Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Συγκριση Ροστερ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Γενικές συζητήσεις
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
PrasiniThyella
Γιατί πρέπει κάποιος να παραδεχθεί οτι ο Ολυμπιακός έχει ανώτερες μονάδες όταν αυτό δεν έχει φανεί ΠΟΤΕ ούτε στο παρκέ ούτε πουθενά?

Άντε ο Chilldress επειδή έχει αλτικά προσόντα ας θεωρηθεί καλύτερος του Περπέργλου δεν αντιλέγω...

Άντε ο Κλέιζα (που ήρθε φέτος) ας θεωρηθεί καλύτερος του Φώτση...

Ποιος άλλος παίκτης μπορεί να θεωρηθεί καλύτερος?

Προβλέπω οτι θα έχουμε χρονιά καρμπόν με την περσινή και όλο το φταίξιμο θα πάει στον Γιαννάκη.Ποια ομάδα με ανώτερες μονάδες τρώει 27 πόντους στο κεφάλι?

ΥΓ.Ας αρχίσουμε απο τα βασικά. Με σκορ 6-2 νίκες υπερ του Πάο δεν τον κοντράρει ο Ολυμπιακός.Μέσα στον αγώνα τον κοντράρει όπως κοντράρονται όλες οι ομάδες μεταξύ τους.
nikefalin
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 19 2009, 14:10 ) *
3. Τρίτο και τελευταίο δεδομένο είναι πως ο προπονητής του ΠΑΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ είναι ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ακόμα και απο τους πιο μισητούς εχθρούς του ως ένας απο τους ΤΡΕΙΣ καλύτερους προπονητές στην ευρώπη ΑΔΙΑΜΦΗΣΒΗΤΗΤΑ σε ένα γαιτανάκι που εμπλέκει Μεσίνα-Ομπράντοβιτς-Γκέρσον και ο ένας να είναι "πελάτης" του άλλου (Μην μου πείτε για τον Γκέρσον στον ΟΣΦΠ κτλ γιατί ήτανε ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ και τον ξέρετε και οι ίδιοι...και εκεί κατόρθωσε με τους στάκ και τους μπάρλους να κάνει ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ο Πίνι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ διπλό απο το 2000 με τον ξανθό!!!). Οι "ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣΙΚΟΙ" λοιπόν τον θεωρούν τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ενώ οι "ΑΝΤΙ-ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣΙΚΟΙ" στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να τον θεωρούν τρίτο καλύτερο στην ευρώπη. Απο την άλλη έχουμε τον Γιαννάκη στον πάγκο μας που αφού νομίζανε αρκετοί πως έγινε προπονητής επειδή με την εκπληκτική φουρνιά των ελλήνων πήγε καλά στην εθνική αλλά και έβγαινε με το Μαρούσι δεύτερος ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΛΛΟΥ πλέον ξέρουν και οι πέτρες πως είναι ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟΣ και ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ σαν προπονητής.
Σε αυτά ας κολλήσουμε πως ΟΛΟΙ μας (Ολυμπιακοί και Παναθηναικοί) παραδεχόμαστε πως ο Γιαννάκης πήρε απο το ρόστερ του πέρσυ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ πράγματα σε σχέση με το 100% του κάθε παίκτη ενώ ο Ζέλικο έχει την ικανότητα να κάνει μέχρι και τον Νίκολας να παίζει άμυνα!!!Όποιος ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ας διαβάσει παρακάτω. Όποιος ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ και θεωρεί πως δεν είναι έτσι ας σταματήσει εδώ δεν έχω κάτι άλλο να πω.

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. Αλλά επειδή το topic λέγεται ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΡΟΣΤΕΡ και όχι προπονητών, ομάδων, συστημάτων κτλ κτλ κτλ...ΡΟΣΤΕΡ...Ας παραδεχθούμε όλοι πως οι ΜΟΝΑΔΕΣ του Ολυμπιακού είναι ΑΝΩΤΕΡΕΣ του αιωνίου αντιπάλου. Αλλά αυτό είναι ΦΥΣΗ αδύνατο για τους περισσότερους.

ακολουθεί ελαφρύ οφ τόπικ

λοιπόν η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών του τόπικ έχει κοινή βάση εκκίνησης , παρότι οι περισσότεροι έχουν εν διαμέτρου αντίθετες προτιμήσεις. υπάρχουν και οι λεγόμενοι "τρίτοι" που χωρίς να προτιμούν ή να είναι φίλοι ενός συλλόγου τους αρέσει να βλέπουν ποιοτικές ομάδες, τις 2 από τις 5-6 καλύτερες ευρωπαικές και να τις αναλύουν.
Υπάρχει και μια ισχνότατη μειοψηφία ( εν ήδη ..."τρελοι του χωριού " που λέει και ο apkat) που έχει ως βάση εκκίνησης το "εγώ είμαι 1.81 εσύ είσαι 1.805 ".

Παρακολουθώντας το τόπικ τον τελευταίο καιρό μετά από απουσία σχεδόν 7-8 μηνών έχω καταλήξει πως παρόλες τις διαφοροποιήσεις στη βάση εκκίνησης του καθενός δεν υπάρχουν "κακές" προθέσεις ή χουλιγκανίζουσα διάθεση.

Ενα είναι το δεδομένο . Όσοι συμμετέχουν στην κουβέντα για να επιβάλλουν τις απόψεις τους θα σκαρφιστούν ένα σωρό απίθανα επιφανειακά επιχειρήματα, πολλαπλώς αντικρουόμενα στη βάσανο του πανδημήτορα χρόνου επενδυμένα με τον καλύτερο τρόπο για να κρύφτει η αλήθεια ( δηλαδή τη στατιστική, αλλά όποια μας συμφέρει κάθε φορά, εξάλλου υπάρχουν τόσες πολλές διαφοροποιήσεις και τόσοι δείκτες που πάντα μπορεί ο καθένας , ακόμα και οι αδαείς , να τους μεταχειριστούν).

Οσοί μετέχουν στην κουβέντα όχι με διάθεση επιβολής αλλά με διάθεση ανταλλαγής απόψεων , να προσφέρουν και να ακούσουν είναι σαφώς πιο αναλυτικοί , πιο δεκτικοί και περισσότεροι ευχάριστοι συνομιλητές.

Σε αυτά τα πλαίσια χαιρετίζω την επιστροφή του Α-Ζ στην κουβέντα και τις αναλύσεις που ελπίζω πως θα βοηθήσει στο να ελαχιστοποιηθούν οι "αναλύσεις για τις αναλύσεις" ( το παιχνίδι επιβολής) και να φτάσει το τόπικ να είναι πραγματική απόλαυση και όχι αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση.

οφ τόπικ τέλος
Timemaster
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 19 2009, 14:10 ) *
ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. Αλλά επειδή το topic λέγεται ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΡΟΣΤΕΡ και όχι προπονητών, ομάδων, συστημάτων κτλ κτλ κτλ...ΡΟΣΤΕΡ...Ας παραδεχθούμε όλοι πως οι ΜΟΝΑΔΕΣ του Ολυμπιακού είναι ΑΝΩΤΕΡΕΣ του αιωνίου αντιπάλου. Αλλά αυτό είναι ΦΥΣΗ αδύνατο για τους περισσότερους.

ωραία...
καταρχάς στο ρόστερ την ομάδος είναι και ο προπονητής με το επιτελείο του!

από εκεί και πέρα
πέρσι σαν ρόστερ ο Ολυμπιακός φάνηκε να μην το αξιοποιεί για τρεις λόγους:
πρώτον το ότι ο Ολυμπιακός περίμενε έναν Σοφοκλή ο οποίος τελικά δεν ήταν ο καλός παλιός
και δεύτερον έλειπε ένα τριάρι-τεσσάρι που θα βάλει μακρινά σουτ-τρίποντα και θα ανοίξει την άμυνα.
τρίτον περίμενε έναν πιτσιρικά 21χρονο να τραβήξει πάνω του την ομάδα σε οργάνωση που ούτε και αυτό του βγήκε.

φέτος για καλό και για κακό πήρε Γλυνιαδάκη στην περίπτωση που ο Σόφο ξανακάνει τα γνωστά!
Πήρε δύο παίχτες που όπως ξέρω έχουν το τρίποντο οπότε λύνει το πρόβλημα του σουτ.
όμως από άποψη οργάνωσης διακινδυνεύει να μην έχει παίχτη που θα δημιουργεί μιας και ο Παπαλουκάς δε μπορεί να βγάλει όλη τη χρονιά με 30λεπτα και ο Μίλος δεν είναι σίγουρο πως θα λάμψει τόσο ώστε να σηκώσει ψηλά την ομάδα.

οπότε ατομικά το σύνολο των παιχτών του Ολυμπιακού και φέτος και πέρσι είναι στο ίδιο και καλύτερο επίπεδο από του ΠΑΟ αλλά συνολικά άμα τους βάλουμε πέρσι η ομάδα ρίσκαρε σε τρεις θέσεις ενός φέτος (αν δε πάρει ποιντ γκαρντ) σε μία
που όμως μπορεί να είναι καταστροφική.

αυτές τις δύο ομάδες πέρσι και φέτος τις βλέπω από άποψη επιπέδου
τον μεν Παναθηναικό να έχει φτιάξει μια ολόχρυση ομάδα χωρίς ψεγάδια
τον μεν Ολυμπιακό να προσπαθεί να φτιάξει μια από πλατίνα αλλά να αφήνει σε κάποια σημεία χαλκό που η σκουριά του χαλάει το αποτέλεσμα!
smiley.gif

Υ.Γ. Βέβαια καμία από τις δύο ομάδες δε θα έχει φέτος βλέψεις για πρωτάθλημα με την ενδυνάμωση του Άρη!!! icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif
apkat
Παντως εγω πολυ πιο υπεραπλουστευση θεωρω να παρεις τις 4 τελευταιες φασεις ενος αγωνα και να πεις οτι εκει φαινεται η διαφορα των 2 ομαδων παρα οτιδηποτε αλλο.Και αντε να δεχτω την κουραση του Παπαλουκα αλλα μεχρι εκει.Ο Ολυμπιακος εκεινο το βραδυ εβαλε 82(?) ποντους κοντρα σε μια σπουδαια αμυντικη ομαδα.Ε δεν μπορει να εγιναν ολα ανοργανωτα με επιθετικες εξαρσεις μοναδων.

Το οπτικο πεδιο του Γκριρ για να ειμαι ειλικρινης το βρηκα και λιγο αστειο για να ειμαι ειλικρινης και με συγχωρεις ΑΖ.Ετυχε εκεινη την στιγμη λανθασμενα απο την πιεση του αγωνα να μην κοιταξει που ειναι ο συμπαικτης του.Αντιστοιχη φαση δεν πρεπει να εχει ξαναγινει ολο τον χρονο(οχι μονο κοντρα στον παο γενικα).

Η τελευταια επιθεση ειναι επιλογη του Παπαλουκα να παει η μπαλα στον Γκριρ αφου τον εμπιστευεατι περισσοτερο για να εκτελεσει εχοντας πιθανον στο μυαλο του και το τριποντο.Οπως αλλωστε ειχε κανει και με την Εθνικη κονγτρα στην Γαλλια αφηνοντας Ζηση Διμαντιδη να εκδηλωσουν επιθεση.Σε τελευταιες επιθεσεις που η ομαδα υπολειπεται εναν ποντο σχεδον παντα θα την παρει ο Θοδωρας με ντραιβ(πχ Σλοβενια).Οταν ειναι 2 ποντους πισω προσπαθει να απεχει απο την φαση λογω του κακου του σουτ.Εξαιρεση οι τελικοι της Α1 οπου κινηθηκε για ντραιβ αν και 2 ποντους πισω.

Η διαφορα των 2 ομαδων δεν ειναι ενα σουτ.Ειναι πολλα αλλα.Λεπτομερεις.Ψυχολογια και οχι τοσο αγωνιστικα ζητηματα.Αγωνιστικα ναι η διαφορα πιθανον ειναι ενας δημιουργικος γκαρντ με καλο σουτ και για να ξεκουραζει τον Παπαλουκα αλλα και να δημιουργει και να σκοραρει οταν ειναι εξω ο Θοδωρας.Το βασικο ομως ειναι η ψυχολογια.Τα πικ ν ρολ που βγαζει ο Παο και τα λαθη του Ολυμπιακου στις τελευταιες φασεις δεν ειναι τοσο αποτελεσμα ποιοτητας αλλα ψυχολογιας.Ο Παο πιστευει οτι θα το παρει το ματς και παιζει ελευθερα το τελευταιο λεπτο του ημιτελικου.Ο Ολυμπιακος βλεπει ενα ματς που παλεψε και μπορει να κλεψει και μπροστα στην προκληση τα χανει.Οπως τα εχασε και ο Γκριρ στην τελευταια φαση.Αν ηταν αυτη η ομαδα χορτασμενη απο τιτλους και ψυχολογικα ελευθερη θα ειχε πολυ καλυτερες επιλογες στις τελευταιες φασεις και το λεω με σιγουρια.Οπως τα εχασε και στο ΣΕΦ στον πρωτο τελικο που δεν αντεχει την πιεση και σπαει σαν ομαδα κανοντας πιθανον το χειροτερο παιχνιδι του στο ΣΕΦ για ολη την χρονια (μετα τον αγωνα της Λε μαν) με μοναδικη εξαιρεση τον τσιλντρες που δεν μασαει γιατι δεν αντιλαμβανεται και τοσο αυτην την πιεση.

Εκει πρεπει να επικεντωσει ο Ολυμπιαος και εκει πρεπει να δουλεψει πολυ.Αγωνιστικα δεν τον χωριζουν πολλα..
stefan
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 19 2009, 13:45 ) *
Αυτό που σου έχω βάλει σε bold αποδυκνύει αυτό ακριβώς που λέω. Ότι οι ΜΟΝΑΔΕΣ του Ολυμπιακού είναι ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ του ΠΑΟ και έτσι μπορούν και κοντράρουν την τέλεια μηχανή του Ομπράντοβιτς.

Όσο για τις "χαοτικές" διαφορές που αναλύεις κτλ κτλ κτλ το ΓΕΓΟΝΟΣ είναι ΕΝΑ. Πως όσο μαγικός, οργανωμένος, τρομερός και φοβερός και σούπερ-ντούπερμαντολίνη είναι ο ΠΑΟ και όσο ανοργάνωτος-σούπερ-ντούπερτσίρκο ήτανε ο Ολυμπιακός πέρσυ στο ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ. Με τρίποντο ΝΙΚΗ με δίποντο ΠΑΡΑΤΑΣΗ. Ο ΠΑΟ το μόνο του όπλο ήτανε να προσευχηθεί να αστοχήσει ο ΟΣΦΠ όπως και να προσευχηθεί να αστοχήσει ο Σισκάουσκας. Αυτό φίλε δεν χαρακτηρίζεται ΧΑΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Εχεις βγαλει μια δικη σου κριση για την περσινη χρονια,η οποια ομως ειναι αντιθετη σε πολλους.
Οπως και να το κανουμε ομως,τα πραγματα δεν ειναι ετσι,οσα και να παραθεσεις
και οσες φορες να επαναλαβεις τα δικα σου πιστευω.
Μιλας π.χ για τον ημιτελικο του Βερολινου,οτι προσευχηθηκαμε οι Παναθηναικοι για να μην μπει
το τελευταιο σουτ του Μπουρουση.Και εγω μπορω να σου πω ομως οτι εκτος απο 2-3 λεπτα του αγωνα
στα υπολοιπα προσευχοσουνα εσυ μηπως και μας φτασατε στο σκρο που ολη την ωρα ησασταν πισω.
Εχω αδικο?Η' μηπως την ωρα που η μπαλα μπαινοβγαινει στο καλαθι στο λει απ του Πεκοβιτς
στην δικια μας τελευταια επιθεση,εχεις ανεβασει 1.500 σφυγμους και παρακαλας να μην μπει η μπαλα?

Εγω περυσι σαν Παναθηναικος,ευχαριστηθηκα που ειδα ωραια παιχνιδια με αντιπαλο τον Ολυμπιακο.
Μονο οταν εχεις δυνατους αντιπαλους,εισαι και εσυ δυνατος.Και εμεις χρειαζομαστε τον δυνατο Ολυμπιακο.
Για αυτο τον λογο και η περσινη χρονια ειναι η πιο επιτυχημενη στην ιστορια μας.
Μακαρι και φετος να δουμε τα ιδια παιχνιδια και ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.
Αλλα μην μπαινουμε στην διαδικασια να μιλαμε με σιγουρια χωρις καν να εχουν κανει
προπονησεις οι 2 ομαδες.Στην θεωρια ολα γινονται και ολα λεγονται.
Anaz
Ας παραδεχθούμε όλοι πως οι ΜΟΝΑΔΕΣ του Ολυμπιακού είναι ΑΝΩΤΕΡΕΣ του αιωνίου αντιπάλου. Αλλά αυτό είναι ΦΥΣΗ αδύνατο για τους περισσότερους.
Eλα χριστε και παναγια.. Γιατι ρε αδερφε σωνει και ντε να παραδεχτουμε κατι τετοιο, αμα δεν το βλεπουμε??

Η συγκριση ροστερ δεν ειναι μια απλα αμεση συγκριση παιχτων μεταξυ τους! Εξαρταται απ'την αγωνιστικη φιλοσοφια της ομαδας, και τον ρολο του και την προσφορα καθε παιχτη σε αυτη.

Στα δικα μου ματια, ΟΧΙ, ΔΕΝ εχει καλυτερο ροστερ αυτη τη στιγμη με τα τωρινα δεδομενα ο Ολυμπιακος. Μαλιστα θα ελεγα οτι μαλλον δεν εχει καν ισαξιο, αλλα ειναι μισο σκαλι πιο κατω. Εκτος αν αλλαξουν καποια δεδομενα, πχ αποκτηθει πλευμεκερ, ή δουμε εναν αρκετα διαφορετικο Ολυμπιακο του χρονου, να επιδιωκει και να αξιοποιει αποτελεσματικα transition και isolation καταστασεις.

@nikefalin.
ΣΩΣΤΟΣ!Αυτη ο "ιος" της στειρας ανταλλαγης επιχειρηματων για την επιβολη των παγιωμενων (οπαδικων) αποψεων του καθενος, εχει αρχισει και εξαπλωνεται επικινδυνα και σε αυτο το φορουμ, δυστηχως, και καθε προσπαθεια για ανοιχτο εποικοδομητικο διαλογο καταντα τρομερα επιπονη.

@ΑΖ
Μα ο Γουιφερ (περισσοτερο) 3αρι ειναι ουσιαστικα για τα Ευρωπαικα δεδομενα. Προσωπικα μαλιστα τυγχαινει να τον παρατηρουσα στα πλευοφ και στο μυαλο μου τον προοριζα για αντι-Τσιλι.
Αυτο που δεν ξερω ειναι αν το εχουν αυτο υποψη τους στο τεχνικο τιμ.
Δηλαδη τον πηραν με τη σκεψη οτι θελουν καλυτερα ενα 2-3αρι εκτελεστη, για να υπαρχει καποιος στο 3 πισω απο τον Τσιλι που να καλυπτει την αδυναμια του στο σουτ?Οποτε να κατεβει κι ο Βασιλο στο 4 (που ουτως η αλλως δεν ειναι και να τον εμπιστευεσαι πολυ με τους τραυματισμους του) κι ενδεχομενως κι ο Τσιλι? Εχουν δηλαδη ενα πιο ελευθερο και γρηγορο μπασκετ στο μυαλο τους και ο συγκεκριμενος τους καλυπτει?? Δεν ξερω.. Κι απ'την αλλη το κενο στο δημιουργικο γκαρντ (στο σετ παιχνιδι) ποιος θα το καλυψει? Ο πλευ που θελαμε αλλα τελικα δεν ερχεται? Ο Χαλπεριν με αναβαθμισμενο ρολο?
Εγω παντως δεν εχω πολυ καλο feeling για την ολη ιστορια.Και φοβαμαι οτι αυτη την απουσια δημιουργικου γκαρντ που απο περσυ ακομα ελειπε και φετος με την φυγη του Γκριρ γινεται μάλλον μεγαλυτερη, θα τη πληρωσουμε. Αν καταληξει η ομαδα να στηριζεται παλι υδροκεφαλικα στην δημιουργια του Παπαλουκα στο σετ παιχνιδι, θα αποτυχει!
benchwarmer
QUOTE(Anaz @ Aug 19 2009, 15:20 ) *
@ΑΖ
Μα ο Γουιφερ (περισσοτερο) 3αρι ειναι ουσιαστικα για τα Ευρωπαικα δεδομενα. Προσωπικα μαλιστα τυγχαινει να τον παρατηρουσα στα πλευοφ και στο μυαλο μου τον προοριζα για αντι-Τσιλι.
Αυτο που δεν ξερω ειναι αν το εχουν αυτο υποψη τους στο τεχνικο τιμ.
Δηλαδη τον πηραν με τη σκεψη οτι θελουν καλυτερα ενα 2-3αρι εκτελεστη, για να υπαρχει καποιος στο 3 πισω απο τον Τσιλι που να καλυπτει την αδυναμια του στο σουτ?Οποτε να κατεβει κι ο Βασιλο στο 4 (που ουτως η αλλως δεν ειναι και να τον εμπιστευεσαι πολυ με τους τραυματισμους του) κι ενδεχομενως κι ο Τσιλι? Εχουν δηλαδη ενα πιο ελευθερο και γρηγορο μπασκετ στο μυαλο τους και ο συγκεκριμενος τους καλυπτει?? Δεν ξερω.. Κι απ'την αλλη το κενο στο δημιουργικο γκαρντ (στο σετ παιχνιδι) ποιος θα το καλυψει? Ο πλευ που θελαμε αλλα τελικα δεν ερχεται? Ο Χαλπεριν με αναβαθμισμενο ρολο?
Εγω παντως δεν εχω πολυ καλο feeling για την ολη ιστορια.Και φοβαμαι οτι αυτη την απουσια δημιουργικου γκαρντ που απο περσυ ακομα ελειπε και φετος με την φυγη του Γκριρ γινεται μάλλον μεγαλυτερη, θα τη πληρωσουμε. Αν καταληξει η ομαδα να στηριζεται παλι υδροκεφαλικα στην δημιουργια του Παπαλουκα στο σετ παιχνιδι, θα αποτυχει!

Αυτο με την αναβαθμιση Βασιλο και Τσιλι(!) στο 4, δεν ξερω κατα ποσον μπορει να γινει... Γιατι μετα "γερνει" απιστευτα το ροστερ προς τους ψηλους. Ο Μπουρουσης που θα χωρεσει? Μονο στο 5? Και ο Βουισιτς? Και ο Σοφο? Και οι αλλοι 2?
Και ειναι μετα απιστευτα αδειο το ροστερ στους κοντους..

Εγω νομιζω πως στο μυαλο τους εχουν τον Γουειφερ απλα για την θεση του Γκριρ. Το αν ειναι τετοιος παιχτης δεν το ξερω. Δεν τον εχω δει και δεν εχω αποψη προς το παρον. Υπομονη tongue.gif
A-Z
QUOTE(apkat @ Aug 19 2009, 15:29 ) *
Το οπτικο πεδιο του Γκριρ για να ειμαι ειλικρινης το βρηκα και λιγο αστειο για να ειμαι ειλικρινης και με συγχωρεις ΑΖ.

Δεν τρέχει τίποτα φίλε μου, απόψεις είναι αυτές.

Πάντως στους τελικούς της Α1 όποτε ο Γκριρ έπαιρνε φορά κίνησης για τζαμπ σουτ μετά από πικ, ο παίκτης του ΠΑΟ που δεχόταν το σκρίν, μαζί με τον γκαρντ που μάρκαρε το Λιν πήγαιναν και οι δυο τους πάνω στον Αμερικανό, αφήνοντας σχεδόν πάντα τον ψηλό του Ολυμπιακού τελείως ελεύθερο. Και βέβαια στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιθέσεις που ξεκινούσαν έτσι καταστρέφονταν στη συνέχεια τους, καταλήγοντας είτε σε μάχη με το χρονόμετρο, είτε σε λάθη.

Στα όσα αναφέρεις για την ψυχολογία θα συμφωνήσω απόλυτα. Λόγω της πολυετούς ανομβρίας η πίεση που δέχεται ο Ολυμπιακός όταν κατεβαίνει σε κρίσιμο ματς ως φαβορί είναι πολλαπλάσια αυτής που δέχεται ένα απλό φαβορί. Και στο φετινό πρώτο τελικό της Α1, αλλά και στην περσινή εντός έδρας μεγάλη χαμένη ευκαιρία εναντίον της ΤΣΣΚΑ ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε με απόδοση πολύ χειρότερη της φυσιολογικά κακής, και ο κύριος λόγος ήταν η παραλυτική επίδραση αυτού του ακραίου άγχους προ της πολυπόθητης επιτυχίας.

bball.gif
apkat
QUOTE(A-Z @ Aug 19 2009, 16:42 ) *
Δεν τρέχει τίποτα φίλε μου, απόψεις είναι αυτές.

Πάντως στους τελικούς της Α1 όποτε ο Γκριρ έπαιρνε φορά κίνησης για τζαμπ σουτ μετά από πικ, ο παίκτης του ΠΑΟ που δεχόταν το σκρίν, μαζί με τον γκαρντ που μάρκαρε το Λιν πήγαιναν και οι δυο τους πάνω στον Αμερικανό, αφήνοντας σχεδόν πάντα τον ψηλό του Ολυμπιακού τελείως ελεύθερο. Και βέβαια στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιθέσεις που ξεκινούσαν έτσι καταστρέφονταν στη συνέχεια τους, καταλήγοντας είτε σε μάχη με το χρονόμετρο, είτε σε λάθη.

Στα όσα αναφέρεις για την ψυχολογία θα συμφωνήσω απόλυτα. Λόγω της πολυετούς ανομβρίας η πίεση που δέχεται ο Ολυμπιακός όταν κατεβαίνει σε κρίσιμο ματς ως φαβορί είναι πολλαπλάσια αυτής που δέχεται ένα απλό φαβορί. Και στο φετινό πρώτο τελικό της Α1, αλλά και στην περσινή εντός έδρας μεγάλη χαμένη ευκαιρία εναντίον της ΤΣΣΚΑ ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε με απόδοση πολύ χειρότερη της φυσιολογικά κακής, και ο κύριος λόγος ήταν η παραλυτική επίδραση αυτού του ακραίου άγχους προ της πολυπόθητης επιτυχίας.

bball.gif

Συμφωνουμε στο δευτερο..Στο πρωτο διαφωνουμε..Δεν πειραζει.Αποψεις ειναι αυτες και οταν γινονται σε μπασκετικη βαση ολα καλα..!! smiley.gif
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Ο Ολυμπιακος φετος σαφως και θα ειναι πιο δυνατος απο περσι
αλλα παλι εχει μειονεκτημα σε σχεση με τον ΠΑΟ.

Δεν υπαρχει ο παιχτης που στην τελευταια επιθεση θα παρει την μπαλα
και την ωρα που ο Γιαννακης θα του δειχνει το συστημα θα του πει
'' fuck you coach i play now''

Ο Παο εχει τον Σαρας και τον Σπανουλη για αυτην την δουλεια
Η ΤΣΣΚΑ τον Σισκα, τον Χολντεν και τον Λανγκτον
Η Μπαρτσα τον Ναβαρο
Η Ταου τον Ρακοσεβιτς (ειχε)
Η Σιενα τον Μακινταιρ και τον Ντομερκαντ

Εμεις........????????? κανεναν.
Ο Παπαλουκας δεν μπορει πλεον γερασε
Ο Γουφερ ουτε αυτος ειναι τετοιος παιχτης
Ο Τσιλι......... καλα ενα αστειο ειπα μην γελατε
Ο Χαλπεριν... αν δεν ειναι στον παγκο, θα ειναι κρυμμενος σε καμια γωνια.

Γι'αυτο και η ομαδα θελει οπωσδηποτε ενα τετοιο παιχτη
που θα παρει την μπαλα οταν καιει, θα τελειωσει την επιθεση μονος του
και δεν θα πασαρει στον Μπουρουση μετα απο 2''.
nikefalin
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Aug 19 2009, 19:08 ) *

Η Μπαρτσα τον Ναβαρο

όπως σωστά σημειώνεις, οι ομάδες που πήραν τις 4 τελευταίες Ευρωλίγκες είχαν τουλάχιστον 2 τέτοιους παίκτες. Αρα δεν θες μόνον έναν τέτοιον, αλλά τουλάχιστον 2. Ο ένας κάτι θα πάθει , ένα βράδυ δεν θα ναι καλά, η αντίπαλη άμυνα θα τον μπλοκάρει εύκολα και η μπάλα πάλι σε κάποιον μπορούση θα πάει.

Η μόνη ...ελπίδα είναι να μείνει ο Σόφο σε επίπεδα αθλητή και να προοδέψει, να αποκτησει διάρκεια ή να κάνει ο Βούισιτς κούρα διαρκείας μιας και στις θέσεις του έχεις λύσεις. Ο Παπαλουκάς και με καλό άσσο πάλι θα χει πρωταγωνιστικό ρόλο και δεν ξέρεις σε τι κατάσταση θα ναι στο τέλος . Εδώ στην Ρωσία είχε και Χόλντεν και Ζήση (σωστά) για να μένει φρέσκος στα καλά.

edit : Έχεις και Κλειζα που έχει τέτοια στοιχεία. Θα δείξει...
Timemaster
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Aug 19 2009, 19:08 ) *

Η Μπαρτσα τον Ναβαρο

o Κλέιζα δεν είναι τέτοιος παίχτης;
από την άλλη ο ξεκούραστος Παπαλουκάς μπορεί να έχει τέτοιο ρόλο...
ενώ έχεις και δύο παίχτες (κατά DON) που μπορούν να το κάνουν άμα σου βγουν (Σοφοκλής,Μίλος)
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(Timemaster @ Aug 19 2009, 19:28 ) *
o Κλέιζα δεν είναι τέτοιος παίχτης;
από την άλλη ο ξεκούραστος Παπαλουκάς μπορεί να έχει τέτοιο ρόλο...
ενώ έχεις και δύο παίχτες (κατά DON) που μπορούν να το κάνουν άμα σου βγουν (Σοφοκλής,Μίλος)

Οχι ο Κλειζα δεν ειναι ο παιχτης που στην τελευταια επιθεση θα παρει την μπαλα οταν καιει.
Καλος, χρυσος, σουπερ, αλλα μεχρι εκει.
Δεν εχει την ντριπλα για να κανει κατι τετοιο, ουτε πολυ καλο σουτ εν κινησει.

Ο Παπαλουκας δεν μπορει να το κανει στα 33 του οσο ξεκουραστος κι αν ειναι.
Δεν εχει και το σουτ για να το κανει.

Ο Σοφο και ο Τεοντοσιτς τι ακριβως θα κανουν στην τελευταια επιθεση??????????
nikefalin
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Aug 19 2009, 19:36 ) *

αέρα στο τελευταίο time out σε αυτούς που θα παίζουν.

ο Σόφο 9 στις 10 δεν βρίσκεται στο παρκέ στις τελευταίες επιθέσεις εξαιτίας πολών πραγμάτων ( κακός στις βολές , επιρρεπής στο φάουλ στην άμυνα κλπ , τα χέτε αναλύσει καλά αρκετές φορές), ο Τεόντοσιτς αν τον εμπιστευτούν σαν βασικό σε μια σεζόν ολόκληρη θα μπορεί να μετά να παίρνει τέτοιες φάσεις.Αλλά πρώτα πρέπει να δοκιμαστεί, να παίξει μια κανονική σεζόν είτε στον Ολυμπιακό είτε αλλού.
Marciulionis
QUOTE(nikefalin @ Aug 19 2009, 19:47 ) *
αέρα στο τελευταίο time out σε αυτούς που θα παίζουν.

ο Σόφο 9 στις 10 δεν βρίσκεται στο παρκέ στις τελευταίες επιθέσεις εξαιτίας πολών πραγμάτων ( κακός στις βολές , επιρρεπής στο φάουλ στην άμυνα κλπ , τα χέτε αναλύσει καλά αρκετές φορές), ο Τεόντοσιτς αν τον εμπιστευτούν σαν βασικό σε μια σεζόν ολόκληρη θα μπορεί να μετά να παίρνει τέτοιες φάσεις.Αλλά πρώτα πρέπει να δοκιμαστεί, να παίξει μια κανονική σεζόν είτε στον Ολυμπιακό είτε αλλού.

Κι εγώ πιστεύω ότι ο Τεόντοσιτς θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο ήδη από φέτος, άλλα έχω μείνει με την εντύπωση ότι η φετινή χρονιά ήταν ένα πράγμα σαν ευνουχισμός του μπασκετικού του θράσους ή ένα unfair καψώνι που τον πήγε πίσω...
Timemaster
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Aug 19 2009, 19:36 ) *
Οχι ο Κλειζα δεν ειναι ο παιχτης που στην τελευταια επιθεση θα παρει την μπαλα οταν καιει.
Καλος, χρυσος, σουπερ, αλλα μεχρι εκει.
Δεν εχει την ντριπλα για να κανει κατι τετοιο, ουτε πολυ καλο σουτ εν κινησει.

Ο Παπαλουκας δεν μπορει να το κανει στα 33 του οσο ξεκουραστος κι αν ειναι.
Δεν εχει και το σουτ για να το κανει.

Για τον Κλέιζα δε μπορώ να εκφέρω άποψη για το κατα πόσο μπορεί και θα πάρει την μπάλα όταν θα καίει και για αυτό ήταν σε μορφή ερώτησις!

με Παπαλουκά που παίζει 30 λεπτά σαφώς και δε γίνεται αλλά με Παπαλουκά που παίζει 15 λεπτά γίνεται εύκολα κατά την γνώμη μου!
(το ότι δεν υπάρχει παίχτης ακόμα που να παίζει τα υπόλοιπα είναι άλλο θέμα)

Ο Τεόντοσιτς έχει όλο το ταλέντο και τον τσαμπουκά να γίνει τέτοιος παίχτης και αν δε το χαραμίσει-χαραμιστεί κάποια στιγμή θα το κάνει το θέμα είναι άμα το κάνει του χρόνου ή σε 5-6 χρόνια ή αν τα καταστρέψει όλα όπως τόσα και τόσα αιώνια ταλέντα!

Το ίδιο πάνω κάτω θα έλεγα και για τον Σοφο αλλά σε αυτόν έχουν περάσει και κάποια χρόνια που έμεινε έτσι οπότε είναι ακόμα ποιο δύσκολο να γίνει.

όπως έχω πει και ποιο πριν ο Ολυμπιακός δεν έχει γκαρντ και ελπίζει
στον ξεκούραστο Παπαλουκά
στον ταλαντούχο Μίλος που θα λάμψει
στον πιτσιρικά Σλούκα
στον Χαλπερίν που ελπίζει να αποκτήσει θράσος και καρύδια...

όμως και με έναν καλό οργανωτή και όχι μεγάλο σκόρερ πιστεύω πως θα σώσει την μπουγάδα.

Anaz
QUOTE(benchwarmer @ Aug 19 2009, 16:27 ) *
Αυτο με την αναβαθμιση Βασιλο και Τσιλι(!) στο 4, δεν ξερω κατα ποσον μπορει να γινει... Γιατι μετα "γερνει" απιστευτα το ροστερ προς τους ψηλους. Ο Μπουρουσης που θα χωρεσει? Μονο στο 5? Και ο Βουισιτς? Και ο Σοφο? Και οι αλλοι 2?
Και ειναι μετα απιστευτα αδειο το ροστερ στους κοντους..

Εγω νομιζω πως στο μυαλο τους εχουν τον Γουειφερ απλα για την θεση του Γκριρ. Το αν ειναι τετοιος παιχτης δεν το ξερω. Δεν τον εχω δει και δεν εχω αποψη προς το παρον. Υπομονη tongue.gif
Ειλικρινα δεν ξερω τι εχουν στο μυαλο τους.
Απλα με το υπαρχον υλικο, τα ελαφρια και γρηγορα σχηματα με Βασιλο (η ακομα και Τσιλι, αν και δε νομιζω οτι ειδικα αυτο θα το δουμε) + τον Κλειζα φυσικα στο 4, ειναι μια καλη ιδεα. Μαλλον πιο "αρμονικη" με την περιφερεια, απο τα σχηματα με διδυμους πυργους, δηλαδη Μπουρου,Λουκα στο 4.

O Γουφερ δεν ειναι παντως ενας ψηλος Γκριρ. Ειναι ας πουμε πχ ενας πιο αθλητικος Ντομερκαντ.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 19 2009, 20:42 ) *
Tι ωραία θεέ μου...Μάθαμε και ότι ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ΕΧΕΙ CLUTCH SHOOTERS!!!

1. ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ. Ο πιο ψυχρός άνθρωπος στις κρίσιμες στιγμές, ο άνθρωπος που όταν η εθνική κλάταρε αυτός τα έβλεπε όλα μπλέ-κόκκινα και κίτρινα και με αποκορύφωμα την ανατροπή με την Σλοβενία έχει κάνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα. Απο καλάθια, ασσίστ μέχρι τάπες, κλεψίματα, ριμπάουντ...

2. TEONTOΣΙΤΣ. Νομίζω πως και τον πιο μισητό αντίπαλο του Μίλος να ρωτήσεις θα σου πει πως αν ο Μίλος βρεθεί στο παρκέ με την μπάλα στα κρίσιμα θα πάρει το σούτ και πιθανότατα θα το βάλει κιόλας. Μακράν ο πιο "τρελός" και κοντινό στον Σάρας σε θράσος έχει ο Ολυμπιακός.

3. BON ΓΟΥΕΙΦΕΡ. Φαντάζομαι ότι να εκτελείς τους BOSTON CELTICS μέσα στο ΒΟSTON GARDEN δεν συγκρίνεται σε δυσκολία με το ΟΑΚΑ...Ποιό boston garden μωρέ???

4. ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΖΑ. ΟΟΟΧΙ δεν είναι παίκτης κρίσιμων στιγμών.ΕΠΟΥΔΕΝΙ. Έγραψε το "Δεν εχει την ντριπλα για να κανει κατι τετοιο, ουτε πολυ καλο σουτ εν κινησει."

Φαντάζομαι όμως πως τέσσερις δεν είναι αρκετοί.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ με τον Ολυμπιακό.Πάντα κάτι θα λείπει!

Δεν ειναι αναγκη σε καθε ποστ σου να μου δειχνεις οτι δεν εχεις ακουμπησει ποτε σου μπαλα.
Κανει μπαμ απο μακρυα.
Εγω δεν σε θεωρω τον τρελο του χωριου, αλλα εναν εντελως ασχετο με το αθλημα.

1. Μου εβαλες ενα βιντεακι με ενα λει-απ του Παπαλουκα στο τελος για να μου αποδειξεις τι????
Οτι θα παρει την μπαλα στην τελευταια επιθεση οταν καιει???
Ποσες φορες το εχει κανει αυτο σε 10 χρονια καριερας??? 2-3???
Εβαλες ενα βιντεακι πριν 3 χρονια........ μεγαλωνει ο ανθρωπος ξερεις και βαραινει.
τωρα δεν μπορει να τα κανει αυτα, μεγαλωσε

2. Την θεια μου στο χωριο αν ρωτησεις θα σου πει οτι ο Τεοντοσιτς
στην τελευταια επιθεση δεν θα ακουμπησει την μπαλα.
Ποτε το εχει κανει για να το κανει και τωρα?

3. Οταν διαβαζεις αυτα που γραφω τα καταλαβαινεις???
Τι εκανε δηλαδη σε αυτην την φαση ο Γουφερ???
Πηγε να παρει την μπαλα και να πει '' καντε στην μπαντα ρε... καθαριζω εγω''??? ΟΧΙ
Εκατσε σε μια γωνια και περιμενε να παρει πασα για να σουταρει.
Αυτο το κανει και ο Βασιλοπουλος και ο Χαλπεριν.............

4. Επισης το ιδιο... τι μας δειχνεις τωρα??
βιντεο νο.1....
μια αναμπουμπουλα η μπαλα φτανει στα χερια του Κλειζα
και την πεταει προς το καλαθι για να προλαβει τον χρονο
βιντεο νο.2
περιμενει στην κορυφη και παιρνει πασα απο τον Σαρας ο οποιος εχει τραβηξει ολη την αμυνα μεσα.

Αν δεν μπορεις να καταλαβεις τι εννοω και επειδη μονο ΝΒΑ βλεπεις
δες τι κανει στις τελευταιες φασεις ο Τζορνταν, ο Κομπι, ο Γουειντ κλπ κλπ κλπ
και στην Ευρωπη, ο Σασα, ο Ντανιλοβιτς, ο Μποντιρογκα, ο Σαρας, ο Σισκα κλπ κλπ....

τετοιος παιχτης λειπει απο την ομαδα
και οχι καποιος που θα αραξει σε μια γωνια και θα περιμενει πασα για να σουταρει.

QUOTE(DON-basketblog @ Aug 19 2009, 21:10 ) *
Aκριβώς φίλε μου...Είμαι του καναπέ...Μόνο που ο καναπές μέχρι τώρα δικαιώνεται...Για να δούμε τι θα δούμε στην συνέχεια.

2 στα 2 προς το παρόν.

1. μεταγραφάρες Ολυμπιακού.
2. επάνοδος σοφοκλή.

Έπονται και άλλα, συνέχισε την ειρωνία.

υ.γ. άμα αυτοί που παίζανε κάποιο άθλημα αντιλαμβάνονταν και το άθλημα το ίδιο τότε δεν θα χρειαζόμασταν ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ αλλά ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ. Ευτυχώς έχουμε τον κάθε τυχαίο που έπαιξε σε κάποια εσκανα, εσκα, γ'εθνική καπου, καπως, καποτε και νομίζει πως έπαιξε ΜΠΑΣΚΕΤ περισσότερο απο ότι άλλοι που παίζανε σε αλάνες πιτσιρίκια. ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ. Αλλά το να παίζεις στο ΟΚΕ και στην ΕΦΟΑ και στον ΝΕΟΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ή τον ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟ δεν σε κάνει άνθρωπο που αντιλαμβάνεται το σπόρ. Αυτό φιλικά. Γιατί ο Σεντούκας, ένας απο τους μεγαλύτερους δάσκαλους δεν τον λες και jordan. ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ. Αυτά και αφήστε τον τρελό του χωριού.

Άλλωστε το έχω γράψει και στο blog φίλε μου...Δεν μαρέσει να συμφωνούν. Θέλω να είμαι ο τρελός.

Σου αφιερώνω και ένα χατζή. Το κομμάτι μου.
υ.γ. είμαι ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ που δεν αντιλαμβάνομαι το άθλημα όπως θέλουν να το πλασάρουν στο ελλαδιστάν. Μπάσκετ είναι απο ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ. Απο ισπανία και ΔΩΘΕ είναι κάτι μεταξύ μπάσκετ και γίγαντες του κάτς.

Πως ακριβως εχεις 2/2???

Ποιες ειναι οι μεταγραφαρες???
Ο Γλυνιαδακης???
Ο Μαυροκεφαλιδης???..........
................
ή ο (σαμπ) Γουφερ που επαιρνε 300,000 ευρω στο ΝΒΑ
και βρηκε κοροιδα να του δωσουν 5 φορες επανω?????
Μονο ο Κλειζα ειναι σοβαρη μεταγραφη φετος.

Για τον Σοφο παλι πως δικαιωθηκες???
Επειδη εχασε 20 κιλα??? Μπασκετ θα παιξουμε ή σε διαγωνισμο διαιτας θα παμε???
Ή μηπως επειδη επαιξε ενα ματς με τους Ρουμανους που δεν θα επαιζαν ουτε στην Α2 εγινε παιχταρας???

Προφανως και αυτοι που εχουν παιξει 5 ή 10 ή 15 χρονια μπασκετ σε Α, Β, Γ, Εσκα
αντιλαμβανονται το αθλημα καλυτερα απο καποιους που δεν εχουν ακουμπησει ποτε την μπαλα.
Απο καποιους που νομιζουν οτι εμαθαν το μπασκετ επειδη το βλεπουν στην τηλεοραση
ή πανε στο γηπεδο.....

και επειδη σου αρεσουν τα ρητα θα σου αφιερωσω ενα.

εκπομπη σε ραδιοφωνο της Θεσ/νικης.
μιλαει ο Μυρτσος πρωην τερματοφυλακας του Ολυμπιακου στα πετρινα χρονια
και γνωστος μπουζουκοβιος, απο τους μεγαλυτερους,
με ακροατη σαλονικιο βερο.
καποια στιγμη τα παιρνει ο ακροατης και λεει
''ελα ρε Μυρτσο 30 χρονια μπαλα βλεπω''....
και του απανταει ο Μυρτσος......
............
''φιλαρακι κι εγω 30 χρονια παω στα σκυλαδικα
αλλα δεν εμαθα να παιζω μπουζουκι ακομα''............................... .+-
apkat
Για τον Παπαλουκα Λυκε εισαι τραγικα λαθος.Σχεδον ολες τις φορες που η ομαδα του χανει στην τελευταια φαση την παιρνει πανω του.Ειναι απο τους πιο clutch Ευρωπαιους παικτες την τελευταια 10ετια.Το εχει κανει παρα πολλες φορες στην καριερα του και ποτε δεν φοβαται να το κανει.

Για τον Ουαφερ δεν εχω αποψη αν και το βιντεο οντως δεν δειχνει απολυτως τιποτα για το συγκεκριμενο θεμα

Για τον Κλειζα ενταξει οι φασεις δειχνουν κατι αλλα πρεπει να τον δουμε σε επιπεδο Ευρωλιγκα.Θα κριθει.

Ο τεοντοσιτς τωρα ειναι ενα ερωτηματικο.Δεν δειχνει να φοβαται ποτε αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν εχει τυχει να παρει μεγαλες φασεις με τον Ολυμπιακο ισως επειδη δεν ειναι και μεσα οταν κρινονται τα παιχνιδια.Παντως δειχνει παικτης που στο μελλον θα μπορει να κανει αυτην την δουλεια αφου εχει α.....α και δεν χαμπαριαζει.

ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(apkat @ Aug 20 2009, 03:01 ) *
Για τον Παπαλουκα Λυκε εισαι τραγικα λαθος.Σχεδον ολες τις φορες που η ομαδα του χανει στην τελευταια φαση την παιρνει πανω του.Ειναι απο τους πιο clutch Ευρωπαιους παικτες την τελευταια 10ετια.Το εχει κανει παρα πολλες φορες στην καριερα του και ποτε δεν φοβαται να το κανει.

Για τον Ουαφερ δεν εχω αποψη αν και το βιντεο οντως δεν δειχνει απολυτως τιποτα για το συγκεκριμενο θεμα

Για τον Κλειζα ενταξει οι φασεις δειχνουν κατι αλλα πρεπει να τον δουμε σε επιπεδο Ευρωλιγκα.Θα κριθει.

Ο τεοντοσιτς τωρα ειναι ενα ερωτηματικο.Δεν δειχνει να φοβαται ποτε αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν εχει τυχει να παρει μεγαλες φασεις με τον Ολυμπιακο ισως επειδη δεν ειναι και μεσα οταν κρινονται τα παιχνιδια.Παντως δειχνει παικτης που στο μελλον θα μπορει να κανει αυτην την δουλεια αφου εχει α.....α και δεν χαμπαριαζει.

Για θυμισε μου μερικες φασεις του Παπαλουκα???
Αφου το εχει κανει τοσες πολλες φορες θα θυμασαι μερικες.

apkat
Σαφως.
Με την Εθνικη σε ολο το 4ο δεκαλεπτο με την Γαλλια παιζει μονος του ενας με εναν με Παρκερ και Ριγκοντο και σκοραρει διαρκως.Με την Ρωσσια ειναι παλι ο απολυτος ηγετης της ομαδας. παιρνοντας παρα πολλες Clutch φασεις.Με Σλοβενια γυριζει παλι μονος του το παιχνιδι με καμια 10αρια ποντους σε 2 λεπτα και εχει και το μπαζερ μπιτερ.Με τον Παο στον τελικο του 2007 παιζει καθ'ολη την διαρκεια μονος του τον αντιπαλο παιζοντας παρα πολυ συχνα σε καταστσεις isolation και κανει και ρεκορ καριερας.Με την Ταου φετος παιρνει πανω του το μεγαλο σουτ και ενω η Ταου επιστρεφει. Με τον Παο στον 1ο τελικο παιρνει πανω του την τελευταια φαση και "φυσιολογικα" θα επρεπε να ειχε σκοραρει.Στον τελικο του 2006 κοντρα στην Μακαμπι παιζει μονος του τον Γκερσον και παιρνει ολες μα ολες τις μεγαλες φασεις οταν η Μακαμπι παλευει να γυρισει.Φυσικα θα υπαρχουν παρα πολλες ακομα και απο την Ρωσσια οπου δεν εχουμε παραστασεις αλλα και αλλες που δεν θυμαμαι.Αντιστοιχα βεβαια εσυ θυμασαι να μου πεις τετοιες φασεις του Σαρας και του Σισκα που θεωρεις οτι ειναι πιο Clutch απο τον Θοδωρα;;

Γενικα αν ενας παικτης στην Ευρωπη δεν φοβαται να παρει την τελευταια φαση πανω του αυτος ειναι ο παπαλουκας και ο Σαρας.Κανεις αλλος σε αυτον τον βαθμο.
AZ1980
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Aug 19 2009, 23:37 ) *
Αν δεν μπορεις να καταλαβεις τι εννοω και επειδη μονο ΝΒΑ βλεπεις
δες τι κανει στις τελευταιες φασεις ο Τζορνταν, ο Κομπι, ο Γουειντ κλπ κλπ κλπ
και στην Ευρωπη, ο Σασα, ο Ντανιλοβιτς, ο Μποντιρογκα, ο Σαρας, ο Σισκα κλπ κλπ....

Τον Τζόρτζεβιτς εννοείς, έτσι?

Καλά, αυτός ο τύπος ήταν ο ορισμός του clutch player. Είχε κάνει απίστευτα πράγματα κατά καιρούς σε κρίσιμα παιχνίδια. Φονιάς. 9/12... Έλεος!!!

Να πω επίσης πως, αν και δε μπορώ να είμαι σίγουρος για το κατά πόσο ο Τεόντοσιτς θα εξελιχθεί σε "παίκτη της τελευταίας στιγμής", δεν έχει άλλωστε βρει πολλές ευκαιρίες να δοκιμαστεί σε κάτι τέτοιο, θεωρώ πως το θράσος και η τόλμη του συγκεκριμένου παίκτη αποτελούν το βασικότερο του ατού. Δε νομίζω πως θα γίνει ποτέ μεγάλος παίκτης, αλλά έχω την αίσθηση πως αυτό το στοιχείο είναι που θα τον ξεχωρίσει στην καριέρα του από τους "μέτριους". Για μένα, πάντα τηρουμένων των αναλογιών ανάμεσα στις διαφορετικές εποχές του αθλήματος, το ταβάνι του παικτικά θα είναι ο Τόμιτς, ο οποίος βέβαια σε αυτό τον τομέα ήταν εκπληκτικός.

bball.gif
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(apkat @ Aug 20 2009, 03:14 ) *
Σαφως.
Με την Εθνικη σε ολο το 4ο δεκαλεπτο με την Γαλλια παιζει μονος του ενας με εναν με Παρκερ και Ριγκοντο και σκοραρει διαρκως.Με την Ρωσσια ειναι παλι ο απολυτος ηγετης της ομαδας. παιρνοντας παρα πολλες Clutch φασεις.Με Σλοβενια γυριζει παλι μονος του το παιχνιδι με καμια 10αρια ποντους σε 2 λεπτα και εχει και το μπαζερ μπιτερ.Με τον Παο στον τελικο του 2007 παιζει καθ'ολη την διαρκεια μονος του τον αντιπαλο παιζοντας παρα πολυ συχνα σε καταστσεις isolation και κανει και ρεκορ καριερας.Με την Ταου φετος παιρνει πανω του το μεγαλο σουτ και ενω η Ταου επιστρεφει. Με τον Παο στον 1ο τελικο παιρνει πανω του την τελευταια φαση και "φυσιολογικα" θα επρεπε να ειχε σκοραρει.Στον τελικο του 2006 κοντρα στην Μακαμπι παιζει μονος του τον Γκερσον και παιρνει ολες μα ολες τις μεγαλες φασεις οταν η Μακαμπι παλευει να γυρισει.Φυσικα θα υπαρχουν παρα πολλες ακομα και απο την Ρωσσια οπου δεν εχουμε παραστασεις αλλα και αλλες που δεν θυμαμαι.Αντιστοιχα βεβαια εσυ θυμασαι να μου πεις τετοιες φασεις του Σαρας και του Σισκα που θεωρεις οτι ειναι πιο Clutch απο τον Θοδωρα;;

Γενικα αν ενας παικτης στην Ευρωπη δεν φοβαται να παρει την τελευταια φαση πανω του αυτος ειναι ο παπαλουκας και ο Σαρας.Κανεις αλλος σε αυτον τον βαθμο.

Μην μου λες τι εκανε σε ολη την διαρκεια του ματς.

Ημουν ξεκαθαρος...... μιλαω για την τελευταια φαση, να ειναι το ματς ισοπαλο ή να χανουμε 1-2 ποντους
και να πρεπει να μπει το καλαθι.
3 φορες που εγινε αυτο φετος, την μια εδωσε την μπαλα στον Γκριρ
την αλλη εχασε το λει-απ ....... και τιν τριτη το εβαλε ο Κασιγιας

Αν λοιπον μπορουσε να το κανει, ειχε 2 ευκαιριες να το αποδειξει
και δεν τα καταφερε. Απλα πραγματα.
Μην κοιτας τι εκανε πριν 3-4-5 χρονια.
Πανε αυτα περασανε, τελειωσανε, τωρα δεν μπορει.

QUOTE(AZ1980 @ Aug 20 2009, 03:28 ) *
Τον Τζόρτζεβιτς εννοείς, έτσι?

Καλά, αυτός ο τύπος ήταν ο ορισμός του clutch player. Είχε κάνει απίστευτα πράγματα κατά καιρούς σε κρίσιμα παιχνίδια. Φονιάς. 9/12... Έλεος!!!

Να πω επίσης πως, αν και δε μπορώ να είμαι σίγουρος για το κατά πόσο ο Τεόντοσιτς θα εξελιχθεί σε "παίκτη της τελευταίας στιγμής", δεν έχει άλλωστε βρει πολλές ευκαιρίες να δοκιμαστεί σε κάτι τέτοιο, θεωρώ πως το θράσος και η τόλμη του συγκεκριμένου παίκτη αποτελούν το βασικότερο του ατού. Δε νομίζω πως θα γίνει ποτέ μεγάλος παίκτης, αλλά έχω την αίσθηση πως αυτό το στοιχείο είναι που θα τον ξεχωρίσει στην καριέρα του από τους "μέτριους". Για μένα, πάντα τηρουμένων των αναλογιών ανάμεσα στις διαφορετικές εποχές του αθλήματος, το ταβάνι του παικτικά θα είναι ο Τόμιτς, ο οποίος βέβαια σε αυτό τον τομέα ήταν εκπληκτικός.
bball.gif

Οχι την Μπαστα....... tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif
apkat
Mα μια clutch εμφανιση δεν κρινεται μονο στην τελευταια φαση.Ο Παπαλουκας ολα αυτα χρονια εχει αποδειξει οτι οταν η μπαλα καιει ειναι εκει.Πχ η εμφανιση του Σαρας στην Αθηνα νομιζω κοντρα στους Αμερικανους ηταν απιστευτα clutch(οπως παρεπιπτοντως και του Παπαλουκα το 2006 με την Αμερικη) χωρις ομως να παρει το τελευταιο σουτ.Ειναι δυνατον να μην του τη μετρησω;;

Πες μου λοιπον εσυ μια τελευταια φαση που ο Σισκα η ο Σαρας το εκαναν που τους θεωρεις πιο ικανους οταν η μπαλα καιει.

Γι'αυτο το παιχνιδι με τους Αμερικανους ελεγα.

Αν τωρα θεωρεις οτι δεν μπορει να παρει τις φασεις πανω του ενω μπορουσε στο παρελθον δεν μπορω να σου αλλαξω γνωμη αν και διαφωνω.Μου φτανει ομως να αναγνωρισεις οτι γενικα ειναι κατι που επι χρονια το ειχε και μαλιστα ισως και να ηταν ο κορυφαιος σε αυτο στην Ευρωπη μαζι με Σαρας παντα.
PrasiniThyella
Ένα καλάθι που θυμάμαι του Παπαλουκά ήταν εκείνο με την Σλοβενία στο τελευταίο ευρωμπάσκετ που του έδωσαν την μπάλα...΄΄Στα σίγουρα χέρια του Παπαλουκά΄΄ λεει ο Χατζηγεωργίου και πράγματι ο Παπαλουκάς έκανε το μπάσιμο και το έβαλε.

Το θέμα δεν είναι μόνο το αν είναι clutch player... Το καλάθι που θα πήγαινε σε παράταση τον 1ο τελικό την χρονιά που μας πέρασε, θα μπορούσε να το είχε βάλει ασχέτως του αν ήταν ή όχι φάουλ του Σάρας.Ακόμα κι αν δεχτούμε το φάουλ, δεν ήταν το φάουλ που τον εμπόδισε να το βάλει το καλάθι μιας και... κόπηκε απο τη στεφάνη λόγω κούρασης μάλλον και λόγω νοοτροπίας ΄΄πάω να πάρω απλά φάουλ΄΄.
apkat
Ενταξει ρε Πρασινη Θυελλα εχασε και ο Παπαλουκας ενα λει απ στο οποιο του εχουν χτυπησει το χερι..Συμβαινουν αυτα για εναν παικτη που πιθανον εχει το υψηλοτερο ποσοστο ευστοχιας σε διποντα απο ολα τα γκαρντ της Ευρωλιγκα.Περισσοτερο ως μια κακη στιγμη το βλεπω εγω παρα ως κατι αλλο.

Το καλαθι με την Σλοβενια το εχω αναφερει και γω πιο πριν και υπαρχει στο βιντεο του ΝΤον.
manosss
Απο ποτε ενας clutch shooter παυει να ειναι clutch shooter?
Mα τι διαβαζουμε ? Δηλαδη ο Παπαλουκας ηταν παικτης του τελευταιου σουτ και τωρα δεν ειναι ? Επειδη ταχα μου δεν εχει παρει φασεις τα τελευταια 3 χρονια? (δεν βαζουμε μεσα το ματς με την σλοβενια στο ευρωμπασκετ του 07 αυτο το ξεχναμε)

Clutch shooter ή εισαι ή δεν εισαι..
Και δυο ειναι οι πιο γνωστοι τετοιοι στην Ευρωπη , ο Παπαλουκας και ο Σισκα...
Γιαυτο σαρωνε η ΤΣΣΚΑ τις κουπες..
il postino
κατ αρχας θεικο το post του λυκου πριν , ειδικα αυτο με το μηρτσο...

για να παρει κανεις το τελευταιο σουτ πρεπει να χει 2 πραγματα , καρυδια και ανασες!

για το πρωτο , δεν αμφισβητει κανεις οτι ο τεο δεν τα στερειται. απεδειξε καποιες φορεσ στο παρελθον οτι αν δεν υπαρχει αλλος και σε καλυτερη θεση (μη ξεχναμε οτι σαν ποιντ πρεπει να ψαξει για την καλυτερη αντικειμενικα λυση και οχι να το δει στεγνα εγωιστικα) δεν ειχε προβλημα να το παρει.

για το δευτερο , φετος ηταν σκασμενος , απλα δεν ειχε ανασες μετα απο 20 λεπτα αγωνα! οποτε ,οντας σκασμενος, πώς να παρει το τελευταιο σουτ?στο βερολινο παιρνει τη baseline και αντι να σηκωθει με αντιπαλο τον σαρας την εβγαλε παλι εξω , ενω στο τελος απλα τη ξεφορτωθηκε στον γκριρ με τη γνωστη συνεχεια. δεν ειναι οτι εκανε πισω , απλα ηταν για εμετο εκεινη τη στιγμη! ενω στο σεφ , παλι μπροστα στον ογκολιθο σαρας , 1-2 χρονια νωριτερα θα καρφωνε και θα παιρνε ισως και φαουλ! ισως φετος , αν και ενα χρονο μεγαλυετερος , να παρουσιαστει καλυετρος γιατι θα ξεκουραστει!
Timemaster
αυτό που έκανε τον Παπαλουκά κορυφαίο δεν είναι το τελευταίο σουτ...
αλλά ότι έμπαινε ως αλλαγή και σου άλλαζε τη ροή του αγώνα!!!
εκεί που η ομάδα στο τέταρτο δεκάλεπτο έχανε 12 πόντους τον έβαζες και το γύριζε το παιχνίδι...

παρόλα ταύτα το τελευταίο σουτ όπου θα πει παίρνω την μπάλα και στηθείτε στις γωνίες το έχει και είναι κάτι που δε ξεχνιέται!!!
όμως κανείς παίχτης δε μπορεί να παίζει 30-35 λεπτά στα 30+ και να περιμένεις να σου το κάνει αυτό όσο μεγάλος και να είναι...ούτε καν ο Γκάλης!!!

οπότε ο Ολυμπιακός έχει έναν τέτοιο παίχτη όμως πρέπει να τον έχει ζεστό στο τελευταίο πεντάλεπτο και όχι να τον έχει κάψει από ποιο πριν!!!

είναι σαν τον νίτρο στα αυτοκίνητα δε θα το βάλεις στην αρχή της κόντρας γιατί τελειώνει αμέσως θα το βάλεις στο τέλος για να κάνεις το θεαματικό τσακ και να κλέψεις την νίκη!!!

όσο για τον Μίλο φαίνεται πως κάποτε θα το έχει και αυτός,
είναι τέτοια κλάσης ταλέντο...
το θέμα είναι πως διακινδυνεύεις αν θα το έχει στη νέα σεζόν!!!
xristos_metal
QUOTE(manosss @ Aug 20 2009, 05:23 ) *
Clutch shooter ή εισαι ή δεν εισαι..
Και δυο ειναι οι πιο γνωστοι τετοιοι στην Ευρωπη , ο Παπαλουκας και ο Σισκα...
Γιαυτο σαρωνε η ΤΣΣΚΑ τις κουπες..

Η Τσσκα τα σαρωσε επειδη δεν εβρισκε αντιπαλο τον Ομπραντοβιτς.Πιο αστειο φαιναλ 4 απο αυτο του 2008 δεν υπαρχει.

Ο Παπαλουκας ειναι ηγετης και οποτε ειναι αναγκη θα το βαλει.Ακομη και περσυ που δεν ειχε δυναμεις ηταν εξαιρετικος.Γιαυτο λεμε αν δεν εχει βοηθειες και φετος,μπαμ το κανονι.

Οι ηγετες που υπαρχουν αυτοι τη στηγμη στην ευρωπη ειναι οι Σαρας,Σπανουλης,Σισκα,Παπαλουκας,Μακινταιρ
(ισως και ο Διαμαντιδης)...αυτοι οι 5 δε κολωνουν και ας το χασουν.
il postino
QUOTE(xristos_metal @ Aug 20 2009, 12:08 ) *
Η Τσσκα τα σαρωσε επειδη δεν εβρισκε αντιπαλο τον Ομπραντοβιτς.Πιο αστειο φαιναλ 4 απο αυτο του 2008 δεν υπαρχει.

Ο Παπαλουκας ειναι ηγετης και οποτε ειναι αναγκη θα το βαλει.Ακομη και περσυ που δεν ειχε δυναμεις ηταν εξαιρετικος.Γιαυτο λεμε αν δεν εχει βοηθειες και φετος,μπαμ το κανονι.

Οι ηγετες που υπαρχουν αυτοι τη στηγμη στην ευρωπη ειναι οι Σαρας,Σπανουλης,Σισκα,Παπαλουκας,Μακινταιρ
(ισως και ο Διαμαντιδης)...αυτοι οι 5 δε κολωνουν και ας το χασουν.

σιχαινομαι που το λεω angry_red.gif , αλλα βαλε και λιγο ναβαρο
basketka*los
QUOTE(Timemaster @ Aug 20 2009, 11:17 ) *
αυτό που έκανε τον Παπαλουκά κορυφαίο δεν είναι το τελευταίο σουτ...
αλλά ότι έμπαινε ως αλλαγή και σου άλλαζε τη ροή του αγώνα!!!
εκεί που η ομάδα στο τέταρτο δεκάλεπτο έχανε 12 πόντους τον έβαζες και το γύριζε το παιχνίδι...

παρόλα ταύτα το τελευταίο σουτ όπου θα πει παίρνω την μπάλα και στηθείτε στις γωνίες το έχει και είναι κάτι που δε ξεχνιέται!!!
όμως κανείς παίχτης δε μπορεί να παίζει 30-35 λεπτά στα 30+ και να περιμένεις να σου το κάνει αυτό όσο μεγάλος και να είναι...ούτε καν ο Γκάλης!!!

οπότε ο Ολυμπιακός έχει έναν τέτοιο παίχτη όμως πρέπει να τον έχει ζεστό στο τελευταίο πεντάλεπτο και όχι να τον έχει κάψει από ποιο πριν!!!

είναι σαν τον νίτρο στα αυτοκίνητα δε θα το βάλεις στην αρχή της κόντρας γιατί τελειώνει αμέσως θα το βάλεις στο τέλος για να κάνεις το θεαματικό τσακ και να κλέψεις την νίκη!!!

όσο για τον Μίλο φαίνεται πως κάποτε θα το έχει και αυτός,
είναι τέτοια κλάσης ταλέντο...
το θέμα είναι πως διακινδυνεύεις αν θα το έχει στη νέα σεζόν!!!

Οταν περσυ ο Παπαλου εκανε ντραιβ εβλεπε στη περιφερεια τον Γκριρ(που εχει καλυτερο σουτ εν κινησει και οχι στατικο) η Χαλπεριν(χεστης) στο 2....στο 3 να μη το συζητησουμε Τσιλι/Βασιλο...στο 4 Πριντεζη(μετριο σουτ)....Δε τον βολευε η ομαδα περσυ...Στη ΤΣΣΚΑ εβλεπε Χολντεν,Σισκα,Λανγκντον,Αντερσεν τι να λεμε τωρα....Φετος ειναι πολυ διαφορετικα θα μπορει να κανει ντραιβ και τρεις παικτες να περιμενουν να τη βαλουν,οταν ειδικα δεν ειναι μεσα ο Τσιλι!
benchwarmer
QUOTE(Anaz @ Aug 19 2009, 23:44 ) *
Ειλικρινα δεν ξερω τι εχουν στο μυαλο τους.
Απλα με το υπαρχον υλικο, τα ελαφρια και γρηγορα σχηματα με Βασιλο (η ακομα και Τσιλι, αν και δε νομιζω οτι ειδικα αυτο θα το δουμε) + τον Κλειζα φυσικα στο 4, ειναι μια καλη ιδεα. Μαλλον πιο "αρμονικη" με την περιφερεια, απο τα σχηματα με διδυμους πυργους, δηλαδη Μπουρου,Λουκα στο 4.

O Γουφερ δεν ειναι παντως ενας ψηλος Γκριρ. Ειναι ας πουμε πχ ενας πιο αθλητικος Ντομερκαντ.

Κατσε να το δουμε απλα.
Εαν ο Κλειζα παιξει 25-30 λεπτα στο 4, και παρει χρονο και ο Βασιλοπουλος στο 4 κλπ, ποσο μενει για τον Μπουρουση στο 4?
Και παλι μετα θα λενε ολοι γιατι ο Σοφο παιζει 5 λεπτα... Μα δεν θα χωραει! Γιατι οσο καλα και να τα παει στο Ευρωμπασκετ, παλι θα ξεκινησει πισω απο τον Βουισιτς και τον Μπουρουση στο ροτεισιον.
Εαν ο Σοφο λοιπον ειναι καλα και υπολογιζεται, θεωρω πολυ πιθανοτερο να κατεβει καποια λεπτα ο Κλειζα στο 3, παρα να ανεβει ο Βασιλοπουλος στο 4.. Ολα αυτα ξαναλεω, χωρις να εχω καλη αποψη για το τι παιχτης ειναι ο Γουειφερ.
Για τον Γλυνιαδακη και τον Μαυροκεφαλιδη ουτε λογος. Ενας απο αυτους δεν θα ειναι καν στην 12αδα μαλλον.
Marciulionis
QUOTE(benchwarmer @ Aug 20 2009, 13:27 ) *
Κατσε να το δουμε απλα.
Εαν ο Κλειζα παιξει 25-30 λεπτα στο 4, και παρει χρονο και ο Βασιλοπουλος στο 4 κλπ, ποσο μενει για τον Μπουρουση στο 4?
Και παλι μετα θα λενε ολοι γιατι ο Σοφο παιζει 5 λεπτα... Μα δεν θα χωραει! Γιατι οσο καλα και να τα παει στο Ευρωμπασκετ, παλι θα ξεκινησει πισω απο τον Βουισιτς και τον Μπουρουση στο ροτεισιον.
Εαν ο Σοφο λοιπον ειναι καλα και υπολογιζεται, θεωρω πολυ πιθανοτερο να κατεβει καποια λεπτα ο Κλειζα στο 3, παρα να ανεβει ο Βασιλοπουλος στο 4.. Ολα αυτα ξαναλεω, χωρις να εχω καλη αποψη για το τι παιχτης ειναι ο Γουειφερ.
Για τον Γλυνιαδακη και τον Μαυροκεφαλιδη ουτε λογος. Ενας απο αυτους δεν θα ειναι καν στην 12αδα μαλλον.

Ακόμα και αν δεν είναι καλά ο Σόφο θεωρώ πολύ λογικό να κατεβαίνει ο Κλέιζα στο 3 με Βασιλόπουλο στο 4 καθώς η έλλειψη σουτ του Τσίλι προκαλεί πολλά προβλήματα στην ομάδα. Έτσι κερδίζεις σε σουτ και από το 3 και από το 4 και με τον Ουέιφερ ή το χαλπερίν έχεις και από το 2 περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό την αδυναμία του ΠΑπαλουκά στο σουτ.

Ο Μπουρούσης στο 4 κατά τη γνώμη μου είναι εκ προοιμίου λάθος κίνηση καθώς είναι πολύ αργός και πολύ βαρύς για τη θέση και το σουτ του είναι θέμα μέρας (ασταθής σουτέρ) + το ότι αποδίδει πολύ καλύτερα στο 5. Το ίδιο ισχύει σε μικρότερο βαθμό και για το Μαυροκεφαλίδη που είναι 4-5άρι κι έχει σουτ μόνο από τα 5 μέτρα άλλα μάλλον ο ρόλος του θα είναι να ξεκουράζει Κλέιζα σε άνευ σημασιάς ματς.
AZ1980
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Aug 20 2009, 01:17 ) *
Οχι την Μπαστα....... tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Καλά, μη το κοροιδεύεις, κι αυτή είναι απίστευτη στο "τελείωμα". tongue.gif

blove.gif

Igor
QUOTE(AZ1980 @ Aug 20 2009, 14:03 ) *

blove.gif

Τι λες ρε !!! Καλως ηρθες..

Καιρο ειχες να γραψεις. Ολα καλα ?
AZ1980
QUOTE(Igor @ Aug 20 2009, 11:22 ) *
Τι λες ρε !!! Καλως ηρθες..

Καιρο ειχες να γραψεις. Ολα καλα ?

offtopic.gif
Καλώς σας βρήκα, γύρισα στο φόρουμ εδώ και 3-4 μέρες, αρχικά ως Α-Ζ (λόγω προβλημάτων που είχα με το login) και τώρα με το κανονικό μου nick (που πολύ θα ήθελα να το άλλαζα, τριανταρίζω και το "1980" μου τη δίνει στα νεύρα).

bball.gif

offtopic.gif
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(apkat @ Aug 20 2009, 04:47 ) *
Mα μια clutch εμφανιση δεν κρινεται μονο στην τελευταια φαση.Ο Παπαλουκας ολα αυτα χρονια εχει αποδειξει οτι οταν η μπαλα καιει ειναι εκει.Πχ η εμφανιση του Σαρας στην Αθηνα νομιζω κοντρα στους Αμερικανους ηταν απιστευτα clutch(οπως παρεπιπτοντως και του Παπαλουκα το 2006 με την Αμερικη) χωρις ομως να παρει το τελευταιο σουτ.Ειναι δυνατον να μην του τη μετρησω;;

Πες μου λοιπον εσυ μια τελευταια φαση που ο Σισκα η ο Σαρας το εκαναν που τους θεωρεις πιο ικανους οταν η μπαλα καιει.

Γι'αυτο το παιχνιδι με τους Αμερικανους ελεγα.

Αν τωρα θεωρεις οτι δεν μπορει να παρει τις φασεις πανω του ενω μπορουσε στο παρελθον δεν μπορω να σου αλλαξω γνωμη αν και διαφωνω.Μου φτανει ομως να αναγνωρισεις οτι γενικα ειναι κατι που επι χρονια το ειχε και μαλιστα ισως και να ηταν ο κορυφαιος σε αυτο στην Ευρωπη μαζι με Σαρας παντα.

Θα συννενοηθουμε καθολου??? Μιλησα εχω για κλατς εμφανιση???
Ημουν ξεκαθαρος.....
''Δεν εχουμε παιχτη που στην τελευταια φαση και ενω το σκορ ειναι Χ ή στο -2
θα παρει την μπαλα και θα πει στην μπαντα να τους μαμησω''
Ο Παπαλουκας δεν μπορει να το κανει αυτο πλεον, πως να το κανουμε.......

3 φορες περσι ειχε την μπαλα και τις 2 την ξεφορτωθηκε σε Γκριρ και Κασιγιας
και την μια εχασε το λει-απ.
.............Χρειαζεται καλυτερη αποδειξη??????????

QUOTE(AZ1980 @ Aug 20 2009, 14:03 ) *

blove.gif

Η 2η μετα την Πετρουλα....................
xristos_metal
QUOTE(ilpostino @ Aug 20 2009, 12:43 ) *
σιχαινομαι που το λεω angry_red.gif , αλλα βαλε και λιγο ναβαρο

Φιλε ο Ναβαρο ειναι πολυ ατυχος που αγωνιζεται στη πιο λουζερ ομαδα της ευρωπης.
Marciulionis
QUOTE(xristos_metal @ Aug 20 2009, 14:51 ) *
Φιλε ο Ναβαρο ειναι πολυ ατυχος που αγωνιζεται στη πιο λουζερ ομαδα της ευρωπης.

Τα ίδια λεγόντουσαν για τη ποδοσφαιρική Μπάρτσα, τη μπασκετική και τη ποδοσφαιρική Ισπανία...
Marciulionis
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 20 2009, 15:04 ) *
Άσε φίλε...εδώ διαβάσαμε ότι ο γουέιφερ δεν είναι μεγάλη μεταγραφή...ότι ο κλέιζα δεν είναι clutch, ότι ο ολυμπιακός δεν έχει παίκτες clutch, ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ.

Ε, δεν είναι... Καλή μεταγραφή ο Γουέιφερ άλλα όχι μεγάλη! Μεγάλη ήταν ο Μάτσας κι ο Παπαλουκάς! Ο Κλέιζα από που κι ως που clutch? Έχει το Παπαλουκά, κανέναν άλλο!
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Ο σαμπ-Γουφερ των 300,000 ευρω (οσα και ο Πριντεζης δηλαδη) στο ΝΒΑ
εγινε ξαφνικα μεγαλη μεταγραφη επειδη ο αφοι Κοροιδοπουλοι
του εδωσαν 1,500,000..............

Μαλισταααααααααααααα
Τα ιδια βεβαια καποιοι ελεγαν και για τον Τσιλντρες την μεγαλυτερη μεταγραφη και καλα που εγινε ποτε
και ειδαμε τι εγινε..... περασε και δεν ακουμπησε.

Δεν εχετε βαρεθει να θεοποιειτε ολους τους μετριους μαυρους που πηδανε ψηλα???
Μπασκετ παιζουμε οχι αλμα εις υψος, ουτε μηκος.

Αλλα ειπαμε.... αυτο το ΝΒΑ-live εχει κανει μεγαλο κακο.....
red pyramid88
Αφήστε το NBA live στην ησυχία του, κάποτε ήταν καλή σειρά tongue.gif

Ον τόπικ, δε καταλαβαίνω γιατί ο DON χαρακτηρίζει τον Wafer μεγάλη μεταγραφή όντως. Σε σχέση με παίκτες που έχουν έρθει παλιότερα στον Ολυμπιακό (Evans, Woods, Jackson, Pargo) δεν έχει καταφέρει κάτι σπουδαίο στα 4 χρόνια που έπαιξε, έπαιρνε πολύ λιγότερα χρήματα απο αυτά που θα πάρει τώρα και μόλις τη τελευταία σεζόν ήταν αποδωτικός, σε μία ομάδα που αναγκαστηκά (λόγω τραυματισμών βασικών παικτών) πήρε χρόνο. Ακόμη και να βγεί -που δεν είναι απίθανο- δεν τον κάνει μεγάλη μεταγραφή.

Γενικότερα διαφωνώ 100% με την άποψη ότι οι αθλητικοί αμερικάνοι -κυρίως τα ασσοδυάρια- ξέρουν μόνο να πηδάνε και κατά τα άλλα είναι άσχετοι, αλλά καλό είναι να μη φτάνουμε στο άλλο άκρο.
nikefalin
QUOTE(Marciulionis @ Aug 20 2009, 15:07 ) *
Ε, δεν είναι... Καλή μεταγραφή ο Γουέιφερ άλλα όχι μεγάλη! Μεγάλη ήταν ο Μάτσας κι ο Παπαλουκάς! Ο Κλέιζα από που κι ως που clutch? Έχει το Παπαλουκά, κανέναν άλλο!

παντως αυτή η ονείρωξη με τους nbaερς ξεκίνησε πριν 20 χρόνια στη χώρα, τότε που ο Γιατζόγλου ( αλήθεια αυτή η απίστευτη πηγή γνώσεων-πληροφοριών πάνω στο Αμερικάνικο μπάσκετ γιατί δεν αξιοποιείται ? λιγους έφερε ?) έφερε τον "παικταρά" Scurry που από ταλέντο απίστευτο από μυαλό....
Εδώ ακόμα και οι Παυλοθανάσηδες μέχρι να πάθουν το κάζο με τον Ντέλκ έλεγαν κάθε καλοκαίρι "για τον παικταρά από το ΝΒΑ που θα φέρουμε".
Δεν ...τελείωσαν οι παικταράδες από κει . Αλλά αυτοί που μετρημένοι στα δάκτυλα των χεριών θα κάνουν a priori τη διαφορά στο τοπ επίπεδο της Ευρωλίγκας δεν έρχονται. Εως αποδείξεως του εναντίου. Οι υπόλοιποι μπορούν να φανούν από χρήσιμοι ως πολύτιμοι ( π.χ. ο Χαίσλιπ) αλλά και εύκολα να αποδειχτούν μέτριοι ή κατώτεροι των περιστάσεων.

apkat
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Aug 20 2009, 14:42 ) *
Θα συννενοηθουμε καθολου??? Μιλησα εχω για κλατς εμφανιση???
Ημουν ξεκαθαρος.....
''Δεν εχουμε παιχτη που στην τελευταια φαση και ενω το σκορ ειναι Χ ή στο -2
θα παρει την μπαλα και θα πει στην μπαντα να τους μαμησω''
Ο Παπαλουκας δεν μπορει να το κανει αυτο πλεον, πως να το κανουμε.......

3 φορες περσι ειχε την μπαλα και τις 2 την ξεφορτωθηκε σε Γκριρ και Κασιγιας
και την μια εχασε το λει-απ.
.............Χρειαζεται καλυτερη αποδειξη??????????

Οταν ενας παικτης ειναι κλατς ειναι κλατς.ΔΕν θα φοβηθει να παρει και την μεγαλη φαση στο φιναλε.Ο Παπαλουκας λοιπον δεν φοβαται.Οταν τα εβαζε μπροστα στον Νεστεροβιτς φοβοταν;;

Πες μου σε παρακαλω μια φαση τους Σαρας και του Σισκα που το κανουν αυτο λκαι εσυ τους θεωρεις καλυτερους απο τον Θοδωρη.Ειναι η τριτη φορα που στο ζηταω.Αν δεν απαντησεις θα θεωρησω οτι δεν εχεις ουτε μια φαση στο μυαλο σου.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 20 2009, 15:20 ) *
Απο που και ως που ο Κλέιζα...Μάλιστα...ΜΕΓΑΛΗ ο Ματσιγιάουσκας που στο ΝΒΑ σκούπιζε και ξανασκούπιζε τους πάγκους και όχι ο ΒΑΣΙΚΟΣ στο Houston Von Wafer...Δεν πειράζει υπάρχουν και χειρότερα.

BTW θέλω να μου θυμίσετε clutch καλάθια παικτών του ΠΑΟ. (μην αναφερθούν σπανούλη με κροατία και διαμαντίδη με γαλλία γιατί τέτοια έβαλε ο VON WAFER μέσα στο BOSTON GARDEN και ο Κλέιζα ΔΥΑΚΙΣ μια με scaramento και μια με ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ αλλά τους βγάλατε στην απέξω)

ΠΕΡΙΜΕΝΩ CLUTCH ΚΑΛΑΘΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟ.

Φίλε πάλι θα κάνω μια εξαίρεση και θα σου απαντήσω.

Επειδή μπορεί εσύ και ο καθένας να είσαι κοντός και ευστραφής και δεν μπορείς να παίξεις μπάσκετ σε σοβαρό επίπεδο δεν χρειάζεται να βγάζεις τα κόμπλεξ σου πάνω σε υπεραθλητές.

Άν ήτανε η ζήλεια ψώρα μάγκα μου θα γεμίζε όλη η χώρα.

Τωρα εγινε και καλυτερος του Ματσε ο Κλειζα?????
Μηπως ειναι καλυτερος και του Σαρας??? Και αυτος στον παγκο ηταν
Μηπως ειναι καλυτερος του Σισκα..... αυτος δεν πηγε καν.

Σου ριχω καμια 20 ποντους και ειμαι 87 κιλα οποτε αστο παλι εκτειθεσαι......
Το που εχω παιξει ασε να το κρινουν οσοι με ξερουν.
Τουλαχιστον εχω παιξει και παιζω ακομα δεν το εμαθα απο την τηλεοραση
και τα μπλοκς το αθλημα.

Προεκταση του δεξιου χεριου ειναι η μπαλα 19 χρονια τωρα
οχι το χειριστηριο........

QUOTE(apkat @ Aug 20 2009, 15:24 ) *
Οταν ενας παικτης ειναι κλατς ειναι κλατς.ΔΕν θα φοβηθει να παρει και την μεγαλη φαση στο φιναλε.Ο Παπαλουκας λοιπον δεν φοβαται.Οταν τα εβαζε μπροστα στον Νεστεροβιτς φοβοταν;;

Πες μου σε παρακαλω μια φαση τους Σαρας και του Σισκα που το κανουν αυτο λκαι εσυ τους θεωρεις καλυτερους απο τον Θοδωρη.Ειναι η τριτη φορα που στο ζηταω.Αν δεν απαντησεις θα θεωρησω οτι δεν εχεις ουτε μια φαση στο μυαλο σου.

Αφου ξερεις οτι με την τεχνολογια λογω ηλικιας δεν τα παω καλα.
Εσυ που ολη μερα ασχολεισαι ψαξε στο youtube και θα βρεις.
Μην με ταλαιπωρεις γερο ανθρωπο καλοκαιριατικα.
DON-basketblog
QUOTE(red pyramid88 @ Aug 20 2009, 15:21 ) *
Αφήστε το NBA live στην ησυχία του, κάποτε ήταν καλή σειρά tongue.gif

Ον τόπικ, δε καταλαβαίνω γιατί ο DON χαρακτηρίζει τον Wafer μεγάλη μεταγραφή όντως. Σε σχέση με παίκτες που έχουν έρθει παλιότερα στον Ολυμπιακό (Evans, Woods, Jackson, Pargo) δεν έχει καταφέρει κάτι σπουδαίο στα 4 χρόνια που έπαιξε, έπαιρνε πολύ λιγότερα χρήματα απο αυτά που θα πάρει τώρα και μόλις τη τελευταία σεζόν ήταν αποδωτικός, σε μία ομάδα που αναγκαστηκά (λόγω τραυματισμών βασικών παικτών) πήρε χρόνο. Ακόμη και να βγεί -που δεν είναι απίθανο- δεν τον κάνει μεγάλη μεταγραφή.

ο Evans δεν επιλέχθηκε ΠΟΤΕ στα draft και πριν έρθει στον Ολυμπιακό είχε παίξει 10 μάτς στους Timberwolves που τον υπογράψανε για 2 μήνες!!!

ο Woods ήτανε ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ταλέντο που ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν έπαιξε μπάσκετ σοβαρού επιπέδου στην αμερική και ήτανε γνωστός ΜΟΝΟ για τις σκυλομαχίες και τις ατασθαλίες του. Και ότι ΕΙΧΕ το ταλέντο για μεγαλεία και αυτός το έριξε αλλού.

ο Jackson δεν ήτανε ποτέ σοβαρός παίκτης στο ΝΒΑ και ήτανε ένας ψηλός τύπου Gortat. Έπαιζε για να συμπληρώνει και να ξεκουράζει άλλους πρωτοκλασάτους ψηλούς.

Τέλος ο Pargo ΗΤΑΝΕ μεγάλη μεταγραφή και τρανή απόδειξη είναι ότι ήρθε την σεζόν 2008-2009 αλλά τα 2 προηγούμενα καλοκαίρια είχανε φάει ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΠΑΟ και ΟΣΦΠ.

Τώρα όσον αφορά τον VonWafer επειδή ακούγεται ΠΟΛΥ το "δεν ακούμπησε στα πρώτα του χρόνια"...ΠΟΣΟΙ απο εδώ ξέρετε πως ο Von παράτησε το κολλέγιο και δήλωσε draft ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ απο το κανονικό και παρόλαυτα ΕΠΙΛΕΓΗ απο τους L.A. Lakers!???Πόσοι γνωρίζετε πως τον δεύτερο του χρόνο έπαιξε στο ΝΒDL αφού ήτανε πολύ ανώριμος μπασκετικά για τον ΝΒΑ και έβγαλε ΜΑΤΙΑ???Η περσινή του σεζόν αν είχε επιλέξει την φυσική πορεία (Δηλαδή να δηλώσει στην ώρα του για draft) θα ήτανε η ΔΕΥΤΕΡΗ της καριέρας του στο NBA. Βρείτε μου ΠΟΛΛΟΥΣ παίκτες ΝΒΑ που στην δεύτερη τους σεζόν έχουν 10 πόντους μέσο όρο σε ομάδα σαν το Houston και παίζουν ΒΑΣΙΚΟΙ στο τέλος, έστω και λόγω τραυματισμού του T-MAC.

Eγώ το ξαναείπα. Όποιος θεωρεί ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ τον Μάτσε που έτριβε τον πάγκο των Hornets και όχι τον Wafer κάπου το έχασε το τρένο. Απο την άλλη όποιος θεωρεί πως έγινε κάποια ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ απο του Wafer μεταγραφή περιφερειακού φέτος στην ευρώπη ΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙ. Στους ψηλούς ΑΔΙΑΜΣΦΗΣΒΗΤΗΤΑ είναι μακράν η μεγαλύτερη του ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΖΑ. Στους περιφερειακούς υπάρχει μεγαλύτερη μεταγραφή απο του Wafer ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?
kaukasios
QUOTE(nikefalin @ Aug 20 2009, 15:23 ) *
παντως αυτή η ονείρωξη με τους nbaερς ξεκίνησε πριν 20 χρόνια στη χώρα, τότε που ο Γιατζόγλου ( αλήθεια αυτή η απίστευτη πηγή γνώσεων-πληροφοριών πάνω στο Αμερικάνικο μπάσκετ γιατί δεν αξιοποιείται ? λιγους έφερε ?) έφερε τον "παικταρά" Scurry που από ταλέντο απίστευτο από μυαλό....
Εδώ ακόμα και οι Παυλοθανάσηδες μέχρι να πάθουν το κάζο με τον Ντέλκ έλεγαν κάθε καλοκαίρι "για τον παικταρά από το ΝΒΑ που θα φέρουμε".
Δεν ...τελείωσαν οι παικταράδες από κει . Αλλά αυτοί που μετρημένοι στα δάκτυλα των χεριών θα κάνουν a priori τη διαφορά στο τοπ επίπεδο της Ευρωλίγκας δεν έρχονται. Εως αποδείξεως του εναντίου. Οι υπόλοιποι μπορούν να φανούν από χρήσιμοι ως πολύτιμοι ( π.χ. ο Χαίσλιπ) αλλά και εύκολα να αποδειχτούν μέτριοι ή κατώτεροι των περιστάσεων.

συμφωνω απολυτα.αλλη φιλοσοφια αλλο μπασκετ στην απεναντι πλευρα του ατλαντικου.
δεν ειναι τυχαιο οτι ο καλυτερος προπονητης στην ευρωπη(για τον ζοτς λεω)δεν θελει ουτε για πλακα να παιρνει παικτη αμερικανο.δεν ειναι τυχαιο αυτο.ωραια τα καρφωματα αλλα στην ευρωπη μετραει η ουσια.
Igor
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 20 2009, 15:20 ) *
Απο που και ως που ο Κλέιζα...Μάλιστα...ΜΕΓΑΛΗ ο Ματσιγιάουσκας που στο ΝΒΑ σκούπιζε και ξανασκούπιζε τους πάγκους και όχι ο ΒΑΣΙΚΟΣ στο Houston Von Wafer...Δεν πειράζει υπάρχουν και χειρότερα.

BTW θέλω να μου θυμίσετε clutch καλάθια παικτών του ΠΑΟ. (μην αναφερθούν σπανούλη με κροατία και διαμαντίδη με γαλλία γιατί τέτοια έβαλε ο VON WAFER μέσα στο BOSTON GARDEN και ο Κλέιζα ΔΥΑΚΙΣ μια με scaramento και μια με ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ αλλά τους βγάλατε στην απέξω)

ΠΕΡΙΜΕΝΩ CLUTCH ΚΑΛΑΘΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟ.

Φίλε πάλι θα κάνω μια εξαίρεση και θα σου απαντήσω.

Επειδή μπορεί εσύ και ο καθένας να είσαι κοντός και ευστραφής και δεν μπορείς να παίξεις μπάσκετ σε σοβαρό επίπεδο δεν χρειάζεται να βγάζεις τα κόμπλεξ σου πάνω σε υπεραθλητές.

Άν ήτανε η ζήλεια ψώρα μάγκα μου θα γεμίζε όλη η χώρα.

1. Διαμαντιδης μεσα στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακο, παιρνει το επιθετικο (!!) και βαζει το καλαθι 5 δευτερα πριν τη ληξη. Νωριτερα εχει κοψει σε αιφνιδιασμο τον Αλεξ Ακερ στα ισια.
Marciulionis
Ναι ρε ΛΥΚΕ κι εσύ. Μη τα ισοπεδώνεις όλα. Είναι clutch παίκτης ο Παπαλουκάς, τελεία και παύλα. Δεν είναι μόνο η τελευταία φάση... Είναι κι ένα 3ποντο σε καίριο χρονικό σημείο ή 2 σημαντικές βολές προς το τέλος... Εγώ νιώθω σιγουριά με Παπαλουκά μόνο από Ολυμπιακό...

Από ΠΑΟ νιώθω με όλους... Είναι clutch ομάδα. Ποιον να πρωτοπείς? Το φώτση? Που όποτε καίει η μπάλα βλέπει το καλάθι βαρέλι από τα 9 μέτρα? το ΔΔ που βάζει 3 συνεχόμενα 3ποντα και παίρνει το κύπελο? Που προσωπικά νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά όταν πάει αυτός για βολές στο τέλος απ'ότι ο Σάρας! Το Σάρας που τα λόγια περιττεύουν? Ακόμα και το χατζηβρέττα με τo 4ποντo tongue.gif!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.