Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Μαϊάμι - Βοστώνη
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Pages: 1, 2, 3, 4
kseplenhs
Οι δυνατότητες του miami στην άμυνα ήταν εμφανείς ακόμα και σε θεωρητικό επίπεδο πριν καν τους δούμε να παίζουν.Ακόμα και στις "οτι νάναι" βραδιές τους στην κανονική περίοδο,φαίνονταν ψύγματα των δυνατοτήτων αυτών.
Δεν μιλάμε για μια άμυνα κωδικοποιημένη,μια άμυνα προπονητή.Αλλά για κορμιά με τέτοια αθλητικά προσόντα που δεν αφηνουν αδύναμες πλευρές και τα ντάμπλ τιμ γίνονται τόσο αστραπιαία (ακόμα και στην περιφέρεια) που ο επιτιθέμενος δεν προλαβαίνει όχι απλά να σουτάρει αλλά ούτε να βγάλει την έξτρα πάσα ή και να τους περάσει στην ντρίμπλα μιας και σε τέτοια απόπειρα, πάλι τον προλαβαίνουν.Επίσης τα σκρίν που στήνονται μοιάζουν ανήμπορα να τους κόψουν απο αυτήν την υπερηχητική επιθετικότητα που βγάζουν στην άμυνα.

Το κλειδί για να βγάλει το miami τις δυνατότητές του στο παρκέ,ήταν να δεχτούν οι 2 μεγάλοι σταρς πως είναι ισάξιοι.Αν ο ένας είχε το υφάκι του special one και ο άλλος νοοτροπία του "παλιού" της μονάδας,τότε ήταν θέμα χρόνου το ψάρεμα στα Play offs.
Και αυτό ήταν το μεγαλύτερο ρίσκο του λεμπρόν όταν αποφάσισε να πάρει τα ταλέντα του και να πάει στη φλόριντα ( tongue.gif ).Το να μείνεις άτιτλος είναι ένα ρίσκο που υπάρχει για όλους,σε άλλους μεγαλύτερο και σε άλλους μικρότερο.Το να μην είσαι όμως no1 ,παίχτες με το μέγεθος του λεμπρόν στο nba ίσως και να μην το σκέφτονταν καν.

Και χαίρομαι ειδικά για τον wade που πιστεύω πως είναι απο τους αδικημένους σταρς της λίγκας.Μπορεί να έχει ένα δαχτυλίδι ήδη αλλά βρισκόταν αυτά τα χρόνια σε τόσο κακή ομάδα που δεν τον χαρήκαμε όσο έπρεπε σε καταστάσεις play off.Εδώ οι heat δεν έμπαιναν καν στα play off...
Και είναι αδικημένος γιατί τα όργια που έκανε το 2006 (τραυματίας κιόλας) στους τελικούς,τα μάτια μου τα είχαν δει μόνο απο τον air.Αυτά αν τα έκαναν ο λεμπρόν ή ο κόμπι,τότε μέχρι που θα ακουγόταν πως ξεπέρασαν τον τζόρνταν.

Οι heat έχουν όλα τα φόντα να φτιάξουν μέχρι και δυναστεία όσο ο λεμπρόν με τον γουέιντ τα βρίσκουν και με τις κατάλληλες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ κάθε χρονιά.Αλλά δεν θα είναι η ομάδα που θα έχει στο δυναμικό της το no1 και το νo2 αλλά αυτή με τα δύο no1...
baskethood
QUOTE (kseplenhs @ May 12 2011, 13:54 ) *
Οι δυνατότητες του miami στην άμυνα ήταν εμφανείς ακόμα και σε θεωρητικό επίπεδο πριν καν τους δούμε να παίζουν.Ακόμα και στις "οτι νάναι" βραδιές τους στην κανονική περίοδο,φαίνονταν ψύγματα των δυνατοτήτων αυτών.
Δεν μιλάμε για μια άμυνα κωδικοποιημένη,μια άμυνα προπονητή.Αλλά για κορμιά με τέτοια αθλητικά προσόντα που δεν αφηνουν αδύναμες πλευρές και τα ντάμπλ τιμ γίνονται τόσο αστραπιαία (ακόμα και στην περιφέρεια) που ο επιτιθέμενος δεν προλαβαίνει όχι απλά να σουτάρει αλλά ούτε να βγάλει την έξτρα πάσα ή και να τους περάσει στην ντρίμπλα μιας και σε τέτοια απόπειρα, πάλι τον προλαβαίνουν.Επίσης τα σκρίν που στήνονται μοιάζουν ανήμπορα να τους κόψουν απο αυτήν την υπερηχητική επιθετικότητα που βγάζουν στην άμυνα.

Ακριβως,η αμυνα που παιζουν δεν ειναι αποτελεσμα μιας ομαδας καλοδουλεμενης,με αμυντικες αρχες,με αμυντικες περιστροφες δουλεμενες σε ατελειωτες ωρες προπονησεων.
Ειναι αμυνα που βασιζεται στην αστειρευτη ενεργεια που βγαζουν στο παρκε ο Τζειμς και ο Γουειντ,και αυτη η ενεργεια μεταβιβαζεται και στους υπολοιπους.
Συμμετεχουν στα ριμπαουντ με απιστευτη θεληση,πιεζουν δυνατα τη μπαλα,δινουν βοηθειες αστραπιεες,οπως λες και συ,
οι επιστροφες στην αμυνα ειναι γρηγορες με αποτελεσμα να μην τρωνε ποντους στο τρανζισιον,κυνηγουν ολες τις loose balls,
η help defence τους ειναι εξαιρετικη.
Βεβαια και οι υπολοιποι παικτες δεν ειναι κακοι αμυντικοι,Μπος και Αντονυ βοηθουν σημαντικα σε ολους τους τομεις.
Επειδη ομως η αμυνα που παιζουν δεν ειναι αμυνα δουλειας-αλλα αμυνα διαθεσης,δεν εχουν παντα την ιδια συνεπεια αμυντικα και αυτο ειναι το μεγαλο τους προβλημα.
rchos
QUOTE(rchos @ May 2 2011, 10:53 ) *
οπως ειπα και σε κατι ψυχες χτες η σειρα θα ληξει 4-0 το πολυ 4-1.

η βοστονη με η χωρις σακιλ δεν μπορει να χτυπησει το μαιμα αυτη τη στιγμη.

δεν κανω συχνα προβλεψεις μα οταν τις κανω πεφτω εξω... tongue.gif

αυτη τη φορα επεσα μεσα! tongue.gif tongue.gif
Air Kef
Νομίζω ότι τελικά οι Χιτ θα φτάσουν μέχρι το τέλος, κυρίως λόγο θέλησης. Φαίνεται ότι το θέλουν περισσότερο από τον καθέναν, πανηγυρίζουν κάθε καλάθι και κάθε άμυνα λες και παίζουν βόλευ που κάνουν ζντο σε κάθε κερδισμένο πόντο.

Αστείρευτο πάθος και πολύ πολύ ενέργεια στην άμυνα που τους δίνει ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Αν δεν κλατάρουν από άγχος και δεν τα μπλέξουν Λεμπρόν και Ουέιντ για το MVP στον ενδεχόμενο τελικό, νομίζω θα τα καταφέρουν ευκολότερα από ότι περίμεναν και οι ίδιοι.

Τους έχουν ευνοήσει και οι συγκυρίες, καθώς η Βοστώνη δεν ήταν σε καμία περίπτωση η περσινή σχεδόν ανίκητη στα πλέι οφ Βοστώνη, το ΛΑ και οι Σπερς είναι εκτός και μένει η έκπληξη του Σικάγο (ή η υπερέκπληξη της Ατλάντα) μέχρι τον τελικό όπου καμία ομάδα δεν τους τρομάζει.
T.W.Is.M.
Αυτο το 1-on-all του Μαιαμι δε μ αρεσει. Θεωρω οτι ηταν τυχεροι που κερδισαν χτες γιατι επαιζαν με μια ομαδα που ως το 45' περιπου επαιζε καλυτερα. Φαινεται οτι συνηθιζεται στα φετινα πλει-ωχ να κερδιζουν οι ομαδες που βαζουν τα τριποντα στο τελος. Χτες εβαλε 5/7 ο Λεμπρον!
Αν πανε Μαιαμι-Νταλας τελικο, θα ειναι πραγματικα πολυ ενδιαφερον. Εχω να ριξω κατι υπνους... smiley.gif
ΥΓ. Τελικα αυτος ο Γουειντ ειναι φοβερος. Τωρα που βρηκε και το καταλληλο supporting cast... 19.gif
baskethood
QUOTE (T.W.Is.M. @ May 12 2011, 19:45 ) *
ΥΓ. Τελικα αυτος ο Γουειντ ειναι φοβερος. Τωρα που βρηκε και το καταλληλο supporting cast... 19.gif

Πολυ εξυπνη η κακιουλα σου 77.gif
Air Kef
Αυτο το 1-on-all του Μαιαμι δε μ αρεσει.

Ούτε εμένα αλλά τους αρκεί από ότι φαίνεται, μιας και κρατάνε καλά πίσω και οι ελεύθεροι σκοπευτές βοηθάνε κάπως στα πλέι οφ.
T.W.Is.M.
QUOTE(Air Kef @ May 12 2011, 20:38 ) *
Ούτε εμένα αλλά τους αρκεί από ότι φαίνεται, μιας και κρατάνε καλά πίσω και οι ελεύθεροι σκοπευτές βοηθάνε κάπως στα πλέι οφ.

Και συνεχιζω στο ιδιο πνευμα κακιας. Οταν ομως προχωρησουν στους τελικους με το Νταλας, τοτε θα δουμε ποσους ελευθερους σκοπευτες βαζει ο σακος... tongue.gif
Το απογευμα ειχα απογοητευτει απο την προκριση του Μαιαμι και το ενδεχομενο τελικων Μαιαμι-Νταλας που ελεγα οτι αν παιξουν οι δυο τους, δε θα δω τους τελικους. Τωρα που το σκεφτομαι πιο ψυχραιμα, θα τους δω και θα βγαλω ολη μου την κακια! smiley.gif Απλα δε θα κατσω να τους δω live.
Αλλωστε ο Γουειντ κι ο Νοβιτσκι μου ειναι συμπαθεις και οι δυο.
Πισω το Μαιαμι κρατουσε πολυ καλα, τουλαχιστον χτες που ειδα. Σε ολο το ματς εδειχνε να μην παιζει καλυτερα απ τους Σελτικς, αλλα να ειναι σε αποσταση βολης, πραγμα που δειχνει οτι εχει μεγαλυτερες δυνατοτητες. Δηλαδη ακομα κι αν κερδιζε η Βοστωνη χτες, δεν ειμαι σιγουρος αν θα εκανε και το 3-3.
Dwyane ''the flash'' Wade
ειχα προβλεψει πως θα περασουμε με 4-2.επαιξα εξω καθοτι οι σελτικς πηραν μονο μια νικη.παρακολουθησα 3 παιχνιδια της σειρας.τα 2 πρωτα και το τελευταιο.αυτο που εχω παρατηρησει για την τριαδα ειναι πως γυαλιζει το ματι τους στην κυριολεξια!!!ο λεμπρον ηδη εβγαλε απο πανω του την καταρα των σελτικς...
η ομαδα βγαζει φοβερη ενεργεια οπως εχει ειπωθει και νωριτερα απο αλλα παιδια εδω ενω και στην επιθεση ο φλας με τον βασιλια συνεργαζονται καλυτερα απο ποτε.συνεχιζουμε γερα...
heat1-sm.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.