Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Νεοι παικτες για την Εθνικη
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3
sarounas
QUOTE(Aristofanis @ Feb 13 2007, 07:10 AM) *
Ο Πελεκάνος πρέπει να έχει μια θέση στην Εθνική ομάδα. Το θέμα είναι ποιος να βγει...

πέρυσι αυτό ήταν δίλημμα, αλλά φέτος νομίζω ότι είναι 2-3 παιδιά που αν δεν βελτιωθούν θα μείνουν απ' έξω, υποψήφιοι υπάρχουν πολλοί να τους αντικαταστήσουν και ειδικά ο Πελεκάνος που πάντα έχαιρε της εκτίμησης του Δράκου, αλλά πάντοτε ήταν πολύ άτυχος. Αν συνεχίσει έτσι δεν πρόκειται να μείνει έξω, σε αυτό τον βοηθά και ο χαρακτήρας του, αφού είναι παιδί-διαμάντι απ' ότι λένε εδώ και χρόνια!
enypnio
POIA PAIDIA MORE 2 THESEIS PAIZOUN STIN ETHNIKI AMA DEN GINEI KANA APROOPTO FTOU FTOU FTOU

tou vasilopoulou kai tou sofokli

gi aytes tis thesei ypopsifioi einai oi pelekanos perperoglou vasilopoulos kai isos kai o vasileiadis ama einai se kali katastasi pou den to vlepo

kai gia tin alli thesi einai sofo gliniadakis bourousis mayrokefalidis
dimitrisp
Αν παιξουν θα παιξουν παντως αυτες οι 2 θεσεις για ανανεωση υλικου.
Marciulionis
Πιστεύω ότι στην εθνική το καλοκαίρι πρέπει να κληθεί ο Τσαλδάρης. Το παιδί έχει κάνει τρομερή πρόοδο και καταπληκτικές εμφανίσεις φέτος και πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει. "Κρυο αίμα", σταθερά καλό σουτ, στην ομάδα του είναι από τους πρωταγωνιστές φέτος και έιναι κάτι που πραγματικά λείπει από την εθνική η οποία έχει πρόβλημα στο 3ποντο (τον πιο εύκολο και ξεκούραστο τρόπο για να σκοράρεις). Σε συγκριση με το Βασιλειάδη (που επίσης διεκδικεί μια θέση) θεωρώ ότι υπερτερεί αφού είναι πολύ σταθερότερος και πιο αποτελεσματικός στο σκοράρισμα, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του (και στονΑρη!, ομάδα euroleague και όχι κάποια μικρή ομάδα) και αυξημένο χρόνο συμμετοχής κι έχει δείξει ότι δε "χανεται" στα δύσκολα σκοράροντας αρκετά κρίσιμα και δύσκολα σουτ. Δυστυχώς έχει το μεγάλο μειονέκτημα ότι δε παίζει στον Ολυμπιακό ή το ΠΑΟ και με το Γιαννάκη να είναι προπονητής και του Ολυμπιακού μειώνονται ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες να τον δούμε στα γαλανόλευκα... sad.gif
Προσωπική μου άποψη ότι χρειάζονται και οι 2 (Τσαλδάρης,Βασιλειάδης) ,στις θέσεις ίσως Χατζηβρέττα,Κακιούζη, αφού έχοντας 2 καλούς σουτερ έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες κάποιος να βρεθεί στη μέρα του.
Pierce
oχι επειδη ειμαι ΑΕΚτζης αλλα ο Χρησταρας(Ταπουτος) νομιζω αξιζει την κληση στην προετοιμασια για φετος, καθοτι κανει αξιολογες εμφανισεις σε ολο το πρωταθλημα.Οποτε επαιξε αρκετα, η ΑΕΚ τον κερδισε τον αγωνα, ενω αντιστοιχα οποτε καθοταν παγκο, τρωγαμε σφαλιαρες...
leelo15
Αναμεσα σε Τσαλδαρη και Ταπουτο θα διαλεγα σιγουρα τον δευτερο.
Ο Τσαλδαρης εκανε καλα παιχνιδια φετος και εχει δειξει οτι ειναι καλος παιχτης αλλα δεν ειναι σταθερος. Περα απο το ξεσπασμα που ειχε τα αλλα παιχνιδια ειναι λιγοτερο απο μετρια.
Ο Ταπουτος ειναι παιχτης που δειχνει ποιοτητα ειδικα με καποιες κινησεις που εχει.. γενικα μπορει να κανει πολλα και τετοιο παιχτη δεν νομιζω πως εχουμε.
Δηλαδη αντι του Κακιουζη μου ακουγεται πολυ καλο laugh.gif
benchwarmer
QUOTE(leelo15 @ Feb 25 2008, 17:23 ) *
Αναμεσα σε Τσαλδαρη και Ταπουτο θα διαλεγα σιγουρα τον δευτερο.
Ο Τσαλδαρης εκανε καλα παιχνιδια φετος και εχει δειξει οτι ειναι καλος παιχτης αλλα δεν ειναι σταθερος. Περα απο το ξεσπασμα που ειχε τα αλλα παιχνιδια ειναι λιγοτερο απο μετρια.
Ο Ταπουτος ειναι παιχτης που δειχνει ποιοτητα ειδικα με καποιες κινησεις που εχει.. γενικα μπορει να κανει πολλα και τετοιο παιχτη δεν νομιζω πως εχουμε.
Δηλαδη αντι του Κακιουζη μου ακουγεται πολυ καλο laugh.gif

Ε οχι ομως και αναμεσα στον Τσαλδαρη και τον Ταπουτο να λες οτι αυτος που δεν ειναι σταθερος ειναι ο Τσαλδαρης....
Marciulionis
Ποτέ δεν είπα ότι ο Τσαλδάρης είναι ο παίκτης που μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και να την οδηγήσει σε νέα μεγαλεία. Αυτό που επισημαίνω είναι ότι ίσως είναι ο μόνος αυτή τη στιγμή έλληνας που μπορεί να προσφέρει 2-3 ξεμαρκάριστα εύκολα 3ποντα με συνέπεια ειδικά απέναντι σε ζώνη που έχουμε πρόβλημα ξεμπλοκάροντας έτσι τους υπολοιπους και αποσυντονίζοντας τους αντιπάλους. Το καλό και σταθερά καλό σούτ είναι κάτι που λείπει από την εθνική και ο Τσαλδάρης δείχνει να το έχει, και δε διστάζει να πάρει προσπάθειες πάνω του, ενώ παράλληλα είναι καλός και ουσιατικός και στην άμυνα. Σε μια ομάδα όπως η εθνική που μέσα από το passing game βγάζει πολλά αμαρκάριστα σουτ πιστεύω θα βελτιώσει σημαντικά και τα σταστικά του.Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο ότι είναι 2ος σε χρόνο συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Άρη.
PanosIlio
Νομίζω πως η Εθνική δεν θα αλλάξει δραματικά έως και καθόλου μη σας πω.

Με την αποχώρηση του Χατζηβρέτα την κενή θέση θα την πάρει ο Φώτσης που ήταν απών από το Ευρωπαϊκό.

Απλά είμαι σίγουρος πως όλοι οι παίχτες που προαναφέρατε θα είναι στην προεπιλογή, και πιστέψτε με, για μερικά παιδιά ακόμα και αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση. (βλ. Τσαλδάρης και Ταπούτος)

Τώρα όμως από την άλλη υπάρχει και ο Μπουρούσης ο οποίος είναι χώμα φέτος αλλά και ο Βασιλόπουλος που επίσης είναι χάλια φέτος. Τι υπάρχει από πίσω τους? Κουφός, Σχορτσιανίτης? Μαυροκεφαλίδης, Βασιλειάδης και μπορεί να ξεχνάω και κάποιον.

Τώρα μπορεί κάποιος από αυτούς να πάρει θέση στην τελική 12αδα? Γιατί όχι, λέω εγώ, αν ο προπονητής κρίνει πως μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο από τα 2 αυτά παιδιά τη δεδομένη χρονική στιγμή.

ίδωμεν...
pivot
Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να θεωρούν και να θεωρούνται οι παίκτες της εθνικής ότι είναι μόνιμοι και αναντικατάστατοι.
Αν κάποιος είναι εκτός φόρμας και έχει κάνει κακό πρωτάθλημα πρέπει να αντικαθίστανται από κάποιον που σ όλο το πρωτάθλημα κοπίασε και "έβγαλε μάτια" με την ομάδα του.
Υπήρχε μέχρι και την προηγούμενη διοργάνωση και η κλίκα των παικτών που δεν "επέτρεπε" σε νέους να μπουν στην 12κάδα.

Φέτος για προολυμπιακό και ολυμπιάδα έτσι κι αλλιώς θα υπάρχουν αλλαγές παικτών και προπονητή.
PanosIlio
QUOTE(pivot @ Feb 26 2008, 19:47 ) *
Αν κάποιος είναι εκτός φόρμας και έχει κάνει κακό πρωτάθλημα πρέπει να αντικαθίστανται από κάποιον που σ όλο το πρωτάθλημα κοπίασε και "έβγαλε μάτια" με την ομάδα του.

Καλά αυτό, που καταρχάς συμφωνώ με αυτή την άποψη, δεν είναι πανάκεια, έχουμε και το ποδοσφαιρικό παράδειγμα, μια ομάδα με παίχτες που δεν έπαιζαν στις ομάδες τους πήραν Euro smile.gif
petrovic
Νομίζω ότι δεν είναι υπερβολικό να έρθει από φέτος στην Εθνική (στη δωδεκάδα της Εθνικής) ο Κουφός. άνετα θα μπορούσε να πάρει τη θέση του Μπουρούση. Καλός ,χρυσός ο Μπουρούσης αλλά δεν έχει σε καμία περίπτωση τις επιθετικές ικανότητες του Κουφού,ούτε τις προοπτικές εξέλιξης του Κουφού. Ο Κουφός είναι η μεγάλη ελπίδα ότι θα έχουμε επιτέλους έναν μεγάλο σκόρερ στην ομάδα, έναν παίχτη που θα παίρνει τη μπάλα όταν όλα τα άλλα έχουν κολλήσει και θα παίζει απλώς τον προσωπικό του αντίπαλο 1-1. Τέτοιοι παίχτες είναι υπεραπαραίτητοι, γιατί απλοποιούν τα πράγματα και δίνουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά στους υπολοίπους. Η έλλειψη ενός τέτοιου παίχτη είναι φανερή στην Εθνική μας ομάδα (ο Σπανούλης είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε αυτή τη στιγμή) και -μολονότι συνήθως είμαστε αρκετά αλεπούδες ώστε να την καλύπτουμε-υπήρξαν στιγμές που μας κόστισε ακριβά. Αναφέρομαι φυσικά στον τελικό με την Ισπανία το 2006, όταν δεν υπήρχε ένας παίχτης να μας κρατήσει μέσα στο παιχνίδι με ατομικές προσπάθειες, όταν η ομάδα είχε μπλοκάρει.
Βεβαίως δεν εννοώ ότι ο Κουφός είναι ήδη έτοιμος να παίξει αυτό το ρόλο. Αυτό που λέω είναι ότι δείχνει ο πιο ταλαντούχος ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή να παίξει αυτό το ρόλο.Πρέπει να τον προσέξουμε και να του δώσουμε ευκαιρίες ώστε να αναπτύξει το επιθετικό του ταλέντο. Μην ξεχνάμε το παράδειγμα της Ισπανίας: οι παίχτες που πρωταγωνίστησαν στο Παγκόσμιο Εφήβων του 1999 (πήραν και το χρυσό αν θυμάμαι καλά) ήταν οι ΒΑΣΙΚΟΙ της Εθνικής Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ του 2001, όπου η Ισπανία κατετάγη τρίτη. (και η συνέχεια βεβαίως γνωστή). Δεν πρέπει να δείξουμε πάλι αργά αντανακλαστικά και να στεκόμαστε με δυσπιστία απένατι στο επιθετικό ταλέντο. Ίσως κάποιοι συμφορουμίτες με θεωρήσουν γραφικό, αλλά εγώ πιστεύω ότι παίχτες όπως οι Διαμαντόπουλος-Ταπούτος δεν προσέχτηκαν από τους προπονητές (σε συλλόγους και Εθνική) όπως θα τους άξιζε. Οι ιδιαιτερότητές τους υπερτιμήθηκαν, το αναμφισβήτητο επιθετικό τους ταλέντο υποτιμήθηκε,και βάναυσα θα έλεγα (να είναι στη 18άδα της Εθνικής ο Χατζηβρέττας αλλά όχι ο Διαμαντόπουλος; ο Βασιλόπουλος αλλά όχι ο Ταπούτος; έλεος)
Marciulionis
QUOTE(petrovic @ Feb 27 2008, 19:58 ) *
Νομίζω ότι δεν είναι υπερβολικό να έρθει από φέτος στην Εθνική (στη δωδεκάδα της Εθνικής) ο Κουφός. άνετα θα μπορούσε να πάρει τη θέση του Μπουρούση. Καλός ,χρυσός ο Μπουρούσης αλλά δεν έχει σε καμία περίπτωση τις επιθετικές ικανότητες του Κουφού,ούτε τις προοπτικές εξέλιξης του Κουφού. Ο Κουφός είναι η μεγάλη ελπίδα ότι θα έχουμε επιτέλους έναν μεγάλο σκόρερ στην ομάδα, έναν παίχτη που θα παίρνει τη μπάλα όταν όλα τα άλλα έχουν κολλήσει και θα παίζει απλώς τον προσωπικό του αντίπαλο 1-1.

Παικτάρα ο Κουφός και μπορεί ΑΜΕΣΑ να κάνει τη διαφορά αλλά δυστηχώς αν πάει στο NBA άμεσα, που μάλλον θα πάει, δεν μπορούμε να τον υπολογίζουμε ως μακροπρόθεσμη λύση. Αν ενσωματωθεί στην εθνική αυτό ίσως είναι το 1ο και τελευταίο τουρνουα του με την εθνική, καθώς είναι μεγαλωμένος στις ΗΠΑ με τα εκεί ήθη και δύσκολα θα αφήνει την όποια ομάδα του και το ,πιθανότατα παχυλό, συμβόλαιο του για να έρχετε να παίζει για μια λίγο-πολύ ξένη γι αυτόν χώρα. Δεν τον κατηγορώ αν το κάνει αυτό και το θεωρώ λογικότατο αλλά ελπίζω να διαψευστω. Απλά σκέψου την εθνική με ένα Νοβίτσκι (Το στυλ του αυτόν μου θυμιζε με τους μικρούς και νομίζω και ελπίζω ότι σε τέτοιου επιπέδου παίχτη θα εξελιχθει)! Όνειρο!

Ίσως κάποιοι συμφορουμίτες με θεωρήσουν γραφικό, αλλά εγώ πιστεύω ότι παίχτες όπως οι Διαμαντόπουλος-Ταπούτος δεν προσέχτηκαν από τους προπονητές (σε συλλόγους και Εθνική) όπως θα τους άξιζε. Οι ιδιαιτερότητές τους υπερτιμήθηκαν, το αναμφισβήτητο επιθετικό τους ταλέντο υποτιμήθηκε,και βάναυσα θα έλεγα (να είναι στη 18άδα της Εθνικής ο Χατζηβρέττας αλλά όχι ο Διαμαντόπουλος; ο Βασιλόπουλος αλλά όχι ο Ταπούτος; έλεος)

Βάλε και το Κόμματο σε αυτούς... Συμφωνώ απόλυτα. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο παιχνίδι ομαδικής δουλειας αλλά και ατομικής πρωτοβουλίας. Δυστυχώς στην Ελλάδα εκτιμάμαι περισσότερο το πάθος, την άμυνα, τη δύναμη και λιγότερο το ατόφιο μπασκετικό ταλέντο.
enypnio
Οι σίγουροι της εθνικής είναι

τα 4 πόντ γκαρντ

Παπαλουκας Διαμαντίδης Ζήσης Σπανουλης

η ψηλο ημίψηλοι

Τσαρτσαρής, Ντικούδης, Βασιλόπουλος, και Φώτσης Παπαδόπουλος Κακιούζης(δεν φεύγει φέτος χρειάζεται για να κρατηθεί μια ηρεμία στα αποδυτήρια)

οπότε παίζουν 2 θέσεις μια στην περιφέρια

όπου βασιλειάδης τσαλδάρης πελεκάνος περπέρογλου καλάθης (?)θα κονταροχτυπηθούνε

και μία στην Ρακέτα όπου Σόφο Κουφός Μαυροκεφαλίδης Μπουρούσης
captain charisma
εγω παλι νομιζω οτι ο κακιουζης δεν εχει θεση στην εθνικη και ειναι περιττος.καλυτερα να παει καποιος νεος που εχει προοπτικη.ευχαριστουμε μιχαλακη για αυτα τα προσφερες αλλα ως εδω,ειναι και μεγαλος σε ηλικια αμυνα δεν παιζει αργος ειναι τριποντα δεν βαζει...και παπαδοπουλος αν ειναι τα ιδια χαλια με περσι ζητω που καηκαμε...οσον αφορα τους περηφεριακους θα προτιμουσα τον καλαθη απο τους αλλους γιατι δν με πειθουν...πρεπει να καλεσει τον κουφο για να μπει στο κλιμα της ομαδας αλλα δεν και αυτο παλι δεν το βλεπω να γινεται...
6-0
Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να βρεθεί μία θέση στο ρόστερ για τον Βασιλειάδη. Χρειάζεται επιτέλους να αποκτήσει η ομάδα και έναν σουτέρ και ο συγκεκριμένος είναι ο καλύτερος σε αυτό από τους αναφερθέντες περιφερειακούς, έστω και αν υστερεί στα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτεί αυτή η εθνική. Το περασμένο Ευρωμπάσκετ ήταν ολοφάνερη η απουσία ενός τέτοιου παίχτη και πιστεύω πως και ο Γιαννάκης το διαπίστωσε. Λογικά αυτός θα πάρει τη θέση στην περιφέρεια γιατί κάνει και πολυ καλή χρονιά και η παρουσία του Γιαννάκη στον Ολυμπιακό θα τον κάνει και πιο "συμβατό" με τον τρόπο παιχνιδιού του.

Αν είναι καλά ο Σόφο δε νομίζω να αμφιβάλλει κανείς ότι πρέπει να πάρει τη θέση του Παπαδόπουλου, ενώ και ο Κουφός είναι πολύ δυνατό χαρτί.
Ντικούδης και Κακιούζης πρέπει να ιδρώσουν πολυ για να κρατήσουν τη θέση τους.

Βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο να αναλάβει κανένας Κατσικάρης και να μας στείλει όλους αδιάβαστους.

QUOTE(Marciulionis @ Mar 2 2008, 17:10 ) *
Ίσως κάποιοι συμφορουμίτες με θεωρήσουν γραφικό, αλλά εγώ πιστεύω ότι παίχτες όπως οι Διαμαντόπουλος-Ταπούτος δεν προσέχτηκαν από τους προπονητές (σε συλλόγους και Εθνική) όπως θα τους άξιζε. Οι ιδιαιτερότητές τους υπερτιμήθηκαν, το αναμφισβήτητο επιθετικό τους ταλέντο υποτιμήθηκε,και βάναυσα θα έλεγα (να είναι στη 18άδα της Εθνικής ο Χατζηβρέττας αλλά όχι ο Διαμαντόπουλος; ο Βασιλόπουλος αλλά όχι ο Ταπούτος; έλεος)

Βάλε και το Κόμματο σε αυτούς... Συμφωνώ απόλυτα. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο παιχνίδι ομαδικής δουλειας αλλά και ατομικής πρωτοβουλίας. Δυστυχώς στην Ελλάδα εκτιμάμαι περισσότερο το πάθος, την άμυνα, τη δύναμη και λιγότερο το ατόφιο μπασκετικό ταλέντο.

Πολύ σωστές παρατηρήσεις. Στη νοοτροπία του ελληνικού μπάσκετ φαίνεται να μη χωράει το ατόφιο επιθετικό ταλέντο, το οποίο μοιάζει να "φοβάται" και να προσπαθεί να το προσαρμόσει στα δικά του δεδομένα. Αυτός είναι ο λόγος που σχεδόν όλοι οι παίχτες με έφεση στην επίθεση σιγά σιγά είτε προσαρμόστηκαν και μετατράπηκαν σε κάτι άλλο (Χατζηβρέτας, Ζήσης), είτε εξαφανίστηκαν από το χάρτη βολοδέρνοντας σε μικρότερες ομάδες ή σε πρωταθλήματα 2ης κατηγορίας μεν, που όμως έχουν ακόμα σε εκτίμηση τις επιθετικές ικανότητες δε (Διαμαντόπουλος, Λιαδέλης, Κόμματος, Ταπούτος)
Αυτό όμως είναι το μπάσκετ που έφερε και τις μεγάλες επιτυχίες.

Μη με φάτε οι Αεκτζήδες, εννοώ την ΑΕΚ των πρόσφατων χρόνων.
hagi
Εγώ νομίζω ότι ο Τσαλδάρης αξιζει να κληθεί στην Εθνική.Ο Βασιλειάδης είναι καλός αλλά δε νομίζω ότι είναι καλύτερος από τον Τσαλαδάρη.Απλά ο Τσαλδάρης έπεσε σε κακή φόρμα το τελευταίο διάστημα και φοβάμαι ότι αυτό μπορεί να του στοιχίσει.Όμως το να κληθεί έστω στην Εθνική θεωρώ ότι το αξίζει 100% και θα είναι βλακεία του οποιουδήποτε προπονητή να μην τον καλέσει.Τώρα αν θα παίξει είναι άλλη ιστορία.Αν δηλαδή στην προετοιμασία δεν είναι καλύτερος πχ από τον Βασιλειάδη ας μην παίξει..
Gravedigger
QUOTE(hagi @ Mar 19 2008, 16:32 ) *
Εγώ νομίζω ότι ο Τσαλδάρης αξιζει να κληθεί στην Εθνική.Ο Βασιλειάδης είναι καλός αλλά δε νομίζω ότι είναι καλύτερος από τον Τσαλαδάρη.Απλά ο Τσαλδάρης έπεσε σε κακή φόρμα το τελευταίο διάστημα και φοβάμαι ότι αυτό μπορεί να του στοιχίσει.Όμως το να κληθεί έστω στην Εθνική θεωρώ ότι το αξίζει 100% και θα είναι βλακεία του οποιουδήποτε προπονητή να μην τον καλέσει.Τώρα αν θα παίξει είναι άλλη ιστορία.Αν δηλαδή στην προετοιμασία δεν είναι καλύτερος πχ από τον Βασιλειάδη ας μην παίξει..

Εγώ δεν θεωρώ ότι ο Τσαλδάρης δεν είναι σε φόρμα.Αυτά πιστεύω είναι τα στάνταρ του.Έκανε πολύ καλές εμφανίσεις για κάποιο διάστημα αλλά εκείνος κατά την γνώμη μου δεν ήταν ο πραγματικός Τσαλδάρης.Πάντως συμφωνώ ότι πρέπει να κληθεί στην προετοιμασία γιατί δουλεύει και πρέπει να ανταμοιφθεί.
captain charisma
τωρα που πηγε ο γιαννακης οσφπ το κοβω τρελο δυσκολακι να καλεσει το τσαλδαρη,θα παρει τον βασιλειαδη που ειναι ''δικο του παιδι''
Rondo
QUOTE(big dirk @ Mar 19 2008, 17:30 ) *
τωρα που πηγε ο γιαννακης οσφπ το κοβω τρελο δυσκολακι να καλεσει το τσαλδαρη,θα παρει τον βασιλειαδη που ειναι ''δικο του παιδι''

Ο Γιαννάκης είναι πολύ πιθανό να μην είναι στον πάγκο της Εθνικής το καλοκαίρι...Αν όχι σίγουρο...
captain charisma
φετος λογικα θα μεινει γιατι αν γινει απο φετος αλλαγη προπονητη θα ειναι σαν να ξεκιναμε τη προσπαθεια απο την αρχη,γιατι οι παικτες θα πρεπει να προσαρμοστουν στη φιλοσοφια του νεου προπονητη,θα αλλαξει ο τροπος παιχνιδιου και πολλα ακομα,και ειναι κρισιμο το καλοκαιρι γιατι πρεπει να παμε πεκινο.ενω με γιαννακη ολοι ξερουν τη φιλοσοφια του και το τροπο παιχνιδιου του και δν θα υπαρχει προβλημα.
η αλλαγη προπονητη καλο θα ηταν να γινει απο του χρονου
Rondo
QUOTE(big dirk @ Mar 19 2008, 17:48 ) *
φετος λογικα θα μεινει γιατι αν γινει απο φετος αλλαγη προπονητη θα ειναι σαν να ξεκιναμε τη προσπαθεια απο την αρχη,γιατι οι παικτες θα πρεπει να προσαρμοστουν στη φιλοσοφια του νεου προπονητη,θα αλλαξει ο τροπος παιχνιδιου και πολλα ακομα,και ειναι κρισιμο το καλοκαιρι γιατι πρεπει να παμε πεκινο.ενω με γιαννακη ολοι ξερουν τη φιλοσοφια του και το τροπο παιχνιδιου του και δν θα υπαρχει προβλημα.
η αλλαγη προπονητη καλο θα ηταν να γινει απο του χρονου

Συμφωνώ για το τι θα ήταν καλό. αλλά συνεχίζω να βλέπει χλωμή την παρουσία του Γιαννάκη στην Εθνική...Αν και όσο περνάει ο καιρός και δεν ανακοινώνεται κάτι, αυτός παραμένει στο τιμόνι...
Marciulionis
QUOTE(6-0 @ Mar 19 2008, 12:27 ) *
Πολύ σωστές παρατηρήσεις. Στη νοοτροπία του ελληνικού μπάσκετ φαίνεται να μη χωράει το ατόφιο επιθετικό ταλέντο, το οποίο μοιάζει να "φοβάται" και να προσπαθεί να το προσαρμόσει στα δικά του δεδομένα. Αυτός είναι ο λόγος που σχεδόν όλοι οι παίχτες με έφεση στην επίθεση σιγά σιγά είτε προσαρμόστηκαν και μετατράπηκαν σε κάτι άλλο (Χατζηβρέτας, Ζήσης), είτε εξαφανίστηκαν από το χάρτη βολοδέρνοντας σε μικρότερες ομάδες ή σε πρωταθλήματα 2ης κατηγορίας μεν, που όμως έχουν ακόμα σε εκτίμηση τις επιθετικές ικανότητες δε (Διαμαντόπουλος, Λιαδέλης, Κόμματος, Ταπούτος)
Αυτό όμως είναι το μπάσκετ που έφερε και τις μεγάλες επιτυχίες.

Μη με φάτε οι Αεκτζήδες, εννοώ την ΑΕΚ των πρόσφατων χρόνων.

Το χειρότερο κατά τι γνώμη μου είναι ότι στους εν ελλάδι Αμερικανούς ανεχόμαστε/δικαιολογούμε την ανάληψη πρωτοβουλιών και πολλές φορές τραβηγμένων προσπαθειών ενώ στους έλληνες ποτέ με το σκεπτικό ότι οι αμερικανοί "γι αυτό αποκτήθηκαν".... Όταν ένας έλληνας παίρνει πρωτοβουλίες,μπουκάρει,σουτάρει υπό πίεση γίνεται "κωλοτούμπας", "γραφικός", "γελοίος". "πως την έχει δει" και "κοίτα το μ@λ@κισμένο θέλει να γίνει ήρωας"... Το επιθετικό ταλέντο στην Ελλάδα εκλαμβάνεται ως αδυναμία χαρακτήρα και κουσούρι αν όχι δαταραχή προσωπικότητας. Άμα ο Παπαλουκάς κι ο Φώτσης δεν έφευγαν από την Ελλάδα νωρίς δεν θα είχαν εξελιχτει στους παίκτες που είναι.

Το μπάσκετ (ευτυχώς κατά τη γνώμη μου) αλλάζει. Γίνεται πιο γρήγορο, οι παίκτες πιο εύστοχοι στα αμαρκάριστα σουτ, οι ψηλοί πιο γρήγοροι δυνατοί και ευστοχοι από μέση και μακρινή απόσταση και υπάρχει μια συνεχής προσαρμογή των κανόνων της FIBA στα πρότυπα του NBA. Οι Έλληνες παίκτες και προπονητές οφείλουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Επίσης πιστεύω ότι υγιής λειτουργία μιας ομάδας είναι η ανάδειξη του ατομικού ταλέντου μέσα από την ομαδική δουλεια και όχι η κατάπνιξη του στο βωμό της δογματικής εφαρμογής συστημάτων. όταν ένας σουτέρ είναι μόνος στο 3ποντο πρέπει να σουτάρει είτε έχουν περάσει 5 είτε 23 δευτρόλεπτα. όταν κάποιος βρίσκει διάδρομο πρέπει να τον εκμεταλεύεται άμεσα. Το σύστημα υπάρχει για να δημιουργεί διαδρόμους κι ελεύθερα σουτ και σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτοσκοπός! Στην εθνική όταν ένας παίκτης βρεθεί ελεύθερος νωρίς στην επίθεση ποτέ δε θα σουτάρει... κι ας είναι η πιο σωστή επιλογή... Πάντα θα γυρίσει τη μπάλα και θα σουτάρουμε στα τελευταία δεύτερα ή θα προσπαθήσει να μπουκάρει ή να τη περάσει στο ψηλό...

Αποτέλεσμα? Το επιθετικό παιχνίδι που όλοι "θαυμάσαμε" στην Ισπανία (άλλα και πιο πριν χωρίς παρόμοια τραγικά αποτελέσματα ευτυχώς).... Άλλο αποτέλεσμα? Να υμνούμε φοβισμένους και υπεραγχωμένους παίκτες όπως ο Διαμαντίδης και ο Ζήσης που νομίζουν ότι αν τελειώσουν προσωπική φαση θα εισπράξουν τους πιο πάνω χαρακτηρισμούς. Ή παίκτες όπως ο Βασιλόπουλος, ή η "βελτιωμένη βερσιον" του Χατζηβρέττα που απλά παίζουν άμυνα και στην επίθεση (ειδικά ο πρώτος) δεν υπάρχουν... Τρίτο? Παίκτες όπως οι Διαμαντόπουλος, Λιαδέλης, Κόμματος, Ταπούτος να μη προβάλλονται και να έχουν μια πολύ λανθασμένη αντιμετώπιση τοσο από τους προπονητές(εθνικής και συλλόγων) όσο και από το Τύπο. Τέταρτο αποτέλεσμα? Ούτε ένας έλληνας παίκτης στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου παρά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους και τα σωματικά προσόντα τους...

Σ'ολα αυτά πιστεύω ότι έπαιξε καθοριστικής σημασίας ρόλο η μαζική εισροή παικτών από τη πρώην Γιουγκοσλαβία αρχικά και κοινοτικών και αμερικανών κοινοτικών (πολλές φορές β διαλογής) στη συνέχεια, κάτι που έκανε και πάρα πολύ κόσμο να απομακρυνθεί από το Μπάσκετ άλλα κυρίως περιόρισε το χρόνο συμμετοχής και το ρόλο του Έλληνα μπασκετμπολίστα που από πρωταγωνιστής έγινε ρολίστας. Οι περισσότερες πλέον αν όχι όλες οι ομάδες παίρνουν ξένους και κοινοτικούς για να φτιάξουν ανταγωνιστική ομάδα και έλληνες για να "γεμίσουν" το ρόστερ...

Τη στιγμή που οι Ισπανοί,οι Λιθουανοί,οι Ιταλοί προσαρμόζονται στα νέα μπασκετικά δεδομένα εμείς μένουμε κολλημένοι στο μπάσκετ άλλων εποχών ( και συλλογικά και σε επίπεδο εθνικής) και επιμένουμε αμερικανοκοινοτικά. Ακόμα και οι μικρότερες ομάδες. Και επιτρέψετέ μου να πιστεύω ότι το ταλέντο του έλληνα καλαθοσφαιριστή είναι εφάμιλλο του Ισπανού, του Λιθουανού, του Γιουγκοσλάβου ή του Ιταλού και είναι η μπασκετική ελληνική σχολή και κοινότητα που αποτυγχάνει να το αναγνωρίσει, να το αξιοποιήσει και να το φτάσει στο πραγματικό του potential.
giannis_
Πιστευω και ο περπερογλου εχει μια θεση στην εθνικη κ οχι μονο στην προετοιμασια οπως εγινε το καλοκαιρι!Ο πελεκανος ας πουμε αν κ δεν τον εχω παρακολουθησει πολυ εκτος απο το σεπτεμβρη κ τους αγωνες ρεαλ-παναθηναικου δεν με εντυπωσιασε!Επισης εχω την εντυπωση οτι για το λαζο για τον ενα ή τον αλλο λογο δεν υπαρχει κ το καλυτερο κλιμα!με τους αδερφους καλαθη τι βλεπετε να γινεται;;;;(τον μεγαλο βασικα τον νικ)
man10
QUOTE(giannis_ @ Mar 25 2008, 11:15 ) *
Πιστευω και ο περπερογλου εχει μια θεση στην εθνικη κ οχι μονο στην προετοιμασια οπως εγινε το καλοκαιρι!Ο πελεκανος ας πουμε αν κ δεν τον εχω παρακολουθησει πολυ εκτος απο το σεπτεμβρη κ τους αγωνες ρεαλ-παναθηναικου δεν με εντυπωσιασε!Επισης εχω την εντυπωση οτι για το λαζο για τον ενα ή τον αλλο λογο δεν υπαρχει κ το καλυτερο κλιμα!με τους αδερφους καλαθη τι βλεπετε να γινεται;;;;(τον μεγαλο βασικα τον νικ)

Bασικα ο μαγαλος ειναι ο Πατ και οχι ο Νικ.
Τον Πατ να πω την αληθεια δεν τον εχω παρακολουθησει καθολου,οποτε δν μπορω να εκφερω αποψη,αλλα για τον Νικ μονο καλα λογια εχω να πω...Ειμαστε πολυ τυχεροι που ειναι Ελληνας.
Rondo
QUOTE(man10 @ Mar 25 2008, 19:57 ) *
Bασικα ο μαγαλος ειναι ο Πατ και οχι ο Νικ.
Τον Πατ να πω την αληθεια δεν τον εχω παρακολουθησει καθολου,οποτε δν μπορω να εκφερω αποψη,αλλα για τον Νικ μονο καλα λογια εχω να πω...Ειμαστε πολυ τυχεροι που ειναι Ελληνας.

Ο Πατ είναι εξαιρετικός παίκτης και πιστεύω ότι είναι και αρκετά ώριμος να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα. Ο Νικ είναι σίγουρα παίκτης με τεράστιες δυνατότητες και επίσης τεράστιες προοπτικές βελτίωσης. Περιμένω να δω και τα 2 αδέρφια κάποια στιγμή ηγέτες της Εθνικής, αν και για τον Νικ είναι ακόμα νωρίς νομίζω.
enypnio
ο βασιλειάδης τι έπαθε με τον γιαννάκη τα πήγαινε τόσο καλά φέτος

αλλά τώρα έχει κομπλάρει

το ίδιο και τσαλδάρης

ο πελεκάνος δυστηχώς δεν παίζει

ανεβαίνει και ο περπέρογλου οπότε θα ψηφίσω πέρπε αν και πάνε να τον κάνουν τεσσάρι

αν και ήθελα ένα κλασσικός σουτέρ στην εθνική να παίζει κάνα δεκάλεπτο

να του κάνουν κάνα ντάμπλ τιμ να ανοίγει διαδρόμους

τώρα γυρίζει και ο μάτσας κλάφτα χαράλαμπε για τον κωστάκη
Hakeem
Χτες ήμουνα στο Ελληνικό και οφείλω να ομολογήσω ότι μου εκανε μεγάλη εντύπωση ο Καλαμπόκης. Ο τύπος είναι τρομερά αθλητικός (έκανε μια απιστευτη ταπα στον Τσακαλίδη που πήγαινε για κάρφωμα), έχει πολύ γρήγορα πόδια (οση ώρα επαιζε μαρκαρε τον Γκριρ και τον πήγε πάρα πολυ καλα) και επιθετικά ήταν εντυπωσιακός. Οχι γιατί έβαλε 19, αλλά γιατί τους έβαλε ξεκούραστα, χωρίς να εκβιάσει σουτ και παιζοντας για την ομάδα.

Μετά το ξεφούσκωμα του Τσαλδάρη, αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο 2αρι ελληνας που υπάρχει. Δεν ειναι μικρός, 29 ειναι, αλλα ισως μια κληση στους 18 την αξιζει
man10
Για μενα ο Καλαμποκης ειναι πολυ καλυτερος απο τον Τσαλδαρη,αλλα δεν μπορει να πιστευω κατι διαφορετικο στην Εθνικη.Τουλαχιστον,Βασιλειαδης και Τσαλδαρης εχουν το σουτ.Ο Καλαμποκης ειναι εξαιρετικος παικτης παντως,σιγουρα αξιζει μια ευκαιρια
B for Basketball
QUOTE(man10 @ Apr 7 2008, 13:58 ) *
Για μενα ο Καλαμποκης ειναι πολυ καλυτερος απο τον Τσαλδαρη,αλλα δεν μπορει να πιστευω κατι διαφορετικο στην Εθνικη.Τουλαχιστον,Βασιλειαδης και Τσαλδαρης εχουν το σουτ.Ο Καλαμποκης ειναι εξαιρετικος παικτης παντως,σιγουρα αξιζει μια ευκαιρια

Damn...Καλαμποκης??? Απο που κ ως που??
Βασιλειαδης και Τσαλδαρης τουλαχιστον παιζουν σε top επιπεδο...
Ο Καλαμποκης τι εχει να επιδειξει?
Οταν επαιζε σε Αεκ, Παοκ, Πανιωνιο ??? Που σε καμια περιπτωση δεν ειναι Αρης,Ολυμπιακος!

Υ.Γ...Που στο καλο εχεις χαθει εσυ man10?? Διαβαζεις??? blech.gif banana.gif 24.gif tongue.gif
thrylos7
O Καλαμπόκης είναι σαφώς καλύτερος του Τσαλδάρη (και πιο πληθωρικός από τον Βασιλειάδη).

Όσο αφορά την καριέρα, όχι ότι αποτελεί κατ' ανάγκη κριτήριο... με την ΑΕΚ έπαιζε Ευρωλίγκα, ενώ ο ΠΑΟΚ πέρυσι δεν ήταν ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό, αλλά 6ος (έχοντας δίπλα του και τον Σκεπάνοβιτς βεβαίως).
Νομίζω ήταν και πρώτος σκόρερ στην Α2 με το Παλαιό Φάληρο, πριν πάει στον Ολυμπιακό. biggrin.gif
B for Basketball
QUOTE(thrylos7 @ Apr 7 2008, 17:02 ) *
O Καλαμπόκης είναι σαφώς καλύτερος του Τσαλδάρη (και πιο πληθωρικός από τον Βασιλειάδη).

Όσο αφορά την καριέρα, όχι ότι αποτελεί κατ' ανάγκη κριτήριο... με την ΑΕΚ έπαιζε Ευρωλίγκα, ενώ ο ΠΑΟΚ πέρυσι δεν ήταν ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό, αλλά 6ος (έχοντας δίπλα του και τον Σκεπάνοβιτς βεβαίως).
Νομίζω ήταν και πρώτος σκόρερ στην Α2 με το Παλαιό Φάληρο, πριν πάει στον Ολυμπιακό. biggrin.gif

Δεν ειμαι απολυτος κατα ποσο ειναι καλυτερος ο Καλαμποκης απο τους Βασιλειαδη,Τσαλδαρη. σε ατομικη βαση, αλλα σε ομαδικη βαση τα πραγματα ειναι αλλιως! Ο Καλαμποκης βασιζεται περισσοτερο στο ατομικο παιχνιδι σε αντιθεση με τους αλλους 2!
Την χρονια που επαιζε η Αεκ ευρωλιγκα ομως απετυχε....Δεν θυμαμαι ρεκορ αλλα ηταν χειροτερο και απο το περσινο του Αρη.
Ο 6ος Παοκ , η τοτε Αεκ και ο πανιωνιος επιμενω πως σε καμια περιπτωση δεν ειναι Ολυμπιακος και Αρης τα τελευταια 2-3 χρονια!
Και οι Βασιλειαδης,Τσαλδαρης σε σχεση με τον Καλαμποκη εχουν το πρβαδισμα λογω του σουτ που λειπει απο τη εθνικη! Ενω παιχτες σαν τον Καλαμποκη εχει καλυτερους η εθνικη (Παπαλουκα,διαμαντιδη,Σπανουλη,Ζηση κτλ) ασχετα αν δεν παιζει στον ασσο.
thrylos7
Ο Καλαμποκης βασιζεται περισσοτερο στο ατομικο παιχνιδι σε αντιθεση με τους αλλους 2!

Αν θεωρήσουμε πως Βασιλειάδης και Τσαλδάρης εκτελούν περισσότερο, παρά δημιουργούν τις φάσεις (άρα είναι μέρη ενός ομαδικού συστήματος-παιχνιδιού), θα συμφωνήσω.

Σε ...τελική αξία, δεν είπα ότι ο Καλαμπόκης είναι καλύτερος του Βασιλειάδη.

Την χρονια που επαιζε η Αεκ ευρωλιγκα ομως απετυχε....Δεν θυμαμαι ρεκορ αλλα ηταν χειροτερο και απο το περσινο του Αρη.
Ο 6ος Παοκ , η τοτε Αεκ και ο πανιωνιος επιμενω πως σε καμια περιπτωση δεν ειναι Ολυμπιακος και Αρης τα τελευταια 2-3 χρονια!

Δε συγκρίνεις όμως τώρα παίκτες του ΝΒΑ και τις καριέρες τους για να δεις ποιος ήταν ο μεγαλύτερος... tongue.gif
(Ο Πανιώνιος πάντως είναι μια θέση πίσω από τον Άρη-όχι αυτή τη στιγμή στην Α1)

Γενικότερα, δε νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα στο ποιος είναι καλύτερος από τη μέχρι τώρα πορεία τους.

Και οι Βασιλειαδης,Τσαλδαρης σε σχεση με τον Καλαμποκη εχουν το πρβαδισμα λογω του σουτ που λειπει απο τη εθνικη! Ενω παιχτες σαν τον Καλαμποκη εχει καλυτερους η εθνικη (Παπαλουκα,διαμαντιδη,Σπανουλη,Ζηση κτλ) ασχετα αν δεν παιζει στον ασσο.

Έτσι ακριβώς! Ο Καλαμπόκης δε μπορεί να προσφέρει όσα οι άλλοι δύο και κυρίως ο Βασιλειάδης.
PanosIlio
Σε αυτή τη σύγκριση της τριπλέτας Βασιλειάδη-Τσαλδάρη-Καλαμπόκη εγώ ψηφίζω Βασιλειάδη.

Αν και το συναίσθημα λέει Τσαλδάρης η λογική μου λέει Βασιλειάδης. Ο Καλαμπόκης καλός μεν αλλά δεν έχει να προσφέρει κάτι σε αυτή την ομάδα με το στυλ παιχνιδιού του.

Οι Βασιλειάδης και Τσαλδάρης έχουν να δώσουν το περιφερειακό σουτ που λείπει πάρα πολύ από αυτή την Εθνική.

Και θα προτιμήσω Βασιλειάδη που είναι πιο αθλητικός και πιο νέος. Στο σουτ θα δούμε ποιος είναι καλύτερος στον διαγωνισμό τριπόντων το σ/κ στο All Star tongue.gif tongue.gif

Αν και γνώμη μου είναι πως και οι δύο αξίζουν την αρχική κλήση στην Εθνική και μετά ας αποφασίσει ο προπονητής ποιος είναι καλύτερος από τις προπονήσεις smile.gif
Hakeem
Νομίζω ότι το σημαντικό είναι ο ρόλος που θα έχει στην εθνική όποιος πάρει τη θέση του 12ου παίκτη. Αυτό θα είναι αμυντική αποστολή καμικάζι για τρίλεπτο και 100% πάθος και διάθεση.

Ο Βασιλειάδης είμαι 100% σίγουρος πως δεν κάνει γι'αυτό το ρόλο. Πρώτον γιατί δεν χαμηλώνει στην άμυνα, ποτέ δεν το έκανε και δεν είναι αυτό το δυνατό του σημείο. Θελει χρόνο συμμετοχής, εμπιστοσύνη και σύστημα να βγει να σουτάρει από σκριν. Στην εθνική ΔΕΝ θα το έχει αυτό.

Καλαμπόκης και Τσαλδάρης έχουν κοντινά χαρακτηριστικά, αλλά νομίζω πως ο Καλαμπόκης είναι καλύτερος αμυντικός, με πιο γρήγορα πόδια και πολύ καλύτερη διείσδυση και πάτημα, ενώ πάει και από τις δυο πλευρές για να τελειώσει τις φάσεις. Ο Τσαλδάρης έχει λιγο καλύτερο τρίποντο.

Σε κάθε περίπτωση για τη θέση του Χατζηβρέτα υπάρχει και ο Πελεκάνος, παρότι ειναι σχεδόν σε απραξία φέτος. Εχει το πλεονέκτημα της περυσινής εμπειρίας.
qspock
Μια προσωπικη εκτιμηση για την 12δα της εθνικης, η οποια ομως μπορει και να μην ειναι η ιδια στο προολυμπιακο και στην Ολυμπιαδα αν περασουμε.

1. Παπαλουκας, Διαμαντιδης.
2. Σπανουλης, Ζησης, Πελεκανος.
3. Φωτσης, Βασιλοπουλος, Κακιουζης.
4. Τσαρτσαρης, Ντικουδης.
5. Σχορτσιανιτης, Παπαδοπουλος.

Θεωρω οτι πλεον παιχτης οπως ο Πελεκανος με τις εκρηξεις του και στη θεση που παιζει ειναι ακρως απαραιτητος. Δεν υπαρχει αλλο δυαροτριαρι, ειναι μεγαλο το κενο στην εθνικη στη θεση αυτη εδω και χρονια. Πιστευω πως μπορει να προσφερει περισσοτερα απο τον Χατζηβρεττα.

Ο Περπερογλου ειναι ενα τριαρι που σιγουρα εχει θεση στην εθνικη μετα την φετινη πολυ καλη χρονια στον ΠΑΟ. Αν οχι αμεσα, στο προσεχες μελλον σιγουρα, πιθανως ως αντικαταστατης του Κακιουζη. Θεση ομως που πιθανως να αξιζει και ο Ταπουτος με τις φετινες του εμφανισεις.

Για τους Καλαθηδες δεν ξερω, δεν τους εχω δει. Ο Κουφος ευελπιστω πως στη θεση του Παπαδοπουλου θα ανεβασει επιπεδο την ομαδα. Αλλα αυτο ειναι αγνωστο ακομη ποτε θα γινει.

Σημαντικο σημειο: Η σταθεροτητα του Σοφο και το αν θα γινει ποτε βασικος και οχι αναπληρωματικος (εξαρταται αποκλειστικα απο τα κιλα του και την υγεια του).

Αυτα για τους παιχτες που, μεχρι στιμης, θεωρω πως σιγουρα εχουν θεση στην εθνικη.

Απο κει και περα:

Στους ψηλους, Μπουρουσης, Τσακαλιδης (αν κληθει), Μαυροκεφαλιδης (χλωμος φετος) δεν ειναι για μενα παιχτες που θα κανουν τη διαφορα. Ειναι καθαρα συμπληρωματικοι και προσφερουν συγκεκριμενες λυσεις (οχι παντα και αυτες). Θα κληθουν στη 12δα μονο αν υπαρξει προβλημα ή μη συμετοχη απο τους βασικους (Σοφο, Παπαδοπουλο και συντομα Κουφο). Αν ηταν να διαλεξω αναμεσα στις εφεδρειες, θα προτιμουσα τον Τσακαλιδη απο τον Μπουρουση για το σωμα του και μονο, γιατι τετοια οντοτητα απο κατω δεν εχουν αλλες ομαδες. Και παλι ομως, υπαρχουν τοσο αξιολογοι παιχτες που 1 απο 12 θεσεις να παει ετσι στραφι... 19.gif

Στην περιφερεια, και οσον αφορα αυτους που αναφερθηκαν (Βασιλειαδη, Τσαλδαρη, Καλαμποκη), θα εδινα καπια τυχη στον Τσαλδαρη, γιατι αν αποδωσει οπως με τον Αρη (εξαιρετικα δυσκολο) θα εδινε αυτο που λειπει στην εθνικη (σουτ). Κατι το οποιο αμφιβαλλω απειρα αν μπορει να κανει ο Βασιλειαδης, ο οποιος ειναι απελπιστικα μονοδιαστατος και δυστυχως βλεπω πως θα παρεμεινει ετσι. Και αυτους τους θεωρω παιχτες εφεδρειες, οχι βασικους που δεν θα κανουν τη διαφορα στην εθνικη.

Συνοψιζοντας: Οι ελαχιστες προσθηκες-αλλαγες οι οποιες μπορουν να προσφερουν ουσιαστικα κατι στην λειτουργια της ομαδας με τον υπαρχοντα κορμο της, θεωρω πως ειναι οι: Πελεκανος, Περπερογλου στην περιφερεια, Κουφος στους ψηλους.
Πιθανοτεροι προς αποχωρηση ειτε λογω ηλικιας ειτε λογω αποδοσης, ειναι μετα τον Χατχηβρεττα (που για μενα καλως εφυγε) οι: Παπαδοπουλος και Κακιουζης.

Και επαναλαμβανω, μεγαλυτερη αλλαγη στην λειτουργια της ομαδας θα ειναι η καθιερωση του Σοφο ως βασικου. Κατι ομως εξαιρετικα δυσκολο να γινει απο φετος.
man10
Eιλικρινα δυσκολευομαι να πιστεψω πως ο Παπαδοπουλος εχει ελπιδες να μπει στην 12αδα της Εθνικης,απο την στιγμη που τον επιασε η καμερα να τραγουδαει το περιφημο συνθημα για τον Βασιλακοπουλο.Πιθανο,να μην θελει και ο ιδιος.
PanosIlio
Αυτό το θέμα θεωρείται λήξαν από τον Βασιλακόπουλο τον ίδιο σε μια Basketoupoli που ήταν καλεσμένος, δεν υπάρχει καν θέμα.

Από κει και πέρα αν δεν παίξει ο Παπαδόπουλος τότε η Εθνική θα μείνει χωρίς έμπειρο και αξιόπιστο σέντερ. Ούτε ο Σόφο μπορεί ούτε και ο Κουφός μπορεί να αντικαταστήσει επάξια ακόμα τον Παπαδόπουλο, ότι και να λέμε εμείς από εδώ.

Ο Παπαδόπουλος είναι απαραίτητος για αυτήν την Εθνική. Είναι μέρος του κορμού της και μέρος του παιχνιδιού της.

Αν θέλετε να το "ανοίξουμε" λίγο το post, τότε καλό θα ήταν να λέμε πως ο Παπαδόπουλος, αλλά και αρκετά παιδιά από αυτή την ομάδα θα φύγουν, μαζί και ο Γιαννάκης, μετά το Ολυμπιακό τουρνουά, αν και εφόσον προκριθούμε.

Όπως, πολύ σωστά, το είχε θέσει ο Βασιλακόπουλος σε εκείνη την εκπομπή, η Εθνική φέτος με τη συμμετοχή της ή όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες κλείνει ένα κύκλο και ανοίγει έναν άλλο. wink.gif
qspock
Εχετε φαγωθει να φυγει ο Γιαννακης απο την εθνικη. Τα ιδια ακουγονταν και οταν ανελαβε τον Ολυμπιακο. Γιατι να φυγει? Πριν 10 χρονια τον διωξανε γιατι η εθνικη εβγαινε 4η σε Ευρωμπασκετ και παγκοσμιο και θεωρουνταν αποτυχημενος. Οι εφημεριδες και τα ΜΜΕ ειχαν πεσει να τον φανε γιατι δεν επαιρνε μεταλλιο, και ο Γιαννακης φευγοντας δηλωνε:

"Ευχομαι και ο επομενος να τα βγει τεταρτος".

Κατι ηξερε...

Τα αποτελεσματα απο κει και περα, τα θυμομαστε ολοι πολυ καλα και με ντροπη (μερικοι χαρηκαν εκεινα τα χρονια οσο προλαβαν). Εκτος 16δας, εκτος οχταδας εκτος Ολυμπιαδας, πατωσαμε... Τετραδα η εθνικη ξαναειδε μονο με Γιαννακη, 8 χρονια μετα.

Και τωρα, μετα το χρυσο και το ασημενιο, και την νικη επι των ΗΠΑ να φυγει?

Απο που κι ως που?
ΓΙΑΤΙ?
Γιατι πρεπει κατι να λεμε για να περναει η ωρα?

Ο Γιαννακης βγαινει τεταρτος και θεωρειται αποτυχια. Για θυμηθειτε λιγο το 99, το 2000, το 2001, το 2002 τι βλεπαμε τα καλοκαιρια εκεινα απο εθνικη... Μετα πατε λιγο πισω (97-98) και λιγο μπρος 2004 και μετα.

1 Ευρωμπασκετ, 2 φορες τεταρτος.
2ος στο παγκοσμιος (καλυτερη θεση ever) και 4ος.
5ος στην Ολυμπιαδα (καλυτερη θεση ever).

Τι αλλο να κανει? Να φυγει? Για να ερθει ο κανενας? Και ο κανενας θα βγαινει μετα παντα πρωτος?

Ρε παιδια, ωρες ωρες δεν μπορω να τον καταλαβω τον Ελληνα, ειλικρινα!
NBAer
QUOTE(qspock @ Apr 19 2008, 02:46 ) *
Μια προσωπικη εκτιμηση για την 12δα της εθνικης, η οποια ομως μπορει και να μην ειναι η ιδια στο προολυμπιακο και στην Ολυμπιαδα αν περασουμε.

2. Σπανουλης, Ζησης, Πελεκανος.
4. Τσαρτσαρης, Ντικουδης.
5. Σχορτσιανιτης, Παπαδοπουλος.

Θεωρω οτι πλεον παιχτης οπως ο Πελεκανος με τις εκρηξεις του και στη θεση που παιζει ειναι ακρως απαραιτητος. Δεν υπαρχει αλλο δυαροτριαρι, ειναι μεγαλο το κενο στην εθνικη στη θεση αυτη εδω και χρονια. Πιστευω πως μπορει να προσφερει περισσοτερα απο τον Χατζηβρεττα.

Μπα ο Πελεκανος δεν με εμπνεει. Δεν θα τον παρω.... tongue.gif
Βαζω στην θεση του Βασιλειαδη. Οχι οτι αν ερθει ο Πελεκανος θα ειναι τοσο εκτος κλιματος οπως περυσι στο ευρωπαικο. Θα ειναι εμφανως καλυτερος οποτε σε αυτον τον τομεα ως τωρα ειμαστε καλα: icon_drunk.gif 69.gif
2. Σπανουλης, Ζησης, Πελεκανος ή Βασιλειαδης.

Μετα εχουμε το κλασικο:
Αλλα με εναν πολυ αναβαθμισμενο επιθετικα(επιτελους!) αλλα και πολυ αναβαθμισμενο στο να τολμα να παιρνει προσπαθειες πανω του χωρις να τρεμεις για το αν θα κανει το λαθος, Βασιλοπουλο.
Και εναν επισης αρκετα ανεβασμενο Κακιουζη σε σχεση με περυσι.

Παροτι θα ηθελα να υπηρχε αυτη τη στιγμη παικτης που να μπορουσε να αντικαταστησει τον Κακιουζη καθως νιωθω οτι αυτη η εθνικη χρειαζεται 3-4 αλλαγες(οχι γιατι οι ηδη υπαρχοντες δεν κανουν, καθε αλλο, αλλα γιατι το νεο θα φερει καλυτερα αποτελεσματα). Ο Χατζηβρεττας ειναι ενα βημα αλλα οχι αρκετο....

Στους ψηλους, Μπουρουσης, Τσακαλιδης (αν κληθει), Μαυροκεφαλιδης (χλωμος φετος) δεν ειναι για μενα παιχτες που θα κανουν τη διαφορα.

Απο τη στιγμη που τα ζωα( tongue.gif ) δεν μας αφηνουν να επιλεγουμε 16αδα θα πρεπει να συνανταμε και να αντιμετωπιζουμε τετοια προβληματα παντα..... shot.gif shot.gif
Εγω νομιζω οτι ο φετινος(με τον Γιαννακη) επισης πολυ αναβαθμισμενος Μπουρουσης θα ηταν υπερχρησιμος.
Οπως και ενας τετοιος Τσακαλιδης που βλεπω τις τελευταιες αγωνιστικες. Ειδικα αμυντικα!

Προσωπικα με τον Ντικουδη που ειδα φετος, προτιμω Μπουρουση σαν επιλογη αντι αυτου, παροτι θα ειναι μεγαλο ρισκο.

Οσο για τον Κουφο, νομιζω πρεπει να ερθει! Οπως και ενας απο τους Καλαθηδες οπωσδηποτε ή ακομα και οι 2. Και αν οχι για να παιξουν τωρα στο προΟλυμπιακο ή στους Ολυμπιακους, αλλα στην προετοιμασια.....
Ετσι για να δουμε τι ψαρια πιανουν ρε παιδι μου!

Νομιζω το νεο αιμα πρεπει να αρχισει τωρα να μπαινει. Κουφος, οι 2 Καλαθηδες, Βασιλειαδης, Τσακαλιδης, Περπερογλου, Τσαλδαρης, Μαυροκεφαλιδης με την σειρα που τους εβαλα πρεπει να συμμετεχουν στα φιλικα να δουμε τι γινεται....
tsitum
Να δωσω καποια νεα ονοματα απο το ελληνικο πρωταθλημα που βασει αξιας κ φετινης αποδοσης θα μπορουσαν κατα τη γνωμη μου να κληθουν στην αρχικη 20αδα.

Βουγιουκας (ειδικα αυτος μου φαινεται οτι θα μπορουσε περισσοτερο απο ολους να εκμεταλλευεται τις ασιστ των Παπαλουκα, Διαμαντιδη, Σπανουλη, κ με αφορμη την κακιστη χρονια του Παπαδοπουλου θα μπορουσε ανετα 12αδα)
Πριντεζης
Διαμαντοπουλος
Βασιλειαδης
Τσιαρας
Καλλινικιδης
Κουμπουρας

Απο αυτους το πολυ να κληθουν οι Βασιλειαδης, Πριντεζης οπως το βλεπω, αλλα καλο ειναι τουλαχιστον μερικοι να μπαινουν στο κλιμα της εθνικης. Ειδικα ο Βουγιουκας που εκανε εκπληκτικη χρονια κ την εχει προσφατη τη συχνη επαφη με τα καλαθια κατω απ τη ρακετα.

Τωρα για το ποιοι θα ηταν καλο να φυγουν εχω την εντυπωση οτι δε θα πρεπει να κληθει ο Παπαδοπουλος λογω κακης χρονιας αλλα κ λογω ολων αυτων των περιστατικων που εγιναν περυσι κ φετος, οπως επισης κ ο Κακιουζης που, κατα τη γνωμη μου, η καλυτερη επιλογη γι αυτον θα ηταν να αποσυρθει μετα τις 3 συνεχομενες πολυ καλες χρονιες με την εθνικη (να γινει κ αρχηγος ο Παπαλουκας).
Rondo
Αλήθεια πότε έκανε καλή χρονιά ο Βασιλειάδης αλλά και ο Πρίντεζης???Στα υπόλοιπα συμφωνώ σε γενικές γραμμές
Hakeem
O Βασιλειάδης και ο Μαυροκεφαλίδης ήταν μακράν οι μεγαλύτερες απογοητεύσεις από τους ελπιδοφόρους παίκτες μας, καμιά βελτίωση δυστυχώς... Ισως θα επρεπε να μην ειναι καν στην προεπιλογή για να ταρακουνηθούνε λιγο και να δουλέψουν όσο προλαβαίνουν ακόμα για να γίνουν παίκτες του τοπ επιπέδου.
tom
οι δικες μου προτάσεις για "νέους" παίχτες στην προετοιμασία είναι Τσιάρας, Βουγιούκας, Τσαλδάρης (με ένα ερωτηματικό, γιατί φέτος κάθε φορά που έκανε κάποια καλά παιχνίδια έλεγα αν συνεχίσει έτσι να κληθεί, όμως κάθε φορά που το ελέγα έπεφτε χαρακτηριστικά η απόδοσή του για τους επόμενους μήνες), Βασιλειάδης, Κυρίτσης, Κουφός, Καλάθηδες. Τώρα ίσως ξεχνάω κάποιους, αν και τέλος πάντων, το καλύτερο θα ήταν η ομάδα να ήταν οι κλασικοί 10+Πελεκάνος αντί για Χατζηβρέττα και Σόφο ή Μπουρούσης (ανάλογα με την κατάσταση του Σόφο. Ίσως Μπουρούσης στο Προολυμπιακό και Σόφο στους Ολυμπιακούς)

ο Κακιούζης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ζητάνε τόσο πολλοί να φύγει. Στο ισπανικό πρωτάθλημα πάει μια χαρά φέτος. το ότι έπιασε το όριο ηλικίας το οποίο θεωρούμε έναν παίχτη "παπού" δεν σημαίνει τίποτα tongue.gif ειδικά για τον Κακιούζη που ποτέ δεν ήταν αθλητικός και έτσι δεν θα χάσει τίποτα το ιδιαίτερο από ταχύτητα ή αλτικότητα με το πέρασμα των χρόνων
man10
QUOTE(Hakeem @ May 4 2008, 08:34 ) *
O Βασιλειάδης και ο Μαυροκεφαλίδης ήταν μακράν οι μεγαλύτερες απογοητεύσεις από τους ελπιδοφόρους παίκτες μας, καμιά βελτίωση δυστυχώς... Ισως θα επρεπε να μην ειναι καν στην προεπιλογή για να ταρακουνηθούνε λιγο και να δουλέψουν όσο προλαβαίνουν ακόμα για να γίνουν παίκτες του τοπ επιπέδου.

Πιστευω πως δεν ειναι απογοητευση,απλα δεν εχουν αρκετο χρονο συμμετοχης.Σιγουρα για αυτο εχουν ευθυνη και αυτοι αλλα ας μην ξεχναμε πως παιζουν σε μια πολυ πληρη ομαδα,με πολλους παικτες στις θεσεις τους.
Ειδικα ο Μαυροκεφαλιδης δεν παιζει καθολου.Οσο για τον Βασιλειαδη εκανε μερικα φοβερα παιχνιδια φετος,απλα τραυματιστηκε 3 φορες φετος και ειναι λογικο να βγει εκτος ρυθμου.
Παντως ειδικα αυτος λογω περιφερειακου σουτ,ανεξαρτητα απο την χρονια που εκανε,ισως χρειαστει στην Εθνικη.
Το γεγονος πως δουλευουν ειναι αδιαμφισβητητο,μαλιστα απο οσο ξερω επι Γκερσον ηταν απο τους λιγους παικτες που πηγαιναν να δουλεψουν και μονοι τους...
Marciulionis
Είναι απορρία μου πως αναφέρεται σε κάθε ποστ και μένει τόσο καιρό στον "αφρό" το όνομα του επιεικώς μέτριου Βασιλειάδη. Ένα σουτ έχει το παληκάρι κι αυτό μέτριο.

Προτάσεις μου για νέους παίκτες: Τσαλδάρης, Πρίντεζης, Τσακαλίδης(τελείως άμπαλος άλλα θα μπορούσε να φανεί εξαιρετικά χρήσιμος), Κουφός(με κάποια ?? αφού δεν τον έχω δεί απέναντι σε σοβαρούς αντιπάλους παρά μόνο με τους μικρούς που δεν είχε αντίπαλο)

παλιοί παίκτες που θεωρώ πως πρέπει να κληθούν: Παπαδόπουλος(δεν έχουμε καλύτερο), Πελεκάνος (τρομερά σωματικά προσόντα και θα είναι λιγότερο "ψαρωμένος" πλέον), Ντικούδης (πάντα χρήσιμος και με την εθνική δίνει κάτι παραπάνω καθώς τον ευνοεί και το παιχνίδι της)
giannis_
οπως εχω ξαναπει ο περπερογλου αξιζει μια θεση στην εθνικη κ οχι μονο στη προετοιμασια,το ιδιο κ ο πριντεζης!ειναι κ οι 2 νεα παιδια με περισσοτερη ορεξη να προσφερουν σε σχεση με αλλους...
ο πελεκανος δεν μαρεσε καθολου το σεπτεμβρη ισως οντως να ηταν ψαρωμενος αλλα γενικοτερα δεν με ενθουσιαζει
Hakeem
Ειχα παει χτες στην Κυψέλη και μπορώ να πω οτι εντυπωσιάστηκα και πάλι απο τον Καλαμπόκη. Δεν θα πω για τους 20 πόντους με λίγες και μετρημένες προσπάθειες που έκανε. Αλλά για το οτι τους πέτυχε, μαρκάροντας παράλληλα τον Γκράντι και τον κράτησε πολύ χαμηλά (για τα δεδομένα του). Το παλικάρι έχει τρομερή ενέργεια και τεράστια αθλητικά προσόντα (δε θυμάμαι σε ποιόν έριξε μια τάπα). Για τα 5 ποιοτικά λεπτά που χρειάζεται η Εθνική από τον 12ο παίκτη της, αυτή τη στιγμή μου μοιάζει καλύτερη λύση από Τσαλδάρη και Βασιλειάδη.
man10
Oφειλω να ομολογησω πως και μενα ο Καλαμποκης ειναι αναμεσα στους 3 αγαπημενους μου παικτες,τον παω με χιλια...πως το λενε???
Σιγουρα εχει πολλα θετικα στοιχεια στο παιχνιδι και εχει να επιδειξει εντυπωσιακη προοδο τα τελευταια χρονια αλλα νομιζω πως υπερβαλεις καπως.Εκπληκτικα αθλητικα προσοντα εχει,μαλλον μετρια θα τα χαρακτηριζα.
Επισης στις θεσεις των γκαρντ νομιζω πως η εθνικη δεν εχει αναγκη οχι απο πεντε ποιοτικα λεπτα αλλα ουτε απο ενα με Σπανουλη,Ζηση,ΔΔ,Τεο...Ειδικα αν σκεφτεις πως ο Καλαμποκης δυσκολα να παιξει τριαρι σε τετοιο επιπεδο,δεν εχει να προσφερει κατι διαφορετικο,οποτε δυσκολο το κοβω...Παντως ειναι γεγονος πως κανει τρομερη χρονια...
tsitum
Είναι απορρία μου πως αναφέρεται σε κάθε ποστ και μένει τόσο καιρό στον "αφρό" το όνομα του επιεικώς μέτριου Βασιλειάδη.
Βασικα τους υπολοιπους παιχτες που εγραψα τους διαχωριζω απο το Βασιλειαδη. Τον Βασιλειαδη τον εβαλα σαν τον καλυτερο σουτερ που εχουμε τωρα (εξηγω τη λογικη στο αναλογο τοπικ που ανοιξα).

Ουσιαστικα λεω οτι θα αξιζαν κληση στην 20αδα ως νεοι (ή περιπου νεοι) οι

Βουγιουκας
Πριντεζης
Διαμαντοπουλος
Τσιαρας
Καλλινικιδης
Κουμπουρας
+ ο καλυτερος σουτερ μας

Να γραψω κ κατι βεβηλο? Ο Ζησης (που ισως να ειναι και αυτος ο σουτερ που λεω), μπορει να ειναι μελος της καλυτερης ευρωπαικης ομαδας, μπορει να πηρε την Ευρωλιγκα, αλλα δεν εκανε ασχημη χρονια? Δεν αδικουνται κατα καποιο τροπο καποιοι σουτερ-σκορερ με καλες χρονιες οπως ο Διαμαντοπουλος (ή ο Καλαμποκης)? Δε λεω να μη κληθει, απλως το θετω ως προβληματισμο, επειδη θεωρειται δεδομενη- κλειδωμενη η θεση του. Ουτε η περσινη του χρονια στη Τρεβιζο ηταν καλη. Αντιστοιχα ενας παιχτης της Ισπανιας ή της Λιθουανιας που ειχε τη συγκεκριμενη χρονια, ακομα και στη ΤΣΣΚΑ, με τους συγκεκριμενους χρονους συμμετοχης οπως ο Ζησης, πιστευετε οτι θα δεχοταν κληση στην Εθνικη του κ αυτη η κληση θα ηταν τοσο δεδομενη? (Ελπιζω να μην απογοητευσα τον Thrylos7 sad.gif )
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.