Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 12,5 εκατομμύρια το μπάτζετ του Άρη;
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Dread
Έτσι αναφέρει μία είδηση του superbasket.gr εδώ. Ως πηγή φέρεται η ρωσική εφημερίδα Sport Express. Αν πρόκειται για αληθεία, τότε προφανώς μπορούμε πλέον να μιλήσουμε για αποτυχία της ομάδας μας στην πορεία της στην Α1 (ναι, τρίτη θέση έχουμε αλλά καταϊδρωμένη και διεκδικούμενη) και η "επιτυχία" της εισόδου στο top16 πλέον γίνεται ένας λογικός στόχος που άρμοζε στο μπάτζετ μας. Εγώ τόσο καιρό πίστευα πως το μπάτζετ της ομάδας ήταν γύρω στα 1,8-2,5 εκατομμύρια.

Αν αληθεύει λοιπόν το παραπάνω άρθρο (παρατηρείστε ότι είναι η δεύτερη φορά που γράφω το "Αν"), τότε έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Καταρχήν, απογοήτευση γιατί ο μύθος της μικρής ομαδούλας που τα βάζει με τους μεγάλους καταρρέει, αλλά από την άλλη αισιοδοξία για το μέλλον, γιατί τόσο καιρό με είχε πάρει από κάτω ότι δεν έχουμε ελπίδες να κοντραρίσουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ενώ στην ουσία έγινε απλώς λάθος επιλογών και όλα μπορούν να διορθωθούν.

Επειδή το θέμα του budget to θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό θα προσπαθήσω να το ψάξω λιγάκι παραπάνω μπας και βγάλω άκρη. Εσείς τί γνώμη έχετε αν όντως αληθεύουν τα νέα;
papaloukas7
Είναι σε δολάρια τα μπατζετ που αναφέρει το άρθρο! Η ισοτιμία ευρώ/δολλαριο είναι 1,57380 οπότε κάνε τους υπολογισμούς!
Dread
Και πάλι 1,8-2,5 εκατομμύρια ευρώ γίνονται 3-4 εκατομμύρια δολλάρια και σε καμία περίπτωση 12,5.
B for Basketball
Καλα κ τα 1,8-2,5 ειναι πολυ λιγα!
Εγω ειχα την εντυπωση πως ο Αρης ειχε γυρω στα 5 εκατ!
Και μου φαινεται πιο λογικο.
2,5 μονο εχουν σχεδον ο Masey , o Terry και ο Right.
papaloukas7
Σίγουρα πάντως περιλαμβάνονται σε αυτά τα ποσά και άλλα πράγματα εκτός από τα συμβόλαια των παιχτών αλλιώς τα νούμερα είναι πολύ υψηλά.
Ginobili
Dread δεν αλλάζε τίποτα....και τον Παναθηναικό τον έχει στα 42.000.000+....και την ΤΣΣΚΑ στα 50.000.000!!!! Αναλογικά..ίδια είναι τα πράγματα όπως τα ξέραμε....
Προφανώς σε αυτούς τους υπολογισμούς για τα μπάτζετ...έχουν προσθέσει κάθε λογής δαπάνη....που δεν σκεφτόμαστε...
Π.χ...αεροπορικά-μεταφορικά έξοδα...έξοδα συντήρησης γηπέδου...έξοδα για να πληρώνουn τις μαζορέτες... icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif ...έξοδα για τα παπούτσια των παικτών...για τα ξενοδοχεία....πηστοποιητικά συμμετοχής στις διοργανώσεις...promotion...

Όλο και κάτι πρέπει να πλήρωσαν για να βγάλουν κοινοτικά διαβατήρια από τα σκόπια..... laugh.gif laugh.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif
Στον Ολυμπιακό δεν ξέρω αν υπολόγισαν πόσο στοίχησε η Ελβετιά του Σόφο... icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif
Dread
Για να εξηγήσω που άκουσα τις συγκεκριμένες τιμές. Την τιμή 1,8 εκατομμύρια ευρώ την άκουσα εδώ στο forum πριν τις μεταγραφές D-Wash, Μπόισα. Μετά από τις μεταγραφες άκουσα τα εξής: Στην εκπομπή του Supersport που έχει τις Κυριακές (όνομα δεν θυμάμαι) ο παρουσιαστής είπε 2,2 εκατομμύρια ευρώ και ο καλεσμένος ή δεύτερος παρουσιαστής (δεν την παρακολούθω συχνά δεν ξέρω αν έχει 2 παρουσιαστές ή όχι) είπε πως δεν ήταν σίγουρος για το νούμερο πάντως ήξερε πως ο Άρης είχε 9 με 10 φορές μικρότερο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό (ήταν νομίζω προς το τέλος της κανονικής περιόδου όπου και οι δύο ομάδες ήταν να βγουν πέμπτες και ήταν να διωχθεί ο Γκερσον). 35/1,57 = 22 εκ. ευρώ οπότε εδώ τα νούμερα στέκουν. Αναλογικά δεν παραμένουν ίδια, καθώς σύμφωνα με αυτό τον πίνακα ο Άρης έχει τον 1/3 του μπάτζετ του Ολυμπιακού όχι το 1/9-1/10. Τέλος, ο Σιγάλας στην εκπομπή του ανέφερε πως ο Άρης είχε κάτι λιγότερο από δυόμιση εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ.
Dread
Υπάρχει περιορισμός στα edit; Φτού, εγώ που κάνω συνέχεια απροσεξίες κινδυνεύω να ρεζιλευτώ. tongue.gif
Λοιπόν ξέχασα να αναφέρω πως το μπάτζετ του Παναθηναϊκού και της ΤΣΣΚΑ δεν μου φαίνονται παράλογα μετά την μετατροπή σε ευρώ και χωρίς να συμπεριλάβουμε τα λειτουργικά έξοδα. 27 εκατομμύρια για τον Παναθηναϊκό και 31 για την ΤΣΣΚΑ. Συγκεκριμένα παρόλο που δεν μπορούν σε καμία περιπτωση να θεωρηθούν έγκυρες πηγές είχα διαβάσει εδώ πέρα για 25 εκ. ευρώ για τον Παναθηναϊκό και 30 για ΤΣΣΚΑ. Κάπου είχα μία λίστα με τα συμβόλαια των 10 πιο ακριβοπληρωμένων παικτών στην Ευρώπη (ή στην Ευρωλίγκα που μάλλον είναι το ίδιο πράγμα ούτως ή άλλως). Από αυτό μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για την ΤΣΣΚΑ καθώς 6/10 της ανήκουν.
thrylos7
Ναι, η δυνατότητα του edit υπάρχει για 15 λεπτά.

Προφανώς και ο προϋπολογισμός του Άρη δεν είναι 12,5 εκατομμύρια δολλάρια και μάλλον ούτε και των άλλων ομάδων τόσο μεγάλος, για την περίπτωση που μιλάμε μόνο για τις αμοιβές των μελών της ομάδας.

Θυμάμαι πάντως πως ο Άρης πέρυσι είχε κάτι λιγότερο από 2,5 (σε ευρώ).. Φέτος λογικά έχει παραπάνω, αλλά όχι ιδιαίτερα (μέχρι τα 5 πχ, που αναφέρθηκε).

Ίσως, ειδικά για τον Άρη, με τα 12,5 εννοούν την αντικειμενική αξία των παικτών και όχι τις αμοιβές τους. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.