Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Παναθηναϊκός - 1η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Basket League - Σεζόν 2015-2016
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
SteelGandalf
Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, κάτι που ισχύει σε μεγάλο βαθμό, εφόσον ξεκινήσεις καλά με ό,τι κι αν καταπιάνεσαι.

Αύριο ξεκινάει το πρωτάθλημα για τον μπασκετικό Άρη με ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια που θα μπορούσαν να του τύχουν.

Ήταν πέρσι τέτοια εποχή, μια μέρα αργότερα για την ακρίβεια (12/10/2014), όταν η ομάδα ξεκίνησε "με το δεξί" στο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό (70-78 για την ιστορία).

Φέτος, στις 11/10/2015, η έναρξη θα γίνει με εντός έδρας παιχνίδι, με αντίπαλο μια ομάδα που το όνομα της ξεκινάει και πάλι από "Παν", αλλά αυτή την φορά πρόκειται για τον πανίσχυρο Παναθηναϊκό! wink.gif

Οι δύο ομάδες έχουν πραγματοποιήσει τις επίσημες εμφανίσεις τους στον θεσμό του κυπέλλου (μεσοβδόμαδα), καταφέρνοντας και οι δύο να προκριθούν στους "4" της διοργάνωσης, επικρατώντας ο μεν Άρης επί της Α.Ε.Κ., ο δε Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού, μέσα στο Σ.Ε.Φ. με εμφατικό, θα τον χαρακτήριζα, τρόπο.

Σαφώς και είναι πολύ νωρίς ακόμα. Οι ομάδες έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός κατά διαστήματα προχθές (την Πέμπτη), αλλά δεν παρακολούθησα ολόκληρο το παιχνίδι του, ενώ σε αυτό ίσως συνέβαλλε και ο Ολυμπιακός με την όχι και τόσο "πειστική" εμφάνιση του.

Ο Άρης έχει τον ενθουσιασμό από τη νίκη της Τετάρτης, αλλά και το πλεονέκτημα της εντός έδρας αναμέτρησης, σε ένα Nick Galis Hall που αναμένεται να γεμίσει και πάλι.

Αυτή την φορά το παιχνίδι δεν είναι knock-out, οπότε περιμένω να παρακολουθήσω τους παίχτες με λιγότερο άγχος. Είναι μεν η αρχή και όλοι επιθυμούν να ξεκινήσουν με νίκη, αλλά από την άλλη πλευρά και μια ήττα απέναντι σε έναν τόσο δυνατό Παναθηναϊκό δεν θα φέρει την καταστροφή, ειδικά εφόσον ο Άρης καταφέρει να δείξει θετικά δείγματα γραφής και να κοντράρει, έστω και κατά διαστήματα, τον αντίπαλο του.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και στην συγκεκριμένη αναμέτρηση και να κερδίσει η ομάδα που θα το δικαιούται περισσότερο.

Καλό πρωτάθλημα να έχουμε!

1η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Κυριακή, 11/10/2015, 17:00
(novasports2 & 2HD "live")

Άρης - Παναθηναϊκός

QUOTE(www.pressaris.gr - 9/10/2015)
Τέλος οι πανηγυρισμοί, αλλάζει το τσιπάκι και στροφή σε πρωτάθλημα και Παναθηναϊκό

Οι παίκτες του Άρη ξεκινούν από σήμερα την προετοιμασία τους για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Χθες απόλαυσαν το ρεπό τους και τα μεθεόρτια της πρόκρισης επί της ΑΕΚ στον ημιτελικό του κυπέλλου, από σήμερα αλλάζει το τσιπάκι…


Ο Άρης ξεκινάει το πρωτάθλημα με ένα ντέρμπι, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι σε πολύ καλή κατάσταση, το έδειξε και χθες με τη νίκη του μέσα στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού, και σαφώς πρέπει να παρουσιάσει ανταγωνιστικό πρόσωπο, διεκδικώντας τη νίκη με τη βοήθεια του κατάμεστου Παλέ.

Για να συμβεί αυτό εννοείται ότι θα πρέπει να κάνει πολύ καλύτερο παιχνίδι από αυτό κόντρα στην ΑΕΚ και κυρίως να πάρει πολλά περισσότερα από παίκτες όπως ο Οκάρο Γουάιτ ή ο Τζερέλ Μακ Νιλ.
hagi
Καλη αρχή να έχουμε με υγεία κυρίως στου παίχτες... Μακάρι να έρθει μια νίκη , θα ήταν φοβερό ξεκίνημα από όλες τις μεριές αλλά κακά τα ψέμματα είναι πολύ δύσκολο.
SteelGandalf
QUOTE(www.esake.gr - 9/10/2015)
ΑΡΗΣ: Νέα εποχή

Ο Άρης επέστρεψε την περασμένη σεζόν ύστερα από τέσσερα χρόνια στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και αρχίζει το νέο Πρωτάθλημα με ακόμη μεγαλύτερες φιλοδοξίες μετά την καινούργια εποχή που άρχισε για την ΚΑΕ με την ανάληψη της ιδιοκτησίας από τον Νικόλαο Λάσκαρη.


Οι «κίτρινοι» έχασαν το μεγάλο «αστέρι» τους και MVP της Basket League ΣΚΡΑΤΣ της προηγούμενης αγωνιστικής χρονιάς Αλέξανδρο Βεζένκοφ, αλλά ενισχύθηκαν σε όλες τις θέσεις. Αλλάξαν όλοι οι ξένοι και ο κόουτς Πρίφτης επέλεξε τρεις αλλοδαπούς παίκτες με εμπειρία από το ελληνικό Πρωτάθλημα: Τους Ουότερς, Χάγκινς, που αγωνίστηκαν την περασμένη σεζόν στον Κολοσσό H Hotels, και τον Τσούπκοβιτς, ο οποίος έπαιξε στα Τρίκαλα Bc Aries. Υπέγραψαν ακόμη ο Αμερικανός φόργουορντ σέντερ Κοέν προερχόμενος από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο συμπατριώτης του φόργουορντ Ουάιτ και ο, επίσης, Αμερικανός Μακ Νιλ.

Ο Άρης ακόμη πρόσθεσε εμπειρία και ποιότητα στο ρόστερ με την επιστροφή του Πελεκάνου και την απόκτηση των Ξανθόπουλου, Ζάρα.

Δημήτρης Πρίφτης (προπονητής): «Καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ για το νέο πρωτάθλημα που ξεκινά σε λίγες μέρες, υγεία και δύναμη σε όλους, παίκτες, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, δημοσιογράφους και φιλάθλους.

Βλέποντας τις κινήσεις των ομάδων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τα ρόστερ που έχουν καταρτιστεί, θεωρώ ότι θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό και ταυτόχρονα ποιοτικό κ ενδιαφέρον για το κόσμο πρωτάθλημα. Είναι πραγματικά ευχάριστο το γεγονός ότι ο μπασκετικός χάρτης άλλαξε σημαντικά, με οκτώ από τις 14 ομάδες να προέρχονται από τη περιφέρεια.

Σε ότι αφορά την ομάδα μας, μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και την έλευση της οικογένειας Λάσκαρη, τα πράγματα αναμφίβολα δείχνουν πιο αισιόδοξα. Ο σύλλογος μετά από μια επίπονη οικονομικά περίοδο μπαίνει σε μια νέα εποχή. Κύριος στόχος της ομάδας είναι η σταθεροποίηση της σε άνα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, ταυτόχρονα με την απαγκίστρωση της απ' τα οικονομικά δεσμά του παρελθόντος. Αυτό θα συμβεί με υπομονή και σταθερά βήματα, ώστε να μπουν οι βάσεις και να ωριμάσουν οι συνθήκες για να επιστρέψει ο Άρης στη κορυφή. Διαμορφώσαμε ένα αξιόμαχο ρόστερ, που πιστεύω ότι χρειάζεται το χρόνο του για να αποκτήσει την χημεία του, καθώς εντάχθηκαν πολλά νέα πρόσωπα.

Θέλουμε μέσα από σκληρή δουλειά να βελτιωνόμαστε καθημερινά, να αναπτύξουμε τη συλλογικότητα σε ό,τι κάνουμε μέσα στο γήπεδο και να παίξουμε όμορφο μπάσκετ ώστε να το απολαμβάνουμε τόσο εμείς όσο και ο κόσμος μας. Εύχομαι καλή χρόνια σε όλους, καλό μπάσκετ, και γεμάτα γήπεδα».

Σπύρος Μούρτος (αρχηγός Άρη): «Καλή χρονιά σε όλους με υγεία πάνω απ' όλα. Εύχομαι να γίνει ένα πρωτάθλημα αντάξιο των υψηλότερων, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προσδοκιών που υπάρχουν, με δεδομένη την ενίσχυση αρκετών ομάδων και δη ιστορικών, όπως ο Άρης και η ΑΕΚ. Πιστεύω ότι φέτος το επίπεδο θα είναι υψηλότερο, με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να διατηρούν μία ποιοτική διαφορά έναντι των υπολοίπων. Θα γίνει σκληρή μάχη για τον τίτλο και την τετράδα, αλλά και σε άλλα μέτωπα, όπως η είσοδος στα πλέι οφ και η σωτηρία. Όλες οι ομάδες είναι ικανές για ζημιές.

Εμείς ως Άρης έχουμε αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ σε σχέση με την περσινή σεζόν. Η ομάδα ενίσχυσε το έμψυχο δυναμικό της με καλούς ξένους και ποιοτικούς Έλληνες παίκτες. Πιστεύω ότι θα παίξουμε καλό και ποιοτικό μπάσκετ, όμως είναι ρίσκο να μιλάμε από τώρα για στόχους, άλλωστε οι υποχρεώσεις μας είναι αυξημένες με τους διπλούς αγώνες κάθε εβδομάδα. Αν κάτι έχουμε στο μυαλό μας, είναι η διατήρηση των κεκτημένων και βλέπουμε… Βάση μας και φέτος θα είναι η δυνατή άμυνα και μέσω αυτής θα προσπαθήσουμε να παίξουμε γρήγορα στην επίθεση, ώστε να σκοράρουμε με μεγαλύτερη άνεση».


QUOTE(www.esake.gr - 9/10/2015)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Για την επιστροφή στον «θρόνο»

Μετά από δύο σερί νταμπλ τις σεζόν 2012-13 και 2013-14 ο Παναθηναϊκός έχασε την περασμένη αγωνιστική χρονιά τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας. Η νέα σεζόν αρχίζει με τους «πράσινους» να θέλουν να πάρουν ξανά τα πρωτεία στον ελληνικό χώρο μετά από ένα καλοκαίρι σημαντικών αλλαγών.


Ο Παναθηναϊκός έπεισε τον Καλάθη να αφήσει το ΝΒΑ και να επιστρέψει μετά από τρία χρόνια στην ομάδα του και στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Άλλαξε όλους τους ξένους πλην του Γκιστ που δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο μέρος της περασμένης σεζόν λόγω τιμωρίας. Ο νέος προπονητής του, Τζόρτζεβιτς και κόουτς παράλληλα της Εθνικής Σερβίας εμπιστεύτηκε τρεις παίκτες από την πρώην γιουγκοσλαβική σχολή (Ραντούλιτσα, Κούζμιτς και Πάβλοβιτς) και τον Αμερικανό σουτέρ Φελντέιν. Παρέμεινε ο ελληνικός «κορμός» της ομάδας με πρώτο τον αρχηγό Διαμαντίδη. Συνεχίζουν, επίσης, ο πολύπειρος Φώτσης και η νέα γενιά (Γιάνκοβιτς, Παππάς, Μποχωρίδης, Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης, Λούντζης και Κόνιαρης), στην οποία έχουν «επενδύσει» πολλά οι «πράσινοι».

«Να ωθήσουμε τους εαυτούς μας όσο πιο ψηλά»

Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς (προπονητής): «Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι να αρχίσουμε να παίζουμε όσο το δυνατόν συντομότερα ως ομάδα. Είναι ένας δύσκολος στόχος, γιατί είχαμε αρκετά ταξίδια στη διάρκεια της προετοιμασίας μας, αλλά οι φιλοδοξίες μας είναι να ωθήσουμε τους εαυτούς μας όσο πιο ψηλά γίνεται. Πρέπει να παίξουμε για τους τίτλους. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό πρέπει να διεκδικήσεις όλους τους τίτλους των διοργανώσεων που λαμβάνει μέρος η ομάδα. Κι αυτό θα επιδιώξουμε αγώνα με αγώνα μέχρι το τέλος.

Ο δρόμος για να φτάσουμε στους τίτλους είναι βήμα - βήμα, αγώνα με αγώνα, προπόνηση με προπόνηση να αισθανόμαστε πιο δυνατοί, να βελτιωνόμαστε ως ομάδα. Εάν έχουμε αυτή τη διαδικασία στο μυαλό μας και υπομονή, με καλή δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Είναι σκληρή η Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Υπάρχει πολύ ταλέντο και παίκτες με σπουδαίο χαρακτήρα. Όπως πάντα, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα πιο δύσκολα της Ευρώπης. Δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Έχουν δυναμώσει και βελτιωθεί και άλλες ομάδες και η απόδειξη είναι ο ευρωπαϊκός τίτλος της Εθνικής Εφήβων της Ελλάδας με κάποιους παίκτες που παίζουν στον Παναθηναϊκό. Αυτό σημαίνει ότι αναδεικνύονται πάλι ταλέντα, κάτι που είναι σημαντικό. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πάντα ανταγωνιστικό και κάθε αγώνας θα είναι σημαντικός. Ο πιο σημαντικός αγώνας θα είναι πάντα ο επόμενος».

«Θέλουμε Πρωτάθλημα και Κύπελλο»

Δημήτρης Διαμαντίδης (αρχηγός): «Οι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι να είμαστε μέσα και στους δύο τίτλους. Θέλουμε την κατάκτηση και του Κυπέλλου Ελλάδας και του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, στην Ευρωλίγκα θέλουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά. Σαφώς είναι μία νέα ομάδα με έναν νέο προπονητή και αρκετά νέα πρόσωπα. Στόχος είναι να υπάρξει ομοιογένεια μέσα στην ομάδα γιατί είμαστε λίγες ημέρες μαζί και επειδή αρχίζουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις αυτό θα πρέπει να γίνει λίγο πιο άμεσα, πιο γρήγορα. Άρα θέλουμε λίγες προπονήσεις μαζί για να μάθουμε ο ένας τον άλλον και μέσα από αυτό θα γινόμαστε καλύτεροι.

Θεωρώ ότι φέτος θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων με ομάδες πιο δυνατές. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης δείχνουν πως έχουν δυναμώσει και είναι πολύ θετικό αυτό. Άρα θεωρώ ότι θα είναι ένα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα το φετινό».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 11/10/2015)
Πρεμιέρα… πρόκληση για τον Άρη (17:00, PRESSARIS – Live) κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Δυσκολότερο αντίπαλο δεν θα μπορούσε να βρει ο Άρης σήμερα (17.00) για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο φορμαρισμένη ελληνική ομάδα, προέρχεται από ένα “διπλό” πρόκρισης μέσα στο ΣΕΦ και ο Άρης θα επιδιώξει να του βάλει φρένο και να ξεκινήσει με το δεξί μετά το κύπελλο με την ΑΕΚ.


Η ψυχολογία των κίτρινων είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο και οφείλεται εξ ολοκλήρου στην πρόκριση επί της ΑΕΚ. Το γήπεδο θα είναι και πάλι κατάμεστο. Η ατμόσφαιρα και πάλι εξαιρετική. Οι παίκτες νιώθουν ότι έχουν μια πρόκληση απέναντί τους, το είπε ο Ντομινίκ Γουότερς.

Για να έρθει, όμως, η νίκη στη πρεμιέρα απέναντι σε αυτόν τον – πολύ καλύτερο από πέρσι – Παναθηναϊκό θα πρέπει η απόδοση όλης της ομάδας να είναι σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά της περασμένης Τετάρτης κόντρα στην ΑΕΚ.

Χρειάζεται πολύ καλύτερο “διάβασμα” του παιχνιδιού και στην άμυνα, αλλά κυρίως στην επίθεση, εκεί όπου οι κίτρινοι παρουσίασαν αρκετά προβλήματα μεσοβδόμαδα.

Ο Οκάρο Γουάιτ χρειάζεται χρόνο για να εγκλιματιστεί στον τρόπο με τον οποίο παίζεται το μπάσκετ στην Ελλάδα, χρειάζεται όμως και ο Άρης τον Αμερικανό ειδικά σε τέτοια παιχνίδια. Ο Τζερέλ Μακ Νιλ ήταν περισσότερο θέμα κακής ημέρας το ότι δεν απέδωσε με την ΑΕΚ, ωστόσο πρέπει να βρει τους τρόπους ειδικά σήμερα για να βγάλει στο παρκέ τον καλύτερο δυνατό εαυτό του.

Ο Παναθηναϊκός με τις προσθήκες παικτών όπως οι Καλάθης, Ραντούλιτσα, Φελντέιν και την επιστροφή του Γκιστ είναι σαφώς πιο πλήρης από πέρσι και προς το παρόν αυτό που δείχνουν στο παρκέ είναι ότι τα δύσκολα ταξίδια σε Κίνα και Μόσχα τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, όχι μόνο δεν τους επηρέασαν, αλλά τους βοήθησαν να βρουν καλό αγωνιστικό ρυθμό.


QUOTE(www.pressaris.gr - 10/10/2015)
Πάβλοβιτς: «Θα αντιμετωπίσουμε μια σπουδαία ομάδα!»

Ο Σάσα Πάβλοβιτς έγραψε το πρώτο του μπλογκ στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και αναφέρθηκε και στον αγώνα της πρεμιέρας με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο.


Ο Σέρβος φόργουορντ έγραψε: «Είναι μεγάλη μου χαρά το ότι θα μοιράζομαι τις σκέψεις μου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Basket League. Με την ευκαιρία αυτή δίνω τις καλύτερες ευχές μου ώστε να έχουμε μια υπέροχη χρονιά γεμάτη υγεία και με τα γήπεδα γεμάτα.

Οι επίσημες υποχρεώσεις μας αρχίζουν από τη Θεσσαλονίκη καθώς θα αντιμετωπίσουμε μια σπουδαία ομάδα, όπως ο Άρης. Οι περισσότεροι ακόμα ασχολείστε με τη νίκη μας στο κύπελλο επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ αλλά σας βεβαιώνω ότι για εμάς αυτή η ιστορία τέλειωσε το βράδυ της Πέμπτης. Δεν είχαμε να σκεφτούμε τίποτε περισσότερο για εκείνο τον αγώνα, είχαμε φέρει εις πέρας την αποστολή μας και ήμασταν χαρούμενοι.

Όμως έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα, άλλωστε.

Βρισκόμαστε στη διάρκεια μιας δύσκολης εβδομάδας για εμάς… Πέρασε ο Ολυμπιακός στο κύπελλο, τώρα έχουμε Θεσσαλονίκη και Άρη, ακολουθούν δε η Λοκομοτίβ στη Ρωσία για την έναρξη της Ευρωλίγκας και ο Ολυμπιακός (πάλι) στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική της Basket League.

Το σωστό είναι να πηγαίνουμε βήμα προς βήμα κι έτσι θα κάνουμε.

Από το πρωί της Παρασκευής, λοιπόν, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τον Άρη διότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως δεν θα είναι εύκολη η αποστολή μας στη Θεσσαλονίκη.

Οι αντίπαλοι μας είναι ισχυρή ομάδα, παίρνει δύναμη από την έδρα της κι έχει ενθουσιασμό. Εμείς σεβόμαστε τον Άρη, όπως και κάθε αντίπαλο. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να παίξουμε καλά στη Θεσσαλονίκη, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση κι έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Αυτό μπορώ να το βεβαιώσω… Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο ώστε να τα καταφέρουμε απέναντι σ' έναν δύσκολο αντίπαλο.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους του Παναθηναϊκού για την υποστήριξη που μου παρέχουν στον προσωπικό μου λογαριασμό στο instagram… Δεν προλαβαίνω καλά-καλά να ποστάρω φωτογραφία μου κι ακολουθούν εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης, κάτι που δείχνει πόσο μας αγαπά ο κόσμος του Παναθηναϊκού αλλά και πόσο υψηλή είναι η ευθύνη που έχουμε εμείς, ως παίκτες.

Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε κι ανυπομονώ να δω γεμάτο το ΟΑΚΑ».


QUOTE(www.pressaris.gr - 10/10/2015)
Ο Γουότερς μπλογκΑΡΗ στον ΕΣΑΚΕ: «Δεν φοβόμαστε τον Παναθηναϊκό, παιχνίδι πρόκληση για μας»

Ο Ντομινίκ Γουότερς θα μπλογκάρει φέτος στον ΕΣΑΚΕ, διαδεχόμενος τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ στο πρώτο του σημείωμα αναφέρθηκε στην πρώτη εβδομάδα επίσημων αγώνων που ολοκληρώνεται αύριο και υπογράμμισε την… πλάκα που έπαθε από τον κόσμο του Άρη!


Το μπλογκ του Γουότερς στον ΕΣΑΚΕ:

«Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του μπάσκετ και φυσικά σ' αυτούς του Άρη. Θα τα λέμε κάθε εβδομάδα από αυτήν τη γωνιά και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να γράφω τις σκέψεις μου κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Αύριο τελειώνει για μας μία σκληρή εβδομάδα, με δύο ντέρμπι. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο ματς με τον Παναθηναϊκό. Λόγω του αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ, είχαμε ουσιαστικά δύο ημέρες για να προετοιμαστούμε για την αναμέτρηση της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Όμως οι κόουτς έκαναν πολύ καλή δουλειά, στην ανάλυση του αντιπάλου και την τακτική που θα ακολουθήσουμε και είμαστε έτοιμοι για τη μάχη.

Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία και την αξία του Παναθηναϊκού. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, με πολύ καλό και ποιοτικό ρόστερ. Εμείς θέλουμε να δείξουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο συγκεκριμένο ματς. Δε φοβόμαστε τον Παναθηναϊκό, αντίθετα αυτός ο αγώνας είναι μία πρόκληση για μας, αλλά και ένα πολύ δυνατό τεστ για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια φυσικά χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας. Αυτό που έζησα στον αγώνα με την ΑΕΚ είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια. Δεν έχω ξαναπαίξει σε τέτοια ατμόσφαιρα, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο με φιλάθλους… τρελούς για την ομάδα. Περιμένω αντίστοιχη ατμόσφαιρα και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Θα ήθελα να βλέπω το γήπεδο έτσι σε κάθε αγώνα, αλλά είμαι σίγουρος ότι σ' αυτό το ματς το Nick Galis Hall θα είναι κατάμεστο.

Τελειώνοντας θέλω να γράψω για τις πρώτες εντυπώσεις μου στον Άρη και τη Θεσσαλονίκη. Ο Άρης είναι σίγουρα η πιο επαγγελματική ομάδα που έχω αγωνιστεί. Οι προπονητές, όλο το σταφ, κάνουν φοβερή δουλειά και όλα είναι προσεγμένα μέχρι τη λεπτομέρεια. Είναι σαν να έχουμε μία ομπρέλα προστασίας από πάνω μας σε όλα τα επίπεδα, κάτι που μας επιτρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι αποκλειστικά στο μπάσκετ και στις υποχρεώσεις μας. Η Θεσσαλονίκη είναι μία όμορφη πόλη, οι άνθρωποί της πολύ ζεστοί. Είναι ένα θαυμάσιο μέρος για να ζεις και τη θεωρώ μία άκρως μπασκετική πόλη».


QUOTE(www.pressaris.gr - 11/10/2015)
Γιάνκοβιτς: «Σε πολύ ισχυρή έδρα απέναντι σε μια ομάδα που θα είναι πολύ ανταγωνιστική»

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς περιμένει ντέρμπι αύριο στο Αλεξάνδρειο, εξηγώντας πως ο Άρης έχει πολύ ισχυρή έδρα και είναι πολύ βελτιωμένος και ανταγωνιστικός.


Στο μπλογκ του στην ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού ο διεθνής φόργουορντ έγραψε: “Έχουμε μπροστά μας το ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθεί και η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με την Κούμπαν στη Ρωσία. Δεν υπάρχει περιθώριο να σταθούμε άλλο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Τώρα στο μυαλό μας είναι η αναμέτρηση της Κυριακής απέναντι στον Άρη. Η έναρξη του πρωταθλήματος θα είναι πάρα πολύ δύσκολη σε μια πολύ ισχυρή έδρα απέναντι σε μια ομάδα που έχει βελτιωθεί και θα είναι πολύ ανταγωνιστική στο φετινό πρωτάθλημα. Απαιτείται μεγάλη προσοχή από μέρους μας προκειμένου να τα καταφέρουμε”.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 10/10/2015)
Νέο κάλεσμα της ΚΑΕ ένα ευχαριστώ στον κόσμο!

Κάλεσμα στον κόσμο για μαζική παρουσία στο Αλεξάνδρειο και παράλληλα ένα ευχαριστώ για τη στήριξη στον προημιτελικό με την ΑΕΚ έστειλε η ΚΑΕ Άρης με ανακοίνωσή της.


Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Basket League ΣΚΡΑΤΣ 2015-16 ξεκινά για τον Άρη με ένα ντέρμπι, απέναντι στον Παναθηναϊκό, την Κυριακή 11/10 (17:00). Η Άρης Κ.Α.Ε. εύχεται στον Δημήτρη Πρίφτη, τους συνεργάτες του και τους καλαθοσφαιριστές της ομάδας μας καλή επιτυχία και καλεί τον κόσμο να στηρίξει μαζικά τη νέα προσπάθεια που έχει ως απώτερο στόχο την επιστροφή του Αυτοκράτορα στην ελίτ του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Παράλληλα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο του Άρη για την εκπληκτική συμπαράστασή του και την άψογη συμπεριφορά του στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Οι φίλαθλοι του Άρη έδειξαν πώς ο κόσμος μπορεί να «σπρώξει» την ομάδα στη νίκη χωρίς να συμβεί το παραμικρό ευτράπελο. Είμαστε σίγουροι ότι η συμπαράσταση των φιλάθλων μας και η κόσμια συμπεριφορά τους θα συνεχιστεί στον ίδιο βαθμό σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».


QUOTE(www.pressaris.gr - 11/10/2015)
«Ρούκι» στην Ελλάδα, αντίπαλοι στην Ιταλία

Οκάρο Γουάιτ και Τζέιμς Φελντέιν μπορεί να παίζουν σήμερα για πρώτη φορά ένα ντέρμπι Άρης – Παναθηναϊκός, ωστόσο έχουν αναμετρηθεί πέρσι στο ιταλικό πρωτάθλημα σε ένα ντέρμπι δύο εκ των πιο ιστορικών ομάδων του καμπιονάτο.


Ως παίκτης της Βίρτους Μπολόνια ο φόργουορντ του Άρη και ως παίκτης της Καντού ο γκαρντ του Παναθηναϊκού κοντραρίστηκαν δύο φορές και μοιράστηκαν τις νίκες.

Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα η Καντού υποδέχθηκε την Βίρτους και την κέρδισε με σκορ 89-67. Ο Φελντέιν είχε 3 πόντους σε 18 λεπτά, ενώ ο Γουάιτ τελείωσε με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 29 λεπτά.

Στον επαναληπτικό της Μπολόνια, η Βίρτους κέρδισε με 100αρα. Επιβλήθηκε της Καντού με σκορ 108-96 με τον Γουάιτ να έχει 15 πόντους (3/4β., 6/7δπ.), 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ο Φελντέιν δεν αγωνίστηκε.


Φεύγω για το γήπεδο σε λίγα λεπτά, αφού είμαι αναγκασμένος να βρίσκομαι εκεί το αργότερο μέχρι τις 15:00 για να παραλάβω το καρτελάκι διαρκείας μου...

Θα τα πούμε μετά...
tuareg
χαγκινς εκτος με προβλημα τελ στιγμης....στομαχικες διαταραχες λεει
τι βρωμικα πηγε κι εφαγε ? smiley.gif
Paris87
Λινκ (παν)δυσκολο ε?
TakeshyKurosawa
QUOTE (tuareg @ Oct 11 2015, 16:40 ) *
χαγκινς εκτος με προβλημα τελ στιγμης....στομαχικες διαταραχες λεει
τι βρωμικα πηγε κι εφαγε ? smiley.gif


Ο καλύτερος σας παίχτης είναι?
shtarkws
Πολύ ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ειδικά η παρουσία του τεράστιου Νίκου Γκάλη είναι πάντα ξεχωριστή
dru_15
Αναρωτιεμαι μηπως ο Χαγκινς το στριψε και αυτος...
SteelGandalf
Μόλις πριν λίγο γύρισα στο σπίτι.

Πάμε λοιπόν για την καταγραφή:

1η Περίοδος

Άρης - Παναθηναϊκός : 24-18

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Παναθηναϊκός : 39-35

3η Περίοδος

Άρης - Παναθηναϊκός : 51-54

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Παναθηναϊκός : 70-76


Key facts of the match



Box Score



QUOTE(www.esake.gr - 11/10/2015)
Με ανατροπή την νίκη ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και καθοριστικούς τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Τζέιμς Γκιστ νίκησε στο κατάμεστο από 6.000 θεατές «Nick Galis Hall» Άρη (76-70).


Οι «κίτρινοι» έκαναν εντυπωσιακή είσοδο στον αγώνα και με τρία τρίποντα των Τζέρελ ΜακΝιλ, Οκάρο Ουάιτ και Θοδωρή Ζάρα προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά (24-13) μόλις δύο λεπτά πριν την λήξη της πρώτης περιόδου. Με τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη και καλάθι του Βλάντο Γιάνκοβιτς, οι «πράσινοι» μείωσαν στους έξι (24-18) με 20’’ να απομένουν για την λήξη του πρώτου δεκάλεπτου.

Ο Άρης, ωστόσο, με ενέργεια στην άμυνα και εύστοχος έξω από τα 6,75 μέτρα, ξέφυγε με 8 (32-24) με τρίποντο του Ντομινίκ Ουότερς 5’ και 39’’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Με τους Διαμαντίδη, Νικ Καλάθη μαζί στην ίδια πεντάδα ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και ισοφάρισε σε 34-34 με 3’ και 16’’ να απομένουν για την λήξη του πρώτου μέρους, αλλά οι γηπεδούχοι γρήγορα ανέκτησαν το προβάδισμα και με τρίποντο του Τζέικ Κοέν ξέφυγαν με 7 (42-35) στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού, ωστόσο, άλλαξε την ροή του αγώνα. Με σερί 9-0 με τρίποντο του Καλάθη και τέσσερις πόντους του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, οι «πράσινοι» προσπέρασαν με 44-42 λίγο μετά το 22’. Παρότι ο Άρης με τρίποντο του Σλάβεν Τσούπκοβιτς ξέφυγε με 4 (51-47) στο 28’, ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό και με τρίποντο του Διαμαντίδη και δύο καλάθια του Τζέιμς Γκιστ τελείωσε την τρίτη περίοδο μπροστά στο σκορ (54-51).

Στο 33’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 59-59 με γκολ φάουλ του Σπύρου Μούρτου, όμως, οι «πράσινοι» με σερί 7-0 με τρίποντο του Γκιστ και δύο καλάθια του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ξέφυγαν με 66-59 4’ και 30’’ πριν την λήξη της αναμέτρησης και έβαλαν τα θεμέλια της νίκης τους. Πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ο Γκιστ, που σκόραρε τους 13 από τους 19 πόντους του σε αυτό το διάστημα.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 39-35, 51-54, 70-76.

Στους αγώνες της πρεμιέρας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ της φετινής σεζόν το τζάμπολ έκαναν παλιές δόξες του ελληνικού μπάσκετ μετά από πρωτοβουλία του ΕΣΑΚΕ. Στην αναμέτρηση Άρης - Παναθηναϊκός το τζάμπολ έκανε ο Νίκος Γκάλης.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς, στάθηκε στην αγωνιστική παρουσία του Τζέιμς Γκιστ: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Ο Άρης είχε πετύχει μια σημαντική νίκη επί της ΑΕΚ. Είχαμε προβλήματα στο ξεκίνημα του αγώνα. Χάσαμε μπάλες, δεν ήταν η άμυνά μας αυτή που θα έπρεπε, χρειαστήκαμε ώρα για να μπούμε στο παιχνίδι. Έβγαλαν τους ψηλούς μας εκτός καλαθιού κι αυτό μας επηρέασε. Ποντάραμε όμως μετά στην ενέργεια. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε και ο Γκιστ στο παιχνίδι της ομάδας, μας βοήθησε πολύ με την ενέργεια που μας έδωσε. Συν τοις άλλοις, έχουμε μια καινούργια ομάδα, έχουμε παίκτες που δεν έχουν παίξει στην Ελλάδα και δεν γνωρίζουν το πρωτάθλημα. Εν τέλει, είναι σημαντικό ότι ξεκινήσαμε με νίκη, αλλά και γιατί κερδίσαμε στο συγκεκριμένο γήπεδο. Γενικότερα είμαστε μια ομάδα που παραμένει σε στάδιο προσαρμογής, θα έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας».

Ρωτήθηκε για την απουσία του Τζαμέλ Χάγκινς, αν μπερδεύτηκε η ομάδα του: «Δεν μπερδευτήκαμε, δεν ξέραμε για την απουσία του Χάγκινς, τη μάθαμε λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Θα είμαι υποκριτής αν δεν πω ότι η απουσία του Χάγκινς ήταν πολύ σημαντική για τον Αρη. Ο Χάγκινς είναι σημαντικό κομμάτι στο rotation του Αρη και στη γραμμή του ψηλού. Εκμεταλλευτήκαμε την απουσία του στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πήραμε πόντους μέσα στη ρακέτα με τον Ραντούλιτσα και τον Γκιστ».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού χειροκρότησε θερμά τον Νίκο Γκάλη, ο ίδιος αναφέρθηκε στον «Νικ» αλλά και στον κόσμο του Άρη: «Είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Είναι στιγμές που καταλαβαίνεις και συνειδητοποιείς όταν τελειώσει η καριέρα σου γιατί όταν αγωνίζεσαι δεν μετράς τα συναισθήματα. Θυμάμαι πολλά από το συγκεκριμένο γήπεδο. Τις μάχες της Παρτιζάν με τον Άρη. Έβλεπα τον Νίκο Γκάλη, ήταν πρότυπο για όλους τους παίκτες της γενιάς μας. Όταν ξεκίνησα να παίζω αντιμετώπισα και τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Θυμάμαι τις ωραίες ατμόσφαιρες σε αυτό το γήπεδο και βλέπω ότι αυτή εξακολουθεί να υπάρχει. Πάλευα απέναντι στον Γκάλη, κάποιες φορές κέρδισα, άλλες έχασα. Ο Γκάλης ήταν απίστευτος. Επ’ ευκαιρίας, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κόσμο του Άρη. Δε νομίζω ότι είναι σύνηθες να έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός τον Άρη στο Παλέ και να χειροκροτείται».

Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν ο ηγέτης του Παναθηναϊκού στην τελευταία περίοδο και εκπροσώπησε την ομάδα του στη συνέντευξη Τύπου. Ο Αμερικανός δήλωσε: «Ξέραμε ότι θα είχαμε δύσκολο παιχνίδι. Ο Άρης έχει δημιουργήσει πολύ καλή ομάδα, γνωρίζαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την πίεση του κόσμου, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Κάναμε αρκετά καλή δουλειά σαν ομάδα. Πετύχαμε μια σημαντική νίκη. Ο Άρης μας έβαλε δύσκολα, μας πίεσε. Στο τέλος κάναμε αυτά που έπρεπε. Είναι ακόμη νωρίς για τη σεζόν που ξεκίνησε, έχουμε πολύ δουλειά ακόμη. Αυτή η νίκη ήταν απαραίτητη για μας».

Ο Γκιστ ρωτήθηκε για την απόδοσή του στην τελευταία περίοδο: «Ο κόουτς πιστεύει τις δυνατότητές μου. Δεν παίζω όμως μόνος μου στην ομάδα, οφείλω πολλά στους συμπαίκτες μου και στους προπονητές μου γιατί με στήριξαν έπειτα από το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο που έκανα». Σε ερώτηση για το επίπεδο δυσκολίας του αγώνα σε σύγκριση με τους αγώνες του παρελθόντος, απάντησε: «Οπωσδήποτε. Έχω παίξει πολλές φορές στο συγκεκριμένο γήπεδο, ο Άρης έχει φτιάξει πολύ καλή ομάδα. Έχει εξαιρετικό προπονητή και θα πάει καλά στο πρωτάθλημα. Για να κερδίσεις τον Άρη θα πρέπει να παίξεις με συγκέντρωση για 40 λεπτά».

Ο Δημήτρης Πρίφτης απέδωσε τα εύσημα στους παίκτες του: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη δίκαιη νίκη του. Και στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Μικρές λεπτομέρειες κόστισαν, είτε σε καλάθι που δεχθήκαμε είτε που δεν βάλαμε. Πιστεύω ότι πολύ κρίσιμο για μας ήταν ότι το δεύτερο ημίχρονο όπου κάναμε δέκα λάθη, βοήθησε τον Παναθηναϊκό σε σημαντικό βαθμό. Ισορροπήσαμε τις επιλογές μας στο τρίποντο σε σχέση 1ο ημίχρονο παρότι ο Παναθηναϊκός το δίνει μέσα από την άμυνα που παίζει. Όταν επίσης βρήκε συνεργασία ο Διαμαντίδης με τον Γκιστ έγινε η ζημιά για μας. Δεν αμυνθήκαμε καλά, είχαμε ολιγωρίες. Είμαι αισιόδοξος για την ομάδα, παρότι πιστεύω ότι έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο προπονητικά για βελτιώσεις, καθώς έχουμε να προσαρμοστούμε στο έντονο πρόγραμμα που ακολουθεί με διαδοχικά παιχνίδια. Συγχαρητήρια στον κόσμο που μας ενίσχυσε με τη δύναμή του αλλά και για την συμπεριφορά».

Σε ερώτηση σχετική με τον Τζαμέλ Χάγκινς, απάντησε: «Δεν στέκομαι σε αυτό και το κάνω γιατί πιστεύω στη δύναμη της ομάδας. Παρόλο που χάσαμε αναμφίβολα από αυτή την απρόοπτη απουσία του, μας κόστισε πολύ και μπορεί να ήταν διαφορετικό το παιχνίδι αν έπαιζε ο Τζαμέλ. Θεωρώ όμως ότι η δύναμη της ομάδας είναι η ομάδα κι αυτή πρέπει να είναι πάνω από τα πρόσωπα, πρέπει να βρίσκει τρόπο να καλύπτει τα κενά της. Από εκεί και πέρα, ο Χάγκινς είχε πυρετό και εμετό, είναι στο νοσοκομείο θα μείνει εκεί για καλύτερη παρακολούθηση. Ελπίζω σε γρήγορη ανάκαμψη του. Ακόμη κι αν έπαιζε δεν θα ήταν στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν στον αγώνα με την ΑΕΚ».

Σε ερώτηση εάν η ομάδα του έστειλε αισιόδοξα μηνύματα, ο κόουτς των «κίτρινων» απάντησε: «Αυτό είναι αλήθεια. Αντιμετωπίσαμε καλά το πικ εν ρολ, ξέραμε ότι με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ήταν δύσκολο να το σταματήσαμε. Είχαμε όμως και τις δικές μας ολιγωρίες. Θα μπορούσαμε να είχαμε διαχειριστεί πιο έξυπνα το συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά».

Σε ερώτηση για το αν η ομάδα του εμφανίστηκε βελτιωμένη, απάντησε ότι, «κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, εξαρτάται και από τον αντίπαλο η απόδοσή σου. Το ζητούμενο είναι μια ομάδα να βελτιώνει την προσαρμοστικότητά της στα δεδομένα που εμφανίζει ο αντίπαλος ή που προκύπτουν σ’ ένα παιχνίδι είτε από τον αντίπαλο είτε από εσένα. Αυτή η δυνατότητα προσαρμογής είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει μια ομάδα να αναπτύξει. Έχει να κάνει με μυαλό και ποιότητα παικτών. Ζητούμενο είναι η σταθερότητα. Επίσης, βασικό συστατικό είναι να μοιράζεται η ομάδα τις ευθύνες στις χαρές και τις λύπες. Τότε η ομάδα γίνεται καλή».
algait
Καλησπέρα και από μένα. Ήμουνα στο γήπεδο και έχω να παρατηρήσω τα εξής.

Α) Τόσο κόσμο είχα να δω από το ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ την περίοδο 09-10 (άσχετα αν στο ενδιάμεσο γίνανε ένα σωρό sold out).
Β) Η ατμόσφαιρα θα μπορούσε να είναι και καλύτερη.
Γ) Αγωνιστικά η ομάδα θεωρώ ότι είναι πολύ καλή στην άμυνα. Για μένα το ματς χάθηκε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου όπου σε 2:30 λεπτά κάναμε 5-6 λάθη και ο ΠΑΟ έκανε σερί 9-2. Ήταν η στιγμή που πήρε το προβάδισμα και δεν το ξανάχασε μέχρι το τέλος. Αν εξαιρέσουμε το συγκεκριμένο χρονικό σημείο, κάναμε λίγα λάθη και αυτό είναι πολύ καλό. Επιθετικά χρειαζόμαστε δουλειά. Υπάρχει ταλέντο αλλά ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι παίκτες μεταξύ τους. Πολλές ατομικές προσπάθειες και πολλά τρίποντα (στην πρώτη περίοδο μας βγήκαν). Χρειαζόμαστε και προσπάθειες μέσα από συστήματα. Πιστεύω πως στην πορεία θα βελτιωθούμε και θα πάμε πολύ καλύτερα.
Δ) Ο ΠΑΟ σαφώς καλύτερος από πέρυσι.
Ε) Έχουμε πολλά ψωμιά ακόμα να φάμε για φτάσουμε το επίπεδο των δύο αιωνίων.

Πάντως γενικά είμαι αισιόδοξος για την ομάδα και σε περίπτωση στραβών αποτελεσμάτων χρειάζεται υπομονή.
t0ny3
Πολυ σοβαρος σημερα ο Αρης και δειχνει ομαδα που μπορει τουλαχιστον στην εδρα της να μπορει να χτυπησει τους δυο αιωνιους. Χαιρομαι που ανεβαινει η ιστορικη ομαδα της Θεσσαλονικης και ο κοσμος δημιουργει ομορφη ατμοσφαιρα.

Στο μαγαζι που εβλεπα το ματς ο διπλανος μου ηταν αρειανος και συνεχεια φωναζε για τη διαιτησια και μου χαλασε λιγο τη θεαση. Δε θεωρω πως η διαιτησια ηταν κακη και εκρινε το παιχνιδι περα απο 3-4 αμφιλεγομενες φασεις. Τεσπα ο Παναθηναικος ειχε σε πολυ κακη μερα τους Φελντιν και Παβλοβιτς και αναγκαστηκε ο Μητσος να βγαλει τα καστανα απο τη φωτια. Οι δυο ψηλοι μας εξακολουθουν να μη μου αρεσουν και το αχανες βλεμμα του Ραντουλιτσα κατανταει πιο εκνευριστικο κι απο την απαθεια του Βουγιουκα. Ελπιζω στα υπολοιπα παιχνιδια της Α1 να παρουν χρονο οι Χαραλαμπο και Παπαγιαννης και να ξεκουραζεται περισσοτερο ο Μητσος.

Ο Αρης καθαρα ξεφφουσκωσε στο τελος, αφου ζουσε απο τα περιφερειακα σουτ και ελειπε και ο Χαγκινς . Παντως Μακλιν, Γουοτερς, Γουαιτ, Κοεν, εχει κανει καλες επιλογες ξενων ο Αρης.
SteelGandalf
Για όποιον ενδιαφέρεται και έχει την δυνατότητα, το παιχνίδι θα το δείξει τώρα (στις 22:00) στο novasports1 & 1HD.

Πάω να το παρακολουθήσω και από την τηλεόραση. wink.gif

Την τοποθέτηση μου, θα την κάνω άλλη στιγμή.
I love this game
Ο Γουότερς έχει αρχίσει να με ανησυχεί... Με δικά του λάθη ξέφυγε ο ΠΑΟ, λάθη που συνηθίζει από ότι έχω δει και στα άλλα παιχνίδια. Ελπίζω να έτυχε... Πάντως προς τιμήν του δήλωσε ότι παίρνει την ευθύνη για την ήττα που σημαίνει ότι καταλαβαίνει τι γίνεται μέσα στο γήπεδο.

Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ατομικά και ομαδικά. Είμαι αισιόδοξος για μία πολύ καλή χρονιά.

Όσον αφορά το παιχνίδι, Διαμαντίδης, Καλάθης κρατήσανε τον ΠΑΟ στα δύσκολα και ο Γκιστ μας σκότωσε.
hagi
Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα. Θα πρέπει βέβαια να περνάμε και την μπάλα μέσα αλλά έλειπε ο Χάγκινς οπότε δεν μπορούμε να κρίνουμε ακόμα.
Γενικά μου αρέσει που ανεβαίνει η ομαδάρα μας , ελπίζω σε κάτι καλύτερο στην πορεία.
xavier
QUOTE(I love this game @ Oct 12 2015, 00:53 ) *
Ο Γουότερς έχει αρχίσει να με ανησυχεί... Με δικά του λάθη ξέφυγε ο ΠΑΟ, λάθη που συνηθίζει από ότι έχω δει και στα άλλα παιχνίδια. Ελπίζω να έτυχε... Πάντως προς τιμήν του δήλωσε ότι παίρνει την ευθύνη για την ήττα που σημαίνει ότι καταλαβαίνει τι γίνεται μέσα στο γήπεδο.

Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ατομικά και ομαδικά. Είμαι αισιόδοξος για μία πολύ καλή χρονιά.

Όσον αφορά το παιχνίδι, Διαμαντίδης, Καλάθης κρατήσανε τον ΠΑΟ στα δύσκολα και ο Γκιστ μας σκότωσε.



Νταξ στο 1ο ημιχρονο ειχαμε 3 λαθη αν δεν κανω λαθος (μπορει και κανενα, δεν ειμαι σιγουρος), παραλογος αριθμος... Στο 2ο ο Ουοτερς τα εκανε ολα μαζεμενα... Θα δουμε στη συνεχεια, παντως και περσι στο Κολοσσο εκανε αρκετα λαθη, αλλα στα μεχρι τωρα παιχνιδια που τον ειχα δει ηταν πολυ βελτιωμενος στo συγκεκριμμενο κομματι...

Μου αρεσει πολυ παντως το σουτακι του απο τα 4-5 μετρα, πολυ αξιοπιστο...
SteelGandalf
Εμένα, σε ό,τι αφορά τον Waters, δεν με προβληματίζουν, ακόμα τουλάχιστον, τα λάθη του, όσο το γεγονός πως δείχνει να έχει θέματα στον οργανωτικό τομέα.

Είτε που θα τρέχει άσκοπα, κάνοντας κατάχρηση ντρίμπλας, κρατώντας τη μπάλα πολύ περισσότερο απ' το επιτρεπτό, με αποτέλεσμα να αποσυντονίζει τους υπόλοιπους και να τίθενται εν κινδύνω οι επιθέσεις μας, είτε που, σε σετ παιχνίδι, θα σταματάει την ντρίμπλα και θα δημιουργεί κινδύνους απώλειας της μπάλας, αν δεν σπεύσει κάποιος συμπαίχτης του για βοήθεια.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν στιγμές που προσφέρει επιθετικά. Ως επί το πλείστον όμως, αυτό γίνεται όταν αναλαμβάνει εκτελεστικό ρόλο και σε μικρότερο βαθμό όταν μοιράζει ασσίστς. Γενικά χρειάζεται χρόνο και αυτός, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, οπότε ας μην βιαζόμαστε...
sinkazama82
Το έμψυχο υλικό του Παναθηναϊκού έχει εμπλουτιστεί σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να έχει πλουραλισμό σε όλες σχεδόν τις θέσεις. Άλλωστε, είναι πασίδηλο ότι το ρόστερ της φετινής ομάδας είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Από την άλλη μεριά βεβαίως, δε θα πρέπει να παραγνωρίσουμε και το γεγονός ότι και το ρόστερ του Άρη έχει σημαντικές προσθήκες, κυρίως στις θέσεις των ξένων (π.χ. Hagins, McNeal, Waters, White) αλλά και σε ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό (π.χ. Πελεκάνος, Ζάρας).

Δεδομένης, όμως, της διαφοράς δυναμικότητας ο αγώνας για τον μαχητικό Άρη ήταν εκ προοιμίου γνωστό ότι θα ήταν δύσκολος. Πολλώ δε μάλλον, όταν απουσίαζε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο παίχτης που δίνει όγκο και δύναμη κάτω από τα καλάθια και MVP του αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ (Hagins). Ωστόσο, εκεί που πόνταραν όλοι στον Άρη, οπαδοί και ομάδα, ήταν φυσικά στον έκτο παίκτη της, που δεν είναι άλλος από τον κόσμο του. Όπως και έγινε, καθώς για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το παιχνίδι παιζόταν «στα ίσια», με τις δύο ομάδες να έχουν εκατέρωθεν το προβάδισμα στο σκορ. Ωστόσο, στο τέταρτο δεκάλεπτο τόσο η εξαιρετική απόδοση του Gist (13 από τους συνολικά 17 πόντους του), όσο και ορισμένες βιαστικές και λανθασμένες επιλογές των παικτών του Άρη στην επίθεση, έγειραν την πλάστιγγα με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη σε μία έδρα που όπως φαίνεται θα είναι δυσκολοκατάβλητη.

Συμπερασματικά, όσον αφορά στον νικητή του αγώνα, κρατάμε την πολύ καλή παρουσία του Διαμαντίδη που εκτός από το σκοράρισμα είναι εμφανές ότι αποτελεί ακόμα την συγκολλητική ουσία που δένει τον Παναθηναϊκό εντός αγωνιστικού χώρου και την σπουδαία εμφάνιση του Gist στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ από πλευράς Άρη αξίζει να σημειωθεί, πέρα από την εκρηκτική και μαζική παρουσία του κόσμου (sold out), η μαχητικότητα και η διάθεση των παικτών να κατακτήσουν τη νίκη απέναντι σε έναν ιδιαιτέρως ποιοτικό αντίπαλο.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή, με εικόνες, στατιστικά και βίντεο εδώ:
http://badbasket.blogspot.gr/2015/10/11102015.html


Timemaster
Για να είμαι ειλικρινής δεν είδα το παιχνίδι και από τα σχόλια αλλά και τα στιγμιότυπα βγάζω τα εξής συμπεράσματα:

Ουσιαστικά χάσαμε εξαιτίας δύο πραγμάτων.
Πρώτον την αδυναμία μας στο σκοράρισμα όπου ο καλύτερος μας σκόρερ είχε 3/12 σουτ και ο πάγκος όλος είχε 6/24
σουτ με 7 ασιστ και 7 λάθη. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟ είχε από τον πάγκο 8/19 σουτ , 12 ασίστ και 4 λάθη.

Φυσικά παίχτες όπως ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης που έρχονται από τον πάγκο μπορούν να κάνουν την διαφορά σε σχέση με τον Ξανθόπουλο και τον Μούρτο και είναι λογικό με την εμπειρία-δέσιμο τους να μην έχουν προβλήματα συνεργασίας άσχετα που είναι η αρχή της χρονιάς.

Ο δεύτερος λόγος της ήττας μας πιστεύω πως έχει να κάνει με την έλλειψη αμυντικών ψηλών. Χωρίς να έχουμε τον Χάγκινς αλλά και χωρίς έναν ψηλό που να βγάλει όχι μόνο τον βαρύ Ραντούλιτσα αλλά και παίχτες όπως ο Γκιστ εκτός ρακέτας δεν έχεις μεγάλη τύχη όταν το παιχνίδι θα κριθεί στην εμπειρία.
Και στο δεύτερο ημίχρονο μίλησε η εμπειρία του Παναθηναικού.


Το θετικό είναι ότι ο Άρης έδειξε ομάδα που επιτέλους μπορεί να ιδρώσει ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας και να τους κοιτάξει στα μάτια.
Ενώ ακόμα και σε μια τόσο κακή μέρα του ΜακΝιλ και μια μέτρια μέρα του Ουάιτ, με τα λάθη μαζεμένα από τον Ουότερς και τον βασικό σου σέντερ εκτός αγώνα το πάλεψαμε και χάσαμε στις λεπτομέρειες.

Τέλος να θυμίσω πως βασικός μας αντίπαλος φέτος δεν είναι ο Παναθηναικός και ο Ολυμπιακός αλλά όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Οπότε καλό το κρασ τεστ σήμερα αλλά ακόμα και να νικούσαμε αυτό που θα μετρήσει είναι το 6/6 στα επόμενα παιχνίδια πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

rolleyes.gif
SteelGandalf
Εξαιρετικός στις τοποθετήσεις σου και άκρως περιεκτικός, φίλε sinkazama82.

Η μοναδική μου ένσταση, αφορά την σύγκριση του ρόστερ του Παναθηναϊκού με αυτά των υπολοίπων δυνατών ομάδων της ευρώπης. Όχι πως τα γνωρίζω όλα και καλά, αλλά έχω την αίσθηση και αυτό μένει να φανεί στο άμεσο μέλλον, πως στην θέση "5", ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει προβλήματα, όταν βρεθεί απέναντι σε ομάδες με πιο δυναμικά και γρήγορα "5άρια".

Ο μεν Raduljica έχει θέμα με την άμυνα, νομίζω και με την ταχύτητα του, ο δε Kuzmic μου φάνηκε "αναιμικός" για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να στηριχτεί πάνω του. Αν εχθές αγωνιζόταν ο Hagins, πιστεύω πως θα τους είχε βάλει πολύ δύσκολα και τους δύο, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση...
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr - 11/10/2015)
Το πρώτο sold out της χρονιάς

Το πρώτο sold out της χρονιάς είναι γεγονός για τον ΑΡΗ και είμαστε σίγουροι ότι δε θα είναι το τελευταίο. Οι φίλοι της ομάδας μας, «εξαφάνισαν» τα εισιτήρια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό πριν από το τζάμπολ και το «Nick Galis Hall» ήταν κατάμεστο από γωνιά σε γωνιά.


Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. θέλει να ευχαριστήσει τον κόσμο για τη συμπαράστασή του και τη συμπεριφορά του και να ζητήσει συγνώμη σε όσους ταλαιπωρήθηκαν. Υπήρξαν εκατοντάδες φίλαθλοι που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο για τον αγώνα και αυτή η «δίψα» του κόσμου για τον «νέο» ΑΡΗ είναι το καλύτερο εχέγγυο για την επιστροφή του εκεί που ανήκει: Στην ελίτ του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ.


Πραγματικά, περίπου στα μέση της 1ης περιόδου, βγήκε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του γηπέδου, η οποία έκανε αναφορά στο sold out, ενώ ταυτόχρονα παρακαλούσε και τον κόσμο που ακόμα κι εκείνη την στιγμή βρισκόταν στα εκδοτήρια (και απ' ότι έμαθα μετά ήταν περισσότερος από 1000 άτομα) να αποχωρήσει, ευχαριστώντας τον!!!

Και στο χθεσινό παιχνίδι, όπως και σε αυτό της προηγούμενης τεράτρης κόντρα στην Α.Ε.Κ., υπήρχε πολύς κόσμος στις σκάλες ανάμεσα στις θύρες, ενώ όλοι όσοι παρακολουθούσαμε το παιχνίδι, βρισκόμενοι στις θύρες 5-6-7-8-9 και 10, ήμασταν όρθιοι σε ολόκληρη την διάρκεια τους!!!

Κούραση οι μπασκετικοί αγώνες στις μέρες μας... tongue.gif
sinkazama82
QUOTE(SteelGandalf @ Oct 12 2015, 19:29 ) *
Εξαιρετικός στις τοποθετήσεις σου και άκρως περιεκτικός, φίλε sinkazama82.

Η μοναδική μου ένσταση, αφορά την σύγκριση του ρόστερ του Παναθηναϊκού με αυτά των υπολοίπων δυνατών ομάδων της ευρώπης. Όχι πως τα γνωρίζω όλα και καλά, αλλά έχω την αίσθηση και αυτό μένει να φανεί στο άμεσο μέλλον, πως στην θέση "5", ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει προβλήματα, όταν βρεθεί απέναντι σε ομάδες με πιο δυναμικά και γρήγορα "5άρια".

Ο μεν Raduljica έχει θέμα με την άμυνα, νομίζω και με την ταχύτητα του, ο δε Kuzmic μου φάνηκε "αναιμικός" για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να στηριχτεί πάνω του. Αν εχθές αγωνιζόταν ο Hagins, πιστεύω πως θα τους είχε βάλει πολύ δύσκολα και τους δύο, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση...


Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια SG. Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με αυτά που λες, αλλά πιστεύω πως ο Raduljica θα βάλει και αυτός μπόλικα προβλήματα σε πιο ελαφριά πεντάρια για το πως θα τον μαρκάρουν, γιατί πέραν από την επαφή με το καλάθι διαθέτει και πολύ καλή πάσα. Ο Kuzmic από την άλλη, πέρα από το να αφήσει χώρο στον Παπαγιάννη, δεν ξέρω τι άλλο εξυπηρετεί. Δεν ήταν και πρώτη επιλογή για τη θέση άλλωστε (βλεπε Λάσμε). Νωρίς είναι βέβαια ακόμα θα δούμε.

Με Hagins όντως το ματς θα ήταν διαφορετικό, δεν διαθέτει άλλον παίκτη σαν κι αυτόν ο Άρης.
SteelGandalf
Όταν "χτιζόταν" η ομάδα, το καλοκαίρι, εγώ περίμενα πως θα κρατήσουν τον Drew Naymick και θα τον πλαισιώσουν με δυνατούς ψηλούς, ώστε να μπορεί να ξεκουράζεται και να προσφέρει πιο ποιοτικά λεπτά.

Όταν αρχίσαμε να ολοκληρώνουμε το ρόστερ, χωρίς να υπάρχει ανακοίνωση ανανέωσης του, άρχισα να ανησυχώ. Βέβαια, υπήρχε ο τραυματισμός που τον ταλάνιζε όλο το προηγούμενο διάστημα (δεν γνωρίζω την σοβαρότητα του, αν και ο παίχτης διαβεβαίωνε πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα την επόμενη χρονιά).

Όταν τελικά αντιλήφθηκα πως δεν θα παραμείνει, ως 2ο κλασικό "5άρι" πίσω από τον Hagins, στενοχωρήθηκα, διότι πίστευα και πιστεύω πως θα μπορούσε να βοηθήσει.

Με άλλα λόγια... Αφού δεν φέρατε τον Μπουρούση στην ομάδα, φέρτε πίσω τον Naymick!!! wink.gif
Zoys
QUOTE(SteelGandalf @ Oct 13 2015, 00:50 ) *
Όταν "χτιζόταν" η ομάδα, το καλοκαίρι, εγώ περίμενα πως θα κρατήσουν τον Drew Naymick και θα τον πλαισιώσουν με δυνατούς ψηλούς, ώστε να μπορεί να ξεκουράζεται και να προσφέρει πιο ποιοτικά λεπτά.

Όταν αρχίσαμε να ολοκληρώνουμε το ρόστερ, χωρίς να υπάρχει ανακοίνωση ανανέωσης του, άρχισα να ανησυχώ. Βέβαια, υπήρχε ο τραυματισμός που τον ταλάνιζε όλο το προηγούμενο διάστημα (δεν γνωρίζω την σοβαρότητα του, αν και ο παίχτης διαβεβαίωνε πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα την επόμενη χρονιά).

Όταν τελικά αντιλήφθηκα πως δεν θα παραμείνει, ως 2ο κλασικό "5άρι" πίσω από τον Hagins, στενοχωρήθηκα, διότι πίστευα και πιστεύω πως θα μπορούσε να βοηθήσει.

Με άλλα λόγια... Αφού δεν φέρατε τον Μπουρούση στην ομάδα, φέρτε πίσω τον Naymick!!! wink.gif

Κι εγώ ξαφνιάστηκα όταν δεν τον είδα στη φετινή σύνθεση της ομάδας στα φιλικά του Nick Galis Cup. Πάντως δεν παίζει κάπου αυτή τη στιγμή, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτούν.
SteelGandalf
QUOTE(Zoys @ Oct 13 2015, 00:57 ) *
Κι εγώ ξαφνιάστηκα όταν δεν τον είδα στη φετινή σύνθεση της ομάδας στα φιλικά του Nick Galis Cup. Πάντως δεν παίζει κάπου αυτή τη στιγμή, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτούν.


Δεν γνωρίζουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο παίχτης αυτή την στιγμή, ούτε ξέρουμε τι είδους προετοιμασία έκανε, αν έκανε.

Κι εγώ που έριξα μια ματιά, δεν βρήκα κάτι σχετικό με το αν αγωνίζεται κάπου, όμως δεν το θεωρώ και δεδομένο αυτό.

Από την άλλη, προφανώς έχει να κάνει με πλάνο, με χημεία, με ισορροπίες και δεν το θεωρώ και πολύ πιθανό, ακόμη και αν είναι ελεύθερος και διαθέσιμος (φαντάζομαι πως θα θέλει σαν τρελός να επιστρέψει), να συμβεί κάτι με την περίπτωση του.

Πάντως, αν εξαιρέσουμε το θωρηκτό Hagins, στους ψηλούς, αναφέρομαι στα "5άρια", "πονάμε", αφού δεν υπάρχει 2ος κλασικός και είδαμε όλοι τι μπορεί να συμβεί όταν ο συγκεκριμένος παίχτης απουσιάζει, είτε λόγω τραυματισμού (φτου-φτου), είτε λόγω ίωσης, είτε λόγω φάουλ, από το παρκέ.

Αυτός είναι και ο λόγος που πάντα ήθελα δύο βαριά κορμιά ή, για να το θέσω πιο σωστά, δύο ψηλούς παίχτες με όγκο. Σε περίπτωση που απουσιάζει ο ένας, να μπορεί να τον καλύπτει ο άλλος.

Εντάξει, δεν είναι πολλές οι ομάδες που διαθέτουν κάτι αντίστοιχο, αν και ο Naymick δεν υπάγεται, σωματικά τουλάχιστον, στη παραπάνω κατηγορία. Ο τρόπος παιχνιδιού του όμως και η έφεση που έχει στα κοψίματα, τον καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για ρεζέρβα!!!
algait
Για την αντιμετώπιση του Ραντούλιτσα που αναφέρετε, πιστεύω πως το να ρίξουμε πάνω του τον Κοέν ήταν καλή σκέψη, ώστε να τον παίξει στα πόδια και να τον φθείρει (όπως έγινε στην πρώτη φάση του αγώνα που πέτυχε καλάθι και φάουλ). Δυστυχώς όμως δεν συνεχίστηκε με συνέπεια αυτή η προσπάθεια. Το να πας να πάιξεις με δύναμη κορμιά σαν του Ραντούλιτσα είναι δύσκολο γιατί δύσκολα θα βρεις κάποιον δυνατότερο. Άλλωστε στην άμυνα έτσι και αλλιώς θέλεις βοήθειες. Από κεί και πέρα και γω θα προτιμούσα να έχουμε ακόμα ένα πεντάρι με δυνατό σώμα γιατί πιστεύω πως οι περισσότερες ομάδες εκεί θα μας χτυπήσουν.
SteelGandalf
Αναφέρεσαι στο ένα σκέλος του παιχνιδιού (στην άμυνα του αντίπαλου ψηλού). Εκεί, ναι, θεωρητικά θα μπορούσες να τον "χτυπήσεις".

Στην άμυνα σου όμως, σε έβαλε στα καλάθια, πέτυχε 14 πόντους με το απόλυτο στις προσπάθειες του (6/6 2p FG, 2/2 FT) και μάζεψε 2 ριμπάουντς, όμως όλα αυτά μόνο σε 19 λεπτά συμμετοχής!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.