Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Memphis Grizzlies
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
sacarame
Memphis Grizzlies


Λίγο ακόμα να σηκωθούμε , λιγό ψηλότερα….





Προηγούμενο ρεκόρ (2009-10) : 40-42
Leaders(2009-10):
Πόντοι : Zach Randolph (20.8)
Ριμπάουντ : Zach Randolph (11.7)
Ασσιστ : Mike Conley (5.3)




Πιθανή βασική πεντάδα:

PG : Mike Conley
SG : O.J. Mayo
SF : Rudy Gay
PF : Zach Randolph
C : Marc Gasol


Υπόλοιπο ρόστερ:
Tony Allen, Darrell Arthur , De Marre Carroll, Hamed Haddadi , Xavier Henry , Acie Law, Hasheem Thabeet, Greivis Vasquez , Sam Young

Offseason Moves :

Ήρθαν ή ανανέωσαν : Rudy Gay (ανανέωση ) , Xavier Henry , Greivis Vasquez , Tony Allen , Acie Law

Έφυγαν : Marcus Williams, Lester Hudson , Jamal Tinsley, Steven Hunter,


Προπονητης: Οι Grizzlies ανανέωσαν την συνεργασία τους με τον προπονητή Lionel Hollins επιβραβεύοντας τον για το γεγονός πως άγγιξε τις 40 νίκες μετά από 4 σεζόν.


Σχολιο:


Μια πολύ καλή σεζόν έκανε πέρσυ η ομάδα του Μέμφις.Έχασαν όμως την προνομιούχο 8η θέση που οδηγούσε στα play- off . Φέτος κρατώντας τον βασικό νεανικό κορμό και ανανεώνοντας το ανερχόμενο αστέρι τους Rudy Gay έχουν σαν σκοπό να διεκδικήσουν και να πετύχουν αυτό που δεν κατάφεραν την περασμένη περίοδο. Επίσης πέρσυ στηρίχτηκαν πολύ στις « στιβαρές» πλάτες του Ζαχαρία (Randolph) όπου πάντα μας επιφυλάσσει εκπλήξεις αναφορικά με τις σεζόν που κάνει.Όμως με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ μέσο όρο αλλά και ένα συμβόλαιο που λήγει φέτος , σίγουρα θα έχει ισχυρό κίνητρο να βοηθήσει το Μέμφις .

Πρόβλεψη: 45 νίκες
Conference rank : 9
Division rank: 3

sacarame
Σε μια ανοδική πορεία δείχνει να βρίσκεται τελευταία το Μέμφις τον τελευταίο καιρό...Αναλογικά με πέρσυ μπορεί να βρίσκονται σε λίγο χειρότερη μοίρα ( 20-19 πέρσυ έναντι 19-21 φέτος στην αντίστοιχη περίοδο) όμως πέρσυ είχαν πιο βατό πρόγραμμα ενώ φέτος έχουν πάρει και κάποια σημαντικά ματς με ισχυρούς αντιπάλους όπως χτες το Ντάλας και πιο πριν Θαντερ , Τζαζ , Λέικερς και Χιτ...

Λαμβάνοντας μάλιστα υπ'όψιν ότι στα εναπομείναντα 42 ματς τους, τα 23 είναι στην έδρα τους, και με δεδομένο ότι το 8ο Πόρτλαντ είναι πολύ κοντά (με ρεκόρ 21-20) τότε ίσως τα play-off να μην είναι και τόσο άπιαστο όνειρο....
Air Kef
Εγω τους βλεπω να μπαινουν στα πλει οφ.

Το Πόρτλαντ αποδυναμώνεται πολυ χωρίς τον Ρόι ενώ το Ντένβερ που επισης ειναι πολύ κοντά αναμένεται να χάσει τον Μέλο και να μπει σε φάση ανοικοδώμησης αρκετά σύντομα.
sacarame
Νέα πολύ μεγάλη νίκη χτες για το Μέμφις που κατάφερε να κερδίσει και το Ορλάντο με 100 -97 . Με μπροστάρη τον Κόνλεϋ με 26 πόντους και 11 ασσίστ κατάφεραν να πάρουν την 5η νίκη της στα τελευταία 6 ματς και παραμένουν στο κυνήγι του Πόρτλαντ και της 8ης θέσης

Να πούμε ότι ο Λιονέλ Χόλινς έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία των Γκρίζλις με 96...
Leon_cp3
Πολύ φορμαρισμένοι και παίρνοντας το 100% από κάθε παίχτη τους δε φοβούνται καθόλου ούτε την πρώτη τετράδα και μέσα σε δύο μέρες πήραν διπλό στο Ντάλας και κατέβαλαν στο σπίτι τους την Οκλαχόμα.Αυτά αποκτούν μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν μάθει να ζουν χωρίς τον Γκέι.Εξαιρετικά "συμπαγής" ομάδα που με κυρίαρχο στοιχείο τα νιάτα αποκτά σιγά σιγά νοοτροπία και για μεγάλες νίκες και αργά ή γρήγορα θα αφήσει πίσω της την εποχή Πάου.
Χωρίς να έχω κοιτάξει το πρόγραμμα,απλά βλέποντας τα φορμαρίσματα-ντεφορμαρίσματα,ίσως καταφέρουν και την 7η θέση αφού οι Χόρνετς πλέον δε πείθουν. Και εκεί λογικά θα έρθει το Ντάλας.Ως φίλος του Ντιρκ λοιπόν πρέπει να επιστήσω την προσοχή γιατί οι Μαβς μας έχουν συνηθίσει στα αλλοπρόσαλα στα πλέι οφ και αν υπάρχει μία ομάδα που μοιάζει ικανή για το "μπαμ" ετούτη την ώρα από το 5-8 αυτή που θα πόνταρα θα ήταν οι Γκρίζλις. Για να δούμε όμως γιατί έχει ακόμα δρόμο και πολλά αλλάζουν. Πάντως ο Χόλινς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος.
SteveNashidis
Σε πόσα ματς παρακαλάω να έχει χάσει το Μέμφις αλλά δεν χάνουν οι άτιμοι και απομακρύνονται οι σανς απο αυτούς...!! Πολύ καλή ομάδα και δεν το περίμενα να δέσουν όλοι οι παίκτες μαζί και να διαμορφώσουν ένα τέτοιο σύνολο...!!!Ειδικά ο Ζακ είναι το Α και το Ω σε αυτήν την ομάδα...πιο πολύ μετράει η απουσία του παρά εκείνη του Ρούντι
lakersdynasty
παει και το Σαν Αντονιο.

Ειναι σε πολυ καλη κατασταση το Μεμφις και ειναι σε θεση να προβληματισει καθε ομαδα στην λιγκα εστω και χωρις τον Ρουντι Γκει.

οι Ραντολφ και Αλλεν παιζουν καταπληκτικα και ο Γκασολ ειναι σταθερα καλος αμυντικα.





vc15
Θα τα καταφέρουν οι Grizzlies να πάρουν την πρώτη νίκη τους στα playoff; Δε νομίζω, όσο κακοί και να είναι οι spurs αυτό τον καιρό, βλέπω το Memphis να δέχεται sweep για ακόμα μια φορά. Πάντως, έχει καλούς παίχτες, αρκετά αξιόμαχη ομάδα και θα το παλέψει σίγουρα.

Παίδες, ανοίξτε κανένα topic για playoff να αρχίσουμε να γράφουμε προβλέψεις, αναλύσεις και γενικότερα ό,τι παπάτζα μας έρθει.
Leon_cp3
QUOTE(vc15 @ Apr 14 2011, 13:21 ) *
Θα τα καταφέρουν οι Grizzlies να πάρουν την πρώτη νίκη τους στα playoff; Δε νομίζω, όσο κακοί και να είναι οι spurs αυτό τον καιρό, βλέπω το Memphis να δέχεται sweep για ακόμα μια φορά. Πάντως, έχει καλούς παίχτες, αρκετά αξιόμαχη ομάδα και θα το παλέψει σίγουρα.

Παίδες, ανοίξτε κανένα topic για playoff να αρχίσουμε να γράφουμε προβλέψεις, αναλύσεις και γενικότερα ό,τι παπάτζα μας έρθει.


Θα ανοίξουν όπως κάθε χρόνο τόπικς για όλα τα ζευγάρια.
Πάνω κάτω το ίδιο πιστεύω κι εγώ,οι Γκρίζλις δεν έχουν το απαραίτητο βάθος για να "καθυστερήσουν" έστω τους Σπερς παρ'όλα αυτά είναι μία ομάδα που χαρήκαμε καθ'όλη τη διάρκεια της σαιζόν.
Johnaros
Αναρωτιέμαι, με έναν καλό πλέι-μέικερ, πόσο καλύτεροι μπορούν να γίνουν;
duncan21
QUOTE(Johnaros @ Apr 14 2011, 16:04 ) *
Αναρωτιέμαι, με έναν καλό πλέι-μέικερ, πόσο καλύτεροι μπορούν να γίνουν;

Γιατι ο Κονλει τι εχει?Ισα-ισα που εχει ταιριαξει γαντι στους Γκριζλις.Σοβαρο ποιντ,παιζει αμυνα,σουταρει καλα και γενικα ειναι καλος παικτης.Ενταξει δεν ειναι Ντερον αλλα ειναι επαρκης για μια ομαδα που εχει στοχο τα play offs καθε σεζον...
SteveNashidis
Θα χτυπήσουν πιστεύω τα 2 ματσακια εντός με τους Σπερς!
a bullet for your head
Ειχα γραψει σε ενα μπλογκ των Μπλειζερς,ενα trade proposal,οπου ο Ζακ Ραντολφ θα ερχοταν ξανα στο Πορτλαντ & οι φαν της κοινοτητας 'πεσαν να με φανε ζωντανο... rolleyes.gif ...
Και το κολλημα τους εβγαινε απ το παρελθον του Ζαχαρια...
Ματαια προσπαθουσα να τους πεισω,οτι ο Ζακ διανυει την καλυτερη & ΩΡΙΜΟΤΕΡΗ περιοδο της καριερας του & οτι θα μπορουσε να ταιριαξει μαζι με τον ΛαΜαρκους...

Ας ειναι...
Οι Γκριζλις,του κοουτς Χολινς(παλιου παικτη των Μπλειζερς),επιβραβευσαν τον Ζακ...με 4ετη επεκταση συμβολαιου,αξιας $71εκ,με τα $66εκ εγγυημενα & με player option στην τελευταια χρονια..

http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=6377990
Zoys
Στο Μέμφις ο Τζέρεμι Πάργκο.

QUOTE
Ο Τζέρεμι Πάργκο θα συνεχίσει την καριέρα του στους Γκρίζλις με τον Αμερικανό πρώην γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ να υπογράφει πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις «αρκούδες».

Ο 25χρονος άσος εντυπωσίασε πέρσι στην Ευρωλίγκα με τους Ισραηλινούς καθώς είχε μέσο όρο 13 πόντους, 4,3 ασίστ και 3,5 ριμπάουντ στην διοργάνωση. Αυτή είναι η πρώτη φορά του ο Τζέρεμι Πάργκο θα αγωνιστεί στο ΝΒΑ, αφού δεν επελέγη στα ντραφτ του 2009 και πέρασε ανεπιτυχώς από τα σάμερ λιγκ των Πίστονς, Μάτζικ, Μπόμπκατς και Τίμπεργουλβς.

Πηγή: gazzeta.gr
baskethood
Σφαγή στα πόδια του Μαρκ Γκασόλ. Δέχθηκε πρόταση από τους Ρόκετς 4/55$ με την οποία και συμφώνησε. Το Μέμφις έχει τη δυνατότητα να ματσάρει την προσφορά και να τον κρατήσει. Όπως άλλωστε μπορούσε να του προσφέρει και μεγαλύτερης διάρκειας (πενταετές) συμβόλαιο με υψηλότερες αυξήσεις (max offer), κάτι όμως δεν έκανε (και δεν ξέρω αν μπορεί να το κάνει στην πορεία). Οι Γκρίζλις έχουν τρεις μέρες να ματσάρουν, κάτι που αναμένεται να κάνουν άμεσα.
SG3ptshooter
QUOTE(baskethood @ Dec 12 2011, 02:36 ) *
Οι Γκρίζλις έχουν τρεις μέρες να ματσάρουν, κάτι που αναμένεται να κάνουν άμεσα.

http://www.nba.com/2011/news/12/12/gasol-g...s.ap/index.html

Πράγματι αναμενόμενη κίνηση, το Μέμφις έχει αρχίσει να φτιάχνει κάτι αρκετά καλό και η απώλεια του Marc θα σήμαινε αναπροσαρμογή πλάνων, έστω ως ένα βαθμό.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.