Σχολιάζω λίγο τη συνέντευξη Τύπου:
Για όσους δεν την είδαν ο Πεδουλάκης βασικά τα έβαλε με την ατάκα-σπόντα του Μπαρτζώκα "βάζουν το Διαμαντίδη στον πιο αδύναμο επιθετικό του αντιπάλου ώστε να τον στείλουν με βοήθειες πάνω στον πιο ικανό κι αυτό το βαφτίζουν σκεπτόμενο μπάσκετ". Είπε ότι απαιτεί σεβασμό, ότι η ομάδα έχει πάρει τρεις τίτλους, ότι έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό τόσες φορές παίζοντας άμυνα
σε 10 ματς κόντρα στον Ολυμπιακό που του έχει στοιχίσει πολλές εργατοώρες για το πώς θα περιοριστεί ο Σπανούλης κι αν ήταν τόσο εύκολο ας το έκαναν κι οι άλλες ομάδες, ότι βαρέθηκε να ακούει ότι για τις νίκες του φταίνε οι διαιτητές και απαιτεί σεβασμό για την τακτική του και την ομάδα του. Και έχει 100% δίκιο.
Είπε κι άλλα, πιο ενδιαφέροντα:
1. Υπονόησε ότι αν μπορούσαν να αποδεσμέυσουν τον Ούκιτς θα το είχαν κάνει, αλλά επειδή ο τραυματισμός έγινε με εθνική ομάδα κι είχε κλειστό συμβόλαιο δε γινόταν. Έδωσε τα εύσημα στον παίκτη για την προσπάθειά του (ο ίδιος ο Ούκιτς είπε πως από αρχές Γενάρη δεν έχει κάνει ούτε μια προπόνηση, ότι απλώς παίζει στα ματς κι είχε και τα δύο πόδια στον πάγο ενώ έκανε δηλώσεις) και του έβγαλε το καπέλο
2. Είπε ότι με το νέο παίκτη (Ράιτ, ξεχνάω το Τζίτερ και τις ονειρώξεις μου) η ομάδα θα παίξει πιο γρήγορα. Ότι έχουμε μια από τις τρεις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη (την καλύτερη λέω εγώ και είναι 100% δικό του δημιούργημα, εξαιρετική εκμετάλλευση του κάθε χαρακτηριστικού του κάθε παίκτη, φοβερή δουλειά) και δεν μπορούμε να το κεφαλαιοποιήσουμε διότι ο Ούκιτς δεν μπορεί να τρέξει πια. Με το Ράιτ θα τρέχουμε. (κι αυτό είναι δέσμευση, που έλεγε κι ο Σημίτης. Και θα έχουμε και πολλά iso λέω εγώ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ)
3. Είπε ότι πλέον η προτεραιότητα στην Ελλάδα θα είναι η ξεκούραση. Και προσθέτω εγώ, ότι αυτό το πλεονέκτημα από τη μια του το χάρισαν κάποιοι βλάκες στο ΣΕΦ, αλλά από την άλλη το κέρδισε στη Δράμα, εκεί όπου ο βασικός αντίπαλος το έχασε. Αν μου βάζεις και το Διαμαντάκο μέσα, θα χαρώ παραπάνω, Αργύρη. Ώρα είναι να παίξει κι ας χάσουμε, δεν κοστίζει, άσε που δε χάνουμε επειδή θα παίξει 10' το πολύ καλό αυτό πρότζεκτ.
4. Είπε ότι με το Ράιτ πλέον, ο Παππάς κι ο Κάρυ θα παίζουν αποκλειστικά στο 2, αυτό που φώναζα κι εγώ για τον Παππά. Για τον οποίο είπε ότι δεν είναι άσος, αλλά το ότι τον έβαλε εκεί θα τον βοηθήσει στην καριέρα του, καταλαβαίνει καλύτερα το παιχνίδι. Αρα πλέον μας τελείωσε ο Παππάς στον άσο, δόξα σοι ο Θεός.
5. Είπε ότι οι δικοί μας Έλληνες δεν είνα στο επίπεδο του Ολυμπιακού κι αυτό κάνει πιο δύσκολη τη στελέχωση της ομάδας.
6. είπε ότι ο Ούκιτς μας στοιχίζει και στην άμυνα, π.χ.
το πρώτο ημίχρονο στη Μάλαγα (Το δεύτερο είπε δε θέλει να το σχολιάσει, χαίρε φάρδος ασχολίαστο)
Δεν είπε βασικά ότι η δουλειά του θα ήταν πιο εύκολη αν δεν του φορτώνανε τρεις παίκτες που δε ζήτησε ποτέ (Μαύρο, Πινγκ και Μπατίστ) καταστρέφοντάς του τη φροντ λάιν και καταδικάζοντάς τον να παίξει χωρίς ποσταρίσματα όλη τη χρονιά, ότι η διοίκηση ΕΙΧΕ μια πολύ καλή φουρνιά Ελλήνων παικτών και την έστειλε στα σκουπίδια (Πέρπε και Καϊμακόγλου είναι ακριβώς ό,τι λείπει από την ομάδα) κι ότι αν εκτός από το Ράιτ του δίνανε κι ένα ψηλό αξιοπρεπή μπορούσε να χτυπήσει τη δεύτερη θέση με αξιώσεις κι όχι με ηρωισμούς κι ότι εκτός από σεβασμό από δημοσιογράφους και αντιπάλους, τον δικαιούται κι από τον κύριο Δημήτρη, του οποίου οι ανακοινώσεις "στήριξης" είναι όλο τρέλα, οι "νουθεσίες" και τα "νίκα αλλιώς" της Πράσινης είναι σαμποτάζ εκ των έσω κι ότι ευθύνεται αυτός για το ότι μια ομάδα από παίκτες όπου υπάρχει μόνο ένας που έχει νοοτροπία νικητή (ΔΔ, άντε και το Φώτση) έχει γίνει μια ομάδα που όταν η μπάλα ζυγίζει δεν κλάνουν πατάτες αλλά στέκονται στις περιστάσεις. Ας τον αφήσουν να δουλέψει επιτέλους, ενάμησι νταμπλ έχει πάρει και τεχνικά είναι πολύ καλός.
Μπορούμε να του καταλογήσουμε πράγματα (Γιάνκοβιτς, το καλοκαίρι είχε πει ότι θα άλλαζε την εικόνα στην επίθεση, Διαμαντάκος και Χαραλαμπό) αλλά τα σχόλια τύπου
Οσο για την ομαδα μου, χαιρομαι που νικησαμε αλλα καπως ηθελα να χασουμε με 15-20 ποντους μπας και φυγει ο Πεδουλακης
τα άκουσα και στο γήπεδο πάλι και λέω δεν είναι δυνατόν, πάλι οριακή ανανέωση χρόνου παίρνει ο άνθρωπος.
Σε μικρότερο βαθμό βρίσκω εξωφρενικά και τα σχόλια για το πόσο άμπαλος είναι ο Μπαρτζώκας ή χέστες οι παίκτες του Ολυμπιακού. Εγώ ούτε κανέναν άμπαλο είδα σήμερα, ούτε κανένα χέστη. Είδα ένα Σπανούλη να ξεχνάει ότι παίζει απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο κι όχι στη Νέμεσή του και κατά τα άλλα πόσες ομάδες μπορούν να σταθούν έτσι μέσα σε τέτοιο ΟΑΚΑ; Δυο σουτ να ήταν ανάποδα θα λέγαμε άλλα. Το σχόλιο του Μπαρτζώκα για το τελευταίο φάουλ είναι τελείως άκυρο πάντως. Όσο κράξιμο πρέπει να φάει ο τερ'αστιος κατά τ' άλλα Διαμαντίδης γιατί περιμένει ότι θα πάρει επαφές-φάουλ, άλλο τόσο πρέπει να φάει ο Μπαρτζώκας που περιμένει να βρει ένα σφύριγμα για να μας πει ότι αδικήθηκε. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι άρρωστο και κουβαλάμε την αρρώστεια και στην Ευρώπη στο μόνο πράγμα που ξέρουμε να κάνουμε ΠΟΛΥ καλά ως λαός εκτός από το να μιζεριάζουμε: να παίζουμε μπάσκετ.
Τέλος επειδή διάβασα και τα σχόλια από πάνω
α)
"Για να νικησεις στο μιλανο πρεπει να κανεις υπερβαση ετσι οπως παιζεις". Όλοι πρέπει να κάνουν υπέρβαση στο Μιλάνο για αν κερδίσουν, δε βλέπω να έχει κερδίσει κανείς εκεί και δε βλέπω να γίνεται κιόλας. Πόσο μάλλον ο Παναθηναϊκός που έχει πολύ χειρότερους παίκτες και σαφώς μικρότερο μπάτζετ.
β)
Το ότι ο ΠΑΟ αντιμετωπίζεται πιο ευννο'ι'κά από τους Έλληνες διαιτητές φυσικά και ισχύει όποιος δεν το παραδέχεται είναι απλά πολύ φανατισμένος, αλλά όχι ότι κερδίζει γι αυτό το λόγο. Ο ΠΑΟ κερδίζει γιατί πολύ απλά εμείς εμφανιζόμαστε κατώτεροι των περιστάσεων. Όχι ότι ο ΠΑΟ κάνει κάνα ιδιαίτερο παιχνίδι, απλά εμείς είμαστε κακοί. Δεν έχω καμία ένσταση για όλο αυτό πλην του ότι ο ΠΑΟ δεν κάνει κανά ιδιαίτερο παιχνίδι. Κάνει εξαιρετικά μυαλωμένο και διαβασμένο παιχνίδι στην άμυνα, έως επιστημονικό. Κι όχι μόνο απέναντι στον Ολυμπιακό, με περιορισμένες λύσεις και ροτέισιον η άμυνα του Παναθηναϊκού εντός κι εκτός έδρας είναι εξαιρετική.
γ)
Ο Ολυμπιακός έπαιξε το πιο θεαματικο και εμφατικο μπασκετ εβερ στην ιστορια των φαιναλ 4. Έχω δει όλα τα Φ4 από καταβολής και συμφωνώ απολύτως με το παραπάνω. Τύφλασ να χει η Ρεάλ και η Γιουγκοπλάστικα, αυτό που παρουσίασε ο Μπαρτζώκας στο Λονδίνο ήταν αριστούργημα. τρίβαμε τα μάτια μας από αουτσάιντερ απέναντι σε ΜΕΓΑΛΟΥΣ αντιπάλους με παικταράδες επιπέδου ΝΒΑ. Αμφιβάλλω αν θα το ξαναδούμε. Αν όντως πήρε την ομάδα του Ίβκοβιτς ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί το κοουτσάρισμα -και το θέαμα- ήταν τελείως διαφορετικό
δ)
Ο Παναθηναικός ταιριάζει μια χαρά στον Ολυμπιακό και κατά τη γνώμη μου όπως λέω καιρό τώρα έχει καλύτερη ομάδα αλλά και μεγαλύτερη ποιότητα ατομικά. Θεωρώ πως με Λο (κανονικό Λο, όχι αυτό το χοντρομπαλά που είδαμε) μέσα ο Ολυμπιακός είχε σαφώς καλύτερη περιφέρεια κι ελαφρώς χειρότερη φροντ λάιν. Χωρίς Λο έχει καλύτερη περιφέρεια κι ελαφρώς χειρότερη φροντ λάιν, αλλά το τελευταίο καλύπτεται από το καλό ροτέισιον, ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ποιότητα ατομικά. Έχασε το Λο και πήρε τον Πεφώνη, το Μουν θα το δούμε κι ο Παναθηναϊκός παίρνει το Ράιτ. Η ψαλίδα μάλλον κλείνει λίγο, αλλά στα σημεία δίνω πάλι Ολυμπιακό ως πιο ποιοτική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει Λοτζέσκι, είναι μεγάλη διαφορά και θα γίνει μεγαλύτερη σήμερα που ο Λοτζέσκι πήρε έξτρα εμπειρία από το ΟΑΚΑ κι έδειξε και τι αβγά έχει.