QUOTE(nikkla @ Feb 4 2010, 14:08 )
Αυτάρκεις και υπαρκτές είναι οι ομάδες που έχουν υποδομές, στοιχειώδεις πόρους, σχέδιο και στόχους.
Δεν πρόκειται για τα τυπικά αλλά για τα ουσιαστικά προσόντα. Τα 70 ευρώ όλοι τα δίνουν, όπως και όλοι μπορούν να βρουν "πέντε παιδάκια" για να δικαιολογήσπουν συμμετοχή. Πρέπει να υπάρξουν άλλα κριτήρια, ποιοτικά και ποσοτικά, τα αποτελέσματα των οποίων να αποδεικνύονται σε βάθος χρόνου, μια πενταετία συνέπειας σε όσα (θα ζητούνται). Η περίοδος προσαρμογής λειτουργεί εξομαλυντικά γι΄αυτό που έρχεται. Κι όταν όλοι ξέρουν πως αυτό που έρχεται περιλαμβάνει τις εξής συγκεκρειμένες κατηγορίες με σαφή αριθμό ομάδων, ξέρουν πως θα βαδίσουν και τι θα διεκδικήσουν.
Φιλε μου σ' ευχαριστω για τις διευκρινησεις.
Με την ενωση των ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ συμφωνω, αλλα με ορους και προϋποθεσεις.
Δηλαδη να γινει, αλλα με μια αναδιαρθρωση των κατηγοριων και επιλογη των ομαδων που δραστηριοποιουνται
στην κατευθυνση της αναδειξης ταλεντων.
Αυτος ειναι αλλωστε ο σκοπος της αναπτυξης του ερασιτεχνικου αθλητισμου.
Γνωμη μου ειναι οτι οσες ομαδες θελουν να συμμετεχουν στο πρωταθλημα, θα πρεπει να εχουν διαπιστωμενα,
οργανωμενες ακαδημιες εκμαθησης μπασκετ, με ικανο αριθμο παιδιων και εμπειρους διπλοματουχους προπονητες.
Ολα αυτα ομως και πολλα αλλα, οπως π.χ. δημιουργια καταλληλων αθλητικων χωρων (κλειστα), απαιτουν παρεμβαση
και ουσιαστικη συμμετοχη της Πολιτειας, μ' ενα ολοκληρωμενο προγραμμα για την αναπτυξη του αθλητισμου, σ' ολα τα επιπεδα, στη χωρα μας.
Εχω αναφερθει σε διαφορα ποστ μου στο τι και πως μπορει αυτο να γινει.
Πεποιθηση μου ειναι οτι δεν προκειται να γινει καμμια ουσιαστικη παρεμβαση της Πολιτειας, γιατι στερειται αθλητικου οραματος για τη χωρα μας.
Οποτε θεωρω οτι με τις υφισταμενες συνθηκες, αυτη η ενωση των ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ, δεν θα εχει κανενα οφελος
για τους συλλογους και τον αθλητισμο γενικοτερα.
Η ΕΣΚΑΝΑ δημιουργηθηκε πιστευω για να εχει κι ο νομος Πειραια μια Ενωση, αλλα λογω του μικρου αριθμου των ομαδων πηρε κι ενα κομματι απο τις νοτιοανατολικες συνοικιες της Αθηνας.
Δεν ειμαι τοπικιστης και μου ειναι αδιαφορο σε ποια Ενωση θα ανηκει η ομαδα που δραστηριοποιουμαι.
Η ουσια για μενα ειναι ο αθλητισμος να εχει σωστες, γερες και υγιεις βασεις.
Δεν αρκει η εθελοντικη ή η οικονομικη μονο προσφορα καποιων, κατω μαλιστα απο αντιξοες συνθηκες.
Τα θεμελια δυστυχως ειναι ξυλινα και σαθρα.
Για να υπαρχει σωστος αθλητισμος ειναι απαραιτητη η ουσιαστικη παρεμβαση και συμμετοχη της Πολιτειας.
Χωρις αυτες τις προϋποθεσεις νομιζω οτι δεν μπορουμε να συζηταμε.