reignman
Nov 3 2007, 10:54
QUOTE(spysta @ Nov 3 2007, 00:16 )
παντως απ οτι θυμαμαι στο φιλικο με το Αιγαλεω εκει χρησιμοποιηθηκε
το φιλικο με το αιγαλεω ηταν το τελευταιο φιλικο της ομαδας και ηταν κλειστο
QUOTE(Consultant @ Nov 2 2007, 23:30 )
Παντως ο Τζακσον ειναι πενταρι.Δεν ξερω αν ειναι μονο δικη μου εντυπωση,παντως ο Ολυμπιακος στο 5 εγινε σαν τον Παναθηναικο στα ασσοδυο.Γεμισε το ροστερ με ιδιους παιχτες.
Μπουρουσης-Τζακσον-Μαυροκεφαλιδης ειναι πενταρια και κατα συνθηκη τεσσαρια.
Σοφο-Τσακαλιδης κλασσικα πενταρια.Πολλοι παιχτες βρε παιδι μου που δημιουργουν πληροτητα αλλα κυριως κενα στην αλλη θεση των ψηλων.
Οσο καλος και αν ειναι ο Τζακσον,δεν κερδιζουμε κατι αν παιρνει τον παραγωγικο χρονο του Μπουρουση.Θελαμε εναν παιχτη στο 4,επομενως,εφοσον δεν τον βρηκαμε στο προσωπο του Τζακσον,η τελικη λυση ειναι να μοιραστουν τη θεση 4 οι Γουντς-Βασιλοπουλος-Πριντεζης.
Σωστός ο Consultant ... Συμφωνώ και εοαυξάνω...
reignman
Nov 3 2007, 12:50
Αν το στάνταρ του είναι το ματς με την Τάου, τότε πρόκειται για μια πολύ καλή επιθετική λύση. Αν είναι το προχθεσινό ματς, προκειται περί πατάτας.
ενας παιχτης με τα στανταρ του γουντς (για το παιχνιδι με την ολυμπια λεω..) δεν βαζει 40 ποντους οχι σε φιλικο.. αλλα σε αγωνα με αντιπαλους βαλσαμομενους αντιπαλους.
QUOTE(reignman @ Nov 3 2007, 08:54 )
το φιλικο με το αιγαλεω ηταν το τελευταιο φιλικο της ομαδας και ηταν κλειστο
μα θυμαμαι οτι εγραφαν οι δημοσιογραφοι οτι ο Γκερσον εκανε πειραματα βαζοντας τον Γουντς στο 4
VARDINOLATSIS
Nov 4 2007, 00:57
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΩΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΑΚ,ΖΙΖΙΤΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΕΡΚΑΝΤ Η ΩΣ ΠΟΛΛΑ ΥΟΣΧΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΥΚΗΣ,ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ Ο ΣΟΦΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΝΙ Η ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ (ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ) ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΓΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΞΕΡΩ(16 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ Β ΚΑΙ Γ ΕΘΝ) ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΠΙΝΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΥΠΟΥ ΝΒΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΚΕΡ ,ΜΠΑΣΤΟΝ ΚΑΙ ΣΑΡΑΣ... ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ??????
jimol34
Nov 4 2007, 01:34
QUOTE(VARDINOLATSIS @ Nov 3 2007, 22:57 )
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΩΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΑΚ,ΖΙΖΙΤΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΕΡΚΑΝΤ Η ΩΣ ΠΟΛΛΑ ΥΟΣΧΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΥΚΗΣ,ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ Ο ΣΟΦΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΝΙ Η ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ (ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ) ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΓΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΞΕΡΩ(16 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ Β ΚΑΙ Γ ΕΘΝ) ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΠΙΝΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΥΠΟΥ ΝΒΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΚΕΡ ,ΜΠΑΣΤΟΝ ΚΑΙ ΣΑΡΑΣ... ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ??????
Πιστεύω ότι ο Ζίζιτς μέχρι τα πλέι οφ της Α1 έκανε την καλύτερη του χρονιά στον Ολυμπιακό με τον Πίνι, ενώ δεν μπορώ να πω ότι είχε έρθει με περγαμηνές σε αντίθεση με τον Στακ και τον Ντόμερκαντ. Συμφωνώ όμως ότι πέρσι κατέστρεψε τον Στακ ενώ για το ντόπερμαν δεν είχε ένα σύστημα ώστε να σουτάρει αμαρκάριστος. Σε όποιο ματς σκόραρε πολύ τα έβαζε στο πρόσωπο του αντιπάλου του.
Εμένα αυτό που με ενοχλεί στον Πίνι περισσότερο είναι το ότι όσο είναι στον Ολυμπιακό δεν εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα όλων των παικτών του καθώς και το ότι δεν τους χρησιμοποιεί όλους, ειδικά φέτος που έχουμε περισσότερο βάθος από πέρσι. Για να μην πω για το περσινό τουρλουμπούκι στην επίθεση και την τρύπια άμυνα.
Παρόλα αυτά ελπίζω ότι φέτος θα μας αποδείξει την αξία του γιατί σίγουρα ο άνθρωπος που έκανε τη Μακάμπι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην Ευρώπη δεν μπορεί να είναι άχρηστος. Συν το ότι ο ΟΣΦΠ βελτιώθηκε πολύ στα πλέι οφ.
reignman
Nov 4 2007, 18:35
φιλαρακι αρχικα γραφε με μικρα και οχι με κεφαλαια.. γιατι αν δε το ξερεις ειναι σαν να φωναζεις και καθονται και ασχημα στα ματια
συμφωνω μαζι σου.... μπαστον , παρκερ και βουισιτς ανακαλυπτεις μια φορα στα 10 χρονια....
giovanni
Nov 4 2007, 21:53
2 epi8etika vasilopoulou
kala8i kai foul!! ston diamantidh
antia8lhtiko ntikoudh ston mace
foul spanoulh ston greer panw sth grammh to dinei epi8etiko
foul bouroush ston dikoudh
foul!! blakney ston saras
diplo foul spanoulh ston greer me xeri kai podia ekei pou strifogyrizei kai vazei kala8i me tamplo
3o foul bouroush ston zizic LOL
xamenh volh zizic sto kapaki kai panw sto rebound foul ston jackson de dinetai
foul zizic ston tsakalidh
καλό πρώτο ημίχρονο
(έχω κόμπλεξ)
καλό πρώτο ημίχρονο
(έχω κόμπλεξ)
Οντως.Αντι να κατσεις να χαρεις την παιχνιδαρα που εγινε καθεσαι και σχολιαζεις μια αντικειμενικα κακη διαιτησια και προς τις 2 πλευρες.
reignman
Nov 4 2007, 23:19
οχι και προς τις 2
εντελως τυχαια οι φασεις στα τελευταια δευτερολεπτα σφυριζονται αδιαφορα και κοιτανε αλλου...
φασεις που ειχε μπροστα του ο πιτσιλκας και δε τις σφυριζε τις σφυριζαν οι αλλοι απο την αλλη ακρη του γηπεδου... ειπαμε να το παιζετε αντικειμενικοι αλλα μη το τραβατε μεχρι να ψοφησει.
reignman
Nov 4 2007, 23:38
θελεις λιγη προσπαθεια ακομα!
Consultant
Nov 4 2007, 23:58
Respect στον Γκριρ.Ειναι ο πρωτος σκορερ και πρωτος σε ασσιστ παιχτης του Ολυμπιακου.Ηδη εχει δωσει απο μονος του το παιχνιδι με τον Αρη και πραλιγο να το κανει και με τον Παο.
Ειναι ο μονος απο τις μεταγγραφες μας που εχει αποδωσει πολυ παραπανω απο αυτα που περιμεναμε.Μεχρι στιγμης ειναι ανδιαμφισβητητα ο Mvp.
Ειναι φανερο οτι δεν ειναι κλασσικος πλει μεικερ,να που με επαληθευσε ο Γκερσον και εδειξε τον τροπο με τον οποιο θα εκμετταλευεται τον Γκριρ..Στο πλαι του Μπλακνει,σε επιτελικο πλει μεικερ αλλα και σε αυστηρο πλει μεικερ στο ξεκινημα του παιχνιδιου.Δηλαδη σε 3 διαφορετικες αρμοδιοτητες αναλογα με τον αντιπαλο.Ο γριφος λυθηκε.
Απο τα σχολια του Λακη Τσαβα,καταλαβαινει κανεις ποσο οπαδιστης ειναι,αναρμοδιος για σχολιαστης της κρατικης τηλεροασης.Πηγε να βγαλει αχρηστο τον Γκριρ αντι για να πει οτι επειδη ειναι καταπληκτικος σκορερ θα πρεπει να χρησιμοποιηθει με ειδικο τροπο.Ο Γκριρ του απαντησε με την αποδοση του..Με την λογικη του Κυριου Τσαβα,εαν ο Σπανουλης επαιζε μονο πλει-μεικερ,θα ηταν αχρηστος.Ο Ολυμπιακος οταν πηρε τον Γκριρ,ηξερε οτι ο Γκριρ ειναι ασσοδυο,ολα τα υπολοιπα αλλα και ο καθε Τσαβας ειναι περιττα.Το συμπερασμα ειναι οτι ο Ολυμπιακος εχει ενα υπερ-οπλο στη συνθεση του και μετα το περας ολων αυτων των κρισιμων παιχνιδιων η αξια του τεκμαιρεται περα απο καθε οπαδικη και υποκειμενικη αμφισβητηση.
Βαριέμαι να σχολιάσω τη διαιτησία. 10 χρόνια τώρα τα ίδια γίνονται άλλωστε.
Τελικά τι τρέχει με τον Γκρίρ; Είναι απλά ένα δυάρι που θέλει συνέχεια τη μπάλα στα χέρια του, ή ιδέα μου είναι; Δε λέω, μόνος του πήγε να το γυρίσει στην 4η, αλλά ήταν υπεύθυνος και για το μπάχαλο της 3ης.. Λες και παίζει με τον κολλητό του σε ανοιχτό γήπεδο στο Μπρονξ είναι ο τύπος. Με μια λέξη "εκνευριστικός"
Ο Μπλάκνι αντίθετα είναι καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι.
**Για τον Γούντς νομίζω ότι η συζήτηση θα τραβήξει σε βάθος. Παρόλα αυτά, σήμερα ο Ολυμπιακός παρουσίασε λιγότερα αμυντικά κενά. Ο Κιντέλ ενέπνευσε τον Χόκινγκ για την ανάπτυξη της θεωρίας της μαύρης τρύπας..
Παντως καποια στιγμη πριν αρχισει το παιχνιδι στην μεταδοση ειπαν πως το θεμα του διαβατηριου του Γουντς τελειωσε..μακαρι να ναι ετσι γιατι οσο μαυρη τρυπα και να ναι στην αμυνα στην επιθεση στην μερα του δεν πιανεται και προσφερει αλλη μια λυση στην ηδη πολυ προικισμενη επιθεση μας..
Μακάρι να είναι όντως προικισμένος επιθετικά ο Γούντς, γιατί ακόμα δεν το έχει δείξει αυτό..
jimol34
Nov 5 2007, 00:20
QUOTE(rankin @ Nov 4 2007, 22:17 )
Μακάρι να είναι όντως προικισμένος επιθετικά ο Γούντς, γιατί ακόμα δεν το έχει δείξει αυτό..
Ε, εντάξει μην υπερβάλουμε. Στο ματς με την Ταου δεν έδειξε στοιχεία του επιθετικού του ταλέντου;
Έδειξε ότι είναι ένας καλός σκόρερ. Όχι ένας μεγάλος σκόρερ... Ο Γκριρ για παράδειγμα, πέρα από όλα τα στραβά του, είναι μεγάλος σκόρερ... Ο Γούντς είναι;;
jimol34
Nov 5 2007, 00:33
Σίγουρα δεν έχει δείξει ακόμα ότι είναι μεγάλος σκόρερ. Όμως δεν παίρνει και πολλές προσπάθειες. Εμένα ο Γουντς μου φαίνεται ότι έχει και μακρινό σουτ και καλή ντρίπλα ενώ έχει και δύναμη και αθλητικά προσόντα. Το πρόβλημά του όμως είναι η αδιαφορία που δείχνει. Πιστεύω ότι σιγά σιγά θα προσαρμοστεί στην ομάδα και θα παίζει με περισσότερο δυναμισμό. Μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη οπότε είναι λογικό να είναι λίγο έξω από τα νερά του. Εκτός βέβαια αν μιλάμε για προβληματικό χαρακτήρα, αν και το μόνο πρόβλημά του στο ΝΒΑ ήταν οι σκυλομαχίες που διοργάνωνε.
Μπορεί να ναι και έτσι.. Για την ώρα πάντως είναι η νούμερο 2 απογοήτευση της σεζόν...
Νο 1, αδιαμφισβήτητα και με μεγάλη άνεση, ο Τεόντοσιτς...
vastravoud
Nov 5 2007, 00:45
Δεν είναι όμως λιγάκι νωρίς για τέτοιες κρίσεις;
Ειδικά σχετικά με τον Τεοντόσιτς, είναι ακόμα πολύ μικρός και τον έριξαν σε πολύ βαθιά νερά. Υπομονή....
jimol34
Nov 5 2007, 00:46
Το ερώτημα για εμένα είναι αν ο Τεόντοσιτς θα δουλέψει ώστε να μπορέσει να εξελίξει το ταλέντο του και φυσικά αν ο Πίνι μπορέσει να τον βοηθήσει σε αυτό. Πάντως δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής.
Επίσης προσωπικά πιστεύω ότι χρειάζεται να δυναμώσει λίγο. Η σωματική του διάπλαση μου θυμίζει Ευρωπαίο παίκτη των 80s.
Consultant
Nov 5 2007, 00:49
QUOTE(rankin @ Nov 5 2007, 00:39 )
Μπορεί να ναι και έτσι.. Για την ώρα πάντως είναι η νούμερο 2 απογοήτευση της σεζόν...
Νο 1, αδιαμφισβήτητα και με μεγάλη άνεση, ο Τεόντοσιτς...
3 παιχνιδια εχει παιξει.2 αρκετα καλα εως πολυ καλα και ενα χαλια.Απο αυτα τα 3 παιχνιδια δεν απορρεει καμμια απογοητευση.Για εμενα τουλαχιστον..Εσυ μπορεις να απογοητευεσαι αν ετσι το βλεπεις.
#1 απογοητευση μακραν ειναι ο Σχορτσανιτης.Εχω προσωπικη πληροφορηση οτι εχει μετανιωσει,εχει συνελθει και οταν θα γυρισει θα ειναι καταρχιν υγιης σωματικα.
#2 απογοητευση σαφεστατα ειναι ο Τεοντοσιτς.Στο παιχνιδι με τη Ταου παραλιγο να χασουμε απο αυτον.Στο παιχνιδι με τη Ολιμπια χασαμε τη διαφορα απο αυτον.Στο παιχνιδι με τον Παο εκανε μια βλακεια και τον πεταξε εξω..
Θα υπαρξει αλλο παιχνιδι αραγε;
jimol34
Nov 5 2007, 01:15
#1 απογοητευση μακραν ειναι ο Σχορτσανιτης.Εχω προσωπικη πληροφορηση οτι εχει μετανιωσει,εχει συνελθει και οταν θα γυρισει θα ειναι καταρχιν υγιης σωματικα.
Μακάρι να έχεις δίκιο
. Αν και η μετάνοια του Σόφο μπορεί να κρατήσει μόνο μια εβδομάδα και μετά να έχουμε πάλι τα ίδια.
ο Τεοντοσιτς δεν μπορει να κριθει ακομα ......οποιος αλλος θελετε αλλα οχι ενα παιδι 19 χρονων που πρωτη φορα φευγει απο τη χωρα του και παει σε μια μεγαλη ομαδα με απαιτησεις ....ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ νωρις να κρινουμε τον ΤΕΟ ....
Λοιπόν, υπάρχει ένα μεγάλο παραμύθι σχετικά με την ικανότητα του Πινχας να εξελίσσει νέους παίχτες.
Την ατομική δουλειά την κάνει ο Σφαιρόπουλος. Από εκεί και πέρα ο Πίνι είναι αυτός που αποφασίζει αν θα δώσει ευκαιρίες στους νέους παίχτες. Πέρσι μέσα από τις ευκαιρίες αυτές αναδείχτηκαν οι Μπουρούσης-Βασιλόπουλος. Φέτος δείχνει στον ίδιο καλό δρόμο ο Πρίντεζης, ενώ ευκαιρίες παίρνουν και τα άλλα παιδιά (Βασιλειάδης-Τεόντοσιτς, και στο μέλλον ο Σεϊμπουτις). Είναι λοιπόν θέμα "μετάλλου" που θα δείξει ο παίχτης, για το αν θα αναδειχθεί μέσα από την διαδικασία αυτή. Όποιος έχει το ταλέντο αλλά και τα κότσια, δεν θα βρει εμπόδιο τον Πίνι. Κάθε άλλο. Είναι ψέμα να θεωρούμε ότι ο Πίνι αδικεί τους νέους παίχτες και να στηρίζουμε αυτή την πεποίθηση στην υπόθεση "Σόφο". Ο Σόφο μόνος του βγάζει τα μάτια του. Ξεκίνησε από Pole position, και ουσιαστικά αχρήστευσε τον εαυτό του. Ειδικά πέρσι η ομάδα είχε στηρίξει τα πάντα πάνω του και αυτός τους άφησε ξεκρέμαστους. Είναι λάθος λοιπόν να οδηγούμαστε στην λογική ότι ο Πίνι έπρεπε να "γλύφει" τον Σόφο για να μην πάει χαμένος. Ο κάθε παίχτης έχει υποχρέωση να κερδίζει με το σπαθί του μια θέση στο ρόστερ και στην 5αδα. Αν ο Σόφο θέλει με 185 κιλά να παίζει 40 λεπτά τον αγώνα, ας πάει στον ΑΓΟΡ. Στον Ολυμπιακό υπάρχουν πολλοί και ποιοτικοί παίχτες που μοιράζονται το χρόνο ανάλογα με την μέρα και τις ανάγκες του αγώνα. Ακόμα και στα σωστά κιλά να είναι ο Σόφο, θα είναι λάθος να παίζει 40 λεπτά τον αγώνα.. Αν για παράδειγμα δεν είναι σε καλή μέρα ή αν οι ανάγκες σε τακτική, απαιτούν ένα ελαφρύτερο σχήμα, δεν θα πρέπει να κάθεται στον πάγκο;;; Έχω πει και πάλι, ο Σόφο δίπλα στον Τζάκσον θα μάθαινε πολλά. Αν αυτός προτιμά να κάθεται σπίτι του, να τρώει πίτσες και να βλέπει βίντεοκλίπ με τον 2Pac, τότε δεν φταίει κανένας Γκέρσον..
Σε τελική ανάλυση, στον Ολυμπιακό του Καζλάουσκας, ναι, ο Σόφο ήταν αναντικατάστατος και προφανώς τον χαροποιούσε ιδιαιτέρως αυτό. Αυτός όμως ο Ολυμπιακός ήταν ελλιπέστατος. Δεν θέλουμε τέτοιον Ολυμπιακό. Εμένα μου αρέσει ο τωρινός Ολυμπιακός στον οποίο ο Σόφο θα μοιράζονταν το χρόνο του με τον Τζακσον. Αυτό θα ήταν ένα εκπληκτικό δίδυμο σέντερ και ο Γκέρσον είναι ο πρώτος που θα το ήθελε στην διάθεση του!
Αν υπάρχει λοιπόν κάτι που θα πρέπει να κάνει ο Γκέρσον, αυτό είναι να τραβήξει το αυτί του Γκρίρ. Το "φρένο" του Μπλάκνι ακόμα δεν έχει κάνει τη δουλειά του. Όταν ο Γκριρ τρελαίνεται ξεχνάει ότι υπάρχουν και άλλοι στο γήπεδο. Αυτό μπορεί να είναι καλό (4η περίοδος), μπορεί να είναι και καταστροφικό (3η περίοδος).
Δουλειά του Γκέρσον λοιπόν, πραγματική δουλειά του Γκέρσον, δεν είναι να παρακαλέσει τον Σόφο να κόψει τις πίτσες, αλλά να βρει τρόπο να παίρνει μόνο την 4η περίοδο του Γκρίρ-χωρίς την 3η. Καλή άσκηση για πολύ δυνατούς λύτες, και εγώ δεν νοιώθω ειδικός για να την λύσω.. Ο Πίνι, ξέρει πολύ περισσότερο μπάσκετ από όλους εμάς που γράφουμε εδώ μέσα, είτε μας αρέσει αυτό είτε όχι, και είναι δική του δουλειά να βρει την λύση..
IN PINI WE TRUST!
jimol34
Nov 5 2007, 12:27
Συμφωνώ σε αυτά που λες rankin.
Φέτος ελπίζω μόνο να μην επαναληφθεί ο αγωνιστικός ευνουχισμός ορισμένων παικτών. Ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ γεμάτο ρόστερ και για να πετύχει στην τρέχουσα σεζόν πρέπει να αξιοποιηθεί όλο. Για παράδειγμα ο Τσακαλίδης έχει τα αρνητικά του αλλά είναι ένας σέντερ με ύψος 2.18 και πολύ δύναμη. Αν δεν τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί στην ομάδα και δεν αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά του θα είναι κρίμα. Τα ίδια ισχύουν και για τον Βασιλειάδη, τον Μαυροκεφαλίδη( πολλοί θα διαφωνήσουν γι' αυτόν αλλά πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει κάποια ποιοτικά λεπτά) και άλλους. Έχουμε ξεκινήσει πάντως καλύτερα σε σχέση με πέρσι με μοναδικό αρνητικό σημείο την ήττα από την Ολίμπια. Όσο για τον Γκριρ, θεωρώ ότι με τον καιρό θα είναι ακόμα καλύτερος στα οργανωτικά του καθήκοντα αφού και η ομάδα θα είναι πιο δεμένη.
Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου.. Οι Βασιλειάδης-Μαυροκεφαλίδης σαφώς και μπορούν να προσφέρουν κάποια ποιοτικά λεπτά στην ομάδα. Ομοίως και ο τσακαλίδης. Ακόμα και ο Καυκής δεν είναι άχρηστος, αυτό είναι σίγουρο.
Για τον Γκριρ όμως φοβάμαι ότι ευνουχίζει τα υπόλοιπα παραγωγικά γκάρντ όταν είναι στην 5άδα. Οι Γουντς-Μάτσας φαίνονται να βγαίνουν εκτός ρυθμού όταν ο Γκριρ τρελαίνεται. Ίσως θα έπρεπε να μην συνυπάρχουν στο ίδιο σχήμα.. Ο Γκέρσον έχει να σκεφτεί πολλά πράγματα..
Consultant
Nov 5 2007, 13:17
QUOTE(rankin @ Nov 5 2007, 13:03 )
Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου.. Οι Βασιλειάδης-Μαυροκεφαλίδης σαφώς και μπορούν να προσφέρουν κάποια ποιοτικά λεπτά στην ομάδα. Ομοίως και ο τσακαλίδης. Ακόμα και ο Καυκής δεν είναι άχρηστος, αυτό είναι σίγουρο.
Για τον Γκριρ όμως φοβάμαι ότι ευνουχίζει τα υπόλοιπα παραγωγικά γκάρντ όταν είναι στην 5άδα. Οι Γουντς-Μάτσας φαίνονται να βγαίνουν εκτός ρυθμού όταν ο Γκριρ τρελαίνεται. Ίσως θα έπρεπε να μην συνυπάρχουν στο ίδιο σχήμα.. Ο Γκέρσον έχει να σκεφτεί πολλά πράγματα..
Το πηρες χαμπαρι οτι το φωναζω τοσο καιρο;Συμφωνω απολυτα μαζι σου..Ειπα σε διαφορα ποστ:
-1ον)Ο Γουντς τεσσαρι..
-2ον)Μπλακνει και Γκριρ μαζι
-3ον)Μπλακνει-Ματσε-Γουντς και Γκριρ εκτος
-4ον)Γκριρ-Σειμπουτις-Ματσιγιαουσκας-Βασιλοπουλος/Γουντς-Τζακσον αρχικη πενταδα και απο κει και περα αλλαγες πανω στα μετρα του αντιπαλου.
-5ον)Στο τελος καθε παιχνιδιου ειτε Μπλακνει-Γκριρ-Γουντς ειτε Μπλακνει-Γκριρ-Ματσιγαουσκας και Γουντς στο 4.
-6ον)Γκριρ και Γουντς ταιριαζουν να παιζουν μαζι.Φτιαχνουν και οι δυο για τον εαυτο τους.Μπλακνει και Ματσιγιαουσκας πρεπει να παιζουν πολυ ωρα μαζι,ειναι οτι πρεπει για να συνδυαστουν.
Πως σου φαινονται αυτα τα σχηματα;
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΚΑΕ;
Φίλε consultant, αυτό με τον Μπλάκνι ως "φρένο" του Γκριρ το είχα πει και εγώ εδώ και καιρό, συμφωνούμε λοιπόν ως προς αυτό το κομμάτι.
Για τον Γουντς και την παρουσία του στο "4", πραγματικά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Δεν τον έχω δει ποτέ, και από ότι κατάλαβα συνέβη μια φορά και αυτό στα πλαίσια ενός φιλικού. Όπως και να χει, η παρουσία του στο "4" είναι κάτι που θα πρέπει να δουλευτεί, και δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Στη θέση αυτή πάντως θα δώσει πολύτιμες βοήθειες ο Πανάγος, τώρα που επέστρεψε.
Για τον Σέι τέλος, είναι μια από τις μεγάλες μου συμπάθειες. Είναι ένα εξαιρετικό πολυεργαλείο, που μακάρι να είναι γερός, και την ομάδα θα την βοηθήσει.
Παραμένω λοιπόν στο αρχικό πρόβλημα: Πως θα μπορέσει ο Γκέρσον να εκμαιεύει το παραγωγικό εαυτό του Γκρίρ, χωρίς να εμφανίζεται τόσο συχνά ο καταστροφικός Γκριρ. Και επίσης πως θα μπορέσει να εμφανίζει στην ίδια πεντάδα τους Γκριρ-Μάτσας-Γουντς, με σωστή μοιρασιά παιχνιδιού, ούτως ώστε να μην έχει απώλεια ισχύος από κανέναν εκ των τριών;
Consultant
Nov 5 2007, 14:38
QUOTE(rankin @ Nov 5 2007, 14:28 )
Φίλε consultant, αυτό με τον Μπλάκνι ως "φρένο" του Γκριρ το είχα πει και εγώ εδώ και καιρό, συμφωνούμε λοιπόν ως προς αυτό το κομμάτι.
Για τον Γουντς και την παρουσία του στο "4", πραγματικά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Δεν τον έχω δει ποτέ, και από ότι κατάλαβα συνέβη μια φορά και αυτό στα πλαίσια ενός φιλικού. Όπως και να χει, η παρουσία του στο "4" είναι κάτι που θα πρέπει να δουλευτεί, και δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Στη θέση αυτή πάντως θα δώσει πολύτιμες βοήθειες ο Πανάγος, τώρα που επέστρεψε.
Για τον Σέι τέλος, είναι μια από τις μεγάλες μου συμπάθειες. Είναι ένα εξαιρετικό πολυεργαλείο, που μακάρι να είναι γερός, και την ομάδα θα την βοηθήσει.
Παραμένω λοιπόν στο αρχικό πρόβλημα: Πως θα μπορέσει ο Γκέρσον να εκμαιεύει το παραγωγικό εαυτό του Γκρίρ, χωρίς να εμφανίζεται τόσο συχνά ο καταστροφικός Γκριρ. Και επίσης πως θα μπορέσει να εμφανίζει στην ίδια πεντάδα τους Γκριρ-Μάτσας-Γουντς, με σωστή μοιρασιά παιχνιδιού, ούτως ώστε να μην έχει απώλεια ισχύος από κανέναν εκ των τριών;
Ειναι πολυ απλη η απαντηση φιλε μου.Αν θελουμε να εχουμε το 100% της παραγωγικοτητας,ειτε ο Γκριρ ειτε ο Γουντς δεν θα παιζουν στην ιδια πενταδα.Επιπλεον,ο Γκριρ θα παιζει στο 60% του παιχνιδιου μαζι με τον Μπλακνει.
Εγω περα απο το οτι πιστευω τον Σεμπα,θεωρω οτι η παρουσια στη βασικη πενταδα θα ειναι κλειδι.Γκριρ,Σειμπουτις,Ματσιγιαουσκας ειναι μια φονικη τριπλετα σουτερ με τον Σειμπουτις να ειναι και πολυ καλος αμυντικος.Δενει πολυ καλα και καλυπτει τις αμυντικες αδυναμιες.
Αν ο Γουντς παιξει (και) στο 4,η ομαδα γινεται πολυ ευελικτη.Σε αυτη τη περιπτωση μπορουμε να οραματιστουμε μια πενταδα Γκριρ,Σειμπουτις,Ματσιγιουσκας,Γουντς,Μπου
ρουσης(για να καλυψει την αμυνα του Γουντς).
Μα ο σκοπός δεν είναι να αφήνουμε κάποιους εκτός σχήματος για να αντιμετωπίσουμε την ατομιστία τους. Σκοπός είναι να μπορέσουν να δουλέψουν όλοι μαζί σαν ομάδα. Αυτό που έλεγα από χθες είναι ότι θα πρέπει ο Γκριρ να πάψε να θυμίζει streetballer που παίζει μονάκι με τον κολλητό του σε ανοιχτό του Μπρόνξ. Όλα είναι θέμα φιλοσοφίας και η σωστή φιλοσοφία είναι αυτή που θα κρατάει "ζεστούς" και τους τρεις..
Σε πρώτη φάση, ναι, είναι λύση να μην βάζεις κάποιους παίχτες μαζί, στο ίδιο σχήμα. Σιγά σιγά όμως θα πρέπει να προσαρμοστούν ο ένας στο παιχνίδι του άλλου. Ειδικά κάποιοι παίχτες, όπως ο Γούντς, που δεν μοιάζει "microwave", αλλά χρειάζεται χρόνο για να ζεσταθεί, δεν μπορούν να παίρνουν τη μπάλα μια φορά στα 10 λεπτά. Με λίγα λόγια, ειδικά μια πεντάδα με Γκριρ-Γούντς νομίζω ότι απλά θα καταστρέφει τον Γούντς. Ο Γκριρ, έτσι όπως παίζει τώρα, μπορεί να συνυπάρξει με λόου-προφάιλ γκάρντ και μόνο. Με παίκτες που να είναι εκεί και να μην ζητούν την μπάλα συχνά. Αν όμως την παίρνουν να το "μπουμπουνίζουν". Άρα ο Γκριρ πάει με Μπλάκνι-Βασιλειάδη-Σεϊμπουτις.
Οι Μάτσας-Γουντς από την άλλη, συνεργάζονται καλύτερα μεταξύ τους, άρα πάνε μια χαρά στο ίδιο σχήμα.
...Με όλα αυτά, έχουμε και οι δυο μας καταλήξει στο αβίαστο συμπέρασμα ότι ο Νο1 αναντικατάστατος παίχτης θα πρέπει να είναι ο Μπλάκνι!!!! Καταπληκτικό για έναν παίχτη που θεωρητικά θα ξεκινούσε ως η τρίτη αλλαγή στον άσσο...
Consultant
Nov 5 2007, 15:48
QUOTE(rankin @ Nov 5 2007, 14:55 )
...Με όλα αυτά, έχουμε και οι δυο μας καταλήξει στο αβίαστο συμπέρασμα ότι ο Νο1 αναντικατάστατος παίχτης θα πρέπει να είναι ο Μπλάκνι!!!! Καταπληκτικό για έναν παίχτη που θεωρητικά θα ξεκινούσε ως η τρίτη αλλαγή στον άσσο...
Και εγω καπως ετσι το βλεπω,μηπως τελικα θα πρεπει ο Γκριρ να γινει 6ος παιχτης;Να μπαινει στη θεση του Ματσας η του Γουντς και να γουσταρουν ολοι.Κυριε Γκερσον,ευρηκα!
Ο παιχτης που πρεπει να παιζει 35 λεπτα δεν ειναι ο Πριντεζης Κυριε Γκερσον,προφανως ειναι ο Μπλακνει.Αντε,να δουμε.
I do agree mr! Σε τελική ανάλυση, 6ος παίχτης συνήθως είναι αυτός που ζεσταίνεται εύκολα (Microwave), και ο Γκριρ δείχνει τέτοια στοιχεία μέχρι τώρα..
Ψήφο εμπιστοσύνης στον Ροδρίκο!
Πολυ ωραιες οι αναλυσεις σας παιδια! Η συντριπτικη πλειοψηφια με βρισκει συμφωνο!
Ο Γκριρ παντως εδειξε παλι οτι διαθετει μπασκετικη ευφυια οταν μετα τα συνεχομενα 3ποντα δεν πηραν τα μυαλα του αερα.Αυτη ομως δεν επαρκει μονη της για να χαλιναγωγησει την ακρατη επιθυμια του για ατομικη προσπαθεια κ σουτ,αν δεν παρει τις καταλληλες κατευθυνσεις..
Κατα τ'αλλα με καλυψατε!
(Καλυτερα ομως να τα συζηταμε στο τοπικ των αναλυσεων κ οχι αυτο που αφορα την Α1..)
QUOTE(rankin @ Nov 5 2007, 14:55 )
Μα ο σκοπός δεν είναι να αφήνουμε κάποιους εκτός σχήματος για να αντιμετωπίσουμε την ατομιστία τους. Σκοπός είναι να μπορέσουν να δουλέψουν όλοι μαζί σαν ομάδα. Αυτό που έλεγα από χθες είναι ότι θα πρέπει ο Γκριρ να πάψε να θυμίζει streetballer που παίζει μονάκι με τον κολλητό του σε ανοιχτό του Μπρόνξ. Όλα είναι θέμα φιλοσοφίας και η σωστή φιλοσοφία είναι αυτή που θα κρατάει "ζεστούς" και τους τρεις..
Σε πρώτη φάση, ναι, είναι λύση να μην βάζεις κάποιους παίχτες μαζί, στο ίδιο σχήμα. Σιγά σιγά όμως θα πρέπει να προσαρμοστούν ο ένας στο παιχνίδι του άλλου. Ειδικά κάποιοι παίχτες, όπως ο Γούντς, που δεν μοιάζει "microwave", αλλά χρειάζεται χρόνο για να ζεσταθεί, δεν μπορούν να παίρνουν τη μπάλα μια φορά στα 10 λεπτά. Με λίγα λόγια, ειδικά μια πεντάδα με Γκριρ-Γούντς νομίζω ότι απλά θα καταστρέφει τον Γούντς. Ο Γκριρ, έτσι όπως παίζει τώρα, μπορεί να συνυπάρξει με λόου-προφάιλ γκάρντ και μόνο. Με παίκτες που να είναι εκεί και να μην ζητούν την μπάλα συχνά. Αν όμως την παίρνουν να το "μπουμπουνίζουν". Άρα ο Γκριρ πάει με Μπλάκνι-Βασιλειάδη-Σεϊμπουτις.
Οι Μάτσας-Γουντς από την άλλη, συνεργάζονται καλύτερα μεταξύ τους, άρα πάνε μια χαρά στο ίδιο σχήμα.
Αν παιζει με λοου-προφαιλ γκαρντ, καηκαμε. 7 τριποντα σε 7 συνεχομενες επιθεσεις θα ριξει.. Καλυτερα να υπαρχει ενας Ματσε εκει να παρει και καμια προσπαθεια, να περασει τη μπαλα στους ψηλους. (αν και αυτο δεν πρεπει να τον κανει ο υποτιθεμενος PG ??) ....?
Consultant
Nov 5 2007, 22:05
QUOTE(Anaz @ Nov 5 2007, 19:54 )
Πολυ ωραιες οι αναλυσεις σας παιδια! Η συντριπτικη πλειοψηφια με βρισκει συμφωνο!
Ο Γκριρ παντως εδειξε παλι οτι διαθετει μπασκετικη ευφυια οταν μετα τα συνεχομενα 3ποντα δεν πηραν τα μυαλα του αερα.Αυτη ομως δεν επαρκει μονη της για να χαλιναγωγησει την ακρατη επιθυμια του για ατομικη προσπαθεια κ σουτ,αν δεν παρει τις καταλληλες κατευθυνσεις..
Κατα τ'αλλα με καλυψατε!
(Καλυτερα ομως να τα συζηταμε στο τοπικ των αναλυσεων κ οχι αυτο που αφορα την Α1..)
Πραγματικα χαιρομαι που μπορω να ανταλλασω σκεψεις,αποψεις και αναλυσεις με εσας παιδια.Το υψηλο επιπεδο μου δινει αερα και κινητρο ετσι ωστε να αποδωσω και εγω πιο παραγωγικα στη κατευθυνση των σκεψεων μου.
Επειδη εμαι βεβαιος οτι μας διαβαζουν απο τη Καε,η συνεισφορα αυτη αποκταει πρακτικοτητα.Ειμαι σιγουρος οτι ο Μπλακνει θα γινει ο παιχτης κλειδι απο εδω και περα.
PARISINOS
Nov 6 2007, 04:22
Πολυ ωραιες αναλυσεις και με βρισκουν απολυτα συμφωνω.
Το μονο προβλημα ειναι οτι καληξατε στο συμπερασμα που ολοι επισημαινανε απο την αρχη της μεταγραφικης περιοδου. Πρωτον οτι μια ομαδα για να αποδοσει στο εκατο τις εκατο χρειαζεται οργανωτικο πλευ και δευτερον οτι ο ΟΣΦΠ δεν εχει πλευ μεικερ υψηλου επιπεδου.
Σιγουρα η παρουσια του μπλακνει για μεγαλο χρονικο διαστημα θα βελτιωσει ΠΟΛΥ τα πραγματα, ωστοσο δεν ξερω αν μια ομαδα με τον μπλακνει να παιζει πανω απο 30 λεπτα, μπορει να εχει βλεψεις για ευρωλιγκα.
φαιναλ 4 ΣΙΓΟΥΡΑ, αλλα να χτυπησεις ΠΑΟ και ΤΣΣΚΑ , ομαδας που ακριβως εκει που πονας , εχουν και τη μεγαλυτερη τους δυναμη, ειναι δυσκολο.
Οχι ακατορθωτο βεβαια μιας και ο μπλακνει ειναι καλος πλευ, και αν κανει μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ χρονια, μπορει να τα καταφερει, ωστοσο αν δεν ξεπερασει κατα πολυ τα γνωστα του στανταρ, θα υστερει κατα πολυ σε σχεση με παπαλουκα, μητσο.
Γενικα εχει αρχισει και φαινεται το ποσο χρησιμη ηταν η αποκτηση σαρας. Οχι τοσο επειδη κανει θαυματα με τον ΠΑΟ, αλλα κυριως γιατι δεν τα κανει με τον ΟΣΦΠ.
Ο σαρας ηταν πιστευω κομμενος και ραμμενος για το στυλ του ΟΣΦΠ. Ενα οργανωτικο πλευ με ικανοτητες και στο σκοραρισμα αλλα κυριως στο να αξιοποιει πολυβολα οπως σαρας, γκριρ, γουντς κλπ.
Γενικα εχω την αισθηση οτι ο ΟΣΦΠ με σαρας θα ηταν ισως και καλυτερος απο τον ΠΑΟ.
Γι αυτο κιολας ακομα δεν μπορω να καταλαβω πως και προτιμησε ΠΑΟ.
Ενταξει δεν ειναι κ εντελως δυαρι ο Γκριρ.Με μια καλη διαχειριση μπορει να ανταπεξελθει σε εναν βαθμο κ οχι για μεγαλο χρονο, ως οργανωτης.Εξαλλου εχουμε επισημανει πολλακις οτι αν κ ατομιστης εχει καλυτερο courtvision,ελεγχο του σωματος,πασα κ μπασκετικη ευφυια απ'τον ανεπαρκη Πεν. Θελω να πω οτι δεν χρειαζεται να παιζει και γεματα 35 λεπτα οπωσδηποτε ο Μπλακνευ,ενω οταν υπαρχει στην 5αδα δεν ειναι ο παιχτης που θα βασιζεται απολυτα πανω του ολη η δημιουργια κ η οργανωση της επιθετικης λειτουργιας,αλλα απλα ενας κοντρολαρισμενος πλευ να κυκλοφορει καλυτερα,περισσοτερο κ ταχυτερα την μπαλα.
Με δυο λόγια στο παρκε ο Ολυμπιακος δεν απαιτει απο τον Μπλακνευ να ειναι ο οδηγος κ να κανει αυτα που εκανε πχ στο Μαρουσι σε επιπεδο Final four!Φυσικα σε αυτο δεν θα μπορουσε να ανταπεξελθει..
Επισης μια μικρη λεπτομερεια που ηθελα να επισημανω.Συμφωνω σε ολα τα σχηματα που αναφερθηκαν,με εξαιρεση το Γουντς-Γκριρ. Αυτοι οι δυο μαλλον δεν κανουν μαζι..Ο Ματσε επειδη ειναι κοντρολαρισμενος δεν κρατα τη μπαλα κ ισορροπει το παιχνιδι του αναμεσα σε δημιουργια κ εκτελεση,ταιριαζει λιγο-πολυ με ολους. ο Γουντς ομως οχι,κατ'εμε. Το σχημα Μουμου - Ματσας/Σει - Γουντς ειναι το καλυτερο για τον Αμερικανο.
Αν δεν βαριεται καποιος μοντ ας τα μεταφερει τα τελευταια ποστ στο τοπικ με τις αναλυσεις..καλυτερα να ειναι συγκεντρωμενα εκει,μη ξεχειλωνουν τα τοπικ..
Δεν έχει ξεχειλώσει και τόσο πολύ το thread βρε παιδιά.. Ξεχάσατε το αντίστοιχο των μεταγραφών;;
Πάντως και να είμαστε κάπως εκτός θέματος, όλα ξεκίνησαν ως έμπνευση από το κυριακάτικο ντέρμπι. Επί της ουσίας και καθώς η ομάδα είναι ακόμα καινούρια, νομίζω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα την ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερο, βρίσκοντας αφορμές για εκ νέου σχολιασμούς και αναλύσεις. Όσο για το σχόλιο που έγινε για τον Σκούνι, εγώ να πω ότι ως κάτοχος διαρκείας στο ΣΕΦ [227], ένοιωσα κάπως περίεργα όταν στον αγώνα με την Ταού δεν αντίκρισα αυτόν τον κοντό τυπάκο με τα μπράτσα, το μουστάκι και τη βερμούδα μέχρι τον αστράγαλο, ενώ μου έλειψε και το κατάλευκο χαμόγελο του Ντόμερ.. Δε ξέρω αν οι φετινοί αμερικάνοι της ομάδας είναι καλύτεροι, αλλά οι περσινοί είχαν κάτι το "cult" (Ακόμα και η ξανθιά λεοντή του Στίκ, ήταν μια απώλεια..)
leelo15
Nov 11 2007, 22:15
O Ματσας γιατι δεν παιζει στο παιχνιδι με το Μαρουσι???
vastravoud
Nov 11 2007, 22:16
Η σεζόν είναι μακριά, και υποθέτω ότι ο Γκέρσον αντιμετωπίζει το ματς αυτό ως "φιλικό" δίνοντας χρόνο σε Βασιλειάδη/Τεοντόσιτς.
Εχει εχει προβλημα τραυματισμου.Τενοντιτιδα αν καταλαβα καλα.Ελπιζω να μην ειναι σοβαρο και με την ΤΣΣΚΑ να μην εχουμε τοσες απουσιες οσες σημερα.
vastravoud
Nov 11 2007, 22:24
Αν είναι έτσι και έχει χάσει και προπονήσεις μάλλον είναι πονοκέφαλος εν' όψει ΤΣΣΚΑ.
PanosIlio
Nov 12 2007, 08:54
Καλημέρα καλή εβδομάδα.
Εγώ πάντως χθες είδα από τον Γκριρ όλα αυτά που ήθελα να δω, και σκορ, και πάσες και οργάνωση και μάλιστα σε πολύ καλό επίπεδο.
Μάλλον έχει βαλθεί να μας διαψεύσει.
Άλλος ένας που έχει βαλθεί να μας διαψεύσει είναι και ο Πρίντεζης, αρκετοί δεν τον συμπαθούν αλλά αυτό το παιδί τα πάει καλά, και κάνει μέσα στο γήπεδο πολύ περισσότερα από όσα περίμενα. Και το καλό από αυτή την υπόθεση είναι πως ο Βασιλό δεν θα παίζει και πολύ στο 4 αλλά στο 3 εκεί που νομίζω του ταιριάζει.
rankin
Nov 12 2007, 09:53
Η ομάδα έδειξε και χθες να βρίσκεται σε καλό δρόμο. Σιγά σιγά οι παίχτες δένουν, ο καθένας βρίσκει το ρόλο του, η άμυνα βελτιώνεται και η επίθεση πετάει φλόγες ανεξάρτητα από το ποιος θα αγωνίζεται.. Ο Γκέρσον έχει αρχίσει και χτίζει πλέον για τα καλά, αυτό που είχε από την πρώτη στιγμή στο μυαλό του. Και ας μην το λέμε αυτό τώρα που έκανε η ομάδα δυο εύκολες νίκες με σχετικά αδύναμους αντιπάλους (Μπολόνια-Μαρούσι). Ας το πούμε και όταν τα πράγματα θα στραβώσουν.. Ο "Σύνδεσμος Φιλάθλων Πίνι Γκέρσον" περιμένει ότι ο μύθος περί 'ανίκανου κόουτς' θα καταρρεύσει φέτος σαν πύργος από τραπουλόχαρτα...
Επισης αξιζει ευσημα για την εξαιρετικη διαχειριση του Γκριρ!!
Οσο περνα ο καιρος γινεται κ πιο πλευμεκερ,ξεδιπλώνοντας τα καλα στοιχεια στην πασα κ την οργανωση που καποιοι ειχαμε διακρινει πισω απ'τον ατομιστη Γκριρ.
Πανεξυπνη η κινηση του χτες να τον βαλει στον παγκο στην μοναδικη ισως ατομιστικη εξαρση ολιγων δευτερολεπτων που ειχε στο 2ο δεκαλεπτο,κ η στηριξη του για αρκετο χρονο μετα που μοιραζε το παιχνιδι! Πολλοι μπορει να σκεφτονταν οτι "ενταξει,παιχνιδι με το Μαρουσι δεν πειραζει να κανει κ λίγο τα δικα του", όμως αν δεν μαθει σε αυτα τα ευκολα παιχνιδια να αγωνιζεται με βαση το συστημα κ την λογικη ωστε οταν θα πιεστει τα αντανακλαστικα του να λειτουργησουν με βαση τη μνημη κ όχι το ενστικτο, πότε θα το μαθει??
Καταιγιστικός ήταν ο Ολυμπιακός, από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Οι "ερυθρόλευκοι" επέβαλλαν άμεσα τον ρυθμό τους και πήραν στο πεντάλεπτο διαφορά 11 πόντων (28-17), με τον Μπλέικνι να οδηγεί άριστα την επίθεση της ομάδας τόσο οργανωτικά, όσο και από πλευράς σκοραρίσματος (11 πόντοι μέχρι εκείνο το σημείο). Τα 6/8 τρίποντα της ομάδας του Γκέρσον έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πρώτη περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με σκορ... ημιχρόνου, 39-24.
Η εντυπωσιακή επιθετική συγκομιδή των γηπεδούχων, συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η είσοδος του Τεόντοσιτς, διατήρησε τον υψηλό ρυθμό του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος γκαρντ, ξεκίνησε με δύο τρίποντα που έκαναν το 50-28 και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, παρότι έπαιρνε το ένα τάιμ άουτ μετά το άλλο, δεν μπόρεσε να ανακόψει το παιχνίδι των "Πειραιωτών", παρά μόνο να μειώσει στους 15 (58-43), χάρη στα καλάθια των Πίνοκ και Στίνσον.
Το 61-43 του ημιχρόνου, διαμόρφωσε ο Ματσιγιάουσκας, με την επάνοδό του στο τερέν, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο ο Τσακαλίδης, δεν είχε σκοράρει στο εικοσάλεπτο, από πλευράς των δευτεραθλητών Ελλάδας.
Μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κολοσσός, κατάφερε με ένα μίνι-σερί 2-8 να μειώσει στους 14 (63-49), αλλά κάπου εκεί αφυπνίσθηκε ο Ολυμπιακός, που ανέβασε και πάλι τη διαφορά (72-53) αναγκάζοντας τον "Τίγρη" να πάρει για πολλοστή φορά στο ματς τάιμ άουτ και να... τα πει ένα χεράκι στους παίκτες του. Αφού και ο Τσακαλίδης, σκόραρε από πλευράς "ερυθρολεύκων" (μόνο αυτός δεν είχε πόντο μέχρι εκείνο το σημείο), ολοκληρώθηκε και η τρίτη περίοδος, με 80-62 και παρά τον πιο χαμηλό ρυθμό του ματς σε αυτό το δεκάλεπτο, η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα.
Αποκλειστικά διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η τελευταία περίοδος και το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες των δύο ομάδων, ήταν να εκνευρίσουν ακόμα περισσότερο τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, ο οποίος τα είχε βάλει με τους αθλητές του, που δεν μπορούσαν να μειώσουν τη διαφορά. Σιγά-σιγά η ομάδα του Πειραιά, "άνοιγαν" όλο και περισσότερο την ψαλίδα και τρία λεπτά πριν το τέλος, το σκορ ήταν 99-70. Αυτό που κατάφεραν οι "Ροδίτες" ήταν να τη μειώσουν στους 22, για να διαμορφωθεί το τελικό 106-84 και να φτάσουν οι γηπεδούχοι σε μία από τις πιο άνετες νίκες τους φέτος.
Τα δεκάλεπτα: 39-24, 61-43, 80-62, 106-84
Οι σκόρερ των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Γκέρσον): Μπλέικνι 18 (4), Παπαμακάριος 6, Πρίντεζης 14, Ματσιγιάουσκας 12 (1), Καυκής 7, Μπουρούσης 10 (1), Τσακαλίδης 6, Τεόντοσιτς 9 (3), Τζάκσον 5 (1), Βασιλόπουλος 5, Βασιλειάδης 14 (2)
Κολοσσός (Αλεξανδρής): Στίνσον 15, Ασημακόπουλος 1, Πίνοκ 14, Γιοσίποβιτς 14 (3), Τσέσκοβιτς 3 (1), Παναγιωταράκος 2, Διαμαντόπουλος 14 (2), Κουνούνης 2, Τζιγκάνοβιτς 12, Σκορδάλης 2, Τόντιτς 2, Τσαμάτος 3
Γκέρσον: "Αν είναι να κερδίζουμε ας μην παίζει ο Γκριρ
Στις πολλές ασίστ του Ολυμπιακού, αλλά και στο ροτέισον που έκανε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μίλησε ο Πίνι Γκέρσον.
"Ηταν ένα καλό παιχνίδι. Δεν ξέρω πόσες τελικά πάσες είχαμε τελικά, αλλά στο πρώτο μέρος είχαμε 19 ασίστ και αυτό είναι σημαντικό. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να κερδίζεις ενα παιχνίδι με 40 πόντους ή δύο με 20".
Στη συνέχεια, μίλησε και για την όχι και τόσο καλή άμυνα, ενώ έκανε και... πλάκα στον Γκριρ: "Σήμερα μοιράσαμε τον χρόνο μας. Ειμαι ευχαριστημένος από την επίθεση, όχι όμως από την άμυνα. Βέβαια, όταν έχεις τόση διαφορά δεν σκέφτεσαι τόσο την αμυνα. Αν είναι να κερδίζουμε τότε ίσως είναι καλύτερα να μην παίξει ο Γκριρ στην συνέχεια και δεν θα έχει πρόβλημα"!
Ο εκνευρισμός που είχε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, κατά τη διάρκεια του αγώνα, συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, με τον "Τίγρη", να δηλώνει: "Η ομάδα μου σέβεται τους θεσμούς. Δεχθήκαμε την αλλαγη ωρας για να κερδίσει ο Ολυμπιακός αυτά που του αναλογούν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Δεν αγωνιστήκαμε ποτέ ούτε θα αγωνιστούμε τέτοια ωρα".
Ο τεχνικός του Κολοσσού, μίλησε και για την καλή επίθεση της ομάδας του και ευχήθηκε τα καλύτερα και στον Ολυμπιακό: "Ήρθαμε και παιξαμε το παιχνίδι μας και δεν κρυφτήκαμε. Στην επίθεση πηγαμε πολύ καλά απέναντι σε μια ομάδα οπως ο Ολυμπιακός. Κάναμε μόλις 8 λάθη και αυτό δείχνει ότι είμαστε συγκεντρωμένοι. Στην αμυνα θέλουμε περισσότερη προσπάθεια και γι αυτό ήμουν νευρικος με τους παίκτες μου. Ευχομαι καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό στην συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη".
sport24.gr
2η κατοσταρα σερι για την ομαδα στον πρωτο αγωνα εντος για την Α1 που ειχαμε κοσμο(περιπου 2500).Καλο παιχνιδι στο πρωτο ημιχρονο(κυριως στο πρωτο δεκαλεπτο) με φοβερα ποσοστα ενω στην συνεχεια οποτε χαλαρωναμε ο κολλοσος μειωνε και οποτε θελαμε ξαναπηγαινε η διαφορα στους 20-25.Γενικα πολυ χαλαρο παιχνιδι απο καθε αποψη.περιμενουμε αναλογη συνεχεια(και τριτη σερι κατοσταρα αν γινεται) την Πεμπτη με την Ζαλγκιρις.
thrylos7
Nov 26 2007, 03:14
Το καλό είναι πως όσο περνά ο καιρός, η ομάδα δείχνει να μπορεί να βασίζεται σε όλο και περισσότερους παίκτες. Ο Μπλάκνεϊ παιχνίδι με το παιχνίδι μοιάζει όλο και πιο ιδανικός για το ρόλο του, ο Τεοντόσιτς μετά από το μουδιασμένο ξεκίνημα, βρίσκει τα πατήματά του και την επικοινωνία με τους συμπαίκτες του (απολαμβάνοντας το παιχνίδι) και μπορεί να βελτιωθεί σίγουρα κι άλλο, ο Πρίντεζης μετά από 2-3 παιχνίδια όπου είχε κακή απόδοση ή λιγοστό χρόνο, επανήρθε δριμύτερος, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Βασιλόπουλος πήρε πολύ λίγο χρόνο συμμετοχής, ο Βασιλειάδης ξεθαρρεύει σταδιακά, ο Μπουρούσης ξαναβρίσκει την καλή του ψυχολογία, με ότι συνεπάγεται αυτό και ο Τσακαλίδης φαίνεται ότι θα πάρει κι αυτός χρόνο για να προσαρμοστεί καλύτερα και να μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά.
Σ' όλα αυτά, "βοήθησαν" οι τραυματισμοί, αλλά πέραν αυτού, είναι φανερό ότι ο Γκέρσον ψάχνεται πολύ και θέλει να έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους, ικανούς να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή.
Γενικά, θεωρώ πως η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, είτε αγωνιστικά, είτε όσον αφορά τη διαχείριση του ρόστερ και έχει τα φόντα να βελτιωθεί πολύ περισσότερο.
ημουν στο σεφ σημερα.πολυ διασκεδαστικο παιχνιδι.νομιζω οτι τα 5 ευρο που δωσαμε για να το δουμε ειναι πολυ λιγα για να εχει το γηπεδο τοσο λιγο κοσμο!πραγματικα πολυ ευχαριστες 2 ωρες!να σημειωθει οτι υπηρχαν και αρκετοι φιλοι του κολοσσου στο γηπεδο σε ενα σημειο του γηπεδου!
οσο για το παιχνιδι μια πολυ ευκολη νικη του ολυμπιακου απεναντι σε εναν αντιπαλο που προφανως δεν παιζει και αμυνα σεμιναριακου επιπεδου.η διαφορα δεν σαρανταρισε γιατι σε αντιθεση με το παιχνιδι με την προκομ η αμυνα του ολυμπιακου στο μεγαλυτερο μερος δεν ηταν ιδιαιτερα πιεστικη.βεβαια ακομη και ετσι η διαφορα με την αρχη της χρονιας στο θεμα της αμυνας ειναι εμφανεστατη.απλα θελει και αλλη δουλεια και μαλιστα εντονη.δεν νομιζω οτι πρεπει να σταθουμε υπερβολικα σημερα στην αμυνα.
στην επιθεση απο την αλλη η ομαδα υπηρχαν στιγμες που και εβγαζε φωτιες και προσφερε θεαμα!το μεγαλυτερο μειον της σημερινης εμφανισης ηταν η κοιλια στο τριτο δεκαλεπτο χωρις λογο και αιτια.οι κοιλιες αυτες πρεπει να προσεχτουν αν και ακομη ειναι θαρρω φυσιολογικες ακομη.η ομαδα ειναι πολυ καινουρια.παντως οπως εγραψε και ο thrylos7 το πολυ καλο ειναι οτι οι παιχτες ολοι δειχνουν να βρισκουν σιγα σιγα τους ρολους τους!το μεγαλο κερδος απο τα 2 αυτα παιχνιδια ειναι οι μπλακνευ και τεοντοσιτς που αποδυκνυουν ποσο πιο γεματος ειναι ο ολυμπιακος στον ασσο σε σχεση με περσι!
ενα πολυ θετικο στοιχειο για μενα σημερα ειναι οτι ο ολυμπιακος σημερα εβαλε 106 ποντους με τα 4 βασικα επιθετικα οπλα του ροστερ του να σκοραρουν μολις 17 ποντους!ο ματσε 12 ο τζακσον μολις 5 σε 12 λεπτα παιχνιδιου και οι γκρηρ γουντς δεν επαιζαν καθολου.ενω και κανεις παιχτης δεν σκοραρε πανω απο 20 ποντους(μπλακνευ πρωτος με 18).αυτο δειχνει το βαθος του ολυμπιακου φετος.
τα πραγματα σε αντιθεση με περσι δειχνουν να εχουν μπει σε εναν δρομο καθοτι οχι απλα το φετινο ροστερ ειναι πιο ποιοτικο αλλα φαινετε να υπαρχει και ενα συστημα που θελει να βαλει ο προπονητης τους παιχτες του να ακολουθησουν.προφανως ειναι πολυ πισω ακομη και χρειαζεται παρα παρα πολυ δουλεια για να υπαρξουν σοβαρα αποτελεσματα.μια κατοσταρα επι του κολοσσου στο σεφ δεν φερνει την ανοιξη.απλα ειναι πολυ διασκεδαστικη στο να την βλεπεις!
Υ.Γ. jackson get up ρεεεεεεεε!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.