Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
Pages: 1, 2
ashton
Ανακοινώθηκε ο Πέρκοβιτς
QUOTE
Ποιος είναι ο Γιασμίν Πέρκοβιτς


Ο Γιασμίν Πέρκοβιτς γεννήθηκε στις 25/12/1980 στην Ριέκα της Κροατίας. Έχει ύψος 2,04μ. και αγωνίζεται στην θέση του πάουερ φόργουορντ. Έκανε τα πρώτα του βήματα από τα παιδικό-εφηβικά τμήματα της Σάβα Οσιγκουράνιε Ριέκα ενώ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα την σεζόν 1998-1999 φορώντας την φανέλα της ίδιας ομάδας στην οποία και παρέμεινε για 2 χρόνια. Στην συνέχεια την σεζόν 2000-2001 πήρε μεταγραφή στην Τρίγκσλαβ Κράνιε ενώ την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε για λογαριασμό της Σαβίνσκι Πολτσέλα. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Ζαντάρ (2002-2003) και στην συνέχεια για δύο χρονιές στην Σιρόκι (2003-2004, 2004-2005) με την οποία πανηγύρισε και την κατάκτηση ενός νταμπλ. Τέλος την περασμένη αγωνιστική περίοδο έπαιξε στο βοσνιακό πρωτάθλημα με την φανέλα της Μπόσνα.

Διακρίσεις : Την σεζόν 2003-2004 κέρδισε τόσο το κύπελλο Βοσνίας με την φανέλα της Σιρόκι όσο και το πρωτάθλημα. Το 2001 κέρδισε με την εθνική ομάδα της χώρας του "κάτω των 21" το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.


Συνολικά Στατιστικά 2005-2006

Χρόνος συμμετοχής (μ.ο.): 23:25 λεπτά
Πόντοι(μ.ο.): 11.6
Βολές (ποσοστό): 86,4%
2πόντα (ποσοστό): 54,9%
3πόντα (ποσοστό): 46,8%
Ριμπάουντ (μ.ο.): Επιθετικά: 1,4 Αμυντικά: 3,4
Τελικές Πάσες (μ.ο.): 1,1
Κλεψίματα (μ.ο.): 1,9
Λάθη(μ.ο.): 1,8
Κοψίματα(μ.ο.): ο,4

Highlight για την σεζόν 2005-2006

Περισσότεροι πόντοι σε ένα παιχνίδι: 22 ενάντια στην Σλόβαν

Περισσότερες ασίστ σε ένα παιχνίδι : 5 ενάντια στην Χέμοφαρμ

Περισσότερα ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι : 9 ενάντια στην Ζβέζντα

Περισσότερα Κλεψίματα σε ένα παιχνίδι : 5 κόντρα στην Βοϊβοντίνα



[web]http://www.court-side.com/p/P1CBF3EE5DEAA44DCC125706A00738FA0[/web]
Anaz
Εκλεισε Βετούλα η Αεκ!Πολυ καλη κινηση ουσιας!Μαθαινω μαλιστα οτι προερχεται κ απο καλη χρονια με την Ουντινε αν κ ερχοταν απ'τον παγκο!Εμπειρο πλευ μεκερ που μπορει να κανει λιγο απ'όλα κ να προσφερει πολλα!
Διαβασα κ για Προδρομο Νικολαιδη.Κ αυτος ερχεται απο μια πολυ καλη χρονια στη Λαρισα.
Ενω βεβαια στο παιχνιδι ειναι κ ο Κομματος!
Μανι μανι..3 καλοι Ελληνες παιχτες!Για να δουμε.. rolleyes.gif
rchos
η αποκτηση του βετουλα απο την αεκ ειναι πολυ καλη κινηση για την ομαδα.εγω να σας πω την αληθεια οτι δεν θα με χαλαγε ουτε στον ολυμπιακο βεβαια εκει χρονο συμμετοχης δεν θα ειχε.
παντως για τον ιδιο τον πατρινο μου φαινεται πολυ κακη κινηση!το παλικαρι εκανε φοβερη χρονια με ουντινε.η ομαδα του τα πηγε και πολυ καλα και μου φαινεται δυσκολο να πιστεψω οτι δεν ειχε προτασεις απο ιταλια.μαλλον ο κυπιως λογος ειναι η νοσταλγια για την πατριδα!εφτιαξε ενα αξιοπρεπες ονομα στην ιταλια ισως να επρεπε να μεινει εκει.αν ειχε καμια προταση απο πανιωνιο η απο παοκ να το καταλαβω αλλα αεκ?
για να δουμε και την συνεχεια!λετε να παρει κομματο και ο παιχτης να θυμηθει τον παλιο εαυτο του και να αρχισει τις 20αρες?μακαρι θα βοηθηθει και η ομαδα ετσι!
Warrior
QUOTE(betsmart.gr)
Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνουν ολες οι υποθέσεις στην ΑΕΚ αν και η αλήθεια είναι οτι κανείς δεν γνωρίζει αν πράγματι έχει δώσει το ΟΚ ο πρόεδρος Φιλίππου για εξτρα χρήματα στο μπάτζετ ωστε να προχωρήσουν οι μεταγραφές που εχουν σχεδόν κλέισει ο Αλεξανδρής και οι διοικούντες.Στην Ενωση παντως θεωρούν κλεισμένο τον Νέστωρα Κόμματο και η ανακοινωσή του αναμένεται το αργότερο την Δευτέρα.Κλεισμένος θεωρείται και ο αμερικανός Μακ Φέρσον της Λιβόρνο για την περιφέρεια.Κλεισμένοι επίσης ειναι και οι Ραντόγεβιτς,Τσαμάτος,Αποστολίδης,Π.Νικολάι
δης
και ανοιχτό ειναι το θέμα του Βετούλα(απομένουν κάποιες εγγυήσεις για να πει το ναι)και του αμερικανού ψηλού(εξετάζονται ο Εντουαρτς Κόσλει της Γρανάδα και ο Κρέζιμιρ Λόντσαρ της Κιέβοπου ειναι σέρβος).

Τελος λογικά ο Πελεκάνος θα χαρίσει τις οφειλές της ΑΕΚ προς αυτόν για να μείνει ελεύθερος,ενώ για το γηπεδικό ο Γιάννης Γρανίτσας φέρεται να μίλησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ.Ορφανό για το ΟΑΚΑ και αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να τελειωσει θετικά και αυτός ο βραχνάς


Δεν ειναι και το πλεον προσφατο αρθρο(ο βετουλας υπεγραψε τελικα...)

Εγω χθες διαβαζα οτι ο Κομματος ειπε το ναι στον Κακιουση και απλα μενει να πεσουν οι υπογραφες.

Ο Μακ Φερσον περυσι μετην Λιβορνο ειχε 11.6π.(54.8%δ.,30%τρ.,72.5%β.),3.3ρ. και 1.6ασ. μεσο ορο.
Απο τους αριθμους δεν φαινεται να ειναι τιποτα το φοβερο,αλλα μενει να τον δουμε και στο γηπεδο.

Ρε παιδια αυτον τον Ραντογιεβιτς...τι τον θελουν??Τον θεωρω απο τους χειροτερους ψηλους ever....

Εμεις μιλαμε για μεταγραφες σε τοπιk... "Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ"!! rolleyes.gif
Anaz
QUOTE
παντως για τον ιδιο τον πατρινο μου φαινεται πολυ κακη κινηση!το παλικαρι εκανε φοβερη χρονια με ουντινε.η ομαδα του τα πηγε και πολυ καλα και μου φαινεται δυσκολο να πιστεψω οτι δεν ειχε προτασεις απο ιταλια.μαλλον ο κυπιως λογος ειναι η νοσταλγια για την πατριδα!εφτιαξε ενα αξιοπρεπες ονομα στην ιταλια ισως να επρεπε να μεινει εκει.αν ειχε καμια προταση απο πανιωνιο η απο παοκ να το καταλαβω αλλα αεκ?
Ελα ντε..Κ η πλακα ειναι οτι οι επιλογες του Παοκ κ του Αρη σ'αυτες τις θεσεις για μενα ειναι κατωτερες του Βετουλα!Ο παοκ πηρε τον κοινοτικο Τομας,κ ο Αρης τον "ανενεργο" Καλαιτζη! Το Μαρουσι εκλεισε απο νωρις τον Χαραλαμπιδη.Για τον Πανιωνιο δε ξερω,ενω ειχε προταση κ απ'την Ολυμπιαδα. Λογικα παντως επαιξε ρολο στην αποφαση του κ η παρουσια του Αλεξανδρη όπως κ ο σημαντικος ρολος του στην ομαδα ως πρωτο πλευ!
hellenic
QUOTE(Anaz @ Aug 13 2006, 05:42 AM) *
Εκλεισε Βετούλα η Αεκ!Πολυ καλη κινηση ουσιας!Μαθαινω μαλιστα οτι προερχεται κ απο καλη χρονια με την Ουντινε αν κ ερχοταν απ'τον παγκο!Εμπειρο πλευ μεκερ που μπορει να κανει λιγο απ'όλα κ να προσφερει πολλα!
Διαβασα κ για Προδρομο Νικολαιδη.Κ αυτος ερχεται απο μια πολυ καλη χρονια στη Λαρισα.
Ενω βεβαια στο παιχνιδι ειναι κ ο Κομματος!
Μανι μανι..3 καλοι Ελληνες παιχτες!Για να δουμε.. rolleyes.gif


Ton Kommato thelo na para poli na paei stin AEK opos kai o Betoulas poy einaikalos paiktis!O P.Nikolaidis omos de moy aresei katholou...perimenei sta 6.25 kai rixnei triponta!Afto kanei!
hellenic
Aftos O McPerhson prepi na einai kalos paikxtis!Fainetai apo ta statitika toy kai apo ena kafoma poy exei h AEK sto site tis!
ashton
QUOTE
Α1: Πατάνε παρκέ οι «Ενωσίτες»

Ήρθε η ώρα της πρεμιέρας για την ΑΕΚ. Μπορεί η "πρώτη" της «Ένωσης» να έχει αναβληθεί τουλάχιστον τρεις φορές μέχρι στιγμής, όμως ήρθε η ώρα να μπουν στο παρκέ οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή. Το πρωί της Δευτέρας οι διοικητικοί ηγέτες της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ έχουν έτοιμους μερικούς παίκτες για υπογραφές.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, οι Κόμματος, Βετούλας, Πρόδρομος, Σωτήρης Νικολαϊδης και Ταπούτος θα υπογράψουν τα συμβόλαιά τους και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα βρεθούν στο κλειστό του ΟΑΚΑ, παρέα με τον Παπανικολάου και τους μικρούς της ΑΕΚ για να ξεκινήσουν προετοιμασία.

Ο «τίγρης» περιμένει τους παίκτες για 1-2 προπονήσεις καθημερινά, αφού οι «κιτρινόμαυροι» θα αρχίσουν αμέσως τα φιλικά παιχνίδια, αρχής γενομένης από το «Ανδρέας Βαρίκας» την ερχόμενη Παρασκευή.

Πάντως στην «Ενωση» αναμένεται να ενεργοποιήσουν και τις συμφωνίες με Πέρκοβιτς και Μακ Φερσον, αφού έχρει βρθεί η «χρυσή» τομή για αμφότερους.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης


sportfm.gr

QUOTE
Πρώτα... στυλό και μετά μπάλα

Επιμέλεια: Στέφανος Τριαντάφυλλος
Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2006 21:10



Το ραντεβού για την "πρώτη" της ΑΕΚ έχει οριστεί στις 18.00 στο ΟΑΚΑ, με τους ανθρώπους της ομάδας να αισιοδοξούν ότι σε αυτή θα πάρουν κι οι πέντε παίκτες που αναμένεται να υπογράψουν το πρωί της Δευτέρας τα συμβόλαια τους.

Ο λόγος για τους Νέστορα Κόμματο, Σωτήρη Νικολαΐδη, Νίκο Βετούλα, Αλεξάντερ Ραντόγεβιτς και Πρόδρομο Νικολαΐδη, που μαζί με τους Πέρκοβιτς, ΜακΦέρσον που έχουν ήδη ανακοινωθεί, τους Μαγκουνή, Παπανικολάου από την περασμένη χρονιά και τους νεαρούς Κακαβά, Σακελλαράκη, Μιχάλογλου, Μάτο και Αθανασούλα, θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό της ομάδας.

Αν ολοκληρωθούν αυτές οι μεταγραφές ουσιαστικά θα περισσεύει μόνο η απόκτηση του ξένου ψηλού, τον οποίο αναζητά ακόμη ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Στο μεταξύ ως το τέλος της βδομάδας (όταν θα αρχίσουν και τα φιλικά παιχνίδια) αναμένονται στην Αθήνα οι ΜακΦέρσον, Πέρκοβιτς και Ραντόγεβιτς.


sport24.gr

Για το ΜακΦέρσον, μερικά στατιστικά :

"Η ΑΕΚ ΚΑΕ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Αμερικάνο σούτινγκ γκαρντ Πολ ΜακΦέρσον (28 χρ.-1,93 μ.). Ο 28χρονος άσος, που την περσινή σεζόν φόρεσε και μάλιστα με επιτυχία τη φανέλα της Ιταλικής Λιβόρνο, ενώ έχει αγωνιστεί και στο ΝΒΑ για λογαριασμό των Φοίνιξ Σανς και Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, αποτελεί το δεύτερο εφετινό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας, μετά τον Γιασμίν Πέρκοβιτς".


Το Who is Who του Πολ ΜακΦέρσον...

Συνολικά Στατιστικά 2005-2006

Με την Λιβόρνο

Χρόνος συμμετοχής (μ.ο.): 26:30
Πόντοι(μ.ο.): 11,7
Βολές (ποσοστό): 72,5%
2πόντα (ποσοστό): 54,8%
3πόντα (ποσοστό): 30,0%
Ριμπάουντ (μ.ο.): Επιθετικά: 0,9 Αμυντικά: 2,4
Τελικές Πάσες (μ.ο.): 1,6
Κλεψίματα (μ.ο.): 2,9
Λάθη(μ.ο.): 3,1
Κοψίματα(μ.ο.): ο,2

Highlights σεζόν 2005 -2006

Περισσότεροι πόντοι σε ένα παιχνίδι: 21
Περισσότερες ασίστ σε ένα παιχνίδι : 5
Περισσότερα ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι : 10
Περισσότερα Κλεψίματα σε ένα παιχνίδι : 9

Συνολικά Στατιστικά 2000-2001

Με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Χρόνος συμμετοχής (μ.ο.): 13:30
Πόντοι(μ.ο.): 6.8
Βολές (ποσοστό): 70,6%
2πόντα (ποσοστό): 51,7%
3πόντα (ποσοστό): 33,3%
Ριμπάουντ (μ.ο.): Επιθετικά: 0,9 Αμυντικά: 0,5
Τελικές Πάσες (μ.ο.): 1
Κλεψίματα (μ.ο.): 0,59
Λάθη(μ.ο.): 1,09
Κοψίματα(μ.ο.): ο,05

Με τους Φοίνιξ Σανς

Χρόνος συμμετοχής (μ.ο.): 9:30
Πόντοι(μ.ο.): 3,4
Βολές (ποσοστό): 75,0%
2πόντα (ποσοστό): 49,0%
3πόντα (ποσοστό): 0%
Ριμπάουντ (μ.ο.): Επιθετικά: 0,6 Αμυντικά: 0,8
Τελικές Πάσες (μ.ο.): 0,5
Κλεψίματα (μ.ο.): 0,36
Λάθη(μ.ο.): 0,7
Κοψίματα(μ.ο.): ο,09


Highlights στο ΝΒΑ

Περισσότεροι πόντοι σε ένα παιχνίδι: 26 ενάντια στους Σιάτλ Σούπερ Σόνικς
Περισσότερες ασίστ σε ένα παιχνίδι : 4 ενάντια στους Σιάτλ Σούπερ Σόνικς
Περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι : 6 ενάντια στους Κλίπερς
Περισσότερα κλεψίματα σε ένα παιχνίδι : 4 κόντρα στους Γκρίζλις


στατιστικά από legabasket
http://195.56.77.208/player/?id=MCP-PAU-78...=2005&team=1111

και μια με στατιστικά του στο ΝΒΑ
http://www.basketball-reference.com/players/m/mcphepa01.html

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΙΚΑΣ
===================
ο πρόγραμμα των αγώνων στο παλαιότερο στην Ελλάδα τουρνουά συλλόγων, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, έχει ως εξής:

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

17.30 Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης-Αιγάλεω

20.00 Πανιώνιος Forthnet-Α.Ε.Κ.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

17.00 Μικρός τελικός (ηττημένοι αγώνων Παρασκευής)

20.15 Μεγάλος τελικός (νικητές αγώνων Παρασκευής)


Αν πάνε όλα καλά θα έχουμε ένα ρόστερ δηλαδή με :

1 - Βετούλας, Σ.Νικολαϊδης
2 - McPherson, Π.Νικολαϊδης, Σ.Μαγγουνής
3 - Kόμματος, Ταπούτος
4- Perkovic, Παπανικολάου
5- Melniks, Radojevic

και υπάρχουν ακόμα και οι
Κακκαβάς (pg), Σακελλαράκης (sg), Mάτος (gf), Μιχάλογλου (f), Αθανασούλας (f)
Warrior
QUOTE(ashton @ Sep 11 2006, 12:31 AM) *
1 - Βετούλας, Σ.Νικολαϊδης
2 - McPherson, Π.Νικολαϊδης, Σ.Μαγγουνής
3 - Kόμματος, Ταπούτος
4- Perkovic, Παπανικολάου
5- Melniks, Radojevic

και υπάρχουν ακόμα και οι
Κακκαβάς (pg), Σακελλαράκης (sg), Mάτος (gf), Μιχάλογλου (f), Αθανασούλας (f)


Μεγαλο προβλημα βλεπω στο 4-5!!Δεν θα παρουν καναν αλλον σε αυτες τις θεσεις??
Αντε να ανεβαινει και ο Κομματος στο 4.Με Ραντογιεβιτς και Μελκινς στα σεντερ!(?)
ashton
Λογικά στο 4-5 θα παίζει ο ξένος που λένε ότι θα πάρουν
Αν προσθέσεις και τον Οικονόμου (αν κλείσει τελικά), κάτι γίνεται..
hellenic
Mia xara omada kaname!Mono ton Radojevic ti ton theloyme?Emeina poli euxaristimenos apo toys paixtes!Na doume sto telos ti tha ginei!
dizzy_fingers
Πως τα καταφέρνει κάθε χρόνο αυτή η ομάδα από τη διάλυση να φτάνει τελικά να κάνει ένα αξιόλογο σύνολο...

Όσον αφορά τη μεγάλη μεταγραφή, αυτή του Φιλίππου σε κάποιο μισητό σύλλογο του εξωτερικού ή έστω η αποδέσμευσή του σε free agent, πότε λέτε να γίνει? Αν γίνει...?
ashton
Ξεκίνησε η "Βασίλισσα" 11/9/2006
Ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία της ομάδας μας εν όψει της αγωνιστικής περιόδου 2006-2007. Το προπονητικό τιμ και οι παίκτες της ομάδας βρέθηκαν στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ για την επίσημη "πρώτη".

Oi παίκτες της ομάδας έδειξαν ιδιαίτερη όρεξη για δουλειά, ενώ όλοι έκαναν λόγο για πολύ μεγάλες φιλοδοξίες την νέα σεζόν.

Το παρών στην πρώτη προπόνηση της ομάδας έδωσαν οι τέσσερις "παλιοί" παίκτες, Παπανικολάου, Μαγγουνής, Μάτος και Αθανασούλας, οι νεοαποκτηθέντες, Πρόδρομος Νικολαϊδης, Σωτήρης Νικολαϊδης, Χρήστος Ταπούτος και Νίκος Βετούλας καθώς και το "νέο αίμα" του συλλόγου, οι Μέλνικς, Μιχάλογλου, Κακκαβάς και Σακελλαράκης.

Ο προπονητής της ομάδας μας, Βαγγέλης Αλεξανδρής, δήλωσε: "Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος".

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης και ταυτόχρονα ως νέος αρχηγός της ΑΕΚ, ο Πρόδρομος Νικολαϊδης τόνισε:
"Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο. Αυτό αποτελεί κίντηρο για τον κάθε παίκτη. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να επιστρέψω".

Με την σειρά του, ο Χρήστος Ταπούτος είπε: "Επιτέλους γύρισα σπίτι μου, στην οικογένειά μου! Λείπω δύο χρόνια από την ομάδα και ένιωθα πως ήμουν στην ξενιτιά. Θα τα δώσουμε όλα για να φέρουμε την ΑΕΚ πάλι εκεί που της αξίζει να βρίσκεται".

Ο Νίκος Βετούλας επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη της ΑΕΚ και δήλωσε:
"Ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα, καθώς λείπω καιρό και για αυτό αποδέχθηκα την πρόταση της ΑΕΚ. Αν οποιαδήποτε άλλη ομάδα μου έκανε πρόταση δεν θα γυρνούσα, γύρισα μόνο για την ΑΕΚ".

Τέλος, ο Σωτήρης Νικολαϊδης τόνισε:
"Η ΑΕΚ είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Είναι μία ομάδα με πολλή εμπειρία, αλλά πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Στόχος όλων μας είναι να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο και μετά, όπου μας βγάλει".

aekbc.gr
ashton
και 2 φωτό από τη σημερινή πρεμιέρα



το ρόστερ μας σήμερις :

1- ΒΕΤΟΥΛΑΣ, Σ.ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΣΟΥΡΛΗΣ
2- MCPHERSON, ΜΑΓΓΟΥΝΗΣ, ΜΑΤΟΣ
3- Π.ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΤΑΠΟΥΤΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ
4- ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
5- PERKOVIC, MELNIKS

Οι Σακελλαράκης, Κακαβάς, Μιχάλογλου μάλλον μένουν στην εφηβική

Ραντόγιεβιτς τέλος - τον θέλει η Ντιναμό του Φώτη με 20 χιλ το μήνα.
ashton
Και η επίσημη ανακοίνωση για τους 5 νέους

QUOTE
Πενταπλό "Χτύπημα" 12/9/2006

Η ΑΕΚ ΚΑΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τους αθλητές Πρόδρομο Νικολαΐδη, Νέστορα Κόμματο, Χρήστο Ταπούτο, Σωτήρη Νικολαΐδη και Νίκο Βετούλα…

Το Who is Who του Πρόδρομου Νικολαΐδη

Ο Πρόδρομος Νικολαΐδης επιστρέφει στην ΑΕΚ έπειτα από εφτά χρόνια. Είναι 28 ετών και καλύπτει με την ίδια ευχέρεια τις θέσεις "2" και "3", ενώ έχει ύψος 1,97. Εκτός της "Ένωσης" έχει ακόμη αγωνιστεί στην Καβάλα, τον Έσπερο, τον Απόλλων Λεμεσού, τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, τον Άρη, το Μαρούσι και την Ολύμπια Λάρισας. Μάλιστα με τον Άρη, το 2003 είχε γευτεί τη χαρά της κατάκτησης του "Τσάμπιονς Καπ", με προπονητή τον Βαγγέλη Αλεξανδρή.



Το Who is Who του Νέστορα Κόμματου

Ο Νέστορας Κόμματος είναι 29 ετών, φόργουορντ και έχει ύψος 2,03 μ. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό και ιδιαίτερα ποιοτικό παίκτη, ο οποίος έχει στην κατοχή του ένα χρυσό μετάλλιο από την κατάκτηση της Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ τη σεζόν 2004-2005. Ο διεθνής άσος ξεκίνησε την καριέρα του τη σεζόν 1997-98 από την ομάδα της πόλης του, τη Λάρισα. Το 2000 πήρε μεταγραφή για το Μακεδονικό και οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, που ήταν και ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. Στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για ένα χρόνο (2002-03) πριν "μετακομίσει" στον "αιώνιο αντίπαλο", Άρη (2003-04). Έπειτα από μια καταπληκτική σεζόν με τους "κίτρινους", όπου κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας, αποφάσισε να φύγει από το Ελληνικό πρωτάθλημα για χάρη της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μακάμπι Τελ Αβίβ(2004-05). Όσον αφορά στην περσινή σεζόν, αγωνίστηκε στην Ιταλική Κλιμάμιο Μπολόνια και την Ισπανική Κάχα Σαν Φερνάντο…



Το Who is Who του Χρήστου Ταπούτου

Ο Χρήστος Ταπούτος, που θα κλείσει τα 24 χρόνια του στις 21 Σεπτεμβρίου έχει ύψος 2,01 μ. και αγωνίζεται στη θέση "3". Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αχιλλέα Τριανδρίας τη σεζόν 1998-99, ενώ το καλοκαίρι του 2000 πήρε μεταγραφή για τη Νήαρ Ηστ. Με τη φανέλα της Καισαριανιώτικης ομάδας αγωνίστηκε για ένα χρόνο (2000-01), πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις. Αυτές προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, που ένα χρόνο αργότερα τον ενέταξε στο δυναμικό της. Ο Χρήστος Ταπούτος ήταν μέλος της ομάδας μας τη σεζόν 2001-02, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα, έπειτα από 32 χρόνια "λειψυδρίας". Στην ΑΕΚ έπαιξε για έναν ακόμη χρόνο (2002-03) πριν πάρει μεταγραφή για τον Ηρακλή, όπου αγωνίστηκε για μια σεζόν (2003-04). Πέρσι, ο Ταπούτος φορούσε τη φανέλα του Πανιωνίου…



Το Who is Who του Σωτήρη Νικολαίδη

Ο Σωτήρης Νικολαΐδης είναι ένας έμπειρος πλέι μέικερ (195 μ., 32 χρ.), που επιστρέφει στην ΑΕΚ έπειτα από ένα χρόνο. Έχει στη συλλογή του ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο (Σαπόρτα) με το Μαρούσι το 2001 (με προπονητή τον Βαγγέλη Αλεξανδρή) και ένα Κύπελλο Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ το 1999. Εκτός από τις προαναφερθείσες ομάδες ο Νικολαΐδης έχει αγωνιστεί στη Νάπολι και τον Ηρακλή.







Το Who is Who του Νίκου Βετούλα

Ο Νίκος Βετούλας είναι ένας πολύπειρος πλέι μέικερ ηλικίας 32 ετών και ύψους 1,91. Ξεκίνησε τη μπασκετική του καριέρα από τον Απόλλωνα Πατρών, όπου κατάφερε να δείξει το πλούσιο ταλέντο του.
Στη συνέχεια "μετακόμισε" στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, ενώ φόρεσε και τις φανέλες του Ιωνικού ΝΦ και του Άρη πριν αποφασίσει να… ξενιτευτεί στην Ιταλία. Το καλοκαίρι του 2004 άφησε τον Άρη για λογαριασμό της Ούντινε, όπου και αγωνίστηκε τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Συγκεκριμένα τη περσινή σεζόν, έπειτα από 37 αγώνες είχε 7,1 πόντους, 2,4 ασίστ και 1,7 κλεψίματα κατά μέσο όρο.
dizzy_fingers
Κάτι έχει η ΑΕΚ με τους Νικολαΐδιδες, δεν εξηγείται αλλιώς... biggrin.gif

Να υποθέσω πως το μεγάλο στοίχημα του φετινού προπονητικού τιμ θα είναι η προσπάθεια αναγέννησης του Ταπούτου?
Ή μήπως η προσπάθειας τιθάσευσης του Κόμματου...

Α, επιτέλους θα δούμε τον Μέλνικς.
hellenic
Moy aresei pos feran polloys ellines paixtes!Kai propanton o Kommatos...!!!! 69.gif Kserei kaneis tipota gia tin diarkia ton sumboleon?
Air Kef
Τι έκανε ρε παιδιά η ΑΕΚ;;

Δεν παρακολουθούσα καθόλου και μου ήρθε κάπως τώρα..

Αν κλείσει το κενό στην ρακέτα,η ΑΕΚ χτυπάει 4άδα,ΑΝΕΤΑ..


Συμφωνώ πως το στοίχημα του προπονητικού τιμ είναι η αναγέννηση του Ταπούτου..
ashton
Ο Ραντόγιεβιτς τέλος (πάει στη Δυναμό Αγ.Πετρούπολης για δοκιμή), στη θέση του μάλλον έρχεται ο Μάγλος.
Συνεπώς το κενό κάτω από το καλάθι παραμένει.
hellenic
Kalutera ton Maglo anti toy Radojevic!Toulaxiston einai kai Ellinas!Fetos h AEK pantos exei polloys ellines kai arketoi einai giro sta 30xronia!
ashton
Kαι ο Ραντόγιεβιτς μέτριος είναι και ο Μάγλος μέτριος είναι. Τουλάχιστον ο 2ος δεν πιάνει θέση ξένου/κοινοτικού.
Κάτι ακούστηκε για Tyrone Grant (πρόπερσι στην Ολύμπια με Αλεξανδρή)
hellenic
Tyrone Grant tha eitan arketa kali lusei...mporei na booithisei tin omada!An ton ferei tha eitan arketa dinatoi h AEK!
Pierce
κατι κανουν και αυτο ειναι αρκετα καλο. πιστευω ανετα στην εξαδα και ακομα καλυτερα. ελπιζω ο ταπουτος να γινει παλια τεραστια παιχταρα. και μια ερωτηση. ποσοι περνανε απο τον ομιλο στο ουλεμπ καπ?
rchos
περνανε οι 4 πρωτοι απο καθε ομιλο!
απο κει και περα(φαση των 16) ειναι νοκ αουτ παιχνιδια.
thrylos7
Πράγματι, ο Grant θα ήταν μια πάρα πολύ καλή λύση...

Με τα διαρκείας τί γίνεται; Το πήραν απόφαση οι οργανωμένοι να στηρίξουν(εμπράκτως);
Pierce
απο οτι φαινεται αν δεν πωληθουν και τα 5000 διαρκειας θα πωληθουν αρκετα απο αυτα. 1000- 2000 να ερχονται μια χαρα θα ειναι.
ashton


η ομάδα στο παρκέ



Βαγγέλης Αλεξανδρής



Κώστας Μάγλος



Jasmin Perkovic



Sasha Melniks



Aθανασούλας, Ταπούτος, Βετούλας



Μάκης Νικολαϊδης



Νέστορας Κόμματος



Αθανασούλας, Perkovic
rchos
στην σπορταιμ γραφει οτι ειναι σχεδον τελειωμενη υποθεση η μεταγραφη του οικονομου στην αεκ!
το καλο δε ειναι πως μαλλον η αεκ θα πληρωνει το 50% του συμβολαιου ενω ο πανιωνιος το αλλο 50%!
ashton
ο Οικονόμου θέλει σίγουρα να έρθει στην ΑΕΚ και την Παρασκευή ο Γαργαρόπουλος (επί 30+ χρόνια φροντιστής στην ΑΕΚ) τον αγκάλιαζε.
hellenic
Me ton Oikonomou tha mporei na mpei stoys 4 stin ellada h AEK!Kai stin europi tha paei kala!
ashton
QUOTE
Ετοιμάζονται αλλαγές στο ρόστερ της ΑΕΚ, αφού ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έχει δείξει πλέον ξεκάθαρα τα πλάνα του για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ετσι λοιπόν ο Σουρλής δε θα αποκτηθεί τελικά, ενώ για διάφορους λόγους δε θα συνεχίσουν στην ομάδα οι Μιχάλογλου, Σακελλαράκης και Μιέλνικς.

Απο εκεί και έπειτα, την Τετάρτη αναμένεται στην Αθήνα ο Μακ Φερσον και ο Ραντόγεβιτς. Αν ο Βόσνιος δεχτεί τη μικρότερη προσφορά από την «Ενωση», η οποία θα είναι 50 χιλιάδες ευρώ. Αν ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ δεχτεί την πρόταση θα υπογράψει, σε διαφορετική περίπτωση θα αποκτηθεί ο Κώστας Μάγλος.

Στο θέμα του Αμερικανού σέντερ δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη, με τον «τίγρη» να εξακολουθεί να αναζητά παίκτες μέσα από λίστες.

Στα αγωνιστικά, τη Δευτέρα οι παίκτες επέστρεψαν στις προπονήσεις, ύστερα από το ρεπό της Κυριακής.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης


http://www.sport-fm.gr/special/newsByBetoto.jsp?newsID=58806
ashton
ο Σουρλής υπέγραψε στο Αιγάλεω τελικά.
ο Μέλνικς έπαθε τράβηγμα ή κάτι τέτοιο στην προθέρμανση με τον Πανιώνιο.
Σακελλαράκης-Μιχάλογλου δεν πάνε στις προπονησεις, μετά από προτροπή του ατζέντη τους, αν δεν υπογραψουν συμβόλαια.
hellenic
Orea blakia poy afise ton Sourli na figei!Einai nearos,kalos,exei mellon,ftinos kai ellinas!Omos ton afise...!O Mielniks de tha peksei stin AEK?An ferei telika Radojevic anti Maglo tha trelatho!
ashton
ήρθε ο ΜακΦέρσον.

ακΦέρσον: "Ανυπομονώ να βοηθήσω την ΑΕΚ" 20/9/2006

Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης (20/9) ο Πολ ΜακΦέρσον. Με τους ανθρώπους της ΑΕΚ που τον υποδέχθηκαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μετέβη άμεσα στο ΟΑΚΑ προκειμένου να παρακολουθήσει την απογευματινή προπόνηση της νέας του ομάδας και να έχει μια πρώτη γνωριμία με τον προπονητή και τους συμπαίκτες του. Στις πρώτες του δηλώσεις στο "aekbc.gr" εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι έφτασε στην Ελλάδα και θα αγωνιστεί για λογαριασμό της ΑΕΚ...

"Όλον αυτόν τον καιρό ανυπομονούσα να μπω στο γήπεδο, να ξεκινήσω προπονήσεις και να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες. Χαίρομαι που έχουμε σύντομα παιχνίδι γιατί έχω μεγάλη όρεξη να βοηθήσω την ΑΕΚ", τόνισε αρχικά ο 28χρονος αμερικάνος γκαρντ.

Στη συνέχεια δήλωσε ευτυχισμένος για το γεγονός ότι θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ…

"Είμαι ενθουσιασμένος που ήρθα στην Ελλάδα. Γνωρίζω πως η καινούρια μου ομάδα έχει πολύ μεγάλο όνομα και είμαι ευτυχισμένος που θα αγωνιστώ για αυτή".

Τέλος, μίλησε για την Εθνική μας ομάδας και το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος…

"Η Εθνική Ελλάδας είναι από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Διαθέτει παίκτες με πολύ υψηλό επίπεδο κάτι που σημαίνει πως και το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος θα είναι αναλόγως υψηλό. Το γεγονός αυτό θα κάνει καλό σε εμένα και την καριέρα μου…".
treathitch
Δε φταίει το παλικάρι που τον πιάσανε κορόιδο...
Δε φταίει το παλικάρι που νομίζει ότι θα πληρωθεί...
Που να ξέρει το παλικάρι ότι οι "διάσημοι" φίλοι της ομάδας κάνουν πάλι έρανο για να τη σώσουνε, ότι ο Φιλίππου την πουλάει για 1 ευρώ και ότι η ομάδα του εκτός από όνομα, δεν έχει και τίποτα άλλο;
Α, ρε ΑΕΚαρα, τα κατάφερες πάλι να βρεις παίκτες. 41.gif
ashton
QUOTE
Συμφώνησε με Σκοτ η ΑΕΚ

Στον αμερικανό σέντερ Μπρεντ Σκοτ στρέφει την προσοχή της η ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έχει καταλήξει στον πρώην παίκτη της Λάρισας και του ΠΑΟΚ ο οποίος θα καταλάβει τη θέση του 2ου ξένου στην ομάδα. Ο Σκοτ θα έρθει, εκτός απρόπτου, στη χώρα μας την Κυριακή (24/9), για να συμφωνήσει με την "Ένωση" και να ξεκινήσει προπονήσεις. Η αμοιβή του θα είναι στις 120 χιλ. ευρώ περίπου, ενώ αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το παιχνίδι κυπέλλου με τον Άρη την επόμενη Τετάρτη.

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι προπονήσεις στην ΑΕΚ, με τον Μακ Φέρσον να δείχνει στοιχεία πολύ καλού παίκτη, κάτι που κάνει όλους στην ομάδα αισιόδοξους ότι θα βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα στη δύσκολη φετινή σεζόν που αναμένεται να έχει.

Κεκλεισμένων των θυρών θα είναι το επόμενο φιλικό της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πατρών στις 5 το απόγευμα στο ΟΑΚΑ.


Επιμέλεια: Αντώνης Μπότσικας

sportfm.gr

QUOTE
Πάει για άλλα

Επιμέλεια: Στέφανος Τριαντάφυλλος
Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2006 20:18



Ο Αλεξάντερ Ραντόγεβιτς χάθηκε οριστικά κι η ΑΕΚ προσανατολίζεται για την περίπτωση του Αλεξάντερ Κουλ, για τη θέση του αναπληρωματικού σέντερ.

Μάλιστα το Eurobasket.com γράφει ότι ο Ραντόγεβιτς (που στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ και στην Ολύμπια Λάρισας) υπέγραψε στη Ντιναμό Αγιας Πετρούπολης του Φώτη Κατσικάρη, ενώ παράλληλα η Ένωση συμφώνησε με τον Λευκορώσο σέντερ.

Ο Κουλ στα μέσα του καλοκαιριού έδωσε... χέρια με τον Απόλλωνα, αλλά τελικά έμεινε ελεύθερος λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων της ομάδας. Έτσι ο "δικέφαλος" βρήκε την ευκαιρία να ενισχύσει τη φροντ-λάιν με έναν παίκτη που έχει εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα (Πανιώνιος, Αρης).

Η συμφωνία δεν επιβεβαιώνεται, αλλά από την άλλη λέγεται ότι ο παίκτης θα "μονομαχήσει" για τη θέση του μπακ-απ σέντερ με τον Κώστα Μάγλο, που κάνει ήδη προπονήσεις με την ομάδα.

Όσο για τη θέση του δεύτερου ξένου; Φαβορί θεωρείται ο Μπρεντ Σκοτ, που στο παρελθόν έχει παίξει στον Γυμναστικό (1993-1995) και στον ΠΑΟΚ (2002-2003). Λέγεται μάλιστα ότι ο 35χρονος ύψους 2.06 σέντερ θα βρίσκεται στην Ελλάδα την ερχόμενη Κυριακή.

Στο μεταξύ την Παρασκευή στις 18.00 οι "κιτρινόμαυροι" θα δώσουν φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών στο ΟΑΚΑ. Θα είναι η πρόβα τζενεράλε για την ομάδα -και κυρίως για τον Πολ ΜακΦέρσον- πριν το ματς του κυπέλλου με τον Αρη.


sport24.gr

QUOTE
Συμφώνησε με Σκοτ

21/9/2006 22:03

Ο Μπρεντ Σκοτ θα είναι πιθανότατα ο δεύτερος Αμερικανός της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν, καθώς ο 35χρονος σέντερ έχει συμφωνήσει σε όλα με την Ένωση προκειμένου να υπογράφει η μεταξύ τους συνεργασία. Τις επόμενες μέρες μάλιστα, αναμένεται στην Αθήνα και δεν αποκλείεται να ενισχύσει τη νέα του ομάδα στο προσεχές παιχνίδι κυπέλλου (27/9) με τον Άρη στο ΟΑΚΑ.

Ο Σκοτ έχει ύψος 2.06 και έχει ξαναπεράσει από το ελληνικό μπάσκετ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και του Γυμναστικού. Στο μεταξύ την Παρασκευή (22/9, 18:00) η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τον Απόλλων Πατρών σε μία πρόβα τζενεράλε πριν το αγώνα της Τετάρτης με τον Άρη.

Βλέπει Κουλ

Πέραν του Σκοτ όμως, η ΑΕΚ στρέφεται και σε άλλες λύσεις ώστε να ενισχύσει την ρακέτα της. Μία από αυτές φέρεται να είναι και ο πρώην παίκτης του Άρη, Αλεξάντερ Κουλ. Σύμφωνα με το site eurobasket η Ένωση έχει ήδη συμφωνήσει με τον 31χρονο πίβοτ, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε δώσει τα «χέρια» με τον Απόλλωνα, αλλά η συνεργασία τους δεν προχώρησε τελικά.


sportime.gr
ashton
QUOTE
Β.Αλεξανδρής: «Φέτος θα δούμε κάτι καλό»
Διαβάστηκε 256 φορές
Τελ. ενημ/ση: 22.09.2006 14:45
Τα προβλήματα δεν πτοούν τον Βαγγέλη Αλεξανδρή
Αισιόδοξος για την πορεία της μπασκετικής ΑΕΚ τη φετινή περίοδο παρουσιάστηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μιλώντας στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6, παρά το γεγονός πως το ρόστερ της «Ένωσης» συμπληρώθηκε καθυστερημένα και η προετοιμασία ξεκίνησε μόλις την περασμένη Δευτέρα. Ο πολύπειρος τεχνικός που ανέλαβε τα ηνία σε μια δύσκολη περίοδο για τους «κιτρινόμαυρους» εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη δουλειά που γίνεται και στους παίκτες που επέλεξε.

Ερωτηθείς για το αν η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ αποτελεί την πιο δύσκολη αποστολή στη μέχρι τώρα προπονητική του καριέρα, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής απάντησε: «Δεν θεωρώ πως είναι η πιο δύσκολη αποστολή, αλλά μάλλον η πιο εύκολη. Γνωρίζω τα περισσότερα παιδιά, είναι εξαιρετικοί παίκτες, δείχνουν διάθεση για προσαρμογή σε αυτά που τους ζητάμε και η εμπειρία μου λέει πως θα δούμε κάτι καλό φέτος. Έχω γερό στομάχι και θα φτιάξουμε καλή ομάδα. Με τη βοήθεια του κόσμου θα τα καταφέρουμε».

Αναφερόμενος στην επιλογή του Μπρεντ Σκοτ για τη θέση του δεύτερου ξένου της ομάδας, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, που γνωρίζει άριστα τον 35χρονο Αμερικανό σέντερ είπε: «Έχουν περάσει πολλά χρόνια, 13 συγκεκριμένα, από τότε που συνεργαστήκαμε στη Λάρισα. Είναι σημαντικό ότι κρατήσαμε επαφή μετά τα δύο χρόνια που δουλέψαμε μαζί, αλλά και όταν ήρθε ξανά στην Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ. Είχαμε άριστες σχέσεις και θυμάμαι πως όταν έφυγε από τη Λάρισα μου είχε πει ‘Με έφερες παιδί κι έγινα άντρας’. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί, που έκανε μεγάλη καριέρα στην Ισπανία και νομίζω πως ακόμη και σε αυτή την ηλικία είναι σε θέση να μας βοηθήσει πολύ. Έχει πολύ μεγάλο ταλέντο και δύναμη, απλά δεν έχει εντυπωσιακό στυλ όταν παίζει και δεν διακρίνεται για τα αθλητικά του προσόντα. Αυτό βέβαια δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην καριέρα του».

Όσο για το αν έπεται και νέα ενίσχυση για την ΑΕΚ, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είπε: «Με την απόκτηση του Σκοτ έχουμε κλείσει προς το παρόν. Έχουμε δικαίωμα να αποκτήσουμε ακόμη τρεις κοινοτικούς, αλλά δεν ενδιαφέρομαι για την ώρα. Αν παρουσιαστεί κάτι καλό και εξετάσουμε και την οικονομική παράμετρο, θα δούμε. Πάντως είμαι ευχαριστημένος με τους παίκτες που έχω και τη δουλειά που κάνουμε μέσα στο γήπεδο».

Αναφερόμενος στον έτερο Αμερικανό της ομάδας, Πολ ΜακΦέρσον, που εντάχθηκε στην προετοιμασία της ομάδας, αλλά και τον Κώστα Μάγλο, ο τεχνικός της ΑΕΚ είπε: «Ο ΜακΦέρσον είναι εξαιρετικό παιδί κι έχει κερδίσει όλους τους συμπαίκτες του από την πρώτη μέρα. Είναι εύκολος επικοινωνιακά, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Δείχνει μεγάλες τάσεις προσαρμοστικότητας, αλλά θα χρειαστεί λίγο χρόνο, όπως κι ο Σκοτ, για να δέσουν με το υπόλοιπο σύνολο. Ο Μάγλος θα είναι στο ρόστερ τη φετινή χρονιά με προοπτική να παραμείνει αν πάει καλά».

Την προσεχή Τετάρτη η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη σε νοκ άουτ αγώνα για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, αν και αναγνωρίζει πως οι «κίτρινοι» έχουν τον πρώτο λόγο, δεν είναι διατεθειμένος να καταθέσει τα όπλα. «Στο ματς με τον Άρη θα κατέβουμε για να κερδίσουμε, όπως σε κάθε παιχνίδι. Βέβαια ο Άρης έχει ξεκινήσει προετοιμασία πολύ νωρίτερα και έχει προϋπολογισμό ομάδας που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, αλλά εμάς αυτό μας εξιτάρει. Θεωρούμε μεγάλη πρόκληση να νικήσουμε μια ομάδα της Ευρωλίγκας. Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες».

Τέλος, αναφερόμενος στον Αλέξανδρο Μέλνικς, τον λετονικής καταγωγής και ύψους 2,15μ. 19χρονο σέντερ, που ανήκει στο δυναμικό της ΑΕΚ, αλλά ακόμη δεν έχει δείξει το πλούσιο ταλέντο του, είπε: «Ο Μέλνικς ακόμη δεν έχει λύσει το πρόβλημα με τα γόνατά του. Ο μάνατζέρ του ζητά εξωπραγματικό συμβόλαιο για έναν παίκτη που δεν έχει παίξει καθόλου κι αυτό με εξοργίζει. Όπως μου έχουν πει οι γιατροί, έχει μεγάλο πρόβλημα και στα δύο του γόνατα με τενοντίτιδα. Χρειάζεται χρόνος και ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να ακούσει τους προπονητές και να αποθεραπευτεί, αφού επέλεξε να ακούσει τον μάνατζέτ του και να απέχει από τις προπονήσεις της ομάδας».

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης


sportfm.gr
hellenic
O scott de moy gemizeito mati..kai an parei ton Koul tha petaksei olloi tin kali doulia poy ekane sta skoupidia!Elpizo na mi gineikati tetio!
ashton
QUOTE
Α1 ΑΕΚ, Α1 Απόλλων Πατρών
Πρόβα με νίκη

Δημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2006 19:37

Η ΑΕΚ επικράτησε με 79-76 του Απόλλωνα Πατρών σε φιλικό παιχνίδι που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ.


Ήταν το τρίτο φιλικό για τους "κιτρινόμαυρους", που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σχήματα και παίκτες (κυρίως τον Πολ ΜακΦέρσον) στο τελευταίο παιχνίδι πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, τον αγώνα κυπέλλου κόντρα στον Αρη.

Ο ΜακΦέρσον πέτυχε 10 πόντους στο πρώτο του φιλικό, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Πρόδρομος Νικολαΐδης με 5 πόντους.

Δεκάλεπτα: 18-18, 33-37, 56-52, 79-76

ΑΕΚ (Αλεξανδρής): Νικολαϊδης Πρ. 15, Ταπούτος 7, Κόμματος 11, Βετούλας 10, Μάγλος 5, Πέρκοβιτς 11, ΜακΦέρσον 10, Νικολαϊδης Σ. 10.

Στο μεταξύ οι Πατρινοί συμφώνησαν με τον Μπράιαν Μάρκσον (23, 1.98) που προέρχεται από το κολέγιο Γιούτα Στέιτ. Μάλιστα ο Αμερικάνος φόργουορντ παρακολούθησε το φιλικό με την Ένωση, με πολιτικά από τον πάγκο.
sport24.gr
hellenic
O Kommatos mexri tora menei xamila stoys pontoys!Ti ginetai?ego perimeno na xtupaei 20sares kai 30ares!Pantos moy aresei oi omada para polu..an mas diksei kai kanena 2 karfomato o McPherson... 77.gif
thrylos7
Τελικά ο Κόμματος στο 3 ή στο 4 παίζει μέχρι τώρα; Πού φαίνεται ότι θα παίζει μέσα στη χρονιά;
ashton
στο Βαρίκας έπαιζε κυρίως 4άρι.
Δεν πολυβγαίνει κι αλλοιώς γιατί στο 4-5 υπάρχουν μόνο 3 καθαροί παίκτες Μάγλος, Πέρκοβιτς και ο Σκοτ όταν έρθει. Αναγκαστικά θα παίζουν εκεί Παπανικολάου & Κόμματος.
ashton
QUOTE
Στα "κιτρινόμαυρα" ο Μπρεντ Σκοτ 24/9/2006

Η ΑΕΚ ΚΑΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του πολύπειρου Αμερικάνου σέντερ, Μπρεντ Σκοτ (35 χρ.- 2,06 μ.). Πρόκειται για έναν αθλητή με επιτυχημένη θητεία στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ισπανικό, Ιταλικό, Ελληνικό), σε ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ταού, η Μπανταλόνα κ.α. Επίσης έχει γνωρίσει και το… μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 1996-97 αγωνίστηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη με τη φανέλα των Ιντιάνα Πέισερς…

Ο Μπρεντ Σκοτ είναι απόφοιτος του κολεγίου του Ράις κι έκτοτε έπαιξε στον Γυμναστικό, στη Βαγιαδολίδ, στους Πέισερς, στην Τάου, στη Ρέτζιο Καλάμπρια (20 π., 11.54 ρ.), στη Ρεάλ Μαδρίτης (11π, 6.9 ρ.), ξανα στη Ρέτζιο Καλάμπρια (19.9 π., 9.9 ρ.), στην Ούντινε (14.7 π., 7.2 ρ.), στον ΠΑΟΚ (15.6 π., 9.1 ρ., 2.1 ασ.), στη Μούρθια (16.9 π., 9.1 ρ.), στη Μπανταλόνα (7.7 π., 5.3 ρ.) και στη Σαραγόσα (13 π., 7,9 ρ.). Πέρσι φόρεσε τη φανέλα της Ανβίλ έχοντας 8.3 πόντους και 5.8 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα και 15 πόντους και 8 ριμπάουντ στο ULEB CUP.


aekbc.gr

τα αναλυτικά του στατιστικά εδώ :
http://vasilissa.blogspot.com/2006/09/o-brent-scott.html
(έκατσα και έφτιαξα τον πίνακα, τον έβαλε και το aekbc με copy-paste. Ας είναι καλά :-)


Ο Σκοτ έκανε και δηλώσεις :

QUOTE
Σκοτ: "Τιμή μου που θα παίξω στην ΑΕΚ"! 24/9/2006

Στην Αθήνα βρίσκεται από την Κυριακή το πρωί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας, ο Μπρεντ Σκοτ. "Αποτελεί τεράστια τιμή για εμένα που θα φορέσω τη φανέλα μιας ομάδας γνωστής σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως είναι η ΑΕΚ", τόνισε ο Αμερικάνος σέντερ στο "aekbc.gr", στις πρώτες του δηλώσεις επί Ελληνικού εδάφους…

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σκοτ έρχεται στη χώρα και η ΑΕΚ δεν είναι η πρώτη Ελληνική ομάδα στην οποία θα αγωνιστεί. Από το 1993 μέχρι το 1995 φόρεσε τη φανέλα του Γυμναστικού Λάρισας έχοντας για προπονητή το νυν τεχνικό της ομάδας μας, Βαγγέλη Αλεξανδρή, ενώ τη σεζόν 2002-03 έπαιξε στον ΠΑΟΚ.

"Επιστρέφω έπειτα από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα για λογαριασμό μιας μεγάλης ομάδας, όπως είναι η ΑΕΚ. Γνωρίζω πως το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι σκληρό και ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά είμαι σε θέση να αντεπεξέλθω", τόνισε αρχικά ο Σκοτ στο "aekbc.gr".

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είναι ένας από τους βασικούς λόγους που τον έφεραν στην ομάδα μας:

"Όπως είπα και νωρίτερα, η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Αποτελεί τεράστια τιμή λοιπόν για εμένα που θα φορέσω τη φανέλα μιας ομάδας γνωστής σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με δεδομένο πως προπονητής της είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζω και εκτιμώ πάρα πολύ, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ ιδιαίτερα για να απαντήσω καταφατικά στην πρόταση που μου κατέθεσε".

Στη συνέχεια, ο Σκοτ μίλησε και για τον αγώνα κυπέλλου της προσεχούς Τετάρτης με τον Άρη…

"Σε τρεις ημέρες η ομάδα δίνει ένα δύσκολο ματς και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στις υψηλές του απαιτήσεις. Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα για τον Άρη, αλλά θα ενημερωθώ από τον κόουτς".

Τέλος, έδωσε μια υπόσχεση προς τον κόσμο της ΑΕΚ…

"Υπόσχομαι πως θα κάνω τα πάντα προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα να έχει επιτυχίες, δίνοντας χαρά στους φιλάθλους μας…".


aekbc.gr
ashton
O Ανέστης Μάτος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Χαλκίδα (Α2)
V@Roxe##13
Ο Σακελλαρακης ο Κακαβας και ο Μιχαλογλου τελικα που θα συνεχισουν? Θα ειναι κριμα παντως να χαθουν αυτα τα παιδια!!!
reignman
επρεπε να παρετε τον διαμαντοπουλο... μεγαλος παιχτης.
hellenic
mpa mas ftanei enas tsatilas poy exoume...an eitan kai o diamantopoulos jedi.gif kill.gif
ashton
QUOTE(V@Roxe##13 @ Sep 30 2006, 02:04 AM) *
Ο Σακελλαρακης ο Κακαβας και ο Μιχαλογλου τελικα που θα συνεχισουν? Θα ειναι κριμα παντως να χαθουν αυτα τα παιδια!!!


O Kακαβάς συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις και είναι ο 13ος παίκτης της ομάδας, Αν δεν έρθει ξένος μέχρι την Τετάρτη λογικά θα είναι και 12άδα με Πανελλήνιο.

Τον Μιχάλογλου δεν τον έχω δει στο ΟΑΚΑ ούτε με πολιτικά - ο Σακελλαράκης νομίζω έχει μείνει.
ashton
QUOTE
Πρόβα τζενεράλε με την Ολυμπιάδα 7/10/2006

Φιλική ήττα από την Ολυμπιάδα Πατρών με 87-76 γνώρισε η ΑΕΚ σε αναμέτρηση που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ το απόγευμα του Σαββάτου (7/10) στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος…

Η "Ένωση" αγωνίστηκε χωρίς τον Χρήστο Ταπούτο, ο οποίος ταλαιπωρείται από μια τενοντίτιδα στο γόνατο και προφυλάχθηκε από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, αλλά και δίχως τον Πολ ΜακΦέρσον, που αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ.

Ο "Τίγρης" είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα και συστήματα τέσσερις ημέρες πριν το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 με τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη, δίνοντας μεγάλο χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς αθλητές του.

Κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ ήταν ο Νέστορας Κόμματος (18 π.) ενώ βελτιωμένος σε σχέση με τις αναμετρήσεις με Άρη και Μαρούσι εμφανίστηκε ο Μπρεντ Σκοτ (11 π.).

Να σημειώσουμε πως ο αγώνα διήρκησε 50 λεπτά αν και από το τελευταίο δεκάλεπτο δεν κρατήθηκε σκορ…

Τα δεκάλεπτα: 21-28, 33-43, 48-66, 76-87

Τους πόντους της ομάδας μας πέτυχαν οι: Βετούλας 7, Κόμματος 18, Σκοτ 11, Πρ. Νικολαίδης 9, Σ. Νικολαϊδης 6, Μαγκουνής 6, Αθανασούλας 2, Παπανικολάου 4, Κακαβάς 3, Πέρκοβιτς 10.

*** Νέο μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΚ είναι ο Βαγγέλης Μάγειρας...

aekbc.gr
womanplayer
Ταπούτος: Έχω βάλει μυαλό...

8/10/2006 18:53

Μετά την πρόκριση της ΑΕΚ επί του Άρη στο Κύπελλο Ελλάδος, ο Χρήστος Ταπούτος μιλώντας στο Sportime.gr είχε ασκήσει ιδιαίτερα σκληρή κριτική στον εαυτό του. Και συνεχίζει να το κάνει... «Έχω βάλει μυαλό», είπε ο φόργουορντ της Ένωσης, που μεταξύ άλλων μίλησε για το ματς της πρεμιέρας με τον Πανελλήνιο, αλλά και για τον «θεριακλή», Πολ Μακ Φέρσον.


Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο site του Δικεφάλου...

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ, είπε:

«Γενικά, τα πράγματα στην ομάδα είναι πολύ καλύτερα απ’ ό,τι τα περίμενα. Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια και δουλεύουμε σκληρά. Αν παραμείνουμε προσηλωμένοι και είμαστε προσεκτικοί αποφεύγοντας του τραυματισμούς (γιατί τα πάντα παίζουν ρόλο), νομίζω πως όλα θα πάνε καλά. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον και πως θα έχουμε εξαιρετική πορεία. Επειδή η φετινή χρονιά είναι λίγο μυστήρια δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακριβείς στόχους αλλά να είναι δεδομένο πως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τους εαυτούς μας, το όνομα της ΑΕΚ και τους εκπληκτικούς φιλάθλους μας».

Για την προσωπική του... ανάσταση και την αλλαγή θέσης (από «3» σε «4») από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, τόνισε:

«Θεωρώ πως μετά απ’ όλα αυτά που πέρασα στο διάστημα της απουσίας μου από την ΑΕΚ έχω βάλει μυαλό. Συνειδητοποίησα πολλά πράγματα τόσο εγώ όσο και οι άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό μου. Το είχα ξαναπεί και το ξαναλέω πως επιστρέφοντας στην ΑΕΚ αισθάνομαι πως γύρισα σπίτι μου. Όσο για την αλλαγή θέσης στη αρχή είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, αλλά μέχρι στιγμής δείχνω να ανταποκρίνομαι. Φαίνεται πως μου ταιριάζει η θέση του πάουερ φόργουορντ...».

Για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Πανελλήνιο στην πρώτη αγωνιστική του εφετινού πρωταθλήματος, σχολίασε:

«Προετοιμαζόμαστε σκληρά γι’ αυτό το παιχνίδι. Αυτό μας απασχολεί. Αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα σε μια δύσκολη έδρα όπου πέρσι κατάφερε να κερδίσουν ελάχιστες ομάδες. Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αλλά αυτό δε σημαίνει και πολλά πράγματα. Το θέμα είναι εμείς τι θα κάνουμε... Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να αγωνιστούμε με πάθος και να εφαρμόσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας. Αν τα κάνουμε όλα αυτά πιστεύω πως δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα...».

Για τον Πολ ΜακΦέρσον, η καριέρα του οποίου στην ΑΕΚ τελείωσε νωρίς, σημείωσε:

«Η βοήθειά του σε πολλούς τομείς ήταν πολύτιμη. Θα πρέπει όλα τα παιδιά να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να καλύψουμε αποτελεσματικά το κενό του. Ό,τι μας πει ο κόουτς...».

Για τον έτερο Αμερικάνο της ομάδας, Μπρεντ Σκοτ, είπε:

«Την αξία του δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει. Πράγματι στα δύο πρώτα ματς δεν μας βοήθησε όσο θα μπορούσε, ωστόσο είναι λογικό καθώς ακόμη δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί και όπως όλοι μας βρίσκεται λίγο πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης. Νομίζω πως σε μία με δύο εβδομάδες θα είναι στο επιθυμητό επίπεδο».

apo site sportime.gr
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.