Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Minnesota Timberwolves
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
aegeansheed
Minnesota Timberwolves






Ακαδημίες Μινεάπολης: «Σας μαθαίνουμε τα μυστικά του Μπάσκετ»



Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2014-2015): 16-66

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2014-2015):
Πόντοι: Wiggins 16,9
Ριμπάουντ: Dieng 8,3
Ασίστ: Rubio 8,8
Κλεψίματα: Young 1,8
Κοψίματα: Dieng 1,7
Ευστοχία %: Dieng 50,6%
Χρόνος συμμετοχής: Wiggins 36,2

Πιθανή 5άδα:
Rubio Wiggins Prince Garnett Towns


Πάγκος:
PG: Andre Miller, Tyus Jones, Lorenzo Brown
SG: Zach LaVine, Kevin Martin,
SF: Shabazz Muhammad, Damjan Rudez
PF: Nemanja Bjelica, Adreian Payne
C: Γιώργη Dieng, Nikola Pekovic

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks:Karl-Anthony Towns (#1, πρώτος γύρος), Cedi Osman (#31, δεύτερος γύρος), Rakeem Christmas (#36, δεύτερος γύρος)

Ήρθαν ή ανανέωσαν:Tyus Jones (ανταλλαγή από Cavs), Nemanja Bjelica (FA), Andre Miller (FA), Damjan Rudez (ανταλλαγή από Pacers), Kevin Garnett (ανανέωσε), Tayshaun Prince (FA)

Έφυγαν:Chase Budinger (ανταλλαγή σε Pacers), Anthony Bennett (εκδιώχθηκε), Gary Neal (FA), Rakeem Christmas & Cedi Osman (ανταλλαγή σε Cavs): αυτοί είναι όσοι έφυγαν το καλοκαίρι, μακάρι να μπορούσαμε να γράψουμε όλα τα trades της προηγούμενης χρονιάς, πέρυσι έπαιξαν συνολικά 25 διαφορετικοί παίκτες σε παιχνίδι των Wolves…

Παρουσίαση ομάδας
Το Σχολείο της Σότα άνοιξε και περιμένει τους πιο φιλόδοξους και ταλαντούχους ballers να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ. Κάπως έτσι θα μπορούσε να αποτυπωθεί το φετινό storyline των Λύκων. Η καλή τύχη έφερε στην ομάδα τα δύο τελευταία πρώτα νούμερα του Draft (Wiggins, Towns) και ξαφνικά γεννήθηκε η Προοπτική. Η ίδια προοπτική που υπήρξε πριν 20 χρόνια περίπου όταν η ίδια ομάδα διάλεγε τον Garnett ως franchise player, κάπως έτσι και σήμερα, το Μπασκετικό Μαγαζί των Wolves φαντασιώνεται αυτήν τη μάζωξη παικτών ως μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργηθεί κάτι εξαιρετικό, αρκεί να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος και να γίνει σε σωστές βάσεις.

Αφού ανανέωσε ο Garnett μετά την επιλογή του Towns στο Draft, το τοπίο ήταν ξεκάθαρο σχετικά με τους στόχους της ομάδας: Επένδυση στο παρόν για το μέλλον με την καθοδήγηση από τους καλύτερους. Στην ομάδα προστέθηκαν οι πολύπειροι Prince και Andre Miller, παίκτες που δε θα ζητήσουν χρόνο από τους νεότερους, αλλά που με τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα τους θα βγάλουν το καλύτερο μέσα από αυτήν την φουρνιά των νέων παικτών που έρχονται. Ο Towns και ο Jones είναι μόλις 19, οι Lavine και Wiggins 20, ο Muhammad 22, ο Rubio 24 και ο Γκόρτζυ Ντεν 25. Και αυτοί είναι που θα τραβήξουν το κουπί μαζί με τον Kevin Martin (που πιστεύει ακόμα ότι είναι ο καλύτερος σουτέρ στο ΝΒΑ) φέτος.

Παρακολουθώντας τις συνεντεύξεις στην επίσημη μέρα Παρουσίασης της ομάδας διαπίστωσα από τα λεγόμενα των παικτών ότι η βασική ιδέα είναι αυτή: η δημιουργία μιας ταυτότητας ομάδας από τον παραπάνω κορμό με τη βοήθεια και την υποστήριξη των παλιών, κάτι που αναγνωρίζεται σχεδόν απ’ όλους με την ίδια σημασία.

Ο Σαμπάς δήλωσε ότι νιώθει στην καλύτερή του κατάσταση ποτέ, αφού προπονήθηκε όλο το καλοκαίρι και χαίρεται που θα έχει τον Prince στις προπονήσεις, αφού θέλει να βελτιωθεί στην περιφερειακή άμυνα.

Ο Bjelica εμφανίστηκε ώριμος και προσγειωμένος, ενθουσιασμένος που θα παίξει στους Wolves, όχι απλά στο ΝΒΑ, και τυχερός που θα έχει τον Pekovic μαζί του. Δε νιώθει rooky και μπορεί να παίξει από το 1 έως το 4 κατά τη γνώμη του.

Ο Lavine απ’ ότι φαίνεται θα υπερασπιστεί τον Τίτλο του Βασιλιά στον Διαγωνισμό Καρφωμάτων και θεωρεί τον Gerald Green ως τον καλύτερο dunker.

Ο Andre Miller ανέφερε ότι είχε προτάσεις από τους Bulls και τους Wolves, αλλά το ταλέντο και η προοπτική των νεαρών παικτών τόνισε ότι ήταν το κριτήριο για την απόφαση που πήρε. Θα προσπαθήσει να είναι ανταγωνιστικός με τους νέους και θα παλέψει, όπως κάθε χρονιά για το starting spot μέσα από τις προπονήσεις. Θεωρεί τον Towns ώριμο για την ηλικία του.

Το κοινό σημείο είναι ότι υπάρχει μια ομάδα νέων παικτών που θέλουν να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν, μια άλλη ομάδα έμπειρων βετεράνων που βρίσκει κίνητρο να απολαύσει μια ανταγωνιστική κατάσταση σε μια γεμάτη σαιζόν με το να προκαλεί τους νεότερους για το καλύτερο. Δε θα βιαστούμε να πούμε ότι συνήθως αυτός ο γάμος καταλήγει σε κάτι μαγικό, αλλά η λέξη «ενδιαφέρουσα» μου μοιάζει λίγη για να χαρακτηρίσω τη σαιζόν που περιμένω από τους Wolves φέτος.

Προπονητής
Sam Mitchell: υπό κανονικές συνθήκες ο Flip Saunders θα βρισκόταν στο τιμόνι της ομάδας. Οι επιπλοκές με την υγεία του ωστόσο (RIP) υποχρέωσαν τον πιστό στρατιώτη Sam Mitchell να αφήσει τα στούντιο του NBA TV και να καλύψει το κενό του. Δε θα είναι και η πρώτη φορά εξάλλου.

Αν κι επίσημα στην επιστροφή του KG στη Minny είχε πρωτοστατήσει ο Saunders, ο οποίος είχε καταφέρει να τον πείσει, ο έτερος σημαντικός άνθρωπος στην πορεία της εξέλιξης του Big Ticket και μέντοράς του στις πρώτες του σαιζόν ως rooky, θα είναι αυτός που θα είναι ο προπονητής του στην ερχόμενη σαιζόν.

Το «teaching» είναι η λέξη που κάνει trend στο Training Camp των TWs αυτές τις μέρες. Φύσει θετικός και επικοινωνιακός ο Mitchell, προσπαθεί να βγάλει την εγωισμό από τους παίκτες τους, μέσα από τη συγκέντρωση στην άμυνα. Θεωρεί ότι σε κάθε φάση ένας με έναν ο στόχος είναι να κερδίσεις και με αυτή τη φιλοσοφία και την εφαρμογή της από το σύνολο, θα έρθουν οι νίκες.

Στη συνέντευξή του ανέφερε πόσο σημαντική θεωρεί τη διδασκαλία των βασικών, αναφέροντας ως βασικό πρόβλημα στη Λίγκα, την παράκαμψη (έστω παραμονή για 1 έτος μόνο) του κολλεγιακού επιπέδου (μπασκετικά-προπονητικά) από νεαρούς παίκτες που νιώθουν την αυτοπεποίθησή τους να χτυπά την πόρτα του ΝΒΑ. Η έκφραση «θα το βρεις μπροστά σου» είναι φτιαγμένη για αυτήν εδώ την κατάσταση.

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Αν υπολογίσουμε ότι η ομάδα είναι μαζί από το ξεκίνημα και το επίπεδο σημαντικά υψηλότερο από πέρυσι, δεν είναι κακή ιδέα να φανταστούμε μια βελτίωση μεγαλύτερη από 10 νίκες. Το +15 μπορεί να είναι υπέρβαση, αλλά όχι και ανέφικτός στόχος, εφόσον η ομάδα παραμείνει υγιής. O Rubio φαίνεται σχετικά καλά, αλλά έχει υποφέρει τη μία με χιαστό, την άλλη με τον αστράγαλο. Δεν έχω αναφέρει πουθενά τον Pekovic, την αξία του οποίου όλοι γνωρίζουμε, αλλά κανείς δεν ξέρει την πραγματική κατάσταση της υγείας του. Φυσικά αν έπαιζαν από 70 παιχνίδια και οι δύο, δεν το συζητώ ότι θα μιλούσαμε για είσοδο στα playoffs, αλλά… ο βασικός στόχος για το 2016 παραμένει η δημιουργία ομάδας με προσήλωση στην άμυνα.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Ο Kevin Garnett είναι το σύμβολο αυτής της μπασκετικής ομάδας, θα αναλάβει να μεταλαμπαδεύσει τις αξίες, την αγάπη και την ένταση που νιώθει για το ΝΒΑ στην επόμενη φουρνιά που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αποτελέσει την επόμενη και γιατί όχι καλύτερη ομάδα Wolves μετά από αυτήν της εποχής της Δόξας του. Το σημείο μετάβασης θα είναι αυτά τα τελευταία δύο χρόνια της καριέρας του, κάτι το οποίο πάντα ευχόταν μέσα του, όπως έχει δηλώσει.

Η σημασία της παρουσίας του KG ακόμα κι από το Training Camp είναι μεγάλη. Θα δώσει τον ρυθμό, θα βγάλει ένταση και θα φωνάξει, θα γεννήσει τον ανταγωνισμό και την καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι Wolves, μια δυνατή φωνή στα αποδυτήρια από ένα μελλοντικό Hall of Famer.



Στην συνέντευξή του ανέφερε ότι είναι εκεί επειδή το σώμα του του λέει ότι μπορεί να συνεχίσει και θα το κάνει όσο αντέχει, θα βοηθήσει ως player-coach όπου χρειάζεται και θα είναι εκεί για να βοηθήσει αυτήν την ομάδα από σπουδαίους παίκτες.

KG:
QUOTE
We have a great group of young guys who are eager to learn. And I’m using the word ‘great’. Not good, but great. And they understand that they’re willing and open to work hard and give everything. I see a lot of myself in some of these guys.




Θέλω να ρωτήσω τον... Ricky Rubio
... Ποια τον έβαλε να κουρέψει το "Αλαντίν" μαλλί του και να γίνει Parsonοειδές? Επίσης αν θα παίξει πάνω από 60 φέτος γιατί έχουμε και fantasy draft μπροστά μας.

Πρόβλεψη νικών: 27-55
Conference rank: 12
Division rank: 3

Teaser
ssoulliss
"'Εφυγε" ο Φλιπ... sad.gif
SG3ptshooter


33 πόντους ο wingman λέμε, 15/22! peace.gif
SG3ptshooter


O KAT ως τώρα δείχνει ικανός να βοηθήσει αρκετά το πολύπαθο franchise της Minnesota. Γενικά οι βασικοί παρά την απώλεια του Wiggins το πήγαν καλά και το χτεσινό παιχνίδι απ' ότι καταλαβαίνω.
SG3ptshooter

Μεγάλο shooting ματς, μεγάλο career high. Δεν ξέρω αν τον πηγαίνει η Sota για range 4αρι ή δεν είναι έτοιμος για παιχνίδι κοντά στο καλάθι κλπ, πάντως έχει ενδιαφέρον.
thalys
Εμφανείς οι επιρροές του tutoring από KG στα mid-range σουτ του Τάουνς.
SteveNashidis
http://nba.sport24.gr/article/4192742/karl...towns-erxomaste


Tρελός ΑΕΚτσής ο Towns . laugh.gif laugh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.