Help - Search - Members - Calendar
Full Version: San Antonio Spurs
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Western Conference
duncan21
San Antonio Spurs




Νέα εποχή.Κι επισήμως.




Προηγούμενο Ρεκόρ (2017-2018): 47-35
Leaders (2017-2018):
Πόντοι:L.Aldridge 23.1 - R.Gay 11.5 - P.Gasol 10.1
Ριμπάουντ:L.Aldridge 8.5 - P.Gasol 8.0 - D.Murray 5.7
Ασσίστ: T.Parker 3.5 - P.Gasol 3.1 - D.Murray 2.9.7

Πιθανή 5άδα:
P.Mills D.DeRozan R.Gay L.Aldridge J.Poeltl


Πάγκος:
PG: Dejounte Murray, Derrick White
SG: Bryn Forbes, Marco Belinelli, Lonnie Walker
SF: Quincy Pondexter
PF: Dante Cunningham, Davis Bertans, Chimezie Metu
C: Pau Gasol

Offseason moves

Ήρθαν ή ανανέωσαν: D.DeRozan (via trade/Raptors), Jacob Poeltl (via trade/Raptors), Marco Belinelli (FA), Dante Cunningham (FA)

Draft Picks: Lonnie Walker (#18, Πρώτος Γύρος), Chimezie Metu (#49, Δεύτερος Γύρος)

Έφυγαν: Manu Ginobili (retired), Tony Parker (Charlotte Hornets),Kawhi Leonard (via trade/Raptors), Danny Green (via trade/Raptors), Kyle Anderson (Memphis Grizzlies), Joffrey Lauvergne (Fenerbachce), Brandon Paul (FA), Darrun Hilliard (Baskonia)

Προπονητής:

Gregg Popovich

Ο 69χρονος πλέον Popovich βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη ίσως πρόκληση της καριέρας του.Στην ομαλή μετάβαση των Spurs σε μια νέα εποχή μετά το τέλος της BIG 3.In Pop we trust όπως και να 'χει.

Σχόλιο:
Το περασμένο καλοκαίρι ήταν μακράν του δευτέρου το πιο πολυσηζητημένο στην ιστορία των Spurs.To σίριαλ "Leonard" έλαβε τέλος,με τις 2 πλευρές να μην καταφέρνουν εν τέλει να τα βρουν,έχοντας σαν αποτέλεσμα την ανταλλαγή του χαρισματικού forward μαζί με τον 3&D specialist Danny Green στους Toronto Raptors αντί των DeMar Derozan και Jacob Poeltl.O μελλοντικός hall of famer,o μύθος Manu Ginobili αποχώρησε απ' το μπάσκετ αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο ρόστερ των Spurs όσον αφορά τα ηγετικά του προσόντα και το μπασκετικό του iq.Το τρίτο μέλος της πάλαι ποτέ BIG3,o Tony Parker προτίμησε να δοκιμάσει κάτι καινούργιο μετακομίζοντας στη Charlotte και τους Hornets.Σχεδόν τίποτα πλέον δε θυμίζει το γνωστό χρόνια τώρα,"βαρετό" ρόστερ των Spurs.

Το πλάνο για την αρχική πεντάδα σ' αυτή τη μεταβατική εποχή ήταν το εξής:ο ταλαντούχος και πολύ καλός αμυντικός DeJounte Murray στον άσσο,DD στο 2,ο υγιής πλέον
Rudy Gay στο 3 και στη frontline oι LaMarcus Aldridge και Jacob Poeltl.Mια πεντάδα πολύ πιο αθλητική σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια στους Spurs,defensive minded και με πολλά isolations στην επίθεση.Παρ' όλα αυτά ο τραυματισμός του Murray στο ματς της preseason με τους Rockets(ρήξη προσθίου χιαστού στο δεξί γόνατο,αφήνοντας τον πιθανότατα εκτός καθ'όλη τη διάρκεια της επερχόμενης σεζόν) άλλα και οι τραυματισμοί των Derrick White,Lonnie Walker έχουν αλλάξει τα όποια σχέδια είχε ο Popovich στο κεφάλι του.

Όποια πρόβλεψη και να κάνουμε από εδώ και πέρα για το πως θα παρουσιαστούν οι Spurs λογικά θα πέσει στο κενό.To ρόστερ μοιάζει ελλιπές,τo κενό στα γκαρντ βγάζει μάτια και ίσως κινηθούν για κάποιον βετεράνο point guard.Η ουσία είναι ότι βρίσκονται σε μια πολύ δυνατή περιφέρεια(η Δύση μοιάζει πιο δυνατή από ποτέ) και ο κίνδυνος να μείνουν εκτός playoffs μετά από 21 συνεχείς παρουσίες μοιάζει πιο πιθανός από ποτέ.


Πρόβλεψη: 42-40
Conference rank: 3



BONUS

Όπως έχω ξαναπεί,ΠΟΙΟΣ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ.



yorgos
Ματσάρα απέναντι στους Λέικερς και μεγάλη νίκη εν τέλει . Πιστεύω πως τα πλέι οφ τα έχουν στο τσεπάλι, αλλά τα προβλήματα είναι πολλά: εκτός από τον άσο που δεν κατάλαβα γιατί δεν κινήθηκαν για κάποιον τύπου Κρόφορντ, έστω κι αν σήμερα τη δημιουργία την ανέλαβε ο ΝτρΡόζαν που ήταν φοβερός σε αυτό το ρόλο. Πιο έντονο πρόβλημα είναι το κενό στην άμυνα που άφησε ο Λέοναρντ, ο ΝτεΡόζαν αδυνατεί να προσφέρει έστω αξιοπρεπώς στο κενό αυτό, ενώ λείπει και η σιγουριά (σήμερα πήγαν να αυτοκτονήσουν, κέρδιζαν 8π ένα λεπτό πριν τελειώσει και πήγε παράταση, ο Όλντριτζ έχανε τη μία βολή μετά την άλλη). Πιστεύω πάρα πολύ το Λόνι, κρίμα που έχασε πολύτιμο ρόλο. Αλλά ακόμη κι έτσι, πλέι οφ θα μπουν. Δεν ξέρω τι σοβαρό γκαρντ θα μπορούσαν να πάρουν και με τι αντάλλαγμα, αλλά έτσι δε βγαίνει η χρονιά κι είναι κρίμα. Ιδανική περίπτωση γκαρντ για μένα θα ήταν κάποιος τύπου Σρέντερ.
tanasen01
QUOTE (yorgos @ Oct 23 2018, 09:15 ) *
Ιδανική περίπτωση γκαρντ για μένα θα ήταν κάποιος τύπου Σρέντερ.


Μακάρι να ερχόταν ένας τέτοιος γκαρντ. Αν και θέλω να πιστεύω ότι ο Walker όταν επιστρέψει θα βγει λαβράκι και θα καπαρώσει τη θέση βασικού πριν τα playoffs. Έχει απίστευτα σωματικά προσόντα για point.
Zoys
Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μεγάλη η νίκη επί των Celtics με τον White να σημειώνει 22 πόντους, αλλά στην παρούσα φάση μάλλον αυτό μιλάει από μόνο του για τη Βοστώνη.

SG3ptshooter


Ok, δύο παρατάσεις, αλλά 56 πόντοι χωρίς τρίποντο είχαν να μπουν απ' το Shaq. Πάντα θα αγαπάμε το LaMarcus όσο κι αν μας πρόδωσε. Καρίερ χάι
Ginobili
Κατακόρυφη άνοδο τον τελευταίο μηνα οι Σπερς.Εκεί που έδειχναν ότι δεν χτυπάνε πλει οφς ουτε με σφαίρες...πλέον μπορούν μεχρι και 4η θέση.Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ.Προφανώς αυτό οφείλεται στο ότι πλέον έχουν και γκαρντς στο "1" που βελτιωνονται συνεχεια.
Andre Miller
QUOTE (SG3ptshooter @ Jan 11 2019, 20:27 ) *


Ok, δύο παρατάσεις, αλλά 56 πόντοι χωρίς τρίποντο είχαν να μπουν απ' το Shaq. Πάντα θα αγαπάμε το LaMarcus όσο κι αν μας πρόδωσε. Καρίερ χάι

Εννοείτε πως αγαπάμε ΛαΜαρκους! Αλλά ποιον προδωσε; Το Πορτλαντ;

QUOTE (Ginobili @ Jan 12 2019, 03:36 ) *
Κατακόρυφη άνοδο τον τελευταίο μηνα οι Σπερς.Εκεί που έδειχναν ότι δεν χτυπάνε πλει οφς ουτε με σφαίρες...πλέον μπορούν μεχρι και 4η θέση.Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ.Προφανώς αυτό οφείλεται στο ότι πλέον έχουν και γκαρντς στο "1" που βελτιωνονται συνεχεια.
Θα γούσταρα να πάνε πολύ ψηλα οι Σπερς! Θέλω τον Ντεμαρ να ανατρέψει τη φήμη του λούζερ. Τι θα είναι πιο ιντριγκαδόρικο απο το να δούμε Σπερς-Ραπτορς τελικό;
SG3ptshooter
Τρεις σερί νίκες και η οχτάδα απομακρύνεται απ' τους διώκτες της. Όλες εντός, η δύναμη των Spurs φέτος και παρά τους όποιους αστερίσκους μπορούμε να βάλουμε, όλες κόντρα σε ομάδες playoffs.

Ποιος να μου το λεγε πριν 15 χρόνια πως θα ήθελα να μένουν ζωντάνα τα streaks των Spurs που ακόμα τρέχουν εν έτει 2019.
tanasen01
H πιο "καυτή" ομάδα στη λίγκα αυτή τη στιγμή. Μετά από την μεγάλη νίκη επί των Blazers πλέον μετράμε 8 συνεχόμενες νίκες. Η πρόκριση στα playoffs έχει ασφαλίσει και μένει να δούμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα. Ο πιο βατός αντίπαλος για τα playoffs δείχνει να είναι το Πόρτλαντ. Διαφορετικά δεν είμαι σίγουρος αν θα υπάρχει τύχη εναντίον των OKC, Rockets ή και των Nuggets.
Andre Miller
QUOTE (tanasen01 @ Mar 17 2019, 14:57 ) *
H πιο "καυτή" ομάδα στη λίγκα αυτή τη στιγμή. Μετά από την μεγάλη νίκη επί των Blazers πλέον μετράμε 8 συνεχόμενες νίκες. Η πρόκριση στα playoffs έχει ασφαλίσει και μένει να δούμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα. Ο πιο βατός αντίπαλος για τα playoffs δείχνει να είναι το Πόρτλαντ. Διαφορετικά δεν είμαι σίγουρος αν θα υπάρχει τύχη εναντίον των OKC, Rockets ή και των Nuggets.

Εγώ πιστεύω πως πέραν των Γουόριορς και των Ρόκετς, όλους μπορούν να τους χτυπήσουν στην Δύση.
Ερωτηματικό είναι πόσο δυνατοί θα είναι οι Νάγκετς στα πλεϊοφς.
aegeansheed
QUOTE(tanasen01 @ Mar 17 2019, 14:57 ) *
H πιο "καυτή" ομάδα στη λίγκα αυτή τη στιγμή. Μετά από την μεγάλη νίκη επί των Blazers πλέον μετράμε 8 συνεχόμενες νίκες.

Βρισκόμαστε πλέον στο 9-2 σε ολόκληρο τον μήναμ, με τα επόμενα να είναι εναντίον των Χόρνετς εκτός και των Καβς εντός, είναι ρεαλιστικό το 11-2, που θα είναι τεράστιο ρεκόρ για Μάρτιο γενικότερα και σε αυτή τη Δυτική ειδικότερα, αν έρθει. Από τις πιο underrated ειδήσεις στο φετινό ΝΒΑ προς το παρόν.

Μίνι αποθέωση στον Λαμάρκο που έριξε το δεύτερο καλύτερο σκορ της καριέρας του (μόλις η 7η 40άρα του) μόνο με σουτάκια και shoulder jumpers μέσα στο Garden. Αγαπάμε Sheed, αλλά πλέον είναι το καλύτερο turnaround jumper όλων των εποχών κι επίσημα. Φοβερή χρονιά να κάνεις πρώτο και δεύτερο καρίερ χάη σε πόντους στα 33 χρόνια σου κι έχοντας φάει εκείνες των 29 και 30 να τρώγεσαι με τον Popovich, με τον εαυτό σου και τα ρούχα σου γιατί δε ρολάρει το πράγμα. "Εμπιστεύσου Popovich και θα δεις...".



* (οι τελευταίοι forwards που είχαν τουλάχιστον 20/31 σουτ ήταν ο Cousins (2016 - 21/30), o Scola (2010 - 20/25) kai o STAT (2005 - 20/27))
SG3ptshooter
Nαι αλλά είδα έβαλε κι ένα τρίποντο αυτή τη φορά το χάλασε tongue.gif

LaMarcus λατρεία
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.