Δεν ξέρω πόσοι από σας είχαν την ίδια φαεινή ιδέα με μένα, να ξαγρυπνήσετε δηλαδή ώστε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση τον αγώνα με τους Houston Rockets, ελπίζω πάντως να μην αισθάνεστε ότι άδικα χάσατε το βραδινό σας ύπνο. Διότι τέτοια τσόντα εγώ δεν έχω ξαναδεί. Όχι τόσο λόγω της τεράστιας διαφοράς, δε λέει και τίποτε στην ουσία, αλλά διότι πρωταθλητές Ευρωλίγκα που να μην ξέρουν να ντριμπλάρουν, να κάνουν συνέχεια βήματα, να τα χάνουν και να μην καταλαβαίνουν τι σφυρίζεται, ε, αυτό πρέπει να είναι πρωτόγνωρο θέαμα!
Κατανοώ όσους στενοχωρήθηκαν με την εικόνα της ομάδας, αλλά τι να κάνουμε, όταν μιλάμε για τον «μαγικό κόσμο του ΝΒΑ» εννοούμε ότι πρόκειται στην ουσία για διαφορετικό μπάσκετ. Ίσως τώρα να γίνεται λίγο περισσότερο κατανοητή και η δυσκολία των τελευταίων εθνικών ομάδων των ΗΠΑ να αποδώσουν τα μέγιστα παίζοντας με κανονισμούς FIBA. Να μην το αναλύσω περισσότερο, έτσι;
Από ένα σημείο και μετά, αποφάσισα να χαλαρώσω και να το πάρω από την αστεία του πλευρά, αφού, μη μασάτε, δεν ξέχασαν το μπάσκετ που ξέρουν τα παιδιά, απλά δεν ήξεραν το μπάσκετ που έπρεπε να παίξουν….Συγκεντρώνω εδώ μερικές από τις παρατηρήσεις που έκανα παρακολουθώντας τον αγώνα, και μην ξεχνιόμαστε, ακολουθούν και οι Spurs!!!
- Το ντύσιμο του Ζότσιους ήταν σημαδιακό. Στο Toyota Center εμφανίστηκε ως νεκροθάφτης. Να ήταν που δεν ήθελε με τίποτε να πάει στο USA, καθώς όπως δήλωσε δεν είχε τίποτε αυτή η εκδρομή να προσφέρει στην ομάδα, να ήταν που ψυλλιαζόταν την κοτρόνα που θα του ‘ρχόταν κατακούτελα, να ήταν που δεν χωνεύει και τον «μαγικό κόσμο» με τους σταρ του; Μια φορά το μαύρο κοστούμι – σχεδόν μαύρη γραβάτα ήταν απολύτως αρμόζον στην περίσταση. Μόνο που δεν έμεινε αξύριστος για να δείξει το πένθος του… Και η εικόνα του να αποχωρεί από το γήπεδο συνοδευόμενος μετά την αποβολή του, ήταν όλα τα λεφτά και οφείλω να πω ότι με άφησε να παρακολουθώ τον αγώνα με το χαμόγελο του χαζοχαρούμενου… Ε ρε Ζοτς τι σου έμελλε να πάθεις εκεί στην ξενιτειά! Και μια ενδυματολογική πρόταση: να επιστρατευθεί γρήγορα η γραβάτα του φάιναλ 4, γιατί μας βλέπω να τρώμε σαραντάρα και στον επόμενο αγώνα!
- Ο ΔΔ13 είναι και πολύ μάγκας και δεν κάνω πλάκα, ο τύπος δε μασάει. Μετά τον Σοφοκλή, αποπειράθηκε να ταπώσει και τον Γιάο Μινγκ. Δώσ’ τα όλα αγόρι μου, παρά τρίχα σου ξέφυγε! Τρία ζήτω για τον Μητσάρα μας, που δεν ξέρω κατά πόσο είχε ασχοληθεί με τους κανονισμούς που έπρεπε να τηρηθούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι (όπως και η υπόλοιπη ομάδα εξάλλου) και που είχε τέτοια νεύρα χθες ώστε έχασε μέχρι και τις δύο βολές που επιχείρησε. Μπορεί οι εκφωνητές να θεώρησαν ότι χθες έδειξε ότι δε μπορεί να παίξει στον «μαγικό κόσμο», η απόδοσή του όμως, προσωπικά, με έκανε να αναθεωρήσω τα όσα πίστευα. Αν ο τύπος καθόταν να ασχοληθεί, θα γινόταν ένας εξαιρετικός ρολίστας (όχι κάτι παραπάνω), όχι ότι με απασχολεί δηλαδή, και όποιος γουστάρει το αναλύουμε κατ’ ιδίαν. Πάντως εγώ γούσταρα που τά ‘χε πάρει, κι ας μην ανέκτησε ποτέ το καθαρό του μυαλό. Αν μη τι άλλο, το παιδί έχει πείσμα και τσαμπουκά!
- Το ποσοστό στις βολές κατά το ημίχρονο ήταν συγκλονιστικό, 1/2 εμείς, 18/27 εκείνοι. Είπατε τίποτα; Να φταίει λέτε η παράγκα; Να στείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας; Να τους καταγγείλουμε στον ΟΗΕ, τη Διεθνή Αμνηστία και να ζητήσουμε να αφοριστούν και να σταλούν στο πυρ το εξώτερον το συντομότερο;
Μη γελάτε, αν και ήταν εξαιρετικά αστείο. Είμαι σίγουρη ότι όσοι κατηγορούν τον ΠΑΟ ότι ευνοείται και κερδίζει παιχνίδια με βολές χθες θα ένιωσαν δικαιωμένοι. Όλα εδώ πληρώνονται! Δε θέλω ούτε να μειώσω την ομάδα μας, ούτε να κατηγορήσω κανέναν, γιατί κανείς δεν έφταιγε, ούτε εμείς που έχουμε μάθει να παίζουμε αλλιώς, πολύ λιγότερο δε εκείνοι που παίζουν το παιχνίδι όπως παίζεται στο ΝΒΑ, αλλά τι στην ευχή τα κανονίζουμε αυτά τα φιλικά, για να κάνουμε τους σούπερ οπαδούς μας να βάλουν τη μαύρη πλερέζα; Και μη μου πείτε ότι δε θα υπήρξαν φανατίκλες που θα βγήκαν στα διεθνή φόρα να πουν πριν τον αγώνα το κοντό τους και το μακρύ τους, ελπίζω μόνο να μην ξεστόμισαν μεγάλες χοντράδες, γιατί τώρα δε θα ξέρουν πού να κρυφτούν! Μια ψυχραιμία απλώς, για να δούμε το θέμα στην πραγματική του διάσταση… Αν θέλετε μπορώ να σας επαναλάβω όσα είπαν αρκετές φορές οι εκφωνητές για τους λόγους για την εμφάνιση της ομάδας μας, αλλά δεν έχει νόημα, όποιος καταλαβαίνει μπορεί να αρκεστεί στα ματάκια του.
Σας φιλώ γλυκά και σταυρωτά στη μουτσούνα και σας εύχομαι καλή διασκέδαση και στον αγώνα με τους πρωταθλητές ΝΒΑ!