Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ποια η θεση του Ελληνικου πρωταθληματος στην Ευρωπη?
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Razorblade Fish
Η ιδεα μου ηρθε διαβαζοντας αυτο εδω...

http://www.eurobasket.com/Greece/basketbal...p?NewsID=175372

Το πιο ανταγωνιστικο λεει στον κοσμο μετα το nba...

Ενταξει,αυτο δεν υπαρχει...

Μια ρεαλιστικη προσεγγιση μας φερνει νομιζω στη 2η με 3η θεση στην Ευρωπη,πολυ πολυ πισω απο τους Ισπανους(σε ΟΛΟΥΣ τους τομεις) και λιγο μπροστα μαλλον απο Ρωσσους και Ιταλους.
kotzito
Σε ολους τους τομεις σιγουρα πιο κατω απο την Ισπανια,οπου εκει το μπασκετ ειναι γιορτη,τα γηπεδα γεματα και υπαρχουν 5-6 ανταγωνιστικες ομαδες σε αντιθεση με την Ελλαδα οπου ολες οι ομαδες ειναι πολυ κατωτερες απο Ολυμπιακο και Παναθηναικο.Συγκριτικα με τα υπολοιπα πρωταθληματα θεωρω οτι σε ποιοτητα ειμαστε 2οι οι 3οι μαζι με το Ιταλικο και ισως το Ρωσικο.Οι 3-4 μεγαλες ομαδες της Ελλαδας ειναι καλυτερες σιγουρα απο τις αντιστοιχες Ιταλικες και Ρωσικες,ομως απο εκει και κατω η κατασταση ειναι πανω-κατω ιδια ισως.Σε επιπεδο οργανωσης ομως ειναι κατω απο Ιταλια και πιθανοτατα και απο Γερμανια και Γαλλια.Στις χωρες αυτες υπαρχουν πολλα γηπεδα πραγματικα κοσμηματα σε αντιθεση με την Ελλαδα που περαν ΟΑΚΑ,ΣΕΦ,Ελληνικου,Αλεξανδρειου και Πυλαιας τα υπολοιπα γηπεδα ειτε ειναι μικρα ειτε ειναι επικινδυνα για την ακεραιοτητα παικτων και φιλαθλων.Συν το γεγονος οτι εδω ειναι συνηθες το γεγονος να γινονται αγωνες παρουσια 300-400 ατομων μονο.Ακομα πιο τραγικο ειναι το γεγονος οτι εχουμε γεγονοτα οπως να ειμαστε Σεπτεμβριο και να μην ξερουμε ποιοι θα παιζουν Α1,ομαδες να χρωστανε ενα καρο λεφτα κτλ.Σε γενικες γραμμες θεωρω οτι το ελληνικο πρωταθλημα ενω μπορει να εξελιχθει στο καλυτερο Ευρωπαικο,δυσκολα θα φτασει σε αυτο το επιπεδο.Τους τιτλους εδω τους μοιραζονται τα τελευταια 10 χρονια 2 ομαδες(αντε 4 με το 1 πρωταθλημα της ΑΕΚ και το κυπελλο του Αρη),ενω στο εξωτερικο στην Ισπανια υπαρχουν Ρεαλ,Μπαρτσελονα,Ταου,Μαλαγα,στην Ιταλια οι Σιενα,Φορτιτουντο,Μπενετον,Βιρτους και στην Γαλλια οι Βιλερμπαν,Ορτεζ,Λε Μαν,Στρασμπουργκ και Νανσυ.Ανακεφαλαιωνοντας,η καταταξη για μενα ειναι

Eπιπεδο:Ισπανια-Ελλαδα-Ιταλια-Ρωσια-Γαλλια-Γερμανια
Οργανωση,κοσμος κτλ-Ισπανια-Ιταλια-Γερμανια-Γαλλια-Ελλαδα-Ρωσια
benchwarmer
Σε επιπεδο, φετος που εχει πεσει η Ρωσια θα ειμαστε λογικα δευτεροι (αν μπορουν να συγκριθουν τα "επιπεδα"). Η Ιταλια δεν υπαρχει εδω και χρονια..

Σε οργανωση κλπ κλπ, αστο καλυτερα..
polympoumpounas
Νομιζω οριακα χανουμε την δευτερη θεση απο τους Ιταλους.Μπορει παιδια ομαδες σαν τον Παναθηναικο και τον Ολυμπιακο να μην εχουν, μετα ομως?Νομιζω μια μικρομεσαια ιταλικη ομαδα νικαει ευκολα μια μικρομεσαια δικη μας.Ασε που εκει εχουν 18 και οχι 14 ομαδες.Τελος αυτοι περσι ειχαν μεσο ορο εισητηριων 3862 θεατες.Εμεις?
a bullet for your head
QUOTE(polympoumpounas @ Oct 25 2009, 13:18 ) *
Νομιζω οριακα χανουμε την δευτερη θεση απο τους Ιταλους.Μπορει παιδια ομαδες σαν τον Παναθηναικο και τον Ολυμπιακο να μην εχουν, μετα ομως?Νομιζω μια μικρομεσαια ιταλικη ομαδα νικαει ευκολα μια μικρομεσαια δικη μας.Ασε που εκει εχουν 18 και οχι 14 ομαδες.Τελος αυτοι περσι ειχαν μεσο ορο εισητηριων 3862 θεατες.Εμεις?

Οσον αφορα την ανταγωνιστικοτητα και τη συγκριση μεγεθων των ομαδων,θα συμφωνησω οτι χανουμε...
Πως μπορει να υπαρχει πραγματικο & εντονο ενδιαφερον,απ τη στιγμη που οι 2 πρωτες θεσεις του πρωταθληματος ειναι ηδη καπαρωμενες??(εκτος πολυ συνταρακτικου απροοπτου...)
Οταν οι αιωνιοι βρισκονται ετη φωτος πιο μπροστα απο αποψη οικονομικων μεγεθων και ροστερ?



QUOTE(benchwarmer @ Oct 25 2009, 12:57 ) *
Σε επιπεδο, φετος που εχει πεσει η Ρωσια θα ειμαστε λογικα δευτεροι (αν μπορουν να συγκριθουν τα "επιπεδα"). Η Ιταλια δεν υπαρχει εδω και χρονια..

Σε οργανωση κλπ κλπ, αστο καλυτερα..

Οταν λες οτι η Ιταλια δεν υπαρχει εδω και χρονια τι εννοεις?
Οτι καποια Ιταλικη ομαδα δεν εχει κατακτησει την Ευρωλιγκα ας πουμε?
Τα τελευταια χρονια,μπορει η Σιενα να βρισκεται ενα επιπεδο πανω απ τις υπολοιπες,ωστοσο το στοιχειο του αμφιρροπου υπαρχει,οι Ιταλικες ομαδες χρονο με το χρονο ξοδευουν περισσοτερα χρηματα και ενισχυονται και μπορουμε να πουμε οτι ειναι ενα πρωταθλημα αρκετα ανταγωνιστικο.

Απο αποψη οργανωσης,γηπεδων,κανονων και τηρησης αυτων...συμφωνω...αστο καλυτερα..
Περσι θυμαμαι πριν την εναρξη του πρωταθληματος τους οτι υποβιβαστηκε ομαδα(η' μηπως 2 ομαδες?),λογω οικονομικης ασυνεπειας...
Τη στιγμη που στο Ελληνικο πρωταθλημα,το ενα ευτραπελο διαδεχεται το αλλο...

QUOTE(kotzito @ Oct 25 2009, 12:26 ) *
Eπιπεδο:Ισπανια-Ελλαδα-Ιταλια-Ρωσια-Γαλλια-Γερμανια
Οργανωση,κοσμος κτλ-Ισπανια-Ιταλια-Γερμανια-Γαλλια-Ελλαδα-Ρωσια

Σε επιπεδο,ανταγωνιστικοτητα,οργανωση,γηπεδα θα προσεθετα και το Τουρκικο πρωταθλημα..



Για να καταληξω και να πω....πως αν αφησουμε το ''περιτυλιγμα'' και τη ''βιτρινα'' που μας παρεχουν οι ΠΑΟ,ΟΣΦΠ & Εθνικη ομαδα(σε ολες τις βαθμιδες),ειμαστε παρα πολυ πισω.....
Δεν εχει υποπεσει στην αντιληψη μου,σε αλλες χωρες,οι συνδεσμοι παικτων να απειλουν συνεχως οτι θα προβουν σε απεργιες...οι παικτες και οι προπονητες να ειναι ανασφαλιστοι,χωρις συλλογικες συμβασεις εργασιας,χωρις καμια μα καμια επιπτωση στις ομαδες,που με δικαστικες αποφασεις οφειλουν δεδουλευμενα δεξια και αριστερα...και συνεχιζουν κανονικα τους ''προγραμματισμους'' τους..σαν να μην συμβαινει τιποτα..
Που το μαρκετινγκ ειναι ανυπαρκτο..που οι γηπεδικες εγκαταστασεις(πλην καποιων περιπτωσεων),ειναι κατωτερες των συγχρονων στανταρντ..που το πεδιο-τοπιο ειναι ''ομιχλωδες'' και σιγουρα οχι υγιες,ετσι ωστε να προσελκυστουν νεοι επενδυτες..που οι περισσοτερες ομαδες φυτοζωουν...που το προβλημα της βιας στα γηπεδα διαιωνιζεται συνεχως..

Αν αφησουμε το ''περιτυλιγμα''..και ειμαστε ειλικρινεις..τοτε θα συμφωνησουμε ολοι πως ειμαστε για κλαματα..(η' μηπως για γελια??..)...
il postino
προσωπικα δε μ απασχολει τοσο πολυ η συγκριση του δικου μας πρωταθληματος με τα ξενα οσο η δικη μας υπαρχουσα κατασταση. μπορει σε γενικες γραμμες να ειμαστε πιο πανω απο ιταλια , γαλλια , ρωσια , τουρκια , αλλα ειναι κανεις πραγματικα ικανοποιημενος απο την Α1? και καλυτεροι που ειμαστε (που σηκωνει κουβεντα αν ειμαστε -αλλα δε βρισκω εγω την ουσια εκει) εχει σημασια?

παο-οσφπ εχουν ξεφυγει και πλεον θεωρω θαυμα να κανουν ηττες περα απο τα μεταξυ τους ματς. για να χασουν πρεπει να βρεθουν σε πολυ κακη βραδυα , οπως ο παο περυσι. ο ανταγωνισμος που ειχαμε τη δεκαετια του 90 δεν υπαρχει πλεον.

οι ομαδες δεν εχουν χρηματα και δεν μπορουν να παρουν παικτες και οι παικτες που παιρνουν τρωνε ψαλιδι στο τελος! πώς να φτιαξουμε πρωταθλημα οταν ολες οι ομαδες εχουν Budget απο 2-3 εκ και κατω! ποιον να συναγωνιστουνε?

για τα γηπεδα ουτε λογος! κανενα πραγματικα ιδιοκτητο γηπεδο (και ας λεγεται του παοκ paok sports arena-ολοι ξερουμε οτι φτιαχτηκε με λεφτα του λαου-δικα μας δηλαδη) , 3-4 της προκοπης και τα υπολοιπα κοτετσια!

και εγω σας λεω λοιπον οτι εχουμε καλυτερο πρωταθλημα απο τις προαναφερομενες χωρες (μπορω να βρω καποιους λογους να υποστηριξω τη γνωμη μου) , εγινε κατι? ειναι ικανοποιημενος κανεις?

το πιο τραγικο ,


εχουμε 2 απο τις κορυφαιες ομαδες του κοσμου (συμπεριλαμβανω και μερικα τσιρκα απο το νβα) και στο οακα και στο σεφ δεν υπαρχει προσελευση! το να πηγαινουν 4-5 χιλιαδες σε ενα ματς τυπου μαρουσι , πανελληνιος και απο μηδεν εως 2-3 χιλιαδες με ομαδες κατωτερες ακομα σε ενα λεκανοπεδιο 6 εκ. κατοικων θεωρω οτι ειναι ο λογος γιατι το ελληνικο πρωταθλημα εχει τα χαλια που εχει.

δεν ειμαστε μπασκετικος λαος και την προηγουμενη δεκαετια το ξεσπασμα εκεινο ηταν μοδα. παραδοση δεν εχουμε σα χωρα , αλλωστε τα 20 χρονια που υφισταται στην ουσια το αθλημα ειναι πολυ λιγα για να χαρακτηριστουμε παραδοσιακη μπασκετικη χωρα. αν προσθεσουμε στο οτι δεν εχουμε ακομα παραδοση στο αθλημα , στο οτι η μπαλα μας ιντριγκαρει πιο πολυ , την ασχημη οικομικη κατασταση των ομαδων και της οικονομιας γενικοτερα , και τις αθλιες υποδομες που εχει η ελλαδα γενικοτερα πιστευω οτι δινουμε απαντηση για τα δεινα μας (τα μπασκετικα αλλα και εν γενει).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.