Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ελληνική Βερσιόν NBA.COM
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Pages: 1, 2, 3, 4
baskethood
QUOTE (Pierce @ Jun 6 2013, 19:08 ) *
http://nba.sport24.gr/article/2284879/sorr...paroun-oi-spurs

πάω να παίξω το σπίτι μου στο repeat.


Δε νομίζω να έχω ξαναδεί κείμενο τόσο full στα κλισέ.

Ας πούμε:

"Οι Spurs όμως διαθέτουν πληρέστερη, σταθερότερη κι εμπειρότερη ομάδα, που διαθέτει πλάνο το οποίο υπηρετούν άπαντες χωρίς την παραμικρή απόκλιση"
"Ο Popovich θα σκαρφιστεί τρόπους για να εκθέσει την αντίπαλη frontline, με μπροστάρη τον Duncan"
" Η έλλειψη “όγκου” στη γραμμή των ψηλών, ήταν ολοφάνερη στη σειρά με τους Pacers, που τους νίκησαν κατά κράτος στα ριμπάουντ. Θυμάστε τι είχε πει παλαιότερα ο Pat Riley: “No rebounds, no rings”."
captain charisma
επειδη ο παπαιωαννου ειναι μεγαλος γκαντεμης...πηγα κ επαιξα στοιχημα τους χιτ οτι θα το παρουν με 4-1 η 4-2...α να δουμε αν θα βγαλουμε κανα φραγκο...
Rated: (en)joy
Έστω και οριακά πάντως ο Παπαϊωάννου γλίτωσε το -δικαιολογημένο για μένα- κράξιμο που θα έτρωγε, μιας και βιάστηκε να ξεγράψει την Ιντιάνα μετά το πρώτο ματς. Είμαι πάντως περίεργος με τη σειρά στο 3-3 αν του υπενθύμιζε κάποιος τα περί αποχαιρετισμού των Pacers που δήλωνε τι θα είχε να πει. Θα επέμενε και πάλι ότι η Ιντιάνα δεν έχει καμία ελπίδα ;
SteveNashidis
http://nba.sport24.gr/article/2331426/poio...tai-oi-warriors

Θεικός ο μαγουλάς τον προσκυνώ !!!! Τι είπε το άτομο laugh.gif

QUOTE
Οι φίλοι των Lakers πάντα να σκέφτεστε ότι υπάρχουν και χειρότερα: Σλοβένος πλέι μέικερ, στην γραμμή ψηλών Αργεντινός, Πολωνός και Ουκρανός, ένας ψυχοπαθής φόργουορντ.


77.gif 77.gif
baskethood
QUOTE (aegeansheed @ May 29 2013, 15:35 ) *
Ήθελα να τον ρωτήσω όταν μου έκανε follow και απάντησα με δικό μου follow, στη συνέχεια γιατί μου έκανε unfollow. Και μετά έκανα unfollow επίσης.

Παπαϊωάννου = fake follower, το κάνει για να έχει followers. Αίσχος...


Ο τύπος δεν παίζεται. Δεν κουράζεται να κάνει μαζεμένα 2000 follows; Ιδού και οι αποδείξεις: tongue.gif





captain charisma
απο 2600 σε 480 κατι? νταξξξξξξ τρελοοοοοο που λεει μια ψυχη εδω μεσα...αλλη δουλεια δεν εχει να κανει απ οτι φαινεται...
Pierce
QUOTE (morrison @ Oct 26 2013, 17:23 ) *
Ταυτόχρονα ο Rudy Gay βελτίωσε κατά πολύ το ρεκόρ των Raptors. Με αυτόν στο ρόστερ κέρδισαν 17 ματς και έχασαν 16, χωρίς αυτόν για να κερδίσουν άλλα 17 παιχνίδια χρειάστηκαν 32 χαμένα ματς. Με λίγα λόγια οι Raptors με Gay ήταν ομάδα που διεκδικεί είσοδο στα playoffs μόνο που οι υψηλοί φετινοί στόχοι απαιτούν από τον Gay να παίξει ξανά σε κάτι κοντινό με το all star επίπεδο που έχει βρεθεί στο παρελθόν.



nbaλογοκλόποιgreece μια ημέρα μετά :

QUOTE
Ο σταρ: Το Torontο ανέβηκε ένα επίπεδο ψηλότερα πέρυσι μετά την απόκτηση του Rudy Gay, με τον οποίον είχε ρεκόρ 17-16 και έμοιαζε σχεδόν έτοιμο για την postseason. Ο 27χρονος σμολ φόργουορντ είναι φυσικά και φέτος ο σταρ του Toronto. Αν εμφανιστεί μάλιστα βελτιωμένος στο τρίποντο και στις κινήσεις με πλάτη στο καλάθι, τους δύο τομείς που -διατείνεται πως- δούλευε όλο το καλοκαίρι, δεν αποκλείεται να χτυπήσει ακόμα και την πόρτα του All Star Game.


Χαίρομαι που είμαστε πηγή έμπνευσης. Αν είναι του χρόνου και δεν κάνουμε αφιέρωμα, να δω τι θα άρθρα θα γράψετε. Eπίσης να στείλουμε βιογραφικά στον stern, γιατί το κάνουμε και τζάμπα.
Αιδώς Αργείοι, δεν είναι η πρώτη φορά.
jasonick
Δες το και από την άλλη πλευρά, με την αντιγραφή θα σταματήσουν να κάνουν 45 λάθη σε ένα μόνο κείμενο. tongue.gif
duncan21
QUOTE
Το ΝΒΑ απέβαλλε για έναν αγώνα τον Andrew Bogut και τον Mo Williams για το ρόλο τους στον καυγά που έγινε στον αγώνα Golden State-Portland.

Οι διαιτητές χαρίστηκαν στον Andrew Bogut, τον υπαίτιο για τον καυγά που έγινε στον αγώνα του Golden State με το Portland, όχι όμως και το ΝΒΑ. Η λίγκα ανακοίνωσε τις ποινές για τους παίκτες που ενεπλάκησαν στον καυγά και ο Αυστραλός σέντερ ήταν ένας από τους δύο παίκτες που τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από έναν αγώνα, μαζί με τον Mo Williams.

Επίσης, τιμωρήθηκαν με πρόστιμο άλλοι τρεις παίκτες, ο LaMarcus Aldridge (45 εκατομμύρια δολάρια), ο Wesley Matthews (20 εκατομμύρια δολάρια) και ο Draymond Green (20 εκατομμύρια δολάρια). Ο μόνος, δηλαδή, που βρέθηκε στη μέση του καυγά και δεν τιμωρήθηκε από το ΝΒΑ ήταν ο Joel Freeland.




http://nba.sport24.gr/article/2521141/timw...-bogut-williams

To τερμάτισαν blink.gif .
aegeansheed
Χχαχαχαχαααααααααααααααχαχαχαχαχαχαααααα
ααααααααααχαχαα!!!!!!!!!

O Dreymond θα χρωστάει για μια ζωή!!! Θα παίζει τσάμπα σε όλη του την καριέρα και θα δουλεύει μέχρι τα 60 για να 'ξοφλήσει!!!!! laugh.gif
sacarame
Λεωνίδα Πιστιόλη... σσσσσσσσσσσσσσωραίος.... icon_drunk.gif
pmam
Ως πότε κύριοι θα αμαυρώνετε την εικόνα του αθλήματος και θα τη βγάζετε τζάμπα;
Ήρθε η ώρα η ατιμωρησία να λάβει τέλος.
Θυμάστε το Σακ στη Βοστόνη να κοροϊδεύει το πρόστιμο που του επέβαλαν; Για να δούμε αν θα γελάσει κανείς τώρα
Air Kef
Λεωνίδα Πιστιόλη, είσαι ο ήρωάς μας. Πες μας, τι είχες πιει οταν το έγραφες, δεν βγάζει καμία λογική τέτοιο λάθος!
Gravedigger
Καλά ο Πιστιόλης κάνει εκπληκτικά ρεπορτάζ. Θυμάμαι 1 φορά που διάβαζα 1 review, και μέσα στο άρθρο είχε 2 γραμμές επιπλέον από την λεζάντα της φωτογραφίας. Παίζει να είδε το boxscore για να πει 2 κουβέντες παραπάνω. Γενικά το Team του NBA Greece, πέρα από 1 άτομο, υστερεί.
Air Kef
QUOTE(Gravedigger @ Nov 26 2013, 01:55 ) *
Καλά ο Πιστιόλης κάνει εκπληκτικά ρεπορτάζ. Θυμάμαι 1 φορά που διάβαζα 1 review, και μέσα στο άρθρο είχε 2 γραμμές επιπλέον από την λεζάντα της φωτογραφίας. Παίζει να είδε το boxscore για να πει 2 κουβέντες παραπάνω. Γενικά το Team του NBA Greece, πέρα από 1 άτομο, υστερεί.



Νταξει, νομιζω ειναι 1-2 που είναι κακοί και χαλάνε την γενική εικόνα που έιναι προς το "καλή".

Ο Πιστιόλης ειναι μοναδικός βέβαια. Αφιερωμένο:

Η Χιτ
της Χιτ
την Χιτ
(ω) Χιτ
sacarame
QUOTE(Air Kef @ Nov 26 2013, 02:09 ) *
Νταξει, νομιζω ειναι 1-2 που είναι κακοί και χαλάνε την γενική εικόνα που έιναι προς το "καλή".

Ο Πιστιόλης ειναι μοναδικός βέβαια. Αφιερωμένο:

Η Χιτ
της Χιτ
την Χιτ
(ω) Χιτ


Κεφ εσύ που έχεις επαφές από ότι μαθαίνω με το ΝΒΑ γκρις, στείλε τους την εκπομπή να μάθουν λίγο μπαλίτσα ρεε smiley.gif
Pierce
Pierce says:
Η συνολική αξία των τρεχόντων συμβολαίων των Νετς ξεπερνά τα $186.000.000,
Διάβασε περισσότερα στο: Παράνοια στο Νετς-Λέικερς! (vids) | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Gravedigger says:
gazzetta gia NBA
sn na phgainw ston fourno gia kima
Rated: (en)joy
Το contra και ο Μαγουλάς είπαν να κάνουν ένα αφιέρωμα σε NBA Fights. Μέσα υπάρχουν τόσο το Malice at the Palace όσο και το περιστατικό με τον Jeff Van Gundy στο πόδι του Mourning που αναφέρθηκε και πιο πάνω...
Το ξύλο βγήκε από το ΝΒΑ
sacarame
QUOTE(Rated: (en)joy @ Nov 29 2013, 15:44 ) *
Το contra και ο Μαγουλάς είπαν να κάνουν ένα αφιέρωμα σε NBA Fights. Μέσα υπάρχουν τόσο το Malice at the Palace όσο και το περιστατικό με τον Jeff Van Gundy στο πόδι του Mourning που αναφέρθηκε και πιο πάνω...
Το ξύλο βγήκε από το ΝΒΑ



Τασάρα το ξέρουμε ότι είσαι φαν μας, αλλά πες κι ένα ευχαριστώ ρε αδερφέ... rolleyes.gif
Rated: (en)joy
QUOTE (sacarame @ Nov 29 2013, 16:12 ) *
Τασάρα το ξέρουμε ότι είσαι φαν μας, αλλά πες κι ένα ευχαριστώ ρε αδερφέ... rolleyes.gif

Η θα μπορούσε να παραθέσει το link της οριτζιναλ πηγης του του -βλ.basketforum biggrin.gif -οπως κανουμε και εμεις σε ξενα σαιτ
aegeansheed
Επιστροφή στα χρόνια του Starbury

Σκορποχώρι που υποτίθεται ότι είναι "άρθρο" για τους Knicks, παρουσιάζει μια φωτογραφία των φετινών Knicks μέσα από την Βαθμολογία (πολύ insight έρευνα ρε παιδί μου...) και τίποτα παραπάνω. Την πάτησα επειδή νόμιζα ότι θα διάβαζα κάποια σοβαρή ανάλυση για το τσίρκο της Νέας Υόρκης, επειδή είχαν team meeting χθες (καμία αναφορά όμως, στις 16:24 το απόγευμα τουλάχιστον...).

Απορίες-ερωτήματα:
Ποιό είναι το νόημα από την 2η και 3η παράγραφο ??? (όποιος το βρει να μου το πει κι εμένα)
Πώς γίνεται ο Felton να είναι ο καλύτερος αμυντικός μιας ομάδας που έχει επίσης Chandler και Shumpert (παρόλο που δεν θεωρείται καν μέτριος αμυντικός)?

QUOTE
Τάσος Μαγουλάς
Δημοσιεύτηκε:2013-11-27 15:23 Ενημερώθηκε:2013-11-27 15:23
Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τους Knicks και τον Carmelo Anthony που φέτος θυμίζει Stephon Marbury με αποτέλεσμα να μην φαίνεται φως στο τούνελ για την ομάδα της Νέας Υόρκης.

Η Ανατολή έμαθε από τώρα τον τελικό της: Heat-Pacers. Θέσφατο; Ο τραυματισμός του Rose έβγαλε από την εξίσωση την μοναδική ομάδα η οποία θα μπορούσε να κτυπήσει τους πρωταθλητές στα ίσια παίζοντας σκληρό μπάσκετ με την τεράστια υπεροπλία στα καλάθια. Οι Bulls στον έναν αγώνα που έδωσαν με την Indiana έδειξαν ότι τους έχουν όταν παίζει ο αρχηγός. Ο αρχηγός κατέρρευσε δυστυχώς για μία ακόμα φορά, το Chicago πάει στους ανέμους ατυχώς για όλους μας. Τι μας έμεινε; Μα η αγαπημένη New York. Η ομάδα που πέρυσι νωρίς μέσα στην χρονιά την είχαμε αποθεώσει διότι έδειχνε ότι από μπασκετική συμμορία έγινε ομάδα, κι εν πολλοίς δικαιωθήκαμε για την διαδρομή της, τώρα επιστρέφει στα γνωστά της: ξαναέγινε περισσότερο μπασκετική συμμορία.

Ίσως ότι βρέθηκαν τόσο κοντά στους τελικούς της Ανατολής πέρυσι κι αισθάνθηκαν ότι με έναν Bargnani έλυσαν όλα τους τα προβλήματα που τους έκαναν βορά στον Roy Hibbert, να τους έκανε κακό. Πού πας με τον. Ιταλό; Ειλικρινά υπάρχουν εκείνες οι περιπτώσεις που απορείς με τον τρόπο που σκέφτονται άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν 1100 φορές περισσότερο μπάσκετ από εσένα. Βεβαίως ως οπαδός (όχι φίλαθλος) των Phoenix Suns, μαθαίνεις να περιμένεις τα πάντα ή έστω τα περισσότερα. Όποιος περίμενε όμως ότι με τον Ιταλό μη μου άπτου φόργουορντ, και με πλέι μέικερ πίσω από τον Felton τον Benο Udrih και τον Pablo Prigioni θα έκλειναν οι τρύπες των Knicks, να μπει άμεσα στο hall of shame.

Πιθανώς να περίμεναν ότι ο Amar'e (εεε ρε πως την γλυτώσαμε) θα επιστρέψει και θα αποφασίσει να κόψει κανέναν αντίπαλο οπότε με τον Ιταλό έκτο παίκτη να δίνει πόντους αρκεί ο Tyson Chandler να βγάζει όλες τις άμυνες. Μόνο που ο καλύτερός τους αμυντικός , ο πολύ σοβαρός Raymond Felton πήγαν στα πιτς κι έμεινε ο Carmelo να θυμίζει περισσότερο Marbury παρά Anthony. Το ωραίο της ιστορίας; ο Melo μόνο Starbury δεν είναι αλλά εμφανίζεται τέτοια η εικόνα της ομάδας, έχουν ξεφύγει τόσο τα πράγματα από τον coach Woodson, ώστε επέστρεψαν στα χρόνια του Stephon. Όπως βεβαίως δεν έφταιγε μόνο ο Marbury, ούτε τώρα ο Carmelo ευθύνεται για την εικόνα μίας ομάδας με πολύ ταλέντο αλλά και σοβαρά κενά.

Οι Knicks μόλις γυρίσουν οι Chandler-Felton θα είναι σίγουρα καλύτεροι και μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση σε έναν βαθμό όμως. Για να γίνουν το νούμερο 2 στην Ανατολή, είτε θα πρέπει ο Amar'e να αποφασίσει να παίξει άμυνα και να μείνει υγιής είτε να αποκτήσουν ένα σοβαρό τεσσάρι συν έναν ακόμα πλέι μέικερ για τα δύσκολα. Μεταξύ μας πάντως, με την πίεση αλά Ελλάδα που ασκείται στην συγκεκριμένη ομάδα, πιο πιθανή είναι η απόλυτη κατάρρευση παρά η ανάσταση.
sacarame
QUOTE(aegeansheed @ Nov 29 2013, 16:24 ) *
Απορίες-ερωτήματα:
Ποιό είναι το νόημα από την 2η και 3η παράγραφο ??? (όποιος το βρει να μου το πει κι εμένα)
Πώς γίνεται ο Felton να είναι ο καλύτερος αμυντικός μιας ομάδας που έχει επίσης Chandler και Shumpert (παρόλο που δεν θεωρείται καν μέτριος αμυντικός)?



Να πω απλά ότι έκανα ένα χαλαρό search στο Youtube γραφοντας raymond felton defense

Ε τα αποτελέσματα ήταν μηδέν στο πηλίκο και μια μούτζα δώρο... smiley.gif
aegeansheed
QUOTE(Air Kef @ Nov 26 2013, 02:09 ) *
Η Χιτ
της Χιτ
την Χιτ
(ω) Χιτ


Αυτό προέρχεται από την απόδοση στα ελληνικά του γένους, της αντίστοιχης ελληνικής λέξης.

Έχει σχολιαστεί στο παρελθόν και από άλλους χρήστες.

Εγώ δεν έχω καταφέρει προσωπικά να βρω συνέπεια στο να πω ότι θα το γράφω με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο, επειδή δε μου κάθεται με τίποτα.

Τα αμφιλεγόμενα είναι αυτά:
Heat -> μετ. Ένταση, Κάψα (θηλ.) -> η Heat
Jazz -> μετ. Η μουσική Jazz (θηλ. με την ευρεία έννοια) -> η Jazz
Magic -> μετ. Μαγεία (θηλ.) -> η Magic

Μου κάθεται λοιπόν καλά είτε με το "η" είτε με το "οι" ως προσδιοριστικά του Franchise ή της ομάδας αντίστοιχα.

Και φτάνουμε στην ομάδα της Oklahoma, που γίνεται ο χαμός.

Thunder -> Κεραυνός (αρσ.)

Για μένα θα έπρεπε να είναι "ο Thunder", έκφραση ασυνήθιστη όμως, μιας που συγχέεται ακουστικά με το προηγούμενο "η" ή "οι" και κάνει το άκουσμα ακόμα πιο αστείο.

Γραπτά αρκετά ανεκτό είναι το "οι" σε κάθε περίπτωση πιστεύω, εκεί θα προκαλέσεις μόνο την ανησυχία όσων δε μπορούν να ανεχθούν να γράφεται πληθυντικός ως έννοια με λέξη που δεν παίρνει την κλίση του νοήματος μαζί με την έννοια, δηλ. οι Thunder. Όπως με το "το ΤΑΝΚ" που το λέγαν οι μανάδες μας "το ΤΑΝΚΣ" και ήταν λόγος να μαλώσεις είτε με τη μάνα, είτε με την καθηγήτρια των αγγλικών που της το μετέφερες (επειδή δεν την πάλευες με τη μάνα γενικώς).

Άντε όμως να πεις "οι Thunders" και να μη σε κράξουν.

Οπότε καταλήγω ότι:

α) είτε πάμε με το προσδιοριστικό της πόλης με το αντίστοιχο γένος π.χ. το Portland, η Washington (προσοχή είναι Ουάσινγκτον αν γραφτεί ελληνικά)

β) είτε με τον πληθυντικό του franchise π.χ. οι Bucks, οι Heat (take them Kef! tongue.gif )

* Σε κάθε περίπτωση αν γράφεται στα ελληνικά είτε το α) είτε το β) ο συντάκτης γραμματικά είναι σωστότερος και ο αναγνώστης λιγότερο διατεθειμένος να κράξει (οι Μάτζικ, οι Θάντερ, κλπ κλπ)
aegeansheed
Μαθηματικά, πρόβλημα: Πόσα είναι τα ντραφτ πικς που πήραν οι Μπούλς;
QUOTE
Στους Cavs o Deng, στους Bulls o Bynum


Χάρης Σταύρου
Δημοσιεύτηκε:2014-01-07 06:45 Ενημερώθηκε:2014-01-07 07:33
Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (7/1) το trade που έστειλε στους Cleveland Cavaliers τον Luol Deng και στους Chicago Bulls τον Andrew Bynum μαζί με τρία draft picks.

Ηταν γνωστό εδώ και αρκετές μέρες ότι οι παράγοντες των Cavaliers έψαχναν έναν τρόπο για να ξεφορτωθούν τον Andrew Bynum. Πρώτα τον έθεσαν εκτός ομάδας και στη συνέχεια τον έβαλαν στο trading block. Παρά τις ανεπιτυχείς τους προσπάθειες, κατάφεραν τα ξημερώματα της Τρίτης (7/1) να τον στείλουν στο Chicago, παίρνοντας σαν αντάλλαγμα κάτι περισσότερο από αυτό που θα περίμενε κανείς, έστω κι αν χρειάστηκε να δώσουν μαζί δυο draft picks πρώτου και δυο δεύτερουγύρου για να πετύχουν τον στόχο τους.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Cleveland έδωσε τον εκκεντρικό center στους Bulls, μαζί με τέσσερις μελλοντικές επιλογές στο Draft, για να βάλουν στο ρόστερ τους τον Luol Deng, έναν από τους πιο underrated all around παίκτες της λίγκας. Ο 28χρονος Deng βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, οπότε δεν θα βαρύνει το μισθολόγιο των Cavaliers, οι οποίοι λέγεται πως ήταν η πρώτη του επιλογή σε περίπτωση που αποχαιρετούσε τους "Ταύρους". Το τι θα κάνει το καλοκαίρι, βέβαια, είναι μια άλλη ιστορία. Οι Lakers καραδοκούν.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Deng απέρριψε πριν από μερικές μέρες πρόταση των Bulls (30 εκατ. δολάρια για συμβόλαιο τριών χρόνων), με αποτέλεσμα να γίνει αυτόματα διαθέσιμος προς ανταλλαγή.

Την ίδια ώρα, οι Bulls κέρδισαν δυο pick πρώτου, δυο pick δεύτερου γύρου και γλίτωσαν τον φόρο πολυτελείας. Δεν θα κρατήσουν τον Bynum, θα τον αποδεσμεύσουν άμεσα και θα χρειαστεί να του δώσουν μόλις το μισό του συμβολαίου του. Στη συνέχεια ο έμπειρος, αλλά ιδιότροπος center θα μπορέσει να υπογράψει σε ομάδα της επιλογής του, με τους Miami Heat να είναι αυτοί που έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής το πιο "ζεστό" ενδιαφέρον. Οι Πρωταθλητές δεν μπορούν να στηριχθούν στον ταλαιπωρημένο Greg Oden και ο Bynum είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν στα play off ψηλούς όπως ο Roy Hibbert, o Tim Duncan και οι υπόλοιποι καλοί center των ομάδων που στοχεύουν στον τίτλο.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι για το γεγονός ότι ο Luol Deng είναι πλέον μέλος του συλλόγου" δήλωσε ο general manager των Cavaliers Chris Grant λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του trade και συνέχισε λέγοντας πως: "Προσπαθήσαμε να παραμείνουμε ευέλικτοι, ώστε να έχουμε ευκαιρίες όπως αυτή. Ο Luol είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να χτίσουμε την ομάδα. Είναι ένας τρομερός αμυντικός, ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά και στα δυο μέρη του γηπέδου. Είναι ομαδικός και ένας εξαιρετικός ηγέτης".

Στο Chicago ήξεραν ότι θα ήταν δύσκολο να δώσουν το καλοκαίρι τα χρήματα που ζητούσε ο Deng, ο οποίος θα ψάξει ένα ποσό γύρω στα 12-14 εκατομμύρια ετησίως και γι' αυτό το λόγο προτίμησαν να υψώσουν οριστικά για φέτος λευκή σημαία. Το θετικό είναι ότι πήραν ένα pick πρώτου γύρου το 2015 (το οποίο οι Cavs απέκτησαν από τους Sacramento Kings), ενώ θα επιλέξουν άλλους δυο παίκτες στον δεύτερο γύρο του 2015 και του 2016.

O Deng ήταν η 7η επιλογή στο Draft του 2004, έπειτα από μια σεζόν στο Duke. Στο Chicago έμεινε για 10 χρόνια, σκόραρε 10.286 πόντους (16.1 ανά παιχνίδι), μάζεψε 4.078 ριμπάουντ (6.4 ανά παιχνίδι), μοίρασε 1.572 ασίστ (2.5 ανά παιχνίδι) και είχε 46% στα δίποντα, 33.1% στα τρίποντα και 77.3% στις βολές. Έπαιξε σε δυο All Star Games (2012, 2013), ήταν μέλος της δεύτερης καλύτερης αμυντικής πεντάδας το 2012 και τώρα θα προσπαθήσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε μια νεανική, γεμάτη ταλέντο ομάδα.
Air Kef
Διορθώθηκε το αρχικό άρθρο μόλις είδα.

Η απάντηση ειναι 3. tongue.gif
aegeansheed
Είδες αν πιστώθηκε ο λογαριασμός μας μήπως? laugh.gif

Νομίζω η προμήθειά μας για τη διόρθωση απλού λάθους αριθμητικής (πρόσθεση) είναι € 0.50!
Rated: (en)joy
Χθεσινο αρθρο του nba greece με τιτλο:
QUOTE
ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ... SUPER TEAMS
...κανεις κλικ -αν δεν ξερεις το nba greece- να δεις ποιες θα ειναι αυτες οι νεες super teams που ετοιμαζονται και ακολουθει αυτο το κειμενο:
QUOTE
Ξεκινώντας η θερινή περίοδος στο ΝΒΑ, ξαφνικά βλέπουμε στον ορίζοντα περισσότερους ενδιαφερόμενους να γίνουν...Heat παρά Spurs. Δεν είναι λάθος ή απίθανο, διότι οι ομάδες στο ΝΒΑ ζητούν την άμεση επιτυχία και συνήθως αυτό συμβαίνει με έναν και μόνο ασφαλή τρόπο: την αγορά.


Έρχονται σημαντικές ανακατατάξεις σε όλα τα επίπεδα με τάσεις φυγής καλών παικτών από την Δύση στην πολύ αδύναμη Ανατολή. Βεβαίως για κάθε Love που μπορεί να καταλήξει στην Βοστόνη, το σημαντικότερο ζήτημα είναι ο Carmelo και ο Lebron.


Αυτοί που αλλάζουν την ιστορία μίας ομάδας αρκεί και η ομάδα να είναι έτοιμη για αλλαγή. Φαίνεται ότι θα υπάρξουν καλές κινήσεις και μην θεωρηθεί απίθανη η δημιουργία μίας ή και δύο Super teams με παίκτες οι οποίοι θέλουν να πάρουν άμεσα τον τίτλο. Θα είναι το ...νέο Miami; Θα είναι οι Knicks; Θα είναι οι Lakers;


Σίγουρα θα γίνουν κινήσεις και σε μεσαίο επίπεδο όπου η Indiana όπως και το Chicago πρέπει να πάρουν αποφάσεις, οι Clippers με τους Thunder να δουν αν τους αρκεί αυτό που έχουν στα χέρια τους. Θα υπάρξει μετατόπιση ισχύος και φαίνεται ότι επιτέλους θα επέλθει η ισορροπία στην Ανατολή που τόσο έλειψε.

Με ένα τόσο δυνατό ντραφτ και πολύ κόσμο να είναι έτοιμος να μετακινηθεί, θα γίνουν πολλές και σημαντικές αλλαγές. Το αγαπημένο σπορ όλων δηλαδή, στην καλύτερη μορφή του: μετεγραφές.

πηγη: http://nba.sport24.gr/article/2854129/etoi...ees-super-teams

ΥΓ. Τα σχολια του κοσμου προσδιδουν ενα καλτ χαρακτηρα σε αυτο το αρθρο... rolleyes.gif
Magnus92
Εδω και καποιες μερες δεν γινεται ανακατευθυνση απο το ελληνικο του σπορτ24 , στην αμερικανικη σελιδα...

Συμβαινει και σε κανεναν αλλον αυτο;
jasonick
Με Firefox έχω θέμα εδώ και καμιά εβδομάδα, με το Chrome όλα είναι μια χαρά.
mixalisgate7
QUOTE(jasonick @ Nov 2 2014, 14:01 ) *
Με Firefox έχω θέμα εδώ και καμιά εβδομάδα.


Αν κάνεις refresh μετά σε πηγαίνει κανονικά.
aegeansheed
QUOTE
Ο Τάσος Μαγουλάς προβληματίζεται για την εικόνα των πρωτοετών και των δευτεροετών του NBA. Διαβάστε το νέο του blog στο NBA Greece.

Κατά το παρελθόν δεν χρειαζόταν περισσότερο από μία δύο εβδομάδες για να δούμε τους πρωτάρηδες να λάμπουν. Παίκτες οι οποίοι, δεν μιλάμε μόνο για τις εξαιρετικές περιπτώσεις, αμέσως έκαναν την διαφορά στις ομάδες τους που ήταν συνήθως κακές.
Από την φετινή φουρνιά, ιδιαίτερα οι δύο πρώτοι που επελέγησαν ο Andrew Wiggins και ο Jabari Parker, περιμέναμε πως θα έκαναν θαύματα. Και όχι μόνο αυτοί. O Gordon, ο Exum, ο Smart, ο Mcdermott, o Lavine ακόμα και ο Warren, θέλαμε να δείξουν πολλά παραπάνω.
Υπολογίζαμε μία εξαιρετική… τάξη του 2014 αλλά ο πρώτος μήνας έχει ως καταλύτες την τάξη του 89-90. Bogdanovic και Παπανικολάου.
Ο Parker δείχνει πιο έτοιμος από τους άλλους, όπως αναμενόταν κι έχει βοηθήσει τους Bucks στο καλό τους ξεκίνημα. Μία κακή ως πέρυσι ομάδα, με πολύ νεαρόκοσμο, αλλά το νο 2 του ντραφτ δεν έχει ηγηθεί αυτού του συνόλου.
Σε απόλυτους αριθμούς σκοραρίσματος ούτε αυτός ούτε ο Wiggins τα πάνε άσχημα, αλλά δεν κάνουν την διαφορά. Ιδιαίτερα για το νο1, στην αδύναμη Minnesotaθα μπορούσε να είναι καταλυτικός.
Στις στατιστικές κατηγορίες, αυτός που κάνει θραύση είναι το νο 48 του ντραφτ του 2012, ο Κώστας Παπανικολάου. Δεύτερος στις ασσίστ αν και παίζει περισσότερο στο "4", πέμπτος μπλοκέρ και ριμπάουντερ στην λίστα των rookies.
Ο δε Bogdanovic, στο 31 του ντραφτ του 2011, είναι ο τρίτος σκόρερ και πρώτος σε εύστοχα τρίποντα.
Ακόμα μεγαλύτερο είναι το παράπονο για τον Nerlens Noel που πέρυσι έπεσε στο #6 επειδή θα χρειαζόταν να κάνει επέμβαση και ως αποτέλεσμα έχασε έναν ολόκληρο χρόνο. Γυρνάει φέτος και απέχει από το να μας δείξει στοιχεία… Blake Griffin. Και ο σταρ των Clippers έχασε έναν χρόνο αλλά η επιστροφή του ήταν καταλυτική.
Οι ψηλοί άλλωστε περνούν το δικό τους δράμα με τον Βόσνιο Jusuf Nurkic των Nuggets(νο 16) να είναι ο πρώτος σέντερ σε λεπτά συμμετοχής με 10.8 λεπτά. Ανέτοιμοι; Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση.
Την περυσινή φουρνιά αρχίζουμε να την ξεχνάμε βλέποντας τον Benett χειρότερο από αγώνα σε αγώνα,και τους Zeller, Len, Mclmore, Porter, McCollum να μην έχουν ρόλους.
Η φετινή θέλει τον χρόνο της, θα την περιμένουμε ως το τέλος αλλά η αρχή συνήθως δίνει μία καλή εικόνα.


Γέλιο με τα σχόλια! laugh.gif
QUOTE
JohnStockton1 • a day ago
Ωραίο θέμα για κουβεντούλα,αλλά ανάλυση μηδέν.Αφού έχεις την ιδέα την καλή γιατί δεν τη λες σε κανέναν άλλο δημοσιογράφο που θα ασχοληθεί λίγο περισσότερο να κάτσει να γράψει εκείνος;;;

Μπαγιώργας • a day ago
Τάσο, θα ήθελα πολύ να σχολιάσω τις απόψεις σου μιας και διαφωνώ κάθετα στο τι ορίζεται ως καλή χρονιά για ένα ρούκι, αλλά το άρθρο σου είναι πέρα για πέρα πρόχειρο και επιφανειακό, που ουσιαστικά με αποτρέπει να προχωρήσω σε λεπτομέρειες. Μόνο και μόνο που εκθέτεις την προτεινόμενη λύση στην επικεφαλίδα του "άρθρου", ατεκμηρίωτη και κοντόφθαλμη, είναι κρίμα...

Δημήτρης • a day ago
Δεν καταλαβαίνω γιατί , ενώ επιλέγεις ένα τόσο σημαντικό και πρόσφορο για ανάλυση θέμα, αποφασίζεις να το εξαντλήσεις σε 2-3 παραγράφους. Βαριέσαι να γράψεις; Με τη θέση σου συμφωνώ για την αύξηση των ορίων ηλικίας. Η ''χρυσή γενιά'' του 2014 ακόμα δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο. Ο Πάρκερ ξεχωρίζει λόγω της πρόωρης σωματικής του ανάπτυξης. Οι υπόλοιποι 19άρηδες -πλην Ουίγκινς- δεν έχουν δείξει κάτι . Που είναι ο Στάουσκας , που είναι ο Έξουμ που είναι ο Μπετόβεν που είναι ο Πουτσίνι. Σιγά μη σχολίαζα και σοβαρά σε άρθρο σου. Τόσο ωραίο θέμα και το καπέλωσες. Ας τα πούνε καλύτερα τα παιδιά που θα σχολιάσουν.

ΤΑρ Δημήτρης • a day ago
Χαχαααα!!!

Spur • a day ago
τζαμπα κλικ πηρες ........

Better Call Saul • a day ago
Πρέπει να αυξηθεί το Τσ-όριο ηλικίας!!!

Nikos Τ. • a day ago
Τάσο ο Mcdermott το τελείωσε το κολέγιο πάντως, 4 χρόνια έμεινε. Απλά ο Τιμποντο δεν δίνει ποτέ κατευθείαν χρόνο σε ρούκις, ο Μίροτιτς παίρνει βέβαια λόγω τραυματισμών και θα μπορούσε να ήταν στην λίστα σου με Παπ και Μπογκντάνοβιτς. Ίσως θα μπορούσες να βάλεις και τον Νάπιερ, 4 χρόνια κολέγιο και αυτός μια χαρά τα πάει, τελειώνει και τα ματς πολλές φορές.
Συμφωνώ απόλυτα πάντως με την ουσία του άρθρου σου, άλλωστε πολλοί μεγάλοι αθλητές έχουν πει πόσο τους βοήθησε το κολέγιο με πρώτο τον Τζόρνταν. Βλέπεις παίκτες με ταλέντο όπως πολύ σωστά λες για τον Γουίγκινς να είναι υπερβολικά άγουροι. Η αποκορύφωση της έλλειψης κολεγιακής εμπειρίας είναι φυσικά η Φιλαδέλφια, βλέπεις τα παιδιά να μην ξέρουν τα fundamentals, να μην σηκώνουν τα χέρια στην άμυνα, να χάνονται όλη την ώρα, κακές επιλογές και πάει λέγοντας.
Υ.Γ. Ο McLemore πάντως φέτος είναι εξαιρετικός και πιστεύω είναι θέμα χρόνου να ανέβει στο μεγαλύτερο επίπεδο. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ.

Panos Papadopoulos • a day ago
Βρε κυρ Τάσο,ολόκληρη ΕΣΗΕΑ έχει απεργία σήμερα, εσύ βρήκες να τη σπάσεις; Άσε τα άρθρα για το nba, αφού δεν το'χεις.

vag • 12 hours ago
καποιος που βλεπει μονο το μποξ σκορ πιο πολλα θα ειχε να γραψει . . . .
επαθα λαστιχο
Eίναι μεγάλη αδικία το να πληρώνονται μερικοί τύποι σαν αυτόν ενώ εδώ στο φόρουμ αλλά και αλλού υπάρχουν τόσοι καταπληκτικοί χομπίστες.
aegeansheed
8 hyperlinks !!!! που παραπέμπουν στην ίδια σελίδα, δηλαδή το boxscore της αναμέτρησης. Στο τέλος μια υπενθύμιση ακόμα για τους πολύ τυφλούς και για ένα κλικ ακόμα. Ο ορισμός της άσκοπης χρήσης hyperlinks το κείμενο! Κανένας σεβασμός στον σκεπτόμενο αναγνώστη, δηλαδή ήμαρτον.
http://nba.sport24.gr/article/3169751/spou...ia-gianni-kwsta

QUOTE
Ηταν ίσως η πιο ενδιαφέρουσα βραδιά της φετινής σεζόν και σίγουρα η πιο επιτυχημένη ελληνική νύχτα στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υποδέχθηκε στο Milwaukee τον Κώστα Παπανικολάου, όμως οι Rockets ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο φινάλε, καθώς πήραν μια σπουδαία νίκη (103-117) για να καλύψουν τα πολλά προβλήματά τους. Το ματς είχε πάντως πολλά γεγονότα, με τα δυο δικά μας παιδιά να κάνουν σπουδαία δουλειά και να κερδίζουν το χειροκρότημα και τις εντυπώσεις.

O Γιάννης ξεκίνησε κάπως νωθρά το παιχνίδι. Το ίδιο και ο Κώστας. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως και ειδικά στην τέταρτη περίοδο τα πράγματα άλλαξαν. Οι δυο τους χάρισαν μια πολύ όμορφη παράσταση, με τον Αντετοκούνμπο να κάνει το κάρφωμα της βραδιάς και μαζί poster τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα. Λογικά ο Παπανικολάου δεν πρέπει να στενοχωρήθηκε καθόλου...

Ο Αντετοκούνμπο έπαιξε κάτι λιγότερο από 35 λεπτά, σκόραρε 17 πόντους με 7/11 δίποντα και 3/3 βολές, κατέβασε 7 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ και έκανε 2 μπλοκ. Ο "Παπ" από την άλλη έμεινε στο παρκέ για 29 λεπτά. Πέτυχε 12 πόντους με 3/4 δίποντα και 2/2 τρίποντα, μάζεψε 3 ριμπάουντ, έδωσε 4 τελικές πάσες και έκλεψε μια μπάλα. H απόδοσή τους και η τελική συγκομιδή, ήταν καλύτερη από αυτή που θα περίμενε κι ο πιο αισιόδοξος φίλος του ΝΒΑ και του ελληνικού μπάσκετ. Greek night στο Milwaukee και οι δυο παίκτες μας φρόντισαν να στρέψουν πάνω τους τα φώτα.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

1) Το ΤΡΟΜΕΡΟ poster dunk του Γιάννη στο πρόσωπο του Κώστα

2) Το επίσης φανταστικό poster dunk του "Παπ" στον Sanders

Ο Γιάννης, πάντως, είχε και δυο... κουβεντούλες με τον James Harden. Ολα είχαν κριθεί, όταν ο "Μούσιας" άρχισε να προκαλεί τον παίκτη των Bucks, ο οποίος απάντησε, κέρδισε ένα επιθετικό φάουλ και συνέχισε την "κοκορομαχία". Η ένταση ανάμεσά τους έδωσε χρώμα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, χωρίς η κατάσταση να ξεφύγει.

O ασταμάτητος Harden και ο... center Αντετοκούνμπο!

Στο αγωνιστικό μέρος, οι Rockets είχαν πολλά προβλήματα (δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Beverley, Howard, Jones, Canaan), ήθελαν όμως περισσότερο τη νίκη. Ο Harden ήταν εκτός κλίματος στο πρώτο μέρος, πριν κάνει πράγματα και θαύματα στην τρίτη περίοδο και τελειώσει το ματς με 34 πόντους και εξαιρετικά στατιστικά. (5/9 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 12/13 βολές, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 κλεψίματα και ένα μπλοκ σε 38' συμμετοχής) Ηταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά έβαλε τους Bucks σε έναν λάκκο από τον οποίο δεν μπόρεσαν να βγουν ποτέ, όσο κι αν προσπάθησαν για να το καταφέρουν.

Το δίδυμο Ariza - Terry σκόραρε 32 πόντους, αλλά με 12/33 προσπάθειες, ο Donatas Motiejunas ήταν εξαιρετικός (20 πόντοι, 9/12 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και με τη συμβολή του Παπανικολάου στην τέταρτη περίοδο, η ομάδα του Houston έφτασε στην 13η φετινή της νίκη σε σύνολο 17 αγώνων.

Οι Bucks, από την άλλη, είχαν πλην του Αντετοκούνμπο σε καλή βραδιά τον Ersan Ilyasova (18 πόντοι σε 24'), αλλά σε πολή κακή τους Brandon Knight, O.J. Mayo, Larry Sanders. Ο Jabari Parker πέτυχε 19 πόντους, αλλά με 13/14 βολές και η ήττα ήρθε κατά κάποιον τρόπο φυσιολογικά. Ο Zaza Pachulia που βρίσκεται στη Γεωργία για την κηδεία της γιαγιάς του έλειψε για να προσφέρει λύσεις στη ρακέτα, ενώ δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Henson. Γι' αυτό και είδαμε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τον Αντετοκούνμπο να περνάει αρκετά λεπτά στη θέση του center στην άμυνα και να κατεβάζει τη μπάλα στην επίθεση. Πρωτότυπο... Εκτός αν έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Εμείς σίγουρα όχι.

Διαβάστε το αναλυτικό boxscore με τα στατιστικά του αγώνα
Rated: (en)joy
Εντάξει ξεπέρασε ο Kobe τον Air σε career points προφανώς θα γίνουν και οι σχετικές αναφορές οκ, αλλά και ο πλατειασμος του nba greece πια...τα 6 απο τα 11 τελευταία άρθρα του αφορούν Bryant vs Jordan σε οτι εκδοχή υπάρχει και τα άλλα 4 είναι για κάτι σχετικό με τον Kobe. Δεν πειράζει όμως, υπάρχει και το θέμα του τελευταίου άρθρου που μας αποζημιώνει, χαλάλι του biggrin.gif

QUOTE
Πόσο Kobe αντέχετε; Δείτε όλα τα θέματα που γράφτηκαν για τον σταρ των Lakers, μαζεμένα σε ένα κείμενο!


Δέκα ξεχωριστά θέματα, γεμάτα απόψεις, videos, στατιστικά, φωτογραφίες. Ήταν μία ημέρα βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των φίλων του Kobe Bryant. Παρακάτω παρατίθενται όλα τα θέματα που γράφτηκαν στο ΝΒΑ Greece για το σπουδαίο ρεκόρ του σταρ των Lakers, ο οποίος, για όποιον δεν το ξέρει ήδη, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου ξεπέρασε τον Michael Jordan στην τρίτη θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του ΝΒΑ.


Ο Νίκος Παπαϊωάννου μας μιλάει για τον “δικό του Kobe Bryant”


Crash Test: Jordan ή Kobe; Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος αναλύει με αριθμούς τον νικητή της μονομαχίας.



Η καριέρα του Kobe μέσα από φωτογραφίες. Ένα ξεχωριστό φωτογραφικό αφιέρωμα στον σταρ των Lakers από τον Στέφανο Μακρή.



Όταν ο Kobe συνάντησε τον MJ. Έξι videos που δείχνουν τον Bryant κόντρα στο είδωλό του, τον Michael Jordan.



MJ ή Kobe; Οι Ρεπόρτερ απαντούν. Περισσότεροι από 20 δημοσιογράφοι απαντούν σε ένα από τα μεγαλύτερα διλλήματα στην ιστορία του ΝΒΑ.



Jordan σε Kobe: “Έχω έξι, έχεις τρία…” O Χάρης Σταύρου θυμάται τον επικό διάλογο του Michael Jordan με τον Kobe Bryant στο All Star Game του 2003.



Οι πόντοι-Σταθμοί του Kobe. Από τον πρώτο πόντο του, μέχρι τον υπ’ αριθμόν 32.210, αυτοί είναι οι σημαντικότεροι “σταθμοί” του Kobe Bryant, διά χειρός Λεωνίδα Πιστιόλη.



Kobe Bryant Vs. Michael Jordan. Ο Κώστας Κουκούσης θυμάται τί έγινε όσες φορές βρέθηκαν αντιμέτωποι οι δύο σταρ.



Jordan-ικός εναντίον Bryant-ικού! Ο Στέφανος Μακρής είναι μάρτυρας ενός απίστευτου διαλόγου ανάμεσα σε έναν τρελό οπαδό του Kobe και έναν τρελό οπαδό του Jordan για το ποιός από τους δύο είναι καλύτερος.



Ο Μύθος των “Kobe Stoppers”. O Κώστας Κουκούσης εξηγεί ότι στην πραγματικότητα κανείς δεν έχει καταφέρει πραγματικά να σταματήσει τον Kobe.



nbasport24 KOBE BRYANT: FROM ALL ANGLES!

aegeansheed
Επιτέλους μία αρθράρα!
QUOTE
"ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 16/12/2014 14:13


Τα ξημερώματα της Δευτέρας τέθηκαν αντιμέτωπες δύο από τις τρεις ομάδες με το χειρότερο ρεκόρ της Δυτικής Περιφέρειας για ένα ακόμα ματς της κανονικής περιόδου. 5' και κάτι πριν το τέλος του ημιχρόνου, ένας παίκτης της φιλοξενούμενης ομάδας, που πατάει γερά στα 36 του χρόνια και έχασε σχεδόν όλη την περσινή σεζόν λόγο κατάγματος κνήμης στο γόνατο, κερδίζει φάουλ από τον 19χρονο αντίπαλό του και ετοιμάζεται να εκτελέσει δυο ελεύθερες βολές.



Υπό άλλες συνθήκες θα μιλούσαμε για μία από τις πλέον αδιάφορες φάσεις όχι μόνο της σεζόν αλλά και του ίδιου του αγώνα. Για κάποιον λόγο όμως, όποιος παρακολουθεί το ματς αρχίζει να διακατέχεται από ένα τρέμουλο και καρφώνει τα μάτια του πάνω στον τύπο με το 24 στην πλάτη, ενώ οι παρευρισκόμενοι στο γήπεδο σηκώνονται, ενεργοποιούν και στρέφουν τα κινητά τους (που φόρτιζαν όλη μέρα) για να καταγράψουν τις επόμενες στιγμές.



Ο Kobe Bryant ευστοχεί στην πρώτη ελεύθερη βολή, κάνει δυό βήματα μπροστά για να δώσει χέρια στους συμπαίκτες του και παίρνει θέση για να υποδεχτεί την μπάλα για την δεύτερη βολή. Σκάει, το σκέφτεται λίγο παραπάνω από το κανονικό, σουτάρει, ευστοχεί και… ο αγώνας σταματάει. Όλο το γήπεδο τον αποθεώνει, όσοι βρίσκονται κοντά του περιμένουν με βλέμμα χαράς και ανυπομονησίας να του σφίξουν το χέρι, ενώ ο ιδιοκτήτης της γηπεδούχου ομάδας κατεβαίνει στο παρκέ και του δίνει την μπάλα του αγώνα για να την πάρει σπίτι του! Μα γιατί;



Με αυτές τις εύστοχες βολές, ο Kobe Bryant γινόταν ο 3 άνθρωπος με τους περισσότερους πόντους στην ιστορία της μεγαλύτερης μπασκετικής λίγκας του κόσμου, μιας λίγκας από την οποία έχουν περάσει οι μεγαλύτεροι θρύλοι του παγκοσμίου μπάσκετ. Νομίζω θα συμφωνήσουμε όλοι πως άξιζε μία μικρή διακοπή του αγώνα, ενώ εκτός από την μπάλα, ίσως έπρεπε να πάρει και την... μπασκέτα μαζί του.



Η επόμενη μέρα;



Βίντεο με άλλες μεγάλες προσωπικές στιγμές του Kobe Bryant από την ίδια την λίγκα, αποθέωση από τους fun του, δηλώσεις συγχαρητηρίων από όλους, συμπεριλαμβανομένου και του παίκτη που ξεπέρασε και τον άφησε στην 4 θέση, του κατά γενική αποδοχή, καλύτερου παίκτη όλων των εποχών, του παίκτη που ο ίδιος ο Bryant (και εκατομμύρια κόσμου) έχει ως είδωλο.



Μόνο αυτά;



Ασφαλώς και όχι.



Η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου έχει επιδοθεί σε μία (αδιανόητη για μένα, πάντα πρόχειρη και συνεπώς αβάσιμη) σύγκριση μεταξύ των δυο αυτών παικτών.

Ναι αλλά, τον ξεπέρασε με 200 αγώνες παραπάνω.
Ναι αλλά, έχει μόνο 5 δαχτυλίδια, ο MJέχει 6.
Nαι αλλά, έχει και τα πιο πολλά άστοχα σουτ.
Ναι αλλά, είναι ατομιστής.


Είμαστε καλά;



Είναι δυνατόν να γράφεται ιστορία ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ και να μην μπορούμε να να την απολαύσουμε; Να μην μπορούμε να καταλάβουμε πόσο τυχεροί είμαστε που είχαμε την τύχη να δούμε αυτόν τον παίκτη από τα 18 του να σκοράρει ξανά και ξανά; Να ξεπερνάει έναν-έναν τόσους άλλους θρύλους του μπάσκετ; Μήπως είπε ο Κόμπι "ξεπέρασα τον Τζόρνταν σε πόντους, άρα είμαι και καλύτερός του" ώστε να δικαιολογείται τέτοια μανία σύγκρισης; Μήπως αποσύρθηκε ο Κόμπι και αισθανόμαστε ότι είναι ώρα να τον (συγ)κρίνουμε με σωστά κριτήρια, ήρεμα και χωρίς συναισθηματισμούς;



Και εντάξει, οι γενιές που είναι προ 1975 γεννημένοι, να πεις ότι υπάρχει ένας λόγος να είναι προσκολλημένοι γιατί είχαν την τύχη να δουν πολλά από αυτά που σήμερα θεωρούνται ιστορία.



Κανείς δεν θέλει να κάτσει λίγο να σκεφτεί τι έζησε;



Δηλαδή όταν αποχωρούσε ο μύθος Michael Jordan και βλέπαμε τη λίστα με τους σκόρερ το 1998, μόνο σε μένα φαινόταν αδιανόητο ότι θα έρθει η μέρα που θα δω την πρώτη τριάδα να αλλάζει;



"Ναι, αλλά ο Κόμπι είναι εγωιστής, κομπλεξικός, ατομιστης κτλ."



Ναι, και; Αφαιρεί κάτι από το επίτευγμά του; Δεν είναι ο Jordan από τους πιο "κομπλεξικούς" και εγωιστές παίκτες στην ιστορία;



Βήμα πίσω, ανάσα. Αυτή η μανία σύγκρισης και αφορισμού υπάρχει μόνο για τον Κόμπι;



Το μυαλό μοιραία πάει και σε έναν άλλον παίκτη που τον ζούμε από όταν αυτός ήταν στο Λύκειο. Έναν άνθρωπο που από τα 15 του έχει πάνω του όλα τα βλέμματα της δημοσιότητας ως αυτός που θα ξεπεράσει τους πάντες και τα πάντα και θα μείνει αυτός ως o κορυφαίος ever. Έναν παίκτη, που ακόμα και σήμερα δεν χρήζει καθολικής αποδοχής.



Είμαστε τυχεροί, να παρακολουθούμε τον Lebron James στην πορεία του μέσα στον χρόνο να γίνει ο μεγαλύτερος ever, όμως η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου απλώς περιμένει το επόμενο στραβοπάτημά του για να πέσει πάνω του και να τον αφορίσει.



Τι; Αποκλείεται να γίνει ο μεγαλύτερος ever; Γιατί; Τι ήταν ο Jordan στα 29 του; Τι είχε κατακτήσει; Δεν είχε ποτέ λάθος συμπεριφορά; Δεν έχασε ποτέ νικητήριο σουτ; Γιατί απλά δεν μπορούμε να κάτσουμε και να απολαύσουμε έναν από τους καλύτερους ever που προσπαθεί να γίνει ο καλύτερος ever;



Το πρόβλημα δεν σχετίζεται με τον Lebron, ούτε με τον Kobe. Ο αφορισμός και η φυγή στο παρελθόν είναι υπεράνω προσώπων και καταστάσεων και έχει να κάνει με μία ψυχοσύνθεση που αδυνατώ να καταλάβω. Θέλετε πιο γενικό παράδειγμα;



Εδώ και 5-10 χρόνια, το ερώτημα που βασανίζει πολύ κόσμο του ΝΒΑ είναι "που έχουν πάει όλοι οι καλοί σέντερ", που συχνά καταλήγει στην συζήτηση ότι πλέον το ΝΒΑ είναι κάτι λίγο πιο οργανωμένο από τσίρκο, ενώ "κάτι Kobe και LeBron παλιότερα δεν θα είχαν ελπίδα".



Δεν ξέρω πόσοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτή την στιγμή, υπάρχουν στο NBA περίπου 10 Point Guards, που θα ήταν Super Stars σε κάποια άλλη εποχή, ότι όπου και να κοιτάξεις είναι πάρα πολύ πιθανό να δεις στην θέση του PG έναν παίκτη αδιανόητα καλό, ότι οι ομάδες με έναν από αυτούς τους PG είναι και οι ομάδες που πρωτοστατούν στην λίγκα, ή σίγουρα δεν πατώνουν, αντίστοιχα όπως γινόταν το ίδιο στα 90's με τις ομάδες που είχαν κάποιον κορυφαίο Center.



"There is no bad team with a top Center" είχε πει ο Kenny Smith στα 90's.



Curry, Paul, Rose, Westbrook, Parker, Rondo, Irving, Lillard, Wall, Lowry με τους Walker, Carter-Williams να έρχονται από πίσω, κάνουν παίκτες όπως οι Conley, Lawson, Holiday, Dragic και τόσους άλλους να μοιάζουν μέτριοι, ενώ επαναλαμβάνουν τηνρήση του Smith αλλάζοντας απλά την θέση στην οποία αναφέρεται.Δεν αναφέρω guard που έχουμε δει πρόσφατα όπως ο Kidd ή ο Nash. Αναφέρω παίκτες που αγωνίζονται αυτήν την σεζόν. Και τόσοι παίκτες, σε αυτό το επίπεδο, στην ίδια θέση, δεν ξέρω πόσες φορές έχουν ξαναβρεθεί στα παρκέ του ΝΒΑ την ίδια στιγμή.



Κοινώς, το μπάσκετ αλλάζει και προχωράει μαζί με την ζωή. Κοιτώντας πίσω, αναπολώντας, συγκρίνοντας και αφορίζοντας, μάλλον χάνουμε το τι συμβαίνει σήμερα, αχάριστοι προς την ιστορία τη στιγμή που συμβαίνει.



Οσοι ήταν στο γήπεδο της Μινεσότα, ήξεραν ότι εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους Ιστορία, κανονική. Ήξεραν, ότι δεν βλέπεις κάθε μέρα κάποιον να φτάνει την 3 θέση των σκόρερ στην ιστορία του NBA. Ήξεραν, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην ξαναζήσουν ποτέ κάτι τέτοιο. Ήξεραν, ότι έχουν περάσει τόσοι και τόσοι τεράστιοι σκόρερ και παίκτες από αυτήν την λίγκα, παίκτες που έχουν δουλέψει και ιδρώσει όσο πολύ λίγοι άνθρωποι στον κόσμο, και όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε στην 10αδα της λίστας. Και το απολάμβαναν. Φώναξαν, αποθέωσαν, αγκάλιασαν τον επιτυχόντα, μαγνητοσκόπησαν την στιγμή, του έδωσαν και την μπάλα του αγώνα να την πάρει σπίτι.



Ας τους κάνουμε παρέα ρε παιδιά...
Germany96
QUOTE(aegeansheed @ Dec 16 2014, 23:20 ) *
Επιτέλους μία αρθράρα!

Κι εμένα μου έκανε εντύπωση ότι στο nba.sport24.g βρέθηκε ένα άρθρο τόσο διαφορετικό από τις προκάτ προχειροδουλειές που συνήθως ανεβάζουν στο site και ταυτόχρονα τόσο μακρινό σε νοοτροπία από την επικρατούσα μιζεροκομπλεξική αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων από Έλληνες σχολιαστές-αρθρογράφους, μέχρι που έψαξα το όνομα του αρθρογράφου και διαπίστωσα ότι είναι επιστολή αναγνώστη rolleyes.gif

Μακάρι να κινούνταν περισσότερα άρθρα του site σε αυτές τις γραμμές αλλά πιο πιθανό μου φαίνεται να τους στείλει το παλικάρι κάνα-δυο άρθρα ακόμα κι αν δουν ότι κάνουν γκελ στον κόσμο να του προτείνουν να τον προσλάβουν με μισθό-χαρτζιλίκι και να του δίνουν να γράφει θέματα που σκοτώνουν κάθε υπόνοια δημιουργικής σκέψης και μετά από λίγο διάστημα κάθε ενδιαφέρον για την ζωή την ίδια.

Στο σημερινό NBA section του sport24 παίζουν 4 θέματα στην αρχική σελίδα, το ένα είναι οι φήμες για ανταλλαγή του Rondo και μετά ακολουθούν 3 σερί θέματα Ελληνικού ενδιαφέροντος, το ένα μάλιστα διπλό σαν αυτοκόλλητο Panini μην τυχόν και κάποιος το έχασε 10 εκατοστά παραπάνω:

SG3ptshooter
Το καβάλησε τελείως μετά τη φανταζιακή του νίκη της περασμένης εβδομάδας έχω να πω, γι' αυτό και βρήκε δικαιολογία να γράψει εκεί πέρα για κάποιον Kobe απλά για να συμπεριλάβει στο κείμενό του τη φράση κατά του ηγέτη μου "άλλοι κάνουν τον Conley να φαντάζει μέτριο".

Αυτοί είστε, basketforum. bball.gif
rchos
Για όσους δεν έχουν καταλάβει ο συγγραφέας του συγκεκριμένου άρθρου είναι σπλάχνο του φόρουμ μας.

Μεγάλος και τρανός και από τις παλιές καραβάνες.


Φαίνεται σε κάθε πρόταση πόση αγάπη κουβαλάει για αυτό που λέγεται μπασκετ.Ακριβώς επειδή μετά από τόσα χρόνια παραμένει ερασιτέχνης του θέματος γιαυτό το άρθρο δεν θυμίζει τα υπόλοιπα.Δυστηχώς όταν μπαίνεις στην καθημερινότητα των κλικς θα την χάσεις την αυθεντικότητα.Δεν φταίνε τα παιδιά που δουλεύουν στο NBA.Greece. Φυσικό επακόλουθο είναι.
Germany96
QUOTE(rchos @ Dec 18 2014, 16:50 ) *
...Δυστηχώς όταν μπαίνεις στην καθημερινότητα των κλικς θα την χάσεις την αυθεντικότητα.Δεν φταίνε τα παιδιά που δουλεύουν στο NBA.Greece. Φυσικό επακόλουθο είναι.

Όντως δεν φταίνε τα παιδιά που γράφουν NBA.Greece αλλά δεν συμφωνώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο της κόπωσης από την καθημερινή τριβή με το αντικείμενο, η προχειρότητα και η τσαπατσουλιά με την οποία καλύπτεται το ΝΒΑ από το συγκεκριμένο site. Το κυνήγι των κλικ που επιβάλλουν οι νόμοι της αγοράς δεν είναι ανάγκη να γίνεται με τόσο κακοεκτελεσμένο τρόπο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι απλά το συγκεκριμένο site έχει επιλέξει τον πιο εύκολο, τον πιο ανέξοδο και τον πιο κακόγουστο.

Όταν κάποιον τον βάζεις να παρακολουθεί ολονυχτίς αγώνες ΝΒΑ και μετά του ζητάς να σου παραδίδει match reports και θεματικά άρθρα αλλά δεν τον πληρώνεις επαρκώς ώστε να μην χρειάζεται και δεύτερη δουλειά, είναι λογικό αποτέλεσμα να προκύπτουν match reports που μοιάζουν με ανάγνωση boxscores με δυο κουβέντες σάλτσα και θεματικά άρθρα με μηδενικό ίχνος πρωτοτυπίας ή μεταφρασμένα (ή και μη) αποτελέσματα λογοκλοπής.

Καταλαβαίνω ότι το ΝΒΑ κοινό της Ελλάδας είναι πολύ μικρό αγοραστικό μερίδιο αλλά αν υποτίθεται ότι είσαι το μεγαλύτερο αθλητικογραφικό site της χώρας τότε κάνε την προσπάθεια σωστά ώστε να αυξήσεις το κοινό του προϊόντος σου, μην το υποβαθμίζεις ώστε να καταλήγεις να απευθύνεσαι μόνο σε όσους NBA fans δεν μιλάνε αγγλικά (που πόσοι είναι αυτοί πια από την στιγμή που ζούμε σε μια χώρα με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αγγλομάθειας στον κόσμο).
επαθα λαστιχο
Ο Μαγουλάς λέει για τον πάγκο των Mavs το 2011,αναφερόμενος σε Stevenson και Τerry.Τώρα πως γίνεται να λογίζονταν και οι 2 σαν παγκίτες πραγματικά απορώ(?),εκτός και αν ο Barea θεωρείτο το βασικό sg(!) της ομάδας.Είμαι εμπαθής το πραδέχομαι αλλά δεν βοηθάει και αυτός
Rated: (en)joy
QUOTE
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ "ΚΟΥΡΣΑ ΓΙΑ ΤΟ MVP"

Τα επτά μέλη του NBA Greece ψήφισαν τους τρεις παίκτες που θεωρούν ότι αξίζουν να βρίσκονται στη συζήτηση για το βραβείο του MVP στη φετινή regular season.Η συζήτηση για το βραβείο του MVP έχει "ανάψει" για τα καλά. Οι πάντες συζητούν για το ποιος θα είναι φέτος ο πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου, οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία να καταθέσουμε κι εμείς την άποψή μας. Στέφανος Τριαντάφυλλος, Νίκος Παπαϊωάννου, Τάσος Μαγουλάς, Στέφανος Μακρής, Κώστας Κουκούσης, Χάρης Σταύρου και Λεωνίδας Πιστιόλης ψήφισαν τους τρεις που θεωρούν ότι βρίσκονται στο κυνήγι του βραβείου και το αποτέλεσμα δείχνει ξεκάθαρο νικητή.


QUOTE
1. Al Horford γιατί οδηγεί την Atlanta στην καλύτερη χρονιά της ιστορίας της.
2. Kyle Lowry γιατί σε αυτόν περικλείεται ό,τι είναι το Toronto. Σταθερός, σοβαρός, μαχητής, underdog.


blink.gif
aegeansheed
Την άλλη εβδομάδα, με τη συμπλήρωση 62 παιχνιδιών, θα ανοίξει το σχετικό thread στο Φόρουμ, εκτός αν με προλάβει ο Duncan.
aegeansheed
Ντάξει, είναι από Ενημέρωση Yahoo, λίγο offtopic, αλλά ταιριάζει εδώ...

Τουλάχιστον 10 χρόνια πίσω, καφενόβειο, με μια παραλλαγή ελληνικής μετάφρασης ταινίας Mel Gibson tongue.gif "Παρακολουθούσαμε κάποτε ΝΒΑ"



Θα μου άρεσε και το "Φάπα σε Αρτέστ από τον γιο του Ντελ Κάρυ"
Dwyane ''the flash'' Wade
http://nba.sport24.gr/article/4155329/o-tu...is-kevin-durant

Σολάρει ξανά ο γνωστός ''δημοσιογράφος''. Αυτή τη φορά μας ξεναγεί στα σκοτεινά μονοπάτια των οικονομικών συμφωνιών των εταιρειών αφού κλασσικά στην αρχή φτύσει λίγο δηλητήριο.
RipCity
Γενικότερα αυτό το site είναι ντροπή που υπάρχει.
D-Wade
QUOTE(RipCity @ Jul 6 2016, 13:24 ) *
Γενικότερα αυτό το site είναι ντροπή που υπάρχει.

Γιατί εμένα μου άρεσε το κλαψούρισμα του Χάρη του Σταύρου που ο Durant παράτησε το Westbrook
MaJesty23
Ο Παπαϊωάννου μου την δίνει και πέρα των μπασκετικών καθώς είναι επιδειξιομανής...τον ακουλουθουσα στο instagram.

Ποστάρει από ακριβά εστιατόρια στην Αμερική,Ουρανοξύστες,κολλητός με Πετζα(πιο πολύ σε βδέλα πάει),#nba life,photos with my man Kobe,best courtseats in the house,its time for cohiba, και λοιπές γραφικότητες...όποτε και τα άρθρα του δεν τα διαβάζω γιατί ήδη με έχει φορτώσει.
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .Κάτι που σιχαίνομαι είναι η επίδειξη...έχω ταξιδέψει πολύ ,και δεν ανεβάζω ούτε μια φώτο ,για να μην προκαλώ σε δύσκολες εποχές...

Οπότε τον γειώνω...
Dwyane ''the flash'' Wade
QUOTE(MaJesty23 @ Jul 6 2016, 14:35 ) *
Ο Παπαϊωάννου μου την δίνει και πέρα των μπασκετικών καθώς είναι επιδειξιομανής...τον ακουλουθουσα στο instagram.

Ποστάρει από ακριβά εστιατόρια στην Αμερική,Ουρανοξύστες,κολλητός με Πετζα(πιο πολύ σε βδέλα πάει),#nba life,photos with my man Kobe,best courtseats in the house,its time for cohiba, και λοιπές γραφικότητες...όποτε και τα άρθρα του δεν τα διαβάζω γιατί ήδη με έχει φορτώσει.
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .Κάτι που σιχαίνομαι είναι η επίδειξη...έχω ταξιδέψει πολύ ,και δεν ανεβάζω ούτε μια φώτο ,για να μην προκαλώ σε δύσκολες εποχές...

Οπότε τον γειώνω...


Βασικά τα άρθρα του δεν αξίζει καν να τα διαβάσεις. Δεν είναι καν άρθρα. Στο redpalanet ή στο leoforos θα διαβάσεις καλύτερα πράγματα που στο φινάλε γράφουν και οπαδοί. Ο Παπαιωάννου είναι απλά ένας κάφρος που δυστυχώς ασχολείται με το ΝΒΑ. Τα τέρατα που γράφει κατά καιρούς δεν περιγράφονται.
giorgos14
Το NBA Hellas είναι η μικρογραφία της χώρας μας. 5 τύποι σε μια πολύ καλή θέση που δεν κάνουν τη δουλειά τους σωστά και υπάρχουν γύρω στα 2.000 άτομα που θα την έκαναν καλύτερα αλλά δεν δουλεύουν.
nikolas12
QUOTE(giorgos14 @ Jul 6 2016, 15:08 ) *
Το NBA Hellas είναι η μικρογραφία της χώρας μας. 5 τύποι σε μια πολύ καλή θέση που δεν κάνουν τη δουλειά τους σωστά και υπάρχουν γύρω στα 2.000 άτομα που θα την έκαναν καλύτερα αλλά δεν δουλεύουν.


77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif

Ο μόνος λόγος να μπεις, είναι να δεις βίντεο με highlights, γιατί βαριέσαι να τα ψάξεις σε άλλα σάιτ, ενώ εκείνοι στα έχουν πρώτη μούρη. Από εκεί και πέρα, μπορούμε να κάνουμε αφιέρωμα με άρθρα-κωλοτούμπες (π.χ. πέρυσι με τους Warriors πρωταθλητές, δεν τους έβαλε ούτε ένας στα φαβορί, όταν μυρίστηκαν ότι έσπαγε το ρεκόρ, ξεκίνησαν προσωπικά άρθρα ότι θα το πάρουν για την πλάκα τους, με την OKC στο 3-1 τα γύρισαν, με την ανατροπή ξεκίνησαν ξανά το σίγουρο πρωτάθλημα). Γενικά υπάρχουν κανά 2 άρθρα που λένε κάτι ουσιαστικό, τα υπόλοιπα τίποτα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.