Help - Search - Members - Calendar
Full Version: VTB League
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
benchwarmer
Πρόκειται για μία διοργάνωση των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (και όχι μόνο) στα πρότυπα της Αδριατικής Λίγκας. Πέρυσι έγινε δοκιμαστικά, φέτος όμως οι συμμετοχές πλήθυναν και το επίπεδο ανέβηκε αρκετά, πιστεύω πως μετά την Ευρωλίγκα και την ACB θα είναι η δυνατότερη ευρωπαϊκή λίγκα φέτος.

Συμμετέχουν: οι ΤΣΣΚΑ, Ούνιξ, Κίμκι, Σπαρτάκ, Λοκομοτίβ, Ενισέι, Κράσνιε Κρίλια και Νίζνι Νόβγκοροντ από Ρωσία, Ζαλγκίρις και Λιέτουβος από Λιθουανία, Μπουντιβέλνικ και Άζοβμας από Ουκρανία, η Πρόκομ από Πολωνία, η Νίμπουρκ από Τσεχία, η Μινσκ από Λευκορωσία, η Ρίγα από Λετονία, η Κάλεβ Τάλιν από Εσθονία και η Αστάνα από το Καζακστάν.

Έχουν ήδη γίνει κάποια "εναρκτήρια" ματς, αλλά ουσιαστικά ξεκινάει από το επόμενο Σ/Κ.

Περισσότερες λεπτομέρεις για όποιον ενδιαφέρεται εδώ http://www.vtb-league.com/en/home/home.htm
Nuntius
Ξέχασες να αναφέρεις την Φινλανδική Torpan Pojat.

Edit: Πάντως, είναι όντως μια υπέροχη διοργάνωση smiley.gif

Edit 2: Τσεκάροντας μια φορά το link δεν έχουν αναφερθεί η BC Šiauliai και η Anwil Włocławek (η ομάδα του Dardan Berisha).

Edit 3: Εκτός αν οι 3 ανωτέρω αποκλείστηκαν σε αυτά τα "προκριματικά".
Nuntius
Ναι, αυτές οι 3 που ανέφερα αποκλείστηκαν τελικά μαζί με την Dnipro. Έπρεπε να το διαβάσω καλύτερα το link πριν προβώ σε διορθώσεις tongue.gif
benchwarmer
Διαφορα ενδιαφεροντα ματς αυτες τις μερες (οπως πχ η νικη της Αστανα απο το Καζακσταν επι της Ζαλγκιρις, που εκανε επισφαλη τη θεση του Λιακου στον παγκο), αλλα σιγουρα αυτο που ξεχωρισε ηταν η σημερινη νικη-εκπληξη της Σπαρτακ (των Μπεβερλι-Χαλπεριν-Μαυροκεφαλιδη) επι της ΤΣΣΚΑ, που βεβαια ειχε καποιες απουσιες (Κριαπα, Βοροντσεβιτς). Περισσοτερα για αυτο ομως εαν και εφοσον βρω και δω το ματς..
george69
QUOTE (benchwarmer @ Oct 11 2011, 22:31 ) *
Διαφορα ενδιαφεροντα ματς αυτες τις μερες (οπως πχ η νικη της Αστανα απο το Καζακσταν επι της Ζαλγκιρις, που εκανε επισφαλη τη θεση του Λιακου στον παγκο), αλλα σιγουρα αυτο που ξεχωρισε ηταν η σημερινη νικη-εκπληξη της Σπαρτακ (των Μπεβερλι-Χαλπεριν-Μαυροκεφαλιδη) επι της ΤΣΣΚΑ, που βεβαια ειχε καποιες απουσιες (Κριαπα, Βοροντσεβιτς). Περισσοτερα για αυτο ομως εαν και εφοσον βρω και δω το ματς..


Προσπαθησα σημερα να δω το συγκεκριμενο παιχνιδι
απο καποιο STREAM CHANNEL αλλα ματαια
κολλουσε ολη την ωρα λογω της πολυ μεγαλης
επισκεψιμοτητας και δεν τα καταφερα .
Κριμα , γιατι ηθελα πολυ να το δω .
berry
σαρωνει ο πατρικ

QUOTE
Για τη VTB League, η Σπαρτάκ πήρε σπουδαία νίκη επί της ΤΣΣΚΑ στην Αγία Πετρούπολη με 83-81! Ο Μαυροκεφαλίδης με δυο βολές στα 59’’ έκανε το 81-78 και στα 11’’ αστόχησε σε τρίποντο ο Τεόντοσιτς. Με βολές οι Μοσχοβίτες μείωσαν σε 81-80, όμως στα 7’’ ο Μπέβερλι ήταν ψύχραιμος απ’ τη γραμμή και έκανε το 83-80. Στα 4’’ ο Μίλος είχε μια εύστοχη βολή (83-81), η ΤΣΣΚΑ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά ξανά ο Σέρβος αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή!

Κορυφαίοι της Σπαρτάκ ήταν οι Μπέβερλι (22π.) και Χαλπερίν (12π., 8ασ.), με τον Μαυροκεφαλίδη σε 27’ να μετράει 9 πόντους, 1 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Για την ΤΣΣΚΑ καλύτεροι οι Τεόντοσιτς (15π., 7ασ.) και Σβεντ (15π.). Θετικός στο ντεμπούτο του κι ο Κιριλένκο με 15π. και 5ρ. σε 23’.


http://www.basketnet.gr/main/2/europe/arti...spart-tska.html
Weekendman
Το βιντεάκι-περίληψη του αγώνα της Σπαρτάκ με την ΤΣΣΚΑ που ανέβηκε σήμερα...

Zoys
QUOTE
Με «καυτό» τον Γιοτάμ Χαλπερίν, η Σπαρτάκ του Ζντοβτς νίκησε στην Αγία Πετρούπολη 86-74 τη Λοκομοτίβ του Μάλκοβιτς για τη VTB League! Ο Ισραηλινός άσος είχε 22 πόντους με 5/8 δίποντα και ¾ τρίποντα. Σπουδαίος και ο Μαυροκεφαλίδης με 17 πόντους (8/13δ.), 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ, όπως κι ο Μπέβερλι (17π., 5ασ.). Απ’ τη Λοκομοτίβ ξεχώρισαν Μπίκοφ (12π., 7ασ.), Τσάλμερς (12π.) και Μπρέζετς (11π., 7ρ.).

Πηγή: www.basketnet.gr

benchwarmer
Τα παει πολυ καλα το πρωην ερυθρολευκο τριο μεχρι στιγμης, ειναι οι 3 πρωτοι σκορερ της Σπαρτακ που βρισκεται μονη πρωτη στον ομιλο της με 3-0, εχοντας νικησει και την (με ελλειψεις βεβαια τοτε) ΤΣΣΚΑ. Στο 2-1 ειναι η ΤΣΣΚΑ και η Λιετουβος. Στον αλλο ομιλο μονη αηττητη ειναι η Κιμκι και ακολουθουν με 2-1 Ουνιξ και Ζαλγκιρις (στο πρωτο "ντερμπι" ειχε κερδισει πριν λιγες μερες η Κιμκι την Ουνιξ). Γενικα παντως αυτο που φαινεται ειναι το αναμενομενο, οτι δηλαδη τα παντα θα κριθουν μεταξυ των 3-4 γνωστων ρωσικων και των 2 λιθουανικων, και οτι οι υπολοιπες ομαδες ειναι λιγο πολυ "διακοσμητικες"..
morrison
Το κακο ειναι οτι εχει αποδειχθει αδυνατο ως τωρα να δουμε καποιο παιχνιδι της Σπαρτακ... wink.gif
Πηγες στο καταλληλο τοπικ αν καποιος τα εχει καταφερει.
sacarame
QUOTE
H Σπαρτάκ Αγ. Πετρ. πήρε άλλη μια νίκη στη VTB League, στην Πολωνία επί της Πρόκομ με 77-67! Ο Χαλπερίν ήταν και πάλι σπουδαίος με 22 πόντους και 5 ασίστ. Ο Μπέβερλι είχε 16π.,5ρ. και 4ασ., ενώ ο Μαυροκεφαλίδης μέτρησε 8 πόντους (4/10δ.), 2ριμπ., 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 κοψίματα. Για την Πρόκομ διακρίθηκε ο Γκι (25π.,11ρ.).

Πηγή:basketnet.gr


Τι κάνει ο Χαλπερίν ρε παιδιά blink.gif

Και οι βαθμολογίες ως τώρα:

Α’ Όμιλος: Κίμκι 3-0, Ούνιξ, Ζαλγκίρις 2-1, Κράσνιε Κρίλια, VEF Ρίγα, Μπουντιβέλνικ 1-1, Αστάνα, Κάλεβ 1-2, Νίζνι 0-3.


Β’ Όμιλος: Σπαρτάκ 4-0, ΤΣΣΚΑ 3-1, Άζοβμας, Λιέτουβος 2-1, Γένισεϊ 1-1, Πρόκομ 1-2, Λοκομοτίβ 1-3, Μινσκ 0-2, Νίμπουρκ 0-3.
berry
QUOTE(sacarame @ Oct 24 2011, 13:02 ) *
Τι κάνει ο Χαλπερίν ρε παιδιά blink.gif


τι θεση παιζει ? βλεπω οτι συστηματικα δινει πολλες ασιστ

http://www.vtb-league.com/en/player/7639.htm?sid=14733

και ο πατρικ δεν παει πισω ε ?

http://www.vtb-league.com/en/player/7629.htm?sid=14733
berry
QUOTE
Tην 5η νίκη της σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε στη VTB League η Σπαρτάκ, κερδίζοντας και στο Κράσνογιαρσκ 91-70 τη Γένισεϊ! Ο Πάτρικ Μπέβερλι ως συνήθως πολυεργαλείο με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ! Δίπλα του ο Μαυροκεφαλίδης με 16 πόντους (6/12δ., 4/4β.) και 3 ριμπάουντ. Απ’ τη Γένισεϊ ξεχώρισαν Κομαρόφσκι (15π.) και Μπάξτερ (14π.).

Η βαθμολογία του Β’ ομίλου: Σπαρτάκ 5-0, ΤΣΣΚΑ, Άζοβμας 3-1, Λιέτουβος 2-1, Πρόκομ, Γένισεϊ 1-2, Λοκομοτίβ 1-3, Νίμπουρκ, Μινσκ 0-3.


http://www.basketnet.gr/main/2/europe/arti...verl-spart.html

τους καναμε ομαδα .που να παιζε και ο γιοταμ

http://www.vtb-league.com/en/game/1068.htm...$t&0=1

Υ.Γ

η VTB League εχει ωραιο σαιτ για στατιστικολαγνους
πχ

http://www.vtb-league.com/en/player/7629.htm?sid=14733

δειτε και "advanced stats"
benchwarmer
Μετα απο την ολοκληρωση (σχεδον) και της 6ης αγωνιστικης, ειναι προφανες οτι εχουν ξεχωρισει οι 4 ρωσικες ομαδες.

Στον Α' ομιλο, η Κιμκι ειναι στο 5-0 και η Ουνιξ στο 5-1 (η Κιμκι βεβαια τωρα θα επηρεαστει απο την ληξη του λοκαουτ με την απωλεια του Μοζγκοφ και του Ντεϊ) ενω ακολουθουν δυο εκπληξεις, η Ριγα απο τη Λετονια και η Αστανα απο το Καζακσταν (με ηγετη τον Ροουλ Μαρσαλ) με 3-3, ενω η Ζαλγκιρις ειναι μολις στο 2-4...

Στον Β' ομιλο η Σπαρτακ ειναι στο 6-0 και η ΤΣΣΚΑ στο 5-1, η Λιετουβος παει κι αυτη καλα στο 4-1 ενω απογοητευει η Προκομ που ειναι στο 2-3..

Στα ατομικα στατιστικα, πρωτος σε ρανκινγκ ειναι ο Γκι της Προκομ (που βεβαια εχει αποχωρησει τωρα), και ακολουθουν ο Κορτνεϊ Σιμς της Ριγα, και στη συνεχεια οι Χαλπεριν-Μπεβερλι της Σπαρτακ..
Nuntius
Πάμε μωρή Αστάνα wav.gif wav.gif wav.gif wav.gif
benchwarmer
Ενταξει, πιθανον ξεγελαει η προελευση της Αστανα, αλλα δεν εχει τυχαιους παιχτες. Το τριο των Αμερικανων (που παιζουν και πανω απο 30 λεπτα) ειναι πολυ αξιολογο, με μπροσταρη βεβαια τον Ροουλ Μαρσαλ, ενω εχει επισης και τους γνωστους μας Τσβετκοβιτς, Τσακιτς και Ιγκορ Μιλοσεβιτς.
Πχ η Νιζνι απο τη Ρωσια την οποια και κερδισαν την τελευταια αγωνιστικη, εχει αντιστοιχα μολις εναν Αμερικανο..
Nuntius
Βασικά, δεν είναι κακοί στο μπάσκετ οι Καζάκοι (ή οι Ουζμπέκοι). Αν κράταγαν δε και τα ταλέντα τους και δεν τους τα έπαιρναν Ρωσία και Τουρκία θα είχαν αξιόλογες ομάδες. Απλά τους Καζάκους θα τους βοηθούσα να ήταν λίγο πιο ψηλοί (όχι πως δεν έχει βγάλει νταμάρια αλλά τέσπα).
duncan21


Δεν ήξερα που να το ποστάρω το βίντεο και το έβαλα εδώ.Δεν είχα εικόνα του Βορόνοφ αλλά εντυπωσιάστηκα από το βίντεο.Εκπληκτική άμυνα,καμικάζι ο τύπος ναουμ.Ελπίζω να βρει θέση στο ροτέισον του Καζλάουσκας και στην EL.Moυ φαίνεται ταμάμ στο να κολλήσει πάνω σε τίποπα ΝαβαροΣπανούληδες και ίσως Μακάλεμπ και να τους βγάλει τη πίστη bball.gif.
berry
παιχνιδαρα φαινεται. εχει κανεις ιδεα που μπορω να βρω παιχνιδια της VTB ?


QUOTE
Με καλάθι του Σόνι Γουίμς 4’’ πριν το τέλος, η Ζαλγκίρις επικράτησε 95-94 της Χίμκι στο Κάουνας για τη VTB League. Αυτή ήταν μόλις η τέταρτη νίκη σε εννέα ματς για τους πρωταθλητές Λιθουανίας, αλλά και η δεύτερη ήττα σε έντεκα παιχνίδια για την ομάδα της Μόσχας, που έπεσε στη δεύτερη θέση (με μία ήττα περισσότερη από την Ούνιξ Καζάν).

Ο Αμερικανός «λυτρωτής» της Ζαλγκίρις είχε 25 πόντους και μαζί με τον Μάρκο Πόποβιτς που πρόσθεσε 19 και τον Μάντας Καλνιέτις που είχε 14 ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους. Από την πρώτη αντίπαλο του Άρη στο Top 16 του Eurocup (την ερχόμενη Τρίτη στο Αλεξάνδρειο), ο Τόμας Κελάτι οργίασε με 31 πόντους και 6/8 τρίποντα, ενώ 14 πόντους και 7 ασίστ είχε ο Ζόραν Πλάνινιτς, με τους Ματ Νίλσεν και Σεργκέι Μόνια να προσθέτουν 13 πόντους και τον Βιτάλι Φριτζόν 11.


http://www.sport-fm.gr/article/527084

Click to view attachment
berry
w00t.gif

baskethood
Αρχικά οι αποστάσεις είναι σεμιναριακού επιπέδου.
Στο ballscreen που δέχεται ο Weems αλλάζει πλευρά επίθεσης και πάει από την δεξιά του αμυντικού.
Ο ίδιος παίκτης που τον μαρκάρει δείχνει με το αριστερό του χέρι τον αριστερό διάδρομο έχοντας τοποθετήσει το σώμα του κατάλληλα για να τον οδηγήσει ακριβώς εκεί.
Μετά την αριστερή ντρίμπλα του Weems οι δύο αμυντικοί της strong side δεν κάνουν ΟΥΤΕ βήμα προς τα μέσα. Όσο δύσκολο και να ήταν αυτό που επιχείρησε ο Weems η άμυνα, σε μία τέτοια χρονική στιγμή, δεν γίνεται να αφήνει ανοίχτο το drive φοβούμενη το shoot. Δεν έχω ιδέα ποιοι παίκτες της Ζαλγκίρις είναι στη δυνατή πλευρά, στο φτερό και στη γωνία, αλλά ακόμα και καλοί σουτέρ να είναι απλά δεν δίνεις drive σε παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά. Θα μπορούσε να ευστοχήσει ή να κερδίσει φάουλ.

ΥΓ. Εν τω μεταξύ το play ξεκινά με isolated την δεξιά πλευρά του γηπέδου, πριν ο Popovic κάνει flash στη γωνία.
Weekendman
Δεν λέω καλός ο Γουίμς ,αλλά δείτε και τον τύπο αυτόν στο Κουβέιτ(ξέρω είναι off-topic)....


http://www.superbasket.gr/permalink/153735.html

βάζω κατευθείαν και την φάση εδώ...




βέβαια οι αντίπαλοι συνιστούν χαμηλότερο δείκτη δυσκολίας σε σχέση με την περίπτωση του Γουιμς, αλλά είναι απο τα καρφώματα που αξίζει να τα βλέπεις ,αν και θα ήθελα να ξέρω αν μπορούσε να κάνει το ίδιο ο Γουιμς ,σε περίπτωση που ο Μοζγκοφ ήταν αυτός που περίμενε κάτω απο την ρακέτα...
benchwarmer
Δυο μεγαλες εκπληξεις ειχαμε στα πλει-οφ της λιγκας, αφου η εντυπωσιακη στην κανονικη περιοδο Σπαρτακ (των Χαλπεριν, Μπεβερλι, Μαυροκεφαλιδη) αποκλειστηκε απο την Λοκομοτιβ του Μποζινταρ Μαλκοβιτς και του Τζερεμαια Μασεϊ, ενω και η κατοχος πλεον του Γιουροκαπ Κιμκι αποκλειστηκε απο την Λιετουβος Ριτας, σπαζοντας ετσι ενα αναμενομενο καθαρα ρωσικο φαιναλ φορ.
Το φαιναλ φορ θα γινει στις 2-3 Μαιου, και τα ζευγαρια των ημιτελικων ειναι ΤΣΣΚΑ-Λιετουβος και Ουνιξ-Λοκομοτιβ, με ξεκαθαρα φαβορι...
Νίκος Γκέκας
Δείτε τι καλάθι έβαλε ο Σκέλε στη Λετονία! Πραγματικά απίστευτο!!! τρομερό καλάθι
ALdaperan
QUOTE (Νίκος Γκέκας @ Apr 24 2012, 20:31 ) *
Δείτε τι καλάθι έβαλε ο Σκέλε στη Λετονία! Πραγματικά απίστευτο!!! τρομερό καλάθι

ας παίξει και κανένα τζόκερ
rchos
διαβασα προσφατα για την μεγαλη αλλαγη που θα εχουμε στην vtb λιγκα απο του χρονου.
αλλαγες οι οποιες δειχνουν οτι οι ρωσοι το πηραν πολυ σοβαρα το θεμα εκει πανω.

καταρχην οταν η united league(αυτο ειναι το ονομα της χωρις σπονσορες) ξεκινησε η ευρωλιγκα ειχε αντιδρασει πολυ εντονα και ηταν τελειως αντιθετη σε αυτην.οι ρωσοι φυσικα δεν πολυασχοληθηκαν και την δημιουργησαν ριχνοντας και αρκετα λεφτα μεσα.

φετος η ευρωλιγκα συμφωνησε με τους διοργανωτες της λιγκας ωστε και να την αναγνωρισει αλλα και να δινει θεσεις συμμετοχης στην ευρωλιγκα μεσα απο την καταταξη των ομαδων της.κατι πολυ σημαντικο γιατι δινοντας θεσεις στην ευρωλιγκα σιγουρα οι ομαδες που συμμετεχουν θα εχουν και μεγαλυτερο κινητρο.

αμεσως μετα και για να δειξουν ποσο σοβαρα το παιρνουν οι ρωσοι το εγχειρημα ανακοινωσαν οτι η PBL(η αντιστοιχη Α1 της ρωσιας δηλαδη) καταργειτε και οτι οι καλυτερες ρωσικες ομαδες θα αγωνιζονται μονο στην VTB league (φυσικα και στις ευρωπαικες διοργανωσεις Euroleague,Eurocup παραλληλα). οσες ομαδες δεν παρουν το εισιτηριο για την VTB θα παιζουν στην δευτερη τη ταξη κατηγορια του ρωσικου πρωταθληματος αυτη τη στιγμη.τα κριτηρια για συμμετοχη ειναι και αγωνιστηκα και οικονομικα.για αυτο το λογο εβαλαν περιοεισμους σε γηπεδα και αλλα τετοια κριτηρια.

θυμιζω οτι στην λιγκα αυτη φετος συμμετειχαν ομαδες απο 10 χωρες.κυριως χωρες της πρωην σοβιετικης ενωσης συν φινλανδια,τσεχια,πολωνια.με πολλες ομαδες απο euroleague και eurocup.

οι ρωσοι σοβαρευουν και ειναι σαφες οτι η κινηση του μπερτομεου να συμφωνισει ωστε να μπει η νεα λιγκα υπο την σκεπη της euroleague ειναι κινηση καθαρα γιατι φοβηθηκε οτι αν τους εκανε εχθρους μπορει να το τραβαγαν περισσοτερο απο οτι μπορουσε να αντεξει.περιμενουμε να δουμε ολες τις λεπτομερειες της κινησης αυτης αλλα οπως φαινετε οι ρωσοι το πηραν πρεφα οτι τα εθνικα πρωταθληματα εχουν πεθανει.να δουμε εμεις οι νοτιοι ποτε θα το καταλαβουμε.
εκτος απο ισπανια-γαλλια-γερμανια-τουρκια-ιταλια(αυτοι παιζετε) οι υπολοιπες χωρες δεν εχουν δυνατοτητα να συντηρουν εθνικο πρωταθλημα πλεον.πρεπει να το αντιληφθουμε να προχωρησουμε μπροστα.φυσικα ποιος ασχολειτε...
benchwarmer
Πρεμιέρα σήμερα στην ανανεωμένη VTB League, με την Αστάνα του Ανδρέα Γλυνιαδάκη να δείχνει από νωρίς τις προθέσεις της για φέτος, επικρατώντας με 72-71 της Λιέτουβος, ομάδα Ευρωλίγκας. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Γλυνιαδάκη, όπως βλέπουμε στο boxscore

Μετέχουν,
στον Α' όμιλο:
η Αστάνα και η Λιέτουβος
η Ούνιξ και η Κίμκι, παραδοσιακές δυνάμεις της Ρωσίας
η Σπαρτάκ των Μαυροκεφαλίδη-Μπέβερλι με μόνη σημαντική αλλαγή από πέρυσι τον Ζακ Ράιτ του ΑΓΟΡ αντί του Χαλπερίν
η Ντόνετσκ και η Άζοβμας από την Ουκρανία, με πολλές σημαντικές μεταγραφές (Ντορ Φίσερ, Ντόρον Πέρκινς, Καλογιάν Ιβάνοφ και Σονγκάιλα η πρώτη, η δεύτερη Γκριρ, Πάουνιτς, Ραντούλιτσα και Μάννυ Χάρις από το Κλίβελαντ)
η Κράσνιε Κρίλια από τη Ρωσία, η Τούροβ από τη Πολωνία και η Κάλεβ Ταλίν από την Εσθονία

και στον Β' όμιλο:
η ΤΣΣΚΑ, χωρίς σχόλια
η Ζαλγκίρις, επίσης γνωστή
η Λοκομοτίβ Κούμπαν των αρκετών μεταγραφών (και του Νικ Καλάθη μεταξύ αυτών)
η Νίμπουρκ από την Τσεχία, του Χρήστου Ταπούτου
η Ενισέι, η Τρίουμφ και η Νίζνι Νόβγκοροντ από τη Ρωσία
και η Ρίγα από τη Λετονία, η Μινσκ από τη Λευκορωσία και η Νεπτούνας από τη Λιθουανία..
morrison
H Ζαλγκίρις έκανε διπλό μέσα στην Λοκομοτίβ Κιούμπαν με 78-70.
http://www.vtb-league.com/en/game/1216.htm...$t&0=1

Θυμίζω ότι ήταν οι δύο ομάδες που έπαιξε τα τελευταία φιλικά του ο Ολυμπιακός στο Γκομέλσκι καπ χάνοντας μάλιστα από τους Ρώσσους.
One man show (...με την κακή έννοια... tongue.gif ) και πάλι από τον Νικ με 15π-5α αλλά και 9 λάθη, ο νεαποκτηθείς Καλνιέτις δεν έπαιξε ίσως γιατί απέναντι ήταν η Ζαλγκίρις. Πάντως μου μοιάζει σίγουρο ότι θα κοιτάξει να τους παντρέψει ο Πασούτιν τους δυο τους μελλοντικά.
benchwarmer
66-48 η Ούνιξ την Ντόνετσκ των πολλών μεταγραφών στο σημαντικότερο από τα σημερινά ματς. Σημείο αναφοράς για άλλη μια φορά ο Καϊμακόγλου, o οποίος είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερο ranking της Ούνιξ στα 4 από τα 5 επίσημα ματς που έχει δώσει ως τώρα!
Η ΤΣΣΚΑ πρέπει να το πήγε χαλαρά με την Νεπτούνας, μόλις στους 11 πόντους η διαφορά (με τον Κριάπα να κάνει 12-9-8), οπότε περιμένουμε να τους δούμε κανονικά στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.
rchos
Το είδα λίγο το Ούνικς-Ντόνετσκ.

Απογοήτευση είναι η Ντόνετσκ μέχρι σήμερα.Είχα δει και το παιχνίδι τους στα προκριματικά.

Σαν να έχεις βάλει 10 παίχτες που ήρθαν χτες όλοι μαζί να παίζουν χωρίς καμία προετοιμασία για να δέσουν μεταξύ τους.

Από την άλλη συνεχίζω να απορώ πως έχασε η Ούνικς από την Λε Μαν.Για μένα έχει καλύτερη ομάδα από την Κίμκι ενώ ο Καιμακ είναι μακράν ο πιο πολυεργαλείο παίχτης που διαθέτουν και έχει ξεκινήσει πολύ φουριόζος.

benchwarmer
Τέλος 1ου γύρου εδώ και τα πράγματα πάνε πάνω κάτω όπως τα περιμέναμε.

Στον 1ο όμιλο Ούνιξ (με Καϊμακόγλου και Βουγιούκα να κινούνται σταθερά σε διψήφια νούμερα πόντων) και Κίμκι έχουν από 7-2, ενώ ακολουθεί η Σπαρτάκ, με τον Μαυροκεφαλίδη να είναι ο πρώτος σκόρερ της. Η Αστάνα του Γλύνια είναι στο 4-4, με τον Γλύνια να έχει 8 πόντους μ.ο. αλλά απροσδόκητα χαμηλά νούμερα σε ριμπάουντ και τάπες. Απογοήτευση οι ουκρανικές ομάδες, παρά τις σημαντικές μεταγραφές που είχαν κάνει το καλοκαίρι.
Στον 2ο όμιλο κυριαρχούν ΤΣΣΚΑ και Ζαλγκίρις με 8-1, ενώ ακολουθεί η Λοκομοτίβ με 6-3, με τον Νικ Καλάθη να έχει μέσους όρους στο 15-4-6 (και μερικά "τρελά" ματς) και τον Μάριτς στο 11-10..

Γενικά το πρότζεκτ είναι ενδιαφέρον, αλλά όσο οι ίδιες ομάδες αγωνίζονται ταυτόχρονα και στο ρωσικό εγχώριο πρωτάθλημα, δεν ξέρω τι το επιπλέον προσφέρει..
SG3ptshooter
Aφιερωμένο στον από πάνω:
QUOTE
«Στους κορυφαίος Ευρωπαίους ψηλούς ο Γλυνιαδάκης»

http://www.sport-fm.gr/article/629232
benchwarmer
Τέλος κανονικής περιόδου εδώ, χωρίς κάποιες ιδιαίτερες εκπλήξεις (ίσως μόνο τον αποκλεισμό της Λιέτουβος από τα πλέι-οφ, αλλά στην κατάσταση που ήταν φέτος δεν θα το έλεγα έκπληξη).

Τα ζευγάρια λοιπόν της πρώτης φάσης των πλέι-οφ είναι:

Σπαρτάκ (με τον Μαυροκεφαλίδη να είναι πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ) - Νίζνι Νόβγκοροντ, με τον νικητή να παίζει με την Ζαλγκίρις

Κράσνιε Κρίλια (με ηγέτη τον γνωστό μας Άαρον Μάιλς, πρώτο πασέρ της λίγκας) - Τρίουμφ (με πρώτο σκόρερ τον 19χρονο Σεργκέι Καράσεφ, που θα μας απασχολήσει πάρα πολύ στο μέλλον), με τον νικητή να παίζει με την ΤΣΣΚΑ

Λοκομοτίβ (με πρώτο σκόρερ(!) και πασέρ τον Καλάθη, και πρώτο ριμπάουντερ τον Μάριτς) - Ντόνετσκ, ένα ζευγάρι που θα ευχαριστηθεί πάρα πολύ ο SG3ptshooter cool.gif , και τον νικητή να παίζει με την Ούνιξ (όπου ΚΑΙ εκεί, έχουμε πρώτο σκόρερ και ριμπάουντερ Έλληνα, τον Καϊμακόγλου, ενώ και ο Βουγιούκας κινείται σε διψήφιους πόντους)

και Ρίγα (του MVP της λίγκας φέτος Ερλ Ρόουλαντ) - Αστάνα (του σαραντάπηχου Σφακιανού), με τον νικητή να παίζει με την Κίμκι.
SG3ptshooter
Μετά τον τραυματισμό του Milos, o A-Jax έγινε βασικός pg σε μια ομάδα στην οποία δεν έτρεχε καν plays στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Με βασικό το παιχτούρι λοιπόν καθάρισε η CSKA τη Khimki και την Kuban για την κατάκτηση της VTB και αποφάσισαν μέχρι και να τον κρατήσουν για του χρόνου.. Δεν τα λέτε δεν τα γράφετε όμως οι Παπαλουκικοί/Teodosicικοί/Κατσικαρικοί/Ζησικοί. tongue.gif
akratacity
η λιετουβος επιβεβαιωνει την πολυ καλη κατασταση της και προηγειται 40-28 εδρας της λοκομοτιβ κουμπαν στο ημιχρονο

δεν παιζει ο καλνιετις απο την κουμπαν

ουιλιαμς και μπραουν με προσωπικες ενεργειες προσπαθουν οσο μπορουν να την κρατησουν στο παιχνιδι

ο πασουτιν δοκιμασε και σχημα με 4 ρωσους (γκριγκοριεφ λικχοντει ζουμπκοφ ζουκανενκο) και τον ουιλιαμς για καποια λεπατ στο β΄δεκαλεπτο μηπως και αλλαξει τν ρυθμο του αγωνα

συνολικα πολυ καλη εμφανιση απο την λιετουβος

ο μπαουερμαν εχει παρει απο ολους τους παιχτες που εχει χρησιμοποιησει κατι θετικο (ειτε σε αμυνα ειτε σε επιθεση)

θετικος ο νεαρος μπεντζιους, καλος ο γλυνιαδακης
redleg7
Μολις παρακολουθησα το τελος σ ενα εξαιρετικο ματς αναμεσα σε Κιμκι και Τσσκα.Η Κιμκι ανετρεψε μια διαφορα 8 ποντων που ειχε σταθερα σ ολο το ματς η Τσσκα και σε 4 δευτερα απο το 81-83 εκανε το σκορ 86-83!!Ισοφαρισε ο Λοντσαρ σε 83 ολα και στην επαναφορα ο Κριαπα εδωσε την μπαλα στον εκπληκτικο αποψε Augustine και αυτος σκοραρε απο τα 6.75 με σουτ στην εκπνοη!Απο τα καλυτερα φετινα ματς!
yorgos
Το είδα κι εγώ φίλε, με πρόλαβες. Παρατηρήσεις:

1. Πάρα πολύ καλός ο Τεόντοσιτς στο οργανωτικό κομμάτι, εξαιρετικός στο pnr, πολύ ώριμος στις επιλογές του, εύστοχος στις βολές όταν ζύγιζε η μπάλα και αξιοποιούσε τα μεγάλα κορμιά τη ΤΣΣΚΑ.

2. Η Χίμκι μου αρέσει γενικώς, αλλά ειδικά ο Αγκουστίν είναι εξαιρετική περίπτωση λευκού ψηλού, άψογος στο pnr με όποιον από τους δύο πλέι κι αν έπαιζε, αν και βοηθήθηκε από την ανυπαρξία Μεσίνα στην άμυνα.

3. Δυο λεπτά πριν το τέλος η Κίμκι πάει να περάσει μπροστά, ο Πόποβιτς αντί να κάνει ό,τι του είπαν το πήρε πάνω του, έκανε step back τρίποντο με τον Χριάπα κολλημένο πάνω του κι έφαγε μια τάπα ολόδική του. Τον έβγαλε με τη μία ο προπονητής του, ο παλιός γνωστός μας Κουρτινάιτις, χωρίς να του πει τίποτε.

4. Εξαιρετικά καλοδουλεμένη η Χίμκι, πολύ καλή δουλειά από τον προπονητή της, φαίνεται και στα set plays μετά από τάιμ άουτ. Το αντίθετο θα έλεγα για το Μεσίνα, που κάθε χρόνο και χειρότερα. Καλά, για την πατάτα στην τελευταία επαναφορά δεν το συζητάω καν... Φυσικά και δεν αποτελεί δικαιολογία η απουσία Χάινς, οι άλλοι έπαιζαν χωρίς το Ντέιβις.

5. Ξεκάθαρα ομάδα Ευρωλίγκας η Χίμκι, της λείπει λίγο βάθος και είναι χαλαρά ομάδα τοπ-16 με βλέψεις για οκτάδα. Θετικότατο το γεμάτο γήπεδο, έστω κι αν είναι χωρητικότητας μόλις 6.000

6. Αυτός ο Κρστιτς... Σκέτη τρύπα στην άμυνα, τον έχανε μονίμως τον Αγκουστίν που είχε... (κρατηθείτε): 11/11 δ, 1/1τρ και 6/8β, 7ριμπ, 0 λάθη κι ένα κλέψιμο. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα, με rkg 37. Ο Τεόντοσιτς βέβαια είχε 36 με άλλα απίστευτα στατιστικά: 9/10δ, 2/3τρ, 5/5β, 7 ασ, 1λ, 1κλ.
redleg7
δεν μπορουσες να τα αναλυσεις καλυτερα φιλε μου...η κιμκι απορω που λεγανε οτι εχει οικονομικα προβληματα...ποτε τ απεκτησαν και πως διατηρησαν τον κορμο?μονο μειον η απομακρυνση πλανινιτς που ταιριαζε στην ομαδα αυτη.....ο Ογκουστιν ξερει καποιος τι συμβολαιο εχει?οπως λες στην επιθεση εβαλε πανω απο 30 ποντους και ολα αυτα με αποντα τον Ντειβις ....μ αρεσε και ο Γκριν(που επαιζε αυτος??) ενω ο Λοντσαρ επιθετικα ειναι σταθερος...ο Ποποβιτς θεωρω οτι ειναι τελειως λαθος επιλογη μετα την απομακρυνση Πλανινιτς ενω ο Κοπονεν κανει καλη σεζον....ωραια ομαδα και φαβορι για το Γιουροκαπ....δεν ξερω αν διαλυσει κ.αν εχουν οικονομικα προβληματα αλλα θα θελα 2-3 παιχτες απο την ομαδα αυτη....η Τσσκα αντιθετα εχει γκαρντ περιορισμενης ευθυνης (παργκο γκορντον δεν...) οπως και η Μπαρτσα π βλεπω τωρα χωρις τον Ναβαρο δεν...(ολεσον,πουλεν και αυτοι δεν...ενω ο λαμπε στους ψηλους βλεπω οτι τον τελειωνει ο Πασκουαλ )....Η Τσσκα βασιζεται αποκλειστικα στον Γουιμς..Αν τον κλεισεις τους εχεις ..Ο Κρστς καλυτερα μην σχολιασω..πανω απο 400 χιλ δεν αξιζει συμβολαιο..αλλα μιλαμε για Ρωσια και υπεραξιες...
Weekendman
QUOTE(redleg7 @ Jan 26 2014, 14:07 ) *
.μ αρεσε και ο Γκριν(που επαιζε αυτος??)


Είναι ο άνθρωπος ,που πέρσι βοήθησε αρκετά τον Ντάνστον ,για να κάνει μια χρονιά ικανή να του δώσει συμβόλαιο στον Ολυμπιακό...
yorgos
Πολύ καλό παιχτάκι...
redleg7
QUOTE (Weekendman @ Jan 26 2014, 21:11 ) *
Είναι ο άνθρωπος ,που πέρσι βοήθησε αρκετά τον Ντάνστον ,για να κάνει μια χρονιά ικανή να του δώσει συμβόλαιο στον Ολυμπιακό...

Ωραιος παιχτης πραγματικα.Μου αρεσε αρκετα μπορω να πω.Και απ οτι βλεπω τα στατς του 16 ρι στο rnk μεσο ορο με 7.1 ασιστ και 4.1 στα ριμπαουντ.Γι αυτο η Βαρεζε με τετοιο διδυμο ξενων πηγαινε τραινο περσι.

*Αν καποιος ξερει και μπορει να βοηθησει μπορει να αναφερει κανα σαιτ με ετησιες αποδοχες στα συμβολαια των παιχτων ανα την Ευρωπη.Αν υπαρχει τετοιο σαιτ.Μου κινησαν την περιεργεια και ο Αγκουστιν και ο Γκριν οπως θελω να δω και για τον Λοβερνιε της Παρτιζαν.
redleg7
Την πρωτη φορα για το πρωταθλημα καταφεραν να χασουν στο τελος.Τωρα εκαναν διπλο για το Κυπελλο στην Μοσχα εναντιον της Τσσκα.Ο λογος για την Κρασνι Οκτιαμπρ που κερδισε 73-84.
yorgos
Δεν είναι ακριβώς οφ τόπικ αλλά αξίζει να το δει κανείς, τρελές επαναφορές λέμε.


Weekendman
Δεν είναι η ΤΣΣΚΑ σε φόρμα Final Four χάνοντας και το δεύτερο ματς με την Λοκομοτίβ...


Μέχρι να δω τα highlights η ολόκληρο τον αγώνα βάζω τα 6 τριποντά του Γουίλιαμς απο τον πρώτο προημιτελικό της VTB League ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και την Λοκομοτίβ...

spysta
τα λεγαμε για την ασυνδετη ΤΣΣΚΑ με το θεατρακι της για εδρα ... ΑΝΕΤΑ θα ηταν final4 o OΣΦΠ !! (και ο ΠΑΟ μπορουσε)
κριμα ρε γαμωτο ..

το αστειο ειναι ..
πως υπαρχει ΣΟΒΑΡΟ ενδεχομενο να παιξει τελικο Ευρωλιγκας (αν και η Μακαμπι μπορει ευκολα να της κανει ζημια) και να πετυχει εναν απο τους δυο Ισπανους ψιλοεξουθενωμενους απο τον εμφυλιο και να σηκωσει Ευρωπαικο αυτη η ΜΕΤΡΙΑ ομαδα.

αν και νταξει .. το πρωτο λογο τον εχουν οι Ισπανοι. ειναι 2-3 κλασεις ανωτεροι
(και προσωπικα αν εβαζα λεφτα θα τα ακουμπουσα στη Μπαρτσα)
redleg7
Αν για τριτη σερι σεζον παντως δεν παρουν τιποτα το μπατζετ πεφτει και η ομαδα τους διαλυεται(ενδεχομενη απομακρυνση Χαινς??ο μονος λογος βασικα που μπορει να ωφεληθουμε απο κατι τετοιο).Ηδη αποκλειστηκαν φετος απο την Οκτιαμπρ στο κυπελλο και ψαχνουν ενα θαυμα με την Λοκομοτιβ πλεον.Απο την Ρεαλ ή την Μπαρτσελονα θα χασουν περιπατο εκτος συγκλονιστικου απροοπτου.Εννοειται οτι με μειονεκτημα τους ειχαμε για τα καλα(εχουν που εχουν πολυσυμπλεγματικο μαζι μας).
ssoulliss
QUOTE (spysta @ May 10 2014, 18:47 ) *
πως υπαρχει ΣΟΒΑΡΟ ενδεχομενο να παιξει τελικο Ευρωλιγκας (αν και η Μακαμπι μπορει ευκολα να της κανει ζημια) και να πετυχει εναν απο τους δυο Ισπανους ψιλοεξουθενωμενους απο τον εμφυλιο και να σηκωσει Ευρωπαικο αυτη η ΜΕΤΡΙΑ ομαδα.


Εντάξει δεν είναι μέτρια ομάδα η ΤΣΣΚΑ,κακοστελεχωμένη είναι και έχει θέμα προπονητή. Όχι αξίας προπονητή αλλά κατεύθυνσης. Μάλλον ο Μεσίνα τα τελευταία 2 χρόνια κάτι πίνει. icon_drunk.gif

Υ.Γ. Η Λοκομοτίβ έχασε 2 μάτς απο την ΤΣΣΚΑ στην Ευρωλίγκα από σουτ στην εκπνοή, κάποια στιγμή θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου γιατί η Λόκο είναι πολύ καλή ομάδα.
spysta
QUOTE(ssoulliss @ May 10 2014, 17:23 ) *
Εντάξει δεν είναι μέτρια ομάδα η ΤΣΣΚΑ,κακοστελεχωμένη είναι και έχει θέμα προπονητή. Όχι αξίας προπονητή αλλά κατεύθυνσης. Μάλλον ο Μεσίνα τα τελευταία 2 χρόνια κάτι πίνει. icon_drunk.gif

εμενα στα ματια μου ... ομαδα που εχει ΤΕΤΟΙΟ μπατζετ και ΤΟΣΟΥΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ και βγαζει αυτο το ΤΡΑΓΙΚΟ αργο μπασκετ που πονανε τα ματια μας ... εεε ΜΕΤΡΙΑ ειναι (για τις δυνατοτητες της παντα)
Zoys
QUOTE(spysta @ May 10 2014, 19:28 ) *
εμενα στα ματια μου ... ομαδα που εχει ΤΕΤΟΙΟ μπατζετ και ΤΟΣΟΥΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ και βγαζει αυτο το ΤΡΑΓΙΚΟ αργο μπασκετ που πονανε τα ματια μας ... εεε ΜΕΤΡΙΑ ειναι (για τις δυνατοτητες της παντα)

Ακριβώς. Είναι πολύ κατώτερη από αυτό που θα έπρεπε να είναι σύμφωνα με τα μηδενικά των συμβολαίων της. Οι Ισπανικές ομάδες βάσει του μπάσκετ που έπαιξαν στην διάρκεια της σεζόν αξίζουν περισσότερο την Ευρωλίγκα, αλλά όλα θα κριθούν εντός γηπέδου αφού μια ομάδα με το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ μπορεί να κάνει δύο συνεχόμενα καλά ματς για να κερδίσει το Final 4. Ίσως η πρώτη χρονιά που θεωρώ ότι το σύστημα της Ευρωλίγκας στους 4 ευνοεί την ΤΣΣΚΑ παρ' ότι παραμένει η ακριβότερη ομάδα. tongue.gif
Weekendman


This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.