Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α1 Ολυμπιακός 2008-2009
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
benchwarmer
Ευκολα και ωραια λοιπον σημερα, σε ενα ματς που θα μπορουσε να ειναι παγιδα..

Πολυ ωραιο μπασκετ, ειδικα στο 7'-20', με συγκεκριμενα πραγματα επιθετικα και αμυντικα, χρονος συμμετοχης, προσπαθειες και σκορ απλωθηκαν σε ολη την 12αδα, οι απουσιες δεν φανηκαν ιδιαιτερα και ολα καλα.. Μοναδικο σημειο που θα πρεπει να προσεχθει, εκεινο το κενο διαστημα επιθετικα με τη ζωνη του Αιγαλεω..

Νομιζω ειδαμε ωραιο μπασκετ, με πολυ καλη κυκλοφορια της μπαλας. Πραγματικα αδυνατο να θυμηθω εστω μια φαση που να εμεινε η μπαλα στα χερια μας η να βγηκε "τραβηγμενη" επιθεση. Γενικα ηταν ενα πολυ ολοκληρωμενο παιχνιδι απο την ομαδα, παρολο που ελειπαν οι δυο βασικοι σεντερ μας. Πραγματικα ανυπομονω για την συνεχεια. Ειναι κριμα να μην στηριξουμε αυτην την ομαδα.

* http://www.galanissportsdata.com/basketbal...game.asp?game=4
saou
Επιτέλους σήμερα είδαμε κάποια πρώτα πράγματα ώστε να μιλάμε επί του πρακτέου πλέον και όχι εντελώς υποθετικά... Με την υποσημείωση ότι όλες οι παρατηρήσεις προέρχονται από έναν και μόνο αγώνα και ως εκ τούτου επιδέχονται διαφοροποιήσεις στο μέλλον.

-Καταρχήν το στυλ του Τσίλντρες δεν είναι τόσο γελοίο πια tongue.gif
-Κατά δεύτερον ο Αμερικάνος μοιάζει καλά ενταγμένος στο σύνολο.
-Το κλίμα στην ομάδα φαίνεται να είναι εξαιρετικό. Από αυτούς που αγωνίζονται μέχρι τον πάγκο, όλοι μοιάζουν να διαπνέονται από μια ομοψυχία, εκτός του ότι δεν υπάρχει ο 'κωλοχαρακτήρας' στην ομάδα. Έργα Γιαννάκη και τα 2.
-Τα πρώτα αγωνιστικά δείγματα: μια ομάδα που εκμεταλλευόμενη το πλούσιο ρόστερ και rotation της θα σε πιέσει, θα σε τρέξει όποτε βρει την ευκαιρία και κυρίως θα επιδιώξει σε τεράστιο βαθμό το physical game (να σε δείρει δηλ tongue.gif ) καθώς η υπεροπλία της σε ψηλούς και ημίψηλους είναι πρωτοφανής. Σήμερα η μπάλα ακουμπούσε συνεχώς στη ρακέτα, άλλοτε με τη μορφή ασιστ και άλλοτε ως μέρος της τριγωνικής επίθεσης. Και να σκεφτεί κανείς ότι έλειπαν οι κατεξοχήν εκφραστές της δύναμης (Σόφο) και της τριγωνικής (Βούισιτς). Ο ρόλος των ψηλών λοιπόν, όπως αναμενόταν εξάλλου θα είναι σημαντικότατος αφού εκτός των συνηθισμένων καθηκόντων τους θα αναλάβουν και αυξημένο οργανωτικό ρόλο.
-Σήμερα το ματς το καθαρίσαμε πανεύκολα χωρίς σχεδόν να χρειαστεί να εμφανιστεί ο Γκριρ στο παρκέ, κάτι πρωτόγνωρο με βάση τα περσινά. Ο Αμερικάνος σίγουρα θα αναλάβει δράση στα πιο δύσκολα, εκεί που οι άμυνες δεν θα είναι 'χωνί' όπως του Αιγάλεω και δε θα είναι δυνατό να κάνουν όλο το παιχνίδι οι ψηλοί. Στο λίγο που εμφανίστηκε πάντως έδειξε μια χαρά.
tzagasdog
κακη αμυνα σημερα... τρεχαμε πισω απο την μπαλα πολυ ωρα χωρις λογο...
κακος ο Βασιλοπουλος αδικαιολογητα σημερα
ο Σλουκας φαινεται οτι ειναι τεραστια επενδυση...
ο Ερτσεγκ θυμιζει Σμοντις
ο Τσιλντρες πολυ μετρημενος και πολυ καλος...
η επιδραση του Παπαλουκα στο παιχνιδι ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ
με Σοφο και Βουισιτς η ομαδα θα βρισκεται ακομα πιο μπροστα..
τρομαχτικη πληροτητα σαν ομαδα μπραβο στους Αγγελοπουλους σε αυτον τo τομεα

@lakerdynasty: το ειδες το παιχνιδι? γιατι εγω στη θεση σου θα ειχα δευτερες σκεψεις, ειδικα αν βελτιωθει ο Ολυμπιακος στην αμυνα...

ο ολυμπιακος επεστρεψε... και αυτη τη φορα for real

ps: καλο σ/κ σε ολους
sacarame
Καλή εμφάνιση από την ομάδα που έδειξε σοβαρότητα και καθάρισε το ματς νωρίς.Αν εξαιρέσουμε το πρώτο 5λεπτο του ματς και άλλο ένα 5λεπτο στην τρίτη περίοδο είχε και καλό ρυθμό.
Θα συμφωνήσω ότι η συμβολή του Παπαλουκά είναι τεράστια...Σε ορισμένα σημεία δεν χρειαζόταν καν να τριπλάρει..Απλώς πάσαρε την μπάλα και οργάνωνε την επίθεση
Καλή εμφάνιση και από τον Τεόντοσιτς για μένα..Εκανε κάποια λαθη αλλά έδωσε και μερικές πολύ όμορφες πάσες
Μου άρεσαν πολύ τα 2 τεσσάρια.Πρίντεζης και Ερτσέγκ έχουν ταλέντο και νομίζω ότι και σαν στυλ μπορούν να αλληλοσυμπληρωθούν.Ισως ο Ερτσέγκ να θέλει λίγο ενδυνάμωση αλλά έδειξε να έχει καλές κινήσεις κοντά στο καλάθι
Ο Τζος έδειξε ότι είναι πληθωρικός παίχτης και ότι θα γεμίζει τη στατιστική σε κάθε ματς.Το πιο καλό σημείο του νομίζω είναι ότι δεν ψάχνει να καταχραστεί προσπάθειες...
Ο Μπουρούσης χωρίς να κάνει εντύπωση έκανε double-double με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.
Καλή εμφάνιση και από τον Πελεκάνο με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας.
Γκριρ και Χάλπεριν ήταν σβηστοί και δεν χρειάστηκαν να φορτσάρουν.
Σλούκας και Βουγιούκας είναι καλό και μόνο που αγωνίστηκαν ώστε να ''ξεψαρώσουν''
Νομίζω μοναδική κακή εμφάνιση ήταν από τον Βασιλόπουλο ο οποίος δεν ήταν συγκεντρωμένος και έκανε αρκετά λάθη

Σίγουρα υπήρχαν και κακές στιγμές στην άμυνα,ειδικά όταν το Αιγάλεω πέρναγε από το πρες αλλά νομίζω πως μπορούν να βελτιωθούν με το πέρας των αγώνων.Και στην επίθεση υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης καθώς έλειπαν και 2 πολύ σημαντικοί παίχτες(Σόφο,Βούισιτς).Μια σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρυσι ήταν ότι η μπάλα δεν κόλλαγε στην επίθεση πχ στα χέρια του Γκριρ

Ξανα εδώ το τρομερό κάρφωμα του Τζος
rchos
o θοδωρας εκανε οντως 7 ασσιστ σε 18 λεπτα η εχει γινει καποιο λαθος?
το παιχνιδι δεν χωραει κριτικη.το αιγαλεω ειναι υπερβολικα αδυναμο και αυτο ειχε φανει και σε ολα τα φιλικα που εδωσε.ξεκινησε παντως η ομαδα δυνατα και νικησε ανετα.
οι ερτσεγκ-μπουρουσης υποτιθεται οτι δεν ειναι καλοι με πλατη αλλα σημερα το δοκιμασαν πολυ κατι που δειχνει οτι ο γιαννακης τους εχει δουλεψει πολυ σε αυτυο το κομματι.
ο βασιλοπουλος θα πρεπει να ξυπνησει γιατι ειναι πολυ μικρος για να ειναι οτι ειναι ο αλβερτης τωρα στον παναθηναικο.ας παραδειγματιστει απο τον πριντεζινιο που φαινεται να ειναι ετοιμος για μεγαλα πραγματα φετος γιατι με οτι εχει μαζευτει στο τρια και στο τεσερα απο ταλεντο φετος στην ομαδα θα μετατραπει σε απλο εμψυχοτη.
οσο για το αιγαλεω αν δεν συμμαζεψουν τον γκολντγουαιρ αμεσα θα εχουν προβλημα και πρεπει να ψαχτουν σε αυτο το θεμα.
a bullet for your head
QUOTE(rchos @ Oct 12 2008, 04:50 ) *
το παιχνιδι δεν χωραει κριτικη.το αιγαλεω ειναι υπερβολικα αδυναμο και αυτο ειχε φανει και σε ολα τα φιλικα που εδωσε.ξεκινησε παντως η ομαδα δυνατα και νικησε ανετα.
οι ερτσεγκ-μπουρουσης υποτιθεται οτι δεν ειναι καλοι με πλατη αλλα σημερα το δοκιμασαν πολυ κατι που δειχνει οτι ο γιαννακης τους εχει δουλεψει πολυ σε αυτυο το κομματι.

οσο για το αιγαλεω αν δεν συμμαζεψουν τον γκολντγουαιρ αμεσα θα εχουν προβλημα και πρεπει να ψαχτουν σε αυτο το θεμα.

Το Αιγαλεω οντως παρουσιαστηκε κατωτερο των περιστασεων..Ο ΟΣΦΠ,οσο παρακολουθησα το παιχνιδι(μεχρι κ το 3ο δεκαλεπτο),μου αρεσε..επιδιωξε το ανοικτο γηπεδο(πολυ λειτουργικο σχημα με τον Ερτζενγκ στο 5..),και διαβασε πολυ καλα τα miss match στις αλλαγες των σκρην του Αιγαλεω,ενω κ η κυκλοφορια της μπαλλας στο τριγωνο της strong side,η' στη μεταφορα στην weak side,ηταν ικανοποιητικη.Ο Ερτζενγκ παιζει πολυ καλα κ με πλατη..και τολμω να πω οτι ειναι παρα πολυ καλος και με μελλον..Οσον αφορα τον Γκολντγουαιρ..προπερσι το Αιγαλεω ειχε τον Κλαρκ κ περσι τον Τζαμπερ..τι θελω να πω?Ο τι ο Σκουρτοπουλος επιλεγει Αμερικανο στον Ασσο που να μπορει να του τραβαει κ το σκοραρισμα..Στο 1ο του παιχνιδι ο Γκολντγουαιρ ηταν νευρικος κ αστοχος,εδειξε παντως καποια καλα στοιχεια.Ισως πρεπει να του δοθει μια μικρη πιστωση χρονου,για να βγει ενα πιο ασφαλες συμπερασμα..
suspect
Ειδα λιγο Ολυμπιακο για τον Τσιλντρες.
Οταν τον ειδα να σουταρει, το στιλ του μου εβγαλε τρομερο γελιο....
Nicolas
QUOTE(suspect @ Oct 12 2008, 16:49 ) *
Ειδα λιγο Ολυμπιακο για τον Τσιλντρες.
Οταν τον ειδα να σουταρει, το στιλ του μου εβγαλε τρομερο γελιο....


Εχμ, το καρφωμα τι σου εβγαλε?
ironman
QUOTE(Nicolas @ Oct 12 2008, 23:29 ) *
Εχμ, το καρφωμα τι σου εβγαλε?


το σκασμο biggrin.gif

//πλακα κανω μη φαω κανα warn παλι tongue.gif
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Και ο Λυκος αναρωτιεται.
Ειναι καλυτερος παιχτης ο Τζος απο τον Κιντελ???

Δεν νομιζω.
apkat
Ο Q στο μονο που μπορει να συγκριθει με τον Τζος ειναι στο ασταθες σουτ του.κατα τα αλλα η διαφορα σε ολα τα υπολοιπα ειναι χαωδης. cool.gif
tzagasdog
o q απλα ισως να ηταν λιγο πιο επιθετικος (δλδ λιγο καλυτερος στο σκοραρισμα...)
σε ολα τα αλλα ειναι χειροτερος...

ο josh ειναι πολυυυ καλυτερος σε ολα...
jimol34
Τι σχέση έχει ο Woods με τον Childress ρε παιδιά. Τα καλά παιχνίδια του Γουντς τα μετράμε στα δάκτυλα του ενός χεριού. Σε όλα τα άλλα ήταν ή ανύπαρκτος ή απλά θετικός. Εννοείται ότι έχει μεγάλο ταλέντο και τρομερές δυνατότητες αλλά αυτά που μπορεί να κάνει ο αφάνας δεν τα βλέπει ούτε στον ύπνο του.
Marciulionis
Ο καλός και με διάθεση Q μπορεί να συγκριθεί με τον Τζος. Μόνο που αυτός ο Q είναι μυθικό πρόσωπο. Σα κοψιά είναι πολύ παρόμοιοοι παίκτες με τον Γουντς να μου μοιάζει και λίγο πιο σωματώδης. Ο Τσίλντρες μου μοιάζει πιο πολύ για παίκτη που πέρα από την ικανότητα έχει και τη διάθεση να γίνει ένας πολύτιμος παίκτης ευρωπαϊκής ομάδας.
spysta
QUOTE(apkat @ Oct 12 2008, 22:32 ) *
Ο Q στο μονο που μπορει να συγκριθει με τον Τζος ειναι στο ασταθες σουτ του.κατα τα αλλα η διαφορα σε ολα τα υπολοιπα ειναι χαωδης. cool.gif

+100000

Kαμια σχεση ο ενας παικτης με τον αλλον .. και απο αποψη δυνατοτητων,ποιοτητας,μυαλου και χαρακτηρα και απ'οτιδηποτε αλλο θελετε .. ανωτερος ο afro.gif
Ginobili
Ο Γουντς ξέρει περισσότερο μπάσκετ από τον Τσίλντρες
panosak
QUOTE(Ginobili @ Oct 13 2008, 05:33 ) *
Ο Γουντς ξέρει περισσότερο μπάσκετ από τον Τσίλντρες

μπορει φιλε manu ,
ταχουμε ξαναπει...
αλλα γιατι οι αποδοχες του ειναι 6 φορες μικροτερες ???
JOS
το θεμα δεν ειναι ποσο μασκετ ξερει γενικα αλλα ποσο αποδιδει και πσοο σταθερα ενας παιχτης.δεν μπορεις να βασιστεις στον γουντς με τπτ...η αποδοση του κυμαινεται απο το 3 στο 9 (με αριστα 10) και τις περισσοτερες φορες ειναι γυρω στο 5...
JOS
και φυσικα τον τζος ακομα δεν τον εχουμε δει ουσιαστικα. θα βγαζει ματια σε γεματο σεφ (ειμαι σιγουρος οτι θα φτιαχνεται πολυ απτον κοσμο) μετα τα χριστουγεννα (που θα χει προσαρμοστει πληρως)...
SlobodaN
QUOTE(Ginobili @ Oct 13 2008, 05:33 ) *
Ο Γουντς ξέρει περισσότερο μπάσκετ από τον Τσίλντρες


Αυτά είναι να έχουμε να λέμε.. Η ιστορία γράφεται στο παρκε . Και το παρκέ λέει ότι ο Γουντς έχει μέσο όρο καριέρας στο ΝΒΑ 4 πόντους και ο Josh 11.
Ginobili
QUOTE(SlobodaN @ Oct 13 2008, 09:09 ) *
Αυτά είναι να έχουμε να λέμε.. Η ιστορία γράφεται στο παρκε . Και το παρκέ λέει ότι ο Γουντς έχει μέσο όρο καριέρας στο ΝΒΑ 4 πόντους και ο Josh 11.

Βρε σεις,μην παρεξηγήστε.Το λέω και στον panosak.Από αυτά που έχω δει από τον Τσίλντρες,πιστεύω ότι ο Γουντς είναι πολύ καλύτερος τεχνικά και ξέρει περισσότερο μπάσκετ.Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερος από τον Τσίλντρες.Και ο Τομάσεβιτς ξέρει πολυ πολύ περισσότερο μπάσκετ από τον Σοφο,αλλά δεν τίθεται θέμα ποιος είναι καλύτερος.Ο Τσίλντρες έχει πολλά άλλα πλεονεκτήματα που τον καθιστούν καλύτερο από τον Γουντς.
rankin
Ας μην αρχίσουμε ξανά αυτή τη συζήτηση με τον Γουντς..
Νομίζω ότι ο παίχτης είχε χαμηλή αντίληψη του παιχνιδιού. Το καλό σουτ δεν σημαίνει τίποτα. Όπως είδατε, ούτε ο Παπαλουκάς έχει ιδιαίτερα καλό σουτ (ούτε καν μέτριο) αλλά από αντίληψη και γνώση του παιχνιδιού είναι άλλο πράγμα..
Όσον αφορά τον Τσάιλντρες τώρα, θα πρέπει να τον δούμε και σε άλλα παιχνίδια για να σχηματίσουμε γνώμη. Ακόμα συζητάμε αυτά που έχουμε ακούσει, παρά αυτά που έχουμε δει..

Επιγραμματικά πάντως από τον προχθεσινό αγώνα κράτησα μερικά πρώτα βασικά στοιχεία
1. Ο afro.gif στον αιφνιδιασμό είναι άπιαστος. Σε μια φάση τον έχασε και η κάμερα.. Επίσης έχει πολύ γρήγορη διείσδυση και κερδίζει αρκετά φάουλ (συνέβαινε και στο ΝΒΑ αυτό) τα οποία αξιοποιεί σχεδόν στο έπακρο. Έχει αδυναμία στο σουτ, αλλά θεωρώ πως μπορεί να την βελτιώσει. Είναι και νέο παιδί, πανάθεμα! Είναι πάντως ότι περιμέναμε.. Παίχτης ομάδας..
2. Με απογοήτευσε ο Τεόντοσιτς. Ήθελα να δω κάτι παραπάνω, αλλά δεν το είδα. Ελπίζω σιγά σιγά να ανέβει γιατί ο Παπαλουκάς μόνος του δεν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα.
3. Ο Παπαλουκάς είναι άλλο πράγμα. Κάνει την ομάδα να αποδίδει σε εντελώς διαφορετικές στροφές.
4. Ο Γκριρ έχει βρει τον ρόλο που του ταιριάζει γάντι. Μου άρεσε πολύ η οικονομία στο παιχνίδι του. Δεν κρατούσε συνέχεια τη μπάλα. Έπαιρνε θέσεις για σουτ. Εκτελούσε με αυτοπεποίθηση. Είναι παίχτης κλειδί!
5. Πρίντεζης - Μπουρούσης, οι παίχτες που γίνονται κάθε μέρα και καλύτεροι! Μπράβο τους!
6. Έρτσεγκ.. Μου άρεσε η άνεση του στο σκοράρισμα.. Μοιάζει για καταπληκτικός σκόρερ..
7. Χαλπεριν. Αγχωμένος..
8. Ο Πελεκάνος δείχνει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Μπήκε και έδωσε λύσεις. Σκόραρε. Έπαιξε σκυλίσια άμυνα. Θα δώσει πολλά και θα κλείσει στόματα φέτος, την ώρα που ο Βασιλόπουλος ήταν σαν να έκανε προπόνηση.. Χαλαρότατος...
9. Παρατήρησα πως η ομάδα έψαχνε ασταμάτητα την πάσα σε κάποιον παίχτη που θα βρίσκονταν ή μόνος με το καλάθι ή σε κατάσταση 1 on 1 δίπλα στο καλάθι.. Όταν μάλιστα ήταν ο Παπαλουκάς στο παρκέ, η φιλοσοφία αυτή απέδιδε άριστα.. Για να δούμε...

Σαν πρώτη εμφάνιση πάντως, η ομάδα ήταν καλή. Με προσπάθεια στην άμυνα, έστω και αν θέλει δουλειά ακόμα, και πολύ μυαλό στην επίθεση... Περιμένουμε την συνέχεια..
panosak
το πληρες επιθετικο πακετο το εχει ενας παικτης στην ελλαδα : saras ο μοναδικος
ντριμπλα, μακρινο σουτ απ'ολες τις θεσεις, πασα , θεαμα , ντριμπλα-σταματημα+σουτ , drive , αντιληψη του παιχνιδιου , κρισιμο σουτ...ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ...
παραξενος χαρακτηρας βεβαια...αλλα εχουμε δει πολυ χειροτερα...
αν ηθελε να παιξει και λιγο αμυνα ...
νομιζω πως χαραμιζεται στον ΠΑΟ του ζελικο κ' των πολυ αυστηρων πλαισιων
αυτος θελει εναν ανυπαρκτο προπονητη (πινι) να κανει αυτος κουμαντο ...
ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι διαλεξε τον ΠΑΟ περυσι αφου τα $ ηταν πανω κατω τα ιδια...
Marciulionis
Εγώ πάντως από τον Ολυμπιακό ο παίκτης που περιμένω φέτος πάρα πολλά δεν είναι ούτε ο Τζος, ούτε οι Τεο, ούτε ο Βούισιτς άλλα ο Πρίντεζης. Σχεδόν αλάνθαστος με το Αιγάλεο και περιμένω Γιαννάκης και τεχνικό Τιμ του Ολυμπιακού να τον αναδείξουν και να του δώσουν ευκαιρίες και να μην τον θυσιάσουν για τα μεγάλα ονόματα που ήρθαν. Η πολύ διαφήμιση του μέτριου Βασιλόπουλου και του ελαφρόμυαλου Σόφο μόνο καλό του έχουν κάνει και δείχνει ότι η ταπεινότητα και η πολλή δουλειά είναι τα μεγαλύτερα εχέγγυα για την εξέλιξη ενός παίκτη.
Air Kef
O Πρίντεζης έφαγε (μαλλον άδικα) υπερβολικά πολύ πάγκο στον Ολυμπιακό,όχι μονο οταν ηταν 15 χρονών,αλλά οταν ηταν 18-19 και έπαιζε ο Οβτσινα με τον (τραγικό τότε) Τζικάνοβιτς ,και είναι ευεργερτικά λογικό να πιάνει καθε ευκαρία από τα μαλλιά και να μην σηκώνει κεφάλι,ακόμα και μετά από δύο συνεχόμενες καλές χρονιές και συμμετοχη στην Εθνική.
Δουλειά,δουλεία,δουλειά. Του αξίζουν μόνο μπράβο και οντως αξίζει να έχουμε το νου μας και σε αυτόν. Ίσως ειναι η χρονιά καθιέρωσής του σε τόσο υψηλό επίπεδο.
panosak
για το Σλουκα εχει κανεις αποψη??
benchwarmer
QUOTE(panosak @ Oct 13 2008, 19:03 ) *
για το Σλουκα εχει κανεις αποψη??


Δεν νομιζω να μπορει να βοηθησει αμεσα.. Παντως πιστευω οτι τη συγκεκριμενη στιγμη θα πρεπει να μεινει στην ομαδα, καθως κανεις δεν μπορει να εγγυηθει οτι και να δωθει δανεικος, θα παιζει.. Ενω εδω, με τα συγκεκριμενα ατομα (Παπαλουκας, Γιαννακης) ειναι σιγουρο οτι θα βελτιωθει.. Για να παιζει παντως 5λεπτα σε τετοια ματς, δεν το συζητω οτι κανει...

Επισης να πω οτι (για τετοια ματς παντα) ειναι φοβερη η ανεση και ο τροπος που παιζει ο Παπαλουκας.. Χωρις ουτε καν να ντριμπλαρει την μπαλα πολλες φορες...
rankin
QUOTE(panosak @ Oct 13 2008, 19:03 ) *
για το Σλουκα εχει κανεις αποψη??

Ότι ξέρεις, ξέρουμε!
Καταρχάς μιλάμε για ένα παιδί 17-18 χρονών, που από τη Γ εθνική βρέθηκε στον Ολυμπιακό!
Σε αυτή την ηλικία είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς σε τέτοιο επίπεδο, εκτός και αν είναι φαινόμενο τύπου Ρούμπιο..
Θα έχει τις ευκαιρίες του πάντως ο μικρός. Ο Γιαννάκης προφανώς και τον "πάει" και θα προσπαθήσει να τον εξελίξει.. Ας μην βιαζόμαστε για αυτόν.. Εχει χρόνια μπροστά του...
Τεχνικά πάντως, αν ρωτάς, η εικόνα που έδωσε με την εθνική στον Πύργο ήταν εντυπωσιακή.. Καλός σκόρερ. Καλός πασέρ. Ακόμα και καλός ριμπάουντερ.. Είπαμε όμως, αυτά τα έδειξε σε άλλο επίπεδο. Τώρα μιλάμε για Ολυμπιακό, και ευρωλίγκα..
kotzito
Ενας για απο τους λογους που αποκτηθηκε ο Σλουκας ειναι για να μην χαθει και τον παρει αλλη ομαδα(τον ηθελε και ο ΠΑΟΚ το καλοκαιρι).Σιγουρα δεν προοριζεται για τωρα αλλα σε 2-3 χρονια θα ειναι πολυτιμη λυση.Και στα φιλικα με τον Ολυμπιακο επαιξε καλα και εδειξε οτι μπορει να βοηθησει και οτι μπορει να αντεξει σε αυτο το επιπεδο.Ας μην ξεχναμε οτι και περσι ειχαμε προβληματα τραυματισμων.
petrovic
εμένα πάλι δε θα με χάλαγε καθόλου να έπαιζε ο σλούκας παραπάνω από πεντάλεπτα με ομάδες σαν το αιγάλεω.Το μεγαλύτερο προσόν του Σλούκα,που ξέρει και μπάσκετ, είναι ότι έχει φοβερό τσαμπουκά, είναι ο πιο ξεψαρωτος παίχτης που θυμάμαι σε τέτοια ηλικία.Κάτι μου λέει ότι θα γίνει από τους αγαπημένους της κερκιδας.
asero
Εμενα ο σλουκας μου φανηκε ανετοιμος να παιξει σε τετοιο επιπεδο αλλα το ταλεντο του ηταν εμφανες
suspect
QUOTE(Nicolas @ Oct 12 2008, 23:29 ) *
Εχμ, το καρφωμα τι σου εβγαλε?



και τι να λεει φιλε το καρφωμα;
ενταξει, σπορ και θεαμα οε οε, μπραβο φευγω στον αιφνιδιασμο και καρφωνω.

το θεμα ομως ειναι οτι αυτος ο παικτης δεν μπορει να σουταρει σαν ανθρωπος και μονος του προχθες εκανε αιρμπολ !

Απο κει και περα για μενα, καλως ο Ολυμπιακος απαλλαχθηκε απο τον Γουντς γιατι μπορει να μοιαζει πιο "μπασκετικος" αλλα μια επαιζε τεσσερις δεν επαιζε. Ασε δε που ηταν αψυχολογητος τυπου ή θα ειχε 1/8 ή 8/8

Ο Τσιλντρες φαινεται πιο σταθερος.
Αλλα αυτο το σουτ... χαχαχαχα!
rankin
QUOTE(suspect @ Oct 13 2008, 23:26 ) *
το θεμα ομως ειναι οτι αυτος ο παικτης δεν μπορει να σουταρει σαν ανθρωπος και μονος του προχθες εκανε αιρμπολ !

Ο Τσιλντρες φαινεται πιο σταθερος.
Αλλα αυτο το σουτ... χαχαχαχα!


Νομίζω ότι αν το στυλ στο μπάσκετ είχε τόση σημασία τότε δεν θα έπρεπε ποτέ ο Μπέρι να παίξει μπάσκετ, αλλά θα έπρεπε να είχε κάνει καριέρα ο ξάδερφος μου ο Μήτσος που σουτάριζε σαν να έβλεπες σεμινάριο για το τέλειο τζαμπ σουτ...

Για καλή μας τύχη όμως, το μπάσκετ δεν είναι μοντελισμός και έτσι είχαμε την τύχη να καμαρώσουμε τον Ουόλτερ με το "κάτι σαν σουτ" αντί για τον ξάδερφο μου το Μήτσο, που ήταν μόνο στυλ, ή διαφορετικά όλο λάδι λάδι, και από τηγανίτα τίποτα...

αντιθέτως, ένα κάρφωμα δεν είναι μόνο θέαμα.. Ένα κάρφωμα πάντα δίνει αίσθηση υπεροχής, δημιουργεί ενθουσιασμό και ξεσηκώνει την ομάδα.. Πιστεύει κανείς πως αν σε μια κρίσιμη καμπή ενός αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟ -για παράδειγμα- καρφώσει ο Τζος μπροστά στον Μπατίστ, αυτό δεν θα σημαίνει τίποτα για την ψυχολογία και των 2 ομάδων; (ισχύει και το αντίθετο ως ερώτημα)
qspock
Εμενα ο Ολυμπιακος μου φανηκε σαφως καλυτερος απο περσυ σε 2 βασικους τομεις: Την ετοιμοτητα και το βαθος παγκου. Πλεον ο Γιαννακης δουλεψε απο την αρχη την ομαδα και τα αποτελεσματα φαινονται. Ακομη, οι εναλακτικες λυσεις σε πληθος και κυριως σε ποιοτητα ειναι αξιοζηλευτες.

Σε ενα πραγμα θεωρω πως εχασε: Τον Μπλακνει. Εγω θα τον προτιμουσα απο τον Τεοντοσιτς, αφου ο πρωτος ειναι ενας πιο ετοιμος και, κυριως, πιο σιγουρος παιχτης. Περσυ ο πραγματικος MVP στις μεγαλες νικες του Ολυμπιακου ηταν ο Μπλακνει. Στο παιχνιδι με το Αιγαλεω, το χαλαρο ξεκινημα του Ολυμπιακου οφειλεται κυριως στην οργανωση, γι'αυτο και αλλαξε ο Γιαννακης τον Τεοντοσιτς με τον Παπαλουκα συντομα.

Αν λοιπον εμενε ο Μπλακνει θα μιλουσαμε για ομαδα διχως αδυναμιες και με ιδιαιτερη ποιοτητα και στα πλειμεικερ. Τωρα? Δυστυχως δημιουργηθηκε ενα κενο που επρεπε να αποφευχθει, αφου ενδεχομενη απουσια του Παπαλουκα απλα δεν αναπληρωνεται...
rankin
QUOTE(qspock @ Oct 14 2008, 00:33 ) *
Εμενα ο Ολυμπιακος μου φανηκε σαφως καλυτερος απο περσυ σε 2 βασικους τομεις: Την ετοιμοτητα και το βαθος παγκου. Πλεον ο Γιαννακης δουλεψε απο την αρχη την ομαδα και τα αποτελεσματα φαινονται. Ακομη, οι εναλακτικες λυσεις σε πληθος και κυριως σε ποιοτητα ειναι αξιοζηλευτες.

Σε ενα πραγμα θεωρω πως εχασε: Τον Μπλακνει. Εγω θα τον προτιμουσα απο τον Τεοντοσιτς, αφου ο πρωτος ειναι ενας πιο ετοιμος και, κυριως, πιο σιγουρος παιχτης. Περσυ ο πραγματικος MVP στις μεγαλες νικες του Ολυμπιακου ηταν ο Μπλακνει. Στο παιχνιδι με το Αιγαλεω, το χαλαρο ξεκινημα του Ολυμπιακου οφειλεται κυριως στην οργανωση, γι'αυτο και αλλαξε ο Γιαννακης τον Τεοντοσιτς με τον Παπαλουκα συντομα.

Αν λοιπον εμενε ο Μπλακνει θα μιλουσαμε για ομαδα διχως αδυναμιες και με ιδιαιτερη ποιοτητα και στα πλειμεικερ. Τωρα? Δυστυχως δημιουργηθηκε ενα κενο που επρεπε να αποφευχθει, αφου ενδεχομενη απουσια του Παπαλουκα απλα δεν αναπληρωνεται...


Πραγματικά απο το πρώτο αυτό παιχνίδι, αυτή ακριβώς είναι η εικόνα. .. Ο Ολυμπιακός στον άσσο, έχει έναν παίχτη μεγάλης κλάσης, τον Παπαλουκά..
Ο Τεόντοσιτς αντιθέτως δεν τα πήγε καλά, ο Χάλπεριν δεν είναι άσσος και ο Γκριρ δεν θέλουμε να γίνει άσσος (ούτε ο Γιαννάκης το θέλει αυτό)..
Παρόλα αυτά θεωρώ ότι αδικούμε τον Τεόντοσιτς.. Ο Μίλος είναι - δεν είναι, 22 χρονών. Έχει πάρει απο νωρίς καλές παραστάσεις, έχει ταλέντο, έχει και μπόι.. Το κακό είναι πως του ζητάμε να μεγαλώσει εδώ και τώρα, γιατί τον θέλουμε άμεσα να κουμαντάρει την ομάδα. Είμαι σίγουρος πως κανένας απο τους κορυφαίους Ευρωπαίους πλέι-μέικερ δεν ήταν καλύτερος του Τεόντοσιτς στην ηλικία του.. Απλά κάποια στιγμή κάποιοι κάνουν το "μπαμ" και ανεβαίνουν ένα επίπεδο και κάποιοι δεν το κάνουν ποτέ και μένουν για πάντα στάσιμοι.. Στον Ολυμπιακό πιέζουν τον Τεόντοσιτς να κάνει το δικό του "μπαμ". Του δίνουν παραστάσεις.. Τον βάζουν δίπλα στον Παπαλουκά. Τον πιστεύουν. Και θέλω και εγώ να πιστεύω πως ο μικρός θα μεγαλώσει πιο γρήγορα από όσο πιστεύουν κάποιοι άλλοι...

Απο την άλλη, ναι, ο Μπλάκνι ήταν πολύ σημαντικός πέρσι και σαφώς πιο έτοιμος παίχτης απο τον Μίλος.. Στον Ολυμπιακό όμως προτίμησαν να επενδύσουν στο αύριο.. Μπορεί και να βγουν χαμένοι, αλλά αυτή ήταν η επιλογή τους..
6-0
QUOTE(qspock @ Oct 14 2008, 00:33 ) *
Σε ενα πραγμα θεωρω πως εχασε: Τον Μπλακνει. Εγω θα τον προτιμουσα απο τον Τεοντοσιτς, αφου ο πρωτος ειναι ενας πιο ετοιμος και, κυριως, πιο σιγουρος παιχτης. Περσυ ο πραγματικος MVP στις μεγαλες νικες του Ολυμπιακου ηταν ο Μπλακνει. Στο παιχνιδι με το Αιγαλεω, το χαλαρο ξεκινημα του Ολυμπιακου οφειλεται κυριως στην οργανωση, γι'αυτο και αλλαξε ο Γιαννακης τον Τεοντοσιτς με τον Παπαλουκα συντομα.

Αν λοιπον εμενε ο Μπλακνει θα μιλουσαμε για ομαδα διχως αδυναμιες και με ιδιαιτερη ποιοτητα και στα πλειμεικερ. Τωρα? Δυστυχως δημιουργηθηκε ενα κενο που επρεπε να αποφευχθει, αφου ενδεχομενη απουσια του Παπαλουκα απλα δεν αναπληρωνεται...


Τώρα άμα σου πω ότι συμφωνώ με ότι λες φίλε μου μπορεί κάποιοι να με θεωρήσουν κολλημένο. Δυστυχώς, με όλες τις εξαιρετικές μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι, βρήκαμε να διώξουμε και τον πολυτιμότερο παίχτη της περσινής περιόδου. Ο Μπλάκνεϊ είχε το πλήρες πακετάκι, οργάνωνε, έπαιζε άμυνα και όποτε χρειαζόταν σκόραρε κιόλας.
Τέλοσπάντων, ας μη βιαζόμαστε, ακόμα νωρίς είναι και ο Μίλος μπορεί να έχει στο τέλος βελτίωση αντίστοιχη με την περσινή χρονιά, όπου στα πρώτα παιχνίδια δε βλεπόταν. Όπως και να 'χει πάντως είναι στοίχημα η παρουσία του και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να πάει δανεικός ένα χρόνο - αλα Πρίντεζη - και να μείνει ο Μούμου στην ομάδα, κάτι που πραγματικά θα μας καθιστούσε άτρωτους.
Air Kef
Το στυλ του Τζος ειναι για γέλια όντως,αλλά όπως έχει πει κι Αουερμπαχ, "σουτάρετε όπως σας βολεύει. αν διδάξω το στυλ του Τζος (πχ) θα με δειρουν,αλλα αν σας βολεύει έτσι,σουτάρετε έτσι". tongue.gif
Ας βάζει 2/5 τριποντα κι ας την πετάει με κουταλα. 24.gif
suspect
Σεβαστος ο συλλογισμος φιλε rankin αλλα εχω δυο ενστασεις:

Α) ο μπερι δεν χρειαζονταν να σουταρει. Επαιζε κοντα στο καλαθι με την πλαστικουρα και το πιο μακρινο του στο παιχνιδι ηταν από τις βολες. Ο τσιλντρες αντιθετα θα πρεπει να παιρνει προσπαθειες απ εξω.

Β) Όχι, για μενα δεν παιζει κανενα ρολο το καρφωμα εκτος από τις καμερες και τα ουγκα ουγκα των οπαδων. Είναι τετοιο το επιπεδο των αγωνων που δεν νομιζω ότι ότι ο Διαμαντιδης θα σκεφτει όταν σηκωθει για τριποντο, ότι πριν από λιγο ειχε καρφωσει στο προσωπο του ο Τσιλντρες.

Anaz
QUOTE
ο Χάλπεριν δεν είναι άσσος
Εδω διαφωνω! Μαλιστα θεωρω οτι αδικειται ως καθαρος πλάγιος ο Χαλπεριν, αν και εχει καλο σουτ. Κι αυτο γιατι του αρεσει κατα κυριο λόγο να κρατα μπαλα και να δημιουργει απο την κορυφη, ενω πέρσυ έδειξε οτι μπορει και να οργανωσει αξιοπρεπέστατα. Ασε που στον χειρισμο της μπάλας μου εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απο τον Μίλος.
Πιστευω οτι αργα η γρήγορα θα (πρεπει να) του δωσει περισσοτερες πρωτοβουλιες και να τον χρησιμοποιησει και στον άσσο ο Γιαννακης, και γιατι όχι και με τον Γκριρ δίπλα του..

Σαφως και δίνει ψυχολογικη ώθηση ενα επιβλητικο καρφωμα!Ειδικα αν ειναι εντος εδρας..
rankin
QUOTE(suspect @ Oct 14 2008, 05:12 ) *
Σεβαστος ο συλλογισμος φιλε rankin αλλα εχω δυο ενστασεις:

Α) ο μπερι δεν χρειαζονταν να σουταρει. Επαιζε κοντα στο καλαθι με την πλαστικουρα και το πιο μακρινο του στο παιχνιδι ηταν από τις βολες. Ο τσιλντρες αντιθετα θα πρεπει να παιρνει προσπαθειες απ εξω.

Β) Όχι, για μενα δεν παιζει κανενα ρολο το καρφωμα εκτος από τις καμερες και τα ουγκα ουγκα των οπαδων. Είναι τετοιο το επιπεδο των αγωνων που δεν νομιζω ότι ότι ο Διαμαντιδης θα σκεφτει όταν σηκωθει για τριποντο, ότι πριν από λιγο ειχε καρφωσει στο προσωπο του ο Τσιλντρες.


Α. Αντιπαράδειγμα: Ο Φώτης Βασιλόπουλος της ΑΕΚ (πλέον) έχει αρκετά κοντινό στυλ σε αυτό του afro.gif αλλά έχει κερδίσει και σε έναν διαγωνισμό τριπόντων σε ολ σταρ γκέιμ, και είναι σίγουρα από τους πιο ταλαντούχους σουτέρ της Α1. Υπάρχουν γενικά πολλοί παίχτες με κακό/περίεργο μηχανισμό σουτ, αλλά εν τέλει με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας.. Ας μην κρίνουμε την ευστοχία του Τσιλ από το πρώτο του παιχνίδι. Και ο Έντι, με το τέλειο jump shot, στο πρώτο του παιχνίδι άστοχος ήταν (ένας αγώνας κυπέλλου με τον παο, νομίζω στο γήπεδο του Σπόρτινγκ)

Β. Οι παίχτες που έχουν την ικανότητα να μην επηρεάζονται ψυχολογικά την ώρα του αγώνα είναι ελάχιστοι.. Το αν κάποιος θα σουτάρει με καλή ή κακή ψυχολογία για ένα τρίποντο, έχει να κάνει με μια ακολουθία γεγονότων και όχι με ένα γεγονός και μόνο.. Αν για παράδειγμα, στις 2 προηγούμενες προσπάθειες για τρίποντο, έχει φάει τάπα και μετά έχει φάει και ένα κάρφωμα στη μούρη, θα είναι μεγάλος μάγκας αυτός που θα σηκωθεί και θα το μπουμπουνίσει και όποιος έχει παίξει μπάσκετ, καταλαβαίνει πολύ καλά την ψυχολογική επίδραση μιας θεαματικής φάσης, τουλάχιστον για την πλευρά της ομάδας που την πέτυχε.. Μια τάπα πέφτει και μπορεί να ανέβει κατακόρυφα η ψυχολογία όλης της άμυνας.. Ένα κάρφωμα ομοίως, δημιουργεί μια αίσθηση υπεροχής και σωματικής ισχύος..

QUOTE(Anaz @ Oct 14 2008, 06:33 ) *
Εδω διαφωνω! Μαλιστα θεωρω οτι αδικειται ως καθαρος πλάγιος ο Χαλπεριν, αν και εχει καλο σουτ. Κι αυτο γιατι του αρεσει κατα κυριο λόγο να κρατα μπαλα και να δημιουργει απο την κορυφη, ενω πέρσυ έδειξε οτι μπορει και να οργανωσει αξιοπρεπέστατα. Ασε που στον χειρισμο της μπάλας μου εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απο τον Μίλος.
Πιστευω οτι αργα η γρήγορα θα (πρεπει να) του δωσει περισσοτερες πρωτοβουλιες και να τον χρησιμοποιησει και στον άσσο ο Γιαννακης, και γιατι όχι και με τον Γκριρ δίπλα του..

Σαφως και δίνει ψυχολογικη ώθηση ενα επιβλητικο καρφωμα!Ειδικα αν ειναι εντος εδρας..


Για τον Χάλπεριν θα συμφωνήσω αλλά και θα διαφωνήσω. Είναι ένας παίχτης με τα χαρακτηριστικά του Ζήση. Δεν είναι άσσος, δεν είναι δυάρι. Είναι λίγο από όλα.. Υπό συγκεκριμένες συνθήκες πάντως, ίσως και να μπορέσει να σταθεί καλά στον άσσο. Σίγουρα θα πρέπει να δοκιμαστεί και εκεί, αν και είναι καλό να βρίσκεται στο παρκέ τόσο αυτός όσο και ένας άσσος ακόμα, γεγονός που θα δίνει πολύ καλή κυκλοφορία στην ομάδα.. Μην κρίνουμε γενικά ακόμα τόσο τον Χάλπ όσο και τον Μίλος. Θα χρειαστούν χρόνο.. Οι θέσεις τους είναι "ζόρικες" γιατί θα πρέπει να δίνουν ρυθμό και κίνηση στην ομάδα. Θα χρειαστούν χρόνο και δουλειά, αλλά μπορούν να τα καταφέρουν.
Air Kef
Oι θέσεις είναι ζόρικες, Χαλπερίν και Μίλος θα ειναι απο τα καλύτερα πλέι μέικερ της Ευρώπης σε 2-3 χρόνια, πρωτάθλημα και Ευρωπαικό θέλουμε τώρα ομως. Και αν,χτυπατε ξύλο,ο Παπαλουκάς γυρίσει κάναν αστράγαλο,πάθει καμια θλάση,η δεχτεί καμιά γονατιά πάνω σε μπάσιμο και μείνει 3-4 βδομάδες εκτός, θα έχουμε μια μετριότατη περιφέρεια εκτός αν ο Τεοντόσιτς γίνει σήμερα αυτό που αναμένεται σε 3 χρόνια.
SlobodaN
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον rankin και θέλω απλά να προσθέσω ότι θα ήθελα να δω τον Ερτσέγκ και στον αμυντικό τομέα τι ψάρια πιάνει.Δεν θέλω να πω απο τώρα ότι έχω κάποια αμφιβολία γιατί θα θεωρηθώ βιαστικός απλά θέλω να τον δω με τεσσάρια πιο δυναμικά μέσα στη ρακέτα (Άντερσεν,Μπατίστ). Και φυσικά είμαι 1000% σύμφωνος με το θέμα ανόδου ψυχολογίας ομάδας σε ενδεχόμενο κάρφωμα η τάπα. Ας θυμηθούμε την τάπα του Διαμαντίδη στον (άμυαλο) Άκερ πρόπερσι. Εκεί τελείωσε και το ηθικό και το παιχνίδι για εμάς ουσιαστικά.
panosak
QUOTE(rankin @ Oct 14 2008, 00:20 ) *
Νομίζω ότι αν το στυλ στο μπάσκετ είχε τόση σημασία τότε δεν θα έπρεπε ποτέ ο Μπέρι να παίξει μπάσκετ, αλλά θα έπρεπε να είχε κάνει καριέρα ο ξάδερφος μου ο Μήτσος που σουτάριζε σαν να έβλεπες σεμινάριο για το τέλειο τζαμπ σουτ...

Για καλή μας τύχη όμως, το μπάσκετ δεν είναι μοντελισμός και έτσι είχαμε την τύχη να καμαρώσουμε τον Ουόλτερ με το "κάτι σαν σουτ" αντί για τον ξάδερφο μου το Μήτσο, που ήταν μόνο στυλ, ή διαφορετικά όλο λάδι λάδι, και από τηγανίτα τίποτα...

αντιθέτως, ένα κάρφωμα δεν είναι μόνο θέαμα.. Ένα κάρφωμα πάντα δίνει αίσθηση υπεροχής, δημιουργεί ενθουσιασμό και ξεσηκώνει την ομάδα.. Πιστεύει κανείς πως αν σε μια κρίσιμη καμπή ενός αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟ -για παράδειγμα- καρφώσει ο Τζος μπροστά στον Μπατίστ, αυτό δεν θα σημαίνει τίποτα για την ψυχολογία και των 2 ομάδων; (ισχύει και το αντίθετο ως ερώτημα)

φιλε rankin και ο σκυλος χορτατος και η πιττα ολακερη...
στο 1ο σκελος συμφωνω 100% για τον truth και τον ξαδερφο σου
το καρφωμα ναι μεν ειναι θεαμα και το αδιαμφισβητο highlight του αθληματος αλλα ειναι απλα 2 ποντοι.
το αν θα επιδρασει αρνητικα στην ψυχολογια των παικτων εξαρταται απο την προσωπικοτητα τους
ο μεγαλος παικτης θα πεισμωσει για να ανταποδωσει
rankin
QUOTE(panosak @ Oct 14 2008, 11:35 ) *
ο μεγαλος παικτης θα πεισμωσει για να ανταποδωσει


Αυτό ακριβώς το "πεισμώσει" που λες, είναι η λέξη-κλειδί, γιατί ακόμα και αν τελικά του "βγεί" του παίχτη και όντως ανταποδώσει, η ουσία θα είναι πως μια φάση (τάπα-κάρφωμα) θα τον έχει κάνει να χάσει την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό του..

Τα "πεισμώματα", οδηγούν σε προσωπικές κόντρες και δεν νομίζω να είναι αυτό το ζητούμενο για μια ομάδα, έστω και αν κάποιες φορές έχουν αποτέλεσμα..
Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα ψυχολογικής επιρροής, είναι όταν μια ομάδα προσπαθεί να επιστρέψει στον αγώνα.. Είναι π.χ. 10 πόντους πίσω. Ροκανίζει σιγά-σιγά και ισοφαρίζει ή περνάει μπροστά με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα.. Αυτό από μόνο του, είναι εμφατικό και δεν έχει απλά την αξία ενός διπόντου.. Για την ομάδα που το πέτυχε, τέτοιες φάσεις της δίνουν φτερά στα πόδια.. Μπορεί ο αντίπαλος να μην μασήσει και να απαντήσει με 2 τρίποντα, μπορεί όμως και να μασήσει. Είναι θέμα χαρακτήρα..
Η ομάδα που το πετυχαίνει όμως, χρειάζεται τέτοιες φάσεις για να αποκτά ψυχολογικό αβαντάζ ή έστω για να αναπτερώνει την δική της ψυχολογία..
Marciulionis
Ο Τεόντοσιτς δεν είναι πιτσιρικάς. Οι έλληνες είναι πιτσιρικάδες μέχρι τα 25, οι Σέρβοι (και οι Αργεντίνοι πχ) μέχρι τα 20 το πολύ. Έκανε μεγάλα παιχνίδια πέρισυ, ειδικά στο 2ο μισό.

Γνώμη μου είναι ότι δε θα γίνει ποτέ κορυφαίο πλαίυ μαιηκερ άλλα μία πολύ καλή και αξιόπιστη λύση. Επιπλέον δεν τον βοηθάει και η σωματοδομή και η ταχύτητά του αφού το μπάσκετ έχει πάρει μια στροφή προς το πιο physical και γρήγορο και πολύ περισσότερο το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Αυτή η στροφή δεν ευνοεί τους παίκτες κοψιάς Τόμιτς (αυτόν μου θυμίζει αρκετά έντονα).

Πάντως το ότι δε του πήγε καλά ένα παιχνίδι δε σημαίνει τίποτα καθώς άργησε και να ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους. Με το καιρό και με τα παιχνίδια θα προσσαρμοστεί καλύτερα και θα δείξει περισσότερα. Ως παίκτης πάντως πέρασε τις εξετάσεις πέρισυ και δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανείς να τον περιμένει 2-3 χρόνια.
tzagasdog
οσον αφορα τον Σλουκα πιστευω οτι στην ηλικια του Τεοντοσιτς θα ειναι ενας ετοιμος και πολυ καλυτερος παιχτης.. ειναι πολυ γρηγορος, δυνατος και φαινεται να εχει αντιληψη του παιχνιδιου... (απο τα παιχνιδια της εθνικης που ειδα..) τωρα ισως αυτα να ειναι μια βιαστικη κριση θα δουμε ομως... εχω ενα καλο προαισθημα.
Ο τεοντοσιτς οντως δεν ηταν αυτο που περιμενα να δω αλλα ουτε ο Χαλπεριν ηταν. Καθιστε να περασουν 3-4 αγωνιστικες ακομα και μετα τα ξαναλεμε. Να παιξουμε και με καμμια δυνατοτερη ομαδα. Μπορει να ειναι και κουρασμενοι λογω των υποχρεωσεων με την εθνικη τους και να τους εχει σε χαλαρο Mode ο Γιαννακης
rankin
Να βάλουμε και τον Μιλόσεβιτς στη συζήτηση;; laugh.gif

Λοιπόν, έχουμε και λέμε
Ο Χάλπεριν είναι γεννημένος το 1984, Ο Μιλόσεβιτς το 1986, ο Τεόντοσιτς το 1987, o Σλούκας το 1990!
Γενικά, δεν μιλάμε για τίποτα γεροντοπαλίκαρα..
Επίσης, επαναλαμβάνω, πως δεν θυμάμαι κανέναν από τους σημερινούς κορυφαίους ευρωπαίους πλέι-μέικερ, να είναι καλύτερος του Τεόντοσιτς στα 21 του! Δε ξέρω αν το παιδί θα φτάσει σε αντίστοιχο επίπεδο, αλλά το να πιστεύουμε πως εδώ και τώρα θα έπρεπε να θεωρείται έτοιμος παίχτης, είναι μεγάλη υπερβολή!
Επί του πρακτέου, ο Τεόντοσιτς έχει το μειονέκτημα ότι δεν μπορεί να ελιχθεί μόνος του και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη άμυνα. Δεν είναι αρκετά γρήγορος και ενδεχομένως δεν είναι και αρκετά δυνατός για κάτι τέτοιο.. Χρειάζεται καλά σκριν και γενικά καλές βοήθειες από τους υπόλοιπους για να κάνει καλά τη δουλειά του. Αν το σκριν δε στηθεί καλά ή σπάσει, αρχίζει και τα μπαχαλεύει, γιατί προσπαθεί να παίξει σε καταστάσεις 1 on 1, που καθόλου δεν τον βολεύουν..
Ακριβώς αντίθετος τύπος είναι ο Μιλόσεβιτς. Δε ξέρω πόσοι έχουν εικόνα από τον Ιγκορ, αλλά είναι φοβερή περίπτωση παίχτη (!) Μέτριοτατος σουτέρ και όχι ιδιαίτερα καλός στο να στήνει τα σκριν και να οργανώνει την ομάδα, εξαιρετικός όμως σε καταστάσεις 1on1 λόγω του πάρα πολύ καλού χειρισμού που έχει, συν το ότι είναι αρκετά δυνατός, γρήγορος και με έφεση στο σκοράρισμα.. Για την ώρα πάντως ο Γιαννάκης τον έχει μόνο για την προπόνηση.. Επρόκειτο όμως για έναν καλό διεισδυτικό άσσο που μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του.. Ίσως αν μπορέσει να περάσει στη θέση 2, να φανεί κάποιες στιγμές χρήσιμος στην ομάδα..
Για τον Σλούκα, τα είπαμε, ας μην βιαζόμαστε.. Είναι αριστερόχειρας, θρασύς, καλός χειριστής, σκόρερ, ακόμα και ριμπάουντερ. Έχει αντίληψη του παιχνιδιού. Είναι σίγουρα ένα πολύ ταλαντούχο παιδί που καλό θα ήταν να το αφήναμε στην ησυχία του..

Τον Χάλπεριν, είναι τον μοναδικό που δεν τον βάζω μαζί με τους υπόλοιπους. Είναι 24 και τον θεωρώ ώριμο και ψημένο. Έχει αγωνιστεί σε πολύ υψηλό επίπεδο με την Μακάμπι και είναι ο ηγέτης της εθνικής Ισραήλ. Είναι ένας παίχτης που μπορεί και θα βοηθήσει άμεσα την ομάδα. Μην τον φοβάστε.. Απλά θα χρειαστεί λίγο χρόνο να βρεθεί με τους υπόλοιπους και να μάθει το ρόλο του..
a bullet for your head
QUOTE(Air Kef @ Oct 14 2008, 11:07 ) *
Και αν,χτυπατε ξύλο,ο Παπαλουκάς γυρίσει κάναν αστράγαλο,πάθει καμια θλάση,η δεχτεί καμιά γονατιά πάνω σε μπάσιμο και μείνει 3-4 βδομάδες εκτός

Mην βαζεις ιδεες.. rolleyes.gif
Marciulionis
Πάντως εγω θα επιμείνω ότι η ηλικία δεν είναι τόσο σημαντικός παράγοντας στο αν είναι έτοιμος ένας παίκτης. Και ο Τεόντοσιτς είναι έτοιμος παίκτης. Επιπλέον το ξενίτεμα βοηθάει στην "ωρίμανση" ενός παίκτη όπως και η εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι προπονητές του και οι παραστάσεις από αγώνες που έχει. Στη περίπτωση του Μίλος ισχύουν και τα 3. Έχει παραστάσεις απο euroleague, τα δυνατότερα ίσως ντέρμπυ στην ευρώπη κι όλα αυτά ως ένας εκ των πρωταγωνιστών τη περσινή χρονιά.

Το ταβάνι τώρα του κάθε παίκτη θεωρώ ότι είναι τελείως διαφορετική περίπτωση και πως δεν έχει να κάνει με το πόσο νωρίς χρησιμοποιήθηκε ή σε ποιος ήταν καλύτερος σε μια δεδομένη ηλικία. Ο Διαμαντίδης πχ ήταν χειρότερος στα 21 του από το Τεόντοσιτς άλλα δε νομίζω ο 2ος να γίνει ποτέ καλύτερος του.

(Κάτι παρόμοιο πιστεύω και για το Ρούμπιο καθώς δε μπορώ να τον δω να γίνεται πάρα πολύ καλύτερος από ότι είναι τώρα. Στη περίπτωσή του βέβαια δε χρειάζεται και κάτι τέτοιο καθώς με ελάχιστες βελτιώσεις θα έχει πιάσει το "ταβάνι" του.)

Επί του παρόντως τώρα θεωρώ πως ο Τεόντοσιτς είναι ετοιμότατος. Σίγουρα δεν είναι Παπαλουκάς και κατά πάσα πιθανότητα δε θα γίνει ποτέ, αλλά στο πρόσωπό του ο Γιαννάκης έχει, αν όχι το ιδανικό, ένα πάρα πολύ καλό μπακ απ του.
rankin
QUOTE(Marciulionis @ Oct 14 2008, 17:01 ) *
Πάντως εγω θα επιμείνω ότι η ηλικία δεν είναι τόσο σημαντικός παράγοντας στο αν είναι έτοιμος ένας παίκτης. Και ο Τεόντοσιτς είναι έτοιμος παίκτης. Επιπλέον το ξενίτεμα βοηθάει στην "ωρίμανση" ενός παίκτη όπως και η εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι προπονητές του και οι παραστάσεις από αγώνες που έχει. Στη περίπτωση του Μίλος ισχύουν και τα 3. Έχει παραστάσεις απο euroleague, τα δυνατότερα ίσως ντέρμπυ στην ευρώπη κι όλα αυτά ως ένας εκ των πρωταγωνιστών τη περσινή χρονιά.

Το ταβάνι τώρα του κάθε παίκτη θεωρώ ότι είναι τελείως διαφορετική περίπτωση και πως δεν έχει να κάνει με το πόσο νωρίς χρησιμοποιήθηκε ή σε ποιος ήταν καλύτερος σε μια δεδομένη ηλικία. Ο Διαμαντίδης πχ ήταν χειρότερος στα 21 του από το Τεόντοσιτς άλλα δε νομίζω ο 2ος να γίνει ποτέ καλύτερος του.

(Κάτι παρόμοιο πιστεύω και για το Ρούμπιο καθώς δε μπορώ να τον δω να γίνεται πάρα πολύ καλύτερος από ότι είναι τώρα. Στη περίπτωσή του βέβαια δε χρειάζεται και κάτι τέτοιο καθώς με ελάχιστες βελτιώσεις θα έχει πιάσει το "ταβάνι" του.)

Επί του παρόντως τώρα θεωρώ πως ο Τεόντοσιτς είναι ετοιμότατος. Σίγουρα δεν είναι Παπαλουκάς και κατά πάσα πιθανότητα δε θα γίνει ποτέ, αλλά στο πρόσωπό του ο Γιαννάκης έχει, αν όχι το ιδανικό, ένα πάρα πολύ καλό μπακ απ του.


Εδώ οι απόψεις διίστανται! Για παράδειγμα, θεωρώ ότι ο Ρούμπιο είναι ήδη ένας από τους καλύτερους άσσους στην ευρώπη και απλά βρίσκεται στην διαδρομή για την κορυφή, την οποία δεν θα αργήσει να πατήσει.. Το παιδί στα 15 του ήταν πρώτος στις ασίστ στην ευρωλίγκα.. Στον τελικό με την team usa, έκανε 2 λάθη σε 30+ λεπτά, όταν οι δικοί μας, έκαναν από 6 ο καθένας!
Γενικά, καλό θα ήταν πέραν της προσωπολατρίας να βλέπουμε και μερικές αλήθειες... πχ. ο Καλδερόν, ναι, είναι καλύτερος από τους δικούς μας άσσους.. τι να κάνουμε; ψέματα να πούμε;

Όσον αφορά τώρα τον Τεόντοσιτς, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα που μπορεί να φτάσει.. Απλά καλός; Πολύ καλός; Ο καλύτερος; Κανείς δεν ξέρει.. Όλα είναι θέμα δουλειάς και ενίοτε, συγκυριών.. ,
Όποιος βλέπει έναν 21χρονο να αγωνίζεται και μπορεί να καταλάβει πόσο ψηλά (δεν) θα φτάσει, τότε είναι κορυφαίος σκάουτερ ομάδας ΝΒΑ! Και πάλι, μπορεί να κάνει και λάθος!!!

Για παράδειγμα, όταν στα 25 του ο Παπαλουκάς έφευγε από τον Ολυμπιακό, λίγοι ενδιαφέρθηκαν για αυτόν και σίγουρα κανείς δεν φαντάζονταν που θα μπορούσε να έφτανε στα επόμενα χρόνια! Ο Ίβκοβιτς του έδωσε την ευκαιρία να παίξει στην ΤΣΣΚΑ και να κάνει παρέα στον Χατζηβρέττα που τότε ήταν ακόμα σκόρερ (!) και σίγουρα όλοι μας τον θεωρούσαμε πολύ μεγαλύτερο ταλέντο από τον Θοδωρή!

Η ιστορία βέβαια, άλλα μας έδειξε στην συνέχεια, γιατί πολύ απλά, έτσι είναι το μπάσκετ!!!

Τα ίδια θα πω και τώρα.. Ας μην βιαζόμαστε να κρίνουμε.. Οι παίχτες μέρα με την μέρα έχουν την δυνατότητα να βελτιώνονται και κανείς δεν ξέρει τα όρια ενός παίχτη! Ο Παπαλουκάς στα 25 του έμοιαζε στους ειδήμονες "καμένο χαρτί" και στα 28 του έγινε MVP στην ευρωλίγκα!! Ο Τεόντοσιτς τώρα είναι "καμένο χαρτί" ή έστω"περιορισμένων δυνατοτήτων" από τα 21 του;
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.