Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Παναθηναικός- ολυμπιακός
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Anaz
Καλα εδω κι αν συμφωνω!! Το φωναζω απο περσι!!Κριμα για τον Αγγελο,που ειναι νεος ανθρωπος με αγαπη οραμα και σοβαροτητα.πρεπει να διωξει την λέρα που ειναι κοντα του..Και δεν ειναι μονο ο Ελληνιαδης!
οι δημοσιογραφοι του magic που τους εχει δωσει και αρμοφ\διοτητες να μιλανε περιφερονται στο παρκε,να μιλανε στα μικροφωνα του γηπεδου,και να τα λενε με παιχτες και προπονητες - και να νομιζουν οτι αυτο τους δινει το δικαιωμα να εχουν και σημαντικη αποψη- ειναι το επομενο βημα..Και τριτο οι Τσουκαλο-Ακηδες που μαζι με τα σεκιουριτυ της 7 εχουν κανει το γηπεδο τσιφλικι τους!Για το οτι εχουν και βημα και μιλανε δεν μπορει δυστηχως να κανει κατι,γιατι γι'αυτα φταιει ο Κοκκαλης. Αλλα τα υπολοιπα ειναι στο χερι του!Οσο ομως θα υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι στην διοικηση που συντηρουν αυτο το "κυκλωμα" γιατι τους βολευει,τους δινει ψωμι και ικανοποιει και την ματαιοδοξια τους,τι να περιμενεις..?

Όχι βέβαια, τόσο βλάκας δεν είσαι, απλά γράφεις ανακοινώσεις όπου δουλεύεις τους αδαείς ανεγκέφαλους, μήπως και συντηρήσεις το πολεμικό κλίμα που κρατά στην επιφάνεια φελλούς σαν κι εσένα...
Χωσε χωσε.. 41.gif
Και για να απαντησω και στον thrylo σε ιδια κουβεντα σε αλλο τοπικ. Προφανως και δεν πιστευω οτι αυτες οι ανακοινωσεις προαγουν την βια,θα'μουν πολυ αφελης! Εγω ομως δεν παυω να θεωρω τετοια "πειραγματα" κακογουστα και χαμηλου επιπεδου που μου χαλανε την αισθητικη, ιδιαιτερα εφοσον μιλαμε για ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοινωστη της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Να'ταν ανακοινωση της 7,δεν θα με πειραζε.Και για την ακριβεια αυτο ακριβως μου θυμιζει!Διολου τυχαια αφου μιλαμε για το ιδιο "ποιον" ανθρωπων..

Ωραιες συζητησεις σε τελειως λαθος τοπικ... rolleyes.gif
apkat
Συμφωνω απολυτα με Αναζ(τα λεγαμε και την αλλη φορα)..Αυτα ειναι ανακοινωσεις της θυρας 7 και οχι του Ολυμπιακου(και οποιασδηποτε σοβαρης ομαδας)..Κριμα που πριν 2 μερες ειπα για την διοικηση του Ολυμπιακου και οτι οι Γιαννακοπουλοι επρεπε να ζηλεψουν απ'αυτην.Με διαψευδουν πανηγυρικα σημερα..Επειδη παντως πιστευω οτι ειναι ανθρωποι σοβαροι και οχι καραγκιοζηδες πιο πολυ θεωρω οτι ειναι σφαλμα που διορθωνεται(με απομακρυνση προσωπων συγκεκριμενων απο την ομαδα) παρα παγιωμενη σταση του συλλογου που παραμενει σε καθε περιπτωση μεσα στα χρονια(οπως των Γιαννακοπουλων)

Παντως διαφωνω για τα σχετικα με την υπερκοστολογηση Ματσε..καλως η κακως οταν παικτης φυγει για το ΝΒΑ και επιστρεψει η τιμη τουλαχιστον διπλασιαζεται και η τιμη για εναν εκ των κορυφαιων παικτων και ηγετων στην Ευρωπη ειναι τοσο υψηλη(το ιδιο πιστευω φυσικα και για τον Μητσο)

Υ.Γ:Αφηστε που η ανακοινωση στην ουσια με κανει να πιστεψω οτι ο ΟΣΦΠ κινηθηκε αποτυχημενα για την αποκτηση του ΔΔ..Δεν ειδα καμια αλλη ομαδα να ασχολειται με την μικροπρεπη δηλωση των Γιαννακοπουλων παρα μονο τον Ολυμπιακο με ανακοινωση εξισου τραγικη..

Τι να πεις;;
thrylos7
Δε νομίζω ότι η ανακοίνωση χρήζει τόσης αυζήτησης και προβληματισμού... Καθημερινά (τρόπος του λέγειν) γίνονται χειρότερα...

O Παπανικολάου βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση κατά τη γνώμη μου, και μπορεί να προσφέρει άνετα στην ομάδα δυνατή άμυνα, ψυχραιμία και χειρισμό της μπάλας, ακόμα και για περισσότερα λεπτά από αυτά στα οποία παίζει.

Δυνατή ναι, αποτελεσματική όμως; Μπορεί δηλαδή να μαρκάρει ένα γρήγορο αντίπαλο τριάρι; Η ταχύτητά του έχει πέσει αισθητά. Χειρισμό μπάλας ναι, αλλά και πάλι δε νομίζω ότι υπερέχει σε σχέση με άλλα τριάρια... Πλέον οι περισσότεροι έχουν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό χειρισμό μπάλας. Ψυχραιμία ναι, αλλά ο ΠΑΟ είναι ομάδα γεμάτη από έμπειρους παίκτες, οπότε ούτε εδώ είναι ιδιαίτερα σημαντική η προσφορά του. Ίσως θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα στον Ολυμπιακό πχ (όχι ότι θα υπήρχε μεγάλη διαφορά)...
Δεν έχω καμιά αντιπάθεια προς τον παίκτη λόγω "προδοσίας", κάθε άλλο, απλά θεωρώ ότι δε χωράει στον ΠΑΟ (κατά τον Παπαμακάριο πχ, που "δεν είναι για ομάδα που διεκδικεί Ευρωλίγκα).

Για τον Παπαμακάριο διαφωνώ γενικά.. Πιστεύω ότι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Μην ξεχνάμε ότι δε μπαίνει στην Εθνική λόγω της απίστευτης τετράδας που διαθέτουμε (Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Ζήσης, Σπανούλης)

Στη θέση 5 η υπεροπλία του Ολυμπιακού δεν είναι τόσο μεγάλη, τουλάχιστον στη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ συζήτηση που κάνουμε (το θυμίζω κάθε τόσο για να μη παρεξηγηθώ), για 2 λόγους: (α) Στη θέση σέντερ της πράσινης πεντάδας, στην ιδανική και για τις δυο ομάδες κατάσταση, θα μοιράζονταν το χρόνο ο φορμαρισμένος Μπατίστ, ο προσαρμοσμένος στις ανάγκες της ομάδας Γιαφτόκας (άλλωστε στη θεωρία ο Λιθουανός ταιριάζει στο στιλ μπάσκετ του ΠΑΟ) και ο ξεκούραστος Τομάσεβιτς των τελευταίων αγώνων

Δε νομίζω και πάλι όμως ότι δεν υπάρχει αισθητή διαφορά... Ο Μπουρούσης φαίνεται ότι μπορεί να αποδώσει σαν 3 Γιαφτόκας μαζί(και παραπάνω αν συνυπολογίσουμε και το τρίποντο), Ζίζιτς και Τομάσεβιτς κατά κάποιον τρόπο εξισώνονται, ενώ τη διαφορά την κάνουν Σόφο και Μπατίστ... Αν βάλουμε όμως τον Μπατίστ στο 5, τότε διατηρεί ο ΠΑΟ το πλεονέκτημα στο 4; Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αφού και μ' αυτόν τον τρόπο καταλήγουμε(-γω) στ' ότι μιλάμε για ισοδύναμες frontlines.. Απλά στο προηγούμενο post το είχα διαχωρίσει κατά θέση...

οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού θεωρητικά και πρακτικά θα ήταν και είναι αδύνατο να εκμεταλλευτούν με συνέπεια την υπεροπλία που (ακόμα και σε μικρό βαθμό) θα διέθεταν οι ερυθρόλευκοι κάτω από το καλάθι, ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί η δύναμη πυρός του Ολυμπιακού στους κοντούς βασίζεται σε εκτελεστικούς κυρίως παίκτες (τους ανέφερες), με τους πιο οργανωτικούς να βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο και (αναγκαστικά, δε μπορεί διεκδικώντας ευρωλίγκα να βασιστεί στους Παπαμακάριο, Χαρίση) σε περιορισμένο ρόλο.

Είχα κι εγώ σκοπό να χρησιμοποιήσω τη λέξη "πρακτικά" εδώ... το σημείο που διαφωνώ είναι το "αδύνατο"... Δύσκολο ναι, αλλά όχι αδύνατο... Έγινε στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ πριν 8 μέρες. Κι εφόσον συνέβη έστω και μια φορά, υπάρχει (όχι τόσο δύσκολος πλέον) τρόπος να ξανασυμβεί.

υπάρχει ομάδα στο τοπ 16 που δε θα σουτάρει απέναντι στον Ολυμπιακό ανενόχλητη άφθονα περιφερειακά σουτ, όταν οι παίκτες-σκόρερ στους οποίους βασίζεται (με τον Μάτσε μέσα) είναι όλοι τους μετρότατοι προς κακοί αμυντικοί? Μήπως χρειάζονται (για να έχει ύψιστο "ταβάνι" μια ομάδα) και κάποιοι λιγότερο χαρισματικοί, αλλά πληρέστεροι παίκτες, ώστε το ρόστερ να έχει τη θεωρητική δυνατότητα να αποδώσει ολοκληρωμένο μπάσκετ?

Εφόσον όμως μιλάμε για χαρισματικούς παίκτες, αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα να βάλουν ένα καλάθι παραπάνω από τους αντιπάλους τους; Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η δύναμή τους, η επίθεση και όχι η άμυνα. Όσους πόντους κι αν δεχθούν (και δεν έχουν όλοι οι αντίπαλοι πληθώρα πολύ καλών περιφερειακών σουτέρ...), μπορούν να πετύχουν περισσότερους. Έχουν την ποιότητα.
Εδώ ταιριάζει καλύτερα αυτό που έλεγα περί χρηματιστηρίου και τράπεζας...

Υπάρχει τρόπος αυτοί οι 4 σκόρερ (έστω και στη θεωρία) να επιτύχουν, χωρίς οργανωτή και ρολίστες υψηλού επιπέδου, ανάπτυξη αυτοματισμών? Και πως και πότε θα αξιοποιήσουν τη δύναμη της ομάδας στη ρακέτα?

Για το πρώτο σκέλος έχεις δίκιο. Αλλά νομίζω απάντησε ο Anaz, ίσως όλα λύνονταν με την παρουσία ενός πλέι μέικερ ανάλογου επιπέδου...
Αυτό όμως δε μας απασχολεί εδώ, αφού πλέι μέικερ (φαίνεται ότι) δεν υπάρχει...
Γιατί να μην υποστηρίξω όμως, ότι η επιθετική τους ποιότητα είναι τέτοια ώστε ν' αναπτύξουν μόνοι τους κάποιους αυτοματισμούς; Ή γιατί να τους χρειάζονται, όταν μιλάμε για Μάτσε και Ντόμερκαντ που μπορούν να ευστοχήσουν απ' οπουδήποτε μέσα στο παρκέ, για τον Άκερ με τα πολύ μεγάλα προσόντα και τον ταχύτατο Πεν;

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος (αν και αναφέρθηκε και προηγουμένως), αυτό είναι αφενός ευθύνη του προπονητή, αλλά και καθήκον των πλέι μέικερ ή των άλλων, όχι τόσο χαρισματικών παικτών (ρολίστες), που είναι αλήθεια ότι δε διαθέτει (στον επιθυμητό βαθμό) ο Ολυμπιακός.
Όπως βλέπεις, αναφέρομαι σ' ένα όχι τόσο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού...

Όντως έχω κατανοήσει τη θέση, η οποία είναι ασφαλώς απολύτως σεβαστή.

Και για να απαντησω και στον thrylo σε ιδια κουβεντα σε αλλο τοπικ. Προφανως και δεν πιστευω οτι αυτες οι ανακοινωσεις προαγουν την βια,θα'μουν πολυ αφελης!

Ναι βρε, δεν είπα κάτι τέτοιο... απλά πρόλαβα ενδεχόμενη απάντηση...

blech.gif biggrin.gif
AZ1980
Δυνατή ναι, αποτελεσματική όμως; Μπορεί δηλαδή να μαρκάρει ένα γρήγορο αντίπαλο τριάρι; Η ταχύτητά του έχει πέσει αισθητά. Χειρισμό μπάλας ναι, αλλά και πάλι δε νομίζω ότι υπερέχει σε σχέση με άλλα τριάρια... Πλέον οι περισσότεροι έχουν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό χειρισμό μπάλας. Ψυχραιμία ναι, αλλά ο ΠΑΟ είναι ομάδα γεμάτη από έμπειρους παίκτες, οπότε ούτε εδώ είναι ιδιαίτερα σημαντική η προσφορά του. Ίσως θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα στον Ολυμπιακό πχ (όχι ότι θα υπήρχε μεγάλη διαφορά)...
Δεν έχω καμιά αντιπάθεια προς τον παίκτη λόγω "προδοσίας", κάθε άλλο, απλά θεωρώ ότι δε χωράει στον ΠΑΟ (κατά τον Παπαμακάριο πχ, που "δεν είναι για ομάδα που διεκδικεί Ευρωλίγκα).

Διευκρίνισα, ύστερα από εύστοχη διόρθωση του anaz, ότι ο Παπαμακάριος θα ήταν χρήσιμος όσο και ο Παπανικολάου σε ένα ρόλο πιο περιορισμένο. Δημιουργεί όμως αίσθηση ανεπάρκειας στο ερυθρόλευκο ρόστερ η χρησιμοποίηση του τόσο ψηλά στο rotation... Πολύ καλός παίκτης, όχι όμως στο επίπεδο που απαιτείται για να κρατά τον ρόλο του βασικότερου περιφερειακού αμυντικού στηρίγματος ομάδας που διεκδικεί ευρωλίγκα.

Ο Μπουρούσης φαίνεται ότι μπορεί να αποδώσει σαν 3 Γιαφτόκας μαζί(και παραπάνω αν συνυπολογίσουμε και το τρίποντο)

Ναι, φάνηκε σε ένα ματς έτσι, και πράγματι ο Μπουρούσης είναι πολύ καλός παίκτης. Αλλά μιλάμε για τη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ισχύ των δυο ομάδων και νομίζω πως ο Έλληνας παίκτης σαφέστατα δεν είναι "3 φορές και παραπάνω" καλύτερος ψηλός από τον Γιαφτόκας.

Είχα κι εγώ σκοπό να χρησιμοποιήσω τη λέξη "πρακτικά" εδώ... το σημείο που διαφωνώ είναι το "αδύνατο"... Δύσκολο ναι, αλλά όχι αδύνατο... Έγινε στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ πριν 8 μέρες. Κι εφόσον συνέβη έστω και μια φορά, υπάρχει (όχι τόσο δύσκολος πλέον) τρόπος να ξανασυμβεί.

Εδώ θα σου ζητήσω να ξαναδιαβάσεις τι έγραψα... Δεν είναι αδύνατο σε κάποια παιχνίδια, και ίσως υπό την επήρεια της υψηλής ομαδικής συσπείρωσης για νίκη, οι εκτελεστές του Ολυμπιακού να βάλουν φρένο και να ψάξουν τρόπους να μεταφερθεί η μπάλα κοντά στο καλάθι. Δεν είναι όμως στη φύση αυτών των παικτών να καθορίζουν οργανωτικά την ομάδα τους, και έτσι είναι αδύνατο να γίνει αυτό με "συνέπεια", όπως έγραψα, και όπως αποδείχθηκε λίγες μέρες μετά το ντέρμπι, όταν οι Πεν και Άκερ εναντίον της Μπανταλόνα δεν έβλεπαν τίποτα παρά μόνο το καλάθι, στοιχίζοντας σωρεία λαθών και κακών επιλογών και οδηγώντας σε ήττα.

Εφόσον όμως μιλάμε για χαρισματικούς παίκτες, αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα να βάλουν ένα καλάθι παραπάνω από τους αντιπάλους τους; Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η δύναμή τους, η επίθεση και όχι η άμυνα. Όσους πόντους κι αν δεχθούν (και δεν έχουν όλοι οι αντίπαλοι πληθώρα πολύ καλών περιφερειακών σουτέρ...), μπορούν να πετύχουν περισσότερους. Έχουν την ποιότητα.
Εδώ ταιριάζει καλύτερα αυτό που έλεγα περί χρηματιστηρίου και τράπεζας...

Διαφωνώ κάθετα με τη λογική "τι κι αν δεν παίζουμε περιφερειακή άμυνα, να βάλουμε περισσότερα από τον αντίπαλο", ειδικά όταν το αίτημα αφορά ομάδα που δε διαθέτει οργανωτικούς παίκτες υψηλού επιπέδου και περιφερειακούς αυτοματισμούς. Δεν υπάρχει πρωταθλήτρια Ευρώπης από το 1986 (από τότε παρακολουθώ) και μετά που να αγωνίστηκε στηριγμένη σε αυτό το δόγμα.

Γιατί να μην υποστηρίξω όμως, ότι η επιθετική τους ποιότητα είναι τέτοια ώστε ν' αναπτύξουν μόνοι τους κάποιους αυτοματισμούς; Ή γιατί να τους χρειάζονται, όταν μιλάμε για Μάτσε και Ντόμερκαντ που μπορούν να ευστοχήσουν απ' οπουδήποτε μέσα στο παρκέ, για τον Άκερ με τα πολύ μεγάλα προσόντα και τον ταχύτατο Πεν;

Να μην το υποστηρίξεις γιατί αυτή είναι λογική που ταιριάζει αρκετά στο NBA, ακόμα περισσότερο στο ΝΒΑ Live, αλλά στο ευρωπαικό μπάσκετ αυτή η αθροιστική προσέγγιση όπου τα ατομικά επιθετικά ταλέντα των παικτών μιας ομάδας προστίθενται και προκύπτει η επιθετική ισχύς της δεν δικαιώνεται. Η θεωρητική σύγκριση που επιχειρούμε γίνεται με βάση το ευρωπαικό μπάσκετ των αυτοματισμών, των σύνθετων αμυνών που θυμίζουν μέγγενη, των ισορροπημένων και πολυσύνθετων ομάδων με πολλά εναλλακτικά σχέδια παιχνιδιού. Όλοι χρειάζονται συνεργασίες, οργάνωση και άμυνα για να επιβιώσουν, τουλάχιστον για να διεκδικήσουν το στέμμα, ή, στην προκειμένη περίπτωση, για να ανταγωνιστούν σε θεωρητικό (αλλά και σε πρακτικό) επίπεδο τον ΠΑΟ, που όλα αυτά τα έχει σε αφθονία. Φυσικά και παίκτες σκόρερ, ηγέτες σα το Μάτσε και εκτελεστές σα τον Ντόμερκαντ χρειάζονται και επιβάλλονται σε μια ομάδα υψηλών αξιώσεων. Και από τέτοιους παίκτες είναι εύλογο μια ομάδα που θέλει να σπρώξει το "ταβάνι" της στον ουρανό να ξεκινά το χτίσιμο. Αν δε φροντίσει όμως τους βαρετούς και αντιεμπορικούς, αλλά στην Ευρώπη πρωταγωνιστικούς τομείς της άμυνας, της οργάνωσης και της ομαδικής αυτοματισμένης συνοχής που εξασφαλίζεται από ένα ισορροπημένο και με δυνατότητα κατανομής ποικίλλων ρόλων ρόστερ, τότε το "ταβάνι" θα χαμηλώσει λίγο, αφού η ομάδα αυτή μοιάζει στα πλαίσια του ευρωπαικού τρόπου παιχνιδιού με ένα σπίτι γεμάτο πολύτιμα αντικείμενα αλλά χωρίς έπιπλα, τοίχους και πόρτες αντίστοιχης αξίας, αξιοπιστίας και ασφάλειας...
thrylos7
Διευκρίνισα, ύστερα από εύστοχη διόρθωση του anaz, ότι ο Παπαμακάριος θα ήταν χρήσιμος όσο και ο Παπανικολάου σε ένα ρόλο πιο περιορισμένο. Δημιουργεί όμως αίσθηση ανεπάρκειας στο ερυθρόλευκο ρόστερ η χρησιμοποίηση του τόσο ψηλά στο rotation... Πολύ καλός παίκτης, όχι όμως στο επίπεδο που απαιτείται για να κρατά τον ρόλο του βασικότερου περιφερειακού αμυντικού στηρίγματος ομάδας που διεκδικεί ευρωλίγκα.

Μα ναι, δε διαφωνώ ουσιαστικά μ' αυτό. Απλά έχω σε μεγαλύτερη εκτίμηση τον Παπαμακάριο, τον θεωρώ αρκετά καλό παίκτη και σίγουρα όχι στο επίπεδο του Παπανικολάου.

Ναι, φάνηκε σε ένα ματς έτσι, και πράγματι ο Μπουρούσης είναι πολύ καλός παίκτης. Αλλά μιλάμε για τη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ισχύ των δυο ομάδων και νομίζω πως ο Έλληνας παίκτης σαφέστατα δεν είναι "3 φορές και παραπάνω" καλύτερος ψηλός από τον Γιαφτόκας.

Γι' αυτό εξάλλου χρησιμοποίησα μια πιο δόκιμη έκφραση. Πράγματι όμως, πήγα στο πρακτικό, ενώ θεωρητικά υπερισχύει ο Γιαφτόκας...

Αυτό βέβαια έχει διαψευσθεί σε παραπάνω του ενός ματς.

Εδώ θα σου ζητήσω να ξαναδιαβάσεις τι έγραψα... Δεν είναι αδύνατο σε κάποια παιχνίδια, και ίσως υπό την επήρεια της υψηλής ομαδικής συσπείρωσης για νίκη, οι εκτελεστές του Ολυμπιακού να βάλουν φρένο και να ψάξουν τρόπους να μεταφερθεί η μπάλα κοντά στο καλάθι. Δεν είναι όμως στη φύση αυτών των παικτών να καθορίζουν οργανωτικά την ομάδα τους, και έτσι είναι αδύνατο να γίνει αυτό με "συνέπεια", όπως έγραψα, και όπως αποδείχθηκε λίγες μέρες μετά το ντέρμπι, όταν οι Πεν και Άκερ εναντίον της Μπανταλόνα δεν έβλεπαν τίποτα παρά μόνο το καλάθι, στοιχίζοντας σωρεία λαθών και κακών επιλογών και οδηγώντας σε ήττα.

Μόλις τώρα είδα τη λέξη συνέπεια... biggrin.gif
Και πάλι όμως, δεν το θεωρώ κάτι τόσο πολύ δύσκολο. Σίγουρα μέχρι τώρα τα ...δείγματα δεν είναι ενθαρρυντικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση... Δεν είναι το δυνατό τους σημείο να καθορίζουν οργανωτικά την ομάδα, όπως λες πολύ σωστά, αλλά αυτό απέχει από το να βλέπουν μόνο το καλάθι(πράγμα σαφώς χειρότερο).

Διαφωνώ κάθετα με τη λογική "τι κι αν δεν παίζουμε περιφερειακή άμυνα, να βάλουμε περισσότερα από τον αντίπαλο", ειδικά όταν το αίτημα αφορά ομάδα που δε διαθέτει οργανωτικούς παίκτες υψηλού επιπέδου και περιφερειακούς αυτοματισμούς. Δεν υπάρχει πρωταθλήτρια Ευρώπης από το 1986 (από τότε παρακολουθώ) και μετά που να αγωνίστηκε στηριγμένη σε αυτό το δόγμα.

Κι εγώ διαφωνώ, αλλά κακά τα ψέμματα, αυτό μοιάζει να είναι το "δυνατό" σημείο του Ολυμπιακού.. Εδώ υπερισχύει έναντι οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Εκτός από δυνατό όμως, είναι παράλληλα και αδυναμία. Για να το μεταφέρω όμως σε πιο θεωρητικά πλαίσια, τι θα γίνει αν καταφέρει η ομάδα να παίξει περιφερειακή άμυνα και ν' αποκτήσει περιφερειακούς αυτοματισμούς(όσο δύσκολο κι αν φαίνεται αυτή τη στιγμή αυτό);

Πλάκα πλάκα, πολύ ...θεωρία έπεσε ( cool.gif ) κι έχω την εντύπωση ότι χάνεται μερικές φορές η ουσία...

Πολύ ωραία η τελευταία παράγραφος..

Γενικά με βρίσκεις σύμφωνο.

Απλά να πω, πως σε καμιά περίπτωση δεν υπολογίζω αθροιστικά τα ταλέντα των παικτών, ούτε τα αγνοώ όμως.. Γιατί και οι 4 είναι παίκτες που μπορούν μέσα στο παιχνίδι να ξεφύγουν απ' όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού στυλ μπάσκετ(τη γενικότερη αμυντική λειτουργία του αντιπάλου)..

Όσο δεν προσαρμόζονται (γενικά όλη η ομάδα) στο ευρωπαϊκό στυλ, αξιοπιστία και ασφάλεια στο σπίτι δε θα υπάρχει, αλλά ο κάτοικός του παραμένει ο πιο πλούσιος με τόσα πολύτιμα αντικείμενα... Αν με κάποιο τρόπο καταφέρει να παρέχει και ασφάλεια, τότε θα' χει και τον πρώτο λόγο.
JEH
Αν δε φροντίσει όμως τους βαρετούς και αντιεμπορικούς, αλλά στην Ευρώπη πρωταγωνιστικούς τομείς της άμυνας, της οργάνωσης και της ομαδικής αυτοματισμένης συνοχής που εξασφαλίζεται από ένα ισορροπημένο και με δυνατότητα κατανομής ποικίλλων ρόλων ρόστερ, τότε το "ταβάνι" θα χαμηλώσει λίγο, αφού η ομάδα αυτή μοιάζει στα πλαίσια του ευρωπαικού τρόπου παιχνιδιού με ένα σπίτι γεμάτο πολύτιμα αντικείμενα αλλά χωρίς έπιπλα, τοίχους και πόρτες αντίστοιχης αξίας, αξιοπιστίας και ασφάλειας...

Πολυ σωστα τα σχολια του ΑΖ ομως μερικες φορες οταν εκφραζεις κατι με πιο απλα λογια βοηθας τους αλλους να καταλαβουν πιο σωστα τι θελεις να πεις..Παρολα αυτα πολυ σωστη η τοποθετηση σου για τον τροπο με τον οποιο πρεπει να συμπεριφερθει μια επαγγελματικη ομαδα οσον αφορα το χτισιμο της,για το ποσο σημαντικο ειναι μια ομαδα να εχει παικτες <εργαλεια>,αλλα και αυτοματισμους στο παιχνιδι της..
Dimitra
Τι να πει κανείς... η μία ανακοίνωση πιο τραγική από την άλλη... κρίμα! sad.gif
carmelo
Καλα,κατι που ακουω συνεχεια και με εκνευριζει...οτι ο παπαμακαριος ειναι καλος παικτης...εμενα δεν μου αρεσει καθολου..ασχετο εδω βεβαια που μιλαμε για παναθηναικο..... rolleyes.gif αλλα εμενα μου αρεσει ο διαμαντιδης τρελα ομως...αν και στον αγωνα με τον ολυμπιακο δεν τα εδωσε και ολα..ηταν και τα φαουλ που τον εμποδιζαν... blove.gif
geosider
το θεό σας δεν έχετε 210 ποστ για το Ολυμπιακός- Πάο, την στιγμή μάλιστα που το πρωτάθλημα θα το πάρει ο Άρης 69.gif
enypnio
ma einai all time classic souxe kati san foivos ena prama smiley.gif

kalo einai ayto pantos
dimitrisp
Αμα δεν ειχε και το συγκεκριμενο τοπικ απηχηση τοτε........Γινανε και οι δηλωσεις βεβαια και πηρε φωτια περισσοτερο λογω υφους/στυλ δηλωσεων tongue.gif
AZ1980
QUOTE(JEH @ Feb 25 2007, 09:04 PM) *
Πολυ σωστα τα σχολια του ΑΖ ομως μερικες φορες οταν εκφραζεις κατι με πιο απλα λογια βοηθας τους αλλους να καταλαβουν πιο σωστα τι θελεις να πεις...

Έχεις δίκιο, κάποιες φορές ίσως "ξεφεύγω" και περιπλέκω την εκφραστική μου... Πάντως να έχετε όλοι σας υπ' όψη πως δεν το κάνω επίτηδες για να μπερδέψω ή να εντυπωσιάσω κάποιον, αυτό θα το έβρισκα γελοίο... Απλά μου βγαίνουν συχνά τέτοια ποστ αυθόρμητα, στα πλαίσια της προσπάθειας μου να είμαι σαφής και περιεκτικός. Επίσης προκύπτουν η πολυλογία και η δαιδαλώδης γραφή μου και από τη φύση κάποιων θεμάτων συζήτησης, που στο δικό μου το μυαλό είναι πολύ σύνθετα και ίσως απαιτούν λεπτομέρεια... Gonna try to keep it short and simple, though... smile.gif

Thrylos7: Πολύ καλή απάντηση και κατά τη γνώμη μου πολύ χρήσιμη είναι και όλη η κουβέντα που κάναμε. Σαφέστατα το τόπικ αυτό έχει πάρει έκταση. αλλά είναι γεμάτο με μπασκετική κουβέντα, όχι με οπαδικά παραληρήματα... Νομίζω πως όταν κάποιος δει σε φόρουμ του ίντερνετ τόπικ με τίτλο "Παναθηναικός-Ολυμπιακός" το τελευταίο που θα περιμένει είναι να διαβάσει τόσο ψύχραιμες, ουσιαστικές και αναλυτικές συζητήσεις. Μπράβο σε όλους σας, χαίρομαι πολύ που συμμετέχω.
thrylos7
Έχεις δίκιο, κάποιες φορές ίσως "ξεφεύγω" και περιπλέκω την εκφραστική μου... Πάντως να έχετε όλοι σας υπ' όψη πως δεν το κάνω επίτηδες για να μπερδέψω ή να εντυπωσιάσω κάποιον, αυτό θα το έβρισκα γελοίο... Απλά μου βγαίνουν συχνά τέτοια ποστ αυθόρμητα, στα πλαίσια της προσπάθειας μου να είμαι σαφής και περιεκτικός. Επίσης προκύπτουν η πολυλογία και η δαιδαλώδης γραφή μου και από τη φύση κάποιων θεμάτων συζήτησης, που στο δικό μου το μυαλό είναι πολύ σύνθετα και ίσως απαιτούν λεπτομέρεια... Gonna try to keep it short and simple, though...

Μέχρι την τελευταία πρόταση καλά... Εκεί μας τα "χαλάς"... tongue.gif

Συνέχισε στο ίδιο στυλ, προσωπικά απολαμβάνω τα post σου και πιστεύω πολλοί άλλοι ακόμα...

Thrylos7: Πολύ καλή απάντηση και κατά τη γνώμη μου πολύ χρήσιμη είναι και όλη η κουβέντα που κάναμε. Σαφέστατα το τόπικ αυτό έχει πάρει έκταση. αλλά είναι γεμάτο με μπασκετική κουβέντα, όχι με οπαδικά παραληρήματα... Νομίζω πως όταν κάποιος δει σε φόρουμ του ίντερνετ τόπικ με τίτλο "Παναθηναικός-Ολυμπιακός" το τελευταίο που θα περιμένει είναι να διαβάσει τόσο ψύχραιμες, ουσιαστικές και αναλυτικές συζητήσεις. Μπράβο σε όλους σας, χαίρομαι πολύ που συμμετέχω.

Κι εμείς επίσης! Σε λίγο καιρό θα έχεις τη δυνατότητα να συμμετέχεις και σε πιο ιστορικά θέματα...
Ήδη αναφερθήκατε με τον Air_Kef στον Ολυμπιακό του '97...
Βασικά μπορείτε να δημιουργήσετε από τώρα σχετικό τόπικ...
JEH
Μέχρι την τελευταία πρόταση καλά... Εκεί μας τα "χαλάς"...

Συνέχισε στο ίδιο στυλ, προσωπικά απολαμβάνω τα post σου και πιστεύω πολλοί άλλοι ακόμα...

Ελεος ρε παιδια,δεν ειπα οτι δεν ειναι ωραια και με ουσια τα post του AZ,καθε αλλο,ειπα απλα οτι μερικες φορες το πολυπλοκο και το συνθετο κουραζει..

Πάντως να έχετε όλοι σας υπ' όψη πως δεν το κάνω επίτηδες για να μπερδέψω ή να εντυπωσιάσω κάποιον, αυτό θα το έβρισκα γελοίο...

Εννοειται πως δεν το κανεις επιτηδες..Ουδεποτε υποστηριξα κατι τετοιο,αλιμονο..
thrylos7
Ελεος ρε παιδια,δεν ειπα οτι δεν ειναι ωραια και με ουσια τα post του AZ,καθε αλλο,ειπα απλα οτι μερικες φορες το πολυπλοκο και το συνθετο κουραζει..

Μα δεν είπαμε ότι είπες κάτι τέτοιο... smile.gif
geosider
μια χαρά τα πηγαίνατε μέχρι τώρα, αλλά η τελευταία σελίδα είναι για τα μπάζα tongue.gif διαβάστε την και θα καταλάβαιτε
ίσως φταίω εγώ που σαν γκαντεμόσκυλο πάτησα το πόδι μου στην προηγούμενη σελίδα

ώρα είναι να πατήσω το ποδάρι μου και στο τοπικ Ολυμπιακός- ΤΣΣΚΑ, θα μαι με τον Τεό
enypnio
mallon exantlithike to thema smiley.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.