες,και όλα όσα μολύνουν και κάνουν το χώρο πεδίο όχι πολιτισμού και ευγενικής άμιλας αλλά αρένα με κάθε τρόπο κατάκτησης της νίκης.Διοργάνωση σεμιναρίων για την κατανόηση των κανονισμών και σταθερή θέση των συλλόγων απέναντι στο πρόβλημα.
3.Αθλητική συνεργασία, παρακολούθηση από τις ακαδημίες αγώνων διαφόρων κατηγοριών τα παιδιά να έχουν παραστάσεις και να καταλαβαίνουν το επίπεδό τους.Συνεργασία των προπονητών των συλλόγων για την σωστή παραγωγική διαδικασία, δημιουργία παρακαταθήκης DVD με ασκήσεις,και φιλικών αγώνων μεταξύ των ακαδημιών.
4.Κοινές εκδηλώσεις βραβεύσεων μαθητών,με ομιλίες για αθλητικά και ιατρικά θέματα.Ενημέρωση και σταθερή στάση απέναντι στα ναρκωτικά και τους κινδύνους που απειλούν τους νέους.Επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους.Εκδρομές στην επαρχία με σκοπό τουρνουά και ψυχαγωγία.
Θα έλεγα να μην του δώσουμε τοπικό χαρακτήρα, έτσι και αλλιώς η κοινωνία της πληροφορικής έχει ανοίξει τα σύνορα και έχει μικρύνει τις αποστάσεις.Πολλές από αυτές τις ομάδες έχουν σταθερά σωστό προσανατολισμό και έχουν ανάγκη στήριξης έστω και ηθικής.
Είναι σημαντικό να υπάρχει άνετος ιδιωτικός χώρος, οπότε για αρχή,ο χώρος του Ικαρου Ν.Σμύρνης για την πρώτη συνάντηση είναι ότι πρέπει.Αφού δούμε ποιές ομάδες θέλουν να συμμετάσχουν θα συναντηθούμε 2-3 μέρες μετά τις 15/7.Οτι συζητηθεί θα αναρτηθεί εδώ και ελπίζουμε να είναι μία διαδικασία που θα ενδιαφέρει όλο και περισσότερες ομάδες.

CHE
QUOTE(Jabar @ Jun 30 2009, 01:52 ) *
Πάντα η πρώτη συνάντηση είναι για μια γνωριμία και μία διακήρυξη έναρξης κοινής συνεργασίας.Με σκοπό μέσα από την κοινή αγάπη για το άθλημα και κοινή αντίληψη να προωθήσουμε κάποιους κοινούς στόχους.Οσοι αντιλαμβάνονται τον αθλητισμό στενά συνδεδεμένο με την τοπική κοινωνία, με την καλλιέργεια εκτός του σώματος και του πνεύματος και όσοι αρνούνται την κρατούσα άποψη της με κάθε τρόπο νίκης, έχουν θέση σε αυτή τη προσπάθεια.Για αρχή θα ιεραρχήσουμε, το τι θα προωθήσουμε να αναλάβουμε συγκεκριμένους τομείς οργάνωσης της όλης προσπάθειας.Να συμφωνηθεί η συχνότητα συναντήσεων και η έναρξη κάποιων εκδηλώσεων.Να καταγράψουμε τις ιδέες και τι θα κάνουμε για να τις προωθήσουμε για όσες υπάρχει συμφωνία.
Εχουν αναφερθεί κατά καιρούς εδώ και πρόχειρα καταγράφω ορισμένα θέματα.
1.Κατ'αρχάς μία συζήτηση για τα δρώμενα στο ίδιο το άθλημα(Παραγωγική διαδικασία και προβλήματα ,Συγχωνεύσεις βασισμένες σε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και όχι αθλητικά κριτήρια,δράση των μάνατζερς). Ολα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο και θα έπρεπε να προβληματίζουν τους ιθύνοντες και θάβονται.
2.Fair play βωμολοχίες,και όλα όσα μολύνουν και κάνουν το χώρο πεδίο όχι πολιτισμού και ευγενικής άμιλας αλλά αρένα με κάθε τρόπο κατάκτησης της νίκης.Διοργάνωση σεμιναρίων για την κατανόηση των κανονισμών και σταθερή θέση των συλλόγων απέναντι στο πρόβλημα.
3.Αθλητική συνεργασία, παρακολούθηση από τις ακαδημίες αγώνων διαφόρων κατηγοριών τα παιδιά να έχουν παραστάσεις και να καταλαβαίνουν το επίπεδό τους.Συνεργασία των προπονητών των συλλόγων για την σωστή παραγωγική διαδικασία, δημιουργία παρακαταθήκης DVD με ασκήσεις,και φιλικών αγώνων μεταξύ των ακαδημιών.
4.Κοινές εκδηλώσεις βραβεύσεων μαθητών,με ομιλίες για αθλητικά και ιατρικά θέματα.Ενημέρωση και σταθερή στάση απέναντι στα ναρκωτικά και τους κινδύνους που απειλούν τους νέους.Επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους.Εκδρομές στην επαρχία με σκοπό τουρνουά και ψυχαγωγία.
Θα έλεγα να μην του δώσουμε τοπικό χαρακτήρα, έτσι και αλλιώς η κοινωνία της πληροφορικής έχει ανοίξει τα σύνορα και έχει μικρύνει τις αποστάσεις.Πολλές από αυτές τις ομάδες έχουν σταθερά σωστό προσανατολισμό και έχουν ανάγκη στήριξης έστω και ηθικής.
Είναι σημαντικό να υπάρχει άνετος ιδιωτικός χώρος, οπότε για αρχή,ο χώρος του Ικαρου Ν.Σμύρνης για την πρώτη συνάντηση είναι ότι πρέπει.Αφού δούμε ποιές ομάδες θέλουν να συμμετάσχουν θα συναντηθούμε 2-3 μέρες μετά τις 15/7.Οτι συζητηθεί θα αναρτηθεί εδώ και ελπίζουμε να είναι μία διαδικασία που θα ενδιαφέρει όλο και περισσότερες ομάδες.


o A.O.IEΡΑΠΕΤΡΑ δηλώνει τη συμμετοχή του σε αυτήν την προσπάθεια.
ikarosbc
QUOTE(CHE @ Jun 30 2009, 10:03 ) *
o A.O.IEΡΑΠΕΤΡΑ δηλώνει τη συμμετοχή του σε αυτήν την προσπάθεια.

Αναμενομενο.

<Καθυστερησατε πολυ> μαλιστα.

Καλως ηρθατε στην παρεα μας.
ikarosbc
Για τη συναντηση.......

Υπαρχει δυνατοτητα απο τη μερια μου για Πεμπτη 16/7 ή Σαββατο 18/7.

Αν υπαρχει δυσκολια το αφηνουμε απο Δευτερα, απογευματα παντα.
jhantzop
QUOTE(ikarosbc @ Jul 14 2009, 10:47 ) *
Για τη συναντηση.......

Υπαρχει δυνατοτητα απο τη μερια μου για Πεμπτη 16/7 ή Σαββατο 18/7.

Αν υπαρχει δυσκολια το αφηνουμε απο Δευτερα, απογευματα παντα.


Από εμάς είναι προτιμότερο την επόμενη εβδομάδα ...

... που θα ηρεμήσουμε και από τις μεταγραφές tongue.gif


ikarosbc
QUOTE(jhantzop @ Jul 14 2009, 11:17 ) *
Από εμάς είναι προτιμότερο την επόμενη εβδομάδα ...

... που θα ηρεμήσουμε και από τις μεταγραφές tongue.gif

Δε θελω ταραχες....... Συμφωνω, παμε ετσι.

Καλη επιτυχια στις επιλογες σας. thumbsup.gif
andreas koropi
QUOTE(ikarosbc @ Jul 14 2009, 12:04 ) *
Δε θελω ταραχες....... Συμφωνω, παμε ετσι.

Καλη επιτυχια στις επιλογες σας. thumbsup.gif

Jabar
Nα συναντηθούμε αυτή τη βδομάδα ας προετείνει ο Ικαρος χρόνο και τόπο.
andreas koropi
Το κορωπι ειναι μαζι σας...
ikarosbc
QUOTE(andreas koropi @ Jul 27 2009, 09:22 ) *
Το κορωπι ειναι μαζι σας...

Καλωσορισες....
ikarosbc
QUOTE(Jabar @ Jul 27 2009, 09:10 ) *
Nα συναντηθούμε αυτή τη βδομάδα ας προετείνει ο Ικαρος χρόνο και τόπο.

Απο τη μερια μου υπαρχει ευχερια Τριτη 28/8 και Παρασκευη 31/8 λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων.
Ο χωρος ειναι στο κλειστο Δημοτικο γυμναστηριο Ν. Σμυρνης, οπου ειναι και το Δημοτικο κολυμβητηριο.
Εκει που επαιζε παλια ο Πανιωνιος.
Αρτακης και Εθνικης Στεγης ή Αρτακης και Αιγαιου που ειναι πιο κεντρικα.
Για οσους δεν το ξερουν μπορειτε να το βρειτε και στο site που αναφερεται στα κλειστα.
Στο χωρο υπαρχουν ανοικτα γηπεδα μπασκετ και εκει ειναι τα γραφεια του συλλογου.
Το τηλ. ειναι 210-9348480.
Η ωρα που προτεινω ειναι 7μμ για να εχει δροσισει λιγο, γιατι δυστυχως εχουμε προβλημα με το κλιματιστικο.
andreas koropi
QUOTE(ikarosbc @ Jul 27 2009, 17:43 ) *
Απο τη μερια μου υπαρχει ευχερια Τριτη 28/8 και Παρασκευη 31/8 λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων.
Ο χωρος ειναι στο κλειστο Δημοτικο γυμναστηριο Ν. Σμυρνης, οπου ειναι και το Δημοτικο κολυμβητηριο.
Εκει που επαιζε παλια ο Πανιωνιος.
Αρτακης και Εθνικης Στεγης ή Αρτακης και Αιγαιου που ειναι πιο κεντρικα.
Για οσους δεν το ξερουν μπορειτε να το βρειτε και στο site που αναφερεται στα κλειστα.
Στο χωρο υπαρχουν ανοικτα γηπεδα μπασκετ και εκει ειναι τα γραφεια του συλλογου.
Το τηλ. ειναι 210-9348480.
Η ωρα που προτεινω ειναι 7μμ για να εχει δροσισει λιγο, γιατι δυστυχως εχουμε προβλημα με το κλιματιστικο.



Πρεπει να σκεφτεις οτι εκεινη την ωρα οι πιο πολλοι εχουν ακομα δουλεια στα μαγαζια τους....πρεπει να βρεθει μερα που να ειναι κλειστα τα μαγαζια....
ikarosbc
QUOTE(andreas koropi @ Jul 28 2009, 10:55 ) *
Πρεπει να σκεφτεις οτι εκεινη την ωρα οι πιο πολλοι εχουν ακομα δουλεια στα μαγαζια τους....πρεπει να βρεθει μερα που να ειναι κλειστα τα μαγαζια....

Εχεις δικιο. Το πιο σωστο ειναι να επικοινωνησουμε τηλεφωνικα και να ορισουμε τη συναντηση.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.