Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2, 3, 4
dizzy_fingers
Ποιός πήγε στο ματς παιδιά?

Εγώ είδα από τα μέσα του δεύτερου δεκάλεπτου και μετά (κι όμως Χάρη...δούλευα μέχρι τότε... sad.gif ).

Τί εμφάνιση ήταν αυτή? blink.gif
Το σκορ 81-62 δε λέει τίποτα για το πως μπορούσε να εξελιχθεί το παιχνίδι πριν τα τελευταία δέκα λεπτά (ασφαλώς όσον αφορά το μέγεθος της διαφοράς και όχι τον νικητή).
Βέβαια και η Παρτιζάν έδειχνε χαμένη στα δύο μεσαία δεκάλεπτα, αλλά αυτό δε μειώνει σε τίποτα την προσπάθεια των πρασίνων σε άμυνα -κυρίως- και επίθεση σε εκείνο το διάστημα (οι φιλοξενούμενοι έβαλαν μόνο 11 πόντους σε 2ο και 3ο δεκάλεπτο!!!! ohmy.gif 41.gif ).

Αν δεν ήταν και το τέταρτο δεκάλεπτο όπου οι παίχτες του Ομπράντοβιτς αυνανίζονταν (για να μην πω τίποτα χειρότερο rolleyes.gif ) ασυστόλως (και με την ανοχή του κόουτς που κι αυτός βρήκε την ευκαιρία να αράξει για ένα παιχνίδι...αλλά κι από την άλλη δεν ξέρω κατά πόσο θα το άντεχε να ρίξει 40-50άρα στην άλλη ομάδα της καρδιάς του smile.gif ), τώρα ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε πετύχει μία από τις μεγαλύτερες σε διαφορά στην ευρωπαϊκή ιστορία του.

Κατά τα άλλα δε χωράει κριτική το ματς, πήραμε τον άσσο, πάμε για το επόμενο ματς μέσα στο Σαν Φερνάντο ενάντια στην Unicaja.
miltos
Η Unicaja διέλυσε τη Σιένα σήμερα. Δε ξέρω αν η απλά έπαιξαν καλά οι Ισπανοί ή η Σιένα ήταν για μια ακόμα φορά για κλάματα. Λέτε να κράτησε δυνάμεις για το ΝΤΕΡΜΠΥ με τη Νάπολι laugh.gif
dizzy_fingers
Μπα...τις ξοδέψανε όλες την προηγούμενη τρίτη rolleyes.gif biggrin.gif.

Η Μάλαγα πάντως είναι καλή ομάδα κι ειδικά όταν παίζει στην έδρα της θέλει προσοχή.
Bonzo
Ήμουν εγώ στον αγώνα...
Ο κόσμος δεν ήτα λίγος..Εγώ περίμενα λιγότερο για να πω την αλήθεια..Ειδικά με αυτόν τον καιρό.Γύρω στις 4000..
Εντάξει η ανωτερότητα ήταν φανερή και δε νομίζωότι προσπαθησαμε και πολύ..οταν στο ημίχρονο έχεις πιάσει διαφορά 35 πόντων ο αγώνας δε σηκώνει κριτική..Κάτι άλλο αξιοπρόσεχτο είναι ότι είχαν έρθει και αρκετοί φίλαθλοι της Παρτζαν που μάλιστα κάποια στιγμή γδύθηκανw00t.gif w00t.gif (απότη μέση και πάνω)..
Καλύτερος πάιχτης με διαφορά ο Διαμαντίδης που τον τελευταίο καιρό έχει κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις...
Green_Fan
Και εγώ μέσα μάγκες..(Που αλλού θα μπορούσα να ήμουνα άλλωστε; wink.gif)

Καταρχάς να πώ οτι η ομάδα φέτος είναι αχτύπητη..Σήμερα κάναμε μια πολύ καλή προπονησούλα (ακόμα και στην Ευρώπη η ομάδα κάνει τέτοιες) αφού το ματσάκι ήτανε τσόντα..Καταφέραμε να κάνουμε το 24-20 της πρώτης περιόδου 52-25 στο ημίχρονο και 68-31 στην τρίτη περίοδο..Και σπάσαμε και τα ρεκόρ αφού το site της Euroleague λέει:

The Greens held Partizan to just 5 points in the second quarter - a Euroleague record for that one - and 6 in the third.

Kατά τα άλλα στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα χαλάρωσε πάρα πολύ..Μιλάμε οι παίκτες μαλακίστηκαν για τα καλά αλλά είδαμε τον Ομπράντοβιτς παρολαυτά να μην κάλει Time Out πράγμα που σημαίνει οτι και ο ίδιος προσωπικά ήθελε το κοντέρ να σταματήσει να γράφει..Διότι άνετα μπορούσαμε να μιλάμε για 50άρα διαφορά αυτή τη στιγμή..

Όσο για την κερκίδα είμασταν πολύ καλοί με πολύ τραγούδι..Τραγουδήσαμε για την ομαδάρα μας..

Είναι κρίμα για το μπάσκετ να μαζεύει και πάλι τόσο λίγο κόσμο..4-5.000 είναι και πάλι λίγοι..Λίγοι για ένα άθλημα που μας χαρίζει συνέχεια και επί μονίμου βάσεως χαρές ενώ στο ποδόσφαιρο μαζεύτηκαμε 35.000 με τόσο κακές συνθήκες..Μπορεί να είχε κωλόκαιρο και σήμερα Bonzo αλλά το ΟΑΚΑ είναι κλειστό..Kαι ο Θανασάρας φυσικά και ευχαρίστησε τον κόσμο για την βοήθεια αλλά είμαι σίγουρος οτι μέσα του ήτανε και πάλι στενοχωρημένος γιατί η προσέλευση έπρεπε να είναι μεγαλύτερη..

Κατά τα άλλα φέτος θα τα σαρώσουμε όλα..Πάμε τώρα για 2 εκτός έδρας διπλά (Μάλαγα και Ορτέζ) και μετά έχουμε 2 εντός έδρας (Ρεάλ και Ούλκερ αφού αρχίζει ο δεύτερος γύρος)..

"ΑΥΤΟ,ΑΥΤΟ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ..ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ.."

Υ.Γ1:Kλείστε εισιτήρια για Πράγα..Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν ούτε για δείγμα.

Υ.Γ2:Οι Sexy Παρτιζάνοι ήτανε στο γήπεδο και φυσικά τους αξίζουν συγχαρητήρια που ήρθαν να υποστηρίξουν την ομάδα τους αλλά και κάποια πανό έχασαν και κάποια φωτογραφική μηχανή.Επίσης έφαγαν και μια επίθεση με αφρό πυροσβεστήρα. cool.gif

ΘΑ ΒΑΛΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΥΡΙΟ..
Green_Fan
Ναι κάτι ξέχασα να ρώτησω..
Μήπως ξέρεις κανείς γιατί φέτος κατηργήθηκε το "κυκλάκι" που οτιδήποτε και αν γίνει εκεί μέσα είναι φάουλ αμυντικό;Στο παρκέ του ΟΑΚΑ έχουνε προσπαθήσει να τα σβήσουν αλλά φαίνονται..
Garnett13
Έχουμε μια απ´τις 3 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη!!!!!Δυστυχώς όμως δεν θα έχουμε την ευκαιρία να κοντράρουμε την Μακάμπι με την περσυνή ομάδα της γιατί έφυγαν τα αστέρια της.Έτσι θα παίρναμε και το αίμα μας πίσω............Και ένα σύνθημα του Σπύρου και δικό μου : Παύλο θεέ κράτα την Κ.Α.Ε.
Garnett13
Έχασα και το στοίχημα χθες με την Μπενετόν και την Σιένα.Τι πράγματα είναι αυτά;Έπιασα φυσικά την Πανάθα και τους άσχετους <<Γαύρους και Χανούμια>> και χάνω τις ομάδες τις σωστές..Πως θα περάσω τον μήνα τώρα???????????
dizzy_fingers
Θα ήθελα, αφού έπεσε η διαφορά από τα αστρονομικά ύψη στους 20 πόντους, να λήξει το παιχνίδι στους 12...να δω τότε τι θα έκανες 19.gif .

Και ναι...πέστα Μανώλη:
ΠΑΥΛΟ ΘΕΕ, ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΕ!

ΥΓ: Ετοιμάσου να φας 5άρα σε 2 ώρες...Θα πάρω εγώ την Αρσεναλ σήμερα και η κούπα θα είναι δικιά μου!!! 30.gif
qspock
QUOTE(Garnett13 @ Nov 25 2005, 08:30 PM)
Έχουμε μια απ´τις 3 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη!!!!!Δυστυχώς όμως δεν θα έχουμε την ευκαιρία να κοντράρουμε την Μακάμπι με την περσυνή ομάδα της γιατί έφυγαν τα αστέρια της.Έτσι θα παίρναμε και το αίμα μας πίσω............Και ένα σύνθημα του Σπύρου και δικό μου : Παύλο θεέ κράτα την Κ.Α.Ε.
*


Οσον αφορα το συνθημα, ειναι νομιζω ο,τι καλυτερο thumbsup.gif

Οσον αφορα τις 3 καλυτερες ομαδες, θα ελεγα οτι αυτη τη στιγμη μπορει τα πραγματα ειναι καπως ετσι. Αλλα εχουμε ακομη δρομο μπροστα μας, και αν θελουμε να μιλησουμε για το τελικο φαβορι ειναι νωρις. Οι αλλες ομαδες δενουν σιγα σιγα, το πλεονεκτημα του ΠΑΟ οσον αφορα αυτον τον τομεα χανεται, αλλα τα μειονετηματα παραμενουν.
Το βασικο μειονεκτημα ειναι το προβλημα στο αμυντικο ριμπαουντ και επιθετικα στο στηριγμα μεσα στη ρακετα. Με λιγα λογια κατι που θα ελυνε η παρουσια ενος καλου σεντερ.

Οσον αφορα το τι θα γινοτανε αν η Μακαμπι ηταν η ιδια με περσυ:
Δληαδη η διαφορα σας ηταν ενας Σπανουλης? Και ποιος θα μαρκαρει τον Μπαστον που περσυ ηταν ασταματητος μεσα? Ο Σπανουλης? Και ποιος θα τον μαρκαρει τωρα (και τον Βουισιτς)?
Ποιος θα του παρει τα ριμπαουντ? Περσυ ο Μπαστον αλωνιζε. Ο Σπανουλης?
Ποιος θα ειναι κωλονα στην επιθεση? Ο Τομασεβιτς?
Ποιος θα βαλει τα καλαθια την ωρα που θα καιει η μπαλα? Ο Λακοβιτς? Γιατι δε τα εβαλε περσυ? Μηπως γιατι τον εφαγε η αμυνα της Μακαμπι? Μηπως η Μακαμπι μπορει να κανει το ιδιο και φετος που παιζει αμυνα με 5 κι οχι με 4 παιχτες? Το γυρω γυρω ολοι δεν το παιζει φετος ο ΠΑΟ? Μα το επαιζε με τον Αρη στο 3ο δεκαλεπτο οταν κολλησε στο σκορ...

Λεω τωρα... Ολα τα παραπανω δεν μπορουν να απαντηθουν με σιγουρια. Εκτος απο το οτι ο Σπανουλης ΔΕΝ μπορει να μαρκαρει τον Μπαστον! biggrin.gif

Το ειδα το ματς με την Παρτιζαν. Δεν ειναι σοβαρο ματς για συμπερασματα. Τα καλα ματς και οι ηττες αργουν να ερθουν. Αν ο ΠΑΟ κερδισει και την Μαλαγα θα αργησουν κι αλλο. Εγω ομως νομιζω οτι οι διαφορες του περσινου με τον φετινο ΠΑΟ δεν ειναι και τοσο μεγαλες. Μακαρι να διαψευστω.
Bonzo
Εγώ που έχω δει την ομάδα να παίζει αρκετές φορές μπορώ να σου πω ότι έχει αρκετά μεγάλες διαφορές από πέρυσι.. Όπς και η Μακάμπι που περσι ήταν αδιαφιλονίκητο φαβορί...Στη Μακάμπι δε παίζει ο Γιατσκεβίτσκιους που πέρσι ήταν το μυαλό και παίζει ο Σολομον που στην κακή του μέρα μπορεί να γίνει ο Holden της μακάμπι...
Όσο για τον ΠΑΟ ο Τομάσεβιτς πιστεύω ότι θα ανέβει ο Διαμαντίδης είναι ακόμα πιο ανεβασμέμος και ο Παπ έχει δείξει ότι μπορεί σε κρίσιμα παιχνίδια να γίνει ο ΜVP εκεί που δεν τον περιμένει κανείς..Και θα πω και κάτι που έχω ξαναπεί σε άλλο post. Ο ΠΑΟ πέρσι ειδικά σε εκτός έδρας ματς δεν είχε τα @@ να πάρει στο τέλος τον αγώνα..Και αυτό δεν είναι ζήτημα τύχης... Φέτος με τη Σιέννα έδειξε ότι μπορεί και πιστεύω ότι γενικά υπάρχει πολύ αυτοπεποίθηση..
qspock
Μακαρι, αλλα εγω δε θα εβγαζα τοσο ευκολα τετοια συμπερασματα μονο και μονο απο μια νικη απεναντι στη Σιενα και μαλιστα δυσκολη. Περιμενω να δω και τα δυσκολοτερα ματς. Οι αδυναμιες υπαρχουν, το θεμα ειναι αν οι αντιπαλοι ειναι ικανοι να τις εκμεταλευτουν. Εγω νομιζω πως ειναι.

Δε νομιζω οτι στα πολυ δυσκολα (final four) ο Παπ θα εχει την ιδια φοβερη αποδοση. Ο Διαμαντιδης περσυ ηταν απλα φοβερος στο final four, ισως ο καλυτερος ολων. Μακαρι να πιασει την ιδια αποδοση αλλα περσυ αυτο δεν εφτασε.
Green_Fan
Μια νίκη στη Σιένα μόνο; blink.gif

Κάτσε ρε φίλε..Δεν κέρδισα μέσα στην Τουρκία με 10.000 Τούρκους σε γήπεδο καμίνι;Δεν κέρδισα την Cska στην έδρα μου με 10 πόντους διαφορά..

Σε πληροφορώ οτι πέρσι σε αυτά τα ίδια ματς είχα χάσει..

Οπότε δεν είναι μόνο η Σιένα.. wink.gif
dizzy_fingers
QUOTE
Δεν κέρδισα μέσα στην Τουρκία με 10.000 Τούρκους σε γήπεδο καμίνι;


Ε, εντάξει, στο συγκεκριμένο ματς η ατμόσφαιρα μόνο καμίνι δεν ήταν (σε αυτό συνέβαλε αποκλειστικά η ελληνοτουρκική φιλία που προωθεί το σίριαλ των Μπακλαβατζίογλου...... 24.gif ), ειδικά αν έχουμε στο μυαλό μας το τί συνέβη στο ίδιο γήπεδο πέρσι.
Και το πιο σημαντικό, η Ούλκερ δεν έχει καμία σχέση με την Εφές.


Ο Bonzo παραπάνω μιλούσε για τα εκτός έδρας παιχνίδια και είναι αλήθεια πως το μόνο δύσκολο διπλό που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής είναι αυτό με τη Σιένα.
Λόγω προγράμματος δεν έχει παίξει μέσα στη Μαδρίτη και στη Μόσχα, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε και το δεύτερο γύρο αυτής της φάσης για να δούμε αν όντως ισχύει αυτό για το οποίο μας έδειξε στοιχεία ο Παναθηναϊκός μέσα στη Σιένα. wink.gif
qspock
Εγω θα ελεγα οτι και το ερχομενο παιχνιδι με τη Μαλαγα ειναι ενα καλο κριτηριο. Και δε νομιζω οτι θα ειναι καθολου ευκολο...
Bonzo
Καταρχήν συμφωνώ ότι δε θα ναι καθόλου εύκολος ο αγώνας με τη Μάλαγα αλλά αυτό που είπα είναι ότι πέρυσι δεν είχαμε κερδίσει καμμία ομάδα επιπέδου Σιέννα ενώ είναι τόσο φορμαρισμένη και αντιθέτως συνηθίζαμε να να χάνουμε δικά μας ματς στα τελευταια δευτερα(μπορώ να αναφέρω ουκ ολίγα παραδείγματα αλλά δε το θεωρώ αναγκαίο)..Για μένα το σημανυικό είναι ότι στη Σιεννα δείξαμε νοοτροπία..Την Ούλκερ δεν την ανέφερα γιατί ήμασταν μπροστά καθ όλη τη δίαρκεια..
Green_Fan
QUOTE(paobasket.gr)
Πετυχημένη η επέμβαση στον Φέμερλινγκ
29/11/2005

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε σήμερα το πρωί από τον γιατρό του Παναθηναϊκού Θανάση Κονίδη ο Πάτρικ Φέμερλινγκ στο αριστερό του γόνατο. Του έγινε πλήρης «καθαρισμός» και αφαίρεση του κατεστραμμένου μηνίσκου και ήδη ο Γερμανός σέντερ βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης. Υπολογίζεται ότι σε 25-30 ημέρες θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί και πάλι. Εξάλλου πρόβλημα και με τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς αντιμετωπίζει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αφού ο Σέρβος σέντερ νιώθει ενοχλήσεις στην φτέρνα του, μάλιστα σήμερα επισκέφτηκε τον κ. Κονίδη ο οποίος του έκανε ένεση, ενώ παράλληλα υποβλήθηκε και σε υπέρηχο. Ο Τομάσεβιτς δεν θα προπονηθεί το απόγευμα, ενώ η συμμετοχή του στο παιχνίδι της Πέμπτης με την Μάλαγα θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή. Πάντως ο Τομάσεβιτς θα ακολουθήσει κανονικά την αποστολή του Παναθηναϊκού που θα αναχωρήσει αύριο το πρωί (εννοεί σήμερα) (07.20) για την Ισπανία, όχι όμως και ο Δημήτρης Παπανικολάου που θα μείνει στην Αθήνα για να συνεχίσει την φαρμακευτική αγωγή του και να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τον Κολοσσό την προσεχή Κυριακή.


Oπότε χωρίς Φέμερλινγκ και κατά πάσα περίπτωση χωρίς Τομάσεβιτς..Πολλά προβλήματα στους ψηλούς λοιπόν απέναντι σε μια ομάδα που έχει μια πολύ σημαντική και δυνατή frontline με Γκαρμπαχόθα,Σαντιάγκο..

Όπως και να έχει η Πανάθα πηγαίνει ολοταχώς για το 15-0 άνετα και ωραία..Και φυσικά θα μείνουμε επιτέλους και μόνοι πρώτοι αφού η Ρεάλ θα χάσει σήμερα μέσα στην Μόσχα.. wink.gif
Green_Fan
Xάσαμε 82-79 ύστερα από ένα επεισοδιακό ματς.

Τα πράγματα θα ήτανε τελείως διαφορετικά αν δεν υπήρχε αυτό το δεύτερο δεκάλεπτο που με διαφορά το χειρότερο του Παναθηναικού.Εκεί η περιφερειακή άμυνα ήτανε πολύ άσχημη και η κωλοφαρδία των Ισπανών βοήθησε να φάμε ανεπάλληλα τρίποντα.Τι να πείς για την φάση όπου ο Ισπανός σουτάρει υπό πίεση στο τέλος του χρόνου και το βάζει ενώ οι διαιτητές εφευρίσκουν ένα φάουλ.

Τελικά η ομάδα το πάλεψε και κατάφερε να το γυρίσει.Επεισοδιακό παιχνίδι στο τέλος που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει άμα:

1)O Σπανούλης δεν είχε κάνει το μοιραίο λάθος να γυρίσει την μπάλα σε Ισπανό.

2)Οι κόρακες με τα πορτοκαλί δεν έκαναν εφεύρεση οτι τάχα ο Μπατίστ πάτησε γράμμη όταν πήρε καθαρά το επιθετικό rebound.Γενικά την έκαναν την δουλίτσα τους αφού δεν ήτανε λίγα τα περίεργα σφυρίγματα υπέρ της Μάλαγα.

Καλύτεροι από μας οι Σπανούλης (κράτησε την ομάδα μέσα στο παιχνίδι έχοντας ένα μεγάλο μέρος των 23 πόντων που πέτυχε συνολικά στο τέταρτο δεκάλεπτο) , Μπατίστ 19 (έμεινε πολύ έξω πάντως χωρίς λόγο στο δεύτερο δεκάλεπτο) και Λάκοβιτς που παρότι μέχρι ένα σημείο ήτανε αρνητικός έβαλε ένα σημαντικό τρίποντο και ένα γκολ-φάουλ και κρίσιμες βολές.

Ο Σκαριόλο είναι πολύ καραγκιόζης τελικά.

Να στείλω και ένα μήνυμα στα κοράκια..ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ..
qspock
Τι να σηκωσετε ρε συ, πλακα μου κανεις τωρα? Οπως παντα, το τελικο συμπερασμα ειναι ενα συνθημα του ΠΑΟ... Ενταξει, το πηραμε το μυνημα, μακαρι να το παρετε αλλα cool down γιατι εγω δε το βλεπω.

Εγω τα ελεγα στα προηγουμενα ποστ. Το ματς το εδινα υπερ της Μαλαγα και ετσι εγινε.
Μια ομαδα που ουτε βλεψεις για final-four δεν εχει, διεσυρε τον ΠΑΟ στο μεγαλυτερο μερος του παιχνιδιου γιατι ειχε ενα αξιολογο σεντερ κατι που ο ΠΑΟ δεν εχει ουτε για δειγμα. Ενταξει μπηκαν και τα κωλοφαρδα τα τριποντα των Ισπανων και ηταν πολυ σημαντικα, αλλα αμα αντιπαλος ειναι καμια σοβαροτερη ομαδα τα τριποντα δε θα ειναι κωλοφαρδα εκει. Η αληθεια ειναι οτι τα βρωμοταπιδια του Σανντιαγκο (ο κοσμος τα απολαυσε δεοντως) και η αδυναμια αντιμετωπισής του ηταν εμφανης. Ο κοσμος ομως στο ΟΑΚΑ εχει να απολαυσει ταπιδια απο την εποχη Βρανκοβιτς και ασταματητο σεντερ απο τοτε που ειχε το Ρατζα. Κριμα.

Ο ΠΑΟ χτες ειχε την καλυτερη διαιτησια που θα μπορουσε να εχει σε εκτος εδρας παιχνιδι. Ενα μονο σφυριγμα ηταν υποπτο, ισως και λαθος αλλα σωστο ριπλει δεν ειδαμε για να κρινουμε. Το θεμα ειναι οτι αν θελει κανεις του ΠΑΟ να μιλησει για διαιτητες στο χτεσινο παιχνιδι μονο καλα λογια πρεπει να πει. Ηταν απιστευτα καλοι.

Οι αδυναμιες του ΠΑΟ φαινονται ολο και περισσοτερο οσο παιζει με ομαδες επιπεδου κι οχι με ομαδες ελληνικου πρωταθληματος. Και που εισαι ακομα, υπαρχουν καλυτερες ομαδες με μεγαλυτερες βλεψεις απο τη Μαλαγα... 42.gif Και με προπονητες στον παγκο, οχι τον Σκαριολο που εδωσε παλι ρεσιταλ χτες και κοντεψε να τους καψει τους φουκαραδες 19.gif

Αντε γιατι εχει πεσει μου φαινεται και η αντιληψη μας με τις ομαδουλες που αποτελουν τη φετινη Α1 και εχω βαρεθει να ακουω οτι ο ΠΑΟ θα το παρει σιγουρα φετος το ευρωπαικο. Λες και ειναι η Α1... laugh.gif

Στα συν του χτεσινου ματς η ανατροπη στο τελος. Στα πλην οτι αυτη προηλθε αποκλειστικα απο ατομικες προσπαθειες των περιφερειακων και, στην τελικη, δεν ολοκληρωθηκε.
Συμπερασμα: Η αποκτηση καλου ψηλου παιχτη ειναι επιτακτητκη αναγκη για να υπαρχουν ελπιδες για πρωτια. Αλλιως το final four θα πρεπει να ειναι για μενα και παλι ο τελικος στοχος.
Bonzo
Θα ήθελα να ήξερα πως επιβεναίωσες το συμπέρασμα ότι ο Παναθηναικόςπονάει στους ψηλούς από έναν αγώνα που παίζαμε χωρίς δυο από τους 3 ψηλούς μας.
Επίσης καλό θα ήταν πριν να γράψεις να κοιτούσες ότι φέτος η Μαλαγα είναι από τις καλύτερες Ισπανικές ομάδες έχει ένα πολύ καλό σερί(νομίζω6-0) με μεγάλου εύρους νίκες και σοβαρές ομάδες(βλέπε Σιέννα εντός και Ταού εκτός) και τέλος πάντων κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα είναι...Για μένα είναι πιο επικίνδυνη από τη Ρεάλ για παράδειγμα..
Δε διαφωνώ ότι έχουμε πρόβλημα στα ριμπάουντ αλλά για αυτό πιστεύω ότι δεν φταιει τόσο η ποιότητα των παιχτών μας όσο το σύστημα που παίζουμε (στην ουσία με 4 περιφερειακούς)...Εμπάς περιπτώση σίγουρο το ευρωπαικό δεν το χουμε σίγουρο αλλά αυτή τη στιγμή σαφώς είαμστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη...Εξάλλου και τα στοιχηματικά μας δείνουν πρώτο-δεύτερο φαβορί...
Green_Fan
Όπως πολύ σωστά σου είπε και ο Bonzo παίζαμε χωρίς τους 2 ψηλούς μας..Για να σου πώ την αλήθεια φυσικά και θα ήθελα ο Παναθηναικός να έχει κάποιον καλύτερο σέντερ αλλά πιστεύω οτι με τον Τομάσεβιτς τουλάχιστον τα πράγματα θα ήτανε διαφορετικά..

Δεν σου κάνει εντύπωση όμως οτι με τόσες απουσίες και με τον Σαντιάγκο που όπως λες έκανε οτι ήθελε καταφέραμε και φτάσαμε κοντά στο να κερδίσουμε το ματσάκι;Δεν σου κάνει εντύπωση οτι λόγω 2 φάσεων σε κρίσιμα σημεία χάσαμε την νίκη;

Εγώ ξέρω οτι η ομάδα ΑΝ το ματς το ήθελε θα το έπαιρνε..Εγώ ξέρω οτι η ομάδα βρέθηκε να χάνει με 17 πόντους αλλά παρολαυτά το ματσάκι το γύρισε..

Και άμα θέλεις να ξέρεις δεν κάνω πλάκα..Φέτος το ευρωπαικό είναι πράσινο και άμα θέλεις πάμε και στοιχηματάκι.. 19.gif
qspock
Δε θα βαλω στοιχημα εναντιον του ΠΑΟ γιατι πολυ απλα ΘΕΛΩ να το παρει. Εσας δε σας κανει εντυπωση που ενω ειμαι φανατικα υπερ της μοναδικης ελληνικης ομαδας με σοβαρες αξιωσεις εξω, λεω αυτα που λεω? Μακαρι να διαψευστω παιδια. Αλλα ειλικρινα, αν νομιζετε οτι ο Τομασεβιτς θα μαρκαρε τον Σαντιαγκο ή ο Φεμερλινγκ αξιζει να ειναι σε αυτη την ομαδα, εδω διαφωνουμε καθετα.
Οσο βλεπω την μια ακομη κενη θεση ξενου που μπορει να αξιοποιησει ο ΠΑΟ και δε το κανει παρα ακουμε συνεχεια οτι ειναι υπερ-πληρης, τρελαινομαι. Το οτι δεν ειναι πληρης φαινεται και θα φανει ξανα φετος.
Αυτη ειναι η αποψη μου. mellow.gif
dizzy_fingers
Εγώ επίσης ξέρω ότι ΑΝ ο περσινός ημιτελικός με τη Μακάμπι το ήθελε σε εκείνο το διάστημα που μειώσαμε, ΜΠΟΡΕΙ να είχαμε κερδίσει.
Αλλά δε χρειάζεται να αναφέρω που χρησιμεύουν τα "ΑΝ"... wink.gif
Το αποτέλεσμα έγραψε νίκη της Μάλαγας και με τον τρόπο που αυτή ήρθε θα μπορούσε να έρθει και οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι.


Επίσης, είναι νωρίς ακόμα για να λέμε αν ο Τομάσεβιτς είναι ο ψηλός που ήθελε τόσο καιρό η ομάδα ή αν δε μπορεί να παίξει καλύτερα από όσο μας έχει δείξει, για να καλύψει επιτέλους αυτό το καταραμένο κενό του ψηλού.
Κατ'επέκτασιν είναι νωρίς για να λέμε αν ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί για την Ευρωλίγκα (sh!t...ούτε τον Μάη δε θα μπορούμε να το πούμε με σιγουριά αυτό).

Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει παίξει 5 παιχνίδια μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα.
Αν θέλουμε να κρίνουμε για το αν είναι έτοιμος να διεκδικήσει την κούπα, θα χρησιμοποιήσουμε την απόδοσή του σε παιχνίδια απέναντι σε άλλα φαβορί για τον φετινό τίτλο.
Άρα, πετάμε το ματς με την Ούλκερ η οποία δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να παίζει φέτος στη διοργάνωση. 68.gif και βγάζουμε έξω το ματς με την Παρτιζάν στο ΟΑΚΑ.

Μας μένουν η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ, το διπλό μέσα στη Σιένα και η ήττα μέσα στη Μάλαγα.
Η Σιένα και η Μάλαγα, κακά τα ψέμματα, ΔΕΝ είναι φαβορί για τον τίτλο.
Η πρώτη απλά είχε την παράδοση στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό υπέρ της και μία καυτή έδρα.
Η δεύτερη είχε το δεύτερο μόνο.

Η ΤΣΣΚΑ είναι η μόνη διεκδικήτρια του τίτλου μαζί με τη Ρεάλ (υπό προϋποθέσεις) στον όμιλο και ο Παναθηναϊκός την κέρδισε, παίζοντας μέσα στην έδρα του.
Μπορείτε τώρα, από ένα μόνο παιχνίδι να πείτε ότι ο Παναθηναϊκός θα σηκώσει στα σίγουρα την κούπα, ή ότι δεν πρόκειται να το κάνει?
Ασφαλώς, όπως προανέφερα, κανείς δεν ξέρει με σιγουριά ποιός μπορεί να πάρει τον τίτλο, αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχουμε ακόμη στοιχεία για αυτό.

Αν για παράδειγμα, η ομάδα ήταν στον όμιλο του Ολυμπιακού (3 φαβορί για τίτλο και μία πρωτάρα που μπορεί να φτάσει στους τελευταίους 4 και να κάνει μεγάλη ζημιά εκεί)και τώρα βρισκόμασταν στη φάση των 16 θα μπορούσα με μεγαλύτερη σιγουριά να έλεγα που πάταγε η ομάδα και ίσως, μέχρι που θα μπορούσε να φτάσει.

Τώρα όμως, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, προτείνω υπομονή...


ΥΓ: Κενή θέση ξένου...? Ποιον να πάρουν....?
Α! Τον Λόνι μήπως..? blush.gif
Bonzo
Συμφωνώ ότι δε μπορούμε να κρίνουμε ακόμα τον Τομάσεβιτς και καλός λες την άποψη σου ότι δε θεωρείς τον Παο φαβορί όμως δεν είναι ενδεικτικό για να κρίνεις τους center του παναθηναικού ένα παιχνίδι στο οποίο δεν παίζουν οι 2 από τους 3...
Προφανώς δε μπορούμε να χρίσουμε ακόμα τον ΠΑΟ φαβορί να το σηκώσει(είδαμε και πέρυσι που είχαμε χρίσει την ΤΣΣΚΑ) όμως μπορούμε να λέμε ότι αυτή τη στιγμή παίζει το καλύτερο και κυρίως το πιο αξιόπιστο μπάσκετ στην Ευρώπη...
Όσο για τη Ρεάλ η γνώμη μου είναι ότι είναι υπερεκτιμημένη και θεωρώ ότι η Μάλαγα είναι καλύτερο δείγμα για να κρίνουμε τις δεινάμεις μας..Και στο κάτω κάτω μην ισοπεδώνουμε και το Ελληνικό Πρωτάθλημα..Η ΑΕΚ παρολίγο να τη κάνει τη ζημιά στην Ταού..
Εμπάς περί πτώση Εγώ θεωρώ ότι φαβορί για τους 4 είναι οι: Μακάμπι,ΠΑΟ,Μπαρτσελόνα,Τσσκα,Ταού(?),Εφές και ίσως κάποια έκπληξη μεταξύ Λιέτβους,Μάλαγα
Τέλος αν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία (αλλά κάτι ξέρουν και τα στοιχηματικά ) ο sportingbet.com(που ήταν το μόνο που είδα) δίνει τον Παο φαβορί να το πάρει με απόδωση 2.75 και δεύτερη νομίζω τη Μακάμπι με 6.50 και τρίτη τη Μπαρτσα με 7.00... Στη Λιέτβους δίνει 81.00 λέτε να βάλω κανά ευρώ smile.gif smile.gif
Bonzo
Για του λόγου το αληθές(όσον αφοράτη Μάλαγα ) κέρδισε εκτός και τη Μπαρτσελόνα 104-115..χωρίς παράταση ohmy.gif ohmy.gif Θα θελά να ξερα δεν παίζαν άμυνα σ αυτό το παιχνίδι??
Green_Fan
Υπάρχει ένα ρεπορτάζ στο contra που λέει οτι πιθανόν ο Ομπράντοβιτς να σκεφτεί το ενδεχόμενο να αποκτηθεί κάποιος ξένος ψηλός στη θέση που έχει μείνει κενή..Για να δούμε!

Όσο για την συνέχεια της Euroleague..

Παίζουμε την Τετάρτη στις 21.30 το βράδυ μέσα στο Πο απέναντι στην αδύναμη Oρτέζ..Γενικά παίζουμε πολύ συχνά με τους Γάλλους..Πέρσι θυμάμαι είχαμε κερδίσει με 62-88 (περισσότερα εδώ.)

To roster της Pau Orthez εδώ.

Ζωντανά από το Supersport 5.
hagi
Τί σημαίνει το αν ήθελε θα το κέρδιζε το ματς.Αν μπορούσε θα το είχε κερδίσει.Για οποιοδήποτε λόγο ,δεν εξετάζω το ποιον,δεν κατάφερε να κερδίσει και εντάξει δεν είναι κακό.Όλες οι ομάδες μπορούν να χάσουν..Ένα παιχνίδι είναι..Όμως μην λέμε "αν ήθελε" γιατί νομίζω δεν υπάρχει ομάδα που να θέλει να χάνει,δεν έχει λόγο.
dizzy_fingers
Σε εκείνο το άρθρο του contra λέει στο τέλος ότι πέρσι υπήρχαν παράπονα του Μπάξτερ που δε χρησιμοιούταν...τί επεισόδια έχασα? huh.gif

Bonzo, βάλε 2 ευρά στη Λιέτουβος biggrin.gif...δε θα σου λείψουν ούτως ή άλλως wink.gif.
Green_Fan
Πάντως για οτι παίκτη αποφασίσει να αγοράσει ο Ομπράντοβιτς δεν θα πρέπει να γίνει το περσινό λάθος όταν πήρε και πάλι παίκτη που δεν είναι καθαρόαιμος σέντερ.Δεν θα πρέπει δηλαδή και πάλι να αποκτηθεί βαρύ 4άρι.

Και φυσικά θα πρέπει αυτός ο παίκτης που θα αποκτηθεί να παίζει γιατί πέρυσι πήραμε τον Μπάξτερ και στο ημιτελικό που ο Μπαστόν έκανε πάρτυ ο Ζοτς δεν τον έβαλε να παίξει καθόλου.

Αυτή την εποχή πάντως οι επιλογές που μπορεί να έχει ο Ζοτς σε ψηλούς είναι λίγες..

Υ.Γ:Ποιός ο λόγος να αποκτήσει τον Τομάσεβιτς εφόσον ήξερε οτι έχει χρόνιο πρόβλημα στα πέλματα το οποίο μάλιστα ήτανε αυτό που τον κράτησε εκτός Ευρωμπάσκετ;
qspock
Μηπως τον πηρε γιατι ειναι Σερβος? Λεω μηπως...

Για μενα ο Τομασεβιτς εκτος του οτι ποτε δεν ηταν ο παιχταρας οπως μας τον παρουσιαζουν τα ΜΜΕ τωρα πλεον δεν βλεπεται καν. Εχει ταλαιπωρηθει με τραυματισμους που απο οτι φαινεται δεν λεν να φυγουν. Χτυπησε κι ο Γερμανος και τωρα θυμηθηκε ο Ομπραντοβιτς οτι μπορουν να παρουν κι αλλον παιχτη...
Για τον Γλυνιαδακη τι να πω, ασταθης, πολυ ασταθης.
Για αναπληρωματικος του ...Φεμερλινγκ καλος ειναι! 24.gif ugly_tocktock.gif

Ασε μας ρε Ζοτς τωρα με τα "αστερια" που μαζευεις εκει στο 5, πλακα μας κανεις? Και θες και πρωταθλητριων... Εχε χαρη που και οι αλλες ομαδες δεν εχουν σοβαρα σεντερ οπως καποτε. Αλλα καλυτερους εχουν ΣΙΓΟΥΡΑ.
Green_Fan
QUOTE(qspock @ Dec 6 2005, 01:43 AM)
Ασε μας ρε Ζοτς τωρα με τα "αστερια" που μαζευεις εκει στο 5, πλακα μας κανεις? Και θες και πρωταθλητριων... Εχε χαρη που και οι αλλες ομαδες δεν εχουν σοβαρα σεντερ οπως καποτε. Αλλα καλυτερους εχουν ΣΙΓΟΥΡΑ.


Επειδή αναφέρεις για τις άλλες ομάδες που δεν έχουνε τους σέντερ που είχανε κάποτε..Πες μου τι θα γίνονταν αν και ο Παναθηναικός είχε τους σέντερ που είχε κάποτε;

Τέσπα το υφάκι σου για τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ είναι πολύ ειρωνικό..Respect του αξίζει και τίποτα άλλο.. wink.gif
PARISINOS
Oταν ο Τομασεβιτς επαιζε στη Βαλενθια και μεχρι πριν απο 2 χρονια ηταν ο καλυτερος σεντερ στην Ισπανια.Ναι,καλυτερος απο Σκολα,Ομπερτο.Περυσι ηταν ακομα στη πρωτη πενταδα χαλαρουτσικα. cool.gif

Ειναι πολυ νωρις ακομα...

ΥΓ.Η Μπαρτσα πηρε ευρωπαικο με σεντερ το Φεμερλιγκ.

ΥΓ.Δε κανω το δικηγορο κανενος.Παραθετω αντικειμενικα στοιχεια. peace.gif
NBAholic
Ο Τομάσεβιτς παραμένει από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης. Ο κύριος λόγος που αποκτήθηκε είναι για να βοηθάει στην κυκλοφορία της μπάλας (το κατεξοχήν όπλο του Παναθηναϊκού), κάτι που το κάνει χωρίς πολλή σκέψη, τη στιγμή που άλλοι ψηλοί θα κοιτούσαν αριστερά-δεξιά, κι αν δεν έβρισκαν κάποιον γρήγορα θα έπαιρναν αυτοί την προσπάθεια.

Μια φρόντλαϊν με Τομάσεβιτς-Φέμερλινγκ και Τσαρτσαρή-Μπατίστ δεν μπορεί να θεωρείται αδύναμη στον ευρωπαϊκό χώρο.
qspock
Μη συγχεετε τα 4ρια του ΠΑΟ με τα 5ρια. Υπαρχει μεγαλη διαφορα.
Αυτα εκανε περσυ κι ο Ζοτς και το πληρωσε, οταν εβαζε να παιζει 5 ο Μπατιστ στον ημιτελικο. 19.gif Green δε σε θιγω παλι ε? tongue.gif

Μακαρι ο Τομασεβιτς να παιξει οπως παλια αλλα μεχρι τωρα δεν κανει τιποτα απο αυτα που λετε. Προσωπικα ποτε δε τον θεωρουσα απο τους καλυτερους ψηλους, ουτε καθαρο 5ρι. Το οτι ο Τομασεβιτς ηταν καλυτερος απο Σκολα δε το δεχομαι. Εμ πασει περιπτωσει, μας ενδιαφερει τι θα κανει τωρα, οχι τι εκανε παλια. Για το Φεμερλιγνκ τι να πω ...ουδεν σχολιο. 24.gif

Εσεις μπορει να ειστε ικανοποιημενοι απο τα 5ρια του ΠΑΟ, εγω δεν ειμαι. Ουτε για αστειο.
PARISINOS
QUOTE(qspock @ Dec 6 2005, 01:14 PM)
Μη συγχεετε τα 4ρια του ΠΑΟ με τα 5ρια. Υπαρχει ΜΕΓΑΛ?Η διαφορα.
Μακαρι ο Τομασεβιτς να παιξει αλλα μεχρι τωρα δεν κανει και πολλα. Το οτι ο Τομασεβιτς ηταν καλυτερος απο Σκολα να μην το σχολιασω. Εμ πασει περιπτωσει, μας ενδιαφερει τι θα κανει τωρα, οχι τι εκανε παλια. Για το Φεμερλιγνκ ουδεν σχολιο. 24.gif
Εσεις μπορει να ειστε ικανοποιημενοι απο τα 5ρια του ΠΑΟ, εγω δεν ειμαι.
*


Στο οτι ο Τομασεβιτς ηταν συγκρισημο μεγεθος με το Τομασεβιτς ως πριν απο ενα χρονο [τελος σεζον 03\04] ειναι αναμσφισβητητο γεγονος.Απο κει και περα το καθε σχολιο ειναι καλοδεχουμενο. wink.gif

Το τι θα κανει τωρα η αληθεια ειναι οτι δε το βλεπει κανεις ως τωρα αλλα η κλαση αυτου του παικτη και η κριση του Ζοτς που τον εμπιστευεται απαιτουν να του δοθει απολους πιστωση χρονου.

Οσο για το Φεμερλιγκ,ουτε γω τον γουσταρω.Αλλα το 2003 τη διαφορα με αντιπαλο το Μαρκονατο την εκανε στο τελικο.Τι να πω οτι δεν την εκανε ο ανθρωπος...Οποτε για παγκιτης καλος ειναι.[γνωμη ενος μη παναθηναικου οποτε μαλλον δε μετραει και τοσο. peace.gif ]
Green_Fan
Η ιστορια των αναμετρησεων :

Οι δυο ομαδες θα συναντηθουν για 11η φορα και η παραδοση ... δειχνει ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ !!!
Οι πρασινοι που δεν εχουν χασει την τελευταια δεκαετια απο τους Γαλλους (!) , μετρουν 8 νικες και 2 ηττες !!!

Αναλυτικα :

16/12/1993 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ορτεζ : 86 - 72 wink.gif

17/02/1994 : ορτεζ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ : 75 - 70 68.gif

30/11/1995 : ορτεζ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ : 79 - 87 wink.gif

25/01/1996 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ορτεζ : 67 - 69 68.gif

22/01/1997 : ορτεζ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: 66 - 78 wink.gif

19/02/1997 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ορτεζ : 75 - 71 wink.gif

25/10/2001 : ορτεζ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ : 67 - 79 wink.gif

10/01/2002 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ορτεζ : 67 - 63 wink.gif

16/12/2004 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ορτεζ : 103 - 89 wink.gif

09/02/2005 : ορτεζ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ : 62 - 88 wink.gif

To πολύ όμορφο κλειστό της Ορτέζ:



Δηλώσεις Ομπράντοβιτς:

"Είναι προφανές ότι η Ορτέζ βελτιώθηκε αισθητά το τελευταίο διάστημα. Άρα δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, είδικά τώρα που αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Οι Αλβέρτης, Τομάσεβιτς και Φέμερλινγκ δεν θα έρθουν μαζί μας στη Γαλλία, ενώ θα αποφασίσουμε την τελευταία στιγμή, για τη χρησιμοποίηση του Βλάνταν Σκεπάνοβιτς, ο οποίος έχει πρόβλημα στον αστράγαλο", είπε ο έμπειρος κόουτς στο site της Ευρωλίγκας.

"Το πραγματικό πρόβλημα εντοπίζεται στην προπόνηση την οποία δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε σωστά λόγω των τραυματισμών. Αλλά αυτό είναι κάτι με το οποίο πρέπει να ζούμε και απλά να προσπαθήσουμε να νικήσουμε την Ορτέζ".
sihainas
Ξέχασες 2 αγώνες...

ΠΑΟ - Ορτέζ 88-67 την περίοδο 78/79

Ορτέζ - ΠΑΟ 102-73 την ίδια περίοδο
dizzy_fingers
Πάλι με αυτούς παίζουμε? tongue.gif

Άντε, παίδες πάρτε το διπλό να έρθετε την επόμενη βδομάδα στο ΟΑΚΑ...που ελπίζω να γεμίσει.
qspock
Επιβαλλεται η νικη. Αν χασει απο αυτους ο ΠΑΟ εστω και με τοσες απουσιες δε θα ειναι ικανοποιητικο αποτελεσμα. Γιατι οι Γαλλοι θα χασουν απο πολυ κοσμο...
PARISINOS
Στανταρ ο ΠΑΟ δεν θα εχει καμια δικαιολογια αν χασει.Ουτως η αλλως θα πρεπει να προσπαθησει πολυ απαυτη την ομαδα.

ΥΓ.Οι Γαλλοι δεν εχουν σεντερ.
Green_Fan
QUOTE(sportime.gr)
HIGHLIGHTS: Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό για τον Παναθηναϊκό. Η Ορτέζ έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και είτε εκτελούσε από μακριά (είχε 5/7 τρίποντα), είτε εκμεταλλευόταν τα κενά μέσα στη ρακέτα. Προηγήθηκε, λοιπόν, με 22-7 στο 7' και 25-9 στο 8' .
Ο Παναθηναϊκός, όμως, αντέδρασε και τελικά κατάφερε να μειώσει σε 27-17 στο τέλος της περιόδου.
Όμως ήταν σαφές ότι οι πράσινοι έχουν βρει το ρυθμό τους. Με κινητήριους μοχλούς τους Σπανούλη και Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 34-34 στο 15' και ένα λεπτό μετά προηγήθηκε με 38-34. Ο ασταμάτητος Κούπερ (4/4 τρίποντα ως τότε), έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Ορτέζ με 39-38 και 42-40, αλλά ο Νίκος Χατζηβρέττας και ο Μάικ Μπατίστ έγραψαν το 44-42 υπέρ της ελληνικής ομάδας στο τέλος του πρώτου μέρους.
Το σκηνικό δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Μάικ Μπατίστ ήταν εντυπωσιακός και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +6 (52-46) στο 22'. Η Ορτέζ προσπάθησε να αντιδράσει, εκμεταλλεύτηκε τη δυστοκία των πρασίνων και μείωσε σε 54-52 στο 26'. Όμως η απάντηση της ελληνικής ομάδας ήταν άμεση και στο 29' βρέθηκε εκ νέου στο +6 (62-56).
Στο 33' ο Λάκοβιτς με τρίποντα από τα εννέα μέτρα έκαναν το 69-60, αφού πλέον λειτουργούσαν στην εντέλεια σε άμυνα και επίθεση. Το υπόλοιπο διάστημα είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα και ο Παναθηναϊκός έφτασε άνετα στην επικράτηση. Στο 37' το σκορ έγινε 75-62, για να λήξει ο αγώνας με 67-82.

ΕΣΥ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ: Ο Μάικ Μπατίστ είδε τις απουσίες μέσα στη ρακέτα και αποφάσισε να τα κάνει όλα μόνος του. συνδύασε ουσία και θέαμα, κάλυψε κάθε κενό μέσα στο καλάθι και έδωσε πολύτιμη βοήθεια στην ομάδα του. Ο Αμερικανός τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους με 10/15 σουτ και 5 ριμπάουντ και αν μη τι άλλο ήταν ο MVP της αναμέτρησης.

ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ: Ο Παναθηναϊκός υποτίμησε στο ξεκίνημα την Ορτέζ, ήταν χαλαρός στην άμυνα και οι Γάλλοι το εκμεταλλεύτηκαν. Συν τοις άλλοις ήταν απίστευτα εύστοχοι από τη γραμμή των 6.25 μ. κι έτσι στο πρώτο δεκάλεπτο έκαναν...  πάρτι. Η είσοδος του Παπανικολάου βελτίωσε την άμυνα, ο Σάκοτα βοήθησε στην επίθεση και κάπως έτσι άλλαξε το σκηνικό, αφού οι Διαμαντίδης και Σπανούλης είχαν πλέον βοήθειες.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο, έστω κι αν μέχρι το 30' δεν μπόρεσε να πάρει διαφορά ασφαλείας. Οι πράσινοι έδειχναν ότι κρατούν την κατάσταση στα χέρια του και απλά η Ορτέζ παρακολουθούσε.
Ε, στην τελευταία περίοδο οι Γάλλοι παρέδωσαν πνεύμα και τα πάντα τελείωσαν.

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 42-44, 58-62, 67-82

ΟΡΤΕΖ: Λουξ 11, Βαρέμ, Ντ Αλμέιδα 6, Γκαντού 5(1), Χάρισον 11(1), Ντροζντόφ 11(2), Κούπερ 12(4), Ριπέρ 2, Σέιλς 9(1), Φοτού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διαμαντίδης 11, Λάκοβιτς 3(1), Σπανούλης 17(1), Τσαρτσαρής 10(2), Μπατίστ 25, Χατζηβρέττας 7(1), Σάκοτα 7(1), Παπανικολάου 2.


Πάρα το κακό ξεκίνημα η ομάδα στη συνέχεια έδειξε απλά ποιός είναι ο κυρίαρχος..Επιβλήθηκε στο παιχνίδι..
Πολλά μπράβο στον Μάικ Μπατίστ που σήμερα έπαιζε καβλαντισμένος..Έκανε και ένα απίστευτο κάρφωμα το οποίο αύριο θα κοιτάξω να ανεβάσω.. 41.gif

qspock
Το καρφωμα ηταν τοσο εντυπωσιακο (κυριως το κρεμασμα μετα) που ακουστηκε η φωνη του γαλλου απο τα μεγαφωνα να το χαιρεται! Εμεις θα ανεβουμε ποτε σε τετοιο επιπεδο?

Αντε να δουμε την ερχομενη βδομαδα ντερμπι κορυφης με ΡΕΑΛ.
Και ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ το ΟΑΚΑ!
Warrior
Παντως ο Τομασεβιτς εχει σοβαρο προβλημα απο οτι διαβαζω...

Μαλλον θα κινηθει ο Παναθηναικος για σεντερ,με τον Γλυνιαδακη οπως
λεει το sportime να ειναι ψηλα στη λιστα.
qspock
Τον Γλυνιαδακη? Μπαα, εχει τον Γερμανο. Γιατι να παρει κι αλλο ιδιο? 19.gif
Εγω νομιζω οτι αν δε βρει κατι καλο, και μιλαω για σεντερ που να ξερει να βαλει τη μπαλα στο καλαθι, δε θα παρει τιποτα. Φουνταριστο θελει, τι να τον κανει κι αλλον ...αγγουρατο?

PS: Ο Ρατζα ποσα ζητουσε απο Ρεαλ? tongue.gif
Warrior
Ενα μηνα εξω και ο Αλβερτης,που θα εγχειριστει εσπευσμενα...μετα τον
τραυματισμο του στην πρωινη προπονηση.Ρηξη μηνισκου...
Green_Fan
Δεν έχω παρά να συμφωνήσω απόλυτα με την άποψη που είχε πεί ο Μάικ Μπατίστ "οτι είναι σαν να μας έχουνε καταραστεί".
Η κατάσταση πλέον με τα συνεχή αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα έχει ξεφύγει.
Πιστεύω οτι θα πρέπει να έρθει τώρα ο γνωστός παπάς να μας κάνει ευχέλαιο.Δεν είναι κατάσταση αυτή με την γαμημένη ατυχία.

Πηγαίνουμε λοιπόν στο ματς με την Ρεάλ και όχι μόνο αφού τα προβλήματα είναι σοβαρά που αντιμετωπίζουμε χωρίς τους 2 σέντερ μας και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη:

QUOTE(sportime)
Χειρότερα δεν γίνεται... Ο λόγος για τον σέντερ του Παναθηναϊκού, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, ο οποίος ταλαιπωρείται από πελματιαία απονεύρωση και αντί με τον καιρό να βελτιώνεται η κατάστασή του, χειροτερεύει!

Πλέον, ο Σέρβος πίβοτ δεν μπορεί καν να "πατήσει" το πόδι του και οι γιατροί δεν είναι σε θέση να πουν το πότε θα μπορέσει να ενισχύσει και πάλι την ομάδα του. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό και από την περσινή περίπτωση του Μιχάλη Πελεκάνου της ΑΕΚ (επίσης ταλαιπωρήθηκε από πελματιαία απονεύρωση), ο τραυματισμός αυτός είναι εξαιρετικά ύπουλος και είναι άγνωστο το διάστημα αποθεραπείας του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι άνθρωποι των πρασίνων αναμένεται να επισπεύσουν το θέμα απόκτησης ψηλού παίκτη, με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη να παραμένει ψηλά στην σχετική λίστα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.


QUOTE(sportime)
Η κακοτυχία δεν λέει να εγκαταλείψει τον Παναθηναϊκό. Μετά την επιδείνωση της κατάστασης του Ντέγιαν Τομάσεβιτς, άσχημα είναι τα μαντάτα για έναν ακόμη τραυματία... Ο λόγος για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο οποίος θα υποβληθεί εσπευσμένα την Τρίτη (13/12) σε χειρουργική επέμβαση.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι έχει υποστεί ρήξη έξω μηνίσκου. Για τον λόγο αυτό, ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδος θα μπει την Τρίτη (13/12) στο χειρουργείο. Όσον αφορά την επιστροφή του στο παρκέ, υπολογίζεται σε περίπου ένα μήνα.

*** Ο "Φράγκι" τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της πρωϊνής προπόνησης, όταν λίγο πριν το τέλος της συγκρούστηκε με τον Νίκο Χατζηβρέττα.


Πάντως κατά τα άλλα συμφωνώ με qspock οτι η περίπτωση του Γλυνιαδάκη δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.
Ακόμα ένας άμπαλος σέντερ.

Υ.Γ:Καλή επιλογή για μένα θα ήτανε ο Μπεν Χαντλόγκτεν ο οποίος όμως πήγε σήμερα σε μια Ιαπωνική(;;;).

QUOTE
Tο δρόμο του, μάλιστα, ακολούθησε ακόμα ένας παίκτης που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές ελληνικές ομάδες. O Mπεν Xαντλόγκτεν, λίγες μέρες μετά το «κόψιμό» του από τους Nιου Tζέρσεϊ Nετς, υπέγραψε στους Mόμπις Φίβους και μαζί με τον Oυίλιαμς συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο ψηλών.

O παλιός παίκτης του Mακεδονικού λέγεται πως είχε ακόμα υψηλότερη προσφορά, αφού θα παίρνει από τους περσινούς πρωταθλητές Kορέας πάνω από 70.000 δολάρια το μήνα!
dizzy_fingers
Καλά, δε διαβάζεις τις ειδήσεις που κουοτάρεις?

Πρωταθλητές Κορέας λέει ρε Μουτζαχεντίν, τί ιαπωνική...? 45.gif
Bonzo
Και η επιθυμία μου (και του dizzy νομίζω) είναι κοντά στην πραγματοποίση της biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Από sportime.gr:
Το ντέρμπι πλησιάζει και όλα πλέον έχουν σχέση. Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει την απάντησή του στον Ολυμπιακό, η οποία έχει διαφορά ένα... γράμμα. Οι ερυθρόλευκοι δοκιμάζουν τον Ούγγρο σέντερ Μάρτον Μπάντερ και οι πράσινοι ετοιμάζονται να φέρουν πίσω τον Λόνι Μπάξτερ. Στο χειρουργείο ο Αλβέρτης.

Στους Ρόκετς

Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει συμβόλαιο με τους Χιούστον Ρόκετς, αλλά μπορεί να το σπάσει. Ο Μπάξτερ δεν είναι άγνωστος στην ελληνική πραγματικότητα και κυρίως δεν είναι άγνωστος στον Παναθηναϊκό. Ο 26χρονος, ύψους 2μ.03, άσος είχε αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Γενάρη στη θέση του Τρέισι Μάρεϊ κι έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν. Στο πρωτάθλημα έπαιξε σε 12 ματς με μέσο όρο 7,1 πόντους, 4,9 ριμπάουντ και 14,9 λεπτά συμμετοχής. Στα πλέι οφ έπαιξε σε εννέα ματς και είχε μέσο όρο 4,4 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 10,3 λεπτά συμμετοχής.


Ο Λόνι γύρισε και δεν αστειέυεται....
dizzy_fingers
Καλά νομίζεις!!!!
icon_joy.gif w00t.gif icon_joy.gif

wav.gif !!!!!

Δείξτους αγόρι μου τί αξίζεις!!! 41.gif
sihainas
Πλάκα πλάκα αν δεν πάρει ψηλό μέχρι το ντέρμπυ και ο Ολυμπιακός ανακοινώσει τον Μπάντερ... θα έχει πρόβλημα ο παναθηναικός...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.