Σήμερα είχα για πρώτη φορά τη δυσάρεστη εμπειρία της επαφής με μπάλες Baden (ναι, τώρα το θυμήθηκαν οι διοικούντες...) και πραγματικά απογοητεύτηκα για την πορεία μου στο άθλημα, για να μην πω και για την πορεία του ίδιου του αθλήματος!!!
Θα έλεγα ότι είναι οι χειρότερες μπάλες που έχω παίξει ποτέ μου, αλλά μετά θυμήθηκα μια φορά στη Β'Γυμνασίου όταν είχε χαθεί το κλειδί για το γραφείο του γυμναστή και αναγκαστήκαμε να παίξουμε με... μπάλα του βόλεϊ. Ε, εκείνη
ίσως και να ήταν χειρότερη από τις Baden...
Πέρα από την πλάκα, το ξέρω ότι εγώ είμαι λιγάκι (έως πάααρα πολύ) γεροπαράξενος με τις μπάλες εξαιτίας των χεριών μου που είναι μονίμως ιδρωμένα, όμως αυτές οι αντιδράσεις προήλθαν από ολους τους συμπαίκτες μου...
Κατ'αρχάς, το σημαντικότερο όλων, το οποίο το είχα ξανακούσει από παλιό μου συμπαίκτη, αλλά δεν το πίστευα μέχρι που το είδα με τα μάτια μου:
Η ΜΠΑΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ!!!!!! Ναι μη γελάτε, αν τις προσέξετε, θα δείτε ότι έχει ένα περίεργο οβάλ σχημα, μου φάνηκε κάπως πιο μικρή από το κανονικό μέγεθος, με αποτέλεσμα φυσικά να γίνονται τραγελαφικά λάθη κατά την ντρίμπλα. Αυτό, σε συνδυασμό με το... απροσδιόριστο κέντρο βάρους της κάνουν τα σουτ και τις μακρινές πάσες να πηγαίνουν σε άλλο σημείο από εκεί που θες... Για το πόσο γλιστράνε δεν θα το σχολιάσω, αφενός γιατί ήταν η πρώτη μέρα που τις χρησιμοποιούσαμε, αφετέρου γιατί εμένα μου γλιστραει οποιαδήποτε μπάλα δεν έχει "παιχτεί" τουλάχιστον 4-5 μήνες... (σε ελεύθερη μετάφραση, στον Α'Γύρο του φετινού πρωταθλήματος θα παίζει με 4 παίκτες η ομάδα μου στην επίθεση...
)
Δεν πίστευα ότι θα το έλεγα ποτέ, αλλά να που έφτασα στο σημείο να νοσταλγω ακόμα και τις δίχρωμες τις Molten...
Τι να πω, το μόνο που μπορώ, είναι να ελπίζω ότι αν "παιχτούν" λίγο θα γίνουν κάπως πιο υποφερτές πιο..."Gooden"
, αλλιώς (εντάξει, υπερβάλλω, αλλά you get the point...) θα σημάνουν τον θάνατο του ελληνικού μπάσκετ!!!!!!