Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Euroleague Women 2018-19
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Γυναικείο μπάσκετ
benchwarmer
Με ξεχωριστά τόπικ φέτος smiley.gif

Κυρίως λόγω της εντελώς απροσδόκητης παρουσίας του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση w00t.gif
Πρώτον γιατί κανείς δεν περίμενε ότι θα πάρει πρόσκληση για αυτήν (για τα προκριματικά έστω) και δεύτερον γιατί πάλι κανείς δεν περίμενε να πάρει την πρόκριση απέναντι στην Βίσλα, με βάση την αποδυνάμωση του ρόστερ που συνέβη. Κι όμως, παρόλο που είδαμε μία ομάδα με εμφανέστατο έλλειμμα στο επιθετικό ταλέντο, υπήρχε η κατάλληλη αφοσίωση στην άμυνα (ή μία αντίστοιχα κακή Βίσλα, ότι προτιμάτε) και βέβαια η απο μηχανής θεός Παυλοπούλου (τόσο στο πρώτο ματς όσο κυρίως σήμερα με το καλάθι-πρόκριση στο 0.3" από τη λήξη) για να έρθει η πολυπόθητη πρόκριση.

https://www.youtube.com/watch?v=dv13IhMCcgc

Τα γκρουπ κλπ της διοργάνωσης σε επόμενο ποστ (ή μπορεί φυσικά να με προλάβει όποιος θέλει), να σημειώσουμε απλώς ότι θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα στον θεσμό μετά από 18 χρόνια, και αναμένεται να παρελάσουν από τα μέρη μας μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου γυναικείου μπάσκετ.
ego
Εντάξει είναι ψιλοντροπή το ότι δεν υπήρχε θέμα για τον αγώνα ούτε σήμερα ούτε τις προάλλες. Έβλεπα τον αγώνα και δεν μπορούσα να γράψω κάτι στο φόρουμ!

Οι διαιτητές έπαιξαν 90-10 υπέρ των Πολωνίδων, και πραγματικα προσπάθησαν στο τέλος να το γυρίσουν το ματς μόνοι τους με ένα αντιαθλητικό από το πουθενά. Μπράβο στη Παυλοπούλου και ο προπονητής της Εθνικής θα πρέπει να νιώθει ηλίθιος που την είχε στο πάγκο για να παίζει η Λυμουρα.
ggrilik
QUOTE (ego @ Oct 13 2018, 00:28 ) *
Εντάξει είναι ψιλοντροπή το ότι δεν υπήρχε θέμα για τον αγώνα ούτε σήμερα ούτε τις προάλλες. Έβλεπα τον αγώνα και δεν μπορούσα να γράψω κάτι στο φόρουμ!

Οι διαιτητές έπαιξαν 90-10 υπέρ των Πολωνίδων, και πραγματικα προσπάθησαν στο τέλος να το γυρίσουν το ματς μόνοι τους με ένα αντιαθλητικό από το πουθενά. Μπράβο στη Παυλοπούλου και ο προπονητής της Εθνικής θα πρέπει να νιώθει ηλίθιος που την είχε στο πάγκο για να παίζει η Λυμουρα.


90-10 !!! ohmy.gif
benchwarmer
Αρχικά, μπορεί ο καθένας να φτιάξει νέο τόπικ οπουδήποτε, αν θεωρεί ότι δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα smile.gif

Δεύτερον, εδώ και κάποιους μήνες λειτουργεί ο νέος κανονισμός του φόρουμ, με την προσθήκη του κανονισμού 14 όπου απαγορεύονται πλέον αντίστοιχες αναφορές σε διαιτησία, οπότε ενόψει και της νέας σεζόν ρίξτε του μια ματιά smile.gif


Στο θέμα μας λοιπόν, ο όμιλος του Ολυμπιακού θα περιλαμβάνει τις
Dynamo Kursk (RUS)
Fenerbahce (TUR)
Sopron (HUN)
Avenida (ESP)
Hatay (TUR)
Flammes Carolo (FRA)
Olympiacos (GRE)
TTT Riga (LAT)

με τις 4 πρώτες να πηγαίνουν στα προημιτελικά, τις άλλες 2 στο Γιούροκαπ και τις 2 τελευταίες σπίτι τους.

Για τις ομάδες ας γράψει αναλυτικά κάποιος ειδικότερος, πρώτο ματς στις 24 του μήνα στη Γλυφάδα(?) με την Φενέρ.
passhootdrive
Μακάρι να παίξουν κάπου καλύτερα απο Γλυφάδα.

Η απουσία ἀρθρων απο τα ΜΜΕ εἰναι κάτι το ἀλλο. Και ξέρουμε πως υπἀρχουν δημοστοαγρἀφοι που έχουν και τις κὀρες τους στο ἀθλημα.

Και μακάρι ο ΟΣΦΠ να καλέσει τα παιδιά των ακαδημιών όλων των ομάδων στα παιχνίδια. Κέρδος για όλους.

Gkos
Στο πρωτο ματς με την Βισλα παντως ,στο (άδειο) ΣΕΦ παίζανε ,αν δεν εχω τυφλωθει!
benchwarmer
QUOTE(Gkos @ Oct 13 2018, 11:23 ) *
Στο πρωτο ματς με την Βισλα παντως ,στο (άδειο) ΣΕΦ παίζανε ,αν δεν εχω τυφλωθει!


Επειδή κάνανε έργα(?) στην Γλυφάδα, σίγουρα δεν είναι το αρχικό πλάνο να παίζουν ΣΕΦ...
ego
Πάντως ο προπονητής χθες το βράδυ που βγήκε στο Καβαλιεράτο είπε ότι θα γίνουν προσπαθειες να γίνουν οι αγώνες στο ΣΕΦ.
parketeza
QUOTE (benchwarmer @ Oct 12 2018, 21:33 ) *
Κυρίως λόγω της εντελώς απροσδόκητης παρουσίας του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση w00t.gif

Απροσδόκητη ναι, αλλά κι αυτή η Wisla τα 'θελε και τα 'παθε. Εμφανίστηκε πολύ κακή κι ανέτοιμη, ίσως και να υποτίμησε τον Ολυμπιακό, και την πάτησε! Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2003-2004 δεν θα έχει παρουσία στην Ευρωλίγκα. Μιλάμε για τεράστια αποτυχία των Πολωνών!

Και αντίστοιχα, για τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού (όπως και της Λευκάδας φυσικά). Με ένα χεράκι βοηθείας και από τη FIBA βέβαια που έβαλε τις Nadezhda/Cukurova και Gdynia/Ormanspor να αλληλοφαγωθούν νωρίς-νωρίς. Γιατί αν Ολυμπιακός και Λευκάδα έπαιζαν με αυτές, δεν νομίζω ότι θα τα κατάφερναν.

Να δούμε τώρα αν ο Ολυμπιακός αλλάξει τα πλάνα του. Δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικό είναι να συμμετέχεις στην Ευρωλίγκα έχοντας μόνο 3 ξένες, όπως δεν ξέρω αν είναι εξίσου ρεαλιστικό να φτιάξεις άλλο ρόστερ για την Ευρώπη και άλλο για την Ελλάδα.

Από την άλλη, και η TTT Riga με δύο Αμερικανίδες έπαιξε. Και κέρδισε δίκαια και πεντακάθαρα την απογοητευτική Venezia. Αν κάτι συνδέει Riga και Ολυμπιακό είναι ότι στο ρόστερ τους υπάρχει ο βασικός κορμός των εθνικών ομάδων των χωρών τους (στη Riga ίσως περισσότερο). Νομίζω ότι αυτό έπαιξε ρόλο στην ομοιογένεια και των δύο ομάδων και στο ότι κατάφεραν να πάρουν το μάξιμουμ από τις παίκτριές τους τόσο νωρίς στη σεζόν. Γενικά πάντως δεν είδαμε καλό μπάσκετ στα προκριματικά.

Τελευταία εκκρεμότητα: Villeneuve-Szekszard. Την Τετάρτη (ο αγώνας πήγε πίσω λόγω του γαλλικού πρωταθλήματος – οι Γάλλοι δεν πρόκειται να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους για χάρη της FIBA, jamais! biggrin.gif ). 71-68 ήταν το σκορ στην Ουγγαρία, ίσως το καλύτερο παιχνίδι των προκριματικών (από αγωνιστική άποψη), ντέρμπι θα είναι και ο επαναληπτικός. Θα έδινα όμως ένα μικρό προβάδισμα στη Villeneuve.

υγ
Η TTT Riga είναι μία από τις ιστορικότερες ομάδες και πολυνίκης στην ιστορία του θεσμού (στις πέτρινες εποχές βέβαια). Επιστρέφει στην Ευρωλίγκα για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2010-2011 (όταν συμμετείχαν 24 ομάδες).
parketeza
Μάθαμε και την τελευταία ομάδα που μπαίνει στους ομίλους της Ευρωλίγκας: η γαλλική Villeneuve d’Ascq υπερκάλυψε τη διαφορά των 3 πόντων με την οποία έχασε στην Ουγγαρία και στρογγυλοκάθησε στον Α΄ όμιλο.

Έτσι στη φετινή Ευρωλίγκα με τα διευρυμένα προκριματικά έχουμε: 3 ομάδες από Γαλλία, 3 από Ρωσία, 2 από Τουρκία και 1 από Ισπανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Βέλγιο, Ιταλία, Ελλάδα, Λετονία.

Στον Α΄ όμιλο ξεχωρίζει η UMMC Ekaterinburg και το υπερηχητικό της ρόστερ: K. McBride, B. Griner, C. Vandersloot, J. Jones, E. Meesseman, A. Torrens, N. Baric, E. Belyakova, E. Beglova, M. Vadeeva, R. Musina κλπ. (με προπονητή τον Ισπανό Miguel Mendez). wacko.gif

Από ’κει και πέρα, ανάμεσα στις υπόλοιπες επτά ομάδες (Praha, Polkowice, Schio, Bourges, Braine, Villeneuve, Nadezhda) προβλέπεται να γίνει ο… κακός χαμός για το ποιες θα μπουν στα play-offs (η 2η θέση σε αυτόν τον όμιλο αξίζει χρυσάφι!) και ποιες θα συνεχίσουν στο Eurocup. Η βελγική Braine φαντάζει ως ο αδύναμος κρίκος, αλλά πραγματικά ο όμιλος αυτός είναι τόσο αμφίρροπος που δεν χωρούν και πολλές προβλέψεις. Με εξαίρεση την UMMC (που χθες κατέκτησε άνετα το 3ο της SuperCup), όλες οι άλλες ομάδες δείχνουν ικανές να κερδίσουν και να χάσουν από οποιαδήποτε.

Ειδική μνεία...
... στις δύο δικιές μας συμμετοχές. smile.gif Την Καλτσίδου με την Polkowice (με σημαντικό ρόλο στην ομάδα) και τη Γέμελος με τη Schio (για δεύτερη φορά στην καριέρα της στην Ευρωλίγκα μετά από εκείνη τη μάλλον αποτυχημένη χρονιά με την Perfumerias Avenida πριν λίγα χρόνια).

… αλλά και στη Natalia Hejkova, τη Σλοβάκα προπονήτρια της USK Praha, μια σπουδαία μορφή του ευρωπαϊκού γυναικείου μπάσκετ. Στα 64 της χρόνια, μετράει (αν δεν κάνω λάθος) 14 παρουσίες σε Final Four Ευρωλίγκας, 5 τίτλους (5/5 τελικούς), με 3 διαφορετικές ομάδες, σε 3 διαφορετικές δεκαετίες: 1999-2000 με τη σλοβακική Ruzomberok, 2007-2008 με τη ρωσική Spartak Μόσχας και 2015 με την USK Praha (ίσως στον πιο ανέλπιστο τίτλο της καριέρας της). Με ευρωπαϊκά και ολυμπιακά μετάλλια με την εθνική Ρωσίας. Και με τις περισσότερες ομάδες της να παίζουν πάρα πολύ όμορφο μπάσκετ!

Ο Β΄ όμιλος προσεχώς... smile.gif
parketeza
Στον Β΄ όμιλο της φετινής Ευρωλίγκας τα πράγματα είναι αρκετά πιο ξεκάθαρα.

Τρεις ομάδες (Kursk, Fenerbahce, Sopron) είναι φαβορί όχι μόνο για τις τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου, αλλά και για την πρόκριση στο Final Four. Ειδικά Kursk και Fenerbahce είναι γκραν φαβορί (εκτός κι αν οι Τούρκοι πνιγούν και πάλι στον… Βόσπορο, που δεν το αποκλείω rolleyes.gif ). Τη Sopron περιμένω να τη δω για να βγάλω ασφαλέστερο συμπέρασμα, αλλά ομάδα που έχει προπονητή τον Roberto Iniguez δεν την προσπερνάς εύκολα.

Άλλες τρεις ομάδες (Hatay, Carolo, Avenida) είναι επίσης υπολογίσιμες και μπορούν να κάνουν ζημιά στις άλλες ανά πάσα στιγμή (ειδικά η Avenida στην πολύ δύσκολη έδρα της· τα… εκατομμύρια της UMMC, λ.χ., έχουν να κερδίσουν στο Pabellon de Wurzburg της Σαλαμάνκα, κι εγώ δεν θυμάμαι από πότε – σίγουρα πριν το 2013).

Η TTT Riga κι ο Ολυμπιακός μπήκαν σ' αυτόν τον όμιλο ως δύο ξεκάθαρα αουτσάιντερ και θα κληθούν να… επιβιώσουν. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα (ρόστερ, μπάτζετ, απειρία κλπ.) ο ρεαλιστικός, όσο και πολύ δύσκολος, στόχος τους θα πρέπει να είναι μια θέση που "κατεβάζει" στο Eurocup. Που όμως, κατά τη γνώμη μου, θα συνιστά υπέρβαση.

Να και κάποια από τα ονόματα που θα παίξουν στην Ελλάδα αυτή τη σεζόν:
--- Fenerbahce: Kelsey Plum, Bria Hartley, Cecilia Zandalasini, Kia Vaughn, Kiah Stokes (πήρε πρόσφατα τουρκικό διαβατήριο), Birsel Vardarli Demirmen
--- Sopron: Aleksandra Crvendakic, Amanda Zahui, Yvonne Turner, Candice Dupree
--- Avenida: Silvia Dominguez, Angel Robinson, Erika de Souza, Adaora Elonu
--- Hatay: Courtney Paris, Alexis Jones, Glory Johnson, Ben Hind Abdelkater, Marica Gajic
--- Carolo Basket: Amel Bouderra, Queralt Casas, Haley Peters, Kaleena Mosqueda-Lewis
--- H TTT Riga (ξανά) και οι Λετονές της.

Ειδική μνεία…
… στο πιο εντυπωσιακό ρόστερ του ομίλου, αυτό της Dynamo Kursk: Anna Cruz, Marta Xargay, Sonja Petrovic, Epiphanny Prince, Candace Parker, Breanna Stewart. w00t.gif Καθώς και οι γνωστές μας από την εθνική Ρωσίας: Elena Kirillova, Natalia Zhedik, Natalia Anoikina, Tatiana Vidmer, Ksenia Levchenko. wacko.gif

… αλλά και στους προπονητές: στον Δον Λούκας (Mondelo) της Kursk, στον σενιόρ (ντίρτυ γιομπ) Ρομπέρτο (Iniguez) της Sopron, στη συμπαθή κυρία Βαλερί (Garnier) της Fenerbahce, στη δικιά μας Κατερίνα (Χατζηδάκη) της Hatay, στον αξιόλογο Μάρτινς (Zimbarts) της TTT Riga, και στους δύο πρωτάρηδες (τρεις με τον Παντελάκη), τον Romuald Yernaux της Carolo Basket και τον Lino Lopez της Avenida. smile.gif

υγ1
Να και ποιες παίκτριες ξεχώρισε η FIBA (και από τους δυο ομίλους): http://www.fiba.basketball/euroleaguewomen...uroleague-women

υγ2
No Moore! sad.gif

υγ3
Εύχομαι κι εγώ ο Ολυμπιακός να δει τη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα ευρύτερα, προς όφελος του γυναικείου μπάσκετ, και όχι μόνο οπαδικά και στενόμυαλα!
passhootdrive
QUOTE (ego @ Oct 13 2018, 21:50 ) *
Πάντως ο προπονητής χθες το βράδυ που βγήκε στο Καβαλιεράτο είπε ότι θα γίνουν προσπαθειες να γίνουν οι αγώνες στο ΣΕΦ.


Μπρἀβο στον Δἠμο Γλυφάδας. Δεν κατάφεραν να πάρουν την άδεια για το γήπεδο και τώρα άντε στην Χαλκίδα. Ισως για όλα τα παιχνίδια. Μάλλον στον ΟΣΦΠ δεν περίμεναν πρὀκριση και είχαν σχεδιάσει αλλιώς. Και το Ελληνικό ερημώνει.
parketeza
QUOTE (passhootdrive @ Oct 22 2018, 10:42 ) *
Μπρἀβο στον Δἠμο Γλυφάδας. Δεν κατάφεραν να πάρουν την άδεια για το γήπεδο και τώρα άντε στην Χαλκίδα. Ισως για όλα τα παιχνίδια. Μάλλον στον ΟΣΦΠ δεν περίμεναν πρὀκριση και είχαν σχεδιάσει αλλιώς. Και το Ελληνικό ερημώνει.

Και στη Χαλκίδα ποιοι θα πάνε; huh.gif Εκτός από τους... οργανωμένους;

Το γηπεδικό πάντως είναι ένα θέμα στο ελληνικό γυναικείο και ήταν αναμενόμενο ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει δυσκολίες με το ΔΑΚ Γλυφάδας. Άλλο το Eurocup κι άλλο η Ευρωλίγκα! Είναι αστείο, αλλά τώρα που το σκέφτομαι, μόνο δύο γυναικείες ομάδες παίζουν σε γήπεδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών στην Ελλάδα, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Όπου φυσικά εκεί δεν πατάει κανείς (ούτε και πρόκειται)! icon_drunk.gif

Είδηση των τελευταίων ημερών...
Η Candace Parker τελικά δεν θα παίξει με την Kursk φέτος, το συμβόλαιό της ακυρώθηκε, και απ' ό,τι φαίνεται οι Ρώσοι βρίσκονται σε αναζήτηση νέας ψηλής (εννοείται υψηλού επιπέδου). Θα μου προξενήσει έκπληξη αν δεν την αντικαταστήσουν, γιατί μειονεκτεί σαφώς σε σχέση με την UMMC. Προς το παρόν πορεύονται με τις 40άρες της Stewie!

Επίσης, με την Polkowice ενσωματώθηκε η Tiffany Hayes, μία εκ των τριών Αμερικανίδων της ομάδας (με τη μία να έχει ευρωπαϊκό διαβατήριο). Πιστεύω ότι φέτος η ομάδα της Καλτσίδου θα τα πάει πολύ καλά, πολύ καλύτερα από πέρσι που ήταν σκέτη απογοήτευση: πολύ καλό ρόστερ και ξεκάθαροι ρόλοι. Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι με τη Bourges είναι από τα πιο σημαντικά της 1ης αγωνιστικής (μαζί με το Nadezhda-Praha και το Hatay-Avenida).

Όσο για τη Fenerbahce που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, προέρχεται από ανέλπιστη ήττα στο τουρκικό πρωτάθλημα (από την Adana, 70-68) και ήδη μαζώχτηκαν τα πρώτα σύννεφα πάνω από το κεφάλι της κυρά-Βαλερί. rolleyes.gif
parketeza
Ζεσταματάκι smile.gif

benchwarmer
Έκανε την προσπάθειά του σήμερα ο Ολυμπιακός αλλά αναμενόμενα δεν ήταν αρκετή κόντρα στην Φενέρ, ακόμα και την ελλιπή και ανέτοιμη Φενέρ που είδαμε σήμερα. Ενδεικτικά να πούμε ότι η Plum ήταν στην 12άδα των ΗΠΑ στο πρόσφατο Παγκόσμιο και η Vaughn παίζει σταθερά στο WNBA την τελευταία δεκαετία, όπου παίζει πλέον και η Zandalasini. Όταν μπουν και οι Hartley και Stokes η Φενέρ θα είναι φυσικά ένα από τα φαβορί για το final4.
Εν πάσει περιπτώσει, είχε θετικά στοιχεία η εμφάνιση και ίσως αν επαναληφθούν μερικές τέτοιες να έρθουν και κάποιες νίκες. Να μιλάμε βέβαια έστω και για την 6η θέση και τη συνέχεια στο Eurocup είναι ακόμα πολύ μακρινό...

* Η Χριστινάκη θα είναι ό,τι πρέπει για την ομάδα. Η ίδια φυσικά θα ήθελε κάποιο καλύτερο πρωτάθλημα (το οποίο μπορεί να το βρει), αλλά συμμετοχή στην Ευρωλίγκα δεν νομίζω ότι μπορεί να βρει τόσο εύκολα.
parketeza
QUOTE (benchwarmer @ Oct 24 2018, 22:15 ) *
* Η Χριστινάκη θα είναι ό,τι πρέπει για την ομάδα. Η ίδια φυσικά θα ήθελε κάποιο καλύτερο πρωτάθλημα (το οποίο μπορεί να το βρει), αλλά συμμετοχή στην Ευρωλίγκα δεν νομίζω ότι μπορεί να βρει τόσο εύκολα.

Η Χριστινάκη ακούγεται εδώ και καιρό για τη Galatasaray. Η ίδια έχει πει ότι έχει συμφωνήσει με ομάδα της Τουρκίας και απλά απομένει η ανακοίνωση. Γιατί αργεί, δεν ξέρω, πάντως γενικότερα είναι πρόβλημα που δεν παίζει, όπως και η Μάλτση. Για την εθνική εννοώ. Που πάλι ακούσαμε ότι αρκεί μια νίκη για την πρόκριση, κι εγώ θα αρχίσω σε λίγο να βγάζω καπνούς από τα αφτιά! ugly1.gif

Δεν εντυπωσίασε η Fenerbahce, αλλά γενικώς οι ομάδες της κυρα-Βαλερί της Γκαρνιέ δεν εντυπωσιάζουν. Παίζουν τόσο όσο. Νομίζω όμως ότι μέσα στη σεζόν θα παίξει καλύτερο μπάσκετ. Θα ξαναπώ (για τελευταία φορά smile.gif ) ότι η Παυλοπούλου μου αρέσει πάρα πολύ. Τόσα χρόνια που την παρακολουθώ διακριτικά δεν πήγαν στράφι… Μπράβο της!

Η Kia Vaughn είναι μόνο μία. Και είναι παιχτούρα! biggrin.gif MVP του Final Four το 2015, πέντε χρόνια στην ομαδάρα της USK Praha, δεύτερος χρόνος στη Fenerbahce. Και διεθνής με την εθνική Τσεχίας, παρακαλώ!

Επίσης να πω ότι η Fenerbahce έχει παίξει δύο τελικούς Ευρωλίγκας αυτή τη δεκαετία. Το 2013, με προπονητή τον Roberto Iniguez που είχε διαδεχθεί τον Δικαιουλάκο (ήττα από την UMMC). Και το 2017 με προπονητή τον Firat Okul που αντικατέστησε τον Δικαιουλάκο πριν το Final Four της Αικατερινούπολης (ήττα από την Kursk). Μεγάλο απωθημένο για τους Τούρκους η Ευρωλίγκα, την ίδια ώρα που η "μισητή" αντίπαλος Galatasaray έχει μία Ευρωλίγκα και 2 Γιούροκαπ!

Για τ’ άλλα παιχνίδια, σε μπούλετς:
--- Παρ’ ολίγον συγκοπή για την Kursk. Κέρδισε μετά κόπων και βασάνων την TTT Riga στη Λετονία (70-69), με τις Λετονές να μην μπορούν να βγάλουν την τελευταία επίθεση. Έχασαν τεράστια ευκαιρία να ταρακουνήσουν λίγο τον όμιλο. Κι εγώ δεν πίστευα αυτό που έβλεπα! ohmy.gif
--- Μπλακ-άουτ για τη Sopron. Ήττα από την Carolo Basket (80-74) που μπορεί να μην έχει σταυρώσει ακόμη νίκη στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά στην Ευρωλίγκα ξεκίνησε με το δεξί. Είναι ίσως η μόνη γαλλική ομάδα που παίζει μη συμβατικό γαλλικό μπάσκετ. Γι’ αυτό και είναι πολύ επικίνδυνη, ειδικά αν αφήσεις το δημιουργικό παιχνίδι της Amel Bouderra (9 ασίστ σήμερα), για την οποία συνεχώς γκρινιάζουν οι Γάλλοι στη Garnier επειδή την "κόβει" από την εθνική Γαλλίας (όταν την καλεί).
--- Απογοήτευση η CCC Polkowice. Τι απογοήτευση δηλαδή; Μαύρο χάλι, σαν τις φανέλες και τα σορτσάκια των παικτριών. Κακή και η Καλτσίδου, που τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Nayo Raincock-Ekwunwe, την Καναδή. Άνετη νίκη για τη Bourges.
--- Αγχωτική, αλλά και πολύτιμη νίκη και για την USK Praha. Πάντα η μετάβαση από το αδύναμο τσεχικό πρωτάθλημα (όπου κερδάμε και με 90 πόντους διαφορά!) στην Ευρωλίγκα είναι δύσκολη, αλλά το know-how το ’χουμε. biggrin.gif Από τα ωραιότερα παιχνίδια της αγωνιστικής στο Όρενμπουργκ από άποψη ρυθμού, ταχύτητας, ενδιαφέροντος, σκορ. 78-83.
--- Νίκη και για τη βελγική Castors Braine επί της ιταλικής Schio. Παρά τους 17 πόντους και τις 4 ασίστ της Γέμελος. Κουλουβάχατα ο πρώτος όμιλος!
--- Η UMMC έχει αντίπαλο για φέτος; Δεν νομίζω, αλλά και πέρσι τέτοια εποχή το ίδιο λέγαμε για την Kursk.

υγ.
Γινήκαμε και ρεζίλι. Δεν αντέξαμε! Άκου βόμβα! blink.gif
parketeza
QUOTE (parketeza @ Oct 22 2018, 18:08 ) *
Η Candace Parker τελικά δεν θα παίξει με την Kursk φέτος, το συμβόλαιό της ακυρώθηκε, και απ' ό,τι φαίνεται οι Ρώσοι βρίσκονται σε αναζήτηση νέας ψηλής (εννοείται υψηλού επιπέδου). Θα μου προξενήσει έκπληξη αν δεν την αντικαταστήσουν...

Την αντικατέστησαν. Με την Tina Charles!

Στο μεταξύ, για την 1η αγωνιστική, η Hatay κέρδισε την Avenida (88-80) στην Αντιόχεια, με ακρογωνιαίους λίθους τη Glory Johnson και το θωρηκτό... Paris. Πολύ μικρό ροτέισιον όμως για την ομάδα της Χατζηδάκη.

Και μια παίκτρια που αξίζει να προσέξουμε, γιατί θα την βρούμε μπροστά μας λίαν συντόμως: Carlie-Ann Samuelson (η αδελφή της Katie-Lou smile.gif) στο ντεμπούτο της στην Ευρωλίγκα με τη Castors Braine. Η νατουραλιζέ της Μ. Βρετανίας: Samuelson
parketeza
Ματσάρα στη Σαλαμάνκα! Και το οχυρό καλά κρατεί! biggrin.gif

Η Perfumerias Avenida κέρδισε τη Fenerbahce (88-82), αφού πρώτα η Silvia Dominguez έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Colorín, colorado y este cuento aún no ha acabado!
os contamos un cuento? wink.gif
parketeza
Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Sopron εδώ, στις 18:00: https://www.youtube.com/watch?v=BNmmmueGrK0

Η Sopron Basket είναι η ομάδα που εντυπωσίασε πέρσι φτάνοντας μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας. Φέτος έχει διατηρήσει τον βασικό περσινό κορμό της, χωρίς όμως τη Σέρβα Milovanovic (εγκυμοσύνη), αλλά με τη Σουηδέζα Amanda Zahui και την (πολύ σπουδαία) Candace Dupree.

Και με προπονητή τον Ισπανό Roberto Iñiguez (Ινιοίκιεθ προφέρεται) που μπήκε στο γυναικείο μόλις το 2012, όταν μεταπήδησε από την ανδρική ομάδα της Valencia στη γυναικεία, αντικαθιστώντας μεσούσης της χρονιάς τη Natalia Hejkova και κερδίζοντας στο τέλος τόσο το πρωτάθλημα Ισπανίας όσο και τον τίτλο της Ευρωλίγκας. Έκτοτε ο σενιόρ Ρομπέρτο έχει δουλέψει στη Fenerbahce, τη Nadezhda (και στις δυο διαδέχτηκε τον Δικαιουλάκο) και τη Sopron, για συνεχόμενες διετίες, με την εξής ενδιαφέρουσα σημείωση: τον πρώτο χρόνο κάθε διετίας οδήγησε τις εκάστοτε ομάδες του στον τελικό της Ευρωλίγκας (2013, 2016, 2018), αλλά έχασε και τις τρεις φορές από την UMMC! Κάπου ενδιάμεσα βρέθηκε και στη Girona (2015, για μισή σεζόν), με την οποία κέρδισε το ισπανικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά στη σύντομη έτσι κι αλλιώς ιστορία της καταλανικής ομάδας.

υγ
Χρωστούμενο από χθες: στιγμιότυπα από το... καστρί το απάτητο tongue.gif https://www.youtube.com/watch?v=pr41TsLBcmg
parketeza
Sopron-Ολυμπιακός: 85-69
Ωραίο ματς, σε γενικές γραμμές! Η Sopron είναι ομάδα με μεγάλο επιθετικό τάλαντο, φάνηκε σήμερα αυτό, μολονότι έπαιξε χωρίς την Tina Jovanovic (που δίνει παιχνίδι στο ποστ) και με κακή την Amanda τη Zahui. Αλλά όταν έχεις Dupree… Με αρκετά κενά στην άμυνα, όμως, που τα είδαμε και την προηγούμενη εβδομάδα. Το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τη Fenerbahce στην Κωνσταντινούπολη θα έχει ενδιαφέρον.

Σ' έναν όμιλο που μπουρδουκλώθηκε όχι μόνο χάρη στο χθεσινό αποτέλεσμα της Avenida, αλλά (κυρίως) εξαιτίας της νίκης της TTT Riga επί της Hatay μέσα στην Αντιόχεια (74-77). Παίρνω πίσω ό,τι έγραψα για τη Riga, η εμφάνισή της κόντρα στην Kursk την περασμένη αγωνιστική μόνο τυχαία δεν ήταν. Πολύ δουλεμένη ομάδα, που (υπενθυμίζω) βασίζεται στις Λετονές διεθνείς και σε δύο μόνο Αμερικανίδες, όχι πολύ γνωστές, αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικές.

Επόμενος αγώνας για τον... φιλότιμο Ολυμπιακό: η Dynamo Kursk. Που βρήκε τον καλούτσικο εαυτό της απέναντι στην Carolo Basket (83-62). Μερικές από τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο θα βρεθούν στη Χαλκίδα (?) την προσεχή Τετάρτη, ανάμεσά τους η Breanna Stewart, η Sonja Petrovic και η Marta Xargay. Προσδεθείτε! smile.gif

Sonja Petrovic Posts 23 points & 11 rebounds vs. Carolo Basket



Στον α΄ όμιλο:
--- Η Polkowice εμφανίστηκε καλύτερη αυτή τη φορά, αλλά απέναντι στο θηρίο της Αικατερινούπολης είχε λίγες ελπίδες, ακόμη κι όταν οι άλλες παίζουν με τις μηχανές στο ρελαντί (69-54, μέτρια η Καλτσίδου).
--- Η Bourges συνεχίζει αήττητη, 74-59 την αξιόμαχη Nadezhda. Όπως αήττητες είμαστε κι εμείς οι Τσέχες που μετά το 123-12 (!!!) επί της Technik Brno για το τσέχικο πρωτάθλημα περάσαμε άλλο ένα ήσυχο βράδυ στο Schio (50-69), χάρη στην άμυνά μας και το φριχτό ποσοστό στα σουτ της ιταλικής ομάδας (1/8 τρίποντα για τη Γέμελος). Την άλλη εβδομάδα, στην πολύχρωμη Hala Kralovka, περιμένουμε τη Bourges για να… μετρηθούμε!
--- H Braine τέλος έχασε από τη Villeneuve στο χειρότερο ίσως παιχνίδι της αγωνιστικής (49-51). Στην οποία Villeneuve είδαμε να επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια η Ann Wauters!

υγ1
Candice (και ουχί Candace) Dupree
Ινιοίγκεθ (-νιοι- όπως λέμε Νιόνιος)
smile.gif
benchwarmer
Πολύ κοντά σήμερα σε μία πραγματικά ιστορική νίκη ο Ολυμπιακός, απέναντι στην καλύτερη παίχτρια του κόσμου (MVP του WNBA 2018 και του Fiba World Cup 2018), αλλά δεν άντεξε στο τέλος, πληρώνοντας και πάλι την σχετική απειρία του, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει κάποια παίχτρια να πάρει την μπάλα όταν αυτή καίει (όσο και αν η Παυλοπούλου έδειξε το αντίθετο απέναντι στη Βίσλα
στα προκριματικά). Η Τόμας δεν φαίνεται να είναι τέτοια παίχτρια, έχοντας στα 5 ματς (μαζί με τα προκριματικά δηλαδή)... 19/65 σουτ. Ακόμα και η Άντερσον που υπήρχε πέρυσι (που δεν την έλεγες και παίχτρια από το πάνω ράφι) μάλλον ήταν αρκετά καλύτερη. Πάντως ο Παντελάκης μοιάζει να κάνει πολύ καλή δουλειά και μπράβο του, ενώ και οι Ελληνίδες παίκτριες δείχνουν να έχουν πολύ καλή ψυχολογία μετά τις τελευταίες πορείες της Εθνικής μας.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα βρίσκεται στο 0-3 αλλά με εμφανίσεις που ακόμα και για την περσινή ομάδα (που με Μάλτση-Καλτσίδου κλπ θεωρητικά είχε καλύτερο ρόστερ από την φετινή) θα ήταν ικανοποιητικές, πόσο μάλλον τώρα.
passhootdrive
QUOTE (benchwarmer @ Nov 7 2018, 22:34 ) *
Πολύ κοντά σήμερα σε μία πραγματικά ιστορική νίκη ο Ολυμπιακός, απέναντι στην καλύτερη παίχτρια του κόσμου (MVP του WNBA 2018 και του Fiba World Cup 2018), αλλά δεν άντεξε στο τέλος, πληρώνοντας και πάλι την σχετική απειρία του, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει κάποια παίχτρια να πάρει την μπάλα όταν αυτή καίει (όσο και αν η Παυλοπούλου έδειξε το αντίθετο απέναντι στη Βίσλα
στα προκριματικά). Η Τόμας δεν φαίνεται να είναι τέτοια παίχτρια, έχοντας στα 5 ματς (μαζί με τα προκριματικά δηλαδή)... 19/65 σουτ. Ακόμα και η Άντερσον που υπήρχε πέρυσι (που δεν την έλεγες και παίχτρια από το πάνω ράφι) μάλλον ήταν αρκετά καλύτερη. Πάντως ο Παντελάκης μοιάζει να κάνει πολύ καλή δουλειά και μπράβο του, ενώ και οι Ελληνίδες παίκτριες δείχνουν να έχουν πολύ καλή ψυχολογία μετά τις τελευταίες πορείες της Εθνικής μας.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα βρίσκεται στο 0-3 αλλά με εμφανίσεις που ακόμα και για την περσινή ομάδα (που με Μάλτση-Καλτσίδου κλπ θεωρητικά είχε καλύτερο ρόστερ από την φετινή) θα ήταν ικανοποιητικές, πόσο μάλλον τώρα.


Σόρρυ αλλά ήταν μακριά από το κοντά.

Δεν ήταν μόνο η Stewart η οποἰα βαριότανε για 30 λεπτά και έπαιξε σοβαρά για 5 με 10. Η Κουρσκ έχει και το Νο 1 του WNBA draft του 2010 (δηλαδη συνολικά 2 νο 1) και 3 με 4 άλλες που έχουν παίξει WNBA η στις εθνικές τους. Πἀνε να το σηκώσουνε.

Δεν ἠταν θέμα απειρίας. Ο ΟΣΦΠ έχει πολλές ἐμπειρες παίχτριες που χθες παίξανε στο ὀριο τους και μπράβο τους. Απλά οι άλλες ήταν άλλο επίπεδο.

Το βάθος πάγκου της Κουρσκ ήταν άλλο πράγμα. Μπράβο στον Παντελάκη για την διαχείρηση των φάουλ, ήταν δύσκολο.

Γενικά, μπράβο στον ΟΣΦΠ ἐπαιξε κοντά στο όριο του και σύγουρα αξίζει μερικές νίκες.

Μέγιστη απογοήτευση η απουσία αθλητριών και οπαδών του μπάσκετ από στις κερκίδες. Και ο ΟΣΦΠ είχε έλευθερη είσοδο για αθλήτριες. Αυτό ας το δουν όλοι αυτοί που φωνάζουν για την απουσία τους κράτους και που πίστευουν ότι αυτό είναι το πρόβλημα στο γυναικείο μπάσκετ. Που ήταν όλοι αυτοί χθες;. Στην εποχή του ιντερνετ είναι δυνατόν όλα τα νέα κορίτσια να μην θέλουν να δουν μία απο τις κάλυτερες παίχτριες στον κόσμο;

Ακουσα χθές, καλό είναι αυτο το 30, πού την βρήκαν;
ema
QUOTE(passhootdrive @ Nov 8 2018, 09:25 ) *
Μέγιστη απογοήτευση η απουσία αθλητριών και οπαδών του μπάσκετ από στις κερκίδες. Και ο ΟΣΦΠ είχε έλευθερη είσοδο για αθλήτριες. Αυτό ας το δουν όλοι αυτοί που φωνάζουν για την απουσία τους κράτους και που πίστευουν ότι αυτό είναι το πρόβλημα στο γυναικείο μπάσκετ. Που ήταν όλοι αυτοί χθες;. Στην εποχή του ιντερνετ είναι δυνατόν όλα τα νέα κορίτσια να μην θέλουν να δουν μία απο τις κάλυτερες παίχτριες στον κόσμο;

Ακουσα χθές, καλό είναι αυτο το 30, πού την βρήκαν;


Τετάρτη απόγευμα, πολλές αθλήτριες έχουν υποχρεώσεις με φροντιστήρια κλπ τα οποία προσπαθούν να στριμώξουν από δω κι από κει μεταξύ αγώνων και προπονήσεων και πολλές φορές χάνουν λόγω αθλητικών υποχρεώσεων. Δεν είναι εύκολο Όπως δεν είναι εύκολο και για τους γονείς που δουλεύουν.
Προσωπικά ξέρω πάρα πολλούς που πολύ θα ήθελαν να έρθουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

minas gr
Δικαιο ξεδικαιο ευχαριστουμε τις παικτριες του ολυμπιακου που μας πηγαν το πιο ευκολο ταμειο του μήνα ειστε καταπληκτικες biggrin.gif
αμα νικουσανε κιολας θα χα βγαλει αρκετα λεφτα για ν αγορασω καμμια ομαδα, καλη καρδια tongue.gif
parketeza
QUOTE (ema @ Nov 8 2018, 12:33 ) *
Τετάρτη απόγευμα, πολλές αθλήτριες έχουν υποχρεώσεις με φροντιστήρια κλπ τα οποία προσπαθούν να στριμώξουν από δω κι από κει μεταξύ αγώνων και προπονήσεων και πολλές φορές χάνουν λόγω αθλητικών υποχρεώσεων. Δεν είναι εύκολο Όπως δεν είναι εύκολο και για τους γονείς που δουλεύουν.
Προσωπικά ξέρω πάρα πολλούς που πολύ θα ήθελαν να έρθουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Έχεις ένα δίκιο σε αυτό που λες, ισχύει σίγουρα για αρκετές περιπτώσεις, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι ο χώρος του γυναικείου έχει και πολλά στραβά εν γένει. Διαιρεμένος, σκόρπιος, σε πολλές περιπτώσεις αδιάφορος και πολύ-πολύ τεμπέλικος. cool.gif Αλλά δεν φταίει μόνο αυτός για την άσχημη εικόνα στο ΣΕΦ (να το ξαναπώ ότι τέτοια γήπεδα είναι εκτός λογικής γυναικείου?). Εδώ υπάρχει μηδαμινή δημοσιογραφική κάλυψη, ανύπαρκτος δημόσιος λόγος και τεράστια άγνοια για το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ γυναικών (και δεν μιλώ γι΄αυτούς που δεν ασχολούνται καθόλου, αλλά κυρίως για το μπασκετόφιλο, ας το πούμε έτσι, κοινό). Και εντάξει, συμβαίνει κι αλλού, αλλά εμείς κερδίζουμε βραβείο γκίνες! rolleyes.gif Πάλι καλά που η ΕΡΤ έχει βάλει τον Γιαννουλάκη στις μεταδόσεις και λέγονται και κάποια αξιόπιστα πράγματα (μαζί με λίγες υπερβολές κατά τη γνώμη μου, αλλά κι αυτές στη ζωή είναι!)

Στα αγωνιστικά, εύστοχο το σχόλιο του passhootdrive. Αυτό που είδαμε ήταν το φάντασμα του Kursk κι όχι η Dynamo. Δεν μου είναι σαφές όμως αν πρόκειται περί αδιαφορίας, ή κακού φορμαρίσματος, ή κακής μέρας, ή αν απλά ο Mondelo (ο οποίος στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό για το... ενδιαφέρον παιχνίδι!) δοκίμαζε πράγματα (ειδικά στο γ΄ δεκάλεπτο), αφού ήξερε ότι στο τέλος, εύκολα ή δύσκολα, θα κερδίσει. Γιατί αυτό είναι το έργο που βλέπουμε στα παιχνίδια του αξιόμαχου κατά τ' άλλα Ολυμπιακού: μια ομάδα να προσπαθεί, να βάζει δύσκολα στην αντίπαλη μέσω της αμυντικής προσήλωσης που δείχνει, αλλά στο τέλος να… σκάει (κι εγώ δεν νομίζω ότι είναι απλώς απειρία). Πιστεύω όμως ότι ο Ολυμπιακός θα την κάνει αυτή τη νίκη που ψάχνει. Σε 14 παιχνίδια είναι στατιστικώς απίθανο να μην του βγει έστω ένα (αν και έχει συμβεί στο παρελθόν ομάδα να μην κάνει ούτε μία νίκη στους ομίλους – η Gyor, νομίζω, τη χρονιά που αποδεκατίστηκε).

Στα αρνητικά του αγώνα ο τραυματισμός της Petrovic (ας μην είναι κάτι σοβαρό!). Τη Σονίτα την έχει υποδείξει ο Mondelo ως την πιο σημαντική παίκτρια της ομάδας του, ως την… κόλλα της Kursk σε άμυνα και επίθεση, τον καταλύτη της ομαδικής χημείας μέσα και έξω από το γήπεδο. Κι όχι τυχαία. Χθες έκανε κακό παιχνίδι, αλλά όσοι παρακολουθούμε, την έχουμε δει να κάνει απίστευτα πράγματα. Μέχρι και να παίρνει μόνη της κρίσιμα παιχνίδια με ένα μόλις πόδι (και δεν υπερβάλλω rolleyes.gif ). Παίκτρια με μεγάλη ψυχή και αυταπάρνηση, κι αυτό είναι που την διαφοροποιεί στα δικά μου μάτια από τις άλλες, τις ρομποτικές (πλην όμως πολύ σπουδαίες, Moore, Taurasi κλπ. κλπ.).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια… έγιναν ενδιαφέροντα πράγματα. Εδώ τα αποτελέσματα, για να μην… κουράζομαι ματαίως. rolleyes.gif

Μόνο σε ένα παιχνίδι θα σταθώ (από διαστροφή tongue.gif ), στη ματσάρα της Πράγας: USK Praha-Bourges: 88-80. Ντέρμπι για τρία δεκάλεπτα, μέχρι που οι… Τσέχες πάτησαν το γκάζι στην άμυνα, μολονότι η Bourges κατάφερε να μαζέψει στο τέλος τη διαφορά.

--- Nata Hejkova, η πιο επιτυχημένη και πολυνίκης προπονήτρια στη σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκας γυναικών (οι άνδρες συνάδελφοί μου με έχουν υποτιμήσει, είπε το καλοκαίρι σε μια συνέντευξή της. Έχει άδικο?). Εξαιρετικό στήσιμο της ομάδας φέτος, καίτοι… είμεθα undersized. Αλλά το σερί μας θα σταματήσει εδώ, γιατί μετά μας περιμένει το... θεριό!
--- Katerina Elhotova, 4/5 τρίποντα. Την έχουν χαρακτηρίσει ως την κορυφαία σουτέρισσα της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Το κυριότερο, δεν εκβιάζει προσπάθειες. Πριν δέκα χρόνια, ως νεάνιδα/νεο-γυναίκα ήταν το back-up της Μάλτση στην ομάδα.
--- Μια εξαιρετική Alyssa Thomas (Connecticut Sun), η μοναδική Αμερικανίδα της ομάδας, γιατί κατά τ’ άλλα… ευρωπαΐζομεν!
--- Και από την άλλη, 3/12 τρίποντα για τη μικρή Marine, που όμως έβγαλε κάποιες υπέροχες φάσεις!

Το χάι-λάιτ του ματς όμως ήρθε στο τέλος, από τη Σλοβένα Teja Oblak (η διαφορά πόντων ίσως αποδειχθεί σημαντική σε αυτόν τον όμιλο): https://www.youtube.com/watch?v=LkIwPzBrbxU...u.be&t=6021

Ασίστ, τοπ 3
3. Alba Torrens: https://twitter.com/EuroLeagueWomen/status/...192638047989766
2. Marine Johannès: https://twitter.com/EuroLeagueWomen/status/...244203274297344
1. Amel Bouderra: https://twitter.com/EuroLeagueWomen/status/...250634325176320 (η μία από τις δέκα συνολικά που μοίρασε).

υγ.
Αυτό, από το Palacium της Villeneuve d'Ascq: https://twitter.com/EuroLeagueWomen/status/...288784216911872
parketeza
--- Το ματς της 4ης αγωνιστικής: Kursk-Fenerbahce: 64-63. Πώς; Με το νο1 του Top 5.



Ενδιαφέρον παιχνιδάκι και πολύ-πολύ διδακτικόν! Από πολλές απόψεις.

--- Ενίοτε πέφτουν και τα κάστρα. Αλλά έχει σημασία ο τρόπος! Η Perfumerías Avenida (ήττα από τη Sopron, 70-78 στη Σαλαμάνκα) είναι ίσως η πιο διασκεδαστική, στα μάτια ημών των ουδέτερων (λέμε τώρα!), ομάδα της φετινής Ευρωλίγκας! smile.gif



--- Villeneuve-Polkowice. Επιστροφή της Καλτσίδου (αλλά και της Leedham) στο Palacium, αλλά κακό-κάκιστο παιχνίδι. 45-48 τελικό σκορ, 13-31 στο ημίχρονο. Ευτυχώς που έπεσε το σήμα στον δορυφόρο κι έτσι η FIBA στρίμαρε λάιβ μόνο τα 15 λεπτά του ματς (τώρα στο κανάλι της το 'χει ολόκληρο, αλλά ευχαριστώ δεν θα πάρω shot.gif ). Πάντως σε αυτό το-ένα-δεκάλεπτο-και-κάτι που είδα, η Καλτσίδου ήταν η πολυτιμότερη της Polkowice, κάνοντας όλη τη "βρώμικη" δουλειά σε άμυνα κι επίθεση.

--- Δύο ομάδες παραμένουν ακόμη χωρίς νίκη. Η Schio (Α΄ όμιλος) και ο Ολυμπιακός (Β΄ όμιλος). Για τη Schio αυτό θα αλλάξει (πήρε την Allie Quigley και, δεν μπορεί, κάποια στιγμή η Gruda θα βρει τον εαυτό της). Όσο για τον Ολυμπιακό ίσως να έχει την ευκαιρία του απέναντι στη TTT Riga την άλλη εβδομάδα...
parketeza
H Kursk νίκησε και τη Sopron στην Ουγγαρία (58-65, στο τέλος – 31 πόντους η Tina Charles), η Fenerbahce κέρδισε τη Hatay στην Κωνσταντινούπολη (87-74 – είχε χάσει στην Αντιόχεια για το τουρκικό πρωτάθλημα πριν καναδυό βδομάδες), η Perfumerías Avenida έσπασε το εντός έδρας αήττητο της Carolo Basket (62-75), η Schio συνεχίζει χωρίς νίκη (67-61 από την CCC Polkowice – 13 πόντοι, 7 ριμπάουντ για την Καλτσίδου που κράτησε την CCC μέσα στο παιχνίδι σε κρίσιμα σημεία: εδώ), εμείς οι Τσέχες smile.gif περάσαμε άλλο ένα ήσυχο βράδυ στη Hala Kralovka (82-63 την Castors Braine), αλλά το ματς της αγωνιστικής έγινε στο Prado.

Περίμενα ότι η Bourges θα πρόβαλε σθεναρή αντίσταση στο… θεριό, αλλά όχι κι έτσι! 70-74, ήττα στην παράταση για τις Berruyères, που πρώτα ισοφάρισαν στην κανονική περίοδο με αυτό της Catherine Plouffe (δεν έπαιξε στο Παγκόσμιο με τον Καναδά) και μετά είχαν την ευκαιρία να πάρουν το παιχνίδι με τη μικρή Marine και αυτό (ερχόταν, το ’βλεπα tongue.gif ).

χαϊλάιτς

υγ1
Το Prado είναι το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο της φετινής Ευρωλίγκας. … Άντε καλά, το τρίτο, γιατί την πρωτιά την έχει το ΣΕΦ! Μετά έρχεται το φημισμένο Spiroudome (6300 χωρητικότητα) στο Σαρλερουά, η έδρα που χρησιμοποιεί από πέρσι η Castors Braine, τρίτο το Prado (5027) στη Μπουρζ και τέταρτη, σε απόσταση αναπνοής, η DIVS Arena της Αικατερινούπολης (5000). Πέμπτο το Pabellon de Wurzburg της Σαλαμάνκα (3500).

υγ2
Κάν’ το όπως οι Λετονοί και η TTT Riga. Με δύο ξένες παίζει από την αρχή η Riga, προσεκτικά διαλεγμένες, κάμποσες Λετονές διεθνείς κι έναν εξαιρετικό προπονητή (είχα γράψει γι’ αυτόν και πέρσι). Και στον δύσκολο Β΄ όμιλο έχει ήδη 3 νίκες. Άχρηστη πληροφορία: μέσα σε 10 χρόνια οι Λετονοί έχουν πάρει δύο διοργανώσεις Ευρωμπάσκετ (2009, 2019). Ή μήπως δεν είναι και τόσο… άχρηστη η πληροφορία τελικά; 39.gif

υγ3
Επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού η Flammes Carolo Basket, στη Charleville-Mézières, την πιο θλιμμένη πόλη του κόσμου (dans la ville la plus triste du monde), που λέει και το τραγουδάκι! 10η μέχρι στιγμής στο ανταγωνιστικό γαλλικό πρωτάθλημα (με 2-5, νίκες-ήττες), ενώ στην Ευρωλίγκα έχει πάρει 2 ματς στην έδρα της (με Sopron και Hatay). Πρωτάρα στη διοργάνωση, όπως και ο Ολυμπιακός, βασίζεται στις (δευτεροκλασάτες) Αμερικανίδες Kaleena Lewis και Hailey Peters, στην ψηλή Σλοβάκα Zofia Hruscakova, στην άλλη ψηλή Γαλλίδα Ana Maria Filip, στην Ισπανίδα Queralt Casas (δεν έπαιξε χθες), αλλά κυρίως στην... "κολώνα" της ομάδας, την βραχύσωμη Amel Bouderra (2η στις ασίστ, με 7.6 ανά παιχνίδι).

το τραγουδάκι smile.gif


υγ4
Μου κάνει εντύπωση ο αριθμός προβολών των βίντεο στο κανάλι της FIBA: μέχρι στιγμής μετά το Bourges-UMMC (10.000), το Ολυμπιακός-TTT Riga είναι δεύτερο (7.300 προβολές) blink.gif blink.gif
parketeza
Στη Σαλαμάνκα…
Η Perfumerías Avenida μάς χάρισε άλλο ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο γεμάτο Pabellon de Wurzburg. 56-58 και για άλλη μια φορά η Kursk κατάφερε να δραπετεύσει στο… τσακ! Κάπως έτσι: https://twitter.com/basketmedia365/status/1...969129253060619

--- 58 πόντοι. 7 παίκτριες, μόλις 1 Ρωσίδα (η Vidmer – η Prince δεν μετράει!), 40 λεπτά (ακατέβατα) για τις Stewart και Charles! Κι όλα αυτά από τη 2η πιο ακριβή ομάδα του κόσμου στο γυναικείο μπάσκετ!
--- 2,5 χρόνια. Τόσα έχει να χάσει η Kursk από οποιαδήποτε άλλη ομάδα πλην της UMMC. Από τότε που ανέλαβε ο Δον Λούκας δηλαδή. Κι όπως πάνε τα πράματα, αυτές οι δυο ομάδες δεν θα συναντηθούν πριν από τον τελικό του Απριλίου. Άντε και πριν από το πρώτο τους παιχνίδι για το ρωσικό πρωτάθλημα την Κυριακή που μας έρχεται!
--- 2011. Τότε κατέκτησε την Ευρωλίγκα η Avenida, με τον Mondelo στον πάγκο, και παίκτριες (μεταξύ άλλων) τις Silvia Domínquez, Marta Xargay και Alba Torrens. Και την Erika de Souza.



Στη Ρίγα…
Δεν γεμίζει το μάτι με το ρόστερ της, αλλά αυτή η TTT Riga έκανε την 4η νίκη της στη διοργάνωση, κερδίζοντας τα... εκατομμύρια της Fenerbahce στη Λετονία. 68-64, παίζοντας στο τέλος μόνο με τη μία Αμερικανίδα, τη Shey Peddy (23 πόντοι), καθώς η άλλη (η Slaughter) τραυματίστηκε.


Η Riga που παίζει στο πιο μικρό γήπεδο της διοργάνωσης. 1100 θεσούλες!

Αλλού, εν τάχει…
--- 73-68. Από μια μέτρια Carolo Basket. 0-6 για τον Ολυμπιακό κι ευτυχώς που υπάρχει και η Schio (κι αυτή στο 0-6), για να μην αισθάνεται μοναξιά… tongue.gif
--- Ο Ολυμπιακός έβαλε 43 πόντους μόνο στο α΄ ημίχρονο. Η Nadezhda απέναντι στην Polkowice έβαλε 36 σε όλο το ματς! blink.gif
--- Kaleena Lewis: Δευτεροκλασάτη, ε; Εντάξει, πρώτο όνομα δεν την λες ακριβώς, τον ελεύθερο χρόνο της πάντως (τα καλοκαίρια δηλαδή) τον περνάει στο Seattle smile.gif
--- Η Queralt Casas έφυγε από την Carolo Basket (για την ακρίβεια, την… "έφυγαν" οι Γάλλοι), αλλά δεν άργησε να βρει ομάδα: στη Sopron (αντικατέστησε την Angela Salvadores, τη μικρή Ισπανίδα), έπαιξε κιόλας στη νίκη της νέας της ομάδας επί της Hatay.
--- 4 σερί νίκες για την CCC Polkowice, που έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό. Όπως ξαναβρίσκει σιγά-σιγά τον παλιό καλό της εαυτό η Καλτσίδου. Αήττητη στο πολωνικό πρωτάθλημα η CCC, αύριο (Σάββατο) έχει ντέρμπι με τη Wisla. Και μετά… θα πάει Πράγα!
--- Η USK Prague με τρεις λέξεις: τρανζίσιον, τρανζίσιον, τρανζίσιον! Και το κοντέρ σταμάτησε στους 101! smile.gif

Στα προσεχώς…
Perfumerías Avenida. Η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού. Φέτος εμφανίζεται καλύτερη από πέρσι στα εκτός έδρας. Δεν έχει μεγάλο ροτέισιον, αλλά διαθέτει παίκτριες αφοσιωμένες στην… ομάδα. Κι έναν βασικό κορμό χρόνων. Τις δύο ψηλές, τη συμπαθητικότατη Angel Robinson και την αλέγρα Βραζιλιάνα Erika de Souza. Την αθλητική Νιγηριανή Adaora Elonu και την ενεργητικότατη Krisi Givens (γνωστή μας από το σύντομο πέρασμά της πριν κάτι χρόνια από τον Αθηναϊκό). Μαζί τους φέτος και η Σουηδέζα Elin Eldebrink, όπως και η Λετονή Aija Putnina. Αλλά η καρδιά της ομάδας βρίσκεται στις δύο διεθνείς Ισπανίδες, την εργατικότατη Laura Gil (Χιλ) και την κοντορεβυθούλα Silvia Domínguez, το μυαλό και η ψυχή της ομάδας (πρώτη σε ασίστ στη διοργάνωση, 7.5 ανά αγώνα). Η Avenida θα έρθει στο ΣΕΦ έχοντας παίξει τρία συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια: με τη Gernika για το ισπανικό πρωτάθλημα το προηγούμενο Σ/Κ (κέρδισε δύσκολα στο τέλος), την Kursk (για την Ευρωλίγκα) και τη Girona (στο –sold-out– Fontajau, την Κυριακή).
parketeza
QUOTE (parketeza @ Dec 14 2018, 21:11 ) *
Η Avenida θα έρθει στο ΣΕΦ έχοντας παίξει τρία συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια: με τη Gernika για το ισπανικό πρωτάθλημα το προηγούμενο Σ/Κ (κέρδισε δύσκολα στο τέλος), την Kursk (για την Ευρωλίγκα) και τη Girona (στο –sold-out– Fontajau, την Κυριακή).

Η Avenida ήρθε, έκανε και την προπονησούλα της στο Pabellón de la Paz y la Amistad, αλλά χθες το βράδυ την... καταχέριασε η Girona στο ισπανικό ντέρμπι κορυφής. 79-53, πολύ κακή ήττα (και πολύ καλή αντίστοιχα για τις Καταλανές). Το φιλμ του αγώνα στα νούμερα της Silvia: 3 πόντοι, 3 ασίστ (μόνο) και 7 λάθη!

Νά και μια εικόνα από το κατάμεστο Fontajau χθες (5000 κόσμος και βάλε):



Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα αύριο (Τρίτη) στις 18:00, κατ' εξαίρεσιν. Μετά το χθεσινό θα πάθουν μάλλον ένα σοκ από το άδειο ΣΕΦ οι Ισπανίδες, αλλά ας το ξεπεράσουν. tongue.gif

υγ.
Το παιχνίδι της αγωνιστικής βέβαια είναι το USK Praha - CCC Polkowice. Για πολλούς λόγους. smile.gif
parketeza
Στην Πράγα…
Natalia Hejkova v. Maros Kovacik, σημειώσατε 1. 78-53 για την USK Praha, εύκολα σχετικά. Η 2η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης απέναντι σε μια από τις καλύτερες άμυνες. Alyssa Thomas: 21 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ. Undesized, πλην όμως αλτικότατη, γρήγορη, γεμάτη ενέργεια και άκρως αποτελεσματική. Κι αυτή που τρέχει αρκετές φορές το τρανζίσιον της ομάδας είτε παίζει στο 4 είτε στο 5. Της μεγάλης σχολής του Maryland! Όσο για τη Hejkova, ευτυχώς που οι Τσέχοι της άλλαξαν γνώμη, γιατί μετά την περσινή χρονιά σκεφτόταν να αποσυρθεί από την ενεργό προπονητική.

video

Στο ματς σφύριξε η Βάσω Τσαρούχα. Δύο Ελληνίδες στο παρκέ της Hala Kralovka, αν και φήμες ότι βρέθηκαν κι άλλοι Έλληνες στο γήπεδο ελέγχονται ως απολύτως αληθείς! cool.gif

Ο Α΄όμιλος
Ποιος να το φανταζόταν ότι αυτός ο όμιλος θα ξεκαθάριζε τόσο νωρίς. Μολονότι υπάρχει ακόμη ένας ολόκληρος γύρος και χρόνος πολύς για να αλλάξουν τα δεδομένα, η UMMC (7-0) έχει σχεδόν κλειδώσει την 1η θέση, η Polkowice (4-3) έχει αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα για την 4η, ενώ οι θέσεις 2-3 θα κριθούν, απ' ό,τι φαίνεται, στις 23 του Γενάρη στη Γαλλία, στο Bourges (5-2) v. USK Praha (6-1).

Στο Σόπρον...
Η Sopron Basket κέρδισε τη φιλότιμη TTT Riga (68-55) και σκαρφάλωσε με αυτή τη νίκη στη 2η θέση του Β΄ Ομίλου (4-3) πίσω από την Kursk (7-0). Στην 3η θέση η Avenida (4-3), 4η η Riga (4-3) και 5η (και καταϊδρωμένη) η Fenerbahce (4-3, να τη σώζει πότε η Plum και πότε η "Γαλλίδα" Hartley).

Τρελό παιχνίδι αυτό στο Σόπρον, που σημαδεύτηκε από την αποβολή του Iñiguez με δύο τεχνικές ποινές στο τέλος του γ΄ δεκαλέπτου. Η δεύτερη τού δόθηκε γι' αυτό. Το 'χει κακό χούι είν' η αλήθεια, κι αυτή τη φορά οι διαιτητές δεν του χαρίστηκαν (και σωστά!). Ε, μετά έκανε και κάποια καραγκιοζιλίκια και γενικά το παιχνίδι αγρίεψε (σκληρά μαρκαρίσματα, νεύρα, γιουχαΐσματα κλπ. κλπ.). rolleyes.gif

Αλλού...
Kursk και Fenerbahce, σκούντα-βρόντα, κέρδισαν αμφότερες, η Bourges εξακολουθεί να είναι σε καλό φεγγάρι (83-62 τη Villeneuve στο γαλλικό ντέρμπι), η Nadezhda μετά τους εξευτελιστικούς 36 πόντους της προηγούμενης αγωνιστικής επανήλθε στα φυσικά της και νίκησε (67-51 τη Schio), εκείνη όμως που φαίνεται πως ακόμη δεν έχει βρει αντίπαλο είναι η UMMC. Αφού πρώτα νίκησε εύκολα και πεντακάθαρα την Kursk στο ρωσικό ντέρμπι πρωταθλήματος την Κυριακή (64-96, χωρίς τις McBride και Baric, που δεν... χωράνε στο ρόστερ του ρωσικού πρωταθλήματος), πέρασε άλλο ένα εύκολο απογευματάκι με την Castors Braine. 103-53 ("απάντησε" έτσι στους 101 πόντους της USK Praha από την προηγούμενη αγωνιστική), με 32 πόντους της Vadeeva, που τελικά αυτή ήταν η μεγάλη "κλεψιά" στις μετεγγραφές του καλοκαιριού. Όχι απαραίτητα γιατί με την απόκτησή της ενισχύθηκε η UMMC, αλλά επειδή κυρίως αποψιλώθηκε η Kursk. Βλέπεις τις Stewart και Charles να παίζουν 40λεπτα σε Ευρωλίγκα και στα ρωσικά ντέρμπι και είναι να τις λυπάσαι. Ή και όχι, δεν ξέρω. blink.gif

top 5


υγ.
--- 0-7. Schio και Ολυμπιακός. Βίοι παράλληλοι, σαν του Πλουτάρχου! tongue.gif Κι άντε ο Ολυμπιακός, πες, έχει τα θεματάκια του, αμ η Schio; Και Gruda, και Lavender, και (εσχάτως) Quigley; Και ακόμα τίποτις; blink.gif
--- Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βάλει σπουδαία καλάθια στο τέλος του παιχνιδιού με την Avenida, με 3 διαφορετικές παίκτριες: Σταμολάμπρου, Παυλοπούλου και Σπυριδοπούλου (x2). Στην τελευταία φάση όμως πιάστηκε εντελώς αδιάβαστος. Γιωργής ο αψηλός v. Λίνο ο καραφλός ( wub.gif ), σημειώσατε: -1. biggrin.gif
--- Βρε σεις, τη Silvia... happy.gif
parketeza
Γύρος βου κι αναποδιές

Οι δυο παρατάσεις στην Πράγα...
Το καστρί που ξανάπεσε (από ελληνικά χεράκια αυτή τη φορά)...
Η αήττητη ακόμη UMMC...
Η ασταθής Kursk που κερδάει...
Η σταθερή Sopron...
Η ανεκδιήγητη Fenerbahce...
Ο Ολυμπιακός που ξανάχασε...
Η TTT Riga που ξανακέρδισε τις εντυπώσεις...
Η πρώτη νίκη της Schio...
Η πρώτη φορά της Χριστινάκη...
Η επιστροφή της Καλτσίδου στο Μπουρζ… (σε ένα παιχνίδι που δυστυχώς δεν μεταδόθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων στο Prado, αλλά έχουμε αυτό)

Αυτά για τους λίγους και μυημένους. Τις ωραίες μειοψηφίες, που έλεγε κι ο ποιητής. Εγώ μέχρις εδώ. Κι όπως λέει κι ένα τραγουδάκι: No me ata nada aquí, no hay nada que guardar… smile.gif

υγ., τελευταίο
(σε ελεύθερη απόδοση)
--- Δεν είπαμε τίποτα για το γυναικείο μπάσκετ…
--- Λοιπόν, θέλεις να σου κάνω μία ερώτηση-ασίστ; Κι εσύ να την πάρεις και να… καρφώσεις στη μούρη μου; Λοιπόν (ύφος προσποιητής περιφρόνησης), το γυναικείο μπάσκετ, πφ!, … καθόλου …
--- (παύση) … Σε νόμιζα για πιο έξυπνο! rolleyes.gif
πηγή
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Jan 11 2019, 18:10 ) *
Γύρος βου κι αναποδιές

Οι δυο παρατάσεις στην Πράγα...
Το καστρί που ξανάπεσε (από ελληνικά χεράκια αυτή τη φορά)...
Η αήττητη ακόμη UMMC...
Η ασταθής Kursk που κερδάει...
Η σταθερή Sopron...
Η ανεκδιήγητη Fenerbahce...
Ο Ολυμπιακός που ξανάχασε...
Η TTT Riga που ξανακέρδισε τις εντυπώσεις...
Η πρώτη νίκη της Schio...
Η πρώτη φορά της Χριστινάκη...
Η επιστροφή της Καλτσίδου στο Μπουρζ… (σε ένα παιχνίδι που δυστυχώς δεν μεταδόθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων στο Prado, αλλά έχουμε αυτό)

Αυτά για τους λίγους και μυημένους. Τις ωραίες μειοψηφίες, που έλεγε κι ο ποιητής. Εγώ μέχρις εδώ. Κι όπως λέει κι ένα τραγουδάκι: No me ata nada aquí, no hay nada que guardar… smile.gif

υγ., τελευταίο
(σε ελεύθερη απόδοση)
--- Δεν είπαμε τίποτα για το γυναικείο μπάσκετ…
--- Λοιπόν, θέλεις να σου κάνω μία ερώτηση-ασίστ; Κι εσύ να την πάρεις και να… καρφώσεις στη μούρη μου; Λοιπόν (ύφος προσποιητής περιφρόνησης), το γυναικείο μπάσκετ, πφ!, … καθόλου …
--- (παύση) … Σε νόμιζα για πιο έξυπνο! rolleyes.gif
πηγή


41.gif 41.gif 41.gif 41.gif icon_wave.gif


ema
QUOTE(parketeza @ Jan 11 2019, 18:10 ) *
Γύρος βου κι αναποδιές

Οι δυο παρατάσεις στην Πράγα...
Το καστρί που ξανάπεσε (από ελληνικά χεράκια αυτή τη φορά)...
Η αήττητη ακόμη UMMC...
Η ασταθής Kursk που κερδάει...
Η σταθερή Sopron...
Η ανεκδιήγητη Fenerbahce...
Ο Ολυμπιακός που ξανάχασε...
Η TTT Riga που ξανακέρδισε τις εντυπώσεις...
Η πρώτη νίκη της Schio...
Η πρώτη φορά της Χριστινάκη...
Η επιστροφή της Καλτσίδου στο Μπουρζ… (σε ένα παιχνίδι που δυστυχώς δεν μεταδόθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων στο Prado, αλλά έχουμε αυτό)

Αυτά για τους λίγους και μυημένους. Τις ωραίες μειοψηφίες, που έλεγε κι ο ποιητής. Εγώ μέχρις εδώ. Κι όπως λέει κι ένα τραγουδάκι: No me ata nada aquí, no hay nada que guardar… smile.gif

υγ., τελευταίο
(σε ελεύθερη απόδοση)
--- Δεν είπαμε τίποτα για το γυναικείο μπάσκετ…
--- Λοιπόν, θέλεις να σου κάνω μία ερώτηση-ασίστ; Κι εσύ να την πάρεις και να… καρφώσεις στη μούρη μου; Λοιπόν (ύφος προσποιητής περιφρόνησης), το γυναικείο μπάσκετ, πφ!, … καθόλου …
--- (παύση) … Σε νόμιζα για πιο έξυπνο! rolleyes.gif
πηγή


Σε ευχαριστούμε για τα ρεπορτάζ, το αποσπασμα αλλά και το τραγούδι!! ΥΠΕΡΟΧΟ!! 77.gif 77.gif 77.gif
Gistopoulos13
Αβενιδα-Ολυμπιακος ματς με κινητρο μονο για τη γηπεδουχο που θελει νικη για την 5η θεση και καλυτερο πλασαρισμα στο γιουροκαπ. Οι ερυθρολευκες με την σταμολαμπρου και την μιρχα μαχιτς εκτος μαχης αλλα με επανοδο της σπυριδοπουλου θελουν μια καλη εμφανιση και γιατι οχι μια νικη.
parketeza
ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΙ-ΟΦ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ
Dynamo Kursk – CCC Polkowice: 2-0
UMMC – TTT Riga: 2-0
Sopron Basket – Bourges: 2-0
USK Praha – Fenerbahce: 2-0

Δύο ομάδες από τον Α΄ όμιλο και άλλες τόσες από τον Β. Ο ορισμός των ισορροπημένων ομίλων!

Κρίμα για τη Bourges που φέτος είχε πράγματι υλικό για Final 4 κι έπαιξε και πολύ καλό μπάσκετ. Αλλά την ύστατη στιγμή της έλειψε κάτι… Για τα άλλα (και για όποιον ενδιαφέρεται), αυτό εδώ το κειμενάκι τα συνοψίζει ικανοποιητικά!


FINAL 4
12 & 14 Απριλίου
Στο Σόπρον της Ουγγαρίας.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
UMMC – Sopron Basket
Dynamo Kursk – USK Praha

Τα (απόλυτα) φαβορί απέναντι στα (απόλυτα) αουτσάιντερ! Να δούμε αν και ποιες εκπλήξεις μας επιφυλάσσει το φετινό φάιναλ φορ. Από το 2011 και μετά πάντως καμία ομάδα δεν έχει πάρει δύο στη σειρά.


FUN FACTS (στα γρήγορα)
--- Η Sopron (με τα πολλά προβλήματα φέτος από τραυματισμούς κι αναποδιές) είναι η μόνη ομάδα που νίκησε στη regular season την Kursk, και μάλιστα εκτός έδρας. Το ίδιο και η Praha: η μόνη που κέρδισε την UMMC. Στον αντίποδα, η Sopron έχασε (εκτός έδρας) από τον Ολυμπιακό και η Praha (εντός έδρας) από τη Schio! Η οποία Schio όμως πηγαίνει ντουγρού για τελικό Eurocup. Οπότε… smile.gif

--- Breanna Stewart vs. Alyssa Thomas. Στον έναν ημιτελικό. Ποια είναι η πραγματική MVP της φετινής Ευρωλίγκας;

--- Τέσσερις προπονητές. Μία γυναίκα, τρεις άντρες. Μία Σλοβάκα, τρεις Ισπανοί. Η Σλοβάκα όμως έχει τόσες ευρωλίγκες στο βαλιτσάκι της (συνολικά 5· για την ακρίβεια, 5 στους 5 τελικούς!) όσες δεν έχουν όλοι οι Ισπανοί μαζί (4). Τους… ρίχνει βέβαια στην πλάτη κάποια χρονάκια (διανύει αισίως την έκτη δεκαετία του βίου της), αλλά, μέχρι στιγμής, η ομάδα της… παλιοσειράς Νατάλια Χέικοβα έχει παίξει το πιο όμορφο και το πιο ελκυστικό (ουπς!) στα μάτια του θεατή (ξαναούπς!) μπάσκετ. cool.gif


ΕΙΠΕ...
Ρώτησαν τη Χέικοβα για την αγωνιστική βελτίωση της Κατερίνα Ελχότοβα τα τελευταία χρόνια. Ιδού τί απάντησε:

Μετά την εγκυμοσύνη της επέστρεψε καλύτερη. Δεν θέλω να κάνω εικασίες, αλλά νομίζω ότι η εγκυμοσύνη και η μητρότητα την άλλαξαν. Όπως τη βοήθησε και η απόσταση που πήρε από το παιχνίδι. Είναι σύνθετη παίκτρια, πέρα από εξαιρετική σουτέρ, έχει κάνει τεράστια βελτίωση στην άμυνα, παίζει ομαδικά, μοιράζει ασίστ, γενικά κάνει μια εκπληκτική σεζόν, αν και τα μίντια δεν πολυασχολούνται μαζί της.

(σε ελεύθερη απόδοση απ’ εδώ)

Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο.

υγ.
Chapeau στους Γάλλους φιλάθλους! Παίζει να είναι και οι καλύτεροι στην Ευρώπη!

---------

Αυτά. icon_wave.gif
ggrilik
QUOTE (parketeza @ Mar 20 2019, 21:14 ) *
ΕΙΠΕ...
Ρώτησαν τη Χέικοβα για την αγωνιστική βελτίωση της Κατερίνα Ελχότοβα τα τελευταία χρόνια. Ιδού τί απάντησε:

Μετά την εγκυμοσύνη της επέστρεψε καλύτερη. Δεν θέλω να κάνω εικασίες, αλλά νομίζω ότι η εγκυμοσύνη και η μητρότητα την άλλαξαν. Όπως τη βοήθησε και η απόσταση που πήρε από το παιχνίδι. Είναι σύνθετη παίκτρια, πέρα από εξαιρετική σουτέρ, έχει κάνει τεράστια βελτίωση στην άμυνα, παίζει ομαδικά, μοιράζει ασίστ, γενικά κάνει μια εκπληκτική σεζόν, αν και τα μίντια δεν πολυασχολούνται μαζί της.

(σε ελεύθερη απόδοση απ’ εδώ)

Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο.


Χα χα, την είχες φυλαγμένη προς κάποια ψυχή ε? σωστή smile.gif

Ευχαριστούμε για τα δροσιστικά αρθράκια! icon_wave.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.