Help - Search - Members - Calendar
Full Version: NBA Finals Game 1
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons > Older NBA Finals > NBA Finals 2012
Pages: 1, 2
sacarame


Τρίτη προς Τετάρτη (ξημερώματα)

4 ώρα Ελλάδας

Τα σχόλιά σας για τον πρώτο τελικό...




lakersdynasty
Το κορυφαιο σχόλιο στην σελίδα του ESPN για την σειρα ειναι:

QUOTE
If Thunder win, fact will be KD>Lebron.


Αυτο θα ίσχυε αν τα ροστερ των δυο ομάδων ήταν ιδια σε βάθος. Προσοπικά θα ταχθώ με αυτούς που θεωρούν τους Θάντερ πιο βαθιά ομάδα.

Πιστεύω οτι οι Θάντερ μπορούν να περιορίσουν αρκετα τους Ουεϊντ και Μπος ωστε οι MVP εμφανισεις του Τζειμς να μην είναι αρκετες για τους Χιτ. Θα πρέπει παίκτες όπως οι Μπατιε Τσαλμερς στο σκοραρισμα αλλα και Τζοελ Αντονι, Ουντονις Χασλεμ στα ριμπαουντ να αποδώσουν τα μέγιστα ειδικά στα 2 πρώτα παιχνίδια στην Οκλαχόμα για να στρέψουν την προσοχή μακριά απο τους 3 αστέρες.

Αλλιώς βλέπω την άμυνα των Θάντερ σε συνδοιασμό με την έδρα να κερδίζουν την σειρα.

Κάτι που συζητήθηκε στο άλλο τοπικ περι μπασκετοσίνης. Η ελληνική γλώσσα δεν μπορώ να πω ότι περιέχει την κατάλληλη λέξη για να αποδώσει αυτο που θέλει να πει η πλειοψηφία των συνφορουμιτών. Προσωπικά θα προτιμούσα το αγγλικό fundamentally sound player

σουτ,πασα,σωστη προσωπικη και ομαδικη αντιληψη σε αμυνα και επιθεση,μποξ αουτ-καλες τοποθετησεις στα ριμπαουντ. Ολα αυτα ειναι βασικα στοιχεια για να εισαι ολοκληρωμενος ως μπασκετμπολιστας και ανεξαρτητα απο το σε ποιο συστημα αγωνιζεσαι.

duncan21
Eίμαι περίεργος να δω τα match up στους ψηλούς.Οι (ημι)ψηλοί των Heat είναι πιο ευέλικτοι,οι Βοsh-Battier μάλιστα σουτάρουν συχνά απ' έξω οπότε παίζει να 'χουν πρόβλημα στην αντιμετώπιση τους τα ψηλά και βαριά κορμιά των Thunder.Θα κυριαρχήσουν στα ριμπάουντ λέει η λογική αλλά τα close out πάνω σε Bosh-Battier(ακόμη και στα αγαπημένα jumpers του Άδωνη) ύστερα από πάσες τον Wade-Lebron αποτελούν ερωτηματικό.Ίδωμεν...

υ.γ Fear the beard για να μη ξεχνιόμαστε...

υ.γ2 Στηρίζουμε Lebron ακόμα κι αν χάσει το πρωτάθλημα banana.gif .
j-kidd13
Η Οκλαχομα μοιαζει πιο ετοιμη να διεκδικησει το πρωταθλημα...
Εχει περισσοτερες βοηθειες απο περισσοτερους παικτες...
Αναμενω με ενδιαφερον τη μαχη Ντουραντ-Τζειμς...Αν και δεν ξερω αν ο KD θα ειναι συνεχεια,ή για πολυ ωρα πανω στον James,απο θεμα κουρασης και φαουλ...
Επισης αν κρινω απο την αποδοση του Ροντο,βλεπω οτι εχουν ενα θεμα στην αμυνα του αντιπαλου πλει μεικερ,οποτε ο ταλιμπαν Ουεστμπρουκ μπορει να αποβει κομβικος για την εξελιξη της σειρας,αρκει να μην παει να το παιξει mvp και αρχισε τα ζογκλερικα....
Βλεπω Οκλαχομα(και θελω μιας και δεν θελω να το παρει ο Τζειμς)...

Παντως αναμενονται συναρπαστικα παιχνιδια,υπαρχουν ενδιαφεροντα ματς-απ...
Quincy
QUOTE(j-kidd13 @ Jun 12 2012, 01:00 ) *
Επισης αν κρινω απο την αποδοση του Ροντο,βλεπω οτι εχουν ενα θεμα στην αμυνα του αντιπαλου πλει μεικερ,οποτε ο ταλιμπαν Ουεστμπρουκ μπορει να αποβει κομβικος για την εξελιξη της σειρας,αρκει να μην παει να το παιξει mvp και αρχισε τα ζογκλερικα....



Μην μπαίνεις στη λογική σύγκρισης Ρόντο-Ουέστμπρουκ. Τελείως διαφορετικοί. Ο ένας είναι πρώτα οργανωτής και μετά σκόρερ, ο άλλος το ανάποδο. Αντιμετωπίζεται πιο εύκολα ο Ουέστμπρουκ.

Κομβικοί μπορούν να αποδειχτούν για την Οκλαχόμα οι ψηλοί της (αμυντικά τουλάχιστον γιατί στην επίθεση δεν είναι για πολλά πολλά ο Πέρκινς), και για το Μαιάμι η άμυνα πάνω σε Ουέστμπρουκ-Χάρντεν-Ντουράντ και οι μονάδες του που είναι καλύτερες και κάνουν πιο εύκολα τη διαφορά.
maik23
θα γινω κουραστικος αλλα οι τελικοι πρωτα απολα ειναι θεμα συγκεντρωσης-διαθεσης-αντοχης στην πιεση και την διαρκεια της σειρας..τα τεχνικα απο μονα τους δεν λενε τιποτα.εχουμε 2 ομαδες που το θελουν το δαχτυλιδι και οι 2 το ιδιο πολυ για διαφορετικους λογους.
εγω πιστευω οτι το παιχνιδι θα κριθει στην καλυτερη αμυνα μιας και η επιθεση ειναι δυνατη και απο τους 2.λογικα περιμενω να δω μια σειρα αναλογη της προηγουμενης με βοστονη.
βλεπω οκλαχομα γιατι δειχνει πιο συμπαγης ομαδα,με σταθεροτητα ,αποφασιστικοτητα και πολυ γρηγορους παικτες.για να λεμε και την αληθεια οταν μια ομαδα τοσο μικρη σε ονομα φτανει τελικο δειχνει πιο αποφασισμενη ,πιο διψασμενη απο μια ομαδα καθιερωμενη.το μονο μειονεκτημα της η απειρια αλλα οταν νικας τους σπερς στα ημιτελικα ολα τα αλλα ειναι οδοντοκρεμες.

ηρθε η ωρα λοιπον ο λεπρον να παιξει επιτελους στους τελικους οπως ξερουμε οτι μπορει να κανει.να αφησει πισω του τους προηγουμενους τελικους και τα φαντασματα του και να δειξει ποιος ειναι το αφεντικο.να δικαιωσει την φημη του ως καλυτερου παικτη αυτην την στιγμη στον πλανητη.
morfi
QUOTE(maik23 @ Jun 12 2012, 07:18 ) *
για να λεμε και την αληθεια οταν μια ομαδα τοσο μικρη σε ονομα φτανει τελικο δειχνει πιο αποφασισμενη ,

Μικρή σε όνομα ήταν κάποτε, δεν μπορείς να την πεις τώρα. Με τρεις συνεχόμενες συμμετοχές σε πλέι οφ και πολύ μεγάλες παρουσίες.
JR_Swish

Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση για το ποιος θα είναι πρωταθλητής και γι'αυτό θα κάτσω να απολαύσω τους τελικούς,θεωρώ πάντως πως ήρθε η ώρα να πάρει το πρώτο δαχτυλίδι ο Λεμπρόν και να αποζημιωθεί για τα εξαιρετικά playoffs που έχει κάνει μέχρι τώρα.

Έχω την εντύπωση πως αν και αυτό το πρωτάθλημα χαθεί για τους Χιτ δεν θα είναι επειδή ο Λεμπρόν θα εμφανιστεί λίγος μπροστά στην πρόκληση των τελικών αλλά επειδή οι υπόλοιποι θα είναι κατώτεροι των προσδοκιών,ο Wade έχει κάνει κάποια σκαμπανεβάσματα ο Bosh έχει τον τραυματισμό του που οπωσδήποτε δε θα είναι στο 100%.
Βέβαια κάποιοι κακοπροαίρετοι ακόμα κι αν ο James τελειώσει τους τελικούς με νούμερα 40-15-10 και καλά ποσοστά στα σουτ αλλά τελικά το Miami χάσει τον τίτλο κάτι θα βρουν να πουν για εκείνον.Όμως τι να κάνεις έτσι παίζεται το "παιχνίδι", και φαίνεται πως είναι πολύ επικερδές για τη λίγκα το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Για την Οκλαχόμα θα είναι σημαντικό να συνεχίσουν την καλή δουλειά στον περιορισμό των λαθών τους γιατί δεν θες να δώσεις ευκαιρίες για αιφνιδιασμούς στο Maimi θα σε κάνουν σμπαράλια.Θεωρώ πως έχουν πιο συμπαγή ομάδα και το ρόστερ τους είναι πολύ καλύτερα μοιρασμένο σε ρόλους αλλά σε τέτοια παιχνίδια μετράει περισσότερο η αποφασιστικότητα γιαυτό και δεν μπορώ να δώσω προβάδισμα σε καμία ομάδα.


Dwyane ''the flash'' Wade
καταρχην συγχαρητηρια στον sacarame για τις παρουσιασεις των αμαδων και των παιχνδιων τους στα πλειο οφ.

θα συμφωνησω με τον reasterix οσον αφορα την αποφασιστικοτητα.οποιος το θελεις περοσσοτερο θα το παρει κατα την γνωμη μου!οσον αφορα το αγωνιστικο κομματι θεωρω πως η οκλαχομα ειναι καλυτερη σαν ομαδα με πολυ φρεσκαδα!!δεν ξερω αν εχουν ομως τη διψα του λεμπρον για το δαχτυλιδι ο οποιος φετος κατα την αποψη μου δειχνει πιο ετοιμος απο ποτε.μεγαλο ρολο για εμας η επιστροφη για τα καλα πλεον του μπος και ο μεγαλος ρολος της παρουσιας του σε αμυνα και επιθεση!πολλα θα κριθουν απο τη μονομαχια λεμπρον-ντουραντ αλλα και την κατασταση στην οποια θα παρουσιαστει ο φλας!αυτα...
τα υπολοιπα τα ξημερωματα...
j-kidd13
QUOTE(Quincy @ Jun 12 2012, 04:21 ) *
Μην μπαίνεις στη λογική σύγκρισης Ρόντο-Ουέστμπρουκ. Τελείως διαφορετικοί. Ο ένας είναι πρώτα οργανωτής και μετά σκόρερ, ο άλλος το ανάποδο. Αντιμετωπίζεται πιο εύκολα ο Ουέστμπρουκ.

Κομβικοί μπορούν να αποδειχτούν για την Οκλαχόμα οι ψηλοί της (αμυντικά τουλάχιστον γιατί στην επίθεση δεν είναι για πολλά πολλά ο Πέρκινς), και για το Μαιάμι η άμυνα πάνω σε Ουέστμπρουκ-Χάρντεν-Ντουράντ και οι μονάδες του που είναι καλύτερες και κάνουν πιο εύκολα τη διαφορά.

Μα δεν συγκρινα τον Ουεστμπρουκ με τον Ροντο.Απλα ειπα οτι αν ο Ροντο που δεν ειναι σκορερ αλλα οργανωτικο πλει,ειχε στη σειρα μο 20,8 ποντους,ο Ουεστμπρουκ μπορει να κανει περισσοτερα...Υπαρχει θεμα στον ασο στο Μαιαμι,ο Τσαλμερς δεν μου μοιαζει επαρκης αμυντικος.
white_mamba
Ενα σημαντικο λαθος που ακουω ειναι η γενικευση. Οι θαντερ σαφως διελυσαν τους σπερς αλλα η σειρα μου φανηκε οτι θα ευνοησει τους θαντερ απο τον 1ο αγωνα.. Ας μην ξεχναμε οτι η αμυνα των σπερς ειναι average και ουσιαστικα δεν ειχαν καποιον που θα μπρουσε να σταματησει την aggressive ομαδα οκλαχομα.. Απλα οι σπερς επειδη ειχαν την καλυτερη εκτελεση στην επιθεση βγαζαν σουτ με καλες προυποθεσεις συνεχως. Ας δουμε το 1ο παιχνιδι οι θαντερ πανω απο 100 δεν βαλανε; Δεν τους κλεισανε οι σπερς, απλα σκοραραν συνεχεια με διαφορετικους τροπους / παικτες για αυτον ηταν τοσο μεγαλη απειλη και το φαβορι.

Γιαυτο τον λογο ειμαι επιφυλακτικος γιατι οι θαντερ δεν εχουν αντιμετωπισει μια ομαδα που παιζει αμυνα σαν το Μαιαμι. Τοσο physical με υπερ-γρηγορα rotation. Οι θαντερ απο την πλευρα τους παιζουν επισης πολυ καλη αμυνα επειδη εχουν τους παικτες ατομικα που το κανουν καλα. Οι ΗΕΑΤ για να σκοραρουν αποτελεσματικα τα iso δεν υπαρχουν.. ο λεμπρον δεν μπορει να ποσταρει τον ντουραντ ουτε να ριχνει τα μεσης αποστασης σουτακια μπροστα του γιατι πολυ απλα ο ντουραντ ειναι ανακοντα.. πρεπει να χρησιμοποιησει την επιθεση,δηλαδη, με curls ,screens και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα πρεπει να προκαλεσουν την αμυνα να κανει switch στον τζειμς π.χ να παει ο χαρντεν και μετα θα αρχισει το παρτυ του βασιλια. Ο χαρντεν θα εχει μεγαλο προβλημα αν τον μαρκαρει ο Μπατιρ το ειδαμε και στα μεταξυ τους ματσ. Οι θαντερ επισης βγαζουν τον ντουραντ μεσα απο σκριν στο σημειο που θελει να παρει την μπαλα και ο λεμπρον πρεπει να παλεψει και να μην αργησει γιατι θα τον περασει ο ΚD σαν σταματημενο.

Τωρα εχουμε και το μπαλαντερ τον ρασσελ.. Αν κατεβαινει με την μπαλα και αρχιζει τα pull up j's μια χαρα για τους ΗΕΑΤ δεν πρεπει να τον πιεσουν πολυ γιατι θα παει προς το καλαθι με 100 χλμ/ω. Αν περιορισει τα λαθη του και μοιρασει σωστες πασες τοτε οι θαντερ θα βγαινουν απο πανω καθε φορα. και αν ο ιμπακα μπορεσει να χτυπησει το σουτακι που εκανε μοδα με τους σπερς.

Τα μεγαλα κορμια των ψηλων της οκλαχομα θα κανουν δυσκολη την δουλεια των τζειμς γουειντ στα ντραιβ γιαυτο ο μπος πρεπει να ειναι ετοιμος to catch & shoot εκει που στηνεται συνηθως ο δεινοσαυρος. Επισης ελπιζω οτι το γονατο του γουειντ θα ειναι καλυτερα γιατι ειναι απαραιτητος να ποσταρει κ να βιάζει στο λοου ποστ.

Η λογικη προβλεψη ειναι Θαντερ Win αλλα για να δουμε...
baskethood
Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό το ζευγάρι είναι και το πιο αμφίρροπο των τελευταίων ετών. Δύο ομάδες που από την αρχή της χρονιάς θεωρήθηκαν από την πλειοψηφία του κόσμου ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου της περιφέρειας που έλαβαν μέρος. Αυτή τη φορά δεν θα έχουμε preview αλλά, αντί αυτού, θα δούμε κάποιους τομείς που αξίζει να παρακολουθήσουμε και κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να αναφερθούν.

bball.gif Το format διεξαγωγής των αγώνων αλλάζει στους τελικούς. Πλέον διαμορφώνεται στο 2-3-2 και όχι στο 2-2-1-1-1 που ίσχυε στα playoffs. Η αλλαγή αυτή γίνεται για να αποφεύγονται τα μεγάλα ταξίδια, όχι μόνο για τις ομάδες και τους παίκτες, αλλά για το κοινό και τα media. Στα playoffs τα ταξίδια είναι πιο σύντομα απ’ότι στους τελικούς καθώς λαμβάνουν χώρα σε μικρότερο εύρος αποστάσεων, αφού γίνονται στην ίδια περιφέρεια. Ίσως το 2-2-1-1-1 να είναι πιο δίκαιο για την ομάδα που έχει το πλεονέκτημα (γιατί ακόμα και αν πάρει τα δύο–αρχικά–παιχνίδια στην έδρα της, είναι πιθανό να βρίσκεται πίσω με 3-2) όμως η έλλειψη ταξιδιών κάνει αρκετούς προπονητές να το θεωρούν ιδανικότερο.

bball.gif Η επίθεση της Οκλαχόμα έγινε καλύτερη στα playoffs απ’ότι στην κανονική περίοδο. Σκοράρει τρεις πόντους παραπάνω ανά 100 κατοχές. Η διαφορά αυτή είναι πολύ μεγάλη, στα playoffs οι ομάδες τρέχουν λιγότερο, οι άμυνες δυναμώνουν και η παραγωγικότητα των ομάδων μειώνεται. Η Thunder όμως κατάφερε να αυξήσει την παραγωγικότητα της και αυτό οφείλεται στο ότι μείωσε τα λάθη της. Παίζει πιο προσεκτικά και συγκροτημένα, δεν “πετάει” κατοχές ούτε εκβιάζει αιφνιδιασμούς.

bball.gif Η άμυνα του Μαϊάμι είναι καλύτερη απ’όσες έχει αντιμετωπίσει η Οκλαχόμα μέχρι τώρα. Γίνεται πολύ πιεστική, κυρίως στη μεριά της μπάλας, και προκαλεί μεγάλο αριθμό λαθών (δεύτερο στην κανονική περίοδο). Τα λάθη αυτά, με τη σειρά τους, οδηγούν σε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό λόγω της εξαιρετικής χημείας των James και Wade στο ανοικτό γήπεδο.

bball.gif Η άμυνα των Heat μπορεί πράγματι να είναι πολύ καλή και πιεστική αλλά έχει πολλές “τρύπες”, κυρίως, στην αδύνατη πλευρά. Το σύστημα που δημιούργησε ο Spoelstra στηρίζεται στα αθλητικά προσόντα των παικτών και στη δυνατότητα να επανακάμπτουν στην περιφέρεια πριν η επίθεση καταφέρει να εκμεταλλευτεί αυτή την αδυναμία. Απέναντι σε ομάδες με εξαιρετικό περιφερειακό σουτ και, ταυτόχρονα, καλή κυκλοφορία της μπάλας αυτή η τακτική δεν ανταποκρίνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι το Μαϊάμι δεχόταν τα περισσότερα τρίποντα ανά αγώνα στη regular season.

bball.gif Απέναντι σε αυτήν την αμυντική τακτική που εφαρμόζουν οι Heat θα παίξει σημαντικό ρόλο ο Russell Westbrook. Θα πρέπει να δείξει περισσότερα playmaking skills (τα πάει πολύ καλά μέχρι τώρα, σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν) ώστε να βρίσκει τον ελεύθερο συμπαίκτη στην περιφέρεια είτε μετά από διείσδυση είτε μετά από παγίδα στα P&Rs. Πολλές φορές αγνοεί να πασάρει σε ελεύθερο παίκτη ή, τουλάχιστον, καθυστερεί. ‘Όμως το Μαϊάμι έχει γρήγορες περιστροφές και ταχύτατα close outs, έτσι η παραμικρή καθυστέρηση στην πάσα θα οδηγήσει την άμυνα γρήγορα την περιφέρεια και την επίθεση σε σουτ με κακές προϋποθέσεις.

bball.gif Η κατάσταση του Chris Bosh και η ετοιμότητα του να συνεισφέρει για περισσότερα λεπτά, αλλά και σε ρόλο starter, θα είναι πολύ σημαντική για το Μαιάμι. Ο Bosh μπορεί να είναι ο τρίτος της παρέας των Big-3 αλλά η σημασία του στο επιθετικό και αμυντικό κομμάτι είναι τεράστια. Ειδικότερα η δυνατότητα του να απειλεί από μακριά θα αναγκάσει τον Serge Ibaka να “τραβηχτεί” μακριά από το καλάθι και θα δημιουργήσει χώρο στους συμπαίκτες του για πόντους στη ρακέτα, χωρίς μάλιστα την παρουσία του καλύτερου shot-blocker της λίγκας. Αναμένεται η Οκλαχόμα να κάνει, γρήγορες, “κρυφές” αλλαγές στέλνοντας κάποιον “κοντό” στον Bosh ώστε να διατηρηθεί ο Ibaka όσο πιο κοντά στο ζωγραφιστό γίνεται. Ή να δοκιμάσει ένα άριστο αμυντικό εργαλείο, κάποιον που δε δίστασε να σταματήσει ακόμα και τον Dirk, τον Nick Collison. Ο Collison θεωρώ ότι θα αναλάβει μεγάλο μερίδιο στο μαρκάρισμα του καλύτερου ψηλού των Heat.

bball.gif Η κούραση θα παίξει τον ρόλο της και η Οκλαχόμα είναι σε καλύτερη μοίρα σε σχέση με τους Heat. Είχε περισσότερες μέρες για ξεκούραση και έπαιξε τρεις αγώνες λιγότερους στα playoffs. Επίσης έχει πιο νεανική ομάδα, με μεγαλύτερες αντοχές και αρκετά δυνατούς οργανισμούς ώστε να αντεπεξέλθει καλύτερα σε extra κούραση. Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου οι Durant, Ibaka και Westbrook δεν έχασαν ούτε έναν αγώνα, ενώ ο James Harden έχασε μόλις τρεις.

bball.gif Οι Heat αντίθετα έχουν τη σημαντική, περσινή, πείρα των τελικών. Βρέθηκαν εκεί και ξέρουν πως πρέπει να διαχειριστούν τέτοιους αγώνες. Δεν μόνο οι Wade και Haslem που έχουν κατακτήσει τίτλο, είναι ότι πλέον όλοι έχουν συλλέξει γνώση από τους περσινούς τελικούς. Αντίθετα η Οκλαχόμα είναι μια νεανική ομάδα που δεν έχει ξαναβρεθεί σε παρόμοια κατάσταση. Θεωρώ ότι και αυτή η “λεπτομέρεια” μπορεί να παίξει το ρόλο της.

bball.gif Δύο παίκτες που περιμένω να έχουν σημαντικό impact είναι ο Thabo Sefolosha και ο Shane Battier. Ο πρώτος μπορεί να μαρκάρει όλους τους περιφερειακούς και πλάγιους του Μαϊάμι (James, Wade, Chalmers, Miller, Jones) και με τα αθλητικά του προσόντα αλλά και τα μεγάλα του χέρια να τους αναγκάσει σε λάθη και άσχημα σουτ. Η Οκλαχόμα περιμένει πολλά από αυτόν, δεν μπορεί όμως ο Ελβετός να τους μαρκάρει όλους ταυτόχρονα ούτε συνεχώς να προσαρμόζει την άμυνα του ανάλογα με τον παίκτη που αναλαμβάνει. Χρειάζεται μια ισορροπία εδώ, και ο Brooks πρέπει να την βρει.

bball.gif Ο Battier θα μπορούσε να αποδειχθεί παίκτης-κλειδί για το Μαϊάμι. Θα έχει διπλό ρόλο στην άμυνα, πρώτον να αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του Durant ώστε να μπορεί ο James να συνεισφέρει σε άλλα μαρκαρίσματα (Harden, Westbrook) και δεύτερον να μαρκάρει τον James Harden. Το έχει κάνει με επιτυχία στο παρελθόν και θα το επιχειρήσει ξανά. Μπορεί ο Harden να είναι πιο γρήγορος και ευέλικτος αλλά ο Battier έχει να αντιπαρατάξει ύψος και μακριά χέρια. Θα πιέσει τη μπάλα, θα δυσκολέψει πολλά σουτ και θα “κλείσει” καλά τις passing lanes. Αν ο Battier δείξει και συνέπεια στο μακρινό σουτ τότε θα μιλάμε για μια σπουδαία βοήθεια από τον πάγκο για τους Heat.

bball.gif Θα δούμε για μεγάλο διάστημα small πεντάδες και για τις δύο ομάδες. Ο Durant θα ανέβει πολλές φορές στο 4, το ίδιο και ο James, και έτσι και οι δύο ομάδες θα παίζουν αποκλειστικά με ένα ψηλό. Εδώ η ομάδα του Spoelstra έχει ένα πλεονέκτημα καθώς μπορεί να φέρει στο παρκέ τον Battier και να μην χρειαστεί ο James να μαρκάρει τον Durant. O Bosh ξανά θα αποτελεί κύρια απειλή για τους Thunder καθώς δεν έχουν αντιμετωπίσει μέχρι τώρα, σε τέτοια χαμηλά σχήματα, τόσο καλό σουτ από μέση-μακρινή απόσταση. Αν ο Ibaka απομακρυνθεί από τη ρακέτα ίσως δημιουργηθεί πρόβλημα με τα drives των Wade/James αλλά και στο αμυντικό ριμπάουντ.

http://theweakside.net/nba-finals-2012-mia...-tous-telikous/
John Valthuer
QUOTE (redasterix7 @ Jun 12 2012, 10:24 ) *
Έχω την εντύπωση πως αν και αυτό το πρωτάθλημα χαθεί για τους Χιτ δεν θα είναι επειδή ο Λεμπρόν θα εμφανιστεί λίγος μπροστά στην πρόκληση των τελικών αλλά επειδή οι υπόλοιποι θα είναι κατώτεροι των προσδοκιών,ο Wade έχει κάνει κάποια σκαμπανεβάσματα ο Bosh έχει τον τραυματισμό του που οπωσδήποτε δε θα είναι στο 100%.


Με κάλυψες απόλυτα. Επειδή ο James έχει στους ώμους του την μεγαλύτερη ευθύνη, κατανοεί και καλύτερα ποιο είναι το διακύβευμα σ' αυτούς τους τελικούς. Επομένως, περιμένω απ' αυτόν να βάλει τα δυνατά του. Το ξέρω ότι δεν θα απογοητεύσει. Αυτός που μ' ανησυχεί περισσότερο (και δεν εννοώ μόνο λόγω φυσικής κατάστασης) είναι ο post-All-Star-break Bosh, επειδή είναι αναξιόπιστος στην άμυνα. Σε ό,τι αφορά τον Wade, θεωρώ ότι εκείνο το ζιζάνιο ο Sefolosha θα παίξει πάνω του καλή άμυνα και θα περιορίσει την αποτελεσματικότητά του. Πιστεύω λοιπόν ότι η Oklahoma μας έχει, κι ίσως μάλιστα περισσότερο εύκολα απ' ό,τι πιστεύουν μερικοί ξένοι αναλυτές, που βλέπουν τη σειρά να φτάνει μέχρι τα 7 παιχνίδια (ή τουλάχιστον αυτό ελπίζουν για να απολαύσουν μπάσκετ). Η μοναδική μας ελπίδα είναι μια νίκη σ' ένα απ' τα δυο πρώτα παιχνίδια απέναντι σε μια ομάδα που ακόμη δεν έχει χάσει εντός έδρας σ' αυτά τα Playoffs. Αν χάσουμε και τα δυο, τα πάντα τέλειωσαν, εκτός και αν πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι οι Heat μπορούν να αναγκάσουν σε 3 συνεχόμενες ήττες μια ομάδα που μόνο απ' τους Spurs κατάφερε κι έχασε 2 συνεχόμενα παιχνίδια. Οι Thunder θα πάρουν το πρωτάθλημα με 4-1, άντε 4-2. Δυστυχώς...
SG3ptshooter
Αφού λοιπόν φτάσαμε στους τελικούς, με τους Heat να βρίσκουν το wooden leg τους στη Βοστώνη και τους Thunder κατά το αγαπημένο post του TWIsM να πέρασαν απ' το Texas και να διασκέδασαν, δεν έχουν μείνει παρά 7 το πολύ αγώνες για να έχει δαχτυλίδι ένας εκ των πιο πολυσυζητημένων παικτών του NBA αυτή τη στιγμή, είτε ο YouKnowWho είτε το παιδί της Euroleague. To CD με Mastodon, Immolation, Red Fang, Moonsorrow, Seasick Steve και γενικά όποιον έχει βάλει στον τίτλο τη λέξη Thunder θα το βγάλουμε (ότ)αν έχουμε αίσιο τέλος. Η ζέστη μας τρώει έτσι κι αλλιώς, μόλις μπήκε το καλοκαίρι.

Κλειδί της σειράς σε ατομικό επίπεδο, χωρίς να πρωτοτυπήσω φυσικά, θεωρώ το Westbrook. Το LeBron vs Durant απ' όποια πλευρά και να γύρει δεν πιστεύω ότι θα είναι τόσο κρίσιμο όσο η συμπεριφορά του Russell. Η βάση της δυσκολοκατάβλητης άμυνας των Heat είναι τα φυσικά προσόντα των stars τους στην περιφέρεια και αν η Oklahoma γυρίσει απρόσεκτα τη μπάλα βασισμένη σε έναν αγχωμένο, ανώριμο ή trying-too-hard "Tarzan" τα πράγματα δε θα είναι καθόλου καλά για τους φίλους μου τους Thunder. Επίσης κρισιμότατο είναι το πως θα τα πάει ο shotblocker αμυντικά απέναντι στο Bosh και το Haslem, που μπορούν να τον τραβήξουν μακριά υπό την απειλή του mid-range jumper και να ανοίξουν διαδρόμους είτε για τους ίδιους είτε για τους συμπαίκτες τους. Και επιθετικά βέβαια, έχουν υπάρξει σποραδικές οι βραδιές που έχουν κάνει μεγάλα επιθετικά παιχνίδια ο "Ισπανός" με τον Perkins μέσα στη σεζόν, οπότε αν καταφέρουν να δημιουργήσουν τον έξτρα πονοκέφαλο μέσα στη ρακέτα σε κάποιο (ή κάποια) παιχνίδια θα αλλάξουν πολύ τις ισορροπίες της σειράς. Απ' τους Heat, αυτός ο παρασκηνιακός που θα φοβόμουν αν ήμουν ο Brooks είναι φυσικά ο Battier. Πολυδιάστατος, υποτιμημένος, απέδειξε και πρόσφατα ότι ακόμα είναι σαφώς επικίνδυνος.
geo82
Θεωρώ ότι θα δούμε μια από τις καλύτερες - αν όχι την καλύτερη- σειρά τελικών των τελευταίων ετών. Η πιθανότητα να πάει στα εφτά παιχνίδια είναι μεγάλη. Πιστεύω ότι η Οκλαχόμα έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω των περισσοοτέρων λύσεων που διαθέτει αλλά από την άλλη το Μαϊάμι είναι πιο έμπειρο, λόγω της περσινής συμμετοχής στους τελικούς, και επιπλέον φαίνεται και πιο αποφασισμένο (ειδικά ο Λεμπρόν). Το γεγονός ότι θεωρούνται αουτσάιντερ ίσως να τους κάνει καλό. Θα συμφωνήσω με κάποια παιδιά που έγραψαν πιο πάνω ότι το κλειδί δεν θα είναι μόνο η μονομαχία Λεμπρόν - Ντουράντ. Ο Ουέστμπρουκ θα πρέπει ναα εμφανίσει ένα πολύ ώριμο πρόσωπο, ενώ από την άλλη οι Μπος και Γουέιντ θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σταθεροί, ειδικά ο δεύτερος που φέτος παρουσιάζεται λίγο πεσμένος. Ασφαλή πρόβλεψη για την έκβαση της σειράς δεν μπορώ να κάνω, αλλά θα υποστηρίξω τους Χιτ. Πάνω απ' όλα όμως με ενδιαφέρει να παρακολουθήσουμε μια δυνατή αλλά και θεαματική σειρά και ας κερδίσει ο καλύτερος.
John Valthuer
Ο Spoelstra δεν είναι σίγουρος για το αν θα ξεκινήσει βασικός ο Bosh. Ο ίδιος ο Chris δηλώνει πάντως ότι δεν έχει πρόβλημα με τον ρόλο του 6th man:

http://espn.go.com/nba/playoffs/2012/story...et-more-minutes
maik23
QUOTE (morfi @ Jun 12 2012, 08:05 ) *
Μικρή σε όνομα ήταν κάποτε, δεν μπορείς να την πεις τώρα. Με τρεις συνεχόμενες συμμετοχές σε πλέι οφ και πολύ μεγάλες παρουσίες.


μικρη σε διακρισεις.με 3 συμμετοχες δεν εγινε μεγαλο ονομα.τωρα φτιαχνεται.το 3 χρονια ειναι πολυ λιγο μπροστα σε ομαδες κολλοσους οπως σπερς,χιτ,σελτικς,λεικερς,μπουλς.αυτο εννοουσα
geo82
Ε όχι και ομάδα - κολοσσός οι Χιτ. Σιγά τις διακρίσεις που έχουν. Ένα πρωτάθλημα πήραν και την επόμενη χρονιά αποκλείστηκαν με sweep. Ούτε στην εποχή του Τζόρνταν ήταν φόβητρο. Καλή ομάδα αλλά μέχρι εκεί. Γενικά, η ιστορία τους δεν είναι πλούσια. Οι Χιτ απέκτησαν πολλούς οπαδούς τα τελευταία 2 χρόνια και περιμένω να αποκτήσουν περισσότερους. Έχουν το υλικό για να κυριαρχήσουν και έτσι να μπουν στο κλαμπ των "μεγάλων". Και ελπίζω να αρχίσουν από φέτος !:P
T.W.Is.M.
Χωρις πολλα πολλα λογια...

Let's go
tReason
Hρθε η ωρα του λεμπρον rolleyes.gif Οι χητ σε 6 θα ελεγα 5 αλλα κανω μια πιο συντηρητικη προβλεψη
captain charisma
οι ψηλοι των χιτ στην αμυνα δεν θα ζοριστουν τοσο πολυ οπως περσι που ο ντιρκ τους εκανε πλακα ολους μαζι..ο ιμπακα και ο περκινς επιθετικα δεν ειναι και κατι σπουδαιο...στην επιθεση ο μπος και ο χασλεμ με το σουτακι τους μπορουν να τραβηξουν εξω τον ιμπακα ετσι ωστε να ανοιξουν διαδρομους για τζειμς γουειντ...
ενδιαφερον θα εχει η μονομαχια του ντουραντουλα με τον τζειμς...και ελπιζω να κανουν καλα παιχνιδια και οι 2...ειδικα ο τζειμς που εχει 2 μετριες σειρες τελικων και μια 3 ακομα θα πληξει τον εγωισμο του...και θα φαει πολυ κραξιμο ακομα...
ο σεφολοσα λογικα θα μαρκαρει τη περισσοτερη ωρα τον γουειντ και καποιες φορες τον τζειμς οπως θα κανει κ ο μπατιερ με τους ντουραντ χαρντεν..νομιζω οτι κ οι 2 θα χρεωθουν με πολλα φαουλ διοτι προς τους σταρ παντα υπαρχει η ευνοια απο τη διαιτησια...
το χελωνονιντζακι θα παιξει σημαντικο ρολο στη σειρα ειτε αρνητικα ειτε θετικα...
περιμενω και απο φισερ να κανει μεγαλα παιχνιδια διοτι αυτος ο παικτης ζει για τετοιες καταστασεις εστω και στα γεραματα του
maik23
QUOTE (geo82 @ Jun 12 2012, 18:05 ) *
Ε όχι και ομάδα - κολοσσός οι Χιτ. Σιγά τις διακρίσεις που έχουν. Ένα πρωτάθλημα πήραν και την επόμενη χρονιά αποκλείστηκαν με sweep. Ούτε στην εποχή του Τζόρνταν ήταν φόβητρο. Καλή ομάδα αλλά μέχρι εκεί. Γενικά, η ιστορία τους δεν είναι πλούσια. Οι Χιτ απέκτησαν πολλούς οπαδούς τα τελευταία 2 χρόνια και περιμένω να αποκτήσουν περισσότερους. Έχουν το υλικό για να κυριαρχήσουν και έτσι να μπουν στο κλαμπ των "μεγάλων". Και ελπίζω να αρχίσουν από φέτος !:P


championships - 1

conference titles - 3

division titles - 1997-2000,2005-2007,2011-12

δεν ειναι και λιγα απο την ιδρυση της

και μια πλουσια πολη με οτι αυτο συνεπαγεται για την ομαδα.
duncan21
QUOTE(maik23 @ Jun 12 2012, 23:13 ) *
championships - 1

conference titles - 3

division titles - 1997-2000,2005-2007,2011-12

δεν ειναι και λιγα απο την ιδρυση της

και μια πλουσια πολη με οτι αυτο συνεπαγεται για την ομαδα.

Tώρα να βάζεις τους Heat δίπλα σε ονόματα όπως οι Bulls,oι Lakers,oι Celtics,οι Spurs είναι κάπως rolleyes.gif .

Δεν κρατιέμαι btw,αργεί πολύ το παιχνίδι shot.gif .
lakersdynasty
αυτο που μπορεις να συγκρινεις ειναι η πορεια των Σελτικς και των Χιτ απο τοτε που μπηκαν οι Χιτ στο ΝΒΑ. Η πορεια τους αυτη τη στιγμη ειναι πραγματικα συγκρισημη σε επιπεδο διακρισεων. (τιτλοι τελικοι πορεια στα πλει οφ σεζον εκτος πλει οφ κτλ.)

ολοκληρες ιστοριες ομαδων προφανως και δεν θα συγκρινεις. εχεις 2 ομαδες που ειναι ταυτοσημες με την ιστορια της λιγκας και αλλη μια που ειναι η πλεον σταθερη ομαδα με τις λιγοτερες σεζον εκτος πλει οφ και με 4 πρωταθληματα αλλα και με απιστευτη αποδωση ροστερ/χρηματων και διαχειρησης προσωπικου

Nuntius
QUOTE (lakersdynasty @ Jun 13 2012, 04:19 ) *
αυτο που μπορεις να συγκρινεις ειναι η πορεια των Σελτικς και των Χιτ απο τοτε που μπηκαν οι Χιτ στο ΝΒΑ. Η πορεια τους αυτη τη στιγμη ειναι πραγματικα συγκρισημη σε επιπεδο διακρισεων. (τιτλοι τελικοι πορεια στα πλει οφ σεζον εκτος πλει οφ κτλ.)

ολοκληρες ιστοριες ομαδων προφανως και δεν θα συγκρινεις. εχεις 2 ομαδες που ειναι ταυτοσημες με την ιστορια της λιγκας και αλλη μια που ειναι η πλεον σταθερη ομαδα με τις λιγοτερες σεζον εκτος πλει οφ και με 4 πρωταθληματα αλλα και με απιστευτη αποδωση ροστερ/χρηματων και διαχειρησης προσωπικου


Σωστό. Δεν μπορείς να συγκρίνεις Celtics, Lakers, Bulls και Spurs με τους Heat που δημιουργήθηκαν το 1990 ή τους Thunder που δημιουργήθηκαν το 2008.

By the way, γαμάτο το άρθρο στο link σου για το NBL.
lakersdynasty
QUOTE(Nuntius @ Jun 13 2012, 04:31 ) *
Σωστό. Δεν μπορείς να συγκρίνεις Celtics, Lakers, Bulls και Spurs με τους Heat που δημιουργήθηκαν το 1990 ή τους Thunder που δημιουργήθηκαν το 2008.

By the way, γαμάτο το άρθρο στο link σου για το NBL.


δυστυχως δεν βρηκα χρονο να το συνεχισω...ευελπιστω οτι θα ολοκληρωσω αυτα που θελω να πω. smile.gif

ετσι ειναι με τις ομαδες...πρεπει να συγκρινουμε κατα καποιο τροπο ομοια πραγματα...

μεχρι τωρα φαινεται να παιζει τον ρολο της η αποχη της Οκλαχομα αλλα 9 ποντοι δεν ειναι κατι το φοβερο...(ακυρο 7 ποντοι tongue.gif )
John Valthuer
Εξαιρετικό ξεκίνημα από Durant: έχει 11 πόντους με 4 στα 6. Παίξαμε καλή άμυνα στην 1η περίοδο.
Dwyane ''the flash'' Wade
μας μπαινουν ολα τα τριποντα αλλα πρεπει να ξεκινησει ο λεμπρον...
καλα τα παμε και στην αμυνα και ελεγχουμε τα αμυντικα ριμπαουντ.
HLR CENATION
καλα μπηκαμε εμεις οι Χιτ.3 3ποντακια ο Μπατιερ αλλα δυο ο Τσαλμερς.Ολη η αμυνα ειναι πανω στους Λεμπρον γουειντ και υπαρχουν πολλα σου απ εξω για τους υπολοιπους.Να ανεβει και ο Λεμρπον.

Απο την αλη μονοθς ο Ντουραντ φανταστικος στην αμυνα ο Κολισον.
Nuntius
QUOTE (lakersdynasty @ Jun 13 2012, 04:33 ) *
(ακυρο 7 ποντοι tongue.gif )


άκυρο 11 πόντοι tongue.gif

QUOTE (John Valthuer @ Jun 13 2012, 04:34 ) *
Εξαιρετικό ξεκίνημα από Durant: έχει 11 πόντους με 4 στα 6. Παίξαμε καλή άμυνα στην 1η περίοδο.


He cannot beat Battier though. 11 πόντοι με 4 στα 4 tongue.gif
John Valthuer
11 πόντους ήδη ο Battier με 4 στα 4. Μας δουλεύει; smiley.gif
Μόλις τώρα είδα ότι ο Nuntius με πρόλαβε.
Nuntius
QUOTE (John Valthuer @ Jun 13 2012, 04:43 ) *
Μόλις τώρα είδα ότι ο Nuntius με πρόλαβε.


I am a ninja ph34r.gif
Razorblade Fish
Εχει μπει δυνατα το Miami με 5/6 τριποντα και 11 ασσιστ-1 λαθος...
lakersdynasty
QUOTE(Nuntius @ Jun 13 2012, 04:47 ) *
I am a ninja ph34r.gif


http://www.youtube.com/watch?v=eZvOM1e3LJw
laugh.gif

παιζουν και καλη αμυνα οι σαουθμπιτσιδες tongue.gif
πραγματικα πολυ σημαντικη συγκομιδη απο τους μη σταρ του Μαϊαμι.
John Valthuer
Chalmers με 10 και Battier με 13: μην τολμήσει κανείς να ισχυριστεί ξανά ότι οι Heat είναι ομάδα μόνο 3 παικτών. smiley.gif

Nuntius
QUOTE (lakersdynasty @ Jun 13 2012, 04:55 ) *


http://www.youtube.com/watch?v=SqfP1xJpFo4 smiley.gif
lakersdynasty
QUOTE(Nuntius @ Jun 13 2012, 05:03 ) *


αααχαχα smiley.gif

ενταξει αυτα που βαζει το Μαϊαμι δεν υπαρχουν!!!
damian
μα με ταμπλό....??
lakersdynasty
QUOTE(damian @ Jun 13 2012, 05:05 ) *
μα με ταμπλό....??


ε τι χωρις? biggrin.gif

οι Θαντερ την κρατανε παντως την διαφορα...
Nuntius
QUOTE (damian @ Jun 13 2012, 05:05 ) *
μα με ταμπλό....??


Εδώ το έκανε ο Πρίντεζης smiley.gif
Dwyane ''the flash'' Wade
τελος πρωτου ημιχρονου.η second unit μας εχει προσφερει παρα πολλα μεχρι τωρα.πολυ κακο ματς απο τον φλας ο οποιος ελπιζω να βελτιωθει στο β ημιχρονο.μετριος ο λεμπρον ο οποιος μου ξυπναει ασχημες περσινες μνημες.ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την αμυνα μας και τον ελεγχο των αμυντικων ριμπαουντ.
John Valthuer
QUOTE (Dwyane ''the flash'& @ Jun 13 2012, 05:11 ) *
μετριος ο λεμπρον ο οποιος μου ξυπναει ασχημες περσινες μνημες


Μια χαρά είναι ο LeBron βρε συ, χαλάρωσε λίγο.
Dwyane ''the flash'' Wade
δεν ειπα οτι ειναι χαλια,ειπα οτι ειναι μετριος.αν σκεφτεις οτι μεχρι τωρα κανει διαστημικα πλει οφ.αλλα οκ,θα χαλαρωσω wos_sport5.gif
John Valthuer
Εξαιρετική άμυνα από τους Thunder, μείωσαν στον 1 πόντο τη διαφορά.

Dwyane ''the flash'' Wade
ο φλας δεν υπαρχει απλα στο γηπεδο.τελευταιο δωδεκαλεπτο...
John Valthuer
Για πρώτη φορά προβάδισμα η Οκλαχόμα στο τέλος της 3ης περιόδου: 74-73

lakersdynasty
ψαρα μαμας και δερνεις...πολυ ωραια πασα.

ανελαβε για τα καλα ο Ντουραντ. μεγαλο τριποντο και μια τρομερη διεισδηση.

John Valthuer
Ο Durant έχει πάρει φωτιά!

Ουσιαστικά τέλος του αγώνα. Μπράβο στους Thunder, το ήθελαν περισσότερο.
Dwyane ''the flash'' Wade
πληρης καταρρευση στην τεταρτη περιοδο...πληρης απογοητευση...
lakersdynasty
QUOTE(John Valthuer @ Jun 13 2012, 06:24 ) *
Ο Durant έχει πάρει φωτιά!

Ουσιαστικά τέλος του αγώνα. Μπράβο στους Thunder, το ήθελαν περισσότερο.


Μεγάλα σουτ ο Ντουραντ και σωστες αποφασεις απο τον Ουεστμπρουκ...ε αυτο παει πολυ biggrin.gif

εχουμε 2.44 μπροστα μας παντως...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.