Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bayern - Ολυμπιακός
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2
akratacity
Σημαντική νίκη σε μια έδρα που ήδη έχουν ηττηθεί δύο αντίπαλοι μας για την 8αδα.

Ανεβαινει ο Λεντει με δεύτερη σερί πολύ καλή εμφάνιση.

Έπρεπε να πάει στο Τσαμπιονς Λιγκ η Μπαμπεργκ για να κερδίσουμε επιτέλους στη Γερμανία. smiley.gif
Conan1982
Να συμφωνήσω πάντως με τον Rankin, πολύ καλή άμυνα η ομάδα, όπως και στα 2 πρώτα παιχνίδια που κερδίσαμε βέβαια. Η επίθεση είναι που έχουμε πάει λίγο πίσω.
Νομίζω ήταν αναμενόμενο ότι ο Μάντζαρης δεν θα του έκανε του Μπλατ, όπως δεν θα έκανε και σε ένα σωρό προπονητές βέβαια. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν ότι δεν θα τον έβαζε καθόλου. Δεν ξέρω αν θέλει να περάσει μηνύματα αλλά καλό είναι να ξέρουν όλοι ότι στην ομάδα είναι αυτός το αφεντικό και όχι οι παίκτες. Ας το αποδεχτούν και οι παίκτες αν δεν το έχουν κάνει και ας δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους είτε είναι έλληνες, είτε ξένοι.
fotisv
QUOTE (rankin @ Nov 21 2018, 00:18 ) *
Πολυ ωραίο παιχνίδι απο τον Λεντέουρα...
Στρελνιεξ έκανε μικρα οργια στη τεταρτη περίοδο
Γκος, τιμιος.
Βασίλης, σταθερά κακός
Τιμα με καλές και κακές στιγμές
Παπανικολάου μονο με κακές
Μιλουτινοφ, εξαιρετικός
Μαντζαρης, εκανε ολα αυτα τα μικρά που δε φαίνονται στη στατιστική..
Σχεδον ανέλπιστη νικη
Πολυ καλή αμυνα.. να τα λεμε αυτα

στο σημειο με τα μικρα πραγματα που δεν φαινονται στην στατιστικη δακρυσα ... να εισαι καλα βρε αδερφε~!
jazz thrilos
QUOTE (Conan1982 @ Nov 21 2018, 09:43 ) *
Να συμφωνήσω πάντως με τον Rankin, πολύ καλή άμυνα η ομάδα, όπως και στα 2 πρώτα παιχνίδια που κερδίσαμε βέβαια. Η επίθεση είναι που έχουμε πάει λίγο πίσω.
Νομίζω ήταν αναμενόμενο ότι ο Μάντζαρης δεν θα του έκανε του Μπλατ, όπως δεν θα έκανε και σε ένα σωρό προπονητές βέβαια. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν ότι δεν θα τον έβαζε καθόλου. Δεν ξέρω αν θέλει να περάσει μηνύματα αλλά καλό είναι να ξέρουν όλοι ότι στην ομάδα είναι αυτός το αφεντικό και όχι οι παίκτες. Ας το αποδεχτούν και οι παίκτες αν δεν το έχουν κάνει και ας δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους είτε είναι έλληνες, είτε ξένοι.

Αυτό να μην το ξαναπείς παρακαλώ. Αφεντικά είναι οι "δημοσιογράφοι" (μην αραδιάσω ονόματα) που χθες το βράδυ φαγώθηκαν γαιτί δεν παίζει ο Μάντζαρης και οτι αδικείται παρακαλώ απο τον Μπλατ. laugh.gif

Κι αν για τον Μάντζαρη λίγο πολύ έχε κριθεί η κατάσταση, αυτό που με στεναχωρεί είναι η εικόνα του Παπανικολάου. Πολύ φοβάμαι το ενεδεχόμενο να δούμε την ίδια μακροπρόθεσμη καθίζηση που είδαμε και με τον Βαγγέλη. Ελπίζω πραγματικά να πάρει τα πάνω του, να τον βοηθήσει και ο Μπλατ λίγο τακτικά για να μην τον χάσουμε κι αυτόν. Χθες ήταν αρνητικότατος, λάθος επιλογές, λάθος πάσες, με την μπάλα στα χέρια θυμίζει αμερικάνικο φούτμπολ.

Για τον Λούσιστς συμφωνώ με τον Arenas. Πολύ καλό τριάρι, σέρβικη μπασκετόφατσα βγαλμένη απο τα αποδυτήρια της Παρτιζαν με σκληράδα και θράσος. Μια χαρά θα ταίριαζε στις ελληνικές ομάδες.
basket72
Η αλήθεια πάντως είναι ότι προκαλεί μιαν εντύπωση ο μηδενικός χρόνος του Μάντζαρη σε μια φάση που ο Στρέλνιεξ ή έλειπε ή μόλις έχει γυρίσει από τραυματισμό.
Το ίδιο κάνει (περίπου) και με τον Βεζένκοφ, που είπε ναι στην αγορά του το καλοκαίρι, οπότε δεν ξέρω αν είναι 100% σίγουρο ότι θα πάει έτσι η σεζόν για τον Μάντζαρη ή αν αποτελεί μέρος μιας συγκεκριμένης τακτικής του Μπλατ. Κάπως έτσι έχει πράξει ο Λάσο με Τεήλορ κι εσχάτως με Ράντολφ και του βγήκε. Αντίθετα με τις περιπτώσεις Μπουρούση και Μασιούλις....

Σχετικά με τον Παπανικολάου, έχω να πω ότι έχει τις δυνατότητες να παίξει πολύ καλύτερα. Είναι ξεκάθαρα καλύτερος παίκτης από τον Μάντζαρη.

Ενδιαφέρον έχει και η χθεσινή χρησιμοποίηση του Λεντέι στο 4 που προφανώς και του πάει πιο πολύ. Σε μια θέση που έχουμε άλλους 2 συν τον Τίμα, ενώ περιμένουμε και τον Αγραβάνη. Λογικά ήταν μιας χρήσης (ή λίγων χρήσεων, έστω) λόγω του Ντ. Γουίλιαμς.
Αλλιώς υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει ήδη βρει πεντάρι στην αγορά.

Εγώ πιστεύω ότι έγινε χθες για να βγει το ματσάρισμα με τον NBAer.
Zephyr
QUOTE(jazz thrilos @ Nov 20 2018, 23:39 ) *
Δεν πιστεύει οτι υπάρχει παίχτης Μάντζαρης, δεν εμπιστεύεται τον Μπόγρη και εσχάτως μάλλον υπάρχει θέμα και με τον Σασα.

Τον Μάντζαρη δεν τον θέλει και πλέον κάνει μπαμ αυτό. Ο συγκεκριμένος προπονητής δεν θα βάλει πλάτη στις αστοχίες των Αφων όπως έκανε ο Σφαιρόπουλος, και πολύ καλά θα κάνει.

Με Σάσα δεν πιστεύω ότι υπάρχει θέμα, απλά συνειδητοποίησε ο Μπλατ ότι ο Λεντέι σαν 4αρι κάνει ματσάρες και κάπου έπρεπε να του δώσει παραπάνω χρόνο για να μην καεί, μιας και είχε καιρό να κάνει καλή εμφάνιση (πλην του αγώνα με ΠΑΟ).

QUOTE(RipCity @ Nov 20 2018, 23:29 ) *
Σήμερα έπαιξε στο 4 κατά κύριο λόγο.

Αυτό που έχω να πω είναι άλι καλά ανέβηκαν Strelnieks, LeDay κι έχουμε κάτι να κρατήσουμε από το ματς γιατί κατά τ'άλλα πέταμα. Η Bayern ήταν κι αυτή τραγική χωρίς τον οργανωτή της.
Θα φτασω στο σημειο οταν σταματησει ο Πριντεζης να θελω 12αδα μονο με ξενους. δεν παλευονται οι υπολοιποι Έλληνες. Τους ξεπερνάει το μπάσκετ έναν έναν.

Του χρόνου που ο LeDay θα πάει μόνιμα στο 4, θα δούμε ωραία πράγματα. Τώρα αναγκαστικά βλέπουμε αλχημείες.

Κατά τα άλλα για τον ελληνικό κορμό όπως τα λες. Και τον Αρσενόπουλο να βάλεις μέσα, σαν 35αρης θα παίζει, κάτι έχει πάει πολύ στραβά στις τελευταίες γενιές και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν αξίζει να χρυσοπληρώνεις ελληνικούς κορμούς.

QUOTE(basket72 @ Nov 21 2018, 10:39 ) *
Σχετικά με τον Παπανικολάου, έχω να πω ότι έχει τις δυνατότητες να παίξει πολύ καλύτερα. Είναι ξεκάθαρα καλύτερος παίκτης από τον Μάντζαρη.

Καλύτερος από τον Μάντζαρη μπορεί να είναι, αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τώρα που πλησιάζει στα 30 παίζει πιο ανώριμα από τότε που τσακώνονταν με τον Ντούντα που δεν τον έδινε χρόνο (2011). Και πλέον αμείβεται με πολύ περισσότερα από τότε.
Conan1982
Δεν ανησυχώ πάντως ιδιαίτερα για την μη χρησιμοποίηση του Σάσα και δεν ανησυχώ καθόλου για την μη χρησιμοποίηση του Μάντζαρη biggrin.gif

Ο Μπλατ ως τώρα κάθε άλλο παρά με το χρονόμετρο λειτουργεί. Για την Ευρωλίγκα μιλώντας πλην Σπανούλη και Πρίντεζη κανείς άλλος δεν παίζει σταθερά πάνω από 20 λεπτά, ακόμα κι ο Μιλού έχει παιχνίδια που παίζει λίγο.
Τίμμα, Λεντέι έχουν παιχνίδια που έχουν παίξει πολύ λίγο έως ελάχιστα και παιχνίδια που έχουν παίξει πολύ, ο Παπανικολάου το ίδιο, να μην ξεχάσουμε και την παιχνιδάρα με τον ΠΑΟ. Ακόμα και ο Μάντζαρης έχει παιχνίδια που έχει παίξει αρκετά.
Αυτό δείχνει ότι και ευέλικτος είναι και ότι ακόμα πειραματίζεται και προσπαθεί να μοντάρει την ομάδα.
Αν αύριο νομίζει ότι ο Μάντζαρης μπορεί να γυρίσει ένα παιχνίδι μόνος του (λέω και τέτοια) είμαι σίγουρος ότι δεν θα διαστάσει να τον έχει στο παρκέ για 30 λεπτά.
Ομοίως ο Σάσα θα ξαναβρεί χρόνο και ρόλο, για τον Μάντζαρη δεν είμαι και τόσο σίγουρος.
rankin
QUOTE(Quincy @ Nov 21 2018, 00:12 ) *
Πόσο αλήθεια παίζει να είναι αυτό; "Ρε μάστορα, τόσα λεφτά δώσαμε, δες τον λίγο πρώτα" laugh.gif laugh.gif

Οταν ζήτησε και δευτερο γκαρντ (τον Χένρυ) και αυτος ζητουσε ολο και παραπάνω χρήματα, θα έπεσε στο τραπέζι το οτι έχουμε παίχτη, έμπειρο, ακριβοπλερωμένο... Δωστου μια ευκαιρία πρώτα και αν δε σου κάνει, το ξαναβλέπουμε

Και του έδωσε στην αρχή
Μετά σταμάτησε

Αν δειτε άλλωστε την αγωνιστική προσέγγιση και το τι ζητάει ο Μπλατ απο τα γκαρντ του, θα καταλάβετε ποσο δεν ταιριάζει ο Μαντζαρης.

Η επιθετική τακτική του Ολυμπιακου του Μπλατ, στηρίζεται στην απειλή και στο ρήγμα που δημιουργεί ο γκαρντ, ώστε να αρχίσει να ανακατεύεται η αμυντική τράπουλα.
Ο Μάντζαρης, αυτό, δεν μπορεί να το κάνει. Ποτέ δεν το κανε και πάντα φωνάζαμε για αυτο. Δεν απειλεί παρα μονο ως σποτ σουτερ.
Ο ρολος του στατικου σποτ σουτερ, δεν υπάρχει στον φετινό Ολυμπιακό.
Όλοι πρεπει να τα κάνουν όλα και κάπου εκεί καταλήγουμε στο DNP του Μάντζαρη, για ενα θέμα που εμείς εδώ, οι ανόητοι, φωνάζαμε χρόνια.
Γιατι ο Μαντζαρης αυτη την αδυναμία την έχει απο τα 20 του και δε δουλεψε ποτέ να τη διορθώσει, αλλά έστησε τη καριέρα του ως wingman του Βασίλη...

QUOTE(yorgos @ Nov 21 2018, 00:17 ) *
Ο Μπλατ κάνει πολλά κουφά φέτος, δεν έχω καταλάβει αν τα κάνει για να στέλνει μηνύματα στους αφούς (δεν έχει το τηλέφωνό τους; ) ή πουλάει τρέλα ή yolo ή κάτι που δεν καταλαβαίνουμε οι κοινοί θνητοί. Δε μου άρεσε το κοουτσάρισμά του σήμερα, ήταν πολύ κακός στο δεύτερο ματς στο ΟΑΚΑ, έκανε χαρακίρι στο πρώτο (όπου είχε στήσει την ομάδα του πολύ καλά, ειδικά στην άμυνα). Αν ήταν γυναίκα θα έλεγα ότι ΟΚ, μπορεί να είναι στις δύσκολες ημέρες, αλλά κάτι μου λέει ότι έχει σκαλώσει με τα αποδυτήρια και κάνει διαχείριση yolo του στλ "θα βάζω και το Μιλού πλέι μέικερ μέχρι να καταλάβετε ότι οι Αφοί στηρίζουν εμένα". Ανεξήγητος και σήμερα, άλλο αν δε στοίχισε.

Φιλε, το κοουτσαρισμα του Μπλατ θα το καταλάβουμε ολοι μετά απο 20 χρονια... tongue.gif

Βασικά, για να μη σπάτε το μυαλό σας, ο Μπλατ δοκιμάζει σχήματα.
Θα μπορούσε να ηταν ακόμα στην προετοιμασία και να τα έκανε αυτά.

Ακόμα και πράγματα που μας φαίνονται παράλογα, ο Μπλατ θα τα δοκιμάσει μέχρι να βρει τη χημεία που ψάχνει

QUOTE(G-arenas @ Nov 21 2018, 01:20 ) *
παντως ο λουσιτς πολυ καλος παικτης.

Αυτο που φορούσε στον ώμο, το έχω δει να το φοράνε και στο Game of Thrones

QUOTE(basket72 @ Nov 21 2018, 10:39 ) *
Ενδιαφέρον έχει και η χθεσινή χρησιμοποίηση του Λεντέι στο 4 που προφανώς και του πάει πιο πολύ.

Εγώ πιστεύω ότι έγινε χθες για να βγει το ματσάρισμα με τον NBAer.

Και εγώ έτσι νομίζω
Όποιος άλλος έπεσε στον Ουιλιαμς έγινε ρόμπα

QUOTE(Conan1982 @ Nov 21 2018, 11:17 ) *
Ο Μπλατ ως τώρα κάθε άλλο παρά με το χρονόμετρο λειτουργεί.

Ισχύει
tamvoukios
QUOTE (rankin @ Nov 21 2018, 14:50 ) *
Η επιθετική τακτική του Ολυμπιακου του Μπλατ, στηρίζεται στην απειλή και στο ρήγμα που δημιουργεί ο γκαρντ, ώστε να αρχίσει να ανακατεύεται η αμυντική τράπουλα.
Ο Μάντζαρης, αυτό, δεν μπορεί να το κάνει. Ποτέ δεν το κανε και πάντα φωνάζαμε για αυτο. Δεν απειλεί παρα μονο ως σποτ σουτερ.

Φίλε rankin, επίτρεψέ μου (εντελώς μπασκετικά) να διαφωνήσω μαζί σου.
Η επιθετική τακτική του Ολυμπιακού του Μπλατ στηρίζεται στον ακρογωνιαίο λίθο που λέγεται Μιλουτίνοφ (ή όποιος άλλος παίζει ως σέντερ). Αν προσέξεις, θα δεις ότι ο Μιλού επιθετικά δεν παίζει κυρίως κάτω από το καλάθι, αλλά σχεδόν πάνω στη γραμμή των βολών ή και πιό έξω, στο τρίποντο στο κέντρο, και πάντα η μπάλα περνάει από τα χέρια του, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες τρεχολογάνε και μπαινοβγαίνουν στο ζωγραφιστό χωρίς τη μπάλα, περιμένοντας: α) μη τυχόν και τροφοδοτηθούν, ώστε να σκοράρουν κάτω από το καλάθι, β) να πάρουν τη μπάλα έξω και να σκοράρουν με τρίποντο. Απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτό είναι ο ψηλός σέντερ να έχει την αντίληψη και να μπορεί να πασάρει με αξιοπρέπεια (αυτό μπορεί να το κάνει και ο Μιλού και ο Μπόγρης). Ο Μπλατ τείνει να μετατρέψει τον Μιλού σε οιονεί πλέι μέικερ. Στέκεται στο κέντρο και μοιράζει παιχνίδι. Βέβαια, η ομάδα παίζει και με πιό κλασσικό τρόπο, αλλά αυτό κατά τη γνώμη μου είναι το καινούργιο που έχει φέρει ο Μπλατ στον Ολυμπιακό.
Ο Μάντζαρης δείχνει να μη μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε αυτό, γιατί δεν του είναι εύκολο να τρεχολογάει και να μπαινοβγαίνει με άνεση στο ζωγραφιστό χωρίς τη μπάλα. Του ταιριάζει πιό αργό στυλ παιχνιδιού, αλλά ο Μπλατ θέλει να τους συνηθίσει στα συστήματά του όσο γίνεται γρηγορότερα. Για αυτό, κατά τη γνώμη μου, αφήνει τον Βαγγέλη στην απέξω.
akratacity
QUOTE (tamvoukios @ Nov 21 2018, 20:39 ) *
Φίλε rankin, επίτρεψέ μου (εντελώς μπασκετικά) να διαφωνήσω μαζί σου.
Η επιθετική τακτική του Ολυμπιακού του Μπλατ στηρίζεται στον ακρογωνιαίο λίθο που λέγεται Μιλουτίνοφ (ή όποιος άλλος παίζει ως σέντερ). Αν προσέξεις, θα δεις ότι ο Μιλού επιθετικά δεν παίζει κυρίως κάτω από το καλάθι, αλλά σχεδόν πάνω στη γραμμή των βολών ή και πιό έξω, στο τρίποντο στο κέντρο, και πάντα η μπάλα περνάει από τα χέρια του, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες τρεχολογάνε και μπαινοβγαίνουν στο ζωγραφιστό χωρίς τη μπάλα, περιμένοντας: α) μη τυχόν και τροφοδοτηθούν, ώστε να σκοράρουν κάτω από το καλάθι, β) να πάρουν τη μπάλα έξω και να σκοράρουν με τρίποντο. Απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτό είναι ο ψηλός σέντερ να έχει την αντίληψη και να μπορεί να πασάρει με αξιοπρέπεια (αυτό μπορεί να το κάνει και ο Μιλού και ο Μπόγρης). Ο Μπλατ τείνει να μετατρέψει τον Μιλού σε οιονεί πλέι μέικερ. Στέκεται στο κέντρο και μοιράζει παιχνίδι. Βέβαια, η ομάδα παίζει και με πιό κλασσικό τρόπο, αλλά αυτό κατά τη γνώμη μου είναι το καινούργιο που έχει φέρει ο Μπλατ στον Ολυμπιακό.
Ο Μάντζαρης δείχνει να μη μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε αυτό, γιατί δεν του είναι εύκολο να τρεχολογάει και να μπαινοβγαίνει με άνεση στο ζωγραφιστό χωρίς τη μπάλα. Του ταιριάζει πιό αργό στυλ παιχνιδιού, αλλά ο Μπλατ θέλει να τους συνηθίσει στα συστήματά του όσο γίνεται γρηγορότερα. Για αυτό, κατά τη γνώμη μου, αφήνει τον Βαγγέλη στην απέξω.

Νομιζω οτι αληθεια για την τακτικη του Μπλατ ειναι ενας συνδυασμος των δυο αποψεων, της δικης σου και του rankin.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.