Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακός- Παναθηναικός
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4
Consultant
Και να σκεφτεις οτι oλο αυτο το γυναικειο παραλληρημα ξεκινησε απο τοτε που μπηκε η Alba στο avatar μου...Α ρε Alba,ξεσηκωνεις κοσμο παγκοσμιως!

Σας ειπα οτι η Jessica ειναι δηλωμενη Ολυμπιακαρα; icon_drunk.gif
Marciulionis
QUOTE(NBAer @ Feb 18 2008, 13:27 ) *
Ασχετο αυτο. Δεν λεμε(εμεις οι αλλοι smile.gif ) οτι καποια ομαδα με κακο ροστερ οτι δεν μπορει να πρωταγωνιστησει, αλλα οτι μια ομαδα με καλο ροστερ μπορει και να ΜΗΝ πρωταγωνιστησει.
Αν δεν δουλεψει ως ομαδα οργανωμενα απο την αρχη τοτε οσο καλο ροστερ και να εχεις παει χαμενο....
Ειτε αυτο, ειτε ειναι πολυ καλο και δεν εχει δουλεψει καλα. Ο morfi προφανως αλλα και εγω πιστευουμε το 2ο.


Αυτό που λέω εγώ και μάλλον δεν κατάλαβες είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με μέτριο ρόστερ που όσο και αν δουλέψει δύσκολα θα καταφέρει να ικανοποιήσει(τις πολύ μεγάλες) φιλοδοξίες των οπαδών του(και ειδικά τις ευρωπαϊκές).

QUOTE
Ο Βασιλοπουλος υπερεκτιμημενος? Ενας απο τους πιο πολυτιμους παικτες? Στην αμυνα ητανε(πριν καποιους μηνες) απο τους κορυφαιους. Στην επιθεση δεν μπορουσε να πρωταγωνιστησει αλλα βοηθουσε οταν χρειαζοταν σχετικα.


Το παιδί απλά δε ξέρει μπάσκετ (κατά τη κρίση μου και την αντίληψή μου του αθλήματος) και παίζει όπως θα επαιζε οποιοσδήποτε αθλητικός και με σωματικά προσόντα ανθρωπος στην θέση του. Στην επίθεση ήταν και είναι -1 παικτης. Αν παίζει συγχρόνος με μπουρούση και βασιλειάδη η ομάδα δεν μπορεί να σκοράρει παρά μόνο με προσωπικές ενέργειες των άλλων 2. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σουτάρει αν βρεθεί ελεύθερος στο 3ποντο με αμφίβολα αποτελέσματα.

QUOTE
Ο Μπουρουσης ανεβαινε συνεχως αλλα φετος τα χαλασε τελειως. Δεν ηταν υπερεκτιμημενος αφου ηταν καλος και ανεβαινε συνεχως.


Δεν χάλασε τίποτα. Αμυντικά ήταν είναι και θα είναι καλός και θα μαζεύει και ριμπάουντ αλλά δε μπορείς να έχεις την απαίτηση το 5άρι σου να βγαίνει και να σουτέρνει 90% στα 3ποντα κάθε φορά. Και ψηλός 2.15 που να μην μπορεί να παίξει με πλάτη απέναντι σε πιο κοντούς αντιπάλους? Τον θεωρώ καλό και αξιόπιστο και ότι παίζει αυτό που μπορεί. Αλλά δεν είναι ούτε αυτός ο υπερπαίκτης που θα σου παίρνει τα παιχνίδια μόνος του όπως έτυχε να κάνει πέρσυ στους τελικούς.

QUOTE
Ο Βασιλειαδης δεν νομιζω να ειπωθηκε οτι ειναι ο νεος Γκαλης ή κατι τετοιο για να τον πεις υπερεκτιμημενο. Απλα ενας καλος σουτερ που βοηθαει οποτε χρειαζεται ειναι , με σχετικα καλη αμυνα και παθος στο παιχνιδι του.


Όχι άλλα δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά και από ένα spot-shooter εχω την απαίτηση να βάζει τα αμαρκάριστα 3ποντα και να μην τα χάνει υπό τη ψυχολογική πίεση ενός ματς. Όπως όλοι οι άλλοι της γενιάς του έχει διαφημιστεί πολύ και αυτός.

QUOTE
Ο Μαυροκεφαλιδης, ξερει πολυ καλα τα βασικα του μπασκετ αλλα ειναι λιγο ηττοπαθης και φοβιτσιαρης και μετριοφρων στο παιχνιδι του και αν τα αποβαλλει αυτα τοτε θα γινει εξαιρετικα καλος. Υπερεκτιμημενος λιγο ισως. Πολυ λιγο ομως. Ομως πρεπει να σκεφτουμε οτι με τον Γκερσον δεν επαιζε καθολου! Και μολις μπηκε σχεδον προσαρμοστηκε πληρως.....


Εδώ ίσως έκανα και λάθος. Καλά ανταπεξήλθε δεδομένων των συνθηκών. Δεν είναι ούτε θα γίνει ποτέ ο σουπερ παίκτης αλλά μπορεί να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση.

QUOTE
Ο Ματσιγιαουσκας υπερεκτιμημενος? Ε, δεν χρειαζονται σχολια για αυτο.


Είναι σίγουρα ο καλύτερος σουτερ στην ευρώπη και παικτάρα και κάνει τη διαφορά ΟΤΑΝ παίζει. Έλα μου που δε παίζει και πολύ συχνα.... Από αυτή την άποψη υπερεκτιμημένος μόνο.

QUOTE
Ο Γουντς υπερεκτιμημενος μαλιστα. Μπορει να προσφερει σαφως πολυ πιο πολλα απο αυτα που προσφερει τωρα και εχει προσφερει ως τωρα, αλλα οχι οτι μπορει να γινει και ο πρωτος των πρωτων στην ευρωπη.


Μέτριο σούτ κι εύκολα αντιμετωπίσιμος από σοβαρές άμυνες που ξέρουν να κλείνουν τους διαδρόμους ωστε να μην μπορεί να κάνει τις μπούκες του.

QUOTE
Ο Γκριρ ειναι απιστευτος παικτης επιθετικα. Εχει πολυ καλο σουτ, εξαιρετικη διεισδυση και μπορει να περασει οποτε θελει αλλα δεν ειναι και τοσο καλος πλειμεικερ.


Στο 3on3 είναι με διαφορά από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου smiley.gif

Γενικά νομίζω ότι η γενιά των ελλήνων παικτών που έχει μαζέψει ο Ολυμπιακός δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο κι έχει τύχει πολυ μεγάλης διαφήμισης από τους δημοσιογράφους. Έχουμε κι οι έλληνες μια τάση να ευλογούμε τα γένια μας... Να μετά οι μεγάλες απαιτήσεις, να οι αποτυχία σε αυτες,να τα σχόλια "ο Μπουρούσης πήρε λάθος δρόμο", "γιατί δεν είναι MVP σε κάθε ματς ο Βασιλο" , "Γιατί δε βάζει 5 3ποντα σε καθε ματς ο Βασιλειάδης"...

QUOTE
Γενικα νομιζω οτι ο ΠΑΟ εχει λιγο καλυτερο ροστερ αλλα οχι πολυ.


Όχι έχει πάρα πολύ καλύτερο ρόστερ και πραγματικά πιστεύω ότι αν μια ομάδα την αδική η μέχρι τώρα εικόνα της είναι ο ΠΑΟ.

QUOTE
Και ας πεσω στην παγιδα της συγκρισης mano-a-mano:
( Παροτι επειδη στο συγχρονο μπασκετ οι θεσεις ειναι αρκετα αοριστες ειναι τελειως αδικη μια τετοια συγκριση shot.gif )



•Μπλακνει - Διαμαντιδης
•Γκριρ - Σπανουλης
•Τεοντοσιτς - Χατζηβρεττας
•Βασιλειαδης - Μπετσιροβιτς
Καυκης - Ταταρουνης

•Παπαμακαριος - Περπερογλου (Crap! couldn't match them any better )
Σειμπουτις - ....
•Ματσιγιαουσκας - Γιασικεβιτσιους 19.gif
•Γουντς - Ουινστον
•Βασιλοπουλος - Αλβερτης

•Πριντεζης - Ντικουδης
•Μαυροκεφαλιδης - Τσαρτσαρης

•Μπουρουσης - Ζιζιτς
•Τσακαλιδης - Τομασεβιτς
Σχορτσιανιτης - Πρκατσιν
•Τζακσον - Μπατιστ
3-5 νικαει ο ΠΑΟ ΙΜΟ, με τα αλλα ζευγαρια να μην τολμω να πω ποιος μπορει να παιξει καλυτερα.....
ΙΜΟ anyway.....


Έχεις δίκιο ότι είναι αόριστες οι θέσεις άλλα έχεις επιλλέξει τα ζευγάρια όπως νομίζεις ότι σε βολεύουν. Και λέω νομίζεις γιατί όσο προσπαθείς να κρύψεις τις τρανταχτές αδυναμίες του ρόστερ του ολυμπιακού τόσο θα απαξιώνεις προπονητές και θα εφευρίσκεις άλλοθι αποτελόντας μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης του.
(προς θεού δεν είμαι γκερσονικός smiley.gif αλλά φοβάμαι μη συμβεί κάτι παρόμοιο με το Γιαννακη)
Δε μπορώ να μη μπώ στο πειρασμό να κάνω μια σύγριση γκρουπ παιχτών σε παρόμοια θέση(Επίσης άδικο αλλά λιγότερο αυθαίρετο και πιο ενδεικτικό της δυναμικότητας μιας ομάδας). Σε παρένθεση όπου χρησιμοποιείται περιστασιακά κάποιος παίκτης,


point guards:
Διαμαντίδης,Γιασικεβίτσιους,(Σπανούλης) - Γκριρ,Τεοντοσιτς,Μπλακνεϋ,Παπαμακάριος

shooting guards:

Σπανούλης,Χατζηβρέττας,Γουίνστον,Περπέρογ
ου,Μπετσίροβιτς,(Αλβέρτης) - Μασιγιάουσκας,Βασιλειάδης,Βασιλόπουλος,Σε
μπούτης,(Γουντς)

forwards:

Τσαρτσαρής, Ντικούδης, (Μπατιστ), (Αλβέρτης) - Πρίντεζης, (Βασιλόπουλος),Γουντς,Τζακσον

center:

Μπατίστ(ναι στο παναθηναϊκό ως center παίζει και ως τέτοιος πρέπει να αξιολογηθεί), Πρκατσιν, Ζιζιτς -Μπουρούσης,(Τζάκσον),Τσακαλίδης,Μαυροκεφαλ
δης

(συγγνώμη αν ξέχασα κάποιον)
Νομίζω ότι είναι εμφανές(βαριέμαι να αναλύσω περαιτέρω το γιατι ίσως άλλη φορά) ότι ο παναθηναϊκός υπερτερεί σε κάθε θέση έχοντας περισσότερες επιλογές και κυρίως ποιοτικότερες. Οι μόνοι 2 παίκτες που θα χωρούσαν στην ομάδα του ΠΑΟ και θα μπορούσαν να προσφέρουν από τον ολυμπιακό θεωρώ ότι είναι ο Μασιγιάουσκας(υγιείς και γερός. Τον λατρεύω) και δεδομένων των προβλημάτων που προέκυψαν στα forward ο Πρίντεζης(Μη βαράτε smiley.gif πραγματικά τον πιστεύω. Σκυλί 4άρι με ωραίες κινήσεις γρήγορος,δυνατός και παίζει ψυχωμένα. Θα κάνει παπάδες. Με σωστή διαχείριση τον βλέπω σα νέο Ντικούδη, ίσως πιο ρολίστα άλλα πολύτιμο και γιατι όχι και καλύτερο στο μέλλον). Επίσης μην αρχίσετε τα γιατί χωράει ο χατζηβρέττας κι οχι ο τάδε. Χωράει γιατί έτυχε να είναι στην ομάδα ξέρει αρκετά καλά το άθλημα, τη θέση του και είναι μια καλη και αξιόπιστη λύση.

Όχι δε ξέχασα Σχορτσιανίτη-Τομάσεβιτς άλλα αναφέρομαι σε εν ενεργεία αθλητες.
Anaz
O Τζακσον φοργουορντ?? (και ο Βασιλοπουλος shooting guard?) blink.gif

Εχει σιγουρα καλυτερο ρόστερ ο Παο.Η πλειοψηφια συμφωνει σε αυτο. Δεν υπερτερει βεβαια ξεκαθαρα σε ολες τις θεσεις,οπως λες. Στο 5 ας πουμε ειναι καλυτερος ο Οσφπ. Αλλα τωρα το ΠΟΣΟ καλυτερο δεν νομιζω οτι εχει ιδιαιτερη σημασια! Το θεμα ειναι η ΟΜΑΔΑ..Ο Ολυμπιακος δυστηχως ψαχνεται σε αυτο το θεμα..Ενω ο Παο εχει τον ιδιο πετυχημενο προπονητη και κορμο εδω και χρονια.

Τωρα το οτι εχει μετριο ροστερ για Ευρωπη..Εξαρταται το πως εννοεις εσυ το μετριο..Εγω ας πουμε θεωρω οτι εχει σιγουρα ενα απο τα τοπ6 στην Ευρωπη,οποτε δεν μπορω να το πω μετριο!
enypnio
το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Παναθηναικός έχει καλύτερους παίχτες σαν Μονάδες απλά ότι κάποιοι από τους Παίχτες αυτούς όπως ο Ουίνστον, ο Τσαρτρσαρής, ο Μπατίστ, ο Διαμαντίδης, ο Χατζηβρέττας, ο Μπέτσι κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα μέσα στο γήπεδο

δεν είναιι ανάγκη να είναι καλύτεροι ούτως η άλλως αλλά να είναι πιο πλήρεις παίχτες

επίσης το σημείο που υπερτερούν είναι η εμπειρία, παρόλα αυτά οι παίχτες του Ολυμπιακούς θα έπρεπε να υπερτερούν σε ενέργεια λόγω ηλικίας πράγμα που δεν γίνετε λόγω του ανυπάρκτου προγράμματος φυσικής κατάστασης που υπήρχε μέχρι τώρα
AZ1980
Ωραίες αναλύσεις ο Marciulionis... Θα ήθελα να πω πως το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι πράγματι μετριότατο για μια ομάδα που θέλει να παίξει το υπομονετικό, αμυντικά προσανατολισμένο, οργανωμένο μπάσκετ που προτιμά ο Γιαννάκης. Θα ήταν μετριότατο ακόμη και στα χέρια του Ζοτς (αν και φυσικά ο Ζοτς έχει κατά καιρούς δείξει μεγάλη ευελιξία, παρουσιάζοντας διαφόρων ειδών προσεγγίσεις στη διαχείριση του εκάστοτε υλικού του)... Ο πλήρης Ολυμπιακός όμως είναι κατά τη γνώμη μου ομάδα ικανή να αποδώσει αρκετά καλά στο παρκέ την ελευθεριάζουσα αναρχοαυτόνομη φιλοσοφία Γκέρσον. Γι' αυτό και από την αρχή εξέφρασα την άποψη πως ο Γιαννάκης ήταν άσκοπο και άκαιρο να αποκτηθεί τώρα. Όπως έδειξαν τα πράγματα δε γινόταν αλλιώς, οπότε ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή πραγματικά φαντάζει μέτριος. Το χειρότερο δε είναι πως με την ήττα από τη Μακάμπι και τη συντριβή της Κυριακής απώλεσε (α) τις περισσότερες από τις ελπίδες του να πρωταγωνιστήσει στο τοπ16, (β) το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς, (γ) μια μοναδική ευκαιρία να μετουσιώσει τον ενθουσιασμό που προέκυψε από την αλλαγή προπονητή σε momentum shifting νίκη επί του μεγάλου του αντιπάλου, νίκη με την οποία θα τοποθετούσε τον ΠΑΟ και σε πολύ φορτισμένη και επικίνδυνη βαθμολογικά και ψυχολογικά συγκυρία. Μάλλον η τελευταία ευκαιρία του φετινού Ολυμπιακού να αναστρέψει το κλίμα είναι το Κύπελλο bball.gif
AZ1980
QUOTE(sarounas @ Feb 18 2008, 21:23 ) *
κάποιος δεν ψήφισε Ουίνστον για MVP της αγωνιστικής blink.gif
πήρε τους 50 από τους 51 ψήφους
μικρό το κακό θα μου πείτε tongue.gif


Μάλλον έχει δικαίωμα ψήφου ο ...Μάνος Παπαδόπουλος! biggrin.gif
lakersdynasty
Εγω παντως δεν ανυσιχω. Τωρα αποκτησαμε ακομη εναν ψηλο γωμαρι για να σπρωχνει και τον Σοφοκλη αν γυρισει φετος καποια στιγμη.

















(Καημενε Πρκατσιν τι εχεις να περασεις 19.gif )
enypnio
εμένα μου αρέσει πολύ σαν παίχτης ο Πρκάτσιν πάντως ...

και για τον χρόνο που έχει παίξει έχει κάνει παπάδες smiley.gif

η δε σύγκριση με τον ζίζιτς ...
rankin
QUOTE(enypnio @ Feb 19 2008, 10:43 ) *
εμένα μου αρέσει πολύ σαν παίχτης ο Πρκάτσιν πάντως ...

και για τον χρόνο που έχει παίξει έχει κάνει παπάδες smiley.gif

η δε σύγκριση με τον ζίζιτς ...


Προτείνω ανταλλαγή Ζίζιτς-Τζάκσον λοιπόν! Έλα, μην το σκέφτεστε! Μην είστε κορόιδα! smiley.gif
enypnio
Δεν έχουμε ελεύθερη θέση αμερικανού smiley.gif

αλλιώς μετά χαράς για 5 λεπτά - 10 ειδικά άμα επιστρέψει ο Τσαρτσαρής για να τον κρύβουν πυρηνηκό όπλο θα ήταν ο Τζάκσον στον Παναθηναϊκό μόνο βολές να βαράει χρήσιμος είναι smiley.gif γιατί ο τομάσεβιτς είναι καλύτερος αμυντικός από τον Τζάκσον ή ο Ζίζιτς
rankin
Αν αφήσεις τον Τομάσεβιτς με τον Τζάκσον σε ένα καφενείο θα παίξουν καταπληκτική πρέφα: το ευγενές σπορ των συνταξιούχων...

**Πλάκα, πλάκα, τον Τομάσεβιτς τον θυμάμαι πιτσιρικά να παίζει αντίπαλος του Τάρλατς.. Τότε έμοιαζε σαν ζαρκάδι με την ευκινησία του, μπροστά στον Ντράγκαν.. Σήμερα, θα ζορίζονταν να πάρει στο κατοστάρι τον Μπάρμπα-Μαρκ. Θα τον έπαιρνε βέβαια, γιατί ο αμερικάνος στα μισά θα σταματούσε και θα έκανε τρίποντο, αλλά μέχρι εκεί θα ήταν ντέρμπι..
losers can win
Η μεγαλύτερη παγίδα για τους αγγελοπουλους τώρα είναι να μπουν στη λογική ''με τον γκερσον παίζαμε καλύτερα''. Εκαναν μια επιλογή την οποία οφείλουν να στηρίξουν για κάποιο καιρό. Οι αφορισμοί απο την αρχή είναι οτι χειρότερο και μάλιστα με δεδομένο οτι ο γιαννακης δεν έχει καταφέρει ακόμη να δώσει το προσωπικό του στίγμα στην ομάδα. Το πρόβλημα του ολυμπιακού είναι οτι το καλοκαίρι θα αναγκαστεί να στήσει την ομαδα από την αρχή λόγω της νέας φλοσοφίας.

υ.γ. ο γιαννάκης θα μείνει σίγουρα μιας και θα έχει σηκώσει το κύπελλο. Είμαι 100% σίγουρος
rankin
Θεωρώ ότι άπαντες στον Ολυμπιακό αντιλαμβάνονται ότι ο Γιαννάκης παρέλαβε μια ομάδα στα όρια της διάλυσης. Ακόμα και οι αιματολογικές εξετάσεις αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Κανείς δεν θα απαιτήσει άμεσα αποτελέσματα από τον κόουτς-εκτός και αν είναι παρανοϊκός-. Ομοίως, και ο ίδιος ο Γιαννάκης, δεν θα κάνει μεγάλες αλλαγές εδώ και τώρα. Το καλοκαίρι θα αλλάξουν οι αμερικάνοι και βλέπουμε. Σκοπός είναι να κερδίσει σιγά σιγά αυτούς που παρολίγον να καταστραφούν με τον "Πίνι" και να αρχίσει να περνάει την δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Κάποιοι δεν θα ταιριάξουν, και θα φύγουν το καλοκαίρι, ακόμα όμως δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Πάντως, αποκλείεται να ακολουθήσει "τακτική Γκέρσον" και να πάει στον πρόεδρο για να ζητήσει-κι άλλους- παίχτες. Θα πορευθεί με αυτούς που έχει και θα δώσει ευκαιρίες σε όλους.
Η διοίκηση από την πλευρά της γνωρίζει την κατάσταση και η εντολή της είναι ακριβώς αυτή: "χτίσε μια σωστή ομάδα από την αρχή." Τέλος στα πειράματα και τους ΝΒΑ-ισμούς. Οι ομάδες χτίζονται με κόπο και προσπάθεια, και όχι με μεταγραφές υποτιθέμενων "σούπερ-σταρ".

Τα υπόλοιπα εδώ είμαστε και θα τα δούμε
lakersdynasty
QUOTE(losers can win @ Feb 19 2008, 12:25 ) *
υ.γ. ο γιαννάκης θα μείνει σίγουρα μιας και θα έχει σηκώσει το κύπελλο. Είμαι 100% σίγουρος


Αυτο δεν ειναι προϋποθεση για να μεινει η να φυγει ο Γιαννακης. Δεν ειναι καν προϋποθεση για να πει καποιος οτι ο ΟΣΦΠ επεστρεψε και ειναι ετοιμος να κατακτησει τα παντα.

Παντως η προσπαθεια που γινεται ειναι πολυ καλη και μπαινουν γερες βασεις για το μελλον.
pivot
QUOTE(spysta @ Feb 18 2008, 00:31 ) *
Ο Βασιλο απλα δεν κανει για 3αρι .. δεν μπορει το παιδι σ αυτη τη θεση .. δεν εχει τα προσοντα για να παιξει ως περιφεριακος .. ουτε τριπλα εχει,ουτε σουτ,ουτε drive (για τα δεδομενα ενος 3αριου υψηλου επιπεδου..οπως θα ηθελε ο ΟΣΦΠ,η Εθνικη και καθε ομαδα επιπεδου)
Αποψη μου ειναι οτι κανει λαθος .. χαραμιζεται σε μια θεση ακαταλληλη γι αυτον .. ενω θα επρεπε να δουλευει στο 4



Οντως δεν κάνει για 3αρι, αλλά επειδή οι θέσεις των 4αριών στην εθνική είναι κλεισμένες, προσπαθούν με το ζόρι να τον κάνουν να παίζει στο 3.
Marciulionis
QUOTE(Anaz @ Feb 19 2008, 05:54 ) *
O Τζακσον φοργουορντ??


Όταν παιζει συγχρόνως με το Μπουρούση θεωρώ ότι παίζει στη θέση "4"(αν υφίστανται πλέον οι κλσσικές θέσεις όπως τις μάθαμε μικροί στις ομάδες μας μικροί). Τον έβαλα και στους center έτσι κι αλλιως.

QUOTE
(και ο Βασιλοπουλος shooting guard?) blink.gif


έγω σ'ολα τα παιχνίδια του Ολυμπιακου τον βλέπω να γυρνάει γυρω-γύρω στην περιφέρεια σε άμυνα και επίθεση οπότε νομίζω ότι φέτος παίζει ως γκαρντ (κι ας μην του ταιριάζει).

QUOTE
Τωρα το οτι εχει μετριο ροστερ για Ευρωπη..Εξαρταται το πως εννοεις εσυ το μετριο..Εγω ας πουμε θεωρω οτι εχει σιγουρα ενα απο τα τοπ6 στην Ευρωπη,οποτε δεν μπορω να το πω μετριο!


Το εννοώ από την άποψη ότι η παρουσία του στο F4 θα αντιμετωπιστεί περίπου ως θαυμα από την μπασκετική ευρώπη και τους φιλάθλους του ολυμπιακού και η πρόκριση στους 8 ως μεγάλη επιτυχία. Μπορούμε όμως να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε σ'αυτό το θέμα και να κλείσει η συζήτηση περί ρόστερ(που έχει αρχίσει να θυμίζει τις συζητήσεις του φθινοπώρου μετά τις μεταγραφές tongue.gif ) και να ξαναπιάσουμε το θέμα πάλι μετά τις νέες μεταγραφές του καλοκαιριού που θα έχει και πιο πολύ νόημα biggrin.gif .
Ginobili
Παιδιά νομίζω ότι τα περιπλέκουμε τα πράγματα,ενώ στην πραγματικότητα είναι πιο απλά.Πολύ καλύτερο ρόστερ ο ΠΑΟ από τον Ολυμπιακό,δεν έχει.Είναι λίγο καλύτερο.(Είναι στα 5 καλύτερα ρόστερ της Ευρώπης και οι 2,με την ΤΣΣΚΑ να έχει πλέον σαφώς το καλύτερο με την προσθήκη του Κριάπα).Αλλά η κύρια διαφορά των ομάδων,και η κατά πολύ ανωτερώτητα του ΠΑΟ αυτήν την στιγμή,έχει να κάνει με το μπάχαλο που επικρατεί αυτήν την στιγμή στον Ολυμπιακό,με την αλλαγή προπονητή εντελώς διαφορετικού μπασκετικού στυλ και φιλοσοφίας,στην απουσία του Μάτσε σε κάποιο ποσοστό......και στα ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ του Ολυμπιακού...αν ισχύει πράγματι αυτό......

http://www.sportdog.gr/new/article.aspx?id=57396
6-0
Δεν ήξερα που αλλού να το βάλω οπότε το έβαλα εδώ γιατί ταιριάζει και ο τίτλος του thread:

QUOTE
Βαρυχειμωνιά Aπρίλιο μήνα

SportDay / Παπαδογιάννης Νίκος

Ο Ολυμπιακός συνάντησε στο Τελ Αβίβ λιακάδα, καιρό καλοκαιρινό. Στην απέραντη αμμουδιά της ηλικίας 99 ετών ισραηλινής πρωτεύουσας, οι ξαπλώστρες γέμισαν από νεανικά κορμιά. «Ετσι ήταν και τότε», θυμήθηκαν οι συνάδελφοι που κάλυψαν το φάιναλ φορ του '94. «Εκανε φριχτή ζέστη, ξεκινούσαμε τη μέρα μας με μια βουτιά στη θάλασσα και κουβαλούσαμε μαζί μας τρεις αλλαξιές μπλουζάκια».

Τότε, πλάκωσε βαρυχειμωνιά, μες στον Απρίλη.

Δύο από τους άνδρες που ταξίδεψαν χθες με το τσάρτερ του Ολυμπιακού για το Ισραήλ έζησαν το δράμα του 1994 στο πετσί τους. Ο Μίλαν Τόμιτς ήταν τότε ένας αμούστακος πλέι μέικερ, με βασική αρμοδιότητα να μοιράζει την μπάλα στα μεγάλα «κανόνια»: Πάσπαλι, Τάρπλεϊ, Φασούλα, Σιγάλα. Ο Γιάννης Λυκουρέσης, φυσικοθεραπευτής της ομάδας τώρα και τότε, βοήθησε να γιατρευτεί το τσακισμένο πόδι του Ντράγκαν Τάρλατς, αλλά δεν είχε φάρμακο για το ηφαιστειώδες μεθύσι του Ρόι Τάρπλεϊ.

Ο θρύλος λέει ότι ο ασυγκράτητος Αμερικανός επέστρεψε στο ξενοδοχείο της ομάδας τις πρώτες πρωινές ώρες ύστερα από νύχτα καταχρήσεων και έκανε την αποστολή ρημαδιό. Θυμάμαι, σαν να ήταν χθες, ότι στεκόμουν δίπλα στην τσιμεντένια σκάλα που οδηγεί από τα αποδυτήρια του «Γιαντ Ελιάου» στον αγωνιστικό χώρο, όταν μπήκαν στο γήπεδο για τον τελικό οι παίκτες του Ολυμπιακού. «Take no prisoners», φώναξε κάποιος Ελληνας στον Τάρπλεϊ, ανύποπτος για όσα είχαν προηγηθεί: «Μην πάρεις αιχμαλώτους». Ο αυτοκαταστροφικός Ρόι απάντησε με ένα βραχνό «Ο.Κ.», κοίταξε στο πλάι με μάτι που γυάλιζε και χτύπησε το στήθος του σαν γορίλας. Στον αγώνα που ακολούθησε θύμιζε περισσότερο αρνάκι, όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες του.

Οταν η μπάλα έφτασε στα χέρια του Ζάρκο Πάσπαλι για εκείνες τις ελεύθερες βολές, ζύγιζε χίλια κιλά. «Το ήξερα ότι θα τις έχανα», μου είπε σε μια εκ βαθέων συνέντευξη λίγους μήνες αργότερα. Ο Τάρπλεϊ αστόχησε σε φόλοου, η μπάλα διεκδικήθηκε από δικαίους και αδίκους, ώσπου έφτασε στα χέρια του Τόμιτς σχεδόν στη σέντρα. «Τελείωσε», ούρλιαζαν οι Ισπανοί της Μπανταλόνα, βλέποντας το χρονόμετρο κολλημένο και τον Ισραηλινό κομισάριο Ντάγκαν να χάσκει αμήχανος.

Το σουτ του Μίλαν θεωρήθηκε εμπρόθεσμο, αλλά ήταν άστοχο. Αν το έβαζε, θα πυροδοτούσε σκάνδαλο μεγαλύτερο κι από αυτό που ακολούθησε δύο χρόνια αργότερα στο Παρίσι. Ο Βράνκοβιτς του '96 τελείωσε τη δουλειά, ο Τόμιτς του '94 όχι.

«Μείναμε αποσβολωμένοι στις θέσεις μας σχεδόν δύο ώρες μετά τον αγώνα», μου έλεγε φίλαθλος που τότε βρέθηκε στις κερκίδες. Το ίδιο κι εμείς οι δημοσιογράφοι, που είχαμε πιστέψει ότι η Ελλάδα θα κατακτούσε εκείνη τη νύχτα το πρώτο της Κύπελλο Πρωταθλητριών. Αυτό που φοβήθηκαν οι πιο έμπειροι έγινε εν τέλει πραγματικότητα. Το τρόπαιο είχε χαθεί 48 ώρες νωρίτερα, όταν σύσσωμος ο Ολυμπιακός αφέθηκε στην παραζάλη της νίκης επί του Παναθηναϊκού, σαν να μην υπήρχε (μεθ)αύριο.

Οσοι ακόμα δυσπιστούν, ας δουν το βίντεο του ημιτελικού και ας μου πουν αν έχουν ξαναδεί τον Γιάννη Ιωαννίδη να πανηγυρίζει έτσι μέσα στο γήπεδο. Ακόμα και αυτός ο πολύπειρος, ο περπατημένος στα ευρωπαϊκά κατατόπια, υπέπεσε στο μοιραίο λάθος. Ο Ολυμπιακός εξιλεώθηκε το 1997 στη Ρώμη, αλλά ο ίδιος ο «ξανθός» ζει ακόμα τη βαρυχειμωνιά του 1994 στο Τελ Αβίβ. Ποτέ άλλοτε δεν πλησίασε τόσο στο μεγαλύτερό του όνειρο.



Ωραίο κειμενάκι, φέρνει έντονες αναμνήσεις, πικρές και ταυτόχρονα γλυκές. Από το φάιναλ φορ του Τελ Αβίβ μέχρι την αρπαγή του... ωραίου Γιασικεβίτσιους 15 χρόνια μετά, ο ανελέητος ανταγωνισμός των αιωνίων ακόμα αποτελεί και για τους δύο ευχή και κατάρα μαζί.
apkat
Hey Alex! In your two years in Europe, you have been part of the two biggest derbies! So which is harder: Panathinaikos-Olympiakos or Real Madrid-Barcelona?
Petros - Greece

"Panathinaikos-Olympiacos, by far. Those dudes are crazy. The whole atmopshere there is unbelievable. I don't think anything in the world compares to that."

Απο το fanmail του Ακερ..

Οπως και το απο κατω..

Hello Alex. Of all the places you have played so far, which crowds have impressed you the most?
Goran, Serbia

"Olympiacos fans first. Then Panathinaikos and Partizan."


Του εμεινε η Ελλαδα του Αλεξ καλα χαραγμενη..

Υ.Γ:Ειναι λιγο οφ τοπικ αλλα λεει για το ντερμπι οποτε ειπα να το βαλω εδω..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.