Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Βραβεία ΠΣΑΤ 2007
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Άλλα αθλήματα
thrylos7
Παραθέτω απόσπασμα από το sport24.gr:

QUOTE
Συνοπτικά οι πρώτοι δέκα σε κάθε κατηγορία:

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ
1. Δημήτρης Διαμαντίδης (Μπάσκετ) 1.083 ψήφοι
2. Σπύρος Γιαννιώτης (Κολύμβηση) 525
3. Λούης Τσάτουμας (Στίβος) 435
4. Θοδωρής Παπαλουκάς (Μπάσκετ) 410
5. Κώστας Δουβαλίδης (Στίβος) 392
6. Φάνης Γκέκας (Ποδόσφαιρο) 380
7. Σωτήρης Νίνης (Ποδόσφαιρο) 330
8. Λευτέρης Κοσμίδης (Ενόργανη Γυμναστική) 273
9. Γιώργος Αφρουδάκης (Υδατοσφαίριση) 249
10. Κώστας Μήτρογλου (Ποδόσφαιρο) 240

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ
1. Χρυσοπηγή Δεβετζή (Στίβος) 1.879 ψήφοι
2. Στεφανί Μπισμπίκου (Ενόργανη Γυμναστική) 437
3. Ελίνα Δενδρινού (Ιππασία) 388
4. Αλεξάνδρα Τσιάβου (Κωπηλασία) 321
5. Βικτωρία Μαυρίδου (Αρση Βαρών) 307
6. Δέσποινα Σολωμού (Συγχρονισμένη Κολύμβηση) 269
7. Αγγελική Έξαρχου (Κολύμβηση) 234
8. Κριστέλ Βουρνά (Κολύμβηση) 144
9. Αθηνά Παπαγιάννη (Στίβος) 128
10. Εύη Μακρυγιάννη (Συγχρονισμένη Κολύμβηση) 124

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ
1. Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών 1.486 ψήφοι
2. Παναθηναϊκός (Μπάσκετ) 960
3. Εθνική ποδοσφαίρου νέων 866
4. Εθνική μπάσκετ ανδρών 472
5. Εθνική μπάσκετ εφήβων 298
6. Λάρισα (Ποδόσφαιρο) 178
7. Ολυμπιακός (Ποδόσφαιρο) 171
8. Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών (Κωπηλασία) 162
(Δημήτρης Μούγιος, Βασίλης Πολύμερος)
9. Ομάδα μπιτς βόλεϊ γυναικών 148
(Βίκυ Αρβανίτη, Βάσω Καραντάσιου)
10. Ηρακλής (Βόλεϊ) 131

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
1. Ότο Ρεχάγκελ (Ποδόσφαιρο) 822 ψήφοι
2. Νίκος Νιόπλιας (Ποδόσφαιρο) 467
3. Παναγιώτης Γιαννάκης (Μπάσκετ) 405
4. Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (Μπάσκετ) 226
5. Γιώργος Δώνης (Ποδόσφαιρο) 109
6. Αλέκος Λεώνης (Βόλεϊ) 71
7. Θανάσης Σιούντρης (Στίβος) 45
8. Νίκος Γέμελος (Κολύμβηση) 40
9. Τάκης Λεμονής (Ποδόσφαιρο) 40
10. Μπάμπης Σδρόλας (Στίβος) 30

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ/ΑΘΛΗΤΡΙΑ/ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
1. Ανθή Καραγιάννη (Στίβος) 980 ψήφοι
2. Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (Κολύμβηση) 917
3. Παύλος Μάμαλος (Αρση Βαρών) 665
4. Θανάσης Μπαράκας (Στίβος) 529
5. Θανάσης Τσιού (Στίβος) 437
6. Νίκος Γκουντάνης (Αρση Βαρών) 301
7. Ομάδα κατηγορίας Sonar (Ιστιοπλοϊα) 283
(Θοδωρής Αλεξάς, Σάκης Κωστάρης, Νίκος Παρτεράκης, Βασίλης Χριστοφόρου)
8. Μαρία Κεραμιδά (Τζούντο) 128
9. Άννα Τζίκα (Τοξοβολία) 126
10. Νικολέτα Παυλίδου (Στίβος) 79


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο ΠΣΑΤ έδωσε και κάποια ειδικά έπαθλα:

- Έπαθλο Αθλητικής Προσφοράς στο Γιώργο Σιγάλα, για την πολυετή προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ
- Έπαθλο Αθλητικού Ήθους στους προπονητές Πίνι Γκέρσον και Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για το ήθος που επέδειξαν στους αγώνες μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού
- Έπαθλο "Fair Play" στον προπονητή του Μαγνησιακού Βόλου Βασίλη Πανόπουλο, για την απόφασή του παίκτης της ομάδας του να αστοχήσει ηθελημένα σε πέναλτι, ώστε να τηρηθεί το "ευ αγωνίζεσθαι"
- Επαθλο Κοινωνικής Προσφοράς στην οικογένεια του Πολύβιου και της Μαρίκας Αφρουδάκη, για τη σπουδαία προσφορά τους στον αθλητισμό και την κοινωνία
- Έπαθλο "Coca Cola Τρία Έψιλον" στο 1ο Λύκειο Βύρωνα, που κατέκτησε το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα μπάσκετ
- Έπαθλο "COSMOTE" στον Κώστα Δουβαλίδη (110μ. μετ' εμποδίων) και στον Νίκο Κοντοχριστόπουλο (Ξιφασκία) ως ανερχόμενα ταλέντα

Επίσης δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις:

- Σε εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας για την αναδάσωση του Υμηττού και της δημιουργίας του Πάρκου των Διεθνών Ποδοσφαιριστών στο Δημοτικό Στάδιο της Καισαριανής, καθώς η φετινή γιορτή του ΠΣΑΤ ήταν αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος.
- Στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 για την ανάληψη των Αγώνων.
- Στην Ανθή Οικονόμου και την Όλγα Τσιγαρίδη (Ιστιοπλοΐα - 470 Νεανίδων), για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
- Στον Δημήτρη Μποντικούλη για την πολύχρονη προσφορά του στη διατήρηση της αθλητικής παράδοσης.
- Στον Δημήτρη Μούγιο και τον Βασίλη Πολύμερο (Κωπηλασία - Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών), για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
- Στην ομάδα των Special Olympics Hellas, για την κατάκτηση 43 μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης, καθώς και στην Επιτροπή Διεκδίκησης για την ανάληψη των Παγκοσμίων Αγώνων του 2011.
- Στην Αγγελική Ανδριοπούλου (Θαλάσσιο σκι), γιατί κατέκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο άλμα.
- Στους Γιώργο Καραβίδα και Μάγδα Γαζέα, νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου Δρόμου 2007.

Τέλος, από το χώρο του παγκόσμιου αθλητισμού, βραβεύθηκε ο παλαίμαχος άσος του ποδοσφαίρου και επί σειρά ετών αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας, Λόταρ Ματέους, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση.


Θ' αναφερθώ σε ορισμένα μόνο σημεία, τα οποία τυχαίνει να γνωρίζω σχετικά (πχ δε μπορώ να (συν)κρίνω προσπάθειες αθλητών από αγωνίσματα όχι τόσο δημοφιλή).

Στην κατηγορία κορυφαίος αθλητής, βλέπουμε τον Θοδωρή Παπαλουκά να έχει 410 ψήφους, τον Νίνη 330, τον Μήτρογλου 240. Κι αν ο Παπαλουκάς θεωρείται πως απέτυχε να οδηγήσει την Εθνική ομάδα στο στόχο της, ενώ οι άλλοι δύο τα κατάφεραν (ναι, δεν έχει και πολλή λογική αυτό, απλά προσπαθώ να μπω στο μυαλό μερικών), πού είναι ο Κουφός;

Η κατηγορία κορυφαία ομάδα είναι μια ομορφιά από μόνη της... Λίγο ήθελε να περάσουν οι νέοι του ποδοσφαίρου τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ (σιγά το triple crown.. και η 2η θέση πολύ δεν είναι; ).. Με τις Εθνικές μπάσκετ, ασφαλώς δεν υφίσταται σύγκριση... Καλά, για Λάρισα και Ολυμπιακό ούτε να σχολιάσω...

Στους προπονητές, ο Νιόπλιας βρίσκεται στη 2η θέση, όταν ο Κεραμέας δεν υπάρχει καν στη 10άδα.. Μα ο Κεραμέας πώς έφτασε στο ασημένιο; Ούτε κάποιον παικταρά είχε, όπως ο Νιόπλιας με τους Νίνη και Μήτρογλου, ούτε τίποτα.. rolleyes.gif
Το χειρότερο βέβαια είναι οι 226 ψήφοι του Ομπράντοβιτς... Άντε, να κέρδιζε και τους Σπερς να έπαιρνε 227... Παραπάνω φαίνεται πως δε γίνεται! Ασφαλώς, σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλον προπονητή μπάσκετ και ποδοσφαίρου, είναι αδικημένος.

Ένα μεγάλο 68.gif από εμένα σε κάποια κολλημένα μυαλά...
NBAer
QUOTE(thrylos7 @ Dec 10 2007, 22:28 ) *
Ένα μεγάλο 68.gif από εμένα σε κάποια κολλημένα μυαλά...


Αυτα τα βραβεια ειναι τελειως ανουσια. Μα τελειως!
Αμα ακουγες σημερα ΕΡΑ σπορ κατα τις 12:01 για το πως ψηφισαν μερικου δημοσιογραφοι θα πηδουσες απο το παραθυρο, οποτε καλα που δεν ακουσες.

Ενα απο τα τραγελαφικα που θυμαμαι:
Ενας γνωστος δημοσιογραφος(Ολυμπιακος): Ε δεν ψηφισα ΠΑΟ γιατι δεν θεωρω οτι αυτο που εκανε ηταν κατι δυσκολο. Ποιος θα επαιρνε ευρωλιγκα? ΠΑΟ ή ΤΣΣΚΑ. Οποτε σιγα το πραγμα. Νικησε και το πηρε. Το μπασκετ δεν ειναι κανενα αθλημα δυσκολο. Το τενις ειναι πιο δυσκολο. Οποτε..... ugly_tocktock.gif
(Ωραια δικαιολογια βρηκε για να δικαιολογησει οτι δεν μπορει να ψηφισει ΠΑΟ αφου ειναι Ολυμπιακος).

Απο αλλο ραδιο:
Ψηφισα Ολυμπιακο στο ποδοσφαιρο γιατι το να κατακτας συνεχεια το πρωταθλημα ειναι μεγαλη επιτυχια και επειδη γινεται συνεχομενα ειναι μεγαλο πραγμα.
"Ναι αλλα ρε συ ..... γιατι οχι τον ΠΑΟ στην ευρωλιγκα οπου κατεκτησε κιολας και το τριπλ κραουν"?
Ε γιατι αλλο το μπασκετ και αλλο το ποδοσφαιρο. Κλασικη απαντηση!

Αλλος δημοσιογραφος(Παναθηναικακιας): Ψηφισα Λαρισα γιατι μου εκανε μεγαλη εντυπωση η περυσινη της πορεια. (και αυτος ωραια δικαιολογια)

Γενικα ενα μεγαλο ποσοστο θα ψηφιζουν οπαδικα οποτε.... 68.gif
NBAholic
O Παναθηναϊκός δεν κατέκτησε την πρωτιά για τον ίδιο λόγο που δεν κατέκτησε ο Σακίλ τα MVΡ του 2001 και του 2002: Θα ήταν πολύ τυπικό και αναμενόμενο. Και βέβαια επειδή, σύμφωνα με κάποιους "το μπάσκετ είναι εύκολο". Άναλόγως βέβαια, αν στην Αγγλία η ποδοσφαιρική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατακτούσε το τρεμπλ και η Εθνική μπάσκετ Αγγλίας προκρινόταν σε μια διοργάνωση όπως οι Ολυμπιακοί, θα έπρεπε η μπασκετική Εθνική να αναδειχτεί ομάδα της χρονιάς, γιατί για τους Άγγλους το μπάσκετ είναι δυσκολότερο άθλημα. rolleyes.gif

QUOTE
Ψηφισα Ολυμπιακο στο ποδοσφαιρο γιατι το να κατακτας συνεχεια το πρωταθλημα ειναι μεγαλη επιτυχια και επειδη γινεται συνεχομενα ειναι μεγαλο πραγμα.
"Ναι αλλα ρε συ ..... γιατι οχι τον ΠΑΟ στην ευρωλιγκα οπου κατεκτησε κιολας και το τριπλ κραουν"?
Ε γιατι αλλο το μπασκετ και αλλο το ποδοσφαιρο. Κλασικη απαντηση!


Ναι, τι να μας πει η Ευρωλίγγα μπροστά στη δυσκολότατη SuperLeague, με τα δισεκατομμύρια και το φοβερό ανταγωνισμό...Πέρυσι έτρωγα τα νύχια μου ως την τελευταία αγωνιστική σχετικά με το ποιος θα το πάρει.

Νόμιζα ότι είναι μυστική η ψηφοφορία. Αλλά, όπως και να 'χει, πολλοί ψήφοι για τα βραβεία ΠΣΑΤ θα πρέπει να υστερούν σε επίπεδο απ'την ψήφο ενός κι ενός τυχαίου φιλάθλου στο δρόμο.
KUNENEamanaman
Πρώτοι των πρώτων



Η Εθνική ομάδα
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και ο δημιουργός της Οτο Ρεχάγκελ βρέθηκαν, όπως αναμενόταν, στην κορυφή των προτιμήσεων των αθλητικών συντακτών για το 2007, στην καθιερωμένη ψηφοφορία (για 53η συνεχή χρονιά) των κορυφαίων του ελληνικού αθλητισμού. Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Ανδρών (εκπροσωπήθηκε από τους Στέλιο Γιαννακόπουλο, Τραϊανό Δέλλα, Γιώργο Καραγκούνη) είναι η κορυφαία ομάδα της σεζόν, ενώ ο χερ Οτο (απουσίαζε) αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής (για δεύτερη φορά) της χρονιάς που φεύγει. Κορυφαίος αθλητής αναδείχθηκε ο ηγέτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού Δημήτρης Διαμαντίδης, η απουσία του οποίου προκάλεσε εντύπωση
KUNENEamanaman
Φοράμε ασπρόμαυρα γυαλιά
Του Γιώργου Κογκαλίδη
11/12/2007


Σ' αυτόν τον δικτυακό τόπο "τολμήσαμε" να πούμε ότι και οι δημοσιογράφοι κάνουν λάθη (κάνει και ρίμα). Αποποιηθήκαμε τον μανδύα του ποντίφικα, άρα και το αλάθητό του, ζητήσαμε συγνώμη οσάκις οι εκτιμήσεις ή το ρεπορτάζ μας ήταν άστοχο, αναδείξαμε και παράπονα παικτών σε βάρος συναδέλφων (ορισμένων, δε, σεβάσμιων κατά τα άλλα).
Πιστοί στις απόψεις μας καταθέτουμε ένσταση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του ΠΣΑΤ. Αδικήθηκε κατάφορα και ο Παναθηναϊκός και η Εθνική ομάδα μπάσκετ. Το αποτέλεσμα ήταν αλλοπρόσαλλο, ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο ψηφίζουν όσοι επιμένουν να ψηφίζουν.

Εδώ θα πρέπει να δηλώσω ότι απέχω συνειδητά από αυτή την ψηφοφορία, από τότε που επιλέχθηκαν ως καλύτεροι Έλληνες αθλητές μέλη της πολυεθνικής δύναμης της άρσης βαρών. Επειδή ποτέ ο Μπαζάρεβιτς δεν ήταν (για μένα τουλάχιστον) προϊόν του βολιώτικου μπάσκετ, ο Τσακαλίδης είναι και Λέντκοβ, έτσι και οι κατά τα άλλα ξεχωριστοί αθλητές της dream team του Ιακώβου δεν είναι Έλληνες (δεν αναφέρομαι σε όλους, αλλά σε κάποιους εξ αυτών). Τέλος πάντων...
Πάμε στο σήμερα: Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αναδείχθηκε η κορυφαία ομάδα για τη χρονιά που φεύγει. Γιατί; Επειδή πέρασε στην τελική φάση του Euro! Δηλαδή, η Εθνική ομάδα μπάσκετ που βγήκε τέταρτη στο Ευρωμπάσκετ, έχοντας αγωνιστεί στον τρίτο συνεχόμενο τελικό (έστω και μικρό) πέτυχε λιγότερα πράγματα; Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος βγήκε παντού πρώτος εκτός από τη... συνείδηση των Ελλήνων Αθλητικών Συντακτών δεν έπρεπε να ανταμειφθεί με την ψήφο μας;
Αναρωτιέμαι πώς γίνεται να βγαίνει πρώτη η Εθνική και ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής (Γκέκας) να είναι κάπου στην πέμπτη θέση (αν δεν κάνω λάθος), πίσω από τον Διαμαντίδη (δικαίως ανακηρύχθηκε πρώτος) και τον Παπαλουκά.
Από την ψηφοφορία του ΠΣΑΤ αναδείχθηκαν δύο ζητήματα:
● Οι περισσότεροι εξακολουθούν φορώντας ασπρόμαυρα γυαλιά να μην βλέπουν πέρα από τη μύτη τους.
● Οι πολλοί δεν έχουν κατ' ανάγκη δίκιο. Ναι μεν κυριαρχούν (γιατί έτσι γίνεται στις δημοκρατίες), αλλά δεν έχουν ανακαλύψει υποχρεωτικά την αλήθεια του ζητήματος.

Υ.Γ.: Αθλητής με το όνομα ΚΟΥΦΟΣ προφανώς δεν αγωνίστηκε φέτος με καμία Εθνική ομάδα. Επειδή πολλοί δεν τον γνωρίζουν, τους ενημερώνουε ότι δεν είναι κουφός. Αυτοί είναι ΤΥΦΛΟΙ!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.