Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Barcelona-Παναθηναικος
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
kolokotronis
QUOTE(colonel gomelsky @ Mar 30 2011, 17:05 ) *
σφαγέας της εθνικής ελλάδος περισσότερο, παρά του ΠΑΟ. Διαιτητής καριέρας. Μετά την αποχώτηση Μπραζάουσκας και την διαφαινόμενη του Γιουγκεμπραντ θα ειναι πρώτο όνομα μαζί με κανα δυο ακόμα.

Τι εθνικότητας είναι?

Πάντως αν είναι να παίξουν ρόλο οι διαιτητές, θα πρέπει πάλι να πάει στο σουτ το ματς.

Τι διάολο?
4 ματς στο σουτ...

Καθάρησε ρε πανάθα από το πρώτο ημιχρονο να στήσουμε γλέντι στο δεύτερο!!
colonel gomelsky
QUOTE(kolokotronis @ Mar 30 2011, 17:45 ) *
Τι εθνικότητας είναι?

Πάντως αν είναι να παίξουν ρόλο οι διαιτητές, θα πρέπει πάλι να πάει στο σουτ το ματς.

Τι διάολο?
4 ματς στο σουτ...

Καθάρησε ρε πανάθα από το πρώτο ημιχρονο να στήσουμε γλέντι στο δεύτερο!!


Λουίτζι ΛαΜόνικα, ιταλός. Αυτός και ο Φακίνι είναι οι πιο προβεβλημένοι διεθνείς ιταλοί.
vastravoud
Ντρου Νίκολας, από www.goalday.gr (τα bold δικά μου)

Αυτά τα περί "εξουθενωμένου" Μήτσου δε μου αρέσουν και πολύ......

QUOTE
Είναι ευτύχημα να βρίσκεται κανείς στα αποδυτήρια μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα, δύο τεράστιων ομάδων. Των δύο τελευταίων πρωταθλητριών ομάδων της Ευρωλίγκα. Το βλέμμα συναντά εικόνες αλησμόνητες... Τον εξουθενωμένο Διαμαντίδη σχεδόν να παρακαλά τον άνθρωπο της Ευρωλίγκα για να αποφύγει (ακόμα) μία συνέντευξη...

Τον Μάνο Παπαδόπουλο, τον μάνατζερ της ομάδας, παρά τα νεύρα από τα γαλλικά που είχε ανταλλάξει λίγο νωρίτερα με τον Λάκοβιτς, να τρέχει προς τον περίλυπο Ρίκι Ρούμπιο για να του σφίξει το χέρι, λέγοντας ένα από καρδιάς «Συγχαρητήρια» για τη μεγάλη εμφάνισή του.

Ξέρετε κάποιες φορές, ορισμένα πράγματα δεν κρίνονται μόνο από το αποτέλεσμα. Τον κόσμο να αποθεώνει τους παίκτες λες και κατέκτησαν από τώρα το 6ο ευρωπαϊκό τρόπαιο, τα παιδιά της Μπαρτσελόνα να αναζητούν όσο δύναμη τους έχει απομείνει για να πιστέψουν ότι, πράγματι, τίποτα δεν έχει τελειώσει.

«I am ready to go again... Right now»!

Και στο τέλος, μετά από 40 λεπτά πολέμου, μάχης κι εξουθένωσης, που βρήκε τον Διαμαντίδη στο παρκέ ανάσκελα με τα τέσσερα άκρα του στα ισάριθμα σημεία του ορίζοντα, να ακούς έναν από τους πρωταγωνιστές να σου λέει... «Καλά, πλάκα κάνεις... Ποια ενέργεια; Αν χρειαζόταν θα έβγαινα τώρα να ξαναπαίξω. Αυτή τη στιγμή και δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα».

Και στα αγγλικά... «I am ready to go again... Right now»... Ποιος; Για να σας δώσουμε να καταλάβετε την… κάψα που έχει ο Ντρου Νίκολας, δεν το είπε μία φορά... Το επανέλαβε τρεις ολάκερες, μπας και δεν το συλλάβαμε καλά... "I am ready to go again right now... I am ready to go again right now»...

Ο άνθρωπος δεν το έλεγε απλά... Το εννοούσε. Και σου έδινε να καταλάβεις ότι το εννοεί. Το κίνητρο είναι τεράστιο και η κούραση δεν υπάρχει στο λεξικό. Ο λόγος είναι προφανής. Ορίστε... «Μετά από όλα αυτά που έχουμε καταφέρει, το Final-4 είναι μπροστά μας. Το βλέπουμε, είναι δίπλα μας. Και για να φτάσουμε έως εκεί, προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να βρω ενέργεια από παντού κι αν χρειαζόταν θα έβγαινα τώρα να ξαναπαίξω».

Ο Ντρου ήταν ο δεύτερος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 13 πόντους, ο άνθρωπος που είχε απαντήσεις στα διαδοχικά τρίποντα των Ισπανών στο τρίτο δεκάλεπτο και στις αρχές του τέταρτου. Τη στιγμή όμως που έκανε το φάουλ στον Γιάκα Λάκοβιτς, κι ενώ απέμεναν μόλις 3.3'' για τη λήξη με την επαναφορά της μπάλας για τους Ισπανούς να είναι κάτω από το καλάθι τους, κάποιοι, ανάμεσά τους ο υπογράφων, αντέδρασαν.

«Δεν ήξερα πως ο κόουτς είχε ζητήσει να μη γίνει φάουλ»

Τελικά μάλλον είχαν δίκιο, διότι και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς άλλο πράγμα είχε ζητήσει. Ο Ντρου Νίκολας, με περισσή ειλικρίνεια περιγράφει... «Για να είμαι ειλικρινής, τώρα που όλα τέλειωσαν, μπορώ να πω ότι δεν ήξερα πως ο κόουτς είχε ζητήσει να μη γίνει φάουλ. Οντως, είχε ζητήσει να μη γίνει φάουλ. Εντούτοις, εκείνη τη στιγμή εγώ έκρινα σκόπιμο να το κάνω. Πίστευα ότι έκανα το σωστό. Και μπορεί να το έκανα λίγο νωρίς, αλλά ξέρετε ήθελα να αποφύγω κάτι...

Ηθελα να μην μπούμε όλοι σε περιπέτειες. Και το λέω αυτό, διότι αν επέτρεπα στον Λάκοβιτς να κάνει μία ντρίμπλα ακόμα ίσως να έκανε προσποίηση ότι επιχειρεί σουτ και ο διαιτητής να μπερδευόταν. Ποτέ δεν ξέρεις τη μπορεί να συμβεί. Το έκανα σχετικά νωρίς για να είμαι σίγουρος και βέβαιος ότι δεν υπάρχει ούτε μισή πιθανότητα ο Λάκοβιτς να υποδυθεί ότι προσπαθεί να σουτάρει -έστω κι από τόσο μακριά- και να δώσουν οι διαιτητές τρεις βολές».

Η κουβέντα διήρκησε λίγο περισσότερο από 7 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα ο Αμερικάνος killer των πράσινων, υποθετικά έβγαλε το καπέλο του μια φορά και πρακτικά άλλη μία... «Αν ο Λάκοβις αστοχούσε στη δεύτερη βολή, εμείς χάναμε το ριμπάουντ και η Μπαρτσελόνα ευστοχούσε σε τρίποντο (ένας κίνδυνος που πάντα εγκυμονεί σε τέτοιες περιπτώσεις για αυτό και διαφωνήσαμε με την επιλογή του φάουλ), τότε, τι να πω; Θα έβγαζα το καπέλο στους αντιπάλους και θα τους έδινα συγχαρητήρια. Αυτό όμως δεν έγινε... Ισως να έχεις δίκιο, αλλά εν τέλει η πιο σωστή απόφαση ανά πάσα στιγμή είναι η απόφαση που έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα... Και όπως αποδείχθηκε, πήρα τη σωστή απόφαση. Μέσα σε 4 δευτερόλεπτα πολλά μπορεί να συμβούν.

«Πήρα τις πιθανότητές μου. Είμαι ειλικρινής»

Στη συνέχεια της κουβέντας, όμως, ήρθε η ώρα για τον Ντρου να μας αποκαλύψει σε ποιος βγάζει πραγματικά το καπέλο... Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον... «Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Συγχωρήστε με, δεν έχω κάποιο προσωπικό λόγο να το κάνω, αλλά ειλικρινά για ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα, βγάζω το καπέλο στον κόουτς, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τους συνεργάτες του.

Πριν από τα ματς με την Μπαρτσελόνα κατέστρωσαν ένα εκπληκτικό, ένα αδιανόητα εξαιρετικό πλάνο. Το δουλέψαμε και το πιο σημαντικό είναι ότι μας έκανε να το πιστέψουμε. Μας έκανε να πιστέψουμε ότι έτσι έχουμε τύχη να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα. Μέχρι τώρα, δουλεύει πάρα πολύ καλά και για αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους κόουτς».

Η ερώτηση πάντως αφορούσε και στο γεγονός ότι μία ενδεχόμενη πρόκριση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπαρτσελόνα (πριν την έναρξη της σειράς) θα ήταν ισοδύναμη με θαύμα... «Κοιτάξτε, πολλοί πίστευαν πριν τους αγώνες, ότι δεν έχουμε καμία τύχη απέναντι σε αυτή την ομάδα. Δικαίωμά τους ήταν. Για ένα πράγμα όμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω... Μέσα στα αποδυτήρια, δεν υπήρχε ούτε ένας παίκτης που να μην πίστευε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πιστέψτε με! Ούτε ένας!».

Φυσικά, ο Νίκολας δε θα μπορούσε να αφήσει και τον Διαμαντίδη εκτός της κουβέντας... Ούτε εμείς φυσικά. «Ο Μήτσος είναι εξουθενωμένος» μας είπε όταν τον ρωτήσαμε αν είδε τον αρχηγό να ζητάει αλλαγή 58'' πριν τη λήξη, οργισμένος από τον εαυτό του επειδή είχε κάνει κάποια διαδοχικά λάθη... «Κάνει τόσα πολλά πράγματα στο γήπεδο. Είναι πραγματικά απίστευτα όσα κάνει. Σκοράρει, παίρνει τα πικ εν ρολ, μαρκάρει τον Ναβάρο όταν δεν παίζει ο Καλάθης. Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος. Το πιο σημαντικό όμως, ξέρετε ποιο είναι; Οτι δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ».

«Αυτό είναι πάθος κύριε»

Για το φινάλε όμως, κρατήσαμε και κράτησε το καλύτερο... Την εικόνα ενός 34χρονου με χρόνια προβλήματα στα πόδια και τη μέση, να πέφτει στο παρκέ, να κάνει βουτιές για να διεκδικήσει μία μπάλα, μία φάση... Ο λόγος φυσικά για τον Μάικ Μπατίστ, που εκτός από σπουδαίος, εναντίον της Μπαρτσελόνα είναι και συγκινητικός...

«Αυτό είναι πάθος κύριε» μας λέει... «Πα-θος!» λέει με έμφαση... «Και επιθυμία... Επιθυμία για τη νίκη. Είναι ένας από τους ηγέτες αυτή της ομάδας και μας εμπνέει. Μας δείχνει το δρόμο. Οταν ο Μάικ κάνει κάτι τέτοιο, τότε όλοι εμείς οι υπόλοιποι δε δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτα λιγότερο. Αυτό είναι που χρειάζεται... Πάθος! Και εδώ που τα λέμε, όλοι οι παίκτες το έχουμε. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και την Πέμπτη».
greeneyes13
πάντως όσοι είχαμε "οραματιστεί" 3-1 υπερ της barcelona (ανάμεσα τους και εγώ ) μπρούμε τώρα να ψηφίσουμε κάτι άλλο ή ότι ψηφίσαμε ψηφίσαμε;
kolokotronis
Ο ΔΔ από τα 120 λεπτά που ήταν δυνατόν να παίξει, έχει παίξει τα 105!!!

Και 105 λεπτά με κουβάλημα μπάλας, σκυλίσια άμυνα, πρωτοβουλίες στην επίθεση και πάει λέγοντας...

Ε, βάλτε και άλλα 30 λεπτά τουλάχιστον στο 4ο ματς, οπότε καταλαβαίνετε.

Άσε που τραβάει κουπί όλη τη χρονιά.

Θα αντέξει ή θα καταρεύσει?

Ιδού η απορία.

Αν κερδίσουμε, έχει καλώς.
Το Φ4 είναι σε ένα μήνα.
Φτάνει για να γεμίσει μπαταρίες.

Αν χάσουμε (φτου φτου), θα έχει 5 μέρες να ξεκουραστεί για τον τελικό στην βαρκελώνη.

Το θέμα είναι ότι αν πάμε για 5ο ματς στην βαρκελώνη, η ομάδα θα αντέξει ψυχολογικά για να χτυπήσει το παιχνίδι?

Η μπαρτσα έχει γυρήσει σειρά από 1-2 να χάνει με δικό της πλεονέκτημα, με την κάχα.
Άλλο κάχα όμως και άλλο παναθηναικός.
lakersdynasty
Το γεγονος οτι θα σφυριξει ο Λαμονικα με 2 αγνωστους...Πολωνους(?) δεν ειναι κατι το απροσδοκιτο.

Δενει ομως πολυ καλα με τις χθεσινες δηλωσεις Ρουμπιο και Γκριμαου που ο πρωτος ειπε οτι ο Ναναρο αξιζει μεγαλητερο σεβασμο και ο δευτερος οτι ο ΠΑΟ παιζει αμυνα που ξεπενα τα ορια του φαουλ (μονο εμεις εννοειται)
biggrin.gif

οποτε στο 4ο παιχνιδι η υπομονη ολων θα δοκιμαστει σε μεγαλο βαθμο γιατι αυτο δεν ειναι ενα παιχνιδι της σειρας. Για την διοργανωτρια αρχη αυτος ειναι τελικος Ευρωλιγκας.

Στην γενικοτερη απαισιοδοξη φυση μου το μονο που με κανει να αισιοδοξω ισως να ειναι και το πιο βασικο. Το οτι οι ιδιοι οι παικτες δηλωσαν καθαρα οτι τους δινει δυναμη ο κοσμος οτι δεν τελειωσε τιποτα και οτι υπαρχουν πραγματα που πρεπει να διορθωθουν για να φτασουμε στο επιθυμιτο αποτελεσμα.

Εαν μετα απο ενα παιχνιδι οπου το αγχος ηταν εμφανες καταφερουν να διαχειριστουν τον κοσμο ως + και οχι ως επιπλεον αγχος θα ειμαστε ενταξει. γιατι αν γινει αυτο και τα τριποντα του Ρουμπιο να μπουν θα μπουν και 1-2 δικα μας περισοτερα.

Αυτα και με γιουχα σε καθε βολη για να συνεχιστει το κακο σερι της Μπαρτσ απο την γραμμη και να αποκτουν μεγαλητερο νοημα τα φαουλ που κανουμε.

Προφανως ουτε αυριο επεδιωξα να ειμαι μεσα πρωτον διοτι δεν το αξιζω οντας εκτος ΟΑΚΑ ολη την χρονια και δευτερο γιατι υπαρχει λογος για αυτο. Η ρημαδα η καρδια δεν αντεχει...
επαθα λαστιχο
QUOTE(kolokotronis @ Mar 30 2011, 18:32 ) *
Η μπαρτσα έχει γυρήσει σειρά από 1-2 να χάνει με δικό της πλεονέκτημα, με την κάχα.
Άλλο κάχα όμως και άλλο παναθηναικός.

ALdaperan
Δεν ειναι κατασταση παντως αυτη!!!

Εγω δε μπορω να συγκεντρωθω παλι σημερα ολη μερα . Συνεχεια σκέφτομαι τον αγωνα , κοιμαμαι και βλεπω ονειρα

Σε όλη αυτη τη σειρα αγωνων έχω αποδιοργανωθει εντελως απο τις υποχρεωσεις μου

Δεν μας λυπουνται καθόλου? sad.gif
vastravoud
Καλά αυτές οι δηλώσεις είναι...... για τα πανηγύρια. Και η Μπαρτσελόνα παίζει σκληρά, και εμείς παίζουμε σκληρά. Λάθη κάνουν οι διαιτητές από εδώ, λάθη κι από εκεί - αλλά οι δηλώσεις των παικτών είναι πραγματικα απαράδεκτες.

Κάτι που μου αρέσει στον Παναθηναϊκό και είναι ΝΟΜΟΣ είναι το ότι για τα μη αγωνιστικά άποψη εκφράζει μόνο ο προπονητής και κανείς άλλος. Οι παίκτες ασχολούνται με το να παίζουν και με τίποτε άλλο.

Τώρα αν ο Ρούμπιο κι ο Ναβάρο έχουν παράπονο..... τι να πω!
giannis_mg
Λοιπον ας γραψω και εγω εστω και καθυστερημενα καποια πραγματα για αυτη τη τεραστια νικη.

Πρωτον προσωπικα ειναι απο τις πολλες λιγες φορες που εχω δει τοσο γεματο το Ο.Α.Κ.Α.Δεν επεφτε καρφιστα στην κυριολεξια.Δεν εβλεπες ουτε μια θεση κενη,ουτε στα διαζωματα.Καταπληκτικη ατμοσφαιρα.Αυτη χθες ονομαζοταν εδρα.
Συγχαρητηρια σε ολο το κοσμο που ειχε παει,συμπεριλαμβανομενου και εμου που μετα οταν πηγα σπιτι οι strepsils για να μαλακωσουν λιγο το λαιμο τις κατεβαζα σαν καραμελες.Ειδα τη Super Euroleague χθες οταν γυρισα αλλα τον αγωνα δεν εχω προλαβει να τον κατεβασω-δω οποτε θα γραψω απ'την αισθηση του γηπεδου που εχω απο χθες.

Δευτερον να πω πως η Μπαρτσα ειναι μια εξαιρετικη ομαδα και για να μεινεις στο ματς μεσα σε ενα τετοιο καμινι μεχρι το τελευταιο δευτερο,δειχνεις οτι εισαι πολυ μεγαλη ομαδα και εχεις ενα μεταλλο σαν ομαδα,αλλα ερχεται το ερωτημα με 11/21 τριποντα εκτος εδρας και χανεις ακομα και τοτε,με τι ποσοστα τοτε μπορεις να κερδισεις???

Η σειρα εχει δρομο ακομα,εγω ειμαι απ'τους πρωτους που ημουνα καθετος οτι ο ΠΑΟ θα περασει και ειχα προβλεψει 3-1(κοντα ειμαστε) και το θυμαστε ολοι σας πιστευω μαζι με τον συμμαχο VRANKOVIC,αλλα αν παρατηρησουμε με μια πιο ηρεμη ματια τον χθεσινο αγωνα θα δουμε οτι η Μπαρτσα κατεβηκε πολυ πιο διαβασμενη και ελυσε με απολυτη επιτυχια την ζωνη 1-4 του Ζοτς αλλα και πολλα απ'τα τρικ που εγκλωβιστηκαν στα 2 πρωτα παιχνιδια βγαζοντας πολλες φορες εξω τη μπαλα με split-out και βγαζαν ελευθερα τα σουτ.Δεν εκαναν κατι πολυπλοκο αλλα εκαναν αυτο που θα επρεπε να κανουν με καθαρο μυαλο και στα 2 πρωτα ματς για να νικησουν,και αυτο φαινεται απ'τη σωστοτατη δηλωση του Ιτουδη χθες οτι πρεπει να κανουμε αρκετες προσαρμογες στην αμυνα για το αλλο ματς καθως εχουν καταλαβει και οι ιδιοι οτι η Μπαρτσα ελυσε ας πουμε τον γορδιο δεσμο.

Η επιλογη του να αφησουμε ξανα απροκαλυπτα και εθελλημενα ελευθερο τον Ρικι να σουταρει(η αποψη μου ομως παραμενει σαφως η ιδια για αυτον τον παιχτη),χθες δεν μας βγηκε το πιο πιθανο αμα το κανουμε συριο να μας βγει και παλι.Αυτο μπορει να εχει αρκετες συνεπειες στο παιχνιδι,η Μπαρτσα αναγκαστικα αν θελει να φερει τη σειρα στη Βαρκελωνη θα πρεπει την Πεμπτη να φερει τη μπαλα κοντα στο καλαθι με κυριο εκφραστη τον Λορμπεκ.Θεωρω πως τα πολλα ελευθερα σουτ που μπηκαν χθες φερνουν αρκετα κακα για το αυριανο,ο Ζοτς λογικα θα αναγκαστει να ανοιξει την αρκετα κλειστη αμυνα ζωνης που παιζουμε,αν συμβει αυτο και η Μπαρτσα φερθει σαν εξυπνη ομαδα θα περασει τη μπαλα στον Λορμπεκ ή στον Περοβιτς για να φθειρει τη θεση 5 και ειδικα τον Μαικ που θα εχει τεραστιο μειονεκτημα εκει.Σε αυτη τη περιπτωση,η αποφαση παει στον Ζοτς.

Πλεον ομως νομιζω οτι τα τρικ και η τακτικη στο αυριανο ματς δεν θα παιξει το ρολο των προηγουμενων ματς.Οποιος πεθανει μεσα στο γηπεδο θα ετοιμασει βαλιτσες για Βαρκελωνη.

Ο Καλαθης κανει καταπληκτικη σειρα,τον Ναβαρο στην αμυνα τον εχει καταπιει κυριολεκτικα.Χθες δυο ηταν τα σημαντικοτερα καλαθια του ματς,το παλικαρισιο γκολ-φαουλ του Ντρου στα μουτρα του κακιστου για ανε ακομα παιχνιδι Βαζκεθ,σε ενα σημειο του αγωνα που εδειχνε οτι η Μπαρτσα ειχε το απολυτο μομεντουμ και ηταν ετοιμη να μας πει bye-bye στο σκορ και να τελειωνει το ματς.Εκει η ομαδα εδειξε το ποσο καλη ειναι σε τετοιες πολυ δυσκολες καταστασεις και εδειξε αξιοθαυμαστη εμπειρια και το δευτερο καλαθι ειναι το τριποντο του Σατο που στελνει τη διαφορα στο +5.

Ο Μαικ ηταν χθες απλα συγκινητικος αλλα και σε ολη τη σειρα βεβαια.Μιλαμε για εναν ανθρωπο στα 34 του,που παιζει ξυλο με ολη τη σημασια της λεξεως και στις 2 πλευρες του γηπεδου με θηρια οπως ειναι ο Βαζκεθ,ο Ντονγκ,ο Περοβιτς ή ο Λορμπεκ.Και ο ανθρωπος καταφρερνει να σκοραρει με πλατη απ'το ποστ,να τρεχει συνεχεια πρωτος στον αιφνιδιασμο και να τρεχει να κανει και ολα τα screen.Τι να πω εγω απο'κει και περα.Μαικ απλως 77.gif

Ο Ντρου χθες ηταν και αυτος καταπληκτικος με σημαντικα καλαθια σε σημεια που η Μπαρτσα ειχε το ρυθμο και της τον εκοβε με τη μια.Και για να μην λεμε πολλα λογια,σε αυτη τη σειρα εχουμε τη τυχη να εχουμε τους δικους μας Big Three(Μαικ.Ντρου,Δ.Δ) σε τρομαχτικη κατασταση.Το ζητημα ειναι να μπορεσουν αν αντεξουν για ενα ματς ακομα,ενα.Μονοι τους ομως δεν μπορουν να μας δωσουν τη προκριση,θα πρεπει να βγει ενας ασσος αυριο απ'το μανικι του Ζοτς και αυτος θα πρεπει να ακουει στο ονομα Περπερογλου,Τσαρτσα ή Μαριτς.Μιλαω αποκλειστικα για το σκορ.Χθες ο παιχτης απογοητευση ηταν για ακομα μια φορα σε αυτη τη σειρα ο Περπερογλου.Ο Στρατος φαινεται οτι εκτος εδρας μπαζει αλλα και εντος τα ιδια.......ειναι.Δεν εχω ξαναδει παιχτη τετοιου επιπεδου να ειναι τοσο φοβισμενος οταν μπαινει στο παρκε ή να παιζει τοσο ''αερινα'' με τη κακη εννοια ας το πω.Ξυπνα Στρατο,δεν εχεις να ζηλεψεις τιποτα,αντε γιατι το Amber Alert μαλλον δεν χτυπαει για το πουλεν μου ονοματι Μιλενκο...

Η αγαπημενη και πιο ανατριχιαστικη στιγμη χθες,ηταν η στιγμη που βγαινει ο Ζοτς απ'τα αποδυτηρια,στη προθερμανση.Τετοιο standing ovation δεν εχω ξαναδει.Κυριολεκτικα 20.000 κοσμος ολος ορθιος να χειροκροταει και να τραγουδαει για αυτον τον ανθρωπο.Οποιος ηταν στο γηπεδο καταλαβαινει πολυ καλα τι εννοω.

Οι διαιτητες ηταν αρκετα καλοι για μενα,με μοναδικο παραπονο το φαουλ στον Ναβαρο στη baseline απ'τον Νικ αν δεν κανω λαθος.Εκει τον προστατεψαν με ολη τη σημασια της λεξεως αλλα με τη τεχνικη ποινη που του εδωσαν με αφησαν ικανοποιημενι καθως οπως ειπε και ο coach Μπαρτζωκας σθες και ειχα λιωσει ''τον ακουμπαει ο Νικολας αλλα επεσε λιγο ετεροχρονισμενα'' και μια που ειπα Ναβαρο για ακομα μια φορα η Μπαρτσα στα τελευταια λεπτα εδειξε το ποσο προβλεψιμη ειναι.Η μπαλα στον Ναβαρο και οτι σκαρφιστει αυτος με το μεγαλο τα λεντο του,αν δεν το κανει Καλημερα Ζωη....

Αυτος ο Λακοβιτς.....τον ενα κακο δαιμονα τον εχουμε σβησει(Γκριμαου),σβηστε και αυτο το...''παλιοπαιδο'' και τη Πεμπτη πανηγυριζουμε με τρελα μια ιστορικη προκριση.
vastravoud
Ένα ΑΠΟΛΥΤΟ off topic - Ο Ρούμπιο δεν είναι ίδιος με τον Χάρι Πότερ;
kobaksev
QUOTE(lakersdynasty @ Mar 30 2011, 18:41 ) *
Το γεγονος οτι θα σφυριξει ο Λαμονικα με 2 αγνωστους...Πολωνους(?) δεν ειναι κατι το απροσδοκιτο.

Ουκρανοί.
QUOTE(lakersdynasty @ Mar 30 2011, 18:41 ) *
Προφανως ουτε αυριο επεδιωξα να ειμαι μεσα πρωτον διοτι δεν το αξιζω οντας εκτος ΟΑΚΑ ολη την χρονια και δευτερο γιατι υπαρχει λογος για αυτο. Η ρημαδα η καρδια δεν αντεχει...

Λες και όσοι ήταν μέσα χτες είναι εντός οακα στα άλλα παιχνίδια. Ακόμη και στα παιχνίδια του TOP16 (ειδικά με την Λιέτουβος) η εικόνα ήταν κακή.
Επιπλέον, μακάρι τα γήπεδα του μπάσκετ να γεμίζουν με κόσμο που καταλαβαίνει το άθλημα, τους κανονισμούς και τις συμπεριφορές-ψυχολογίες των αθλητών.
Όσο για το άγχος...χτες ώρες πριν το παιχνίδι έλεγα δεν θα αντέξω. Με το που ξεκινάει το ματς όμως σε παροτρύνει η κερκίδα, η πίστη στην ομάδα, η ψευδαίσθηση ότι μπορείς να επηρεάσεις τη ροή του αγώνα (Uri Geller -> "Don't do it Ricky!").

Ανυπομονώ αν θα εμφανιστεί κάποιος καινούριος πρωταγωνιστής στην αυριανή αναμέτρηση.

A.CAB
QUOTE(vastravoud @ Mar 30 2011, 19:13 ) *
Ένα ΑΠΟΛΥΤΟ off topic - Ο Ρούμπιο δεν είναι ίδιος με τον Χάρι Πότερ;


ΧΑΧΑ! Μοιάζει πολύ!
Αν και χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος μου θυμίζει και τον τραγουδιστή των Placebo.
lakersdynasty
QUOTE(kobaksev @ Mar 30 2011, 19:15 ) *
Ουκρανοί.

Λες και όσοι ήταν μέσα χτες είναι εντός οακα στα άλλα παιχνίδια. Ακόμη και στα παιχνίδια του TOP16 (ειδικά με την Λιέτουβος) η εικόνα ήταν κακή.
Επιπλέον, μακάρι τα γήπεδα του μπάσκετ να γεμίζουν με κόσμο που καταλαβαίνει το άθλημα, τους κανονισμούς και τις συμπεριφορές-ψυχολογίες των αθλητών.
Όσο για το άγχος...χτες ώρες πριν το παιχνίδι έλεγα δεν θα αντέξω. Με το που ξεκινάει το ματς όμως σε παροτρύνει η κερκίδα, η πίστη στην ομάδα, η ψευδαίσθηση ότι μπορείς να επηρεάσεις τη ροή του αγώνα (Uri Geller -> "Don't do it Ricky!").

Ανυπομονώ αν θα εμφανιστεί κάποιος καινούριος πρωταγωνιστής στην αυριανή αναμέτρηση.


φοβερος biggrin.gif

απλα προσωπικα νοιωθω ασχημα και προφανως το γηπεδο θα γεμιζει ετσι κι αλλιως....

αλλα το οτι οι αντοχες μου εχουν μειωθει πολυ τον τελευταιο χρονο ειναι γεγονος...δυστυχως....

3 παιχνιδια σχεδον σε κανενα σημειο να μην βλεπω εικονα να βλεπω μονο στατιστικα και να ακουω μουσικη για να ηρεμησω. Αυτη ειναι η εικονα μου την ωρα των αγωνων...

LovingBasketball
Τι θα κρινει το αυριανο παιχνιδι?
Κατα τη γνωμη μου 4 παραγοντες.


1)Η ψυχολογια οπου μαλλον εχουμε το πανω χερι.
2)Το "συνδρομο" do or die που ειναι δικοπο μαχαιρι για τη Μπαρτσα αλλα που την κανει ακομα πιο επικινδυνη.
3)Η τακτικη οπου αν κατι δεν αλλαξει δραματικα μαλλον εχουμε το πλεονεκτημα.
4) Η κουραση.....αυτος ο παραγοντας με φοβιζει παρα πολυ ειδικα σε οτι αφορα τον Διαμαντιδη και τον Μπατιστ. Θα αντεξουν μεχρι τελους?

Θα μπορουσαμε να προσθεσουμε ακομα 2 παραγοντες που ισως παιξουν καποιο ρολο:
Ο κοσμος που ειναι ενα + για τον Παναθηναικο οπως και να παει το παιχνιδι.
Η διατησια (τη φοβαμαι λιγο αυριο) που ισως παιξει καποιο μικρο η μεγαλο ρολο στην εκβαση του παιχνιδιου.
SG3ptshooter
QUOTE(kobaksev @ Mar 30 2011, 19:15 ) *
Ουκρανοί.

Λες και όσοι ήταν μέσα χτες είναι εντός οακα στα άλλα παιχνίδια. Ακόμη και στα παιχνίδια του TOP16 (ειδικά με την Λιέτουβος) η εικόνα ήταν κακή.
Επιπλέον, μακάρι τα γήπεδα του μπάσκετ να γεμίζουν με κόσμο που καταλαβαίνει το άθλημα, τους κανονισμούς και τις συμπεριφορές-ψυχολογίες των αθλητών.
Όσο για το άγχος...χτες ώρες πριν το παιχνίδι έλεγα δεν θα αντέξω. Με το που ξεκινάει το ματς όμως σε παροτρύνει η κερκίδα, η πίστη στην ομάδα, η ψευδαίσθηση ότι μπορείς να επηρεάσεις τη ροή του αγώνα (Uri Geller -> "Don't do it Ricky!").

Ανυπομονώ αν θα εμφανιστεί κάποιος καινούριος πρωταγωνιστής στην αυριανή αναμέτρηση.

τόσο καλό το κατ' ουσίαν πρώτο σου ποστ που θα σου συνιστούσα να γράφεις πολύ συχνότερα. smile.gif

Για μένα στο παιχνίδι της Πέμπτης πρέπει να προσέξουμε περισσότερο δύο πράγματα. Πρώτον, τον Ν' Ντονγκ. Είναι ο σέντερ που ως τώρα παίζει ένα δεκάλεπτο και μας κάνει πολύ ουσιώδη ζημιά στο ζωγραφιστό. Κι αν δε σας γέμισε το μάτι χτες στα δύο πρώτα ματς ήταν ο πιο αθόρυβος κρίκος τους κοντά στη μπασκέτα. Για μένα στο δίλημμα Μάριτς πάνω σε παίκτες στους οποίους θα κυριαρχήσει ή Μάριτς να παλέψει απέναντι στον Ν' Ντονγκ η σωστή απόφαση είναι να πράξουμε το δεύτερο. Και δεύτερον, θα ήθελα Τσαρτσαρή στο 5 απέναντι σε Πέροβιτς στην αρχή, όχι Ίαν. Δε θα τον φθείρει με φάουλ για να πάει στις βολές (τα φάουλ αυτά άλλωστε δε χρειάζονται, το μόνο κέρδος μας είναι οι 2 βολές Ίαν με αυξημένο κίνδυνο όμως στην άλλη πλευρά του παρκέ), θα του σκοράρει στα ίσια ο Κώστας. Κι αν ένα καλό ξεκίνημα με απειλή από το ποστ μας δώσει μια μικρή διαφορά, θα βρούμε νωρίς τα κατάλληλα σουτ. Κι αν η γενικά καλή μας ψυχολογία σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό για το σοβαρό ξεκίνημα οδηγήσει στο να μπουν τα σουτ, ίσως να ανοίξει στο πρώτο ημίχρονο το σκορ. Αν και στο τέλος πιστεύω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα καταφέρει να βρεθούν στον πόντο, όποιος από τους δύο μονομάχους κι αν μείνει πίσω..
vastravoud
Μην ξεχνάς όμως φίλε μου πως ο Κώστας είναι πολύ επιρρεπής στα φάουλ. Αν γίνει καμία στραβή και φορτωθεί 2 φάουλ νωρίς, μετά θα έχουμε πρόβλημα.

Προσωπικά θα προτιμούσα να στείλω τον Βουγιούκα με εντολή να απειλήσει όσο καλύτερα μπορεί και στην άμυνα να παίξει ΟΣΟ πιο σκληρά μπορεί, ας κάνει και κανένα δυνατό φάουλ στο σκριν, δεν πειράζει.

Ένα άλλο κομβικό σημείο που επισημάναμε αρκετοί είναι ότι σε φάσεις που παίρναμε διαφορές δεν τις κρατούσαμε, κυρίως λόγω δικής μας επιπολαιότητας. Αυτό είναι κάτι που αν πραγματικά προσεχθεί μπορεί να μας βοηθήσει πολύ.

Τέλος, ένας άλλος μου φόβος είναι ενδεχόμενο ψυχολογικό "άδειασμα" που ίσως συμβεί αν τελικά κερδίσουμε αύριο. Θα είναι οξύμωρο να προκριθούμε μετά βαϊων και κλάδων στο FF και τελικά να παρουσιαστούμε "πτώματα" όταν έρθουν τα κρίσιμα....
SG3ptshooter
QUOTE(vastravoud @ Mar 30 2011, 19:52 ) *
Μην ξεχνάς όμως φίλε μου πως ο Κώστας είναι πολύ επιρρεπής στα φάουλ. Αν γίνει καμία στραβή και φορτωθεί 2 φάουλ νωρίς, μετά θα έχουμε πρόβλημα.

Προσωπικά θα προτιμούσα να στείλω τον Βουγιούκα με εντολή να απειλήσει όσο καλύτερα μπορεί και στην άμυνα να παίξει ΟΣΟ πιο σκληρά μπορεί, ας κάνει και κανένα δυνατό φάουλ στο σκριν, δεν πειράζει.

Νομίζω δε θα κινδυνεύσει τόσο στην αρχή ο Τσαρτσαρής, γι΄αυτούς είναι σχεδόν μονόδρομος να ψάχνουν επίμονα στην αρχή το Ναβάρρο. Αν καταφέρουν με κάποιο τακτικό τρικ ή με μεγάλα σουτ του Ισπανού να πάρουν σκορ απέναντι στο ειδικά προσαρμοσμένο μας αμυντικό πλάνο, θα αλλάξουν κάποιες σημαντικές ισορροπίες στο ματς. Αλλά και πάλι μπορεί αν θέλει να τον βγάλει κι από το πρώτο του φάουλ. Άλλωστε προσωπικά και ένα παραπάνω διάστημα Καϊμακόγλου στο παρκέ δε με προβληματίζει. Έχουμε κορμιά να ξοδέψουμε, βασικό σημείο του φετινού μας σχεδιασμού ήταν το να έχουμε κορμιά να ξοδέψουμε.
giannis_mg
QUOTE(vastravoud @ Mar 30 2011, 19:52 ) *
Μην ξεχνάς όμως φίλε μου πως ο Κώστας είναι πολύ επιρρεπής στα φάουλ. Αν γίνει καμία στραβή και φορτωθεί 2 φάουλ νωρίς, μετά θα έχουμε πρόβλημα.

Προσωπικά θα προτιμούσα να στείλω τον Βουγιούκα με εντολή να απειλήσει όσο καλύτερα μπορεί και στην άμυνα να παίξει ΟΣΟ πιο σκληρά μπορεί, ας κάνει και κανένα δυνατό φάουλ στο σκριν, δεν πειράζει.

Ένα άλλο κομβικό σημείο που επισημάναμε αρκετοί είναι ότι σε φάσεις που παίρναμε διαφορές δεν τις κρατούσαμε, κυρίως λόγω δικής μας επιπολαιότητας. Αυτό είναι κάτι που αν πραγματικά προσεχθεί μπορεί να μας βοηθήσει πολύ.

Τέλος, ένας άλλος μου φόβος είναι ενδεχόμενο ψυχολογικό "άδειασμα" που ίσως συμβεί αν τελικά κερδίσουμε αύριο. Θα είναι οξύμωρο να προκριθούμε μετά βαϊων και κλάδων στο FF και τελικά να παρουσιαστούμε "πτώματα" όταν έρθουν τα κρίσιμα....

Eνταξει αν περασουμε τοτε το Φαιναλ 4 αργει παρα πολυ.Σε ενα μηνα+ θα διεξαχθει και αλλωστε αμα αποκλεισεις το απολυτο φαβορι για την κατακτηση του τιτλου που γινεται και στην εδρα της τοτε νομιζω πως η ψυχολογια θθα ειναι κατι παραπανω απ'τα υψη.Με την εμπειρια της ομαδας απο τετοιες καταστασεις αυτο νομιζω οτι ειναι το τελευταιο που θα πρεπει να μας ανυσηχει.Αν περασουμε προβλεπω επαναληψη της χρονιας 09,ειναι πολυ νωρις ακομα αλλα αν παμε Βαρκελωνη ειναι πολυ μεγαλη ευκαιρια να σηκωσουμε το εκτο.Αρκει να εμφανιστουμε ετοιμοι καθως ενα παιχνιδι ειναι ο ημιτελικος και ολα μπορουν να συμβουν...

Μην προτρεχουμε ομως,εχουμε αυτη τη Λερναια Υδρα να αποκλεισουμε,αυτη η ομαδα να μην λυγιζει με τιποτα ομως,οση διαφορα και να παρεις υπερ σουshot.gif

Παμε μωρη ομαδα,τρελανε μας αυριο,ειναι τεραστια ευκαιρια απο πολλες αποψεις banana.gif
zorba
QUOTE(LovingBasketball @ Mar 30 2011, 17:30 ) *
Τι θα κρινει το αυριανο παιχνιδι?
Κατα τη γνωμη μου 4 παραγοντες.


1)Η ψυχολογια οπου μαλλον εχουμε το πανω χερι.
2)Το "συνδρομο" do or die που ειναι δικοπο μαχαιρι για τη Μπαρτσα αλλα που την κανει ακομα πιο επικινδυνη.
3)Η τακτικη οπου αν κατι δεν αλλαξει δραματικα μαλλον εχουμε το πλεονεκτημα.
4) Η κουραση.....αυτος ο παραγοντας με φοβιζει παρα πολυ ειδικα σε οτι αφορα τον Διαμαντιδη και τον Μπατιστ. Θα αντεξουν μεχρι τελους?

Θα μπορουσαμε να προσθεσουμε ακομα 2 παραγοντες που ισως παιξουν καποιο ρολο:
Ο κοσμος που ειναι ενα + για τον Παναθηναικο οπως και να παει το παιχνιδι.
Η διατησια (τη φοβαμαι λιγο αυριο) που ισως παιξει καποιο μικρο η μεγαλο ρολο στην εκβαση του παιχνιδιου.


Εγώ θα σταθώ σε τρία σημεία:
1. η κούραση είναι μειονέκτημα για τον ΠΑΟ, καθώς θα πρέπει να στηριχθεί περισσότερο στο ροτέισον όσο περνούν οι αγώνες... ελπίζοντας βέβαια ο αυριανός να είναι ο τελευταίος της σειράς...
2. δε θα ήθελα να φανώ "αιρετικός" αλλά ο παίκτης που φοβάμαι περισσότερο είναι ο Νίκολας, ναι μεν μεγάλος παίκτης με απίστευτα καλάθια, αλλά και αποσυντονιστικός για την ομάδα κάποιες φορές, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση ιδιαίτερα όταν επιμένει να παίρνει τραβηγμένες επιθέσεις (βλ. 1ο αγώνα στη Βαρκελώνη όπου την τρίτη περίοδο, αν δεν κάνω λάθος μέτρησα 6 συνεχόμενες χαμένες προσπάθειες)
3. Οι βοήθειες στην άμυνα του Ναβάρο που πιστεύω θα πάρει περισσότερες προσπάθειες αύριο (ιδιαίτερα στα μπλοκ όταν μαρκάρεται από τον Καλάθη και στις διεισδύσεις όταν μαρκάρεται από άλλον.

Τέλος, θα ήθελα να δω κι έναν Φώτση ισάξιο των προσδοκιών όλων αυτών που τον θεωρούσαν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σύγχρονου μπάσκετ... νισάφι πια!
colonel gomelsky
QUOTE(zorba @ Mar 30 2011, 20:07 ) *
Τέλος, θα ήθελα να δω κι έναν Φώτση ισάξιο των προσδοκιών όλων αυτών που τον θεωρούσαν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σύγχρονου μπάσκετ... νισάφι πια!


Επίτρεψέ μου να σου πω ότι είσαι το λιγότερο άδικος. Ο Φώτσης είναι ο σιωπηλός mvp της σειράς. Κάνει καταπληκτικά παιχνίδια.

Ο Φώτσης το έφτασε το ποτενσιαλ του. Ήταν και είναι ένα από τα καλύτερα 4αρια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πόσο πιο ψηλά?
vastravoud
QUOTE(SG3ptshooter @ Mar 30 2011, 19:03 ) *
Νομίζω δε θα κινδυνεύσει τόσο στην αρχή ο Τσαρτσαρής, γι΄αυτούς είναι σχεδόν μονόδρομος να ψάχνουν επίμονα στην αρχή το Ναβάρρο. Αν καταφέρουν με κάποιο τακτικό τρικ ή με μεγάλα σουτ του Ισπανού να πάρουν σκορ απέναντι στο ειδικά προσαρμοσμένο μας αμυντικό πλάνο, θα αλλάξουν κάποιες σημαντικές ισορροπίες στο ματς. Αλλά και πάλι μπορεί αν θέλει να τον βγάλει κι από το πρώτο του φάουλ. Άλλωστε προσωπικά και ένα παραπάνω διάστημα Καϊμακόγλου στο παρκέ δε με προβληματίζει. Έχουμε κορμιά να ξοδέψουμε, βασικό σημείο του φετινού μας σχεδιασμού ήταν το να έχουμε κορμιά να ξοδέψουμε.


Δε διαφωνώ, απλώς δεν κρύβω ότι θα ήθελα και λίγο "καμικάζι" Βουγιούκα! smile.gif

Κατά τα λοιπά, τι άραγε μπορει να σκαρφιστεί ο Ζοτς για να δώσει λίγο ξεκούραση στον Μήτσο; Σάτο και Ντρου νομίζω πως έχουν λίγο περισσότερη "βενζίνη" στο ντεπόζιτο.
zorba
QUOTE(colonel gomelsky @ Mar 30 2011, 17:13 ) *
Επίτρεψέ μου να σου πω ότι είσαι το λιγότερο άδικος. Ο Φώτσης είναι ο σιωπηλός mvp της σειράς. Κάνει καταπληκτικά παιχνίδια.

Ο Φώτσης το έφτασε το ποτενσιαλ του. Ήταν και είναι ένα από τα καλύτερα 4αρια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πόσο πιο ψηλά?


Υποτίθεται ότι ο Φώτσης είναι παίκτης που μπορεί να παίξει τρεις θέσεις και να αλλάξει το ύψος και την ταχύτητα της ομάδας ανάλογα με τις περιστάσεις. Έχει εξελιχτεί σ' ένα στατικό 4άρι (εννοώ σε σχέση με τις δυνατότητές του) και δεν τον βλέπω να παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες, πόσο μάλλον σε κομβικά σημεία του παιχνιδιού. Ειλικρινά σε κάποιες στιγμές θα προτιμούσα να βλέπω έναν Φώτση να παίζει ένας εναντίον ενός τον προσωπικό του αντίπαλο από το να βλέπω το Νίκολας να αυθαιρετεί...
lakersdynasty
θα ηθελα να καταθεσω μια αποψη.

Πρωτα απο ολα ο Φωτσης ειναι ενας παικτης που μπορει να παιξει 3 θεσεις...κατα την αποψη καποιον δημοσιογραφων που θελουν να δωσουν εμφαση στα γραφομενα-λεγομενα τους.

ο Φωτσης οπως και αρκετοι αλλοι παικτες σε αυτο το επιπεδο ειναι ενας παικτης που με βαση τα σωματικα του χαρακτιριστικα μπορει να εκμεταλλευτει ορισμενα ματς απ.

Σε αυτη τη σειρα μαζι με τον Καλαθη ειναι φτιαγμενοι για να ματσαρουν καποιους παικτες της Μπαρτσα.

Οπως ειναι για παραδειγμα οι Λορμπεκ,Βασκεθ παικτες ψιλολιγνοι που μπορουν να σου παρουν μερικα καθοριστικα ριμπαουντ απο το πουθενα να ριξουν ενα σκοτωμενο σουτ επειδη δεν μπορεις να τους μαρκαρεις με δυσκινητο 5αρι οπως ο Βουγιουκας η κοντο παικτη οπως ο Μπατιστ.

Η ντριμπλα του δεν θα ειναι ποτε τοσο καλη ωστε να του δωσει τεραστιο πλεονεκτημα και γιαυτο οι προσπαθειες για ντραιβ ειναι μειωμενες. Μπορει ομως να το κανει στον βαθμο που δυσκολευεται να τον καλυψει ενας παικτης 2,10.

Αυτο του εδωσε απεναντι στην Μπαρτσα 1-2 ντραιβ, κυριως ομως του εξασφαλιζει ελευθερα μακρινα σουτ διοτι ο αμυντικος εχει το μυαλο του και στο νταιβ και δεν θελει να φορτωθει με τζαμπα φαουλ.

Απεναντι σε αλλους ψηλους οπως ειναι ο Μορις που ανηκει στα 4αρια που θα μπορουσαν ακομη λιγοτερο να χαρακριριστουν Power Forwards δεν μπορει να απειλησει με ντραιβ, απεναντι τους ομως εχει τα αθλητικα προσοντα για να βοηθησει στα ριμπαουντ απεναντι τους τομεα που θα υστερουσε ο πιο βαρυς Τσαρτσαρης.

Και για να γραψω και 1-2 πραγματα για τον Καλαθη. Ολοι εχουμε δει οτι στατιστικα μπορει να μην δειχνει κατι σπουδαιο ειναι ομως καθοριστικος στην αμυνα πανω στον Ναβαρο.

Αυριο οταν θα παμε να παιξουμε με τον ΟΣΦΠ πχ μπορει καποιος να θελει να τον δει να μαρκαρει για το ιδιο χρονικο διαστημα τον Σπανουλη. Η δικη μου αποψη ειναι οτι δεν μπορει να εχει τοσο μεγαλη επιτυχια.

Διοτι ο Ναβαρο ειναι κορυφαιος σουτερ ειναι πολυ καλος στα ντραιβ ακομη και οταν υπαρχει αμυνα εκει που δεν ειναι καλος ειναι στο να τελειωνει πολλα σουτ με αρκετη επαφη η να χρησιμοποιει το σωμα του αντιπαλου για να παρει πλεονεκτημα εαν τον συγκρινεις με αλλους παικτες.

Σωματικα δεν πλεονεκτει του Καλαθη. Αλλοι παικτες οι οποιοι εχουν το μπουλκ για να τον σπρωξουν και να τον βγαλουν εκτος θεσης δεν ειναι τοσο ευκολο να μαρκαριστουν.

Σε αυτο το ματσαρισμα ομως μετραει πολυ η ταχυτητα και γιαυτο ο Καλαθης προσφερει σε αυτη τη σειρα στον ΠΑΟ.

QUOTE
Ειλικρινά σε κάποιες στιγμές θα προτιμούσα να βλέπω έναν Φώτση να παίζει ένας εναντίον ενός τον προσωπικό του αντίπαλο από το να βλέπω το Νίκολας να αυθαιρετεί...


και για να κλεισω επιστρεφω στον Φωτση. Για να παιξει το 4αρι σου ενας προς ενα πρεπει η να εχει πολυ καλο ντραιβ η να ειναι πολυ καλος στο ποστ σε συνδοιασμο με ενα 5αρι που θα βγει στα 4-5 μετρα για να σουταρει.

Αυτο απλα δεν το εφαρμοζει καν ο ΠΑΟ με τον Φωτση. Αυτος που ποσταρει ειναι ο Τσαρτσαρης που ειναι καλητερος στο ποστ παρα μακρινος σουτερ και εκει χρησιμοποιειται ο Μπατιστ για το σουτ μεσης αποστασης.

Σε ολα τα αλλα σχηματα ο Μπατιστ ειναι γυρω απο το καλαθι και λειτουργει ως κλασσικο 5αρι.

Αντιθετα ξεροντας οτι ο Φωτσης ειναι καλος μακρινος σουτερ ο ΠΑΟ ποσταρει τα γκαρντ η τα χαμηλα φοργουορντ του και προσπαθει να εκμεταλλευτει το μακρινο σουτ των περιφερειακων και του 4αριου και αν ειναι δυνατον να συνεργαστει με το 5αρι.

Καθε ομαδα αναζητα τις βελτιστες επιλογες για καθε παικτη. Το ποσταρισμα του Φωτση ειναι λιγοτερο αποτελεσματικη επιθετικη λυση απο το να εχεις τον Ντρου να σουταρει τριποντα υπο πιεση κατα την γνωμη μου.



alexanderthegreat
ενδιαφέρον θα ήταν να πόσταρε κάποιος ένα στατιστικό διάγραμμα Διαμαντιδής vs Ναβάρρο για την παρούσα σειρά
SG3ptshooter
...................Min P 2pt 3pt FT OR DR R As St To B BA F FD R
Navarro 28:30 13.7 60% 55.6% 82.3% 0.3 0.7 1 2.7 0.3 2.3 0 0.7 1.7 6.7 16
3D 34:46 20.3 36.8% 47.1% 82.1% 1 2 3 4.7 1.7 5 0.3 1 1.7 8.7 20

Για τα στατιστικά από τα advanced boxscores του in-the-game.org θα καθόμουν να τα συμψηφίσω κιόλας αλλά κολλάει το σάιτ κλασσικά και δε βρίσκω και τα 2 προηγούμενα.. sad.gif
Gash
Λοιπόν μιας και ο πυρετός που δυστυχώς μου στέρησε τη δυνατότητα να βρεθώ κι εγώ στο γήπεδο χτες shot.gif shot.gif καταλάγιασε ας γράψω λίγα πράγματα. Λίγα όμως γιατί θέλω να περιμένω μέχρι την Πέμπτη...να τελειώσει το ματς, να προκριθούμε και μετά να βγάλουμε απωθημένα rolleyes.gif Πρέπει όμως να πάμε όπως πήγαμε τώρα σε όλα τα παιχνίδια. όλοι στον Παναθηναικό (παίκτες, διοίκηση, προπονητικό τιμ) ακόμα και οι φίλαθλοι διαχειρίστηκαν μέχρι στιγμής άψογα αυτή τη σειρά και σε οργανωτικό και σε επικοινωνιακό επίπεδο. Οι Ισπανοί με τις ατυχείς δηλώσεις τους την Πέμπτη αποπροσανατολίστηκαν ενώ και οι διαιτητές δε φάνηκε να τους λυπήθηκαν ιδιαίτερα (θα μπορούσα να πω ότι σε μια-δυο φάσεις μας ευνόησαν κιόλας αν εξαιρέσεις το φάουλ που δόθηκε στον Καλάθη)


QUOTE(LovingBasketball @ Mar 30 2011, 19:30 ) *
Τι θα κρινει το αυριανο παιχνιδι?
Κατα τη γνωμη μου 4 παραγοντες.


1)Η ψυχολογια οπου μαλλον εχουμε το πανω χερι.
2)Το "συνδρομο" do or die που ειναι δικοπο μαχαιρι για τη Μπαρτσα αλλα που την κανει ακομα πιο επικινδυνη.
3)Η τακτικη οπου αν κατι δεν αλλαξει δραματικα μαλλον εχουμε το πλεονεκτημα.
4) Η κουραση.....αυτος ο παραγοντας με φοβιζει παρα πολυ ειδικα σε οτι αφορα τον Διαμαντιδη και τον Μπατιστ. Θα αντεξουν μεχρι τελους?

Θα μπορουσαμε να προσθεσουμε ακομα 2 παραγοντες που ισως παιξουν καποιο ρολο:
Ο κοσμος που ειναι ενα + για τον Παναθηναικο οπως και να παει το παιχνιδι.
Η διατησια (τη φοβαμαι λιγο αυριο) που ισως παιξει καποιο μικρο η μεγαλο ρολο στην εκβαση του παιχνιδιου.


LovingBasketball συμφωνώ αρκετά σε αυτά που λες, φοβάμαι ιδιαίτερα την κούραση Μήτσου και Μπατίστ οι οποιοί κοντεύουν να σκάσουν. Εγώ φοβάμαι ακόμα και το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα έχασε το ματς στο καλάθι γιατί ναι μεν ότν κρίνονται τα ματς στο τέλος έχουμε πλεονέκτημα λόγω προπονητή αλλά από την άλλη μπορεί κι αυτοί να το πιστέψανε περισσότερο ότι μπορούνε το διπλό όπως το πιστέψαμε κι εμείς μετά το πρώτο το παιχνίδι. Βέβαια όπως έχει πάει η σειρά μέχρι τώρα θα είναι πάρα πολύ κρίμα να μην έχουμε ευτυχή κατάληξη γιατί τα παιδιά έχουν κάνει υπερπροσπάθεια. Νομίζω θα τα καταφέρουμε τελικά αλλά θα γίνουμε καρδιακοί πάλι rolleyes.gif

Τη διαιτησία δε τη φοβάμαι πια γιατί θεωρώ ότι ήτανε πολύ καλή σε όλα τα ματς πάνω κάτω. Εντάξει μπορεί να είναι διοργανώτρια η Μπαρτσελόνα αλλά δε παίζει με τη Πρόκομ, με τον παναθηναικό παίζει.

Τέλος θέλω να πω ότι είναι μια υπέροχη σειρά, όπου βλέπουμε μεγαλο μπάσκετ, εξελίσσεται ιδανικά μέχρι στιγμής για μας ενώ γενικά τα πλει-οφ της Ευρωλίγκας φέτος παρουσιάζουν υψηλό θέαμα που με κάνει ν αναρωτιέμαι αν θα περιμένω με την ίδια αγωνία τους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ όπως περίμενα άλλες χρονιές!!!
Θλίβομαι που μετά από τέτοια παιχνίδια ανοίγω στο ράδιο τον κατεξοχήν αθλητικό σταθμό της χώρας και αντί ν ακούω γι αυτήν την πανδαισία θεάματος και συγκινήσεων που παρακολουθούμε ακούω για Μαυροκουκουλάκηδες, Μπέους, Πατέρες και κασέτες!!!!Πολλή μιζέρια και ποδοσφαιρολαγνεία σε αυτή τη χώρα 68.gif


kobaksev
QUOTE(SG3ptshooter @ Mar 30 2011, 21:53 ) *
Για τα στατιστικά από τα advanced boxscores του in-the-game.org θα καθόμουν να τα συμψηφίσω κιόλας αλλά κολλάει το σάιτ κλασσικά και δε βρίσκω και τα 2 προηγούμενα.. sad.gif

Τα δύο πρώτα είναι
http://www.in-the-game.org/?page_id=12537
http://www.in-the-game.org/?page_id=12572
(κολλάει λίγο αλλά οκ).
alabamas_13
ρε παιδια κανενα εισητηριο για την πεμπτη παιζει να βρω τωρα??απο κανενα συνδεσμο μηπως??ξερει κανεις?ή αν παω χωρις εισητηριο λετε να με αφησουν στην εισοδο να μπω?το λεω γιατι εχω δει καποιες φορες να αφηνουν κοσμο να μπαινει χωρις εισητηριο...
SG3ptshooter
Λοιπόν από τη στιγμή που τα παρέθεσες φίλε Kobaksev θα πω απλώς τα συμπεράσματα που μου έκαναν εντύπωση.
Πρώτον, ο Διαμαντίδης όσο βρίσκεται στο παρκέ έχουν περάσει 30 τελικές πάσες και όσο δεν παίζει μόλις 3. Παίζει αρκετά μεν αλλά μιλάμε για 18% απόκλιση από το να ήταν ανάλογες. Βέβαια είναι γνωστό ότι αποτελεί τον καλύτερο ίσως σε pass to assist στην Ευρώπη αν κρίνουμε κι από την τακτική του ΠΑΟ και τις συνήθειές του στο παρκέ. Έπειτα, θέλω να σχολιάσω το +/- του Ναβάρρο στο τρίτο ματς. -14! Είχε λιγότερο effective Field Goal από τα δύο προηγούμενα ματς, παρότι έπαιξε φυσικά αρκετά έγιναν λιγότερες ασσίστ από την ομάδα του όσο ήταν στο παρκέ σε σχέση με το πόσες έγιναν ενώ ήταν εκτός και πάνω απ' όλα πήρε μόλις 5 σουτ. Δηλαδή δεν ευθύνεται προσωπικά για την κακή απόδοση της ομάδας του όσο ήταν στο παρκέ από άποψη αστοχίας, αλλά είναι φανερό ότι τον έψαχναν με επιμονή και στο τέλος δεν σκόραραν μιας και δεν έβρισκαν λύση στην προσαρμοσμένη μας άμυνα.

Και τα 2 τα γνωρίζαμε ή τα εικάζαμε, και τα 2 θα αποτελέσουν οδηγό για το αυριανό ματς.

Στο σερί τριπόντων με τα 2 του Μόρρις ήταν εκτός ο Ναβάρρο αν θυμάμαι σωστά για όποιον αναρωτιέται πότε έγινε το +12.
colonel gomelsky
Φίλε από την Αλαμπάμα 77.gif , εισιτήριο δεν παίζει. Μόνο στην μαύρη αγορά. Επίσης είναι σίγουρο ότι δεν θα σε αφήσουν να μπεις.
il postino
για μενα το κλειδι αυριο θα ναι η επιθεση. ελπιζω το οτι ειμαστε στο 2-1 και οτι παιζουμε στο οακα (αφου εχει ηδη προηγηθει η χθεσινη εντος εδρας νικη) θα μας δωσει αερα στην επιθεση.

στην αμυνα, παρα το δυσκολο της υποθεσης, τα παμε καλα και τα πηγαμε καλα και στα 3 ματς. στα ριμπαουντς θα δωσουμε τις μαχες μας και μεχρι τωρα επισης τα χουμε παει καλα και δεν υπαρχει λογος να πιστευω οτι θα μας τα παρουν ολα αυριο!

το θεμα ειναι η επιθεση και αν θα παρουμε ποντους απο τον παγκο. μεχρι τωρα, σε 3 ματς (απο οσο θυμαμαι δηλαδη) ο περπε εχει 9π, ο τεπιτς 0 (σε 2 λεπτα μονο ειναι αληθεια), ο καιμα 0, ο τσαρτσα καμια 10αρια, ο βουγιουκας 4π, ο μαριτς 5π. με αλλα λογια οι μισοι παικτες της ομαδας δεν εχουν προσφερει ΤΙΠΟΤΑ επιθετικα!! ειναι πολυ ασχημο απο 6 παικτες, σε μια σειρα αγωνων, να εχεις παρει καμια 30αρια ποντους ΜΟΝΟ!

η μπαρτσα εχασε χθες στο καλαθι και οπως εχασε χθες αυριο μπορει να νικησει!

αν δε βοηθησουν οι προαναφερομενοι το ματς θα ναι απλα ρωσικη ρουλετα υπο το φοβο καποιο απο τα αστερια μας να ειναι σε κακη μερα και να ξαναπαμε βαρκελωνη μια ωρα αρχιτερα!!!

ευχομαι να κερδισουμε αυριο στο πιο δυσκολο ματς της τελευταιας διετιας!!
alabamas_13
QUOTE (colonel gomelsky @ Mar 30 2011, 22:56 ) *
Φίλε από την Αλαμπάμα 77.gif , εισιτήριο δεν παίζει. Μόνο στην μαύρη αγορά. Επίσης είναι σίγουρο ότι δεν θα σε αφήσουν να μπεις.

γιατι ρε συ να μην με αφησουν???τοσο κοσμο αφηνουν παντα...ουτε αφου ρχισει ο αγωνας λες να μην μπορω να μπω?

οσο για το nick name ξερεις απο ποιον παικτη ειναι εμπνευσμενο...
http://www.youtube.com/watch?v=bzJv_tt6QBk
http://www.youtube.com/watch?v=oGlxe0CwqBY...feature=related
M.J FOR EVER
alabamas το γηπεδο δεν θα ειναι γεματο θα ειναι υπερβολικα γεματο.και σε συνδυασμο οτι ειναι ευρωπαικος αγωνας λιγο δυσκολο να μπεις ετσι χωρις μαγικο χαρτακι.εκτος αν εχεις ανθρωπο στην εισοδο που μπορει να το κανει rolleyes.gif
greeneyes13
αύριο τι ώρα είναι ο αγώανας και ποιό κανάλι τον δέιχνει;
Anubis
21:45 Novasports 4
greeneyes13
QUOTE(Anubis @ Mar 31 2011, 00:28 ) *
21:45 Novasports 4

αυτο πόνεσε 68.gif
kolokotronis
Πάντως ο λαμόνικα, σαν ιταλός, μάλλον θα προτιμούσε για αντίπαλο της ιταλικής σιέννα (εφόσον περάσει) στον ημιτελικό του Φ4 τον παο από την μπάρτσα.

Αυτά για τις θεωρίες συνομωσίας.
Ginobili
Άμα η σειρά πάει σε 5ο αγώνα ξέρουμε τι μέρα παίζουμε μετά? Τρίτη ή Πέμπτη?


Υ.Γ Μάλλον Τετάρτη τελικά,είδα στο σάιτι της Ευρωλίγκα ότι η φάση φτάνει έως 6 Απριλίου
M.J FOR EVER
Αντε ξημερωνει η μερα του αγωνα.εχω αγωνια και αυπνια τωρα να μην πεσω μεσα στις προβλεψεις.αν μας προτιμαει ο λαμονικα πρεπει να του κανουμε το χατηρι.εμεις δεν εχουμε προτιμησεις οταν παιζουμε καλο μπασκετ!!!!
jsoiler
Μου κάνει εντύπωση πάντως πως και δεν έχει παίξει η μπάρτσα με Ναβάρο και Λάκοβιτς στην ίδια πεντάδα.Η box and 1 άμυνα του Ζοτς με τρεις παίκτες να σκοράρουν εκτός γραμμής τριών πόντων δεν θα ήταν πρόβλημα για την άμυνα του Πάο??Πεντάδα Ρούμπιο - Ναβάρο - Λάκοβιτς - Μόρις - Βάσκεθ.Βέβαια θα έχει προβλήματα στην άμυνα με αυτο το σχήμα αλλά με άμυνα ζώνης θα έλυνε το πρόβλημα.....
PARISINOS
QUOTE(jsoiler @ Mar 31 2011, 03:27 ) *
Μου κάνει εντύπωση πάντως πως και δεν έχει παίξει η μπάρτσα με Ναβάρο και Λάκοβιτς στην ίδια πεντάδα.Η box and 1 άμυνα του Ζοτς με τρεις παίκτες να σκοράρουν εκτός γραμμής τριών πόντων δεν θα ήταν πρόβλημα για την άμυνα του Πάο??Πεντάδα Ρούμπιο - Ναβάρο - Λάκοβιτς - Μόρις - Βάσκεθ.Βέβαια θα έχει προβλήματα στην άμυνα με αυτο το σχήμα αλλά με άμυνα ζώνης θα έλυνε το πρόβλημα.....


Προφανως στην επιθεση μπορει να δημιουργουσαν προβληματα (οχι τεραστια μιας και το προβλημα της μπαρτσα ειναι η παρουσια του ρικι που δεν εχει καθολου σουτ, οποτε επιτρεπει σε ενα αμυντικο απλα να καθεται στο ζωγραφιστο σχεδον και να δινει βοηθεια σε οποιον χρειαστει) ωστοσο στην αμυνα θα ηταν τραγικοι.

Μιλαμε για 3 παιχτες στα γκαρντ που ο ψηλοτερος ειναι 1,92 ( ο ενας δε ειναι 1,84 και ο αλλος 1,91) και που οι τρεις ειναι σχετικα σοφτ. Το ποσταρισμασμα θα επεφτε συννεφο ενω θα ηταν τρομερο προβλημα στα ριμπαουντ με τετοιο σχημα.
jsoiler
QUOTE(PARISINOS @ Mar 31 2011, 05:42 ) *
Προφανως στην επιθεση μπορει να δημιουργουσαν προβληματα (οχι τεραστια μιας και το προβλημα της μπαρτσα ειναι η παρουσια του ρικι που δεν εχει καθολου σουτ, οποτε επιτρεπει σε ενα αμυντικο απλα να καθεται στο ζωγραφιστο σχεδον και να δινει βοηθεια σε οποιον χρειαστει) ωστοσο στην αμυνα θα ηταν τραγικοι.

Μιλαμε για 3 παιχτες στα γκαρντ που ο ψηλοτερος ειναι 1,92 ( ο ενας δε ειναι 1,84 και ο αλλος 1,91) και που οι τρεις ειναι σχετικα σοφτ. Το ποσταρισμασμα θα επεφτε συννεφο ενω θα ηταν τρομερο προβλημα στα ριμπαουντ με τετοιο σχημα.


Δεν έχεις άδικο για το ύψος απλά μιλάω για αυτο το σχήμα όχι για πολύ ώρα!Θα μπορούσε να παίξει την 3-2 στην άμυνα.Η' έστω τον Άντερσον στη θέση του Ρούμπιο με τον Λάκοβιτς στον άσσο.....
captain charisma
http://www.dailymotion.com/video/xhw5ay_yy...yyyyyyyyyyy_fun

επικο βιντεακι. 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif
dimft8
QUOTE(captain charisma @ Mar 31 2011, 10:27 ) *
απίστευτο, γέλασα μέχρι δακρύων, η φάτσα του ζοτς όλα τα λεφτά
DIOMIDIS_GR
Η καρδια παει να σπασει.Το στομαχι εχει γινει κομπος.Και ακομα ειναι πρωι.Καλη επιτυχια στην ομαδα μας.Σημερα θα πρεπει να μασησουν σιδερα ολοι.Θα πρεπει να βγουν και αλλοι ασσοι απο το μανικι το Ζοτς.Δεν μπορει να τα κανουν ολα 3 παικτες.
LovingBasketball
QUOTE (DIOMIDIS_GR @ Mar 31 2011, 11:10 ) *
Η καρδια παει να σπασει.Το στομαχι εχει γινει κομπος.Και ακομα ειναι πρωι.Καλη επιτυχια στην ομαδα μας.Σημερα θα πρεπει να μασησουν σιδερα ολοι.Θα πρεπει να βγουν και αλλοι ασσοι απο το μανικι το Ζοτς.Δεν μπορει να τα κανουν ολα 3 παικτες.



DIOMIDIS_GR
Σορρυ φιλε αλλα ειμαι στην δουλεια και εχει κοφτη το internet και δεν μπορω να δω τις φωτογραφιες σου ή οτι αλλο ειναι.Μπορεις να το περιγραψεις?
colonel gomelsky
Και επειδή η μάχη πλησιάζει, ας μετρήσουμε τους υποστηρικτές μας:

QUOTE
«Είμαι με τον Παναθηναϊκό!»

O δηλωμένος φαν της Μπάρτσα, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, εξηγεί στο gazzetta.gr με ποιον τρόπο ο Παναθηναϊκός έχει «μπλοκάρει» τους Καταλανούς, πλέκει το εγκώμιο του Καλάθη και δηλώνει... υποστηρικτής των Πρασίνων!

Πριν από λίγες μέρες, βρέθηκε στην Αθήνα οικογενειακώς και δεν ξέχασε τις παλιές καλές του συνήθειες και τους φίλους και πρώην συμπαίκτες του. Ο λόγος για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που δείπνησε με τον Μάικ Μπατίστ, τον Ντρου Νίκολας και τον Δημήτρη Διαμαντίδη και συζήτησε μαζί τους όλα όσα τους απασχολούσαν, λίγες μέρες πριν από τον τρίτο αγώνα της προημιτελικής σειράς.

Ο «Saras» που έπαιξε από τρία χρόνια και στις δύο ομάδες και πρόσφατα είχε δηλώσει ότι η Μπαρτσελόνα (2000-03) και ο Παναθηναϊκός (2007-10) είναι οι δύο σύλλογοι της καρδιάς του, είναι από τους πλέον κατάλληλους να σχολιάσουν τη μεταξύ τους μονομαχία για μία θέση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

To gazzetta.gr τον εντόπισε στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, όπου και διαμένει και ο 35χρονος Λιθουανός point guard της Φενερμπαχτσέ-Ούλκερ, δεν αρνήθηκε να μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις, τις απόψεις αλλά και τα συναισθήματά του γύρω από το ζευγάρι Παναθηναϊκού-Μπαρτσελόνα, λίγες ώρες πριν από το τέταρτο κρίσιμο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς.

- Saras, τι γίνεται; Πώς περνάς στην Τουρκία;

«Μία χαρά φίλε... Όλα είναι πολύ όμορφα εδώ, η ζωή μοιάζει πολύ με την Ελλάδα και το πιο σημαντικό είναι ότι μαζί μου βρίσκονται η γυναίκα μου και η κόρη μου... Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι αποκλειστήκαμε από τους “8” της Ευρωλίγκας και πλέον το αγωνιστικό μας ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στα πλέι οφ του τουρκικού πρωταθλήματος... Αναγκαστικά, παρακολουθώ τους συναρπαστικούς αγώνες των προημιτελικών της Ευρωλίγκας από τον καναπέ και την τηλεόραση...»

- Να μπούμε λοιπόν στο θέμα... Ποια είναι η άποψή σου για τη μέχρι στιγμής έκβαση της σειράς ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τον Παναθηναϊκό;

«Είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός είναι μέχρι τώρα η ομάδα που έχει ξεχωρίσει περισσότερο κι έχει επιβάλει την κυριαρχία της, έστω κι αν και τα τρία ματς έχουν κριθεί στον πόντο και στις λεπτομέρειες... Είναι εμφανές ότι ο Ζέλικο και οι συνεργάτες του έχουν μελετήσει πολύ καλά την αντίπαλό τους και με τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν στην άμυνα, έχουν καταφέρει να αποσυντονίσουν τα βασικότερα γρανάζια της επιθετικής της λειτουργίας, που δεν είναι άλλα από το transition game και την επιθετική παραγωγικότητα του Ναβάρο».

- Πριν από την έναρξη των αγώνων περίμενες ότι ο εφετινός Παναθηναϊκός, όχι απλά θα κοιτούσε στα μάτια την πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά θα βρισκόταν ένα βήμα πριν από το να της στερήσει την πρόκριση από το φάιναλ φορ που θα γίνει στο... σπίτι της;

«Αυτό που περίμενα είναι ότι θα παρακολουθούσαμε την πιο αμφίρροπη και πιο συναρπαστική σειρά από όλους τους προημιτελικούς. Τα τρία τελευταία χρόνια ήμουν μέλος του Παναθηναϊκού και ξέρω καλά ότι ο coach έχει μπολιάσει όλα τα παιδιά με τη νοοτροπία του νικητή και του μαχητή... Ήμουν σίγουρος ότι οι “πράσινοι” θα πουλούσαν ακριβά το τομάρι τους και θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στην Μπαρτσελόνα, η οποία φέτος δείχνει αλλά και είναι πολύ χειρότερη από πέρυσι... Όπως κι έγινε... Πέρυσι ήταν κυρίαρχη κι έπαιξε διαστημικό μπάσκετ, φέτος είναι απλά καλή».

- Πώς το εξηγείς αυτό;

«Η εξήγηση είναι απλή... Η Μπαρτσελόνα πήρε πέρυσι το ευρωπαϊκό τρόπαιο έχοντας σαν παίκτη-κλειδί τον Πιτ Μάικλ. Ο Αμερικανός, που φέτος λόγω τραυματισμού έχει χάσει σχεδόν όλη τη χρονιά (σ.σ. έχει παίξει μόλις σε τέσσερα παιχνίδια της Ευρωλίγκας) είχε πολύπλευρη προσφορά σε άμυνα κι επίθεση, ήταν εξαιρετικός στο ανοιχτό γήπεδο, εξίσου αποτελεσματικός στο 5 εναντίον 5 και συμπλήρωνε με τον καλύτερο τρόπο τον Ναβάρο. Από την άλλη πλευρά, σημαντική θεωρώ ότι είναι η απουσία του τραυματία Μπαζίλε (σ.σ.: δεν έχει παίξει καθόλου φέτος), ο οποίος είναι ένας παίκτης με εξαιρετικό μακρινό σουτ, στατικό αλλά και εκτός ισορροπίας και με τις “τρίποντες βόμβες”, του είχε τον τρόπο να “ξεκλειδώνει” τις αντίπαλες άμυνες... Γενικότερα, πιστεύω ότι από την εφετινή ομάδα, μόνο ο Ναβάρο αποδίδει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες...»

- Ποια εξήγηση υπάρχει για το γεγονός ότι και στα τρία παιχνίδια ο Παναθηναϊκός έχει επικρατήσει στην μάχη των ριμπάουντ, απέναντι στην ομάδα, με ίσως την πιο «γεμάτη» front-line στην Ευρώπη;

«Το ριμπάουντ δεν θέμα μόνο προσόντων και αλτικότητας... Τα προσόντα για ένα ριμπάουντ είναι η διάθεση, η επιθυμία και η μαχητικότητα και οι παίκτες του Ομπράντοβιτς μόνο μαχητές δεν θα μπορούσαν να μην ήταν! Συν τοις άλλοις, μπορεί οι ψηλοί του Παναθηναϊκού να υστερούν σε ύψος, είναι όμως πιο γεροδεμένοι και σωματώδεις και υπερτερούν πολύ στην επαφή των αντίστοιχων της Μπαρτσελόνα, που είναι πιο λεπτεπίλεπτοι και όχι τόσο αποτελεσματικοί στο psysical game...»

- Τον Καλάθη τον περίμενες έτσι;

«Ο Νικ είναι ένα παιδί με γερό και ψηλό κορμί για τη θέση του point guard, που πάντα είχε αθλητικά προσόντα... Ήταν λογικό να χρειαστεί λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στο σύστημα του Παναθηναϊκού κι έψαχνε καιρό μια τέτοια ευκαιρία. Ήταν πάντα πολύ καλός αμυντικός κι επειδή είναι γρήγορος, δυνατός και ψηλός, είναι προφανές ότι έχει κάνει τη ζωή του Ναβάρο πολύ δύσκολη... Στο χέρι του είναι να συνεχίσει και να καθιερωθεί σαν αμυντικό εργαλείο αλλά και σαν οργανωτής, γιατί σε αυτά τα τρία παιχνίδια έχει διευκολύνει πολύ το έργο του Διαμαντίδη και του έχει δώσει την ευκαιρία να παίξει περισσότερο στο “2”, έτσι ώστε να είναι πιο απειλητικός στην επίθεση...»

- Με το σκορ στο 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού, πώς βλέπεις να εξελίσσεται το αυριανό (σ.σ. αποψινό) τέταρτο παιχνίδι; Προβλέπεις και πάλι «κλειστό» ματς ή θεωρείς ότι η ομάδα που θα επικρατήσει, θα νικήσει πιο εύκολα απ’ ό,τι στους τρεις πρώτους αγώνες;

«Έτσι όπως έχω δει τα τρία πρώτα παιχνίδια, πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι 50%-50%! Με δεδομένο, όμως, ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και η Μπαρτσελόνα θα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ίσως ο Παναθηναϊκός να έχει μικρό προβάδισμα. Σίγουρα, περιμένω μία διαφορετική αντίδραση από την ισπανική ομάδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προβλέπω ότι θα δούμε ανοιχτό παιχνίδι. Θεωρώ ότι ο νικητής δεν αποκλείεται να κριθεί και πάλι στην τελευταία κατοχή...»

- Κλείνοντας και με το χέρι στην καρδιά, ποια από τις δύο ομάδες θα ήθελες να προκριθεί;

«Σκεφτόμουν πολύ αυτή την ερώτηση στη διάρκεια και των τριών αγώνων που παρακολούθησα από την τηλεόραση και η απάντηση, ξάφνιασε ακόμη κι εμένα τον ίδιο! Είμαι Μπαρτσελόνα από μικρός κι από τότε που φόρεσα τη φανέλα της κι έγινα επίσημο μέλος της, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έρθει η στιγμή που θα πάω κόντρα της... Όμως, φαίνεται ότι το δέσιμο που με ένωσε με αυτή την ομάδα και τους συμπαίκτες μου στον Παναθηναϊκό υπερτέρησε... Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να βλέπω τον Μάικ, τον Ντρου, τον Μήτσο και τα άλλα παιδιά -με τα οποία έπαιξα τόσο καιρό- να βγάζουν τέτοια ενέργεια και να μην τους υποστηρίξω... Δεν ντρέπομαι να το πω... Είμαι με τον Παναθηναϊκό...»


http://www.gazzetta.gr/pao-euroleague/item...BA%CF%8C-%C2%BB
LovingBasketball
QUOTE (DIOMIDIS_GR @ Mar 31 2011, 12:05 ) *
Σορρυ φιλε αλλα ειμαι στην δουλεια και εχει κοφτη το internet και δεν μπορω να δω τις φωτογραφιες σου ή οτι αλλο ειναι.Μπορεις να το περιγραψεις?



2 λεξεις υπαρχουν στη φωτογραφια >>> Stress Test smiley.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.