QUOTE (petrovic @ Oct 30 2011, 18:12 )
@ nuntius
1) η ήττα της πρώτης απόπειρας για σοσιαλισμό δεν συνεπάγεται ότι "όλοι ίδιοι είναι". θα το ξαναγράψω: το τι λΕΝΕ και ΚΑΝΟΥΝ τα τελευταία 2 χρόνια τα κόμματα του Μαύρου Μετώπου και τα εργατικά κόμματα από την άλλη , είναι απολύτως εύγλωττα.
2) δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ. Ο,τι διαβαζω το επιλέγω εγώ και όχι ο Περισσός.
3) εάν σε ενδιαφέρει πράγματι ο Λένιν τότε θα έπρεπε να γνωριζες ότι ο Λενιν έγραφε ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ ότι η ανατροπή της εξουσίας προυποθετει πως η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των εργαζομένων έχει περάσει με το μέρος των εργατικών κομματων και πως ήταν ανελέητος πολέμιος κάθε πρόωρης και βιαστικής εκβιαστικής εμπλοκης των μαζών σε καταστασεις που μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ.
Για τα 2 πρώτα δεν έχω να σχολιάσω κάτι ιδιαίτερο.
Όσον αφορά το 3 θα σου ξαναπώ αυτό που είπα και πριν. Ανταρτοπόλεμος. Ο Λένιν προέτρεπε τους Μπολσεβίκους να έρθουν σε άμεση σύγκρουση με την αστυνομία της ενδιάμεσης κυβέρνησης του Κερένσκι. Ο Λένιν σίγουρα δεν πίστευε πως στην επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε τζάμι (όπως και φάνηκε το '17) όπως είπα η Αλέκα το '08.
4) ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδίκασαν την επίθεση εναντίον του ΠΑΜΕ ως παρακρατική και αντικειμενικά προβοκατόρικη. που την είδες την .....απομόνωση;
Το ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινοβουλευτικό κόμμα και έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι μέρος του κινήματος. Μονάχα κάποιες συνιστώσες του μπορούν να θεωρηθούν κομμάτια του κινήματος (ΚΟΕ, Κόκκινο κλπ).
Όσον αφορά το ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την βδελυρή ανακοίνωση που έβγαλε για τα γεγονότα της Πέμπτης, θα σου πω κάτι απλό. Η μισή (και πλέον) βάση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαφώνησε με την ανακοίνωση και υπήρξαν αρκετές αποχωρήσεις. Υπήρχαν άνθρωποι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έφαγαν ξύλο από τα ΚΝΑΤ την Πέμπτη και ήταν απόλυτα λογικό να χαιρετήσουν μετά από τέτοιες ανακοινώσεις. Έχω παράδειγμα από εδώ από Ηγουμενίτσα αλλά και όπως πληροφορούμαι τέτοιες αποχωρήσεις υπήρχαν ανά την Ελλάδα.
5) "παρακρατικοι σχηματισμοί" είναι οι σχηματισμοί που στρέφονται εναντίον τμημάτων του κινήματος για να το τρομοκρατήσουν και να το διαλύσουν, κάνοντας πράγματα που το επίσημο κράτος κολλάει να τα κάνει. δε σημαίνει ότι ΟΛΟΙ όσοι είναι μέσα σε αυτους τους σχηματισμούς είναι μισθοφόροι του κράτους.
Αυτό ακριβώς έκανε το ΠΑΜΕ την Πέμπτη. Αυτό στράφηκε εναντίον του κινήματος.
Όπως ξέρει ο καθένας που έχει κατέβει σε πορεία το πρόσωπο σου το γυρνάς σε αυτούς σου που εναντιώνεσαι, όχι σε αυτούς που συμφωνείς. Την Πέμπτη το ΠΑΜΕ είχε στραμμένο το πρόσωπο σε όλες τις άλλες πορείες και την πλάτη σε μπάτσους και Βουλή. Σαν να μην έφτανε το πως έθεσε το κίνημα ως εχθρό του, δεν άφηνε και καμία άλλη πορεία να κατευθυνθεί προς την Βουλή. Νομίζω πως τα συμπεράσματα που βγαίνουν μέσω αυτών των κινήσεων είναι πολύ απλά.
6) ακόμα και αυτη τη στιγμή θέλω να ελπίζω ότι το αναρχικό ρεύμα θα καταλάβει ότι εάν διαφωνεί με την πολιτική του ΠΑΜΕ, πάντως δεν εχει κανένα δικαίωμα να επιτίθεται σε αυτούς που είναι κομμάτι του κινήματος και να λειτουργεί ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ όπως λειτουργούσε το παρακράτος στις αρχές της δεκαετίας του '60. νομιζω είναι πολύ απλό αυτό που λεω
Το αναρχικό ρεύμα δεν επιτίθεται ποτέ σε κάποιον με τον οποίον διαφωνεί. Επιτίθεται σε αυτούς που βρίσκονται αντιμέτωποι με το κίνημα. Σε αυτούς που γίνονται εμπόδια στο να δημιουργηθεί γόνιμο έδαφος για επανάσταση. Συνήθως αυτό τον ρόλο τον έχει η αστυνομία. Την Πέμπτη αυτό τον ρόλο τον πήρε το ΠΑΜΕ.
Άσε που εσείς κάνατε το πρώτο ντου όπως φαίνεται στα βίντεο που έχει στο youtube σε αντιδικίες σας με το κίνημα "Δεν Πληρώνω". Με το που πετάχτηκε το πρώτο μπουκάλι (νερού, πλαστικό όχι μολότοφ) κατά τον ΜΑΤ ξεκινήσατε την επίθεση.
Νομίζω πως και αυτά που λέω εγώ απλά είναι.