Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Τι θα ψηφίσετε σε περίπτωση νέων εκλογών;
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
HLR CENATION
QUOTE(maik23 @ Jul 8 2012, 16:20 ) *
ισως τωρα καταλαβαμε γιατι οι περισοτεροι χαρηκαν που καποιος επιτελους εστω και με αυτον τον τροπο βουλωσε την κανελη.

Δεν υπαρχει φιλε maik πιο αντιπαθητικο πολιτικο προσωπο απο την Κανελη.

Και καθοντουσαν ολοι και την ακουγαν προσοχη.Δεν τολμουσαν να της αντιμιλησουν.
petrovic
QUOTE(morfi @ Jul 8 2012, 12:47 ) *
Δεν είμαι Χρυσαυγίτης και μάλλον ούτε θα γίνω αλλά να μου μιλάνε για δολοφονίες κάποιοι που έχουν σκοτώσει 35.000, κάπου εκεί τέλος πάντων, Έλληνες και έχουν εξορίσει του Πόντιους μου φαίνεται ότι πάει πολύ.

σε ποιο πράγμα αναφερεσαι; μήπως στον Εμφύλιο; τον Εμφύλιο τον ΔΙΑΛΕΞΕ και τον ΞΕΚΙΝΗΣΕ η δεξιά και ακροδεξιά της εποχής, με ηγετη τότε τον "Γερο της Αγγλοκρατίας", τον αρχιδολοφόνο Γεωργιο Παπανδρεου τον Α'. Γράφτηκαν ολόκληρα σεντόνια για αυτό εδώ στο φόρουμ πριν καποιες εβδομαδες. γενικά, η ιστορία έχει δείξει ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ποιος έσπρωξε στον Εμφύλιο.

@greeneyes

εγω αστείο θεωρω το να αντιμετωπίζεται η ΧΑ, η οργάνωση που βαρύνεται, το ξαναγράφω, με δολοφονικές επιθεσεις, ως κατι λιγότερο από αυτό που είναι:ως απειλή για το εργατικό κίνημα, τους κομμουνιστές, τους ομοφυλόφιλους, τις γυναίκες και γενικά όλους αυτούς που δεν γουστάρουν οι συγκεκριμενοι.

@ ginobili

βαζεις πάρα πολλά κρίσιμα ζητήματα. βασικα βαζεις τα πάντα ολα όσον αφορά το κομμάτι "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΑ"

σε κάποια από αυτά που βάζεις έχω κάποιες απαντήσεις , κάποια άλλα τα ψαχνω αυτό τον καιρό .

γιατί π.χ. καθυστερησαν και καθυστερούν οι κομμουνιστες τα συσσίτια για τους απόρους; κάποιοι πρεπει να απολογηθούμε για αυτό.

από την άλλη: τα χρήματα που δίνει η ΧΑ για τα συσσίτια που τα βρήκε; μέχρι τώρα δεν είχε πρόσβαση σε κρατική χρηματοδότηση. δεν είναι ύποπτο αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν αυτούς που πολεμούν τα αφεντικά, να έχουν πόρους στα χερια τους για να παριστάνουν τους φίλους του λαού, αυτοί που είναι οι χειρότεροι εχθροί του; κι άλλος ελιγμός των αφεντικών;

και άλλα πολλά: (π.χ. από που κι ως που βρίσκει ακροατές η απίστευτη μπαρούφα της ΧΑ ότι δεν είναι πολιτικοί; αφού ..ζήτησαν την ψήφο , πως ...δεν είναι πολιτικοίwink.gif

με συγχωρείς, αλλά πρεπει να γράψω σεντόνια και δεν έχω το χρόνο για αυτό. η συζήτηση θα ανοίξει αναγκαστικά παρα πολύ. ίσως αργότερα μεσα στον Αυγουστο ανοίξω ένα τόπικ και τα θεσω όλα εξαρχής.

με συγχωρείς.
Ginobili
QUOTE(HLR CENATION @ Jul 8 2012, 13:24 ) *
Δεν υπαρχει φιλε maik πιο αντιπαθητικο πολιτικο προσωπο απο την Κανελη.

Και καθοντουσαν ολοι και την ακουγαν προσοχη.Δεν τολμουσαν να της αντιμιλησουν.

Είναι προκλητικό να μένεις στην Εκάλη,να κυκλοφορείς με τζιπ...και να έρχεσαι στην βουλή με μια φρατζόλα ψωμί κι ένα μπουκάλι γάλα και να το παίζεις αριστερός που αγωνίζεσαι για τα δίκαια του λαού
Nuntius
QUOTE (Ginobili @ Jul 8 2012, 16:31 ) *
Είναι προκλητικό να μένεις στην Εκάλη,να κυκλοφορείς με τζιπ...και να έρχεσαι στην βουλή με μια φρατζόλα ψωμί κι ένα μπουκάλι γάλα και να το παίζεις αριστερός που αγωνίζεσαι για τα δίκαια του λαού

Ενώ να έχεις μπουρδέλο στο οποίο εκμεταλλεύεσαι μετανάστες και συνάμα να βγάζεις πύρινους λόγους εναντίων της λαθρομετανάστευσης δεν είναι καθόλου προκλητικό rolleyes.gif

Ε, δεν άντεξα ρε συ. Έλεος..
HLR CENATION
QUOTE(Ginobili @ Jul 8 2012, 16:31 ) *

Το θυμαμαι αυτο που λες και εχεις δικιο wink.gif .Απλα τραγικο.

Αν το ειχε κανει κανας Καρατζαφερης η Γεωργιαδης,γραφικους θα τους ανεβαζαν, γραφικους θα τους κατεβαζαν, αλλα επειδη το εκανε η μεγαλη δημοσιογραφος Λιανα Καννελη( που μενει στην Εκαλη η μεγαλη κομμουνιστρια) τουμπεκι ολοι οι δημοσιογραφοι.

QUOTE(Nuntius @ Jul 8 2012, 16:37 ) *
Ενώ να έχεις μπουρδέλο στο οποίο εκμεταλλεύεσαι μετανάστες και συνάμα να βγάζεις πύρινους λόγους εναντίων της λαθρομετανάστευσης δεν είναι καθόλου προκλητικό rolleyes.gif

Φιλε Nuntius σχετικα με τον οικο ανοχης το αρνειται παντως ο ιδιος.Ειχε πει μαλιστα θα κανει και μηνυση στον Καρατζαφερη που το υποστηριξε. smile.gif
Nuntius
QUOTE (HLR CENATION @ Jul 8 2012, 16:42 ) *
Φιλε Nuntius σχετικα με τον οικο ανοχης το αρνειται παντως ο ιδιος.Ειχε πει μαλιστα θα κανει και μηνυση στον Καρατζαφερη που το υποστηριξε. smile.gif

Νταξ, και ο Καιάδας μπορεί να αρνείται πως έπαιζε στους Naer Mataron αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ισχύει tongue.gif

Θέλω να πω πως επειδή ο ίδιος αρνείται κάτι δεν πάει να πει πως ισχύει κιόλας. Το ΦΕΚ πάντως υπάρχει και έχει το όνομα της συζύγου του.
Worm
QUOTE (Nuntius @ Jul 8 2012, 16:45 ) *
Νταξ, και ο Καιάδας μπορεί να αρνείται πως έπαιζε στους Naer Mataron αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ισχύει tongue.gif

Θέλω να πω πως επειδή ο ίδιος αρνείται κάτι δεν πάει να πει πως ισχύει κιόλας. Το ΦΕΚ πάντως υπάρχει και έχει το όνομα της συζύγου του.

Εχεις παει ποτε στο ξενοδοχειο αυτο???
Nuntius
QUOTE (Worm @ Jul 8 2012, 16:46 ) *
Εχεις παει ποτε στο ξενοδοχειο αυτο???

Ούτε στο σπίτι της Κανέλλη έχω πάει.
HLR CENATION
QUOTE(Ginobili @ Jul 8 2012, 15:49 ) *
Βάλε και κάτι παιδομαζώματα...

Πως μπορεσαν να κανουν κατι τετοιο απανθρωπο.

Ε υστερα πως να μην γινεις αντικομμουνιστης.

Worm
Ωραια η εξυπναδα σου, αλλα το ξενοδοχειο αυτο, επειδη εχω παει αρκετες φορες, ουτε μπουρδελο ειναι, ουτε λαθρομεταναστες δουλευουν εκει μεσα.

petrovic
είναι παντως αποκαλυπτικό και ανησυχητικό ταυτόχρονα οτι ΚΑΝΕΝΑΣ από όσους παρενεβησαν δεν έκανε ουτε ένα σχόλιο για τις δολοφονικές επιθεσεις της ΧΑ εναντια σε αγωνιστες του ΝΑΡ και του ΚΚΕ......

αντίθετα μάλιστα, επικρότησαν τα μπουκετα απέναντι στη βουλευτή του ΚΚΕ....

(παρεμπιπτόντως, την Κανελλη τη σιχαίνομαι και θεωρω έγκλημα της ηγεσίας του ΚΚΕ ότι την έφτιαξε κεντρική τηλεοπτική περσόνα του κόμματος. τη σιχαίνομαι βεβαια επειδή δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το μαρξισμό-λενινισμό, όχι επειδή έχει-αν έχει- σπίτι στην Εκάλη. και ο Φιντελ Κάστρο γιος πλούσιου γαιοκτήμονα ήταν , αλλά έζησε στις φυλακές ,στην εξορία και μετά στα βουνα με το όπλο στο χερι για να υπηρετήσει την υπόθεση των φτωχών στρωματων. και μεχρι σήμερα, δεν έχει σταματήσει να παλευει απέναντι στα τερατα)

QUOTE(HLR CENATION @ Jul 8 2012, 13:49 ) *
Πως μπορεσαν να κανουν κατι τετοιο απανθρωπο.

Ε υστερα πως να μην γινεις αντικομμουνιστης.

για την απανθρωπια του Γ.Παπανδρεου και συνολικά όλης της Δεξιας και Ακροδεξιάς την 3 Δεκέμβρη του 1944, έχεις να πεις κατι;

για την απανθρωπια του μονόπλευρου Εμφυλίου από τη συμφωνία της Βαρκιζας και μετά, έχεις να πεις κατι;

για την απανθρωπια της παρολίγον δολοφονίας του Κουσουρή το 1998 ,έχεις να πεις κατι;
HLR CENATION
QUOTE(petrovic @ Jul 8 2012, 17:09 ) *
για την απανθρωπια του Γ.Παπανδρεου και συνολικά όλης της Δεξιας και Ακροδεξιάς την 3 Δεκέμβρη του 1944, έχεις να πεις κατι;

για την απανθρωπια του μονόπλευρου Εμφυλίου από τη συμφωνία της Βαρκιζας και μετά, έχεις να πεις κατι;

για την απανθρωπια της παρολίγον δολοφονίας του Κουσουρή το 1998 ,έχεις να πεις κατι;

Για τον Γ Παπανδρεου σου εχω απαντησει και παλιοτερα και ειχαμε διαφωνησει.

Ο Κουσουρης επειδη αυτα δεν τα ξερω και καλα ηταν το θυμα του Περιανδρου?Αν ναι φυσικα και πρεπει να φαει ισοβια ο ΑνδρουτσοπουλοςΦυσικα και καταδικαζω την επιθεση.Περιττο ειναι πιστευω που το λεω κιολας..Αλλα απορω γιατι ρωτας εμενα κατι τετοιο.Εγω μπορει να εχω δηλωσει αντικομμουνιστης αλλα ειμαι υπερ της εκπροσωπησης των κομμουνιστων απο οποιο πολιτικο κομμα θελουν και των ελευθερων εκδηλωσεων τους.Εχω ξαναγραψει οτι τους σεβομαι κιολας τους κομμουνιστες.

Ειμαι κατα της βιας ακομα και της λεκτικης απο οποιον χωρο και αν προερχεται.

ΥΓ Και την επιθεση στην Κανελλη ειχα καταδικασει απο την πρωτη στιγμη.Αλλα η συγκεκριμενη μου την σπαει.

ΥΓ2 Για το παιδομαζωμα παντως δεν ειπες κατι.Δεν αποτελει γεγονος?
Ginobili
QUOTE(HLR CENATION @ Jul 8 2012, 15:26 ) *

Ναι,γεγονός αποτελεί.Απλά έγινε με αγαθούς σκοπούς,για να σωθούν τα Ελληνόπουλα και να αποκτήσουν μία καλύτερη ανατροφή και ένα καλύτερο μέλλον στις κομμουνιστικές χώρες
petrovic
QUOTE(HLR CENATION @ Jul 8 2012, 15:26 ) *
Για τον Γ Παπανδρεου σου εχω απαντησει και παλιοτερα και ειχαμε διαφωνησει.

Ο Κουσουρης επειδη αυτα δεν τα ξερω και καλα ηταν το θυμα του Περιανδρου?Αν ναι φυσικα και πρεπει να φαει ισοβια ο ΑνδρουτσοπουλοςΦυσικα και καταδικαζω την επιθεση.Περιττο ειναι πιστευω που το λεω κιολας..Αλλα απορω γιατι ρωτας εμενα κατι τετοιο.Εγω μπορει να εχω δηλωσει αντικομμουνιστης αλλα ειμαι υπερ της εκπροσωπησης των κομμουνιστων απο οποιο πολιτικο κομμα θελουν και των ελευθερων εκδηλωσεων τους.Εχω ξαναγραψει οτι τους σεβομαι κιολας τους κομμουνιστες.

Ειμαι κατα της βιας ακομα και της λεκτικης απο οποιον χωρο και αν προερχεται.

ΥΓ Και την επιθεση στην Κανελλη ειχα καταδικασει απο την πρωτη στιγμη.Αλλα η συγκεκριμενη μου την σπαει.

Είχες γράψει επί λεξη τα εξής:

"Eγω ειμαι και αντικομμουνιστης και αντιφασιστας.Σιγα μην δωσω συγχωροχαρτι στο ΚΚΕ γι αυτα που εχει κανει.Και σιγα μην θελει υπερασπιση ο <<γερος της δημοκρατιας>> Γεωργιος Παπανδρεου που εσωσε την Ελλαδα απο τον κομμουνισμο.Αμα ειχαν παρει την εξουσια οι Κομμουνιστες Αλβανια θα ημασταν σημερα."

εγώ από αυτά καταλαβαίνω ότι υποστηρίζεις τον Παπανδρεου που αιματοκύλισε τον Εαμικό λαό της Αθήνας στις 3 Δεκεμβρη του 1944 και οδήγησε τα πράγματα στον Εμφύλιο, και ενω διακηρυγμενη θεληση του ΕΑΜ ήταν οι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ, ΑΝΟΘΕΥΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

καταλαβαίνω επίσης ότι αυτό βρίσκεται σε ανυπερβλητη αντίφαση με αυτό που έγραψες παρακάτω, ότι δηλαδή είσαι κατά της βίας, από όπου κι αν αυτη προερχεται.

εάν διαφωνείς, διορθωσε με.

ο κουσουρής ακριβως , δεχτηκε επίθεση με ρόπαλα από ομαδα της ΧΑ με επικεφαλής τον , νο 2 τοτε , Ανδρουτσοπουλο.

το "παιδομαζωμα" είναι μπλεγμενη υπόθεση και σχετίζεται και με τις στρατιωτικές ανάγκες του Εμφυλίου. "παιδομαζωμα" έκανε και η πλευρα του κρατους, είναι οι περίφημες "παιδουπόλεις" της βασίλισσας Φρειδερικης (η Φρίκης), όπου τα παιδιά των χωριών που έκαψε με ναπαλμ η αεροπορία του Εθνικού Στρατού , ώστε οι μαχητες του Δημοκρατικου Στρατού Ελλάδος να αποκοπούν από την "ενδοχώρα" τους , μεταφερθηκαν και μυήθηκαν αναγκαστικά στην επίσημη ιδεολογία του ελληνοχριστιανισμού, της ξενοδουλείας και του αντικομμουνισμού.

HLR CENATION
QUOTE(Ginobili @ Jul 8 2012, 17:34 ) *
Ναι,γεγονός αποτελεί.Απλά έγινε με αγαθούς σκοπούς,για να σωθούν τα Ελληνόπουλα και να αποκτήσουν μία καλύτερη ανατροφή και ένα καλύτερο μέλλον στις κομμουνιστικές χώρες

Ισως το μεγαλυτερο εγκλημα που εγινε κατα της Ελλαδος.

Οι κομμουνιστες σε οσες επαρχιες επικρατησαν επαιρναν τα μικρα παιδια απο τις μαναδες τους και τα πηγαιναν στην Αλβανια στην Γιουγκοσλαβια,στην Βουλγαρια κα.

Ο Διεθνης Ερυθρος Σταυρος ζητησε απο τις κομμουνιστικες χωρες την επιστροφη των παιδιων στην Ελλαδα.28000 παιδια ειχαν απαχθει.

Να τα εγκληματα των Κομμουνιστων.Το ΚΚΕ ΣΗΜΕΡΑ εκτος της πολιτικης αποκαταστασης του Σταλιν αποκαθιστα και τον αρχισυμμοριτηη Ζαχαριαδη.Αυτο ειναι το ΚΚΕ.

QUOTE(petrovic @ Jul 8 2012, 18:04 ) *
Είχες γράψει επί λεξη τα εξής:

"Eγω ειμαι και αντικομμουνιστης και αντιφασιστας.Σιγα μην δωσω συγχωροχαρτι στο ΚΚΕ γι αυτα που εχει κανει.Και σιγα μην θελει υπερασπιση ο <<γερος της δημοκρατιας>> Γεωργιος Παπανδρεου που εσωσε την Ελλαδα απο τον κομμουνισμο.Αμα ειχαν παρει την εξουσια οι Κομμουνιστες Αλβανια θα ημασταν σημερα."

εγώ από αυτά καταλαβαίνω ότι υποστηρίζεις τον Παπανδρεου που αιματοκύλισε τον Εαμικό λαό της Αθήνας στις 3 Δεκεμβρη του 1944 και οδήγησε τα πράγματα στον Εμφύλιο, και ενω διακηρυγμενη θεληση του ΕΑΜ ήταν οι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ, ΑΝΟΘΕΥΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

καταλαβαίνω επίσης ότι αυτό βρίσκεται σε ανυπερβλητη αντίφαση με αυτό που έγραψες παρακάτω, ότι δηλαδή είσαι κατά της βίας, από όπου κι αν αυτη προερχεται.

εάν διαφωνείς, διορθωσε με.

ο κουσουρής ακριβως , δεχτηκε επίθεση με ρόπαλα από ομαδα της ΧΑ με επικεφαλής τον , νο 2 τοτε , Ανδρουτσοπουλο.

το "παιδομαζωμα" είναι μπλεγμενη υπόθεση και σχετίζεται και με τις στρατιωτικές ανάγκες του Εμφυλίου. "παιδομαζωμα" έκανε και η πλευρα του κρατους, είναι οι περίφημες "παιδουπόλεις" της βασίλισσας Φρειδερικης (η Φρίκης), όπου τα παιδιά των χωριών που έκαψε με ναπαλμ η αεροπορία του Εθνικού Στρατού , ώστε οι μαχητες του Δημοκρατικου Στρατού Ελλάδος να αποκοπούν από την "ενδοχώρα" τους , μεταφερθηκαν και μυήθηκαν αναγκαστικά στην επίσημη ιδεολογία του ελληνοχριστιανισμού, της ξενοδουλείας και του αντικομμουνισμού.

Ναι αλλα ειχε υπογραφει η συνθηκη της Βαρκιζας.Τεσπα διαφωνουμε εδω.Ανοιξε το τοπικ που λες χρησιμο θα ειναι θα τα συζητησουμε και εκει.

Για τον Κουσουρη συμφωνουμε.Ισοβια στον περιανδρο εδω και τωρα.Μου φαινεται ομως οτι μειωθηκε η ποινη του.Αλλα μπορει να κανω και λαθος δεν ειμαι σιγουρος ισως δεν ισχυει.

QUOTE(petrovic @ Jul 8 2012, 12:17 ) *
τη Χρυση Αυγη θα τη δεις με κάλό ματι εάν θελεις ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ να τη δεις με καλό ματι. δε θα σε "εξαναγκάσουν" οι κκε και συριζα. μην τρελαθούμε τωρα.

κατα τα άλλα: γιατι να μην αποχωρήσουν την ώρα που θα μιλαγε ο μιχαλολιακος; εκλεγμενος βουλευτής της ΧΑ γρονθοκοπησε εκλεγμενη βουλευτή του ΚΚΕ. μέλη της Χρυσης Αυγής επιτέθηκαν με σιδηρολοστούς στο εκλογικό περιπτερο του ΚΚΕ στην Αγ. Παρασκευή λίγες μερες πριν τις εκλογές και έστειλαν στο νοσοκομείο με σπασμένο κεφάλι μελος της ΚΝΕ. ομάδα της Χρυσης Αυγής το 1998 , με επικεφαλής το τότε νο2 της οργάνωσης , Ανδρουτσόπουλο, έσπασε το κεφάλι του Δημητρη Κουσουρη, ηγετικού στελεχους τότε της νεολαίας του Νεου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) . Ο Κουσουρής, όπως ίσως θυμούνται κάποιοι παλιότεροι, έμεινε δύο εβδομαδες στην εντατική , και γλίτωσε με πολλή δυσκολία το ΘΑΝΑΤΟ.

η ΧΑ είναι μια στρατιωτικά δομημενη οργάνωση , με σκοπό την εξόντωση του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.
το παίζουν γιαλαντζί "αντισυστημικοί", αλλά είναι τα αγαπημενα παιδιά του συστήματος , που θα κάνουν αυτό που δεν μπορεί (ακόμα....) να κάνει το επίσημο κράτος, η επίσημη αστυνομία: θα προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν με ακόμα πιο ανοιχτα βίαιο τρόπο τον αγωνιζόμενο λαό.

ένα είναι το σιγουρο: ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.

(όσον αφορά το 7%: ένα κομματι του είναι οι ναζιστές, χουντικοί, απογονοι ταγματασφαλιτών , αντικομμουνιστές φανατικοί ιδεολόγοι. αυτούς προφανως τους περιφρονεί καθε τίμιος άνθρωπος. το δεύτερο κομμάτι είναι πολιτικά άπειρη νεολαία κυρίως που παρασύρθηκε από τον γιαλαντζί "αντισυστημισμό' της ΧΑ και τη βιαιότητα της έναντι του δικομματικού πολιτικού συστήματος που μας κατέστρεψε. αυτό το δεύτερο κομματι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΕΙ στη ΧΑ . Αυτό το κομματι πρέπει να δουλευτεί, ώστε να αντιληφθεί πόσο κάλπικος και επικίνδυνος είναι ο δήθεν "αντισυστημισμός " της ΧΑ)

Εδω νομιζω κανεις λαθος.Πολυς κοσμος που ψηφισε Χρυση Αυγη την ψηφισε επειδη εχει αηδιασει απο το πολιτικο συστημα.Πολλοι που ηταν ΠΑΣΟΚ ψηφισαν Χρυση Αυγη.Οι χουντικοι η η νεοναζι αντε να ειναι το 1 % συνολικα.
greeneyes13
παιδιά ωραία όλα οόσα γράφετε αλλά δεν χρειάζετε να γράφετε με μέγεθος γραμματοσειράς 7+, βλέπουμε δεν είμαστε τυφλοί smiley.gif
HLR CENATION
QUOTE(greeneyes13 @ Jul 8 2012, 18:27 ) *
παιδιά ωραία όλα οόσα γράφετε αλλά δεν χρειάζετε να γράφετε με μέγεθος γραμματοσειράς 7+, βλέπουμε δεν είμαστε τυφλοί smiley.gif

Χαχα smiley.gif Δικιο εχεις μωρε απλα θελω να φαινωνται καποια πραγματα και αφου το φορουμ σου δινει την δυνατοτητα ειπα να το εκμεταλλευτω.
petrovic

1) o Ζαχαριάδης είναι ο μεγαλύτερος λαικός ηγετης που εβγαλε από τα σωθικά του ο εργαζόμενος και αγωνιζόμενος λαός.
το ΚΚΕ άργησε πολύ να αποκαταστήσει επίσημα αυτόν τον ήρωα.

2) η συμφωνία της Βάρκιζας υπογράφτηκε στις 12 Φλεβάρη του 1945, ΜΕΤΑ δηλαδή τη σφαγή που διεταξε ο Παπανδρεου στις 3 Δεκέμβρη του 1944 και που οδηγησε στον ανοιχτό εμφύλιο στους δρόμους της Αθηνας. μεχρι τις 3 Δεκεμβρη το ΕΑΜ προσπαθούσε πάση θυσία για ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ, ΑΝΟΘΕΥΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Δεν καταλαβαίνω τι είδους απάντηση είναι αυτή που εδωσες. ιδίως δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να υποστηρίζεις μετά από αυτά ότι "καταδικαζεις τη βία από όπου κι αν προέρχεται"

3) για το "παιδομαζωμα" της δεξιας και ακροδεξιας κυβερνησης του Εμφυλίου 1946-1949 , θα ειπωθεί κάτι; για την εσκεμμένη καταστροφή ολοκληρων χωριών στην Ηπειρο ώστε ο ΔΣΕ να μην έχει ενδοχώρα , θα ειπωθεί κατι;
HLR CENATION
QUOTE(petrovic @ Jul 8 2012, 18:33 ) *
1) o Ζαχαριάδης είναι ο μεγαλύτερος λαικός ηγετης που εβγαλε από τα σωθικά του ο εργαζόμενος και αγωνιζόμενος λαός.

2) η συμφωνία της Βάρκιζας υπογράφτηκε στις 12 Φλεβάρη του 1945, ΜΕΤΑ δηλαδή τη σφαγή που διεταξε ο Παπανδρεου στις 3 Δεκέμβρη του 1944 και που οδηγησε στον ανοιχτό εμφύλιο στους δρόμους της Αθηνας. μεχρι τις 3 Δεκεμβρη το ΕΑΜ προσπαθούσε πάση θυσία για ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ, ΑΝΟΘΕΥΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Δεν καταλαβαίνω τι είδους απάντηση είναι αυτή που εδωσες. ιδίως δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να υποστηρίζεις μετά από αυτά ότι "καταδικαζεις τη βία από όπου κι αν προέρχεται"

3) για το "παιδομαζωμα" της δεξιας και ακροδεξιας κυβερνησης του Εμφυλίου 1946-1949 , θα ειπωθεί κάτι; για την εσκεμμένη καταστροφή ολοκληρων χωριών στην Ηπειρο ώστε ο ΔΣΕ να μην έχει ενδοχώρα , θα ειπωθεί κατι;

1)http://www.zougla.gr/blog/article/501384

Αν θες ριξε μια ματια εδω.Για το Σταλιν τι πιστευεις?Καλα εκανε να τον αποκαταστησει?

Για το 3 ομολογω οτι δεν το ξερω...Θα το ψαξω και αν εχεις δικιο θα σου απαντησω και θα το πω δεν εχω προβλημα.

Για το 2 διαφωνουμε απο οπου και να το πιασεις.Για μενα ο Γεωργιος Παπανδρεου παραμενει ενας μεγαλος ηγετης.Το γερος της δημοκρατιας εχει μεινει μεχρι και τις μερες μας.

ΥΓ Φυσικα και καταδικαζω την βια απο οπου και αν προερχεται.Τον Παπαδοπουλο για παραδειγμα που βειναι δεδομενο οτι φερθηκε ασχημα στους κομμουνιστες τον καταδικαζω.Και οποιον αλλο αποδεδειγμενα φερθηκε ασχημα στους κομμουνιστες.Παραδειγμα ο Περιανδρος.Δεν σε καταλαβαινω εδω που διαφωνεις.
petrovic
όχι για το στάλιν έχω αλλη γνωμη αλλά δε μπορώ να επεκταθω.

διαφωνω ότι δε μπορείς να λες ότι καταδικαζεις τη βία και ταυτόχρονα να υποστηρίζεις τον Παπανδρεου που ήταν 1000 φορες μεγαλύτερος δολοφόνος από τον Παπαδόπουλο
HLR CENATION
QUOTE(petrovic @ Jul 8 2012, 18:53 ) *
όχι για το στάλιν έχω αλλη γνωμη αλλά δε μπορώ να επεκταθω.

διαφωνω ότι δε μπορείς να λες ότι καταδικαζεις τη βία και ταυτόχρονα να υποστηρίζεις τον Παπανδρεου που ήταν 1000 φορες μεγαλύτερος δολοφόνος από τον Παπαδόπουλο

Παντως δεν πιστευω οτι ο ελληνικος λαος ψηφιζε ενα δολοφονο για πρωθυπουργο.Ουτε τον γιο του που εμεινε περιπου 20 χρονια στα πολιτικα πραγματα.Αλλα οπως εχεις γραψει και εσυ ολα τα κομματα τα συγχρονα εκτος απο ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι υπερ του Γεωργιου Παπανδρεου.

Και επισης δεν καταλαβαινω την εμπαθεια που εβγαλες προς τα εμενα την προηγουμενη φορα οιταν απλως εγραψα την γνωμη μου.Και μαλακιες να εγραφα δεν φερεσαι στον αλλο ετσι.

Ειδικα οταν σου εχω ξεκαθαρισει και μαλιστα πρωτος οτι σεβομαι αυτα που γραφεις και αυτα που πιστευεις.
petrovic
QUOTE(HLR CENATION @ Jul 8 2012, 17:02 ) *
Παντως δεν πιστευω οτι ο ελληνικος λαος ψηφιζε ενα δολοφονο για πρωθυπουργο.Ουτε τον γιο του που εμεινε περιπου 20 χρονια στα πολιτικα πραγματα.Αλλα οπως εχεις γραψει και εσυ ολα τα κομματα τα συγχρονα εκτος απο ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι υπερ του Γεωργιου Παπανδρεου.

Και επισης δεν καταλαβαινω την εμπαθεια που εβγαλες προς τα εμενα την προηγουμενη φορα οιταν απλως εγραψα την γνωμη μου.Και μαλακιες να εγραφα δεν φερεσαι στον αλλο ετσι.

Ειδικα οταν σου εχω ξεκαθαρισει και μαλιστα πρωτος οτι σεβομαι αυτα που γραφεις και αυτα που πιστευεις.

φίλε HLR το "δεν πιστευω ότι ο ελληνικός λαός ψήφιζε έναν δολοφόνο για πρωθυπουργό" δεν λέει απολύτως τίποτα. εδώ βαζουμε κατω την ιστορία και τη μελετάμε μερα τη μέρα. νόημα έχει μόνο να πεις "όχι ο Παπανδρεου δεν είναι δολοφόνος, γιατί στις 3 Δεκέμβρη του 1944 αυτό που εγινε είναι ότι μπλα μπλα μπλα......." . όλοι οι άλλοι αφορισμοί , δε βοηθανε καθόλου. διαβασε παλι όλη την ιστορία της περιόδου, δε μπορω να πω τίποτα άλλο.

το γεγονός ότι όλα τα κόμματα (εκτος κκε-συριζα-ανταρσυα) είναι υπερ του Παπανδρεου είναι ψόγος για τα κόμματα αυτα.

δε συμφωνω ότι ημουν εμπαθής. τελος παντων παλια σταφυλια. καλη καρδια!
HLR CENATION
QUOTE(petrovic @ Jul 8 2012, 19:18 ) *
δε συμφωνω ότι ημουν εμπαθής. τελος παντων παλια σταφυλια. καλη καρδια!

Eγινε φιλε wink.gif .Στην τελικη δεν εχουμε να χωρισουμε και τιποτα.. Και εγω εκτος συστηματος ειμαι μην νομιζεις ανεργο ς ειμαι και δεν βλεπω και προοπτικη.

Απλα πολιτικα διαφωνουμε.Ουτε οι πρωτοι ειμαστε ουτε οι τελευταιοι wink.gif ...Περασμενα ξεχασμενα. smile.gif
petrovic
QUOTE(HLR CENATION @ Jul 8 2012, 17:32 ) *
Eγινε φιλε wink.gif .Στην τελικη δεν εχουμε να χωρισουμε και τιποτα.. Και εγω εκτος συστηματος ειμαι μην νομιζεις ανεργο ς ειμαι και δεν βλεπω και προοπτικη.

Απλα πολιτικα διαφωνουμε.Ουτε οι πρωτοι ειμαστε ουτε οι τελευταιοι wink.gif ...Περασμενα ξεχασμενα. smile.gif

εγινε! θα τα λεμε . και ...διαβασε καλυτερα τη νεοτερη ιστορία. (αμετανοητος ζαχαριαδικός, θελει να έχει τον τελευταίο λόγο....)

τα λέμε!
Nuntius
QUOTE (HLR CENATION @ Jul 8 2012, 18:41 ) *
ΥΓ Φυσικα και καταδικαζω την βια απο οπου και αν προερχεται.Τον Παπαδοπουλο για παραδειγμα που βειναι δεδομενο οτι φερθηκε ασχημα στους κομμουνιστες τον καταδικαζω.Και οποιον αλλο αποδεδειγμενα φερθηκε ασχημα στους κομμουνιστες.Παραδειγμα ο Περιανδρος.Δεν σε καταλαβαινω εδω που διαφωνεις.

Ξέρεις γιατί θα διαφωνείς πάντα με τον petrovic σε αυτό το θέμα? Γιατί δεν έχετε τον ίδιο ορισμό της βίας. Πράγματα που ο petrovic θεωρεί βία και τα καταδικάζει, εσύ δεν τα θεωρείς βία και ως εκ τούτου δεν τα καταδικάζεις.
HLR CENATION
QUOTE(Nuntius @ Jul 8 2012, 22:52 ) *
Ξέρεις γιατί θα διαφωνείς πάντα με τον petrovic σε αυτό το θέμα? Γιατί δεν έχετε τον ίδιο ορισμό της βίας. Πράγματα που ο petrovic θεωρεί βία και τα καταδικάζει, εσύ δεν τα θεωρείς βία και ως εκ τούτου δεν τα καταδικάζεις.

Εδω με μπερδεψες. smile.gif Ποια δεν θεωρω βια και δεν καταδικαζω?

Εκτος αμα εχω μαθει κατι λαθος και να το κανω απο αγνοια. wink.gif

Εκτος αν εννοεις βια τα ματ για παραδειγμα που μολις ανοιγεις νεο και πολυ μεγαλο κυκλο κουβεντας.

Αλλα για να ειμαι ξεκαθαρος.Ο οποιοσδηποτε χρησιμοποπιει λεκτικη βια η χειροδικει σε αλλον επειδη εχει διαφορετικς ιδεες απο τον ιδιο ειναι καταδικαστεες.
petrovic
QUOTE(Nuntius @ Jul 8 2012, 20:52 ) *

nuntius , το περιπλεκεις χωρίς λόγο. όταν ο Παπανδρεου έδωσε εντολη στις 3 Δεκεμβρη 1944 να αιματοκυλιστεί το συλλαλητήριο του ΕΑΜ Αθηνας, να έχουμε 30-35 νεκρούς εαμίτες και να ξεκινήσει ο εμφύλιος στους δρόμους της Αθηνας, τότε ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ HLR.
maik23
QUOTE (Nuntius @ Jul 8 2012, 16:37 ) *

ειπα και εγω ,πολυ αργησε smiley.gif

εγω παντως το ευχαριστηθηκα για την κανελλη.αυτο ηθελα να παθει.οχι σαν κομμουνιστρια αλλα σαν τηλεοπτικη περσονα που ντυθηκε τον κομμουνισμο και το παιζει επαναστατρια.και αλλοι απο πολλους χωρους το χρειαζονται και κυριως απο κκε και συριζα που το εχουν κανει συνηθεια...για να σταματησουν να μιλανε μονο αυτοι και να διακοπτουν, για να μην αφηνουν να μιλανε και οι συνομιλητες τους.δεν μου αρεσει η βια αλλα ουτε και η καταχρηση της δημοκρατιας και της λεκτικης,ψυχολογικης βιας .

για τον κομμουνισμο εχω να πω οτι τον εχει καταδικασει το συμπαν.ναι ετσι οπως εφαρμοστηκε ,αυτον εχουμε σαν παραδειγμα την εφαρμογη του οχι την θεωρια του,για να προλαβω καποιους και να μην ξανακανουμε αυτη την συζητηση.
η ευρωπαικη ενωση τον εχει απαγορεψει οπως ελεγε και το σχετικο αρθρο που ποσταρε ο HLR CENATION παλιοτερα.για να τον καταδικαζει κατι κακο θα εκανε,δεν μπορει...για οσους υποστηριζουν οτι ειναι αθωοι οι κομμουνιστες.
petrovic
H συγκεκριμενη ΕΕ που καταδικαζει τον κομμουνισμό, μας έχει εξαθλιώσει.

Για να καταδικαζει η συγκεκριμενη ΕΕ των τραπεζιτών και των βιομηχανων τον κομμουνισμό και να τον φοβαται, δεν μπορεί κατι καλό θα έκανε ο κομμουνισμός, για τους φτωχούς.
επαθα λαστιχο
QUOTE(petrovic @ Jul 9 2012, 00:06 ) *
Για να καταδικαζει η συγκεκριμενη ΕΕ των τραπεζιτών και των βιομηχανων τον κομμουνισμό και να τον φοβαται, δεν μπορεί κατι καλό θα έκανε ο κομμουνισμός, για τους φτωχούς.

ο πατερας μου(δεν ειναι κομμουνιστης ουτε καν συμπαθων τον κομμουνισμο) μου ελεγε οτι σε ταξιδι του στην ρουμανια πριν απο 3 χρονια ηταν παρα πολλοι αυτοι που του ελεγαν οτι επι τσαουσεσκου!!!!! ζουσαν πολυ καλυτερα απο ο,τι τωρα.στην βουλγαρια πηγα περυσι και η κατασταση 20 και βαλε χρονια μετα την πολιτικη τους στροφη ειναι δραμα.στην ρωσσια αρκει να δει κανεις τα στοιχεια διεθνων οργανωσεων για τους θανατους απο πεινα,ναρκωτικα,κακοποιηση,ελλειψη στοιχειωδους ιατρικης περιθαλψης και τα τοιαυτα.αυτο που πρεπει να αναλογιστουν ομως οι νεοι κομμουνιστες,ειναι το γιατι στις χωρες που ειχαν σοσιαλιστικο παρελθον(κρατικο καπιταλισμο για μενα και τον νουντιους,αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα)τα κομμουνιστικα κομματα πιανουν δεν πιανουν την μοναδα,παρα το γεγονος οτι το επιπεδο διαβιωσης δεν αλλαξε προς το καλυτερο.
μα και εγω οποιον αλβανο εχω ρωτησει που να ειναι σε ηλικια που να εχει μνημες απο τον ε.χοτζα,ειχε βρει θετικα πραγματα.
ολοι μα ολοι ειχαν επισης να λενε για την αισθηση ανελευθεριας.εκει στον περισσο αγρον αγοραζουν και θεωρουν οτι ολα ηταν τελεια,και οτι ο σοσιαλισμος ανατραπηκε(!!!!) η κατερευσε λογω της υιοθετησης στοιχειων ελευθρης αγορας στην οικονομικη του πολιτικη.
Ginobili
QUOTE(petrovic @ Jul 8 2012, 22:06 ) *
H συγκεκριμενη ΕΕ που καταδικαζει τον κομμουνισμό, μας έχει εξαθλιώσει.

Που καταδικάζει η ΕΕ τον κομμουνισμό?
HLR CENATION
QUOTE(Ginobili @ Jul 9 2012, 01:50 ) *
Που καταδικάζει η ΕΕ τον κομμουνισμό?

Εχει βγαλει μνημονιο που τον καταδικαζει.Οπως και τον φασισμο.Το εχω βαλει και εδω μεσα.
Nuntius
http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2012/07/blog-post_2737.html

Ωραίο αρθράκι.
Nuntius
QUOTE (HLR CENATION @ Jul 8 2012, 23:19 ) *
Εδω με μπερδεψες. smile.gif Ποια δεν θεωρω βια και δεν καταδικαζω?

Εκτος αμα εχω μαθει κατι λαθος και να το κανω απο αγνοια. wink.gif

Εκτος αν εννοεις βια τα ματ για παραδειγμα που μολις ανοιγεις νεο και πολυ μεγαλο κυκλο κουβεντας.

Αλλα για να ειμαι ξεκαθαρος.Ο οποιοσδηποτε χρησιμοποπιει λεκτικη βια η χειροδικει σε αλλον επειδη εχει διαφορετικς ιδεες απο τον ιδιο ειναι καταδικαστεες.

Προφανώς και είναι βία τα ΜΑΤ. Επίσης, βία ασκούν καθημερινά οι τράπεζες. Οι απειλές ότι θα σου πάρουν το σπίτι δεν είναι βία? Βία ασκεί και καθημερινά το κράτος στους πολίτες του. Βία ασκεί και ο παππάς ενός χωριού που αφορίζει κάποιον επειδή δεν είναι "ευσεβής". Τα υποτιμητικά βλέμματα κάποιον ανθρώπων σε έναν άνθρωπο που ζητιανεύει είναι βία και αυτά. Ο χλευασμός που δέχονται οι ομοφυλόφιλοι είναι βία. Ο κοινωνικός αποκλεισμός που δέχονται οι μετανάστες είναι βία. Και το να καρφώσει κάποιος το βλέμμα του στο μπούστο μιας "προικισμένης" κοπέλας είναι μια μορφή βίας.

Σχεδόν τα πάντα γύρω μας είναι βία. Γιατί πολύ απλά η βία είναι η προσπάθεια κάποιου να επιβληθεί πάνω σε κάποιον άλλο. Κι αυτό, δυστυχώς, συμβαίνει παντού γύρω μας.

Γι' αυτό και προσωπικά δεν μπορώ να ακούω το "καταδικάζω την βία από όπου κι αν προέρχεται". Γιατί κανείς δεν το κάνει αυτό. Τουλάχιστον, όχι με τον ορισμό που δίνω εγώ στην βία wink.gif

Γι' αυτό το λόγο και είπα πως δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε αυτό το θέμα. Διότι δίνουμε διαφορετικούς ορισμούς στην βία smile.gif

QUOTE (petrovic @ Jul 8 2012, 23:49 ) *
nuntius , το περιπλεκεις χωρίς λόγο. όταν ο Παπανδρεου έδωσε εντολη στις 3 Δεκεμβρη 1944 να αιματοκυλιστεί το συλλαλητήριο του ΕΑΜ Αθηνας, να έχουμε 30-35 νεκρούς εαμίτες και να ξεκινήσει ο εμφύλιος στους δρόμους της Αθηνας, τότε ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ HLR.

Ισχύει αυτό που λες. Αλλά φαντάζομαι πως θα σου απαντήσει πως έγινε για το "καλό της πατρίδας" οπότε το δικαιολογεί :/
Ginobili
QUOTE(HLR CENATION @ Jul 8 2012, 23:52 ) *
Εχει βγαλει μνημονιο που τον καταδικαζει.Οπως και τον φασισμο.Το εχω βαλει και εδω μεσα.

Άρα σύμφωνα με την λογική του Ντράζεν και ο Φασισμός κάτι καλό θα έχει κάνει για να τον αντιμάχονται οι Ευρωπαίοι Τραπεζίτες-βιομήχανοι.
Θυμίζω τις δηλώσεις του Μπαρόζο για χρησιμοποίηση του κοινοτικού δικαίου εναντίον της Χ.Α
HLR CENATION
QUOTE(Nuntius @ Jul 9 2012, 02:16 ) *
Προφανώς και είναι βία τα ΜΑΤ. Επίσης, βία ασκούν καθημερινά οι τράπεζες. Οι απειλές ότι θα σου πάρουν το σπίτι δεν είναι βία? Βία ασκεί και καθημερινά το κράτος στους πολίτες του. Βία ασκεί και ο παππάς ενός χωριού που αφορίζει κάποιον επειδή δεν είναι "ευσεβής". Τα υποτιμητικά βλέμματα κάποιον ανθρώπων σε έναν άνθρωπο που ζητιανεύει είναι βία και αυτά. Ο χλευασμός που δέχονται οι ομοφυλόφιλοι είναι βία. Ο κοινωνικός αποκλεισμός που δέχονται οι μετανάστες είναι βία. Και το να καρφώσει κάποιος το βλέμμα του στο μπούστο μιας "προικισμένης" κοπέλας είναι μια μορφή βίας.

Σχεδόν τα πάντα γύρω μας είναι βία. Γιατί πολύ απλά η βία είναι η προσπάθεια κάποιου να επιβληθεί πάνω σε κάποιον άλλο. Κι αυτό, δυστυχώς, συμβαίνει παντού γύρω μας.

Γι' αυτό και προσωπικά δεν μπορώ να ακούω το "καταδικάζω την βία από όπου κι αν προέρχεται". Γιατί κανείς δεν το κάνει αυτό. Τουλάχιστον, όχι με τον ορισμό που δίνω εγώ στην βία wink.gif

Γι' αυτό το λόγο και είπα πως δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε αυτό το θέμα. Διότι δίνουμε διαφορετικούς ορισμούς στην βία smile.gif

Ισχύει αυτό που λες. Αλλά φαντάζομαι πως θα σου απαντήσει πως έγινε για το "καλό της πατρίδας" οπότε το δικαιολογεί :/

Για το πρωτο σκελος...Ισχυει αυτο που λες και ειναι βια και το να κοιτας με χλευη ενα ζητιανο-προσωπικα δεν το εχω κανει ποτε γιατι δεν ειμαι πλουσιος αλλα και επειδη ειναι απανθρωπο-και η χλευη προς τους ομοφυλοφιλους ειναι απανθρωη .Προσωπικα δεν εχω αποκλεισει κανεναν μεταναστη κοινονικα αντιθετα διατηρω μαζι τους αριστες σχεσεις.Και η πιεση τωνν τραπεζων ειναι φυσικα βια.Αρα γιατι δεν καταδικαζω την βια?

Μονο για τα ματ δεν δεχομαι οτι ειναι βια.

Για το δευτερο.Δεν το παιζω κανας πολυδιαβασμενος,απο αυτα που ξερω μιλαω.

Αν τωρα σε καιρο ειρηνης ο Παπανδρεου δολοφονησε τους κομμουνιστες τοτε αυτον τον καθιστα εγκληματια.Δεν εχω προβλημα να το πω.Αλλα δεν εχω μαθει κατι τετοιο.Αντιθετα εχω μαθει πως ειναι ο γερος της δημοκρατιας.Αν μου αποδειξει καποιος οτι ειναι εγκληματτιας αλλαζει το πραγμα.

Και δεν υπαρχει σκοτωμος για το καλο της πατριδας.Εγκλημα ειναι. wink.gif

ΥΓ Petrovic επειδη φαινεσαι διαβασμενο ατομο εχεις να μου προτεινεις κανα καλο βιβλιο να διαβασω?Και κανα τηλ παραγγελιας αν γινεται επειδη μενω και επαρχια. wink.gif Μονο να ειναι αντικειμενικο.
all_around
QUOTE(Ginobili @ Jul 9 2012, 02:19 ) *
Άρα σύμφωνα με την λογική του Ντράζεν και ο Φασισμός κάτι καλό θα έχει κάνει για να τον αντιμάχονται οι Ευρωπαίοι Τραπεζίτες-βιομήχανοι.
Θυμίζω τις δηλώσεις του Μπαρόζο για χρησιμοποίηση του κοινοτικού δικαίου εναντίον της Χ.Α

χμ... Δεν θα το έλεγες αν είχες διαβάσει λίγο ιστορία σχετικά με τις σχέσεις του φασισμού με τους βιομήχανους-τραπεζίτες της κάθε χώρας. Υπάρχει κατεύθυνση από την ΕΕ, για ξαναγράψιμο της ιστορίας, σε αυτή την κατεύθυνση στόχος είναι να χτυπηθούν όπως λένε "τα άκρα", "τα ολοκληρωτικά καθεστώτα". Πάντως στη Λετονία χώρα μέλος της ΕΕ, εξυμνούνται οι συνεργάτες των ναζί που πολεμούσαν σε λετονική μονάδα των SS, ως πατριώτες και κυνιγιόνται όσοι πολέμησαν το φασισμό. Το άνοιγμα της συζήτησης για απαγόρευση της Χ.Α., στην πραγματικότητα έχει στόχο το ΚΚΕ, όσο και αν ακούγεται ακράιο, περίεργο ή δεν ξερώ τι άλλο (μην ξεχνάμε και πόσο συχνά επανέρχεται αυτό στο δημόσιο διάλογο πχ πρόσφατα ο Μητσοτάκης). Και ας μην είμαστε αφελείς σε μια τέτοια απαγόρευση "των άκρων" πιο από τα δύο θα λειτουργεί ουσιαστικά νόμιμα, αν είναι να εφαρμοστεί μια τέτοια απαγόρευση.

Γιατί τα λέω αυτά; Επειδή όποτε ο φασισμός ήρθε στα πράγματα ποτέ δεν ήρθε μόνος του, ούτε καν στη Γερμανία, πάντα τον έσπρωξαν οι λεγόμενες αστικές δημοκρατικές δυνάμεις. Στην Ιταλία μέχρι το 1925, ο Μουσολίνι είχε ένα τυπικό υπουργικό συμβούλιο με κλασικούς αστούς πολιτικούς, που αργότερα ξηλώθηκε, επίσης στην άνοδο του συνετέλεσε ο Ιταλικός ΣΕΒ. Στη Γερμανία, τα ταάγματα εφόδου νομιμοποιήθηκαν από κυβέρνηση των σοσιαλδημοκρατών (το τότε SPD, ήταν περισσότερο όπως ο ...παλίοτερος ΣΥΡΙΖΑ), όταν απαγορεύτηκε η οργάνωση αυτοάμυνας του ΚΚΓ, επίσης, ο Χίτλερ σπρώχτηκε στο να γίνει πρωθυπουργός ποικιλοτρόπως και η τελικη πράξη εγινε μετά από σύνοδο με μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως ο Τύσεεν, ο Κρουπ (θυμίζω η Τυσσεν-Κρουπ είχε αγοράσει και τα ναυπηγία Ελευσίνας!), τους ιδιοκτήτες της Σίμενς, της Μερσέντες κ.α. πολλές από αυτές τροφοδοτήθηκαν με τσάμπα εργάτες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (επίσης οι ιδιοκτήτες δικάστηκαν αργότερα στη Νυρεμβέργη αλλά οι ποινές δεν εφαρμόστηκαν), αυτά ΄λίγο πριν τις εκλογές του Μαρτίου 1933, που μετά κυβέρνησε για ένα διάστημα με το παλιό "δεξιό" κόμμα. Στην Ελλάδα δε, το Μεταξά έκαναν πρωθυπουργό τον Απρίλη του 1936, οι Φιλελευθεροι με ψήφο εμπιστοσύνης και οι Λαϊκοί με ψήφο ανοχής, αργότερα προχώρησε σε δικτατορία...

Τέλος ξέρετε ότι στη Γερμανία ο ναζισμός σήμερα έχει πολύ κακό όνομα, πάντως τελευταία έχουν βγει στοιχεία που οι αρχές συνεργάζονταν με νεοναζί (http://tvxs.gr/news/kosmos/skandalo-me-neonazi-kai-mystikes-ypiresies-stin-germania)...
Ginobili
QUOTE(all_around @ Jul 9 2012, 00:45 ) *
χμ... Δεν θα το έλεγες αν είχες διαβάσει λίγο ιστορία σχετικά με τις σχέσεις του φασισμού με τους βιομήχανους-τραπεζίτες της κάθε χώρας. Υπάρχει κατεύθυνση από την ΕΕ, για ξαναγράψιμο της ιστορίας, σε αυτή την κατεύθυνση στόχος είναι να χτυπηθούν όπως λένε "τα άκρα", "τα ολοκληρωτικά καθεστώτα". Πάντως στη Λετονία χώρα μέλος της ΕΕ, εξυμνούνται οι συνεργάτες των ναζί που πολεμούσαν σε λετονική μονάδα των SS, ως πατριώτες και κυνιγιόνται όσοι πολέμησαν το φασισμό. Το άνοιγμα της συζήτησης για απαγόρευση της Χ.Α., στην πραγματικότητα έχει στόχο το ΚΚΕ, όσο και αν ακούγεται ακράιο, περίεργο ή δεν ξερώ τι άλλο (μην ξεχνάμε και πόσο συχνά επανέρχεται αυτό στο δημόσιο διάλογο πχ πρόσφατα ο Μητσοτάκης). Και ας μην είμαστε αφελείς σε μια τέτοια απαγόρευση "των άκρων" πιο από τα δύο θα λειτουργεί ουσιαστικά νόμιμα, αν είναι να εφαρμοστεί μια τέτοια απαγόρευση.

Γιατί τα λέω αυτά; Επειδή όποτε ο φασισμός ήρθε στα πράγματα ποτέ δεν ήρθε μόνος του, ούτε καν στη Γερμανία, πάντα τον έσπρωξαν οι λεγόμενες αστικές δημοκρατικές δυνάμεις. Στην Ιταλία μέχρι το 1925, ο Μουσολίνι είχε ένα τυπικό υπουργικό συμβούλιο με κλασικούς αστούς πολιτικούς, που αργότερα ξηλώθηκε, επίσης στην άνοδο του συνετέλεσε ο Ιταλικός ΣΕΒ. Στη Γερμανία, τα ταάγματα εφόδου νομιμοποιήθηκαν από κυβέρνηση των σοσιαλδημοκρατών (το τότε SPD, ήταν περισσότερο όπως ο ...παλίοτερος ΣΥΡΙΖΑ), όταν απαγορεύτηκε η οργάνωση αυτοάμυνας του ΚΚΓ, επίσης, ο Χίτλερ σπρώχτηκε στο να γίνει πρωθυπουργός ποικιλοτρόπως και η τελικη πράξη εγινε μετά από σύνοδο με μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως ο Τύσεεν, ο Κρουπ (θυμίζω η Τυσσεν-Κρουπ είχε αγοράσει και τα ναυπηγία Ελευσίνας!), τους ιδιοκτήτες της Σίμενς, της Μερσέντες κ.α. πολλές από αυτές τροφοδοτήθηκαν με τσάμπα εργάτες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (επίσης οι ιδιοκτήτες δικάστηκαν αργότερα στη Νυρεμβέργη αλλά οι ποινές δεν εφαρμόστηκαν), αυτά ΄λίγο πριν τις εκλογές του Μαρτίου 1933, που μετά κυβέρνησε για ένα διάστημα με το παλιό "δεξιό" κόμμα. Στην Ελλάδα δε, το Μεταξά έκαναν πρωθυπουργό τον Απρίλη του 1936, οι Φιλελευθεροι με ψήφο εμπιστοσύνης και οι Λαϊκοί με ψήφο ανοχής, αργότερα προχώρησε σε δικτατορία...

Τέλος ξέρετε ότι στη Γερμανία ο ναζισμός σήμερα έχει πολύ κακό όνομα, πάντως τελευταία έχουν βγει στοιχεία που οι αρχές συνεργάζονταν με νεοναζί (θα ψάξω και το λινκ)...

Μάλιστα...μας λες ότι πραγματικός στόχος είναι το ΚΚΕ που θέλουν να καταπολεμήσουν οι Ευρωπαίοι,και το ίδιο το ΚΚΕ κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς αυτήν την κατεύθυνση,στο να θεωρείται δηλαδή η Χ.Α αντισυστημική.Κάπου δεν βγάζει νόημα αυτό.

QUOTE(all_around @ Jul 9 2012, 00:51 ) *
Και ας μην είμαστε αφελείς σε μια τέτοια απαγόρευση "των άκρων" πιο από τα δύο θα λειτουργεί ουσιαστικά νόμιμα, αν είναι να εφαρμοστεί μια τέτοια απαγόρευση.

Από την μεταπολίτευση,η αριστερά είναι η επικρατούσα ιδεολογία που κινεί τα νήματα σε αυτόν εδώ τον τόπο ουσιαστικά.

Εξάλλου,από τα τελευταία δείγματα που έχουμε από τον Παπούλια στο προεδρικό μέγαρο,τους αντιπροέδρους στην Βουλή,και το σηκώνομαι να φύγω όταν μιλάνε αυτοί...είναι όντως αφέλεια για το σε πια κατεύθυνση πάει η σχετική διάκριση.
all_around
QUOTE(Ginobili @ Jul 9 2012, 03:02 ) *
Μάλιστα...μας λες ότι πραγματικός στόχος είναι το ΚΚΕ που θέλουν να καταπολεμήσουν οι Ευρωπαίοι,και το ίδιο το ΚΚΕ κάνει ό,τι είναι δυνατόν προς αυτήν την κατεύθυνση,στο να θεωρείται δηλαδή η Χ.Α αντισυστημική.Κάπου δεν βγάζει νόημα αυτό.

Από την μεταπολίτευση,η αριστερά είναι η επικρατούσα ιδεολογία που κινεί τα νήματα σε αυτόν εδώ τον τόπο ουσιαστικά.

Εξάλλου,από τα τελευταία δείγματα που έχουμε από τον Παπούλια στο προεδρικό μέγαρο,τους αντιπροέδρους στην Βουλή,και το σηκώνομαι να φύγω όταν μιλάνε αυτοί...είναι όντως αφέλεια για το σε πια κατεύθυνση πάει η σχετική διάκριση.

προκαταβολικά sorry Για το σεντόνι που έρχεται! rolleyes.gif

Για το ένα που λες... δεν είναι μόνο οι Ευρωπαίοι που θέλουν να χτυπηθεί το ΚΚΕ, είναι και ντόπιοι ηγέτες μεγάλων επιχειρήσεων, για πιο λόγο είναι προφανές νομίζω και είναι προφανές από τι είδους πολεμική του κάνουν.

Αντισυστημική η Χ.Α. από που και ως που; Εγώ θα προσκομίσω τα παρακάτω, ότι σύμφωνα με αυτό http://www.tovima.gr/society/article/?aid=463063 το 50% των αστυνομικών στην Αττική ψήφισε Χ.Α., μάλιστα τυχαίνει να ξέρω ότι υπήρχε άτυπη "γραμμή" στο λιμενικό, μεταξύ συναδέλφων. Επίσης η Χ.Α. χρησιμοποιήται ως μηχανισμός χτυπήματος απεργιών, το έκανε στο Βόλο στη Χαλυβουργία αλλά και αλλού. όταν υποστηρίζεις έμπρακτα τους βιομηχάνους είσαι και αντισυστημικός; Η κριτική που της κάνει το ΚΚΕ, είναι αυτή ενός συστημικού κόμματος. Θα μου πεις γιατί δεν συμπεριφέρεται έτσι και στους άλλους; Είναι απλό, δεν θέλει να νομιμοποιηθεί στο λαό η Χ.Α. ως κάτι το αποδεκτό, για τους γωνστούς λόγους...

Για την επικρατούσα ιδεολογία τώρα...

Τι εννοείς "αριστερό"; Αν εννοέις το ΠΑΣΟΚ, τα πολυτεχενία κτλ ναι θα συμφωνήσω. Αλλά αυτά δεν αναδεικνύουν τις θέσεις του ΚΚΕ (ακόμα και για εκείνα τα γεγονότα είναι τελείως διαφορετικές από το καθιερωμένο που έχουμε μάθει), απλά προυσιάστηκαν κάποια γεγονότα από μια σκοπιά που ήταν και αυτή μέσα στα πλαίσια του συστήματος, δήθεν πιο προοδευτική. Επίσης γινόταν μια προσπάθεια ενσωμάτωσης ενός κόσμου που πάλεψε ενάντια στη χούντα, αλλά και παλιότερα, μέσω της δημιουργίας του τερατουργήματος του ΠΑΣΟΚ (μη ξεχνάμε και με τι συνθήματα ξεκίνησε). Αν δεις πιο προσεκτικά όταν η περίοδος αυτή πέρασε υπάρχει ειδικά μετά το 1991, μια αντίστροφη πορεία.

Κοίτα σε κάθε κοινωνική οργάνωση κάποιος κατέχει και τα μέσα προπαγάνδας (κατά κανόνα αυτοί που κατέχουν και τα μέσα που βγαίνει η παραγωγή), αυτουνού οι ιδέες είναι οι επικρατούσες. Στην Ελλάδα που έχουμε καπιταλιστική κοινωνικοικονομική οργάνωση ποιος έχει τα μέσα προπαγάνδας; Ποια είναι αυτά; Σχολείο-εκπαιδευση, στρατός, ΜΜΕ, μεγάλες εκδοσεις. Σε κανένα από αυτούς τους χώρους πέρα από μια περιθωριακή (σε σχέση με το συνολικό μέγεθος που γίνεται) περέμβαση που έχει το ΚΚΕ, με δικές του εκδόσεις και ΜΜΕ, ποιος επιβάλει τις ιδέες του; Ποιος επικρατεί τελικά; Επίσης για να αναρηχηθείς στον δημόσιο λόγο, είτε να γίνεις διανοούμενος καθηγητής στο πανεπιστήμιο, είτε δημοσιογράφος σε μεγάλο μέσο, ακόμα και αν ήσουν κάποτε "αριστερός" θα πρέπει να το απαρνηθείς ή στην καλύτερη να γίνεις γιαλατζί τύπου Συριζαίος/ΔΗΜΑΡ, που στην πραγματικότητα δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να μυρηκάζεις αυτά που το σύστημα αναπαράγει δήθεν ως αριστερά-ριζοσπαστικά. Τελικά αν μου το έλεγες για τη Βουλγαρία πχ να σου πω ναι μέχρι το 1990, οι κομμουνιστές (όσο ήταν τότε, τελωσπάντον) είχαν την ιδεολογική υπεροχή.
petrovic
φιλε hlr στην πολιτικη ιστορία, την πολιτική οικονομία , την πολιτική φιλοσοφία ΔΕΝ υπαρχει αντικειμενικότητα. η αντιπαραθεση των τάξεων γίνεται και αντιπαράθεση των πολιτικών επιστημων. με άλλη διατύπωση: οι πολιτικες επιστημες ΔΕΝ είναι ουδετερες.

μετα από αυτη τη βασικη παραδοχή, σου προτεινω για την περίοδο που συζητάμε τους 2 ογκώδεις τόμους της "Ιστορίας του ελληνικού εμφυλίου πολέμου 1946-1949" , που συνεγραψε ο Γιωργος Μαργαρίτης, καθηγητής Ιστορίας στο Αριστοτελειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονίκης και υποψήφιος βουλευτης Επικρατείας με το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές.

σε κάποια σημεία των βιβλίων διαφωνώ (π.χ. είναι πολύ αδύναμη/δεν διαφωτίζει η προσεγγισή του στο γιατί τελικα το ΕΑΜ υπέγραψε την παράδοσή του ουσιαστικά στη Βάρκιζα) και καποια σημεία δεν τα εχει ακουμπήσει σχεδόν ΚΑΘΟΛΟΥ (το πόσο επηρρέασε την πολιτική του Ζαχαριάδη η εξωτερική πολιτική της περιόδου της Σοβιετικής Ενωσης)

ακόμα κι έτσι, είναι ό,τι πιο πλήρες υπαρχει στην ελληνική ιστοριογραφία για την περίοδο. (εκδόσεις :Βιβλιόραμα τιμή: τσουχτερή)

όσον αφορά την άλλη -ταξικά και επομενως και επιστημονικά-πλευρά , με την περίοδο έχουν ασχοληθεί πολύ οι Στάθης Καλύβας και Ναπολέων Μαραντζίδης.

όσο για τους ξενους ιστορικούς: υπαρχει το βιβλίο του Κλοουζ Ντειβιντ "Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος. Μελέτες για την πόλωση" εκδόσεις Φιλιστωρ, 1997 και το βιβλίο του Τζον ιατριδης " Μελετες για τον εμφύλιο πόλεμο 1945-1949" εκδόσεις Ολκός.
HLR CENATION
QUOTE(petrovic @ Jul 9 2012, 03:56 ) *
φιλε hlr στην πολιτικη ιστορία, την πολιτική οικονομία , την πολιτική φιλοσοφία ΔΕΝ υπαρχει αντικειμενικότητα. η αντιπαραθεση των τάξεων γίνεται και αντιπαράθεση των πολιτικών επιστημων. με άλλη διατύπωση: οι πολιτικες επιστημες ΔΕΝ είναι ουδετερες.

μετα από αυτη τη βασικη παραδοχή, σου προτεινω για την περίοδο που συζητάμε τους 2 ογκώδεις τόμους της "Ιστορίας του ελληνικού εμφυλίου πολέμου 1946-1949" , που συνεγραψε ο Γιωργος Μαργαρίτης, καθηγητής Ιστορίας στο Αριστοτελειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονίκης και υποψήφιος βουλευτης Επικρατείας με το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές.

σε κάποια σημεία των βιβλίων διαφωνώ (π.χ. είναι πολύ αδύναμη/δεν διαφωτίζει η προσεγγισή του στο γιατί τελικα το ΕΑΜ υπέγραψε την παράδοσή του ουσιαστικά στη Βάρκιζα) και καποια σημεία δεν τα εχει ακουμπήσει σχεδόν ΚΑΘΟΛΟΥ (το πόσο επηρρέασε την πολιτική του Ζαχαριάδη η εξωτερική πολιτική της περιόδου της Σοβιετικής Ενωσης)

ακόμα κι έτσι, είναι ό,τι πιο πλήρες υπαρχει στην ελληνική ιστοριογραφία για την περίοδο. (εκδόσεις :Βιβλιόραμα τιμή: τσουχτερή)

όσον αφορά την άλλη -ταξικά και επομενως και επιστημονικά-πλευρά , με την περίοδο έχουν ασχοληθεί πολύ οι Στάθης Καλύβας και Ναπολέων Μαραντζίδης.

όσο για τους ξενους ιστορικούς: υπαρχει το βιβλίο του Κλοουζ Ντειβιντ "Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος. Μελέτες για την πόλωση" εκδόσεις Φιλιστωρ, 1997 και το βιβλίο του Τζον ιατριδης " Μελετες για τον εμφύλιο πόλεμο 1945-1949" εκδόσεις Ολκός.

OK ευχαριστω...Θα το ψαξω. wink.gif
Ginobili
QUOTE(all_around @ Jul 9 2012, 01:39 ) *
προκαταβολικά sorry Για το σεντόνι που έρχεται! rolleyes.gif

Αντισυστημική η Χ.Α. από που και ως που; Εγώ θα προσκομίσω τα παρακάτω, ότι σύμφωνα με αυτό http://www.tovima.gr/society/article/?aid=463063 το 50% των αστυνομικών στην Αττική ψήφισε Χ.Α., μάλιστα τυχαίνει να ξέρω ότι υπήρχε άτυπη "γραμμή" στο λιμενικό, μεταξύ συναδέλφων. Επίσης η Χ.Α. χρησιμοποιήται ως μηχανισμός χτυπήματος απεργιών, το έκανε στο Βόλο στη Χαλυβουργία αλλά και αλλού. όταν υποστηρίζεις έμπρακτα τους βιομηχάνους είσαι και αντισυστημικός; Η κριτική που της κάνει το ΚΚΕ, είναι αυτή ενός συστημικού κόμματος. Θα μου πεις γιατί δεν συμπεριφέρεται έτσι και στους άλλους; Είναι απλό, δεν θέλει να νομιμοποιηθεί στο λαό η Χ.Α. ως κάτι το αποδεκτό, για τους γωνστούς λόγους...

Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι λέω ή μου φαίνεται? Διαφωνείς ότι η εικόνα που περνάει είναι ότι η Χ.Α είναι αντισυστημική?(!!!η Εικόνα!!!) Και σε αυτό έχει συμβάλει πάρα πολύ και το ΚΚΕ με την στάση του? Δεν εξετάζω τους σκοπούς για τους οποίους το ΚΚΕ κάνει αυτή την "κριτική" ...προφανώς και δεν θέλει να νομιμοποιηθεί η Χ.Α στον λαό.Χαίρω πολύ....
Αλλά αν οι υπόλοιπες "δημοκρατικές" παρατάξεις έχουν αυτή την ΔΗΘΕΝ αντι-Χρυσαυγήτική στάση για τα μάτια του κόσμου,ενώ στην ουσία ταίζουν το αυγό του φιδιού(χρησιμοποιώ την κλασσική έκφραση των ημερών μαςγια την Χ.Α) ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ γιατί έτσι εξυπηρετούν το ΣΥΣΤΗΜΑ,το ΚΚΕ που είναι πράγματι αντισυστημικό και όχι στην εικόνα όπως η Χ.Α γιατί υιοθετεί την ίδια στάση απέναντι στην Χ.Α???
Δεν καταλαβαίνουν...δεν βλέπουν ότι αντιμετωπίζοντας έτσι την Χ.Α την δυναμώνουν?

Δεν υπάρχει τρίτη εξήγηση,δύο είναι οι πιθανές.Ή το ΚΚΕ δεν είναι τόσο αντισυστημικό όσο το παίζει ψευτοεπαναστατικά Ή όντως είναι αντισυστημικό...αλλά είναι ανόητοι,δεν έχουν και πολύ μυαλό,δεν τους κόβει...τα κολλημένα μυαλά τους αδυνατούν να τους βοηθήσουν.

Υ.Γ Όλως τυχαίως επειδή έχω αρκετά γνωστά πρόσωπα από λιμενικό,καμία γραμμή χρυσαυγήτικη δεν είχε πέσει στους συγκεκριμένους.Ξέρω τις ιδέες τους,και τι ψήφισαν.
Nuntius
QUOTE (maik23 @ Jul 8 2012, 23:52 ) *
η ευρωπαικη ενωση τον εχει απαγορεψει οπως ελεγε και το σχετικο αρθρο που ποσταρε ο HLR CENATION παλιοτερα.για να τον καταδικαζει κατι κακο θα εκανε,δεν μπορει...για οσους υποστηριζουν οτι ειναι αθωοι οι κομμουνιστες.

Σαν οικονομικό σύστημα ο καπιταλισμός οφείλεται για περισσότερους θανάτους από όλα τα άλλα οικονομικά συστήματα μαζί αλλά δεν έχει απαγορευτεί από την ΕΕ. Για να ξέρουμε και πόσο πολύ μετράει το τι απαγορεύει η ΕΕ και το όχι wink.gif

QUOTE (επαθα λαστιχο @ Jul 9 2012, 01:32 ) *
ειναι το γιατι στις χωρες που ειχαν σοσιαλιστικο παρελθον(κρατικο καπιταλισμο για μενα και τον νουντιους,αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα)τα κομμουνιστικα κομματα πιανουν δεν πιανουν την μοναδα,παρα το γεγονος οτι το επιπεδο διαβιωσης δεν αλλαξε προς το καλυτερο.

Διότι απλά το νέο καθεστώς πρόωθησε αντικομμουνιστικές αξίες. Γι' αυτό άλλωστε και βλέπεις πως τα πιο μαζικά νεοναζιστικά κινήματα βρίσκονται στην Ανατολική Ευρώπη.

QUOTE (HLR CENATION @ Jul 9 2012, 02:27 ) *
Για το πρωτο σκελος...Ισχυει αυτο που λες και ειναι βια και το να κοιτας με χλευη ενα ζητιανο-προσωπικα δεν το εχω κανει ποτε γιατι δεν ειμαι πλουσιος αλλα και επειδη ειναι απανθρωπο-και η χλευη προς τους ομοφυλοφιλους ειναι απανθρωη .Προσωπικα δεν εχω αποκλεισει κανεναν μεταναστη κοινονικα αντιθετα διατηρω μαζι τους αριστες σχεσεις.Και η πιεση τωνν τραπεζων ειναι φυσικα βια.Αρα γιατι δεν καταδικαζω την βια?

Γιατί δεν βλέπω να βγάζεις την ίδια αντίθεση προς αυτές τις μορφές βίας που ανέφερα όσο με άλλες που έχουν αναφερθεί παλαιότερα. Μπορεί απλά να μην έχω παρατηρήσει καλά tongue.gif

Μονο για τα ματ δεν δεχομαι οτι ειναι βια.

Εδώ διαφωνούμε.

Γενικά, από την στιγμή που έχουμε διαφορετικό ορισμό (έστω κι αν δεν είναι όσο διαφορετικός περίμενα) τότε είναι απόλυτα λογικό να διαφωνούμε. Κι εκεί πήγαινε το πρώτο σχόλιο μου.

Λογικό είναι άλλωστε να διαφωνούμε smile.gif

Για το δευτερο.Δεν το παιζω κανας πολυδιαβασμενος,απο αυτα που ξερω μιλαω.

Αν τωρα σε καιρο ειρηνης ο Παπανδρεου δολοφονησε τους κομμουνιστες τοτε αυτον τον καθιστα εγκληματια.Δεν εχω προβλημα να το πω.Αλλα δεν εχω μαθει κατι τετοιο.Αντιθετα εχω μαθει πως ειναι ο γερος της δημοκρατιας.Αν μου αποδειξει καποιος οτι ειναι εγκληματτιας αλλαζει το πραγμα.

Και δεν υπαρχει σκοτωμος για το καλο της πατριδας.Εγκλημα ειναι. wink.gif

Ούτε εγώ μπορώ να το παίξω ιδιαίτερα διαβασμένος περί Εμφυλίου. Δεν έχω διαβάσει αρκετά πάνω σε αυτό το θέμα.

Το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι μια αναλογία.

Ότι περίπου έγινε στο Bloody Sunday έγινε στο περιστατικό που αναφέρει ο petrovic.

Προσωπικά, όπως θεωρώ τον Αγγλικό στρατό δολοφόνους έτσι θεωρώ και τον Παπανδρέου. Γενικά, όποτε ο στρατός ανοίγει πυρ σε άμαχο πλήθος διαδηλωτών μιλάμε για ένα ξεκάθαρο έγκλημα.

QUOTE (all_around @ Jul 9 2012, 02:51 ) *
Υπάρχει κατεύθυνση από την ΕΕ, για ξαναγράψιμο της ιστορίας, σε αυτή την κατεύθυνση στόχος είναι να χτυπηθούν όπως λένε "τα άκρα", "τα ολοκληρωτικά καθεστώτα".

Ακριβώς. Τους συμφέρει να γίνει ένας τέτοιος συμψηφισμός. Κι όπως όλοι γνωρίζουμε οι νικητές γράφουν την ιστορία wink.gif

QUOTE (all_around @ Jul 9 2012, 02:51 ) *
Πάντως στη Λετονία χώρα μέλος της ΕΕ, εξυμνούνται οι συνεργάτες των ναζί που πολεμούσαν σε λετονική μονάδα των SS, ως πατριώτες και κυνιγιόνται όσοι πολέμησαν το φασισμό.

Η επίδραση του αντικομμουνισμού στις χώρες της Βαλτικής είναι πολύ ισχυρή. Και οι Λετονοί και οι Λιθουανοί θεωρούν πως ο κομμουνισμός τους επίβληθηκε με το ζόρι από την Ρωσσία (την οποία ακόμα βλέπουν ως εισβολέα) και έτσι μισούν και το πολίτευμα αλλά και τους ίδιους τους Ρώσσους (προφανώς δεν ισχύει για όλους τους κατοίκους αλλά είναι common sentiment).

Συγκεκριμένα, στην Λετονία τα κομμουνιστικά σύμβολα είναι απαγορευμένα δια νόμου.
kseplenhs
Off topic αλλά δεν μαμιέται.Δεν είμαι ο μόνος

Ο γεώργιος παπανδρέου δεν πήρε το προσωνύμιο "γέρος της δημοκρατίας" για τη στάση και τη δράση του πρό και κατα τη διάρκεια του εμφυλίου.Προφανώς όχι για τον λόγο οτι "δεν γίναμε αλβανία".

Το προσωνύμιο αυτό του το κόλλησαν για τη δράση του στη δεκαετία του '60 κυρίως όταν ήταν ο κύριος πόλος εναντίωσης προς το πολυφημισμένο "παρακράτος της δεξιάς" αλλά και με τα ανάκτορα την συγκεκριμένη περίοδο.Συν τοις άλλοις το οτι έπεσε θύμα αποστασίας που οδήγησε στο πραξικόπημα,τον άφησε στην ιστορία ώς "γέρο της δημοκρατίας".
xxx-4711
QUOTE(petrovic @ Jul 8 2012, 18:33 ) *

1. ο ζαχαριαδης διοριστηκε απο το κκσε οπως και ολοι οι γγ του κκε. δεν βγηκε απο κανενα εργαζομενο αγωνιζομενο λαο αλλωστε προπολεμικα η δυναμη του κκε ηταν μαλλον ασημαντη. και αποτελει το βασικο υπευθυνο για τον εμφυλιο πολεμο φυσικα δε θα μπορουσε ποτε να προχωρησει χωρις την εγκριση και την υποστηριξη του πατερουλη

2. οι νεκροι της διαδηλωσης ηταν η αφορμη για τα δεκεμβριανα. αιτια ηταν η διαφωνια για τον αφοπλισμο των αντιστασιακων ομαδων .προφανως το κκε ηθελε να διατηρησει τμημα του κομματικου του στρατου για να μπορει να κανει οτι εκαναν και τα αδελφα του κομματα στις χωρες της ανατολικης ευρωπης οταν κηρυχθηκαν και εκει ελευθερες και ανοθευτες εκλογες. καλα εκει υπηρχε και η παρουσια του ενδοξου κοκκινου στρατου. οι σφαγες εγιναν απο το κκε που κατα τη διαρκεια των δεκεμβριανων ξεπερασε και το βαρβαρο εαυτο του βλεπε θεμα ομηρων κτλπ. πες μας τι καθεστως θα ειχε η χωρα σε περιπτωση που δεν ειχαν επεμβει οι αγγλοι

3. τα εχεις μπερδεψει αναφερεσε μαλλον στην εκκενωση των ορεινων κυριως χωριων απο τους κατοικους τους πραγμα που λειτουργησε ευεργετικα για αυτους γιατι ο δσε ετσι δεν μπορουσε να τους επιστρατευτει βιαια (η πλειοψηφια των γυναικων μελων του δσε ηταν χωριατοπουλες βιαια επιστρατευμενες που δεν ειχαν ιδεα περι μαρξ λενιν κτλπ) παιδομαζωμα φυσικα και εγινε απλα οχι στην εκταση που το παρουσιαζε η τοτε κρατικη προπαγανδα
τελος ως ενδοχωρα για τους κομμουνιστες λειτουργουσαν οι κομμουνιστικες χωρες στα βορεια συνορα μας. αν συνορευαμε με την ολλανδια και το βελγιο δε θα γινοταν εμφυλιος
maik23
εγω ξερω οτι η ιστορια διδασκει και επαναλαμβανεται.και δυστυχως δεν την ακουμε και ξανακανουμε τα ιδια λαθη.

μερικοι ανθρωποι,ελαχιστοι λησμονουν τον κομμουνισμο οχι γιατι περνουσαν καλα,αλλα γιατι περνουσαν καλυτερα απο τωρα.και σαυτο δεν φταιει ο καπιταλισμος(χωρις να τον ασπαζομαι) αλλα το γεγονος οτι εγινε η μεταβαση απο ενα τοσο ολοκληρωτικο συστημα που τα διαλυσε ολα,σε ενα πληρες απελευθερωμενο συστημα οπου επικρατει ο νομος του ισχυρου οικονομικα ,ο νομος της ζουγκλας.οποτε λογικο ειναι οι φτωχοι του κομμουνισμου να γινουν φτωχοτεροι.επρεπε να γινει ομαλη μεταβαση με κρατικη παρεμβαση και μερικο ελεγχο του κρατους στην οικονομια.κατι σαν σοσιαλισμο δλδ.γιαυτο ψοφανε στις ανατολικες χωρες. wink.gif

ο καπιταλισμος δεν ευθυνεται για εγκληματα ανθρωπων.αστα αυτα.η εξωτερικη πολιτικη των δυνατων οφειλεται για εγκληματα.και η αμερικη που ειναι καπιταλιστικη αλλα και η ρωσια που ηταν κομμουνιστικη τα κανανε τα εγκληματα τους στους λαους αλλων χωρων(εκτος των δικων τους).η επεκτατικη τους πολιτικη οφειλεται γιαυτο και τα συμφεροντα των εταιρειων των 2 κρατων για οικονομικη δεισδυση και επιροη -ελεγχο των εδαφων και των πορων τους.το χρημα φιλοι μου χρωμα δεν εχει.ουτε πολιτευμα.δεν κοιταει εαν ειναι φασισμος,κομμουνισμος,σοσιαλισμος η' καπιταλισμος.
ο καπιταλισμος ομως της γαλλιας η' της ιταλιας η' της ισπανιας δεν εθιξε κανενα,ουτε ο κομμουνισμος της κουβας.μην τα μπλεκουμε ολα.

για την βια ,εμενα δεν μαρεσει.αλλα ειναι μεσα στην φυση του ανθρωπου.δεν μπορουμε να την αγνοησουμε.καποια στιγμη σαν ενα φυσικο συναισθημα θα βγει.ο μονος τροπος να μην βγει ειναι να μην την προκαλεσουμε η' να την αγνοησουμε οτι μπορει να αναδυθει.γιαυτο λεω οτι η ιστορια διδασκει.και οτι οσο ειναι στην φυση μας να νιωθουμε βια,ετσι ειναι και στην φυση μας να αγνουμε να ξεχναμε.την ιστορια π.χ.
γιατι εαν δεν ξεχνουσαμε οτι οι μεταναστες,η συγκεντρωση πλουτου μιας χωρας σε ξενα χερια κ.α πολλα οδηγησαν σε φασισμο η' κομμουνισμο,τωρα δεν θα ειχαμε ξανα βια σε ορισμενες χωρες οπως την δικη μας.και για οσους δεν καταλαβαν να πω...

εγω δεν γουσταρω μεταναστες,που για μενα εχω ξαναπει ειναι προσφυγες,να τριγυρνουν στην χωρα μου που πληρωνω φορους με τον ιδρωτα μου και να δημιουργουν προβληματα.εαν λοιπον καποιοι εκει ψηλα δεν το καταλαβαινουν ειτε με την ψηφο μου ειτε με την γνωμη μου τοτε θα στραφω στην βια.ειναι νομος της φυσης.οταν δεν σε προστατευει το κρατος για τους οποιοδηποτε λογους(επειδη και το ιδιο υποθαλπτει το γεγονος) τοτε εγω θα προστατευτω μονος μου και δρασω μονος μου.καποιοι αλλοι βαζουν αλλους,ακραιους που τους ψηφισαν.επισης δεν γουσταρω να κανουν φασαριες και να καινε πολεις και κτιρια καποιοι δηθεν επαναστατες και να μην τιμωρουνται γιατι το κανουν για πολιτικη αποψη.
ολοι αυτοι που κανουν αυτα βιαζουν την συνειδηση του δημοκρατικου πολιτη,του αγανακτισμενου ,που βλεπει οτι με την δημοκρατια και το σεις και το σας δεν βγαινει τιποτα και τρελαινεται και στελνει φασιστες στην βουλη.και μετα στην κυβερνηση.ειναι η φυση του ανθρωπου τετοια και δυστυχως την υποτιμουμε.ετσι εγινε και παλαιοτερα και οδηγηθηκαμε σε κομμουνισμο και φασισμο.η ιστορια κυκλους κανει.αυτο ξεχναμε
Nuntius
QUOTE (maik23 @ Jul 9 2012, 12:38 ) *
ο καπιταλισμος δεν ευθυνεται για εγκληματα ανθρωπων.αστα αυτα.

Φυσικά και ευθύνεται. Και δεν θα σε πάω καν σε περιπτώσεις δικτατοριών όπως του Pinochet ή του Dirty War στην Αργεντινή ή των επεκτατικών πολιτικών διαφόρων καπιταλιστικών κρατών.

Θα σε πάω σε κάτι απλό και καθημερινό. Εργατικά ατυχήματα. Ποιος ευθύνεται γι' αυτά αν όχι ο καπιταλισμός?

QUOTE (maik23 @ Jul 9 2012, 12:38 ) *
αλλα ειναι μεσα στην φυση του ανθρωπου.

Προσωπικά, διαφωνώ. Ο άνθρωπος γεννιέται tabula rasa κατ' εμέ. Η βία, η ζήλια, ο φθόνος είναι όλα επίκτητα συναίσθηματα που δημιουργούνται λόγω της υπάρξης ιδιοκτησίας. Αν δεν υπήρχε η έννοια της ιδιοκτησίας τότε δεν υπήρχε και λόγος για την ύπαρξη αυτών των συναισθημάτων.
maik23
QUOTE (Nuntius @ Jul 9 2012, 13:41 ) *
Φυσικά και ευθύνεται. Και δεν θα σε πάω καν σε περιπτώσεις δικτατοριών όπως του Pinochet ή του Dirty War στην Αργεντινή ή των επεκτατικών πολιτικών διαφόρων καπιταλιστικών κρατών.

Θα σε πάω σε κάτι απλό και καθημερινό. Εργατικά ατυχήματα. Ποιος ευθύνεται γι' αυτά αν όχι ο καπιταλισμός?

Προσωπικά, διαφωνώ. Ο άνθρωπος γεννιέται tabula rasa κατ' εμέ. Η βία, η ζήλια, ο φθόνος είναι όλα επίκτητα συναίσθηματα που δημιουργούνται λόγω της υπάρξης ιδιοκτησίας. Αν δεν υπήρχε η έννοια της ιδιοκτησίας τότε δεν υπήρχε και λόγος για την ύπαρξη αυτών των συναισθημάτων.

για τις στρατιωτικες επεμβασεις ανα τον κοσμο την εποχη του κομμουνισμου της ρωσιας,βιετναμ,κορεα κ.λ.π. ο καπιταλισμος ευθυνεται?ελα τωρα.δεν καταλαβες αυτο που σου ειπα η' δεν θελεις να το καταλαβεις?δεν φταιει το οικονομικο συστημα της χωρας αλλα η εξωτερικη πολιτικη.
δλδ σε χωρες αλλων οικονομικων καθεστωτων δεν γινονται ατυχηματα,θελημενα η' αθελητα?
ο καπιταλισμος ειναι ενα οικονομικο συστημα που δυησδυει οικονομικα.οχι στρατιωτικα.για αυτο το κοματι φταιει η εξωτερικη πολιτικη του καθε κρατους η' η εσωτερικη νομοθεσια στην περιπτωση ατυχηματος.στις χωρες που σου εθεσα δεν αναφερθηκες,γαλλια,αγγλια κ.λπ. που ειναι καπιταλιστικες.μονο την αμερικη εχεις σαν παραδειγμα καπιταλισμου και αυτο αναιρει το επιχειρημα σου οτι φταιει ο καπιταλισμος.φταιει η κακη ερμηνεια και χρηση σε μερικες χωρες.ετσι ο κομμουνισμος στην κουβα δεν ειναι το ιδιο κακος με της ρωσιας.δεν απειλει κανεναν.

για την βια τα εχουμε ξαναπει στο αλλο τοπικ,διαφωνουμε ριζικα ως προς την φυση της,μην το ξανανοιξουμε το θεμα,γιατι δεν θα συμφωνησουμε και βαριεμαι.στο εχω εξηγησει με επιχειρηματα και δεν συμφωνησες,οποτε ειναι ανωφελο να το συζηταμε.εχουμε διαφορετικη αποψη για τα ενστικτα και την προελευση τους και τον διαχωρισμο τους σε επικτητα και γονιδιακα.
all_around
QUOTE(Ginobili @ Jul 9 2012, 04:22 ) *
Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι λέω ή μου φαίνεται? Διαφωνείς ότι η εικόνα που περνάει είναι ότι η Χ.Α είναι αντισυστημική?(!!!η Εικόνα!!!) Και σε αυτό έχει συμβάλει πάρα πολύ και το ΚΚΕ με την στάση του? Δεν εξετάζω τους σκοπούς για τους οποίους το ΚΚΕ κάνει αυτή την "κριτική" ...προφανώς και δεν θέλει να νομιμοποιηθεί η Χ.Α στον λαό.Χαίρω πολύ....
Αλλά αν οι υπόλοιπες "δημοκρατικές" παρατάξεις έχουν αυτή την ΔΗΘΕΝ αντι-Χρυσαυγήτική στάση για τα μάτια του κόσμου,ενώ στην ουσία ταίζουν το αυγό του φιδιού(χρησιμοποιώ την κλασσική έκφραση των ημερών μαςγια την Χ.Α) ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ γιατί έτσι εξυπηρετούν το ΣΥΣΤΗΜΑ,το ΚΚΕ που είναι πράγματι αντισυστημικό και όχι στην εικόνα όπως η Χ.Α γιατί υιοθετεί την ίδια στάση απέναντι στην Χ.Α???
Δεν καταλαβαίνουν...δεν βλέπουν ότι αντιμετωπίζοντας έτσι την Χ.Α την δυναμώνουν?

Δεν υπάρχει τρίτη εξήγηση,δύο είναι οι πιθανές.Ή το ΚΚΕ δεν είναι τόσο αντισυστημικό όσο το παίζει ψευτοεπαναστατικά Ή όντως είναι αντισυστημικό...αλλά είναι ανόητοι,δεν έχουν και πολύ μυαλό,δεν τους κόβει...τα κολλημένα μυαλά τους αδυνατούν να τους βοηθήσουν.

Υ.Γ Όλως τυχαίως επειδή έχω αρκετά γνωστά πρόσωπα από λιμενικό,καμία γραμμή χρυσαυγήτικη δεν είχε πέσει στους συγκεκριμένους.Ξέρω τις ιδέες τους,και τι ψήφισαν.

Για το λιμενικό που λες ξέρω συγκεκριμένα ότι όταν κάποιος γνωστός μου πήγε να ψηφίσει (δεν ψήφισε Χ.Α.), προσεγγίστηκε από συναδέλφους που του είπαν, τι θα ψηφίσεις; τους δικούς μας; όταν αυτός ρώτησε ποιοι είναι οι δικοί μας του είπαν η Χ.Α. τελωπάντον λέω ότι υπήρχε διαμορφωμένο κλίμα προς αυτούς στα σώματα ασφαλείας, που αποδεικνύεται και από το ποσοστό στην Αστυνομία...

Για το άλλο που λες, η λογική του ΚΚΕ στην αντιμετώπιση της Χ.Α. (αλλά και γενικά) είναι να αναπτυχθεί το εργατικό κίνημα, να πετάξει τη σαπίλα του εργατοπατερισμού και των ξεπουλημένων συνδικαλιστών κύρια του ΠΑΣΟΚ και εκεί να φανεί στον καθένα το ρόλο που έχουν τέτοιες πολιτικές δυνάμεις, αλλά και να καταλάβει ο καθείς το δικό του συμφέρον.

Να πω ενα παράδειγμα από τη Χ.Α. ακούγεται ότι ενδιαφέρεται για τον Έλληνα εργάτη, παράλληλα υιοθετεί την αντίληψη καταστρέφει την οικονομία το ΠΑΜΕ, και αναφέρεται στο πιασάρικο κλείνουν τα λιμάνια. Πέρα του γεγονότος ότι στην Πανελλήνια Ναυτικη Ομοσπονδία (ΠΝΟ) δεν έχει πλειοψηφία το ΠΑΜΕ (είναι πρώτη δύναμη σε 3 σωματεία), έχει κανείς ρωτήσει γιατί γίνονται αυτές οι απεργίες; Γιατι έτσι γουτσάρουν να χάνουν μεροκάματα και να δυσφημίζονται;ένας λόγος είναι το καμποτάζ. Το καμποτάζ έβαζε περιορισμούς στη σύνθεση των πληρωμάτων στις εσωτερικές ναυτικές συγκοινωνίες (φερις κ.α.) στην εθνικότητα των μελών του πληρώματος που έπρεπε ένα μέρος να είναι Έλληνες. Οι εφοπλιστές βασιζόμενοι στη νομοθεσία της ΕΕ, θέλουν κατάργηση και πλήρη απελευθέρωση, που σημαίνει ναυτολόγηση ξένων ναυτικών κύρια από Ασία για φτηνά μεροκάματα. Οπότε εδώ φαίνεται και ο καιροσκοπισμός τέτοιων δυνάμεων. Επίσης τι απάντηση δίνεται στο οι ξένοι μας πέρνουν τις δουλείες (κατά τα εξιτ πολς 30% του ποσοστού της, ψήφισαν Χ.Α. για αυτό το λόγο); Τη δημιουργία της ανεργίας ποιοι την κάνουν; Ποιοι κατά δήλωση τους έχουν μεταφέρει 100.000 θέσεις εργασίας στη Βουλγαρία που και εκεί έχει 12% ανεργία; Γιατί δεν μειώνεται ο χρόνος εργασίας και να αμοιβόμαστε παράλληλα με το ίδιο με παλιά ή και να έχουμε αύξηση όταν η παραγωγικότητα έχει ανέβει 1000 φορες τα τελευταία 100 χρόνια, αλλά και να δουλεύουν όλοι (λέω ότι πριν 100 χρόνια που παλεύαν για το 8ωρο); Γιατί να προωθείται η "ενεργό γήρανση"; όλα αυτά αν απαντηθούν δείχνουν και τι χαρακτήρα έχουν τέτοιες δυναμεις, αλλά αυτά απαιτούν συνδικαλισμό καθαρό από βρώμα.

Ξέρεις αυτό που λες, έλεγαν και για την ανατιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το ΚΚΕ δεν καταλάβαινε ότι προεκλογικά ενίσχυε το ΣΥΡΙΖΑ με την κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του. Αλλά είναι υποχρεωμένο να το κάνει, το ίδιο και με τη Χ.Α., αυτές γενικά οι καταστάσεις είναι lose-lose. Δηλαδή εσύ πως θα έλεγες ότι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί η Χ.Α. από το ΚΚΕ με τη λογική της "υγειονομικής ζώνης"; Εδώ πάντως θα πρέπει να πω ότι σαν κόμμα το ΚΚΕ, πρέπει να βελτιώσει τον τρόπο που μιλά στον κόσμο γιατί κάποια πράγματα δεν γίνονται όσο πρέπει κατανοητά και πολλές φορές δίνουν δικαιώματα να γυρίσει και μπούμεραγκ, ειδικά γνωρίζοντας πως έχει μάθει να σκέφτεται ο κόσμος τόσα χρόνια.
Nuntius
QUOTE (maik23 @ Jul 9 2012, 15:08 ) *
για τις στρατιωτικες επεμβασεις ανα τον κοσμο την εποχη του κομμουνισμου της ρωσιας,βιετναμ,κορεα κ.λ.π. ο καπιταλισμος ευθυνεται?ελα τωρα.δεν καταλαβες αυτο που σου ειπα η' δεν θελεις να το καταλαβεις?δεν φταιει το οικονομικο συστημα της χωρας αλλα η εξωτερικη πολιτικη.

Η διαφορά είναι πως κάποια οικονομικά συστήματα προωθούν τον επεκτατισμό. Ο καπιταλισμός ως οικονομικό σύστημα προβλέπει πως το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Έτσι λοιπόν και οι δυνατές οικονομικά χώρες τρώνε τις αδύναμες. Είτε με στρατιωτική επέμβαση είτε με οικονομική. Το ίδιο κάνει. Τους στερούν την ελευθερία τους.

Για τις στρατιωτικές επεμβάσεις των κομμουνιστικών αυτών χωρών προφανώς και ευθύνονται και τα "κομμουνιστικά" συστήματα τους. Ο κομμουνισμός σε μία χώρα του Στάλιν (κρατικός καπιταλισμός κατ'εμέ) φυσικά και είναι επεκτατικός από την στιγμή που δεν έχει διεθνιστική βάση.

Φυσικά, και φταίει ΚΑΙ το οικονομικό σύστημα.

δλδ σε χωρες αλλων οικονομικων καθεστωτων δεν γινονται ατυχηματα,θελημενα η' αθελητα?

Ατυχήματα γίνονται παντού. Το θέμα δεν είναι το ατύχημα αλλά ο λόγος που αυτός γίνεται.

Ο καπιταλισμός σαν οικονομικό μοντέλο στοχεύει στο μέγιστο κέρδος με την λιγότερη δυνατή ζημιά. Έτσι, για εξοικονόμηση πόρων δεν προσφέρει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια στους εργάτες / εργαζομένους διότι κάτι τέτοιο κοστίζει.

Τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα μπορούν να αποφευχθούν πλέον με όλη την τεχνολογία που υπάρχει. Αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται και οι εργάτες συνεχίζουν να πεθάνουν ανά χιλιάδες κάθε χρόνο. Γιατί? Γιατί πολύ απλά η ασφάλεια τους κοστίζει πολύ περισσότερο από ότι τιμολογεί την ζωή τους το κεφάλαιο.

Η ανθρωπινή ζωή δεν έχει καμία αξία για τον καπιταλισμό πέρα από την εργασιακή της δύναμη.

μονο την αμερικη εχεις σαν παραδειγμα καπιταλισμου και αυτο αναιρει το επιχειρημα σου οτι φταιει ο καπιταλισμος.

Όχι. Δεν έχω μόνο την Αμερική σαν παράδειγμα. Δεν ξέρω από που το συμπεραίνεις αυτό.

στο εχω εξηγησει με επιχειρηματα και δεν συμφωνησες,οποτε ειναι ανωφελο να το συζηταμε.

Ε, κι εγώ με επιχείρηματα μίλησα αλλά σιγά μην συμφωνούσες tongue.gif

Είναι απόλυτα φυσικό να διαφωνούμε άλλωστε πάνω σε αυτό το θέμα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.