Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 1ος Όμιλος (POL-GRE-FRA-FIN-ISL-SLO)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Eurobasket 2017
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Nuntius
Δεν τελείωσε καλά το τρίτο δεκάλεπτο. 53-49 μπροστά η Γαλλία.

Το πρόβλημα με τα φάουλ συνεχίζεται μιας και στο τρίτο δεκάλεπτο οι Γάλλοι έβαλαν τους μισούς τους πόντους (10 από τους 20) από την γραμμή των ελευθέρων βολών. Ο Nando De Colo έχει 16 πόντους με 3 εύστοχα σουτ.

Η αστοχία μας στα τρίποντα συνεχίζεται. 13% με 2/15 τρίποντα. Μόνο ο Koivisto και ο Wilson έχουν ευστοχήσει σε τρίποντο.

Η αλήθεια είναι πως η διαιτησία σε αυτό το δεκάλεπτο είναι αρκετά κακή :/
pan24
Δεν ειναι τυχαιο οτι οι γαλλοι ειδαν προκοπη οταν εβγαλαν τον ερτελ
Πολυ δυνατοι οι φινλανδοι αν και αστοχοι σημερα
Nuntius
QUOTE (pan24 @ Aug 31 2017, 21:31 ) *
Δεν ειναι τυχαιο οτι οι γαλλοι ειδαν προκοπη οταν εβγαλαν τον ερτελ
Πολυ δυνατοι οι φινλανδοι αν και αστοχοι σημερα


Ο Heurtel είχε ξεκινήσει καλά άλλα έκανε κάποια μαζεμένα λάθη στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου που μας βοήθησαν να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Αυτός που δεν είναι καθόλου καλός είναι ο Poirier.

Πάμε ρε Lauri ψυχάρα!!!!

Τρομερές ενέργειες από τον Wilson στις δύο τελευταίες επιθέσεις. Πρώτα έβγαλε ένα ανοιχτό τρίποντο στον Salin και μετά το πήρε πάνω του και ισοφάρισε.

72-72. Μένουν 15 δευτερόλεπτα και την μπάλα την έχει η Γαλλία.

Καλή τελευταία άμυνα από Markkanen και Kotti και πάμε παράταση.
gerorge
Προσπαθησα να καταλαβω γιατι να δωσει καποιος σουτ στο τελος παιχνιδιων στον Ντε Κολο.Ισως παιζει ρολο οτι και ο Κολε αγχωνεται εξισου ευκολα
KingCrimson
Η Χειρότερη Γαλλία της τελαυταίας 20ετίας τουλάχιστον
Nuntius
Ο Markkanen δίνει ρέστα. Παρότι πιτσιρικάς έχει τεράστιο τσαγανό.
sacarame
Κάνε μας να ξεχάσουμε τον Τζίμυ λέμε....!!! smiley.gif
thanath
Βάζω στοίχημα ο Ιωάννου πανηγυρίζει για την Φινλανδία γιατί έχει στο μυαλό του ότι η Γαλλία είναι ο αντίπαλός μας για την 1η θέση icon_drunk.gif
Nuntius
Ένα λάθος στην επίθεση και μια αμυντική ολιγωρία και το σκορ ξανά ισόπαλο στο 84-84. Απομένουν 25 δευτερόλεπτα και την μπάλα την έχει η Φινλανδία.
koostas
QUOTE (thanath @ Aug 31 2017, 22:02 ) *
Βάζω στοίχημα ο Ιωάννου πανηγυρίζει για την Φιλανδία γιατί έχει στο μυαλό του ότι η Γαλλία είναι ο αντίπαλός μας για την 1η θέση icon_drunk.gif


Δηλαδη εσυ δεν μας δινεις ενα 40% να κερδισουμε αυτη την αθλια γαλλια;
Nuntius
Jamar Wilsoooooooooooooooooooooooooooon!!!!
Areianara_S3
Δευτερη έκπληξη στην πρεμιέρα, δεν ξέρω αν πρέπει να χαιρόμαστε που έχασε η Γαλλία ή να στεναχωριομαστε που κέρδισε η Φινλανδία.
gerorge
Δεν ειναι τοσο κακη η φετινη Γαλλια.Η Φινλανδια ηταν πολυ καλη και ο Μαρκανεν τρομερος στο τελος
thanath
QUOTE (koostas @ Aug 31 2017, 22:04 ) *
Δηλαδη εσυ δεν μας δινεις ενα 40% να κερδισουμε αυτη την αθλια γαλλια;


Εγώ άλλο πράγμα λέω..

Αλλά για να σου απαντήσω, κάθε ματς μεμονωμένα μπορεί να το κερδίσει η εθνική. Το θέμα είναι ότι όπως φαίνονται τα πράγματα θα λείψει η σταθερότητα.

Και για να ξεκαθαρίσω, πιστεύω ότι αν δεν δείξει άλλο πρόσωπο η Γαλλία, δεν θα είναι φαβορί για την πρώτη θέση και σίγουρα όχι η Ελλάδα.
Timemaster
41.gif 41.gif 41.gif 41.gif

Εγώ πάντως χαίρομαι για την Φιλανδία.
Zoys
Ο Wilson μπήκε σε mood McCalebb 2011 στα τελευταία λεπτά με κρίσιμα και δύσκολα καλάθια όπως αντίστοιχα ο De Colo σε mood Final-4 ενώ ασχολίαστη η παρουσία του Heurtel αμυντικά για μια Γαλλία που στη μετά-Parker εποχή και με σημαντικά προβλήματα στη front-line βασίζεται υπερβολικά στο ταλέντο του Fournier και δεν παίρνει ακόμα όσα θα περιμέναμε με το βάθος και την ποιότητα της περιφέρειας της. Χάρηκα πολύ τη νίκη των Φινλανδών η οποία βέβαια βάζει φωτιά στον όμιλο και δυσχεραίνει πιθανότατα τη θέση της Ελλάδας που δεν δείχνει να πείθει για τα απαιτητικά παιχνίδια που ακολουθούν. Σε ένα ανοιχτό Eurobasket όμως δεν μπορώ να ξεγράψω τίποτα από την πρώτη μέρα. Η ομάδα του Μίσσα βάσει της εικόνας της πρώτης αγωνιστικής μπορεί να πει ότι "έχει" μόνο την Πολωνία, οπότε μπορούμε να είμαστε ψύχραιμοι όσον αφορά την πρόκριση. smiley.gif
Manimal
Η Γαλλία είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Σήμερα όμως η Φιναλνδία έδειξε ότι είναι πολύ καλήτερη από όσο νομίζουμε. Έχει πολύ καλούς παίχτες, πολύ ωραίοι αυτοματισμοί, ψάξανε το inside game παρόλο που δεν είναι το χαρακτηριστικό τους, κοντράρανε στα ίσα πιο αθλητικούς παίχτες, όταν έπρεπε να βάλουν μεγάλα σουτ τα έβαλαν παρά το γεγονός ότι σε όλο το παιχνίδι τα έσπασαν και έχουν και την κερκίδα που σε κρίσιμες στιγμές δίνει την έξτρα ώθηση.

Στην άμυνα του δευτέρου δεκαλέπτου που έπαιξαν οι Γάλλοι δεν θέλω να σκέφτομαι πως θα αντιδράσουμε εμείς. Το μπάσκετ που έπαιξε σήμερα η Φινλανδία δεν το βλέπουμε ούτε με τηλεσκόπιο, από την φετινή Εθνική.
BasketZilla



Λατρεύω Lauri biggrin.gif
Τα τελευταία 2 χρόνια έχει βελτιωθεί τρομακτικά.

Το ''μεγάλο'' ματς για εμάς είναι με την Πολωνία 19.gif
pan24
QUOTE (koostas @ Aug 31 2017, 22:04 ) *
Δηλαδη εσυ δεν μας δινεις ενα 40% να κερδισουμε αυτη την αθλια γαλλια;

Και 50% μας δινω ΑΝ καταφερουμε να περιορισουμε την τριαδα ερτελ-ντε κολο-φουρνιε ΚΑΙ καταφερουμε να φτασουμε στους 75 ποντους ΚΑΙ καταφερουμε να μεινουν οι ψηλοι τους τοσο χαμηλα οσο σημερα,δηλαδη να μην μας χτυπησουν στο pnr
Αυτο το αν ειναι τεραστιο
Το ποστ του πριντεζη δυσκολα θα δουλεψει με τους γαλλους.Ο ντιαο βαρυς πλεον αλλα πολυ δυνστος και δυνατος και εμπειρος για να μπορεσεις να τον ποσταρεις

Παντως το σκ θα κρινει πολλα

Απο την μια τα δικα μας παιχνιδια με σλοβενους,γαλλους και απο την αλλη το φινλανδια-πολωνια που ειναι υπουλο
Αν κερδισει ηπολωνια τους φινλανδους τελευταια αγωνιστικη μπορει να παιζουμε ακομα και την προκριση
Η πολωνια δεν ειναι τοσο κακη και σε ενα παιχνιδι,ειδικα κρισιμο με αγχος που την πιεση θα εχουμε εμεις,ολα γινονται

Βεβαια στο χειροτερο σεναριο που εμεις δεν κανουμε νικη με γαλλους,φινλανδους,σλοβενους και οι πολωνοι φυσιολογικα κερδισουν ισλανδους παλι την προκριση θα παιζουμε τελευταια αγωνιστικη


Ο μαρκανεν δειχνει γιατι τον επελεξαν τοσο ψηλα στο ντραφτ,θα ειναι περιπτωση πορζινγκις
koostas
Εγω πιστευω θα βγουμε πρωτοι
Η5αν ταμαμ το σημερινο αποτελεσμα
Nuntius
QUOTE (Manimal @ Aug 31 2017, 22:20 ) *
Η Γαλλία είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Σήμερα όμως η Φιναλνδία έδειξε ότι είναι πολύ καλήτερη από όσο νομίζουμε. Έχει πολύ καλούς παίχτες, πολύ ωραίοι αυτοματισμοί, ψάξανε το inside game παρόλο που δεν είναι το χαρακτηριστικό τους, κοντράρανε στα ίσα πιο αθλητικούς παίχτες, όταν έπρεπε να βάλουν μεγάλα σουτ τα έβαλαν παρά το γεγονός ότι σε όλο το παιχνίδι τα έσπασαν και έχουν και την κερκίδα που σε κρίσιμες στιγμές δίνει την έξτρα ώθηση.


Αυτό ακριβώς. Βλέπω πολλούς να λένε πως αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει πως η Γαλλία δεν είναι καλή φέτος. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Απλά η Φινλανδία έχει βελτιωθεί αρκετά και έχει προσθέσει διαστάσεις στο παιχνίδι της. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε αυτό τόσο καλύτερα.
Manimal
Κάνοντας και μία ιστορική αναδρομή, στο πρηγούμενο ευρομπάσκετ πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων ήταν πάλι μεταξύ τους. Αποτέλεσμα κανονικής διάρκειας 81:81 με τρομερό comeback των Φινλανδών από 16 πόντους.
Manu7
Οπότε κάνουμε ρεαλιστικά και μια νίκη με Πολωνία ακόμα. Άλλη νικη δεν βλεπω.
GMF80
Αλλες 2 νικες θα γινουν...
Πολωνια + 1 νικη με τις υπολοιπες... Μην ειμαστε τοσο αρνητικοι.
yorgos
QUOTE(Zoys @ Aug 31 2017, 19:45 ) *
Και μάλιστα στη Φινλανδία. cool.gif Βλέπετε guys, και Nuntius σας φέραμε πίσω, τι άλλο θέλετε; biggrin.gif

μια ανάσταση του ξεπλένη περικαλώ
Titus
Δεν μάθαμε κάτι καινούργιο απόψε. Εμφανίστηκε στο παρκέ η ίδια ομάδα με το μέτριο ταλέντο και το ανύπαρκτο κοουτσάρισμα. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Ο Πρίντεζης τα είπε μια χαρά και με αναπάντεχη ευφράδεια: πρέπει να βελτιωθούμε πολύ για να κάνουμε κάτι αξιοσημείωτο. Και εξήγησε και τι πρέπει να βελτιωθεί, μια που τα υπόλοιπα δεν αλλάζουν: περισσότερη αυτοσυγκέντρωση για να περιορίσουμε τα μπλακ άουτ που με κανονική ομάδα θα κοστίσουν ακριβά. Κακά τα ψέμματα, οι Ισλανδοί είναι έξω από τα νερά τους σε αυτό το επίπεδο.

Αυτό που με κάνει απαισιόδοξο είναι η εικόνα διάλυσης που δε λέει έστω να μακιγιαριστεί για το τουρνουά. Ας πούμε ότι η γκρίνια και η απειθαρχία στην προετοιμασία ίσως και να συγχωρούνται. Αλλά και στο πρώτο επίσημο τα ίδια είχαμε: ο Μπουρούσης κατάφερε να μανουριάσει με τους Ισλανδούς που τόλμησαν να ζητήσουν αντιαθλητικό (και είχαν και δίκιο), ο Παπατζών με βλέμμα έφηβου με προβλήματα θυμού πήγε να παίξει ξύλο (ενώ ο ίδιος έχωσε το πρώτο αγκωνίδι) και μετά το παιχνίδι είχαμε και τις απαράδεκτες δηλώσεις Σκουρτόπουλου που είπε καθαρά και ξάστερα ότι για το άθλιο β' δεκάλεπτο έφταιγαν οι παγκίτες που μπήκαν και τα έκαναν θάλασσα. Πέρα από το γελοίο της απάντησης (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θεωρείται γκουρού του μπάσκετ αυτός ο άνθρωπος), αυτοί που κράζεις δημόσια μεγάλε πρέπει να παίξουν και μεθαύριο. Τι να πω, πάλι καλά που μένουν όλοι στο ίδιο ξενοδοχείο.

Μου κάνει εντύπωση που κάποιοι χαίρονται που έχασε η Γαλλία, επειδή και καλά ανοίγει ο δρόμος για την πρώτη θέση. Πιο λογικό μου φαίνεται να χάσουμε τον ύπνο μας με το επίπεδο της Φινλανδίας και της Σλοβενίας. Να πω και την αμαρτία μου, πολύ τον ζήλεψα τον πιτσιρικά της Φινλανδίας, τον Μαρκάνεν. Σωστό κορμί, μπασκετικός, two-way player, καθαρό μυαλό, τσαγανό.

ΥΓ: Κάτι πρέπει να γίνει με τον σχολιασμό στην ΕΡΤ. Δεν είναι μόνο άσχετοι οι άνθρωποι (και δεν καλούν και κανέναν σοβαρό για σχολιασμό τουλάχιστον), αλλά είναι και απρεπέστατοι. Χαζογέλια, ειρωνικές ατάκες για τον αντίπαλο και ύφος καφενείου.

ΥΓ2: Μάλλον ο Μπόγρης ξέχασε να ενημερώσει τους Λιθουανούς ότι 'δεν είναι δυνατόν να χάνεις από τη Γεωργία'. Κάνεις που κάνεις την ανφέρ δήλωση, τουλάχιστον προσπάθησε να μην είναι τόσο άστοχη.
nikefalin
QUOTE(Titus @ Sep 1 2017, 00:01 ) *
Δεν μάθαμε κάτι καινούργιο απόψε. Εμφανίστηκε στο παρκέ η ίδια ομάδα με το μέτριο ταλέντο και το ανύπαρκτο κοουτσάρισμα. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Ο Πρίντεζης τα είπε μια χαρά και με αναπάντεχη ευφράδεια: πρέπει να βελτιωθούμε πολύ για να κάνουμε κάτι αξιοσημείωτο. Και εξήγησε και τι πρέπει να βελτιωθεί, μια που τα υπόλοιπα δεν αλλάζουν: περισσότερη αυτοσυγκέντρωση για να περιορίσουμε τα μπλακ άουτ που με κανονική ομάδα θα κοστίσουν ακριβά. Κακά τα ψέμματα, οι Ισλανδοί είναι έξω από τα νερά τους σε αυτό το επίπεδο.

Αυτό που με κάνει απαισιόδοξο είναι η εικόνα διάλυσης που δε λέει έστω να μακιγιαριστεί για το τουρνουά. Ας πούμε ότι η γκρίνια και η απειθαρχία στην προετοιμασία ίσως και να συγχωρούνται. Αλλά και στο πρώτο επίσημο τα ίδια είχαμε: ο Μπουρούσης κατάφερε να μανουριάσει με τους Ισλανδούς που τόλμησαν να ζητήσουν αντιαθλητικό (και είχαν και δίκιο), ο Παπατζών με βλέμμα έφηβου με προβλήματα θυμού πήγε να παίξει ξύλο (ενώ ο ίδιος έχωσε το πρώτο αγκωνίδι) και μετά το παιχνίδι είχαμε και τις απαράδεκτες δηλώσεις Σκουρτόπουλου που είπε καθαρά και ξάστερα ότι για το άθλιο β' δεκάλεπτο έφταιγαν οι παγκίτες που μπήκαν και τα έκαναν θάλασσα. Πέρα από το γελοίο της απάντησης (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θεωρείται γκουρού του μπάσκετ αυτός ο άνθρωπος), αυτοί που κράζεις δημόσια μεγάλε πρέπει να παίξουν και μεθαύριο. Τι να πω, πάλι καλά που μένουν όλοι στο ίδιο ξενοδοχείο.

Μου κάνει εντύπωση που κάποιοι χαίρονται που έχασε η Γαλλία, επειδή και καλά ανοίγει ο δρόμος για την πρώτη θέση. Πιο λογικό μου φαίνεται να χάσουμε τον ύπνο μας με το επίπεδο της Φινλανδίας και της Σλοβενίας. Να πω και την αμαρτία μου, πολύ τον ζήλεψα τον πιτσιρικά της Φινλανδίας, τον Μαρκάνεν. Σωστό κορμί, μπασκετικός, two-way player, καθαρό μυαλό, τσαγανό.

ΥΓ: Κάτι πρέπει να γίνει με τον σχολιασμό στην ΕΡΤ. Δεν είναι μόνο άσχετοι οι άνθρωποι (και δεν καλούν και κανέναν σοβαρό για σχολιασμό τουλάχιστον), αλλά είναι και απρεπέστατοι. Χαζογέλια, ειρωνικές ατάκες για τον αντίπαλο και ύφος καφενείου.

ΥΓ2: Μάλλον ο Μπόγρης ξέχασε να ενημερώσει τους Λιθουανούς ότι 'δεν είναι δυνατόν να χάνεις από τη Γεωργία'. Κάνεις που κάνεις την ανφέρ δήλωση, τουλάχιστον προσπάθησε να μην είναι τόσο άστοχη.


κρατώ και τον Θανάσαρο, όχι γιατί θάμπωσε εντός ( οκ, ενέργεια, τον γουστάρουμε γι αυτό, αλλά πρέπει να του μπει στο μυαλό πως γι αυτό είναι πολύτιμος και πρέπει να μην κάνει 5 φάουλ σε 15', ακόμα κι αν είναι ο μόνος που έχει τα προσόντα να τα κάνει, όπως ο κάποτε τρομερός Βασίλης Λυπηρίδης), αλλά γι αυτό που είπε μετά

"Θαύμασα τον τρόπο που πάλεψαν οι Ισλανδοί στο καλό τους διάστημα. Έτσι πρέπει να αγωνιζόμαστε στους υπόλοιπους αγώνες, σα να είμαστε εμείς η χειρότερη ομάδα στον όμιλο που πρέπει να αποδείξει την αξία της"

η 4η θέση που αχνοφαίνεται στο μακρυνό ορίζοντα (και μετά από μάχη στο τέλος με τους πολωνούς) δεν είναι κακή , ειδικά μετά τις εξελίξεις στο Ισραήλ. Αν μάλιστα οι Λιθουανοί δεν έρθουν πρώτοι, δεν είναι καθόλου κακή.

QUOTE(koostas @ Aug 31 2017, 22:35 ) *
Εγω πιστευω θα βγουμε πρωτοι
Η5αν ταμαμ το σημερινο αποτελεσμα


αν δεν είσαι ο Βαγγέλης Ιωάννου ή μέλος του Δ.Σ της ΕΟΚ ή κάποιος από τους χορηγούς θα λεγα πως είσαι ο Σκουρτόπουλος ή ο Μίσσας .

Αστειεύομαι, κάθε άποψη είναι σεβαστή και μακάρι να ρθουν όπως τα πιστεύεις.
ΒΛΕΠΩ ΜΑΚΡΙΑ
Βλεποντας οτι με την Φιλανδια στο 2ο δεκαλεπτο ήμασταν εκτος τοπου και χρονου αμυντικα και σχολικη ομαδα παιδικου επιθετικα, αφού μας έκλεψαν 6-7 φορες την μπάλα λες και σημερα ειχαμε μαθημα προπόνησης στο πως να μάθουμε τριπλά χωρίς να πας παιρνουν την μπάλα στην παιδική ομαδα της ανω κολοπαιτινιτσας, συμπέρανα λοιπόν απο ολα αυτα οτι μια σοβαρή ομαδα θα μας ειχε παρει 15pts διαφορα για πλακα.
Με τους Γαλλους τωρα, διότι στα δικα μου μάτια φαίνονται χειρότεροι απο εμας... αν χρησιμοποιησουμε σωστα τον Θαναση στην αμυνα (τωρα να μου πειτε με ποιον προπονητη θα τον χρησημοποιησουμε σωστα...τεσ πα), παίξει λιγο καλύτερα Σλουκας και Παπαπετρου επιθετικα και αμυντικα ο Καλαθης με τον Παπ περιορισουν τον Ντεκολο, εχουμε ελπιδες για 10pts διαφορά, αφου μας ταιριάζει και σαν ομάδα, μην ξεχνάμε τις πικρες που τους εχουμε δωκει.
Ο Παπας δεν πιστεύω να επιβιώσει με διεισδυσεις απέναντι στους Γαλλους, οποτε καλο θα ειναι να βάλει κανα τσαμ σουτ.
Καποιος ειπε οτι ο Σλουκας εχει τραγικο ποσοστο μετα απο σουτ με τριπλα στα τελευταια ματς, όντως ετσι ειναι, δυστυχώς το σουτ του Σπανουλη μετα απο τριπλα δεν το εχει.
Ο μπογρης επιθετικα δεν μπορει να κανει τιποτα, αναρωτιεμαι γιατι δεν ειναι στην θεση του ο Μυτογλου.
Η φιλανδια αν δεν αυτοκτονουσε η Γαλια δεν θα πηγαινε ουτε στην παραταση, για μενα αναμενομενο ηταν, διοτι η Γαλια αυτο το εχει πάθει πολλές φορές με πολλες ομάδες και ιδιαίτερα με εμας, αρέσκεται να χανει στα τελευταια λεπτα.
Ο Μπουρουσης χαλαει το παιχνιδι της εθνικης, ποτε παιζει ποτε δεν παιζει...,

8αδα ταβανι για εμας
Nuntius
Ας κάνω μια ανασκόπηση των όσων είδα στο Γαλλία-Φινλανδία. Προφανώς, το post μου θα αφορά περισσότερο την Φινλανδία μιας και την έχω υιοθετήση ως δεύτερη Εθνική εδώ και 4 χρόνια tongue.gif

Ας ξεκινήσουμε από τους παίκτες.

Τα καλά:

Lauri Markkanen: Πρώτο του παιχνίδι με την εθνική Ανδρών αλλά δεν κώλωσε πουθενά. Ο πιτσιρικάς έχει τεράστιο τσαγανό. Έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο 1:46 πριν τη λήξη του αγώνα και μείωσε στους 3 και πέτυχε 7 πόντους στην παράταση (από τους 14 που πέτυχε η Φινλανδία) συμπεριλαμβανομένου ενός δεύτερου μεγάλου τριπόντου 1:15 πριν την λήξη της παράταση που ανέβασε την διαφορά στους 5 πόντους. Περίμενα πως δεν θα ήταν καλός αμυντικά (μιας και στο κολλέγιο η άμυνα ήταν μια αδυναμία του) αλλά εν τέλει ήταν αρκετά καλός, ειδικά όταν άλλαζε στα σκριν και μάρκαρε περιφερειακό. Βοήθησε πολύ και στα ριμπάουντ μιας και πήρε 7 στο σύνολο (2 επιθετικά, 5 αμυντικά).

Jamar Wilson: Ο Wilson ήταν ήσυχος την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά στο τέλος πήρε την ομάδα πάνω του και την οδήγησε στη νίκη. Απίστευτα clutch στο τέταρτο δεκάλεπτο και στην παράταση, έβαλε και το νικητήριο καλάθι. Εκτός από το σκοράρισμα, έπαιξε με πολύ πάθος, κηνύγησε μπαλιές και έβγαλε και 6 ασίστ.

Sasu Salin: Ο τρίτος που παίκτης που επιθετικά την ομάδα στο τέλος (μαζί με Wilson και Markkanen). Λυσασμένο σκυλί του πολέμου, όπως πάντα. Δεν είχε βάλει τρίποντο σε όλο το παιχνίδι και έβαλε αυτό που έστειλε το παιχνίδι στη παράταση. Τα λόγια είναι περιττά.

Tuukka Kotti: Εξαιρετικός σήμερα ο Kotti. Κράτησε την Φινλανδία επιθετικά στη κανονική διάρκεια του αγώνα και ήταν το βασικό μας όπλο μέσα στη ρακέτα. Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς σκοράρει αυτός ο άνθρωπος αλλά το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. 14 πόντοι με 6/9 σουτ.

Petteri Koponen: Ο Koponen ήταν άστοχος σήμερα (2/9 σουτ) αλλά έκανε καλή δουλειά οργανωτικά (8 ασίστ). Το γεγονός πως νικήσαμε την Γαλλία χωρίς να έχουμε τον Koponen σε καλή μέρα λέει πολλά.

Τα άσχημα:

Erik Murphy: Είχε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Είχε 6 άστοχα σουτ, 3 φάουλ, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 12 λεπτά. Τον περιμένουμε καλύτερο στους επόμενους αγώνες.

Οι υπόλοιποι:

Gerald Lee: Αρκετά άστοχος σήμερα (2/8 σουτ) αλλά πάλεψε στα ριμπάουντ (2 επιθετικά, 3 αμυντικά) και έβγαλε 2 καλές πάσες.

Shawn Huff: Έπαιξε καλά όταν ήταν στο παρκέ αλλά το πρόβλημα ήταν πως δεν κατάφερε να κρατηθεί στο παρκέ. Έπαιξε μόλις 15 λεπτά πριν αποβληθεί με 5 φάουλ.

Mikko Koivisto: Αξιοπρεπέστατος. Έπαιξε μόνο 12 λεπτά αλλά έβαλε 8 πόντους με 2/2 δίποντα και 2/3 βολές.

Matti Nuutinen: Άστοχος (1/5 σουτ) αλλά πήρε 3 επιθετικά ριμπάουντ και είχε ένα κλέψιμο.

Teemu Rannikko: Έπαιξε μόνο 4 λεπτά και δεν έκανε τίποτα πέραν ενός φάουλ.

Ας πάμε στη γενική εικόνα του αγώνα.

Τα καλά:

Η άμυνα μας ήταν πολύ καλή σήμερα. Κάναμε αρκετά φάουλ μεν αλλά αναγκάσαμε την Γαλλία να κάνει 23 λάθη.

Τα ουδέτερα:

Χάσαμε την μάχη των ριμπάουντ για 12 (44-32) αλλά ήμασταν ισόπαλοι στα επιθετικά ριμπάουντ (12 έκαστος). Δεδομένης της αδυναμίας σε αυτό τον τομέα πήγαμε καλά.

Τα άσχημα:

Για τα τρία πρώτα δεκάλεπτα πετάγαμε αετό από τα 6,25. Ευτυχώς, στο τέταρτο δεκάλεπτο και στην παράταση βάλαμε τα σουτ που έπρεπε.

Τελικό συμπέρασμα:

Ο σημερινός αγώνας ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα. Καταφέραμε να κερδίσουμε την Γαλλία παρότι ο Koponen ήταν άστοχος και ο Huff είχε πρόβλημα με τα φάουλ και αυτό έγινε χωρίς να βάλουμε 15 τρίποντα. Δείξαμε πως μπορούμε να σταθούμε αμυντικά σε αυτό το επίπεδο και χτυπήσαμε στην ρακέτα πολύ περισσότερο από όσο περίμενα. Η ομάδα είναι πανέτοιμη για να καταφέρει κάτι καλό στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Από την Γαλλία μου έκανε εντύπωση ο Louis Labeyrie. Μακράν ο καλύτερος ψηλός των Γάλλων σήμερα. Πολύ μαχητικός.
Titus
QUOTE (nikefalin @ Sep 1 2017, 00:58 ) *
κρατώ και τον Θανάσαρο, όχι γιατί θάμπωσε εντός ( οκ, ενέργεια, τον γουστάρουμε γι αυτό, αλλά πρέπει να του μπει στο μυαλό πως γι αυτό είναι πολύτιμος και πρέπει να μην κάνει 5 φάουλ σε 15', ακόμα κι αν είναι ο μόνος που έχει τα προσόντα να τα κάνει, όπως ο κάποτε τρομερός Βασίλης Λυπηρίδης), αλλά γι αυτό που είπε μετά

"Θαύμασα τον τρόπο που πάλεψαν οι Ισλανδοί στο καλό τους διάστημα. Έτσι πρέπει να αγωνιζόμαστε στους υπόλοιπους αγώνες, σα να είμαστε εμείς η χειρότερη ομάδα στον όμιλο που πρέπει να αποδείξει την αξία της"


Συμφωνώ, αυτή είναι η νοοτροπία που χρειαζόμαστε με αυτό το ρόστερ. Αλλά δεν περιμένω πολλά από το Θανάση απέναντι σε αντιπάλους που ξέρουν μπασκετ. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ταυτόχρονα το μεγάλο του μειονέκτημα: κυνηγάει τα πάντα και παντού κι αυτό σημαίνει κλεψίματα και μπλοκ, αλλά και 'χαζές' άμυνες και φάουλ. Μια σοβαρή ομάδα τον διαβάζει πολύ εύκολα. Δεν είναι εύκολο πράγμα η άμυνα, όσο κι αν λένε ότι είναι απλά θέμα διάθεσης. Αλλά χίλιες φορές αυτό το τίμιο και ελαφρώς αφελές μπάσκετ, παρά κάτι κατά φαντασίαν ταλέντα τύπου Παπαπέτρου, Αγραβάνη, Μπόγρη ή σούπερ σκόρερ της παιδικής χαράς τύπου Παππά. Ο Θανάσης παίζει αυτό που μπορεί και μόλις τον τραβήξεις στον πάγκο χοροπηδάει σε κάθε προσπάθεια των συμπαικτών του σαν λαμπραντόρ που βλέπει φρίσμπι. Ούτε ύφος, ούτε γκρίνια, ούτε τζορντανιες.
KingCrimson
QUOTE(Titus @ Sep 1 2017, 01:40 ) *
Συμφωνώ, αυτή είναι η νοοτροπία που χρειαζόμαστε με αυτό το ρόστερ. Αλλά δεν περιμένω πολλά από το Θανάση απέναντι σε αντιπάλους που ξέρουν μπασκετ. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ταυτόχρονα το μεγάλο του μειονέκτημα: κυνηγάει τα πάντα και παντού κι αυτό σημαίνει κλεψίματα και μπλοκ, αλλά και 'χαζές' άμυνες και φάουλ. Μια σοβαρή ομάδα τον διαβάζει πολύ εύκολα. Δεν είναι εύκολο πράγμα η άμυνα, όσο κι αν λένε ότι είναι απλά θέμα διάθεσης. Αλλά χίλιες φορές αυτό το τίμιο και ελαφρώς αφελές μπάσκετ, παρά κάτι κατά φαντασίαν ταλέντα τύπου Παπαπέτρου, Αγραβάνη, Μπόγρη ή σούπερ σκόρερ της παιδικής χαράς τύπου Παππά. Ο Θανάσης παίζει αυτό που μπορεί και μόλις τον τραβήξεις στον πάγκο χοροπηδάει σε κάθε προσπάθεια των συμπαικτών του σαν λαμπραντόρ που βλέπει φρίσμπι. Ούτε ύφος, ούτε γκρίνια, ούτε τζορντανιες.


E εντάξει αυτοι δεν θεωρούνται ακόμα ταλέντα, είδικα ο Μπόγρης έχει σιτέψει κιόλας
Για τον Παππα πάντως σήμερα που μπήκε και έκανε τα δικα του.. δεν μας βγήκε και σε κακό παντως biggrin.gif
Titus
QUOTE (KingCrimson @ Sep 1 2017, 02:04 ) *
E εντάξει αυτοι δεν θεωρούνται ακόμα ταλέντα, είδικα ο Μπόγρης έχει σιτέψει κιόλας
Για τον Παππα πάντως σήμερα που μπήκε και έκανε τα δικα του.. δεν μας βγήκε και σε κακό παντως biggrin.gif


Ναι, σωστά, δεν εννοώ ταλέντο όπως λέμε φέρελπις, αλλά με την έννοια του μπασκετικού παίκτη, του μη-τσουρουκά τέλος πάντων. Ο Παππάς είναι αυτό που είναι, κανείς δεν λέει ότι δεν θα σκοράρει αν του δώσεις λεπτά, ειδικά με αντιπάλους του χεριού του. Αλλά με καλύτερους αντιπάλους πρέπει να δώσεις την σωστή πάσα, να μην κλέβεις στην άμυνα, να παίξεις τρία λεπτά, αν έτσι πάει το ματς, και να είσαι και χαρούμενος.
KingCrimson
QUOTE(Titus @ Sep 1 2017, 02:14 ) *
Ναι, σωστά, δεν εννοώ ταλέντο όπως λέμε φέρελπις, αλλά με την έννοια του μπασκετικού παίκτη, του μη-τσουρουκά τέλος πάντων. Ο Παππάς είναι αυτό που είναι, κανείς δεν λέει ότι δεν θα σκοράρει αν του δώσεις λεπτά, ειδικά με αντιπάλους του χεριού του. Αλλά με καλύτερους αντιπάλους πρέπει να δώσεις την σωστή πάσα, να μην κλέβεις στην άμυνα, να παίξεις τρία λεπτά, αν έτσι πάει το ματς, και να είσαι και χαρούμενος.


Αυτοι ομως ειναι αντικειμενικα οι καλυτεροι αυτη τη στιγμη, η ομαδα για τα προκριματικα πχ... έχει πολύ πιο χαμηλό επιπεδο
tReason
Oπως εγραψα και μετα το φιλικο με την Σερβια το μπασκετ που παιζουμε ειναι παντελως ξεπερασμενο.Δεκαετιας 80.
Συν με βαση το σημερινο παιχνιδι εμφανιστηκε η ελλειψη αυτοσυγκεντρωσης.Παντως για να μην τρελαθουμε με αυτους τους παικτες και τις τρομερες απουσιες των αλλων ειναι μεγαλη αποτυχια να μην μπουμε 8αδα.Και κρινω μονο τους παικτες δεν βαζω τον παραγοντα προπονητικο επιτελειο.Αν και το μακροχρονιο συμφερον της Εθνικης ομαδας ειναι να αποτυχει οσο το δυνατον περισσότερο,δεν είναι τόσο εύκολο ακομη και με αυτο το προπονητικο επιτελειο, μπορει να φτασουμε 8αδα και καποιοι ασχετοι να πουν "ειναι επιτυχια".
boumtze-boumtze
Στο χθεσινο ματς,εστω και με τοσο χαμηλης δυναμικοτητας αντιπαλο,φανηκε ξεξαθαρα ποσο λειπει ο Κουφος...
Με ενα σεντερ εχουμε κατεβει ουσιαστικα.Ο Μπογρης δεν μπορει να δωσει κατι παραπανω,και ο Παπαγιαννης το παιδι εχει πολυ δρομο μπροστα του ακομα,και πολυ μπασκετ που πρεπει να μαθει....
Ειδικα στη μιρλα,τεινει να εξελιχθει σε χειροτερο του Μπουρουση,αλλα απο υφακι σκιζει...
rankin
QUOTE(Titus @ Sep 1 2017, 00:01 ) *
ΥΓ: Κάτι πρέπει να γίνει με τον σχολιασμό στην ΕΡΤ. Δεν είναι μόνο άσχετοι οι άνθρωποι (και δεν καλούν και κανέναν σοβαρό για σχολιασμό τουλάχιστον), αλλά είναι και απρεπέστατοι. Χαζογέλια, ειρωνικές ατάκες για τον αντίπαλο και ύφος καφενείου.


Θα σε παρακαλούσα πολύ να μην ξαναμιλήσεις έτσι για την Ντριμ Τιμ του μπασκετικου σπορτκάστινγκ.
Ιωαννου-Χατζηγεωργίου. Μεγαλεία!
Έπρεπε να είχαν και guest star τον Φιλιππούση να πέφταν τα τσιμέντα.

Σκέψου δε πως η ευρωλίγκα φέτος θα ειναι εξ' ολοκλήρου στη ΝΟΒΑ, άρα δεν θα τους ακους συχνά.
Ειναι μεγάλη η τιμή που μας έγινε, να τους έχουμε και τους δυο μαζι. Σαν να έχεις Julia Ann και Lisa Ann ταυτόχρονα στο κρεβάτι σου! ότι καλύτερο για τον άντρα....

Οσον αφορά την εικόνα της εθνικής, κατανοητή η γκρίνια. Κατανοητό επίσης και το οτι η ομάδα δεν δείχνει να ειναι και για πολύ μεγάλα πράγματα. Θα περίμενα βέβαια απο μια ομάδα με τόσους παίχτες του Ολυμπιακού μαζί, να μπορεί να βγάλει μερικούς αυτοματισμούς παραπάνω προτού επιστρατεύσει το hero ball του Παππά, αλλα οκ.

Νομίζω οτι μετά την φετινή ευρωλίγκα, οι παίχτες έχουν καψει φλάντζα, και δεν ειναι ευκολο να παίξουν και το σουπερ-ρομποτικό-αποτελεσματικό μπασκετ.

Δεν συμφωνώ επίσης με το μόνιμο ανάθεμα για τον Μίσσα, τον οποίο εκτιμώ σαν άνθρωπο και σαν προπονητή.
Εντάξει, ιδανικό θα ηταν να είχαμε κοουτς τον Μπλατ ξερωγω, αλλά τα τελευταία χρόνια όποιον και αν δοκιμάσαμε, πήγε άπατος.

Στο δε παγκόσμιο του Καναδά το 94, είχαμε κατέβει πρακτικά χωρίς προπονητή, αλλά είχαμε βγει τέταρτοι.
(Θα θυμάστε την ιστορία με το Φασούλα και τον Κιουμουρτζόγλου και την ανάληψη της τεχνική ηγεσίας στο παρα-5 απο τον Δενδρινό).

Θέλω να πω οτι το να ρίχνουμε μόνιμα το ανάθεμα στον κοουτς, ίσως να μην ειναι και δίκαιο.
Όχι οτι θέλω να το ρίξω στους παίχτες. Αν οι άλλοι ειναι καλύτεροι και έχουν καλύτερους παίχτες, δικαίως αποτυγχάνουμε.
Δε μπορεί κανείς να πει οτι τα τελευταία χρόνια δεν προσπαθούμε. Προσπαθούμε, αλλά δεν τα καταφέρνουμε, γιατί οι άλλοι ειναι καλύτεροι. Έτσι ειναι ο αθλητισμός. Δε είναι ανάγκη πάντα κάποιος να φταίει. Μπορεί απλά να μην είμαστε αρκετά καλοί.

zorba
QUOTE(rankin @ Sep 1 2017, 08:27 ) *
Προσπαθούμε, αλλά δεν τα καταφέρνουμε, γιατί οι άλλοι ειναι καλύτεροι. Έτσι ειναι ο αθλητισμός. Δε είναι ανάγκη πάντα κάποιος να φταίει. Μπορεί απλά να μην είμαστε αρκετά καλοί.

Φέτος για πρώτη φορά ισχύουν και οι δυο λόγοι: Οι άλλοι είναι καλύτεροι αλλά εχουμε και μούφα προπονητή...

ΥΓ: Εκτός αν ο Μίσσας κρατάει τη ζον πρες και το run n gun για τα χιαστί
rankin
QUOTE(zorba @ Sep 1 2017, 12:40 ) *
Φέτος για πρώτη φορά ισχύουν και οι δυο λόγοι: Οι άλλοι είναι καλύτεροι αλλά εχουμε και μούφα προπονητή...

ΥΓ: Εκτός αν ο Μίσσας κρατάει τη ζον πρες και το run n gun για τα χιαστί

Οι παίχτες της εθνικής παίζουν σε Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό - στην Φενέρ του Ομπράντοβιτς.
Δεν έχουν παίξει Run n Gun ποτέ στη ζωή τους και δεν θα το κάνουν ούτε τώρα.

μη περιμένουμε να δουμε κάτι διαφορετικό απο αυτό που ξέρουν να παίζουν οι παίχτες μας.
zorba
QUOTE(rankin @ Sep 1 2017, 10:58 ) *
Οι παίχτες της εθνικής παίζουν σε Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό - στην Φενέρ του Ομπράντοβιτς.
Δεν έχουν παίξει Run n Gun ποτέ στη ζωή τους και δεν θα το κάνουν ούτε τώρα.

μη περιμένουμε να δουμε κάτι διαφορετικό απο αυτό που ξέρουν να παίζουν οι παίχτες μας.

Το υστερόγραφο ηταν περισσότερο ειρωνικό...
Ο Μίσσας μίλησε για επιθέσεις 8 δευτερολέπτων αλλα τελικά Πριντεζης και Παππας θα βγάζουν τα κάστανα απ' τη φωτιά με τον Θανάση να τρέχει και να χτυπιέται για πέντε...
Το run n gun θέλει πρώτα απ' όλα πιεστική αμυνα, πράγμα που δεν εχουμε δει ακόμη σε ομαδικό επίπεδο, ούτε φοβάμαι πως θα δούμε με τρία βαριά κορμιά στη δωδεκάδα.
pan24
QUOTE (rankin @ Sep 1 2017, 11:27 ) *
Θέλω να πω οτι το να ρίχνουμε μόνιμα το ανάθεμα στον κοουτς, ίσως να μην ειναι και δίκαιο.
Όχι οτι θέλω να το ρίξω στους παίχτες. Αν οι άλλοι ειναι καλύτεροι και έχουν καλύτερους παίχτες, δικαίως αποτυγχάνουμε.
Δε μπορεί κανείς να πει οτι τα τελευταία χρόνια δεν προσπαθούμε. Προσπαθούμε, αλλά δεν τα καταφέρνουμε, γιατί οι άλλοι ειναι καλύτεροι. Έτσι ειναι ο αθλητισμός. Δε είναι ανάγκη πάντα κάποιος να φταίει. Μπορεί απλά να μην είμαστε αρκετά καλοί.

Ακριβως
Ο μπλατ μαζι με τον ομπραντοβιτς και τον μεσινα να ερχονταν δεν θα μαθαιναν στους παικτες μας να σουταρουν ουτε θα τους εκαναν αθλητικους και γρηγορους

Το αντεπιχειρημα ειναι οτι οι ιδιοι παικτες παιζουν σε κορυφαιες ομαδες ευρωλιγκας και αν αθροισουμε τις ευρωλιγκες του καθενος βγαινουν γυρω στις 10 και και και...

Δεν διαφωνω μονο που οι συγκεκριμενες ομαδες ευρωλιγκας εχουν 1-2 ΜΑΠ,τουλαχιστον 1-2 σουτερ και τουλαχιστον 1 κοντο που απειλει στο 1vs1(σε υψηλο επιπεδο,οχι με την ρουμανια)

Ναι,οι δικοι μας εχουν αρκετα αλλα καλα στοιχεια οπως η αμυνα,το διαβασμα του παιχνιδιου και το ποστ απο τους ψηλους
Ομως για να θεωρηθει μια ομαδα(εθνικη,ευρωλιγκας η nba) κορυφαια πρεπει να εχει ολα η εστω τα περισσοτερα απο τα παραπανω

Εμας αυτα που λειπουν ειναι κρισιμα

Σαν να θες να μαγειρεψεις,να παρεις τα καλυτερα υλικα αλλα μην παρεις λαδι και αλατι.Να δουμε τι θα φτιαξεις

QUOTE (zorba @ Sep 1 2017, 12:40 ) *
Φέτος για πρώτη φορά ισχύουν και οι δυο λόγοι: Οι άλλοι είναι καλύτεροι αλλά εχουμε και μούφα προπονητή...

ΥΓ: Εκτός αν ο Μίσσας κρατάει τη ζον πρες και το run n gun για τα χιαστί

Προσπαθουμε να τρεξουμε και να παιξουμε ζον πρες αλλα υπαρχει ενα οριο στο ποσο μπορεις να τα κανεις οπως ειναι φτιαγμενο το ροστερ

Ζον πρες με βαρυ 5 μεσα δεν γινεται,ακομα και στα φιλικα οταν παιξαμε ετσι γελασαν και οι μπασκετες
Ακομα και ο πριντεζης δυσκολευει σε κατι τετοιο που και ξεκουραστος δεν ειναι ο πιο αθλητικος παικτης ποσο μαλλον τωρα που ειναι σκασμενος
Με αγραβανη/θαναση στο 5 γινεται αλλα αν απεναντι σε καλη ομαδα(γεωργια και πανω) παιξεις 25+' ετσι δεν θα φτασεις στους 60 ποντους

Τρεξιμο επισης υπαρχει οριο στο ποσο μπορεις να τρεξεις.Οχι μονο το βαρυ 5 αλλα και στο 4 ο πριντεζης για να απειλησει θελει 3-4 δευτερολεπτα την μπαλα στο ποστ σε καθε επαφη

Ασε που δεν υπαρχει το:''Τι συστημα θα παιξουμε?Τρεξιμο''
Καλες ομαδες θα σου επιτρεψουν ελαχιστους αιφνιδιασμους,θα αναγκαστεις να παιξεις πολυ 5-5
rankin
Εμείς παίζουμε έξυπνο μπάσκετ ρε! smiley.gif
Με το μυαλό μας θα τους κερδίσουμε όλους, αρχης γενομένης με τα γαλλάκια αύριο
KingCrimson
Θα ξυπνησουν ετσι μια μέρα ξαφνικα και θα αρχισουν να παιζουν ραν εντ γκαν... που εχουμε να παιξουμε απο την εποχη του Γκαλη και του Γιαννακη.... smiley.gif
Η ζον πρες ειναι για πεντε λεπτα για να αλλαξεις το ρυθμο, αυτο μπορουμε να το κανουμε, αρκει να μην ειναι ο Μπουρου ή ο Μπογρης μεσα και μας πλακώσουν στα καρφωματα και τα άλει ουπ
SG3ptshooter
Οι Γάλλοι χωρίς Gobert και με τη συγκεκριμένη frontline -και με αυτό περίπου το rotation μη σας πω και χειρότερο στο μέλλον- δεν είναι καν καλύτερη/πιο_δυναμική γραμμή ψηλών απ' τη δική μας, που είναι απ' τις πιο μέτριες που έχουμε παρατάξει τα τελευταία χρόνια. Μια χαρά ελπίδες έχουμε αλλά με μια ήττα δεν τελείωσε κανείς, πόσο μάλλον οι Γάλλοι.

*O Diot είναι τραυματίας, just saying.

Το roster μας είναι πολύ ετερόκλητο για να παίξει συστηματικά κάτι απρόσμενα μη generic.
Nuntius


Παρατηρήστε λίγο τα δύο τελευταία καλάθια του Markkanen. Ο πιτσιρικάς ζητάει τη μπάλα. Πρώτο του παιχνίδι με την Εθνική Ανδρών, στη παράταση απέναντι στη Γαλλία και ζητάει τη μπάλα για να πάρει πάνω του την ομάδα. Θα το ξαναπώ, το παιδί έχει άπειρο τσαγανό.
rankin
QUOTE(SG3ptshooter @ Sep 1 2017, 14:22 ) *
Το roster μας είναι πολύ ετερόκλητο για να παίξει συστηματικά κάτι απρόσμενα μη generic.

Γιατί θεωρείς ετερόκλητο το ροστερ μας;

Εγώ θα το έλεγα ομογενές ή μάλλον "ομογενοποιημένο"
Σλουκας -Παπανικολάου - Παπαπέτρου - Μάντζαρης - Αγραβάνης - Πρίντεζης: συμπαίκτες ή πρώην συμπαίκτες στον Ολυμπιακό
Παππάς - Καλάθης - Μπουρούσης - Παπαγιάννης - Μπόγρης : συμπαίκτες ή πρώην συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό
ο Μπουρούσης έχει παίξει και στον Ολυμπιακό για καμιά 200αρια χρόνια
Μόνο ο Θανάσης ειναι εκτός διπόλου (και απο φέτος εντάσσεται και αυτός)

Πως γίνεται να είναι ετερόκλητοι, αθλητές που ο ένας ξέρει ακριβώς τι κάνει ο άλλος στο παρκέ, πριν καν εκείνος το κάνει;

Ισα ισα, που η εθνική μας, θα έπρεπε (το υπογραμμίζω αυτό) να ειναι ενα απο τα πλέον ομογενοποιημένα σύνολα της διοργάνωσης.

Αυτό που την κάνει να μη μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω απο αυτό που ονομάζεις generics, ειναι οτι ο έλληνας παίχτης και η ελληνική "σχολή" μπασκετ, έχει εναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού.
Δεν είμαστε σχολή που τρέχει (πχ Ισπανία)
Δεν είμαστε σχολή που σουτάρει (πχ Λιθουανία)
Οι παίχτες αυτοί έχουν μάθει να παίζουν με εναν συγκεκριμένο τρόπο (και το έχουν μάθει μαζί)
Πολυ PnR, ψάξιμο της έξτρα πάσας, προσπάθεια στην άμυνα, σωστό spacing..
Αυτά τα στοιχεία, αν τα βγάλουμε σωστά στο παρκέ, μπορούν να μας οδηγήσουν σε επιτυχίες (ότι μπορεί να σημαίνει επιτυχία).
Το πρόβλημα της εθνικής (στα φιλικά) ήταν οτι δεν μπορούσε να κάνει καλά αυτά που θα έπρεπε να κάνει καλά, και αυτά που οι παίχτες της ξέρουν να κάνουν καλά.
Αν περιμένουμε τώρα απο παίχτες οπως πχ ο Μαντζαρης, να παίξει κάτι που δεν έχει διδαχθεί ποτέ στη ζωή του, ε τότε μάλλον ζητάμε πάρα πολλά.
sarounas
QUOTE(Nuntius @ Sep 1 2017, 15:06 ) *


Παρατηρήστε λίγο τα δύο τελευταία καλάθια του Markkanen. Ο πιτσιρικάς ζητάει τη μπάλα. Πρώτο του παιχνίδι με την Εθνική Ανδρών, στη παράταση απέναντι στη Γαλλία και ζητάει τη μπάλα για να πάρει πάνω του την ομάδα. Θα το ξαναπώ, το παιδί έχει άπειρο τσαγανό.

χθες που παρακολουθούσα το ματς έπαθα πλάκα με τον τύπο που και τεχνικά παρά το ύψος του είναι πάρα πολύ καλός blink.gif Και δεν τα έκανε σε τίποτα πιτσιρίκια σε κανα εφηβικό ή νέων....
Manimal
QUOTE (SG3ptshooter @ Sep 1 2017, 14:22 ) *
Οι Γάλλοι χωρίς Gobert και με τη συγκεκριμένη frontline -και με αυτό περίπου το rotation μη σας πω και χειρότερο στο μέλλον- δεν είναι καν καλύτερη/πιο_δυναμική γραμμή ψηλών απ' τη δική μας, που είναι απ' τις πιο μέτριες που έχουμε παρατάξει τα τελευταία χρόνια. Μια χαρά ελπίδες έχουμε αλλά με μια ήττα δεν τελείωσε κανείς, πόσο μάλλον οι Γάλλοι.

*O Diot είναι τραυματίας, just saying.

Το roster μας είναι πολύ ετερόκλητο για να παίξει συστηματικά κάτι απρόσμενα μη generic.


Στην επίθεση αν εξαιρεθεί ο Diaw η γραμμή των ψηλών τους κάνουν συγκεκριμένες δουλειές. Έχουν όμως τα αθλητικά προσόντα και το μάκρος να μικρύνουν τους χώρους και να κυριαρχήσουν πάνω από την στεφάνη, χαρακτηριστικά υπό εξαφάνιση από εμάς. Ο αφάνας μου άρεσε αρκετά χθες με ικανότητα να μαρκάρει εξίσου καλά τόσο μακρυά όσο και κοντά στο καλάθι. Η τραγικη διαπίστωση είναι ότι φέτος έχουμε την χειρότερη γραμμή ψηλών της διοργάνωσης, σε σημείο και καθ΄υπερβολήν που θα ήταν ωφέλιμο να μην πηγαίναμε καν με αυτούς και να πειραματιζόμασταν με πιο ασυμβίβαστα σχήματα.
Nuntius
QUOTE (sarounas @ Sep 1 2017, 15:18 ) *
χθες που παρακολουθούσα το ματς έπαθα πλάκα με τον τύπο που και τεχνικά παρά το ύψος του είναι πάρα πολύ καλός blink.gif Και δεν τα έκανε σε τίποτα πιτσιρίκια σε κανα εφηβικό ή νέων....


Ότι είναι τεχνικά καλός το ήξερα λόγω draftexpress. Δεν μου έκανε αυτό εντύπωση. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το τσαγανό που έδειξε (ούτε κι εγώ ξέρω πόσες φορές έχω πει αυτή τη λέξη από χθες) καθώς και ότι ήταν αρκετά καλός αμυντικά. Στο κολλέγιο δεν είχε δείξει καλά στοιχεία στην άμυνα αλλά χθες έκανε αρκετά καλή δουλειά.
thalys
QUOTE (rankin @ Sep 1 2017, 15:09 ) *
Οι παίχτες αυτοί έχουν μάθει να παίζουν με εναν συγκεκριμένο τρόπο (και το έχουν μάθει μαζί)
Πολυ PnR, ψάξιμο της έξτρα πάσας, προσπάθεια στην άμυνα, σωστό spacing..
Αυτά τα στοιχεία, αν τα βγάλουμε σωστά στο παρκέ, μπορούν να μας οδηγήσουν σε επιτυχίες (ότι μπορεί να σημαίνει επιτυχία).
Το πρόβλημα της εθνικής (στα φιλικά) ήταν οτι δεν μπορούσε να κάνει καλά αυτά που θα έπρεπε να κάνει καλά, και αυτά που οι παίχτες της ξέρουν να κάνουν καλά.


Σημειώνω ότι δεν έχω δει τον χτεσινό αγώνα. Το σχόλιο μου αφορά την φετινή εθνική με τη συγκεκριμένη στελέχωση.

Δεν έχουμε ψηλούς για PnR. Ο μόνος που μπορούσε να το παίξει καλά (εξαιρετικά) ήταν ο Γιάννης. Ο Μπουρούσης είναι μέτριος σκρήνερ και, κυρίως, αργός ρόλερ. Σε όλη του την καριέρα στηρίχτηκε στο παιχνίδι με πλάτη και στο ικανοποιητικό μακρινό του σουτ, όχι στο PnR. Ο Παπαγιάννης έχει προοπτικές να γίνει καλός σκρήνερ και έχει τα αθλητικά προσόντα να γίνει καλός ρόλερ, αλλά ακόμα είναι άγουρος. Χώρια οι αμυντικές αδυναμίες του που περιορίζουν την προσφορά του. Ο Μπόγρης είναι ο 12ος παίχτης και ούτως ή άλλως δεν είναι παίχτης υψηλού επιπέδου. Βασικός στο Τσάμπιονς Ληγκ και 13ος στην Ευρωλίκα.

Δεν έχουμε παίχτες που θα απειλήσουν με σουτ και θα δώσουν spacing για να λειτουργήσει το δίδυμο του PnR. Τα 2-3-4ρια μας είναι σουτέρ κάτω του μετρίου. Ο Καλάθης θέλει τουλάχιστον 2 καλούς σουτέρ στην 5άδα, η ομάδα έχει 2 μέτριους σουτέρ όλους όλους. Ο Σλούκας έχει το σουτ, αλλά όχι τόσο το σουτ από ντρίμπλα, άρα κι αυτός είναι περιορισμένης χρησιμότητας ως χειριστής PnR στην ομάδα αυτή, αφού και να πασάρει στον ελεύθερο παίχτη, αυτός μάλλον θα το χάσει.

Αφού δε μας βγαίνει το PnR, ας παίξουμε πιεστική άμυνα να τρέξουμε λίγο. Πώς όμως; Με Μπουρούση-Παπαγιάννη-Μπόγρη πιεστική άμυνα δεν υπάρχει. Ούτε κυριαρχία στα ρημπάουντ έχουμε. Πάλι, αυτά τα μειονεκτήματα θα τα κάλυπτε κάπως ο Γιάννης, αλλά αυτό το πλοίο έχει σαλπάρει. Ίσως πρέπει να ρισκάρουμε με κοντά σχήματα και Θανάση, Αγραβάνη, Παπα-Νικολάου/Πέτρου, όπως προτείνουν πολλοί.

Συνοπτικά, νομίζω ότι τα γιουρούσια του Παππά συμβαίνουν λόγω αδιεξόδου. Δε μου αρέσει αυτό το μπάσκετ. Μου αρέσει ακόμα λιγότερο να στηρίζομαι στον Παππά. Δε βλέπω όμως εναλλακτική. Παππάς-Πρίντεζης-Σλούκας και, αν αναστηθεί, Μπουρούσης θα σηκώσουν επιθετικά το βάρος γιατί δεν έχουμε τα εργαλεία να εκμεταλλευτούμε τους υπόλοιπους. Αμυντικά θα παίξουμε άμυνα με το μυαλό (αν συγκεντρωθούμε γιατί τα λάθη δείχνουν έλλειψη κι εκεί), αλλά θα μας προδώσουν τα αργά μας πόδια.
shtarkws
Με βαση το ροστερ που κατέβασε η Εθνική και με βαση τα υπόλοιπα ροστερ, ειναι κριμα σε αυτο το τουρνουά να μην πάρουμε ενα μετάλλιο. Τα ξαναειπαμε όμως, λεφτα για κανονικό προπονητή δεν υπήρχαν, με τον Γιαννάκη που θα αναλάμβανε pro bono είμαστε θυμωμένοι, άρα αφού ο Τσαγκρωνης δεν έχει κάρτα προπονητή δώσαμε την ομάδα στον Μισσα.....

Το ξερω ότι μιζερα επαναλαμβάνομαι, ομως δεν μπορω να το χωνεψω και οσο περισσότερο παρακολουθώ το eurobasket τόσο περισσότερο τσατιζομαι....

Αυτό που πάντως σιγουρα δεν αξίζουν τα παιδιά της Εθνικής είναι να τους περιμένουμε στην γωνία για να χάσουν. Αγάπη και σεβασμό στα παιδιά που φορουν το εθνόσημο
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.