Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Charlotte Hornets
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Eastern Conference
SG3ptshooter
Charlotte Hornets




Λατίνοι εραστές της μπάλας;*

*https://www.tovima.gr/2008/11/24/culture/la...tis-tis-mpalas/ (το βρήκα τυχαία+απίθανο)


Προηγούμενο Ρεκόρ (2017-2018): 36-46
Leaders (2017-2018):
Πόντοι:Kemba Walker 22.1 - Dwight Howard 16.6 - Jeremy Lamb 12.9
Ριμπάουντ:Dwight Howard 12.5 - Cody Zeller 5.4 (σε 33 παιχνίδια) - Willy Hernangomez 5.3 (σε 22 παιχνίδια)
Ασσίστ: Κemba Walker 5.6 - Nicolas Batum 5.5 - Jeremy Lamb 2.3

Πιθανή 5άδα:
πιθανή πεντάδα

PG:WalkerSG:LambSF:BatumPF:WilliamsC:Zeller


Πάγκος:
PG’s: Tony Parker, Devonte' Graham
SG’s: Malik Monk
SF’s: Miles Bridges, Dwayne Bacon
PF’s: Michael Kidd - Gilchrist, Frank Kaminsky
C’s: Willy Hernangomez, Bismack Biyombo

Offseason moves
Ήρθαν ή ανανέωσαν: Τοny Parker (Spurs, 10m/2yr), JP Macura (2-way), Bismack Biyombo (ανταλλαγή, Orlando Magic), Joe Chealey (2-way)
Draft Picks: Miles Bridges (#12, από ανταλλαγή με Clippers, υπέγραψε), Devonte' Graham (#34, από ανταλλαγή με Hawks, υπέγραψε)
Έφυγαν: MCW, Treveon Graham (Brooklyn Nets), Dwight Howard (ανταλλαγή στους Brooklyn Nets, πλέον ως free agent ανήκει στους Wizards), Mangok Mathiang (Vanoli Cremona), Johnny O'Bryant (Maccabi Tel Aviv), Marcus Paige (Partizan), Julyan Stone (ανταλλαγή Orlando Magic, πλέον ανήκει στη Reyer Venezia)


Προπονητής:
James Borrego

New look για new look Hornets

Σχόλιο:
Tι θα δούμε απ' τους Ηornets άραγε φέτος; Νέος GM, νέος προπονητής, υποσχέσεις για νέα αγωνιστική φιλοσοφία μήπως και ξεκολλήσουν απ' το 36-46, που είναι το τελικό ρεκόρ της Charlotte τις δύο τελευταίες χρονιές. Ένας τελικός λόγος νικών προς ήττες που φαντάζει το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα για κάθε ομάδα που θέλει να βρεθεί στην οχτάδα και να δείξει δυναμική επιτυχιών με το υπάρχον roster, αφού δε σε βαφτίζει αποτυχημένο και δε σου δίνει τα picks για rebuild ούτε σου δίνει την ευκαιρία να δώσεις έστω μια μάχη πρώτου γύρου για να μετρηθείς με τους κορυφαίους της περιφέρειάς σου. Οι αλλαγές σε επίπεδο προσώπων δεν είναι πολύ μεγάλες αλλά οι προσδοκίες για περισσότερες λύσεις μπρος και πίσω είναι βάσιμες, αλλά η απόσταση του best και του worst case scenario των φετινών Hornets φαντάζει άβολα μεγάλη για κάθε νέο front office και coaching staff.Ο James Borrego τον περασμένο Μάη έγινε ο πρώτος μη interim Λατίνος head coach στην ιστορία του ΝΒΑ, μετά από μια σπαστή δεκαετία ως assistant στους Spurs και με δύο ακόμα θητείες ως ψηλά στην ιεραρχία assistant των νέων head guys, Monty Williams και Ζάχου Vaughn, στη NOLA κι έπειτα στο Orlando. Στη Florida μάλιστα έδωσε και ένα μικρό δείγμα ως προσωρινός πρώτος προπονητής, αναλαμβάνοντας τους μαθητευόμενους Μάγους μετά την απόλυση του Jacque, με τους οποίους κατάφερε 10 νίκες σε 30 παιχνίδια, ποσοστό καλύτερο απ' αυτό του πρώην συνεργάτη του. Πιστεύει στην επιτυχία μέσα απ' το ψηλότερο pace, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον απαιτητικό ιδιοκτήτη Michael Jordan, που πίεσε πέρυσι την ομάδα να αλλάξει το στυλ του Clifford με όχι ιδιαίτερα πετυχημένα αποτελέσματα. Το pace ανέβηκε μεν απ' το 95.7 στο 98.4 κι απ' το κάτω μισό της σούμας των 30 ομάδων στην όγδοη θέση, αλλά η αποτελεσματικότητα δεν άλλαξε αισθητά παραμένοντας κάτω του μετρίου σε ts%/efg%, ε και αν τερματίσεις με τις ίδιες ήττες μάλλον έγινε μια τρύπα στο νερό. O Kemba, ο εδώ και λίγους μήνες πρώτος scorer στην ταπεινή ιστορία του franchise, μπερδεύει τα πράγματα με δηλώσεις που εκφράζουν άλλοτε την αγάπη του για την ομάδα και άλλοτε τη δυσαρέσκειά του που δεν πείθουν ως πιθανοί διεκδικητές, ο Batum στην κατάσταση που βρέθηκε πέρυσι δεν είναι δεύτερος καλύτερος παίκτης ομάδας αξιώσεων, η frontline είναι γεμάτη ερωτηματικά και οι επιλογές της ομάδας στα drafts δώθε απ' το Walker δεν έχουν δικαιώσει τις προσδοκίες και τις συχνά απρόσμενες επιλογές παλιότερων execs, είτε έχουν αποχωρήσει είτε η παρουσία τους δεν εμπνέει πίστη για κατακόρυφη άνοδο της συνεισφοράς τους. Πιάνεις το αυγό να το κουρέψεις αλλά πρέπει οι νέοι μπαρμπέρηδες να βρουνε τα σύνεργα πρώτα.

Ας ξεπετάξουμε το αρνητικό σενάριο. O Batum είναι νεκρός όπως πέρυσι και δεν τον φορτώνεται και κανείς με ανταλλαγή γιατί δεν υπάρχει κίνητρο για κάτι τέτοιο, ο Borrego αργεί να δώσει efficiency στην προσπάθεια να παίξουν αρκετά πιο σύνθετα, πιο γρήγορα και πιο δυναμικά, οι νεαροί παίκτες που πρέπει να δώσουν το ανέβασμα αγνοούνται αποτυγχάνοντας να γίνουν ένας ικανός συμπληρωματικός κορμός με σταθερό σουτ και χωρίς αμυντικές αδυναμίες και κάποια στιγμή ο expiring Kemba κάνει trade request και πάμε για μπουρλότο. Το υπέρμετρα θετικό σενάριο είναι αρκετά πιο ευχάριστο. O Bridges διεκδικεί το RoY ή ο Monk κάνει second year leap, η frontline βρίσκει λύσεις κάπου ανάμεσα στα πολλά ονόματα με σημαντικότερη συνεισφορά μάλλον από τα φρέσκα πρόσωπα Willy ή Biyombo, ο Kemba χωρίς να χάνει se usg% βρίσκει αποτελεσματικότητα, περισσότερες πάσες που να μετατρέπονται σε assists και θυμάται πως είχε κάνει χρονιά με 2 κλεψίματα μέσο όρο όταν ακόμα λέγονταν Bobcats, φτάνουν τις 50 νίκες και παίρνει και μερικές MVP votes παρέα με ανανέωση συμβολαίου στο max. Περνάνε ένα γύρο και στα playoffs με αναστημένο Batum και γριά αλεπού της postseason TP στην πρώτη χρονιά μετά από 1,5 δεκαετία στο Texas, πριν πέσουν κόντρα σε μετέπειτα φιναλίστ και φαντάζουν μια κίνηση μακριά απ' το να σταθεροποιηθούν στην πρώτη τετράδα της Ανατολής. Καλό ρε συ.



Αλλά αν τους ξέρουμε αρκετά τι μπομπόγατες είναι, ξέρουμε σε τι θα ποντάρουμε. Θα τερματίσουν κάπου όχι πολύ μακριά απ' τον ορισμό του bubble στην πρώτη, μεταβατική χρονιά Borrego, ο Kemba θα το παλέψει να κάνει υπομονή, το Batum δε θα τον φορτώνεται κανείς, ο Bridges θα πάει καλά κι ο Monk δεν ξέρω πόσο καλά αλλά καλύτερα από πέρυσι, η frontline θα αλλάζει κατά διαστήματα μπας και βρεθεί η χρυσή συνταγή και ίσως φύγουν παίκτες που δεν ταιριάζουν στα πιο μακροπρόθεσμα πλάνα του νέου regime. Btw τα δύο συμβόλαια που τελειώνουν το επόμενο καλοκαίρι πέρα απ' το Walker είναι του Kaminsky -με QO- και του Lamb, υπάρχουν δηλαδή βάρη που θα τα κουβαλήσουν και παραπέρα. Πάντως αν φύγει ο Kemba ως το Φλεβάρη να ξέρετε πως πιστεύουν αρκετά στο ντόπιο προϊόν που ακούει στο όνομα Devonte' Graham, rookie impact δεν πρόκειται να έχει αλλά αν ένας πρόεδρος σαν τον MJ σε έχει ήδη στη λίστα για το πριβέ, θα παίξεις και με το ζόρι για ένα διάστημα. Πως αλλιώς θα είσαι η ομάδα της Carolina;


Πρόβλεψη: 40-42
Conference rank: 8th-9th

Hype
SG3ptshooter
Kemba 41, ανάσταση Monk με 2 help ταπάρες και μεγάλο τρίποντο στο τελευταίο λεπτό, καλή πρεμιέρα, ας ήρθε ήττα.

Free Willy μόνο γιατί χρειάζεται. Συνωμοσία Ισπανόφωνων για μια καλύτερη Hornetα. Σταδιακά να φάνε και το Marvin.
SG3ptshooter
QUOTE
A source close to Marc Gasol says he anticipates ending up with the Hornets.

https://www.cbssports.com/nba/news/marc-gas...deal-to-happen/

Θα είναι σπουδαία προσθήκη και πραγματικά θέλω να δω ποια θα είναι τα ανταλλάγματα, μη γίνει κανά χοντρό και στείλουν τo Bridges.. Δώστε το Starvin στο Memphis να παίξει εκεί που του αξίζει.

α ναι, ως fan Marc προφανώς και δε με ενθουσιάζει, το package deal στο Toronto θα μ' άρεσε καλύτερα.
RipCity
Φαντάζομαι Monk+Biyombo ή MKG θα είναι το τρέιντ.
aegeansheed
Τους θέλω για playoffs, όσο κι αν εξακολουθώ να πιστεύω ότι το Orlando είναι λίγο καλύτερη ομάδα ως συγκέντρωση ταλέντου. Έχουν μια έδρα που χρειάζεται να υπάρχει ώστε να δίνουν τα playoffs αξία στον νικητή, σκληρή για οποιονδήποτε αντίπαλο. Επιτέλους ήρθε η χρονιά του Jeremy Lamb που περιμέναμε, ουσιαστικός και καίριος και στις δύο πλευρές του παρκέ, όσο οποιοσδήποτε "no2 guy" σε μια ομάδα.
geo82
Εγώ έχω μια παραπάνω προτίμηση στους Magic αλλά προκειμένου να μείνουν εκτός οι Heat, ας μπουν οι Hornets στη θέση τους, κανένα πρόβλημα. Το Μαϊάμι δε θέλω φέτος στην οχτάδα. Με αφήνει αδιάφορο ως ομάδα.
SG3ptshooter
Όποιος και να μπει προς το τέλος δεν θα καταφέρει και πάρα πολλά στην postseason οπότε ας είναι όποια ομάδα προτιμά ο καθένας laugh.gif Συνεχίζω να εμπιστεύομαι το δέσιμο του Miami.
SG3ptshooter


Tην έβγαλε τη big market μεταγραφή με την ανατροπή χτες. peace.gif
SG3ptshooter


Δεν το είδα το πρωί καν παρότι διάβασα ότι συνέβη.. Η προδοσία μου θα έπρεπε να τιμωρηθεί, αλλά ούτε ο Αμνός του Θεού θα ανέβει επίπεδο ούτε οι Hornets θα υπάρξουν relevant βραχυπρόθεσμα φοβάμαι.

edit: Η μεγάλη στιγμή που βλέπεις Hornets - Celtics και ο ΟΤΕτζής λέει Oτζελεγιε"
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.