Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Toronto Raptors vs Brooklyn Nets
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
aegeansheed
(3) Toronto Raptors [48-34] vs (6) Brooklyn Nets [44-38]




Πρόγραμμα Αναμετρήσεων
QUOTE
Game 1 - Sat. April 19, Brooklyn at Toronto, 12:30 p.m., ESPN
Game 2 - Tue. April 22, Brooklyn at Toronto, 7:30 p.m., NBA TV
Game 3 - Fri. April 25, Toronto at Brooklyn, 7 p.m., ESPN2
Game 4 - Sun. April 27, Toronto at Brooklyn, 7 p.m., TNT
Game 5 * Wed. April 30, Brooklyn at Toronto, TBD, TBD
Game 6 * Fri. May 2, Toronto at Brooklyn, TBD, TBD
Game 7 * Sun. May 4, Brooklyn at Toronto, TBD, TBD


Season Splits
(4 παιχνίδια) Raptors 2 νίκες - Nets 2 νίκες

26.11.2013 νίκη Nets 102-100
11.01.2014 νίκη Raptors 96-80
27.01.2014 νίκη Raptors 104-103
10.03.2014 νίκη Nets 101-97

Από τα season games είχε τύχει να παρακολουθήσω τη νίκη των Raps στο Brooklyn που είχε συγκλονιστική κατάληξη. O Patterson είχε κλέψει τη μπάλα στην επαναφορά και ο Lowry του την είχε επιστρέψει για το running jumper για τη νίκη.


Briefing
Εύκολα θα χαρακτηρίζαμε τους Raptors ως την ευχάριστη έκπληξη της φετινής χρονιάς. Οι Raptors έπαιξαν συμπαθητικό έως καλό μπάσκετ (7η καλύτερη άμυνα) γενικά και ήταν πολύ καλύτερη ομάδα από τις περισσότερες στην Ανατολική. Σαφώς καλύτερη από τους Nets, που παρουσίασαν φέτος τον διπλό πρόσωπο "Dr.Jekyl/ Mr.Hide" στο προφίλ τους. Για τους λόγους τους ο καθένας, Raptors και Nets ήθελαν να ζευγαρωθούν στα Playoffs, οι μεν Raptors μη έχοντας άγχος ως νεανική ομάδα που είναι και γνωρίζοντας ότι θα τρέξει προσπαθώντας να κουράσει τους "γηραιούς" αντιπάλους τους, οι δε Nets επειδή πιστεύουν ότι η εμπειρία (το savvy που λένε) και η συγκέντρωσή τους θα τους βοηθήσει να κερδίσουν ευκολότερα τους θεωρητικά άπειρους μονομάχους τους.

Point of view: Toronto Raptors
Ross, Valanciunas, DeRozan, Lowry, Johnson. H βασική πεντάδα των Καναδών. Και οι πέντε, κατάφεραν να κάνουν career year σε πόντους. Οι περισσότεροι και στα υπόλοιπα. Το αποτέλεσμα για τους Raps? Το καλύτερο ρεκόρ στη σύντομη ιστορία τους και η είσοδος στα playoffs ξανά μετά το 2008.

Σε μια -κατά τις ενδείξεις της preseason- χαμένη χρονιά, ο Masai Ujiri εφάρμοσε τις επιθετικές τακτικές του από την αρχή καταφέρνοντας διαδοχικά να ξεφορτωθεί Bargnani και Gay. Πετυχαίνοντας salary relief και αποδέσμευση των παικτών πάνω στους οποίους δεν ήθελε να χτίσει τους νέους Raptors, κατάφερε να κρατήσει μια βασική μπασκετική ισορροπία στην ομάδα χάρη στην αποδοχή του ρόλου του από τον Kyle Lowry. Η προτεραιότητα και ο στόχος φέτος ήταν η ανάπτυξη του πυρήνα παικτών των Raps των επόμενων ετών (Ross, JV, DeRozan). Στην πορεία όμως Masai και Casey είδαν ότι στην πράξη δεν υπήρχε καλύτερη ομάδα στην Atlantic και έκαναν το push για τα playoffs. Η πληθωρική παρουσία του Lowry, η αυτοπεποίθηση του DeRozan και η βρώμικη δουλειά που έκαναν JV και Amir έφεραν εύκολα την πρωτιά.

Χωρίς τραυματισμούς, θα αντιμετωπίσουν τους Nets, σε μια σειρά που ο Terence Ross είχε ήδη προ δύο εβδομάδων δηλώσει ότι θα ήθελε στον πρώτο γύρο. Η χρονιά για τους Raps ωστόσο, είναι ήδη επιτυχημένη. Overachieving ρεκόρ, overachieving είσοδος στα playoffs, overachieving δημιουργία μιας real basketball team μέσα από ανταλλαγές και μπαλώματα (Hayes, Salmons, Novak). Το ερώτημα εδώ είναι αν υπάρχει ρεαλιστικός στόχος για τα playoffs? Ή απλά θα γίνει προσπάθεια ό,τι καλύτερο, χωρίς κανείς να ζητήσει ευθύνες από τους άπειρους παίκτες αυτής της ομάδας? Όχι και τόσο πειστικός στόχος για να τα δώσεις όλα γι' αυτόν, ε? O Ujiri έχει άλλη άποψη
QUOTE
(The players) haven't lost one second of sleep worrying about the Brooklyn Nets. They can do whatever they want, we'll be right here

Το άλλο κρίσιμο ερώτημα είναι πόσο περισσότερο θα το θέλουν απέναντι σε μια ομάδα που χτίστηκε με ημερομηνία λήξης και με τα περιθώρια εκεί να στενεύουν έπειτα από κάθε μέρα που περνά. Η πίεση είναι στους Nets, το παιχνίδι της διαχείρισης της πίεσης είναι όμως με τους έμπειρους βετεράνους του Brooklyn.

Key factor
O φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας, ο Kyle Lowry στη στατιστικά καλύτερη χρονιά της καριέρας του οδηγεί επιτέλους μια ομάδα στην επιτυχία (είσοδος στα playoffs).

QUOTE(Kyle Lowry)
I said it last year when I did my [introductory] press conference: I wanted to get this team to the playoffs. I did that. We won the division while we were at it. We’re going to the playoffs. I got better while helping my team. It’s not about the individual. It’s about the team goals and the team concepts. This year — I don’t know the word I’m looking for. We have the representation of a full team.

Ο Lowry, με τρομερό Δεκέμβρη και Γενάρη έπαιζε κάθε βράδυ στο 18-8, κάνοντας για πρώτη φορά το NBA να τον θεωρήσει ως υποψήφιο all-star με σοβαρές πιθανότητες. To all-star snub φαίνεται να έκανε σε αυτόν μεγάλο καλό (20π. μετά το AS break μέχρι το τέλος της χρονιάς) και στους Raptors ακόμα μεγαλύτερο. Όσο και να μη γεμίζει το μάτι κάποιου εύκολα, ο Lowry κάνει όλα αυτά τα μικρά που χρειάζονται στο γήπεδο για τη νίκη.
QUOTE(DeMar DeRozan)
We go off him. If you see your smalest guy on the court going in there for offensive rebounds, going in there for strips, doing all of the dirty work, you feel like you're not doing something and you've got to step up a little bit. It definitely rubs off on us. For sure

Η συσπείρωση ήταν το κρίσιμο θέμα για τους Raptors φέτος, μετά το Gay Trade. Ωστόσο ο Klow ήταν ο παράγοντας που έφερε το απαραίτητο δέσιμο και τη χημεία.
QUOTE(Dwane Casey)
He's our engine. He's our spirit. He's our toughness

Για πρώτη φορά από απλός ρολίστας, βρέθηκε στη θέση του leader ανάμεσα σε νεαρούς και άπειρους συμπαίκτες και ανταποκρίθηκε.
QUOTE(Kyle Lowry)
I've never had a perfect picture (in my head) of the team i want to be on. You can't do that. I couldn't choose a better team and the teammates than what i've got here
Αν και σε contract year ο Lowry έπαιξε έναν απροσδόκητο ρόλο σε αυτό το ωραίο ταξιδάκι των Raptors στην postseason. Ο ίδιος αναφέρει ως έναν από τους κυριότερους λόγους της μεταμόρφωσής του σε ηγέτη, τη σχέση του με τον Ujiri.

Point of view: Brooklyn Nets
Οι Nets το είχαν σκεφτεί από καιρό. Το είχαν προετοιμάσει. Ο Kidd "ξεκούρασε" όλους τους βασικούς (call it Tanking), οι Cavs κέρδισαν το μεταξύ τους παιχνίδι και οι Nets απέφυγαν τελικώς ένα match-up που δεν ήθελαν με τίποτα: μια εξαντλητική σειρά με τους Bulls που θα κρινόταν στην ένταση, τη δύναμη και τη διάρκεια. Μια σειρά που πέρυσι έχασαν, αν και με πλεονέκτημα έδρας.

O Jason Kidd θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι το παρόν ρόστερ των Nets είναι σε θέση να ακολουθήσει σε μια σειρά 7 παιχνιδιών τους Raptors χωρίς απώλειες. Αρκετοί είναι οι κίνδυνοι που υπάρχουν, αλλά αυτό που απεύχονται περισσότερο στο Brooklyn, είναι οι τραυματισμοί.
QUOTE(Jason Kidd)
We’re healthy now, and no one got hurt tonight. The guys played hard for 48 minutes, and actually had a really good first half. I’m proud of those guys, but now we turn the page on the regular season, and now get ready for Toronto
Οι τραυματισμοί κυρίως του Brook Lopez, του DWill στο ξεκίνημα, κατακρήμνισαν τους Nets στην 6η θέση.

Οι περισσότεροι παίκτες προσπαθούν να ξεχάσουν μια κανονική περίοδο που ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες, πολλές ήττες και πίεση, αλλά συνεχίστηκε με νίκες και διαστήματα με καλό μπάσκετ. Για το core των Nets, όλη η χρονιά ξεκινάει τώρα. Η ομάδα αυτή φτιάχτηκε με μοναδικό σκοπό να κερδίζει στα playoffs, μια ομάδα αποτελούμενη με βετεράνους που τώρα δείχνει έτοιμη να βγάλει τα λεφτά της.
QUOTE(Andrei Kirilenko)
It’s like a new season starts right now. Right now, every game counts. Every possession set you play on the floor is important. Right now, it’s going to be very important to stay concentrated and keep our heads in the game.

QUOTE(Jason Kidd)
It’s the playoffs. You come, it’s a new season, both teams are 0-0 and it’s the first one to four [wins].

Τα φώτα στρέφονται πλέον στον Pierce, τον Johnson και τον Deron, για να φανεί εάν μπορούν να υποστηρίξουν τις δηλώσεις περί ετοιμότητας και συγκέντρωσης στην postseason.
QUOTE(Paul Pierce)
Everybody's going to try and use something for bulletin board motivation. To me, the motivation is a championship

Για αυτούς ήρθε η ώρα των αποδείξεων και για μας των απαντήσεων κατά πόσον η εμπειρία μπορεί να υπερνικήσει τον ενθουσιασμό. Όσο δύσκολο είναι κάποιος να δώσει απάντηση σε αυτήν την αιώνια απορία, τόσο ριψοκίνδυνο είναι να στοιχηματίσει για την τελική έκβαση αυτής της σειράς.

Key factor
H ετοιμότητα του Deron Williams. Θεωρώ ότι είναι θέμα εγωισμού για τον Deron να μην επιτρέψει στον Lowry να κάνει τη σειρά δική του.


The Match-up
Οι Raptors ως pick n roll ομάδα βασίζουν το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού τους στον Lowry και τον Vasquez. Το πιθανότερο είναι να τους δούμε τον Deron πάνω στον Lowry και τον Alan Anderson στον DeRozan, εκτός αν προτιμηθεί ο Livingston.
Στους ψηλούς θα γίνουν μάχες καθώς υπάρχουν δυνατά κορμιά και στις δύο πλευρές. Oι Nets με τον Pierce στο #4 θα οδηγήσουν τον Amir έξω και λογικά θα κουράσουν περιφερειακά τους Raps, αφού είναι γεμάτοι με σουτέρ (Johnson, Thornton, Pierce, Williams, Teletovic).
Το αναμφισβήτητο match-up της σειράς όμως είναι το Deron-Lowry. O Lowry είναι το απόλυτο mismatch στο μαρκάρισμα: physically -> για τους πιο αδύναμους και lightweight ας πούμε guards (Williams και Livingston υπέφεραν)
mentally -> επειδή δεν είναι ο pg που στο κοίταγμά του ο αντίπαλος θα φοβηθεί. Δεν έχει το όνομα, ούτε την κορμοστασιά για να τον κοιτάξεις με δέος. Είναι κοντός και ασύμετρος. Έχει την όψη που θα επιτρέψει στον αντίπαλό του να τον υποτιμήσει. O Lowry δεν παίρνει εύκολα τον σεβασμό που του αναλογεί, γι' αυτό έρχεται και τον κερδίζει μόνος του κάθε φορά:


Overview
Ανυπομονώ να δω δύο πράγματα, που είναι και η ταυτότητα των δύο ομάδων φέτος: την μετουσίωση του ενθουσιασμού των Raptors σε έναν playoff στόχο και την κατάθεση των Nets στο παρκέ για τα μοναδικά παιχνίδια που έχουν σημασία γι' αυτούς φέτος. Netsάρω στο 4-2.
geo82
Eλπίζω και εύχομαι οι Νετς να περάσουν με 4-0 ή 4-1.
aegeansheed
Ποιος θα το 'λεγε ότι θα πόσταρα κάποτε πρωτοσέλιδο εφημερίδας...

Στο Tweeter γίνεται trending το "Be carefull what you wish for" για τους Nets και καζούρα για το "Εxperience" over Youth. laugh.gif

* Στα τελευταία νέα:

Fred Kerber - The youthful, energetic Raptor who awaits old man Paul Pierce (Amir vs Pierce)
Mike Vaccardo - The Nets legacy of Deron Williams comes down to one thing

morfi
Τρακαρισμένοι οι Ράπτορς, αν πάρουν οι Νετς το παιχνίδι θα είναι μόνο και μόνο από αυτό. Φαντάζομαι πως θα ήταν οδηγία του Κέισι να πάρει ο Λάουρι τις επιθέσεις πάνω του.

ΥΓ Τελειωμένος ο Γουίλλιαμς ε;
sacarame
Και ναι πιάσαμε το πνεύμα των play-off από το πρώτο κι ολας ημίχρονο. 50-46 σε ένα ημίχρονο με φοβέρή ένταση, πάθος και αρκετές καλές φάσεις.


Μεγάλες μάχες κάτω από τα καλάθια ανάμεσα σε Valanciunas, Blatche, KG και Amir Johnson. Διακρίνεται ο Λιθουανός καθώς έχει ήδη 9 πόντους και 10 rebounds.

Κατά τα άλλα έχουμε μάχη των δύο PG's . Δερόνης έχει ήδη 18 πόντους απέναντι στους 15 του Λάουρη. Δεν έχει πάρει βοήθειες το Τορόντο από τον Ντερόζαν που έχει 4 πόντους από βολές και 0/7 σουτ.


Εντυπωσιακό πάντως το γεγονός πως το γήπεδο είναι γεμάτο, ενώ υπάρχουν και περίπου 8.000 κόσμου έξω από το γήπεδο που παρακολουθούν το ματς σε γιγαντο-οθόνες..
T.W.Is.M.
Εχουν κολλησει επιθετικα οι Ραπτορες ομως. Οι Νετς θυμιζουν το χτεσινο Παναθηναικο στα τριποντα(και σουταρουν και αρκετα), ο Pierce εχει 2/8, ο Ντερονις σουταρει οποτε του κατεβει, αλλα παρολα αυτα προηγουνται, γιατι σταματησε να σκοραρει κι ο Lowry. Αναμενεται δυνατο τελος, ανταξιο αγωνα πλει οφ. Αν οι Νετς το παρουν, γινονται μεγαλο φαβορι κατα τη γνωμη μου λογω της απειριας του Τοροντο.

edit: Μεγαλο τριποντο του Lowry πανω στην κορνα! Απ αυτα που αλλαζουν την ψυχολογια του ματς. 62-67 στο τελος του 3ου.
D-Wade
Γι΄αυτό έχουν τον Pierce.Για να του δίνουν τη μπάλα στα κρίσιμα 77.gif
Nuntius
Ο PA Announcer του Toronto αξίζει αύξηση μετά από αυτόν τον αγώνα.
sacarame
Και εγένετο break...

Η εμπειρία των ex-Celtics ήταν αυτή που τελικά έδωσε την πρώτη νίκη στο Brooklyn με 94-87. Ένα καλάθι του Garnett και 9 συνεχόμενοι από τον Truth στο τελευταίο 3λεπτο ήταν αρκετά για να πάρουν οι Νετς το ματς.


Το Τορόντο το πάλεψε, γύρισε το ματς και προηγήθηκε με 76-75 όμως στο τέλος φάνηκε ξεκάθαρα η απειρία του σε τέτοιες καταστάσεις..
captain charisma


μεγαλος πιρς..στα κρισιμα ανελαβε να ξελασπωσει τους νετς με τα σουτ που εβαλε και οι νετς μπροστα με 1-0...μιλησε η εμπειρια των παλιων εναντι των νεων...μεγαλο παιχνιδι απο ντερονη και τζονσον...ο γκαρνετ μετα τα φετινα πλειοφς καλα θα κανει να σταματησει...δεν μπορει αλλο..
aegeansheed
Pierce

lakersdynasty
QUOTE(Pierce @ Apr 20 2014, 13:10 ) *


Ωραίος cool.gif
T.W.Is.M.
Καμια αντιδραση για τη νικη των Νετς?
Τοσο σιγουρο το ειχατε ολοι ή τοσο χεσμενους τους εχετε τους Ραπτορς? tongue.gif
Τρεμε ακατονομαστε! Οι συμμοριες της Νεας Υορκης σου ερχονται...
SteveNashidis
Είδα το 4ο παιχνίδι της σειράς και έμεινα έκπληκτος με την νίκη των Ράπτορς με τον Lowry ψιλοτραυματία και τους μισούς παίκτες του Τορόντο να φορτώνονται γρήγορα (και εύκολα) με φάουλ .
Λογική ομως η ήττα των Νεοϋορκέζων καθώς παιχνίδι στη ρακέτα δεν έκαναν ποτέ ,τα λάθη σε αντεπιθέσεις πολλά, η αμυντική ισορροπία χανόταν είτε στις αλλαγές στα μαρκαρίσματα είτε στην βοήθεια από την αδύνατη πλευρά.
Δεν περίμενα ένα τόσο κακό Blatche , την μοναδική ελπίδα αυτού του ρόστερ να κάνει κάτι στη ρακέτα σε inside παιχνίδι. Αρκετά βαρύς -εκτός τόπου και χρόνου- μου φάνηκε, επιρρεπής στα λάθη και χωρίς καθαρό μυαλό. Για μένα είναι κλειδί στη σειρά η απόδοση του καθώς ο Γκαρνέτ δεν μπορεί να προσφέρει πολλά και ο Plumlee είναι μόνο για hustling και το ξέρει ο Kidd αυτό .
Ο Τελέτοβιτς προσπαθεί να σπάσει το ρεκόρ στα airball και τα συστήματα με Pierce είτε Joe Johnson στο 4 , να ποστάρουν για να δημιουργήσουν miss - match δεν βγαίνουν σε κάτι αξιόλογο.
Ενώ το παιχνίδι των Νετς ρολάρει καλύτερα με Williams- Livingston στα Guard , η ρακέτα τους έχει πρόβλημα με τον Pierce να αναλώνεται -αμυντικά- σε hustling και σε εναλλαγές στα σκριν στα match up με τον Αμιρ Τζόνσον και τον Πάτερσον (που κάνει πολύ καλή σειρά, λόγω της ανυπαρξίας αντίπαλου 4αριού) .

Λείπει ο Λόπεζ πολύ από την ομάδα , που θα είχε άλλο πρόσωπο με αυτόν στην 5αδα και τον Γκαρνέτ στο 4 να τροφοδοτείτε από οποιαδήποτε συνεργασία ή σύστημα του Kidd.
aegeansheed
"Γουάμυ, γουάμυ, γουάμυ, γουάμυ. γουάμυ, γουάμυ"

(Κατά του "Ξου, ΞουΞου, ΞΞΞΞουυυυυυ")

Das Kapital
Είναι τρελοί αυτοί οι Καναδοί, τόση αγάπη έχουν για την ομάδα τους ή είναι μόδα; Και στον προηγούμενο αγώνα στο Brooklyn, είχαν μαζευτεί να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Στα του match, προηγείται το Brooklyn 81-73, έβαλε ο DeRozan ένα ωραίο και δύσκολο τρίποντο στο τέλος της τρίτης περιόδου και μείωσε στους 8. Πάντως, οι Nets σταθερά προηγούνται στον αγώνα.
geo82
Τόσα χρόνια έχουν να τους δουν στα πλέι οφ και μάλιστα με πιθανότητα πρόκρισης στο β' γύρο, οπότε έχει λογική αυτός ο ενθουσιασμός. Πάντως, αν οι Νετς προσέξουν, θα περάσουν.
Pierce
Ο επόμενος που κάνει λαλακία στον KG, τον έχει αρπάξει από τον λαιμό, είναι έτοιμος.
D-Wade
Άσε μας ρε Lowry . . .Βάζεις το κεφάλι κάτω και ότι γίνει
geo82
έστω και δύσκολα τα κατάφεραν οι Νετς. Ελπίζω να δούμε ωραίες μάχες με τους Χιτ.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.