Με τις γνωστές ατάκες του στυλ " έχει γεράσει η ομάδα, άλλος ένας χρόνος στις πλάτες των Ντάνκαν, Πάρκερ, Τζινόμπιλι κλπ κλπ" ξεκίνησε και η φετινή σεζόν για τους Σπερς. Όμως για ακόμα μία χρονιά, τα σπιρούνια βάλθηκαν να μας διαψεύσουν όλους πραγματοποιώντας άλλη μια εξαιρετική regular season. Με ρεκόρ 58-24 τερμάτισαν στην πρώτη θέση της Southwest και 2οι σε όλη την Western Conference, πίσω μόνο από τους Thunder.

Western Conference First Round vs Los Angeles Lakers 4-0

Game 1 AT&T Center W 91-79


Χάουαρντ και Γκαζόλ πραγματοποίησαν double-double σε πόντους και rebounds, όμως δεν ήταν αρκετοί. Οι Σπερς είχαν περισσότερες λύσεις και με μπροστάρη τον Ντάνκαν έκαναν το 1-0.


Game 2 AT&T Center W 102-91

Δεύτερο παιχνίδι και οι Λέικερς προσπαθούν να κάνουν το break. Όμως πέφτουν πάνω σε έναν εξαιρετικό Πάρκερ, που με 28 πόντους και 7 ασσίστς οδηγεί εκ του ασφαλούς τα Σπιρούνια στο 2-0.

Game 3 @ Staples Center W 120-89

Καταιγιστικοί στο 3ο παιχνίδι οι Σπερς, έχοντας 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Λέικερς, που στο μεταξύ είχαν χάσει και τον Νας.

Game 4 @ Staples Center W 103-82

Και ο περίπατος των Σπερς ολοκληρώνεται με άλλη μια μεγάλη παράσταση του Πάρκερ. Την ίδια ώρα ο Χάουαρντ τρώει 2 τεχνικές ποινές και αποβάλλεται, οπότε οι σκούπες βγαίνουν και οι Λέικερς ξεκινούν από νωρίς τα καλοκαιρινά μπανάκια...


Western Conference Semifinals vs Golden State Warriors 4-2

Game 1 AT&T Center W 129-127 2OT

1 βήμα πριν την έκπληξη έφτασαν οι μπόμπερ του Golden State. Κάρι και Μπαρνς πέτυχαν μαζί 9 τρίποντα,ο Μπόγκουτ πραγματοποίησε άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση, όμως οι Σπερς βρήκαν έξτρα λύσεις από τους Γκριν, Λέοναρντ και Νιλ και ξεκίνησαν με νίκη τους ημιτελικούς.

Game 2 AT&T Center L 91-100

Ότι δεν έγινε στο πρώτο παιχνίδι έγινε στο δεύτερο. Ο Τόμπσον πήρε το όπλο του (8/9 τρίποντα), ο Κάρι ήταν στα χάι του, οπότε η κατάσταση έγινε μη αντιστρέψιμη παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ντάνκαν.

Game 3 Oracle Arena W 102-92

Σίφουνας Πάρκερ πέρασε από την Ορακλ Αρένα και δεν άφησε τίποτα πίσω του. 32-5-5 για τον Γάλλο γκαρντ που οδήγησε την ομάδα του στην επαναφορά του πλεονεκτήματος. Από την άλλη το GS με 6/19 τρίποντα δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

Game 4 Oracle Arena L 87-97 OT

Αποφασισμένοι να πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους ( και την έδρα τους) εμφανίστηκαν οι Warriors στο 4ο παιχνίδι της σειράς. Η τριπλέτα Κάρι, Μπαρνς,Τζακ ήταν σε πολυ καλή κατάσταση, ο Μπόγκουτ μάζευε τα rebounds σαν στραγάλια (18) και το 2-2 ήταν γεγονός. Καλύτεροι για τα σπιρούνια οι Ντάνκαν και Τζινόμπιλι.

Game 5 AT&T Center W 109-91

Αν κάποιος μας ρώταγε πριν το ματς τι πιθανότητες έχουν οι Warriors για μπρέηκ με τον Κάρι να έχει 4/14 σουτ θα λέγαμε καμια. Αυτό και έγινε καθώς ο Στέφανος ηττήθηκε κατα κράτος από τον Πάρκερ (25 πόντοι-10 ασσίστς) και το 3-2 για τους Σπερς ήρθε μετά την πολύ καλή τρίτη περίοδο όπου ξέφυγαν με 11 πόντους.

Game 6 Oracle Arena L 94-82

Στο 6ο παιχνίδι οι Σπερς ήξεραν πως δεν επιτρέπονται άλλα λάθη, και φρόντισαν να το δείξουν. Ο Ποποβιτς έβγαλε απο το μανίκι του τον άσσο που λέγεται Σπλίτερ (14π), Μανού και Πάρκερ είχαν μαζι 19 τελικές πάσες. Έτσι η εμπειρία κέρδισε τον νεανικό ενθουσιασμό και προκρίθηκαν ξανά στους τελικούς της Δύσης.

Western Conference Finals vs Memphis Grizzlies 4-0

Game 1 AT&T Center W 105-83

Αν και δεν είναι δόκιμη η εκφραση, οι Σπερς στο πρώτο παιχνίδι έπιασαν την αρκούδα από τα αυτιά. Κλείδωσαν τον Ράντολφ στα αποδυτήρια ( δεν εκανε αισθητή την παρουσία του σε κανένα σημείο του ματς) και διάβασαν την τακτική του Χόλινς να κλείσει την άμυνα προς την ρακέτα. Μπονερ, λέοναρντ και Γκριν πέτυχαν 11 τρίποντα και το ματς τελείωσε νωρίς, παρά την στιγμιαία αντίδραση των Γκριζλις στην 3η περίοδο.

Game 2 AT&T Center W 93-89 OT

Μεγάλο ματς. Το πρώτο ημίχρονο θύμισε το 1ο παιχνίδι καθώς οι Σπερς βρέθηκαν με +15 μπροστά στο ημίχρονο. Όμως οι αρκούδες δεν τα παράτησαν, γύρισαν το ματς χάρη σε μια εξαιρετική 4η περίοδο και το έστειλαν στην παράταση. Εκεί Ντάνκαν και Σπλιτερ έδωσαν τις λύσεις και το κοντέρ έγραψε 2-0.

Game 3 FedEx Forum W 104-93 OT

Αυτοί τη φορά οι ρόλοι αντιστράφηκαν.Οι αρκούδες μπήκαν με φόρα, έπιασαν από τον λαιμό τους Σπερς και προηγήθηκαν με μεγάλη διαφορά έχοντας μπροστάρη τον Κόνλει. Εκεί όμως εμφανίστηκε ο Τόνι Πάρκερ. Με αντεπίθεση διαρκείας το ματς πήγε πάλι στην παράταση. Εκεί οι Γκρίζλις ξέμειναν από το δυνάμεις, το 3-0 γεγονός και οι Σπερς απείχαν μόλις μια νίκη από την πρόκριση.

Game 4 FedEx Forum W 93-86

Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη την διάρκεια του με καμία από τις 2 ομάδες να μπορει να χτίσει διαφορά.Όμως με τους Γκαζόλ, Ραντολφ και Κονλει να έχουν 13/38 σουτ και από την άλλη τον Πάρκερ να κάνει ότι θέλει στο παρκέ (37 πόντοι, 6 ασσίστς) και οι Σπερς επέστρεψαν στους τελικούς του ΝΒΑ για πρώτη φορά μετά το 2007.