Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ. Review
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
suspect
Τελειωσε λοιπον η χρονια οποτε μπορουμε να αναλυουμε ενα ενα τα θεματακια...

Εν αρχη ην ο προπονητης. Ειδικα στο μπασκετ που ο προπονητης σχεδον παιζει και αυτος.

Τα – κατα τη γνωμη μου – θετικα για τον Φωτη Κατσικαρη τη χρονια που περασε


1. &nsbp; &nsbp;Του βγηκε το πειραμα με τον Ζηση να παιξει για πρωτη φορα στην καριερα του ως πλεϊ μεϊκερ με αποτελεσμα ο Νικος να κανει την καλυτερη του χρονια και να ειναι το α και το ω της ομαδας. Ποτε δεν πιστευα οτι ο Ζησης ειναι 2 απλα εκει μπορει να παιξει κατα συνθηκη αναλογα με την εξελιξη του παιχνιδιου. Δικαιωση για τον Κατσικαρη που αν αποτυγχανε σε αυτό και με τους παικτες που εχουμε στο 1, θα ειμασταν εκτοι και μετα τα πλεϊ οφ
2. &nsbp; &nsbp;Καλη προετοιμασια. Αν και ειμασταν η δευτερη σε καταπονηση ομαδα μετα τον ΠΑΟ ( και μαλιστα χωρις το πολυτελες ροστερ για να αλλαζουν οι παικτες συνεχεια ) παρολα αυτα βγαλαμε τη χρονια φτανοντας μεχρι τον τελικο που χασαμε με αξιοπρεπεια και το σημαντικοτερο στοιχειο της ομαδας μας δεν ηταν το θεαματικο οσο το αθλητικο μπασκετ που παιξαμε. Καλα δουλεμενοι αθλητες από πλευρας φυσικης καταστασης και ειχαμε δυναμεις μεχρι τελους.
3. &nsbp; &nsbp;Η ομαδα μας δεν κλειδωνιστηκε απο εριδες, φαγωμαρες και κινηθηκε με ενοτητα ως οικογενεια. Πραγμα που πιστωνεται στον Κατσικαρη και δεν ειδαμε σπασμωδικες κινησεις και συμπεριφορες. Αριστο κλιμα μεταξυ ολων που ειναι η βαση για την οποιαδηποτε επιτυχια οπως και το μπαχαλο που ειναι η αρχη της αποτυχιας. Εδω και 2 χρονια μολις μια φορα ταραχτηκε η ομαδα με τον Τζενκινς, αλλα εστω και δια της αποπομπης δεν προλαβε να αναψει μεγαλη φωτια. Δεν ειναι τυχαιο οτι η ομαδα κοντρα σε όλα τα προγνωστικα, υψωσε το αναστημα της και εσπασε τις δυο καλυτερες εδρες του πρωταθληματος.

Τα – κατα τη γνωμη μου - αρνητικα για τον Φωτη Κατσικαρη τη χρονια που περασε.

1. &nsbp; &nsbp;Δεν εχει ματι στους ξενους. Φετος, τον Τομπι τον ξεραμε, ο Νταβορ για τα μαυρα δραγκαλα, ο Λολις δεν μπορει το παλικαρι που θα ελεγε και ο κοουτς Αναστασιαδης και ο Νισεβιτς μια τους υψους, μια του βαθους, με επιθετικες αρετες αλλα ριμπαουντ και αμυνα μηδεν. Δυστυχως δεν ειμαστε στο επιπεδο του Πανιωνιου ή του Πεδουλακη να βρισκουμε καλους παικτες σε προσιτο κοστος οποτε αποκτουμε μαπα παικτες σε προσιτο κοστος.
2. &nsbp; &nsbp;Δεν βγαζει παικτες. Φετος αν δουμε που στηριχθηκαμε θα δουμε α) τον Τομπι που τον πηραμε για σκορερ και εκανε αυτη τη δουλεια β) τον αρχηγο που ουτως ή αλλως σκοραρει γ) και τον Ζηση που επισης τον ξεραμε απλως μετατοπιστηκε. Υποτιθεται η ομαδα εκτος των υψηλων στοχων εχει τη φιλοσοφια της καλλιεργειας Ελληνων παικτων. Ποιοι Ελληνες παικτες βγηκαν απο την ομαδα μας; Ο Μαγκουνης ελλειψει Πελε επαιξε λιγο και χαθηκε, ο Τσιαρας ειναι ο ιδιος διχασμενος παικτης εδω και 4 χρονια, Ο Αντιτς εδειξε σχετικη σοβαροτητα αλλα καμια σχεση με το ταλεντο του και τις δυνατοτητες του, ο Παπανικολαου απλως εχει καλυτερη θεση απο τους οπαδους στο γηπεδο, ο Γλυνιαδακης για πεταμα κλπ. Μονο ο Μπουρουσης εδειξε κατα διαστηματα μερικα στοιχεια που ελπιζω να μην ειναι απλως μερικες καλες εμφανισεις οπως και πριν απο 2 χρονια... Περισσοτερα για το ροστερ σε αλλο τοπικ... Επομενως λοιπον μιλαμε ουσιαστικα για διαχειριση και μαλιστα συντηρητικη του υλικου της ομαδας παρα παραγωγη και αναδειξη.
3. &nsbp; &nsbp;ο Κατσικαρης ειναι προπονητης πλανου. Προετοιμαζει την ομαδα, εκπονει πλανο αντιμετωπισης αντιπαλου και κατεβαινει στο γηπεδο. Αν στραβωσει το παιχνιδι, αλλαξει κατι, χρειαστει μια κινηση, ενα τρικ ή ενας ελιγμος, το πιο πιθανο ειναι ο κοουτς Κατσικαρης να το καταλαβει κατοπιν παρακολουθησης του βιντεο. Πολλες φορες δεν στροφαρει, δεν κοβει ρυθμο με ταϊμ αουτ και εχει μερικες ανεξηγητες εμμονες που πλησιαζουν τα ορια του βουντου οπως αυτη με την αλλαγη του Κους σε συγκεκριμενο χρονικο σημειο του αγωνα. Ελπιδοφορα σημαδια ειδα στους τελικους με τον ΠΑΟ που αλλαξε τακτικη πολλες φορες μεσα στο ματς και αντιμετωπισε με τα πενιχρα του οπλα τον καλυτερο προπονητη που περασε ποτε απο την Ελλαδα στα ισα.

Συμπερασμα.

Ο δευτερος χρονος του Κατσικαρη στην ομαδα ήταν καλυτερος απο τον πρωτο. Μπορει στο κυπελλο να ξαναχαιρετησαμε νωρις ( αλλα παιζαμε με τον μετεπειτα κυπελλουχο ) αλλα στην Ευρωπη και στο πρωταθλημα τα πηγαμε καλα.

Ειμαι υπερ του να μεινει για τους εξης λογους:
1) &nsbp; &nsbp;δεν βλεπω οτι υπαρχει προθεση να μπουν χρηματα για να ερθει ενα μεγαλο ονομα. Στην ελληνικη αγορα δεν βλεπω κανεναν τραγικα καλυτερο και στο εξωτερικο δεν ξερω πολλους στο βεληνεκες του Φωτη που θα κανουν καμια τρομακτικη διαφορα. Αν ειναι να ερθει καποιος περιπου στα ιδια και να κανουμε πειραματα, ας μεινει ο Φωτης.
2) &nsbp; &nsbp;Η σειρα των αγωνων με τον ΠΑΟ μου εδειξε μεγαλη βελτιωση ως προς τη στιγμιαια αντιδραση. Η πορεια μας στην Ευρωπη μου εδειξε καλη προετοιμασια. Πιστευω πως μπορει να προσφερει και ο χρονος ειναι συμμαχος του
3) &nsbp; &nsbp;Ειναι λαθος οταν χτιζεις μια ομαδα, οταν ο προπονητης εχει ανοδικη πορεια και οταν η ομαδα εχει μια πετυχημενη χρονια να τον αλλαζεις. Μπορει οπως υπαρχει η αποψη, φετος να μην πηραμε τιποτα αλλα στο κυπελλο χασαμε απο τον κυπελλουχο με τα χιλια ζορια, στην ευρωπη χασαμε την προκριση στους 8 στις ισοβαθμιες – ακομα και να περνουσαμε δεν καναμε τιποτα παραπανω και στο πρωταθλημα φτασαμε στον τελικο.
4) &nsbp; &nsbp;Αυτο δεν εχει τοση σχεση με το μπασκετ αλλα ειναι καθαρα προσωπικη συμπαθεια. Σεβομαι την πολυετη ιστορια του στην ομαδα, μου αρεσει που δεν ειναι καραγκιοζακος, δεν ειναι προκλητικος, δεν πουλαει αεκοφροσυνη και δεν πεταει τσιτατα. Ειναι προσηνης, απλος και μου κανει ως ανθρωπος και οπως και να χει ειναι «δικο μας παιδι»
dizzy_fingers
QUOTE
1.Του βγηκε το πειραμα με τον Ζηση να παιξει για πρωτη φορα στην καριερα του ως πλεϊ μεϊκερ με αποτελεσμα ο Νικος .........
........αν αποτυγχανε σε αυτό και με τους παικτες που εχουμε στο 1, θα ειμασταν εκτοι και μετα τα πλεϊ οφ


Με το οποίο πείραμα μάλιστα κατάφερε και χώρεσε τους Ζήση - Χατζή - Μπέιλι στην πεντάδα...τρεις γκαρντ που είναι αμαρτία να τους αφήνεις στον πάγκο.



QUOTE
1.Δεν εχει ματι στους ξενους. Φετος, τον Τομπι τον ξεραμε.......
.......ή του Πεδουλακη να βρισκουμε καλους παικτες σε προσιτο κοστος οποτε αποκτουμε μαπα παικτες σε προσιτο κοστος.


Εγώ πιστεύω πως με τους ξένους (όχι για αυτούς που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και τους γνωρίζεις πως παίζουν) το θέμα για να σου βγουν ως μεταγραφές είναι λίγο τζόγος. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα σου βγουν - εκτός κι αν είναι κανένας Γιασικεβίτσιους ή Πάρκερ. Τώρα για τους συγκεκριμένους της ΑΕΚ, αν δεν απέδωσαν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του (ο Κους για παράδειγμα μας έδειξε στους τελικούς ότι μπορούσε να παίξει πολύ καλά...γιατί δεν το έκανε όμως όλη τη χρονιά?) αυτό δε μπορώ να γνωρίζω αν οφείλεται σε κακή επικοινωνία και προπόνηση αυτών από τον Κατσικάρη...Αν ναι, τότε αυτό θα είναι ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να διορθώσει στο μέλλον.


QUOTE
Δεν βγαζει παικτες. Φετος αν δουμε που στηριχθηκαμε θα δουμε α) τον Τομπι που τον πηραμε για σκορερ και εκανε αυτη τη δουλεια β) τον αρχηγο που ουτως ή αλλως σκοραρει γ) και τον Ζηση που επισης τον ξεραμε απλως μετατοπιστηκε.


Παρόλα αυτά, ένας Πελεκάνος και ένας Κους ήρθαν από πίσω και μας έκαναν τη ζημιά στους τελικούς. Είναι κρίμα, όμως, σε μία ομάδα που δίνει μεγάλη βάση στους νέους παίχτες και στην ανάδειξη αυτών από τα παιδικά τμήματα, να μη συνεχίζεται η προσπάθεια αυτή και στο ανδρικό τμήμα....ακόμα περιμένω να δω τον Μέλνικς σε κάποιο παιχνίδι της ΑΕΚ.



QUOTE
3.ο Κατσικαρης ειναι προπονητης πλανου. Προετοιμαζει την ομαδα, εκπονει πλανο αντιμετωπισης αντιπαλου και κατεβαινει στο γηπεδο. Αν στραβωσει το παιχνιδι, αλλαξει κατι, χρειαστει μια κινηση, ......
.......και αντιμετωπισε με τα πενιχρα του οπλα τον καλυτερο προπονητη που περασε ποτε απο την Ελλαδα στα ισα.


Εν καιρώ θα τα μάθει και αυτά τα κόλπα. Αυτές οι συνήθειες πιστεύω αποκτούνται με τον καιρό και την εμπειρία (άλλοι λένε πως οι προπονητές "γεννιούνται" με αυτό το ταλέντο....εγώ διαφωνώ).



Πιστεύω ότι θα μείνει του χρόνου (και όχι μόνο) στην ομάδα σας ο διοπτροφόρος προπονητής. Μαθαίνει γρήγορα και όπως ανέφερες, έχει ήθος και επίπεδο, κάτι που χρειάζεται στο ελληνικό μπάσκετ. Επίσης, ο Φιλίππου έχει ένα πλάνο στο μυαλό του για την ομάδα το οποίο μακροπρόθεσμα θα του φέρει επιτυχίες, και έχω την εντύπωση πως σε αυτό το πλάνο, ο Κατσικάρης έχει καπαρωμένη θέση.
ashton
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Γρηγόρη.
Αν είναι να έρθει ο Μεσίνα ή ο Ιβάνοβιτς ας φύγει.
Όμως αυτό το ενδεχόμενο ουσιαστικά δεν υφίσταται.
Και από το να έρθει κάποιος Καλάφας ή Ζευγώλης προτιμώ χίλιες φορές το Φώτη που τα αποτελέσματα και η δουλειά του τον δικαιώνουν.

Θα προτιμούσα να είχαν πάρει περισσότεροι χρόνο οι μικροί και κυρίως ο Παπανικολάου.


Πάντως κάποιοι άλλοι έχουν άλλη άποψη

QUOTE
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Η αγαπημενη μαs βασιλισσα για μια ακομη χρονια εμεινε χωριs τιτλο. Μπορει να
εφτασε στον τελικο του πρωταθληματοs, αλλα για μαs η δευτερη θεση ειναι αποτυχια
γιατι κακα τα ψεματα, ο πρωτοs ειναι πρωτοs και ο δευτεροs ειναι τιποτα.
Το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανει η διοικηση (αν θελει να δει την ομαδα μαs
πρωταθλητρια) ειναι να παρει εναν καταξιωμενο προπονητη (τυπου Σακοτα η Ιβκοβιτs).
Ο Κατσικαρηs (χωριs να εχουμε καποιο προσωπικο προβλημα μαζι του) ειναι λιγοs
για την ομαδα μαs και αν πραγματικα αγαπαει την ομαδα πρεπει να παραιτηθει.
Στουs παικτεs μαs οφειλουμε να δωσουμε συγχαρητηρια για την προσπαθεια που
κατεβαλαν.


www.aekfans.gr


Σημείωση...
Θα είναι η πρώτη φορά όσο θυμάμαι τον εαυτό μου που η ΑΕΚ θα έχει τον ίδιο προπονητή για 3η σερί χρονιά :

2004/05: Φώτης Κατσικάρης
2003/04: Φώτης Κατσικάρης
2002/03: Dragan Sakota
2001/02: Dragan Sakota
2000/01: Dusan Ivkovic
1999/00: Dusan Ivkovic
1998/99: Γιώργος Καλαφατάκης, Φώτης Κατσικάρης, Κώστας Πολίτης
1997/98: Γιάννης Ιωαννίδης
1996/97: Γιάννης Ιωαννίδης
1995/96: Vlade Djurovic, Slobodan Subodic
1994/95: Vlade Djurovic
1993/94: Steve Young, Απόστολος Κόντος
1992/93: Μιχάλης Κυρίτσης, Richard Dukeshire, Νίκος Νεσιάδης
1991/92: Kresimir Cosic, Βαγγέλης Νικητόπουλος
1990/91: Kresimir Cosic
1989/90: Βαγγέλης Νικητόπουλος
1998/89: Kresimir Cosic, Νίκος Νεσιάδης
1987/88: Βαγγέλης Νικητόπουλος
1986/87: Μιχάλης Αναστασιάδης, Κώστας Αναστασάτος, Γιώργος Αμερικάνος
1985/86: Μιχάλης Αναστασιάδης
1984/85: Βαγγέλης Νικητόπουλος, Νίκος Νεσιάδης

πιο πίσω δεν έχω συμμαζεμένο αρχείο. (έχω και εγώ ορισμένα κενά :-)
ashton
TΕΛΟΣ Ο ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ !!!!!!!

QUOTE
Δήλωση Φώτη Κατσικάρη 24/6/2005

"Μετά από εφτά χρόνια παραμονής μου στο προπονητικό τιμ της ομάδας και έπειτα από τη συνάντηση μου με τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ ΑΕΚ, κ. Δημήτρη Φιλίππου δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Κατόπιν τούτου δεν ήταν δυνατό να παραμείνω στην ομάδα. Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ΑΕΚ. Προσπάθησα δύο χρόνια τώρα να προσφέρω τα πάντα και όπως είπα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα την ΑΕΚ στόχος της είναι να κάνει πάντα πρωταθλητισμό. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους της ομάδας για τη συνεργασία  και ιδιαίτερα τον κόσμο της ένωσης που για 14 ολόκληρα χρόνια με περιέλαβε με αγάπη. Εύχομαι στην ΑΕΚ πάντα επιτυχίες και να βρίσκεται ψηλά, εξάλλου η ΑΕΚ είναι για μένα ένα ξεχωριστό κομμάτι στη ζωή μου". 


QUOTE
Ανακοίνωση ΚΑΕ ΚΑΕ 24/6/2005

Μετά από συνάντηση που είχε ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ ΑΕΚ, κ. Δημήτρης Φιλίππου, με τον Φώτη Κατσικάρη για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς και εφόσον δεν επήλθε συμφωνία ο προπονητής υπέβαλλε την παραίτηση του, η οποία και έγινε αποδεκτή. Η διοίκηση της ΑΕΚ θέλει να ευχαριστήσει τον Φώτη Κατσικάρη για την μέχρι τώρα προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχιση της καριέρας του



Ενώ όλοι πιστεύαμε και θεωρούσαμε δεδομένο πως ο Φώτης Κατσικάρης θα ήταν ο πρώτος προπονητής μας που θα παρέμενε στον πάγκο μας για 3η συνεχόμενη χρονιά μετά από ... αιώνες, η διοίκηση του Γιάννη Φιλίππου μας διέψευσε καθώς φάνηκε πως για κάποιον περίεργο προσωπικό τους λόγο, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ... Το έργο το είδαμε πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1998 όταν τέλειωσε η συνεργασία με τον Ιωαννίδη. Το ξαναείδαμε το καλοκαίρι του 2001, όταν τελείωσαν τον Ivkovic τηλεφωνικά. Τρίτη repetition του έργου το 2003 με την αποπομπή του Sakota. Και τώρα έχουμε το διαζύγιο με τον Κατσικάρη... Εκεί στη Γράμμου τι πίνουνε τελικά ;;; Ζήτησε κανένα παίκτη που να κοστίζει πάνω από 100 χιλιάρικα τη χρονιά και τσιμπηθήκανε ;

Προσωπικά θεωρώ απόλυτα λανθασμένη τη συγκεκριμένη κίνηση της διοίκησης. Είναι εντελώς παράλογο να διακόπτεις τη συνεργασία σου με έναν προπονητή που προέρχεται από την ομάδα, με πολυτετή προϋπηρεσία σαν παίκτης, που τον εμπιστεύεσαι για 5 χρόνια να κάθεται σαν assistant coach δίπλα από πολύ μεγάλους προπονητές (Duda, Sale), που του δίνεις τη δυνατότητα να αναλάβει head coach και που κατά γενική ομολογία τα κατάφερε περίφημα ... Άλλωστε για μένα είναι ο προπονητής της χρονιάς στην Ελλάδα, μετά τις πολύ καλές μας πορείες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Α1 και πιστεύω πως θα κερδίσει και στη σχετική ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ...

Υ.Γ. ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΕ... Μας έχετε ξεσκίσει την ψυχολογία... Μην μείνει το χαμόγελο στα χείλη μας για πολύ.. Αμέσως να πέσει το ξενέρωμα...

Υ.Γ. (2) Ίσως ο βασικός λόγος που ο Φώτης αποτελεί πλέον παρελθόν, είναι πως μετά την εκπληκτική μας πορεία στα playoff και το εξαιρετικό & απόλυτα διαβασμένο κωουτσάρισμά του, έγινε πλήρως αποδεκτός στον κόσμο της ΑΕΚ. Και αυτό είναι κάτι που εδώ και χρόνια φαίνεται πως δεν αντέχει η διοίκηση...
ashton
ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ :

Dragan Sakota (ο γιαουρτάς έχει πει πως ξαναζεσταμένο φαγητό δε θέλει... άσε που έφυγε πριν 2 χρόνια γιατί είχαμε χαμηλό μπάτζετ με Ντικούδηδες μέσα... θα ερχόταν τώρα Wink

Αργύρης Πεδουλάκης...
τον βρίζουμε 20+ χρονια από τότε που έπαιζε στο Περιστέρι παίκτης.... Με ελάχιστη εμπειρία από Ευρωλίγκα.

Παναγιώτης Γιαννάκης...
με βοηθό τον Αγγέλου που βρίζουμε περισσότερο από ότι τον Πεδουλάκη...
Το κλάψε-κλάψε θα γίνει το σύνθημά μας και θα είμαστε τα αγαπημένα παιδιά της ομοσπονδίας...

Λευτέρης Κακιούσης...
Με μηδενική εμπειρία Ευρωλίγκας...
Για να γεμίσουμε τη ρακέτα μας με κανένα Μπράϊαντ...


Ζευγώλης ;

Καλαφατακης ;

Μπάρτον (= ο πελάτης του Φώτη) ;

Νικητόπουλος ;

Νεσιάδης ;;
Warrior
Υπηρξε κοντρα Φιλιππου-Κατσικαρη στην αρχη της χρονιας...Μαλιστα σε καποια φαση
θεωρηθηκε τελειωμενος στην επομενη ηττα...που δεν ηρθε τοτε γρηγορα..

Απο οτι φανηκε η πολυ καλη παρουσια της ομαδας,δεν ανεστειλε την αποφαση!

Λενε οτι ο Κακιουσης ειναι το φαβορι.
harris
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ μηπως ;;;;;;)
dizzy_fingers
Γκαντέμη Γρηγόρη!!!!! laugh.gif

(ή γκαντέμη dizzy.....? unsure.gif 65.gif )

Για να δούμε τώρα ποιος θα διαδεχθεί το Φώτη (και που θα πάει αυτός από την πλευρά του?)
emperor
Τον Κατσικάρη τον έδιωξε ο γιαουρτάς γιατί απαίτησε να μάθει από τώρα το μπάτζετ.Το τράβηξε και λίγο ο Φώτης και είπε ότι έχει προτάσεις και απο άλλες ομάδες και ο Φιλλίπου του είπε να πάει στο καλό να τις δει.

Δεν μπορώ να τον ψυχολογίσω τον Φιλίππου.
qspock
QUOTE (emperor @ Jun 25 2005, 11:53 PM)
Τον Κατσικάρη τον έδιωξε ο γιαουρτάς γιατί απαίτησε να μάθει από τώρα το μπάτζετ.Το τράβηξε και λίγο ο Φώτης και είπε ότι έχει προτάσεις και απο άλλες ομάδες και ο Φιλλίπου του είπε να πάει στο καλό να τις δει.

Δεν μπορώ να τον ψυχολογίσω τον Φιλίππου.


Η κινηση ηταν πραγματι αναπαντεχη. Δε ξερω τι εγινε αλλα εχω την εντυπωση οτι αν εχει αδικηθει ο Κατσικαρης τοτε θα βγει η βρωμα στον τυπο. Αλλιως αν δεν ακουστει τιποτα (κατι που ισχυει ως τωρα) το φταιξιμο το εχει ο Κατσικαρης. Η ΑΕΚ εδω και 10 σχεδον χρονια ειναι απο τις κορυφαιες δυναμεις μεσα στον ελληνικο χωρο και αυτο το οφειλει στην πολιτικη της διοικησης, ειτε αυτο αρεσει ειτε οχι (κακως, που ηταν πριν τον Φιλλιπου?). Εντυπωση προκαλει η ανακοινωση των φιλων της ΑΕΚ παραπανω, που θεωρουν αποτυχημενη τη φετινη χρονια γιατι ηρθαν δευτεροι... Εκτος πραγματικοτητας.
Anxel
Κοντά στην Ταουγκρές ο Κατσικάρης

Τον Φώτη Κατσικάρη «φωτογραφίζει» σε δημοσίευμά της τη Δευτέρα η ισπανική εφημερίδα «Μarca» σαν επικρατέστερο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ταουγκρές, ως αντικαταστάτης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Ο 38χρονος τεχνικός δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τη διοίκηση της ΑΕΚ για την ανανέωση της συνεργασίας τους και την περασμένη εβδομάδα έλυσε το συμβόλαιο του, ενώ τη Δευτέρα ο πρώην πλέι μέικερ της «Ένωσης» απάντησε αρνητικά και σε πρόταση του Ίβκοβιτς να τον πάρει βοηθό στην Ντιναμό Μόσχας.

Η λίστα πάντως των υποψήφιων προπονητών για την αντικατάσταση του Σέρβου στον πάγκο των φιναλίστ της φετινής Ευρωλίγκα έχει στη δεύτερη θέση τον Πέδρο Μαρτίνεθ της Γκραν Κανάρια, ενώ στην τρίτη ξεχωρίζει το όνομα του Κροάτη Νέβεν Σπάχια. Όσον αφορά στην περίπτωση του Εργκίν Αταμάν της Ούλκερ, ο Τούρκος τεχνικός μάλλον θα απορρίψει την πρόταση, καθώς ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που επιθυμεί ο ίδιος για να εργαστεί.


Να ίσως ένας λόγος που ο Κατσικάρης παραιτήθηκε από την ΑΕΚ..
Warrior
QUOTE (Anxel @ Jun 27 2005, 11:43 PM)
Όσον αφορά στην περίπτωση του Εργκίν Αταμάν της Ούλκερ, ο Τούρκος τεχνικός μάλλον θα απορρίψει την πρόταση, καθώς ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που επιθυμεί ο ίδιος για να εργαστεί.

blink.gif blink.gif

Συμφωνα με τελευταιες πληροφοριες ο Αταμαν αρνηθηκε και προταση των Spurs, αφου
εκρινε οτι το ποσο που θα δαπανηθει για τις φετινες μεταγραφες απο την διοικηση,δεν
ειναι αρκετο... 71.gif

Εγω παντως δεν νομιζω οτι εφυγε λογω της Ταου..
Ο Κακιουσης εξακολουθει να εχει το προβαδισμα,ενω συμφωνα με την sport24.gr
υποψηφιοι ειναι και οι Τζουροβιτς και...Πρελιεβιτς... huh.gif

Μειωση αποδοχων θα προτεινουν σε Νιτσεβιτς,Αντιτς και Τσιαρα..
ashton
Eιδικά ο Τσιάρας παίρνει πολλά λεφτά...
Warrior
Στην Ντιναμο Αγ.Πετρουπολης θα συνεχισει την καριερα του ο Κατσικαρης για τα
επομενα 3(2+1) χρονια...

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και πολύ περήφανος παράλληλα που θα βρίσκομαι στο τιμόνι της ομάδας της Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης. Είναι μια μεγάλη τιμή για εμένα να δεχτώ και να αποδεχτώ μια τέτοια πρόταση. Δέχτηκα να αναλάβω την δουλειά αυτή γιατί μου προκάλεσε το ενδιαφέρον και η ομάδα έχει φιλοδοξίες, στόχους και επιτυχίες.

Είναι μια ομάδα η οποία θέλει να βρίσκεται στην ελίτ των ομάδων της Ρωσίας και της Ευρώπης και αυτό είναι που με ενδιαφέρει εμένα. Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε στην απόφαση μου ότι η ομάδα διαθέτει πολλούς παίκτες νέους και ταλαντούχους παράλληλα καθώς επίσης και πολλούς παίκτες οι οποίοι είναι έμπειροι και γνωστοί στο ευρύ κοινό. Αυτό είναι απόλυτα σύμφωνο με τις δικές μου ιδέες και την δική μου φιλοσοφία. Τώρα δεν μπορώ να περιμένω να πιάσω δουλειά και είμαι ενθουσιασμένος για την επόμενη χρονιά και νομίζω ότι η νέα μου ομάδα είναι αρκετά πλήρης για να πετύχει".
ashton
Με αφορμή την υπόθεση Κατσικάρη :

QUOTE
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2005

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΙΚΡΑΙΝΕΙ ΕΤΣΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 'ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ' #2 ;

Η επόμενη χρονιά θα μπορούσε να αρχίσει με τις καλύτερες των προϋποθέσεων για την μπασκετική ΑΕΚ. Η ομάδα στη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες, κατάφερε να φτάσει ξανά σε θέσεις που της αρμόζουν τόσο στην Ελλάδα (με την πρόκριση στον τελικό, σπάζοντας δυο έδρες σερί) όσο και στην Ευρώπη (με τη συμμετοχή στο TOP-16 και την απώλεια των προημιτελικών στις ισοβαθμίες). Κι όλα αυτά παρά τις εγγενείς αδυναμίες, λόγω της περιορισμένης προσέλευσης του κόσμου στο Γαλάτσι (678 εισιτήρια κόβαμε στην κανονική περίοδο και 2040 στην Ευρωλίγκα), του σχετικά χαμηλού μας μπάτζετ (όχι μόνο σε σχέση με τον ΠΑΟ αλλά και σε σχέση με Μαρούσι, Μακεδονικό, Ολυμπιακό), της έλλειψης πρωτοκλασσάτων ξένων. Που στηρίχθηκε η ομάδα για να καταφέρει τους στόχους της και να έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά ; Μα στην ομοιογένειά της και στον οικογενειακό της χαρακτήρα που έχουν σφυρηλατηθεί με κόπο τα τελευταία χρόνια. Κλειδί για όλα αυτά, φυσικά και ήταν η παρουσία του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο μας. Ενός ανθρώπου που αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο όχι μόνο ανάμεσα στους προπονητές που προηγήθηκαν και στους οποίους θήτευσε ως βοηθός, αλλά και με τη ρομαντική εποχή των Μοϊκανών και του 'Γ.Μόσχος' όταν ήταν παίκτης μας, επιλεγμένος από τον Κρέζιμιρ Τσόσιτς.

Δυστυχώς όμως ούτε κι αυτός κατάφερε να σπάσει την παράδοση και να παραμείνει πάνω από τρία χρόνια στον πάγκο της ΑΕΚ. Και μπορεί εδώ και πολλές δεκαετίες κανείς να μην το έχει καταφέρει αυτό, αφού ο τελευταίος με μακρόχρονη σερί παρουσία ήταν ο Νίκος Μήλας και παλιότερα ο Μίσσας Πανταζόπουλος, αλλά η σημερινή διοίκηση της ΚΑΕ διαθέτει ένα διαφορετικό προνόμιο... Μέσα σε 10 χρόνια έχει κατορθώσει να απομακρύνει από την ΑΕΚ, τέσσερις φορές έναν προπονητή μετά από μια επιτυχημένη διετή πορεία.

    * Πήγε την ομάδα στους τελικούς των πλέϊ-οφ ο Ιωαννίδης το 1997; Φτάσαμε σε final-4 Ευρωλίγκας και παίξαμε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης το 1998 ;
    * Έφερε ο Ίβκοβιτς Ευρωπαϊκή κούπα (μετά από 32 χρόνια) στη Λωζάννη, Κύπελλο Ελλάδας (μετά από 19 χρόνια) στην Πυλαία, Κύπελλο ξανά στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΟ και πάλι, πορεία στην Ευρωλίγκα μέχρι τους ημιτελικούς ;
    * Μας έφερε στην κορυφή της Ελλάδας (μετά από 32 χρόνια) ο Σάκοτα με το πρωτάθλημα το 2002; Μας πήγε τελικό και την επόμενη χρονιά παρά το διωγμό Κακιούζη στη μέση της σεζόν ;
    * Μας έφτασε στα ημιτελικά πέρσι ο Κατσικάρης (σπάζοντας μια έδρα) έχοντας τουλάχιστον μέτριο ρόστερ, ενώ φέτος φτάσαμε ξανά τελικό Α1 σπάζοντας δυο έδρες και στο παρα-τσακ από τους 8 της Ευρωλίγκα και με πολυ-πολύ χαμηλότερο μπάτζετ από τους προηγούμενους ;

Καμιά απολύτως διαφορά δεν έκανε στη διοίκηση το γεγονός πως όλοι οι παραπάνω ήταν επιτυχημένοι. Το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο... Τους άνοιγαν την πόρτα και ψάχνανε για άλλη και κυρίως φθηνότερη λύση... Μόνο που οι λαγοί μέσα στα καπέλα τελειώσανε και οι δικαιολογίες που πιπιλούσαν για χρόνια δεν περνάνε πια... Τη μια ο ψυχισμός του Ιωαννίδη και η διαφορά φιλοσοφίας... Την άλλη το ακριβό κασέ του Ντούντα και τα 'και καλά' ανεπαρκή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα... Την άλλη η κακή πορεία στην Ευρώπη για να βρούμε ένα ψεγάδι στον Σάκοτα... Τώρα τι ; Μήπως αυτά που κυκλοφόρησαν πως η ΚΑΕ ήταν δυσαρεστημένη για τη στάση του Κατσικάρη στο θέμα της απεργίας των παικτών; Και σαν τι να έκανε δηλαδή ο Φώτης ; Να πλήρωνε τον Λόλλις και τους υπόλοιπους από την τσέπη του ;Ή μήπως ήταν παράλογο να ζητήσει από την διοίκηση να οριοθετήσει τους στόχους της ομάδας για τη νέα χρονιά, διευκρινίζοντας το μπάτζετ;

Η ΑΕΚ φέτος έδειξε πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Παναθηναϊκό και πως μπορεί να σταθεί επάξια και με ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη. Τι χρειαζόταν για να γίνει το κλικ παραπάνω ώστε να διεκδικούμε επί ίσοις όροις την πρόκριση στο φάϊναλ-φορ της Πράγας και να μη θεωρούμαστε από χέρι χαμένοι στους τελικούς των πλέϊ-οφ του χρόνου; Κάποιες βελτιωτικές αλλαγές σε ξένους & κοινοτικούς για να έχουμε περισσότερο ανταγωνιστικό ρόστερ (αφού το εγχώριο υλικό μας δεν έχει και ιδιαίτερες αδυναμίες).

Από τη στιγμή λοιπόν που :

    * εδώ και 4-5 χρόνια οι ισολογισμοί της ΚΑΕ είναι ισοσκελισμένοι στις τρέχουσες χρήσεις και η εταιρεία κλείνει με ζημιά λόγων παλαιότερων παθητικών χρήσεων και παλαιών οφειλών.
    * οι διάφορες παλαιές οφειλές σε Ποδαράδες, Κουντουράκηδες, Λανέδες, Γαλακτερούς, Πιούκες, Χάμμιγκ, Παταβούκες κλπ έχουν μπει σε ρύθμιση και η αποπληρωμή τους είτε έχει αποπερατωθεί είτε έχει δρομολογηθεί σε άμεσο διάστημα, σημαίνει πως τα βαρίδια του παρελθόντος είτε έχουν εξαφανιστεί είτε έχουν ελαττωθεί...
    * το 2004/05 είχαμε να παίρνουμε από την Ευρωλίγκα περίπου 300,000 ευρώ ενώ το 2005/06 θα έχουμε να λαμβάνουμε 650 χιλιάδες (αφού περάσαμε στο β' γύρο) συν άλλες 150 επειδή έχουμε πλέον τηλεοπτική στέγη.
    * φέτος δεν είχαμε καμιά χορηγία στη φανέλα (και σε αυτό δεν ευθύνεται κανείς από την ομάδα, παρά μόνο η διοίκηση που δεν μπόρεσε να βρει), ενώ του χρόνου δε θα ήταν παράλογο να βρούμε κάποιον που να προσθέσει 200 ή 300 χιλ ή ακόμα περισσότερα στο ταμείο.
    * τόσα χρόνια ακούγαμε πως η διοίκηση δεν έβαζε το χέρι στην τσέπη γιατί δεν είχαμε ένα γήπεδο που να παίζουμε μόνο εμείς και να έχουμε την αποκλειστική του χρήση...
    * το τριετές κλειστό συμβόλαιο μας με την Ευρωλίγκα λήγει το καλοκαίρι του 2006, συνεπώς αν θέλουμε να παραμείνουμε μέσα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και εντός και εκτός συνόρων το 2005/06 ...
    * είμαστε από το Γενάρη η μοναδική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας που διαθέτει μπουτίκ, συνεπώς μπορούμε να προσδοκάμε έσοδα και από αυτό τον τομέα...
    * η κίνηση των διαρκείας πέρσι ήταν χαμηλή αλλά σαφέστατα ανεβασμένη σε σχέση με τα τραγικά νούμερα που είχαμε στα Λιόσια και η λογική έλεγε πως του χρόνου τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα..

Δεν ήταν παράλογο να θεωρούμε όσοι ασχολούμαστε με το άθλημα, πως στα 3-3,3 εκ που είχε πέρσι μπάτζετ η ομάδα αν προσθέταμε τα 500 παραπάνω από την Ευρωλίγκα και τα 200-300 από το χορηγό, θα μπορούσαμε να έχουμε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα καθώς θα είχαμε αρκετά χρήματα διαθέσιμα για να ενισχυθεί η ομάδα το καλοκαίρι. Και τα οποία θα ήταν ακόμα περισσότερα αν συνυπολογίσουμε το κέρδος από το ξεφόρτωμα κάποιων ακριβών συμβολαίων από παίκτες που δε θα παραμείνουν στα κιτρινόμαυρα.

Η διοίκηση της ΚΑΕ όμως σε μια κίνηση τουλάχιστον περίεργη (εκτός και αν στόχος της είναι το νόμπελ οικονομίας...) αποφάσισε να περικόψει το μπάτζετ κι άλλο, παρά τα επιπλέον προσδοκώμενα έσοδα... Έτσι εξώθησε σε παραίτηση τον Φώτη Κατσικάρη... Έναν τεχνικό, που η ίδια δημιούργησε & στήριξε βάζοντας τον να θητεύσει ως βοηθός σε Ντούντα & Σάλε και στη συνέχεια τον εμπιστεύθηκε για να διαχειριστεί την ομάδα ως πρώτος προπονητής. Και πάνω που η επένδυσή της θα άρχισε να αποδίδει στο πολλαπλάσιο, τον έστειλε ψημένο & έμπειρο στην Δυναμό Αγίας Πετρούπολης...

Αρχικά βρίσκαμε ξένους παίκτες, τους αναδεικνύαμε (Χόλντεν, Στεφάνοφ, Κιάτσιγκ) ή τους ξαναβάζαμε στο μπασκετικό χάρτη (Μιούρσεπ) και στη συνέχεια τροφοδοτούνταν με αυτούς οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες γιατί για μας ήταν ακριβοί, ενώ κάποιους τους στέλναμε πακέτο στους εγχώριους ανταγωνιστές μας (Αλεξάντερ, Κολντεμπέλα)ακόμα και αν είχαμε ξοδέψει χρόνο & χρήμα σε δικαστικούς αγώνες γι'αυτούς (Κουτλουάϊ) ...Έπειτα αρχίσαμε να λειτουργούμε ως φυτώριο των ευρωπαϊκών ομάδων... Ανδρώσαμε μπασκετικά τον Μιχάλη Κακιούζη και τον Δήμο Ντικούδη, επενδύσαμε σε αυτούς και όταν έφτασαν στο σημείο να είναι κορυφαίοι στην Ευρώπη τους αφήσαμε να πάνε σε άλλες πολιτείες, λειτουργώντας σαν κολλεγιακή ομάδα που προετοιμάζει παίκτες για το ΝΒΑ... Ε τώρα φαίνεται πως γίναμε φυτώριο και για προπονητές...

Αυτός φαίνεται να είναι ο στόχος της διοίκησης... Μαζί με άλλον ένα βέβαια... Να δείχνει την πόρτα της εξόδου σε όσους δεν αμφισβητεί ο κόσμος και επιθυμεί την παρουσία τους γιατί του είναι αγαπητοί. Αυτοί είτε λέγονταν Κορωνιός, είτε Κικίλιας, είτε Κολντεμπέλα, είτε Μπιλμπά, είτε έπαιρναν πολλά, είτε λίγα το ένα και το αυτό ήταν... Ακόμα και τους 4 προπονητές που έκατσαν διετία, τους 'έφυγαν' μόλις ελαχιστοποιήθηκαν οι μουρμούρες απέναντι τους και είχαν καταξιωθεί από τον κόσμο μας, ενώ όσο ήταν υπό αμφισβήτηση ήταν ακούνητοι στον πάγκο...



Χαρίδημος Μανουσάκης
Basketball webmaster
ΑΕΚ Internet Fan Club
suspect
η ΑΕΚ εχασε ενα δικο της παιδι αλλα το ελληνικο μπασκετ κερδισε εναν πρεσβευτη.

Καλη σου τυχη Φωτη...
harris
Καλη του τυχη...

Θα μαθει πολλα και θα κανει και πολλα. Ελπιζω οταν μια μερα γυρισει στην Ελλαδα, να εχει κερδισει εμπειριες, γνωσεις και να προσφερει ακομα περισσοτερρα στο αθλημα της χωρας μας.

ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ ΡΕ ΦΩΤΗ. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.