QUOTE (maik23 @ Jul 8 2012, 23:52 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
η ευρωπαικη ενωση τον εχει απαγορεψει οπως ελεγε και το σχετικο αρθρο που ποσταρε ο HLR CENATION παλιοτερα.για να τον καταδικαζει κατι κακο θα εκανε,δεν μπορει...για οσους υποστηριζουν οτι ειναι αθωοι οι κομμουνιστες.
Σαν οικονομικό σύστημα ο καπιταλισμός οφείλεται για περισσότερους θανάτους από όλα τα άλλα οικονομικά συστήματα μαζί αλλά δεν έχει απαγορευτεί από την ΕΕ. Για να ξέρουμε και πόσο πολύ μετράει το τι απαγορεύει η ΕΕ και το όχι
![wink.gif](../style_emoticons/default/wink.gif)
QUOTE (επαθα λαστιχο @ Jul 9 2012, 01:32 )
ειναι το γιατι στις χωρες που ειχαν σοσιαλιστικο παρελθον(κρατικο καπιταλισμο για μενα και τον νουντιους,αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα)τα κομμουνιστικα κομματα πιανουν δεν πιανουν την μοναδα,παρα το γεγονος οτι το επιπεδο διαβιωσης δεν αλλαξε προς το καλυτερο.
Διότι απλά το νέο καθεστώς πρόωθησε αντικομμουνιστικές αξίες. Γι' αυτό άλλωστε και βλέπεις πως τα πιο μαζικά νεοναζιστικά κινήματα βρίσκονται στην Ανατολική Ευρώπη.
QUOTE (HLR CENATION @ Jul 9 2012, 02:27 )
Για το πρωτο σκελος...Ισχυει αυτο που λες και ειναι βια και το να κοιτας με χλευη ενα ζητιανο-προσωπικα δεν το εχω κανει ποτε γιατι δεν ειμαι πλουσιος αλλα και επειδη ειναι απανθρωπο-και η χλευη προς τους ομοφυλοφιλους ειναι απανθρωη .Προσωπικα δεν εχω αποκλεισει κανεναν μεταναστη κοινονικα αντιθετα διατηρω μαζι τους αριστες σχεσεις.Και η πιεση τωνν τραπεζων ειναι φυσικα βια.Αρα γιατι δεν καταδικαζω την βια?
Γιατί δεν βλέπω να βγάζεις την ίδια αντίθεση προς αυτές τις μορφές βίας που ανέφερα όσο με άλλες που έχουν αναφερθεί παλαιότερα. Μπορεί απλά να μην έχω παρατηρήσει καλά
![tongue.gif](../style_emoticons/default/tongue.gif)
Μονο για τα ματ δεν δεχομαι οτι ειναι βια.
Εδώ διαφωνούμε.
Γενικά, από την στιγμή που έχουμε διαφορετικό ορισμό (έστω κι αν δεν είναι όσο διαφορετικός περίμενα) τότε είναι απόλυτα λογικό να διαφωνούμε. Κι εκεί πήγαινε το πρώτο σχόλιο μου.
Λογικό είναι άλλωστε να διαφωνούμε
![smile.gif](../style_emoticons/default/smile.gif)
Για το δευτερο.Δεν το παιζω κανας πολυδιαβασμενος,απο αυτα που ξερω μιλαω.
Αν τωρα σε καιρο ειρηνης ο Παπανδρεου δολοφονησε τους κομμουνιστες τοτε αυτον τον καθιστα εγκληματια.Δεν εχω προβλημα να το πω.Αλλα δεν εχω μαθει κατι τετοιο.Αντιθετα εχω μαθει πως ειναι ο γερος της δημοκρατιας.Αν μου αποδειξει καποιος οτι ειναι εγκληματτιας αλλαζει το πραγμα.
Και δεν υπαρχει σκοτωμος για το καλο της πατριδας.Εγκλημα ειναι.
Ούτε εγώ μπορώ να το παίξω ιδιαίτερα διαβασμένος περί Εμφυλίου. Δεν έχω διαβάσει αρκετά πάνω σε αυτό το θέμα.
Το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι μια αναλογία.
Ότι περίπου έγινε στο Bloody Sunday έγινε στο περιστατικό που αναφέρει ο petrovic.
Προσωπικά, όπως θεωρώ τον Αγγλικό στρατό δολοφόνους έτσι θεωρώ και τον Παπανδρέου. Γενικά, όποτε ο στρατός ανοίγει πυρ σε άμαχο πλήθος διαδηλωτών μιλάμε για ένα ξεκάθαρο έγκλημα.
QUOTE (all_around @ Jul 9 2012, 02:51 )
Υπάρχει κατεύθυνση από την ΕΕ, για ξαναγράψιμο της ιστορίας, σε αυτή την κατεύθυνση στόχος είναι να χτυπηθούν όπως λένε "τα άκρα", "τα ολοκληρωτικά καθεστώτα".
Ακριβώς. Τους συμφέρει να γίνει ένας τέτοιος συμψηφισμός. Κι όπως όλοι γνωρίζουμε οι νικητές γράφουν την ιστορία
QUOTE (all_around @ Jul 9 2012, 02:51 )
Πάντως στη Λετονία χώρα μέλος της ΕΕ, εξυμνούνται οι συνεργάτες των ναζί που πολεμούσαν σε λετονική μονάδα των SS, ως πατριώτες και κυνιγιόνται όσοι πολέμησαν το φασισμό.
Η επίδραση του αντικομμουνισμού στις χώρες της Βαλτικής είναι πολύ ισχυρή. Και οι Λετονοί και οι Λιθουανοί θεωρούν πως ο κομμουνισμός τους επίβληθηκε με το ζόρι από την Ρωσσία (την οποία ακόμα βλέπουν ως εισβολέα) και έτσι μισούν και το πολίτευμα αλλά και τους ίδιους τους Ρώσσους (προφανώς δεν ισχύει για όλους τους κατοίκους αλλά είναι common sentiment).
Συγκεκριμένα, στην Λετονία τα κομμουνιστικά σύμβολα είναι απαγορευμένα δια νόμου.