Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Στο NBA Development League o Ανδρέας Γλυνιαδάκης
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Green_Fan
QUOTE(sportime.gr)
Στην D-League ο Γλυνιαδάκης

Το αμερικανικό όνειρο παραμένει ζωντανό για τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη! Την ώρα που μερίδα του ελληνικού Τύπου τον... επέστρεφε στην Ελλαδα (το όνομά του έχει παίξει για όλες τις ομάδες που «πονάνε» μέσα στην ρακέτα, ακόμη και για τον Ολυμπιακό), εκείνος αποφάσιζε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό του, μετέχοντας στο «θυγατρικό» πρωτάθλημα του ΝΒΑ!

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ έλαβε το καλοκαίρι δοκιμαστικά μέρος σε καμπ για λογαριασμό των Νιτρόιτ Πίστονς, ωστόσο, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Παρόλα αυτά δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια. Αντίθετα, αποφάσιζε να παίξει στο NBA Development League με την φανέλα των Ρανόκε Νταζλ, με την ελπίδα να βελτιωθεί και -αν θεωρηθεί έτοιμος- να... μεταπηδήσει στο ΝΒΑ.

«Στόχος μου είναι να παίξω στο ΝΒΑ», παραδέχθηκε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης. «Νιώθω ότι μπορώ να παίξω. Μου αρέσει αυτό το παιχνίδι. Είναι πιο σκληρό και πιο γρήγορο από αυτό που έχω συνηθίσει στην Ευρώπη. Θέλω να μείνω εδώ και να βελτιώσω τον εαυτό μου».

Ο Γλυνιαδάκης θα είναι ο βασικός σέντερ των Ρανόκε Νταζλ, ενώ... πίσω του θα είναι ο πανύψηλος Πορτορικάνος (μέλος της Εθνικής ομάδας της χώρας του), Τζον Ράμος. Ο κόουτς της ομάδας, πάντως, Κεντ Ντέιβινσον, σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο να τους χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα! «Θα έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε την μπάλα μέσα στην ρακέτα, σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι κάναμε πέρυσι. Τα τελευταία χρόνια είχαμε μια περισσότερο περιφερειακή ομάδα, αλλά με το ύψος που αποκτήσαμε φέτος θα πάμε περισσότερο στο inside game».

Για να δούμε τι θα δούμε..
Πάντως με χαλάει που δεν έχουμε κανένα Έλληνα στο NBA πλέον..
Α ξέχασα το κριάρι..Τελοσπάντων..
Είναι πολλοί αυτοί που είναι υπό-παρακολούθηση πάντως..Διαμαντίδης,Σπανούλης(ήδη τα δικαιώματα ανήκουν στους Rockets) πρώτοι και καλύτεροι..
dizzy_fingers
Εγώ από τότε που έφυγε ο Tabuse από τους Long Beach, έχω σταματήσει να ασχολούμαι με το NBDL tongue.gif.
Μακάρι να του βγεί σε καλό και να μπορέσει να παίξει στο ΝΒΑ το παιδί, αφού το θέλει τόσο πολύ.
(άσχετο, από Αμερική δεν ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ αυτός, ή τον μπερδεύω με άλλον?).

Προσωπικά, να πω την αλήθεια δεν καίγομαι πια να δω έναν Έλληνα στο ΝΒΑ. Πήγαν δικοί μας, δοκίμασαν, δεν τα πήγαν όσο καλά θα ήθελαν.
Κακά τα ψέμματα, αν δεν είναι κανέναν Γκάλης με φυσικά προσόντα Γιαβτόκας, δεν πρόκειται να κάνει μεγάλη διαφορά εκεί, οπότε προτιμώ να τον βλέπω εδώ στην, ολοένα ανερχόμενη, Ευρωλίγκα παρά εκεί.
Τώρα, αν πρόκειται για περίπτωση Γιασικεβίτσιους που έχει πάρει τα πάντα στην Ευρώπη....ας το δω πρώτα από Έλληνα παίχτη να τον θαυμάσω και μετά βλέπουμε biggrin.gif.

Καλά έκανες πάντως που άνοιξες αυτό το τόπικ, γιατί στο NBDL πολλές φορές υπάρχουν στόχοι ελληνικών ομάδων.
NBAholic
Ο Γλυνιαδάκης άρεσε στον Μπράουν αρκετά ώστε να τον ενθαρρύνει να συνεχίσει. Αν και δεν το βλέπω να γίνεται κάτι σημαντικό στο μέλλον. Μάλλον σε Ρεντζιά reloaded κάτι θα δούμε...

Δε χρειάζεται κανένα freakish physique για να παίξεις μπάσκετ ανώτατου επιπέδου. Μόνο δουλειά και μυαλό. Ο Πάρκερ τι προσόντα έχει εκτός από ταχύτητα; Ο Γκάλης παρεπιπτόντως είχε αρκετά φυσικά προσόντα ούτως ή άλλως, με εξέχον το hangtime που του επέτρεπε να σουτάρει πάνω από ψηλότερους αντιπάλους χωρίς να κόβεται. Το επιτόπιο άλμα του ήταν επίσης ψηλό: Από φωτογραφίες που έχω δει (το κεφάλι του σε σχέση με τη στεφάνη) πλησίαζε το ένα μέτρο χωρίς υπερβολή.

Πέραν αυτού βέβαια, ούτε εγώ νιώθω κανένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας και υπεροχής βλέποντας κάποιον Έλληνα να παίζει ένα 10λεπτο σε κάποιο τυχαίο ματς ΝΒΑ. Ίσως παλιά και σε μικρότερη ηλικία να μού έλεγε κάτι.
Pagourakos
To paidi auto,xreiazete akomh poli douleia gia na "metakomisei" sto NBA...makari na doulepsei kai na kataferei na entaxtei sto dinamiko mias apo tis korufaies omades tous planhth mas!!!Exei ta prosonta kai pisteuw oti mporei na ta kataferei...
wos_sport5.gif
harris
Μ.εχρι στιγμής ο Αντρέας αγωνίζεται στους Ρόανοκ Νταζλ σαν πάουερ φόργουορντ με σέντερ δίπλα του τον Πίτερ Ράμος (Πορτορικάνος των Ουίζαρντς)....

Ο Ράμος εχει μέσο όρο 13 πόντους και σχεδόν 9.5 ριμπάουντ, την στιγμή που ο συμπατριώτης μας έχει 9 πόντους με 4.5 ριμπάουντ.... cool.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.