Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Παναθηναικος-Ολυμπιακος
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
argeitis
QUOTE(andykrg @ Feb 20 2014, 23:28 ) *
Μεγάλο ματς, 40 λεπτά δίπλα-δίπλα, όποιος και να έφευγε νικητής απόψε θα ήταν δίκαιο ...

41.gif 41.gif 41.gif
A.CAB
Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Ο Πεδουλάκης με 7/8 στον Μπαρτζώκα του έχει πάρει τα πτυχία. Και μάλιστα κάτω υπό εντελώς διαφορετικές συνθηκές και έδρες. Ακόμα και σήμερα που η ομάδα δεν έδειχνε να ρολάρει τόσο σωστά και που ο Ολυμπιακός επικράτησε στα ριμπάουντ άνετα. Σήμερα που ο Γκιστ δεν πάταγε εμφανώς καλά και που πλην του Λάσμε και εννοείται του Ούκιτς κάνενας παίχτης του Παναθηναικού δεν έκανε κάτι το τρομερό. Μέχρι και ο Μήτσος ήταν σε νορμάλ mode.
Ο Παναθηναικός ταιριάζει μια χαρά στον Ολυμπιακό και κατά τη γνώμη μου όπως λέω καιρό τώρα έχει καλύτερη ομάδα αλλά και μεγαλύτερη ποιότητα ατομικά. Απλά το μεγάλο θέμα είναι πως έχει εξαιρετικά μικρότερο ροτέισον και παίζει διαρκώς με τη φωτιά. Αυτό συν το γεγονός πως κάποιοι παίχτες του Ολυμπιακού έχουν μεντάλιτι Πρωταθλητή μετά από 2 κατακτήσεις είναι τα μόνα πλεονεκτήματα του.
Πάντως έχουμε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο την άμυνα μας που σήμερα ο Ολυμπιακός έβαλε 62 πόντους όλους κι όλους και νοιώθουμε πως κάτι πήγε λάθος ενώ ο Ολυμπιακός θεωρεί πως πήγε καλά. Η αλήθεια είναι πως ήταν καλύτερα από τα προηγούμενα αλλά όχι και καλά. Είναι εμφάνιση αυτή να πεις πως έίμαι ευχαριστημένος; Απλά τέτοια ματς δύσκολα να στα πάρει ο Μάντζαρης αν δεν μπορεί ο Σπανούλης. Ο οποίος χωρίς ίχνος ειρωνείας έχει θέματα με αυτά τα παιχνίδια. Δεν είναι στατιστικά δυνατό να μην μπορεί να κάνει έστω ανεκτά ματς για τόσο μεγάλο διάστημα. Είπαμε ναι τον κλείνει καλά ο Παναθηναικός αλλά δεν είναι και υπερήρωες. Τον έβλεπα πάλι σήμερα και δεν ήξερα αν αυτός είναι 34 ή ο ΔΔ. Πάντως οι τραγηικές του εμφανίσεις δεν πρέπει να μας εφησυχάζουν στα μεταξύ μας.
Εμείς απ' την πλευρά μας προσπαθήσαμε πάλι με το μικρό ροτέισον και με την άμυνά μας κλασσικά να φέρουμε το παιχνίδι στο ρυθμό μας. Το πετύχαμε συνολικά απλά όχι τόσο απόλυτα όσο στο πρόσφατο πρελθόν. Η μέτρια και με σκαμπανεβάσματα βραδιά του Ματσιούλις (που έκανε βρώμικη δουλειά μετά το κάκιστο ξεκίνημα) και του Φώτση όπως επίσης και η ανετοιμότητα του Γκιστ (που τα έδωσε όμως όλα) μας στοίχησαν. Ο Μπράμος είχε κρίσμα τρίποντα όπως πάντα αλλά ήταν σε μέτρια κατάσταση όπως και ο Κάρι ο οποίος όμως θα μπορούσε να παίξει λίγο περισσότερο.
Συγκινητικός Ρόκο Λένι Ούκιτς που έκανε το ένακ ια μανδικό σπουδαίο του παιχνίδι σήμερα. Αλλά είναι εμφανές πως υποφέρει. Σε βάθος χρόνου η χρησιμοποίησή του θα μας κάνει κακό παρά καλό. Πρέπει να ξεκουράσει τα πόδια του στην Α1 με την έλευση του Ράιτ. Είναι πασιφανές πως ταπ αιχνίδια με τον Ολυμπιακό του ταιριάζουν.
Θηρίο και πάλι ο Λάσμε που έφαγε για πρωινό όλη τη φροντ λάιν του Ολυμπιακού. Δυστυχώς αν κάποια στιγμή δεν βρεθεί σε καλή κατάσταση τα πράγματα δυσκολεύουν για μας γιατί πίσω του υπάρχει ενα χάος.

Πολύ καλή νίκη σήμερα λοιπόν μιας και ήρθαμε στο 4-3, κρατήσαμε την έδρα μας, κερδίσαμε έναν εκ τους βασικότερους αντιπάλους μας και προσπαθούμε να διορθώσουμε ότι μπορούμε από τις ατέλειές μας που είναι αρκετές.
lightday
QUOTE(spysta @ Feb 21 2014, 00:36 ) *
..
1)ΠΩΣ γινεται ενα ολοκληρο γηπεδο (και κατ επεκταση 4/5 πρασινα ποστ μεσα στο φορουμ) να ασχολειται με ενα και μονο παικτη (της αντιπαλης ομαδας) ..
δηλ εχουν περασει τοσα χρονια ρε συ .. get over it ξερωγω ,μην κανεις σαν απατημενη laugh.gif laugh.gif

..

τα ίδια γινόταν κ με Παπαλουκα - ΔΔ...πόσο μάλλον με σπαν και το παρελθόν του .Με τον Περπε δεν ασχολήθηκε κανείς..Ε όπως και να το κάνεις είναι ατραξιόν ..μονομαχία 2 κορυφαίων με ιντρικα παρελθόν .Εχει τα ωραία του, δεν είναι ξερή μονομαχία όπως θα ήταν Ναβαρο-ΔΔ , Ρουντι- Σπαν κτλ κτλ..
redleg7
QUOTE (A.CAB @ Feb 21 2014, 00:50 ) *
Ο Παναθηναικός ταιριάζει μια χαρά στον Ολυμπιακό και κατά τη γνώμη μου όπως λέω καιρό τώρα έχει καλύτερη ομάδα αλλά και μεγαλύτερη ποιότητα ατομικά.

Το πρωτο το προσπερναω απλα....στο δευτερο τωρα...Ατομικα για ποιους παιχτες μιλαμε?
zidane13
QUOTE (spysta @ Feb 21 2014, 00:36 ) *
2)δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ γαιτανακι με ξενους διαιτητες .. η ιστορια μιλαει απο μονη της.
σοβαρη συζητηση επι του θεματος θα καναμε ΜΟΝΟ ΑΝ ο Ιερεθουελο,ο Ροτσα,ο Λαμονικα κτλ σφυριζαν απο δω και περα στην Α1 .. πραγμα που φανταζομαι θα ηταν ΣΙΓΟΥΡΑ αποδεκτο και απο τις δυο πλευρες (ΟΣΦΠ-ΠΑΟ) διοτι το επιπεδο διατησιας ειναι συνολικα 3-4 κλασεις ανωτερο απο αυτο των Τανατζη Σχινα Φουφη και σια.

Ασφαλώς και η ιστορία μιλάει από μόνη της(για όποιον θέλει φυσικά να την ακούσει) smiley.gif Γι αυτό ο ένας έχει 6 ευρωπαικά κι ο άλλος πήρε το 3ο μόλις πέρσι(άσχετα αν για να μειωθεί η διαφορά επικαλούνται αστεία επιχειρήματα του στυλ μόνο εμείς back to back, καλύτερο μπάσκετ στα φαιναλ φορ έβερ κλπ).

Όσο για ξένους διαιτητές στην Α1 είμαι σύμφωνος μαζί σου και είμαι σίγουρος πως αν όλα αυτά τα χρόνια είχαμε ξένους διαιτητές σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, η κατάληξη θα ήταν ελάχιστα διαφορετική στο ένα άθλημα και πολύ διαφορετική στο άλλο.Και ο νοών νοείτο...
manj13
QUOTE(Dancing Madly Backwards @ Feb 21 2014, 00:29 ) *
Αυτό με "Ρήγας/Μπερτομέου = αντιπαναθηναικη συμμαχία", τέλειωσε ;

Oχι βεβαια!!!!!Σαν ΕΔΡΑ πηρα κανενα ΕΣΤΩ σπορι???Για να δουμε στα κρισιμα τι θα παρουν στην εδρα ΤΟΥΣ κατι Φενερ κτλ ΑΝ τα χρειαστουν wink.gif
redleg7
QUOTE (zidane13 @ Feb 21 2014, 00:54 ) *
Ασφαλώς και η ιστορία μιλάει από μόνη της(για όποιον θέλει φυσικά να την ακούσει) smiley.gif Γι αυτό ο ένας έχει 6 ευρωπαικά κι ο άλλος πήρε το 3ο μόλις πέρσι(άσχετα αν για να μειωθεί η διαφορά επικαλούνται αστεία επιχειρήματα του στυλ μόνο εμείς back to back, καλύτερο μπάσκετ στα φαιναλ φορ έβερ κλπ).

Όσο για ξένους διαιτητές στην Α1 είμαι σύμφωνος μαζί σου και είμαι σίγουρος πως αν όλα αυτά τα χρόνια είχαμε ξένους διαιτητές σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, η κατάληξη θα ήταν ελάχιστα διαφορετική στο ένα άθλημα και πολύ διαφορετική στο άλλο.Και ο νοών νοείτο...

Το σκορ παντως παραμενει στο 5-3 και μαλλον θα παει 6-3 μετα το ματς του Σεφ.

Σαφως απλα στην μπαλα αντι για 5 τεσσαρες τα τελευταια 11 χρονια σε 4 διαφορετικα γηπεδα θα ετρωγες λιγες περισσοτερες.
A.CAB
QUOTE(redleg7 @ Feb 21 2014, 00:53 ) *
Το πρωτο το προσπερναω απλα....στο δευτερο τωρα...Ατομικα για ποιους παιχτες μιλαμε?

ΟΚ ας πάμε κατευθείαν στο δεύτερο λοιπόν γιατί για το πρώτο μιλάνε τα γεγονότα.
Θεωρώ πως οι 7 παίχτες που χρησιμοποιεί κατά κόρον ο Παναθηναικός είναι καλύτεροι και ταιριάζουν καλύτερα μεταξύ τους από οποιουσδήποτε 7 του Ολυμπιακού. Το μόνο θέμα είναι στο βάθος που ο Ολυμπαικός υπερτερεί.
bbplayer
QUOTE (redleg7 @ Feb 21 2014, 00:53 ) *

υπάρχουν δεκάδες ποστ δικών σου, που λένε ότι το καλοκαίρι έκανε τις μεταγραφικές κινήσεις η διοίκηση για να ματσάρει καλα τον Παναθηναϊκό.
redleg7
QUOTE (A.CAB @ Feb 21 2014, 00:57 ) *
ΟΚ ας πάμε κατευθείαν στο δεύτερο λοιπόν γιατί για το πρώτο μιλάνε τα γεγονότα.
Θεωρώ πως οι 7 παίχτες που χρησιμοποιεί κατά κόρον ο Παναθηναικός είναι καλύτεροι και ταιριάζουν καλύτερα μεταξύ τους από οποιουσδήποτε 7 του Ολυμπιακού. Το μόνο θέμα είναι στο βάθος που ο Ολυμπαικός υπερτερεί.

Σωστα τα γεγονοντα λενε οτι εισαι πρωταθλητης σε πρωταθλημα με την Ελευσινα και τον Ικαρο και εγω διεκδικω τριτο σερι Ευρωπαικο.
Συν του οτι εχεις ταβανι την 8δα.Εκτος αν απεκτησε τοση αιγλη η Α1 και δεν το ξεραμε.

Οταν λες οτι εχεις καλυτερη ομαδα πιστευω(με την δικη μου αλλα ισως και της μαζα λογικη) οτι εννοεις οτι αποδιδεις γενικως καλυτερο μπασκετ γιατι αν κρινω απ τα παραπονα και την γκρινια σας(δεν το λεω εγω) μονο μπασκετ δεν βλεπετε.Γι αυτο απλα αναφερω το ρημα προσπερνω.
Τωρα οσον αφορα τις ατομικες ικανοτητες αλλο το γεγονος οτι εχεις φτιαξει μια ομαδα που εχει αποκλειστικο στοχο την αντιμετωπιση του Ολυμπιακου και τον ματσαρεις μια χαρα και αλλο οτι διαθετουν ατομικα οι μοναδες μεγαλυτερο ταλεντο απο τις αντιστοιχες δικες μου (γιατι σε γενικες γραμμες παλι πιστευω οτι δεν ειναι η δικη μου γνωμη αλλα οκ θεμητη καθε ειδους αντιπαραθεση).
MaJesty23
Βλέπω απο νεόκοπα μέλη την ορμή της νιότης. rolleyes.gif
redleg7
QUOTE (bbplayer @ Feb 21 2014, 01:01 ) *
υπάρχουν δεκάδες ποστ δικών σου, που λένε ότι το καλοκαίρι έκανε τις μεταγραφικές κινήσεις η διοίκηση για να ματσάρει καλα τον Παναθηναϊκό.

Εκατονταδες θα ελεγα εγω.Οντως εγιναν προσθηκες που κανουν μπαμ οπως ο Πετγουει αλλα η ζωη συνεχιζεται και οι μοναδες που απεκτησα εχουν δεσει αρκετα καλα στο συνολο και αποδιδουν σε αρκετα ματς πολυ ομορφο μπασκετ.Τονιζω τον ορο μπασκετ.
Dancing Madly Backwards
εργκ, λάθος τοπικ!

QUOTE (manj13 @ Feb 21 2014, 00:54 ) *
Oχι βεβαια!!!!!Σαν ΕΔΡΑ πηρα κανενα ΕΣΤΩ σπορι???Για να δουμε στα κρισιμα τι θα παρουν στην εδρα ΤΟΥΣ κατι Φενερ κτλ ΑΝ τα χρειαστουν wink.gif

Μάλιστα. Καλή φάση.
Βέβαια εγώ σε ρώτησα αν είδες κάτι αντιπαναθηναικό σήμερα, σαν αυτά για τα οποία ωρυόσασταν ακόμα και μετά τη Μπαρτσελόνα πως παύουν να είναι σύμπτωση κάποια πράγματα.
Marciulionis
QUOTE(redleg7 @ Feb 21 2014, 01:02 ) *
Σωστα τα γεγονοντα λενε οτι εισαι πρωταθλητης σε πρωταθλημα με την Ελευσινα και τον Ικαρο και εγω διεκδικω τριτο σερι Ευρωπαικο.

Όπως το δει κανείς... Στο ίδιο πρωτάθλημα δε παίζει κι ο ολιμπιακός? γιατί δε το παίρνει αφού είναι τόσο της πλάκας? Ή σκουπίσαμε πέρυσι την Ελευσίνα στους τελικούς και δε το θυμάμαι?

Ο μόνος λόγος που πήρε ο ολυμπιακός το 2ο σερί ευρωπαϊκό είναι επειδή απέφυγε το ΠΑΟ. Πέρυσι ήταν τυχερός δηλαδή.
manj13
QUOTE(redleg7 @ Feb 21 2014, 01:02 ) *
Συν του οτι εχεις ταβανι την 8δα.Εκτος αν απεκτησε τοση αιγλη η Α1 και δεν το ξεραμε.

Οταν λες οτι εχεις καλυτερη ομαδα πιστευω(με την δικη μου αλλα ισως και της μαζα λογικη) οτι εννοεις οτι αποδιδεις γενικως καλυτερο μπασκετ γιατι αν κρινω απ τα παραπονα και την γκρινια σας(δεν το λεω εγω) μονο μπασκετ δεν βλεπετε.Γι αυτο απλα αναφερω το ρημα προσπερνω.
Τωρα οσον αφορα τις ατομικες ικανοτητες αλλο το γεγονος οτι εχεις φτιαξει μια ομαδα που εχει αποκλειστικο στοχο την αντιμετωπιση του Ολυμπιακου και τον ματσαρεις μια χαρα και αλλο οτι διαθετουν ατομικα οι μοναδες μεγαλυτερο ταλεντο απο τις αντιστοιχες δικες μου (γιατι σε γενικες γραμμες παλι πιστευω οτι δεν ειναι η δικη μου γνωμη αλλα οκ θεμητη καθε ειδους αντιπαραθεση).

Εγω ξερω redleg-αφου η Α1 ειναι ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ- οτι ο Ολυμπιακος που επαιξε το καλυτερο μπασκετ σε φ4,ειναι b2b icon_blahblah.gif icon_blahblah.gif EINAI EΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ, ΤΟΥ ΡΙΧΝΕΙ -ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΟΡΜΑΣ- ΚΙ ΕΝΑ... ΣΒΟΥΡΙΧΤΟ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΟ!!!Πρεπει κι ΑΥΤΟ να το βαλουμε σ αυτα που εχει πετυχει ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακος tongue.gif
Τιμη και δοξα λοιπον στον Πεδουλακη που δειχνει τον...ΤΑΠΕΙΝΟ τροπο αντιμετωπισης ΕΝΟΣ ΔΥΝΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.....
assistant
Ωραια κουβεντα.Κι εγω την εχω μεγαλυτερη.....τη δοξα.Καληνυχτα.
zidane13
QUOTE (MaJesty23 @ Feb 21 2014, 01:02 ) *
Βλέπω απο νεόκοπα μέλη την ορμή της νιότης. rolleyes.gif

Έχεις δίκιο παρασύρθηκα.Νιότη στο forum,όχι ηλικιακά(κοντεύω τα 30 βλέπεις smiley.gif).Τέλος πάντων μάλλον το παρατράβηξα, δε βγάζει πουθενά έτσι κι αλλιώς.Καληνυχτίζω blove.gif
bbplayer
QUOTE (redleg7 @ Feb 21 2014, 01:05 ) *
Εκατονταδες θα ελεγα εγω.Οντως εγιναν προσθηκες που κανουν μπαμ οπως ο Πετγουει αλλα η ζωη συνεχιζεται και οι μοναδες που απεκτησα εχουν δεσει αρκετα καλα στο συνολο και αποδιδουν σε αρκετα ματς πολυ ομορφο μπασκετ.Τονιζω τον ορο μπασκετ.

μέσες άκρες συμφωνώ και γι αυτό και δεν παίρνω θέση στην κουβέντα...ένα ματς στο καλάθι ή στα δυο καλάθια ήταν,μπάσκετ δεν είδαμε γι ακόμη μια φορά πέρα από την 1η περίοδο που προοιώνιζε κάτι καλύτερο,. τα γνωστά δηλαδή, αυτά που λέμε και βλέπουμε σε κάθε ματς σχεδόν.

το θέμα είναι τι θα γίνει στο 2ο γύρο και τι θα κάνουν οι άλλοι
Paris87
Ευτυχως παντως που δεν μπηκε ο Μπατιστ... Καλυτερα Μαυρο και ας τον ταπωνει ο Μπεγκιτς. (Αυτο ηταν το χαιλαητ παιδια, οχι το καρφωμα του Λοτζ rolleyes.gif )
Dancing Madly Backwards
QUOTE (Paris87 @ Feb 21 2014, 01:17 ) *
Ευτυχως παντως που δεν μπηκε ο Μπατιστ... Καλυτερα Μαυρο και ας τον ταπωνει ο Μπεγκιτς. (Αυτο ηταν το χαιλαητ παιδια, οχι το καρφωμα του Λοτζ rolleyes.gif )

Σιγά το highlight. Μιλάμε τόσο άνιωθο τζαμπ σουτ χωρίς την παραμικρή καμπύλη και ενώ μπροστά σου (οκ όχι τόσο) είναι παίκτης ύψους Μπέγκιτς, έχω καιρό να δω.
AKRG
Άντε να βγουν οι Mods να "σκουπίσουν" το θέμα , μήπως γράψει κανένας χριστιανός και για το ματς κάτι ... wink.gif
Paris87
QUOTE(Dancing Madly Backwards @ Feb 21 2014, 01:18 ) *
Σιγά το highlight. Μιλάμε τόσο άνιωθο τζαμπ σουτ χωρίς την παραμικρή καμπύλη και ενώ μπροστά σου (οκ όχι τόσο) είναι παίκτης ύψους Μπέγκιτς, έχω καιρό να δω.

Ειρωνικο ηταν βασικα bball.gif
MaJesty23
QUOTE(redleg7 @ Feb 21 2014, 01:19 ) *
Εχω περασει μια φορα στο Ουεφα,μια φορα στο Τσαμπιονς λιγκ και μετραω 8 προκρισεις τα τελευταια 10 χρονια(την στιγμη που υπεφηνευεσαι για προκριση σε 8δα σε ομιλο με κατι Αααλμποργκ και με αντιπαλους σε νοκ αουτ την Λεγκια χωρις φαση 16).Βλεπεις αλλο τα περασμενων δεκαετιων ¨μεγαλεια¨ σου και αλλο τωρα που η ψαλιδα εχει ανοιξει στον Θεο με το μαυρο χρημα και τους Σευχηδες.Στην τελικη την μαγκια σου στα μεταξυ μας(εκει εισαι 4 δεκαδες νικες πισω σε σχεση με μενα).
Οφ τοπικ αλλα οφειλα να ειμαι ευγενικος και να σου απαντησω.

Οσον αφορα τα δικα μας ε ενταξει μωρε 3 Ευρωπαικα εχω.Τι να κανουμε τωρα μαλλον τα βλεπεις λιγα εσυ.Θα μπορουσαν να ηταν και παραπανω φυσικα στην δικη μου περιπτωση αλλα δεν...Ελπιζω και σου ευχομαι να δεις χαρα σε φαιναλ φορ(οταν πας ξανα) και να υπαρχουν ατομα που πετυχες σπουδαια πραγματα και χωρις Ομπραντοβιτς και να μην μεινετε να μνημονευεται μονο αυτον.

redleg έχεις-τε ξεφύγει man.Εδώ ειναι μπασκετικό φόρουμ αδερφέ όχι το gazzetta για ξεκατίνιασμα.Ηρεμία!Το μαμήσατε το thread.

γκούχου mods γκούχου tongue.gif
Dancing Madly Backwards
Ναι μωρέ, προφανώς (έτριβα τα μάτια μου όταν το δα) αλλά το σουτ του Λουκά δεν άντεχα να μη το σχολιάσω smiley.gif
ssoulliss
Πάλι δεν ανακαλύψαμε την...Αμερική. Μια από τα ίδια. Το μπάσκετ που παίχτηκε μέτριο ως κακό. Οι άμυνες σε προτεραιότητα, πολύ τακτική,πολύ ένταση τα γνωστά. Ο Παναθηναικός ατσάλινος στο τέλος, δέχτηκε ένα καλάθι σε τέσσερα λεπτά και κέρδισε. Τόσο απλά.

Και οι δύο συνεχίζουν να διεκδικούν την πρόκριση,ο Παναθηναικός νομίζω ότι δύσκολα θα ηττηθεί στο ΟΑΚΑ ξανά. Άρα ψάχνει μια εκτός έδρας νίκη(Εφές ή Μιλάνο) για να προκριθεί.Με δύο και πάνω προβάρει ως φαβορί για τη δεύτερη θέση.

Ο Ολυμπιακος θέλει νίκη την άλλη εβδομάδα για να βάλει από κάτω τη Φενέρ.Πάντως το πρόβλημα του Ολυμπιακού όταν αντιμετωπίζει τον Παναθηναικό είναι ψυχολογικό. Είναι ένα γήπεδο που δεν κέρδιζε ποτέ και δεν είναι εύκολο να το κάνει και τώρα. Ακόμη και όταν είχε περισσότερους σπουδαίους παίκτες. smile.gif
Neondreamer
Συγχαρητήρια στους φίλους Παναθηναϊκούς για τη νίκη της ομάδας τους.

Ένα ωραίο ματς, αρκετά πιο "μπασκετικό" αυτή τη φορά, δυνατό, στη τσίτα, που παίχτηκε στο ένα-ενάμιση λεπτό. Καλύτερα προετοιμασμένη μού φάνηκε σήμερα η ομάδα, σωστότερη προσέγγιση από τον Μπαρτζώκα στην επίθεση, αλλά δυστυχώς και πάλι το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο με τις προηγούμενες επισκέψεις. Και πανομοιότυπο σκορ. Μπορώ πια με βεβαιότητα να πω ότι ο Πεδουλάκης έχει τον τρόπο του να αφοπλίζει τον Μπαρτζώκα και, συνήθως, να τον κερδίζει στα σημεία. Το ίδιο θα ΄λεγα αν κέρδιζε σήμερα ο Ολυμπιακός, γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αποδώσει όταν του βάζουν τέτοια "ερωτήματα" στην επίθεσή του, νιώθει σαστισμένος, στριμωγμένος και τελείως έξω από τα νερά του. Πόσω μάλλον όταν παίζεις και σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα.

Είναι σα να θες να βάλεις έναν τίμιο μέταλ ντράμερ, που γουστάρει ταχύτητα και παντού και πάντα διπεταλιές και κακό, να παίξει σε μια post rock μπάντα με φουλ πειραματισμό. Το αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον αμφίβολο! tongue.gif
Βέβαια, και στις δύο περιπτώσεις θα έπαιζε μια χαρά ένας ντράμερ με τζαζ παιδεία, αλλά τέτοιους δεν διαθέτει η ομάς!
redleg7
QUOTE (A.CAB @ Feb 21 2014, 01:14 ) *
Μάλιστα. Είναι ένας τρόπος να διαβάσεις τα γεγονότα δίνοντας άσχετες απαντήσεις περί της Α1. Και εντάξει εγώ στο έγραψα και πριν πως δεν θεωρώ πως ο Ολυμπιακός έχει τόσο φοβερή ομάδα αλλά όχι και να μου τη συγκρίνεις με την Ελευσίνα και τον Ίκαρο. Εντάξει τους κερδίσαμε κι αυτούς αλλά παίζουμε και με τον Ολυμπιακό των b2b τίτλων. Και ας έχουμε περίπου ίδιο ποσοστό επιτυχίας με όλους αυτούς (Ίκαρο, Ολυμπιακό, ΑΓΟΡ κτλ).

Εγώ δεν ξέρω τι λέει η μάζα και χωρίς παρεξήγηση προς το μέρος της αλλά δεν με νοιάζει. Την άποψή μου σου έγραψα. Το ποιός αποδίδει καλύτερο μπάσκετ είναι σχετικό. Ποιός αποδίδει πιο αποτελεσμάτικό όμως δεν είναι. Στα μέχρι τώρα μεταξύ μας παιχνίδια ο Ολυμπιακός δεν αποδίδει ούτε καλύτερο ούτε αποτελεσματικότερο μπάσκετ.
Όσον αφορά το ποιός έφτιαξε τι για να ματσάρει ποιόν δεν διαφωνώ καθόλου αν μιλάμε για τα περσινά. Γιατί φέτος βλέπω κάτι Κόλλινς να έρχονται για να μην ποστάρονται, κάτι Σίμμονς, κάτι Πέτγουει και κάτι Καββαδάδες για να παίρνουν ριμπάουντ ή να ρίχνουν ξύλο κτλ. Άλλοι προσπαθούν να να ματσάρουν πλέον.

Παραβλεπω την πρωτη παραγραφο(και ας εχω αρκετο χιουμορ σαν ανθρωπος).Πιστευω καταλαβαινεις τον λογο.
Αν θες την αποψη μου δεν ΔΙΑΦΩΝΩ ως προς το οτι Δεν μας ταιριαζετε σαν ομαδα ως προς την αντιμετωπιση του μπασκετ που εσεις παιζετε.Ισα ισα θεωρω οτι για καθε ομαδα υπαρχει καποια αλλη που δεν της ταιριαζει ποτε σαν στυλ.Ως προς τα μεταξυ μας λοιπον οντως δειχνει οτι το μπασκετ που παιζει η ομαδα σου ειναι πιο αποτελεσματικο.Τωρα αν θες την αποψη μου σ ολα και τα 4 ματς που το μαξιμουμ ειναι οι 60 ποντοι στην επιθεση για τον νικητη δεν υπαρχει κανεις απ τους 2 που θα εχει αποδωσει ομορφο μπασκετ.
Η ενσταση μου ειναι η γενικοτερη εικονα των ομαδων.Και εσυ προσπαθεις να παιξεις κατι σαν μπασκετ.Δεν νομιζω οτι διαφωνουμε.
Ο Κολινς τωρα ηρθε και ειχαμε περιθωριο 5-6 ημερες για μεταγραφη.Αυτο τα λεει ολα για το αν ηρθε για να μην ποσταρονται οι αντιστοιχοι δικοι σου.
Για Πετγουει και Σιμονς συμφωνω.Για Καββαδα οχι γιατι αν γινοταν αυτο σημερα θα τον εβλεπες και στο παρκε.
kotzito
Ευτυχως που σχεδον ολοι οσοι γραφετε ειστε εντος θεματος, δηλαδη για το συγκεκριμενο ματς icon_drunk.gif

Το ματς ηταν 50-50 σε ολη την διαρκεια του σημερα. Ισως ο ΠΑΟ να ηταν ελαφρως καλυτερος και να σου εδινε την εικονα οτι εκεινος εχει περισσοτερες πιθανοτητες να το παρει αν παει ποντο-ποντο, αλλα ο Ολυμπιακος ουσιαστικα μεχρι και το τελευταιο σουτ διεκδικουσε την νικη... Οπως και θα βλεπαμε αλλη αντιδραση και αλλα σχολια αν εφευγε με το διπλο... Αντι για τον Πεδουλακη που εχει παρει την ταυτοτητα του Μπαρτζωκα, το αλλοθι με τους ξενους διαιτητες που πλεον εσπασε, τον Σπανουλη που παλι ηταν απων, οι περισσοτεροι θα μιλαγαν για τον Πεδουλακη και την ομαδα που δεν πειθει κανεναν οποτε παιζει με δυνατους αντιπαλους και τον Ολυμπιακο που απεδειξε οτι επι ευρωπαικου εδαφους ειναι καλυτερος απο τον Παναθηναικο... Οποτε νομιζω οτι σχολια περι διαφορας δυναμικοτητας γινονται σε ενα ματς 3-4 ποντων ειναι σχεδον περιττα.

Απλα ο Ολυμπιακος εχασε την ευκαιρια σημερα να φυγει με ενα διπλο που θα του εδινε μεγαλο προβαδισμα για την κατακτηση της 2ης θεσης. Ειχε σε κακη μερα παλι τον Σπανουλη και σε μετρια τους Ντανστον(επιθετικα κυριως), Λοτζεσκι, Πετγουει οποτε δεν καταφερε να επιβαλει τον ρυθμο του... Δεν ξερω αν υπηρχαν οδηγιες απο τον παγκο για τις επιθεσεις των τελευταιων λεπτων, αλλα 1-2 φορες ειχε την ευκαιρια ο Ολυμπιακος να τρεξει σε αιφνιδιασμο και προτιμησε να παει σε οργανωμενη επιθεση για να κερδισει χρονο, κακως κατ' εμε... Τωρα οσον αφορα τον Σπανουλη δεν μπορω να καταλαβω τι τον πιανει οταν παιζει με τον ΠΑΟ. Σε καθε ματς δεν ειναι απλος μη καλος, αλλα ειναι ο χειροτερος του Ολυμπιακου κι ο καλυτερος των απεναντι... Σαν να πιστευει οτι η ρετσινια θα φυγει απο πανω του αν βαλει 30 ποντους... Προσωπικα καλυτερα να βαζει σε καθε ντερμπι 5-10 ποντους αλλα χωρις να κανει λαθη και να εκβιαζει προσπαθειες, παρα να κυνηγαει να γινει ηρωας με 20αρες και 30αρες.
The Admiral
Ο Περπερογλου και ο Μπεγκιτς θα μπορουσαν να παιξουν λιγο παραπανω. Ειδικα ο Περπερογλου. Δεν καταλαβαινω γιατι ξεχαστηκε στον παγκο,αφου ηταν σαφως σε καλη μερα. Και ο Μπεγκιτς πιστευω αξιζε χρονο. Πιο αθλητικο παιχτη απο το Λασμε δεν μπορεις να βρεις,μπορεις να βρεις ομως καποιον να τον σπρωξει και ο Ολυμπιακος ηδη τον εχει.

Ο ΠΑΟ χανει τα ριμπαουντ στα τελευταια παιχνιδια ( καλα,την περιφερειακη αμυνα και τις περιστροφες ανεκαθεν τις εχανε σχεδον ολες) και δεν παιζει τοσο καλη αμυνα. Εδειξε ζωη ο Ουκιτς,ισως βοηθησει και ο νεος γκαρντ.

Δεν ξερω τι γνωμη εχετε,αλλα δε μου εμπνεουν εμπιστοσυνη οι ομαδες. Ειναι αρκετα πισω σε σχεση με τις Ρεαλ και Μπαρτσα. Μαλλον και η Τσσκα ειναι καλυτερη. Ισως και η Μακαμπι. Δεν ξερω δηλαδη αν εχει οντως τοση σημασια η δευτερη ή η τριτη θεση. Τουλαχιστον να αποφυγουν την τεταρτη.
manj13
QUOTE(kotzito @ Feb 21 2014, 01:34 ) *
Ευτυχως που σχεδον ολοι οσοι γραφετε ειστε εντος θεματος, δηλαδη για το συγκεκριμενο ματς icon_drunk.gif

Το ματς ηταν 50-50 σε ολη την διαρκεια του σημερα. Ισως ο ΠΑΟ να ηταν ελαφρως καλυτερος και να σου εδινε την εικονα οτι εκεινος εχει περισσοτερες πιθανοτητες να το παρει αν παει ποντο-ποντο, αλλα ο Ολυμπιακος ουσιαστικα μεχρι και το τελευταιο σουτ διεκδικουσε την νικη... Οπως και θα βλεπαμε αλλη αντιδραση και αλλα σχολια αν εφευγε με το διπλο... Αντι για τον Πεδουλακη που εχει παρει την ταυτοτητα του Μπαρτζωκα, το αλλοθι με τους ξενους διαιτητες που πλεον εσπασε, τον Σπανουλη που παλι ηταν απων, οι περισσοτεροι θα μιλαγαν για τον Πεδουλακη και την ομαδα που δεν πειθει κανεναν οποτε παιζει με δυνατους αντιπαλους και τον Ολυμπιακο που απεδειξε οτι επι ευρωπαικου εδαφους ειναι καλυτερος απο τον Παναθηναικο... Οποτε νομιζω οτι σχολια περι διαφορας δυναμικοτητας γινονται σε ενα ματς 3-4 ποντων ειναι σχεδον περιττα.

Απλα ο Ολυμπιακος εχασε την ευκαιρια σημερα να φυγει με ενα διπλο που θα του εδινε μεγαλο προβαδισμα για την κατακτηση της 2ης θεσης. Ειχε σε κακη μερα παλι τον Σπανουλη και σε μετρια τους Ντανστον(επιθετικα κυριως), Λοτζεσκι, Πετγουει οποτε δεν καταφερε να επιβαλει τον ρυθμο του... Δεν ξερω αν υπηρχαν οδηγιες απο τον παγκο για τις επιθεσεις των τελευταιων λεπτων, αλλα 1-2 φορες ειχε την ευκαιρια ο Ολυμπιακος να τρεξει σε αιφνιδιασμο και προτιμησε να παει σε οργανωμενη επιθεση για να κερδισει χρονο, κακως κατ' εμε... Τωρα οσον αφορα τον Σπανουλη δεν μπορω να καταλαβω τι τον πιανει οταν παιζει με τον ΠΑΟ. Σε καθε ματς δεν ειναι απλος μη καλος, αλλα ειναι ο χειροτερος του Ολυμπιακου κι ο καλυτερος των απεναντι... Σαν να πιστευει οτι η ρετσινια θα φυγει απο πανω του αν βαλει 30 ποντους... Προσωπικα καλυτερα να βαζει σε καθε ντερμπι 5-10 ποντους αλλα χωρις να κανει λαθη και να εκβιαζει προσπαθειες, παρα να κυνηγαει να γινει ηρωας με 20αρες και 30αρες.

Ας μιλησουμε για το ματς σχολιαζοντας μια αποστροφο του ποστ σου...
'' Ειχε σε κακη μερα παλι τον Σπανουλη και σε μετρια τους Ντανστον(επιθετικα κυριως), Λοτζεσκι, Πετγουει οποτε δεν καταφερε να επιβαλει τον ρυθμο του...''

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ πρεπει να συμβει το ΙΔΙΟ πραγμα που συμβαινει ωστε...να ΣΥΝΟΜΩΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ και ΟΙ evilmonkey.gif ΙΔΙΟΙ!! ΠΑΙΧΤΕΣ ''να επιβαλλουν το ρυθμο τους''???ΟΚΤΩ,ΔΕΚΑ,ΔΩΔΕΚΑ,ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ????Ε, ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ και μονο θα συμβει καποια στιγμη.... w00t.gif
TakeshyKurosawa
Μόλις λογκάρουν τα μεγάλα κεφάλια θα πέσει πολλή σκούπα στο θέμα! icon_drunk.gif
manj13
QUOTE(TakeshyKurosawa @ Feb 21 2014, 01:43 ) *
Μόλις λογκάρουν τα μεγάλα κεφάλια θα πέσει πολλή σκούπα στο θέμα! icon_drunk.gif

Ρε συ Ταkeshy,οι σελιδες του ματσακιου πλησιαζουν τις 21 και θα πρεπε να χουν ληξει απ τις ...10 γιατι ειναι σαν να βλεπω deja vu ποστ περασμενων ντερμπι...Καπου..στερευουν κι οι ιδεες,λεμε καμμια.... αναλαφρη σκεψη πριν παμε για υπνο οπως κι... εγω σε λιγο...
Καλο βραδυ σ ολους!!!!! icon_wave.gif
Igor
QUOTE(Neondreamer @ Feb 21 2014, 01:31 ) *
Συγχαρητήρια στους φίλους Παναθηναϊκούς για τη νίκη της ομάδας τους.

Ένα ωραίο ματς, αρκετά πιο "μπασκετικό" αυτή τη φορά, δυνατό, στη τσίτα, που παίχτηκε στο ένα-ενάμιση λεπτό. Καλύτερα προετοιμασμένη μού φάνηκε σήμερα η ομάδα, σωστότερη προσέγγιση από τον Μπαρτζώκα στην επίθεση, αλλά δυστυχώς και πάλι το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο με τις προηγούμενες επισκέψεις. Και πανομοιότυπο σκορ. Μπορώ πια με βεβαιότητα να πω ότι ο Πεδουλάκης έχει τον τρόπο του να αφοπλίζει τον Μπαρτζώκα και, συνήθως, να τον κερδίζει στα σημεία. Το ίδιο θα ΄λεγα αν κέρδιζε σήμερα ο Ολυμπιακός, γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αποδώσει όταν του βάζουν τέτοια "ερωτήματα" στην επίθεσή του, νιώθει σαστισμένος, στριμωγμένος και τελείως έξω από τα νερά του. Πόσω μάλλον όταν παίζεις και σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα.

Είναι σα να θες να βάλεις έναν τίμιο μέταλ ντράμερ, που γουστάρει ταχύτητα και παντού και πάντα διπεταλιές και κακό, να παίξει σε μια post rock μπάντα με φουλ πειραματισμό. Το αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον αμφίβολο! tongue.gif
Βέβαια, και στις δύο περιπτώσεις θα έπαιζε μια χαρά ένας ντράμερ με τζαζ παιδεία, αλλά τέτοιους δεν διαθέτει η ομάς!

77.gif

mr 3Xdouble
Εγώ ένα μόνο έχω να πω..
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ στον ΡΟΚΟ!!!!
56.gif 56.gif 56.gif 56.gif 56.gif
sacarame
Προφανώς η μέρα δεν επηρέασε κανένα...Έχουν γραφτεί τα μύρια βλέπω.. Πρέπει δηλαδή συνέχεια να κάνουμε τη γάτα για να μην χορεύουν τα ποντίκια... Τελειώστε με τα οφφ τόπικ, τα διαιτητικά και γενικά το οτιδηποτε άσχετο με το ματς. Ό,τι παράταιρο με το θέμα γράφεται από εδώ και πέρα έχει 20 μέρες. Δεν χρειάζεται να πω ότι και τα προηγούμενα posts εκτός κλίματος φόρουμ , θα έχουν τις ανάλογες συνέπειες..
TakeshyKurosawa
QUOTE (manj13 @ Feb 21 2014, 01:50 ) *
Ρε συ Ταkeshy,οι σελιδες του ματσακιου πλησιαζουν τις 21 και θα πρεπε να χουν ληξει απ τις ...10 γιατι ειναι σαν να βλεπω deja vu ποστ περασμενων ντερμπι...Καπου..στερευουν κι οι ιδεες,λεμε καμμια.... αναλαφρη σκεψη πριν παμε για υπνο οπως κι... εγω σε λιγο...
Καλο βραδυ σ ολους!!!!! icon_wave.gif

Αναλωνόμαστε σε παπαριές σε ένα πόλεμο από ατάκες και ποιος θα πει την πιο άσκοπη εξυπνάδα. Είπαμε μπράβο στον ΠΑΟ για τη δίκαιη νίκη. Κακό μπάσκετ και από τους 2 για μένα. Βασικά είδαμε ένα ριπλέι των προηγούμενων ντέρμπι και αυτό είναι όλο. Τώρα είναι ώρα για κράξιμο σε Σπανούλη και Μπαρτζώκα, για αναφορές σε διαιτησίες και παρασκήνιο, ακόμα και σε ποδόσφαιρο. biggrin.gif Καληνύχτα μάγκες!
yorgos
Πήγα γήπεδο σήμερα και το καταχάρηκα. Όχι για το ότι κέρδισε η ομάδα μου αλλά ότι είδα ένα ματς ΩΡΑΙΟ. Δε με νοιάζει που ήταν χαμηλό το σκορ, λίγες κατοχές είχε (γιατί έτσι ήθελε ο Πεδουλάκης), αλλά είχε ωραίες φάσεις, μεγάλες προσωπικότητες που δείξανε ότι έχουνε μπάλες για βόλεϊ δωματίου, φανταστική σκακιέρα (αμέτρητα σχήματα, χαρά Θεού) και μια εξέλιξη που έπιασα τον εαυτό μου να τρώει τα νύχια του, όπως τότε που είχαμε το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και το αν το Παγκράτι κέρδισε τον ΠΑΟΚ γινόταν πρωτοσέλιδο. Εξέλιξη με ήραωες, αντι-'ήρωες, σκαμπανεβάσματα, λύτρωση, ατυχίες, ματσάρα ευρωπαϊκού στιλ. ΟΚ δε μιλάμε για θέαμα ΝΒΑ, αλλά το προτιμώ από τον καλύτερο τελικό του ΝΒΑ χίλιες φορές, δις ιζ γουάι γουί λάικ Γιουρολίγκ. Καμ γουιθ μι για να τη βρεις και η αναμνηση από το Γκρις θα σου μείνει για φορέβερ.

Η κερκίδα θα μπορούσε να είχε και περισσότερο παλμό (κακά τα ψέμματα, όσοι ζήσαμε τα 90s ζήσαμε κερκίδες επικές), αλλά είχε ατμόσφαιρα σήμερα το ματς και χωρίς καγκουριές και τους κόπανους να γίνονται πρωταγωνιστές. Ειλικρινά άξιζε τον κόπο που άλλαξα (και πλήρωσα) το εισιτήριο επιστροφής στη χώρα μου για να παραμείνω παραπάνω στην Ελλάδα και να δω λίγη Ευρωλίγκα, το έχω καταευχαριστηθεί (και ναι, είμαι Παναθηναϊκός και πάω και ΣΕΦ και θα πάω και Γιαντ Ελιάου κι αν έπεφτα πάνω σε ΤΣΣΚΑ θα την έβλεπα κι αυτή στη Μόσχα, devotion λέμε).

Και χάρηκα και γιατί με αυτό το αποτέλεσμα και μένει ο προπονητής που με έχει κερδίσει (θεωρώ πως με ήττα θα τον είχε διώξει ο κύριος Δημήτρης) αλλά και γιατί ο όμιλος έχει πολύ ενδιαφέρον, βλέπουμε τρελό τοπ-16.

Μερικά από το γήπεδο:
- Σε κάποια φάση στην προθέρμανση ο Πεφώνης, δηλαδή ο Κόλλινς, είχε 14/14 τρίποντα. ΟΚ drill ήταν, αλλά τα χλάτσωνε
- Δεν κατάλαβα γιατί δε βγήκαν οι μαζορέτες στο παρκέ σήμερα. Πάντως μια από αυτές φώναζε και το "π...τσα, πάλι οέ οέ" κάνοντας και τη σχετική χειρονομία... unbelievable
- Πάλι μας δώσανε αυτά τα εισιτηριάκια του ενός €, περιμένω από το bbplayer να μας εξηγήσει τι ρόλο βαράνε
- Πέσανε ψιλές απέξω με τους τζαμπατζήδες, κάποιοι μπήκανε στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά σήμερα είχε ΜΑΤ και σαφείς οδηγίες να μη μπούνε μιλιούνια τζαμπατζήδων, όπως είναι η κοινή πρακτική στο ΟΑΚΑ
- ο Ούκιτς φοβερά κεφάτος στην προθέρμανση, καθόλου εύστοχος απέξω, αλλά σε σχέση με τα προηγούμενα που τον είχα δει μπήκε ορεξάτος , σα να μην κρατιόταν ήταν
- Μπαρτζώκας πολύ εριστικός και το λέω εγώ που γενικά τον συμπαθώ και τον θεωρώ εξαιρετικό προπονητή. Αν κι έκανε μεγάλο φάουλ στη συνέντευξη που έδωσε για τη Euroleague μια μέρα πριν. Νομίζω ότι γενικά έχει πέσει στη λούμπα της (αήθους, δεκτόν) επίθεσης του κυρίου Δημήτρη και "χάνει" την ψυχολογία των παιχνιδιών με τον Παναθηναϊκό, ειδικά στα εκτός. Αυτό μεταδίδεται και στους παίκτες και στην εξέδρα: δεν ξέρω πόσα φαίνονταν από την τηλεόραση, αλλά σε κάποια φάση χειροκρότησε ειρωνικά ένα καλάθι του Μαύρο, μετά γελούσε σε μια ραβέρσα του Λάσμε, απαράδεκτος στο αντιαθλητικό του Πέτγουει, στην έξοδο στο ημίχρονο έκανε χειρονομίες. Αδικεί τον εαυτό του, ταλαντούχος είναι, αλλά θέλει και διαχείριση κι αυτός την έχει χάσει τη μπάλα από τα νεύρα του. Σα να προσπαθεί να πάρει εκδίκηση είναι και δεν καταλαβαίνει ότι κάνει κακό στην ομάδα του.

Τα υπόλοιπα για το ματς τα γράφω τώρα.
Reporter1983
QUOTE (yorgos @ Feb 21 2014, 02:03 ) *
Πήγα γήπεδο σήμερα και το καταχάρηκα. Όχι για το ότι κέρδισε η ομάδα μου αλλά ότι είδα ένα ματς ΩΡΑΙΟ. Δε με νοιάζει που ήταν χαμηλό το σκορ, λίγες κατοχές είχε (γιατί έτσι ήθελε ο Πεδουλάκης), αλλά είχε ωραίες φάσεις, μεγάλες προσωπικότητες που δείξανε ότι έχουνε μπάλες για βόλεϊ δωματίου, φανταστική σκακιέρα (αμέτρητα σχήματα, χαρά Θεού) και μια εξέλιξη που έπιασα τον εαυτό μου να τρώει τα νύχια του, όπως τότε που είχαμε το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και το αν το Παγκράτι κέρδισε τον ΠΑΟΚ γινόταν πρωτοσέλιδο. Εξέλιξη με ήραωες, αντι-'ήρωες, σκαμπανεβάσματα, λύτρωση, ατυχίες, ματσάρα ευρωπαϊκού στιλ. ΟΚ δε μιλάμε για θέαμα ΝΒΑ, αλλά το προτιμώ από τον καλύτερο τελικό του ΝΒΑ χίλιες φορές, δις ιζ γουάι γουί λάικ Γιουρολίγκ. Καμ γουιθ μι για να τη βρεις και η αναμνηση από το Γκρις θα σου μείνει για φορέβερ.

Η κερκίδα θα μπορούσε να είχε και περισσότερο παλμό (κακά τα ψέμματα, όσοι ζήσαμε τα 90s ζήσαμε κερκίδες επικές), αλλά είχε ατμόσφαιρα σήμερα το ματς και χωρίς καγκουριές και τους κόπανους να γίνονται πρωταγωνιστές. Ειλικρινά άξιζε τον κόπο που άλλαξα (και πλήρωσα) το εισιτήριο επιστροφής στη χώρα μου για να παραμείνω παραπάνω στην Ελλάδα και να δω λίγη Ευρωλίγκα, το έχω καταευχαριστηθεί (και ναι, είμαι Παναθηναϊκός και πάω και ΣΕΦ και θα πάω και Γιαντ Ελιάου κι αν έπεφτα πάνω σε ΤΣΣΚΑ θα την έβλεπα κι αυτή στη Μόσχα, devotion λέμε).

Και χάρηκα και γιατί με αυτό το αποτέλεσμα και μένει ο προπονητής που με έχει κερδίσει (θεωρώ πως με ήττα θα τον είχε διώξει ο κύριος Δημήτρης) αλλά και γιατί ο όμιλος έχει πολύ ενδιαφέρον, βλέπουμε τρελό τοπ-16.

Μερικά από το γήπεδο:
- Σε κάποια φάση στην προθέρμανση ο Πεφώνης, δηλαδή ο Κόλλινς, είχε 14/14 τρίποντα. ΟΚ drill ήταν, αλλά τα χλάτσωνε
- Δεν κατάλαβα γιατί δε βγήκαν οι μαζορέτες στο παρκέ σήμερα. Πάντως μια από αυτές φώναζε και το "π...τσα, πάλι οέ οέ" κάνοντας και τη σχετική χειρονομία... unbelievable
- Πάλι μας δώσανε αυτά τα εισιτηριάκια του ενός €, περιμένω από το bbplayer να μας εξηγήσει τι ρόλο βαράνε
- Πέσανε ψιλές απέξω με τους τζαμπατζήδες, κάποιοι μπήκανε στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά σήμερα είχε ΜΑΤ και σαφείς οδηγίες να μη μπούνε μιλιούνια τζαμπατζήδων, όπως είναι η κοινή πρακτική στο ΟΑΚΑ
- ο Ούκιτς φοβερά κεφάτος στην προθέρμανση, καθόλου εύστοχος απέξω, αλλά σε σχέση με τα προηγούμενα που τον είχα δει μπήκε ορεξάτος , σα να μην κρατιόταν ήταν
- Μπαρτζώκας πολύ εριστικός και το λέω εγώ που γενικά τον συμπαθώ και τον θεωρώ εξαιρετικό προπονητή. Αν κι έκανε μεγάλο φάουλ στη συνέντευξη που έδωσε για τη Euroleague μια μέρα πριν. Νομίζω ότι γενικά έχει πέσει στη λούμπα της (αήθους, δεκτόν) επίθεσης του κυρίου Δημήτρη και "χάνει" την ψυχολογία των παιχνιδιών με τον Παναθηναϊκό, ειδικά στα εκτός. Αυτό μεταδίδεται και στους παίκτες και στην εξέδρα: δεν ξέρω πόσα φαίνονταν από την τηλεόραση, αλλά σε κάποια φάση χειροκρότησε ειρωνικά ένα καλάθι του Μαύρο, μετά γελούσε σε μια ραβέρσα του Λάσμε, απαράδεκτος στο αντιαθλητικό του Πέτγουει, στην έξοδο στο ημίχρονο έκανε χειρονομίες. Αδικεί τον εαυτό του, ταλαντούχος είναι, αλλά θέλει και διαχείριση κι αυτός την έχει χάσει τη μπάλα από τα νεύρα του. Σα να προσπαθεί να πάρει εκδίκηση είναι και δεν καταλαβαίνει ότι κάνει κακό στην ομάδα του.

Τα υπόλοιπα για το ματς τα γράφω τώρα.

Μπραβο σου φιλε για οσα γραφεις, εγω Ολυμπιακος ειμαι αλλα μ'αρεσουν οι ανθρωποι που τα βλεπουν λιγο διαφορετικα τα πραγματα
yorgos
Τι είδαμε στο ματς:
- Τρελή τακτική κι απ' τις δυο πλευρές, θέλεις 5 ώρες βίντεο να τα αναλύσεις, πολά πλάγια σκριν από Ολυμπιακό, ταυτόχρονη χρήση Πρίντεζη-Λοτζέσκι που πήγε πολύ καλά, εμμονή και από τους δύο σε στοχευμένες επιθέσεις, όταν ο Ολυμπιακό το σταμάτησε αυτό, έχασε και το ματς. Ενδιαφέρουσα αντιμετώπιση του Σπανούλη τώρα που ο Γκιστ δε μπορούσε, ρίσκο οι αλλαγές Λάσμε πάνω στο γκαρντ, αποτυχία Πέτγουει στο να εκμεταλλευτεί τις αλλαγές που έκαναν πάνω του, χαμός στα φόργουορντ με πολλές μεταπτώσεις ειδικά ο ΜΑτσιούλις, ουσιαστικά τα 3 πρώτα δεκάλεπτα παίζανε πάνω στο Ματσιούλις-Πέρπε οι δυο κόουτς
- Το Πέρπε να δείχνει ότι έχει αβγά. Τα περί "τσίκεν" κομμένα. Μπήκε και παρότι η πρώτη φάση (ω τι περίεργο) ήταν ποστάρισμα ΜΑτσιούλις πήρε πολλές ατομικές φάσεις αλλά από ομαδική επιλογή, δημιούργησε προβλήματα, έβαλε δύσκολα σουτ, μετά έχασε κάποια, προσπάθησε ο ΠΕδουλάκης και να τον φθείρει και να τον κουράσει και σωστά τον έβγαλε ο Μπαρτζώκας αλλά... τον παραξέχασε μου φαίνεται
- Είμαι ερωτευμένος με το Λοτζέσκι. Δεν είναι ότι είναι παιχτούρα, ότι έκανε τη φάση του ματς, είναι ότι διαβάζει την άμυνα, δύσκολα βλέπεις Αμερικανό να "ξέρει" ευρωπαϊκό μπάσκετ. ΟΚ, έχει μείνει χρόνια στην Ευρώπη αλλά κι άλλοι έμειναν και δεν... Τρέχει όταν πρέπει, φρενάρει όταν δεν τον παίρνει , πασάρει πολύ σωστά αλλά βασικά διαβάζει τη φάση και παρότι δεν καταγράφεται η ασίστ σε αυτόν δίνει την... προτελευταία πάσα με τέτοιο τρόπο που ο δέκτης έχει έτοιμη ασίστ για τον επόμενο. Πολύ έξυπνος και με κρύο αίμα, θα κρίνει ματς. Είναι ο βασικός λόγος που θεωρώ αυτή την στιγμή τουλαχιστον το υλικό του Ολυμπιακού καλύτερο από του Παναθηναϊκού. Και μαρκάρεται δύσκολα.
- Είδα οτι τα έγραψαν και οι άλλοι για το Σπανούλη. Δεν είναι χέστης, αλλά μπαίνει με μια νοοτροπία "τ'ωρα θα σας δείξω εγώ". Και χάνει. ΟΚ, θα πάρει κι ένα ματς έτσι μια μέρα μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά μέχρι τότε θα έχει χάσει είκοσι. Εκεί θες τον προποητή να τον πάρει από το αυτί και να τον βάλει τρία δεκάλεπτα στον πάγκο. Ο Σπανούλης πληρώνεται ΚΑΙ για να κερδίζει η ομάδα του τον Παναθηναϊκό, όχι για να προσπαθεί αυτός να αποδείξει ό,τι νομίζει πως πρέπει να αποδείξει, που πια δεν έχει τίποτε να αποδείξει: η ιστορία έδειξε πως ορθώς έφυγε, η πρώην ομάδα του δεν έχασε κάτι από την ισχύ της και η νέα του ομάδα τα πήρε όλα με αυτόν ηγέτη. Ας το ξεπεράσει κι ας κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται.
- Κόλλινς: Πεφώνης, Τρομάρας και Σουγκλάκος μαζί. Σε 4' τέσσερα φάουλ, δεν υπάρχει το παλικάρι. Την παλεύει, κυριολεκτικά όμως. Ένα καλάθι έβαλε, κι αυτό νομίζω ξεκίνησε από βήματα (σόρι αν κάνω λάθος, δεν έχω ριπλέι). Αν αποκτήθηκε για να σπάσει τα νεύρα των αντιπάλων πάω πάσο. Για οτιδήποτε άλλο δεν κάνει και σπάει και το ρυθμό των δικών του γιατί τον Ολυμπιακό δεν τον βολεύει το φρου και φρου κάθε δυο και τρεις, το κλέψιμο και τρέχουμε τον βολεύει.
- Διαμαντίδης: Επιτρέψανε επαφές σήμερα οι διαιτητές και προσπάθησε να πάρει φάουλ που δεν του έδωσαν. Το ένα που όντως έπρεπε να του δώσουν πάντως, στοίχισε μια κατοχή στη συνέχεια της οποίας έκανε το 55-59 νομίζω ο Σλούκας με τρίποντο και παραλίγο να κριθεί όλο το ματς εκεί. Του κάνει κακό το πώς σφυρίζεται στην Ελλάδα και το λέω με ευνοϊκά κριτική διάθεση.
- Λάσμε: ΘΑ πεθάνει αν συνεχίσει έτσι. Από την κούραση βγαίνει και διστακτικός σε κάποιες φάσεις. Νομίζω και πάλι δεν "έπαιξε" σωστά με την κούραση του Λάσμε ο Ολυμπιακός. Στην αρχή το πήγαινε καλά με εναλλαγές φρέσκων παικτών, στο τέλος το έριξε στο "ατομικό ταλέντο" (δηλαδή βαράτε βιολιτζήδες απ' όπου βρείτε) και του έδωσε ανάσες αδικαιολόγητες. Ο άνθρωπος είναι ήρωας, αλλά δεν μπορεί άλλο, δε θα τη βγάλει τη χρονιά. Αυτό λέγεται εκμετάλλευση αλλοδαπού, θα τον εξοντώσουμε τον άνθρωπο.
- Γκιστ: Μετά το τέλος του ματς ήρθε με το Λάσμε και αποθεώθηκε και σωστά. Τα δίνει όλα κι όταν δεν μπορεί. Φοβερή η σημασία του σε έναν Παναθηναϊκό περιορισμένων λύσεων. Η ανταλλαγή με τον Πάνκο ήταν το ντιλ του αιώνα.
- Οι διαιτητές σφύριξαν λίγο και πολύ έκαναν. Αυτό το "χεζόμαστε να πάρουμε την ευθύνη άρα στο τέλος θα στέλνουμε και τις δύο ομάδες στις βολές ώστε να γίνει διαγωνισμός βολών και μεις Πόντιος Πιλάτος" στην Ευρωλίγκα δεν παίζει. Και μπράβο. Είχαν προσωπικότητα επιβλήθηκαν, τους είδα πολύ καλούς. Τώρα όσοι είχατε ριπλέι τα είδατε καλύτερα. Αλλά γενικώς οι κινήσεις τους έδειξαν άτομα με προσωπικότητα, επιβλήθηκαν, άφησαν να παιχτεί μπάσκετ χωρίς να γίνει ροντέο. Στα χοροπηδητά του Μπαρτζώκα πάει ο ένας και του λέει με νοήματα "τράβα πίσω ΤΩΡΑ μη φύγεις από το παράθυρο", το ίδιο με μια αλλαγή που πήγε να κάνει ο Πεδουλάκης με το έτσι θέλω μετά την επαναφορά, το ίδιο με τα νιαουρίσματα του ΔΔ, τις μουρμούρες του Πέρπε. Καλοί πραγματικά.
- Ούκιτς: Σπάνια περίπτωση παίκτη που παίζει σε πολλά μεγάλα ματς. ΚΑρδιά έχει και την έδειξε κι επειδή είναι και καλό παιδί και παίκτης προπονητή και προσγειωμένος είναι δύσκολο να τον αντιπαθήσεις. Αλλά ακόμη και στα καλά του, δεν μπορεί να τραβήξει την περιφέρεια του Παναθηναϊκού, του λέιπει ειδικό βάρος και πολλές τεχνικές ατέλειες, που επιτείνονται από το ότι πια δεν μπορεί να προπονηθεί κι άρα χάνει το πλεονέκτημα που δίνουντ α φοβερά του σωματικά προσόντα. Με την άφιξη του Ράιτ (τον Τζίτερ τον παίτρνει ο... Σκαριόλο, έλεος) θα έχει χρόνο, θα πάει ο Παππάς στο "2" γατί στο 1 δεν μπορεί, θα ξεκουραστεί ο Μήτσος και θα ξεκουραστεί κι ο Ούκιτς. Και μόνο για τη σημερινή εμφάνιση respect. Δεν ακυρώνει αυτά που λέγαμε από το καλοκαίρι (έπρεπε να είχε φύγει), αλλά respect για άλλη μια φορά σε ένα παίκτη με μικρότερη εξέλιξη από αυτή που φαινόταν ότι θα είχε ότι πήγε ΝΒΑ αλλά έχει μεγάλη καρδιά. Ελάχιστα λάθη σήμερα στην οργάνωση ο Παναθηναϊκός, που τον έσωσαν από τη χαώδη διαφορά στα επιθετικά ριμπάουντ.
- ΜΑτσιούλις: Ότι, να'ναι σήμερα, μια καλός μπροστά, μια χάλια πίσω, μετά τα ανάποδα, από ένα σημείο κι εέπιτα έκλεβε ό,τι παιρνούσε σε ακτίνα 3 μέτρων. Σε κακή βραδιά γενικά αλλά @@ έχει και το φιλότιμο περισσεύει. Αν είναι αυτή η κακή βραδιά του, respect.
-ΜΑυροκεφαλίδης: Αν αντί για άσο παίρναμε ψηλό, ίσως να σωζόταν η σαιζόν του. Η λογική επιβάλλει κοντό, το μπάτζετ λέει ότι άλλος ψηλός δε θα ' ρθει, άρα θα φάμε Λουκά για μερικούς μήνες ακόμη. Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει, αλλά όχι για το στιλ που παίζει ο ΠΑΟ. Πληγή στην άμυνα και βέβαια με το λίγο που παίζει και μπαίνει κρύος δεν μπορεί να αποδώσει στην επίθεση. Ορθώς δεν μπαίνει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι άχρηστος βέβαια. Είναι ο λάθος παίκτης στη λάθος ομάδα, τη λάθος στιγμή.

Και τι έγινε τώρα που κέρδισε ο Παναθηναϊκός; Τίποτε, όλοι στα ίδια είναι, τελείωσε ο πρώτος γύρος και η πραγματική βαθμολογία με συντελεστές είναι:
Μπαρτσελόνα: +4, χαλαρά πρώτη πρέπει να συνωμοτήσει το σύμπαν, ακόμη και μια εντός έδρας ήττα από ανταγνιστή δεν της κάνει τίποτε
Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Φενέρ, Αρμάνι: 0 Θα μείνει μία έξω και θα γίνει χαμός. Η Αρμάνι μπορεί να έχασε στην Εφές αλλά έχει την αδιάφορη Μπαρτσελόνα μέσα στο τέλος κι αν ισοβαθμήσει με Ολυμπιακό θα κουβαλάει κι αυτό το +30 μαζί της, όπως και το -16 αν βρεθεί με τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει ένα σχετικά (...) εύκολο διπλό εκεί που έχασε ο ΠΑΟ (Μάλαγα), ρυθμιστής θα είναι η Εφές στην Πόλη. Η σημερινή νίκη πάντως στέλνει τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ με λιγότερο άγχος από τον Ολυμπιακό κι αυτό μπορεί να μετρήσει πολύ εκεί. Το ματς κλειδί είναι το Μάλαγα-Ολυμπιακός, διότι στην Εφές θα κερδίσουν οι δύο αιώνιοι, ενώ ο Ολυμπιακός θεωρώ πως θα χάσει από τη Φενέρ κι ο ΠΑΟ στο Μιλάνο ομοίως. Τη Φενέρ τη βάζω στο 0 διότι θεωρώ πως αύριο κερδίζει την Εφές, αν όχι με το μπάσκετ, τότε με το σπρώξιμο. Αν χάσει είναι στο -1 και δύσκολα τα πράγματα
Μάλαγα: 0 Κι αυτή στο 0 είναι αλλά έχει χάσει εντός από το Σκαριόλο, δεν τον έχει κερδίσει εντός, η μόνη εκτός έδρας νίκη που έχει είναι στην Εφές κι έχει και τη Μπαρτσελόνα εντός. Θεωρητικά είναι στα ίδια με τις από πάνω, αλλα αυθαιρέτως τη θεωρώ ότι έχει να καλύψει περισσότερο έδαφος και η εικόνα της στα εκτός δεν εμπνέει για κάτι τέτοιο. Απ' ό,τι ξέρω δεν ενισχύεται καν
Λαμποράλ Κούτσα: -3 Πήρε διπλό στο πρώτο κιόλας ματς και μετά... συνειδητοποίησε ότι την κοουτσάρει ο Σκαριόλο. Παίρνει το Τζίτερ (κρίμα το παιδί), πήρε το Λαμάρ, αλλά δεν τη σώζει ούτε ο Μάικ Λαμάρ, πάει το πουλάκι πέταξε και να το πιάσει ο Σκαριόλο δε νομίζω.
Εφές: Αν κερδίσει αύριο είναι στο 0. Θεωρητικά όπου είναι και οι άλλοι. ΑΝ κερδίσει, μεγάλο ΑΝ αυτό, δεν νομίζω πως μπορεί. Μακάρι, αλλά δύσκολο.

yorgos
Σχολιάζω λίγο τη συνέντευξη Τύπου:

Για όσους δεν την είδαν ο Πεδουλάκης βασικά τα έβαλε με την ατάκα-σπόντα του Μπαρτζώκα "βάζουν το Διαμαντίδη στον πιο αδύναμο επιθετικό του αντιπάλου ώστε να τον στείλουν με βοήθειες πάνω στον πιο ικανό κι αυτό το βαφτίζουν σκεπτόμενο μπάσκετ". Είπε ότι απαιτεί σεβασμό, ότι η ομάδα έχει πάρει τρεις τίτλους, ότι έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό τόσες φορές παίζοντας άμυνα σε 10 ματς κόντρα στον Ολυμπιακό που του έχει στοιχίσει πολλές εργατοώρες για το πώς θα περιοριστεί ο Σπανούλης κι αν ήταν τόσο εύκολο ας το έκαναν κι οι άλλες ομάδες, ότι βαρέθηκε να ακούει ότι για τις νίκες του φταίνε οι διαιτητές και απαιτεί σεβασμό για την τακτική του και την ομάδα του. Και έχει 100% δίκιο.

Είπε κι άλλα, πιο ενδιαφέροντα:
1. Υπονόησε ότι αν μπορούσαν να αποδεσμέυσουν τον Ούκιτς θα το είχαν κάνει, αλλά επειδή ο τραυματισμός έγινε με εθνική ομάδα κι είχε κλειστό συμβόλαιο δε γινόταν. Έδωσε τα εύσημα στον παίκτη για την προσπάθειά του (ο ίδιος ο Ούκιτς είπε πως από αρχές Γενάρη δεν έχει κάνει ούτε μια προπόνηση, ότι απλώς παίζει στα ματς κι είχε και τα δύο πόδια στον πάγο ενώ έκανε δηλώσεις) και του έβγαλε το καπέλο
2. Είπε ότι με το νέο παίκτη (Ράιτ, ξεχνάω το Τζίτερ και τις ονειρώξεις μου) η ομάδα θα παίξει πιο γρήγορα. Ότι έχουμε μια από τις τρεις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη (την καλύτερη λέω εγώ και είναι 100% δικό του δημιούργημα, εξαιρετική εκμετάλλευση του κάθε χαρακτηριστικού του κάθε παίκτη, φοβερή δουλειά) και δεν μπορούμε να το κεφαλαιοποιήσουμε διότι ο Ούκιτς δεν μπορεί να τρέξει πια. Με το Ράιτ θα τρέχουμε. (κι αυτό είναι δέσμευση, που έλεγε κι ο Σημίτης. Και θα έχουμε και πολλά iso λέω εγώ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ)
3. Είπε ότι πλέον η προτεραιότητα στην Ελλάδα θα είναι η ξεκούραση. Και προσθέτω εγώ, ότι αυτό το πλεονέκτημα από τη μια του το χάρισαν κάποιοι βλάκες στο ΣΕΦ, αλλά από την άλλη το κέρδισε στη Δράμα, εκεί όπου ο βασικός αντίπαλος το έχασε. Αν μου βάζεις και το Διαμαντάκο μέσα, θα χαρώ παραπάνω, Αργύρη. Ώρα είναι να παίξει κι ας χάσουμε, δεν κοστίζει, άσε που δε χάνουμε επειδή θα παίξει 10' το πολύ καλό αυτό πρότζεκτ.
4. Είπε ότι με το Ράιτ πλέον, ο Παππάς κι ο Κάρυ θα παίζουν αποκλειστικά στο 2, αυτό που φώναζα κι εγώ για τον Παππά. Για τον οποίο είπε ότι δεν είναι άσος, αλλά το ότι τον έβαλε εκεί θα τον βοηθήσει στην καριέρα του, καταλαβαίνει καλύτερα το παιχνίδι. Αρα πλέον μας τελείωσε ο Παππάς στον άσο, δόξα σοι ο Θεός.
5. Είπε ότι οι δικοί μας Έλληνες δεν είνα στο επίπεδο του Ολυμπιακού κι αυτό κάνει πιο δύσκολη τη στελέχωση της ομάδας.
6. είπε ότι ο Ούκιτς μας στοιχίζει και στην άμυνα, π.χ. το πρώτο ημίχρονο στη Μάλαγα (Το δεύτερο είπε δε θέλει να το σχολιάσει, χαίρε φάρδος ασχολίαστο)

Δεν είπε βασικά ότι η δουλειά του θα ήταν πιο εύκολη αν δεν του φορτώνανε τρεις παίκτες που δε ζήτησε ποτέ (Μαύρο, Πινγκ και Μπατίστ) καταστρέφοντάς του τη φροντ λάιν και καταδικάζοντάς τον να παίξει χωρίς ποσταρίσματα όλη τη χρονιά, ότι η διοίκηση ΕΙΧΕ μια πολύ καλή φουρνιά Ελλήνων παικτών και την έστειλε στα σκουπίδια (Πέρπε και Καϊμακόγλου είναι ακριβώς ό,τι λείπει από την ομάδα) κι ότι αν εκτός από το Ράιτ του δίνανε κι ένα ψηλό αξιοπρεπή μπορούσε να χτυπήσει τη δεύτερη θέση με αξιώσεις κι όχι με ηρωισμούς κι ότι εκτός από σεβασμό από δημοσιογράφους και αντιπάλους, τον δικαιούται κι από τον κύριο Δημήτρη, του οποίου οι ανακοινώσεις "στήριξης" είναι όλο τρέλα, οι "νουθεσίες" και τα "νίκα αλλιώς" της Πράσινης είναι σαμποτάζ εκ των έσω κι ότι ευθύνεται αυτός για το ότι μια ομάδα από παίκτες όπου υπάρχει μόνο ένας που έχει νοοτροπία νικητή (ΔΔ, άντε και το Φώτση) έχει γίνει μια ομάδα που όταν η μπάλα ζυγίζει δεν κλάνουν πατάτες αλλά στέκονται στις περιστάσεις. Ας τον αφήσουν να δουλέψει επιτέλους, ενάμησι νταμπλ έχει πάρει και τεχνικά είναι πολύ καλός.

Μπορούμε να του καταλογήσουμε πράγματα (Γιάνκοβιτς, το καλοκαίρι είχε πει ότι θα άλλαζε την εικόνα στην επίθεση, Διαμαντάκος και Χαραλαμπό) αλλά τα σχόλια τύπου
Οσο για την ομαδα μου, χαιρομαι που νικησαμε αλλα καπως ηθελα να χασουμε με 15-20 ποντους μπας και φυγει ο Πεδουλακης
τα άκουσα και στο γήπεδο πάλι και λέω δεν είναι δυνατόν, πάλι οριακή ανανέωση χρόνου παίρνει ο άνθρωπος.

Σε μικρότερο βαθμό βρίσκω εξωφρενικά και τα σχόλια για το πόσο άμπαλος είναι ο Μπαρτζώκας ή χέστες οι παίκτες του Ολυμπιακού. Εγώ ούτε κανέναν άμπαλο είδα σήμερα, ούτε κανένα χέστη. Είδα ένα Σπανούλη να ξεχνάει ότι παίζει απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο κι όχι στη Νέμεσή του και κατά τα άλλα πόσες ομάδες μπορούν να σταθούν έτσι μέσα σε τέτοιο ΟΑΚΑ; Δυο σουτ να ήταν ανάποδα θα λέγαμε άλλα. Το σχόλιο του Μπαρτζώκα για το τελευταίο φάουλ είναι τελείως άκυρο πάντως. Όσο κράξιμο πρέπει να φάει ο τερ'αστιος κατά τ' άλλα Διαμαντίδης γιατί περιμένει ότι θα πάρει επαφές-φάουλ, άλλο τόσο πρέπει να φάει ο Μπαρτζώκας που περιμένει να βρει ένα σφύριγμα για να μας πει ότι αδικήθηκε. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι άρρωστο και κουβαλάμε την αρρώστεια και στην Ευρώπη στο μόνο πράγμα που ξέρουμε να κάνουμε ΠΟΛΥ καλά ως λαός εκτός από το να μιζεριάζουμε: να παίζουμε μπάσκετ.

Τέλος επειδή διάβασα και τα σχόλια από πάνω
α) "Για να νικησεις στο μιλανο πρεπει να κανεις υπερβαση ετσι οπως παιζεις". Όλοι πρέπει να κάνουν υπέρβαση στο Μιλάνο για αν κερδίσουν, δε βλέπω να έχει κερδίσει κανείς εκεί και δε βλέπω να γίνεται κιόλας. Πόσο μάλλον ο Παναθηναϊκός που έχει πολύ χειρότερους παίκτες και σαφώς μικρότερο μπάτζετ.
β)
Το ότι ο ΠΑΟ αντιμετωπίζεται πιο ευννο'ι'κά από τους Έλληνες διαιτητές φυσικά και ισχύει όποιος δεν το παραδέχεται είναι απλά πολύ φανατισμένος, αλλά όχι ότι κερδίζει γι αυτό το λόγο. Ο ΠΑΟ κερδίζει γιατί πολύ απλά εμείς εμφανιζόμαστε κατώτεροι των περιστάσεων. Όχι ότι ο ΠΑΟ κάνει κάνα ιδιαίτερο παιχνίδι, απλά εμείς είμαστε κακοί. Δεν έχω καμία ένσταση για όλο αυτό πλην του ότι ο ΠΑΟ δεν κάνει κανά ιδιαίτερο παιχνίδι. Κάνει εξαιρετικά μυαλωμένο και διαβασμένο παιχνίδι στην άμυνα, έως επιστημονικό. Κι όχι μόνο απέναντι στον Ολυμπιακό, με περιορισμένες λύσεις και ροτέισιον η άμυνα του Παναθηναϊκού εντός κι εκτός έδρας είναι εξαιρετική.
γ) Ο Ολυμπιακός έπαιξε το πιο θεαματικο και εμφατικο μπασκετ εβερ στην ιστορια των φαιναλ 4. Έχω δει όλα τα Φ4 από καταβολής και συμφωνώ απολύτως με το παραπάνω. Τύφλασ να χει η Ρεάλ και η Γιουγκοπλάστικα, αυτό που παρουσίασε ο Μπαρτζώκας στο Λονδίνο ήταν αριστούργημα. τρίβαμε τα μάτια μας από αουτσάιντερ απέναντι σε ΜΕΓΑΛΟΥΣ αντιπάλους με παικταράδες επιπέδου ΝΒΑ. Αμφιβάλλω αν θα το ξαναδούμε. Αν όντως πήρε την ομάδα του Ίβκοβιτς ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί το κοουτσάρισμα -και το θέαμα- ήταν τελείως διαφορετικό
δ)Ο Παναθηναικός ταιριάζει μια χαρά στον Ολυμπιακό και κατά τη γνώμη μου όπως λέω καιρό τώρα έχει καλύτερη ομάδα αλλά και μεγαλύτερη ποιότητα ατομικά. Θεωρώ πως με Λο (κανονικό Λο, όχι αυτό το χοντρομπαλά που είδαμε) μέσα ο Ολυμπιακός είχε σαφώς καλύτερη περιφέρεια κι ελαφρώς χειρότερη φροντ λάιν. Χωρίς Λο έχει καλύτερη περιφέρεια κι ελαφρώς χειρότερη φροντ λάιν, αλλά το τελευταίο καλύπτεται από το καλό ροτέισιον, ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ποιότητα ατομικά. Έχασε το Λο και πήρε τον Πεφώνη, το Μουν θα το δούμε κι ο Παναθηναϊκός παίρνει το Ράιτ. Η ψαλίδα μάλλον κλείνει λίγο, αλλά στα σημεία δίνω πάλι Ολυμπιακό ως πιο ποιοτική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει Λοτζέσκι, είναι μεγάλη διαφορά και θα γίνει μεγαλύτερη σήμερα που ο Λοτζέσκι πήρε έξτρα εμπειρία από το ΟΑΚΑ κι έδειξε και τι αβγά έχει.

Anaz
QUOTE(yorgos @ Feb 21 2014, 03:39 ) *
Σχολιάζω λίγο τη συνέντευξη Τύπου:

Για όσους δεν την είδαν ο Πεδουλάκης βασικά τα έβαλε με την ατάκα-σπόντα του Μπαρτζώκα "βάζουν το Διαμαντίδη στον πιο αδύναμο επιθετικό του αντιπάλου ώστε να τον στείλουν με βοήθειες πάνω στον πιο ικανό κι αυτό το βαφτίζουν σκεπτόμενο μπάσκετ".
Ωραια σεντονια Γιωργη. smile.gif
Aληθεια ειπε τετοιο πραγμα ο Μπαρτζωκας?? Οχι κοουτς, ειναι σκεπτομενο μπασκετ η αντιδραση του Ολυμπιακου.. Να κανει step back ο Σπανουλης στον Γκιστ απο τα 9 μετρα. rolleyes.gif
Ωραιο ματς κατα τ'αλλα. Νομιζω το καλυτερο απο πλευρας θεαματος σε σχεση με τα (φτωχα) τελευταια μεταξυ των δυο αιωνιων. Αν δεν ηταν και η signature move του Σπανουλη κοντρα στον Παο, θα ηταν ακομα καλυτερο βεβαια.
Το ανησυχητικο ειναι οτι ο Ολυμπιακος εχασε παλι παρολο που σε σχεση με αλλες φορες και κυριαρχησε στα ριμπαουντ, και παραπανω σκορ στο ποστ πηρε απο τα φοργουορντ του (Περπε νικησε Μασιουλη αποψε) και φασεις εβγαλε στο τρανζισιον κ εδειχνε να εχει τον ελεγχο κατα τη διαρκεια του αγωνα. Βασικα..Νομιζω πως καταληγουμε μετα κ το σημερινο στο οτι αν δεν συνελθει ο Σπανουλης δεν μπορει να διεκδικησει κατι παραπανω ο Ολυμπιακος στο Οακα. Η αντιμετωπιση του Πεδουλακη που στελνει τους nasty long niggaz και τον κυνηγανε του χει μπλοκαρει το μυαλο.Δεν εχει πλεον αυτοπεποιθηση να επιτεθει απεναντι τους και καταληγει να ντριμπλαρει στην κορυφη και να κοπαναει απο του διαολου τη μανα. Δυο λυσεις υπαρχουν..η να γινει (επιτελους) πιο aggresive και να τους παιξει στα ποδια μπουκαροντας μεσα, η να κυκλοφορησει ΓΡΗΓΟΡΑ τη μπαλα να εκμετταλευτει η ομαδα την ανισορροπια στην ρακετα.Αυτο το βιολι παντως δεν παει αλλο.Πρεπει να τον πιασουν απο το τεχνικο τιμ και να του μιλησουν..
frenchman7
Όταν έχεις την ευκαιρία εκεί μέσα το τελειώνεις.. Απλά τα πράγματα..
Έβαλε μετά κάποια πολύ μεγάλα καλάθια ο Λάσμε και τέλειωσε το πανηγύρι

ΥΓ: Ο Σπανούλης μου θυμίζει το σκηνικό που θες πολύ θα κουτουπώσεις την γκομενίτσα που έχεις απωθημένο, και το θες τόσο πολύ που στο τέλος σου βγαίνει μελάτο το αυγό από το άγχος!
Αλλά ρε Βασίλη αυτό θα συμβεί την πρώτη άντε και την δεύτερη φορά, μετά ξεμπουκώνεις... ΞΕΚΟΛΛΑ!!
PanosIlio
Συγχαρητήρια στον ΠΑΟ.

Πάλι ήττα για μας!! Δηλαδή ρε γμτ πόσες φορές πρέπει να παίξουμε στο ΟΑΚΑ μέχρι να καταλάβουμε πως όταν εμείς πάμε να παίξουμε το παιχνίδι του ΠΑΟ δεν γίνεται να κερδίσουμε. 9 στις 10 θα χάνουμε, και αργεί και αυτή η μία tongue.gif

Ακόμα και χθες που όσο να πεις τα ριμπάουντ τα πήραμε, οι ψηλοί μας δεν φαινόντουσαν σαν παιδάκια μπροστά σε αυτούς του ΠΑΟ, "και καλά τρέξαμε" λίγο, ακόμα και χθες που κάναμε την "καλύτερη" μας εμφάνιση στο ΟΑΚΑ δεν κερδίσαμε.
Μπορεί να χάσαμε στις λεπτομέρειες αλλά ρε φούστη μου αφού δεν σε θέλει έτσι, άλλαξε το το μαμήδι το πλάνο, δείξε κάτι διαφορετικό, παίξε σαν outsider στην τελική.

Γιατί δηλαδή ο Σπανούλης να νομίζει ότι πρέπει να κερδίσει μόνος του τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, γιατί ο Πρίντεζης στο 61-61 κάνει τούβλο από τα 7 μέτρα και σπάει το play? Γιατί δεν έχουμε ούτε έναν τρόπο αντιμετώπισης της άμυνας του ΠΑΟ όταν παίζει ο Σπανούλης με αντίπαλο τον Γκιστ? Γιατί ο Περπέρογλου των 11 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο να μην συνεχίσει και ένα 3-4λεπτο στο δεύτερο δεκάλεπτο που έκανε τον Ματσιούλις γιο-γιο, επειδή πρέπει να γίνει rotation? O coach μιλούσε για ένστικτο των παικτών, το δικό του που ήταν? Γιατί ο Μπέγκιτς που ήταν καλός και ο Σίμονς που επίσης ήταν καλός δεν ήταν ένας από αυτούς στο τέλος αλλά ήταν ο Ντάνστον? Λόγω rotation? Δηλαδή κατά τη διάρκεια του αγώνα, και αφού κάποιος τα πάει καλά, γιατί να μην τελειώσει και το ματς? Γιατί να μην σπάσει αυτό το rotation? Coach διαφωνώ μαζί σου, το πλάνο δεν δούλεψε γιατί χάσαμε.

Εγώ επιμένω, όσο ο ΟΣΦΠ πάει στο ΟΑΚΑ για να παίξει το παιχνίδι του ΠΑΟ και να κλέψει παιχνίδι/ια είναι χαμένος από χέρι. Πρέπει να το σκεφτούμε κάπως διαφορετικά.

Τώρα βαθμολογικά η ήττα δεν είναι και "θάνατος", γιατί εδώ παίζουν και άλλες ομάδες, δεν είναι Ελλάντα. Μικρή διαφορά που μπορεί να καλυφθεί στο ΣΕΦ, και με μια νίκη, λέμε τώρα, στην Τουρκία από εμάς και μια ήττα του ΠΑΟ στην Αρμάνι (που δεν είναι απίθανα αποτελέσματα) πάλι έχουμε σχετικό πλεονέκτημα. Αν κερδίζαμε θα ήμασταν ξεκάθαρο φαβορί για 2η θέση αλλά και πότε έχουμε κλειδώσει θέση τόσο νωρίς smile.gif

Η διαιτησία ήταν πολύ καλή, η ατμόσφαιρα πολύ καλή, όλα πολύ καλά. Εύχομαι και αντίστοιχη κατάσταση στην Ελλάδα, στο ΟΑΚΑ, αλλά και στο ΣΕΦ σε Ευρώπη και Ελλάδα.
bbplayer
QUOTE (yorgos @ Feb 21 2014, 02:03 ) *

εγώ? τι ακριβώς να εξηγήσω? σόρυ αλλά δεν καταλαβαίνω τι γράφεις!
redleg7
QUOTE (yorgos @ Feb 21 2014, 03:39 ) *
γ) Ο Ολυμπιακός έπαιξε το πιο θεαματικο και εμφατικο μπασκετ εβερ στην ιστορια των φαιναλ 4. Έχω δει όλα τα Φ4 από καταβολής και συμφωνώ απολύτως με το παραπάνω. Τύφλασ να χει η Ρεάλ και η Γιουγκοπλάστικα, αυτό που παρουσίασε ο Μπαρτζώκας στο Λονδίνο ήταν αριστούργημα. τρίβαμε τα μάτια μας από αουτσάιντερ απέναντι σε ΜΕΓΑΛΟΥΣ αντιπάλους με παικταράδες επιπέδου ΝΒΑ. Αμφιβάλλω αν θα το ξαναδούμε. Αν όντως πήρε την ομάδα του Ίβκοβιτς ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί το κοουτσάρισμα -και το θέαμα- ήταν τελείως διαφορετικό

Ως προς την τοποθετηση σου αυτη δεν πιστευω οτι αξιζει οχι μονο σε μενα αλλα σε οποιοδηποτε υγιη συνομιλητη τετοιου ειδους ειρωνεια.Το να κατσω να σχολιασω αν ο Ολυμπιακος επαιξε (αν οχι το καλυτερο) αλλα ενα απ τα καλυτερα φαιναλ φορ με πολυ μεγαλου επιπεδου ομαδες το θεωρω ατοπο και χασιμο χρονου αν ο αποδεκτης αρνειται να το κατανοησει για τους δικους του λογους.Οσον αφορα το αν πηρε την ομαδα του Ιβκοβιτς ειναι μια συζητηση που εχει γινει εκατονταδες φορες.Πηρε ενα κορμο και χωρις Μαντζαρη και Ντορσι(που αποχωρησε) και με Παουελ πενταρι επαιξε εκπληκτικο μπασκετ.Και οπως διαχειριστηκε τις ηττες περσι στο 1-3 στο Τοπ 16 ετσι και τεραστιο μεριδιο αναγνωριζεται στο κοουτσαρισμα του ειδικα ως προς την δουλεια που αφορα το φορμαρισμα της ομαδας(γιατι εχουμε ξεχασει στην χωρα αυτη οτι ο προπονητης "ΠΡΟΠΟΝΕΙ"συναμα)
Dred11
Respect Υοrgos για το ωραίο σεντόνι. Συμφωνώ στα περισσότερα. Για το παιχνίδι στην Αρμάνι μόνο να πω κάτι. Σαφώς η Αρμάνι έχει αριθμητικά περισσότερους ποιοτικούς παίκτες. Ο ΠΑΟ όμως υπερτερεί σαφώς στις δύο σημαντικότερες θέσεις του μπάσκετ. Στο 1 με τον τιτανοτεράστιο Διαμαντίδη και στο 5 με τον Λάσμε που κάτι Σάμουελ και Λαβάλ τους έχει για πρωινό. Επομένως, υπάρχουν ελπίδες για κάτι καλό.
bbplayer
QUOTE (redleg7 @ Feb 21 2014, 09:53 ) *
Ως προς την τοποθετηση σου αυτη δεν πιστευω οτι αξιζει οχι μονο σε μενα αλλα σε οποιοδηποτε υγιη συνομιλητη τετοιου ειδους ειρωνεια.Το να κατσω να σχολιασω αν ο Ολυμπιακος επαιξε (αν οχι το καλυτερο) αλλα ενα απ τα καλυτερα φαιναλ φορ με πολυ μεγαλου επιπεδου ομαδες το θεωρω ατοπο και χασιμο χρονου αν ο αποδεκτης αρνειται να το κατανοησει για τους δικους του λογους.Οσον αφορα το αν πηρε την ομαδα του Ιβκοβιτς ειναι μια συζητηση που εχει γινει εκατονταδες φορες.Πηρε ενα κορμο και χωρις Μαντζαρη και Ντορσι(που αποχωρησε) και με Παουελ πενταρι επαιξε εκπληκτικο μπασκετ.Και οπως διαχειριστηκε τις ηττες περσι στο 1-3 στο Τοπ 16 ετσι και τεραστιο μεριδιο αναγνωριζεται στο κοουτσαρισμα του ειδικα ως προς την δουλεια που αφορα το φορμαρισμα της ομαδας(γιατι εχουμε ξεχασει στην χωρα αυτη οτι ο προπονητης "ΠΡΟΠΟΝΕΙ"συναμα)

de με ενδιαφέρει τι γράφει ο "α" η ο "β" είναι δική του ευθύνη αλλά εσύ έχεις παγιδευτεί γιατί πας να αποδείξεις ...τα αυταπόδεικτα και αυτό 9 φορές στις 10, απλά δε γίνεται.

Όταν βάζεις 100 πόντους σε τελικό ΦΦ σαφώς και έχεις παίξει θεαματικό μπάσκετ. Όχι τη Ρεάλ να έχεις αντίπαλο αλλά τον φούφουτο. Εκτός πια και εάν η μπάλα έμπαινε μόνη της. Αυτό και τέλος για το Λονδίνο.

Το εάν ήταν ο θεαματικότερος ή λίγο λιγότερο θεαματικός από τον αμέσως προηγούμενο ή λίγο περισσότερο θεαματικός από τον αμέσως επόμενο, έχει καμια σημασία? αναφέρεται πουθενά? μετράει σε κάτι? τσάμπα γράφουμε μου φαίνεται
redleg7
QUOTE (bbplayer @ Feb 21 2014, 10:29 ) *
de με ενδιαφέρει τι γράφει ο "α" η ο "β" είναι δική του ευθύνη αλλά εσύ έχεις παγιδευτεί γιατί πας να αποδείξεις ...τα αυταπόδεικτα και αυτό 9 φορές στις 10, απλά δε γίνεται.

Όταν βάζεις 100 πόντους σε τελικό ΦΦ σαφώς και έχεις παίξει θεαματικό μπάσκετ. Όχι τη Ρεάλ να έχεις αντίπαλο αλλά τον φούφουτο. Εκτός πια και εάν η μπάλα έμπαινε μόνη της. Αυτό και τέλος για το Λονδίνο.

Το εάν ήταν ο θεαματικότερος ή λίγο λιγότερο θεαματικός από τον αμέσως προηγούμενο ή λίγο περισσότερο θεαματικός από τον αμέσως επόμενο, έχει καμια σημασία? αναφέρεται πουθενά? μετράει σε κάτι? τσάμπα γράφουμε μου φαίνεται

Συμφωνω φιλε μου ειλικρινα απλα απαντησα γιατι Σεβαστη(και το τονιζω αυτο) η γνωμη και η αποψη του καθενος αλλα το να ανταπαντας με ειρωνικη διαθεση νομιζω οτι δεν τιμαει ουτε τον συνομιλητη ουτε τον ιδιο μας τον ευατο(δεν με βγαζω στην απ εξω).
roko
QUOTE (bbplayer @ Feb 21 2014, 10:29 ) *

Εχεις δικιο ειτε τη Ρεαλ εχεις αντιπαλο στον τελικο ειτε τον φουφουτο BC ειναι το ιδιο πραγμα smiley.gif

Ασφαλως και ΜΕΤΡΑΓΕ - ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΡΑΕΙ παντοτε το θεαμα,και οχι μονο στο μπασκετ αλλα ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ. Η Λιμοζ για παραδειγμα στο μπασκετ,εμεινε στην ιστορια σαν η πιο αντιπαθητικη ομαδα με το θεαμα που απεδιδε ανεξαρτητα του οτι ηταν επιτυχημενη η πορεια της στο τελος. Η Ζαλγκιρις Καουνας ηταν ακριβως το αντιθετο. Στο ποδοσφαιρο επισης μποροω να σου αναφερω αντιστοιχα παραδειγματα.
bbplayer
QUOTE (roko @ Feb 21 2014, 10:47 ) *
Εχεις δικιο ειτε τη Ρεαλ εχεις αντιπαλο στον τελικο ειτε τον φουφουτο BC ειναι το ιδιο πραγμα smiley.gif

Ασφαλως και ΜΕΤΡΑΓΕ - ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΡΑΕΙ παντοτε το θεαμα,και οχι μονο στο μπασκετ αλλα ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ. Η Λιμοζ για παραδειγμα στο μπασκετ,εμεινε στην ιστορια σαν η πιο αντιπαθητικη ομαδα με το θεαμα που απεδιδε ανεξαρτητα του οτι ηταν επιτυχημενη η πορεια της στο τελος. Η Ζαλγκιρις Καουνας ηταν ακριβως το αντιθετο. Στο ποδοσφαιρο επισης μποροω να σου αναφερω αντιστοιχα παραδειγματα.

αμάν ρε rokos θα με πεθάνεις!! διάβασε καλά τι έγραψα!! δεν το κατάλαβες, το ακριβώς αντίθετο λέω!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.