Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Detroit Pistons
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Gravedigger
Detroit Pistons






Ταλέντο για εκπλήξεις


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2014-2015): 32-50

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2014-2015):
Πόντοι: Reggie Jackson 17.6
Ριμπάουντ: Andre Drummond 13.5
Ασίστ: Reggie Jackson 9.2
Κλεψίματα: Josh Smith 1.3
Κοψίματα: Andre Drummond 1.9
Ευστοχία %: Andre Drummond 51.4 %
Χρόνος συμμετοχής: Reggie Jackson 32.2

Πιθανή 5άδα:

Jackson Caldwell-Pope Morris Ilyasova Drummond


Πάγκος:
PG: Brandon Jennings, Steve Blake, Spencer Dinwiddie
SG: Jodie Meeks, Darrun Hilliard
SF: Stanley Johnson, Reggie Bullock, Danny Granger
PF: Anthony Tolliver
C: Aron Baynes, Joel Anthony

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: Stanley Johnson (#8, πρώτος γύρος), Darrun Hilliard (#38, δέυτερος γύρος)

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Ersan Ilyasova (ανταλλαγή από Bucks), Steve Blake (ανταλλαγή από Nets), Joel Anthony (ανανέωση), Reggie Jackson (ανανέωση)

Έφυγαν: Luigi Datome (εκτός ΝΒΑ), Caron Butler (ανταλλαγή σε Bucks), Greg Monroe (FA), Jonas Jerebko (FA), Cartier Martin (FA), Quincy Miller (ανταλλαγή σε Nets), Tayshaun Prince (FA)

Παρουσίαση ομάδας
Είχαμε συνηθίσει στη "δεύτερη" (μετά την πρωταθλητική) θητεία του Dumars να κλείνουμε κάθε χρονιά λέγοντας ότι του χρόνου θα έρθουν τα καλύτερα και η ομάδα θα βελτιωθεί τόσο που η ομάδα θα μπει στα Playoffs, κάτι που φυσικά δεν πίστευε κανείς μέσα του. Με την έλευση του SVG συμμαζεύτηκε κάπως η κατάσταση και για πρώτη φορά ίσως, είδαμε θαραλλέες κινήσεις, όπως το αλησμόνητο (ΥΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΑΗ!!!) waive του Josh Smith ή η λήψη μιας πραγματικής απόφασης σχετικά με τον σχεδιασμό της frontline, ακόμα κι αν αυτό οδήγησε στη φυγή ενός από τους πιο αγαπητούς παίκτες στο Troit τα τελευταία χρόνια (Moose).
Μέσα στον χειμώνα και με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του Jennings στον αχίλειο, ο Stan είχε την τύχη να υποδεχθεί στο Palace τον Reggie Jackson, ο οποίος μετά από τρία backup χρόνια πίσω από τον Westbrook στην OKC, διψούσε για αγωνιστικό χρόνο και ευθύνες, αποτέλεσε ό,τι πιο ελπιδοφόρο για τη ομάδα πέρσι. Αν και το ρεκόρ με την ομάδα όσο έπαιξε ήταν ένα 10-17, ωστόσο φάνηκαν θετικά πράγματα στο spacing στην επίθεση και κυρίως στο πλάνο της αξιοποίησης του Drummond, όσον αφορά τον pick n roll παιχνίδι.
Με την προσθήκη του Ηλία Σόβα το καλοκαίρι, στη θέση του Rashard Lewis, o Van Gundy θα προσπαθήσει με το υπάρχον ρόστερ να αναβιώσει όσο μπορεί τους Orlando Magic του 2009. Τα κενά που υπάρχουν στις υπόλοιπες θέσεις αναμένεται να καλύψει το πουλέν και ήδη λατρεμένος παίκτης του SVG, που έρχεται με το κλασσικό, αλλά αγαπημένο "Stan the Man" (II), με φόρα και με όρεξη να δείξει για ποιον λόγο είναι ο καλύτερος περιφερειακός παίκτης του προηγούμενου Draft. Μέχρι και backup παιχνίδι στον άσσο έπαιξε στη presason. Ανταποκρίνεται. Γενικότερα. Η ομάδα? Αν έρθει και ο Markieff ακόμα καλύτερα.

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Ο φετινός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την κατάληψη μιας εκ των θέσεων που οδηγεί στα Play-off. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Η ομάδα μετά την ελεύση του Jackson άλλαξε πρόσωπο και ο δαιμόνιος guard (τον οποίο οι Pistons χρυσοπλήρωσαν το καλοκαίρι) έδειξε να δένει γρήγορα με τον σταρ της ομάδας, τον Drummond. Αυτά βέβαια ενώ έλειπε ο Jennings, ο οποίος όταν γυρίσει είτε θα δώσει το μπόνους που χρειάζεται η ομάδα είτε θα καταστρέχει την χημεία της. Το κενό που άφησε ο Monroe κάτω από την ρακέτα είναι μεγάλο, ο Ilyasova που αποκτήθηκε για βασικός PF είναι τελείως διαφορετικός παίχτης και μένει να δούμε πως θα καλυφθεί. Στη θέση 3 πάντως υπάρχει σίγουρα περισσότερο ταλέντο από πέρσι με την απόκτηση του Marcus Morris και την επιλογή του εξαιρετικά ταλαντούχου Johnson στο νούμερο 8 του draft.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Brandon Jennings. Ο σταρ και καλύτερος παίχτης της ομάδας είναι ο Drummond για να μην παρεξηγούμαστε. Αλλά ο Jennings θα είναι το κλειδί στην πορεία των Pistons. Παίχτης ικανός για το χειρότερο (βλ. Poll)...

...και για το καλύτερο, περιμένουμε να δούμε πως θα συνυπάρξει με τον Jackson και τι μπορεί να προσφέρει μετά την αλλαγή ρόλου. Σε περίπτωση που δεν δουλέψει σωστά, υπάρχει και η πιθανότητα της ανταλλαγής, ας μην μιλήσουμε για waive (ο Josh Smith ξέρει καλύτερα).

Ο Jennings αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει το στάδιο της αποθεραπείας και έχει ξεκινήσει περιορισμένης έκτασης προπονήσεις. Ήταν ένα στάδιο που απ' ότι φαίνεται θα του λείψει αρκετά...


Προπονητής
Stan Van Gundy. Χρόνια στους πάγκους του ΝΒΑ, γνωστός για την κόντρα που είχε με τον Howard, ο Van Gundy στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο των Pistons δεν τα πήγε άσχημα, αλλά σίγουρα θα μπορούσε και καλύτερα. Η πρόκληση για αυτόν φέτος είναι να κάνουν οι Pistons το βήμα παραπάνω και να τρυπώσουν στα Play-off και να βρει πως θα διαχειριστεί τον χρόνο των παιχτών του, αφού από την μία υπάρχει ο πολλά υποσχόμενος Johnson που θα χρειαστεί να πάρει λεπτά στα πόδια του, από την άλλη έχεις ένα παίχτη όπως ο Jennings που θέλει να παίζει και να κρατάει την μπάλα αρκετή ώρα στα χέρια του, κάτι που κάνει και ο Jackson.

Θέλω να ρωτήσω τον... Andre Drummond
... Ο μόνος λόγος να συνεχίζεις να σουτάρεις βολές με τέτοια ποσοστά είναι να κοιμόσουν με αφίσα του Shaq πάνω από το κρεβάτι σου και να μην θες να αφήσεις τίποτα από το είδωλο σου.

Πρόβλεψη νικών: 37-45
Conference rank: 8-10
Division rank: 5

Teaser
SG3ptshooter
Το να ποστάρει απ' τη βολή ο Drummond να το γυρνάει ραβέρσα και να τραντάζει το ταμπλό δεν τιμά κανέναν. Το scheme δεν θα αλλάξει και να του βάλεις στο 2 τον Asik ρε φίλε.

Παρ' όλα αυτά κερδάμε ως τώρα. Καλή σεζόν να έχουμε. Λέμε τώρα οκ.
SG3ptshooter
Το west coast trip με έχει βοηθήσει αρκετά.

Πρώτα το career high του Reggie-J και η ανατροπή στο Portland:


Και χτες η αξιόμαχη εμφάνιση απέναντι στην καλύτερη ομάδα της σεζόν με το προσωρινό career high του Stanley-J:


Πραγματικά, το πως στάθηκαν χτες σαν εικόνα παίζει να είναι πιο σημαντικό από πχ τη νίκη μέσα στους Hawks.

Τα θέματα που έχω είναι τα ίδια. Αλλά μέχρι στιγμής η αποτελεσματικότητα των πρωταγωνιστών στις συνεργασίες τους και η άμυνα των βασικών είναι για playoffs, πράγματι.
ssoulliss
Νομίζω ότι έχουμε ξεκινήσει καλά, σε σχέση με παλαιότερα χρόνια. Δεν είμαστε ομάδα για πρωτάθλημα όμως φέτος κάτι πάει να γίνει.

Και έχουμε ακόμη πολλά ερωτήματα να απαντήσουμε σαν ομάδα. Όπως τι θα γίνει αν δεν έχουμε τον Drummond σε κάποια ματς, σε τι κατάσταση θα γυρίσει ο Jennings και πως θα αφομοιωθεί στο σύστημα, το στοίχημα Johnson (για μένα δεν είναι) και φυσικά το θέμα κόπωσης λόγω μικρού ροτέισον.

benchwarmer
Η απουσία του SG από το τοπικ με ανησυχεί...

Πέραν της ομαδικής καλής πορείας της ομάδας, υπάρχει και η πορεία του Drummond για τους λάτρεις των στατιστικών. Τα τελευταία 3 ματς έπεσε κάτω από τα 16 ριμπάουντ μ.ο., εάν το καταφέρει τελικά στο τέλος της σεζόν, θα είναι ο 2ος μετά το 1980(!) μετά φυσικά τον Dennis Rodman..
aegeansheed
Είχαμε Big Ben Appreciation Day χθές...



Παρόντες αρκετοί και μηνύματα από Kobe και Daymond Green που έπαιξαν στα διαλλείμματα της ζωντανής μετάδοσης.

rankin
QUOTE(aegeansheed @ Jan 17 2016, 19:11 ) *
Είχαμε Big Ben Appreciation Day χθές...


Κάπου το πέτυχα αυτό
Προδότης Ben tongue.gif
SG3ptshooter
QUOTE(benchwarmer @ Jan 10 2016, 14:49 ) *
Η απουσία του SG από το τοπικ με ανησυχεί...

Έχει κι εδώ η πηγαία αισιοδοξία μου χτυπήσει κόκκινο. tongue.gif

Για νιοστή φορά είδα στο ESPN πως παρακαλάει/ζητάει/ικετεύει/καισκάλεςθακάνειάμαχρειάζεται για τον αγαπημένο του NBAer, το Ryan Anderson.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.