Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Καλυτερες ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΕΣ ταινιες....
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Τέχνες και θεάματα
dimitris 5
Ποιες ειναι οι αγαπημενες σας μπασκετικες ταινιες???
επαθα λαστιχο
hoosiers,the goat--> true story
morrison
O Σαφερης δεν πουλιεται... icon_drunk.gif

T.W.Is.M.
QUOTE(morrison @ Feb 7 2011, 21:42 ) *
O Σαφερης δεν πουλιεται... icon_drunk.gif

77.gif smiley.gif
panos75
Hoosiers, με Τζιν Χάκμαν και τον μακαρίτη Ντένις Χόπερ.

giannis_mg
Glory Road με τα χιλια.Η ταινια ηταν τρομαχτικα καλη,πρεπει να την εχω δει καμια 15αρια φορες και καθε φορα ειναι σαν να τη βλεπω για πρωτη φορα.Για μενα δεν ειναι μονο η καλυτερη μπασκετικη ταινια αλλα και μια απ'τις καλυτερες που εχω δει ever σε ολα τα ειδη.Ο Τζος Λουκας καταπληκτικος στο ρολο του θρυλου Don Haskins και βεβαια και οι αλλοι οι ηθοποιοι που τον πλαισιωνουν εκαναν καταπληκτικες ερμηνειες.Φοβερη ταινια οποιος δεν την εχει δει επιβαλλεται.Εκδηλωνει και τον ρατσισμο που υπηρχε τοτε και διηγειται βεβαια την μεγαλυτερη εκπληξη στην ιστορια τον NCAA και γενικως στην ιστορια του παγκοσμιου μπασκετ αλλα και πως ουσιαστικα αλλαξε το μπασκετ.Φοβερη,σταματαω γιατι αμα συνεχισω να λεω για αυτην ταινια δεν θα σταματαω με τιποτα cool.gif
kolokotronis
QUOTE(morrison @ Feb 7 2011, 19:42 ) *
O Σαφερης δεν πουλιεται... icon_drunk.gif

77.gif

Έπος.

Υπάρχουν νομίζω δύο ταινίες (και το σίκουελ).
Δεν θυμάμαι σε ποια, ο πρωταγωνιστής ζητάει να του κάνουν ένεση στο τραύμα του, για να μπει να παίξει τα τελευταία κρίσιμα λεπτά!!
Επίσης δείχνουν ξανά και ξανά τις ίδιες φάσεις στον αγώνα, πιστεύοντας ότι θα περάσει απαρατήρητο!

Τον ψηλό με το Νο 7, τον είχα βοηθό προπονητή την τελευταία χρονιά που έπαιξα στην Β' εθνική.
Μιλάμε για απίστευτο παληκάρι, μας είχε πει και κάποια καλά παρελειπόμενα από την ταινία..
Γεια σου Γειάναρε!!


ΥΓ:''ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ??''
Air Kef
Πάρτε κι δύο παλιότερα τόπικ:


http://www.basketforum.gr/forum/index.php?...t=0&start=0

http://www.basketforum.gr/forum/index.php?showtopic=2564
spysta
Space Jam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! banana.gif banana.gif
Dennis_91
Αν και δεν είναι ταινία αλλά ντοκιμαντέρ πολύ καλό ήταν το Once brothers του ESPN
vc15
QUOTE (Air Kef @ Feb 8 2011, 23:11 ) *

Ωραία, θα έχω να βλέπω ταινίες για τα επόμενα δύο χρόνια κυρίως από εδώ!!!! http://www.basketforum.gr/forum/index.php?showtopic=2564
Το Glory Road ήταν φοβερή ταινία. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ήταν η κοινωνική διάσταση που υπάρχει στην ταινία, θίγοντας ζητήματα όπως ο ρατσισμός, η συνύπαρξη λευκών-μαύρων παικτών σε μια ομάδα (κορυφαία η σκηνή πριν τον τελικό που λέει ένας λευκός ότι παρόλο που θέλει δεν θα παίξει) σε περιοχές που υπήρψε έντονη ξενοφοβία.
Για το white men can't jump τι να πούμε. Alltime classic η ταινία. Με αυτή μεγάλωσα και ήταν και ένας από τους λόγους που αγάπησα τόσο πολύ το μπάσκετ.
Τέλος, το he got game είναι ωραία ταινία με καλή ερμηνεία από τον Ray αλλά ίσως η πλοκή της ταινίας με κάνει να τη βάζω λίγο πιο κάτω από τις άλλες δύο με την έννοια ότι δε με συγκίνησε τόσο πολύ όσο οι άλλες δύο. Και εννοείται πολύ καλός Denzel Washington.
Βέβαια, υπάρχουν και ταινίες όπως το Space Jam, μια άλλη με τον Martin Lawrence που γίνεται προπονητής σε μια ομάδα με πιτσιρίκαι, η άλλη με τη Whoopi Goldberg που είναι πρόεδρος ή η άλλη με τον πιτσιρικά που φοράει κάτι παπούτσια και πετάει στο θεό. Καλές και αυτές αλλά έχουν ένα πιο κωμικό χαρακτήρα και είναι πιο πολύ για παιδιά.
Dwyane ''the flash'' Wade
glory road η αγαπημενη μου οχι μονο επειδη ειναι αληθινη ιστορια αλλα μεσα απο αυτην την ταινια ειδε ολος ο κοσμος πως ηταν ο χαρτης του μπασκετ μεχρι εκεινη την εκπληκτικη ομαδα.μεχρι τοτε ηταν το αθλημα των λευκων εξαιτιας του ρατσισμου.πολυ καλος ο λουκας στο ρολο του κοουτς χασκινς.

δευτερη πολυ καλη ταινια θεωρω το coach carter.εκπληκτικος σαμουελ τζακσον σε μια ταινια(επισης αληθινη ιστορια)που μας εδειξε πως οι μπασκετμπολιστες πρεπει να ειναι πανω απ'ολα ανθρωποι.
spy_13
Εγω πιστευω οτι η καλυτερη ειναι το coach carter γιατι εδειχνε ολοι την πειθαρχεια που πρεπει να εχεις στο χωρο του μπασκετ και γενικα την θεωρω καλυτερη κατα πολυ λιγο απο το glory road γιατι και εκεινη εδειχνε λιγοτερη πειθαρχεια που χρειαζετε το μπασκετ,αλλα πως φτιαχνετε μια ομαδα απο την αρχη, αλλα και περναει μηνυματα κατα του ρατσισμου προς τους εγχρωμους ανθρωπους.Πραγματικα ειναι οι καλυτερες ταινιες για μπασκετ αλλα για εμενα για πολυ λιγο ειναι καλυτερη το coach carter. blove.gif
reignman
IMO το Blue Chips με Νικ Νολτε (Πενι Χαρνταγουει , Σακ κτλ..) http://www.imdb.com/title/tt0109305/ και μετα το love & basketball http://www.imdb.com/title/tt0199725/
Johnaros
Η καλύτερη είναι το Hoosiers, μακράν.
Και από πλευράς μπάσκετ, και σαν ταινία (ηθοποιίες, σκηνοθεσία κλπ).
Aγαπημένη μου είναι προφανώς το white men can't jump.
Story of my life. tongue.gif
phoenix_93
QUOTE(morrison @ Feb 7 2011, 20:42 ) *
O Σαφερης δεν πουλιεται... icon_drunk.gif


Μπράβο φίλε, αν υπάρχουν καλύτερα έπη για το μπάσκετ θα ήθελα να τα δω, αν και δεν νομίζω να υπάρχουν πολλές ταινίες που ο πρωταγωνιστής τραυματίζεται όταν σηκώνεται από το κρεβάτι, φίλαθλοι πηγαίνουν στο σπίτι του για να το δείρουν, η ίδια φάση παίζει 2 φορές και σουτ που όταν φεύγει η μπάλα από το χέρι φαίνονται να πηγαίνουν κάτω από το καλάθι τελικά μπαίνουν μέσα. Επίσης μου αρέσουν πολύ τα 6μελή ρόστερ των ομάδων, απλά χρειάζεσαι έναν Σαφέρη να σουτάρει, έναν ψηλό να παίρνει τα ρημπάουντ, αλλους 3 να κάνουν επαναφορές μπάλλας και έναν μικρό στον πάγκο για να σουτάρει όταν τραυματίζεται ο Σαφέρης.
Επίσης να γίνει και μια μνοία στα παρεξηγημένα 'Ντερέκια' με Βαλαβανίδη και Βασιλείου και την εκπληκτική φάση 'σπάσιμο τεχνητού οφσάιντ σε μπάσκετ'.
Και είναι κρίμα να μην έχει αναφέρει κανείς το Teen Wolf.
Zoys
Glory road μακράν 77.gif !!! Απίστευτη ταινία με δυνατές συγκινήσεις και εξαιρετική σκηνοθεσία! Από το He got game αξίζει περισσσότερο η σκηνή που παίζουν μονό ο Άλεν με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον και η τελευταία σκηνή. Καλή επιλογή για πιο underground bball. Το Coach Carter για το οποίο έχω ακούσει καλά λόγια θα το δω σε λίγες μέρες που θα το έχει ο ΑΝΤ1.

Υ.Γ. Τρανταχτή έλλειψη στη λίστα είναι το αγαπημένο μου - προ δεκαετίας όπου ήμουν πιτσιρίκι - Space jump!!! Ακόμα κι αν δεν αρέσκεστε σε κινούμενα σχέδια και μόνο που παίζει ο MJ αξίζει.
baskethood
QUOTE (Zoys @ May 5 2011, 18:52 ) *
Το Coach Carter για το οποίο έχω ακούσει καλά λόγια θα το δω σε λίγες μέρες που θα το έχει ο ΑΝΤ1.

Ποτε ακριβως ειναι η προγραμματισμενη μεταδοση του ΑΝΤ1?
Θελω και γω να τη δω την ταινια.
dimitris 5
QUOTE(baskethood @ May 5 2011, 17:07 ) *
Ποτε ακριβως ειναι η προγραμματισμενη μεταδοση του ΑΝΤ1?
Θελω και γω να τη δω την ταινια.

To επομενο Σαββατο στις 9!!! blove.gif
kolokotronis
Έχει δει κανείς το ''Άσχετμπολ''?
Δεν θυμάμαι τον αγγλικό τίτλο.

Με τον γουίλ φερέλ και τον γούντι χάριλσον.

Ο φερέλ είναι παίκτης-προπονητής-πρόεδρος σε μία ομάδα του ΑΒΑ νομίζω, δεκαετία του 70', και προσπαθεί να την προωθήσει στο ΝΒΑ.

Τρομερό γέλιο.

Σε μία στιγμή ο φερέλ ανακαλύπτει το, άγνωστο μέχρι τότε, άλευ ουπ (φέρνοντας επανάσταση στο παιχνίδι), βλέποντάς το στο ύπνο του, όπου του το εκμυστηρεύεται η μάνα του!!!

Για να καταλάβετε ο πιο σοβαρός στην ταινία είναι ο χάριλσον...
rchos
QUOTE(kolokotronis @ May 15 2011, 13:40 ) *
Έχει δει κανείς το ''Άσχετμπολ''?
Δεν θυμάμαι τον αγγλικό τίτλο.

Με τον γουίλ φερέλ και τον γούντι χάριλσον.

Ο φερέλ είναι παίκτης-προπονητής-πρόεδρος σε μία ομάδα του ΑΒΑ νομίζω, δεκαετία του 70', και προσπαθεί να την προωθήσει στο ΝΒΑ.

Τρομερό γέλιο.

Σε μία στιγμή ο φερέλ ανακαλύπτει το, άγνωστο μέχρι τότε, άλευ ουπ (φέρνοντας επανάσταση στο παιχνίδι), βλέποντάς το στο ύπνο του, όπου του το εκμυστηρεύεται η μάνα του!!!

Για να καταλάβετε ο πιο σοβαρός στην ταινία είναι ο χάριλσον...


την εχω δει
εχει οντως πολυ γελιο
η σκηνη με την αρκουδα εχει πολυ φαση!
Alexmei
το Ηe got game είναι η χειρότερη - πιο βαρετή- ταινία για μπασκετ που έχω δει ποτέ.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.