Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Μπενετόν Τρεβίζο
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2
grigoris
Σωστός είσαι Basketaris αλλά νομίζω πως όλοι (τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω) αναφέρονται στη χυδαιότητα του πράγματος.Το να αποδοκιμάσεις τον αντίπαλο,ΟΠΟΙΑ εθνικότητα και να έχει είναι φυσιολογικό γιατί ζητάς τη νίκη της ομάδας σου.Αλλά το να ακούγονται μπινελίκια για μανάδες,οικογένειες και δε συμαζεύεται είναι καφρίλα.Κοινώς ας γιουχάρουμε όσο θέλουμε και όποιον θέλουμε αλλά ως εκεί.Υπάρχουν και όρια...
weirdo1977
basketaris συμφωνώ στα περισσότερα απ τα οποια γραφεις...η ένσταση μου ήταν ο τρόπος, k θα ξαναδιατυπώσω μια απορία, στα τόσα χρονια που παρακολουθείται αθλητικά γεγονότα...σταμάτησε ποτε ο κόσμος κάποιον παίκτη βρίζοντας του την μάνα ? ισα ισα , του δίνεις ένα δεύτερο λόγο να θέλει να σε κερδίσει, το ίδιο δεν θα έκανες k εσύ ? μπορείς να γιουχάρεις όσο θες, να βρίσεις τον ίδιο τον παίκτη όσο θες, αλλα την μάνα του ? γιατί ? για μένα είναι απαράδεκτο ακόμα k σε παίκτες που προκαλούν, ποσο μάλλον για τον ζήση...αν πρόσεξες από κείνη την στιγμή k μετά το πείρε πάνω του το παιχνίδι...k φυσικά με πείραξαν 2 φορες περισσότερο οι αποδοκιμασίες προς την ομάδα, γενικά η άποψη μου για τον κόσμο του Ari δεν είναι η καλύτερη k ας ανήκω σε αυτόν..
weirdo1977
QUOTE(grigoris @ Mar 3 2007, 12:06 PM) *
Σωστός είσαι Basketaris αλλά νομίζω πως όλοι (τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω) αναφέρονται στη χυδαιότητα του πράγματος.Το να αποδοκιμάσεις τον αντίπαλο,ΟΠΟΙΑ εθνικότητα και να έχει είναι φυσιολογικό γιατί ζητάς τη νίκη της ομάδας σου.Αλλά το να ακούγονται μπινελίκια για μανάδες,οικογένειες και δε συμαζεύεται είναι καφρίλα.Κοινώς ας γιουχάρουμε όσο θέλουμε και όποιον θέλουμε αλλά ως εκεί.Υπάρχουν και όρια...

γρηγορη k εσύ έχεις δίκιο... αλλα θέλω να σε δω να κανεις θέμα όταν βρίζετε η νεκρή μάνα του Γκάλι
Pierce
QUOTE(pierce21 @ Mar 1 2007, 10:44 PM) *
ενω εν χορω η πλειοψηφια εβριζε τη μανα του ζηση οταν ειχε την μπαλα ο απιστευτος σπικερ του σπορ φμ τι ειπε?
΄΄ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΟΛΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ'' τι μας λες ρε παλικαρι σοβαρα? πως θα ενιωθες αν εβριζαν τη δικια σου μανα 3-4 χιλιαδες κοσμος?

η πλακα ειναι οτι μετα απο 2-3 μηνες οι ιδιοι θα τον αποθεωνουν οταν θα παιζει με την εθνικη...

QUOTE(basketaris @ Mar 3 2007, 03:38 AM) *
.............
.............
...........

κοιταξε επειδη οι περισσοτεροι εδω μεσα πιστευω εχουμε φαει τα γηπεδα με το κουταλι ολοι ξερουμε την κατασταση που επικρατει. ο καθενας θελει να κερδισει η ομαδα του. αν στο παραδειγμα με την κατοχη μπαλας δεν ηταν ο ζησης και ηταν ενας ιταλος υπηρχε περιπτωση να του φωναζαν αυτα που φωναξαν στον νικολα?οχι! το πολυ πολυ να εφευγε κανα αντικειμενο και οποτε επαιρνε τη μπαλα να ετρωγε γιουχα. ειναι γενικα απαραδεκτο να βριζεις την οικογενεια καποιου και ειδικοτερα ενος ανθρωπου που φοραει τη φανελα με το εθνοσημο. εγω ομως δεν εστιαστηκα σε αυτο γιατι δυστυχως ειμαι συνηθισμενος αλλα στην ατακα του σπικερ του σπορ φμ! μα την παναγια αν πετυχω το σωτηρακοπουλο καποιο μεσημερι θα τον παρω τηλεφωνο να του το πω. τετοιοι ανθρωποι πρεπει να εξαφανιστουν
thrylos7
Οι αποδοκιμασιες αρχισαν οταν ζητουσε απο τους διαιτητες με υπερβαλλοντα ζηλο το λιγοτερο (να μην πω αλαφιασμενος), να αλλαξουν την αποφαση τους για μια χαμενη μπαλα που δοθηκε στον ΑΡΗ. Και μαλιστα το καταφερε...

Οπως μου ζητανε να σεβαστω καποιον, ετσι ΑΠΑΙΤΩ και αυτον να σεβεται εμενα. Ο Ζησης εκεινη τη στιγμη της διαμαρτυριας, υπερεβει τα εσκαμμενα και αθελα του -βεβαια- εξαγριωσε το κοινο.

Θα φύγω λίγο από το θέμα... (του Ζήση)

Mην το πάρεις προσωπικά basketaris, αυτό που θα πω είναι γενικά για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου που πάει γήπεδο, ανεξαρτήτου ομάδας.

Προσωπικά, θεωρώ απείρως βλακώδη τη "γιούχα" σε αντίπαλο (είτε παίκτη, είτε προπονητή) όταν αυτός διαμαρτύρεται στους διαιτητές... Δηλαδή μόνο οι γηπεδούχοι έχουν αυτό το δικαίωμα; Το λέει κάπου ο κανονισμός;

Ας κάνει και κωλοτούμπες ο παίκτης, γιατί δε δείχνει σεβασμό;

Αυτά τα θεωρώ οπαδικές ανοησίες...

Ίσως είναι καλό να υπάρχουν ως ένα βαθμό, αλλά εν τέλει, δεν προσφέρουν τίποτα και σε κανέναν.

Διαφωνώ επίσης με τη λογική βρίσε τον παίκτη, όχι τη μάνα του... Όχι Γιάννης, Γιαννάκης...

Σε κάτι άλλο τώρα, διαβάζω ότι το Παλέ δε γέμισε εξαιτίας των 2 ηττών στις 2 πρώτες αγωνιστικές του ΤΟΡ 16...

Η οικονομική παράμετρος περνάει πάνω κάτω στο ντούκου...

Ας κάνει 5 ήττες ο Άρης, βάλτε 15 ευρώ το εισιτήριο στον τελευταίο αγώνα με τη Μάλαγα (κι ας έρθει χωρίς τον Βασιλειάδη) για να διαπιστώσετε ποιος είναι ο κύριος λόγος...
basketaris
Καποτε, οταν "φευγαν τα σιφωνια", οπως ειπε ενας φιλος παραπανω, λεγαμε ολοι να εκλειψουν τετοια φαινομενα απο τον ΑΡΗ και το ελληνικο μπασκετ γενικοτερα και ας συνεχισουν να υπαρχουν υβριστικα. Αυτο επιτευχθηκε, ως ενα βαθμο, και στον ΑΡΗ τουλαχιστον, εχει περασει παρα πολυς καιρος, απο τοτε που θυμαμαι να χει πεσει κερμα η αντικειμενο που μπορει να τραυματισει. Μετα ειπαμε να εκλειψουν και τα υβριστικα και να αποδοκιμαζουν απλα οι φιλαθλοι ή να τραγουδουν μονο για την ομαδα τους. Εγινε και αυτο! Ειδικα στον ΑΡΗ, το πρωτο διαστημα τρωγαμε την μια τιμωρια μετα την αλλη γι αυτο το θεμα... (ασχετο: δε θα ξεχασω τη χρονια το Ιβανωφειο, που ο Μπαρτον ειχε τιμωρηθει με 2.000 ευρω, γιατι....δε φορουσε γραβατα!) Τελος παντων, εγινε κι αυτο! Τωρα, thrylos7, αν σταματηουμε και τις αποδοκιμασιες, τι μας εμεινε? Να κουναμε τα χερια μας και να λεμε ολοι defence, defence, οταν επιτιθεται ο αντιπαλος? Καλως η κακως, ο Ελληνας εχει αλλη νοοτροπια και συμμετεχει στο παιχνιδι. Γουσταρει να γινεται μερος του παιχνιδου, πως να το κανουμε? Εξαλλου, αυτο δεν ειναι που εκθειαζουν και στον κοσμο του ΑΡΗ? Οτι ειναι ο 6ος παικτης της ομαδας κτλ κτλ...? Αυτο για να γινει, οπως πολυ καλα ξερεις, απαιτειται κατι παραπανω απο μια απλη παρουσια στις κερκιδες για να παρακολουθησεις ενα παιχνιδι. Χρειαζεται και ψυχολογικη πιεση, να νιωθει ο αλλος οτι δεν τον παιρνει να κανει ο,τι θελει και να το γλιτωνει ευκολα... Ο ΑΡΗΣ εφτασε εδω που ειναι, οχι γιατι ειχε ενα μεγαλομετοχο που να τα χωνει χοντρα, αλλα γιατι αντλησε δυναμη απο τον κοσμο του και απο τον τροπο που αυτος του συμπαραστεκεται... Με τις αποδοκιμασιες συμπεριλαμβανομενες...Αν δεν ηταν αυτο το μοναδικο γηπεδο με αυτη τη μοναδικη ακουστικη, ουτε το κυπελλο του 98 θα ειχαμε να περηφανευομαστε, ουτε το Champions Cup του 2003, ουτε ολες τις υπολοιπες ανεπαναληπτες νυχτες που εχουμε ζησει στο Παλε.
Και διαφωνω καθετα οτι αυτες οι "οπαδικες ανοησιες", οπως ειπες, δεν προσφερουν τιποτα... Ισα-ισα ηταν μαλλος αυτες ο λογος που φτασαμε ως εδω και καναμε την υπερβαση...
Δυστυχως, στο γηπεδο, φιλε μου, ειναι ουτοπια να (προσπαθεις να) απονειμεις δικαιοσυνη. Πρεπει η να το δεχτει καποιος οπως ειναι ή να απεχει αν αυτο δεν τον εκφραζει...

Σε κάτι άλλο τώρα, διαβάζω ότι το Παλέ δε γέμισε εξαιτίας των 2 ηττών στις 2 πρώτες αγωνιστικές του ΤΟΡ 16...
Η οικονομική παράμετρος περνάει πάνω κάτω στο ντούκου...
Ας κάνει 5 ήττες ο Άρης, βάλτε 15 ευρώ το εισιτήριο στον τελευταίο αγώνα με τη Μάλαγα (κι ας έρθει χωρίς τον Βασιλειάδη) για να διαπιστώσετε ποιος είναι ο κύριος λόγος...

Δε θα μπορουσα να συμφωνω περισσοτερο μαζι σου....
EXPLOITED ARIS
Μπορει να το εχω εκλαβει και λαθος αλλα αυτην την στιγμη δικαζουμε τους φιλαθλους του Αρη;
Οποιος νομιζει οτι θα παει μια μερα στο γηπεδο σα να πηγαινει στην εκκλησια για μενα προσωπικα ειναι πολυ γελασμενος.
Εν τω μεταξυ την ιδια στιγμη στα ντερμπι της Αθηνας γινεται ο χαμος οχι μονο απο μαναδες αλλα απο φωτοβολιδες και συναφη καθομαστε και ασχολουμαστε με τον Ζηση και τον καθε Ζηση.
Προς θεου ουτε καφρο θεωρω τον εαυτο μου ουτε τιποτα για να τα λεω αυτα αλλα μου φαινεται οτι ασχολειστε με το δεντρο και χανετε το δασος.
Ο Ζησης ουτε ο πρωτος ειναι που θα ακουσει για τη μανα του ουτε ο τελευταιος.
Αλλα τη στιγμη που καποιοι μπαινουν μεσα στο γηπεδο και πεταν φωτοβολιδα στον αλλον(και δεν ξερω και εγω τι αλλο) για να τον καψουν νομιζω πως οσο σκληρο και αν ακουγεται, η μανα των παιχτων περνα σε δευτερη μοιρα
NBAer
QUOTE(thrylos7 @ Mar 3 2007, 01:29 PM) *
Προσωπικά, θεωρώ απείρως βλακώδη τη "γιούχα" σε αντίπαλο (είτε παίκτη, είτε προπονητή) όταν αυτός διαμαρτύρεται στους διαιτητές... Δηλαδή μόνο οι γηπεδούχοι έχουν αυτό το δικαίωμα; Το λέει κάπου ο κανονισμός;

Αυτά τα θεωρώ οπαδικές ανοησίες...

Ίσως είναι καλό να υπάρχουν ως ένα βαθμό, αλλά εν τέλει, δεν προσφέρουν τίποτα και σε κανέναν.
Διαφωνώ επίσης με τη λογική βρίσε τον παίκτη, όχι τη μάνα του... Όχι Γιάννης, Γιαννάκης...

Επειδη τα σωστα πραγματα πρεπει να επαναλαμβανονται: biggrin.gif

-Επειδη ο Ζησης διαμαρτυρηθηκε στους διαιτητες, ηταν _καπως_ δικαιολογημενες οι υβρεις των οπαδων προς την μανα του? Τι εγινε? Πως ειπατε? shot.gif Μην ακουμε χαζομαρες.....

-Βρισε τον παιχτη, αλλα ε οχι και την μανα του!
Αλλη μεγαλη χαζομαρα παλι.... shot.gif

QUOTE(basketaris @ Mar 3 2007, 03:56 PM) *
Τωρα, thrylos7, αν σταματηουμε και τις αποδοκιμασιες, τι μας εμεινε? Να κουναμε τα χερια μας και να λεμε ολοι defence, defence, οταν επιτιθεται ο αντιπαλος? Καλως η κακως, ο Ελληνας εχει αλλη νοοτροπια και συμμετεχει στο παιχνιδι. Γουσταρει να γινεται μερος του παιχνιδου, πως να το κανουμε? Εξαλλου, αυτο δεν ειναι που εκθειαζουν και στον κοσμο του ΑΡΗ? Οτι ειναι ο 6ος παικτης της ομαδας κτλ κτλ...? Αυτο για να γινει, οπως πολυ καλα ξερεις, απαιτειται κατι παραπανω απο μια απλη παρουσια στις κερκιδες για να παρακολουθησεις ενα παιχνιδι. Χρειαζεται και ψυχολογικη πιεση, να νιωθει ο αλλος οτι δεν τον παιρνει να κανει ο,τι θελει και να το γλιτωνει ευκολα...

Χρειαζεται δηλαδη να δειχνεις οτι εισαι καφρος και απολιτιστος βριζοντας καποιον που προσπαθει να κανει την δουλεια του και δεν σε εχει πειραξει στο ελαχιστο?
Ωραια! Με αυτες τις λογικες δεν εχει νοημα να διαμαρτυρομαστε και να ενοχλουμαστε απο την καταντια των ελληνικων γηπεδων.... 68.gif
Αφου ειναι για το καλο της ομαδας ας βριζουν! Πατεραδες, μανες τους παιχτες. Βριστε μπας και νικησουμε! Τι να ειμαστε εκκλησια? Αν ειναι δυνατον. Πως θα νικησει η ομαδα? Με το defense defense? 68.gif

Χρειαζεται και ψυχολογικη πιεση, να νιωθει ο αλλος οτι δεν τον παιρνει να κανει ο,τι θελει και να το γλιτωνει ευκολα....

Αυτο που περιγραφεις δεν ειναι μπασκετ! Δεν ειναι αθλητισμος! Τρομοκρατια ειναι....
Τι θα πει δεν θα το γλιτωνει ευκολα?
Δεν θα γλιτωνει το γιουχαρισμα με "ουουουυ"? Αυτο ειναι θεμιτο. Λογικο.
Η δεν θα γλιτωνει το βρισιμο της οικογενειας του? Αυτο ειναι τραγικο.
Ή μηπως να φοβαται την ριψη καποιου αντικειμενου, με αποτελεσματα απροβλεπτα? Η μεγαλη τραγωδια δυστυχως....
Ή μηπως θα φοβαται ακομη και για την ζωη του με αλλους τροπους? Αυτο ειναι η αλλη μεγαλη τραγωδια παροτι πιο σπανια....

Αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα.... Ναι! Φυσικα να φωναζεις "ουοουυ", να τσιριζεις οταν γινεται επιθεση της αντιπαλου ομαδος αλλα παραπερα το θεμα δειχνει ελλειψη παιδειας και λογικης.....

Δυστυχως, στο γηπεδο, φιλε μου, ειναι ουτοπια να (προσπαθεις να) απονειμεις δικαιοσυνη. Πρεπει η να το δεχτει καποιος οπως ειναι ή να απεχει αν αυτο δεν τον εκφραζει...

Καλα αυτο ειναι τραγικο!
Αν δηλαδη καποιος ειναι λογικος και δεν θελει να ακουει να βριζουν μανες και παιχτες χυδαια, πρεπει οι υπολοιποι(μειοψηφια) να του το στερησουν αυτο? 68.gif
Εξαιτια αυτων των λογικων γινονται και τα παραπερα ποιο εντονα φαινομενα. Τα φαινομενα της βιας μεσα στα γηπεδα! Εξαιτιας αυτης της λογικης καταντησαμε να μην πηγαινουν οι φιλαθλοι της μιας ομαδας στην εδρα του αλλου.
Εξαιτιας αυτων των λογικων φοβαται ο απλος, ησυχος, φιλαθλος να παει στο γηπεδο σε κανενα ντερμπυ μηπως και του ερθει καμια πετρα, φωτοβολιδα, καρεκλα στο κεφαλι....

Οποτε γιατι να μην εφαρμοσουμε το λογικοτερο? Οι πολλοι και πιο λογικοι να διωξουν τα ζωα που τα κανουν ολα αυτα?

QUOTE(EXPLOITED ARIS @ Mar 3 2007, 04:47 PM) *
Μπορει να το εχω εκλαβει και λαθος αλλα αυτην την στιγμη δικαζουμε τους φιλαθλους του Αρη;

Δεν δικαζεται κανενας. Και ουτε φυσικα οσα τραγικα γινονται στα γηπεδα, γινονται μονο απο τους φιλαθλους του Αρη.... Γινονται και απο αυτους! Αλλα και απο τους υπολοιπους!
Απο τις μεγαλες ομαδες κυριως, που εχουν πολλους οπαδους και αφηνονται ανεξελεγκτοι απο τις διοικησεις των ομαδων για προφανεις λογους αλλα και απο την πολιτεια για επισης προφανεις λογους....

Νομιζω ολοι ξερετε οτι αν η πολιτεια ή αν οι διοικησεις των ομαδων ηθελαν να αλλαξουν την παρουσα κατασταση θα το εκαναν σε 1 το πολυ μηνα....
Αλλα τους βολευει οποτε....
basketaris
QUOTE(NBAer @ Mar 3 2007, 03:59 PM) *
-Επειδη ο Ζησης διαμαρτυρηθηκε στους διαιτητες, ηταν _καπως_ δικαιολογημενες οι υβρεις των οπαδων προς την μανα του? Τι εγινε? Πως ειπατε? shot.gif Μην ακουμε χαζομαρες.....

Καταρχας, φιλε ΝΒΑer, να διευκρινισω οτι το "χαζομαρες" ειναι δικη σου αποψη και οχι ολων των υπολοιπων... Αν καταλαβες το πνευμα των λεγομενων μου, θα καταλαβαινες οτι οι υβρεις προς τη μανα του δεν με εκφραζουν ουτε εμενα, οντως το βρισκω ασχημο. Αλλα, συγγνωμη, οταν με τη συμπεριφορα του ο Ζησης, εν γνωσει του οτι ξεσηκωνει την κερκιδα, πηγαινει και διαμαρτυρεται με αυτον τον τροπο, το λιγοτερο δε σεβεται το χειροκροτημα που δεχτηκε. Γιατι ειναι καλο οταν απολαμβανεις ενα χειροκροτημα, αλλα αυτο γεννα πλεον και καποιες συμβατικες υποχρεωσεις απο μερους σου. Κι επειδη το να παιξεις επιτηδες ασχημα, δεν συγκεντρωνει στις μερες μας ουδεμια πιθανοτητα, ΑΠΑΙΤΩ απο εσενα (τον παικτη) να σεβαστεις κι εσυ εμενα και να μην προκαλεσεις με τη συμπεριφορα σου. Δεν ξερω αν ειδες τον αγωνα, αλλα θα μπορουσε καλλιστα να εχει διαμαρτυρηθει πολυ πιο ηπια. Επαναλαμβανω οτι μεχρι εκεινη τη στιγμη ΟΥΔΕΜΙΑ αποδοκιμασια δεν υπηρξε προς το Ζηση, ακομη και τα "οπαδικα ζωα", οπως χαρακτηριστικαν απο καποιους, ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ το Ζηση... Αν αυτο σου λεει κατι... Και προς γνωση ολων σας οι αποδοκιμασιες στο Ζηση, το ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑ (διευκρινιζω), προηλθε απο ΟΛΟ το Παλε, αποδειξη οτι ενοχληθηκε ολος ο κοσμος. Το πεταλο ηταν αυτο που δυστυχως παρεκτραπηκε, και παλι οχι ολοκληρο...

-Βρισε τον παιχτη, αλλα ε οχι και την μανα του!
Αλλη μεγαλη χαζομαρα παλι.... shot.gif

Αν εσυ το βρισκεις χαζομαρα, παω πασο... Ο παικτης παιζει μεσα στο γηπεδο και κρινεται απο τις πραξεις του, η μανα του δεν εχει κανει το παραμικρο... Τα ιδια ειναι?

Αφου ειναι για το καλο της ομαδας ας βριζουν! Πατεραδες, μανες τους παιχτες. Βριστε μπας και νικησουμε! Τι να ειμαστε εκκλησια? Αν ειναι δυνατον. Πως θα νικησει η ομαδα? Με το defense defense? 68.gif
Αυτο που περιγραφεις δεν ειναι μπασκετ! Δεν ειναι αθλητισμος! Τρομοκρατια ειναι....
Τι θα πει δεν θα το γλιτωνει ευκολα?
Δεν θα γλιτωνει το γιουχαρισμα με "ουουουυ"? Αυτο ειναι θεμιτο. Λογικο.
Η δεν θα γλιτωνει το βρισιμο της οικογενειας του? Αυτο ειναι τραγικο.
Ή μηπως να φοβαται την ριψη καποιου αντικειμενου, με αποτελεσματα απροβλεπτα? Η μεγαλη τραγωδια δυστυχως....
Ή μηπως θα φοβαται ακομη και για την ζωη του με αλλους τροπους? Αυτο ειναι η αλλη μεγαλη τραγωδια παροτι πιο σπανια....

Σε προκαλω να ανατρεξεις σε ΟΛΑ τα post και τα δικα μου αλλα και των υπολοιπων, και να βρεις εστω ΜΙΑ υπονοια οτι οταν εννοω δε θα γλιτωνει ευκολα, εννοω κερματα, μπινελικια σε μανες & πατεραδες. Αν προσεξεις ξανα, θα δεις οτι λεω αυτα:

Διαφωνω καθετα με το να βριζεις αδικα μανες/οικογενειες παικτων, προσεβαλε και τη δικη μου αισθητικη, ομολογω, απ' τη στιγμη ειδικα που η μητερα του ηταν παρουσα και στο γηπεδο

Ο κοσμος του ΑΡΗ εχει δειξει πολλακις οτι ξερει να σεβεται και αξιες και ηθος και να συμπεριφερεται οπως αρμοζει στην εκαστοτε περιπτωση

Καποτε, οταν "φευγαν τα σιφωνια", οπως ειπε ενας φιλος παραπανω, λεγαμε ολοι να εκλειψουν τετοια φαινομενα απο τον ΑΡΗ και το ελληνικο μπασκετ γενικοτερα και ας συνεχισουν να υπαρχουν υβριστικα. Αυτο επιτευχθηκε, ως ενα βαθμο, και στον ΑΡΗ τουλαχιστον, εχει περασει παρα πολυς καιρος, απο τοτε που θυμαμαι να χει πεσει κερμα η αντικειμενο που μπορει να τραυματισει. Μετα ειπαμε να εκλειψουν και τα υβριστικα και να αποδοκιμαζουν απλα οι φιλαθλοι ή να τραγουδουν μονο για την ομαδα τους. Εγινε και αυτο!

Παμε παρακατω...
Αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα.... Ναι! Φυσικα να φωναζεις "ουοουυ", να τσιριζεις οταν γινεται επιθεση της αντιπαλου ομαδος αλλα παραπερα το θεμα δειχνει ελλειψη παιδειας και λογικης.....!

Δε διαφωνω πουθενα μαζι σου... Αυτο πιστευω κι εγω... Οταν γραφω αποδοκιμασιες, αυτο ακριβως εννοω...

Καλα αυτο ειναι τραγικο! Αν δηλαδη καποιος ειναι λογικος και δεν θελει να ακουει να βριζουν μανες και παιχτες χυδαια, πρεπει οι υπολοιποι (μειοψηφια) να του το στερησουν αυτο? 68.gif Εξαιτια αυτων των λογικων γινονται και τα παραπερα ποιο εντονα φαινομενα. Τα φαινομενα της βιας μεσα στα γηπεδα! Εξαιτιας αυτης της λογικης καταντησαμε να μην πηγαινουν οι φιλαθλοι της μιας ομαδας στην εδρα του αλλου. Εξαιτιας αυτων των λογικων φοβαται ο απλος, ησυχος, φιλαθλος να παει στο γηπεδο σε κανενα ντερμπυ μηπως και του ερθει καμια πετρα, φωτοβολιδα, καρεκλα στο κεφαλι....

Στην Ελλαδα, το γηπεδο δεν το εχει στερησει απο τους φιλαθλους, φιλε μου, ενα ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ, ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ μπινελικι σε ενα παικτη.. Το εχει στερησει η -σε μονιμη βαση- καταφωρη αδικια εναντι των οικονομικα ασθενεστερων, η μονιμη ελλειψη απονομης δικαιοσυνης σε περιστατικα 10.000 φορες πιο εντονα απο αυτο του Παλε και φυσικα η βια που υποθαλπτεται απο τις διοικησεις των ομαδων. Προσεξε τι λεω, η ΒΙΑ! Οχι το μπινελικι... Το μπινελικι ειναι μια μορφη εκφρασης της αντιδρασης σου, παντα με βαση το χαρακτηρα σου. Αλλοι συγκρατουνται και δε φωναζουν, αλλοι ειναι πιο ευερεθιστοι και βριζουν. Σαφως και δεν ειναι ωραιο να ακουγονται κι αυτα, αλλα στο επαναλαμβανω: Μην κρινεις βασει του ιδεατου και εξειδανικευμενου... Κρινε βαση της ιδοσυγκρασιας του Ελληνα... Πιστευεις οτι ειναι το ιδιο ηρεμος, τιθασευμενος και ψυχραιμος, οπως οι αλλοι Ευρωπαιοι? Που? Σε ποια εκφραση της κοινωνικης του ζωης? Στον ΑΡΗ, για να το συγκεκριμενοποιησω, καποτε συμφωνω οτι γινοταν χαμος... Για θυμισε μου απο ποτε εχεις να δεις τετοια περιστατικα? Γιατι, οταν ολα ηταν καλα και ομορφα, δεν ειχε γινει ο ιδιος ντορος οσος γινεται τωρα? Δεν ειναι τεραστια επιτυχια ολη αυτη η μεταλλαξη της συμπεριφορας ενος κοσμου? Απο ενα περιστατικο να καταδικαζεις και να αφοριζεις? Μην ισοπεδωνετε τα παντα, σας παρακαλω...

Οποτε γιατι να μην εφαρμοσουμε το λογικοτερο? Οι πολλοι και πιο λογικοι να διωξουν τα ζωα που τα κανουν ολα αυτα?

Εγω προτεινω το αλλο: Γιατι να εκδιωχθουν τα "ζωα" και να μην συμμορφωθουν? Ακριβως, δηλαδη, αυτο που εκανε κι ο ΑΡΗΣ με τους φιλαθλους του τα τελευταια 4-5 χρονια? Η διαφορα ξερεις ποια ειναι? Οτι ο Αρειανος εκανε λαθη, αλλα ΕΜΑΘΕ! Καταλαβε... Αλλαξε... Δες και απο τα ποδοσφαιρικα δειγματα, για να το προχωρησω λιγο... Και προπαντος, μην γενικευεις! 100-200 ατομα δεν ειναι ασφαλες δειγμα για να κρινεις ενα συνολο 5000. Ουτε 5% δεν ειναι....

Δεν δικαζεται κανενας. Και ουτε φυσικα οσα τραγικα γινονται στα γηπεδα, γινονται μονο απο τους φιλαθλους του Αρη.... Γινονται και απο αυτους! Αλλα και απο τους υπολοιπους!

Δυστυχως, ο expolited δικιο ειχε... Μαλλον δικαστηριο γινεται... Και, δυστυχως γινεται μεροληπτικο δικαστηριο... Γιατι, οταν ειχε ερθει, θυμαμαι, ο Παπαλουκας την 1η χρονια του στην ΤΣΣΚΑ να παιξει αντιπαλος του Ολυμπιακου, ειχε υποστει ενα ανευ προηγουμενου οχετο υβρεων, μπινελικιων, αντικειμενων και κανεις μα κανεις δεν ειδα να το θιγει χθες που δεχθηκε το ζεστο χειροκροτημα... Χθες, ομως, ηταν ευκαιρια για δημοσιες σχεσεις. Σου λεει, το εκανε ο ΑΡΗΣ, τον εκθειασαν, τον ειπαν μπασκετικο, τον ειπαν γνωστη του αθληματος, τον κολακεψαν, να μην κανουμε και μεις το ιδιο? Και ταυτοχρονα, μεγενθυνε και το μπινελικι στο Ζηση και ειμαστε ΟΚ. Ετσι το αντιλαμβανομαι εγω και ως τετοιο μπορω να το εκλαβω... Σαν δικαστηριο στον "κακο" κοσμο του ΑΡΗ που χειροκροτησε ΜΟΝΟ 2 φορες το Ζηση και ΤΟΛΜΗΣΕ να προσπαθησει να υποστηριξει την ομαδα του...
thrylos7
Γενικά μ' έχει καλύψει αρκετά το ποστ του NBAer, ενώ διαφωνώ με κάποια πράγματα του basketaris.. smile.gif

Δεν ξέρω, από που συνάγεται αυτό, αλλά δικαστήριο για τον κόσμο του Άρη και τη συμπεριφορά του στο ματς με τη Μπενετόν δεν κάνουμε. Η κρίση για τη στάση του (καθόλη τη διάρκεια του αγώνα) έχει γίνει από πολλά παιδιά...

Πλέον, συζητάμε σε μια άλλη βάση, πιο γενική.

Θα ξεκινήσω από το τέλος...

Δυστυχως, ο expolited δικιο ειχε... Μαλλον δικαστηριο γινεται... Και, δυστυχως γινεται μεροληπτικο δικαστηριο... Γιατι, οταν ειχε ερθει, θυμαμαι, ο Παπαλουκας την 1η χρονια του στην ΤΣΣΚΑ να παιξει αντιπαλος του Ολυμπιακου, ειχε υποστει ενα ανευ προηγουμενου οχετο υβρεων, μπινελικιων, αντικειμενων και κανεις μα κανεις δεν ειδα να το θιγει χθες που δεχθηκε το ζεστο χειροκροτημα... Χθες, ομως, ηταν ευκαιρια για δημοσιες σχεσεις. Σου λεει, το εκανε ο ΑΡΗΣ, τον εκθειασαν, τον ειπαν μπασκετικο, τον ειπαν γνωστη του αθληματος, τον κολακεψαν, να μην κανουμε και μεις το ιδιο? Και ταυτοχρονα, μεγενθυνε και το μπινελικι στο Ζηση και ειμαστε ΟΚ. Ετσι το αντιλαμβανομαι εγω και ως τετοιο μπορω να το εκλαβω... Σαν δικαστηριο στον "κακο" κοσμο του ΑΡΗ που χειροκροτησε ΜΟΝΟ 2 φορες το Ζηση και ΤΟΛΜΗΣΕ να προσπαθησει να υποστηριξει την ομαδα του...

Δε νομίζω να μην το έθιξε κανείς το θέμα... Αν μπεις στο topic του TOP 16 του Ολυμπιακού, θα δεις ότι πριν τον αγώνα, μεγαλύτερη κουβέντα έγινε για το αν θ' αποθεωθεί ο Παπαλουκάς ή το αντίθετο, παρά για το αποτέλεσμα του αγώνα.

Το ...μπινελίκι προς τον Ζήση πήρε μάλλον τις διαστάσεις που έπρεπε. Ίσως για κάποιους να μην είναι τόσο σημαντικό, γι' άλλους όμως, πιο ευαίσθητους ίσως, είναι! Θα μου πεις, αν το έκαναν άλλοι οπαδοί, το θέμα μια αναφορά θα είχε... ε λοιπόν γι' αυτό, επειδή ο κόσμος του Άρη στο Παλέ μόνο κακός δεν είναι, γι' αυτό έκανε τόσο άσχημη εντύπωση.

Την τελευταία πρόταση τη θεωρώ καθαρά οπαδική... οπότε πάμε σε πιο γενικά θέματα.. απ' την αρχή πλέον (των ποστ)

Όπως είπα, με έχει καλύψει αρκετά ο NBAer, αλλά μιας και είχα σκεφτεί το θέμα πριν δω το δικό του post, θα πω μερικά (κοινά) πράγματα.

Καποτε, οταν "φευγαν τα σιφωνια", οπως ειπε ενας φιλος παραπανω, λεγαμε ολοι να εκλειψουν τετοια φαινομενα απο τον ΑΡΗ και το ελληνικο μπασκετ γενικοτερα και ας συνεχισουν να υπαρχουν υβριστικα. Αυτο επιτευχθηκε, ως ενα βαθμο, και στον ΑΡΗ τουλαχιστον, εχει περασει παρα πολυς καιρος, απο τοτε που θυμαμαι να χει πεσει κερμα η αντικειμενο που μπορει να τραυματισει. Μετα ειπαμε να εκλειψουν και τα υβριστικα και να αποδοκιμαζουν απλα οι φιλαθλοι ή να τραγουδουν μονο για την ομαδα τους. Εγινε και αυτο! Ειδικα στον ΑΡΗ, το πρωτο διαστημα τρωγαμε την μια τιμωρια μετα την αλλη γι αυτο το θεμα... (ασχετο: δε θα ξεχασω τη χρονια το Ιβανωφειο, που ο Μπαρτον ειχε τιμωρηθει με 2.000 ευρω, γιατι....δε φορουσε γραβατα!) Τελος παντων, εγινε κι αυτο! Τωρα, thrylos7, αν σταματηουμε και τις αποδοκιμασιες, τι μας εμεινε? Να κουναμε τα χερια μας και να λεμε ολοι defence, defence, οταν επιτιθεται ο αντιπαλος?

Επαναλαμβάνω ότι βλέπεις λάθος το θέμα. Δε γίνεται κανένα δικαστήριο για τον κόσμο του Άρη. Τ' ότι έχει καταφέρει να θεωρείται ο καλύτερος μπασκετικός κόσμος στην Ελλάδα (και όχι μόνο) είναι προς τιμήν του, αλλά αυτό δε μας αφαιρεί το δικαίωμα κρίσης της συμπεριφοράς του...

Όσο για την τελευταία περίοδο, νομίζω κι εσύ λες μετά, ότι αναφέρεσαι στην απλή γιούχα και όχι σ' αυτό το αμερικάνικο defense...

Καλως η κακως, ο Ελληνας εχει αλλη νοοτροπια και συμμετεχει στο παιχνιδι. Γουσταρει να γινεται μερος του παιχνιδου, πως να το κανουμε? Εξαλλου, αυτο δεν ειναι που εκθειαζουν και στον κοσμο του ΑΡΗ? Οτι ειναι ο 6ος παικτης της ομαδας κτλ κτλ...? Αυτο για να γινει, οπως πολυ καλα ξερεις, απαιτειται κατι παραπανω απο μια απλη παρουσια στις κερκιδες για να παρακολουθησεις ενα παιχνιδι. Χρειαζεται και ψυχολογικη πιεση, να νιωθει ο αλλος οτι δεν τον παιρνει να κανει ο,τι θελει και να το γλιτωνει ευκολα... Ο ΑΡΗΣ εφτασε εδω που ειναι, οχι γιατι ειχε ενα μεγαλομετοχο που να τα χωνει χοντρα, αλλα γιατι αντλησε δυναμη απο τον κοσμο του και απο τον τροπο που αυτος του συμπαραστεκεται... Με τις αποδοκιμασιες συμπεριλαμβανομενες...Αν δεν ηταν αυτο το μοναδικο γηπεδο με αυτη τη μοναδικη ακουστικη, ουτε το κυπελλο του 98 θα ειχαμε να περηφανευομαστε, ουτε το Champions Cup του 2003, ουτε ολες τις υπολοιπες ανεπαναληπτες νυχτες που εχουμε ζησει στο Παλε.

Συνέχεια εκ του προηγουμένου...
Βλέπω ότι άλλες φορές ο κόσμος του Άρη είναι ξεχωριστός, ενώ άλλες ανήκει στην ίδια ομάδα με τους υπόλοιπους Έλληνες οπαδούς...

Όχι, δεν είναι αυτό που εκθειάζουν όλοι στον Άρη... είναι η πολύ ωραία ατμόσφαιρα που δημιουργεί, μέσα σε κόσμια πλαίσια..
Για τη δεύτερη πρόταση του bold δεν ξέρω κάποιον που να επιδοκίμασε τον κόσμο...

Και διαφωνω καθετα οτι αυτες οι "οπαδικες ανοησιες", οπως ειπες, δεν προσφερουν τιποτα... Ισα-ισα ηταν μαλλος αυτες ο λογος που φτασαμε ως εδω και καναμε την υπερβαση...

Είναι κρίμα να χρεώνεις επιτυχίες σε τέτοιες συμπεριφορές...
Θεωρείς δηλαδή με τα βρισίδια κι όλα αυτά ο Άρης παίζει Ευρωλίγκα, είναι στο TOP 16 κι έχει μια τόσο αξιόλογη πορεία; Δε θα πω το ...κλασικό, ο κόσμος δεν παίζει μπάσκετ... Πράγματι, μπορεί να συντείνει ως ένα βαθμό στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Αλλά σπάνια... κι όταν αυτό το κάνει με μεθόδους που δε συνάδουν στην αισθητική και στο πνεύμα του αθλητισμού, τότε μόνο υπέρ του δεν είναι. Πολύ πρόσφατα παραδείγματα ο Φώτσης και ο Ζήσης...

Δεν έχεις κι άδικο, έτσι είναι... τα γήπεδα (οι κερκίδες) μόνο χώροι πολιτισμού και αθλητισμού δεν είναι...
Μην περιμένεις όμως να συμβιβαστώ με καταστάσεις που δεν αποδέχομαι. Ούτε ν' απέχω από πράγματα που ξέρω ν' απολαμβάνω, σ' αντίθεση με αρκετούς άλλους. Σε καμιά περίπτωση δε μπορούν να με διώξουν όλοι αυτοί (γενικά μιλώντας, δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένη ομάδα) από το γήπεδο, ότι κι αν κάνουν.
Δυστυχώς το' χουν καταφέρει με πολλούς... Κι ακόμα κι αυτά τα υβριστικά συνθήματα, που είναι ψεγάδια μπροστά στη βία "κάνουν" τη δουλειά τους.

...για να σχολιάσω έτσι και το post του exploited... Δεν έχεις άδικο... 1000 φορές βρίσιμο, παρά τέτοιες εγκληματικές ενέργειες αν έχεις να επιλέξεις μεταξύ των δυο...
Οι επιλογές όμως είναι μονάχα δύο, ή περισσότερες;

Αλλα, συγγνωμη, οταν με τη συμπεριφορα του ο Ζησης, εν γνωσει του οτι ξεσηκωνει την κερκιδα, πηγαινει και διαμαρτυρεται με αυτον τον τροπο, το λιγοτερο δε σεβεται το χειροκροτημα που δεχτηκε. Γιατι ειναι καλο οταν απολαμβανεις ενα χειροκροτημα, αλλα αυτο γεννα πλεον και καποιες συμβατικες υποχρεωσεις απο μερους σου. Κι επειδη το να παιξεις επιτηδες ασχημα, δεν συγκεντρωνει στις μερες μας ουδεμια πιθανοτητα, ΑΠΑΙΤΩ απο εσενα (τον παικτη) να σεβαστεις κι εσυ εμενα και να μην προκαλεσεις με τη συμπεριφορα σου.

Διαφωνώ εντελώς μ' αυτή την παράγραφο. Διαφωνώ για τα περί σεβασμού... (φάνηκε και στο τέλος του αγώνα από τις, απίθανες για μια ακόμη φορά δηλώσεις του... Τελικά κάποια πράγματα είναι μόνο στο μυαλό των οπαδών και πουθενά αλλού)

Για τις υποχρεώσεις δε θα σχολιάσω καν...
Απορώ που αναφέρεται το να παίξει κάποιος επίτηδες άσχημα... Αν είναι δυνατόν! Επειδή απόλαυσε δηλαδή ένα ζεστό χειροκρότημα, θ' αλλάξει ομάδα; Τι να σχολιάσω, δεν ξέρω...

Με την ίδια λογική(του σεβασμού όχι ...του πουλημένου) και ο κόσμος του Άρη έχει εισπράξει πολλά "χειροκροτήματα"(εγκωμιαστικά σχόλια) από τους αντιπάλους του, πριν τους αγώνες... Έχει καμια υποχρέωση απέναντί τους; Απαίτησε ποτέ προπονητής να τον χειροκροτήσουν ή κάτι σχετικό; Όσο αστείο κι αν φαίνεται, μη γελάτε. Περίπου το ίδιο πράγμα είναι.

Για θυμισε μου απο ποτε εχεις να δεις τετοια περιστατικα? Γιατι, οταν ολα ηταν καλα και ομορφα, δεν ειχε γινει ο ιδιος ντορος οσος γινεται τωρα? Δεν ειναι τεραστια επιτυχια ολη αυτη η μεταλλαξη της συμπεριφορας ενος κοσμου? Απο ενα περιστατικο να καταδικαζεις και να αφοριζεις? Μην ισοπεδωνετε τα παντα, σας παρακαλω...

Για μια ακόμη φορά επαναλανβάνω ότι δε δικάζεται ο κόσμος του Άρη. Ως προς αυτό, το έχετε πάρει στραβά το θέμα, ίσως επηρεασμένοι από κάποιο άλλο μέσο κτλ. Κανείς δεν ισοπέδωσε τίποτα! Ούτε αφόρισε κάτι... Άλλο να καταδικάζεις μια πράξη κι άλλο ολόκληρο κόσμο. Εδώ, γίνεται το πρώτο.
basketaris
Το ...μπινελίκι προς τον Ζήση πήρε μάλλον τις διαστάσεις που έπρεπε. Ίσως για κάποιους να μην είναι τόσο σημαντικό, γι' άλλους όμως, πιο ευαίσθητους ίσως, είναι! Θα μου πεις, αν το έκαναν άλλοι οπαδοί, το θέμα μια αναφορά θα είχε... ε λοιπόν γι' αυτό, επειδή ο κόσμος του Άρη στο Παλέ μόνο κακός δεν είναι, γι' αυτό έκανε τόσο άσχημη εντύπωση.

Φιλε, thryle, σε ολη αυτην την ιστορια, νομιζω καποια πραγματα ειναι περισσοτερο για το θεαθηναι, παρα για την ουσια του ολου θεματος...
Δηλαδη, γιατι ΠΟΤΕ δεν ακουσα καποιον να σχολιαζει και αλλα συνθηματα, με αναλογο περιεχομενο (καθυβριζονται μανες και γινεται παρακληση στον "κιτρινο θεο" να "συνουσιαστει" με τις μητερες των αντιπαλων... biggrin.gif ) και ολοι πιαστηκατε απο ενα ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ περιστατικο, ορισμενων οπαδων? Οταν δηλαδη ΟΛΟ το Παλε τραγουδαει τα υπολοιπα συνθηματα με υβριστικο και παλι περιεχομενο, τοτε γιατι δεν επιδειξατε την ιδια αυστηροτητα? Εχει διαφορα η μητερα ενος Ελληνα με τη μητερα του...Μασιουλις, ας πουμε (εντελως τυχαια το ονομα)? Τελος παντων, απλα νομιζω οτι το εν λογω θεμα εκμεταλλευτηκε κυριως απο τα ΜΜΕ, ως ευκαιρια υποδειξης ηθικολογικων και μοραλιστικων προτυπων...

Σαν δικαστηριο στον "κακο" κοσμο του ΑΡΗ που χειροκροτησε ΜΟΝΟ 2 φορες το Ζηση και ΤΟΛΜΗΣΕ να προσπαθησει να υποστηριξει την ομαδα του...Την τελευταία πρόταση τη θεωρώ καθαρά οπαδική... οπότε πάμε σε πιο γενικά θέματα.. απ' την αρχή πλέον (των ποστ)

Καταρχας, να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα... Οταν πηγαινω στο Παλε, οπως και η μεγαλυτερη πλειοψηφια του κοσμου, παμε πρωτα για να κερδισει ο ΑΡΗΣ. Ξεκαθαρα πραγματα. Αν αυτο συνδυαστει με καλο θεαμα και απο τις δυο ομαδες, εχει καλως. Το ιδιο κανει το 90% ολων οσων πανε στο γπηεδο, δε συμφωνεις? Αρα αυτο μας κανει ολους οπαδους. Η ειδοποιος διαφορα εγκειται στο αν εισαι πολιτισμενος οπαδος και διαχειριζεσαι λογικα την ηττα η αν εισαι καφρος χουλιγκαν που προκαλει επεισοδια για να βγαλει τα κομπλεξ του στο γηπεδο. Η δευτερη περιπτωση ειναι ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ και δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος που να την αποδεχεται, εστω στο ελαχιστο. Αρα δεν μπορω να καταλάβω το λογο για τον οποιο σου κακοφαινεται αυτο που ειπα. Διαφωνεις οτι ο Ζησης χειροκροτηθηκε 2 φορες? Διαφωνεις οτι αυτο το απλοχερο χειροκροτημα δεν ηταν υποχρεωτικο απο τον κοσμου του ΑΡΗ και κανοντας το τιμησε με το παραπανω το Ζηση? Απο κει και περα δεν θα επρεπε να κοιταξει και πως θα υποστηριξει τη δικη του ομαδα? Προσεξε, δε λεω οτι η υποστηριξη ταυτιζεται με καθυβριση οικογενειων, το πα και παραπανω: το ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ. Αλλα αν αυτη η καθυβριση αποτελει αυθορμητη παρρεκλιση της στιγμης απο καποια ατομα νεα σε ηλικια (που αρα και παρασυρονται ευκολοτερα), ως προεκταση ΟΛΩΝ των υπολοιπων γιουχαρισματων που εκανε ΟΛΟ το υπολοιπο γηπεδο, τοτε νομιζω πως αξιζει τον κοπο να αφιερωσεις λιγο χρονο να αναζητησεις τις αιτιες.

Είναι κρίμα να χρεώνεις επιτυχίες σε τέτοιες συμπεριφορές...
Θεωρείς δηλαδή με τα βρισίδια κι όλα αυτά ο Άρης παίζει Ευρωλίγκα, είναι στο TOP 16 κι έχει μια τόσο αξιόλογη πορεία; Δε θα πω το ...κλασικό, ο κόσμος δεν παίζει μπάσκετ... Πράγματι, μπορεί να συντείνει ως ένα βαθμό στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Αλλά σπάνια... κι όταν αυτό το κάνει με μεθόδους που δε συνάδουν στην αισθητική και στο πνεύμα του αθλητισμού, τότε μόνο υπέρ του δεν είναι. Πολύ πρόσφατα παραδείγματα ο Φώτσης και ο Ζήσης...

Καταρχας δεν πιστωνω στα μπινελικια τις επιτυχιες του ΑΡΗ. Προς Θεου, αν το εκανα αυτο, παει να πει οτι δεν θα ξερα απο μπασκετ και δε χα θεση σε αυτο το φορουμ. Ομως... Διαφωνεις οτι η ψυχολογικη πιεση που ακει το Παλε στους αντιπαλους ειναι μοναδικη? Διαφωνεις οτι ο ΑΡΗΣ οφειλει πολλα περισσοτερα απ' οτι αλλες ομαδες στον κοσμο του? Πιστευεις οτι με ενα κοινο, π.χ. της Ορτεζ, ο ΑΡΗΣ, με το υπαρχον budget, θα προκρινοταν στο ΤΟΡ 16? Εξαλλου το οτι 5 απο τις 6 νικες που εκανε, τις εκανε στο Αλεξανδρειο, μαρτυρα του λογου το αληθες. Μεσα σε αυτα, συμπεριλαμβανονται δυστυχως και ορισμενα υβριστικα συνθηματα. Σου ξανατονιζω οτι οταν ο κοσμος του ΑΡΗ συμπεριφεροταν καλα στα προηγουμενα ματς, ειχε και τοτε υβριστικου περιεχομενου συνθηματα. Αλλα κανενας δεν ανεφερε το παραμικρο...Κι οσο για τις αποδοκιμασιες σε Φωτση και Παπαδοπουλο, θα σας πω τα εξης: Ο Φωτσης αποδοκιμαστηκε για τον ιδιο λογο με το Ζηση, ενω ο Παπαδοπουλος, στη φαση της αποδοκιμασιας του Φωτση, κατευθυνθηκε προς τη ρακετα και επεδειξε τα γεννητικα του οργανα στον κοσμο. ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν εγινε αντιληπτο απο πολυ κοσμο, ευτυχως... Πως περιμενεις μετα να σεβαστει ο κοσμος? Οταν χειροκροτα εναν αθλητη κι αυτος μετα καταφευγει σε τετοιες ενεργειες? Απλα σκεψου το ιδιο περιστατικο να χε γινει στο Ολυμπιακος-Δυναμο και πες μου τι θα ειχε συμβει...

Για τις υποχρεώσεις δε θα σχολιάσω καν...
Απορώ που αναφέρεται το να παίξει κάποιος επίτηδες άσχημα... Αν είναι δυνατόν! Επειδή απόλαυσε δηλαδή ένα ζεστό χειροκρότημα, θ' αλλάξει ομάδα; Τι να σχολιάσω, δεν ξέρω...

Απορω και μονο που μπηκες στον κοπο να το σχολιασεις... Οταν το γραφα, εννοουσα οτι οποιος πιστευει κατι τετοιο ειναι βαθια νυχτωμενος, γιατι στις μερες μας ολα ειναι επαγγελματικα. Δεν υποννοουσα οτι αυτο που απαιτω εγω προσωπικα ειναι μια ασχημη εμφανιση...

Με την ίδια λογική(του σεβασμού όχι ...του πουλημένου) και ο κόσμος του Άρη έχει εισπράξει πολλά "χειροκροτήματα"(εγκωμιαστικά σχόλια) από τους αντιπάλους του, πριν τους αγώνες... Έχει καμια υποχρέωση απέναντί τους; Απαίτησε ποτέ προπονητής να τον χειροκροτήσουν ή κάτι σχετικό; Όσο αστείο κι αν φαίνεται, μη γελάτε. Περίπου το ίδιο πράγμα είναι.

Λαθος κανεις... Εγω πληρωνω για να τους δω και αυτοι πληρωνονται για να με κερδισουν. Εγω ειμαι σε θεση να ΑΠΑΙΤΩ, ενω αυτοι ειναι υποχρεωμενοι να κουν μοναχα τη δουλεια τους. Οταν δινω 25 ευρω απο το υστερημα μου, και εκτος αυτου, κανω την ΥΨΙΣΤΗ τιμη να χειροκροτω εναν ΑΝΤΙΠΑΛΟ του ΑΡΗ, περιμενω απο αυτον να μου δειξει εμπρακτα οτι το σεβεται. Ισως αντιλαμβανομαστε διαφορετικα τον τροπο που δειχνεις το σεβασμο σου... Το δεχομαι αυτο και απλα διαφωνουμε, δεν ειναι κακο...

Τελος, για το δικαστηριο, εννοουσα ΦΥΣΙΚΑ τα ΜΜΕ και οχι τα παιδια του φορουμ, αυτο ελειπε δα... Εδω κανουμε διαλογο, με επιχειρηματα και σε τελικη αναλυση οι διαφωνιες ειναι αυτες που αναδεικνυουν το λογο υπαρξης των φορουμ.
thrylos7
Πιστεύω ότι κάποια πράγματα τα είχες κακοδιατυπωμένα στο προηγούμενο ποστ, γι' αυτό και υπήρξαν τόσες διαφωνίες.

Δηλαδη, γιατι ΠΟΤΕ δεν ακουσα καποιον να σχολιαζει και αλλα συνθηματα, με αναλογο περιεχομενο (καθυβριζονται μανες και γινεται παρακληση στον "κιτρινο θεο" να "συνουσιαστει" με τις μητερες των αντιπαλων... ) και ολοι πιαστηκατε απο ενα ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ περιστατικο, ορισμενων οπαδων? Οταν δηλαδη ΟΛΟ το Παλε τραγουδαει τα υπολοιπα συνθηματα με υβριστικο και παλι περιεχομενο, τοτε γιατι δεν επιδειξατε την ιδια αυστηροτητα? Εχει διαφορα η μητερα ενος Ελληνα με τη μητερα του...Μασιουλις, ας πουμε (εντελως τυχαια το ονομα)? Τελος παντων, απλα νομιζω οτι το εν λογω θεμα εκμεταλλευτηκε κυριως απο τα ΜΜΕ, ως ευκαιρια υποδειξης ηθικολογικων και μοραλιστικων προτυπων...

Μα εδώ είναι όλη η αντίφαση... Χειροκροτάς τον παίκτη και μετά τον βρίζεις χυδαία... Για να γίνω λίγο πιο καχύποπτος... Μήπως όλο αυτό το χειροκρότημα είναι για τα μάτια του κόσμου; Τυπικό δηλαδή;

Εξάλλου, πάντα τα προσωπικά θέματα, πειράζουν πιο πολύ... αν μιλάμε για αντιπάλους κτλ(πχ ΠΑΟΚ), αυτό περιλαμβάνεται σε καθαρά οπαδική κόντρα... δεν είναι το ίδιο σωστά; Γι' αυτό δόθηκε τόσο μεγάλη έμφαση.

Σαν δικαστηριο στον "κακο" κοσμο του ΑΡΗ που χειροκροτησε ΜΟΝΟ 2 φορες το Ζηση και ΤΟΛΜΗΣΕ να προσπαθησει να υποστηριξει την ομαδα του...Την τελευταία πρόταση τη θεωρώ καθαρά οπαδική...

Όχι, δεν έχει σχέση με αυτό που απαντάς(και με το οποίο συμφωνώ).

Μέσα στο προηγούμενο ποστ σου, φάνηκε πως το bold και το βρίσιμο στον Ζήση ήταν το ίδιο (όσο κι αν γενικά είσαι κατά εσύ, εγώ, όλοι...). Αυτά περί κακοδιατύπωσης που ανέφερα.. ( tongue.gif )

Καταρχας δεν πιστωνω στα μπινελικια τις επιτυχιες του ΑΡΗ. Προς Θεου, αν το εκανα αυτο, παει να πει οτι δεν θα ξερα απο μπασκετ και δε χα θεση σε αυτο το φορουμ.

Άλλο ένα σημείο "παρεξήγησης". Δε λέω κακοδιατύπωσης, γιατί μπορεί απλά εγώ να τα κατάλαβα μόνος μου λάθος(αν και δε νομίζω).

Απορω και μονο που μπηκες στον κοπο να το σχολιασεις... Οταν το γραφα, εννοουσα οτι οποιος πιστευει κατι τετοιο ειναι βαθια νυχτωμενος, γιατι στις μερες μας ολα ειναι επαγγελματικα. Δεν υποννοουσα οτι αυτο που απαιτω εγω προσωπικα ειναι μια ασχημη εμφανιση...

3ο και τελευταίο σημείο...

Λαθος κανεις... Εγω πληρωνω για να τους δω και αυτοι πληρωνονται για να με κερδισουν. Εγω ειμαι σε θεση να ΑΠΑΙΤΩ, ενω αυτοι ειναι υποχρεωμενοι να κουν μοναχα τη δουλεια τους. Οταν δινω 25 ευρω απο το υστερημα μου, και εκτος αυτου, κανω την ΥΨΙΣΤΗ τιμη να χειροκροτω εναν ΑΝΤΙΠΑΛΟ του ΑΡΗ, περιμενω απο αυτον να μου δειξει εμπρακτα οτι το σεβεται. Ισως αντιλαμβανομαστε διαφορετικα τον τροπο που δειχνεις το σεβασμο σου...

Δε χειροκροτάς έναν αντίπαλο του Άρη, αλλά έναν παίκτη της εθνικής ομάδας. Με αυτή την ιδιότητα (ή αφορμή αν θες) υπάρχει το χειροκρότημα.

Ναι, διαφωνώ γενικά με τη λογική των δικαιωμάτων των οπαδών και των υποχρεώσεων των παικτών...
hagi
Να πω και γω την άποψή μου καθώς χάθηκα λιγάκι από το φόρουμ λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων..Βλέπετε γεννήθηκε και η κόρη τώρα wav.gif

Λοιπόν δεν πειράζει που χάθηκε το παιχνίδι..Γενικά πιστεύω ότι όλα γίνονται και ότι δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτα..Αλλά και να μην συνεχίσουμε στην επόμενη φάση εγώ είμαι ευχαριστημένος..Η ομάδα μην ξεχνάμε έχει το χαμηλότερο μπάτζετ στην Ευρωλίγκα και πάλι πήγε και πάει πολύ καλά..Ένα κλικ της λείπει ,ας ελπίσουμε ότι αυτό το κλικ θα το βρει του χρόνου..

Γι'αυτό θέλει προσοχή το Ελληνικό πρωτάθλημα..

Όσον αφορά το θέμα με τις βρισιές, θα πω μόνο ότι είναι απαράδεκτοι όσοι έβρισαν τον Ζήση..Το παιδί έπρεπε να παίξει και το έκανε..Και όπως είπε και κάποιος φίλος παραπάνω όταν βρίζεις κάποιον παίζει καλύτερα και παίρνει το παιχνίδι πάνω του..Απαράδεκτοι λοιπόν όσοι το έκαναν και όσοι θα το κάνουν πάντα και σε άλλους παίχτες..

Η συνέχεια είναι δύσκολη αλλά μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό..Από δω και πέρα πάντως δεν αγχώνομαι για κανένα παιχνίδι ότι και να γίνει..Εκτός και αρχίσουν τα διπλά και μας ξεσηκώσουν πάλι..

Και κάτι τελευταίο..Πολλά μπράβο στο Σάββα για το παιχνίδι που έκανε και την διάκριση του MVP της αγωνιστικής.. 41.gif 41.gif Πραγματικά του άξιζε..
thrylos7
Να σου ζήσει! wav.gif smile.gif
hagi
QUOTE(thrylos7 @ Mar 4 2007, 10:53 PM) *

Ευχαριστώ να είσαι καλά...
basketaris
QUOTE(thrylos7 @ Mar 4 2007, 08:53 PM) *

+1 απο μενα! Να τη χαιρεσαι!
NBAer
QUOTE(hagi @ Mar 4 2007, 10:48 PM) *
Να πω και γω την άποψή μου καθώς χάθηκα λιγάκι από το φόρουμ λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων..Βλέπετε γεννήθηκε και η κόρη τώρα wav.gif

Συγχαρητηρια! Σε μερικα χρονια θα εχεις εκπληρωσει τον σκοπο σου σαν ανθρωπος! Να διαιωνισεις το DNA σου.

Αληθεια! "Λενε" οτι ΟΛΑ τα πραγματα που κανουνε οι ζωντανοι οργανισμοι και ΟΛΕΣ οι ενεργειες εχουν σαν απωτερο σκοπο την διαιωνιση του DNA τους. Εγω δεν ειμαι τοσο σιγουρος βεβαια οτι αυτο ισχυει και για τους ανθρωπους....

Εμενα παντως ο σκοπος μου αυτο το μηνα ειναι να αγορασω εναν Intel Core 2 X-Treme QX6700 με μια NVidia GeForce 8800 GTX. biggrin.gif
hagi
Ευχαριστώ παιδιά να είστε καλά...
chinaski
Αλλη μια Αρειανου biggrin.gif biggrin.gif . Να τη χαιρεσε.
grigoris
QUOTE(weirdo1977 @ Mar 3 2007, 12:20 PM) *
γρηγορη k εσύ έχεις δίκιο... αλλα θέλω να σε δω να κανεις θέμα όταν βρίζετε η νεκρή μάνα του Γκάλι

Δεν κάνω διακρίσεις σε τέτοια ζητήματα και προσωπικά δεν έχω ανοίξει ποτέ το στόμα μου για να πετάξω τέτοια λόγια.Για μένα όποιος τα βάζει (λεκτικά ή πρακτικά) με άτομα που δεν έχουν ανάμιξη σε κάποιο ζήτημα και ακόμα περισσότερο με νεκρούς είναι .....................(συμπλήρωσε εδώ όποια λέξη θες χειρότερη τουλάχιστον από το κανίβαλος)
hagi
QUOTE(chinaski @ Mar 5 2007, 02:57 PM) *
Αλλη μια Αρειανου biggrin.gif biggrin.gif . Να τη χαιρεσε.

Ευχαριστώ να σαι καλά...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.