Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Golden State Warriors
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Western Conference
Air Kef
Golden State Warriors






Is this the real life, is this just fantasy?




Προηγούμενο Ρεκόρ (2017-2018): 58-24
Leaders (2017-2018):
Πόντοι:Kevin Durant 26.4 - Stephen Curry 26.4 - Klay Thompson 20.0
Ριμπάουντ:Draymond Green 7.6 - Kevin Durant 6.8 - Stephen Curry 5.1
Ασσίστ: Draymond Green 7.3 - Stephen Curry 6.1 - Kevin Durant 5.4


Πιθανή 5άδα:
Stephen Curry Klay Thompson Kevin Durant Draymond Green Demarcus Cousins


Πάγκος:
PG: Shaun Livingston, Quinn Cook
SG: Patrick McCaw, Jacob Evans
SF: Andre Iguodala, Damion Lee
PF: Kevon Looney, Jonas Jerebko
C: Damian Jones, Jordan Bell

Offseason moves

Ήρθαν ή ανανέωσαν: DeMarcus Cousins (free agent), Jonas Jerebko (free agent), Damion Lee (free agent), Kevin Durant, Kevon Looney

Draft Picks: Jacob Evans (No. 28)

Έφυγαν: JaVale McGee (Lakers), Zaza Pachulia (Pistons)

Προπονητής:

Steve Kerr

Ένας πραγματικός μπασκετάνθρωπος που έχει κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα από κάθε πιθανή θέση - πλην του Προέδρου σε μία ομάδα. Πρωταθλητής με τους Μπουλς και τους Σπερς ως παίκτης, έφτιαξε μάλλον τους καλύτερος Σανς όλων των εποχών ως GM αλλά έπεσε πάνω στον τοίχο του Κόμπι και ως προπονητής άλλαξε όλη την νοοτροπία και τον τρόπο παιχνιδιού οδηγώντας μία ομάδα από την 6η θέση της κανονικής περιόδου στην κορυφή της λίγκας με το ίδιο περίπου ρόστερ, συστήνοντας μεταξύ άλλων τον αριθμό των απλών πασών μεταξύ των παικτών του ως το απόλυτο metric επιτυχίας της ομάδας.

Στην συνέχεια, και αφού έχασε ένα δαχτυλίδι από τον Λεμπρόν, ο Κερ βρέθηκε ξαφνικά να "πρέπει" να εντάξει μέσα σε αυτή την μηχανή και τον 2ο καλύτερο παίκτη του κόσμου οποίος τυχαίνει να είναι από τους πιο πλήρεις και να είναι και σχεδόν 7 φούτερ. "Ήταν τρομερά δύσκολο" δήλωσε ο Κερ με όσο πιο ειρωνικό ύφος γινόταν αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2017 δίνοντας το στίγμα.

Φέτος, μετά από 2ο συνεχόμενο τίτλο (και το 3 στα 4) ο Κερ ξαφνικά βρήκε στην αγκαλιά του έναν από τους τοπ 3 (και πανέξυπνο μπασκετικά) σεντερ της λίγκας και νομίζω όλοι μπορούμε να φανταστούμε ότι δεν θα δυσκολευτεί να το προσαρμόσει στην ομάδα και ιδιαίτερα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κερ έχει σούπερ ρόστερ, η άλλη αλήθεια είναι όμως ότι ο Κερ ξέρει να διαχειριστεί και ένα σούπερ ρόστερ στο έπακρο, φτιάχνοντας μία από τις πιο ανιδιοτελής και συνάμα αποδοτικές ομάδες μπάσκετ που έχει δει αυτός ο κόσμος, κρατώντας μία τέτοια ομάδα μακρυά από παγίδες ραστώνης και εγωισμών που όποτε χρειάστηκε θύμισε πραγματική μηχανή μπάσκετ.

Σχόλιο:
Δύσκολο να ξεπεράσεις την απώλεια του Ζάζα Πατσούλια, αλλά η είδηση που έσκασε μέσα στο καλοκαίρι και ήθελε τον Κάζινς να έχει συμφωνήσει με τους Ουόριορς ήταν από τις ειδήσεις που πολύς κόσμος δεν ήξερε αν ήταν είδηση του Κουλουριού (ή του Onion) ή πραγματικότητα.



Εν ολίγοις, οι Warriors πέρσι ήταν η ομάδα με πιθανότατα το καλύτερο ρόστερ συλλογικής ομάδας μπάσκετ όλων των εποχών και σε αυτό το μιξ πρόσθεσε και έναν από τους elite center της λίγκας. Οκ, ο Κάζινς θα επιστρέψει κάποια στιγμή χαλαρός αλλά πιστεύει κανένας ότι θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί ή να βάλει τον εγωισμό του κάτω από αυτή την ομάδα που πιθανότατα θα τα καταφέρει να φτάσει μέχρι το τέλος ακόμα και χωρίς αυτόν;

Η μία αλήθεια είναι ότι οι Ουόριορς πέρσι κατά διαστήματα έπαιξαν διαστημικό μπάσκετ, παίζοντας σχεδόν σβηστοί σε όλη την RS, απολαμβάνοντας ο ένας τις ακραίες ευκολίες που έδιναν στο παιχνίδι του οι δυνατότητες του άλλου και κέρδισαν τους Τελικούς με το καθαρό 4-0.

Η άλλη αλήθεια ωστόσο είναι ότι τερμάτησαν 2οι στην Δύση, οπότε όταν έφτασαν στους Τελικούς Περιφέρειας είχαν μειονέκτημα έδρας ενώ κατά την διάρκειά της σειράς με το Χιούστον βρέθηκαν να χάνουν με 3-2, ωστόσο ένας τραυματισμός του Πολ, επέτρεψε τελικά στους Ουόριορς να κάνουν την ανατροπή και να περάσουν στους Τελικούς. Ακόμα κι εκεί, απέναντι στους χειρότερους Καβαλίερς της 4ετίας, κέρδισαν το 1ο ματς σχεδόν από τύχη, αφού είχαμε το sequence άστοχης βολής του Χιλ και της βόλτας του JR με την μπάλα, έστω και αν αργότερα πραγματοποίησαν το sweep.

Επιπλέον Κάρυ και Ντουράντ αντιμετώπισαν και πάλι προβλήματα τραυματισμού μέσα στην σεζόν ενώ και ο Κερ ανέφερε κάποιες φορές για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο να κρατήσει το ενδιαφέρον των παικτών του κατά την διάρκεια της σεζόν. Yeah right.

Πραγματικό πρόβλημα κύριε Κερ είναι να έχεις έναν σέντερ στην ομάδα και αυτός την μέρα του αγώνα να μην μπορεί να παίξει γιατί πρέπει να πάει σε βαφτίσια που γίνεται νονά η γυναίκα του και έχει παντόφλα ακόμα και αν αναφέρει την λέξη "αγώνα", ενώ το 22χρονο βασικό σου PG τσακώθηκε χθες με την κοπέλα του, βγήκε με τους φίλους του και τώρα, 1 ώρα πριν το τζάμπολ, μυρίζουν αλκόολ τα αποδυτήρια! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ; icon_drunk.gif

Η πραγματικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που συνοδεύει πάντως αυτή την ομάδα είναι αν η ύπαρξή της βοηθάει την ανάπτυξη του ΝΒΑ και συμβάλει "στο καλό του". Από την μία ξεκινάει μία λίγκα που για 3η συνεχόμενη χρονιά έχει το πιο ακλόνητο φαβορί κατάκτησής της σε όλοκληρο τον παγκόσμιο αθλητισμό οπότε ο ανταγωνισμός μοιάζει περιορισμένος, από την άλλη αυτή η ομάδα είναι και η απόλυτη attraction του αθλήματος, και γιατί παίζει το θελκτικο, το γρήγορο, το σύγχρονο, το όμορφο, το επιθετικό, το ΑΠΟΛΥΤΟ μπάσκετ ενώ αποπνέει και το απόλυτο stardom, έστω και χωρίς να έχει τον Λεμπρόν στο ρόστερ.

Άσχετο, πόσοι ονειρεύονται Τελικούς με Ουόριορς - Σέλτικς με τους Σέλτικς σε mood Pistons 2004; I know I do.

Πρόβλεψη: 60-22
Conference rank: 2

Teaser:
geo82
KD σε serial killer mode τα ξημερώματα στο Madison. Έστω κι αν του έχω σύρει διάφορα κατά καιρούς για την επιλογή του να πάει στους Warriors, οφείλω να ομολογήσω ότι πρόκειται για τον κορυφαίο σκόρερ του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή. Όταν πάρει μπρος, δε σταματά με τίποτα. Μέχρι το 4ο δωδεκάλεπτο οι Knicks ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά στο τελευταίο τους καθάρισε στεγνά. Διαβάζω σε αμερικάνικα φόρουμ ότι φιλοδώρησε με 40άρα την επόμενη ομάδα του. Ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε ότι θα κυνηγήσει max συμβόλαιο. Για να δούμε...
morfi
QUOTE(geo82 @ Oct 27 2018, 11:53 ) *
KD σε serial killer mode τα ξημερώματα στο Madison. Έστω κι αν του έχω σύρει διάφορα κατά καιρούς για την επιλογή του να πάει στους Warriors, οφείλω να ομολογήσω ότι πρόκειται για τον κορυφαίο σκόρερ του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή. Όταν πάρει μπρος, δε σταματά με τίποτα.

Από τους καλύτερους όλων των εποχών, όχι μόνο αυτής της στιγμής. Και ανεβαίνει ακόμη υψηλότερο επίπεδο αν αναλογιστούμε πως σκοράρει με τρελό δολοφονικό (αν μπορώ να το πω έτσι) ένστικτο πάντα στις κρίσιμες στιγμές (πχ τελικοί '17, '18).

Προφανέστατα αυτός που κάνει τη διαφορά, αναρωτιέμαι αν θα κέρδιζαν οι Warriors στους τελικούς που ανέφερα προηγουμένως αν δεν υπήρχε εκείνος...
aegeansheed
Την επόμενη φορά είναι σειρά του Curry να το σπάσει. Έτσι θα πηγαίνει μέχρι να βαρεθούν. Πλάκα μας κάνουν τα παλικάρια αυτά.

geo82
Όντως , η επίδοσή του είναι φοβερή! Βέβαια, βοήθησε και το γεγονός ότι αντιμετώπιζαν τους Chicago MED, οι οποίοι δεν φημίζονται και για τη φοβερή τους άμυνα.
Air Kef
QUOTE(geo82 @ Oct 30 2018, 14:18 ) *
Όντως , η επίδοσή του είναι φοβερή! Βέβαια, βοήθησε και το γεγονός ότι αντιμετώπιζαν τους Chicago MED, οι οποίοι δεν φημίζονται και για τη φοβερή τους άμυνα.



Ποια άμυνα τώρα ντάξει,
- βγαίνει shooter απο ΜΕΤΡΙΟ curl screen και η μπάλα έχει φύγει απο το χέρι του σε 0.3 δευτερόλεπτα, πολλαπλάσια λιγότερα από ότι χρειάζεται η μπάλα για να φτάσει στο καλάθι
- σουτάρουν με το χρονόμετρο στα 21 δευτερόλεπτα και με την transition επίθεσή τους να αναλύεται σε : 1. παίρνω αμυντικό ριμπάουντ->πάσα στον πιο κοντινό παίκτη που δεν είναι center -> μακρυνή πάσα μπροστά από το κέντρο -> σουτ από όπου την πιάσει ο παίκτης μπροστά από το κέντρο
- παίζει πικ ο Κάρι με τον σέντερ και στην αδύναμη πλευρά είναι ο Κλέι και ο Ντουράντ

Αυτά τα πράγματα δεν αντιμετωπίζονται με άμυνα.

Όταν 1-2 παίκτες των Ουόριορς είναι σε μέρα και παίζουν απέναντι σε μέτρια ομάδα που δεν χρειάζεται να πιεστούν στην άμυνα θα βάζουν 130 με 140 πόντους no matter what. Κοινώς, μόνο αν τους κάνεις να τρέξουν αυτοί στην άμυνα μπορείς να τους περιορίσεις μπροστά. Αλλιώς μετράς.

Χθες βρέθηκε ο Τόμσον σε τρομερή μέρα, τον σημάδευαν οι δικοί του, 14 τρίποντα με 17 αγωνιστικά λεπτά ακόμα στο χρονόμετρο!
geo82
Καλά, εννοείται ότι όταν βρίσκονται σε μέρα δεν τους σταματάει σχεδόν κανείς.
Redoctor
Θα το κανουν οπως η ισιμπαγιεβα και ο μπουμκα...
Κριμα να υπαρχουν 10 πολυ καλες εως παρα πολυ καλες ομαδες και οι warriors
yorgos
Εγώ νομίζω πως οι υγιείς Σέλτικς και Ράπτορς θα κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά απέναντι στους Γουόριορς απ' ότι οι Καβς πέρυσι. Δε νομίζω ότι θα ξαναέχουμε σκούπα στους τελικούς. Δυστυχώς οι Ρόκετς με τις πατάτες που έκαναν έμειναν πίσω, αλλά ομάδες σαν τους Ναγκετς και τη Γιούτα μπορούν να τους κάνουν ηζμιά. Κανείς από αυτούς δεν είναι φαβορί απέναντι στους νταμπς βέβαια, αλλά με τα χέρια κάτω δε νομίζω να πέσει κανείς από αυτούς. Και θα δούμε αν θα είναι υγιείς και οι Γουόριορς χρόνια τώρα έχουν πάρει τίτλους (και) χάρη στο ότι οι αντίπαλοί τους έπαιζαν με τα βασικά τους αστέρια τραυματίες, θα δούμε πώς θα κατέβουν όλοι στα πλέι οφ.
Quincy
QUOTE(yorgos @ Oct 31 2018, 01:43 ) *
Εγώ νομίζω πως οι υγιείς Σέλτικς και Ράπτορς θα κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά απέναντι στους Γουόριορς απ' ότι οι Καβς πέρυσι. Δε νομίζω ότι θα ξαναέχουμε σκούπα στους τελικούς. Δυστυχώς οι Ρόκετς με τις πατάτες που έκαναν έμειναν πίσω, αλλά ομάδες σαν τους Ναγκετς και τη Γιούτα μπορούν να τους κάνουν ηζμιά. Κανείς από αυτούς δεν είναι φαβορί απέναντι στους νταμπς βέβαια, αλλά με τα χέρια κάτω δε νομίζω να πέσει κανείς από αυτούς. Και θα δούμε αν θα είναι υγιείς και οι Γουόριορς χρόνια τώρα έχουν πάρει τίτλους (και) χάρη στο ότι οι αντίπαλοί τους έπαιζαν με τα βασικά τους αστέρια τραυματίες, θα δούμε πώς θα κατέβουν όλοι στα πλέι οφ.


Αν θα είναι 4-0, 4-1 ή 4-2 το αποτέλεσμα των τελικών λίγη σημασία έχει. Η παρηγοριά του ότι βλέπουμε την καλύτερη ομάδα ever, δεν είναι αρκετή για την ξενέρα που τρώμε γνωρίζοντας από πριν τον νικητή του NBA. Αν θα τραυματιστεί κάποιος σταρ των
warriors και αν θα χάσει κάποια σημαντικά παιχνίδια στην post season δεν έχει να κάνει με το γεγονός πως είναι υπερβολικά dominant ομάδα.
yorgos
QUOTE(Quincy @ Oct 31 2018, 03:01 ) *
Αν θα είναι 4-0, 4-1 ή 4-2 το αποτέλεσμα των τελικών λίγη σημασία έχει. Η παρηγοριά του ότι βλέπουμε την καλύτερη ομάδα ever, δεν είναι αρκετή για την ξενέρα που τρώμε γνωρίζοντας από πριν τον νικητή του NBA. Αν θα τραυματιστεί κάποιος σταρ των
warriors και αν θα χάσει κάποια σημαντικά παιχνίδια στην post season δεν έχει να κάνει με το γεγονός πως είναι υπερβολικά dominant ομάδα.

υπερβολικά dominant ομάδα είναι επειδή τραυμάτισαν τον Λέοναρντ με πατσουλιά, όταν έχαναν με 20 πόντους.
Υπερβολικά dominant ομάδα είναι επειδή η Βοστώνη κατέβαινε κουτσή κι ενίοτε και οι Καβς.
Δε λέω πως δεν είναι πιθανόν και η καλύτερη ομάδα έβερ, αλλά το αποτέλεσμα των τελικών με αντιπάλους υγιείς δεν το ξέρουμε, με αντιπάλους κουτσούς ναι, το είδαμε.
yorgos
Α ναι, και ξέχασα και τους Ρόκετς που πήγαν στο τελευταίο ματς με πλεονέκτημα έδρας πάλι με τον καλύτερό τους παίκτη εκτός.

Οι Γουόριορς είναι απίστευτη ομάδα δε λέω, αλλά η κ***φαρδία τους είναι πέραν πάσης λογικής.
SteveNashidis
https://www.sport24.gr/Basket/USA/NBA/goyor...kh.5393083.html

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. :-)
Redoctor
QUOTE (yorgos @ Oct 31 2018, 03:14 ) *
υπερβολικά dominant ομάδα είναι επειδή τραυμάτισαν τον Λέοναρντ με πατσουλιά, όταν έχαναν με 20 πόντους.
Υπερβολικά dominant ομάδα είναι επειδή η Βοστώνη κατέβαινε κουτσή κι ενίοτε και οι Καβς.
Δε λέω πως δεν είναι πιθανόν και η καλύτερη ομάδα έβερ, αλλά το αποτέλεσμα των τελικών με αντιπάλους υγιείς δεν το ξέρουμε, με αντιπάλους κουτσούς ναι, το είδαμε.


Μεγαλη αληθεια.

2015 τελικους με καβς χωρις λαβ ιρβινγκ
2016: κανουν την μεγαλη ανατροπη με οκc. Με ντουραντ κιολς που θα μπορουσε να χε συμφωνησει ηδη με gsw. Χανουν βεβαια στους τελικους. *αδικη η αποβολη γκριν.
2017: πατσουλια indeed
2018: c pauk indeed.
Ειδικα 17/18 θα χε ενδιαφερον με πολ μεσα. Κανεις δεν ειναι ατρωτος εν τελει.

Γενικα το εφε με τους warriors και οτι κανουν το να και ταλλο ειναι αρκετα και μαρκετινγκ. Πραγματι κανουν πολλα πραγματα σωστα ως ομαδα και ο καρρυ ειναι ξεχωριστος αλλα μια ομαδα με
Καρρυ-Ντουραντ-τομσον-γκριν αποτυχια ειναι να μην τα κανει.
(Η ομαδα του 73-9 χωρις ναναι τοσο ατρωτη ηταν πραγματικα απιθανη γιατι τοτε μετραγε το μπασκετ που επαιζε). Το οτι προστεθηκε ο ντουραντ σαυτη την ομαδα για μενα χαλασε την μαγεια της και κριμα που δεν επαιξαν με λεοναρντ και πολ να βλεπαμε αν τελικα ειναι τοσο ανικητοι (που δεν ηταν)
SteveNashidis
https://twitter.com/ESPNNBA/status/1077769787651121152

Oι "θεατές" άρχισαν να φεύγουν μόλις η διαφορά πήγε στους 23 πόντους. fast.gif
Στο χθεσινό ματς φάνηκε ότι ο Λεμπρον μπορεί με μία δύο προσθήκες σοβαρών βετεράνων να προχωρήσει αρκετά με τους Λέικερς κρατώντας το πολύ καλό νεανικό σύνολο της αρχικής πεντάδας.
ΖΟΥΜΠΑΤΣ έχει μαγκιά τελικά. blink.gif

Οι Warriors με ένα τρέιντ ίσως ισορροπήσουν το κακό κλίμα στα αποδυτήρια , που εικάζω ότι τους δημιουργεί συνεχή εκνευρισμό στο παιχνίδι τους.
SG3ptshooter


Eίναι μαγεία κάτι ώρες ο κερατάς. 48 με 11/19 τρίποντα, μισό ματς μόνο πια απ' το Denver. Πολλά γράφονται, να πω την αμαρτία μου δεν έχω βιώσει αμφιβολία ακόμα για την πρωτιά τους, αν δεν γίνει κάτι δραστικά κακό στο injury report.
aegeansheed
QUOTE(SG3ptshooter @ Jan 14 2019, 20:39 ) *


Eίναι μαγεία κάτι ώρες ο κερατάς. 48 με 11/19 τρίποντα, μισό ματς μόνο πια απ' το Denver. Πολλά γράφονται, να πω την αμαρτία μου δεν έχω βιώσει αμφιβολία ακόμα για την πρωτιά τους, αν δεν γίνει κάτι δραστικά κακό στο injury report.


Τον ψήφισα στη δεύτερη μπάλα που πέταξα (το ballot σε κακή παρα-ελεύθερη μετάφραση tongue.gif), είχα παραλείψει την πρώτη. Αυτή είναι η επιλογή μου για τον έναν starting guard και όλου του πλανήτη μάλλον. Παραέχει τρομερή χρονιά για να μην καταλήξει ως η μία από τις δύο καλύτερές του στο τέλος-εφόσον δεν ξανατραυματιστεί, φτου-φτου.

Κάζινς είχαν πει κάτι για 16/1. Σημαδιακή ημερομηνία.
geo82
Πολύ ωραίο το παιχνίδι ανάμεσα στους Warriors και τους Celtics. Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση στο Golden State και πραγματικά τους βγάζω το καπέλο, είναι πως έχουν καταφέρει να ενσωματώσουν τόσα πολλά "εγώ", χωρίς να έχουν προβλήματα στη λειτουργία της ομάδας. Δεν είναι λίγο να φέρνεις σε ένα πολύ πετυχημένο σύνολο έναν δεινό σκόρερ (Durant) και έναν σέντερ που ήταν πρώτη ή δεύτερη επιθετική επιλογή στην πρώην ομάδα του (Cousins) και να μην διαταράσσεται η λειτουργία της ομάδας. Σίγουρα δεν είναι όλα ρόδινα (περιστατικό Durant-Green) αλλά έχουν καλλιεργήσει μια αλτρουιστική νοοτροπία με στόχο τον πρωταθλητισμό και μπράβο τους.
Στα του παιχνιδιού τώρα, φάνηκε το τι πρέπει να κάνουν οι Celtics, αν θέλουν να φτάσουν σ' αυτό το επίπεδο. Ακόμη και τώρα, θεωρώ ότι είναι η μοναδική ομάδα της Ανατολής που μπορεί να τους ζορίσει (όχι να τους κερδίσει) στους τελικούς λόγω του βάθους τους και ελπίζω, για το καλό του μπάσκετ, να είναι το ζευγάρι του Ιουνίου.
aegeansheed
Μου αρέσει που ο Kerr έχει αφήσει ανοιχτά όλα τα σχήματα ως συνδυασμοί πεντάδων, ώστε κανείς να μην αποκτά de facto πλεονέκτημα -ισχυριζόμενος τη σημαντικότητά του σε αυτό το σύνολο- με αφορμή το θέμα της ανανέωσης των συμβολαίων. Για τον Green χτυπάει η καμπάνα και δευτερευόντως για τον Durrant. Περισσότερο απ' όλα στρατηγικά μου άρεσε το pitching στον Cousins. Κάλεσμα να έρθει να παίξει με όλες του τις δυνάμεις και στο τέλος αν έχει προσφέρει αυτά που πιστεύει ο ίδιος ότι μπορεί, θα πάρει εκείνος το συμβόλαιο. Συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού εντός της ίδιας ομάδας που ευνοούν τον πρωταθλητισμό και οι Warriors είχαν μόνο να κερδίσουν από αυτή τη μεγαλόπνοη κίνηση του Myers.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.