Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Orlando Magic
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
sacarame
Orlando Magic






Πιστοί οπαδοί του Y.O.L.O και φέτος


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2016-2017): 29-53

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2016-2017):
Πόντοι: Evan Fournier 17.2
Ριμπάουντ: Nicola Vucevic 10.4
Ασίστ: Elfrid Payton 6.5
Κλεψίματα: Terrence Ross 1.4
Κοψίματα: Serge Ibaka 1.6
Ευστοχία %: Bismack Biyombo 52.8
Χρόνος συμμετοχής: Evan Fournier 32.8

Πιθανή 5άδα:
E.Payton Terrence Ross E.Fournier A. Gordon N.Vucevic


Πάγκος:
PG: D.J. Augustin, Shelvin Mack
SG: Arron Afflalo, Wesley Iwundu
SF: Jonathon Simmons,Jonathan Isaac, Mario Hezonja
PF: , Adreian Payne, Khem Birch
C: Bismack Biyombo, Marreese Speights,

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: Jonathan Isaac (No. 6), Anžejs Pasečņiks (No. 25 Trade to 76ers), Wesley Iwundu (No.33), Ivan Rabb (No. 35 Trade to Grizzlies)

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Jonathon Simmons, Arron Afflalo (FA), Marreese Speights (FA) ,Shelvin Mack, Khem Birch,

Έφυγαν: Jeff Green(Cavaliers), C.J. Watson, Jodie Meeks(Wizards), Marcus Georges-Hunt (Wolves)

Παρουσίαση ομάδας

Το καλοκαίρι του 2016 οι Magic ολοκλήρωσαν την συνεργασία τους με τον Scott Skiles. Στη θέση του ήρθε ο πρώτην προπονητής των Pacers Frank Vogel ο οποίος πληρούσε το πακέτο που ζητούσαν από το front office της ομάδας: προπονητής με έμφαση στην αμυντική λειτουργία, και ένας κόουτς που δένει καλά με τους παίκτες. Το ρόστερ της ομάδας άλλαξε σημαντικά εκείνο το καλοκαίρι. Αρχικά οι Magic επέλεξαν στο νούμερο 11 του draft τον Domantas Sabonis, τον οποίο όπως έστειλαν γρήγορα στην Oklahoma, πακέτο με τον Victor Oladipo για να φέρουν στη Φλόριντα τον Serge Ibaka. Το δόγμα του Vogel για άμυνα απαιτούσε την απόκτηση ενός παίκτη με τα χαρακτηριστικά του πρώην forward των Thunder. Μαζί του ήρθε ο rim protector Biyombo, ενώ αποκτήθηκαν ακόμα οι έμπειροι Augustin, J. Green και Wilcox με σκοπό να δώσουν βάθος και εμπειρία στο νεανικό ρόστερ των Μάγων.
Ενώ το ξεκίνημα ήταν θετικό για το διάστημα του πρώτου 1-1,5 μήνα, ο Γενάρης ήταν κακός για τους Magic. Με ένα επιμέρους ρεκόρ 4-13 η ομάδα κατρακύλησε στη βαθμολογία και κάπου εκεί σταμάτησε και η προσπάθεια για τη σεζόν 2016-17. Στις 14 Φεβρουαρίου, ο Ibaka γίνεται trade στους Raptors με αντάλλαγμα τον Ross και ένα μελλοντικό πικ πρώτου γύρου οπότε οι Magic και επίσημα κοιτάνε την επόμενη σεζόν.

Στο draft επιλέγουν στο νούμερο έξι διαλέγοντας τον φέρελπι 20χρονο Jonathan Isaac για τις θέσεις των forwards, ενώ μαζί του έρχεται και ο Iwundu. Παράλληλα, οι Magic υπογράφουν τον Simmons, που έμεινε ελεύθερος από τους Spurs, τον βετεράνο Afflalo που μετά από περιπλάνηση 3 ετών επιστρέφει στο Ορλάντο, και τον Shelvin Mack για μια ακόμα λύση στη θέση του Point Guard. Στους ψηλούς, η ενίσχυση έρχεται με τον Speights, που μετά το Golden State και τους Clippers θα δοκιμάσει τα σουτάκια του και στη Φλόριντα και με τον περαστικό από τα μέρη μας Khem Birch. Με λίγα λόγια έγινε μια προσπάθεια φέτος το καλοκαίρι να ενισχυθεί σημαντικά ο πάγκος τους σε βάθος. Πλέον υπάρχουν αρκετές λύσεις σε κάθε θέση.
Το θέμα για τους Magic είναι πως για μια ακόμα χρονιά δεν υπάρχει ο star να πάρει την ομάδα πάνω του στα δύσκολα. Άρα αυτό που θα περιμένουμε θα είναι το step up του Payton και του Gordon. Ο μεν πρώτος κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη σεζόν, ενώ ο δε Gordon, αν και αύξησε τα λεπτά συμμετοχής του ( από 23 σε 28 κατά μ.ο.) δεν έδειξε την απαιτούμενη άνοδο. Κατά τα άλλα, οι Vucevic και Fournier θα συνεχίσουν να προσφέρουν λύσεις και ποιότητα στην ομάδα, ενώ με ενδιαφέρον περιμένουμε τη συμμετοχή των rookies στο rotation της ομάδας. Το πλάνο του Vogel είναι να γίνει η ομάδα πιο σκληρή και ανθεκτική αμυντικά, και να χτυπάει όσο το δυνατόν περισσότερο στο transition παιχνίδι που δείχνει να της πηγαίνει. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει.


Προπονητής

Frank Vogel

Για δεύτερη σεζόν στον πάγκο των Magic ο 44χρονος κόουτς. Μετά το τέλος της συνεργασίας του με τους Pacers, ο Vogel υπέγραψε με τον οργανισμό του Ορλάντο όπου θα είχε την ευκαιρία να έχει στα χέρια του ένα πολύ νεανικό ρόστερ, με σκοπό να τους εξελίξει και να τους οδηγήσει στο επόμενο βήμα. Παρ' όλα αυτά η πρώτη του χρονιά σίγουρα δεν πήγε όπως τα ήθελε. Οι Magic δεν παρουσίασαν τίποτα το διαφορετικό στο παιχνίδι τους, ενώ και οι μελλοντικοί αστέρες τους δεν έδειξαν να ανεβαίνουν επίπεδο. Μοιραία λοιπόν το Orlando βρέθηκε από νωρίς στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας από τις οποίες δεν ξέφυγε και ποτέ καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το πιο αρνητικό όμως είναι ότι δεν μπορέσαμε καν να δούμε κάποια από τα χαρακτηριστικά των ομάδων του Vogel, όπως η δυνατή άμυνα και η ομαδική λειτουργία στην επίθεση. Αναμένουμε τη δεύτερη χρονιά να μπορέσει ο κόουτς να περάσει τη φιλοσοφία του και να δούμε καλύτερα πράγματα στο παρκέ.


Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος

Μια από τα ίδια. Οι Magic και φέτος είναι μια νεανική ομάδα, με αρκετούς παίκτες σε καλή μπασκετικά ηλικία, αλλά χωρίς τον παίκτη που θα οδηγήσει αυτή την ομάδα να τρυπήσει το ταβάνι της. Άρα τους περιμένουμε για μια ακόμα χρονιά εκτός της 8άδας που οδηγεί στην extra περίοδο. Μοναδική περίπτωση να τα καταφέρουν είναι να έχουμε step-up από τους Payton και Gordon και ταυτόχρονα να πάνε για tanking περισσότερες ομάδες από όσες υπολογίζουμε αυτή τη στιγμή. Το δεύτερο δεν είναι απίθανο να συμβεί, αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι αρκετό..

Κάτω απ' το φως του προβολέα

Σαφέστατα ο νεαρός Isaac. Το νούμερο 6 του φετινού ντραφτ αναμένεται να μας απασχολήσει τη φετινή σεζον. Πρόκειται για ένα αθλητικό forward, με καλό χειρισμό της μπάλας για το ύψος του (2.08) και καλό περιφερειακό σουτ. Σίγουρα πρέπει να δυναμώσει το κορμί του για να μπορέσει να σταθεί στο ΝΒΑ καθώς είναι αυτό που λέμε " φτερό στον άνεμο". Το περιβάλλον των Magic και η μη ύπαρξη σταρ στις θέσεις που αγωνίζεται θα του δώσουν τη δυνατότητα να μας παρουσιαστεί καλύτερα μέσα στα παιχνίδια της regular season. Πρόβλεψη ότι θα τον δούμε σε κάποια από τις στήλες του Basketforum.gr , είτε ως New Kid on the block είτε ως ανεξπέκτος..



Θέλω να ρωτήσω τον... Aaron Gordon, αν θα αποφασίσει φέτος να ανεβάσει επίπεδο το παιχνίδι του, ή θα μείνει στη γνωστή μετριότητα για άλλον έναν χρόνο. Να ξέρουμε τι θα κάνουμε και στο φάνταζι..

Πρόβλεψη νικών:28-54
Conference rank:13th
Division rank:5th

Teaser
SG3ptshooter
Ο Εlf ανέβηκε πέρυσι, επιμένω.

Ο Gordon μας έχει βγάλει την πίστη, αλλά θα πάει καλύτερα φέτος, δε γίνεται να μην φοβηθεί τον Isaac, τον φοβάμαι εγώ από τόσο μακριά.
aegeansheed
Open hunt αυτή η ομάδα σε όλες τις θέσεις. Ο καλύτερος να παίξει, θα παίξουν, μου αρέσει το Ross/Simmons για μάχη και μοίρασμα χρόνου στο δύο, μου αρέσει που θα έχει το ελεύθερο ο Gordon φέτος και ότι δεν υπάρχει καμία για καμία σκέψη (και λόγος) για να θεωρείται κάτι με τη λέξη "franchise" ο Vucevic. Ευτυχώς ήρθε και άνθρωπος που βλέπει φέτος (Hammond) και δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε το περσινό τσίρκο, ούτε να βασίζεται μια χρονιά με ψέμματα και φούμαρα περί στόχων και playoffs. Μου αρέσει πολύ ο Fournarier σε αυτόν τον ρόλο, θα είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας κι ας μη γεμίζει το μάτι ή δε μας αρέσει τόσο gameplayκά.
benchwarmer
Μετά την εντυπωσιακή αρχή που τους είχε φέρει στην 3η θέση της Ανατολής μετά από 10 ματς, ήρθαν και οι συνεχόμενες ήττες, με αποκορύφωμα βέβαια την χθεσινή 40άρα από τη Γιούτα.
Θα δούμε πώς θα πάει η συνέχεια, προσωπικά τους βλέπω κάπου στην 10η-11η θέση της περιφέρειας, χωρίς ούτε πλει-οφ ούτε κάποιο πολύ καλό νούμερο για τη λοτταρία, που ίσως αυτός να ήταν ο στόχος.
RipCity
Η επιστροφή κι οι κακές εμφανίσεις του Payton έχουν αποσυντονίσει την ομάδα. Επιθετικά επίσης βιάζονται πάρα πολύ. Εντάξει ρε Vucevic έχεις φτιάξει σουτ καλό, αλλά δε γίνεται να την πετάς με το που την πιάνεις, γυρίστε λίγο μπάλα. Και να παίρνει 3 συνεχόμενα iso που τα τελείωσε με jumper από τα 5 μέτρα o Gordon επειδή απηύδησε που δεν τον παίζουν τ' άλλα παιδάκια είναι επίσης κακό κι ας τις έβαλε. Γενικά θέλουν να παίξουν γρήγορα, αλλά παίζουν βιαστικά το τελευταίο διάστημα.
Manimal
Στις νίκες τράβηξε κουπί ο Augustin. Σε αυτά που δεν ήταν καλός ή που έλειπε χάσανε. Βέβαια δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα, αλλά θα είχαν τουλάχιστον καλύτερη εικόνα με έναν αξιοπρεπή άσσο.
jvalin


Φήμες λένε ότι τα αφήνει από το high school γιατί είχε δώσει όρκο με τους συμπαίκτες του να μην κουρευτούν μέχρι να σηκώσουν το πρωτάθλημα. laugh.gif Αν είναι έτσι, βλέπω να φυτρώνει ολόκληρη ζούγκλα εκεί πάνω laugh.gif
SG3ptshooter
Ας αναβληθεί για λίγο το -χωρίς πραγματική ελπίδα, ψιλοκρίμα- relocation:

Andre Miller

Ο Χεζόνια τελευταία αποστομώνει όσους βιαστήκαμε να τον θεωρήσουμε αποτυχημένο.
Δείχνει πράγματα που δεν ξέραμε πως μπορεί να κάνει!
mixalisgate7
QUOTE(Adrian Wojnarowski)
Orlando is waiving guard Shelvin Mack, league sources tell ESPN. He would've been guaranteed $6M this season. Mack will join the free agent market of capable back up guards.


ΠΗΓΗ
SteveNashidis
QUOTE(mixalisgate7 @ Jun 25 2018, 22:53 ) *


Άρα πάει Ορλάντο ο Καλάθης;
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.