Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Πως να συναγωνιστείς τέτοια μεγέθη;
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Anxel
Μιλάω φυσικά για την Cska που είναι αυτή την στιγμή η πλουσιότερη ομάδα μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη..Ο ιδιοκτήτης της είναι ο Μιχάηλ Πρόκχοροφ,μόλις 40 ετών και είναι ο 7ός πλουσιότερος άνθρωπος στην Ρωσία..Διαθέτει την εταιρεία Νόριλσκ Νίκελ(βιομηχανία νικελίου..) με επίσημα έσοδα 4,4 δισεκατομμυρία δολάρια..Το φετινό μπάτζετ της Ρωσικής αρκούδας κυμαίνεται στα 20 εκατομμύρια δολάρια ενώ για το Final-4 έχει ανέβει στα 23 εκατομμύρια δολάρια..Οι αμοιβές των 6 κορυφαίων παικτών της αγγίζουν τα 5,5 εκατομμύρια δολάρια με πρώτο και καλύτερο τον Μάρκους Μπράουν που παίρνει 1,5 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο..

Μάλιστα στα σχέδια του είναι να δημιουργήσει εκπληκτικό αθλητικό κέντρο με γήπεδο 15.000,προπονητήρια,χώρους διασκέδασης,πολυκινηματογράφους ακόμη και ξενώνες πολυτελείας..Θα είναι προδιαγραφών NBA και θα έτοιμο σε μια έκταση 95 στρεμμάτων που έχει ήδη αγοράσει ο Πρόκχοροφ σε μόλις 1,5 χρόνο..

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιλυπτό οτι μιλάμε για μεγέθη τα οποία δύσκολα αντιμετωπίζονται από όλους τους άλλους προέδρους των Ευρωπαικών ομάδων..Πχ με όση τρέλα και να κουβαλάνε για τον Παναθηναικό οι Αφοί Γιαννακόπουλοι δύσκολα μπορούν πλέον να δώσουν τέτοια ποσά..Και όχι μόνοι αυτοί..

Φαίνεται λοιπόν οτι έχουμε να κάνουμε με τον μπασκετικό Αμπράμοβιτς..Από εκεί που είχαμε τα πετροδόλαρα πλέον έχουμε και τα νικελοδόλαρα..
dizzy_fingers
Μικρή ασήμαντη διόρθωση:
Ιδιοκτήτης είναι ο γνωστός προπονητής, επί σοβιετικής ένωσης, Αλεξάντερ Γκομέλσκι...ο Πρόκχοροβ, που κάνει όλα τα κουμάντα, είναι CEO της "εταιρίας" (έτσι έχει καταλήξει πια αυτή η ομάδα).

Για να δείτε τι επιχειρηματικό μυαλό κουβαλάει ο άνθρωπος, μπορείτε να βρείτε αποσπάσματα μίας συνέντευξής του εδώ:
http://www.basketforum.gr/forum/index.php?showtopic=288


Tha Russians are back...αλλά γνωρίζουμε πως κάθε αυτοκρατορία που χτίζεται απότομα, πέφτει κι απότομα...οπότε μην εκπλαγείτε αν αυτή η CSKA σε μερικά χρόνια εμφανιστεί με χρέη και φτάσει στο αντίθετο άκρο από εκεί που είναι τώρα...
Anxel
O Γκομέλσκι μήπως είναι απλά διορισμένος πρόεδρος;
Κανονικός ιδιοκτητής είναι ο Πρόκχοροφ...General Manager άλλωστε είναι ο Σεργκέι Κουσένκο...Δεν ξέρω αλλά που βρήκε ο Γκομέλσκι τόσα λεφτά;Ένας προπονητής ήτανε...
NBAholic
Και το άνοιγμα δε περιορίζεται στην ΤΣΣΚΑ. Η Ντιναμό έχει μπάτζετ κοντά στα 15 εκ, η δε Ουράλ Γκρέιτ (πέρυσι, τουλάχιστον) και η Αγία Πετρούπολη κυμαίνονται στα 6-7, δηλαδή στα επίπεδα του ΠΑΟ. Το μπάσκετ στη Ρωσία υπόκειται ραγδαία δυτικοποίηση κι αν δε γίνει κάποια στραβή (αλλά κι όταν ανέβουν οι μικρότεροι σύλλογοι, που είναι δυσανάλογα πιο αδύναμοι), η λίγκα τους θα μπει στην elite-2 (ή 3) της Ευρώπης.
Anxel
QUOTE (NBAholic @ Apr 27 2005, 07:26 PM)
Και το άνοιγμα δε περιορίζεται στην ΤΣΣΚΑ. Η Ντιναμό έχει μπάτζετ κοντά στα 15 εκ, η δε Ουράλ Γκρέιτ (πέρυσι, τουλάχιστον) και η Αγία Πετρούπολη κυμαίνονται στα 6-7, δηλαδή στα επίπεδα του ΠΑΟ.

Πολύ σημαντικά τα στοιχεία που θέτεις...Και το ερώτημα που τίθεται βλέποντας αυτά τα νούμερα είναι ένα:

TI NA ΚΛΑΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΜΗΔΑΜΙΝΑ BUDGET ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ;
LEFTERIS733
QUOTE (Anxel @ Apr 27 2005, 03:03 PM)
πρώτο και καλύτερο τον Μάρκους Μπράουν που παίρνει 1,5 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο..

Και τι ειναι αυτα;ψιχουλα.

Ο Ρατζα επαιρνε 2,8 εκατομμυρια δολλαρια.Για να μην παω πολυ πισω στις αρχες των 90's οταν ο Λεβινγκστον επαιρνε απο τον παοκ 1,2 εκατομμυρια dollars!!!

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι η ζωη (και το χρημα βεβαιως) κυκλους κανει.Παλι με χρονια με καιρους παλι δικα μας θα'ναι.

Και αν σου κατσει;που λεει και ο οπαπ.

Αν κατσει καμια στραβη και τους κανει καμια κηδεια ο παο μεσα στην εδρα τους να τα βαλουν τα ξεπλυμενα δολλαρια τους ... 19.gif
Anxel
QUOTE (LEFTERIS733 @ Apr 28 2005, 01:11 AM)
Ο Ρατζα επαιρνε 2,8 εκατομμυρια δολλαρια.Για να μην παω πολυ πισω στις αρχες των 90's οταν ο Λεβινγκστον επαιρνε απο τον παοκ 1,2 εκατομμυρια dollars!!!

Μα δεν έκανα εγώ μια σύγκριση με το πόσα λεφτά έδινε κάποτε ο Γιανακόπουλος στους παικταράδες που έφερνε..Υπήρχε και ο Ντέγιαν με τα 700 εκ+την εφορία,υπήρχε και ο Ζέλικο Ρέμπρατσα με τα 650 εκ+την εφορία υπήρχαν και ο Ντομινίκ Γουίλκινς(φυσικά),ο Μπάιρον Σκοτ καθώς και ο Στόγιαν Βράνκοβιτς παλιότερα..

Απλά εγώ μίλησα για τα σημερινά δεδομένα..Και τα σημερινά δεδομένα λένε οτι πολύ δύσκολα ακόμα και οι Γιαννακοπουλαίοι με την τρέλα που κουβαλάνε στο κεφάλι μπορούν να δώσουν τέτοια ποσά..Βέβαια με τον Παύλο και τον Θανάση έχεις να κάνεις και ποτέ δεν ξέρεις..
Warrior
QUOTE (Anxel @ Apr 27 2005, 07:28 PM)
TI NA ΚΛΑΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΜΗΔΑΜΙΝΑ BUDGET ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ;

Τα ποσα ειναι εξωφρενικα στην Ρωσια..
Μιλαμε για ξεπλυμα χρηματος.Πως ισοσταθμιζουν αυτα τα εξοδα? huh.gif

Παραειναι μεγαλα τα ποσα.Δεν νομιζω οτι χρειαζονται τετοιου υψους budget για να
φτιαξεις ομαδα που να χτυπα την Ευρωλιγκα.
Και δεν εχει και νοημα να φτανεις στην κορυφη ετσι..για μενα τουλαχιστον..
greece4
an dn kanw la8os, idiokthths einai o Prokhorov....
o gomelsky einai proedros (kati san timhs eneken mou kanei auto emena)
kai fusika CEO o Kushchenko (megalo mualo autos..)
ontws, ta xrhmta pou peftoun ekei einai para polla, alla kai edw ginotan to idio sto parel8on...

a, k to link tou dizzy anaferetai ston Kushchenko ki oxi ston idokthth!...
dizzy_fingers
Μπέρδεψα τον Κουσένκο με τον Πρόκχοροβ. icon_drunk.gif

Όπως είπε ο Λευτέρης, η ζωή κύκλους κάνει...και φοβάμαι(χμ...μάλλον ελπίζω tongue.gif 19.gif ) ότι οι ρωσικές ομάδες θα ξεφουσκώσουν όσο απότομα φουσκώσανε οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους.
greece4
diolou api8ano, dizzy...
IraTmac
Οι Ρώσοι έχουν κάνει επίθεση με τα μαύρα λεφτά τους σε όλα τα αθλήματα. Με την πτώση του τελευταίου μεγάλου ηγέτη των Ρώσων, τα χρήματα ολόκληρης της Ρωσίας συγκεντρώθηκαν σε 10-15 άνδρες. Ο Αμπράμοβιτς πήρε την Τσέλσι και αγόρασε 20 παίκτες με τρελά ποσά, ενώ ετοιμάζεται να αγοράσει και δεύτερη ομάδα ποδοσφαίρου ή ...Φόρμουλα 1 (Τζόρνταν).

Άλλος Ρώσος επιχειρηματίας έχει την Λοκομοτίβ που αγόρασε πρόσφατα τον Ντερλέι από την Πόρτο κι άλλος την ΤΣΣΚΑ που πάει φουλ για κατάκτηση του ΟΥΕΦΑ.

Υπάρχει ένας στην λατινική Αμερική που πήρε την Κορίνθιανς και υπέγραψε τον κορυφαίο παίκτη της Ηπείρου (Τέβες) από την Μπόκα Τζούνιορς δίνοντας χρήματα που εκεί δεν έχουν δει ποτέ. Πήρε και τον Κάρλος Αλμπέρτο, τον 20χρονο παιχταρά της Πόρτο.

Στο μπάσκετ όλες οι ομάδες έχουν τρελά μπάτζετ, όπως ήδη ανέφερε ο holic.

Τέλος, στο βόλλευ, οι Ρωσικές ομάδες αγοράζουν όλη την αφρόκρεμα του παγκοσμίου βόλλευ. Μέσα σε αυτούς θέλουν και τον Θόδωρο Μπάεφ του Ηρακλή και του προσφέρουν 4-5 φορές όσα παίρνει σε μας. άσχετο αλλά επίκαιρο ΘΟΔΩΡΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.