Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Παναθηναϊκός-Π.Α.Ο.Κ.
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
MZ13
Ελπίζω να ξεσπάσουμε για την τσάμπα ήττα με τους Ιταλούς στον ΠΑΟΚ..... sad.gif

Πιθανό, αφού άπο την έδρα μας δεν περνάει ούτε ο Shaquille - λέμε τώρα.... icon_drunk.gif tongue.gif tongue.gif 69.gif
dizzy_fingers
QUOTE
άπο την έδρα μας δεν περνάει ούτε ο Shaquille


Ναι, είναι που έχουμε ψηλούς center 21.gif!

Για το ματς, θα κερδίσουμε λογικά, εύκολα ή δύσκολα.
Warrior
Aκουω οτι παιζει τελευταια και ο Μπαξτερ...

Τι,εμαθε τα συστηματα; 71.gif

Ξερος ασσος το ματς.
dizzy_fingers
Κοίτα τα στατιστικά του στους τελευταίους αγώνες wink.gif.
Παίρνει μπρος το καμάρι μας τελευταία 6.gif

(αλλά τα συστήματα δεν τα έμαθε ακόμα...τρέχει αριστερά δεξιά σαν κοτόπουλο στις επιθέσεις biggrin.gif)
IraTmac
και 15 πόντους στη μάπα θέλω...
Warrior
Ο ΠΑΟΚ πάλεψε και για 38' λεπτά άπλωνε το χέρι του στο ροζ φύλλο αγώνα, όμως στο τέλος δεν άντεξε από την κούραση και την φθορά των φάουλ, με αποτέλεσμα να παραδοθεί στο νόμο της έδρας και (κυρίως) σε αυτόν του... Γιάκα Λάκοβιτς, που οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μια πιο δύσκολη νίκη από ότι δείχνει το τελικό 85-76.
Ο Σλοβένος γκαρντ έφερε στην ομάδα την... όρεξη και τη διάθεση που έλειπε στα πρώτα 38' του αγώνα, γεγονός που ο "δικέφαλος" -έστω και χωρίς τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς- που είχε σε καλή ημέρα τους Νίλσεν-Βασιλειάδη, εκμεταλλεύτηκε παίζοντας "κλεφτοπόλεμο" με αργό ρυθμό και αρκετά περιφερειακά σουτ.
Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να σπάσει το επί μια τριετία εντός έδρας "αήττητο" του Παναθηναϊκού, καθώς όταν οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξέχασαν την Ευρωλίγκα και συγκεντρώθηκαν, έφτασαν στην τελική επικράτηση, που τους κρατάει σε απόσταση από τους διώκτες της κορυφής.

Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν το παιχνίδι με εμφανή διάθεση να πιέσουν, μόνο που ο Ματ Νίλσεν όχι μόνο τους χάλασε τα σχέδια, αλλά σκοράροντας 13 γρήγορους πόντους γέμισε με αυτοπεποίθηση τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μπορεί να έκλεισε το δεκάλεπτο πίσω στο σκορ (21-18), αλλά για αυτό ευθύνεται αποκλειστικά το... αντίπαλο "4άρι" ο Μάικ Μπατίστ.
Ο "δικέφαλος" αν και ο Αυστραλός σταμάτησε να σκοράρει, όχι μόνο έμεινε μες στο παιχνίδι, αλλά επέβαλε τον ρυθμό του έχοντας για πρωταγωνιστή τον Κώστα Βασιλειάδη, αλλά και τον πολύ θετικό σε άμυνα και επίθεση Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Κάπως έτσι έγινε το 38-42 στο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να είναι πολύ καλύτερος από το "τριφύλλι" που δεν είχε... όρεξη, κάτι που φάνηκε από τις αμυντικές του επιδόσεις.

Στην τρίτη περίοδο το παιχνίδι ισορρόπησε (56-58 στο 30') με τους γηπεδούχους να βρίσκουν λύσεις με τους Μπατίστ-Λάκοβιτς. Παρόλα αυτά οι Θεσσαλονικείς είχαν καταφέρει να ρίξουν τον ρυθμό και να μείνουν μες στη διεκδίκηση της νίκης, χάρις στον... κλεφτοπόλεμο που έκαναν βρίσκοντας λύσεις κυρίως μέσω της περιφέρειας, δια χειρός Βασιλειάδη-Γκαγκαλούδη.
Η κούραση και η φθορά των φάουλ έριξαν την απόδοση και την συγκέντρωση του ΠΑΟΚ, ο οποίος βρέθηκε γρήγορα γρήγορα πίσω στο σκορ με 5 πόντους (65-65). Έστω και με μια πεντάδα... αλχημεία (με τους Κορωνίδη-Γκαγκαλούδη και τον Μέι "4άρι"), ο "δικέφαλος" κατάφερε να επιστρέψει ξανά και να προηγηθεί εκ νέου με 65-66 στο 35'.
Ήταν όμως η τελευταία αναλαμπή του ΠΑΟΚ, που στη συνέχεια "κόλλησε" στην επίθεση με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ξεφύγει με 8 πόντους (78-70) χάρις στις εμπνεύσεις του Γιάκα Λάκοβιτς, εκ των οποίων η μια μετατράπηκε σε ένα κρίσιμο τρίποντο από τα χέρια του Φραγκίσκου Αλβέρτη.
Οι παίκτες του Μπάνε Πρέλιεβιτς αντέδρασαν με πρωταγωνιστή τον Νίλσεν, αλλά βρήκαν... απέναντι τους τον Σλοβένο γκαρντ, ο οποίος "καθάρισε", οδηγώντας τον Παναθηναϊκό σε μια δύσκολη νίκη με τελικό σκορ το 85-76.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 21-18, 38-42, 56-58, 85-76
Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 11 (1), Παπανικολάου, Λάκοβιτς 17, Μπατίστ 22, Φέμερλινγκ 4, Χατζηβρέττας 19, Μπάξτερ 2, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 2, Κουτλουάι 2.
ΠΑΟΚ (Μπάνε Πρέλιεβιτς): Κορωνίδης 9 (2), Βασιλειάδης 18 (3), Βασιλόπουλος 7 (1), Γκαγκαλούδης 13 (2), Ταμίρ 3, Μέι 6 (1), Νίλσεν 20 (1), Γκργκατ.

bball.gif bball.gif


Δηλωσεις

bball.gif Ομπραντοβιτς:"Είναι εμφανές πως αυτήν τη περίοδο όλες οι ομάδες είναι κουρασμένες. Εμείς τον τελευταίο μήνα είχαμε 7 ταξίδια και αυτό το γεγονός άφησε τα σημάδια του στην ομάδα. Παίξαμε σήμερα(σ.σ χθες) με τον ΠΑΟΚ που έχει δύσκολο παιχνίδι την Τρίτη για τη Ευρώπη, το ίδιο κα εμείς με την Ταού και ίσως γι αυτό κάναμε πολλά λάθη και είμαστε κουρασμένοι.
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλά και το σκορ με την έκταση που πήρε δεν ήταν ανάλογο αυτής της απόδοσης του. Εμείς παίξαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο έξυπνα στην επίθεση βρήκαμε λύσεις στο σκοράρισμα και επειδή ο ΠΑΟΚ πρόσεχε ιδιαίτερα το τρίποντο μας, είχαμε την ευκαιρία να πάμε το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα και αυτό κάναμε
Η Μπολόνια είναι μία ομάδα που παίζει συνέχεια με δύο πλέι μέικερς. Ο Χατζηβρέττας δεν πληρώνεται για να παίζει 37´ όπως κανένας, όμως σήμερα έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στην επίθεση, όχι όμως στην άμυνα αφού στον τομέα αυτό δε είμασταν καλοί. Προσπαθούμε να κρατάμε ισορροπία μεταξύ των παικτών, αφού οι στόχοι μας είναι πάντα ψηλοί μια και θέλουμε να είμαστε πρώτοι παντού. Aλλωστε και οι 14 παίκτες είναι σημαντικοί"

bball.gif Πρελιεβιτς:"Το παιχνίδι κρίθηκε στις ελεύθερες βολές, αν είχαν καλύτερο ποσοστό θα μέναμε μέχρι το τέλος μέσα στο ματς και ίσως καταφέρναμε κάτι καλύτερο. Ο Παναθηναϊκός είχε καταπληκτικά ποσοστά από την γραμμή του φάουλ, ενώ εμείς πιστεύω ότι κάναμε καλή προσπάθεια. Για να κερδίσει τον ΠΑΟ στην Αθήνα θα πρέπει να παίξεις το 150% των δυνατοτήτων σου. Παίξαμε καλή άμυνα περιφερειακά αλλά ο Παναθηναϊκός μας διέλυσε μέσα στην ρακέτα"

(sportime.gr)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.