QUOTE(NBAholic @ Apr 2 2009, 16:21 )
Νομίζω ότι υπήρχε αντίστοιχος τίτλος και σε τόπικ του ΝΒΑ, αλλά μάλλον ανήκει στο παλιότερο board. Ενδεικτικά, αναφέρω μια ενδεικτική δεκάδα μεγάλων αγώνων ΝΒΑ:
1) Σέλτικς-Σανς, 1976, 5ος τελικός
2) Σέλτικς-Χωκς, 1957, 7ος τελικός
3) Μπακς-Σέλτικς, 1974, 6ος τελικός
4) Μπακς-Σόνικς, 1989-90
5) Σέλτικς-Λέικερς, 1962, 7ος τελικός
6) Νάγγετς-Πίστονς, 1983-84
7) Σέλτικς-Λέικερς, 1987, 4ος τελικός
8) Μπουλς-Σανς, 1993, 3ος τελικός
9) Πέισερς-Μάτζικ, 1995, 4ος τελικός ανατολής
10) Λέικερς-Μπλέιζερς, 2000, 7ος τελικός δύσης
Για τα πολυ παλια ματς δεν εχω αποψη.
Το 4 και το 6 μπορει να ειχανε τρελο σκορ, παρατασεις κλπ, αλλα ελειπε αυτο το feeling των πλειοφ...
Το 7 δεν μπορω να το φερω στο μυαλο μου απομονωμενο ως παιχνιδι, αλλα σιγουρα καποιο ματς απο τα μυθικα Σελτικς-Λεικερς των 80ς πρεπει να ειναι σε μια τετοια λιστα, και θα εμπιστευω το γουστο σου...
Για το 8, ειναι αυτο με το τριπλ νταμπλ του Σερ Τσαρλς και τους 55(?) του Μιχαλακη ε? Εννοειται κι αυτο..
Αντι για το 9 (με πολυ τρελο φιναλε κατα τ' αλλα), πιθανοτατα θα εβαζα καποιο απο τους τελικους Μπουλς-Τζαζ το 97 η το 98 (μαλλον το 6ο απο το '98)
Και για το 10 συμφωνοι. Αν και ενα παιχνιδι απο την ιδια χρονια που εχει ξεχαστει πιθανοτατα, καθως ολοι θυμουνται κυριως τους τελικους Δυσης με τους Μπλειζερς, ειναι ο 4ος τελικος με την Ιντιανα... Κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ο ματς απο ολες τις αποψεις (υψηλο σκορ, παραταση, μεγαλα σουτ ευστοχα και αστοχα, σε καλη μερα οι σταρ των ομαδων, προπονητικα τρικ, καταπληκτικη ατμοσφαιρα, νευρα και παθος οσο χρειαζεται κλπ κλπ)
Γενικα, ειναι παρα πολυ δυσκολο να επιλεξεις ΕΝΑ ματς (ειτε απο ΝΒΑ, ειτε γενικοτερα) ως ΤΟ ματς.. Ακομα και γω ως μεμονωμενο ατομο δεν μπορω.. Ποσο μαλλον να συμφωνησουμε ολοι σε ενα (η καποια). Καθαρα θεμα γουστου ειναι..