Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Προτεινόμενες αλλαγές στους κανονισμούς!
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Γενικές συζητήσεις
Pages: 1, 2
PARISINOS
QUOTE(tasos66 @ May 2 2009, 01:24 ) *
Φιλε PARISINOS μαλλον το καταλαβες λαθος η εγω το διετυπωσα λαθος.Δεν εννοουσα οτι καταστρεφεται το μπασκετ αλλα το θεαμα.Και δεν υπαρχει καλο και καλο.Υπαρχει θεαματικο και θελκτικο και μη θεαματικο και θελκτικο μπασκετ.

οπως σου ειπα, μπορεις να ρωτησεις αλλους και να σου πουν οτι στο ΝΒΑ δεν υπαρχει θεαμα και ειναι τσιρκο.

Ο καθενας εχει τις προτιμησεις του. Εσενα σου αρεσει το ΝΒΑ. Δικαιομα σου.
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι σε καιει τοσο πολυ να αποδειξεις οτι το ΝΒΑ ειναι πιο ωραιο. Δεν σου φτανει που εσυ το πιστευεις? Τη σημασια εχει να συμφωνουν οι υπολοιποι?

tasos66
Δεν εχω προβλημα με την ευρωλιγκα.Αλλωστε παρακολουθω χρονια.Απλα μου τη σπαει η ευρωλιγκα σε σχεση με το ΝΒΑ.Μερικες φορες δεν μπορω να βλεπω γιατι τρελαινομαι με ολα αυτα που σου ειπα πριν.Και επισης δεν εχω σκοπο να πεισω κανενα και για τιποτα.Οσο για τον ΠΑΟ στην αμερικη.Η φροντ λαιν εφταιγε μονο ε?Τα φυσικα προσοντα ας πουμε των παικτων δεν επαιξαν ρολο θες να πεις.Οι ροκετς χωρις μακ γκρειντι εκαναν οργια και μαλιστα καλοκαιρακι χωρις αγωνες χωρις τιποτα.Για να διαπιστωθει η ανωτεροτητα του επιπεδου θα επρεπε εν μεσω της αγωνιστικης περιοδου να γινονται ματσακια με ομαδες του ΝΒΑ και στην ευρωπη και στην Αμερικη και τοτε θα εβλεπες τις διαφορες.

Δεν με ενδιαφερει να αποδειξω απολυτως τιποτα.Κουβεντα κανουμε.Και εσυ αλλωστε προσπαθεις να μας πεισεις οτι ξερεις απο ευρωλιγκα ΝΒΑ κολλεγιακο και δεν ξερω και γω τι αλλο.Αλλα δεν με ενδιαφερει.Βρηκα καποιον που διαφωνει μαζι μου και κανουμε κουβεντα.Δεν καταλαβαινω το προβλημα σου.
PARISINOS
QUOTE(tasos66 @ May 2 2009, 01:30 ) *
Δεν εχω προβλημα με την ευρωλιγκα.Αλλωστε παρακολουθω χρονια.Απλα μου τη σπαει η ευρωλιγκα σε σχεση με το ΝΒΑ.Μερικες φορες δεν μπορω να βλεπω γιατι τρελαινομαι με ολα αυτα που σου ειπα πριν.Και επισης δεν εχω σκοπο να πεισω κανενα και για τιποτα.Οσο για τον ΠΑΟ στην αμερικη.Η φροντ λαιν εφταιγε μονο ε?Τα φυσικα προσοντα ας πουμε των παικτων δεν επαιξαν ρολο θες να πεις.Οι ροκετς χωρις μακ γκρειντι εκαναν οργια και μαλιστα καλοκαιρακι χωρις αγωνες χωρις τιποτα.Για να διαπιστωθει η ανωτεροτητα του επιπεδου θα επρεπε εν μεσω της αγωνιστικης περιοδου να γινονται ματσακια με ομαδες του ΝΒΑ και στην ευρωπη και στην Αμερικη και τοτε θα εβλεπες τις διαφορες.

Ε κοιταξε στην περιφερεια ο ΠΑΟ δεν ειχε προβλημα μιας και οι περισσοτεροι τους παιχτες ηταν παιχτες με εμπειρια ΝΒΑ, οποτε το επιπεδο το εχουν.

Τωρα με σεντερ το 204 μπατιστ να μαρκαρει το 227 μινγκ, ναι πιστεω οτι εφταιγε η φροντ λαιν.

Με την σημερινη ομαδα ο ΠΑΟ πιστευω τις 20 νικες στο ΝΒΑ τις εχει .

Η διαφορες των ομαδων του ΝΒΑ ειναι μεγαλες με ΝΒΑ κανονες απλα γιατι οι ομαδες ειναι χτισμενες για διαφορετικους κανονες. Οταν παιζουν ευρωπη , με μεικτους κανονες, οι ομαδες ΝΒΑ δεν μπορουν να κερδισουν ουτε την εστουντιαντες.

Το μπασκετ στο ΝΒΑ σε σψεση με την ευρωπη ειναι η νυχτα με τη μερα. Γι αυτο κιολας οταν ερχεται η ΝΤΡΙΜ ΤΙΜ, παρ οτι εχει πολυ περισσοτερο ταλεντο θεωριτηκα δεν μπορει ευκολα να κερδισει. Διαφοαρετικοι κανονες, που θελουν διαφορετικες ικανοτητες.
tasos66
Κοιτα ειτε ο μπατιστ ηταν ειτε ο πεκοβιτς που ειναι τωρα το μινγκ δεν θα τον μαρκαρε κανενας.Γιατι απλα εκτος του οτι ειναι 227 δεν ειναι ντουκι.Ξερει και μπασκετ.Τελοσπαντον.Οι κανονες που παιζει η ντριμ τιμ με τις αλλες ομαδες δεν ειναι μικτοι.Ειναι καθαρα ευρωπαικοι.Και στοιχεια των κανονων του ΝΒΑ να εχουν οταν 3 βασικα πραγματα ειναι εναντιον σου ειναι δυσκολο να προσαρμοστεις μεσα σε λιγες μερες.Πιο κοντα το τριποντο,πιο κοντη μπασκετα και διαφορετικη μπαλα.Ολα ευνοικα για τους Ευρωπαιους.Ο ΠΑΟ με την ομαδα αυτη αλλα και με οποιαδηποτε 10 νικες του εδινα και τις περισσοτερες στον ποντο.Δεν νομιζω να επαιρνε παραπανω.Αλλα και να επαιρνε ας μην ξεχναμε οτι οι ομαδες εκει κανουν και οικονομια δυναμεων.Διαλεγουν και παιχνιδια γιατι ο δρομος ειναι ατελειωτος.
PARISINOS
QUOTE(tasos66 @ May 2 2009, 01:44 ) *
Κοιτα ειτε ο μπατιστ ηταν ειτε ο πεκοβιτς που ειναι τωρα το μινγκ δεν θα τον μαρκαρε κανενας.Γιατι απλα εκτος του οτι ειναι 227 δεν ειναι ντουκι.Ξερει και μπασκετ.Τελοσπαντον.Οι κανονες που παιζει η ντριμ τιμ με τις αλλες ομαδες δεν ειναι μικτοι.Ειναι καθαρα ευρωπαικοι.Και στοιχεια των κανονων του ΝΒΑ να εχουν οταν 3 βασικα πραγματα ειναι εναντιον σου ειναι δυσκολο να προσαρμοστεις μεσα σε λιγες μερες.Πιο κοντα το τριποντο,πιο κοντη μπασκετα και διαφορετικη μπαλα.Ολα ευνοικα για τους Ευρωπαιους.Ο ΠΑΟ με την ομαδα αυτη αλλα και με οποιαδηποτε 10 νικες του εδινα και τις περισσοτερες στον ποντο.Δεν νομιζω να επαιρνε παραπανω.Αλλα και να επαιρνε ας μην ξεχναμε οτι οι ομαδες εκει κανουν και οικονομια δυναμεων.Διαλεγουν και παιχνιδια γιατι ο δρομος ειναι ατελειωτος.

καλα δεν αντιλεγω. Οπως ειπα η ομαδα ειναι διαφορετικα δομημενη. Τα κοντα σχηματα του ζοτς ειναι πλεονεκτημα στην ευρωπη λογο ευελιξιας, αλλα αυτοκτονια στο ΝΒΑ.

Για να καταλαβεις ποσο σηναντικη ηταν η απουσια φροντ λαιν, ομαδες σαν τη ζαλγκριρις , που ηταν απειρως χειροτερες απο τον ΠΑΟ θεωριτηκα, κηνηγησαν νικες στην αμερικη μεχρι τελους , μονο και μονο επειδη ειχαν εναν πολυ ψηλο παιχτη σαν τον ζουκαουσκας να κοντρολαρει το αντιπαλο πενταρι. Και η ΤΣΣΚΑ με ζεβροσενκο εχασε τα δυο ματς της στον ποντο η βασικα με 6-7.

Ο πεκοβιτς πιστευω θα ηταν πολυ σημαντικη βοηθεια.Παρα πολυ ψηλος μπορει να μην ειναι -ειναι βεβαια 210- , αλλα εχει δυναμη που μονο 8-10 σεντερ εχουν στην αμερικη. Αλλωστε ειναι 135 κιλα.
Flash
QUOTE(tasos66 @ May 2 2009, 02:44 ) *

1) Η μπασκέτα έχει ακριβώς το ίδιο ύψος. 3.05 είναι στην Eυρώπη και 10 feet στο ΝΒΑ. Δεδόμενου ότι 1 foot=30.48cm, αυτά είναι ίσα.

2) Το ότι το τρίποντο είναι πιο κοντά όμως δεν θα έπρεπε να κάνει τους ΝΒΑers να σκοράρουν με μεγαλύτερη ευχέρια τρίποντα στους διεθνείς αγώνες (αφού για αυτούς θα είναι σαν μακρινά δίποντα) ; Άρα γιατί αυτό συμφέρει τους Ευρωπαίους;

3) Η μπάλα πια πόση διαφορά να κάνει για επαγγελματίες κλάσης ; Άλλωστε σχεδόν πάντα οι μπάλες που χρησιμοποιούνται είναι καινούργια μοντέλα ειδικά φτιαγμένα για τα τουρνουά αυτά οπότε κανείς δεν έχει εμπειρία στην χρήση τους.
Timemaster
Μιας και άνοιξα τους ασκούς του αιόλου με τους κανόνες μου πριν από μερικές σελίδες να κάνω μερικές παρατηρήσεις;

Καταρχάς ο κανονισμός με τα 3 δευτερόλεπτα θέλω ή να εφαρμοστεί σε ένα μοντέλο όπως (περίπου) το χάντμπολ αλλά με χρονικό περιορισμό όπου ούτε ο αμυντικός μπορεί να μπει μέσα στο καλάθι και να κατασκηνώσει ή να καταργηθεί τελείως.
Καταλαβαίνω πλήρως το λόγο ύπαρξης του κανονισμού αυτού αλλά τον βρίσκω άδικο και θα ήθελα να αλλάξει.

Το τρίποντο θα μου άρεζε να πάει στα 6,75 ή στα 7,25 αλλά όχι για να είναι ποιο δύσκολο αλλά για να παίζετε μπάσκετ σε μεγαλύτερες αποστάσεις κάτι που θα ελευθέρωση το θέμα μιας και θα υπάρχουν ποιο πολλοί κενοί χώροι όμως παράλληλα κατά την γνώμη μου θα ήθελα να αυξηθεί για 1 μέτρο τουλάχιστον και το πλάτος του γηπέδου.

Τα βήματα πρέπει να σφυρίζονται πάντα...
αλλιώς είναι κάτι που ο κάθε παίχτης θα προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί και να το κάνει όχι μόνο για να βελτιώσει το θέαμα.

όταν είπα να σφυρίζετε επιθετικό φάουλ όταν ο παίχτης στην προσπάθεια για σουτ ανοίγει τα πόδια του το λέω στην περίπτωση όπου πάει να κερδίσει το φάουλ ουσιαστικά πέφτοντας αυτός πάνω στον αμυντικό (αν είναι έτσι να χρεώνουμε φάουλ αμυντικό και αυτό που έκανε παλιά ο Γκάλης και έσπρωχνε τους αμυντικούς του με το ένα χέρι).

Όσο για το θέμα ΝΒΑ-ΕΥΡΩΠΗ πιστεύω πως και στο ΝΒΑ υπάρχουν πολύ βαρετά παιχνίδια όταν κάποιος αγώνας λήγει με συνολικούς κάτω από 160 πόντους και με πάρα πολλά χαμένα σουτ σε 48 λεπτά είναι χειρότερο από τους 140 που μπαίνουν στην Ευρώπη;

Το ΝΒΑ είναι ποιο θεαματικό και για αυτό το λένε και GAME ενώ εμείς θεωρούμε το μπάσκετ ΑΘΛΗΜΑ
αλλά δεν είναι ουσιώδες και για να είμαι ειλικρινής και εγώ προσωπικά το βαριέμαι μιας και δεν έχει συστήματα και έχει κανονισμούς που απλά λένε (στους πολύ καλούς και αθλητικούς παίχτες) ''έλα και βάλε το καλάθι''

όσο για τα παιχνίδια ανάμεσα σε Ευρωπαικές ομάδες και ομάδες ΝΒΑ αλλά και σε εθνικές ομάδες
μια Ευρωπαική ομάδα επιπέδου ΠΑΟ,ΤΣΚΕ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ κ.λ.π. έτσι όπως είναι στιμένη δε θα μπορέσει να κερδίσει ομάδα του ΝΒΑ με τους κανονισμούς του ΝΒΑ λόγο στησίματος και θα χρειαστεί 2-3 χρόνια να προσαρμοστεί στο παιχνίδι όπως φυσικά οι νεοσύστατες ομάδες βλέπε Τοροντο και Βανκούβερ όταν είχαν φτιαχτεί.

Από την άλλη οι αμερικάνοι όταν παίζουν με ευρωπαικές ομάδες ή χώρες με τους διεθνείς κανονισμούς παίζουν με την εύνοια των διαιτητών.
Τι εννοώ:
Στ τελικό usa-ισπανία ο μέγας Κόμπυ σχεδόν κάθε φορά που έπαιρνε μπάλα έκανε βήματα, οι δυνατοί ψηλοί αμερικάνοι έκαναν πολλά φάουλ επιθετικά όμως τίποτα από αυτά δε δυνόταν.

Το ποιο είναι καλύτερο παιχνίδι είναι καθαρά γούστο του καθένα...
Σε πολλούς τους αρέσει ο θαυμαστός κόσμος του ΝΒΑ λόγο θεάματος, ανοιχτού παιχνιδιού όμως αυτοί είναι φίλαθλοι του παιχνιδιού και το βλέπουν όχι από άποψη αθλήματος τόσο αλλά κάτι σαν μια ταινία στο σινεμά ή μια παράσταστη ένα σόου όπου δε σε νοιάζει και τόσο ποιος θα κερδίσει.
Από την άλλη το Ευρωπαικό μπάσκετ είναι ποιο αθλητικό (όχι από άποψη σωματικών προσώντων) υπάρχουν συστήματα, πάθος, ένταση και είναι ποιο εγκεφαλικό

εγώ προτημώ το ευρωπαικό όχι όμως ότι δε θέλω να βελτιωθεί αλλά μου αρέσει η βάση στην οποία στιρίζετε και δε θα ήθελα να το δω να γίνεται ΝΒΑ

όσο για τις υποδομές στο ΝΒΑ για το φυτώριο παιχτών δε νομίζω ότι είναι καλύτερες από την Ευρώπη στην παραγωγή παιχτών η διαφορά είναι ότι ένας παίχτης εκεί όταν είναι 22-23 και βγάζει το κολέγιο έχει μια συνεχόμενη ανοδική πορεία έως τα 27-28 ενώ στην Ευρώπη οι περισσότεροι ή μένουν στάσιμοι ή βελτιώνονται ελάχιστα.
Με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν καμιά 10ριά χρόνια ο προπονητής της εθνικής Αμερικής όταν είχε ηττηθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ελπίδων από την Ελληνική τονίζοντας πως οι παίχτες του κάποτε θα γινόντουσαν παίχτες επιπέδου ΝΒΑ ενώ οι Έλληνες θα χανόντουσαν και η ιστορία τον δικαίωσε.

Timemaster
QUOTE(tasos66 @ May 2 2009, 01:30 ) *
ε.οταν λεμε ελευθερες βολες εννοουμε οτι ο παικτης ριχνει ελευθερος και μονος και δεν εμπλεκεται κανενας αλλος τη στιγμη που σουταρει.

θ.το να εμπλεκεται το βιντεο στην κριση των διαιτητων σε οποιοδηποτε αθλημα ειναι τουλαχιστον απαραδεκτο.υποτιθεται οτι οι διαιτητες ειναι αξιοι για τη θεση που κατεχουν και εχουν τη σωστη κριση.αν εμπλακει το βιντεο θα χαθει η γοητεια και το ενδιαφερον

και κάτι τελευταίο οι ελεύθερες βολές είναι ελεύθερες στο να σουτάρεις την βολή γιατί όμως στην δεύτερη ο αμυντικός μπορεί να την διώξει ή ο επιθετικός να την βάλει στο καλάθι και στην πρώτη να μη μπορεί;
θα μου άρεζε μια μονομαχία κάτω από το καλάθι για αυτό τον σκοπό στα συν ότι στην πρώτη βολή δε θα υπάρχει το μυαλό του στο να επιστρέψει ο επιθετικός στην άμυνα και να μην ασχοληθεί καν με το φόλοου.

ενώ το βίντεο σε τέτοιες φάσεις είναι κάτι που εφαρμόζετε με πολύ καλά αποτελέσματα και στο ΝΒΑ που φαίνεται να λατρεύεις αλλά και στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο . Δε το εφαρμόζουν σε φάσεις όπως βήματα ή κάποιο φάουλ αλλά όταν γίνεται ένα σουτ στο τέλος του παιχνιδιού σίγουρα ένας-δυο-τρεις διαιτητές ακόμα και 20 να είναι δε μπορούν να κρίνουν αξιόπιστα άμα είναι πριν ή μετά από την λήξη του χρόνου και τέτοια καλάθια κρίνουν αγώνες πολλές φορές.

όσο για το πόσο άξιοι είναι ο διαιτητές είναι μεγάλη συζήτηση!!!
tasos66
Φιλαρακο για αυτο που ειπες για το ΝΒΑ οτι δεν εχει συστηματα κανεις μεγαλο λαθος.Και συστηματα υπαρχουν και μεγαλοι προπονητες υπαρχουν ασχετα αν πολλοι απο αυτους ειναι στη σκια των παικτων.Στο ΝΒΑ βοηθαει πολυ και το μεγαλυτερο γηπεδο που ειπες πως θα ηθελες και στην ευρωπη και το ποσο μακρια ειναι το τριποντο και δινουν τη δυνατοτητα πιο ανοικτου παιχνιδιου.Επισης το οτι σχεδον ολοι οι παικτες που ειναι στο παρκε μπορουν να κατεβασουν τη μπαλα δινει εναν πιο γρηγορο τονο.Στην Ευρωπη στο 99% των αιφνιδιασμων η μπαλα θα παει με περιττες πασες στον πλει μεικερ η στον σουτινγκ γκαρντ με αποτελεσμα αρκετες φορες να καθυστερει η επιθεση.
Και τελος οσον αφορα το φυτωριο. Στο ΝΒΑ καλλιεργειται απο το γυμνασιο ακομα σε πολυ υψηλο επιπεδο με εξτρα υποτροφιες και αλλα τετοιου ειδους κινητρα.Δινεται πολυ μεγαλη εμφαση στη δυναμη και στα υπολοιπα φυσικα προσοντα με αποτελεσμα να τελοιοποιειται ο παικτης απο ολες τις αποψεις.Στην Ευρωπη η καλλιεργεια του φυτωριου γινεται σχεδον αποκλειστικα μεσω των συλλογων και τα τμηματα υποδομης τους με αποτελεσμα να ειναι πολυ πιο ευκολο να χαθουν αρκετα ταλεντα ενω δεν δινεται η απαραιτητη προσοχη στα φυσικα προσοντα των παικτων με εξαιρεση τη γαλλια στην οποια δινεται αρκετη εμφαση στα προσοντα και αν παρατηρησεις θα δεις οτι στα γηπεδα του ΝΒΑ οι μονοι μη αμερικανοι που ειναι αρκετα δυνατοι-εκρηκτικοι... ειναι γαλλοι Pietrus κ.α
Timemaster
QUOTE(tasos66 @ May 2 2009, 13:11 ) *
Φιλαρακο για αυτο που ειπες για το ΝΒΑ οτι δεν εχει συστηματα κανεις μεγαλο λαθος.Και συστηματα υπαρχουν και μεγαλοι προπονητες υπαρχουν ασχετα αν πολλοι απο αυτους ειναι στη σκια των παικτων.Στο ΝΒΑ βοηθαει πολυ και το μεγαλυτερο γηπεδο που ειπες πως θα ηθελες και στην ευρωπη και το ποσο μακρια ειναι το τριποντο και δινουν τη δυνατοτητα πιο ανοικτου παιχνιδιου.Επισης το οτι σχεδον ολοι οι παικτες που ειναι στο παρκε μπορουν να κατεβασουν τη μπαλα δινει εναν πιο γρηγορο τονο.Στην Ευρωπη στο 99% των αιφνιδιασμων η μπαλα θα παει με περιττες πασες στον πλει μεικερ η στον σουτινγκ γκαρντ με αποτελεσμα αρκετες φορες να καθυστερει η επιθεση.
Και τελος οσον αφορα το φυτωριο. Στο ΝΒΑ καλλιεργειται απο το γυμνασιο ακομα σε πολυ υψηλο επιπεδο με εξτρα υποτροφιες και αλλα τετοιου ειδους κινητρα.Δινεται πολυ μεγαλη εμφαση στη δυναμη και στα υπολοιπα φυσικα προσοντα με αποτελεσμα να τελοιοποιειται ο παικτης απο ολες τις αποψεις.Στην Ευρωπη η καλλιεργεια του φυτωριου γινεται σχεδον αποκλειστικα μεσω των συλλογων και τα τμηματα υποδομης τους με αποτελεσμα να ειναι πολυ πιο ευκολο να χαθουν αρκετα ταλεντα ενω δεν δινεται η απαραιτητη προσοχη στα φυσικα προσοντα των παικτων με εξαιρεση τη γαλλια στην οποια δινεται αρκετη εμφαση στα προσοντα και αν παρατηρησεις θα δεις οτι στα γηπεδα του ΝΒΑ οι μονοι μη αμερικανοι που ειναι αρκετα δυνατοι-εκρηκτικοι... ειναι γαλλοι Pietrus κ.α

Δεν είπα πως το ΝΒΑ δεν έχει συστήματα...
απλά οι άμυνες είναι συνέχεια 1-1 οι αλληλοκαλύψεις είναι σε πολύ ποιο χαμηλό επίπεδο από ότι στην Ευρώπη όπως και οι παγίδες και οι προσαρμογές της άμυνας.Οι κανόνες του παιχνιδιού εκεί είναι που το κάνουν αυτό έτσι οι παίχτες προσπαθούν με ένα φαινομενικά άναρχο παιχνίδι ένας εναντίον ενός να βάλουνε την μπαλα στο καλάθι.Δεν υπάρχει η κυκλοφορία της μπάλας όπως στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ.

όσο για τον αιφνιδιασμό δε γνωρίζω πόσο γενικές είναι οι γνώσεις σου αλλά ο ποιο γρήγορος , από ότι ξέρω, είναι με πάσα και όχι με τρίπλες όπως γίνεται στο ΝΒΑ. Ο λόγος που δε γίνονται τόσοι αιφνιδιασμοί στην Ευρώπη είναι όχι επειδή οι παίχτες δε κατεβάζουν την μπάλα ή επειδή είναι αργοί αλλά επειδή πολλές φόρες προτιμούν ένα ποιο αργό ρυθμό παιχνιδιού.

Εκ του αποτελέσματος τα φυτώρια στην αμερική μέσο κολεγίων δε βελτιώνουν τους παίχτες περισσότερο από τα ευρωπαϊκά και αυτό φαίνεται από παγκόσμια πρωταθλήματα μικρών κατηγοριών όπου χώρες με πολύ μικρότερο πληθυσμό από την ΗΠΑ καταφέρνουν να πάρουν πολλές διακρίσεις.
Το σύστημα των κολεγίων βοηθάει τις επαγγελματικές ομάδες της αμερικής να επιλέγουν παίχτες με το σύστημα των ντραφτ έτσι ώστε οι μικρότερης δυναμικής να παίρνουν θεωρητικά καλύτερους παίχτες και να μπορεί να διατηρηθεί ο ανταγωνισμός σε υψηλά επίπεδα κάτι στο οποίο βοηθάει φυσικά και το πλαφόν στο μπάτζετ που έχουν σε όλα τα αθλήματα.

Α, και ας με διορθώσει κάποιος αλλά έχω την εντύπωση χωρίς να είμαι σίγουρος πως εκτός από την μπάλα και το ύψος της μπασκέτας και τα γήπεδα έχουν σχεδόν ίδια διάσταση και στην Αμερική και φαίνεται από την ευθεία γραμμή του τρίποντου στα πλάγια αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

Τέλος από ότι ξέρω οι καλύτεροι παίχτες που περάσανε από το ΝΒΑ δε θεωρούνται οι αθλητικοί Γάλλοι που ακόμα και τώρα είναι μόλις 9 με μερικούς χωρίς χρόνο συμμετοχής και καλή παρουσία αλλά οι Σέρβοι που έχουν περάσει στο παρελθόν.
Το παράδειγμα του Mickael Pietrus γεννηθείς στην Γουαδελούπη και με 9 πόντους μέσο όρο καριέρας στο ΝΒΑ και 20 λεπτά συμμετοχή δε τον θεωρώ και με μεγάλη καριέρα.

πάντος έχεις δίκαιο οι Ισπανοί και οι Γάλλοι κυρίος δύνουν έμφαση στα αθλητικά προσόντα όμως αυτό δε τους κάνει μεγάλους παίχτες, απλά τους κάνει ποιο εύκολα αποδεκτούς και προσαρμοστικούς στο ΝΒΑ.

Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η νεαροί παίχτες και τα ταλέντα που βγαίνουν αλλά όπως είπα και ποιο πάνω ότι στα 23 ένας αθλητής της αμερικής που πάει ΝΒΑ συνεχίζει να έχει τρομερά ανοδική πορεία έως τα 27-28 ενώ στην Ευρώπη το μεγαλύτερο ποσοστό σταματάει την προσπάθεια μόλις έχει αποκτήσει ένα συμβόλαιο στα 22.

ξεφύγαμε λίγο από το θέμα όμως έ;
neopen32
Εφαρμογή του salary cup και δήλωση δεκαπέντε αθλητών για 4 δωδεκάλεπτα.
benchwarmer
Τεραστιο το θεμα, και δεν εχω τον χρονο τωρα να διαβασω ολα τα ποστ.. Σε γενικες γραμμες, και απο προηγουμενες συζητησεις, συμφωνω με τον Parisinos στο συγκεκριμενο.

Νομιζω οτι με το τριποντο στα 6.75, θα ανοιξουν λιγο παραπανω οι χωροι και θα ειναι μια αλλαγη προς το καλυτερο. Το ΝΒΑ παντως εχει τραβηξει τον δικο του δρομο, και δεν νομιζω πως πρεπει να κινηθουμε και αλλο προς τα εκει. Πχ προσωπικα, μου αρεσει το οτι μπορεις να αγγιξεις την μπαλα πανω απο το στεφανι, σε αντιθεση με το ΝΒΑ..
Οι κανονισμοι τωρα των 3 δευτερολεπτων κλπ, ειναι πολυ εξειδικευμενοι, και δεν εχω πληρη αποψη προς το παρον. Και ειδικα με το οπως ειναι τα πραγματα με την διαιτησια εδω, περισσοτερες μουρμουρες θα εφερνε κατι τετοιο, χανοντας εν τελει την ουσια.

Ας μπει το τριποντο μισο μετρο παραπερα για αρχη, και βλεπουμε.. Πολλες αλλαγες μαζι, θα αλλαξουν εντελως το παιχνιδι.
Timemaster
QUOTE(neopen32 @ May 2 2009, 19:25 ) *

To salary cup θα ήταν πολύ καλό να εφαρμοστεί για να μειωθούν και οι διαφορές στην δυναμικότητα των ομάδων...
όμως δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει στην Ευρώπη.
Μιας και στην Αμερική που εφαρμόζετε υπάρχουν τα ντραφτ και τα κολέγια που βοηθάνε απίστευτα στο να μπορεί να εφαρμοστεί.
gallistis
QUOTE(neopen32 @ May 2 2009, 19:25 ) *

σαλαρι καπ δε μπορει να γινει.οπως και στη φορμουλα1 που το προτειναν οι πλουσιες ομαδες στραβωσαν(φερραρι,ρεντ μπουλ) ετσι και οι εδω πλουσιοι θα εναντιωθουν.ας κοιταξουν πρωτα να μοιρασουν καποια απο τα εσοδα της ουλεμπ στις ομαδες και να μη τα βαζει ολα στη τσεπη ο πορτελα και ο αλλος ο ισπανος.
HighLow
Καλημέρα,
Ξέρουμε πότε θα εφαρμοσθεί στην Ελλάδα το τρίποντο στα 6,75μ?
Θα αλλάξει τελικά το ζωγραφιστό στη μπασκέτα?

Πέρυσι είχε γραφτεί κάτι για τη περίοδο 2009-2010!
Αθηλεύει?
banou7
Γενικά να ξέρεις ότι οι αλλαγές αποφασίζονται μετά από κάθε Ολυμπιάδα. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε το τρίποντο να αλλάξει από την ερχόμενη σεζόν στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Το θέμα που προκύπτει αναφορικά με την Ελλάδα είναι το πως θα ανταπεξέλθουν κάποια γήπεδα τύπου Σπόρτινγκ, κλπ huh.gif
Marciulionis
4 12λεπτα... Είναι πολύ λίγο το 10λεπτο... Μέχρι να αρχίσει έχει τελειώσει...
giannis_
QUOTE(Marciulionis @ May 22 2009, 15:08 ) *
4 12λεπτα... Είναι πολύ λίγο το 10λεπτο... Μέχρι να αρχίσει έχει τελειώσει...

Mεσα σε 8 λεπτα ξερεις ποσα ακομα λαθος σφυριγματα θα βρουμε για να δινουμε αλλοθι στις ηττες? smiley.gif

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλη ιδεα αυτο,απο την μια θα απολαμβανουμε περισσοτερο μπασκετ,απο την αλλη οι ηδη κλαταρισμενοι παιχτες δεν νομιζω να μπορουν να ανταπεξελθουν σε 8 λεπτα παραπανω σε καθε αγωνα!
lakersdynasty
Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω ο αδαης και δεν ξερω αν ειμαι και σε καταλληλο τοπικ tongue.gif

Απο το παρακατω αρθρο απο τις αποφασεις της Φιμπα για τις αλλαγες στους κανονισμους, καταλαβαινετε και εσεις οτι στα Εθνικα Ευρωπαϊκα Πρωταθληματα και στην Ευρωλιγκα οι νεοι κανονισμοι (πχ τριποντο στα 6.75) θα τεθουν σε ισχυ απο το 2012 και μετα? Γιατι ειχα την εντυπωση οτι θα ισχυσουν απο την σεζον 2010-2011.

Το Ελληνικο Πρωταθλημα που υπαγεται στην Φιμπα αν ισχυει αυτο που καταλαβαινω θα εισαγει τους νεους κανονισμους το 2012 meta τους Ολυμπιακους. Η Ευρωλιγκα που ειναι της ULEB?

OFFICIAL BASKETBALL RULES 2010:

The below mentioned rule amendments will come into effect as follows:

• For high level competitions/Level 1 (main FIBA official competitions: i.e. Olympic Tournaments, World Championships for Men and Women, U19 and U17 World Championships for Men and Women and Zone/Continental Championships for Men and Women): as of 1st October 2010, i.e. after the 2010 FIBA World Championship.

• For medium level competitions/Level 2 (i.e. all other FIBA official competitions and the high level competitions of the national federations): as of 1st October 2012, i.e. after the London 2012 Olympic Games.
Omar Little
QUOTE(lakersdynasty @ Sep 1 2009, 16:24 ) *
Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω ο αδαης και δεν ξερω αν ειμαι και σε καταλληλο τοπικ tongue.gif

Απο το παρακατω αρθρο απο τις αποφασεις της Φιμπα για τις αλλαγες στους κανονισμους, καταλαβαινετε και εσεις οτι στα Εθνικα Ευρωπαϊκα Πρωταθληματα και στην Ευρωλιγκα οι νεοι κανονισμοι (πχ τριποντο στα 6.75) θα τεθουν σε ισχυ απο το 2012 και μετα? Γιατι ειχα την εντυπωση οτι θα ισχυσουν απο την σεζον 2010-2011.

Το Ελληνικο Πρωταθλημα που υπαγεται στην Φιμπα αν ισχυει αυτο που καταλαβαινω θα εισαγει τους νεους κανονισμους το 2012 meta τους Ολυμπιακους. Η Ευρωλιγκα που ειναι της ULEB?

Σωστή η παρατήρηση αλλά δεν νομίζω να υπάρχει θέμα. Το μόνο "επίσημο" βέβαια που βρήκα ήταν αυτό:

he agreement states that European basketball needs to make changes so as to improve its current situation in the sporting marketplace, changes that include reducing the number of European basketball club competitions by 2012, increasing cooperation between Euroleague and FIBA Europe, and creating joint policies and regulations across all European competitions.

Πηγή

Σου βρήκα και το σωστό topic tongue.gif
lakersdynasty
Ευχαριστω! biggrin.gif

• For medium level competitions/Level 2 (i.e. all other FIBA official competitions and the high level competitions of the national federations): as of 1st October 2012, i.e. after the London 2012 Olympic Games.

Αρα οι νεοι κανονισμοι θα ισχυουν σε Α1 και Ευρωλιγκα απο την σεζον 2012-2013.Απο το 2010 μονο στο Παγκοσμιο (2010) στο Ευρωπαϊκο (2011) και σε ολα τα U18 U20 πρωταθληματα.
Alexandris Eleftherios
QUOTE(lakersdynasty @ Sep 1 2009, 15:24 ) *
Η Ευρωλιγκα που ειναι της ULEB?

Η Ευρωλίγκα ήταν της FIBA. Mετά η ULEB ΄΄έκλεψε΄΄ την ονομασία Eurloleague απο την Fiba καθώς αυτοί δεν είχαν φροντίσει να πάρουν το copyright της λέξης.
Έτσι το πρώτο και τελευταίο πρωτάθλημα της τότε διάσπασης του Ευρωπαικού πρωταθλήματος ονομάστηκε Ευρωλίγκα αλλα υπο την γίδα smiley.gif των Ισπανών.

Μετά κάθησαν όλοι στο ίδιο τραπέζι την επόμενη χρονιά και διοργανώνουν μαζί ενα Ευρωπαικό πρωτάθλημα με την ίδια ονομασία.

Όσο για τους κανονισμούς πιστεύω πως το τρίποντο θα έπρεπε να πάει κατευθείαν στα 7.25 να τελειώνουμε. Εδω εγώ οταν παίζω μπάσκετ με τους φίλους μου απο κει σουτάρω. Τι θα πάθουν δηλ οι επαγγελματίες αν σουτάρουν απο κέι? Μήπως φοβούνται μην κάνουν airball laugh.gif

Πιστεύω πως με το τρίποντο στα 6.75 και αργότερα στα 7.25 θα παιχτεί περισσότερο παιχνίδι μέσα στη ρακέτα. Inside game το οποίο και προτιμώ να βλέπω.
Έχει παραγίνει στην Ευρωπή το κακό με τα τρίποντα. (Άσε που οι Ισπανικές ομάδες το έχουν παρακάνει με την ευστοχία τους απο κεί. Ξεπέρασαν και τους Σέρβους αυτοί.)

Επίσης και γω θα ήθελα να παίζονται τέσσερα δωδεκάλεπτα. Βαρέθηκα τα μικρά σκορ τύπου 55-58
Γυναικείο μπάσκετ βλέπουμε? Αφου πληρώνουμε το εισιτήριο γιατι να μην δούμε 8 λεπτά παραπάνω? Να ανεβαίνει και το σκορ !!!

Το ότι μπορείς να διώξεις την μπάλα απο το καλάθι στην Ευρωπή αυτο αρέσει και εμένα. Αυτό να το κρατήσουμε.
Ίσως να κάνουνε και τα φαουλ 6 κάποια στιγμή.

Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ προς το παρών...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΝΑΙ !!!
Να δίνουν πρόστιμο στους ψηλούς παίκτες που ειναι μονοι τους κατω απο το στεφάνι και αντι να καρφώσουν κάνουν λειαπ. smiley.gif
vikos1908
QUOTE(Alexandris Eleftherios @ Dec 20 2009, 22:22 ) *
Η Ευρωλίγκα ήταν της FIBA. Mετά η ULEB ΄΄έκλεψε΄΄ την ονομασία Eurloleague απο την Fiba καθώς αυτοί δεν είχαν φροντίσει να πάρουν το copyright της λέξης.
Έτσι το πρώτο και τελευταίο πρωτάθλημα της τότε διάσπασης του Ευρωπαικού πρωταθλήματος ονομάστηκε Ευρωλίγκα αλλα υπο την γίδα smiley.gif των Ισπανών.
Μετά κάθησαν όλοι στο ίδιο τραπέζι την επόμενη χρονιά και διοργανώνουν μαζί ενα Ευρωπαικό πρωτάθλημα με την ίδια ονομασία.

Αφου πληρώνουμε το εισιτήριο γιατι να μην δούμε 8 λεπτά παραπάνω?

Ίσως να κάνουνε και τα φαουλ 6 κάποια στιγμή.

Φίλε μου νομίζω οτι κάνεις λάθος σε κάποια πραγματάκια.
1) Τη προηγούμενη σεζόν της διάσπασης η ονομασία ήταν Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης. Κατά τη διάσπαση υπήρξε η Suproleague της FIBA και η Euroleague της ULEB. Μόλις τα βρήκαν μεταξύ τους έμεινε μόνο η Euroleague.
2) Με την ίδια λογική πρέπει και οι ομάδες να ζητήσουν 20% αύξηση στην τιμή του εισητιρίου;
3) Τα 6 φάουλ πάνε "πακέτο" με τα 48 λεπτά αγώνα. Δεν γίνεται αλλιώς.
Alexandris Eleftherios
QUOTE(vikos1908 @ Dec 28 2009, 02:47 ) *
Φίλε μου νομίζω οτι κάνεις λάθος σε κάποια πραγματάκια.
1) Τη προηγούμενη σεζόν της διάσπασης η ονομασία ήταν Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης. Κατά τη διάσπαση υπήρξε η Suproleague της FIBA και η Euroleague της ULEB. Μόλις τα βρήκαν μεταξύ τους έμεινε μόνο η Euroleague.

Έχω την εντύπωση οτι Euroleague ονομαζόταν και πριν την διάσπαση. Βασικά την ιστορία με το copyright της ονομασίας Euroleague το άκουσα απο τον sport fm και έτσι ακριβώς την μετέφερα και στο forum.

berry
εγω θα δωσω μια πιο απλη απαντηση

να ισχυσουν ολοι οι κανονισμοι του ΝΒΑ πλην αυτος του illegal defence

με λιγα λογια ο καθενας ας παιζει οτι αμυνα γουσταρει στο κατω κατω
vonzuchter
Το τριποντο το φωναζω απο οταν ημουν 14 χρονων οτι πρεπει να παει 7.25 ΕΛΕΟΣ πλεον. Για το 48 λεπτο δε συμφωνω. Πολλες φορες τα παιχνιδια ειναι βαρετα. Με το 40 λεπτο εχει πιο αγωνια το ματς και πιο πολυ πιεση και συγχωρουνται λιγοτερα λαθη. Αλλο να χανεις 12 ποντους στο ημιχρονο με 40 λεπτο και αλλο με 48 λεπτο. Επισης μου αρέσει ο κανονισμος για τα βηματα στην ευρωπη γιατι κανει πιο τεχνικο το αθλημα. Σιγουρα το εξτρα βηματακι και το 'baby step' που επιτρεπουν στην αμερικη βοηθαει το θεαμα αλλα κανει ατσουμπαλο για μενα το παιχνιδι. Και τελος το πιο σημαντικο για μενα μαζι με το τριποντο θελω να αφησουν λιγο επαφη παραπανω στην ευρωπη. Προσωπικα θα ηθελα να ηταν οπως τη δεκαετια του 80 στο ΝΒΑ με το πολυ ξυλικι αλλα αυτο δε προκειται να γινει το ξερω sad.gif . Ας γινει εστω οπως στο ΝΒΑ. Στην ευρωπη πλεον αν αγριοκοιταξεις τον αμυντικο σφυριζουν αντιαθλητικο. Και επισης μου αρεσει που δεν επιτρεπουν το διωξιμο της μπαλας απο το στεφανι γιατι ετσι γινονται πιο πολλες μαχες και ξυλο κατω απο τα καλαθια για καλυτερη θεση για διεκδικηση του ριμπαουντ
lakersdynasty
Δεν ήξερα που αλλού να το ρωτήσω, μου φάνηκε ότι πιο κοντινό σε τόπικ.

Στα boxscore της Α1 αν σας έλεγαν να επιλέξετε να μπουν 2-3 advanced statistics ποια θα επιλέγατε ως πιο σημαντικά;

Τώρα για να είμαι και λίγο εντός τόπικ, θα ήθελα να υιοθετηθούν τα 3" στην άμυνα όπως ισχύουν στο ΝΒΑ (και απο φέτος και στο WNBA blech.gif )

Επίσης συμφωνώ με την μετακίνηση του τρίποντου στα 7,25. Ήδη η μετακίνηση απο τα 6,25 στα 6,75 ήταν αργοπορημένη κατα τη γνώμη μου.

thalys
QUOTE (lakersdynasty @ Jul 29 2013, 02:09 ) *
Δεν ήξερα που αλλού να το ρωτήσω, μου φάνηκε ότι πιο κοντινό σε τόπικ.

Στα boxscore της Α1 αν σας έλεγαν να επιλέξετε να μπουν 2-3 advanced statistics ποια θα επιλέγατε ως πιο σημαντικά;

Defensive Rating, Offensive Rating και ένα εκ των eFG%-TS%.
NBAer
QUOTE(vonzuchter @ Feb 1 2011, 15:34 ) *
Το τριποντο το φωναζω απο οταν ημουν 14 χρονων οτι πρεπει να παει 7.25 ΕΛΕΟΣ πλεον.

Γιατι τοσο παθος να παειμισο μετρο ακομα μακρια? Βαρεθηκες και εσυ σαν και εμενα να βλεπεις να ευστοχουν? biggrin.gif Πραγματικα και εγω βαρεθηκα να τους βλεπω να εχουν φοβερα ποσοστα. Οι προπονησεις εχουν γινει τοσο φοβερες πλεον που η ευστοχια ακομα και των ψηλων εξω απο το τριποντο ειναι εξωπραγματικη. Πρεπει να γινει κατι για αυτο, προφανως να παει ακομα πιο πισω αλλα οχι και 7.25, παραπανω απο το ΝΒΑ δηλαδη. tongue.gif 7 μετρα θα ηταν καλα πιστευω. Δεν παει αλλο αυτη η κατασταση!!

Εδω και πως ειναι η κατασταση στο τριποντο στην FIBA πριν και μετα το 2010 και στο ΝΒΑ τωρα:
Το τωρινο τριποντο στην Ευρωπη κυμαινεται αναλογως με την θεση του παικτη απο 6.6 μετρα εως 6.785 μετρα αποσταση απο την στεφανη(απο το κεντρο της) με την αποσταση των 6.75 μετρων να ειναι η συνηθεστερη. Ενω στο ΝΒΑ η αποσταση κυμαινεται απο 6.71 μετρα εως 7.24 μετρα.

Για το 48 λεπτο δε συμφωνω. Πολλες φορες τα παιχνιδια ειναι βαρετα. Με το 40 λεπτο εχει πιο αγωνια το ματς και πιο πολυ πιεση και συγχωρουνται λιγοτερα λαθη.

48λεπτο?? Προς θεου οχι!! Μια χαρα ειναι το 40λεπτο. Εξαλλου 48λεπτο με το σχετικα(σε σχεση με το ΝΒΑ) πολυ αργο μπασκετ της Ευρωπης θα ηταν μαρτυριο.

Αν και θα ειχε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ενδιαφερον να δουμε τον μεσο ορο ποντων των καλυτερων σκορερ. Για να το συγκρινουμε με του ΝΒΑ. Γιατι πολλοι λενε οτι οι 28+ ποντοι των κορυφαιων σκορερ του ΝΒΑ προερχονται και απο τα 8 παραπανω λεπτα. Που βεβαια απο την μια εχουμε το σαφες επιχειρημα οτι 8 λεπτα παραπανω ειναι 8 λεπτα παραπανω, αλλά απο την αλλη υπαρχει και το επισης σαφες και εξισου δυνατο αντεπιχειρημα οτι 8 λεπτα παραπανω ειναι 8 λεπτα παραπανω κουρασης. Οποτε το τελικο αποτελεσμα δεν μπορουμε να ξερουμε αν ειναι + ή - ως προς το αν τα παραπανω λεπτα ευνοουν τους παραπανω ποντους.
Εγω πιστευω οτι ευνοουν αλλά, αν πχ ενας αθλητης πετυχαινει Χ ποντους ανα λεπτο παιχνιδιου σε 40λεπτο, τοτε σε 48λεπτο δεν θα πλησιασιε ουτε κατα διανοια το Χ ποντους/λεπτο στο εξτρα 8λεπτο και γενικα η αυξηση σοτν μεσο ορο των ποντων θα ειναι 1-2 το πολυ ποντους ανα αγωνα.

Σιγουρα το εξτρα βηματακι και το 'baby step' που επιτρεπουν στην αμερικη βοηθαει το θεαμα αλλα κανει ατσουμπαλο για μενα το παιχνιδι.

Μακρια απο το να αφηνουν τετοια πραγματα και να παραβιαζουν τους κανονισμους οι ιδιοι οι διαιτητες χαρην του θεαματος!! Γιατι και στο ΝΒΑ οι κανονισμοι των βηματων δεν ειναι και τοσο διαφορετικοι οσο νομιζουν οι περισσοτεροι απο της FIBA. Και σε καμια περιπτωση δεν επιτρεπουν 3ο βηματακι. Απλως εχουν(σκοπιμως προφανως) αφησει χωρις σαφη ορισμο στους επισημους κανονισμους το πότε ο παικτης αποκταει την κατοχη της μπαλας και το αφηνουν να επιπλεει σε μια κατασταση που ο καθενας μποει να δωσει οποια μεταφραση θελει, ωστε πριν ο παικτης πιασει καθαρα με τα 2 του χερια την μπαλα να μην θεωρηθει οτι ειχε την κατοχη και ετσι το εξτρα βημα που κανει να μην ειναι βηματα(πχ Αλεν στο 6ο παιχνιδι των φετινων τελικων στο τελος που ισοφαρισε με το τριποντο κανοντας 3 βηματα αφου θεωρησαν οτι δεν ειχε δικη του την κατοχη της μπαλας στο πρωτο βημα παρολο που πριν αρχισει το πρωτο βημα ειχε η μπαλα αναπαυθει στο δεξι του χερι και ο πλησιεστερος αντιπαλος ηταν 2 μετρα μακρια!!)
NBAholic
Καλησπέρα!

Ένας από τους λόγους που κάποιοι από εμάς αρεσκόμαστε λίγο περισσότερο στο παλιότερο μπάσκετ, παρά τη διαρκή αγωνιστική ανέλιξη του αθλήματος, είναι ότι, στο βωμό της τακτικής και της νίκης έχουν θυσιαστεί σε μεγάλο βαθμό ελκυστικά στοιχεία και στην προκειμένη περίπτωση ο ρυθμός: Βλέπεις μια φάση που μπορεί να ανοίξει αιφνιδιασμός και αμέσως γίνεται φάουλ τακτικής, που κανονικά είναι αντιαθλητικό, καθώς έχει σκοπό να σταματήσει την επίθεση και όχι να γίνει σε προσπάθεια ειλικρινούς άμυνας, αλλά σφυρίζεται έτσι μόνο όταν ο επιτιθέμενος έχει βγει "οφσάιντ"...

Αυτή η (για εμένα) αηδία που καταστρέφει το ρυθμό των αγώνων σε βάρος των πιο αθλητικών ομάδων και προάγει το μπάσκετ-ανταρτοπόλεμο πρέπει να σταματήσει. Οπότε προτείνω τον εξής κανονισμό: Κάθε αμυντικό φάουλ που γίνεται στα πρώτα 4'' (ή κάπου τόσα τέλος πάντων) μιας επίθεσης να σφυρίζεται αντιαθλητικό. Εξαίρεση να αποτελούν:
1) τα μη σκληρά ή εσκεμμένα φάουλ που γίνονται εντός της ρακέτας της αμυνόμενης ομάδας (εκεί δηλαδή όπου υπάρχει η σαφέστερη πρόθεση να παιχτεί άμυνα κι όχι να σταματήσει το παιχνίδι)
2) τα φάουλ που γίνονται σε καθαρή διεκδίκηση της μπάλας ή σε προσπάθεια για κλέψιμο
3) τα φάουλ που γίνονται στα τελευταία 2' της κάθε περιόδου.

Πώς φαίνεται;
polykos
{προσπάθησα αρκετά να βρώ το κατάλληλο τόπικ, υποψιάζομαι οτι κάποιος θα χρειαστεί να το μετακινήσει}

http://mba.org.mt/wp-content/uploads/2017/...-18-Summary.pdf

Στις 15 Αυγούστου η φιμπα αποφάσισε κάποιες αλλαγές σε βήματα (σημαντική), αντιαθλητικά φάουλ και άλλα λιγότερο σημαντικά θέματα. Δεν έχω βρεί μέχρι τώρα σχετικό άρθρο παρά μόνο http://www.koutipandoras.gr/article/sarwti...ket-apo-th-fiba
pan24
2 ειναι οι σημαντικες αλλαγες
Το ενα οτι καποιος αποβαλλεται και σε 1 αντιαθλητικο+1 τεχνικη ποινη ενω πριν επρεπε να εχει 2 αντιαθλητικα η 2 τεχνικες

Το αλλο ειναι οτι υιοθετειται ο κανονισμος του nba για τα βηματα οπου το gathering step(το βημα που κανει ο παικτης την ωρα που πιανει την μπαλα μετα απο πασα η ντριμπλα) δεν μετραει σαν βημα και ετσι ουσιαστικα επιτρεπεται να κανει 3 βηματα

Αυτο θα βοηθησει πολυ τους αμερικανους που ερχονται πρωτη φορα ευρωπη αλλα κυριως τους nbaers που παιζουν σε διοργανωσεις εθνικων ομαδων(θα βλεπουμε αντετοκουμπο να κανει eurostep και με την εθνικη)
Ολα αυτα θα ισχυσουν απο οκτωβριο

Ξερουμε αν η ευρωλιγκα θα τα υιοθετησει και αυτη?
Varvos
Αυτα δηλαδη θα ισχυουν στο πρωτάθλημα;
pan24
QUOTE (Varvos @ Aug 18 2017, 13:28 ) *
Αυτα δηλαδη θα ισχυουν στο πρωτάθλημα;

Ναι και γενικα σε οποια διοργανωση ελεγχεται απο την fiba(champions league,fiba europe cup,διοργανωσεις εθνικων)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.