Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Τελικός Κυπέλλου 10/3/2012
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Γενικές συζητήσεις
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
rakos
αμα υπαρχει αντιστοιχο βιντεο του παο απο το συγκεκριμενο παιχνιδι με χαρα να το δω.
αμφιβαλλω ομως αν υπαρχει και αν μπορει να υπαρξει. εκτος κι αν γινει συρραφη κασσετες που ελεγε και μια ψυχη

τωρα τα υπολοιπα περι καλυτερης ομαδας δε τα σχολιαζω δε προκειται να βγαλουμε ακρη οποτε..
desdenova13
QUOTE(rakos @ Mar 13 2012, 23:06 ) *
http://www.youtube.com/watch?v=U5CazALebNY...mp;feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=gCB9evPJui4

αλλα εγω σου λεω οτι δεν ηταν σφαγη και ηταν 50-50 η διατησια σ αυτο το ματς
σε ξαναρωταω λοιπον

γιατι οταν εχει ο ολυμπιακος το πλεονεκτημα εδρας πρεπει να αντιμετωπιζει 50-50 (λεμε τωρα..) διαιτησιες μεσα στο ΣΕΦ, ενω οταν εχεις εσυ το πλεονεκτημα να σου δινουν βοηθειες οποτε χρειαστεις προκειμενου να μη σπασει η εδρα;

Με όλο το σεβασμό, αλλά τα βίντεο είναι αστεία. Σε έναν αγώνα μπάσκετ υπάρχουν άπειρες επαφές κι αμφισβητούμενες φάσεις. Απλά υπάρχουν τύποι στο youtube οι οποίοι αποσπασματικά και μεροληπτικά φτιάχνουν τέτοια βίντεο.

Όχι πως το έχω ψάξει, αλλά φοβάμαι πως το παλικάρι έχει ανεβάσει μόνο τέτοια βίντεα κι όχι βίντεο με σημαντικές νίκες του Ολυμπιακού, ξοδεύοντας το ταλέντο και την ενέργειά του σε μία "αρρωστημένη" προσπάθεια να βρει τρόπους και μεθόδους κατακρεούργησης του Ολυμπιακού.

QUOTE(Nuntius @ Mar 13 2012, 21:12 ) *
Αναλωνόμαστε σε μια ατέρμονη συζήτηση γιατί προσπαθείς να υποθέσεις τις απόψεις μου πάνω στο θέμα βάσει του γεγονότος πως υποστηρίζω τον Ολυμπιακό.

Δεν έχουν όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού την ίδια άποψη. Όπως δεν έχουν και όλοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού την ίδια άποψη. Γενικά, όλοι είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες και οι απόψεις μας δεν θα έπρεπε να επηρεάζονται και να αλλάζουν ανάλογα με ποιον σύλλογο υποστηρίζουμε.

Αλλά για να απαντήσω και στην ερώτηση που κάνεις.

Είναι δεδομένο πως σε έναν αγώνα μπάσκετ ο διαιτητής θα δώσει το πλεονέκτημα της αμφιβολίας στον ισχυρότερο. Είναι λογικό. Γίνεται παντού. Είναι κάτι που το αναμένω και δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση ή έκπληξη. Μπορεί προσωπικά να μην το έκανα αν ήμουν διαιτητής αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι (άλλωστε δεν είμαι διαιτητής). Δεν είναι κάτι για το οποίο διαμαρτύρομαι, πάντως.

Παράδειγμα από το NBA. Θεωρώ απόλυτα λογικό σε έναν αγώνα μεταξύ Miami Heat και Indiana Pacers να πάρουν περισσότερα σφυρίγματα οι Heat (ειδικά μέσα στο Μαιάμι). Αντίστοιχα, θεωρώ απόλυτα λογικό σε έναν αγώνα μεταξύ Los Angeles Lakers και Indiana Pacers να πάρουν περισσότερα σφυρίγματα οι Lakers (ειδικά μεσα στο Los Angeles).

Το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι? Όταν αυτά τα παραπάνω σφυρίγματα ξεπερνούν τα όρια του λογικού και του φυσιολογικού. Δεν με πείραξαν δηλαδή τα superstar calls στον Kobe ή στον Wade. Αυτά τα περίμενα. Αυτό που με πείραξε ήταν πως στον αγώνα με τους Lakers δεν τους είχε σφυριχθεί ούτε ένα φάουλ στο πρώτο δωδεκάλεπτο. Αυτό το θεωρώ αφύσικο. Όπως αφύσικο θεωρώ και στον αγώνα με τους Heat στο 4ο δωδεκάλεπτο να πηγαίνουν στην γραμμή των βολών πριν καν συμπληρωθούν τα 2 πρώτα λεπτά του δωδεκαλέπτου. Δεν μου φαίνεται λογικό να γίνονται 5 φάουλ από το 10:57 έως το 10:14. Πως να το κάνουμε δηλαδή?

Για να γυρίσουμε στα της Ελλάδας τώρα. Δεν θεωρώ πως έχει γίνει κάτι εκτός του λογικού σε αγώνες μεταξύ ΠΑΟ και ΟΣΦΠ φέτος.

Γι' αυτό λοιπόν και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να προδικάζεις την άποψη μου και να πεις πως διαφωνούμε στην ουσία.

Από τη στιγμή που δεν έγινε κάτι εκτός ορίων του φυσιολογικού τότε συμφωνούμε. Προσωπικά, όπως προανέφερα θεώρησα πως ο Ολυμπιακός πήρε κάποια σφυρίγματα στη 2η και 3η περίοδο. Γνώμη μου. Πιθανότατα δε συμφωνείς απλά αυτή την εντύπωση αποκόμισα από τους διαιτητές. Εάν λοιπόν χάναμε, δε θα έλεγα μου φταίει η διαιτησία, όπως πολλοί φίλοι ισχυρίζονται εδώ μέσα. Θα έλεγα φταίμε εμείς που παίξαμε άσχημα!

Ελπίζω να πέρασες καλά εκεί που πήγες! smiley.gif
Nuntius
QUOTE (Teo 13 @ Mar 13 2012, 22:35 ) *
1)Από τη στιγμή που "πήρε" αυτό που δεν μπόρεσαν τόσοι άλλοι όλα αυτά τα χρόνια δεν γίνεται να τον διώξεις. Δηλαδή "παίρνεις" πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια και ρισκάρεις το πρωτάθλημα -ίσως- για άλλα τόσα χρόνια διώχνοντας τον αρχιτέκτονα του επιτεύγματος?!?!
Δεν βγάζει νόημα.

3)Δεν ξέρουμε αν υπήρχε ανισορροπία στα σφυρίγματα καθώς δεν μπουκάρανε οι παίχτες σας ούτε επιδίωκαν την επαφή.
Εμείς πως καταφέραμε να νικήσουμε και τον Αρτεάγκα το 2009? Είναι θέμα νοοτροπίας.
Επίτρεψέ μου να πιστεύω πως ο ΟΣΦΠ κλαίγεται τόσο πολύ που κάποιες φορές χάνει τα δίκια του.

4)Εγώ πιστεύω πως μιλάει λιγότερο γιατί με το παιχνίδι του νικάει και τους διαιτητές αν χρειαστεί. Μεγάλο πράγμα το "μέταλλο" μιας ομάδας".
Αλλά γενικά, φυσικά παίρνουμε περισσότερα σφυρίγματα από εσάς, είναι απόλυτα λογικό. Γίνεται παντού στον πλανήτη σε όλα τα σπόρ. Ο καλύτερος έχει και την μερίδα του λέοντος σε αυτό το θέμα.
Επίσης, γιατι νομίζεις πως είναι τόσο δύσκολο να "πέσει" μια αυτοκρατορία?
Πρέπει να είσαι ΠΟΛΥ καλύτερος του αντιπάλου σου για να τον ρήξεις και στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για την καλύτερη ΟΜΑΔΑ της Ευρώπης. Ίδιος προπονητής για 13 χρόνια, κορμός κλπ κλπ.

5)Όχι, η διαφορά δεν είναι τόση όση νομίζεις.

6)Τα ίδια ισχύουν και για εσένα αλλά και για όλους.

1) Αν δεν μπορεί να αλλάξει τους χαρακτήρες και τις σχέσεις των παικτών μεταξύ τους τότε ναι. Μια ομάδα χρειάζεται χημεία. Όχι πως αυτή επιτεύχθηκε με την φυγή του, βέβαια.

3) Να σου κάνω μια απλή ερώτηση? Όταν δίνονται τα κινητά σκριν του Μαυροκεφαλίδη και όχι του Μπατίστ και όταν το ξεκάθαρο επιθετικό του Μπατίστ στον Τεόντοσιτς δίνεται ως 5ο φάουλ του Μίλος (αν θυμάσαι την φάση ο Μίλος έχει στηθεί ΕΚΤΟΣ ημικυκλίου και ο Μπατίστ δεν αλλάζει κατεύθυνση) τότε με ποια λογική ο παίκτης να πάει για drive? Για ποιο λόγο να επιδιώξεις την επαφή (γιατί όταν κάνεις μπούκα το επιδιώκεις αυτό) όταν ξέρεις πως δεν πρόκειται να σφυριχθεί (αφού έχεις δει την λογική των διαιτητών σε εκείνη την φάση)? Για το πω απλά. Lay up που θα είναι υπό πίεση και ξέρεις ότι δεν θα σφυριχθεί = κακή επίλογη. Όταν θες πόντους ψάχνεις την καλύτερη επιλογή. Και σε εκείνο τον αγώνα η καλύτερη επιλογή ήταν να κάνεις σουτ πριν προλάβουν να σου κάνουν φάουλ.

Όσον αφορά τον Αρτέαγκα. Τον αγώνα δεν τον είχα δει. Δεν μπορώ να ξέρω πως τον νικήσατε. Μήπως άλλαξε η διαιτησία απο ένα σημείο και μετά? Γιατί φέτος που το γύρισαν οι Pacers και νίκησαν τους Lakers μέσα στο Staple Center η διαιτησία ήταν 50 - 50 (μην πω και τα κουκούτσια δικά μας) από το 1ο δωδεκάλεπτο (που δεν τους είχε σφυριχθεί ούτε ένα φάουλ) κι έπειτα.

Έχεις κάθε δικαίωμα να πιστεύεις πως ο ΟΣΦΠ κλαίγεται πάρα πολύ και χάνει το δίκιο του. Απλά να ξέρεις πως η κάθε ανακοίνωση της διοίκησης ΔΕΝ αντιπροσωπεύει όλους όσους υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό. Προσωπικά, η αντιπροσώπευση με βρίσκει αντίθετο ως έννοια ούτως ή άλλως.

4) Μεγάλο πράγμα το μέταλλο, ο κορμός, ο προπονητής και όλα αυτά. Δεν αντιλέγω σε αυτά.

Οι αυτοκρατορίες όμως πέφτουν. Και στο NBA πέφτουν. Και στην Ισπανία πέφτουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις πέφτουν. Ξέρεις που δεν πέφτουν? Στην Ελλάδα και στο Ισραήλ. Όπως δεν πέφτει και ο δικομματισμός της μεταπολίτευσης εδώ ή η επιθετικότητα των Ισραηλών στην Γάζα έτσι και δεν πέφτει ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός με την Μακάμπι στο μπάσκετ.

5) Μα και μόνο που υπάρχει διαφορά αντιμετώπισης υπάρχει πρόβλημα.

6) Προφανώς. Απλά εγώ προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός και να μην βλέπω μέσα από κόκκινα ή πράσινα γυαλιά. Δεν βλέπω αυτή την διάθεση από πολλούς. Η πλειονότητα (κι από τις δύο ομάδες) αρκείται στα κλασσικά τους επιχειρήματα.

Φυσικά, μιας και δεν είμαι τέλειος (κανείς δεν είναι άλλωστε) θα μπορούσε άνετα κανείς να αμφισβήτησει το κατά πόσο είμαι αντικειμενικός. Fair enough. Τουλάχιστον προσπαθώ.
Nuntius
QUOTE (desdenova13 @ Mar 14 2012, 00:50 ) *
Από τη στιγμή που δεν έγινε κάτι εκτός ορίων του φυσιολογικού τότε συμφωνούμε. Προσωπικά, όπως προανέφερα θεώρησα πως ο Ολυμπιακός πήρε κάποια σφυρίγματα στη 2η και 3η περίοδο. Γνώμη μου. Πιθανότατα δε συμφωνείς απλά αυτή την εντύπωση αποκόμισα από τους διαιτητές. Εάν λοιπόν χάναμε, δε θα έλεγα μου φταίει η διαιτησία, όπως πολλοί φίλοι ισχυρίζονται εδώ μέσα. Θα έλεγα φταίμε εμείς που παίξαμε άσχημα!

Ελπίζω να πέρασες καλά εκεί που πήγες! smiley.gif

Άντε πάλι "πιθανότατα δε συμφωνείς". Μην μαντεύεις, ρε παιδί μου. Αφού δεν πρόκειται να με πιάσεις ποτέ smiley.gif

Ο Ολυμπιακός πήρε σφυρίγματα στη 2η και 3η περίοδο. Δεν είναι εντύπωση σου. Είναι αυτό που συνέβη. Ο Παναθηναϊκός πήρε σφυρίγματα στη 1η και 4η περίοδο. Επίσης, είναι αυτό που συνέβη.

Μπακαλίστικα, οι περίοδοι ήταν 2 - 2. Κάθε φορά τα σφυρίγματα τα έπαιρνε αυτός που έκανε το σερί. Ακριβώς όπως γίνεται και στο NBA. Απλά πράγματα. Γι' αυτό και δεν θεωρώ πως έγινε κάτι επιλήψιμο. Τι κι αν διαφωνώ με το φάουλ που δόθηκε στον Διαμαντίδη στο τέλος?

Ο Ολυμπιακός δεν θα έπρεπε καν να δώσει την ευκαρία στον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει το παιχνίδι. Έπρεπε να το λήξει όταν έβαλε το τρίποντο ο Κέσελ και πήγε στο +9. Προφανώς και φταίει ο Ολυμπιακός που έχασε και όχι η διαιτησία. Ποτέ δεν είπα κάτι διαφορετικό για οποιοδήποτε αγώνα πλην εκείνου του 3ου τελικού.
Anaz
QUOTE(Nuntius @ Mar 14 2012, 02:27 ) *
Ο Ολυμπιακός πήρε σφυρίγματα στη 2η και 3η περίοδο. Δεν είναι εντύπωση σου. Είναι αυτό που συνέβη. Ο Παναθηναϊκός πήρε σφυρίγματα στη 1η και 4η περίοδο. Επίσης, είναι αυτό που συνέβη.

Μπακαλίστικα, οι περίοδοι ήταν 2 - 2.
Koίτα να δεις που τουλαχιστον σε αυτο, εχουμε συμφωνησει σχεδον ολοι - Ολυμπιακοι κ Παναθηναικοι- οσων αφορα τον συγκεκριμενο αγωνα. Σπανιο πραγμα..
Εμενα με ενοχλησε πολυ στην συγκεκριμενη διαιτησια οτι δεν ειχε μια σταθερη φιλοσοφια στα σφυριγματα της. Αυτο το θεωρω απο τα χειροτερα για μια διαιτησια. Τη μια αφηναν το σκληρο παιχνιδι, την αλλη σφυριζαν καθε επαφη. Και μαλιστα μοιραζοντας τα συγκεκριμενα σφυριγματα για καθε ομαδα, ανα δεκαλεπτο, με τον τροπο που επισημανθηκε..
Απολυτα ενδεικτικα της καταστασης εξαλλου ειναι και τα στατιστικα των φαουλ ανα δεκαλεπτο.
α' περιοδος: 10 - 7
β' περιοδος: 5 - 8
γ' περιοδος: 4 - 7
δ' περιοδος: 8 - 4

Αντιστοιχη εικονα εχουν κ οι βολες, αλλα και το επιμερους σκορ...
PAKMAN
Θα τρελαθούμε τελείως με αυτά που βλέπουμε εδω μέσα! Μετα απο σταυρωτη ο ΔΔ παίρνει τον αριστερό διάδρομο το Ματζαρη όπου με το αριστερό χέρι προσπαθεί να μείνει μπροστά σπρώχνοντας τον στο στήθος. Ο ΔΔ κλειδώνει με το δεξί χέρι τον Ματζαρη τονίζοντας την επαφή του 20χρονου παίκτη του Περιστεριου μέχρι πριν 9 μήνες .
Δηλαδή πόσοι διαιτητές Παγκοσμίως δεν θα σφυριζανε αυτή την επαφή; Ασε που σχεδόν έβαλε και το καλάθι ο ΔΔ! Υπ όψιν εδω και μερικά Χρόνια το hand checking απαγορευται η κάνω λάθος;
plo koon
QUOTE (PAKMAN @ Mar 14 2012, 03:08 ) *
Υπ όψιν εδω και μερικά Χρόνια το hand checking απαγορευται η κάνω λάθος;

Νομίζω ότι πλέον αυτό εξαρτάται από τον εκάστοτε διαιτητή. Δηλαδή το πόσο "σκληρή" πρέπει να είναι η επαφή για να σφυριχτεί.

Και επειδή (όπως έχει επισημανθεί πολλές φορές σε αυτό το τόπικ) το πόσο σκληρή είναι μια επαφή ήταν σε αυτό το ματς συνάρτηση του χρόνου και του σκορ εκεί είναι που μπλέκονται τα πράγματα και διαμαρτύρονται κάποιοι για αυτή τη φάση. thats all.
Nuntius
QUOTE (PAKMAN @ Mar 14 2012, 03:08 ) *
Υπ όψιν εδω και μερικά Χρόνια το hand checking απαγορευται η κάνω λάθος;

By the way, και τα κινητά σκριν απαγορεύονται. Άσχετα πως δεν σφυρίζονται. Το θέμα είναι το τι σφυρίζεται σε κάθε λίγκα.

ΥΓ: Και ναι το Σάββατο σφυρίχθηκαν κάποια κινητά σκριν. Θυμάμαι που ξαφνιάστηκα όταν σφυρίχθηκε ένα στον Μπατίστ.
Teo 13
QUOTE(Nuntius @ Mar 14 2012, 02:11 ) *
1) Αν δεν μπορεί να αλλάξει τους χαρακτήρες και τις σχέσεις των παικτών μεταξύ τους τότε ναι. Μια ομάδα χρειάζεται χημεία. Όχι πως αυτή επιτεύχθηκε με την φυγή του, βέβαια.

3) Να σου κάνω μια απλή ερώτηση? Όταν δίνονται τα κινητά σκριν του Μαυροκεφαλίδη και όχι του Μπατίστ και όταν το ξεκάθαρο επιθετικό του Μπατίστ στον Τεόντοσιτς δίνεται ως 5ο φάουλ του Μίλος (αν θυμάσαι την φάση ο Μίλος έχει στηθεί ΕΚΤΟΣ ημικυκλίου και ο Μπατίστ δεν αλλάζει κατεύθυνση) τότε με ποια λογική ο παίκτης να πάει για drive? Για ποιο λόγο να επιδιώξεις την επαφή (γιατί όταν κάνεις μπούκα το επιδιώκεις αυτό) όταν ξέρεις πως δεν πρόκειται να σφυριχθεί (αφού έχεις δει την λογική των διαιτητών σε εκείνη την φάση)? Για το πω απλά. Lay up που θα είναι υπό πίεση και ξέρεις ότι δεν θα σφυριχθεί = κακή επίλογη. Όταν θες πόντους ψάχνεις την καλύτερη επιλογή. Και σε εκείνο τον αγώνα η καλύτερη επιλογή ήταν να κάνεις σουτ πριν προλάβουν να σου κάνουν φάουλ.

Όσον αφορά τον Αρτέαγκα. Τον αγώνα δεν τον είχα δει. Δεν μπορώ να ξέρω πως τον νικήσατε. Μήπως άλλαξε η διαιτησία απο ένα σημείο και μετά? Γιατί φέτος που το γύρισαν οι Pacers και νίκησαν τους Lakers μέσα στο Staple Center η διαιτησία ήταν 50 - 50 (μην πω και τα κουκούτσια δικά μας) από το 1ο δωδεκάλεπτο (που δεν τους είχε σφυριχθεί ούτε ένα φάουλ) κι έπειτα.

Έχεις κάθε δικαίωμα να πιστεύεις πως ο ΟΣΦΠ κλαίγεται πάρα πολύ και χάνει το δίκιο του. Απλά να ξέρεις πως η κάθε ανακοίνωση της διοίκησης ΔΕΝ αντιπροσωπεύει όλους όσους υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό. Προσωπικά, η αντιπροσώπευση με βρίσκει αντίθετο ως έννοια ούτως ή άλλως.

4) Μεγάλο πράγμα το μέταλλο, ο κορμός, ο προπονητής και όλα αυτά. Δεν αντιλέγω σε αυτά.

Οι αυτοκρατορίες όμως πέφτουν. Και στο NBA πέφτουν. Και στην Ισπανία πέφτουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις πέφτουν. Ξέρεις που δεν πέφτουν? Στην Ελλάδα και στο Ισραήλ. Όπως δεν πέφτει και ο δικομματισμός της μεταπολίτευσης εδώ ή η επιθετικότητα των Ισραηλών στην Γάζα έτσι και δεν πέφτει ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός με την Μακάμπι στο μπάσκετ.

5) Μα και μόνο που υπάρχει διαφορά αντιμετώπισης υπάρχει πρόβλημα.

6) Προφανώς. Απλά εγώ προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός και να μην βλέπω μέσα από κόκκινα ή πράσινα γυαλιά. Δεν βλέπω αυτή την διάθεση από πολλούς. Η πλειονότητα (κι από τις δύο ομάδες) αρκείται στα κλασσικά τους επιχειρήματα.

Φυσικά, μιας και δεν είμαι τέλειος (κανείς δεν είναι άλλωστε) θα μπορούσε άνετα κανείς να αμφισβήτησει το κατά πόσο είμαι αντικειμενικός. Fair enough. Τουλάχιστον προσπαθώ.

1)Διαφωνώ κάθετα. Είναι προφανές οτι ρισκάρεις διώχνοντας τον προπονητή που σε πήγε στην κορυφή μετά από 13 χρόνια.

3)Μόνο που μιλάς για κινητά σκρίν...
Μάλλον και στην Ευρώπη έχουμε τα κονέ μας, τι να πω..?
Αυτό το φάουλ που λέτε συνέχεια για τον Τεόντοσιτς η σωστή απάντηση είναι πως είναι τόσο οριακό(αν δηλαδή είχε σταματήσει ο Τεόντοσιτς ή όχι) που ότι και να έδινε ο διαιτητής θα ήταν δικαιολογημένο.

Επίσης, καλύτερα να μην βάζουμε το ΝΒΑ σε τέτοιες συζητήσεις γιατί είναι πολλά πράγματα αλλιώς έκι.
Παράδειγμα, αν θες ΝΒΑ, ξέχνα το non-call του 2007:
http://www.youtube.com/watch?v=Q7wAeni4F7w

4)Φίλε, κάθε αυτοκρατορία διαφέρει (στα χρόνια δηλαδή).
Στο ΝΒΑ που λες, οι αυτοκρατορία των Σέλτικς τελείωσε... από μέσα, μιας και αποσύρθηκε ο Ράσελ.
Των Μπούλς επειδή έφυγαν όλοι.
Αυτές οι δύο ήταν μόνο μεγάλες αυτοκρατορίες.
Η αυτοκρατορία της Μακάμπι καλά κρατεί.
Τώρα στα άλλα πρωταθλήματα, ποιός έχει αυτοκρατορία?!?!

5)Τότε υπάρχει παντού, στον κόσμο των σπόρ, πρόβλημα.

6)Κι εγώ προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός απλά ίσως να μην το καταλαβαίνεις επειδή είσαι Ολυμπιακός.
plo koon
QUOTE (Teo 13 @ Mar 14 2012, 12:37 ) *

Στο μόνο ευρωπαικό ματς που έχουμε συναντηθεί τα τελευταία χρόνια, (παρότι χάσαμε) κανείς δε βρέθηκε να πει κάτι για τη διαιτησία (η οποία ήταν άριστη). Οπότε δεν καταλαβαίνω που κολλάει αυτό που λες. και ξαναλές... και ξαναλές 68.gif
Teo 13
QUOTE(plo koon @ Mar 14 2012, 12:53 ) *
Στο μόνο ευρωπαικό ματς που έχουμε συναντηθεί τα τελευταία χρόνια, (παρότι χάσαμε) κανείς δε βρέθηκε να πει κάτι για τη διαιτησία (η οποία ήταν άριστη). Οπότε δεν καταλαβαίνω που κολλάει αυτό που λες. και ξαναλές... και ξαναλές 68.gif

Μάλλον δεν πήγαινε για 'μένα αυτό, ε?!
rolleyes.gif
PARISINOS
Eν το μεταξυ κατι που δεν εχει συζητηθει.

Με το ματς στον εναν ποντο και 26 δευτερα να απομενουν, δεν ειναι σχετικα καλυτερο να κανεις την επιθεση ΧΩΡΙΣ να εξαντλησεις ολο το χρονο?

Γιατι ναι μεν ετσι αν το βαλεις , δινεις τη δυνατοτητα στον αλλο να εχει την τελευταια επιθεση, αλλα αν το χασεις , εχεις και ΔΕΥΤΕΡΗ ευκαιρια να στειλεις το ματς τουλαχιστον παραταση (αν υποθεσουμε κιολας οτι ο αντιπαλος βαζει και τις δυο βολες)...

Για μενα δεν ειναι ξεκαθαρο σε τετοια περιπτωση , τι πρεπει να κανεις.

Υπαρχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.

Γενικα επειδη θεωρω οτι στο τελος ειναι πιο ευκολο να παιξεις μια καλη αμυνα ( μιας και στο τελος υπαρχει μεγαλη ανοχη στο σκληρο παιχνιδι γενικα ), παρα να βαλεις καλαθι (προτιμω δηλαδη να ειμαι μπροστα με 1 ποντο και να εχει ο αντιπαλος την τελευταια επιθεση , παρα να χανω με 1 και να την εχω εγω) , θεωρω οτι ειναι καλυτερα να κανεις την επιθεση σου χωρις να εξαντλησεις τον χρονο.

Αν το βαλεις , εχεις για μενα προβαδισμα πλεον (ασχετα αν ο αλλος εχει την τελευταια επιθεση) ενω αν το χασεις εχεις και δευτερη ευκαιρα...
vastravoud
Συμφωνώ απολύτως!

Κατά τη γνώμη μου πρέπει αμέσως να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ να εκδηλώσεις επίθεση. Αν βγει ΚΑΛΗ επιλογή, την παίρνεις, αν όχι δοκιμάζεις ξανά.

Το να σκας τη μπάλα νταμπα ντουμπα και να τζογάρεις τα πάντα σε ΜΙΑ εκδήλωση επίθεσης ειναι κατά τη γνώμη μου λάθος.

Επίσης, ο Ζοτς ποτέ δεν αξιοποιεί το "2 for 1" στο τέλος των περιόδων, ημιχρόνων ή αγώνων, κάτι που επίσης μου κάνει εντύπωση.
Teo 13
QUOTE(plo koon @ Mar 14 2012, 04:23 ) *
Νομίζω ότι πλέον αυτό εξαρτάται από τον εκάστοτε διαιτητή. Δηλαδή το πόσο "σκληρή" πρέπει να είναι η επαφή για να σφυριχτεί.

Και επειδή (όπως έχει επισημανθεί πολλές φορές σε αυτό το τόπικ) το πόσο σκληρή είναι μια επαφή ήταν σε αυτό το ματς συνάρτηση του χρόνου και του σκορ εκεί είναι που μπλέκονται τα πράγματα και διαμαρτύρονται κάποιοι για αυτή τη φάση. thats all.

Είσης, πάντα παίζει ρόλο και το "όνομα" του κάθε παίχτη σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν είναι Ελληνικο φαινόμενο αυτό.
Nuntius
QUOTE (Teo 13 @ Mar 14 2012, 12:37 ) *
1)Διαφωνώ κάθετα. Είναι προφανές οτι ρισκάρεις διώχνοντας τον προπονητή που σε πήγε στην κορυφή μετά από 13 χρόνια.

Αυτό το φάουλ που λέτε συνέχεια για τον Τεόντοσιτς η σωστή απάντηση είναι πως είναι τόσο οριακό(αν δηλαδή είχε σταματήσει ο Τεόντοσιτς ή όχι) που ότι και να έδινε ο διαιτητής θα ήταν δικαιολογημένο.

Επίσης, καλύτερα να μην βάζουμε το ΝΒΑ σε τέτοιες συζητήσεις γιατί είναι πολλά πράγματα αλλιώς έκι.
Παράδειγμα, αν θες ΝΒΑ, ξέχνα το non-call του 2007:
http://www.youtube.com/watch?v=Q7wAeni4F7w

4)Φίλε, κάθε αυτοκρατορία διαφέρει (στα χρόνια δηλαδή).
Στο ΝΒΑ που λες, οι αυτοκρατορία των Σέλτικς τελείωσε... από μέσα, μιας και αποσύρθηκε ο Ράσελ.
Των Μπούλς επειδή έφυγαν όλοι.
Αυτές οι δύο ήταν μόνο μεγάλες αυτοκρατορίες.
Η αυτοκρατορία της Μακάμπι καλά κρατεί.
Τώρα στα άλλα πρωταθλήματα, ποιός έχει αυτοκρατορία?!?!

5)Τότε υπάρχει παντού, στον κόσμο των σπόρ, πρόβλημα.

6)Κι εγώ προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός απλά ίσως να μην το καταλαβαίνεις επειδή είσαι Ολυμπιακός.

1) Κοίτα, όταν σε μια ομάδα υπάρχει ένα πρόβλημα μεταξύ του προπονητή και των παικτών της ομάδας έχεις δύο επιλογές. Ή αλλάζεις προπονητή ή αλλάζεις τους παίκτες που δημιουργούν το πρόβλημα. Προφανώς, δεν μπορούσαν να φύγουν οι παίκτες που δημιουργούσαν το πρόβλημα και έτσι έφυγε ο προπονητής. Δεν έφυγε γιατί θεωρήθηκε αποτυχημένος (για να απαντήσω στην αρχική σου ερώτηση).

3) Προσωπικά, δεν μίλησα ποτέ για το non-call γιατί δεν είχα δει όλο τον αγώνα οπότε δεν ξέρω το πνεύμα που σφυριζόταν ο αγώνας. Το μόνο που είπα γι' αυτή την φάση είναι πως μπορώ να κατανοήσω γιατί κάποιος θα μίλαγε γι' αυτό ασχέτως αν εγώ δεν θα μίλαγα γι' αυτό.

Γενικά, μ' αρέσει να μιλάω για το NBA γιατί το παρακολουθώ αρκετά φέτος και έχω καταλάβει πως πάνε τα σφυρίγματα.

Σε σχέση με τα κινητά screen. Στην Ευρώπη δεν σφυρίζουν σταθερά τα κινητά screen αλλά τουλάχιστον είναι συνεπείς. Δηλαδή, σε έναν αγώνα είτε δεν θα τα σφυρίξουν καθόλου είτε θα σφυρίξουν και στους δύο. Όπως σου είπα και πριν το πρόβλημα όταν στον ίδιο αγώνα σφυρίζονται μονάχα από την μία πλευρά και όχι από την άλλη. Αυτό το discrepancy που θα έλεγαν και στο NBA είναι απλά απαράδεκτο όταν υπάρχει και δεν έχει να κάνει καν με το ότι η ισχυρότερη ομάδα θα πάρει τα παραπάνω σφυρίγματα.

Επίσης, ορίστε τι έχει πει ο ίδιος ο Pekovic και οι αρθρογράφοι των Wolves για τα screens.

Problem was, Pekovic went out of his way to set those screens last season, and ended up averaging only 5.5 points and three rebounds because he was usually on the bench in foul trouble.

Working with assistant coach Jack Sikma, Pekovic was reminded to stand still when he sets screens and raise his arms overhead when he contests shots. In 725 minutes this season he has committed 67 fouls, one every 10.8 minutes.

Ορίστε και το link: http://sportsillustrated.cnn.com/2012/writ...ovic/index.html

Χαρακτηριστικά αναφέρω πως ο Pekovic πέρυσι έκανε 7.3 φάουλ ανά 36 λεπτά (πηγή: http://www.basketball-reference.com/player...pekovni01.html)

4) Η αυτοκρατορία των Celtics όντως έπεσε εσωτερικά. Αλλά αυτή ήταν ουσιαστικά και η μόνη αληθινή αυτοκρατορία στο NBA. Η αυτοκρατορία των Bulls είχε διακοπεί για 2 χρόνια από τους Rockets του Olajuwon (αν και μεγάλη ευθύνη γι' αυτό έχουν οι Knicks του Ewing και οι Magic των Shaq, Hardaway και Horace Grant). Οι Lakers δεν έκαναν ποτέ ουσιαστική αυτοκρατορία παρά το Showtime ή τους Bryant - Shaq. Παρά το τρελό roster έχασαν καθαρά από τους Pistons το '04 ας πούμε.

Όσον αφορά για το ποιος άλλος έχει αυτοκρατορία. Αυτοκρατορία έχει η ΤΣΣΚΑ στην Ρωσία. Για να συνεχίσω τον παραλληλισμό στην Ρωσία δεν υπάρχει και άλλη μια αυτοκρατορία? Αυτή του Πούτιν?

Στην Λιθουανία ή στην Ισπανία δεν υπάρχουν αυτοκρατορίες. Η Barcelona και η Zalgiris μπορεί να είναι φανερά ανώτεροι (έτσι δείχνει και η Ευρωπαϊκή τους πορεία από το '95 και μετά) αλλά δεν είναι ισόβιοι πρωταθλητές.

Και μιας και αναφέρθηκαν αρκετά για Ευρωπαϊκές πορείες (και λογικό μιας και όντως πάτε εκπληκτικά στην Ευρώπη).

Τι έχει κάνει ο ανταγωνισμός της Μακάμπι και της ΤΣΣΚΑ στην Ευρώπη? Απολύτως τίποτα σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Ούτε ένας τελικός. Ούτε για δείγμα. Ο ΟΣΦΠ από την άλλη έχει 4 τελικούς. Αποδεικνύει δηλαδή πως ανήκει στην Ευρωπαϊκή ελίτ και πως δικαίως ανταγωνίζεται στα ίσια τον ΠΑΟ (ο οποίος σίγουρα είναι καλύτερος, δεν το αμφισβητώ).

Όπως είπε και ο Παρισινός (φίλαθλος του ΠΑΟ) δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως δεν είναι στατιστική ανωμαλία βάσει όλων αυτών το ότι ο ΟΣΦΠ δεν έχει ούτε ένα πρωτάθλημα αυτόν τον αιώνα.

Αυτά τα ολίγα διότι το επιχείρημα της Ευρώπης έχει δύο πλευρές κι αυτό που αποδεικνύει ουσιαστικά είναι την ανωτερότητα του Ελληνικού και Ισπανικού πρωταθλήματος (ή του Ιταλικού το '70 και το '80).

5) Όχι ακριβώς. Όπως είπα και πριν δεν με ενοχλεί το ότι ο ΠΑΟ θα πάρει παραπάνω σφυρίγματα. Είναι η ισχυρότερη ομάδα και είναι λογικό. Είναι κάτι που περιμένω. Είναι κάτι που με βλέπω να γίνεται υπέρ του ΟΣΦΠ όταν αυτός παίζει με το Περιστέρι και κάτι που γίνεται όταν το Περιστέρι παίζει με την Παλατιανή. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε κάποια ανάποδη κατοχή ούτε ποιος έχει το πλεονέκτημα της αμφιβολίας.

Το πρόβλημα είναι το discrepancy. Όταν συγκεκριμένες επαφές επιτρέπονται στην μία άκρη του παρκέ και απαγορεύονται στην άλλη άκρη του παρκέ. Και δεν μιλάω καν για "superstar calls". Όταν στο NBA γίνονται τέτοια σφυρίγματα τότε ο διαιτητής κοιτάζει να ξεπληρώσει την ομάδα που δεν έχει τον superstar δίνοντας εύκολα φάουλ σε επαφές λιγότερο γνωστών παικτών. Υπάρχει δηλαδή μια σταθερή νοοτροπία.

Το πρόβλημα είναι όταν δεν υπάρχει συγκεκριμένη νοοτροπία αλλά αυτή αλλάζει από επίθεση σε επίθεση. Γι' αυτό και δεν με ενόχλησε καθόλου αυτός ο τελικός ή κάποιος αγώνας φέτος. Σε όλους τους αγώνες μέχρι στιγμής υπάρχει συγκεκριμένη νοοτροπία. Γι' αυτό και δεν μας φταίει καθόλου η διαιτησία φέτος.

Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε σε εκείνον τον 3ο τελικό. Δεν υπήρχε συγκεκριμένη νοοτροπία. Υπήρχε discrepancy όχι σφυριγμάτων αλλά νοοτροπίας.

6) Μόνο και μόνο που λες "απλά ίσως να μην το καταλαβαίνεις επειδή είσαι Ολυμπιακός" να ξέρεις πως δεν βοηθάς κάποιον στο να πιστέψει πως είσαι αντικειμενικός. Τι σχέση έχει τι ομάδα υποστηρίζει ο καθένας? Αν θες να λέγεσαι αντικειμενικός τότε η ομάδα που προτιμάς δεν πρέπει να επηρεάζει την σκέψη, την κρίση και τα λεγόμενα σου.

Εκτός αν αμφισβητείς την προσπάθεια (τουλάχιστον) αντικειμενικότητας μου. Αυτό είναι άλλο θέμα και έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις όποια άποψη θες. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα ήθελα μια επεξήγηση, πάντως.

Το ποια ομάδα υποστηρίζει κάποιος δεν τον κάνει αντικειμενικό ή υποκειμενικό. Υπάρχουν αρκετοί οπαδοί του ΟΣΦΠ εδώ μέσα που δεν τους θεωρώ (και δεν είναι και προφανώς ούτε θέλουν να είναι) αντικειμενικούς. Αντίθετα, υπάρχουν οπαδοί του ΠΑΟ που τους θεωρώ αντικειμενικός (baskethood ας πούμε). Πολύ απλά δεν με νοιάζει ποια ομάδα υποστηρίζει ο άλλος. Τα λεγόμενα του κρίνω.

QUOTE (PARISINOS @ Mar 14 2012, 14:44 ) *
Με το ματς στον εναν ποντο και 26 δευτερα να απομενουν, δεν ειναι σχετικα καλυτερο να κανεις την επιθεση ΧΩΡΙΣ να εξαντλησεις ολο το χρονο?

Καλή ερώτηση. Προσωπικά, θα έκανα επίθεση.
pete7
http://olympiacos-blog.blogspot.com/2012/0...-post_6446.html

τι εγινε μεσω φεις κ τουιτερ τσακωνονται
επαθα λαστιχο
υπαρχει μπασκετικος δημοσιογραφος που εχασε την δουλεια του μετα απο πιεση των γιαννακοπουλαιων?γιατι να την χασει λοιπον τωρα ο νατου?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.