Μιλησε στον Libero 107,4 και ειπε τις αποψεις του για τον τελικο..

"Το θέλαμε πολύ. Ήμασταν καλά προετοιμασμένοι, μελετήσαμε πολύ τον αντίπαλο και ήμασταν διψασμένοι για τον τίτλο. Για το τι έφταιξε και δεν το πήραμε, ο καθένας έχει την δική του άποψη. Οι προπονητές θα το έχουν ήδη αναλύσει και θα με την δουλειά θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε. Εγώ δεν θέλω να μιλήσω για τους διαιτητές και την διοργάνωση, γιατί είναι ένα κομμάτι που δεν μπορώ να το ελένξω και δεν με ενδιαφέρει. Όποιος αθλητής ξεκινήσει έτσι, χάνει σε βάθος χρόνου".

Στην ερώτηση για την διαφορετική αντιμετώπιση που είχε η ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Σχορτσιανίτης απάντησε: "Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός. Δεν ξέρω πραγματικά γιατί αντιμετωπιστήκαμε διαφορετικά. Πήγα στην Ιταλία και έπαιξα και μου έκανε ένα πράγμα την μεγαλύτερη εντύπωση. Ότι δεν υπάρχει η μία ομάδα που θα τα πάρει όλα και πρέπει να την προστατεύουν. Δεν υπάρχει αυτή η νοοτροπία και πρέπει να το καταλάβουν όλοι για να ανέβει το Ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν ξέρω ποιος τους ανεβάζει. Πάντως και οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είναι ημίθεοι. Εμείς αποδείξαμε τρεις φορές ότι αυτή η ομάδα μπορεί να χάσει".

Ο Σχορτσιανίτης μίλησε για την δική του ομάδα και τα νεκρά διαστήματα που παρουσιάζει σε πολλά παιχνίδια: "Πρέπει να το διορθώσουμε. Και να ξέρετε αυτό
δεν διορθώνεται στην προπόνηση. Πρέπει να βρεθεί ο ένας παίκτης που στις δύσκολες στιγμές θα "σηκωθεί" και θα τραβήξει την ομάδα. Που θα πάρει την πρωτοβουλία. Αυτός που θα ξεχωρίσει. Πρέπει πάντα να υπάρχει ένας τέτοιος παίκτης. Καλούς παίκτες έχουμε, δουλεύουμε καλά, έχουμε σύνολο, αλλά δεν έχουμε βρει... ΤΟΝ παίκτη. Ελπίζω να τον βρούμε σύντομα πριν είναι αργά".

Ολοκληρώνοντας ο Σχορτσιανίτης αναφέρθηκε και σε κάτι που τον συγκίνησε: "Μας δίνει κουράγιο η υποδοχή και η συμπαράσταση του κόσμου. Αυτό ήταν και που οδήγησε έναν από τους συμπαίκτες μου να κλάψει μετά τον αγώνα. Πρώτη φορά έζησα κάτι τέτοιο και μάλιστα από έναν Αμερικανό. Ήταν τόσο πικραμένος, ήρθε και αυτή η συμπαράσταση του κόσμου... Ο κόσμος είναι από το ξεκίνημα μαζί μας και θα είναι μέχρι τέλους. Πιστεύω θα τους δικαιώσουμε".


Σωστα μιλησε ο μικρος.Για να ξεφυγουμε και σιγα σιγα απο το πολεμο των δηλωσεων..